Susy:
szerintem is jobb, ha bent lesz a párod. És ebben igaza van Nircee-nek, hogy az a kapcsolat, ami ennyit nem bír el, az nem stimmel, ott valami nincs rendben. Most gondolj bele, ha beteg leszel, elfordul tőled csak azért, mert ápolni kell téged? Ez nem normális! Ha gyereket vállal, akkor hidd el, nem fog ilyen történni. Ő is szeretné ezt a babát, nem? Az az apuka, aki szeretné nagyon a gyereket, ilyenekkel nem fog foglalkozni, az első érzés, ami el fogja önteni, az lesz, hogy JAJJ AZ ÉN GYEREKEM!!! Hidd el, a férfiúi büszkeség elönti majd és észre sem fogja venni, mi van a szülőágyon, a gyereket fogja nézni. Amellett meg nagyon fogja sajnálni, hogy nem tehet többet érted, mert látni fogja, hogy szenvedsz. Azért gondolj bele, végigcsinál veled egy ilyen vajúdást, ez azért elég rendesen fáj, akkor az jár az eszében, hogy segíthetne neked! Meg amikor a gyerek megszületik, örülni fog, hogy végre vége, nem gyötörnek téged sem már többet, és meggyőződik, hogy a gyerek egészséges, az lesz neki a lényeg. Én amikor kibújt a Didri azonnal azt kérdeztem, hogy: Egészséges? Hidd el, mindenkit ez érdekel! Akit nem, az defektes! Bocsánat, hogy ezt mondom!!!
Szoba:
én szívesen mentem volna egyágyasba vagy kétágyasba, de nem vittek át, pedig tudom, hogy volt, mert akkor ürült ki, de mindegy, nem idegesítettem magam rajta, mert nagyon jók voltak a szobatársak, azóta is tartjuk a kapcsolatot.
Varrat:
nekem felszívódó varratot tettek, nem szedték ki, de nincs vele bajom, Hála Istennek. Első perctől rá tudtam ülni, olyan volt, de azért nem erőltettem, mert kicsit kivoltam a szülés után.
Jutta:
a gátsebeddel tudod, mit csinálj? Vegyél cickafark füvet (DM-ben vagy Rossmann-ban vagy nagyobb boltokban a teáknál lehet, hogy van), főzd meg és egy darab gézt itass át teával, azt minden wc-zés után tedd oda és tartsd ott egy kicsit, pár percet. Egy nap alatt le fog menni a dagadás. Persze, egy nap alatt nem fog meggyógyulni, de nagyon sokat segít, elképzelni nem tudod, mennyit. Egyébként ha a gyerek körömágya begyulladna, vagy lenne valami seb rajta, akkor szintén teát egy kis gézre teszel és kicsit megtapogatod a sebet neki a teás gézzel és nagyon hamar meggyógyul. Nekem anyu mutatta és nagyon-nagyon jó!
Kórház:
4 nap után kiengednek, 72 órát bent kell tölteni, ez a szabály, úgy tudom. De itt minden kötelező oltást és vizsgálatot megcsinálnak. Más kórházban van, hogy nem adják be az oltást, szülés után az anyuka menjen be a babával
Mi volt még a kérdés?
Ha valamit kihagytam volna, azt szerintem már a lányok megválaszolták. Ha nem, akkor kérdezz még.
Piroska