Új privát üzeneted érkezett!

Jutta, nálam meg az elmúlt napok utózöngéi :lol:

thenus

Henus,
ma tényleg mindenre ugrasz! De nem baj, ezért (is) szeretünk!!! :lol: :lol: :lol:

Jutka,
ahogy a többiek írták, elsőre általában van gátmetszés, és tényleg csak kevés szerencsés ússza meg. Persze jobb lenne nélküle, de itthon ez van, nem lehet mit tenni, WHO ide vagy oda. De ha engem kérdezel, akkor nem olyan szörnyű, én 2 hét múlva már szinte el is fejeltettem, csak néha, bizonyos mozdulatokra húzódott. A 6 hetes kontroll után, mikor zöld utat kaptunk a dokimtól, akkor "elkapott" Apa. :lol: Nem mondom,hogy kellemes volt, de kibírható. Az első 3 alkalom volt nekem rossz, aztán már minden ugyanúgy ment, mint régen, sőt. Azóta minden sokkal jobb, úgyhogy a férjem is és én is hálásak vagyunk ezért. :oops: :oops: :oops: A vágás egyáltalán nem látszik, pedig én iszonyatos rondán szoktam hegesedni.
Viszont vannak barátnőim, akik hetekig-hónapokig szenvedtek vele, szerintem ez nő- és dokifüggő, de lehet, hogy szerencse kérdése. Mindenesetre nem kell tőle annyira félni, mint amennyi riogatást olvas róla az ember.
A lényeg a rendes ápolás utána, én körömvirág kenőccsel kentem minden wc-zés után, naponta többször zuhanyoztam, és csak nedves körömvirágos wc-papírral töröltem 3 hétig.

Tej-táp
Az én barátnőm 2 gyereket szoptatott 1,5 - 1,5 évig, 6 hónapig kizárólagosan. Mondanom sem kell, makkegészségesek voltak egészen.......az óvodáig. Aztán a Nagy oviba került, és ahogy Tiop írta, a gyerek 1 hétig jár, 2 hétig beteg, és persze a Kicsi is mindig elkapja.... Valószínű ugyanez lett volna a helyzet táposan is, csak akkor még arra is rá lehetett volna fogni a dolgot. Úgyhogy az a tapasztalatom, hogy ezek a különbségek az ovis korral eltűnnek. A mai tápok már nagyon mondernek, nem olyanok, mint a mi korunkban. Persze én nema táp mellett kardoskodok, mert szerintem is a szoptatás a jó, és én Juttával ellentétben nem tudom megérteni a kényelemből nem szoptatókat, de az teljesen igaz, hogy ha nincs tej, akkor nincs. és ettől még nem dől össze a világ....

Tüccs,
abban tökéletesen igazad van, hogy dolgozhatsz még eleget 62 éves korodig.... Elvileg..... Már ha találsz munkát. Tudniillik 35 év felett nagyon nehéz, persze vannak munkakörök, ahol igen, de mindenhol óriási a verseny, 1 helyre jelentkeznek 2-300-an.... És nem a 2 gyerekes, évekig nem dolgozó nő fog nyerni.... :cry: Én a bankszakmában dolgozom, ehhez értek, ezt szeretem, és úgy érzem, ebben jó is vagyok. DE: nem sok 40 évest látsz egy bankfiókban!!!!! Szóval nekem még van 10 évem (mínusz 2 év, ha tesót vállalunk), míg "bedolgozhatom" magam, előléphetek, nem a pénzért, hanem, hogy egyáltalán legyen hol dolgoznom. Mert az üzleti területről (értsd: bankfiók) kitesznek egy bizonyos kor után, és max. a központban kap az ember helyet, de ott sokkal kevesebb a munkahely és iszonyatos a túljelentkezés. Az egyedüli esélyem fiókban maradni fiókvezetőként van, de mivel eljöttem, kezdhetem előről a ranglétrán, hosszú évek, míg ez ember eljut erre a szintre. Szóval még van néhány évem, de nem várhatok túl sokáig, hogy újrakezdhessem. Épp ezért akarunk MOST egy tesót, mert szerencsére azért megélünk, most úgyis itthon vagyok, és még lesz időm visszaküzdeni magam. De ehhez persze az is kell, hogy visszavegyenek.... És EZ a nehéz, mert ebben a szakmában ismeretség útján lehet helyezedni, és az embert bizony hamar elfelejtik....

Jutta,
én is sokkal inkább racionális, mint érzelmi ember vagyok, ezért is látok sokmindent másként, mint a többiek. Pl. köztünk van házassági szerződés is, ami rengeteg embert elborzaszt, és már kaptam ezért hideget-meleget (csajok, erről TÉNYLEG ne nyissunk vitát!!!), de nem érdekel. Ha örökké együtt maradunk, akkor egy papír marad a fiók aljn, ha viszont válásra kerülne a sor (amit nem tervezünk), akkor meg nagyon megkönnyíti az életet. Mindegy. Megértem, mit érzel, de megértem a családot választókat is (én is inkább ide tartozom, de azért ingadozom). Ez is abból adódik, hogy nem vagyunk egyformák.

Verna,
a szívemből beszéltél! Én is keresni akarok egy itthonról végezhető munkát, mert úgy érzem, belefér az időmbe és az energiámba.

Linda,
Nati nagyon édeske!!!!! Sajnálom, hogy min ment keresztül, de örülök, hogy jól végződött!

Jutta,
az altatástól érthető, hogy félted a Picit, én is félteném, de ne aggódj!!!! A dokik értik a dolgukat, és én inkább belemennék, hogy altassák, mint érzéstelenítsék és a félelemtől végigüvöltse a műtétet!!!!!! Az sokkal több stresszt jelentene neki, mint hogy néhány percre elaltatják! És hidd el, a gyerekeke sokkal szívósabbak, mint gondolnánk!!!!!! (tapasztalat!)

Kép
Kép
nircee

Nircee, érdekes amit írsz az együttlétről, mert Laura után én is úgy érzem, hogy sokkal jobb lett a dolog. Vajon miért? Persze viccesen megjegyezte a doki, hogy jobb lesz, mint új korában, de azt álmomban sem gondoltam volna, hogy tényleg jobb lesz. Főleg a második gátmetszésem után. :shock: :lol:
Vendég

Pilla,
nekem is ugyanezt mondta a doki, de én sem hittem el!!! :lol: :lol: :lol: Áldom a kezét!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
nircee

Húha Csajok, azért a hozzászólásotokból látszik, hogy mindannyiótokra ráférne egy kis kikapcs!!!!
Hát én is erről beszélek, amikor az a téma, hogy elmerjünk-e menni a gyerek mellől vagy ne!
Én is bankban dolgoztam, elmentem szülni két gyereket, nem vettek már vissza (mondjuk megszűnt az az igazgatóság) de ha nagyon akartak volna, visszavehettek volna a nagy bankba! Mindegy nem tették, azóta NEM TUDOK elhelyezkedni, 36 éves vagyok!
Most jelentkeztem muszájból egy bölcsibe, konyhalánynak (szégyen, nem szégyen), és tényleg, szó szerint vagy 50 jelentkező volt erre a sz....r állásra. Most be vagyok tojva, hogy felvettek-e, (szerdán derül ki). Ha ezt valaki nekem előre mondja, hogy én ide fogok majdan jelentkezni, körberöhögöm!!!! Most meg örülhetek, ha felvesznek és hazavihetek családival kb. 90 ezret!!!!
A másik: nekem van ugye két "nagy" gyerekem, és hiszitek vagy nem de bizony az iskolába a gyerekek (legalábbis a 12 éves lányom) és korosztálya, igenis DIVATOSAN szeret járni.!!!!!!!
Ti most ezt még nem érzitek, de majd meglátjátok amikor ide értek korban!!!!! Ezt is el lehet ítélni (divatozást) de higgyétek el, hogy majd akkor az anyai szívetek fog előtérbe kerülni a racionális hozzáállásotok előtt!!!!!!!!! Jussak eszetekbe!!!! :lol:

Tüccs Dórikának Boldog Hófordulót!!!!!

Manó ne beszélj ilyeneket!!!!!! Nem is úgy néz ki a kisfiad, mint aki beteg lenne!!!!!!!!
Nem minden gyerek fejlődik a nagy könyv szerint!!!!! Én is borzasztóan rossz evő voltam annó, anyunak mindig mondta az orvos, hogy ha a gyümölcsöket megeszem, nagy bajom nem lehet :lol:
Levike -mint írod- eszik eleget!!!!!!!

Hollottátok, hogy Geréb Ágnes eltiltották 3 évre a szakmájától????

Kép
Kép
lédi

Hát, csajok, csak lesek, nem voltam pár órát és megint micsoda kavarodás volt itten! :)
Azért ez nagyon is jellemző, ahol ennyi nő van "összezárva" elkerülhetetlenek a sértődések, összezördülések, félreértések, viták - még akkor is, ha (természetesen) nem komolyak! :)
Fősulis éveimet juttatja eszembe... ;)

Érdekes, amit a gátmetszésről írtok... én a császárnak semmilyen előnyét nem érzem... :roll: Legközelebb gátmetszést kérek ! ;)
Vendég

Verna,
:wink: :lol: :lol: :lol:
Olvastam a blogodat, nagyon cuki Lolo - mint mindig!!!! És nagyon szép a kiscica, sajnos a férjem utálja őket, de ha be is fogadnánk, akkor is csak a kertbe. Lakásban még én sem tűröm meg, pedig imádom a cicákat.

Kép
Kép
nircee

Lédi: én pont tegnap mondtam a férjemnek, hogy én ugyan soha nem voltam divatmániás meg márkafüggő, de az én lányom igenis divatosan fog öltözni majd az iskolában - ugyanis nekem annakidején nem volt erre lehetőségem és baromira kilógtam a sorból, pocsékul éreztem magam miatta! Úgyhogy én nagyon is tudom miről beszélsz, és igazad van! Nyilván nem arról van szó, hogy a legdrágább, legmárkásabb cuccokat kell megvenni frissiben a divatmagazinból, de azért egy kamaszlánynak (fiúnak is) tényleg követni kell valamelyest a divatot - nagyon "gonoszak" a gyerekek, kiközösítenek mindenkit, aki a legkevésbé is kilóg a sorból!!!
Vendég

Tedd azt Verna, Surányi is jó munkát végzett!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Nircee: kertbe totál esélytelen... iszonyúan félős...
Holnap kidobálunk cetliket a villanyoszlopokra (séta címén), aztán ha pár napon belül nem lesz meg a gazdija, viheti bárki!
Vendég

Pimpoka: sajna nem kívánságműsor... mert nálam a gátmetszés ugye azt jelentené, hogy nem csaszi... én jobban örülnék neki! ;)
Vendég

Hű. Lédi, ez nagyon durva!!!!!! Drukkolok, hogy felvegyenek!!!!!! Na, hát én is pont ettől félek. Ráadásul nekem van egy hátrányom is, nincs gazdasági végzettségem, csak jogi, de jogászként már nem tudnék elhelyezkedni, ahhoz kellene a szakvizsga (3 év tanulás után), meg hát nem is érdekel. A bankban eddig nem volt ez gond, de csak azért, mert a főnököm ragaszkodott hozzám (2 bankot is "elfogyasztottunk"). Na de Ő sem tud nekem a végtelenségig segíteni, meg ha 3-4 évig nem dolgozom, akkor azért Ő sem fog értem harcolni, mert mindenki pótolható! Ráadásul úgy veszem észre, hogy kissé neheztel is rám, amiért "otthagytam". Na, mindegy, még csak 29 éves vagyok, ezért bízom, hogy még van 2-3 évem. Jaj, csak legyen igazam!

Kép
Kép
nircee

Lédi, én is annyi pénzt kaptam óvónőként. :shock: :roll:

thenus

Hát csajok, azért az hihetetlen, hogy a mai világban mennyire nem becsülik meg a szaktudást, a tanulást, a tapasztalatot...
A férjem (pedagógus!!!) annakidején sokat mondogatta, hogy ő nem is akarja, hogy a gyereke tanuljon, mert manapság egy-két diploma már semmit nem ér, lehet vele százhuszonötödik senki valahol... inkább legyen egy rendes szakmája.
Amikor megtudta, hogy lánya lesz, a következő volt a reakciója:
Basszus, hogy lesz így víz-gáz-központifűtés-szerelő?! :D
Majd némi hallgatás után: már látom előre, majd én leszek a zord atya, aki elkergeti az udvarlókat... (Ez nem tartozik ide, de tényleg ez volt a második reakciója... :) )
Vendég

Sziasztok!

Én se tenném meg Dorkával, hogy nem szoptatom, de elítélni már ezt se ítélem el... pl. az utoldó 4-5 hónapban a pocim miatt nem tudtam hason aludni, most a mellem miatt... mondanom se kell, hogy alapból úgy alszom jól... mondjuk mindegy, Dorka úgy is felkelt... :lol:

Csajok, akinek olyan szakmája van, annak a gyerek mellett is mutatnia kell néha magát, és azzal az 1-2 emberrel tartani a kapcsolatot... ez van... :roll:

Ja és pont írni akartam, hogy a kicsi gyereknek nem számít a pénz, OK, de a nagynak 8-10 év felett igenis... :shock: :?
llyen a világ, ruhák, táborok stb...

Én túlbiztosítom lehet magunkat, mert párom tipikusan olyan, aki jég hátán is megél és nagyon jó híre van a szakmájában, szerintem neki nem lesz gondja a munkával soha...

Ja és aki otthon dolgozik, az mit csinál? Mert B tervként ez is érdekel... persze nagyon nem most, csak érdeklődök..

Jutta

KépKép
jutta

Lédi, a divatozás... Jajajjj... Órákig mesélhetnék róla... Mondjuk én megoldom a dolgot az Ázsia Centerből, igaz egy pár hónap múlva kuka, de mégsem 10ezret fizetek egy farmerért (amiből kell minimum 4), hanem jóval kevesebbet. Azért egy-két márkás darabja is van a lánynak, hogy legyen mivel "vagizni".
Épp múltkor beszélgettünk a párommal, hogy milyen áldásos dolog az iskolai egyenruha. Én simán bevezettetném Magyarországon is.
Vendég

Verna, már én is gondolkoztam azon, hogy pl. egy asztalos a maga ura és nem is keres rosszul, ha ügyes és jól "eladja" magát...

Jutta

KépKép
jutta

Röhögjetek ki, de amikor Laura nevét próbáltam kiválasztani, szépen elé biggyesztettem a Dr-t. Dr. Bakonyi Laura... Ügyvéd lesz a lány (bár az apja szerint apáca). :lol:
Vendég

Pilla, a kettő nem zárja ki egymást! :-)

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Megjártuk délután Vecsést, jelentem VAN TÁPSZER DÖGIVEL!!! :D :D :D Most "csak" 5 dobozzal vettem, de jó tudni, hogy lehet a gyógyszertáron kívül is kapni. Igaz, hogy párszáz forinttal drágábban, de az meg baromira nem érdekel...

Pilla,
miért nem dobod fel a teszvesz-re vagy a vaterára a cuccokat? Én is elkezdtem árulgatni, a szívem szakad meg, mert szinte minden darabhoz fűződik valami emlék, de kezd a lakás (főleg a szekrény) egy ruházati nagykerre hasonlítani. :wink: Ráadásul kivétel nélkül szuperállapotban vannak, ugyan hogy is lehetne elnyűve egy 2-3 alkalommal hordott 56-os rugi, és harmadárat sem szívesen adnak meg érte, de legalább valami pénzt látok belőlük...
Az én párom is katolikus leányneveldébe szánja a csajokat, itthonra meg a 3 méteres betonkerítés, szögesdróttal, vizesárokkal, és fejenként 12 kiképzett őrkutyával az alapterve. Lányos apák... :shock: :roll: :lol: Aztán majd úgy 15-18 év múlva, látva a szobaajtóban a 45-ös bakancsot, majd félve kérdez meg engem reggel, hogy "Anyukám láttad a srácot? Nagyobb mint én? Rájuk törhetem az ajtót, vagy pofán fog vágni?" :wink: :lol:

Na, megyek, Bogit be kell áztatni... :D
andibab

Hát, bevallom Nircee véleménye után kezdek másképp (is )gondolkodni. Igazából a korom miatt (27) még nem érzem magam veszélyben, hogy nem kapnék megfelelő munkát gyes után. Én multinál logisztikusként dolgoztam, szerettem csinálni és úgy érzem az 5év tapasztalat majd előnyömre fog válni egyszer (mondjuk egy pályakezdővel szemben). De valóban, ha 35 lennék lehet hogy nehezebb lenne a dolog, hát nem tudom.
Kistesót mi is "rögtön" Dóri után tervezünk, a munkábaállás miatt is és nem utolsósorban nekünk megint lombik lesz és az ugye nem egy sétagalopp.

Lédi, drukkolok és nem ám feladni, nem innen fogsz nyugdíjba menni!! :wink:

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Jó sokat termeltetek!

Pilla! A kép vicces! Szóval voltatok (kis)babázni, nem jött meg a kedved a kistesóhoz?

Linda! Sajnálom, ami Natival történt! Jó, hogy túl vagytok rajta! Bent kellett maradnotok? Mert az nagyon gáz! Igaz, hogy ott lehet aludni, de egy széken max! Legalábbis a Lászlóban így volt, én három éjszakát voltam Danival, nem kell mondanom, hogy olyan voltam, mint egy mosott sz.r. Így nagyon nehéz volt neki azt nyújtani, amit a helyzet megkíván: a maximális törődésnél és szeretetnél is mégtöbbet…

Andibab! A Kerepesi úton van a Kaiser , McDonalds mellett (a Keresztúri úti kereszteződésnél) egy gyógyszertár, ma voltam ott és megnéztem, van tápszer. Ha a Centin laktok (úgy emlékszem, hogy ezt írtad), akkor ez nincs messze tőletek! Vagy legalább addig, míg Vecsésre kijuttok…

Jutta! Egy idő után én is arra gondoltam, hogy Daninak nem is a hasa fáj. Ekkor valami okos könyvben rátaláltam a kólika nevezetű agymenésre, ami ilyen pici babáknál szokott lenni. Igazából azt írták, hogy nem biztosak benne, hogy fáj-e a hasuk vagy sem. A jellemzője az, hogy általában ugyanabban az időben sírnak x órát, húzogatják a lábukat, és egyszer csak ripsz-ropsz elmúlik. Hát nálunk ez volt. Minden este 8-tól éjfélig. Aztán tényleg elmúlt.

Mano! Biztos nincs semmi baja Levinek! Gondolom jön-megy, ledolgozza a kaját. Egyébként azt tudod, hogy mennyi súlygyarapodást tartanak „normálisnak” ennyi idős korban?

Tüccs! Dórinak boldog hófordulót!

Csakegy! Ma hívtalak, de egy kedves férfihang szólt bele a telefonba…

Murphyke! Van egy Vitacolan nevezetű vitamin, nekünk azt ajánlotta a védőnő. Esetleg kérdezz rá te is! Csak egy kis immunrendszer turbózásra.

Nircee! Melyik bankban dolgoztál?

Szantre! Lehet, hogy már érdemes lenne bevezetni plussz egy nem tejes kaját, én megtenném. Habár nem vagyok túl nagy szaki ebben a kérdésben.

Verna! Ha nem titok, megosztanád velünk, hogy mit csinálsz otthon? Annyira szita lett az agyam, hogy szinte már kétségbeejtő. Én biztosítónál dolgoztam fejlesztő-szervezőként az informatikán. Elég sok programozási stb dolgot kellett megoldani, jó volt pörögni. Én ezt én hiányolom, meg a társaságot. A karrierről meg annyit, hogy 2 osztályvezetői állást is ajánlottak, mióta megvan Dani, de nem volt/nincs szívem nem vele lenni. Csak rágom a kefét azóta is, hogy miért nem egy kicsit előbb történt ez, mondjuk Dani akkor is jött volna, csak jobban éreztem volna magam. Most csak reménykedek, hogy visszavesznek, ha már eljött az idő. Egyelőre azt mondják, hogy alig várják már, hogy visszamenjek (ezt az igazgató mondta, ennél magasabbról nem kell pozitív visszajelzés).

Nekem a gátmetszés betett, de én amúgy is olyan selejtes vagyok, hogy nálam a terhesség alatt minden nyavalya kijött. Már lassan egy 1 éve és még mindig gáz. Egyelőre egy doki sem tudott okosat mondani.

A kajálással mi is nagy gondban vagyunk! Dani sem hízik, de mondjuk nem is eszik. A mai teljesítménye: 200 ml tápszer, 1 üveg banán-alma-barack bébikaja, kb 3 kanál főzelék, 5 kanál húsleves (csak a leve, mert a répát nem akarta megenni), majd este 160 tápszer. Ez nagyon kevés. Ja és bukik minden kaja után. Hívtam a védőnőt, azt mondta, hogy lehet a fogzás a bibi. A sok nyál miatt savasabb a gyomra és azért jöhet fel neki a kaja. Szerintetek ez igaz lehet? Mondjuk nincs láza és végül is jókedvű. Ja és hab a tortán, hogy nagyon keveset iszik, ma alig bírtam 120-at beletölteni. Most egy kicsit aggódom, úgyhogy csatlakozom Lindához és én is várom az ötleteket!

Mali
Kép
Kép
mali

hát csajok, bírom ezeket az eszmecseréket nagyon! tényleg jobb kedvem lett :lol:

szopi: tudom, hogy nem kéne, de ilyenek jutnak az eszembe. nem akartam ezzel port kavarni :oops:

Pilla, Nircee: durva de nekem is jobb a dolog mióta Lili megvan. Sose gondoltam volna :shock:

Tüccs: Dórinak boldog hófordulót! Halljátok csajok, az apukák lassan készíthetik a puskákat, olyan ütemben telik az idő :lol:

Lédi: én is szorítok, tudom nem álmaid melója. én is nagyon be vagyok sz@rva, hogy mi lesz velem, ugyanis a volt cégemhez nem tudok visszamenni.

amúgy tényleg akkora divat lett a diploma, hogy sajna mára semmi értéke. viszont szakmát senki nem akar tanulni, alig van szakember. ebből azt vonom le, hogy a fiatalok nagyon nem akarnak dolgozni...

Henus: akkor most nem megyek bele a bölcsi témába, pihenjünk egy pár napot és újjult erővel vethetjük bele magunkat megint vmi olyan dologba, amiből parázs viták lehetnek :lol:

"nem ismerünk" dologhoz: kár, hogy elmaradt nyáron a találka :( viszont már annyian vagyunk, hogy nem is nagyon lehetne összeegyeztetni. kicsit irígykedem azokra akik tudnak talizni.

ha otthonra van vmi munkaötletetek azt én is szívesen veszem, igaz a férjem néha befog.

bocs, hogy nem használok ált. nagybetűket, de Lili mellett gyorsan kell írnom, és könnyebb így. szóval elnézést, de csak a neveket szoktam naggyal írni :oops:

úgy nézem megint a király éjszaka elé nézünk, szegény eléggé szörcsög :cry:

jó éjt

murphyke

Kép
murphyke

köszi mali a vitamin tippet, pont akartam kérdezni, hogy tudtok-e vmi vitamint!

tyű ez tényleg jó kevés kaja, ennél még Lili is többet eszik pedig nem nagy evő. pedig én is állandóan ezen aggódom, hogy eleget eszik-e.

Kép
murphyke

pedig-pedig hm...

Kép
murphyke

szasztok :)

Ház, bevallom az utóbbi sok-sok hónapban ez volt eddig az egyeten topik ahol valóban kulturáltan zajlott le a beszélgetés egy-egy kényesebb témáról... döbbenet... le a kalappal mindenki előtt :))))) (fú... látnotok kéne az otthonszülős topikot az indexen... én is csak olvasom néha, rácsapok a kezemre ha hozzá akarok szólni... )

Anyatejes baba és a betegségek: nekem aszonták az okosok, hogy akkor szuper az anyatej amikor az egész család (incl. anya) beteg, mert ilyenkor az anyában már elkezdenek kialakulni azok az ellenanyagok amiket a baba szépen magába szív így nála sokkal enyhébb LEHET a betegség lefolyása. Lehet, de nem biztos. Én speciel azért szoptattam 6 hónapos koráig kizárólagosan mert a gyerekorvos priuszosnak minősítette (allergia) így amíg csak lehet megpróbálom elkerülni a necces ételeket. Szegénynek így is előjön néha a lábán valami ekcémás izé. El is kéne vinnem megint az orvoshoz, de legtóbb is csak találgattak, azt meg én is tudok...

Ja... most olvastam azt is, hogy terhesen mindenképp be kéne oltatnia magát az embernek influenza ellen, mert az így szerzett védettség a babát megszületése után is védi. Na ehhez képest engem senki sem volt hajlandó beoltani, kivéve a László kórház fertőző osztályán a főorvost aki ingyen is beoltott volna (ld. tipikusan a veszélyeztetett kategóriába tartozom, így jár nekem) csak pont megfáztam úgy meg nem mertem bevállalni.

Most majd beoltatom magam, de Lillát is! (állítólag van most valami vakcína ami már 6 hónapos kortól adható!)

Ruhák: én turkáltam az összeset, majd kilóra fogom eladni vagy elajándékozom :) (a kedvencem egy meseszép bordó, csipkés ruhácska - kb. 100 Ft-ba kerülhetett... na ezt speiel megtartom mert tökéletes ruha lesz egy játékbabára... és a szebb ruhák egy része is játékbaba-ruhaként végzi majd.)
Vendég

Mali, Murphyke, ne aggódjatok kaja ügyben szerintem. Nekem Szonja sokkal kevesebbet eszik a ti gyerkőceiteknél. Reggelinél nyammog velünk egy-két falatot, ebédkor bealszik, csak felkelés után eszik pár kanállal, aztán estefele még megkínálom valami túrós, joghurtossal. DE, ő reggel ébredéskor cicizik, déli alvás cicin, ébredéskor cici, este alváskor cici. Napközben pedig elnyammog egy-egy gyümit (alma, körte, szilva, banán, ami ínyére való) esetleg egy túró rudi. Na ehhez képest a ti babóitok tök sokat esznek. Néha engem is mérgel, mert a cicben nyilván már nem annyi van, mint egy éve, csak néhány korty, de ezek szerint ez neki elég a jóllakáshoz. Az itthoni mérlegen 11kg. :roll:
Ugyanez van ivás ügyben...

Egyébként ő is náthás. Érdekes, mert napközben nem folyik az orra, csak orrhangon beszél, gondolom a dugulás miatt. Eddig csak kétszer szívtuk, mert nem volt mit. Este lesz sz@r a helyzet, horkol egész éjjel, és szopi közben is liheg szerencsétlen. El is maradt emiatt a 15 hós oltás. :roll:
Befújtam mentolos izével az ágya fölött, de lehet kennem kéne az orra alá valami ilyesmit. :roll: Pilla, nektek végülis, mi segített múltkor amikor LAura szintén az orrdugulás miatt nem tudott aludni?

thenus

thenus: nekem a gyerekorvos azt ajánlotta, hogy 4 éves koráig kerüljünk mindent ami mentholos (de min. 2 éves koráig). Már nem emlékszem pontosan, hogy mi miatt, de valami idegrendszerrel és a szemével kapcsolatos dolog volt. (terhesen és szoptatás alatt is ezért tilos a mentatea)... Majd megpóbálok erre megint rákérdezni ha érdekel.
Vendég

(ja... én speciel terhesen majdnem megőrültem a mentateáért, folyton azt kívántam... úgyhogy ittam is keményen, csak jó gyengére csináltam, az elvileg mehetett:)

(aszongyák, szoptatás alatt az oregano is tilos)
Vendég

Elfelejtettem, hogy ki kérdezte, hogy Dentinox-szal hányszor lehet bekenni a cseppség ínyét és azt hiszem Ichtus mondta, hogy 3×.
Mi nem használtunk Dentinoxot soha, helyette egy gyógynövényest vettem Dologél a neve, annyiszor lehet bekenni vele az ínyét, ahányszor csak akarod vagy ahogy a cseppnek jó. Bevallom, mi a Dologelt sem használtuk, mert eddig észrevétlenül jöttek a fogacskák. Próbáld ki ezt is, ha kevés a Dentinox vagy Dologel, akkor próbáld hozzá a homeos bogyókat, vannak kimondottan, lassú, fájdalmas fogzásra is bogyeszok. Felkészültem mindennel, de remélem ilyen csendben zajlik, mint eddig.

Andibab, na végre, akkor most táppal el vagytok látva egy ideig!!! Kár, hogy drágább, mint a patikában, de legalább van. Én Lellének a Humana 3 banán-vaníliát ezer forinttal olcsóbban veszem ott. A 600 g-os 1300 Ft, eddig 2350 Ft-ért vettem hipermarketekben, gyógyszertárakban.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Csakegy, ez érdekes! :roll: Még sosem hallottam. Én magam a mentateát nem szeretem, de mi a helyzet a cukorkákkal, meg a rágókkal??? Kíváncsi vagyok erre! És az az izé, aminek nem jut eszembe a neve (a néhai WIKVAPORUP) az is mentolos volt nem? Azt meg a mellkasra kellett kenni.
Amúgy én rühellem az illatát ennek a sprének, de tény, hogy tisztítja a légutakat. :roll:

thenus

Verna nagyon jól látod a helyzetet! Nálam is az volt annó, hogy nem kaptam divatos cuccokat a suliban, volt, hogy csúfoltak emiatt. :x

Pilla gondolom, hogy nálatok is napirenden van a divatozás! :D Szoktam én is az Ázsia Centerben vásárolni, viszont az a baj, hogy itt a Dettire még nem nagyon kapok rucikat, majd ha eléri a legkisebb felnőtt méretet. Emiatt leginkább az Árkádban (C&A, H&M, New Yorker) shoppingolunk. Hát a farmerok csillagászati árakon vannak, most októberben vettem nekik 1-1 farmernacit, a Dettié is 5000 Ft volt, de a Rolié is :shock: Persze a lánynak egy 7000 Ft-os tetszett, de mondtam, hogy sajna ez most nem fér a keretbe. Amúgy, én úgy szoktam, hogy minden hónapban, mikor pénzt kapok elmegyünk, és kb. el is költök rájuk egy 20-ast. Most polót fogunk venni, meg fehérneműket. Szeretne egy olyan rövid dzsekit is, aminek vastag passzéja van. Rolinak meg még gatya kéne, valami bélelt féleség, mert útálja a harisnyát. Jah, és igazi márkás cuccaik nincsenek is. Rolinak van egy Nike csukája, ennyi.
Amúgy nem nevetlek ki, én is kipróbáltam a nevük elé :lol: :lol:

Nircee azért Neked nem olyan elkeserítő a helyzeted, van egy diplomád, az azért számít. Kívánom, hogy igazad legyen !!! :lol:

Tüccs köszi, hogy drukkolsz!! Háát nem tudom, hogy lesz-e egyáltalán nekünk nyugdíjjunk :?: :?:
Elég nagy az esélyed, hogy vissza tudsz majd menni logisztikusnak, a multik most virágkorukat élik Mo-on!!!!! Bár ott jó sokat kell melózni látástól-mikulásig! Egy barinőm egyedül neveli a lányát az anyukájával. Multinál van kb. 6 éve, volt Ő már ott minden, (van diplomája) készletasszisztens, oszt.vez, coordinátor, ker.ig, most a központban van irodán. Jól keres átlagban 200 nettót visz haza, nade azért reggeltől-estig bent van!!!! A lányát meg fényképről ismeri. Ráadásul vett egy új lakást, hitelre, 20 évre, havi 82 e fizet :shock: Én biztos nem mertem volna bevállalni.

Henus hát nem semmi, én azt hittem egy ovónő többet keres!!!! :shock: :shock:

Murphyke köszi Neked is, hogy szorítasz!!!! Egyébként szerintem nem divat lett a diploma, hanem mindenki abban reménykedik, hogyha diplomás lesz a gyereke, jobban fog keresni, és hát bebiztosítja evvel is magát. Most mi vagyunk egy ilyen helyzetben, mivel választani kéne, hogy Detti maradjon az ált.suliban és ott végezze el a 8. osztályt. Vagy menjen 6. után egy jó nevű (Szerb Antal) 6 osztályos gimibe.
Mert ide az megy (6 osztályosba) 1. aki jól tanul, 2. aki tovább akar majd tanulni.
De vajon melyik a jobb döntés????? Ezt most senki nem tudja, de főleg a gyerek nem, hogy mi szeretne majd lenni. Ezért nehéz eldönteni, hogy inkább járjon szakközépbe, és legyen egy szakmája. Vagy válassza a gimit, hátha jól végez, és tovább mehet.
Nagyon nehéz kérdés, van rá cirka 4 hónapunk, február végén felvételi!!!!

Csakegy én soha nem mertem beoltatni sem a gyerekeket, sem magunkat. Valahogy mindig is idegenkedtem ezektől a szabadon választható oltásoktól. :roll: :roll: Lehet, hogy én vagyok gyepes :?:

Kép
Kép
lédi

Andibab én úgy tudtam, hogy azért írnak fel receptre tápszert, mert támogatott a Tb-által egy éves korig. A Roland idejében még ez volt. Vagy rosszul tudom?????? Mintha valami ilyesmit gagyogott volna annó a dokinőnk.
Az a lényeg, hogy feltankoltál vele egy időre :wink:

Kép
Kép
lédi

Csakegy jól tudod, tényleg tilos ami mentolos, azért mert légzés bénulást okozhat egyes gyerekeknél a mentol. Ma vettem stepsilst (olyan szopogatós torogfertőtlenítőt), és mentolosat akart a Roli, hogy hozzak, de a gyógyszerésznő még most sem nagyon ajánlotta ezt a fajta tömény mentolt. Pedig Roli már elmúlt 8 éves!!! Nem is mertem megvenni. Kapott helyette lime-osat.

Henus elméletileg cukorkát és rágót se nagyon lehet, főleg 4 éves kor alatt, akár véletlenül félre- vagy le is nyelheti. Isten ments!!!!!!!!!

Na jó mára befejezem a szóf........omat!!!! Ma valahogy rámjött :shock: bocsi!! :lol:

Jó éccakát mindenkinek!

Kép
Kép
lédi

Az a sok szóismétlés :shock: :oops: :oops: Késő van már úgy látszik.

Kép
Kép
lédi

Sziasztok!

Először is:
Verna,
Nagyon köszünjük,hogy felajánlottad a dokitok elérhetőségét.:)
De azt hiszem,egyenlőre nem lesz rá szükség,ugyan is 2 hét múlva viszem Levit és akkor igazi szakvéleményt mondanak róla ( tegnap lett lebeszélve)
Ugyanis amikor kórházba voltunk Levivel Dr. Veres Gábor volt az orvosunk ( nem tudom,kinek mit mond a név,de Ő több újságban is szokott nyilatkozni) ,mint kiderült az édesanyja anyósoméknál ügyvéd és így intézett nekünk egy egy nagyon jó professzort a kilinkán.

Azt,hogy Levi hiperaktív,nem könyveltem el szakvéleménynak,igazából csak piszkálódásképp fogtam föl,nem is értettem mire alapozta.
Amikor rákérdeztem,azt mondta:
"Anyuka,ez a baba egy pillanatig nincs nyugton,meg sem tudom vizsgálni,ilyennel ritkán találkozni,ezért gondolom,hogy hiperaktivitás fog nála kialakulni,vagy már az..."

Jó,az tény,hogy egy pillanatra sem áll meg,de hát ez a dolga,nem?

Ja,képzeljétek,most már egyre több ideig áll egyedül,nem kapaszkodva semmibe és tegnap kétszer is lépett egyedül 4-5 lépést,annyira édes volt!!!!

Andi,
Megoldódott a tépszeretek?
Mert ha nem,szólj és veszek,mert mi holnap megyünk oda a C&A-ba,így tudok venni ha kell.

Kép
mano83

Jó reggelt Csajok!

Bocsi, hogy tegnap már nem reagáltam, de beájultam...

Thenus, nálunk múltkor bevált a Baby Luff és a Sambucus Nigra. Erről a mentoltilalomról én sem hallottam, és ez a kenőcs babáknak készül... :shock:

Mali, priviben elküldöm a telefonszámot, amit ígértem, Te meg légyszi küldd el Nekem annak az internetes oldalnak a címét! Köszi! :lol:
Amúgy nagyon jó volt látni egy ilyen csepp lánykát, mint Piroska babója, és bizony megkívántam picit a babázást. :oops: :lol:

Lédi, én is drukkolok Neked meló ügyben.
Úgy látszik az én lányom akkor a nagy kategóriába tartozik, mert a felnőtt M-es méret már lazán jó rá. Az 5 évvel ezelőtti nadrágjaimat hordja, de csak azokat ami még most is divatosnak számít. Amúgy az Ázsiában a legtöbb farmer a toppmodell alkatú lányokra készül, így már elég régóta tudunk ott vásárolni, csak fel kell hajtani az aljukat.

Andibab, jó, hogy végül találtatok tápit a lánynak.
Azért nem dobom fel az említett oldalakra, mert se időm, se energiám a postázással és egyéb szarságokkal foglalkozni. De lehet, hogy ez lesz a vége... :shock:

Munka: ha hiszitek, ha nem, épp az előtt, hogy megtudtam Laura a pocimban van, saját üzletet szerettem volna nyitni itt Csömörön. Már megvolt a hely is, le is volt tárgyalva, amikor kiderült, hogy babát várok, úgyhogy storno minden...
Nekem csak egy érettségim van, az is egészségügyis, amiben egy percig sem dolgoztam, mert a szakmai gyakorlat alatt megutáltatták velem az egészet (tudnék mesélni dolgokat). Sára is jó korán érkezett, így dolgoztam én már takarítónőként és bolti eladóként is. A munka nem szégyen!!! Azt kell elvállalni ami adódik, ha nagyon pénz szűkében van az ember. Aztán megtanultam 10 ujjal vakon gépelni, megcsináltam egy-két számítógép-kezelői tanfolyamot és elhelyezkedtem titkárnőként. Mivel nincs nyelvvizsgám sem, ezért az utóbbi pár évben ismerősnél dolgoztam, előtte pedig a BM-ben... Így, ha letelik a 3 év nem nagyon lesz lehetőségem semmire. Marad a saját üzlet terve, ha összejön rá a pénz újra, mert most az építkezésre ingünk-gatyánk rámegy.
Tudom, hogy simán tanulhatnék most akármit is, de én egy lusta disznó vagyok. Pedig egyre jobban foglalkoztat a gondolat, hogy belevágok valamilyen iskolába, tanfolyamba, akármibe.

Mindenkinek kellemes hétvégét!
Vendég

Murphyke,
Ezzel a tlálkás dologgal én is így vagyok.
Irígylem azokat,akik annyira közel laknak egymshoz,hogy találkozni tudnak.
Én még eddig csak Zoriannal találkoztam párszor,meg egyszer Katicáékat láttma a kórházban,mint így utólag kiderült. :wink:

Kép
mano83

Azért csak jó lenne összeszervezni egy talit... Mondjuk egy játszóházban... Utánanézzek mi van itt a közelben, ami mindenkinek jó lehet?

Délután gyüvök... Most megyünk burkolóanyagokat meg háztartási gépeket venni. Laurával... Egy élmény lesz, már látom. :lol:
Vendég

sziasztok

azta mennyit írtok, olvasgattam, de megint rendesen lemaradtam.... :cry:

Szonja beteg lett, csüt éjjel semmit nem aludtunk, mertnem bírtuk levinni a 39-es lázat...semmivel...kafa volt...
Tegnap doki tömegek, még fülészetre is küldtek, de "csak" a torka csúnya nagyon...láz nem is volt azóta csak tegnap du, de le is ment..

Jó a téma tetszik...bele olvasgattam a történetekbe...én kb. egy napon tudnám magam említeni Pillával...használhatatlan érettségi, nulla gyakorlat, 5 év más területen amit utáltam...bár még mindig az ő nevük alatt futok, de nem vágyok vissza... :oops:
Lusta dög vagyok, hasztalanul töltöttem 10 évet, főleg a 0 önbizalom miatt amit a szülőknek köszönhetek /utáltak, hogy nekem érettségi kell, még akkor is azt súlykolták belém, hogy én hülye vagyok, csak varrónőnek lennék jó mint anyu és milyen nagy "karriert" futnánk be ha együtt dolgozhatnánk ...haha anyám takarítónő a kórházba 2 éve.../
Szóval a mai napig nem tudom mi leszek ha nagy leszek....katasztrófa vagyok :cry:
ez van....mondjuk az elmúlt 10 év volt életem legjobb időszaka :lol:

Látom megint feljött a tali téma...szóljatok!

megyek mert nyügi szegénykém :x

Jó hétvégét!
becsi
Iklad

Pilla Köszi, hogy drukkolsz !!!! Nekem is egy érettségim van, meg egy gyors- gépírói sulim. Nincs nyelvvizsgám sem. A Hitel Bankban dolgoztam titkárnőként. Viszont 1993. dec. 23. óta nem dolgozom (akkor szünt meg az igazgatóság, ahol voltam). Tudom, most azt gondoljátok, hogy miért nem tanultam ennyi év alatt valamit. Hát igen , ez jó kérdés :shock: . Lusta disznó vagyok én is. Valahogy mindig azt gondoltam, hogy már jövőre vissza megyek dolgozni..... de soha nem lett belőle semmi.
De jó Neked, hogy mész vásárolni. Azt imádok én is, a kedvenceim a háztartási gépek :lol: :lol:

Kép
Kép
lédi

Becsi mióta itthon vagyok, mondanom sem kell, hogy az önbizalmam a béka segge alatt van valahol, nem is tudom hány kilóméterrel.
Ugye az sem tett jót, hogy ahova jelentkeztem, nem vettek fel. Ez csak megerősítette bennem, hogy semmire nem vagyok jó, csak esetleg anyának. Már ha annak egyáltalán igen.
Ez van!!! Most meg remegek egy konyhalányi állás érdekében. Pedig én nem is vagyok egy konyhatündér, utálok főzni.

Kép
Kép
lédi

lédi

jó ugródeszka a gundelhoz :wink: sose tudhatod!
a főzésért én sem vagyok oda...de sütni...azt akár minden nap :oops:
sajna meg is ennénk :o

azért a mi korosztályunkból egy szakközép után ha 30-ból 5 tovább tanult az nagy szám volt...most gondolom fordítva van...

nyelvnek meg nyomtuk az oroszt /milyen jól jönne most/, meg én 2 év németet /igaz nagy feró életéről többet tudtunk, mert a tanár anno az ő osztályfőnöke volt és imádott dicsekedni/, a 10 éves fiam többet tud most angolból, németből együtt véve, mint én 18 évesen .
becsi
Iklad

Becsi jah, jah, ha nem vigyázok még tényleg a gundelban kötök ki :D :D :D

Sütni sem szeretek :oops: pedig nálunk is megennék, bár mostanában két naponta nyomatom a gofri-muffin, muffin-gofri párosokat :lol:

Jó kis orosz nyelv, :P de utáltam szegénykét, főleg a tanár miatt :x

Kép
Kép
lédi

Nem hiszem, hogy csak azok vannak bajban akiknek csak érettségijük van. Én pl. vengéglátóipari technikumot végeztem, ahol bukdácsoltam németből, viszont meg akartam magamnak mutani, hogy többre vagyok képes, ezért kivándoroltam 1,5 évre Németországba, ott több nyelvvizsgát is megcsináltam, majd hazajöttem és itthon elvégeztem a Német nyelv és irodalom szakot, az egyetem alatt irodavezetőként dolgoztam 5 évig, majd tanítottam, majd egy német-magyar cégnél külker. ügyintézőként, utána költözés Gödöllőre, munka nuku, be Pestre, napi min. 3-4 óra utazgatás, közben vártuk Lellét, már nem is kerestem tovább, ezért viszont nem kapok Gyed-et, csak az alanyi jogon járó Gyes-t, ami alig 24 eFt. Mert én mindenhol utána jártam, és azt mondták, hogy a gyerek szültése előtti két évben legyen 180 biztosított napom, na az volt, csak épp arról nem tudtam, hogy az előző év átlagkeresetét veszik alapul. Ha Lelle időben születik, max. gyed-ed kapunk, de mivel ráhúzott így a minimumut...
Most akkor hová is menjek vissza dolgozni??? Kezdjek újra tanítani nem sok tapasztalattal, melyik suliban??? vagy mehetek megint irodavezetőnek, vagy ügyintézőnek. Ami engem nem zavarna, de többre vágyom, ezért amíg itthon vagyok/leszek belevágok másoddiplomás képzésbe is. Hátha sikerül egy harmadik szakmát is kitanulni és lehetnék pl. egy felsőfokú német nyelvtudással megáldott szakács + amit tanulok. Na mindegy, de csajok nem lehet feladni, a "tanulási lustaságból" megélni nem lehet, persze több gyerek mellett ez nem könnyű, de azért van előttünk még pár év, amikor dolgozni kell és a családfenntartásba besegíteni Apának, mert egyedüli kereset nem elég majd a felnövekvő tinikhez!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

hát igen, csak lehet, hogy rosszul gondolom de olyan feltörekvő álma semmi nélkül már nem lehetnek az embernek...mert tegyük fel hirtelen rájövök mi akarok lenni, minimum 4-5 év mire kijárok egy komolyabb sulit, nyelvizsga stb....és kinek kellek 3 gyerekel, 40 évesen kezdőként???
senkinek....
akkor meg szuper állás nekünk konyhalánykodni a bölcsiben...sajnos
becsi
Iklad

Hát igen,nem könnyű még diplomával sem munkát találni.
Szerencsére én ahogy kijöttem a suliból,már munkám is volt.
Én is vendéglátóipariban végeztem,mint szakács-felszolgáló,itt érettségit és nemzetközi mixervizsgát szereztem.
Az értettségi után idegenforgalmi ügyintézőnek tanultam,angolból nyelvizsgát tettem.
3 évig egy vendéglátó egységben dolgoztam,nagyon jó helyem volt,de: úgy volt a munkaidő,hogy reggel 7-től este 10-ig vagy utána amíg kedvem van maradni (mert a jatt az enyém volt) ésa akkor 2 napot dolgoztam,utána 2 napot itthon voltam.
Innen mentem szülni,de vissza menni már nem szeretnék,mert nagyon időigényes,mint a vendéglátás általában.
Ott jó pénzt csak este/éjszaka tudsz keresni,na de akkor Levire nem lenne időm,azt meg nem szeretném.

Az egyik barátnőm a Kempinskibe volt gyakorlaton,azóta ott is dolgozik,mint reggeliztető pincér.Be tuna vinni majd engem is,jó is lenne,mert a munkaidő egyik héten 5-11-ig van (reggel) a mésik héten meg 6-12-ig (szintén reggel)
Igen ám,de mire én innen monorról oda beérek....szóval az elős vonattal kellene mennem... :evil:
Szóval inkább kihagyom,bármilyen jól is lehetne keresni...

Mivel a szüleim kereskedők,így valószínű,hogy kiváltom én is a vállalkozóit és majd nyitok valamit....ha lesz annyi pénzem. :wink: :roll:

Pilla,
Te milyen üzletet akartál nyitni?

Kép
mano83

Márha egyáltalán megkapjuk!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
lédi

De még 40 évesen sem késő új dolgokat megvalósítani, ugyanis még akkor is előtted van több mint 20 év, amikor dolgozni kell.... és ha bele sem mer kezdeni és beéri egy olyan állással, ami épp van, mert gondolom Lédi vágya sem az volt, hogy konyhalány legyen 36 évesen...
Egy jó tanfolyamot(azért az kevesebb, mint egy fősuli, egyetem) kell keresni és abból még mindíg kijöhetsz jól, ha nem is felsővezetőként, de jobban, mint egy konyhalány, takarítónő...stb.
Senkit sem szeretnék megbántani, de mindenki a maga életének a kovácsa. Persze van a sors, meg a szerencse, meg a pech, meg a nem jó időben, rossz helyen, jó időben jó helyen, de azért ezek kiküszöbölhetőek egy kis önbizalommal, kitartással, tanulással, akarattal.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Ja,orosz nyelv:
nekem soha sehol nem tanították,de:
öcsémmel eljártunk anno jégkorongozni és tele volt oroszokkal,akik magyarországon élnek már évek óta.Egymás közt oroszul beszéltek és nekem annyira megtetszett a nyelv,hogy vettem egy orosz könyvet kezdőknek+hangkazettát és elkezdtem oroszul tanulni.A végén már egész jól ment,persze mára már nem sokra emlékszem.
Nekem általános iskolába olasz volt a kötelező,összesen 8 évig tanultam olaszul,szerencsére az elég jól megy:)

Kép
mano83

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?