Új privát üzeneted érkezett!

Egyébként ki írta, hogy azt mondták, hogy hiperaktív a gyereke? Talán Manó? Mert aztán ha az is, akkor is mi van? Én olyan hiperaktív voltam, mint az atom, most sem vagyok különb, amikor pörgök, akkor nem győznek utolérni :), csak akkor még nem voltak ilyen "úri betegségek". Mert szerintem a hiperaktivitás nem betegség, hanem állapot. Nehogy már azt mondják nekem, hogy azért, mert valaki szétcsattan az energiától, tele van fölösleges energiákkal, attól beteg??? :shock:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Andi:
Nézd a jó oldalát! Szereti a munkahelyét! Szerencsés ember! :)
Roni mindjárt hófordulós lesz! :):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni!
6 hónapos terhes vagyok, a MÁV kórházban szerettem volna szülni, de mivel még a mai napig nem készült el, és a legújabb infók szerint az évben nem is fog, azt hiszem eljutottam odáig, hogy kórházat váltok és orvost keresek. Viszont senkit nem ismerek. Júniusban költöztem Maglódra.
Kismamák, anyukák! Kérlek titeket ajánljatok orvos és szeretném, ha leírnátok a véleményeteket a kórházról.
Előre is köszönöm!

Üdv
Susytunder
susytunder

Sziasztok!

Tüccs,
ismét "egy hülye nő hülye kérdése", amivel csak idegelik az embert. Rá se ránts!!!! Persze, hogy most kell elkezdeni a lombikot, mert sajna nem azonnal van meg az eredménye. Az a nő ezt igazán tudhatná! Ja, és senkinek semmi köze, hgy mikor vállalsz még egy babát!
Drukkolok, hogy minden jól menjen!

Andi,
nem irigyellek a szerelés miatt! Az ilyenek engem is nagyon tudnak idegesíteni, de nem tehetsz ellene semmit. :cry:

Hát, Lányok, én ilyenkor azért örülök, hogy itthon dolgozik a férjem. Persze ez sem tökéletes, mert így túl sokat össze vagyunk zárva, és én jobban szerettem, mikor dolgoztam, és csak este-hétvégén voltunk együtt. Nem azért, mert nem szeretem Őt, hanem mert mivel mindketten egykék vagyunk, iszonyatosan akaratosak és önzők vagyunk, és ez bizony néha konfliktushoz vezet. Múltkor úgy adódott, hogy 1,5 hétig el kellett mennie napközben, és megmondom őszintén, olyan jó volt egy kicsit egyedül Marcival! Nem szólt bele senki, hogy mit hogy és miért csinálok, olyan szabad voltam!!!!
De azért ha választhatnék, akkor inkább itthon legyen, mert sokat tud segíteni. Ha már nagyon besokallok Marcival, akkor átveszi, meg el tudok menni pl. fogorvoshoz, vagy a barátnőmhöz babalátogatóba. Ráadásul nagyon jó apa, imádja Marcit, mindent megcsinál, és olyan édes kis sztorikat tud Neki kitalálni, amiket én nem. :oops: Jó őket együtt látni.

Kép
Kép
nircee

Szia, Susytunder!
Hát elég nehéz lesz a választás! :)
Ugyanis ez egy nagyon jó kórház (legalábbis a szülészet nagyon jó) nagyon jó orvosokkal, és naggyon jó szülésznőkkel! :):):)
Az én orvosom Szentágothai, én iszonyatosan elégedett vagyok vele, az én szülésem egy álom volt vele és a szülésznőmmel! :):):)
Az Erdélyi dokit is nagyon dícsérik, nagyon-nagyon jókat hallottam róla. Van itt olyan anyuka, aki három gyereket szült nála és imádja, annyira rendes!
A Surányinál is szültek egypáran, őt is nagyon dícsérik!
Volt, aki a Várkonyinál szült, ő főorvos, állítólag hangulatember, de nagyon meg volt vele elégedve az anyuka. Nekem is jó tapasztalataim voltak vele egyébként.
Aztán van a Cseh doktornő, róla is csupa jót hallottam, megmondom őszintén, nekem vele is csak jó tapasztalatom volt, első nap a kórházban ő volt viziten és nagyon rendes volt.
Aztán még van egy doki, aki nem tudom, vállal-e olyat, hogy ő legyen a választott orvos: a Toldi doki. Én nem voltam még soha nála vizsgálaton, de a férjemmel amikor megláttuk, akkor megbeszéltük, hogy iszonyatosan aranyos ember és biztos, nagyon lelkiismeretes lehet. Hát aztán kiderült, hogy az is, mert az egyik szobatársamat műtötte, utána jött, megkérdezte, hogy van, nagggggyon rendes volt, a babát megnézte, megdícsérte, hozzánk is volt pár kedves szava. :) És mindig rámosolyog az emberre a folyosón, mert látszik rajta, hogy szereti az embereket és szereti a munkáját.
Szóval, mondom, nehéz dolgod lesz, ha ennyi jó doki közül fogsz választani. :)
Nem tudom, kihagytam-e valakit??? :)
Sok sikert neked a választáshoz és nehogy itthagyj minket! :) Írj, mi van veletek! :) Egyébként kisfiú vagy kislány? Első gyerek?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Üdv köztünk Susy! Csatlakozom az előttem zólóhoz, tényleg nehéz lesz a választást. Talán írd le, hogy milyen igényeid vannak. Milyen dokit szeretnél?
Vendég

*szólóhoz
Vendég

Szia Piroska!

Köszönöm szépen a gyors és részletes válaszod, leírásod. Bíztam abban, hogy ez egy jó kórház, szerintem ez lehet a női megérzés :)
Sajnálom a MÁV-ban ott hagyni a dokit, mert évek óta hozzá járok, de nincs más választásom.
Első baba lesz, kislánynak mondták, remélem időközben nem nő neki semmi a lába közé :D
Kicsit félek a szüléstől, de ahogy telik az idő egyre jobban várom már, hogy megszülessen és csökken a bennem lévő félelem is.
A szülés lehet apás? És szülés után a babával együtt lehetek?
Nem is tudom igazából mi alapján válasszak majd, de majd alakul.
Jövő héten kell mennem a dokimhoz, akkor elmondom neki, hogy én nem maradok tovább a bizonytalanságban.
Aztán neki látok új orvost keresni.
Mégegyszer köszönöm a választ, írok majd, hogy hogyan alakultak a dolgok.
Minden jót kívánok mindenkinek.

Susytunder
susytunder

Képzeljétek, Lellének már 5 foga van, 9 hónapig semmi, most meg már csak úgy jönnek kifelé. Amit szerencsére még mindíg nem lehet nála észrevenni, viszont szegénykém tegnap vagy fél órán át volt rottyba és olyan kis piros lett a csepp sejhaja, láttam, hogy nem jó, hogy törölgetem a popótörlővel, de kentem rá körömvirágkrémet és már javulgat, ilyen még nem volt, hogy ennyit álljon benne, meg is lett az eredménye....

Uh, hát vettem jó sok anyagot meg mindent, majd ha már készülgetnek a dolgok, megmutatom őket.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Vendég

Szia Naccempilla!

Húúú, ti olyan rendesek vagytok!
Más fórumokon napok telnek el és akkor sem biztos, hogy választ kapok bármire is.
Igazából nincs nagy igényem. Olyan orvost szeretnék, akivel megbeszélhetek minden gondom, bajom. És érezzem azt, hogy ne azt várja vajon mennyi kérdésem van még, mert már unja....
És ne az legyen a fő szempont, hogy a pénzt megkapja, aztán elfelejti az embert, még csak rá sem néz. Magyarán egy lelkiismeretes és humoros dokit szeretnék.
Nem tudom milyenek a szobák, hány ágyasok? Esetleg milyen a szülőszoba?
Próbáltam visszafelé olvasni, de ennyi oldalt lehetetlen...és olvastam a gátvédelemről, bár első babánál valószínűleg nem úszom meg a vágást.
Amit gondoltok mindent írhattok, ezer kérdés van bennem, de már hirtelen be sem ugrik :)
Köszönöm mégegyszer nektek.

Susytunder
susytunder

Szia, Susytunder!
Lehet apás szülés, sőőőt! :)
Itt nagyon szeretik a jó dolgokat: végig együtt vagy a babával, arra törekszenek, hogy szoptass, nem itatják a babádat cukros vízzel, szerintem segítőkészek, a csecsemősöknek sok dolguk van, de azért ők is segítenek.
Ja, és én négy hónapos korunkban váltottam, mert a Kútvölgyibe jártam, a dokim csak annyit mondott, hogy abszolút megért és sok sikert kíván és ha kell segíteni a továbbiakban, forduljak hozzá bizalommal.
Ne félj a szüléstől, ha arra koncentrálsz, hogy mély levegő ki és mély be, akkor nem lesz gond, mert hamar fogsz lazulni. Nekem első szülésem volt és 3 óra 46 perc alatt kint volt az én drágám. :) Szóval ne aggódj, fáj az, persze, hogyne fájna, de nem annyira fáj, hogy ne lehessen kibírni. :)
Csinálj vonalzót, hogy veled izgulhassunk. :) Nagyon jó, most már én is izgulhatok másért! :):):) Értem nagyon izgultak a lányok :).
Szóval kérdezz nyugodtan!
Ha kell, küldök listát, mit kell vinni a kórházba, hátha a te listádon valami még nincs rajta.
Ha tanácsolhatok valamit: babaholmit az utolsó időkben vegyél, mert lehet, hogy lesz olyan ismerős, aki ad babakocsit, vagy ezt-azt és azok nagyon sokba kerülnek, jobb, ha nem vásárolsz feleslegesen!
Kérdezz, segítünk! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pimpoka:
miket készítesz? Az előfordul, hogy áll egy kicsit benne, hiszen nem mindig veszed észre, hogy épp rottyantott. Elég ha nem hallod meg, előfordul.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Susytunder,
üdv köztünk!

Ide másolom, amit nemrégen írtam egy másik érdeklődő kismamának:

Szerintem is írd le, hogy konkrétan milyen dokit akarsz, de abban a többieknek igazuk van, hogy mindegyik nagyon jó, de emberileg tényleg van köztük különbség. A kórház szuper, úgyhogy jól választottál!!!!! Az össz szülőszoba alternatív, barackszínűk a falak, a műszerek el vannak dugva, van hiper-szuper szülőágy, szülősámli, labda, sarokkád, szülőkerék, aztán ha igényled, vihetsz saját zenét, de ottani közül is választhatsz (van CD-lejátszó), van illatgyertya, a vajúdás közben tompított fények vannak stb. Az összes doki a minél háborítatlan szülésre törekszik, amennyiben ezt csak kórház lehetővé teszi. Oxítocin, burokrepesztés nincs automatikusan, NST sincs folyamatosan vajúdás alatt, úgyhogy nem vagy ágyhoz kötve. EDA csak külön kérésre van, azt előre kell megbeszélni egy anesztes nővel, ha jól tudom a 33. hét előtt, mert nincs állandóan a kórházban, ugyanúgy be kell hívni, mint a dokidat. Beöntés, borotválás van, és első alkalommal a gátmetszést sem nagyon úszta eddig még meg senki, de a sok rémtörténet ellenére, amit mindenhonnan hall az ember, nem olyan szörnyű, és eddig itt még mindenki túlélte! Én ettől rettegtem a legjobban, és 1 hét után már alig éreztem, 2 hét után meg már olyan volt, mintha nem is vágtak volna. Visszatérve a kórházra, a szülészet is nagyon jó, a nővérek aranyosak, vannak standard 6-ágyas szobák, és fizetős alapítványi szobák, 2- illetve 1-ágyasak, ez utóbbiak a családi szobák, ott a férjed is ott aludhat, van légkondi, hűtő, tévé, saját fürdőszoba. A 2 ágyas 3000Ft/nap, a családi 10000Ft, ha azóta nem emelték. A csecsemősöktől tényleg kérdezni kell, maguktól nem igazán segítenek, és eléggé leterheltek, de ha segítséget kérsz, szívesen adnak!!!! A lényeg, hogy ne várd meg, míg maguktól mondanak valami, mert nem fognak.
A szülésznők mind nagyon szuperek, sokan itt nem is választottunk, ennek is megvannak a maga indokai, de volt, aki választott, ez leginkább doki függő. Van, amelyik egy megadott szülésznővel szívesebben dolgozik, de van, amelyik meg kimondottan lebeszél a választásról (az enyém ilyen), és itt egyik táborból sem bánta meg senki, hogy választott/nem választott.
Hát, "röviden" ennyi jutott az eszembe, ha van valami kérdésed, írj nyugodtan!!!

Kép
Kép
nircee

Susytunder:
nagyon sokan vannak a szülészeten, én személy szerint a nőgyógyászaton voltam kórteremben, de nagyon jók voltak a szobatársaim. Nagyon szerettem volna alapítványi szobába menni, de nem volt hely, szóval ez van. De vannak alapítványi szobák: van kétágyas: 3000 ft/nap, vagy családi: 10.000 ft/nap, de ott veled lehet a férjed, akár ott is alhat és bárki mehet hozzád látogatóba, egyedül vagy a kórterembe. Én voltam ilyen szobában, egész jól néznek ki, tényleg. Van hűtő bent, meg tv, szépek, rendezettek. Sajnos nem tapasztalhattam meg, de láttam.
Szerintem menj be egyszer egy nap és nézelődj, hogy melyik doki szimpi és menj oda hozzá, aztán kész. Nem hiszem, hogy itt olyan rosszul lehetne választani. A pénzt mindenki szereti, ha elvállalnak, hogy választott dokid legyen valamelyik, az valószínűleg a pénzért lesz, de azért nem pénzéhesek.
Sok kérdésed van? Akkor majd írogasd és válaszolunk! :) Bármi, ami eszedbe jut, kérdezz!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Látom már válaszolnom sem kell, mert a lányok mindent leírtak.

Mi "apásan szültünk". Ahogy kíbújt a lány már oda is adták Nekem, utána amíg engem varrtak az apukájával volt. A szülőszobák gyönyörűek, káddal, mindenféle segédeszközzel. A szülésznők kedvesek, segítőkészek. Nekem Dr. Erdélyi az orvosom. Lelkiismeretes, rendes, jó humora van, segítőkész. Imádom! Viszont nem olcsó... :cry: Múltkor épp itt írta valaki, hogy 80.000 Ft Nála egy szülés. A császár gondolom még többe kerül.
Vendég

Piroska, Adventi naptárt és abba babákat, macikat, nyuszit, kacsát, ujjbábokat valamint angyalkákat készítek. Még nem döntöttem el pontosan, hogy milyen lesz, de szerintem este neki is kezdek, addig pedig gyűjtöm az ötleteket.
Eddig az volt, hogy karácsonyis hátteren akarok kis piros csizmákat felsorakoztatni és olyan magasságba rakni a falon, hogy Lelle is elérje. Amióta látom itt a vonalzókon, hogy mennyi idő van még karácsonyig, hát nem sok. Egyébként meg azt csináltam, hogy már elkezdtem gyüjtögetni az ajándékokat, már vagy másfél hónapja dugdostam aztán meg odaadtam meglepinek, mert nem bírtam magammal.... Vagy majd átviszem anyósékhoz, de pl. neki már kettőt is adtam amit karácsonyra szántam :D.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Tényleg nagyon köszönöm, hogy ennyire segítőkészek vagytok!
Meglepett, kellemesen csalódtam :)
Nagyon jól hangzik minden, amit leírtatok, tényleg csak ámulok, nem is gondoltam, hogy ilyen kórház is van. Szerintetek az jó, ha egyágyas szobába vagyok teljesen magam? Akkor még beszélgetni sincs kivel. És azért nekem elég jó beszélőkém van, és hát szerintem jó beszélgetni más anyukákkal.
Az én orvosom sem olcsó, mert megmondta kerek perec, hogy 70 ezret kér. Szóval ha már 70 akkor a 80 sem olyan vészes.
Viszont más kórházban nagyon ajánlják hogy fogadj szülésznőt, mert ha nem egyedül szülsz, akkor már tud úgy figyelni rád a szülésznő. Szerintem majd ha választottam dokit, akkor szülésznő ügyében megkérdezem őt is.
Én nagyon gyorsan születtem annak idején, 2 óra alatt. Bízom abban én is ilyen szerencsés leszek. Nagyon gyorsan telik az idő, nemrég tudtam meg, hogy terhes vagyok, és már lassan szülök :)
Igazából nem vásároltam semmit a babának,m ert az unokatresón 1 éve szült és tengernyi ruhát adott. Kapunk kiságyat is, egyedül babakocsi nincs, vagyis már van, mert tegnap voltam a bababörzén és vettünk egyet.
Azt is örömmel fogadnám, ha leírnátok mire van szükségem a kórházba...esetleg a babának is. Azt hiszem Piroska te írtad.
Szerintetek először a dokimnak mondjam és aztán keressek orvost, vagy nem kell megvárnom a dokimmal való találkozást?
Jajj! Kérdezek még majd, csak most hirtelen ennyi jut eszembe.

Nagyon aranyosak vagytok!

Susytunder
susytunder

susytunder: üdv itt! :)

Megint egy vagyont hagytunk az Auchanban.... Viszont megvettük Lolo karácsonyi ajándékát, ilyen:
http://www.aruhaz.jatekpalota.hu/index. ... es_katid=BÉ&keres_nev=clemmy&cur=0

(Persze utolsó darab volt...)

Piroska: írtam.
Vendég

Susytunder
Én azt csináltam, hogy előbb beszéltem az új dokimmal, aztán a régivel. Szerintem az neked lenne megnyugtatóbb.
Nekem volt szülésznőm és nekem nagyon jól jött, áldom az eszem, hogy fogadtam szülésznőt, mert most nagyon sokan szülnek, így nem olyan egyszerű, ha épp rajtad kívül más is szül, akkor szegény ott fog rohangálni a nálad meg a másiknál.
Mindjárt megírom, mi kell a kórházba!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Suzy, üdv!!
Azt is gondold át hova szeretnél járni magánrendelésre. Pest , Gödöllő, Mogyoród is szóba jöhet. Szerintem a 80ezres doki a legdrágább a kórházban, ő a "top" ha jól tudom.
Szülésznők mind-mind nagyon jók a kórházban, nem feltétlenül muszáj választanod. Nekem sem volt választott, mégis szuperek voltak. (2-őt elfogyasztottam..)
Szerintem bármikor válthatsz orvost, nem kell, hogy az egyikkel még előtte megbeszéld, hogy máshoz mész. :wink: Persze azért illik szólni, de nem az idő nem érdekes.
Hányadik héten jársz???

KépKép
tüccs

Lista:
TENA betét (incontinentia)
Glicerin kúp (ha gátmetszésed lesz, fájni fog a kakilás)
Ülőgumi (szintén a gátmetszés miatt, jó az úszógumi is
Pelenka
Babaruhák: 1 hosszú ujjú Body, 1 rugdalózó, 1 kissapka, 1 pár zokni, kardigán, takaró, babahordozó
Popsitörlő
Mellszívó (az ráér, én csak otthon használtam)
4 db. előlgombolós hálóing (egyet lehet, hogy ki kell majd dobni, mert a szüléstől véres lesz), én az Ázsia centerben vettem előlgombolós hálóingeket 1000 ft-ért
szoptatós melltartó + betét
papucs
meleg zokni (szülés közben ráz a hideg, fázol és legalább a lábad melegben van)
Domestos törlőkendő
HiGeen kézfertőtlenítő (lehet kapni a Rosmann-ban),
esetleg kidobhatós bugyi, az nekem nagyon jól jött
kaja a férjednek (ki tudja, meddig tart a vajúdás).
sok-sok ital (szűrt italok meg ásványvíz)
vigyél be alkoholmentes sört, az jót tesz a tejcsinek.

Ha majd még eszembe jut valami, megírom, de most sír a Didri

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Verna, az nagyon jó játék. Tavaly karácsonyra vettük az első dobozzal Szonjának (akkor még csak rágta, de arra is nagyon jó volt :) ) utána pedig a többit. Kár, hogy ilyen borsos ára van...
Szonja igaziból most kezdett el vele játszani funkciójának megfelelően. Vagyis rakosgatja egymásra, tornyot épít.

thenus

Ami még kimaradt:

evőeszköz,
szalvéta
wc-papír
papírzsepi
törölköző és szilvia, hogy ne legyen véres a törölköződ
telefontöltő
tusfürdő, testápoló, fogkefe, fogkrém, stb.
én vittem mosogatószert és kézmosót is
pénz ne sok legyen nálad és a telefont se hagyd felügyelet nélkül

most más nem jut eszembe :roll:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Eltüntünk pár napra, kicsit sz.rakodott a gép, benyelt valami frankó vírust, apa le is cs...ett érte :oops: na mindeggy a lényeg, hogy most működik mint régen :wink:

Annyira pörög a fórum, hogy csak kapkodtam a fejemet, úgyahogy sikrült is visszaolvasnom. Izgi témákat beszéltetek ki a-tól z-ig megint :wink:

megpróbálok mindenkinek reagálni, akkor sorban:

Susy üdv itt a fórumon :lol: a többiek már mindent leírtak, én már csak fokozni tudnám, tényleg szuper választás a kórház. Én a Várkonyinál szültem mindkettőt, mármint csak a Bencét, mert a Hugival nem értünk be, de ennek ellenére megvár minket a doki, ellátott, naponta megnézett bennünket, úgyhogy a Várkonyiról én csak pozítív dolgokat tudok neked mondani. Sokan mondják róla, hogy hangulatember, de én ezt talán egyszer ha éreztem rajta, bármi bajom, kérdésem volt mindig kielégítő és megnyugtató választ kaptam tőle. Rendel a kórházban is, de ott csak futószalag szerűen mennek a dolgok és nincsen sok idő a kismamikra (ezt általánosságban írom, de cáfoljatok meg ha nem így van) amúgy Aszódon és Turán van magánrendelője. Volt választott szülésznőm is ( Tasnádiné Erzsi) és nem bántam meg, mondjuk én kifogtam a szabadnapját és csak velünk tudott foglalkozni :wink: Írj nyugadtan segítük amiben tudunk :wink:

Pilla szép lesz a házatok, nagyon tetszik már így is :wink:

Mano ügyi Levi, hogy már megyeget :D a hiperaktivitás meg ........ akkor az én gyerekemre is rá lehetne ütni, hogy hiperaktív, mert nem lehet lelőni sem, mármint a Bencét, egész nap megsem áll, egyfolytában dumál és még sorolhatnám, szerintem ötüljük neki, hogy ilyenek, mert tudjuk, hogy nem betegek egyáltalán, egy beteg gyerek nem ilyen szerintem legalábbis :wink: :roll:

Tiop te választottad a legszebb hivatást az életben :D :D én is megemelem a kalapomat előtted és mindenki előtt aki 3-4 vagy több gyerkőcöt nevel. Elsősorban baromi nagy szeretet kell ehez és ez belőled sugárzik így a monitoron keresztűl is ( félre értések elkerülése végett mindenki szereti e gyekőcét ha egy, ha kettő akkor is, csak Tiopnál azt érzem, hogy nála és akinek több gyerkőce van 2-nél azokból hatalmas szeretet árad nemcsak a gyerek felé, hanem az emberek felé is)

Nircee nem vagytok semmik ezzel a lépcsőzéssel, gratula hozzá, ügyik vagytok :wink:

Lédi kösz a tippet a gyógyszertáros oldalról :wink:

asszem ennyi, mert a lánykám itt csókolgatja a karomat egyfolytában és közben negyokat rötyög, különben vele együtt olvastam vissza, máramannyit engedett :wink: és az összes babó képének hevesen tátázott (ez nála a pápá :D ) és folyamatosan vigyorgott nekik

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!:)

Susytunder,
Üdv közöttünk!:)
Én Toldi doktornál szültem,őt már Piroska is megemlítette.
Nekem fogadott orvosom volt és minden a legnagyobb rendben volt,meg voltunk elégedve Vele.
Még Linda és Csakegy is nála szült,ők is tudnának mesélni róla.
Ami a lényeg:
az egész terhesség alatt figyelmes,kedves volt,mindenre oda figyelt,bár néha kicsit szórakozottnak tűnt... :wink: de akkor már biztos fáradt volt.
Teljesen alternatív szülés párti ( azt hallottam tőle,vannak olyan dokik a kórházban,akik ellenzik az alternatív dolgokat).
Nálunk is apás szülés volt,állítólag a páromat jobban megviselte az egész,mint engem...még 2 nap után is remegve szívta a cigarettáját... :wink:
Ha kérdésed van,kérdezz bátran!

Piroska,
Igen én írtam,hogy Levire azt mondták hiperaktív.
Vernának igaza van,nem tudom mire alapoztam,mert abból a néhány percből szerintem nem lehet megítélni,biztos több tünete van,bár én ezeket nem ismerem,nem jártam utána. :oops:

Na mindegy,tényleg nem úgy kell felfogni,hogy ez egy betegség,hanem egy állapot és ha az is,nincs tragédia.
Majd holnap kiderül a súlya,már úgy izgulok.

Lédi,
Neked koraszülött volt Detti,vagy egyszerűen csak ekkorára nőtt meg a pociban? ( bocsi a kérdésért,csak ritkáán hallani az ilyen picike babókról)

Kép
mano83

Sziasztok!
Csajok!
FantasztikusaK vagytok egytől eggyig!!!!!!!!Köszönöm az elismeréseket és mindent!Nagyon sokat jelent ez nekem,de tényleg!Annyira aranyosak és őszinték vagytok,hogy nem bírtam ki bőgés nélkűl amiket írtatok!Czakoca,Pimpo,Pilla,Verna, Mano,Nircee,Szantre,Henus,Piroska,Tüccs,Andibab,lédi,Linda,Murphyke,KÖSZÖNÖM!
éN MEG mindég is azokat az anyukákat csodáltam akik tudtak tanulni gyerek mellett!Le akalappal előtük!Nelem nem menne!! :oops: :!:

Suzy!
Üdv itt nállunk!!!!!Érezd nagyon jól magad,látod itt nagyon jó csapat van!!Kérdezz bátran bármit,bármikor!a csajok nagyon sokmindent leírtak már én csak annyit teszek mindenhez hozzá,hogy én vagyok az a három gyerkőcös anyuka aki Dr. Erdélyi Zsoltnál szűltem!kérsz képet róla????? :D Már annyiszor leírtam ezt!!! :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: Szűlőszobárol is van ha akarod kűldök! :!: :wink: :D :D

apa +munkamánia!!! :lol: :lol: :lol:
Reggel 5.20-kor indúl a busz és 6-7 között ér haza!aztán olyan is van,hogy 10-re és megy szombaton is sőt van amikor vasárnap is!De hát kell a pénz ennyi éhes szájat bekell tömnie!!!! :lol: :lol: Na jó azért ithon is szokott lenni!Nyáron jobb a helyzet mert akkor motorral jár és 5-6 között ithon van!számíthatok sokmindenbe rá,nincsen egy panaszom sem!!De nagyon eltud fáradni szegénykém!!!!Most is ledőlt,mert ma kivételesen 5-re ithon volt!!!! :!: Nekem meg mennem kell háromnegyed 7-re hitoktatásra!Még jó,hogy csak az úton kell átmenni és ott a templom!
Na megyek is!Mégegyszer KÖSZÖNÖM csajokannyira rendesek vagytok!!!! :!: :wink: :D

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Mano: dolgoztam hiperaktív gyerekekkel, a férjem a mai napig velük dolgozik. A hiperaktív gyerek egyszerűen "vibrál", nem tudom másképp mondani. Mondjuk a szülőket nagyon nem irigylem, nem egy kellemes állapot, tényleg...
Egyébként a hiperaktív gyerekek általában kiemelkednek valamiben - most végig is vettük a férjemmel a mindkettőnk által ismert gyerekeket - volt, aki szociálisan volt nagyon fejlett (ő egyébként sajnos meghalt :( ), volt, aki intellektuálisan (csak éppen nem sokra ment vele, mert állandóan közbekiabált órákon, ezért se a tanárok, se az osztálytársai nem nagyon szerették).
Olyan is volt, akinek pluszban még nagyon nehéz élete volt (anyukája elhagyta), na ő aztán nagyon nehéz eset volt. Időnként dührohamot kapott, és ki kellett menekíteni az osztálytársait a teremből...
Szóval nagyon nagy különbségek vannak, de nehéz, mindenképpen nehéz...
Egyébként továbbra sem gondolom, hogy egy sokat mozgó gyerek hiperaktív. Ha képes 10-15 percig koncentráltan figyelni, úgy, hogy közben nem jár keze-lába, akkor szerintem semmi gond nincsen!

Nekem is nagyon sokat dolgozott a férjem korábban, de amióta megszületett a lánya, már visszafogottabb. Én ennek örülök, nagyon féltettem, amikor sokat dolgozott... Meg igenis jó, ha minél több időt tölt a lányával. :)

Thenus: örömmel hallom, hogy jó a játék. :) Már régen kinéztem, egyébként az Auchanban olcsóbb is volt, mint a Játék-cityn. De van még egy hely, ahol olcsóbb, itt:
http://www.jatekplaza.hu/katalog.php?ka ... =&sorrend=

Én annyiért vettem, amennyiért itt van, de mondom, utolsó darab volt...
Vendég

Susytunder,
én családi (azaz 1-ágyas) szobában voltam, és SEMMI PÉNZÉRT NEM cseréltem volna el!!!!! Imádtam, mert a férjem ott lehetett egész nap velünk, így már az első nap pelenkázhatta Marcit, végignézte, ahogy fürdetik stb... A családi szobában a férj ott is alhat, van pótágy. Mi ezt nem használtuk ki, mert Csömörön lakunk, de aki messzebb lakik, annak jól jöhet. Nem tudom, én is nagy dumás vagyok, és kimondottan társasági lény, de megmondom őszintén, mikor megszületett a gyerekem, senkire nem voltam kíváncsi, és ezt a csodát egyszerűen el sem tudom képzelni, hogy mással osszam meg, mint a férjemmel. A családom "megszületését" a férjemmel, és nem más kismamával akartam megélni. Persze erről is megoszlanak a fórumon a vélemények, de nekem ez így sokkal intimebb és "otthon-szerűbb" volt, mint akár egy 2 ágyas szobában, a 6 ágyasról nem is beszélve. Viszont tény, hogy drága, de van saját wc-d, zuhanyod, hűtőd, mikród, tv-d. Persze, ha apa nem tud egész nap ott lenni, akkor lehet, hogy jobb, ha több ágyasban van az ember, de oda nem jöhet be (legalábbis elvileg).
Verna is nagy családi szoba párti, a többiek annyira nem. Ez ízlés dolga.

Kép
Kép
nircee

Pilla,
a Játsszvelem.hu-n mennyi idő múlva hozták ki a játékot?

Kép
Kép
nircee

Nircee, max 1 hét, de van ott egy telefonszám amit, ha felhívsz pontosan meg tudja mondani a hölgy. Mondjuk én a párom munkahelyére szoktam kérni a kiszállítást, ami a IV. kerületben van.
Vendég

Verna,
Köszönöm az infot!:)
Most azért megnyugodtam,mert Levi tud koncentrálni méghozzá elég jól.

Tényleg,akartam is írni: anyukám elkezdte mondogatni Levinek a számokat,mi kérdezgettük tőle,hogy "Levike,hány éves vagy?" erre kis Levi megszólalt,hogy " Ot"
Azóta akárhányszor feltesszük ezt a kérdést,mindig ötöt kapunk válaszul.
Szóval nekem most már van egy komoly 5 éves nagyfiam!:) :wink:
Ja és annyira szépen mondja azokat a szavakat,amiket tud,gyorsan tanul.
Van 3 dédmamamája,mindegyiket felismeri és mondja neki,hogy DÉDI!:)

Játékról jut eszembe:
márciusban leadtam a pontokat a PAMPERS-FP akció keretében 2 db játékra ( 1 sütifló kincsesbödön és 1 pancsimanó) Akkor a szállitási időnek 1-2 hónapot írtak.
Mondanom sem kell,még szeptemberben sehol semmi,erre írtam nekik egy szép levet.
Ma kaptam egy sms-t hogy holnap kihozzák a játékokat,legyek otthon...na,erre kíváncsi leszek....

Levi ma már 19: 13 perckor mélyen aludt,tegnap is hasonlóképp volt,ma meg már reggel negyed7-kor kiabált nekem NYANYA NYANYA ( így hív,nem bírja kimondani,hogy anya,így lettem nyanya,az apjára meg azt mondja,hogy PUPA) :wink:

Kép
mano83

Néhány fotó:
Kép fürcire készülünk
Kép fürci
Kép már magunk engedjük a vizet
Kép Marci bandita
Kép így állok
Kép nem lehet elég korán kezdeni
Kép tájkép csata után
Kép kesztyűben
Kép porszívózok
Kép bevásárlás

Kép
Kép
nircee

Hát itt már tényleg a bőség zavara van nekem :)
Piroska köszönöm a listát, ki is másolom és elteszem, hogy kéznél legyen. Kár, hogy most csak rövid hét van, de remélem jövő héten mire menni kell a dokimhoz, már okosabb leszek. Én is úgy gondolom, hogy előbb nézek új orvos után. Bevallom sajnálom, hogy meg kell válnom tőle, lelkiismeret furdalásom van, csak az a baj, hogy ez rajtam nem segít.
Maglódról nem tudom hogy fogok járni magánrendelésre, Mogyoród, Aszód, Gödöllő ezek kicsit mind messze vannak. A párom napközben dolgozik, elfurikázni engem csak munka után tudna. Jut eszembe apás szülés...nos a párom nem nagyon bírja a vért és sokan lebeszélnének az apás szülésről, mert, hogy az nem pasinak való. Van ismerősöm, aki teljesen elfordult a feleségétől a szülés után, annyira elborzasztotta az egész. Az apuka mennyit lát az "alul" történő dolgokból? Én szeretném, ha velem lenne, mert biztos nagy erőt adna és sokat jelentene. Mindíg nagyon meg tud nyugtatni, de kicsit félek is ettől a részétől. Ti hogyan vélekedtek erről?

Tiop szivesen látnék képeket a szülőszobáról, bár a weboldalt megnéztem, gondolom neked több képed van. :)

Nircee lehet, hogy félre értettél, én sem a kismamákkal akarom megélni a szülést és az utánna lévő napokat, hanem csak arra gondoltam, hogy jó lehet valakihez szólni néha-néha. A férjem nem tudna ott lenni velünk mindíg, 5 óráig dolgozik, csak utána, így nekem akkor nem bizti, hogy megéri. De még van időm gondolkodni rajta.

A 25-dik hétnél tartok, a dokim igazából nem tudja megmondani mikor is fog születni a babám, mert az ultrahang és az utolsó menstruáció szerint 2 hét eltérés van. Azt mondja valamikor februárban. Teljesen probléma mentes a terhességem eddig, leszámítva, hogy a méhlepény közel van a méhszájhoz. Remélem jövő hétre már jó helyre kerül.
Elég sok előtejem van, nem tudom, hogy ez normális e. A védő nő azt mondja igen, de sajna elég fura védőnőt fogtam ki, így neki már nem szivesen hiszek el semmit.
Mindíg attól félek, mire szükség lesz rá, akkorra elfolyik :)

A szülés után hány napig kell a kórházban lenni, mikor engednek haza? A gátsebnél nem tudjátok felszívódó a varrat, vagy van varrat szedés? Szülés előtt meglehet nézni a szülőszobát?

Tényleg nagyon aranyosak vagytok, nagyon jó a csapat, jó ilyet tapasztalni.
Bocsánat, ha valakit kihagytam, de igazából már követni sem tudom annyi mindent írtatok.
Mindenkinek nagyon köszönöm!

Susytunder Kép
susytunder

Nircee, én is családi szobában voltam, és nagyon jól is éreztem magam ott, csak itt nem szoktam erről írni, mert ti mindig mindent úgyis elmondtok az újaknak. :wink:

Marcika nagyon cuki. nekem mindig annyira fiúsan komoly. Tényleg jó magas ő is :wink: :lol:

thenus

Susy!
Az előtej teljesen normális. Nekem kb az 5. hónaptól volt előtejem. Egy csomószor a vége fele látszott is a pólómon. :oops:

Gátsebről majd felvilágolnak a csajok, sajna én császáros voltam.
Szülés után mostmár hamar hazengednek, a frissen szülők (Piroskáék) biztosan erről is közelebbit tudnak.

A férjed pedig szerintem annyit lát az eseményekből amennyit akar. Ha nem akar, nem megy a "tűz" közelébe. :wink: :)

thenus

Suzy!
Az én férjem még a vérnyomásméréstől is rosszul lesz és jelentem, semmi baja nem volt a szülés alatt, végig bent volt! 8) Igazából annyit lát, amennyit akar (ezt mondják a dokik), mert a kismama feje mellé állítják (ott nincs útban) és onnan csak akkor lát mindent, ha ő is akar. Szerintem felejthetetlen élmény ez az apukának is és a legtöbbet a vajúdás alatt tud segíteni neked. A véres rész az már tényleg csak az utolsó fél-1 óra.
Én 2ágyas szobában voltam egy anyukával akinek már volt egy nagyobbacska lánya és épp akkor ikreket várt. Hát nála többet nekem egyik nővér se segített. Én előbb szültem és ő ellátott még engem is és a picit is. Ő tanított pelenkázni és rengeteg jótanáccsal szolgált. Szóval nekem nagyon bejött a "társaság". (Persze apa nálunk is dolgozott napközben.)
Varrat: nekem felszívódó volt, nem volt túl sok gondom vele.
Amit még akartam írni, hogy a méhlepény nálam is rossz helyen volt hetekig. A doki tanácsára sokat feküdtem és akkor kispárnát kellett a fenekem alá tenni. Aztán valahogy a 30.hét környékén a helyére vándorolt a lepényke. 8)

KépKép
tüccs

Hát lányok, a homeopátiás dokinő azt tanácsolta, az ekcémára méregteleníteni kell Dórit. :shock: Hát én ezen elképedtem, aztán inkább nem szóltam semmit. Én nagyon kezdő vagyok ezen a téren, de mit lehet méregteleníteni egy 8 hónaposon, aki 6 hónapig kizárólagos anyatejes volt és azóta is csak alig kap valamiket?? :shock: :shock:
Van közületek olyan, aki konyít ehhez a homeopátiás orvosláshoz???

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Megvagynk, de Dorka napközben nemigen alszik, pedig álmos és végig nyűglődik...

Susytunder: tuti jól jársz a kórházzal...

Apás szülés: én se akartam, hogy sok mindent lásson alul, de mindenképpen szerettem volna ha velem van!
Nem látta a húzós részeket, a fejemnél állt, előre beszéld meg vele, hogy onnan el nem mozdulhat... (úgyis el fog, amikor meg van a baba, és őt viszik mosdatni - de akkor a gyereken kívül semmit nem fog látni :wink: ) és az orvossal - szülésznővel is beszéld meg, hogy olyan kérdéseket fel se tegyenek neki, hogy nem nézi e meg a buksiját (amikor még csak a haja látszik) meg a méhlepényt :shock: (ezt meg minek mutogatják??) . Nálunk feltették a kérdéseket - én vágtam rá, hogy nem!!

A férjemnek egyetlen negatív élmánye van: a kádba amikor beültem állítólag olyan erős fertőtlenítő szag volt, hogy majdnem rosszul lett... na ha ez a leggázabb élménye az egész szülésből, akkor túl nagy sokk nem érhette...

Csajok, az normális, hogy még mindig érzékeny a gátam? (Tudok rajta ülni, csak még nem az igazi és kitapintva érződik, hogy van még duzzanat rendesen)

Jutta

KépKép
jutta

Jutta!
Szerintem normális, ne aggódj rendbe fog jönni. 8)

Marci nagyon tüneményes kisfiú! Az egyik képen kiszúrtam az apukáját (remélem tényleg ő az) mert igencsak hasonlít rá. :D

KépKép
tüccs

Nircee: micsoda ismerős jelenetek... pl. porszívózás, tájkép csata után, stb....

Családi szoba: legközelebb csakis olyanba megyek!!! Én végigjártam a szülészet összes szobatípusát, a császáros őrzőtől kedzve a 6 ágyason keresztül a 2 és 1 ágyasig, és csak az 1 ágyasban éreztem igazán jól magam. Igaz, előzőleg a 6 ágyasban nagyon durva társaságba kerültem, tehát nemhogy szólni nem akartam senkihez, de örültem, hogy végre megszabadultam tőlük... a 2 ágyasban nem osztott, nem szorzott, mert mikor én odamentem, már jól összeszokott kis társaság volt, én már az egy v. két nap alatt nem igazán foglalkoztam a környezetemmel... -ráadásul a szobatársam szegény nagyothalló volt, de be nem vallotta volna, csak mindenre bólogatott, aztán rájöttem, hogy a felét sem hallotta... na mindegy, ez már tényleg más kérdés, amúgy semmi bajom nem volt vele, főleg a 6 ágyas után. :)

Viszont ami tény: 2 helyen van normális ágy: a csaszis őrzőben és a családi szobában! Olyan, ami alacsony, és császársebbel is kényelmesen lehet rajta feküdni. (Erről csak annyit, hogy a 6 ágyasban két napig ültem az ágyam mellett egy otthonról behozatott kempingszéken, mert nem tudtam felmászni az ágyra... ha meg felmásztam, Lolo pont kitalált valamit, ami miatt mászhattam le...)
A két ágyasban is csak egy fokkal jobb a helyzet, mert ott legalább van egy szék, amire le tudsz ülni, meg aminek a segítségével fel tudsz mászni az ágyra.
Na szóval én megszenvedtem, nem mindenki jár így, de én nagyon rosszul éltem meg. Úgyhogy csakis családi szoba, na! :)
Vendég

Sziasztok!

Eltartott pár napig míg visszaolvastam! Nem semmi!!! :D

Jó kis témákat boncolgattatok az elmúlt napokban. Most igazából nincs energiám kifejteni a véleményemet,de azért figyelem az eseményeket! :D

Nagyon örülök az újaknak! Lesz kiért izgulni megint!!! :)

Pilla
Nagyon köszönöm a képátméretezős linkeket! Még csak most tudtam feltölteni új képeket,remélem sikerült! (Mindjárt kiderül :D )

Zsófi sajnos taknyos,szóval napjában többször szipákolom az orrát. Egész jól viseli. Anyukám nem győzi mondogatni,hogy milyen jó találmány ez! Én is így gondolom,főleg mikor látom azt a sok trutyit a csőben,ami szívás nélkül bele gondolni is rossz,hogy hol végezné.
Szegényke most még rosszabbul alszik mint általában. Na meg ez az óra átállítás csak rátett egy lapáttal.

Képzeljétek, a kiscsaj kipattintotta a billentyűzetből a space billentyűt, ne kérdezzétek hogy csinálta. Mindenesetre elég érdekes most így gépeni! :shock:

Tüccs,
sok sikert a kistesóhoz! Remélem minden rendben lesz!
Ez a méregtelenítés eléggé megdöbbentett, igazából nem is értem a dolgot! :?: :?: :?: :shock:

Jutta
Nekem baromi sokáig érzékeny volt a gátam. Szerintem ez mindenkinél más.

Susy
Nekem is kb az 5. hónaptól volt előtejem. Én vettem már akkor melltartóbetétet. Igaz nem sokminden volt még benne, de jobb volt mintha a pólóm lett volna nedves.
Én Kovács Réka doktornőnél szültem.Ő fiatal és normális, de nem az a jópofizós orvos. A szülés után már az volt, de a vizsgálatokon nem igazán és ez nekem hiányzott nála. Neki nincs magánrendelője, a kórházban fogad. Ha esetleg érdekel írok bővebben is róla.

Na megyek, hazajött apa!
Remélem sikerült a vonalzóm!!! :)

Jó éjt!
Márti
Vendég

Tüccs,
igen, Ő az! A többi képen meg a nagyik látszanak, az nem én vagyok! :wink:

Susytunder,
felszívódó varrat van, de szinte mindig kiszedik (a hüvelyben nem, onnan kiesik), mert egyébként könnyen begyullad, meg lassabban gyógyul és húzódik. Nekem a 4. és az 5. napon szedte ki a dokim a varratokat, hát, eléggé fájt, de utána nagyon megkönnyebbültem, és 2 hét alatt teljesen elmúlt minden fájdalom, de ebben én szerencsés vagyok, van, aki hosszabb ideig szenved vele.
Nálunk a férjem félt a bentléttől a legjobban, pont amiatt, mert hallott ilyet, hogy utána "kiábrándult" a férfi a nőből. Na, hát mondanom sem kell, nemhogy nem kiábrándult, de azóta sokkal jobban tisztel, az együttléteink jobbak és érzékibbek, mint valaha... ő úgy oldotta meg a dolgot, hogy a kitolásnál elfordult. Ennyi. Közben fogta a kezem, és csak akkor nézett már vissza, mikor Marci már kint volt. És ahogy elmondta, az a véres, mázas, lilás kis csomagocska volt élete legszebb látványa!!!! Addig mindig undorodott az ilyen látványtól, és a köldökzsinórt is nagyon undorítónak tartotta, de amikor az enyémet meglátta, az nem taszította, sőt. Azért elvágni nem akarta, és én sem akartam volna. Szerintem, ha egy férfi emiatt kiábrándul egy nőből, ott komoly baj van a kapcsolattal. Ja, és azóta is undorodok a szülés látványától, de az enyém az más. Akkor az Ő gyereke születik!!!
Ja, és a férjed nem fog tudni kivenni néhány napot a szülés után? A TB-papírokat úgyis Neki kell intéznie (Te nem fogod tudni).

Kép
Kép
nircee

Miértlett ilyen kicsi a vonalzóm???
Na mindegy, holnap megpróbálom újra.
Vendég

Lányok,
végre tettem fel 2 videót a netre, ha van kedvetek hozzá, itt a linkje:

http://www.youtube.com/watch?v=DLBVUf4D_WU

http://www.youtube.com/watch?v=0HM_kWh_6N8

Jó éjt midnenkinek, elteszem magam holnapra.

Kép
Kép
nircee

Suzynekünk is apás szülés volt mindkettő :wink: Bencénél végig ott volt velem a fejemnél állt, mikor a labdán ültem maszírozta a derekemat, aztán mikor nyomni kellett segített tartani a hátamat, fejemet, bevizezte a homlokomat és még sorolhatnám :wink: pedig azt mondta, hogy a vége felé kimegy, mert ő sem bírja a vért és a végén ő vágta el a küldökzsinort is, a Hugi születésekor pedig csak kette voltunk ugyanis lebabáztunk a kórházba menet a kocsiban :wink: hatalmas lélekjelenléte volt, végülis abból csak annyit látott, hogy a takaróba van a csöppség és sír ezerrel, másnap anyós kitakarította a kocsit, na ott aztán volt minden :oops: :oops:
szoba mind a kettővel alapítványi kétágyas szobában voltam, nekem jó volt, hogy napközben mikor nem volt senki lehetett beszélgetni a másik mamival, tapasztalatot cserélni, Hugival viszont egyedül voltam a kétágyasban,( mert nagyon megvoltam fázva és köhögtem is iszonyatosan, kaptam is maszkot :oops: :wink: ennek ellenére egy kicsit ő is takonyos lett) ott egy kicsit egyedűl éreztem magam, de megvolt az előnye, hogy nem kellett alkalmazkodni senkihez, lehet, hogy olyan szobatársat fog ki az ember, hogy annál még a 6 ágyas szoba is jobb, ezt nem lehet tudni :wink:
szülőszobamegnézheted előtte nyugodtan, beszélsz a dokiddal vagy esetleg a szülésznővel és megmutatják, én is nagyon kiváncsi voltam :wink:
napokmivel mindkettőt simán szültem a betöltött 4-dik napon jöhettünk is haza ( ezt még nem is mondtam, hogy mindkettő kedden született :D ) de most, hogy sokan vannak ha nincsen semmi gond lehet, hogy hamarabb hazaengednek, erről majd Piroska tud többet, ő friss mami ilyen szempontból :wink:
varrat nekem kiszedős volt mindkettőnél, de ezt dokija válogatja, Bencénél kellet 2-3 hét mire azt mondhattam, hogy mostmár kényelmes csücsülni, Huginál ugy nem vágtak, repedtem egy kicsit talán 2 cm és délután már úgy ültem rajta mintha nem is szültem volna :wink:

Nircee Marci tündéri, a tájkép csata után tetszik nagyon, mintha nálunk csináltad volna a képet :wink:

Tüccs sajna nem tudok segíteni, mert ha van valami én a kisfüzetből szoktam kikeresni mi jó rá, aztán felhívom a dokinéninket és egyeztetek vele, ő most vizsgázott a homeopátiás gyógyszerekből és ha nem muszáj nem kezdjük rögtön antibiotikummal

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

zabálnivaló Marci a videókon, a bujócskáson jókat rötyögtem, ahogy keresi a mamát az haláli :wink:

Jó éjt mindenkinek :D :D

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Szülés után, azt hiszem a baba három hónapos koráig bármikor JÁR az apukáknak ún. apaszabadság. Most nem tudom, hány nap, talán 3?! De jár, az a lényeg.

Az én párom is félt a szüléstől, és bár nem volt ugye kitolási szakasz, a vajúdásnál nagyon sokat tudott segíteni (és ő is azt mondta utána, hogy most már sokkal jobban tiszteli a nőket, akik szülnek). A császár után pedig ő látta először a lányát, még kakisan-magzatmázasan, ő vágta el a zsinórt - vagyis levágta róla, mert ugye hozzám már nem köttötte a zsinór a csajszit - és az első fél órát kettesben töltötték. Azóta is nagy a szerelem! :)
És később mesélte a férjem, hogy ő mondta egy nőnek, aki nem akarta, hogy a férje bent legyen a szülésnél, hogy milyen kapcsolat az, ahol ez nem fér bele?! Igenis baromi intim dolog a szülés, de hát egy párkapcsolat erről szól, nem?!
Vendég

Nircee: jók a videók! Azt röhögöm, hogy Marci is ugyanúgy csattog mászás közben, mint Lolo. :)
Vendég

Susy:
szerintem is jobb, ha bent lesz a párod. És ebben igaza van Nircee-nek, hogy az a kapcsolat, ami ennyit nem bír el, az nem stimmel, ott valami nincs rendben. Most gondolj bele, ha beteg leszel, elfordul tőled csak azért, mert ápolni kell téged? Ez nem normális! Ha gyereket vállal, akkor hidd el, nem fog ilyen történni. Ő is szeretné ezt a babát, nem? Az az apuka, aki szeretné nagyon a gyereket, ilyenekkel nem fog foglalkozni, az első érzés, ami el fogja önteni, az lesz, hogy JAJJ AZ ÉN GYEREKEM!!! Hidd el, a férfiúi büszkeség elönti majd és észre sem fogja venni, mi van a szülőágyon, a gyereket fogja nézni. Amellett meg nagyon fogja sajnálni, hogy nem tehet többet érted, mert látni fogja, hogy szenvedsz. Azért gondolj bele, végigcsinál veled egy ilyen vajúdást, ez azért elég rendesen fáj, akkor az jár az eszében, hogy segíthetne neked! Meg amikor a gyerek megszületik, örülni fog, hogy végre vége, nem gyötörnek téged sem már többet, és meggyőződik, hogy a gyerek egészséges, az lesz neki a lényeg. Én amikor kibújt a Didri azonnal azt kérdeztem, hogy: Egészséges? Hidd el, mindenkit ez érdekel! Akit nem, az defektes! Bocsánat, hogy ezt mondom!!! :oops:
Szoba:
én szívesen mentem volna egyágyasba vagy kétágyasba, de nem vittek át, pedig tudom, hogy volt, mert akkor ürült ki, de mindegy, nem idegesítettem magam rajta, mert nagyon jók voltak a szobatársak, azóta is tartjuk a kapcsolatot.
Varrat:
nekem felszívódó varratot tettek, nem szedték ki, de nincs vele bajom, Hála Istennek. Első perctől rá tudtam ülni, olyan volt, de azért nem erőltettem, mert kicsit kivoltam a szülés után.

Jutta:
a gátsebeddel tudod, mit csinálj? Vegyél cickafark füvet (DM-ben vagy Rossmann-ban vagy nagyobb boltokban a teáknál lehet, hogy van), főzd meg és egy darab gézt itass át teával, azt minden wc-zés után tedd oda és tartsd ott egy kicsit, pár percet. Egy nap alatt le fog menni a dagadás. Persze, egy nap alatt nem fog meggyógyulni, de nagyon sokat segít, elképzelni nem tudod, mennyit. Egyébként ha a gyerek körömágya begyulladna, vagy lenne valami seb rajta, akkor szintén teát egy kis gézre teszel és kicsit megtapogatod a sebet neki a teás gézzel és nagyon hamar meggyógyul. Nekem anyu mutatta és nagyon-nagyon jó!

Kórház:
4 nap után kiengednek, 72 órát bent kell tölteni, ez a szabály, úgy tudom. De itt minden kötelező oltást és vizsgálatot megcsinálnak. Más kórházban van, hogy nem adják be az oltást, szülés után az anyuka menjen be a babával :(

Mi volt még a kérdés? :) Ha valamit kihagytam volna, azt szerintem már a lányok megválaszolták. Ha nem, akkor kérdezz még. :)

Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?