Új privát üzeneted érkezett!

Drumka
Tök lökött vagy! MEgképzett előttem egy csudacsipkés baldachinnal és ágyneművel berendezett TALICSKA!!!
Nagyon kellett röhögnöm!!!!
:lol: :lol: :lol:

Ancsa
Nekünk is olyan volt a régi lakás, hogy mállott ki a falból minden, így a karnis ballagott le egyszercsak a falról függönyöstől! :evil:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Ancsa

Nem lehetett kellemes a radiátor "elindulása".
Az a jó, hogy még van fűtés.. Nem kellene, hogy megfázzatok.

Mit mondott a doki tegnap? Minden rendben? Mekkora a bébi? Láttad?

Fürdés
Én szeretek fürödni, de már sok hónapja nem fürödtem - utoljára a Balatonban. Csak zuhizok, félek a fertőzésektől, pedig tiszta a kád...

Kriszti
Csini kismami vagy!
Remélem nov. 15-ig meg lesz a hitel és költözhettek!
A pici szobáját a biztonság kedvéért rendezgessétek be - bár nem kell minden kis részletet a helyére rakni - ha költözés lesz így könnyebb...

Viki
Biztos elkészülök a felújítással.
Apa engem is nyugtat, hogy minden kész lesz - talán a hétvégén ráérnek és ki lesz festve a szoba - aztán pakolászhatunk, moshatok....stb.

Már csak bő 1 hónap :shock:

Elsétálok a boltba - mert kell a séta - csak esik az eső :?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia:Csak diabetológusnál voltam.A jövő héten hétfőn megyek UH-ra.
Voltál szülésfelkészitőn?Nekem már nem volt erőm elmenni.

Kép

Kép
ancsa03

Na megvolt a pofavizit.
Vérnyomás: 108/68
Súly: 75,5 kg (3 hét alatt 1 kg)
Kell szednem vasat :( Pedig azt hittem megúszom...
Hallgattunk szívhangot! Ez mindig csuda-jó érzés. :)

Képzeljétek: tegnap este kifliben feküdtünk a Párommal, én bújtam a hátához. És a Törpi 4x "seggbebillentette". :D Már nem is merem Tőle megkérdezni, hogy érezte-e, mert akkor mindig csalódott, hogy már megint lemaradt. Most bezzeg nem kellett rákérdezni... :lol:

Cumi, ujjszopás
Én is inkább cumi-párti vagyok. Nem tudok róla, hogy bármelyiket is használtam volna, mégis "myuszifogaim" lettek. Úgyhogy rám is találó volt a mondat, miszerint ki tudtam volna harapni a pókot a sarokból. De nekem volt éjszakai fogszabályzóm. Anyukám erőltette, most már csak áldani tudom érte. :)

Kia
Nekem is fájnak a csontjaim, pedig hol vagyok még Tőled?! A talpam, a lábaim bokától lefelé. (Elég hülyén hangzik, hogy a talpam fáj.)
És a mozgásom is megváltozott; olyan macis lett, mint a Páromé. :oops:

Kriszti
Nagyon szép pár vagytok! És nagyon csini vagy. :) Már megáll a pocakodon a bögre... Ismerek olyat, aki a levest a hasáról ette a végén. És az a kispulcsi... :wink:
Nekem is az a véleményem, mint Kiának: nagyjából rendezgessétek el a dolgokat, nehogy meglepi érjen...

Szilvia
Köszi a tanácsokat. Megpróbálom azt a listás dolgot, de végülis tényleg nem vagyok még elkésve. Csak ahogy Titeket olvaslak, meg ahogy nézegetem a képeket a babaholmikról; kicsit irigykedem. Ti már rendezgethetitek, pakolgathatjátok a dolgokat. Nem baj, ami késik, nem múlik. :D

Edit
Jó, hogy nincs komoly baj!

Tudjátok, sokat gondolkodtam mostanában. Azt mondják ugye, hogy a terhesség, nem betegség. Ez így is van. De sajna nagyon sok olyan dolgot elő tud hozni, vagy rá tud segíteni, amivel eddig együtt éltünk, és már észre sem vettünk.
Derékfájós voltam, de 20 perc hasonfekvés csodákat művelt velem. Most pl ezt sem alkalmazhatom, úgyhogy szenvedek.
És igenis a Kismama vigyzzon magára, és pihenjen, amennyit tud. Mert egy Életért felel(ős).

Most beszéltem a Húgommal, s mondja, hogy elő kellett vennie a télikabátját, mert annyira fázik. Tényleg ilyen hideg van Magyarországon? Itt sincs már jó idő, de még 2-3 réteg elég.

Na megyek, eszem valamit!

Kép
tittina1982

Titti :D
Tök jó, hogy minden rendben van! Csak így tovább! Jó étvágyat!

Cas :D
Hát már nekem is nehezül a mozgás...ez bizti, hogy nem véletlen...annyira fura, hogy pár héttel ezelőtt ez még elképzelhetetlen volt.. :lol: még virogonc voltam nagyon, most már az autóból is külön torna kiszállni, s nekem - szerintem - még nincs is nagy hasam :shock:

Ancsa :D
Radiátor :cry: sajnálom, de a lényeg, hogy nem akkora a baj, illetve, hogy relatíve könnyen orvosolható...akartam kérdezni, hogy mennyi idő még a "szanatóriumba" vonulásodik, de már meg is válaszoltad :wink: babaszoba, babacuccok, készen állnak??

Kriszti :D
Csatlakozom minden előttem szólóhoz, s én is úgy csinálnám, hogy berendeznék egy átmeneti, de kényelmes, komfortos babaszobát/szobarészt, s amikor már ott minden megvan, akkor költöznék...ez nagyon rossz lehet, gondolom, mert már nagyon mennél, de hidd el, egyre nehezebb lesz megmozdulnod - én is most látom, - s minden ilyen cuccolos meló fáraszt....már egy sima porszívózástól kidöglök....

jaj, tényleg, nem is "dicsekedtem", hogy én is most kétnaponta takarítottam, s persze még nincs vége - s alapból heti 1x még segítségem is van - , amikor vége lett a részfestésnek, akkor megkaptuk az ÚJ IKEA matracunkat TELI SZÁRNYAS HANGYÁVAL :twisted: :evil: :cry: nem kell gondolom, hogy mondjam, hogy mit éreztem kedden hétfő este 10-kor amikor fel akartuk húzni az új matracra az új ágyneműt, s helyette két órás hangyaírtás következett....ilyet még életemben nem hallottam, de velünk megesett....már visszavitték, már kifertőtlenítettem a lakást, de még mindig úgy megyek be a hálóba, hogy ez az első gondolatom :shock:

Kia :D
Elivileg nekünk is már "csak" a babakocsi van hátra, remélem, hogy időben meghozzák, elvileg már egy hét, s itt kell, hogy legyen..

Drumka :D
le a kalappal, én biztos, hogy hisztisznék naponta többször, hogy nem leszünk kész mindennel,...ahogy olvasom elég jól bírod, szurkolok, hogy Barbi tényleg tudja, hogy még ki kell húzza az 50 napo (min :wink: )

Anita :D
Fúúúú, ezek a keményedések (görcsök) nem lehettek semmik....én is totál frászt kaptam volna, az biztos....pihenj sokat, s vigyázz magatokra!!

Tényleg lányok, le tudjátok nekem valahogy írni a különbséget a jósló fájás, s a "sima" görcs/keményedés között..... :?: :roll:

Na megyek eldőlök, mert megint vizesedik a lábam/bokám (az én kecses bokáim), s már el is fáradtam....aztán a mai program a konyhaszekrény rámolás, selejtezés, mosás lesz,...ja, és megyünk színt választani a nappalihoz....ez lesz a hétvégén az utolsó "festős" felvonás :lol: már alig várom, hogy ezen túl legyünk.

Még majd jövök - szerintem!
Sziasztok!
Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziótok!

Hétfőn befektetnek,mert Dóra nem fejlődött!Kivagyok!Mindennap CTG lesz!Balázs 2kg körül van,Dóra 1300-1400gr.Fájások már voltak a ctg-n csak rendszertelenek.zárt méhszáj.max.2hét és amúgy megindulna a szülés magától!Spontán szülés így sem kizárt,bár a kisasszony megint megfordult és most fenn van a feje a bordáimat fejeli!
Így az en már nem értek el egy darabig,csak telcsin!
Mostmár nem is félek a szüléstől csak ne legyen semelyiknek semmi baja!
Ne haragudjatok,hogy most nem reagálok semmire,de mielőtt befekszem bekukkolok!Most kicsit kivagyok!Köszönöm,hogy gondoltatok rám!
Majd a tesóm értesít mindenkit a fejleményekről!
Puza Szilvi
Vendég

Benszi, jó hogy jelentkeztél! Már nagyon aggódtunk.
Igaz nem túl jó hírekkel jöttél, de tényleg az a legfontosabb, hogy
Egyikőjüknek se legyen semmi baja! És persze Neked se!
Szorítunk Értetek!!!
Fel a fejjel és kitartás!

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van :wink:
Nemrég jöttünk haza a dokitól, ultrahangon voltunk.
Eredmények:
BPD:90mm
OFD:114mm
HC:324mm
AD1:110mm
AD2:105mm
AC:339mm
FL:71mm
A súlya :3140g(+-10%)

Nektek milyenek lettek a 36-37.hét körül az értékek?
Tegnap este egyre több jósló fájásaim voltak, nagyon kellemetlen.
Nagyon tolja lefelé a kis fejét a drága.
Ma délután úgyszintén csinálta a kórházban, de mondtam is a páromnak, hogy ne lehet nagy baj jó helyen vagyunk, ha akar akkor jöjjön. :wink:
Most megint semmi de azt mondta a doki, hogy ez természetes és akkor menjünk be a kórházba ha vagy elfolyt a magzatvíz vagy nagyon fáj már.Nem nyugtatott meg.
Ti hogy vagytok a fájásokkal és a keményedésekkel?

Jó pihit és nagyon vigyázzatok magatokra.

Sziasztok
Szilvi

Kép

Kép
szilvi17

Kép

Én lennék, kicsit fáradtan.

Kép

Kép
szilvi17

Szilvi72:Igen a babaszoba kész,ruhák kivasalva,még a korházi csomagom hiányos,de jövő hétre az is meglessz.

Ráadásul a barátnőm esküvője Dec.1-én lessz,akkor kaptak időpontot,és én lennék a tanu.Na de hogyan?Akkora dillemmába vagyok,mert akkor már bármikor szülhetek.Mondtam,hogy tartsanak egy másik vasat is a tűzben,de olyan lelkiismeretfurdalásom van.Ugyanis az én tanum ő volt.
Most hogy erről irok,vasárnap lessz a házassági évfordulónk. :lol: :lol: :lol: (1 éves)

Erre a jósló fájás,és a sima görcs közötti külömbségre én is kiváncsi lennék.Tud valaki segiteni?

Kép

Kép
ancsa03

......na mégegyszer röviden, az előbb elszállt.....

Szilvi17 - grat az eredményhez!! nem ilyennek képzeltelek, hanem hosszú, sötét hajjal..... :roll: :wink: de nagyon csini vagy, s már nem sokára kezedben lehet a babód...jelenkezz, hogy tudjunk rólad!

Benszi - mennek a drukkok, s szerintem jobb nektek bent, mert ott folyamatosan figyelnek......várjuk a híreket, s nagyon, nagyon szurkolok értetek, hogy minden rendben legyen!!! +++++++++++

Ancsa - szerintem megérti a barátnőd, hogy a szülőszobáról nem túl izgalmas esküvői tanuskodni....sem a küsszöbről...majd egy pár hónap múlva bepótoljátok az ünneplést!!!! Beszéld meg vele, s emiatt szerintem ne furdaljon a lelkiismeret, ezek olyan dolgok, amikről egyikőtök sem tehet, ezt nem ti terveztétek így, az élet alakíotta....

Én olyan vagyok, mint akit lesz...rtak....bocsánat a kifejezésért, de az első trimeszteres álomkór ehhez képes kutyus füle sem volt, s annyira idegesít, hogy rengeteg dolgom lenne, konyhához ma már nem fogok hozzá, bár nagyon kéne....rámolni, vasalni, pakolni, s nekem minden végtagom mázsásnak tűnik....
Van még más is így???
+1kérdés: ha vizesedem, akkor mennyi folyadékot ihatok?? vissza kéne fognom??? itt most nagyon meleg van, döglünk meg kint és bent is, s nem bírom ki víz nélkül :oops:
Na elvonszolom magam a családdal vásárolni, mindenkinek jó pihit!
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Benszi
Én/Mi is nagyon drukkolok Nektek!!

Ancsa
Nem voltam tanfolyamon - ilyen időben kedvem sem volt, na meg nem is tudom, hogy miről lett volna szó.
Csak kettesben vagyunk Manóval és esik az eső.. egész nap :cry:

Tittina
3 hét alatt 1 kiló nagyon kevés , Gratula!
A hátfájástól én is nagyon szenvedek...
Igen, itt tényleg hűvös az idő. Nappal 10-15 fok, éjjel szerencsére nem fagy - mert esik az eső.

Szilvi72
Az autóből tényleg nehéz kiszállni :P
Mi lesz a legvégén :?:
Hangyák :?: Kellemetlen!
Vizesedés - kevesebb sót (ez tartja vissza a vizet)! Inni kell - tudod, hogy 24 óránként teljesen kicserélődik a magzatvíz!

Én nem vagyok oda a sóért, a zöldségeket is só nélkül tudom csak megenni :P nincs is dagadás, vizesedés...

Szilvi17
Csini kismami vagy!
Gratula a jó eredményekhez!
Nekünk biztos nem lesznek ekkora értékek.. másfél - 2 hét múlva.

Keményedés és jósló fájások
Nekem pár napja többször feszül, keményebb a hasam.
........

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Szilvi72
Nekem ráadásul nagyon lent van a hasam, így már hetek óta akadályoz egy csomó mindenben. Sebivel az utsó percig simán vezettem, most meg már hetek óta alig fér el a lábam a hasamtól, ha egyik pedálról a másikra kell tennem a lábam?! :shock:
És a csontjaim?! Tegnap is totyogós napom volt ,minden lépés fájt, ma szerencsére jobb. Még jó, hogy szuper az ágyunk, í]y legalább éjjel kényelmesen pihenek.
Vizesedés: én rákérdeztem a dokimnál, azt mondta ha az elején elszaladnak a kilók, akkor a végén mindenképp kell számolni a vizesedéssel. :twisted: Hát köszi!
Viszont úgy tudom, ha korlátozod a sóbevitelt, az sokat segít!
Hangyák: alig értünk haza Sebivel a kórházból, minket is elözönlöttek, főleg a konyhában volt belőlük rengeteg! Nem kicsit borultam ki! Aztán szerencsére csak vmi vonulási útvonalukban voltunk, és pár nap alatt megszűnt az invázió, mert addig gyakorlatilag kiírthatatlanok voltak! :(

Benszi
Nagy-nagy drukk, hogy minden oké legyen veletek!!!
Várjuk a híreket!!! :)

Szilvi 17
Szerintem teljesen okésak a méretek nálatok! Én nem nagyon hasonlítanám Sebiéhez, mert ő 4200 g-mal született! :lol:
Kórházba indulás: azért az a nagyon fáj nemtom milyen definíció?! Nekem azt mondták, 5 percesekkel érdemes bemenni, de nekem azok még nem igazán fájtak...
Jók a színeitek a gyerekszobában!!! :) És csini kismami vagy! Jól látom egy csíkod sincs, mi?! irigyel-irigyel! :)
(Nekem már Sebitől is lett bőven, de ez a csajszi képes újakat kialakítani, annyira máshogy fekszik, pl. a buksijával! :twisted:

Ancsa
Szerintem vállald el nyugodtan, utána jópár hónapig úgyse lesz lehetőséged sehová kimozdulni, ha meglesz a pici, ki kell használni az utolsó lehetőségeket! Max. kell keresni a helyedre egy "tartalékot", ha mégis előbb szülnél, olyasvalakit, aki megérti, ő miért "csak" tartalék... :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Cas! Nem sajna csak funér nem igazi bükk. Csík ilyenkor már látszik? Nekem azt mondták csak szülés után.
Ancsa! Szegény... Szerelők voltak már. Fürdés nekem is isteni tök jól esik ilyen hidegben. Ma megyek bababörzére. Van kedve valakinek jönni?

Kép
nyafi

Sziasztok!
Először is köszönöm a jótanácsokat a szobával kapcsolatban, mostmár egyáltalán nem vagyok feszült emiatt, hogy hogy is legyen...:) Tegnap Cas írása után fogtuk magunkat, és elmentünk megvenni azt az összeállítást, amit eredetileg kinéztünk, inkább, mint hogy izguljak, hogy akkor megjön a bútor időben, vagy mi is maradunk a talicskánál :lol: A pel. komódot össze is szerelte párom, hogy tudjak mibe pakolni, bár még a feltét nincs rajta, és a z ágy sincs összerakva, de máris sokkal, de sokkal nyugodtabban aludtam :) Hála nektek!
Teszek róla majd egy képet...

Ancsa: radiátor-sztori azért nem semmi, még jó, hogy nem árasztott el benneteket a víz :) Sztem is keress vkit az esküvőre, biztonság kedvéért, tuti megérti a barátnőd is, hogy kell egy tartalék...

Titti: "seggbebillentés" :lol: :lol: :lol: vicces lehetett...elképzeltem, ahogy a manóka rúg egyet, és közben gondolja, hogy hééé apa, nesze neked...:)
Tényleg télikabát kell, pár fok van csak M.o.-n (6-8)...éjjel pedig még kevesebb (1-2)...

Benszi! Megy a drukk, ne idegeskedj, úgyis minden rendben rendben lesz, és mindjárt itt van az a pillanat, amikor a kezedben tarthatod őket :D Várjuk a híreket!

Szilvi17! Nagyon szép formás, hibátlan pocid van :) Az értékeid jók, ne izgulj emiatt :) Nekem fájás-keményedésem még nem volt sztem, nem tudom milyen lehet....:) Illetve akkor volt nagyon kemény a pocim, amikor telezabáltam magam...:) Amikor pedig egész nap megyek, lejárom a lábam, akkor pedig szúrni szokott, általában a jobb oldalon lent.... :roll:

Szilvi72! Sót ne egyél semennyit se!!!!!!! Inni igyál, nekem a nyáron volt nagyon bedagadva a bokám, a védőnő akkor sok-sok görögdinnyét javasolt, illetve hogy a bal oldalamon feküdjek, mert akkor nem nyomódik vmi vesevezeték, vagy mi...ja és ami levitte a dagadást: éjjel felgöngyölített takaróra tettem a lábam kb. vádli alatt volt a felgöngy. vastagtakaró, és reggelrte mindig lement a dagadás (próbáltam úgy aludni, hogy nagyjából úgy maradjon a lábam...) Próbáld ki!

Hangyák! Húúúú nem semmi!!! Nálunk nyáron volt molyinvázió, a dióbélből....1 hónapig irtottuk, azóta minden sz*rt csavaros üvegben tárolok...:)

Ma 10-11 körül jön a védőnő, vmi családlátogatásra, mondtam, csak én leszek itthon :lol: vmi szülés előtti elbeszélgetés is lesz, kíváncsi vagyok :) Sztem lehidal, ha megtudja, hogy költözünk, így a célegyenesben....:)

Kép
kkriszti77

Kép

Kép
kkriszti77

Nyafi
Csíkok szülés után? Hát szerintem ha addig nem voltak, utána már nem is lesznek! :)
Bezzeg én zebra vagyok. :(

Kriszti
Grat a bútorvásárláshoz és a nyugodt alváshoz! :) Nagyon szépet választottatok, és az a macis cucc? Nagyon helyes! :) (A bal oldali az micsoda?)
A molyokat ne is emlegesd, tavaly nekünk is dióból másztak ki, teli volt vele a konyha, hónapokig tartott kiírtani, mert már mindent kidobáltam, de újra és újra előjöttek, nekem még a csavaros üvegbe is bemásztak! :evil: Na aztán végre eltűntek, átköltöztünk, és mostanáig nem volt hírük. Erre egy pár hete megint megjelentek kukacok, majdnem sikítófrászt kaptam!!! :evil: :evil: :evil:
És most tudod miből jöttek?! MANDULÁS-CSOKIBÓL!!! :shock:
Szerencsére időben megtaláltam, és sikerült 1 hét alatt teljesen kiírtani... :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

Cas! Ne rémisztgess a csavaros üvegbe is belemennek???? :shock: :shock: :shock: Hát az biztos, hogy ha egyszer előjönnek, akkor pár hónapig nincs megállás...mire 2-300 kukac kikel, és elpusztítod őket....mandulás csoki se semmi...

A bal oldali macika az fogas :lol:
Kép

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Először is Benszi!
Tudom már nem olvasod, de akkor is muszály leírnom, hogy sokat gondolunk rád és nagyon-nagyon-nagyon drukkolunk!!!

Bogarak
Hűű, még a hideg is kiráz. Alapvetően nincs bajom velük egy-egy darabos mennyiségben, de amikor így elönöznlik az embert... Még a hideg is kiráz.
Nálunk a ciciánkból költöztek egyszer bolhák az ágyunkba. Lekapcsoltuk éjszaka a villanyt és elkezdtük érezni a pattogásokat, majd a csípéséseket (gondolom egyszerre keltek ki). Villany fel és láttuk, ahogy az egész ágyon össze-vissza ugrálnak. Azóta is kiráz a hideg tőle. Kemény vegyszer kellett hozzá és 1 hétig folyamatos takarítás minden este lefekvés előtt, mert fogalmunk sem volt hova és hogyan petéztek le.
Ja, a macskába ekkor már egy darab sem volt. Ez az amit nem értek, mert állítólag az a legjobb hely nekik.

Kriszti
Nagyon édes ez a komód és az egész összeállítás. A fogasos macit én is értem, csak ami a komód tetéjén van, azt nem. Arra ráültethedet majd vagy mire szolgál?

Szilvi17
Csinos a pocakod is és a berendezett babaszoba is :)
Bár most kicsit megijedtem, mert nekem a 31. hétben akkor a pocim, mint most neked. Szerintem a tiéd teljesen szép és normális, de akkor mi lesz velem a végére :shock: .
A csíkokat én is úgy tudom, hogy ha van, akkor már ilyenkor is látszik, hiszen most feszül szét a bőr igazán. Talán ha eddig nem volt, akkor ezután sem lesz.
Olyat hallottam csak, aki büszke volt, hogy nem lettek csíkjai (azt hiszem nem itt olvastam), de mikor megszűlt X idő után látta újra a pocija alját (ugye amit akkor még egyáltalán nem) és tele volt csíkokkal :shock: , hát ez így kellemetlen.

Cas
Nekem is lent van a hasam már egy jó ideje. Biztos nem akkora mint a tiéd, de pl. egy normál asztalnál, ahova esetleg kicsit magasabb széket tesznek nem tudok rendesen ülni, mert nem férek oda (így jártam tegnap a munkahelyemen bent, amikor bekukkantottam hozzájuk). Irodai asztal egy nem teljesen hozzáillő irodai székkel és hát picit az átlagosnál közelebb van az asztal teteje a székhez. No, mindent kézben ettem meg, mert nem fértünk Csongorral az asztalhoz rendesen :)
A felállásnál, leülésnél ugyanez van, nagyon nyom alul az amúgy is keményke hasam és már az a típusú nadrág is nyom néha ülve, amelyik a "v" alakú rugalmas anyagbetéttel van kialakítva (eddig teljesen kényelmes volt). Nem tudom ti hogy vagytok vele, de pl. a csípőnadrágos kismama nadrágokat én szinte sosem tudtam hordani. Nem tudom hova tenni a nadrág alják, hogy ne nyomjon nagyon. És olyan, de olyan sok nadrágot árultak most így és alig találtam magamnak olyat amiben jól éreztem volna magam.
Lassan én is csinálok pocifotót és majd megmutatjuk mi is magunkat :D

Szilvi72
Én is a sót tudom igazán, hogy hanyagolni kell. Tudomásom szerint a víz a létfontosságú, mert először is kell a tartalék, másodszor nekem azt mondta az orvos, hogy ha kevés vízfogyasztás még erős méhösszehúzódásokat is okozhat. Amikor a keményedős, méhnyakrövidülős dolog miatt voltam nála, külön felhívta a figyelmemet a víz fontosságára, hogy abból igyak amennyit csak lehet.

Ancsa
Szerintem is vállald el, csak legyen egy "beugró" helyetted ha kell. Ezen biztos senki nem fog megharagudn. Végül is nem a Bali mész helyette nyaralni, hanem szülni :) . Bár gondolom az előbbi sem lenne rossz egyszer :lol:

Mi jövőhét kedden megyünk a doktornőhöz és remélem utána már egy UH jön, mert már nagyon, de nagyon szeretném látni az én kis Aranyomat!!!

Sajnos a kilók most nagyon rohannak fel rám, pedig nem eszem máshogy, elég érdekes. Nem is igazán értem, de hát ez van. Még mindig inkább a mérlegen látom csak (a heti 1x-i mérésnél), de a tükörbe még nem annyira. Remélem nem csak becsapom magam :wink: .

Nyafi
Nem okt. 28-án van a bababörze vagy én emlékszem rosszúl. Én mintha egy hétvégi napra emlékeznék és az így pont vasárnap.
Mi nem megyünk, mert igazából már a legtöbb cucc megvan, ami meg kell azt már nem ott vesszük meg (textil pelus, hőmérő stb.). Ezeket talán máshol is ennyiért kapjuk meg.
Ha mész akkor sok sikert a bogarászáshoz, vásárláshoz.

Na pusza nektek,
Réka

Kép
solymosy

Sziasztok!

Kriszti:Nagyon szupi az a komód.Na meg az a maci!!!???Nálam el se fért volna egy komód,mert akkor nem tudtam volna a szobába bemenni.

Benszi:Nagyon szoritok éertetek,hidd el nem lessz semmi baj

Nyafi:Szerelők voltak,már tegnap volt fűtés is meg meleg viz is.Én is úgy tudom,hogy okt.28-án van a bababörze.
Mi se megyünk,mert tényleg meg van mindenünk,és nem tudnám megállni,hogy ne vásároljak valamit.A keretet meg már kimeritettem.(egyenlőre :( :( :( )

Az esküvői tanácsokat köszönöm,szóltam,hogy keressenek egy tartalék embert.Csak ők lesznek,az anyakönyvvezető,meg a két tanu.Semmi cicó,úgyhogy ha addig nem szülök,akkor én leszek a tanu.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Kriszti
Szép a komód és a macik.
Biztos nagyon jól fog kinézni a gyerekszoba az új házban :wink: :P

Mit mondott a védőnő?

Nálunk is voltak bogaracskák "régen", amikor ide költöztünk :?
Hangyák és egy-két csóti. Fúúúj
Kiírtottam őket - azóta (kopp 3x) semmi. :P
Mindig jönne 1- 2 cég csótányt írtani, de nem engedjük be őket.
Sok lakásban van még állat, de ott szerintem nem úgy és annyiszor takarítanak.

Megyek böngészgetem újra az utónévkönyvet - így a vége előtt egy bő hónappal :lol: , mert Apának tényleg nem jön be már a Dominik név.
S lassan nekem sem - felfigyeltem az utcán , hogy néhány gyereket így hívnak a környéken... Tudtam, hogy gyakori, de ennyire :shock:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Az a gyanúm, hogy az éjjel megfordult a csajszi! :) Alig aludtam vmit, olyan viháncolás volt odabent, sőt hajnalban nagyon sokáig csuklott is, de reggel óta mintha egész máshogy helyezkedne, mint eddig... :roll: Remélem mostmár jól fekszik! 19-én megyek majd csak UH-ra, legkésőbb ott kiderül (bár addig még valszeg megyek dokihoz is).
És a gyomrom is egyből elkezdett égni, de ez legyen a legnagyobb bajom! :)

Kriszti
Ja, így már értem. Helyes fogas! :)
Nekem a vákuum-os kupakos és a csavaros üvegekbe is bemásztak. :evil: Hogy hogy fértek be oda?! :evil: :evil: :evil:

Réka
Bolhák?! Brrrrrr...!
Sógornőm kint a kertben napoztatta a gyapjúágyneműjét, és (valszeg) a kutyából mentek bele vmi bogarak, amik utána éjjel jól összemarták a lábát. Szerencsére gyorsan sikerült kiírtani...
Pocak: majd mindjárt keresek képet! Horribilis nagy hasam van! :) Ennek következtében folyton leeszem a pocakom, mert én se tudok már rendesen asztalhoz ülni! :lol:
Az a V-alakú-bevágósdi nekem is van, ezért két gatyát hordok, mindkettő nagyon jó szabású (de egy anyagból van az egész, nincs benne sehol olyan betét), hátul állítható gumival, mert az összes többi iszonyú kényelmetlen a pocakomnak.
Tükör: nem jó szövetséges, én a 40. héten se láttam magam bálnának, bezzeg most visszanézve a fotókat?! TE JÓ ÉG! :twisted: :twisted: :twisted: A kilókkal meg ne törődj, főleg ha úgy jönnek, hogy nem eszel semmit másképp, mint eddig. :) (Ha minden este bevágnál egy fél tortát, akkor azért oda kéne figyelni! :lol:)

Kép
Kép
Kép
cas

Kia
Hát akkor lassan már csak véglegesítetek ti is egy nevet :). Biztos meg lesz nem sokára az Igazi!

Cas
Kiváncsi vagyok a fotóra, mert emélészem, hogy már sok héttel ezelőtt is mesélted, hogy mekkora a pocid. Nem lehet könnyű és hát még neked ott van egy másik lurkó is, akivel ugyanúgy foglalkozni kell. Ehhez képes nekem jó dolgom van!
A leányzó megfordulásához drukkolunk és várjuk az Uh fejleményeket majd.

Igen, a fél torták kimaradtak esténként :lol: és tényleg nem ettem máshogy mint eddig, így még nem aggódom. Ettől függetlenül tényleg a tükröt nem tekintem mérvadónak és bevallom a kedves és szerető családomat sem már és nem azért mert nem imádom őket, csak mert tudom, úgyis azt mondják hogy nem is látszik semmi és ne foglalkozzak vele :wink: .
Igaz, tengap voltam bent a munkahelyemen egy rövid időre, ahol kb. 4 hete nem láttak ők is azt mondták, hogy picit látszik a combomon és kész, különben nagyon csini vagyok. No, mindegy, csak írtam mint érdekességet, hogy ficcennek fel a kg-k, pedig nem csinálok semmit máshogy. Persze lehet hogy ez ebben az utolsó szakaszban normális is.
Na, abbahagyom már megint ezt a kg témát, mert általában én hozom fel és lehet hogy már meglehetősen únjátok.
Bocsi.

Most megyek kicsit felpolcolom a lábaimat.

Réka

Kép
solymosy

Sziasztok!
Védőnő semmi extrát nem mondott, adott egy kelengyelistát, de sztem én jobban fel vagyok készülve, mint ő... :lol: na jó, maradjunk egy egálban :) Semmi újat nem tudott mondani, elmondta, hogy itt ebben a kórházban hogy szokás, mit kell vinni, babának-mamának (szokásos), és hogy meg fogják kérdezni, hogy mivel tápláljanak hozzá, adott esetben...más mamák anyateje, vagy tápszer, ő azt javasolta meglepően, hogy ha az ő saját babája lenne, akkor tápszert választana, mert ki tudja milyen dohányos vagy akármilyen nő teje, mert ilyen részletesen nem vizsgálják be, vagy mit evett-ivott a nő...szóval inkább tápszert válasszak, az a kisebbik rossz, mert azzal bajt nem tudnak csinálni, és a baba gyorsan elfelejti majd azt a pár nap tápszert az elején :) Hát engem meggyőzött, de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is :)

A szomszéd sorházban akkkkkkora balhé van, sikítanak, ütik egymást, jöttek vmi ismerősök is már, a hapsinak vérzik vmilye, kicsukták most az utcára, a kutya ugat....ilyet még nem láttam :shock:

Kép
kkriszti77

Réka! A másik macika ülőke-puff-fotel-szerűség, csak most felraktam a komódra, egy ideig bizti nem fogja használni, szép is lenne, ha abban ülne :lol: , de annnnnnnyira pihe-puha volt, hogy beleszerettem, egyelőre dekoráció :)

Cas!
Grat a beforduláshoz!!!!! Reméljük, hogy tényleg úgy van, ahogy írtad, sztrem a köv. csuklásnál kiderülhet, hogy alul van a mellkasa, vagy felül, vagy nem? Én pl. kifejezetten alul érzem a csuklását :)

Kia! Szólj, ha van nevetek :), nekem sok választásom nem volt, mondjuk mindig is tetszett a Bence, de a Barnabás, Botond, ilyenek is....a kis családom, apával az élen pedig folyamatosan Bencikének hívta, és annnyira ráragadt, és mondjuk hallani sem akartak másról, hogy ez lett végülis...nyilván, ha nekem nem tetszett volna, akkor ők is tolerálják, de így egy szavam sem lehetett :lol: :lol: :lol: Ráadásul a Gulyás vezetéknévhez magas magánhangzós név jobban illik :)

Kép
kkriszti77

Sziasztok mamik!
Ajánlok egy kismamaruhakészítőt!
Kinn lesz a börzén is!

Új kismamaruhák: nadrágok és felsők

Sztreccs kordbársony kismamanadrágok 3 színben: sötétbarna, sötétkheki és mályva színekben, 4 méretben: M, L, XL, XXL. Ára: 3900.-

Sztreccs farmer kismamanadrágok 2 színben: s.kék, s. barna,
szintén 4 méretben. Ára: 4500.-

Pamut, belül bolyhos melegítőnadrágok 3 színben: kék, kheki, homok, 4 méretben. Ára: 3900.-

A nadrágok pocakrésze pamut, sztreccs passzé, állítható kismamagumival,így a terhességed végéig hordani tudod őket.

Sztreccs pamut felsők 3 színben: kheki, mályva, drapp csíkos,
2 méretben. Ára: 3500.-

Egyedi méreteket rendelésre elkészítünk!
Árukínálatunk folyamatosan bővül!
Weblapunk hamarosan elkészül.

Elérhetőségünk: gwinike@hotmail.com
0620-581-6463
Budapest, XVIII. ker

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Hali!

Ez a hangya sztori mindenkiben "jó" emlékeket hozott elő, látom :wink: Minden történetnél külön-külön vakaróztam egyet :lol: Ma kivételesen a grízben találtam kis élősködőket, s a lisztben persze, így azok repültek nagy ívben...majd a mosogatógép mondta fel a szolgálatot az előbb...úgy döntöttem, hogy lefekszem, a párom majd jön, s kitalál valamit :roll:

Nagyon klassz a komód, s bizti a kiságy is tuti :D A macis dekoráció is nagyon jó! A végén előbb készültök el a babaszobával, mint mi többiek, akik már hetek óta "készülődünk" (szóban :roll: )

Mindenkinek köszönöm a sóelvonásos tippeket!! Olyan jó, hogy nektek beszélnek otthon ilyenről, így legalább én is képben vagyok, leszek :wink:
Ma megkérdeztük a biztosítót, hogy hogyan megy az orvossal a történek, válasz: ő nem tud ajánlani orvost, neki nincs gyereke :twisted: - mondtam apucinak, hogy én akkor most felállok, mielőtt 8 hónapos terhesen ráborítom az asztalt (gondoltam nem néznék ki olyan jól verekedés közben, na meg a súlyemelés sem most kéne :oops: :twisted: )Így csak annyit tudok tenni, hogy ha hazajövünk a kórházból, akkor felkerekedünk aznap vagy másnap, s keresünk itt valamelyik kórházban egy dokit, hogy nézze át a babót...hacsak nem talizom eggyel a kórházban, ahol születünk :roll: +1 idegesség egészségügy terén...

Most kérdeznék tápszer ügyben, ha nem baj: itt csak AC, AR, és AE jelzésű tápszerek vannak, kérdeztem a hipoallergént, s a pasi 28€-rt mutatott egy nagyon kis kiszerelésű dobozt....most mit csináljak??? A dokik valszeg itt nem a hipoallergént írják fel, mert ez már nem az első patika volt, amit megnéztem, s mindenhol nagy szemekkel bámulnak rám....az otthoni (magyar) doktornéni fel tud írni nekünk, de akkor írassak több fajtát vagy mit csináljak??? Gondolom, hogy otthon sem olcsóbb, de tuti, hogy ennél biztos jobb árban van (1€ - 250 ft cirka)

Réka :D
Én szívesen "beszélgetek" veled a súlyról, nem zavar, hogy felhozod, már én is 12kg-nál tartok, nem tudom, hogy hol a vége...talán a Kristóffal felszedett 21-t nem érjük el :wink:
Minden esetre az utolsó hetektől számítva már igazi elefánt - bálnának érzem magam :lol: De a lényeg, hogy mind a babók, mind mi jól legyünk...majd pár hónap múlva, amikor lehet, akkor cserélünk diétás tippeket :wink:

Valahol jó is, hogy karácson körül szülünk (bár a töltött káposztát majd hiányolom), mert így még lelkifurdancs nélkül végigzabizhatjuk az ünnepeket (ki azért mert szoptat, s kell a kalória, ki azért mert még bent kell nőnie a picuriknak :wink: )

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Réka
Holnap eljegyzésre megyünk, majd ha rendesen fel leszek öltözve csinálok fotót! :)

Kriszti
Hát... van abban vmi, amit a védőnő mond... nemtom milyen formában adják így más anyának a tejét, de ha pl. fertőtlenítés céljából felforralják, akkor máris eltűnt belőle egy csomó fontos dolog! Ha meg nem "fertőtlenítik" sehogy, akkor tényleg kicsit bizalmatlan lennék, mit is kap a gyerek... :roll: Szóval lehet, hogy én is inkább tápit adnék, ha nagyon muszáj, aztán otthon szopizhat ami csak belefér, és az emésztőrendszere is gyorsan kiheveri a "traumát". :lol:
Csak tényleg az a fontos, hogy HA-s tápi legyen, bár ez talán ma már nálunk nem kérdés sehol, esetleg kérdezz majd rá...
Csuklás: de nekem eddig is mindkét vége csuklott?! :lol: (Gondolom akkorákat ugrott, hogy a feje is, feneke is bökködött... :D)

Szilvi
Gyerekorvosról írsz? Ott kint neked kell keresni? Ha te nem jársz utána, nincs "gazdája" a gyereknek? (Persze asszem ma már nálunk is megszűnt a körzetes rendszer, pontosabban lehet szabadon választani gyerekorvost, nem kötelező a körzetihez menni, de ha az ember nem választ, akkor nemtom automatikusan a körzetihez kerül-e, mintha nem... mi választottunk gyerekorvost, azért nemtom.)
Tápszer: nem derült ki, hogy azok a rövidítések mit takarnak? így látatlanba nem tudok mit mondani (és hiába nézegettem a gugliban, nem nagyon találtam támpontot) :oops: Ha fel tudod itthon iratni, és kiutaztatni hozzátok, akkor jobban jársz, ha kiviszed. Főleg ha az itthoni gyerekdokitokban megbízol, biztos olyat fog felírni nektek, amit nyugodt szívvel adhatsz a picinek, ha szükséges. Azt tudni kell, hogy a hypoallergén tápiknak is vannak fokozatai, de ha nálatok nincs a családban különösebb hajlam pl. tejallergiára, akkor a sima HA-s bőven elég! Viszont az orvos nem írhat fel egy hónapban 4 (v.6?) doboznál többet. Tehát előre tuti nem tudsz majd feltankolni a teljes 6 hónapra.
De reméljük nem is kell, mert tocsogni fogtok az anyatejben, a tápi meg ott romlik meg a kamrapolcon! :)

Kép
Kép
Kép
cas

igen, a biztositós sztori a gyerekorvosról szólt :oops: , bocsi, hogy nem voltam világos :oops:
Itt nagyon úgy tűnik, hogy nem választhatunk gyerekorvost SEM, vannak kórházak, s gyerekorvosok, s akihez beesünk, illetve talán ha majd valamelyik szimpi lesz, akkor megmondja, hogy mi a teendő :roll: - még kutakodok, mert ez számomra - SZINTÉN NEM - nagyon nyugtató hir :twisted:
4 doboz mennyi időre elég, a legrosszabb esetet feltételezve, hogy nem lesz tejem szinte semmi??? :roll:
A jelek pedig ac-antikolika, ae-pukikönnyitő, ar - visszabüfizős gátló, azaz antireflux....
Lehet ám, hogy feleslegesen aggódom ennyit, de inkább előre feleslegesen, mint utólag legyen ebből gond, neeem??
Inkább rohadjon rám feleslegesen, mint itt sirjon a babám éhesen, s én nem tudom, hogy mitévő legyek :oops:
Az előbb elfelejtettem gratulálni a valószinű forduláshoz!!!! Szerintem megérzi ezt az ember....de ha mégsem, akkor is az a lényeg, hogy jól van, mert nagyokat hancúrozik odabent :wink:

Én is a tápszeres hozzátápira szavaznék, nem lehet tudni, hogy kinek a tejét kapná :roll:

Ja, a mosogatógépbe drágám rendes mosószeres edényt tett, ez volt a baja, s tényleg jól tettem, hogy ledőltem, mert ő megjött, s két perc alatt "megszerelte" :lol: :wink: pasik :lol: :lol: :lol:

Jó éjt! Kivasaltam majdnem mindent, most jön a megérdemelt szunya...holnap festés 3-dik felvonás :)

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok! Képzeljétek megnyírták a kutyám és most olyan, mint egy fekete párduc. Vizsla keverék és nagyon hullott a rövid szőre. Igy most nincs ami hulljon. Nagyon jóképű eb lett ám!
Cas! Bocs ha érthetetlen vok. Arra voltam kiváncsi, hogy szülés elött lehet e már látni a csíkokat, vagy csak szülés után.
Bababörze!
Igen a Bnv-n akkor van, de én voltam a Symaban is, mert ott 26-28-ig van, de az annyira nem volt jó!

Kép
nyafi

Szilvi!
Inkább tankolj fel tápiból, még ha nem is fogy el, akkor is. Én kérdeztem tegnap a védőnőt, hogy milyet vegyünk (szeretek mindenből előre felkészülni), csak lesett :shock: , hogy majd ha megszületik látják a kórházban, hogy milyen kell neki ( :?: :roll: ), és a doki felírja, és amíg bent vagyunk vki kiváltja. Én kis naiv pedig már majdnem vettünk ios a dm-ben :lol: , csak annnnnyi fajta van, hogy nem tudtam melyik kell :)
Szóval sztem is írass fel az itthoni dokival (max. ,mennyiséget) is, és az ottanival is (bizti, ami bizti alapon), aztán majd eldöntöd, hogy melyiket fogja kapni, de inkább legyen (akár többféle), mint ne. Már ha nem nagy összeg tényleg...
Én a helyedben a lakóhely közelében keresnék egy gyerekorvost, pl. Krizsi kihez járt, mert bármi van (torokgyuszi, stb....ami mondjuk injekciót igényel), akár később is pár évesen, csak kell egy doki neki, :). Nem lehet az, hogy mindig más doki nézi meg, éppen aki ottvan. A lehető legközelebbit keressétek fel, még most szülés előtt, és fogadjátok fel!!! (pl. kisgyerekes szomszédok, ismerősök a városban hova hordják...)
Itt M.o.-n előre választani kell azt mondta a védőnő, szülés előtt 1-2 héttel felkeresni, felírja a szükséges dolgokat( 70% alkohol, stb), aztán szülés után elég sűrűn meglátogat otthon (állítólag).

Nálatok pl. van dm, rossmann, tesco, auchan-féle áruház? Mert azokban mindben lehet kapni tápit... csak mert az is egy megoldás lehet, hogy otthoni doki megmondja telefonon, hogy milyen fajtát írna fel, és vesztek olyat recept nélkül, nem hiszem, hogy horribilis ára lenne recept nélkül :)

Többiek ne röhögjenek ki, ha hülyeséget írtam volna, mert én nem értek a tápikhoz...:)

Egyébként a kórházban tuti a tápit fogom választani, ti is meggyőztetek (viszek neki ciciutánzós cumisüveget is, hogy akkor már abból adják, ha lehet...már ha van értelme ennek az újszülött cumifejnek :roll: ).

Kép
kkriszti77

Tápszer
Idehaza 6 hós kor előtt csak a HA-s tápikat javasolja a szakma (nem véletlen), azt viszont csak gyógyszertárban lehet kapni, és csak receptre (elvileg, bár 1-1 dobozt ki lehet dumálni, de alapvetően csak receptre adják ki).
Európában erre nem helyeznek ekkora hangsúlyt, nálunk szerencsére az allergológia nem jár olyan gyerekcipőben, mint pl. Angliában (a múltkor volt egy műsor, össz 8!!! gyerek-allergológus van az országban, míg pl. Németországban kb. 500...)
Szóval a DM-ben kapható tápik nagyobbaknak valók, ált. rájuk is van írva, hogy 6 hós kortól!
Kriszti védőnőjének igaza van, HA egyáltalán szükséges, akkor majd a gyerekorvos választ az újszülöttnek tápit, mert van millió és egy féle.
Függ a baba súlyától, fejlettségi szintjétől, esetleges emésztési problémáitól (pl. Szilvi is írt antireflux tápiról, de sokféle más is van).
Szóval szerintem ezt bízza mindenki a gyerekorvosra, ne vegyetek előre semmit! A gyerek tuti nem fog éhenhalni, az ügyeletes gyógyszertárak mindig tartanak tápit, tehát ha vmi a mamával történik, akkor sem fog éhenveszni a gyerek! :)

Szilvi
Micsoda "fejetlenség" van akkor odakint? :( És még mi szidjuk a magyar egészségügyet... :( Tényleg én is csak azt tudom javasolni, hogy más kisgyerekes szülőket kell megkérdezni, hová hordják a gyereket.
4 doboz: kb. 1 havi adag, ha jól emlékszem... de ez attól is függ, mennyit eszik a gyerek. De az elején míg pici biztos kitart egy hónapig.
Fordulás: egyre biztosabb vagyok, teljesen mást lehet kitapintani a pocakomon, és a mozgása is egész más lett. Bár azóta pihi van, sokkal kevesebbet ficánkol, úgy látszik a két napos tréning (tényleg majd' kimászott az oldalamon) után mostmár ő is megnyugodott, hogy jól helyezkedik végre. :)
Vasalás?! Akkora hegy van megint?! És annyira nem bírok ácsorogni-hajlongani, leszakad a derekam... :(

Nyafi
Tegyél fel képet a kutyusról! Gyönyörű lehet! A vizslák nagy kedvenceim, ha egyszer lesz kertesházunk és kutyánk, akkor tuti az lesz! :)

Kriszti
Azért az a nagyon sűrűn kijárás nem automatikus! Ezt is meg kell beszélni vele. (Eleve fel kell kérni vkit, mert mostmár nincs automatikusan gyerekorvosa a gyereknek!)
A miénk az első időszakban kijött 2 hetente, megnézte a gyereket, felírta ami kellett, de meg is mondta, hogy egy házhozjövetel 3500 Ft. Pont. Úgyhogy mikor nagyobb lett (2-3 hónapos) már mi jártunk egészséges tanácsadásra - de akkor már nem is volt olyan izgalmas, hogy sűrűn lássa az orvos.
Ez csak egy példa, ahány gyerekorvos annyi szokás (pl. ismerőshöz teljesen ingyen járt ki egész sokáig magától), szóval tényleg meg kell vele beszélni, ő hogy szokta, és az jó-e úgy nektek.

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Szilvi
Köszi a bíztatás a kilókkal, mármint hogy nem untatlak vele :) .
Ez a gyermekorvos választásos dolog elég zavaró lehet így. Bár sok mindent meséltél már hogy van nálatok, de tényleg lassan kezdem úgy érezni, hogy nem olyan szörnyű sok tekintetben az a rendszer ami itt van nálunk.
Nekem azt mondta a védőnő a múltkor, hogy ha nem akarunk saját, választott gyerekorvost, akkor nem is kell foglalkoznunk vele, mert a kerület szerinti (utca szerinti) gyerekorvoshoz fogunk tartozni, akivel fel sem kell vennünk a szülés előtt a kapcsolatot. Majd ő megteszi (mármint a védőnő). Ha kórházban leszek, valamelyik családtag elmegy a receptekért hozzá (alkohol stb.) és mire hazamegyek onnan ki is lesz váltva. Hát nem ellenkeztünk, ha plusz egy látogatás kimarad. Aztán ha eljön hozzánk az első napokban és nem tetszik, még akkor is átmehetünk egy másikhoz.
Nálunk így működik, szóval még azt sem lehet mondani, hogy csak orvos válogatja a szokásokat, hanem esetleg kerület is.

A tápszer kérdés nekem eszembe sem jutott. Lassan kezdem úgy érezni, hogy én vagyok túl naív. Azt hittem ilyen dolgokban majd úgyis segítenek a kórházban. Ha kell felírnak, ha nem nem. Lehet, hogy én még csomó mindenre nem is gondoltam?
Az az igazság úgy voltam vele, hogy majd a gyakorlat hozza mire lehet még szükség, persze azokon kívül amik egyértelműek és persze be is szerezzük előre. Ha kell majd elfut Apa megvenni. Ami a legfontosabb olyat csak tudunk majd éjszaka is kapni a gyógyszertárban. Bár remélem erre nem lesz sűrűn szükség.

Cas
Várjuk a képet. A babó megfordulásában pedig szerintem ha ennyire máshogy érzed őt mozogni, akkor nagyon biztos lehetsz.

Igazából én is a csukálásból érzem a legjobban, meg hogy olyan mértékben domborítja ki a fenekét, hogy az hihetetlen. Ja és persze a lábacskái rakoskadásából a gyomron helyén. Ez a legédesebb, bár a popsiját is imádom simizni :D . Amikor csuklik, szinte egész lent a szeméremcsontomnál érzem és bocs az őszínteségért, de néha még a hátsó fertájomban is, meg a gátnál. Elég muris érzés, mert olyan mintha én csuklanék "odalent" :) .
Csongor napi 1-2x csuklik. Nálatok ez milyen rendszerrel van?

Réka

Kép
solymosy

Szilvi

Nálam a Karácsony pláne igaz lehet, mert december 29-re vagyunk kiírva. Szóval tényleg bármi lehet. És az biztos, hogy az utolsó 1-2 hétben engem sem fog már sem a mérleg, sem pedig a kg-k zavarni. Akkor már rá sem fogok állni, úgy döntöttem :lol:
Persze kicsit aggódom a karácsonyi vagy szilveszteri szülésen, de végül ezért is jó, hogy választott az orvosom, mert akkor mindenképpen be fog jönni és legalább nála szülünk.

Kép
solymosy

Réka
"Azt hittem ilyen dolgokban majd úgyis segítenek a kórházban. Ha kell felírnak, ha nem nem. " Teljesen jól gondoltad!!!
Ha minden jól megy, mire hazaértek a kórházból, belövell a tejed, és nagyokat szopiztok majd, Csongor pedig gyorsan gömbölyödik, és minden okés lesz! :) És akkor semmi szükség tápira!
Végülis ez a "normális". :)
Persze van, akit megnyugtat, ha van otthon egy doboz tápszer a kamrapolcon, pl. ha vmi történik vele, akkor se fog éhenhalni a gyerek cici nélkül. :) Szóval ha inkább így érzed magad nyugodtabbnak, akkor meg kell beszélni a gyerekorvossal, és simán felírja.
(Egyik ismerősünk tüdőembóliát kapott alig pár hetes gyerekkel, szóval nekik jól jött a tápi, mert egyrészt egyből kórházba került gyerek nélkül, másrészt olyan gyógyszert kellett utána még hónapokig szednie, amivel egyáltalán nem szoptathatott! :()
Csilla is csuklik ált. napi egyszer, de mióta fordult sokkal nyugisabban van odabent... :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Csuklás
Jelenleg is épp csuklik :P
Nekünk napi 1-3 van. Egy kis édesség után biztosan jön csuklás...

Várom a képeket!

Név
Ismét átnéztem - hangosan mondogattam a neveket - 10-et kiírtam - aztán elemezgettem (kiejtés, jelentése, becézése...) 7 lett belőle. Most jön a misztikus része (ahogy Réka is tette :P ).. remélem 5 alatti lesz és abból már tud Apa is választani.

Nyafi
..és mész holnap is börzére?

Tápszer
Én sem gondoltam még erre, hogy lehet szükség lesz rá...

Lassan ismét beszélgetnem kell a védőnővel, hogy hogyan működik itt Békáson a gyerekorvos, stb dolog.

Már csak 5 hét :shock:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Cas
Gratula a megforduláshoz!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Már csak 6 név van :lol:
Bár ebből 2 még elég gyakori...

Megyek főzök - lassan jön Apa...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Szilvi! Még egyszer köszi a segítséget. Hétfőn megyünk a babakocsiért. :D Nagyon csinos vagy, bár én is elmondhatnám ez magamról. :oops:

Ancsa! Mi tavaly jártunk úgy a nappaliban levő radiátorral, hogy mikor jobban kinyitottuk elkezdett belőle ömleni a víz. Frankó volt mondhatom, el kellett zárni, mindezt egy 3 hetes baba mellett. :evil: Még szerencse, hogy a párom ért hozzá és megcsinálta másnap. Én nem fürdök, hanem tusolok. Egyrészt, mert el vagyok tiltva tőle, másrészt nekem tavaly is azt mondta a dokinőm, hogy harmadik trimeszterben már nem ajánlott, mert a melegvíz túlzott vérbőséget okoz, és kinyílhat a méhszáj, ill. megindulhat a szülés.

Kriszti! Nagyon jól mutattok együtt a férjeddel. A kis felső pedig annyira szuper. :) És ne aggódj, nem olyan nagy az a 62-es. Manó már 3 hónaposan 61 cm volt, pedig „csak” 50-cm-rel született. :wink: Csak egy jó tanács, bár már túl vagy a védőnő látogatásán: nem kell mindig mindenről beszámolni neki, és nem szabad leállni vele vitázni, még akkor sem, ha tudod, hogy neked van igazad, mert sosem szabadulsz meg tőle. :wink: Nekem is az a véleményem, hogy inkább tápszert adjanak a babának, mint egy vadidegen anya bevizsgálatlan tejét, azt nem engedném.

Titti! Elképzeltem, amint a babótok fenékbe billenti apukáját. Jót rötyögtem rajta, időben elkezdi a szülők idomítását a kis kópé. :lol:

Kia! Csontfájás nálam is befigyelt. Bár fel voltam készülve rá, de akkor is borzasztó. Egész a combjaim tövében fáj valami csont. Alig tudok felállni, és mikor végre sikerül, úgy megyek, mint egy besz@rt pingvin. :( Akkor a Dominik nevet töröltem a táblából.

Szilvia! A keményedés az csak egyszerűen kellemetlen, mert az ember – én legalábbis – úgy érzi, hogy szétfeszül a hasa, de nem kifejezetten fáj, görcsöl. A jósló fájás pedig tényleg olyan, mint mikor meg akar jönni. Már akinek görcsölt olyankor a hasa. Nekem sosem fájt a hasam, mielőtt megjött, úgyhogy ez nekem újdonság volt. Az én bokám is elkezdett vizesedni, pedig azt hittem már megúszom. :( És, bár a többiek már leírták a véleményüket ezzel kapcsolatban, azért nekem is lenne egy megjegyzésem. A sófogyasztást nem szabad nullára redukálni, mert a sóban levő ásványi anyagokra neked is és a babónak is szüksége van. Csak nagyon minimális sóval és fűszerrel kell az ételeket készíteni. A vízfogyasztást pedig nem szabad csökkenteni, mert a folyadékra is szüksége van a szervezetnek, egy kismamáénak meg még fokozottabban, mint egyébként.

Réka! Én sem érzem jól magam ezekben a most divatos kismama nadrágokban. Nekem még tavalyról van egy kantáros, meg egy szabadidő, meg most vettünk egy másik szabadidő gatyát, azok nagyon kényelmesek. De van egy ilyen csípő fazonú, azt már nem nagyon szeretem, meg ezeknek a pocakvédője mindig lecsúszik a hasamról, és kivan az egész. Ja, és a császáros hegemet annyira nyomja az a rész, ahol a pocakfogó kezdődik, hogy 1-2 óránál többet nem is bírok ki benne. :(

Nyafi! Ha csíkosodsz, az már a terhesség alatt is látszik, csak lehet, hogy nem felül, hanem alul, és azt ugyebár Te nem látod. :wink: Olyan nincs, hogy valaki a szülés után lett csíkos, mert akkor már össze fele húzódik a bőr. Én Manóval az utolsó két hónapban kezdtem el csíkosodni, nem nagyon, de látszott. Most épp tegnap vettem észre, hogy lett 3 új csíkom. :(

Tápszer. Én ebben nagyon otthon vagyok, Manó 5 hónapos korától tápis baba volt. Nos a helyzet a következő. Valóban csak HA tápszert érdemes adni a babának, ha nem automatikusan azt írja fel a gyerekorvos, akkor meg kell rá kérni. Egyébként lehet HA-s tápit kapni recept nélkül is, de úgy sokkal drágább. 6 hónapos kortól pedig minden gasztrós vizsgálat nélkül felírja a gyerekorvos a Pepti Junior nevű gyógytápszert. Ez kifejezetten tejallergiás gyerekeknek készült. Viszont csak 6-12 hóig lehet felíratni, 12 hónapos kor után már csak igazoltan tejallergiában szenvedő gyereknek írhatják fel. A kórházban, ha nem indul meg a tejelválasztás, akkor felírnak valamilyen tápszert, ott is lehet kérni, hogy HA legyen. Általában a Milumil HA Start-ot írják fel.

Gyerekorvos. Nos a dolog úgy néz ki, hogy lakcím szerint mindenki tartozik valamelyik gyerekorvoshoz, persze nem vagy köteles ahhoz hordani a gyereket. Érdemes érdeklődni kisgyerekesektől, hogy nekik ki a dokijuk és meg vannak-e vele elégedve. Ha nem a körzeti dokit választja valaki, akkor el kell menni szülés előtt a dokihoz, és „fel kell kérni”, hogy legyen a gyerek orvosa. Ezt érdemes időben megtenni, mert ha nagyon népszerű az orvos, vagy nagy körzete van, akkor nem biztos, hogy elvállalja a gyereket. Szülés után fel kell hívni őt is meg a védőnőt is, mikor már tudod, hogy mikor engednek haza, mert kötelesen 48 órán belül megjelenni a lakásotokon. A védőnő semmi extrát nem csinál, nekünk csak Manó fenekét nézte meg, meg a köldökcsonkot, illetve ha kell, segít a szopizásban. A doki viszont ezen felül rendesen megvizsgálja, meghallgatja a tüdejét, szívét, kutacsát, gerincét, csípőjét megnézi, stb. A kórházi zárójelentésből adni kell neki egy példányt, illetve mikor a gyereknek megérkezik a TAJ kártyája el kell menni hozzá, vagy ki kell hívni, hogy írja fel a popsikrémet, fürdetőt, stb. 1 éves korig havonta kötelező tanácsadás van, ez nem nektek kötelező, hanem az orvosnak kötelező tartani. Ezt kormányrendelet szabályozza, tehát az orvos ettől nem térhet el.

Hűha, ismét jó hosszú lettem. :oops: Remélem nem csak hosszú, de hasznos is, amit írtam. Most viszont megyek, mert szétszakad az ölem. :( :oops:

Szép estét, mindenkinek.

goodfairy

Hohó! Nem jó a vonalzóm, ma 34 hetesek vagyunk. Egy napot le van maradva. :evil:

goodfairy

Anita:Az sem lehetett kellemes dolog.A fürdés meg úgy működik,hogy csak gyors mosakodás,de mégis egy kicsit beleülve.Aztán 12-től korház,úgyhogy ott már marad a zuhany.

Gyerekorvos:Nagy dilemmába vagyok.Akihez körzetileg tartozunk,arról nem sok jót mondanak,meghát az egész faluba ő van egyedül,és nagyon sok a gyerek.Ajánlottak T.bálinton gyerekorvost,csak hát pazar oda a közlekedés,amit egyedül nam tudok megoldani,ha valami történik,akkor nem biztos,hogy apát tudom ugrasztani.Kérdés,hogy ilyenkor kijön-e az orvos,vagy oldjam meg ahogy tudom.

Cas:Gratulálok a beforduláshoz.Nekem az elején elég sokat csuklott,viszont az utóbbi időben nem.Nálunk is sokkal nagyobb nyugi van mióta megfordult.Nem is rugdosást érzek,hanem inkább olyan helyezkedést,nyújtózást.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Anita!
Nagyon koszi a tablazatot!
Nalam a datum egy kicsit bizonytalan, mert a nodokim folyamatosan nov 12-ot mond, en meg 15-ot, de ha ugyis akkor jon a leanyzo, amikor neki tetszik. Remelem, tenyleg nem akarja majd surgetni a dolgot a doki a sulya miatt, mert igazabol nagyon nem orulnek neki.

Benszi!
Irtam neked iwiw-en is. Sokat gondolok rad, es kerlek, ne aggodalmaskodj, most mar jo kezekben leszel. Jobb, hogy biztonsagban leszel, es folyamatosan meg tudnak majd figyelni, mintha otthonrol kellene bejarnod ctg-re naponta, meg futhatnal be szulni! Veled vagyunk, es jelezz, ha barmi van!

Tittina!
Olyan furcsa, hogy mar te is - mint kozottunk az egyik legfiatalabb varandos- mar te is nagypocakos kismami vagy! Hogy ropul az ido!

Kriszti!
Orulok, hogy a ti eletetek is lassan sinre kerul! Klassz a butor, es jo, hogy mar a hazvasarlas is ilyen stadiumba kerult! Arra vigyazz majd, hogy a koltozeskor probalj minel tobbet a ferjedre bizni, meg a csomagolas is, ha lehet. Te nagyon faradt leszel, epp eleg lesz neked, hogy a picit ellasd, es meg pihenj is mellette egy kicsit, ha belefer. Tapszer kontra mas anya teje: egyertelmuen a tapszerre szavazok. Nem buta az a vedono! :lol:

Drumka!
Ez a talicskas hasonlat nekem is beinditotta a fantaziamat! :lol:

Cas! Orulok a befordulasnak! Csilla okos lany!

Kia!
Hajra a nevvalasztassal!

Jo ejt mindenkinek, gurulok tovabb...

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Látom még mindenki egyben van:)
Engem sem mozgatott meg a telihold:)
Voltunk ma bent a kórházba, ma találkoztunk a szülésznővel, nagyon aranyos,szimpatikus, fiatal.Megmutatta a szülőszobát, meg voltam ijedve egy picit, egy anyuka épp szült amikor eljöttünk, csak a hangokat hallottam mert nem szabad(természetesen) benézni, odanézni.Nem híve a fájdalomcsillapításnak, de mindenben segít azt mondta.Majd meglátjuk.De legalább már tudom, hogy hova megyek és így talán egy kicsit könnyebb.
Mondta, hogy bármikor hívhatom, éjjel is bármikor, és ez egy kicsit megnyugtat.

Jó éjt mindenkinek és vigyázzatok magatokra.

Sziasztok

Kép

Kép
szilvi17

a jk

Kép
nyafi

Sziasztok!
Engem és a kutyát is meg lehet nézni iwiw-en, a nevem Mátyásné Jambrik Viktória. Aki akar jelöljön.Ide nem tudok képeket feltenni, mert béna vagyok. Hogy kell?
Kia! Igen megyek ma bababörzére. Hátha megismerjük egymást.
Köszönöm a csíkkal kapcsolatos infókat.
Az én védőnőm ki se jön, csak ha megszületett a gyerek. Azt mondta doki ügyben meg érdeklődjek a játszótéren!!!

Kép
nyafi

Jó reggelt!

Cas
Köszi a megnyugtatást a tápszerrel kapcsolatban. Igazából megértem aki biztosra akar menni és beszerez egyet, csak kicsit megijedtem, hogy én ilyenekre nem is gondoltam és akkor még mi minden maradt ki. De akkor így is jó :) .
Szegény ismerősödnek azért ez egy nagyon rossz kezdet lehetett. Nem elég hogy rosszul volt, de még az újszülött babájától is meg kellett válnia egy időre. Ezt nehéz lehet feldolgozni.

Kia
Várjuk a végleges nevet :D . Most már nagyon közel járhattok hozzá.

Anita
Akkor nadrágtémában elég egyek vagyunk. Múlt hétvégén vettünk mi is egy szabadidőruhát és a leges-legkényelmsebb ruhadarabom. Vigyázok rá mint a hímestojásra :) , így érdekes benne pl. főzni, de szeretném ha még kitartana és nem úgy néznék ki mint egy kismalac benne :D .
Köszönjük a táblázatot! :P

Gyerekorvos
Nekem a védőnő azt mondta, hogy mire kijövök a kórházból már Apánál lesznek a receptek, hogy kiválthassa. De azt hiszem a TAJ kártyát ő is emlegette. Azt mikor kapják meg a kicsik? Vagyis mire hazamész és nincs TAJ kártya, akkor hogy váltod ki a szükséges dolgokat már az első napra? Ezt most én nem értem.

Ancsa
Gondolom kijön a távolabbi orvos is, csak pénzért. Talán az lenne a legjobb, ha vele is beszélnél. Talán ha a nálatok lévőnek ennyire nem jó a híre, akkor más is átpártolt már a távolabbihoz és van már valami rendszere ezügyben.
Én nagyon nem ismerek itt semmilyen kismamát és gyermekes anyukát, így fogalmam sincs, hogy akihez mi tartozunk milyen. Mivel amúgy sincs gyermekorvos ismerősünk, úgy döntöttünk a Férjemmel, hogy jó lesz, aki van, mert közel van és úgysem tudunk jelenleg jobbat.
Nyafi védőnéjének ötlete nem rossz, de én nem vagyok az a fajta aki most a játszóréten jár-kel és leszólítgatja a mamákat, hogy kinek ki az orvosa és hogy meg van-e elégedve vele. Akinek ez megy, biztos nagyon hasznos infókat kap.

Gemini
Bocsi, ha esetleg lemaradtam a dolgokról, de hogy áll a lakás?
Vagy már írtad, csak én nem olvastam?
Aranyos volt a "Jo ejt mindenkinek, gurulok tovabb..." mondat és milyen találó tényleg az érzés :lol: .

Szilvi17
Hű, megértelek a szülőszobás élménnyel kapcsolatban. Amikor 4 hete voltam én is a doktornőnél és éppen vajúdott egy kismamája, akkor engem is a szülőszöbára hívott fel vizsgálatra, csak mert így a rendelőjében nem akart váratni több órát. Én sem láttam semmit persze, mert több szoba is elválasztott minket a szülő nőtől, de mivel nyitva voltak az ajtók a szülést magát hallottam. Az az igazság, hogy még az is szolíd volt, csak egyszerűen érezni lehetett a hangján a fájdalmat. Kicsit akkor én is betojtam. Ami viszont jó volt, hogy igazán a két hosszabb nyögés után kb. 10 másodpercre meghallottam a babóka felsíró hangját is. Az nagyon szép volt...

Nyafi
Az én védőnőm sem nagyon akart eddig eljönni, csak most mondta, hogy ha nov. 30., mikorra újra vissza kellene mennem és úgy érzem már nehézkes a dolog, akkor ő is jön szívessen. Kedves tőle, de talán ez egy célzás is volt a részéről. Fogalmam sincs. Azt beszéltük meg a Férjemmel, hogy valószínűleg kihívjuk, hogy kicsit többet tudjunk vele beszélgetni, mert a havi látogatások olyan sablonosak.

Na, megyek Apának reggelit csinálni.

Réka

Kép
solymosy

Köszi a gratulákat, mostmár teljesen biztos vagyok benne, hogy megfordult! Remélem mostmár így is marad! :)
Párom az előbb felhozta a pincéből Sebi összes elrakott ruháját, hát nem semmi mennyiség, pedig még kölcsön is van belőle?! :lol:
Amíg elmennek délelőtt csavarogni átválogatom és elindítom a nagymosást, hogy Csillának is összeálljon lassan a kelengyéje. :)
Sőt, lassan a csomagomat is be kéne pakolnom, de nem nagyon fűlik hozzá a fogam, az olyan közel hozza a szülést, hogy egyből berezelek! :lol:

Ancsa
El kell menni a gyerekorvoshoz, és megkérdezni, hogy nehezen tudsz hozzá közlekedni, kijön-e, ha nagy baj van, mikor és mennyiért. Ha nem tetszik a válasz még mindig kereshetsz másik dokit!

Gem
Hogy bírod még a melót? Minden elismerésem, hogy még mindig csinálod!!!
Rebekának hogy megy a bölcsi? Házzal hogy álltok? A pici dolgaival?
Mesélj!!!

Szilvi
Nem baj az, ha a szülésznő nem híve a fájdalomcsillapításnak, szerencsére te szülsz, nem ő, így nem ő dönt. Ha úgy érzed nem bírod, NYUGODTAN kérj vmit, meg fogják mondani, abban a stádiumban mit lehet, mit érdemes! És egyébként alternatívákat ajánlott a szüléskönnyítésre (golyók, olajak, masszázs, nemtommi) a "hagyományos" módszerek helyett?
Bocs, lehet, hogy ez kicsit ellenségesre sikerült, de rühellem az olyan hozzáállást, mikor kívülálló akarja eldönteni, hogy a szülőnő mennyire szenved, és jó-e az neki?! :evil: Szép dolog a teljesen természetes szülés, de nem mindenki olyan szerencsés alkat, hogy ezt jól viselje...

Nyafi
A szövegbeviteli rész alatt van egy link: Melléklet feltöltése. Ott tudsz feltölteni képet!
Azért majd megnézlek benneteket a wiwen... :)
Orvost a játszótéren: szerintem nem rossz ötlet más anyukáktól kérni tanácsot, ki mennyire elégedett a gyerekorvosával! Én a miénket 15 éve ismerem (öcsémnek is ő volt a dokija), de mástól hallottam róla olyan rosszakat, hogy az alapján biztos nem vittem volna hozzá Sebit. :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

Réka
Főzéshez KÖTÉNY!!! :lol:
Tápi: örülök, ha megnyugtattalak! :)
TAJ: az első hetekben, amíg a bürökráciának köszönhetően nincs taj-száma a picinek, a mama taj-számát írják a kicsi receptjeire-papírjaira, csak az első számjegyet lecserélik (asszem) 8-asra.
Az első sírás! Jaj az annyira jellegzetes, és olyan megható! Soha többet nem sírnak úgy utána! :) Bár más vajúdását hallgatni tényleg nem túl biztató... :roll: Azért túl lehet ám élni, látod többen is vállaltuk a többedik gyerekünket, szóval nyugi! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Na összeraktam a kisruhákat, és Csillának gyakorlatilag alig kell vennünk vmit! Pár textilpelus meg fürdőlepedő, kiskád (a régi eltörött), pelusnak-szemetes, és kb. kész is! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?