Új privát üzeneted érkezett!

Nana, jó lenne ha meggyógyulnátok teljesen végre, meg főleg,h Te is!

Lina, tegnap bent voltunk,nagyon kedves a kolléganőd, sztem meg is rendeljük, csak most Ő is szabira megy, meg mi is még utánajárunk egy-két dolognak! lili jól van? ovi?

Roz, tök ügyi Áki,h megy a bölcsi! Remélem munkád is lesz mielőbb!

Kazi, Miri is gyönyörű,tényleg mint egy királylány, és Lari meg annyira drága a kis cukor bongyor szőke fürtöcskékkel!

Hajny, Barni, de jó babaillat lehet ott!

Lili, nemsokára írok püt.

Sokáig gondolkoztam,h írjak-e még,vagy leírjam-e mit gondolok, vagy lesz-e belőle bajom,vagy magamra haragítom-e a fél vagy az egész kórházat....., de van néhány dolog,
amit a fenti témához hozzá szeretnék tenni...(anélkül,h beszéltem volna e hozzászólások megjelenése óta Syggel): Borsika ne vedd Magadra, pontosan tudja Syg,h Te voltál,aki megkérdezte, h éjjel levigye-e Ricsit-igaz, innen tudtad, h Ő az- tisztában van vele, h Te mit tettél, de amíg ez megtörtént, már eltelt egy-másfél nap,ami nem Rajtad múlott, h ennyi idő. De addigra hiába x-elte be a"ne kapjon semmit csak anyatejet",és mégis
alvó állapotban vitték le 2x is Ricsit, délben és 3kor, szája szélén tápszer(vagy mi más,ami fehér...) . Az,h délben látta először (majdnem)ok, tényleg este 10után született, ráadásul pénteken. Hogy nem a koraszülött osztályról ment haza?(és ennek örüljön Anyuka), miért felmerült, h odahelyezik? Miért nem lehet értelmes intelligens módon elmondani egy anyának(aki mellesleg ottdolgozik....),h mi a helyzet, akár ha koraszülött osztályról van szó,akár bármi másról? mi az,h felhívatják, és 5-en győzködik,h értse meg,h nincs teje? De van,mert még szoptatja a nagyobbik gyermekét, de nincs- de van. Mi szükség erre?
Persze sok a munka, kevés a nővér, kevés a pénz... de ez nem mentség sehol sem, nálunk sem.
Az pedig,nem is tudom mit mondjak rá, h Te szólsz a doktornőnek és Ő ide a Te neved alatt beír, milyen dolog?

Kép
seriff

Igazság szerint Sygnek nincs szüksége rá, h megvédjem, kiáll magáért, de ezt le kellett írnom,mert így gondolom helyesnek!

Kép
seriff

Pontosan tudom,h van amikor bár nem értünk egyet egy rendelettel és mégis meg kell csinálnunk az mit jelent.

Borsika, Sygnek nem Veled volt baja, hidd el!

Kép
seriff

Ser, gyönyörű Hanna! :) Nekünk is ilyen komódunk van a hálószobában. :)
birolili

eldugultam

Kép
seriff

Hajni, mit élsz át újra? Milyen érzéseid vannak?
birolili

Bepa

Másolom a linket, hátha találsz kedvedre valót.

http://www.leo-poldi.hu/webshop/

Ser

Hanna gyönyörű.

De jó, hogy én már túl vagyok a szülésen. Nem irigylem azokat, akik még odakényszerülnek.

Hajni

Császározták a tesód és már megy a boltba??? Hát nem semmi. Én két hét után porszívóztam, és akkor azt hittem, hogy hű de vagány vagyok.

Geli

Olyan aranyos vagy, ahogy az az írásaidból is kitűnt, jó, hogy megszólítottál.

Andi
Kép
cukkker

Sziasztok!

Ha valakit talán érdekelne egy vadi új 1x sem használt téli overál 4-6 hónapos korig,akkor szoljon.Vagy e-mail vagy privát üzenetben.Előre is köszönöm. Hamarosan jönnek a hidegek :wink: Hat csajok,en hala nem tudok negativ dolgot irni,csak annyit,h.nem kellett volna hagyni 22 orat vajudni,aztan,mikor a kicsi szivhangja kezdett gyengulni,csak akkor csaszaroztak meg...Raadasul mar be is zoldult a magzatviz,es szerintem onnan kapta el a nyomorusagos bacit,ami miadt visszamentunk ra 2 nap,h.kijottunk a korhazbol,5 napos infuzios kezelesre.Azt a torturat,meg idegeskedest,aggodast nem kivanom senkinek,amin mi mentunk akkor keresztul.

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Ser:
Hanna csodaszép!Milyen hosszú a haja,olyan nagylányos vele! :shock: :)
Gyere gyakrabban,hiányzol innen!:)
kazi

seriff-valoban gyonyoru kiscsajszid van.Gondolom a maci,akkora mint O. :lol:

KépKép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Kazi,Lili, Cuk, Timci köszi!

Timci, azt hiszem,h nem írtam,mióta láttam a kisfiadról a képeket, döbbenetes,h mennyire hasonlít Rád :D !

Kép
seriff

seriff-köszi.de nem azért mondja ezt mindenki,h.bókoljon nekem :?: :roll: :lol: Mert én nem igazán látom...a szeme formáján meg a kis száján meg a fülecskéjén kivül,szerintem semmi sem az enyém. :roll: 8) :lol:

KépKép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Sziasztok!

Ser
ez ám a maci!A kislányt is hozzá kaptátok? :lol: :lol: :wink: Csak mert naon szép! :lol:

Lili
hát nem is tom leírni,amikor sír akkor rögtön a pelust nézni,nincs e kaki,vagy hogy büfi volt e már,szomjas e,meg hát az a végtelen boldogság,amikor rámnéz,bár úgysem látja az arcvonásaim,max. a körvonalat.A hangomra mindig odafordul,naon elkalandoztam.Azt érzem kell egy baba nekem is megint.

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Cuki
hát,most gyorsan rendbejött tesóm,bár még nem 100-as.Szépen javul,meg hát egy kis kimozdulás kell.Kedden megint megy a papírokat intézni,elvállaltam Barnust. :lol:

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Aprók tánca lesz jövöhéten?

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Hajny,
sajnos sehogy nem állunk. Ma ki is akadtam nagyon. Két hónapja próbálkozunk újra, mind a két hónapban tökéletes volt az időzítés, de semmi. Pedig most már kapok egy csomó gyógyszert is. OK, kiderült, hogy egy-két dolog nem okés nálam, de hát az a másik baba is összejött valahogy, minden különösebb gyógyszer nélkül azonnal. Most mi a franc van???????????????????? Tudom, azért vagyok annyira elkeseredve, mert nagyon menekülnék a munkahelyemről, és ez lenne most az egyetlen esély.

Seriff,
Tényleg aranyos a Zsuzsa, majd menjetek vissza hozzá ha meg akarjátok rendelni, jó?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!Írok, bár nem szoktam...inkább csak olvasgatlak Titeket.Most mégis meg szeretném osztani Veletek az örömöm!(Hátha van itt más kukkoló is,aki talán erőt merít a sztorinkból.)Várandós vagyok...... :D pedig nem lehetnék természetes úton,több orvos véleménye szerint,hormonproblémák,összeférhetetlenség stb nem is sorolom.Most mégis van 1Pocilakónk. Eszméletlen nagy az öröm!!!És 1vélemény......Sajnálattal olvasom,hogy nem sok minden változott a szülészeten....én a felkészítő után döntöttem és a Kislányom nem itt szültem. :shock: Szomorú,hogy nem közelednek az álláspontok,túlterheltség,kevés fizetés stb nem lehet indok,nem egészen mindegy hogy vkinek a 40 Babából 1 vagy 1 Anyának az első,második stb. Ez elkeserítő...
Üdv Mindenkinek :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
gadevi

Gadevi
hát ez csodás dolog!Vannak még csodák!Gratula nektek!

Lina
ne keseredj el,csak ne akard görcsösen,állítólag akkor nem sikerül.Majd a következö hónapban összejön.Én szorítok ám!

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Hajny,
én ezzel a "görcsösséggel", meg "nem rá koncentrálással" úgy vagyok, hogy a terhességnek biológiai alapjai vannak, tehát vagy rendben van minden, és akkor összejön, vagy pedig éppen nem stimmel valami és akkor nem. A baj csak az, hogy nálam most túl sok minden nem stimmel, és mivel nem vagyok orvos én tehetetlennek érzem magam, nem érzem, hogy a kezemben lenne az irányítás. Nem szeretem az ilyet.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ser

Mé g most neked írok és ezzel én ezt témát le is zártam!

Hidd el nem kapott SE TÁPSZERT SE MÁST, Csak FORRALT VIZET.Ha másnak nem nem legalább hidd el.Nem tudom mi jött belőle vissza akkor mikor éjjel levittem neki akkor is azt mindta nem előzőleg nem szopott.Az én boxomba volt nem ADTAM NEKI semmit! A többikese adtak mert mindenki le volt döbbenve hogy már mennyi idelye nem kapott enni és mégis jó a cukra!

Kép
Kép
Kép
borsika33

Lina! Nagyon szorítok Nektek, és elhiszem a legrosszabb az hogy most nem érzed, hoyg Te irányítasz.

Cuki:nézem majd kitalálom ...

Nagyon megijedtem ma. Épp Levit pelenkáztam és van a szobájában egy kb. BEbe magasságú IKEA-s komód (szerncsére csak funér nagy fogantyókkal).Na ez rádőlt Bebémre...annyit láttam borul a szekrény, Bebe hátrál...fal BEbe szekrény..Sírás, Levi is sírni kezdett...Azt hiszem 1 mp eltelt mire magamhoz tértem...LEvi le ne essen pelenkázóról Bebét bedobtam a kiságyba, még meg se néztem rohantam a férjemhez...Azt láttam, hogy nem esett konkrétan rá , de nem tudtam a pici lábára ráesett-e.nem dramatizálom tovább, úgy tűnik a fogantyúk felfogták a nagy súlyt, csak a fiók pereme nyomódott neki a lábacskáinak.Olyna rossz anyának érzem magam. Azért reggelre meglátjuk mi lesz, ha kell kórház..HOVÁ KELL MENNI ILYENKOR???jó tudni ha máskor esetleg rohanni kéne.

Seriff! Tök jó, hogy írtál.Sok igazság van benne. De hogy Hanna milyen gyönyörűséges...Itt csak ilyen szép lányok teremnek, most eszembe jutott Roz Kazi Hajni Lili Lina Cuki (kit hagytam ki??áááá) lánykái, ..de komolyan minden kislány olyan szépséges.

Gadevi ? Gratula de ezt részleteznéd, mert akkor hogy van már gyerkőc, azóta lett valami???

Judit???

a href="https://lilypie.com/">Lilypie
Gabi
bepagabi

Sziasztok!
Itt vagyok én is, olvasgatok, csak kevés az időm. Köszönöm mindenkinek, aki hiányolt.
Most is a szociológiát bújom, a devianciákat. :(

Ma voltam könyvtárban kivettem 6 könyvet (mert többet nem lehet) és nekiláttam a tételeknek.

Levi jól van, kicsit unatkozik néha, mert nem bírunk annyit a levegőn lenni. Napról napra okosodik, egyre többet beszél, nagyon imádjuk. Kezdek barátkozni a ténnyel is, hogy Balázska van a hasamban és nem Nórika. Csak még mindig alig érzem a mozgását, ezért sűrűn elfog a para. Még mindig simán hasonfekszek, semmit nem érzek, hogy nyomna. (ez is para).
Kezdem várni a márciust, a csöpp kis babámat.
Kicsit szomorú vagyok hogy a kórházról még mindig vannak rossz vélemények. Én nagyon szeretnék babás-mamás szobát, tényleg lehet? (császáros leszek). Nem élveznek előnyt a simán szülők??
Jó lenne ha a tejem megindulna még ott benn, mert Levivel csak itthon indult el.

Csatlakozok a véleményhez, nagyon helyesek a topic gyerekek. Egytől egyig. És a legifjabbak is nagyon aranyosak. :)

Valaki írta hogy vízi tornára jár? Ez kimondottan kismamáknak van, vagy mindenkinek? Annak idején én jártam vízi kismamatornára, de az fittnessnek nem nevezhető?

Volt már valaki Zsóka új játszóházába??

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Bepagabi!

Nem vagyok biztos benne, de szerintem a Nyíri úti kórház sürgősségi osztályára kell menni. Én ott dolgoztam a belgyógyászati részen (SBO), és néha láttam hogy hoztak gyerekeket. Volt aki az orrába elemeket dugott pl.

A múlt héten a barátnőm kislánya egérmérget evett, őt az Izsáki úti kórházban látták el. Gyomormosás, megfigyelés.

Biztos van ott is sürgősségi. Szerintem Borsika ezt jobban tudja. Jó lenne mondjuk ha nem vész esetén kellene keresgélni hova is menjünk.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Bepa, baleseti sebészeti ambulancia, Nyíri úti kh-de
köszi a dícséretet :D

Lina,mindenképp megyünk,sztem. Ne koncentrálj rá annyira a témára! :wink:

Borsika, 1óra alatt3x bukott vissza fehéret-a gyomortartalom fehér??? Ez szombat délben és délután a 3órás szoptatáskor volt(péntek 22.25kor szült), addig Te sem tudtad, h Syg Syg,hiszen utána írtam meg ide.....Nem kap enni és mégis jó a cukra?Akkor nem lehet,h mégis jutott Bele anyatej?És ugye nem gondolod, h felelőtlenségből nem akart mást,mint saját tejet Ricsinek?????vagy éheztetni akarta?

Kép
seriff

Gadevi-Isten hozott!Es nagy Gratula az uj pocaklakodhoz.Erot egeszseget nektek!!!!

borsi-mennyi ml-t szabad Atticy max igyon egyszerre?Mostmar csak fel uveg babaetelt kap,nem adok tobbet.Pedig szeretne,de nem kap. :wink: Hamarosan folhivlak majd,tudod...mostmar vegre berendezkedtunk. :oops:

Valoban ma ejjel allitjuk at az orakat? :shock:

KépKép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Timcike!
Én úgy tudom, hogy ahány kg a baba, annyiszor 30 ml ételt kaphat egyszerre.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

judit-koszonom szepen.En sose voltam ezzel tisztaba. :oops: De mostmar tudom. :wink: Hala neked. 8)

KépKép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Timci!
Azért mást is kérdezz meg! Nekem a védőnőm mondta.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

judit-rendben van.
borsi-szerinted? 8)
Judit-megkerdeztem Borsikat is. :lol: :wink:

KépKép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Timci: én olvastam:) és védőnő is ezt mintda, de szte csak addig amíg kicsi a baba(???) testsúly kg-ként 150 ml egy nap! Vagyis ha a baba 4 kg 4x150 azaz napi 600 ml és ha azt 6 x eszi meg akkor egyszerre 100 ml..Gondolom ez a tápnál van, mert tej beáll-tja magát vagyis a baba állítja be magának. Na és Attici már eszik mást is nem?
Szval én -gy tudom. Levike amikor ennyi idős volt minden 2. tép volt (sajnos akkor lett kevesebb a tejcsi)és 120-140 ml adtam max. De elég volt Neki.
Pusz

Gabi
bepagabi

cuki írok pü

Gabi
bepagabi

A következő hsz hosszú lesz, előre is bocsánat.

Kép
sygnum

Sziasztok!

Azt hiszem, tisztázni kell néhány dolgot. Nem akartam részletezni a problémáimat, mert sokáig fájni fog még, hogy nem adhattam meg a gyerekemnek a legjobbakat, nem könnyű még írni, beszélni róla.

Én sosem tartottam azokat a dolgokat fontosnak, amiket sokan kifogásolnak. Pl. a tisztaság a gyermekágyas osztályon, a WC-k, fürdő állapota, csecsemősök hozzáállása, modora, hogy kapok-e segítséget bármiben is, vagy sem… Nem, ezeket nem tartom fontosnak. Tisztában vagyok a tárgyi és személyi feltételekkel, ISO-val és egyéb –sokszor idióta- protokollokkal. Nekem egy dolog számít, hogy a gyerekem velem lehessen és szoptathassam. Hiszem magamnak, magunknak szültem őt, nem a kórháznak. Megértem, hogy ha nincs hely rooming-ban, akkor nincs, de akkor legalább engedjék meg, hogy szoptassam. Ráadásul nem azt kértem, hogy hozzák le, azt kértem, hogy én hadd menjek fel megszoptatni, főleg így, hogy 3 héttel korábban született, kicsi és gyenge, még inkább erre lett volna szüksége.

Ha már ilyen nagy port kavartam, leírom, mi és hogyan történt.

Szülés után azt nyilatkoztam, hogy csak az én tejemet kaphatja. Erre a kérdés: mi lesz ha hipoglikémiás lesz? Válasz: akkor –de csak akkor- kapjon cukros vizet. Nem értem, ez miért volt probléma. Nem értem, mi szüksége van egy újszülöttnek fekete teára és citromra (tudtommal allergén, nem is gyenge).

Mivel 10 után született, nem nézi meg gyerekorvos, csak másnap délben hozzák le. Azaz 11 (!)órán keresztül nem találkozik egy anya az újszülött gyerekével. Igenis úgy éli ezt meg egy anya (elfogadom, nem minden anya), hogy elszakították a gyerekétől. Erre én azt válaszoltam, ha nem lehet őt lehozni, akkor hadd menjek fel én megszoptatni, hiszen van tejem. Válasz: „Azt nem lehet, oda nem mehetek be és különben is mit akarok szoptatni, az első napon nincs tej”. Ezek után hova, kihez kellett volna mennem könyörögni éjjel, hogy találkozhassak a gyerekemmel? Mellesleg ha orvossal akarok beszélni, vagy anykönyvi adatot egyeztetni, vagy az anyakönyvet elhozni, akkor bemehetek az újszülöttosztályra. Ez mind fontosabb, mint egy kis súlyú újszülött-koraszülött szoptatása.

Másnap délelőtt végig a sírással küszködtem ill. sírtam. Pont erre van ilyenkor szüksége egy anyának, hátha tényleg nem lesz teje. Délben kaptam egy alvó babát, akit nem tudtam felébreszteni. Fél 3-kor kaptam ismét egy alvó babát, aki bukott egy jó adagot, mikor oda akarták őt adni, aztán még 2-szer az 1 óra alatt, míg nálam volt. Ezután kértem, hogy ne adjanak neki semmit. Ha jól tudom, este szopizott is mérhetőt, a 24 órás baba. Persze eddig többen is bizonygatták, hogy „de anyuka, ilyenkor még nincs teje”. Teljesen azt éreztem, hogy hülyének néznek. Ezután éjjel lehozta Borsika szopizni, tudtommal meg is köszöntem.

Másnap megint kezdődött a 3 óránkénti próbálkozás, persze egy 2750 g-os baba nyilván nem 3 óránként lesz éhes, hanem sokkal gyakrabban. Ráadásul hamarabb el is fárad a szopizástól. Rossz a rendszer, nem lehet mit tenni (mármint nekünk, anyáknak nem). Alig vártam a délutánt, hogy legyen hely rooming-ban (mellesleg volt, a két VIP üres volt, félreértések elkerülése végett: nem akartam volna VIP szobát, de ha ott volt hely, akkor nem értem, miért kell várni anyáknak és babáknak arra, hogy együtt lehessenek. Onnan is átmentem volna a másik roomingba, ha kell.)

Aznap délben felhívatott az osztályvezető főorvos, hogy döntsem el, hogy milyen pótlást akarok adni a gyerekemnek, mert vészesen fogy. 100 g-ot fogyott, mert én nem engedek pótlást adni és az nem lesz megoldás, hogy együtt leszünk, mert ha eddig nem tudtam felébreszteni, ezután sem fogom. Miért is kéne pótlást adni, mikor ott az anyatej? A magas hematokrittól kezdve, a hipoglikémián és sárgaságon keresztül a PIC-ig mindennel voltam szabályszerűen ijesztgetve. Miért volt rá szükség…Ráadásul mit tehettem volna, ha nem is volt velem, csak 7*1 órát addig. Akkor ott megszoptattam és fejtem még neki (persze úgyse volt tejem…) és a fél 3-as szoptatástól kezdve már együtt voltunk, a főorvos utasítására –aminek én nagyon-nagyon örültem- 24 órás roomingban. Ja igen, ezt is mondtam még a szülőszobán, akkor a válasz: „az nem lehet” volt (mintha mást nyilatkoztak volna a Kismamának…). Aznap már csak 20 g-ot fogyott, másnaptól nem fogyott tovább. Pótlást nem kapott.

Aztán besárgult, ezért nem jöhettünk haza, de onnantól, hogy velem volt, nem is volt semmi bajom, kérésem. Besárgult, akkor besárgult, ez van, számítottam is rá, hogy így lesz. Bár ki tudja, ilyen elhúzódó lett volna akkor is, ha nem ilyen a kezdet…

Ez a mi történetünk, biztos van, aki nem így élte volna meg, nekem az első 38 óra a gyerekem nélkül nagyon rossz volt. És az, hogy hülyének néztek, amiért nem fogom be a számat és szoptatni szeretnék.

Hozzáteszem, sok anyát láttam sírni ez alatt az 1 hét alatt és nem olyan dolgok miatt, amin ne lehetne változtatni. Itt is van néhány ember, aki azt írta, h ezért nem itt szült, vagy pedig benne is maradtak tüskék, ezzel a problémával egyáltalán nem vagyok egyedül, csak a legtöbb ember a kórházban, ahol kiszolgáltatott helyzetben van, nem szól semmit, csak szabadulni akar. Aztán otthon meg kínlódik a szoptatással, fejéssel, vagy már csak tápszert tud adni a babájának és próbálja feldolgozni a történteket. Persze az osztálynak az a fontos, hogy a babák fizikailag rendben legyenek, de ez nem minden. Hogy az anya otthon esetleg kínlódni fog, mert rossz volt a kezdet, az már lényegtelen.

Borsika,
nem mondtam, írtam, hogy bárkivel személy szerint van gondom. Ti azt mondjátok és teszitek, amit Nektek mondanak, amire utasítanak, porszemek vagytok egy gépezetben, sokat tenni nem tudtok. Az, hogy ez az osztály így működik, hogy ilyen a híre, nem a Ti hibátok. Sajnos az anyák Veletek találkoznak, így csak Titeket tudnak kérni, Nektek fognak panaszkodni, ha egyáltalán megteszik.

Kedves dr. Lazics Klaudia,
Biró Richárd záróján ez szerepel: Neonatus maturus. Nem én írtam.
Hogy lehet, hogy egy koraszülöttet nem vizsgál meg orvos, mert 22 óra után született 25 perccel? Elég egy koraszülöttet kb. 10 órával születése után megvizsgálni?
Ha 96 perccel később születik, akkor már nem koraszülött? Mert naptár szerint akkor már betöltötte volna a 37. hetet. A súlya, érettsége, Apgarja rendben volt tudtommal, vagy nem tájékoztattak valamiről???
És tisztában vagyok azzal, hogy nem sokon múlott, hogy nem „nyilvánították” őt koraszülöttnek. Én május 15-e óta minden nap azért imádkoztam, hogy ez a baba megmaradjon, egészséges legyen (amit még most sem tudhatok, hogy 100%-osan rendben van minden) ÉS betöltse a 37. hetet. Nem jött össze.
Boldog vagyok, hogy látszólag minden rendben van vele és nagyon-nagyon örülök annak, hogy nem került át a korára, azt nem tudom, hogy csináltam volna végig. Ismerek valakit, akinek a nem koraszülött babája került oda és 3,5 éve nem tudta feldolgozni az ott történteket, ezért nem vállal másik babát. Ismerek olyat is, aki nagyon elégedett volt és nagyon hálás, persze neki volt ott ismerőse.

Egyébként pontosan azért, mert ilyen határeset, talán még fontosabb lett volna neki a gyakori szopizás. De látom, ezt csak én gondolom így.
Melyik az a jelző, amivel pocskondiáztam az osztályukat? Hogy én itt többet nem szülök? Sajnos nem tudom a szülést mondjuk kedden reggel 8-ra időzíteni, ráadásul a roomingban is legyen hely. És igen, így érzek. Sajnos nem csak én.

A hízáshoz biztos hozzájárult, hogy itthon volt, de azt én láttam, hogy szopizott a kórházban és hogyan itthon.

A magyar egészségügyben mindenhol hiány van. Ha a kollégám szabadságon van, akkor egyedül kell ellátnom 40-50 beteget . Ezt tudják az egészségügyi dolgozók. Mellesleg én azt kértem, hogy felmehessek, nem azt, hogy hozzák le, minimális többletmunka lett volna beengedni és odaadni a gyerekemet.

Még hozzátenném, hogy az első gyerekemnél nem voltak ilyen rossz „élményeim”, mert jókor szültem. Hétközben, nappal és volt hely roomingban. Kár, hogy ezen múlik minden.

Petre Éva

Lányok,
Többen is írtátok, hogy jó nekem, hogy ilyen gyorsan szültem. Ne kívánjátok! Ez se anyának, se babának nem jó. Nem is tudtam felfogni, mi történik, bepánikoltam, hogy nem érünk be a szülészetre. Nem volt jó. 1-2 órával lehetett volna hosszabb.

Kérdeztétek többen, Leona hogy fogadta. Puszilgatja, simizi, szalad, ha felébred, de nagyon megviselte őt, hogy nem voltam itthon és hogy már nem csak ő van. Állandóan velem akar lenni, bepisil, hozzám akar bújni. Szerencsére nem Ricsire haragszik.

Valaki kérdezte, hogy hívták volna, ha kislány. Kendra.

Kép
sygnum

Sziasztok!

Hajni!

De drága vagy,hogy hiányolsz,el vagyok tűnve kicsit,a teljes lakást felújítottuk,új lam.padló,konyhaszekrény,tapétázás,megcsináltuk a gyerekszobát,stb.,mindezt ketten Zolival,sokat egyedül csináltam törpök mellett,de közben főzni,mosni,takarítani,néhányszor hajnali 4-og tapétáztam,de szinte kész vagyunk. :D (fizikailag,anyagilag mindenképp :lol: )Csuda édi Barnabás baba,imeretlenül is gratulálok tesódéknak,meg neked is a nagynéniséghez :lol: Remélem ti jól vagytok!?

Ser!

Nagyon Boldog Névnapot kívánok Neked utólag is! :D

Pillle!

Orsikának is Nagyon Boldog Névnapot kívánok! :D

Kazi!

Mirabellnek szintén Nagyon Boldog Névnapot kívánok! :D Gyönyörűek a fotókon!
Vendég

Syg

Téged úgyse lehet meggyőzni. Ricsi az én tudomásom szerint nem kapott csak fooralt vizet. Ez biztos .Sajnálom ilyen rosszul telteka z ott töltött napok, de az hozzá tarozik hogy te leleve előítélatekkel jöttél szülni, igy elég nehéz a másik félnek a kedvére tenni.De csak abba gondolj bele hogy ha te feljöhetsz az osztályra akkor más is jogosan igényt tarhatana rá , mi lenne ott fent ,hogy lehetne ott normálisan dolgozni? Ezzel csak ez a gond. Kivánom hogy hogy kicsi Ricsi nőljön nagyra. Nagyon aranyos formás baba.

Ami zárón vaolt az csak azzal magyarázható a hogy a doltornő aki haza adta nem kódolta ki jól.

Kép
Kép
Kép
borsika33

Egy mondatot azért hozzáfűznék a tekintetben, hogy Syg nem mehetett fel szoptatni, mert akkor mi lenne ott???? Közben meg üresen állt a VIP szoba! Nekem ez ellentmondás és a tény ferdítése. Ezen a mondaton azért eléggé kiakadtam.

Szóval amikor hoztuk haza a lányt, nagy felfordulás volt, mert aznap 40 babát adtak ki, boldog boldogtalant beengedtek a tiltott zónába. Az egyik babáért 3-an mentek be, közüllük az egyik férfi munkás ruhába!!! Engem meg előtte hálóingben kizavartak, hogy csengessek, majd kijön a doki.

Nem szólok többet.

Andi
Kép
cukkker

Sziasztok!

Hát az én levelemre rá se néz senki? :cry:

Cuki, írtam Neked!
Geli, Téged is hiányoltalak ám!!!!!
Na mind1.

Estelle
Bocsi, teljesen igazad van, nem válaszoltam a múltkor Neked, akartam, csak mire a végére értem elfelejtettem, BOCSIKA :oops: Mi nem ismerjük egymást, csak azt hiszem a barátnőmet, és a kislányát ismered az oviból, Veronika a kislány.

Hát én ebbe a kórház dologba nem akarok beleszólni, mivel nem itt szültem, de mivel Levi koraosztályos volt, így hálás vagyok az égnek, hogy nem itt született, mert az tényleg bonyolult dolog, székletminta, meg ilyenek.
Ahol én szültem (sokan tudják, hogy hol, mert sokan ott szültek-szülnek innen Kecskemétről) ott nincs ilyen.
Sajna itt eléggé rossz a helyzet, az is rontja a dolgot, hogy másik épületben van a koraosztály.
Ez nem jó így, sem a babának, az anyának és a tejcsi beindulásának főleg nem!!!!
Ahol szültem kérésemre éjjel is felkeltettek, mert ömlött a tejem és nagyon fájtak a cicijeim, ezért át tudtam menni akkor is!
Igaz ott is volt olyan csecsemős, aki kijelentette, hogy nem híve az igény szerinti szoptatásnak. Hozzá kell tennem, hogy az osztályos záróján az szerepelt, hogy igény szerinti szoptatás, (így adták át a korára)de a korán ezt nem mindenki hajtotta végre! Volt is összetűzésem emiatt, de mivel viszonylag fiatalon szültem, sokmindenki átnézett rajtam.
Hidd el Borsika, az írásaidból látszik, hogy oda vagy a gyerekekért, igaz nem ismerjük egymást-sajnos-, de bármikor rádbíznám Levit!!!!
Tisztában vagyok azzal is, hogy vannak korlátok, nem is kicsik és kötelesek vagytok betartani és gondolom azt is, hogy ahol szabad, ott engedtek is belőle, de ezt sem mindenki teszi meg!
De ott a másikoldal, van egy kora baba, szép súllyal, egy aggódó anyuka, és nem tud a piciről semmit, mert nem tájékoztatják, hogy hol van, mi van vele!
Na a lényeg, ezt mindenki nevében mondhatom- szerintem- hogy NEM RÓLAD SZÓLT hanem a rossz rendszerről és a nem odaillő alkalmazottakról.

Na csak sikerült beleszólnom :? :shock: :shock: :cry:
Vannak bennem is sebek a szülés miatt, amiket már soha nem fogok feldolgozni, de nem itt szültem, tehát máshol is vannak azért problémák, de az alkalmazottak, csecsemősök, szülésznők sokat tudnak-tudnának javítani a helyzeten!!!!

Bocsi mindenkitől! Befejeztem!

Kép
adrienn021

Sziasztok!Először is köszönöm a gratulációkat!! :D
Bepagabi A Kislányom több éves várakozás, három korai vetélés után született. Rengeteg gyógyszer és inszem...rettegés a terhesség alatt,hogy velünk maradjon,de itt van és ez a lényeg.Nagyon vágytunk még1 Picurkára,már többször beszéltünk róla,hogy lassan időpontot kéne kérnünk........de én még vártam,mert még szoptatok.Az meg sem fordult a fejemben,hogy spontán is várandós lehetek és erre tessék. :D

Sygnum :cry:..........

gadevi

Adrienn

Ez korazülöttes dolog is nehét téma, nem akarom a felelőséget hárítani, de az se korházi döntés ezt at ANTSZ találata ki, hiába hoznak fel ezer meg ezer érvet hohy mi korsazülöttek igénye, hiába amig nincs negatív széklet eredmény addig nem engedik be anyukát. Köszönöm amket írtál.Tudom hogy nem szólatak syg észrevételei de mivel ott dolgozok iyg azért gondoltam hogy érntve vagyok.De semmi tüske nincs bennem, kiírtam magamból amit gondolok igy már nem bánt a dolog.

Kép
Kép
Kép
borsika33

Sziasztok!

Mindenki átállította az órát?Nem felejtettétek el?

Lina
ha Lili sikerült,sikerül egy tesó is neki.Így vagy úgy,de összejön. :lol:

Donoé
ez igen,hozzánk nem akarsz jönni segíteni? :wink: :lol: Ablakot kellene cserélni.De szerintem már jövöre marad,elég hidegek vannak már.

Syg
sajnálom, :( Most már nöjetek nagyra,Leona meg remélem hamarosan megbékél,egészséges egy kis féltékenység gondolom.

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Sziasztok!

Volna egy kérdésem. Ti hogy tisztítjátok a gyerekek fülét? Úgy látom nekünk gond van vele. Levi egész nap a fülét gyürkészi és fültisztítóval belenyúltam nagyon sírt. A másik füléből magától kijött egy beszáradt darab, valószínű hogy ebbe is van. Mindig azt mondják, hogy nem szabad belenyúlni, csak kívül tisztogatni. De akkor belülről hogy szedjem ki. Hallottam valami sprayról. Nektek mi a tapasztalatok?

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Hajni!

Háááát,ablakcserére még nem képeztem ki magam,főleg,ha magasan laktok, :wink: de leszigetelem,lefestem :lol: :lol: :lol:

Judit!

Én mindig úgy szoktam csinálni,hogy az első fültiszítókat benedvesítem langyos vízzel,s úgy tisztítom,a fülzsírt kicsit felpuhítja,de ha nagyon sírt közben,lehet más is a háttérben(feltéve,ha nagyon nem szereti)lehet,hogy dokinak érdemes volna látni,de nem vagyok orvos,nem tudom :roll:
Vendég

Bocsi,Üdvözlöm az új topiclakókat,még nem írtam! :D
Vendég

Hát ez elég durva,hogy orvos nem nézi meg szüles után,csak jó pár órával később,ha nem időben született!!!Ha ne adj isten valami lesz addig a kisbabával... :twisted: Akkor mit mondanak az anyukának?Bocs,de nem jó időben jött ki??? :twisted:
Én császáros voltam,és ahogy kitoltak a szobámba(megfigyelésnél)már kihozták a kisbabámat és megmutatták,meg a mellemre tették,mert a babának elég nagy trauma onnan a "meleg anyai ölelésből,ahol halotta a szívhangot hirtelen kiszakadni"égy bonyolult világba!!!
Császáros voltam és egyből volt tejem!!!Reggel 8 kor műtöttek.10-kor már én is megkaptam,hogy láthassam!!Este már szopizott!!És attól kezdve most hagytuk abba,mer már szobatiszta volt és megbeszéltük,hogy Ő már nagylány!!Szeptember 7.-én szopizott utoljára!
Mikor a korházban beszélgettem két kis anyukával akik kecskemétiek voltak nem értettem miért itt szültek???!!!???
De most már értem!!!
Itt a baba meg az anya a lényeg!!!
Vendég

Judit,
én nagyjából naponta tisztítom Lili fülét, nagyon zsírosodik neki. A fülészeten azt mondták, hogy nem lehet vele mit csinálni, adottság kérdése, hogy kinek mennyit termel a füle. Lili símán hagyja, hogy tisztítsam fültisztítóval. Két hete volt benne egy akkora darab, hogy eldugította az egész fülét. Azt nem mertem fültisztítóval, mert csak bentebb ment volna, szóval ne szóljon senki semmit, de gémkapocs hurokkal szedtem ki. Hozzátartozik, hogy Lili szó nélkül, és mozdulatlanul tűri, sőt van, hogy ő kéri, hogy tisztítsuk.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Judit
én sem szoktam belenyúlni a fülébe,Anna nem is engedi.Kipotyog belöle ha van.Mióta felszúrták a fülét,nem enged hozzányúlni.

Don
áááá,festést én is bevállalom,ki kellen cserélni,nem zár jól.

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Köszönöm a tanácsokat!
Elég rémisztő volt, az a nagy darab ami kijött a füléből (bocsi). Én néha fecskendővel vizet nyomok bele, úgy próbálom áztatni.
De hallottam valami spray-ről ami állítólag nagyon jól feloldja. Azt azért kipróbálom szerintem. 1 hónapja állandóan a fülét morzsolja, mintha viszketne neki.

A kórházzal kapcsolatban csak egy kívánságom van, láthassam a babám minél előbb, ne vigyék sehova, ki nem bírnám. Jó lenne ha minél előbb megpróbálhatnám majd én is a szoptatást. Császár lesz most is. A múltkor altattak, utána a fájdalomtól azt sem tudtam ki vagyok. Rögtön felkeltettek és azt mondták hogy majd hoznak fájdalomcsillapítót az infúzióba. Amíg az nem jött meg dobáltam magam, szinte önkívületben voltam a fájdalomtól. (utána sem sokat hatott, azt mondták aludni fogok, de én csak szenvedtem iszonyatosan). Férjem fotón mutatta meg (fényképezőgépen) Leventét, és azt mondtam nem érdekel. Neki rosszul esett de én tényleg magamon kívül voltam. Persze pár óra múlva rettenetesen meghatódtam mikor kihozták. Gyönyörű volt és nagyon nagyon megnézett engem.
Utána 3 óránként nagyon vártam őt és mindig nagyon szomorú voltam hogy olyan hamar elvitték. Vagy csak úgy tünt???

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Cukker!
a 444 közepetáján! :wink:

Kép
adrienn021

Judit
minden nönek vannak kellemetlen emlékei a kórházakról,még nekem is.De a kisbabája feledtet mindent szerencsére.

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Miért van őrületes hányingerem? :?: :?: :?: Minden szagtól rosszul vagyok......... Félek, ugye, nem a szülés indul meg?
birolili

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?