Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!

Bocsi, hogy most név nélkül reagálok néhány dologra, de annyit írtatok, hogy már nem is tudom, hogy kinek kell írnom.

Cataflam tudom, hogy nagyon erős, de egy hete nem alszunk este 11-től hajnal ötig. Ez azért már durva. Kihívtam az orvost, megnézte Noémit, torka rendben, tüdeje rendben, tehát minden rendi, csak nyilván jön a foga és most négyet látok fehéredni. A harmadikkal is nagyon megszenvedtünk.
Hajnali kettőkor szoktam neki adni Nurofent, de az sem segít már és neki sem jó, ha nem alszik, rólam meg ne is beszéljünk. Tudnék most fényképet feltenni magamról, de inkább nem riogatlak benneteket.
Szóval ezért írtam fel a Cataflam-t, hogy egy nap egyszer este lefekvés előtt.

Suttogó:
Megvan nekem a könyv, alkalmaztuk is míg a Noémi kicsi volt és tényleg hatásos volt. Viszont 7 hónapos kora óta nem kellett ilyesmihez folyamodni, most egy hete van ez a felébredős korszaka.
Tegnap is felébredt, most azt csináltam vele, ez ilyen suttogó féle egyébként szerintem, hogy nem kivettem a kiságyból, hanem leszorítottam (nem erősen) hasra, a másik kezemmel simiztem a hátát és susogtam neki. Ezt összesen egy órán keresztül. Ott görnyedtem a kiságy felett.
Ha megpróbáltam kihúzni a lábam a szobából felült és kezdhettem előlről. Szóval kb. 11 körül elaludt, akkor mi is lefeküdtünk. Egyszer csak halljuk, hogy felébredt, de akkor már azt mondtam, hogy nekem fáj a hasam az idegtől (tényleg), mert amikor már meghallom a hangják olyan ideges leszek, hogy hihetetlen. Hozzá viszont nem idegesen megyek át, csak magamban vagyok ideges és fáradt. Szóval most ahogy felkelt nem sírt, hanem beszélgetett aranyosan. Mi elaludtunk, úgyhogy Noémi nem is tudom még mit csinált, de csak reggel kelt fel újra. VÉGRE!!!! :D

Vezetés:
Én kb. négy éve vezetek, pedig 17 éves korom óta van jogsim. De azóta összetörtem már van négy autót. Mostanra már azért stabilan megy, főleg, hogy két gyermek ül mögöttem.
Azért volt ám olyan is, hogy Zorán kétéves korában törtem össze az autót úgy, hogy persze én voltam a hibás, és hálistennek Neki semmi baja nem lett. Nekem másnap kicsit fájt a fejem.
Ezt csak azért írtam, hogy minden kezdet persze nehéz, de utána autóval sokkal könnyebb minden.

Harisnyát mi is hébe-hóba veszünk fel, de inkább igen. Mondjuk ma térdzoknit adtam rá és rájöttem, hogy nem fázik benne.

Nem is tudom még miről nem írtam.

Száva!!
A függönyt kb. három oldallal ezelőtt feltettem, bár a kép nem azt mutatja, amilyen igazából. Lapozz vissza, oksa?

Bocsi, akinek nem reagáltam.

Pusza.

Erika

Kép
viera

Íme a kabát, és lesz hozzá kantáros overál is. Kép

Erika

Kép
viera

Lányok!

Újabb kérdésem van (ha nem baj :oops: :?: ):

Ti hogy szoktatok kicsinyíteni?
Én a Paint-tal.
Kiírja ugye, hogy 100%. Abból legalább háromszor szoktam 50-et csinálni és akkor lesz ekkora a kép mint fent a kabát.

Nektek olyan szép nagyra sikerülnek a képek. Hogy? Mármint aki Paint-tal kicsinyít, mert én csak azzal tudok.

Köszi.

Erika

Kép
viera

Viera! ez tök, jó,amit Nonóval csináltál. A babkocsiban(ha rá vagyunk kényszerülve, mert alvásidőben vagyunk valahol nagyritkán) is igy szoktam én is Benit elalltatni. Sok sok idő után jöttem rá, hogy bármennyire szadistának tűnik is, az a leghatékonyabb és leggyorsabb, ha erőszakkal leszoritom a hason alvó Benit, kicsit rázogatom és 1 percen belül elalszik. Ha hagyom felülni, 2 óráig sem képes magát eleltatni a babakocsiban, igy erőszakosnak tűnik a leszoritás, de annál hatékonyabb. Ne tudom ez suttogó-e, de hat az tuti.
Szerintem jó a cataflam, nem túl erős, egyszer egyszer muszáj nekik adni fogzáskor. Fogra szerintem sokkal jobb mint a nurofen. Végre akkor aludtál. Ez a fáj a hasam az idegtől ha bőg ismerős!!!!Nekünk is volt a jó alvásból való visszaesésünk, 2 óránkénti keléssel-akkor éreztem ilyet. Fúúú, nagyon rossz!

Há nem tudom ez a vissza babázás a torna eredménye-e, de nagyon ürültem neki.

Gab! az a baj, hogy egymásra épülnek a gyakorlatok,meghatározott ismétlésszámmal, nem szabad őket felcserélni, speciálisan irják össze a gyerek állapotának megfelelően.
Nem tudhatod mi hatott Lackóra akkor, volt ott egy iskolás kisfiú, aki sajna csak most jutott oda, gondolom iskolai problémák miatt. Az anyukájának egy banális bakteriális fertőzése volt terhesség alatt-erre vezették vissza. Ezek nagyon apró-sérülésnek nem is nevezhető agyi hatások-vagy mik, amik hatnak a "huzalozásra"ahogy nekünk mondták. Nem alakul ki rendesen, vagy erősen, vagy megfelelően, vagy 100 százalékosan az ideg-ingerületvezetés-vagy mi-olyan bonyolult az agy, annyi hálózat megy benne, elég ha 1-2 huzal gyengébb-és jelenkezik valahol csekély elmaradás, csak meg kell figyelni. Mi az intenzives, lélegeztetős kezdés óta fokozottan figyelünk, igy jó kezekben vagyunk elejétől-bár a dokik szerint semmi baja, leirnák egyszerűen majd rosszabb képességű gyereknek,miközben fejleszthető. Azért majd priviben küldök néhány gyakorlatot. Rém egyszerűek, sőt sokan csinálják is otthon szórakoztatásból. De erre azt mondta a szakember, hogy nem mindegy hogy leugrom úszni egyet a strandra, vagy minden reggel 6 kor kemény edzéssel beugrom a medencébe, és következetesen egymásra épülő gyakorlatokkal, mósszerrel edzek-ez hoz eredényt.Ráadásul néhány hétig heti 3 aztán heti 5 aztán megint csak heti 4 edzés kell, ennek is megvan a metodikája. Nem értek hozzá, majd folyamatosan irok hogy alakulunk. Egyébként azért borultam ki, mert alapvetően a járás, meg a kifelé lábtartás miatt vittem el, 2 hónapos lemaradásra szmitottam, és pofán vágott, hogy a 14 hós gyerekem 9 hós szinten kommunikál. Fúúúúú. Nehéz volt feldolgozni, még igy is, hogy tudom:a popóm verhetem a földhöz, hogy nem fogyatékos vagy autista.

Meteor!Ha teheted Dévényre és HRG-te is vidd el. Ha jónak látod. 1 év után a kettő együtt rakétázza meg a gyerkőket.

Különben azon gondolkoztam, hogy egy csomó gyerekről tudok, aki 2 évesen szólal csak meg és makk egésszges, jó képességű. Lehet, hogy akkor érdemes fejleszteni, ha ehhez 8mint nálunk)társul mozgásfejlődéselmaradás is. Az agyban ezek a központok csak néhány centire vannak egymástól.

A primer hallókéreg (pontozott) lokalizációja a gyrus temporalis superiorban (Br. 41, 42). Szorosan mögötte a Wernicke-féle szenzoros beszédközpont (W: Br. 22 és néha 39 és 40 alsó része) található. A Broca-féle motoros beszédközpont (Br. 44, 45) a frontalis lebenyben van (B). A két beszédközpontot a fasciculus longitudinalis superior (lásd később) alsó rostjai kötik össze. Nyíl: sulcus centralis.

benianya
ákosbenianya

Na, nem töltötte fel az agy rajzát erről, igy az utcsó szakszöveg értelmetlen. Levettem a netről az agy fotóját e területekről, de azt irja ki h a fájl nem megfelelő. bocs

benianya
ákosbenianya

Üdv.

Amandi, nem lehet, hogy az zavarja Márkot a gumicsizmában, hogy tök sima a talpa? Csak egy ötlet. Nekünk nem volt ilyen bajunk, csak találgatok.

Bénianyu, a Suttogót én marhára elítélem. Én nem hiszem, hogy minden gyerek alvászavaros, és mindenkit kínzással kell aludni tanítani. Nálunk egy szobában alvás van, tehát nekem könnyebb volna a dolgom, DE én biztosan nem venném ki 50-szer, 100-szor egy este egy hétig. Persze tény, hogy fájdalommal is lehet aludni (épp ma a dokim is ezt mondta, hogy ha fáj, az nappal is fáj), de valljuk be, hogyha nekünk fáj valamink, mi sem alszunk olyan jól, forgolódunk, és ha belenyilal pl., akkor mi is legszívesebben feljajdulnánk. Nem? :?
Figyi, ha vigasztal, Peti is kb. 9 hós szinten lehet kifejezőkészségben (őőőő, brrr, ááááá, stb., de a mamma, hamma az jól megy). Slussz. Majd kifejezi magát, látod, Beni is valamivel jóval előrébb tart a korához képest. (Egyébként nem vagyok szaki, de szinte biztosra veszem, hogy enyim gyerek az általad leírt kétlépcsős utasítást azért hajtaná végre, mert tudja, hogy a labdát oda kell vinni, és nem azért mert megértette...max. annyit, hogy labda. Huh, lehet bonyolult, de jobban nem tudom leírni.)
Egyébként nálatok nincsen ODÚ-s fejlesztő foglalkozás? Hasonló, mint a Dévényes, lehet, megérné, pluszban.

Képzeljétek, nekem is megjött a bababónuszos kuponcsomag, de nekem nov. 30.-ig lehet beváltani...

Gabella, hinnye, 11 év, aztaa. Mi csak 5-nél tartunk... :o

Viera, értelek én...ne magyarázkodj. Mellesleg a Nurofen önmagában nálunk sem vált be.
Megpróbálok segíteni: ugye ide max. 600*600 méretű képeket lehet feltenni. Amikor a Paintben megnyitni készülsz a képet, rámész az egérgombbal, ott kiírja, hogy amit kicsinyítesz képet az hányszor hányas (az első sor a sárga négyszögben nálam). Na mármost a nagyobb értéket elosztod 600-zal, majd amit kapsz értéket, azzal elosztod a százat, és kapsz egy értéket. Na ennyi százalékra "nyújtsd" függőlegesen és vízszintesen a képet és jó lesz!

Na léptem, lassan itthon lesz Peti anyukámmal, elmentek a gyógyszertárba.

Ági és
KépKép
exdeus

Ex! Nézd csak meg! A sminkszer -50% kupon az nov 7-ig van, a hajfesték meg az illat az nov. 30-ig!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella

Viera! Én úgy szoktam kicsinyíteni a paintben, hogy lazán 15 %-ot írok be, és az befér. A régi gépünk nem csinált ilyen jó minőséget, akkor a 30 % is elég volt.

Gabella

gabella

Kipróbáltam, a 20 % is elég, megnéztem a képpontokat. Most pedig megpróbálom:

Meske kukukkol a szárító alatt:

Kép
És igen!

Gabella

gabella

Lackó rajzai a múlt hétről:

Vonat és firka:
Kép

Olajos kiflit sütöttem, a kerekre nyújtott tésztát 8 cikkre kell osztani, majd bele a tölteléket, pont így:
Kép

Első emberábrázolós kép, véletlen lett lefele görbülő a szája, a következő már mosolygott!
Kép

Ja, és teszveszen kezdek pakolászni, BGabella néven futok!

Pusszanat mindenkinek, remélem, előkerültök!

Gabella

gabella

Ex, a suttógó nem erőszakos, sőt, humánus, ölelgetős, szeretgetős! Nem hagyom sirn órákig, hanem biztositom arról a kicsit ott vagyok, mindg bemegyek ha szól, de este van, aludni kell, nem etetem meg, nem kezdek el vele játszani, megtanitom a nappal-éjszaka körforgására, szerettel, hogy bizzon bennem, nem hagyom egyedül. Más tészta a fogfájás, de nagy csapda is egyben.
Viera is én is csak ritkán és behisztizés, túlfáradás esetén próbáltuk ki, és jött be, a lenyomom=nem engedem felülni, simizem, rázogatom a fenekét módszer.(nálunk kizárólag babakocsiban volt kb 5 ször) Ez akkor hat, amikor már világáról nem tud, felül, de úgy még rosszabb,látszik, hogy el akar már nagyon aludni-de kinlódik. Ilyenkor segiteni kell neki, kézzel lent tartani hason-1 perc alatt elaludt nekem a fiam. Amúgy tök magától alszik el az esti rituálé ,vacsi, fürcsi, szopi, ének, ölelés, jó éjt puszi után.
És igazad van nekünk is rosszabb az alvókánk ha fáj valamink, de egy idő után-mivel 1-2 évig fogzik a gyerek-nem tudhatod most azért sir, mert fáj a foga, vagy azért mert már megszokta h felébred.Hangsúlyozom ez gyerekenként, tipusonként változik.
Én bár nem itélkezem, csodálkozva hallgatom azokat az anyákat, akik azt mondják:felcipelem a 4.re a babakpocsit, mert csak abban tudom elringatni, vagy elviszem éjjel autózni h elaludjon. Azokkal sem értek egyet:egy szobában vagyunk, ott a Tv, de nem zavarja a gyereket. Miközben már több évtizede bebizonyitották, eszközös vizsgálatokkal kimutatták, hogy a csecsemők agyára, idegrendszerére milyen negativan hat a villódzó tv, a hangok-még ha enyhék is. Még ha 2 füllhallgatóval Tv-zik is anya és apa, le van takarva az ágy-akkor is észleli, eljutnak hozzá a villódzó fények. Ez mindenkinek saját felelőssége, ki hogy érzi jónak, ki mit hajlandó feláldozni, ki miről hajlandó lemondani a gyerek érdekében, és nem utolsó sorban kinek mekkora helye van, mert ha csak garzon van, ott kénytelenek a szülők egy szobában lenni a gyerekkel. Az én gyerekeim képtelenek elaludni a mi ágyunkban zavarjuk őket éjjel és ők is a vesénkbe rugdosnak-nálunk a külön szoba jött be első pillanattól. A barátnőmék viszont a két gyerekkel egy szobában, mi több egy ágyban alszanak évek óta, nekik meg az jött be.

Én nagyon elfogadó tipus vagyok, többnyire tiszteleben tartom mások szokásait. Én hülye még azon is elgondolkodom, hogy a részeges, gyerekét verő anya miért csinálja, szegény, biztos beteg, hogy lehetne neki segiteni, kirángatni-miközben ökölbe szorul a kezem egy megvert kicsi láttán és jól felpofoznám az ilyen anyát.
Na a most egyre többet a hirekben szereplő 3 éves kicsiket is érintő pedofilbotrányoktól meg egyenesen emberölési szándékom támad. Ne is beszljünk róla, mert iszonyúan fel tud dühiteni az ilyen.
Azért fellélegeztem-ez a hülye világ sajnos előitéletessé tesz-hogy a suli hittantanára csaj.

Egyébként arról is tucatnyi cikket olvasni a neten, hogy a kisgyermekkori alvászavar-felnőttkori alvászavarokat okozhat. Csak ha anya altatja akkor tud elaludni, felnőtt korban amikor anya már nincs , nincs aki altassa, akkor kéne megtanulnia elaltatni magát, jönnek az altatók stb. Nappal meg a pörgetők. Több alvásproblémával foglalkozó szakembertől olvastam már, hogy a csecsemőkorra vezethető vissza az alvászavarok többsége.Ezért fontos, hogy az egyébként ezzel a képességgel ösztönösen rendelkező csecsemő képes legyen elaltatni saját magát. Hogy ujjal, cumival, állakával, nyunyuval, pelus csücsökkel-mindegy, csak ne egy másik személlyel, ringatással, stb. És ha felébred éjjel -ott ébredjen ahol elaludt.
Lényeg, hogy nem vagyunk szadisták, és a suttógó nagyon humánus módszer. :P

Sajnos nincs ODÚ-s foglalkozás.Mi az? Van tücsökzene, babatorna, babamasszázs, zeneterápia, de ODÚ nincs. :cry:

Gab, nagyon édes Mesi.
Nosztalgiázzunk már: hogy jöttetek össze, hogy ismerkedtetek meg? Lányok én úgy imádom az összejövős sztorikat. Olyan klasszakat produkál az élet. Két összeillő ember hogy talál egymásra, hogy jönnek rá, hogy az nem csak egy futó kaland, hogy döntenek egy életre egymás mellett!! :oops:

benianya
ákosbenianya

Benianya! Éppen ezt írtam le a blogon! 8) Mármint hogy is jöttünk össze... Olyan kis kamaszos hülyeség, de összecsiszolódtunk. :oops: :lol:

Gabella

gabella

Sziasztok!

Viera, aranyos ez a kis kabátka.

Gabella, ismét szupi képek a gyerkőcökről. :-)

Benianya, csatlakozom Renihez, nagyon jó, hogy elviszed ezekre a helyekre Benit. Biztosan nagyon hasznos. Igaz kicsit szigorúak szerintem.
A Moszkva térre a Nyugatitól nagyon egyszerűen el lehet jutni, felültök a 4-6-os villamosra, és 6 megálló azt hiszem.

Lányok, nagyon várom a talit! :-) Azért is izgalmas, mert olyanokkal is megismerkedhetek, akiket idáig nem ismertem személyesen. Na és a régieket is jó lesz újra látni. Remélem Apák is jönnek, mert az én férjem nem szégyenlős, és tuti jön, ha nem lesz éppen munka. Marcy férjével pl. legutóbb is nagyon kellemesen elbeszélgettek, jól érezte magát. :D Ja, és Tandika férjéről már nem is beszélve. :D

Mennem kell, sziasztok, írjatok!
Vendég

Beniayna, kezd Te! Kiváncsi vagyok, én is szeretek ilyesmit olvasni. :wink:
Vendég

Benianya! Énis-énis-énis nagyon kíváncsi vagyok!

Gabella

gabella

Na! Mostmeg mindenki eltűnt??? :cry: :cry: :cry:

Gabella

gabella

Na jó, nem várok, megyek fürdetni, törölni, öltöztetni, etetni, kergetőzni, altatni...

Pusszanat mindenkinek!

Gabella

gabella

Kép

Bocsi, ez csak egy próba volt, egyébként is nyári kép.
Amit ott láttok pici sárga rongyi párna, hát az a párnája Nonónak. Pedig még a Zoráné volt. Egy sor vatelin van benne, tehát nem dundi párna, inkább csak rongyi féle.

Erika

Kép
viera

Jó estét,

mivel kedd ünnep volt csak ma tudtam jönni.

Amandi,
a Babapihenő nem a Mammutban van, hanem mellette a Retek utcában.
Gabella ezt neked is írom: szóval ha a Nyugatiból jöttök akkor a Moszkva tér felé tartó villire kell felszállni (ez a pályaudvarhoz közelebb eső sínpár)
vagy a Mammutnál vagy a Moszkván szálljatok le: így 5 vagy 6 mgálló.
Ha a Mammutnál, akkor a villi elejénél menjetek át a Zebrán és ott is vagytok a Retek utca elején, már csak fel kell sétálni a 30as számig, ahol a kaputelefonon ki van írva, hogy Babapihenő.
Ha a Mammutnál, akkor szintén villi elejénél leszállni, át a zebrán és ott egy utcával beljebb menni és ott a Retek utca, ott bala kanyarodni és ott a 30as szám.

Bnianyu,
kösz a tippet, szerintem halottak napja után mindenképp bejelentkezünk HRGre és/vagy Dévényre: engem az zavar, hogy még csak úgy jár a Pancsó, ha a kezemet fogja és szintén még nem mond szinte semmit, csak őőőő-zés és hehe van ha megértem amit mond. Mondjuk mindent elmutogat és szinte mindent megértek, de "to be on the safe side" (bocs angolul olvasok és ilyenkor átvállt az agyam).

Altatás + fogfájás,
na ebből nekünk az utóbbi pár hétben kijutott, nálunk a Nurofen + Caomilla duo vállt be. Viszont mostanában az altátás nem egyszerű: amikor berakom a kiságyba rájön, hogy ő még tánci-táncizni, meg ugri-bugrizni akar. Ez egy új találmánya: áll a kiságy récséba kapaszkodva és részeg tengerész módra bugizik meg ugrál. Közben persze röhög, mint vadalma.
Mostanában nálunk az használ, hogy lefektetem, betakargatom, jóéjt Panics-alvás, majd kimegyek, kis csend, felsír, megint bemegyek fentieket végrehajtom, ki ez köbö 3-4× azt egyszer csak nem kell többet bemennem.
Anyám már beszámolt olyanról is, hogy neki elsőre elaludt. na de persze ő az anyám, akinek minden jobban megy :) és akivel nem szokott a gyerek úgy hisztizni sem, mint néha velem :)

meteor

Sziasztok,

Prenata: Banános-Krémsajtos Muffint én így készítek.
2 banán
krémsajt 200g
vaj 50 g
liszt 130g
sütőpor 10g
kukorica keményítő 1 kanal
2 tojás
cukor 80-100g ( attól függ milyen édes a banán, mi inkább jó puha banánt használunk, legyen kevés cukor benne)

1, sajt+vaj –jól keverek
2, 1-re keverek cukrot és tojást
3, 2-re keverek lisztet, keményítőt és sütőport
4, banánt kockára vágom és 3-ra keverek
5, 20-25 perc sütés

Ákosbenianya: Lisztes gyurma
3 pohár lisszt+ 1 pohár víz+ 1/4pohár só
Ételszínezővel színeztem.

Oriandy: Örülök, hogy köztünk nincs harag.

Azt szeretnék kérdezni Tőletek, hogy hogyan mértek a babónak lázat? Mivel? Mért nekünk TEFAL fülhőmérő van, kezelés könnyű csak nem pontos. Vagy rosszul használok? Szeretnék venni valami normális hőmérőt. Ha van ajánlat, kérek infót! Előre is köszönöm.

Ja, mindig elfelejtettem írni, de most időben szólok Nektek!
Október 28-án (vasárnap) mi iskolánkban lesz jótékony bazár. Ott lesznek használt gyermekruhák, játékok és valami hasznos japán/magyar dolgot is találhattok. Ha nincs program vasárnapra és van kedvetek hozza, gyertek! Belépő ingyenes.

Indulok piacra. Jó napót Mindenkinek!
Vendég

Üdv.

A fiam pakolja anyám fiókját kifele...de legalább csend van, írhatok.

Gab, jé tényleg. De nekem csak az első kettő a lényeges. Sminkszert nem veszek, van belőlük egy kisebb bőröndnyi, de azokat is csak szökőévben veszem elő. :D A hajfestékért viszont bemegyek, öcsémnek meg lehet kari aji gyanánt veszünk parfümöt, úgyis a Mexx a kedvence! Na meg veszek gyümis babakaját Petinek, láttam, hogy 139 Ft-ba kerül egy üveggel, ha lesz GYES-em, vásárolok.
Nagyon ügyes Lackó, és Mesi se semmi a szárító alatt.

Viera, nekem a 2592*1944 méretű képeket 23%-ra kellene Paintben kicsinyítenem, csak a gyakorlat kedvéért.
Közben látom, sikerült!
Ámulok és bámulok, hogy Noémi mennyire Mesis.

Bénianyu, nekem már az erőszakos az ilyenekben, hogy számukra létezik x fajta gyerek és passz. Szerintem ahány gyerek, annyi féle...és pont. Akár hiszed, akár nem, mióta Petivel terhes lettem, semmilyen gyerekneveléssel kapcsolatos könyvet nem olvastam, csak fórumozok. Szerintem egy anya tudja, hogy mi kell a gyerekének, ha meg "elege" van, akkor könyv nélkül is próbálkozik. A siker meg szintén nem könyvfüggő. Remélem, érted. ;)
Jelentem, nálunk is van tévé, és tényleg NEM zavarja, mert ha zavarná, felkelne, de NEM. Szerintem ez a mi felelősségünk, én nem szeretném azt, hogy a gyerekem csak és kizárólag síri csendben tudna aludni...így meg pocisan hozzászokott a zajokhoz, és már majdhogynem kell neki. Persze, hajnalban nálunk sem megy tv vagy rádió, ti. engem pl. zavar, ha félálomban villódzik a tv. :) De rádió mellett jókat tudok aludni.
Közben előkotortam a papírt, amit anno a védőnő adott, ilyen ODÚ csak nálunk van, egy alapítvány karolta fel, még egyszer sem jutottunk el sajnos, de mivel 9-12-ig vannak, mostmár időszerű lenne elvinnem... :o

Kimike, enyim férj jön, habár már megjegyezte, hogy mennyire örülne, ha lenne aznap egy Skoda-tali, mert oda szívesebben menne, de tudja, hogy akkor nagyon mérges lennék, így ott lesz velünk. :)

Kmammy, én azt hallottam, hogy a fülhőmérővel meg kell tanulni mérni, így az első időkben tapasztalati céllal más módon is mérni kell a baba hőjét, hogy tudd, hogy előbbi jól mér-e. Nekünk szimpla digitális lázmérőnk van, csak Petié, azzal popsiban mérem neki a mai napig. De a dokinéninknek valami spéci testhőmérője van...nem tudom, milyen alapon működik.

Na megyek, lassan indulunk a mamámékhoz ebédelni. A jövő héten nem megyünk, mert a tatám megint bent lesz a klinikán, és a mamám tenni-venni szeretne, anyám meg szabin lesz, így itthon leszünk.

Ági és
KépKép
exdeus

Ex!O.K. elfogadom a Te állápontodat is. :P
ODÚ- irj majd róla ha voltatok!!!!!Érdekel!!!

Hőmérőzés: Nekünk egy 7 éves digitális van, és képzeljétek Beninek már hónaljban mérem. Blaninál még popóban, de Beni utálta, igy kifejlesztettem egy szopizás(3 hónapos korától nem popózunk), vagy most már egyre gyakrabban csak odabújás, közben éneklés, olvasás módszert, mig nem csipog, fogom a karját és szoritom-vagyis inkább ölelem a kis drágát. Nekem ez nagyon bevált:nem kell kipelenkázni,nem sir, és nem kell levonogatni sem.

Ha már itt tartunk-nálatok is disznóöléshez hasonlit minden körömvágás? Egyszerűen nem tűri-valószinűleg az inkubátorban tapasztalt lekötözés miatt, ki volt kötve keze ába.
A Viera által emlitett(nekem is Blankától maradt) Teletabit teszem be neki, mig levágom, de még igy is apának keményen le kell fognia. Próbátam énekléssel, figyelemeltereléssel, csitt csatt itt az olló nézd csak stb. semmi. A múltkor egyedül-úgy tudtam csak levágni a lábáról a körmöt, hogy beültettem és bekötöttem az etetőszékbe, adtam neki játékot, plusz Blanka táncolt neki, és igy nagy nehezen fél óra alatt végeztünk a 10 körömmel.
Ötletek?Blaninál semmi ilyen gndom nem volt. Tanácstalan vagyok, ráadásul gyorsan nő neki, hetente kell vágni!!!!

Kmammy, köszi a recepteket!!!!!!!Az ételfesték az ételaroma? rum, vilmoskörte?Ha külön lehet ilyet kapni a boltokban hol?Sütőporoknál, pudingoknál?

benianya
ákosbenianya

Lázmérés nálunk is úgy működik, mint Exéknél, sima digitális (Omron) lázmérő, popsiban mérve, az a biztos. Lackónak majd 3 éves koráig úgy mértük, mert a hónaljába nem bírtam stabilan tartani elég ideig.

Zajok. Lackóval pont így voltunk, nem akartuk, hogy mindig síri csend legyen, mikor alszik a gyerek, úgyhogy mindig legalább a rádió szólt alapzajként. (Szakemberek ezt nem tartják jónak, de kit hat meg? Sokkal rosszabb dolgokhoz is hozzászoknak a gyerekek...) Aztán persze, volt olyan, hogy hasfájás, fogbújás idején mikor végre nagynehezen elaludt, még a pók is lábujjhegyen járt, de néha eszünkbe jutott, hogy mit sutyorgunk. :? :wink:

Gyereknevelési könyveket én sem olvastam ezer éve, mikor Lackó volt kicsi, volt nálam kölcsönben néhány, de sokra nem mentem velük, és nem is tanácsok voltak benne. A Picik és kicsik volt nálam, az még tetszett is. A Kismamák nagy könyve meg szerintem egy nagy sz.r. Már bocsi. Egyébként mikor ezeket visszaadtam, nem is éreztem hiányát a könyveknek, a neten bármit megtalálok. Jó, ha sok pénzem lenne, vettem volna azért ezt-azt, mondjuk a Kismama által szponzorált Éjszakai gondoskodást, mert az elmondás alapján közel állna hozzám, mert nem módszereket mutat be, inkább a gyerekek "működését" érthetjük meg belőle. Bár a suttogó azért tényleg elég humánusnak tűnik az Aludj jól gyermekem szigorú szabályaihoz képest... Szerencse, hogy már nem divat! Nekem még ajánlotta a Lackó védőnője, szerencse, hogy nem hallgattam rá.

Ja, képzeljétek, Lackó hogy fejlődik! Már hazudik! Reggel hüppögve jött át az ágyamba, fészkelődött, nyöszörgött, majd közölte, valami vizes, bepisiltem apa helyére. Félálomban mondom neki, akkor vesd le a pizsomát, és menj vissza a helyedre. Levetközik, és bőgve jön vissza, hogy az is pisis. Idegesen felkelek, mert persze már Mesit is felébresztette, és mit látok? Hót száraz az ő ágya is, meg a mienk is. A pizsomával sincs semmi gond... Na ezt már nem értem! :? :shock: :roll:

Na, most lépek, mert 2 óra m úlva itthon van a kis drága párom!

Gabella

gabella

Lányok, én csak síri csendben tudok aludni. Ha olyan óra van a szobába, ami viszonylag hangosabban jár, csak forgolódok. Ezért Milánt is mindíg csenben altattam, mert magamhoz mértem.
Benianya, én nem szoktam szakkönyveket olvasni, segíts! Most akkor mi a jó? Ha szól valami, vagy ha csend van?
Lehet, hogy írtad, de annyit írtok, hogy nem tudok normálisan visszaolvasni, sokszor egyáltalán nem.
Amúgy a bölcsibe is csend van, ha mindenki alszik, és nincs hiszti vagy ilyesmi.

Gabella, tudom, hogy neked ez nem vicces, de én mosolyogtam a kis füllentő Lackón, nagyon édes! Szerinted miért hantázott? :)
Vendég

Kmammy, nekünk digitális hőmérőnk van, és mindíg a hóna alá dugtam és úgy mértem lázat.

Körömvágás: nekünk is volt egy ilyen időszakunk. Akkor úgy csináltam, hogy fürdés után letettem törölközőben a pelenkázóra, adtam neki tápit, amivel elfoglalta magát.

Apropó tápszer. Milán egyik napról a másikra úgy döntött, hogy elég belőle. Egyik nap még imádta, másik nap meg se akarta kóstolni. Most itt állok 3 doboz bontatlan tápival. És most láttam, hogy még sinlac is van. Ez utóbbira ha valaki igényt tart, szívesen adom.
Vendég

Sziasztok csajok!

Bocsi, hogy így eltűntem, de mindig akadt valami dolog és már nem jutottam el a gépig!
Tegnap pl. kimenőt kaptam apától! Ismeretes (vagy nem) Sárváron ilyenkor van Simon-Júdás vásár. A város főútja le van zárva és kirakodós vásár van szombaton. De már pénteken este elkezdenek kipakolni, főleg a sörsátrak, forralt borosok és a kajások. Na, mi megbeszélük a bartátokkal, hogy kimegyünk és miután apa is áldását adta rá, eliszkoltam itthonról! Szuper volt, hajnali fél 2-re értem haza. Ma délelött jött egy csajszi (a barátunk nagyobbik lánya, akihez járunk lovagolni is) és vigyázott Danira, amíg én elugrottam a városba elintézni a dolgaimat, meg úgy kutyafuttában átnéztem a vásárt. Ha apa hazaér a munkából, megyünk együtt be, így Danit már le is raktam aludni, hogy mire megjön apjuk, mehessünk is. Olyan jó! Évek óta ilyenkor mindig esett az eső és most NEM!!! Bár nem akarom elkiabálni!
Eddig vettem Daniank egy jó kis vastag kesztyűt meg zoknit, és persze elmaradhatatlan a NÍNÓS AUTÓ! Tűzoltó autó, és a tetején ha megnyomjuk a lámpáját, villog és szirénázik! Állati! De az ára is az volt. Meg sem merem majd mondani a valós árat a páromnak, mert megöl! 2200 ft-ért vesztegették!!
Képek....
Kép
Kép

Lázmérés:
Én lányok, a sima hagyományos, higanyos lázmérővel mérek és popsiban! Én erre esküszök! A digikről megvan a véleményem...
Még a vérnyomás mérőnél is a higanyosra esküszök, tudojátok... Amit én látok ás hallok, azt hiszem el!

Körömvágás:
Nálunk is nagy cirkuszok voltak eddig, nemrég alakult ki, hogy már talán nem kell közelharcot vívni vele ezért, hanem szépen a lábamra ültetem és vágom. Bár én csipesszel. Igaz, az izgő mozgó segge nem tud megülni egy helyben, de azért mindig sikerül levágni. Szóval nálunk amiatt van/volt hiszti, hogy addig ugye nem mehet, nem játszhat és ezt nem szereti az én kis satjtkukacom!!

Era!
A képeket én a Paint-el kicsinyítem. megynyitom a képet, ott a nyújtás-döntés és beírom a nyújtáshoz, hogy 25-25 %, és akkor lesz ekkora. Ezt már elfogadja a babanet és fel lehet tölteni!

Rita!
Köszi a helyfoglalást!!!

Gab!
Nagyon cukker mindkét lurkó!!!
Dani is imád rajzolni! Mondja, hogy toll, utána, hogy papíííí és akkor tudom, hogy épp rajzolni akar!
Íme, ma így alkotott:

Kép

Na, asszem ennyi voltam, mert míg Dani alszik, gyorsan varrok a kesztyűére (Dani mondaná: KESZI) egy gumit, hogy ha le is húzza, ne hagyjuk el a vásárban!
Bocs akinek nem reagáltam!
Pusszantás!
Andy

Kép
oriandy

Kimike! Persze, utólag nekem is vicces, de erre ébredni azért elég bosszantó. Én arra gondoltam, hogy nem biztos, hogy hazudott, lehet, hogy csak álmodta, hogy bepisilt, nem tudom. Vagy esetleg a hideg ágyba fekve gondolta, hogy vizes...

Körömvágás. Hát, az nálunk is tortúra, de úgy érzem, Mesi eltanulta Lackótól, mert néha ő is ordít közben, mikor mondjuk éppen mást akar csinálni, és akkor eljátsza, hogy neki nagyon fáj, hogy vágom a körmét. Na ezt Mesi látta, és el is hitte, hogy tényleg fáj... Aztán meg ha le kell fogni, szorítani a kis kezét, hogy meg ne vágjam, akkor az tényleg nem kellemes, tehát még inkább ordít. De néha meg tök nyugodtan figyeli, mit csinálok, és végzünk fél perc alatt... Nem lehet rajtuk kiigazodni.

Mesi rácuppant a sportkupakos üdítős üvegből való ivásra. Azon gondolkoztam, hogy akkor lehet, nem is veszek másik fejet az avent csőrösre, hanem igyon az üvegből. Szerintetek ciki, ha abból fog inni, amíg meg nem tanul rendes pohárból? Lackónak is volt egy ilyen időszaka, hogy sportkupakos flakonnal mentünk mindenfele, de ő már akkor nagyobbacska volt, és azért pohárból is ment neki, csak gyorsabb volt az üvegből, meg autóban is tudott belőle inni...

Fú, futok tényleg, mert már másfél órám sincs, és még nem főztem. Egész délelőtt csak takarítottam! Végre haladtam is rendesen!

Szép napot mindenkinek!

Gabella

gabella

Nekünk is ilyen szöszmösz kesztyűnk van, csak rózsaszín, és a falunapon vettem. Viszont alapban volt benne zsinór! Nagyon tetszik! Nem fotózom le, mert épp tegnap piszkos lett, ki kéne mosni...

Ja! Andy! Gondoltam, hogy ápolónőként a higanyos lázmérőre esküszöl. A kórházban voltak olyan jó gyorsan mérő higanyos lázmérők, olyan nagyon hosszúak, azt mondták, koraszülött lázmérő, hogy 34 foknál kezdődött asszem, és irtó gyorsan meg is mérte a Mesi 39 körüli lázát is! Vérnyomásmérőnél meg én se hiszek a digitálisaknak, a csuklómérők meg kimondottan rosszak, semmire se valók! Az én vékony csuklómon az alacsony vérnyomásomat meg se tudja mérni!

Na megyek már, csak mindig van mire reagálni!

Gabella

gabella

Gab!
Szerintem nem ciki, de ha te mégia annak találod, lehet kapni sportkupakos kis kulacsot is! És akkor az mégsem egy üveg...
Na?

Kép
oriandy

Milán is így szokott rajzolni, ilyen irkafirkát. Csak nálunk még mindíg gond, hogy mindent a szájába vesz. Eszi a tollat, papírt. Vajon mikor fog már erről leszokni?

Gabi, nem ciki egyáltalán, sőt! Menő, hogy már ilyen ügyi Mesi
Vendég

Szerintem is vagány a sportkupakos. Gyerekek, van olyan, hogy elfelejtenek pohárból inni? Vagy van olyna, hogy 14 hósan egyszer csak ne kell neki a folyékony kaja? Kanállal is kiköpi a levest, vagyis olyan furán tátva marada szája, olyan mintha-na, ha nem darabos, hagyj vele békén-ezt mondaná. És a pohárból is ugynigy. Bekapja, aztán tátott szájjal kiutálodja a folyadékot. Mi a franbc ez?Ma kipróbáltam, hogy a blanka poharából adtam neki baracklevet(kaptuk vkitől), azt is kiköpte először, aztán a kis huncut rájött hogy az finom és itta.

Kimike, pro és kontra is hallottam a csendes alvásról. mi nem járunk lábujjhegyen, alapzaj, háztartási zaj van, a Tv villódzásról olvastam alva, nem felébredve is rossz hatásokat!

benianya
ákosbenianya

Bénianyu, itt mindenki elfogad mindent. :) Max. zsörtölődik egy kicsit, de ugye nem lehetünk egyformák, sőt nem is kell annak lenni, mindenkinek önálló egyéniség a gyermeke!
Ok, ha eljutunk, írok az ODÚ-ról, olyan fejlesztő féleség ez is, legalábbis egy ismerősöm jár oda a lányával, és eddig csak szuperlatívuszokban beszélt róla.

Jó ez a hónaljban mérés dolog, de én egyelőre biztonságosabbnak tartom a popsiját. Hál Istennek hamar megvan, addig meg mosolygok rá, dumálok neki, stb. Persze csak lázmérés miatt nincs pelenkázás, hanem fordítva: ha érzem, hogy lázas, és peluscsere is kell, akkor mérek.

Ne haragudj, de jót mosolytam a körömvágós szitun. :) Nálunk is nehézkes, de öt perc alatt megvagyunk kézzel-lábbal. Mondjuk előbbit hetente, utóbbit szükség szerint (úgy 2-3 hetente) vágom. Mondjuk nálunk annyi csak a gond, hogy nagyon érdekelné az olló, hiába mondom, hogy szúr, nyúl oda, én meg félek, hogy nehogy a kelleténél jobban nyomja oda az ujját...

Kimike, elvileg a csend a jó a babáknak. Én ebben nem hiszek. Nekem sokkal jobb, hogy szinte bárhol el tud aludni, akár teljes zajban is. Pl. mikor tavaly anyukámék ezüstlagzija volt, Peti a dübörgő tánczene közepette húzta a lóbőrt, nem érdekelte az sem, hogy körüljárták a rokonok, csodálkozva, hogy hogy bír ilyen zenebona közben alukálni.
Hát tápszerrel mi még jól állunk, vagyis Peti. Ő még elfogadja, de amíg nem lesz több foga, szerintem a tápi lesz a fő reggelije. És mivel ő eddig sem kapkodta el, lesz még pár ezer forint tápira költendő pénzünk. :)

Oriandy, jó, hogy kikapcsolódtál. Az autók árában nem vagyok otthon, de azt tudom, hogy én, amit vettem sima kötött kesztyűt, az keményen egy százas volt, és a bolyhosabb fajtája 50%-kal került többe (csak azért nem olyat vettem, mert lányos színekben voltak).
Na igen, saját célja nálunk is higanyos van itthon, de amit Petinél használunk az szerintem egész tűrhetően mér. Sajna magamon nem tudtam tesztelni, mert én ritkán vagyok lázas, vagyis alapból alacsony a testhőm, és ami nálam láz, az másnak max. egy hőemelkedés. De én meg vagyok vele elégedve.
Vérnyomásmérőnél én sem szeretem a digitálisat...egyszer apukámnak a kórházban azzal mértek valami olyan alacsony értéket, hogy apukám szólt az asszisztensnek, hogy nézze már meg, hogy nem gurult-e be az ágy alá?

Gab, nálunk ivásra már jó ideje sportkupakos üveg van itthon. Pohárból is megy, de azt csak itthon, mert általában többet önt a földre meg magára, mint magába. :) Jó, elvileg 3 éves kor fölött ajánlott, de én úgy voltam vele, ha ebből iszik, akkor ezt kapja, hogy legalább igyon.
Így én mindig beszerzek a Tescoban legalább 5 üveg Nestlé sportkupakos vizet, egy üveg kb. egy hét állandó használat mellett, aztán meg a kukába, mert szétrágja a gyerek (vagy én nyitás közben) a kupakját, és a száját csak nem kéne szétvágatni Petinek. És egy üveggel 61 Ft, tehát nem egy nagy összeg.

Na megyek, mert meg kell varrni a féjrem zoknijait, már kimostam, elmosogattam. Tegnap porszívózás, WC és fürdőtisztítás volt...

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Gyerek alszik, férj elment horgászni, én pedig hol máshol lennék mint itt :P !!!

Ex: Nálunk a nappali alváskor olyan pici párna van a feje alatt, ami a bébi ágyneműgarnitúrákban van, éjjel viszont egy lapos nagypárna. Nyáron volt egy idő amikor nem tudott rendesen aludni, akkor kísérleteztem ki. Meg a reluxa is csak a nagyobbik ablaktáblán van lehúzva. Így jókat szunyál. De mire rájöttem, hogy ez a gond…..

Reni: Akciózó Peti nagyon aranyos. Mi hálistennek nem tudunk potyára menni tanácsadásra, mert időre kell vinni a gyerkőket (pl. 27-e 8:45). Egyébként pedig minden szerdán ott van a doki 08-12-ig.

Amandi: A csizmához Zolónak is hozzá kellett szoknia, mert másképp kell benne menni, mint egy cipőbe. Vastag zokni kell bele, és rá kell húzni a gatya szárát, hogy az is tartsa. Legalábbis nekünk ez jött be.

Benianya: Nagyon lelkiismeretesen utánajársz a dolgoknak. Így biztos, hogy minden rendben lesz Benivel. Nagyon ügyesen fejlődik! A körömvágás nálunk is visító show. Úgy szoktam a kezéről, hogy az ölembe ültetem és átölelem. A lábánál pedig a pelenkázóra fektetem, háttal állok neki, a hónom alatt átveszem a lábát és megpróbálok minél gyorsabb lenni :P . Sajnos semmivel nem tudom ilyenkor lekötni :? .

Kmammy: Nekünk rossmann-os digitális hőmérőnk van. Azzal mérek általában popsiban, de hónalatt is megy, ha Zolkának olyan a hangulata. De ha totál pontosan akarom tudni a hőjét, akkor előveszem a hagyományos higanyost és popsizok.

És végül egy kép (a minősége nem túl jó, de észrevétlennek kellett maradnom):

Kép Zoló tévét néz :lol: !

nancsa

Lányok!
Képzeljétek!! Dani elkezdte összerakni a legót!! Tehát nem csak a szétszedés megy neki!! Már egy egész tornyot épített!!

Kép
oriandy

Sziasztok!

Lázmérés:
Én is popsiban mérek, digitális lázmérővel. Most hirtelen nem tudom a márkáját, de nagyon szeretem és a vége olyan gumiszerű anyagból van, hogy még véletlenül se történjen sérülés, ha ficánkolna, de nem szokott.
Van fülhőmérőnk is, Philips, vagy Braun, nem is tudom, piros. Azt csak akkor szoktam használni, ha hirtelen csak rá akarok pillantani, hogy hol is járunk lázban. Utána azért mindig jön a hagyományos, mert az a biztos. Egyébként eddig a fülhőmérőnk sem csalt soha.

Köszi a Paint-os tippeket, kipróbáltam és tényleg műxik. Nekem mindig olyan kicsire sikerült minden, de mostmár oké.

Körömvágás:
Én este fürcsi után, tápszer közben az ágyban szoktam vágni Noémi körmét. Nekünk sem megy ám simán. Úgy szoktam, hogy kb. 2-3-at enged, utána ficánkol, kihúzza a kezét. Akkor várunk egy kicsit, iszik egy kis tápit, megint 2-3 köröm. Ha mégsem végzünk, akkor a maradék másnapra marad.
Olyan is szokott lenni, hogy egyszerre engedi az egészet levágni.
Csipesszel szoktam vágni, de pl. épp tegnap ollóval vágtam (bőrvágóval) és sokkal hamarabb végeztünk és szebb is lett. Sőt jobban tűrte.

Mit fogtok főzni az ünnepek alatt? Utálom mikor be van zárva minden és előre kell kigondolni a kaját, meg a hozzávalókat beszerezni.

Erika

Kép
viera

Ezt ő építette! Úgy örült magának, és persze én is neki! Ez eddig még nem sikerült....

Kép

Kép
oriandy

Sziasztok!

Két hétig a szüleimnél voltunk, azért nem tudtam jelentkezni. Már nagyon hiányoztatok, remélem lesz majd egy kis időm visszaolvasni a következő napokban. :)

Remélem mindenki jól van, sajnos most még csak átfutni sem volt időm az írásokat, :(

Mi jól vagyunk, Julcsika nagyon jól érezte magát a mamáéknál, és én is tudtam egy kicsit pihenni.
Tesóka is jól van, a legutóbbi UH-t is végigugrálta, a vérképem és az AFP eredményem is jó lett.

Rakok fel még pár mamáéknál készült képet.
És visszaolvasok, hogy újra kicsit képben legyek...

Kép Kép
Kép Kép
Kép

KépKép
KépKép
mézgombi

Nagyon ügyes Dani!!!

Én most olyan jó játékot vettem a Tesco-ban. EGy dobozban vannak műanyag gyümölcsök, amiket kétfelé lehet szedni, egy tépőzár tapasztja őket össze. Van hozzá műanyag kés, de jó vastag és nagydarab, nem veszélyes, vágódeszka, kanál, villa. Olyan édesen vagdossa a gyümiket a késsel, utána összetapasztja.
Ugyanezt megvettem zöldséges változatban is.
Arra is jó, hogy később fejlessze, hogy mondjuk a paradicsom egyik felét ne az alma másik felével tapassza össze.

Majd teszek fel képet. Gondoltam jó lesz Mikulásra, de nem bírom ki addig, már odaadtam Nonónak. Mi az, hogy Nonónak?! A Zorán is olyan jót játszik vele, hogy csak na.

Alig tudtam eldugni a bevásárlókosárba, hogy ne lássák, mert mind a kettő gyerkőc velem volt. A pénztárnál is mondtam a pénztárosnak, hogy valahogy süllyessze már be egy szatyorba gyorsan, hogy meglepi legyen.
Végül is meglepi lett, de nem a Mikulás hozta.

Erika

Kép
viera

Mézgombi!

De édes ez a kicsi lány. A haját pedig úgy irigylem, mármint már nagyon várom, hogy Noéminek is ilyen hosszú legyen.

Hogy érzed magad? Fáradékonyság ilyesmi? Szoktad emelgetni Julcsikát?

Tudjátok már, hogy Babszem Tesó milyen nemű lesz?

Na, jól kikérdeztelek. :D

Erika

Kép
viera

Méz, nagyon édesek vagytok. És milyen nagy már a pocid!!!!szééép!!

Köszönöm a körömvágós tippeket, ezt a pelenkázón háttal, hónalj alatt a láb-módszert tuti kipróbálom,mert nagyon tetszik. Bár akkor meg kiforog belőle és kicsavarodik a lába, de mindenképp meg fogom próbálni.

Alvás: Beni is többször elaludt már zajban, pl 2 szer koncerten szabad térin, a hangfal közelében. Most pl. itt vannak a redőnyszerlők, mert elszakad..mindegy, fúrnak, de Beni nem ébred fel-most aludt csak el és az első szakasza nagyon mély, még porszinyózni is lehet,bár a szobája be van csukva. De volt már olyan, hogy felébredt egy vijjogó autóra.
Egyébként nálunk nagy mumus a Tv, Blani 3 évig nem Tv-zett( 2 évesen teletabit videón) jó is nagyon a fantáziája, minden mesét csukott szemmel hallgat és állitom minden mai rajzfilmet meghazudtolóan képzeli el a mesét. Épp ezért apa nagyon ki volt rám bukva ha Benit Tv-zés közben szoptattam.Ma már nem is lehet, mert nézné a lelkem.
Én a diplomamunkámat a TV gyerekekre gyakorolt negativ hatásairól irtam, a gyermeki agresszió és a Tv kapcsolatáról, és filmet is forgattam oviban-(5D-t kaptam rá.)-innen is tudok sok szakvéleményt a dologról, európait és tengeren túlit egyaránt
Hát ne tudjátok meg, hogy középsőben hogy lejátszották a gyerekek az előző este 9 kor kezdődően lejátszott Vészhelyzetet!!!!
Része az életünknek, nem dughatjuk homokba a fejünket,de én a válogatásban látom a felelősségünket. A Mazsolát meg a Futrinka utcát szivesen veszem ha megnézik, Beni is tanul valamit a Teletabiból, de szigorúan csak heti 1x teszem be neki. A mindennapi Tv-zés nálunk büntetendő cselekmény, gyermeklélek elleni vétek. Helyette társas, énekek, birkózás, stb. emlékeztek még a mi időnkben hétfőn adásszünet volt? Egyébként a főoldalon azt hiszem pont ezzel foglalkozik egy cikk, vagy máshol láttam épp tegnap? Na mindegy, lényeg, higy ebben is ki igy, ki úgy vélekedik, ettől kerek a világ.

Viera!!!Te jó ég, ha tudnád mióta keresünk ilyen szétvágható gyümiket a barátnőmmel. Pesten is és mindenhol néztük. Nem mondod, hogy nálatok van!!!!Hol volt? A játékoknál? Merre, és mennyi pénz?? Annyit hallottam már róla hogy hogy imádják a gyerekek, Beninek ezt akartunk már augusztusban szülinapra, mert ő nagy konyházós. Kérlek ird meg minél hamarabb, ha lehet még ma éjjel kimegyek a miénkbe.

benianya
ákosbenianya

Sziasztok,

tegnap kicsit fáradt voltam, azt akartam írni, hogy mivel kedden ünnep volt, így átrakták ma (péntek) délelüttre a sulit, így csak most tudtam jönni.
Na e helyett azt írtam, hogy mivel kedd ünnep volt csak ma tudtam jönni:)

Körömvágás: nem egyszerű, de azért 10 perc alatt meg szokott lenni és én csípesszel vágom.

Nálunk a horror inkább az orrszívás: ált. kétemberes, ha egyedül vagyok, akkor az ölembe veszem és még a lábammal is próbálom lefogni.

A másik horrror a lázmérés: van fülhőmérönk is, de szerintem az nem pontos, viszont a popsiban méréshez tényleg ketten kellün, azt egyedül nem bírom megcsinálni.

Most viszont nem tudok egyszerűen többet írni, mert itt áll és olvasnom kell neki, mert ha nem akkor orditás van.

meteor

Dani nagyon édes és okos- a szerint a felmérés szerint Oriandy, amin mi voltunk,egy csomó mindenben már 18 -20hós szinten lehet!Használd ki a kiváló képességeit, hasznára válik majd az életben. :wink:
Amúgy ő a legidősebb közöttünk?

Csajok, nem emlékszem már a babapihenő talira-mennyibe fog családonként kerülni? Vagy főre megy? És akkor mi van ott és mit kell vinnünk? Ott vannak kiságyak?
Van ott tálaló szett, vinni kell mosogaszivacsot is, meg mosogatót, meg papirtányért? Kis ülőpárnákat vigyünk, vagy van annyi szék? Na, ezek csak eszembe jutottak, nehogy felkészületlenül menjünk.
Bevallom a Prenata sütijeit már nagyon várom. Gabét úgyszintén. (jó kis felkérés keringőre mi? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Én is készülök apró édességgel. Már én hozzátok képest csak apróséf vagyok.
Sajnálom, hogy Kmammy, nem jössz, azt hiszem dobnánk egy hátast attól amit Te hoznál. Kicsit sajnálom is. (nagyon)
Meteor, azuradék nem szponzorálják meg 2 számunkra különleges ám ocsóbb üveg borral a talit, csak épp egy nyelettel/fő, az ize miatt, hogy utána még vezethessünk.
Viera igazán eljöhetnél Te is, azonnal nemet mondtál- ezt még gondold át. Lécci,lécci!!!És alegújabb topiclakónk? Gyere Te is, jöjjön mindenki!!!!!!!

benianya
ákosbenianya

Sziasztok Lányok,

az utolsó hozzászólásom óta nem tudtalak olvasni benneteket. Most sem :( , csak egy gyors bekukk.

Ma suliban voltam, de pótolok mindent.

Oriandy: tegnap írtam sms-t, de nem válaszoltál :( .
Tandikáék holnap jönnek hozzánk, úgy beszéltük meg, hogy de. 10 körül érnek ide, mert du. indulnak haza.
Jó lenne nektek is??? Ha igen, akkor meg kell beszélnünk, hogy hogy juttok el hozzánk :P . Marci nagyon szeretné már látni Danit :) !!!

Bocsi csajok, hogy most még nem tudok reagálni, de Marcinak hiányzom :) .

Eni
marcy

Halihó!

Eni!!
Én nem kaptam semmiféle sms-t!!! Mert ha kaptam volna, természetesen válaszolok rá!!! De nem, nem kaptam! :( :(
Épp most beszéltem apával, és valószínű, hogy tudunk menni!!
Ha felkelek, gyorsan megcsinálom a levest és bepanírozom a husit + krumplit főzök hozzá, aztán mehetünk is. Kicsit morci apánk, mert csak ez a délelött lenne, amikor végre együtt lehetnénk, de megdumáltam vele. Ugyanis ebéd után be kell mennie a cégbe! De holnap még reegl mindenképp írok egy sms-t, hogy döntöttünk!!!

Bocs, hogy most másnak nem reagálok, de nagyon rosszul érzem magam! Egyfolytában hányingerem van....
Megyek aludni!
Jó éjt!
Andy

Kép
oriandy

Andy: holnap írj sms-t és eltárolom újra a számodat, mert különben nem tudom elmagyarázni hogy találtok ide.
Örülök, hogy el tudtad csábítani férjuradat is :wink: :D :) !

Eni
marcy

Benianyu,
a Babapihenő úgy néz ki, hogy van két nagyobb szoba tele játékokkal: itt a gyerekek tuti ellesznek. Van egy asztal is 4 gyerekszékkel, valamint egy kanapé.
A kisszobában asszem három kiságy van, szóval itt tud aludni amelyik baba befárad. A konyhában van talán két rendes szék, emg két etetőszék, szóval felnőttszék nem nagyon van: de szerintem a földön a szőnyegre is tudunk ülni, vagy ahogy írtad ülőpárnákra.
Mosogató asszem van, szóval ilyen cuccok szerintem nem kellenek. Viszont papír poharakat és tányérokat vegyünk:az a legegyszerűbb.

Az ára ha jól emlékszem 20ezer forint, szerintem előtte írjuk megint össze, hogy hányan leszünk és az alapján osszuk szét a pénzt.
Azon gondolkoztam, hogy én pölö tök béna vagyok sütéshez, szóval én inkább üdítőt hoznék.
Lehet, hogy összeírhatnánk, hogy ki mit hogy ne legyen keveredés.

Kérdésem: milyen üdítőt szerettek: hozzak valami finom bort is (vagy sört), hogy koccinthassunk egyet?

Andy,
nem akarnád valami ilyesmivel is kiegészíteni a táblát?

meteor

Sziasztok!

Csak pár képpel jövök gyorsan. Talihoz nem tudok hozzászólni.

Tegnapi vendégségben:
Kép

Benianyu! Íme a szétvágható gyümik, zöldségek:
Kép egészben,
Kép szétvágva,
Kép Zorán tanítja Noémit.

A játékot a Tesco-ban vettem, 1.600 forint volt egy doboz. Az egyikben voltak a gyümik, a másikban a zöldségek.

Hát hirtelen ennyi.
Jó éjszakát, sziasztok!

Erika

Kép
viera

Üdv.

Peti alszik, így van egy kis időm írni.

Nancsa, Petinek is van olyan párnája, amiről beszélsz, kettő is. :) Látom, a fiad nagyon szeret tévét nézni.

Oriandy, hát Dani azt hiszem mindenben veri a kortársait. :) Mondjuk apja fia, lehet, hogy Peti hamarosan telefonhálózatot fog szerelni. :D

Viera, én mindig ollót használok, mert olyan kis idétlen körmei vannak Petinek...na meg a lábujjai formái se semmik, én ollóval biztosabban bánok.
Nálunk sosincs kifejezett ünnepi főzés... De jó, hogy írtad ezt a talira sütis dolgot, már találtam is egy jó kis receptet, majd kipróbálom, és ha jó lesz, akkor csinálok a talira is. Sós, mert én inkább sós süti párti vagyok.

Gombi, de jó, hogy jelentkeztél. Jól látom a képeket, megint nőtt a kis menyasszonyunk? Hány foga van már? Nagyon cuki, ahogy a pocakod simizi, és ez a mosoly!

Bénianyu, nálunk is úgy van, hogy a nappali alvásának kb. az első fele, ami mély, utána már éberebb, forgolódik, stb. De most este pl. úgy aludt el, hogy mutatta, hogy kapcsoljam be a tévét. :o Meglátszik, apja fia, a férjem is jókat tud aludni bekapcsolt tévé mellett, ő arra kelt fel régebben, ha ki merészeltem kapcsolni...
Egyébként okos dolog, amit írsz, mondjuk az én időmben azt hiszem már nem volt hétfői adásszünet. Viszont ilyen hülye korhoz kötöttség sem, és mégis felnőttem én is. És nem gyilkolok, stb. Szerintem elég sokmindent nagyon szigorúan veszünk, holott simán a homokba dughatnánk a fejünket, mert ha nem velünk, mellettünk tudja meg, akkor mástól, máskor, ami számomra sokkal rosszabb. Olyan ez, mint a káromkodás...sajnos úgyis eltanulja, mert mindig van egy kakukktojás, akármennyire is rossz ez nekünk. Na nem azt mondom, hogy ezentúl szidni kell egymást, mint szódás a lovát, de nem kell a falnak menni, ha netán egy kelleténél csúnyább szó csúszik ki a szánkon.

Meteor, sajnálom, hogy horror az orrszívás nálatok. Nálunk nagyon menő dolog, mivel a porszívó kell hozzá, amit imád. Mamáméknál van egy Eta porszívó, mostanság azzal játszik: kihúzza a helyéről, kiszedi a kábelt, és mutogat, hogy azt be kell dugni a konnektorba, és ha ez megvan, ki és bekapcsolja...a mamámék meg fizetik a villanyszámlát.

És tali: akkor mikor lenne? Mert ha mondjuk belesik az intervallumba az ebédidő, akkor kellene valami helyet találni, ahonnan nem aranyáron kihoznak valami bendőbevalót, nem?

Ági és
KépKép
exdeus

Ex,
a porszívót ő is imádja, mindig segít takarítani, meg ő kapcsolja ki és be.
Sőt, az orrszívval is eljátszik a "kínázás" után, csak azt utálja, amikor az orrához rakom, akkor ha simán csinálom elfordítja a fejét: ezért kell lefognom, amit meg méginkább utál.
Szóval úgy néz ki a dolog, hogy megy 10 percig a porszívó, abból mondjk 8 perc a harc a gyerekkel, a maradéknak a fele meg a szívás:)

Kaja megoldás: háááát van a sarkon egy szendvicses, meg a másik sarkon egy olasz kajálda, meg a Mammutban csomó féle kajálda.
Én mondjuk arra gondoltam, hogy hozunk ezt azt, sütit pogit akármit, aztán az úgyis eltelít mindenkit.
Vagy az kevés lesz? Mondjuk annyira nagy hely nincs a konyhában, hogy mindenki leüljön és nagy evészeteket csapjunk, de szerintem pizzát simán berendelhetünk 1-2 nagyméretűt.
Mit gondoltok?

meteor

Sziasztok!

Még megvagyunk...apa itthon dolgozik, nem enged ide és én sem tudok jönni, még a rágófogak miatt szenvedünk. nappal nyügi éjjel sok felébredés. Most olvastam, hogy természetes ha felébred a gyerkő, arra törekedjünk, hogy hamar vissza tudjunk aludni, pl. együttalvás, fekve cicizés. Nálunk így van, valószínű ezért nem "rokkantam még bele az éjszakázásba. Mondjuk ha jó alvókája lenne a gyerekemnek, nem lenne mire panaszkodjak, tehát nem lehet tökéletes. :)

Körömvágás: alvás közben kiskora óta. A lábújjaknál mocorog, de nem ébred fel, a kezén észre sem veszi. Ez közvetlenül az altatás elalvás után, mert az első 3/4 órában jól alszik. Ja!Mostanában 10 után van úgy hogy 11-kor tudom elaltatni...eddig 9 volt. :(

Nekünk van egy papír homlokmérőnk, ez csak az egész értéket mutatja de másodpercek alatt. Legutóbb csak ezzel tudtam megnézni hol tartunk.

Kezd végre beszélni a drága, monja hogy kuriku, tijjag, tütt= csüccs, búúú, meg egyfolytában brümmög, meg mostmár mindenki aja. :) :(

Talira ketten mennénk, Vencu és én és én is inkább inni vinni :), mert sütni nem tudok.

Ja! Vencel is rlutasítja pár hete a tápit, cumisüveget. Volt már egyszer ilyen, amikor elöl jöttek a fogai, de pár napig tartott. Most véglegesnek tűnik. Csak én ugye nem akarok még tejet, tejtermékeket adni, csak annyit, ami elkerülhetetlen, mondjuk mint a ropiban a tejpor, úgyhogy bajban vagyok.

Kispárna: Vencel is sokat ficánkol, de jól jött mikor bukós volt, hogy a feje, háta alatt volt egy lapos kispárna vacsi után, ami egy kicsit megemelte a testecskéjét. Utána úgyis keresztben aludt tovább. Az ágyat ezért fölösleges volt megemelni. Most is van kispárnáj. Én szeretem.

Most azért tudtam írni, mert apa bulizni ment, de megyek aludni én is. Mostanában Vencel is egyet alszik nappal, amikor is én főzök és próbálok rendet tenni, meg ugye férj itthon van sokat és filmezünk vagy mást csinálunk :) Nekünk messze a segítség, így jó kicsit kettesban. :) Puszi

Mári

Kép
mári

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?