2007.10.18 16:52
2007.10.19 08:21
2007.10.22 21:48
2007.10.23 09:24
2007.10.23 09:43
2007.10.25 07:56
2007.10.26 12:47
2007.10.26 14:25
2007.10.26 18:08
2007.10.26 20:40
2007.10.27 06:22
2007.10.27 11:55
2007.10.27 19:26
2007.10.28 20:29
2007.10.28 21:56
[quote]K írta:orpás és teljes kiörlésű lisztből készült kenyeret sem eszek. Lehet, hogy vitathatatlanul kedvező élettani hatásokkal rendelkeznek (rostok), viszont nem elhanyagolható egészségügyi kockázatuk is van. Van ugyanis néhány gombafaj (főként fuzárium fajok), melyek a maghéj alatt telepednek meg még a szántóföldön, és toxinokat termelnek. A teljes kiőrlésű termékekben ezek bizony megtalálhatók, ha a gombák számára kedvezőek voltak a körülmények a növénytermesztés vagy a raktározás során. Szóval ha teljes kiőrlésű, akkor kizárólag tönköly jöhet szóba, mert ennek a maghéja alá nem képes behatolni a fuzárium.
2007.10.30 00:13
2007.10.30 15:24
2007.10.30 21:25
2007.10.31 10:12