Új privát üzeneted érkezett!

Mano: megütötte a szemem: mi alapján mondta a doki, hogy Levi hiperaktív??? Attól, hogy sokat mozog? Mégis, mennyire sokat?!
Azért ez ilyen korú babáknál természetes, a hiperaktivitásnak sok egyéb tünete is van, nem csak az, hogy sokat mozog...
(Én ezt semmiképpen sem fogadnám el "szakvéleménynek", vagy ha szerinte hiperaktív, akkor küldje szakemberhez - pl. a mi neurológusunkat nagyon tudom ajánlani, nagyon aranyos doktor néni, és nagyon otthon van a hiperaktivitás témában (is)!!!)
Vendég

Sziasztok!

Na ez a karrier-gyerek téma nálam máshogy jön le...

Leírom, mielőtt mindenki félreért...
Tehát nekem 14 évesen meghalt az apukám... azóta tudom, hogy 2 ember házassága legyen bármilyen szilárd, nem biztos, hogy együtt tudják felnevelni a gyereküket - és ne is beszéljünk arról, hogy olyanok váltak már a környezetemben, akikről soha nem gondoltam volna...

Ezért bennem még házasság, sőt a jelenlegi kapcsolatom előtt megfogalmazódott az, hogy csak akkor vállalok gyereket, ha a fene-fenét eszik is, képes leszek egy bizonyos - most őszinte leszek inkább magas - nívón (itt mst pénzre gondolok, de tudom más is számít) felnevelni akár egyedül is...

Amúgy a mai világban nem árt, ha van annyi tartalékod, hogy pár hónapig így is - úgy is megélj!

Tehát nálam a karrier az nem csak vmi önfényezés és öncélú dolog...

Jutta

KépKép
jutta

Jutta: én maximálisan megértelek, az a vicc, hogy máshol ezt nem is kellene magyaráznod... én dolgoztam együtt angol, német, amerikai partnerekkel, fiatalokkal, akik akkoriban vállaltak gyereket és mindenki mondta, hogy náluk max. fél évig lehet otthon egy nő a babával (vagy még addig se, mert a munkahelyek nem igazán tolerálják) és csak azok engedhetik meg maguknak, hogy tovább maradjanak, akiknél a férj el tudja tartani az egész családot - de ez ott sem túl gyakori, és bizony, benne van a pakliban az is, hogy a nő magára maradhat bármikor!!!
Az már kérdés, hogy a munkahelyek ugyan igényt tartanak az anyuka munkájára minél hamarabb, de egyben családbarátak is, tehát lehet részmunkaidős, dolgozhat otthonról, stb. (Konkrétan az angol családnál úgy oldották meg, hogy fél évvel szülés után az anyukának heti 3 napot kellett dolgoznia, max. 6 órában, és plusz egy napot otthonról. Megjegyzem, ez is elég megterhelő a családnak, mert a bölcsi, bébiszitter iszonyú drága...
Szóval én azt mondom, tegyük össze a két kezünket, hogy nekünk egyáltalán van lehetőségünk (már ha van) itthon maradni a gyerekkel!!!!
De az is tény, hogy nem mindenki engedheti meg magának, vagy azért, mert most kell a pénz, vagy azért, mert olyan munkakörben dolgozik, ahol nem lehet éveket kihagyni, különben a jövőben nem lesz biztosított a megélhetés...
Nekem anyukám annakidején eljárt takarítani, amíg itthon volt velem, mert építkeztünk, minden fillér kellett, családtagok vigyáztak rám. Aztán pedig mentem bölcsibe... Mondjuk anyu is ferde szemmel nézett a szomszédasszonyra, aki azzal a felkiáltással adta bölcsibe a gyerekét, hogy csak így tud annyit keresni, hogy a legújabb divat szerint öltözködjön...
Vendég

Sziasztok,

új vagyok, és kicsit elveszett... Elvileg ez a Flór topic, de a kórházról egy sort sem látok. Rossz helyen volnék? Szülésznőt kérdezném, hogy tudtok-e ajánlani. Köszi szépen.
Jutka
jutka78

Sziasztok!

Hű, de izzott megint a fórum!!!!! :shock:
Szerintem minden ember más, és minden baba más. Van, aki sokkal több odafigyelést és babusgatást igényel, mint más. Ebben nincs semmi rossz, mindenki ismeri a saját gyerekét, tudja, meddig mehet el. Didri most még nagyon picike, Nála nem lehet tudni, hogy milyen lesz, de nem is most megy el Piroska, hanem 2 hónap múlva. Persze, sok a 10 óra, ilyen hosszú időre még én sem mentem el Marci nélkül, de én is azt akartam csak ebből kihozni, hogy nem szórakozni és jókedvében megy el Piroska, hanem szükségből, és ebben a mai mocskos világban igenis pénzből élünk, úgyhogy ha el kell mennie, akkor ettől ne legyen már rossz lelkiismerete, és valahogy meg lehet oldani a dolgot. És Didri sem fog abba belehalni, ha egyszer nem a Mamája lesz mellette, hanem a Papája!!!! De ehhez előbb el kell kezdeni szoktatni, mert egyik percről a másikra 10 órát egyedül hagyni nekem nagyon drasztikusnak tűnik.

Karrier-család
szerintem ez az egyik legigazságtalanabb dolog ebben a világban, hogy a nőknek a kettő közül dönteniük kell. Én is itt vívódom már hónapok óta, mert egyfelől most nagyon szeretnék egy kistesót, és már orvosilag is szabad az út, épp a napokban kezdenénk el próbálkozni, ugyanakkor most a korábbi fizetésem kevesebb, mint 1/3-át kapom, amit sajnos iszonyatosan megérzünk. Egyre jobban, már a tartalékaink is zsugorodnak, és ha elfogynak, nincs tovább.... Én alsóvezető voltam egy bankban, és hát igen jól fizettek. Egyszer már feladtam a karrierem a családért. Nagyon nehéz döntés volt, mert épp felmenő ágban voltam. A főnököm anno azt mondta, hogy 6 hónapig tudja tartani a helyem, tovább már nem. Majd annyira kétségbeesett, hogy elmegyek, hogy 1 évre módosított. Én akkor azt mondtam, nem megyek olyan gyorsan vissza (amit most egy kicsit kezdek is bánni), azóta már fel is vettek valakit a helyemre, pedig nagyon meg voltak velem elégedve, de nem állhat le az élet, mert én szülök. Most meg egyre inkább elfog a vágy, hogy visszamenjek dolgozni, ismét egyenesbe jöjjünk, de egyrészt nincs hova (persze a Banknak vissza kell vennie, de a régi munkakörömet tuti nem kapnám már meg), másrészt, ha én egyszer visszamegyek, mert olyan szerencsés vagyok, hogy kapok munkát, akkor én onnan már el nem megyek, hanem hálát adok a Jósitennek, hogy van munkám (amit persze el is veszthetek, úgyhogy hurrá...).
Ugyanakkor itt van a másik oldal, ránézek Marcira, és el sem tudom képzelni, hogy én visszamenjek dolgzni, és itthon hagyjam!!!! Egyszerűen szétszakadna a szívem!!! Pedig nem is kellene bölcsibe adnom, a férjem és - na, ettől mentsen meg a Jóisten! - anyós vigyázna rá. És mint mondtam, nálam a kistesó kérdés is "most vagy soha" kérdés.
Szóval én mindkét "pártot" megértem, én is vívódom, de végül úgyis a család mellett döntök.
Jutta hozzáállása is érthető, mert lehet itt idealizálni és álomvilágban élni, de a szomorú valóság az az, amit leír, sok család szétesik, és nem árt, ha az ember a saját lábára tud állni. Vagy mi van, ha a férj elveszti az állását??? Ma már ez nem olyan ritka dolog!
Mondom, én ezt egy óriási igazságtalanságnak tartom, nyugaton ugyanúgy, mint itthon. De az élet kegyetlen. És nem hiszem, hogy az egyik anya jobb lenne a másiknál, mert a gyerekek is nagyon rugalmasak ám, és ha megkapja a szüleitől a megfelelő szeretetet, akkor szépen felnő mindegyik.

Na, mindegy, az az én véleményem, ez is nagyban típusfüggő azért. Van, aki született anya, és egész életében a leendő család képe élt benne, gyerekkorától sok gyerekre vágyott, és van, aki nem ilyen. Én pl. addig nem is akartam egyereket, amíg meg nem ismertem a férjemet 4 évvel ezelőtt. Addig én csak a karriernek éltem, és a gyereket egy, az embert hátráltató rossznak tekintettem. Persze hülye voltam, beismerem, és most már tudom, hogy tényleg a gyerek az élet értelme, de én nem vagyok, és sajnos nem is leszek amolyan ősanya-típus. Nálunk a gyerek jön a családba, és neki kell beintegrálódnia, alkalmazkodnia a mi életvitelünkhöz, nem nekünk feladni az egész életünket miatta. DE: persze rengeteg mindent feladunk, és mi sem "kutyaidomítást végzünk", ahogy Piroska írta. Imádjuk Marcit, és igyekszünk mindenekelőtt az Ő érdekeit nézni, de úgy, hogy ezt próbáljuk a mi érdekeinkkel is összhangba hozni. Aki ismeri Marcit, mindenki azon csodálkozik, milyen nyugodt és kiegyensúlyozott gyerek, úgyhogy nem hiszem, hogy rosszul csinálnánk, bár azt sem hiszem, hogy tökéletesek vagyunk. Én úgy mondanám, hogy nálunk az élet most 80%-ban Marci, és 20%-ban mi, de nem 100%-ban Marci. Mikor megszületett, ez az arány 95-5% volt.

Jó sokat írtam, bocsi, tudom, most engem is sokan ferde szemmel fognak nézni, de szerintem a fórum tényleg azért jó, mert mindenki leírhatja a saját véleményét. És szeretném, ha ez azentúl is így lenne, mert nagyon értékes ismereteket szerezhet így az ember, és sokszor elgondolkodhat, hogy jól csinálja-e, gondolja-e a dolgokat. Legalábbis én el szoktam gondolkodni, és volt már, hogy megváltozott a véleményem a fórum hatására.

Kép
Kép
nircee

Jutka,
üdv köztünk!
Jó helyen jársz, csak itt már szintem midnenki megszült a kórházban, így magáról a kórházról már alig esik szó. :wink: De szívesen írunk, és minden "újat" szívesen és szeretettel fogadunk!

Én nem ajánlanék szülésznőt, mert mindegyik nagyon rendes és lelkiismeretes, vannak dokik, akik kifejezetten rossz szemmel nézik, ha választasz, és vannak, akik meg egy meghatározott szülésznővel szeretnek dolgozni. Ki a dokid?
Itt a fórumon a lányok egyik fele választott szülésznőt, a másik fele nem (köztük én sem), de eddig még egyetlen panaszt nem olvastam!!!!

Kérdezz bátran!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!!

na most alszik Nati, ezért gyorsan válaszolok...

Tiop, Verna:
Köszi az együttérzéseteket, de most már tényleg jobb ,főleg hogy túl vagyunk rajta... :D :D

Jutta:
A minénk is valami "fejlődési rendellenesség" volt, (bár a doki szerint ezt nem mondjuk) és minket is mély altatásban műtőttek, majd a végén leírom az esetet...

Piroska:
Nekem se volt szívem, itthon hagyni a picit, de muszály volt és túléltük mind a ketten, mint fizikailag és mint érzelmileg... :lol: :lol:
És én is csak olyan személyre bíztam rá, akiben maximálisan megbízok, hogy el tudja látni ezt a feladatot.. és ez bármily meglepő az ANYÓSOM, azt hiszem anyámra talán 3-4 éves korában merném rá bízni a gyereket, de ez egy másik story....

Szantre:
Hát mi Natinak kb.2hetes kora óta hajszárítozunk, eleinte nagyon mérgesen nézett rá, de most már simán tűri, sose sírt miatt vagy valami ilyesmi..

Mano83:
Ja sűrű és hosszú, bár hogy göndör ez nem látszik, pedig már van vagy 7-8cm ,de így hogy göndör nem tudok cofit csinálni belőle, mert állandóan kijönnek a kosza hajtincsek... :lol:

Hát erről a hízásról én is tudnék mesélni, Nati ebben a hónapban nem hízott semmit, minket vissza is rendelt a gyerekorvos, 2 hét múlva, mert hogy nem hízik eleget a gyerek.
Kérdezte mivel etettem, mondom már gyümölcs, főzelék, pép, tápi, de mondom nem akar enni az istenért sem, csak éjjel, nappal alig eszik, van amikor felkel reggel 7-kor és csak délután 13kor akkar enni először, és olyankor az egész napi "rendszeresség" ugrott..
mert ugye azt írja a "nagy könyv" 10kor adjunk gyümölcsöt , 12kor főzeléket, hát akkor én most mit csináljak ilyenkor?????

Éjjel (éjfélkor és 3kor) meg megeszik 2*200ml tápit... én már tényleg nem tudom, mit rontottam el, mert néha úgy érzem biztos én csinálok valamit rosszul.....

Tüccs:
Boldog Hófordulót!!!!!!!!!

Kórházas story(ha valakit érdekel):
Szerdán mentünk vissza kontrollra, mert azt mondták kb. 2hónap múlva menjünk vissza (ez volt még nyáron), hogy mennyit nőtt, akkor a doki azt mondta ráérünk kivenni kb 1éves kora körül, szóval bent vagyunk a vizsgálóban, eleve az osztályvezető főorvoshoz vittem, mert hát nem ismertem senkit és nem is ajánlottak senkit nekem a Bethesdába, a doki nézegeti és mire feltettem volna neki a kérdéseimet, hogy mire kell vigyázak jövőig közölte ezt minél hamarabb ki kéne venni, mert hát ne hygjuk nőni meg nyomni fogja a csontot és fájni fog neki.
-Mondom jó és mikor?
-Nézek időpontot, mondjuk most péntek???
Na hát akkor eltört a mécses, pottyogtak a könnyeim, mondom muszáj ,még kicsike.... :cry: :cry:
-Muszáj.....
Így átküldettek rögtön az aneszteziológiára, ott megvizsgálták és elmondták olyan kedvesen ,hogy mi fog történi..
-Na szóval, kap a kislány az orrába pár csepp nyugtatót attól bekábul, majd bevisszük a műtőbe és jó mélyen elaltatjuk... :cry: :cry:
Na itt megint eltört a mécses, még hallani is rossz volt, hogy az én kicsikémet bekábítják, jó mély álomba nyomják...ááááááááá kész voltam, mint a "lecke".
Akkor még vért is vettek tőle és hazamnetünk és vártuk a pénteket, hát ez a két nap elég szörnyű volt mindenféle hülyességeket gondoltam és csak bőgtem , mint egy idóta, (így utólag kicsit túl reagáltam a dolgót, de hát nem tudom, mégis csak olyan picike a drágám)

Na majd a pénteket is leírom, mert most felkelt a lelkem...

Aki tud nekem segíteni kaja ügyben , hogy mit rontottam el, vagy hogy mit csináljak az írjon nyugodtan, nem baj ha negatív a vélemény azt is várom, hisz azokból tanul a z emeber a legtöbbet, FŐLEG HA IGAZ.............. :lol: :lol:

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Aha, akkor már értem... (hogy mért nem esik szó a kórházról.)
Tkp. magam sem vagyok elköteleződve a kérdésben, és igen, valóban az volt a benyomásom, hogy az orvosom (Kovács Réka) nem pártolja ezt a dolgot. Ő azt mondta, nincs rá szükség, mert mindegyikük aranyos, és úgysincs időm megismerkedni vele közelebbről (ami igaz is, mert december elejéig Angliában élünk, január végén szülök - de azért én adnék neki egy esélyt).
De azért szívesen megismerkednék az ő 'hitvallásukkal', gátmetszés, gátmasszírozás, ilyesmi ügyben, hogy ne ott érjenek ezek az infok az újdonság hatásával.
Megkérhetlek Benneteket, hogy röviden leírjátok az élményeiteket a szülés kórházzal kapcsolatos oldaláról?
Köszi,
Jutka
jutka78

Na, azt sejtitek, hogy bölcsi ügyben meg sem szólalok. Kb úgyis tudja mindenki mit gondolok. :wink:

thenus

Jutka, nekem Makarészné Andi volt a szülésznőm és elvileg nekem se lett volna túl sok időm megismerkedni vele - mivel az NST-t magánrendelőben csinálta a dokim - de túlhordtam a picit, és ezért több nap benfekvés + indítás...

Tehát nekem NAGYON jól jött, hogy van fogadott szülésznőm!!

És őt bátran merem ajánlani, ha gondod-bajod van is van kihez fordulni a dokin kívül is (bár neked nő dokid van, tehát gondolom - az "apróbb" kérdésekkel is jobban "mered" zargatni... de mondjuk nekem ffi doki mellett jól jött, hogy szülés után pár nappal fel tudtam vkit hívni gátseb ügyileg a bugyuta kérdéseimmel)

Kórház okés, de eléggé teltházas a magyar eü reform óta... dokik többnyire rendesek, nekem eggyel gyűlt meg a bajom - és ki se osztottam, hová lett a régi énem?? - de nem a te dokid! :wink:
(Annyit hallottam Anditól, hogy a nő dokik nagyon aranyosak és rendesek! :D )

Jutta

KépKép
jutta

Karrier-család
Ha választani kell, nálam a család győzött már réges-rég. Nem tudom elképzelni, hogy a saját karrierem miatt ne legyek még a gyerkőcöm mellett +fél , 1évet. Dolgozhatok egész 62éves koromig, addig meg még százszor megfordul a világ... Az meg, hogy mi lesz HA elvesztem az állásom, a férjem veszíti el, egyéb szörnyűség történik... szerintem így nem lehet leélni egy életet. A bajok jönnek ha kell-ha nem , de elég akkor foglalkozni velük, ha már megjelentek. Fő a pozitívság!!
Azt az esetet azonban meg tudom érteni, ha valakinél tényleg kenyér-gond a fizu-kiesés. Akkor sajnos irány a meló vissza.
Más esetben viszont szerintem ha már az állam megengedi, azt a 2 évet igenis ki kell használni és a gyermek mellett eltölteni.

Jutka!
A kórház nagyon jó választás, a honlapján találsz képeket a szülőszobákról is. Mordernek, kényelmesek, alternatív szülési módozatokra is felszereltek. A szülésznők mindegyike jó, tökéletesen értik a dolgukat, eddig még senkire sem volt panasz ha választott volt, ha nem.
Egyébként mire lennél még kiváncsi??

KépKép
tüccs

Nircee, megértem a dilemmát... csak még annyit, hogy én majd megtehetem, hogy félállásba mennyek vissza... ez egy bankban, főleg vezetőként kivitelezhetetlen... én is dolgoztam bankban, tudom...

Többek között még gyerek előtt 2 évvel ezért váltottam, bár szakmailag a bank lett volna a jobb... de láttam a lehetőséget ilyen téren is ebben a magyar tulajdonú cégban, ahol jobban figylembe veszik az embert is...

Tehát nállam se "csak" a karrier számít, már jóidővel Dorka megfontatása előtt is ezen gondolkoztam, hogy hogy lesz jobb... főleg hogy én devizapiacon dolgoztam (a cégnél mást is csinálok) és pl. az euró bevezetése ill. az én szülésem időzítése érdekes egy téma volt, ami minden szülés előtt álló kolleganőmet erősen érdekelte / aggasztotta... most komolyan mindenféle elemzésekhez képest számolgattunk néha az évket, meg stb...
Mert ha akkor akarsz visszamenni, amikor szűkül a piac, na az gáz!

Jutta

KépKép
jutta

Tüccs, igazad van pozitívan kell hozzáállni, de az én überracionális agyam megköveteli, hogy legyen B terv...
Ez van, én így vagyok programozva...

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, van már kép Dorkáról? olyan kíváncsi vagyok rá...

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Tüccs, Dórinak boldog hófordulót! Tényleg, hogy rohan az idő..

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Igen, a dokival minden OK, de arra nem lehet számítani, hogy ő ott lesz végig - nincs is rá szükség. De egy szülésznőre igen.

Az érdekelne pl, hogy a gátmetszés ügyben mi a helyzet (testvérem Nyíregyházán szült, ott szintehogy kötelező)

Továbbá szintén nővérem révén gondolkodtam el az alternatív vajúdás technikáin. Ő is erre készült, én is, bíztatták, hogy erre van lehetőség, de mikor elfolyt magzatvízzel ment be, onnantól feküdnie kellett, merthogy akkor már azok a technikák nem alkalmazhatók. csak ezt előtte nem mondta neki senki. Ez érdekelne konkrétan, hogy itt hogyan van.

Érdekeseket írtok amúgy, visszaolvatam néhányat - különösen az utóbbi napok karrier vs család kérdésköre kapcsán. Felhoztátok a külföld kérdését is, és igen, itt minden nagyon másként van (Anglia) szerintem is, főként a hozzáállás kérdéskörében. (A konkrétumok közötti differenciáról nem is írok, mert elég sok van, de sztem ez itt is jó, ott is jó.) Itt partnernek érzem magam a terhesgondozáson, de ha hazamegyek, akkor egy kicsit vissza kell vennem az önbizalmamból, és mindig az az érzésem, hogy siettetnek, és hogy az orvos valahogy többet ér ebben a diádban, amit alkotunk. A leletet aláíratják velem, de tele van ismeretlen rövidítésekkel, és nem kérdik meg, mindent értek-e, és nem is érzem a nyugodt légkört, hogy átolvassam. Én ebben látom a legnagyobb különbséget.
Összességében amúgy nem látom, hogy egyik vagy másik jobb lenne - hacsak nem a szervezettség kérdésében, és az infok átadásában, aminek nagyrészt pénzkérdés (lehet) az alapja.

No ezek csak úgy kibuktak belőlem, nem tartozik a szülésznős témához :-)

Jutka
jutka78

Linda: szerintem az éjféli és hajnali 3kor való 2×200 ml tápi zavarhat be. Éjszaka adjál neki csak vizet, próbáld ki, hátha elalszik azon is. Így reggel nyilván éhesebb lesz és nem du. 1-kor fog megéhezni. Valamint kínáld meg többször kisebb adagokban. Gyümit adhatsz neki többször is. Van már foga Natinak?
Lelle sem volt túl jó evő, rendszeresnek rendszeres volt, de mióta van már négy foga, csak a darabos kaja érdekli. Jól bevásároltam tejpépből is és már nem kell neki.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Mennyit tudtok termelni... :shock:

Mi ma délelőtt Piroskáéknál voltunk, megnéztük a picit, és megállapítottuk, (Laurával) hogy Diána gyönyörű formás babóca. :lol: Olyan édesen horpasztott. :lol: Mondjuk Laurát jobban érdekelték az újságok és a macskák. :lol:

Linda, Nati még mindig tüneményes kis tündér. A hajkoronájától pedig odáig vagyok és vissza! Jó, hogy túl vagytok a műtéten.

Mano, remélem semmi baj nincs Levivel és tényleg csak lemozogja a kaját. Azt meg, hogy hiperaktív ebben a korban szerintem még nem lehet megállapítani. Akkor ennyi erővel Laura is az, mert egész nap meg sem áll. :shock:

Tüccs, Dórinak Boldog Hófordulót Kívánunk!

Jutka, üdv köztünk! A Flórban minden szülésznő nagyon kedves és segítőkész. Szerintem akármelyiket is választod, jól fogsz járni. Talán kérdezd meg az orvosodat, hogy Ő kit ajánl.

Karrier-család, témához nem igazán tudok hozzászólni... Én olyan hagyományos gondolkodású nő vagyok. Az a típus aki leragadt az őskorban (főz, mos, takarít, gyereket nevel amíg apa dolgozik). :lol: Lehet, hogy azért mert nekem nem volt soha nagy karrierlehetőségem... Tervezem, hogy 3 évig itthon leszek Laurával, aztán lehet, hogy közbeszól a pénz. Sára bölcsis volt, igaz csak 1 héten 3 napot vittük (mivel suliba jártam), de néha olyan jól érezte magát, hogy haza sem akart jönni. Imádta a gyerektársaságot. Sokat betegeskedett, de túléltük azt az időszakot is.
Vendég

Jutka, a szülőszobák jól felszereltek, van vajúdókád, szülőszék, labda, római kerék, szülhetsz ülve, állva, négykézláb, nekem is elfolyt a magzatvíz, igaz én kórházban voltam, de nem modnta a dokim, hogy nem lehet. A szülési "pózt", miután minden rendben volt, rámbízta.

Elsőszülő nőknél szeritnem itt is csinálnak midnenkinek.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

tyűha skacok... ne haragudjatok, lehetetlen mindenkire reagálni... vagyis lehet, hogy rá fogok szokni a jegyzetelésre...

A képeket mind megnéztem és döbbenetes milyen gyönyörűek a babák :) (babák? már kisgyerekek :)))))

Nagyon sajnálom az összes babát akit műteni kell/kellett :( Bele se merek gondolni, hogy milyen érzés lehet :( Tiszta szerencse, hogy ma már megengedik, hogy az ember a babája mellett aludjon.

Mano: a hiperaktivitást miből gondolják? Csak mert egy élénk gyerek marhára nem egyenlő egy hiperaktívval. A hiperaktív gyerek külön kategória, őt szerintem teljesen másogy kell nevelni - és akkor szupertehetséges felnőttet lehet belőle nevelni - csak nagyon-nagyon komoly és tudatos munka. Az élénk gyerek pedig simán élénk, nem hiszem, hogy különösebb odafigyelést igényelne... Szóval ha nekem valaki indoklás nélkül mondaná, hogy hiperaktív a gyerekem akkor asszem elhajtanám a francba.

Ja. Fogyás/nem hízás: nem lehet, hogy simán attól van, hogy marha sokat mozog és több kalóriát éget mint amit bevisz? Lilla is akkor kezdett megtorpanni amikor elkezdett forogni, kúszni, ülni..

karrier kérdés:

Nálam ez akkor eldőlt amikor összeházasodtam a férjemmel. Onnantól kezdve ugyanis elég gyanús szemmel méregettek. 30 felé közeledtem és férjnél voltam. A mostani munkahelyemen (jó nevű cég) szerencsére betartották a törvényt és nem kérdezgettek, fel is vettek. Csak hát azért diszkrimináltak ezerrel. Csak a fiúkat küldték többmilliós tanfolyamra, amikor én felvetettem, hogy posztgradra mennék mert kéne a munkámhoz akkor annyi volt a főnököm reakciója, hogy majd úgyis elmegyek szülni, majd akkor megcsinálom (persze saját költségre). A fizetésemelés is így ment, egy 30 körüli férjezett nő nem fog ugrálni. És tényleg nem. Én is inkább ott maradtam a fenekemen. ..Viszont rá kellett jönnöm, hogy lehet két felsőfokú nyelvvizsgám, beszéletek tárgyalási szinten angolul, lehet hiper-szuper diplomám, ha családom van akkor jobb ha elfelejtem a karriert.

Olyan munkahely ugyanis ahol jó magasra juthatnék nagyon jó fizetéssel érdekes munkával és közben a gyerekemet is tiszta lelkiismerettel nevelhetem... na olyan szerintem nem létezik. Olyan van, hogy nagyon kevés fizetés és érdekes munka (nonprofit szféra), kevés fizetés nyugis munkahely (közszféra), átlagos fizetés normális munka (ahol most vagyok - ha egyáltalán visszavesznk mert a helyemre már felvettek egy gyesről visszajött kismamát), na meg ott a sok fizetés, sok munka....

Én pl. a posztgradot is csak azért kezdtem most el, hogy később el tudjak számolni az itthon töltött idővel, hogy annak ellenére, hogy gyerekem van elhigyjék, hogy nem hülyültem be, hogy nem kell teljesen leírni. Karrierem az viszont nem valószínű, hogy lesz, túl sokat kellene érte feláldoznom, túl sok időt kellene érte a családomtól elvennem. Azért bevallom néha irígykedve néztem azokat a kollégákat akik nyaranta Ausztráliába mentek, esetleg Thaiföldre... de én a férjemnek is azt mondtam, hogy inkább menjünk nyaranta campingezni minthogy soha ne lássam mert dolgozik... vagy, hogy a gyerekünk ne lásson engem mert dolgozok...

Eddig viszont el kellett jutnom. diploma után én is egy jó nevű tanácsadó cégnél kezdtem, ott volt a mézesmadzag, hogy néhány év és iszonyú sokat keresek majd... aztán láttam, hogy a kolléganők a gyereküket a telefonon át "fektetik", hogy a babysitter már családtagnak számít, hogy sorra elválnak, hogy kiégnek... és akkor üvöltve menekültem onnan. Úgyhogy nincs bennem az az érzés, hogy kihagytam valamit amikor a családot választottam... Tudom, mi lehetett volna, milyen áron... és tudom, hogy mi van most...

Ez viszont én vagyok, és igazából ha néhány évvel ezelőtt valaki ezt a jövőt jósolja nekem akkor azt valszeg jól körberöhögöm :)
Vendég

Elsőszülő nőknél szeritnem itt is csinálnak midnenkinek.[/quote]

ezt a gátmetszésre értetted, ugye? Masszázs, ilyesmi, nem szokás? (baba feje lassan jöjjön ki pl...)

Jutka
jutka78

Sziasztok!

Üdv nálunk Jutka!
Ha "nyugati" mentalitású szülésznőt szeretnél (éltem Angliában, egy szülésznőt is ismertem ott, ő a beavatkozás-mentes háborítatlan szülés híve volt, gondolom a többi is ilyen) akkor nagyon ajánlom Ignáthné Évát. Nagyon tapasztalt, "régi motoros", és amennyire csak engedik az orvos és a körülmények, ő a gyöngéd szülés híve. Az orvosok is mind jó véleménnyel vannak róla, tudják, hogy tapasztalt szülésznő. Gondolom már olvastad a Leboyer-féle könyvet a gyöngéd szülés témában, nekem Éva adta ide, amikor megismerkedtem vele, ő volt a fogadott szülésznőm. Az már másik lapra tartozik, hogy a picilányom végül császárral született, de Éva a műtőben is ott volt velem, miután kivették Ronit, odahozta hozzám úgy maszatosan, aztán ő vitte ki Apához meg a gyerekorvoshoz. Nagyon megkedveltem őt, ha majd jön a harmadik picur, akkor is meg fogom kérni, hogy kísérjen végig, pedig tudom, hogy az mindenképp csaszi lesz majd.

Más.
Képzeljétek, felhívta a férjem a Müllert Vecsésen, és elmondták neki, hogy igen, mindenféle HA tápszert tartanak, csak nem a "magyart", hanem a "németet". Vagyis ami itt vényköteles, az a németeknél nem, ezért lehetséges a dolog. Kérték, hogy telefonáljunk mielőtt elindulunk, és félreteszik a tápszert nekünk. Ja, és még annyi a különbség, hogy nem "start aktív", hanem "start pro" a megnevezése, de egyébként tök ugyanaz. Éljen a magyar gyógyszertárak monopolhelyzete... A "fejletlen nyugaton" élő barátaim se értik a dolgot - nekik is elpanaszoltam tegnap - ők bemennek a hipermarketbe és leveszik a polcról a szükséges tápszert. Ott csak azt írja fel az orvos, ami gyógytápi, vagyis valamilyen betegsége van a babának, és ezért nem kaphatja a "simát". A HA csak arra vonatkozik, hogy újszülöttek is ehetik, semmi extra nincs vele egyébként, ami azt indokolná, hogy csak gyógyszertárban kapható. Mindig tanul az ember...

A karrierhez én is hadd tegyem hozzá a magamét.
Nekem kifejezetten hátrányos volt, hogy eljöttem szülni, ráadásul két gyereket egymás után bevállaltunk. Anyagilag katasztrófa - ezért nem tudtuk vállalni a kinézett lakás megvásárlását, most is albiban lakunk, ráadásul az imádott autómat is eladtuk, mert kettőt nem tudnánk fenntartani - és szakmailag sem pont szerencsés, bár a fene se tudja. Annyit tudok, hogy azon a szakterületen, annál a munkáltatónál elértem azt a pozíciót, ahová egy nő max elérhet, szóval már kihívást nem tartogatott, de egy kábé biztos hely volt. Viszont jan. 1-el megszűnik az egész "cég", lesz persze jogutód, ahol állítólag természetesen mindenkinek lesz munkája (ha-ha-ha), viszont mivel nem dolgozom, nagyon kimaradok a "könyöklésből", nem tudok helyezkedni.
De azt is hozzá kell tennem, hogy nálam karrieristább nőszemélyt nem sokat ismerek, mégis szinte a falba vertem a fejemet, amikor először a karomba vettem Bogit és ő a szemembe nézett, hogy mi a francot csináltam eddig, ugyan mit akartam elérni, ennél nagyobbat és fantasztikusabbat nem tudok soha csinálni, mint az a csöppség - aztán persze csináltunk még egyet, itt van már Roni is... :wink: :D Azt akarom csak kihozni az egészből, hogy a Föld című bolygón élő nők nagyon kis része, talán 1 százezreléke olyan, hogy tényleg nélkülözhetetlen a munkája, tudós, kutató, feltaláló, stb. Ők nyugodtan fenntarthatják a jogot maguknak, hogy fontosnak érezzék a munkájukat, munkahelyüket. Mi, a többiek, pedig adjunk hálát az égnek, hogy gyermekünk született. A pénz, a karrier meg az egész "mókuskerék" már csak másodrendű. majd lesz lakás, majd lesz autó, majd lesz másik munkahely. A gyereket viszont csak egy nagyon behatárolt időszakban vállalhatjuk be, persze hacsak nem akar valaki 80 évesen, bottal menni a gyereke gimis ballagására...

Hú, most aztán tényleg befogom. Sziasztok!
andibab

Jutka!
Nekem van egy barátnőm, aki elsőt szült gátmetszés nélkül. Kellett hozzá kemény intimtorna és egy szülésznő és megcsinálták!!!

Majd még jövök, csak hív a gyerkőc.

KépKép
tüccs

jutka: szerintem tök pozitív a hozzáállás ebben a kórházban, úgy szülsz ahogy jól esik. A gátvédelmet is megpróbálják csak szólj előre (az olajat is viheted ha a sajátodban jobban bízol). Mondjuk nálam volt gátmetszés -sajna a lányom túl gyorsan mászott kifelé és repesztett amit csak ért- de se lelkileg se testileg nem maradt nyoma - a dokim profi módon összefoltozott, amivel a férjem is egyet ért:). CD-t vigyél a szüléshez ha zenére akarsz vajúdni :) (Van minden, labda, CD-lejátszó stb. Van kád is, meg az egyik szobában bordásfal - ami nekem ezerszer többet ért volna mint a kád csak sajna a nagy szülőszobában nem volt - viszont ott volt cserébe a szülőkerék ami szerintem az évszázad találmánya:) Ja. És próbálj meg 1 vagy 2 ágyasba menni. A folyosón lévő WC stb. undorító. Én 2 ágyasban voltam, igaz, hogy ott is penészedett a fürdőszoba de legalább csak a miénk volt. (megjegyzem a nőgyógyászaton a 2 ágyasban összehasonlíthatatlanul jobb volt a helyzet, gyönyörű csillogó fürdőszoba, a szoba is szép tágas, erkély... na ehhez képest a szülszet kifejezetten kiakasztó... és mind a kettőért ugyanannyit kérnek)

Szóval ne aggódj a szülészet miatt, ha van választott dokid akkor nem lesz gond. Nekem nem volt választott szülésznőm és az ügyeletes nagyon kedves volt, végig azt éreztem, hogy tényleg azért van ott, hogy segítsen. A többiről is csak jókat hallottam.

(Fú... valaki mesélte nemrég, hogy a G. fődoki kézzel tágította a méhszáját, hogy siettesse a szülést... na ettől lehidaltam... remélem ez egyedi eset volt - a lánynak nem volt válaszott orvosa és már terminus túllépésben volt és gondolom ezért szivatták)
Vendég

Nekem is azt mondta a szülésznő, hogy első babánál mindenképp vágnak - de ez inkább dokifüggő, nem a szülésznőn múlik! Mindenesetre nekem azt mondta, kár a gátmasszázsolajért, tegyem el a következő gyerekre! ;)

Karrier témához: ahogy megállapítottuk, hogy minden babának más az igénye, szerintem azt is kijelenthetjük, hogy minden anyukának más az igénye. ;) Van, aki kiteljesedik az anyaságban, van, akinek ez nem elég - akár anyagilag, akár karrier szempontjából. Az viszont tény, hogy a gyereknek nem AZ anyjára van szüksége, hanem egy kiegyensúlyozott, türelmes, boldog, nem frusztrált anyukára! És innentől kezdve - szerintem - mindenkinek arra kell törekednie, hogy ő maga kiteljesedjen és ezáltal a legtöbbet tudja nyújtani a gyerekének is! Sokkal többet ér, ha mondjuk bölcsi után az anyuka aktívan foglalkozik a gyerekkel, mintha egész nap vele van, de csak tehernek érzi, vagy egész idő alatt azon stresszel, hogy nincs elég pénz...

Én speciel azt hittem, hogy ősanya típus vagyok, karrierem csúcsa az lesz, ha majd anya leszek... soha nem éreztem igazán jól magam egy munkahelyemen sem, mert sehol nem éreztem azt, hogy a maximumot tudom kihozni magamból, a munkámból... gyakorlatilag úgy éreztem, hogy az a munkaköröm, hogy a főnökeim pillanatnyi hangulatának megfeleljek... Ha meg véletlenül kreatív voltam, és próbáltam többet kihozni, akkor vagy villámgyorsan leállítottak, vagy pedig a saját munkaköröm mellé rámlőcsölték még a plusz feladatkört is - tehát egy fizetésért, egy munkaidőben két munkakört is csinálhattam. Na, innentől gyorsan leszoktam a karrierépítgetésről, úgy döntöttem, hogy nem fogom más szekerét tolni... Most viszont van lehetőségem itthonról dolgozni, és látok benne fantáziát, hogy hosszú távon a magam ura legyek, akkor is, ha a gyerekemnek, gyerekeimnek már nem lesz rám szükségük... én ettől teljesedtem ki, kellett hozzá, hogy itthon legyek a gyerekemmel, de igenis most már többre vágyom, nagyobb mozgástérre, kreatív feladatokra, önállóságra - és ebbe még az is belefér, hogy még egy gyereket vállaljak, mert azt is látom, hogy összességében pár hónap az egész itthon töltött idő, iszonyú gyorsan elszalad, nagyon hamar leválnak rólunk a csemetéink, aztán csak nézünk, hogy hoppá, valamit kéne kezdeni magunkkal... szóval én most próbálok picit messzebbre is tekinteni, és apránként (nagyon apránként) felépíteni jövőbeli karrieremet.
Nekem ez most egy ideális állapot és ebben érzem kiteljesedni magam, és én úgy érzem, ezzel teszek a legtöbbet magamnak is és a gyerekemnek is (!), hogy egyszerre koncentrálok a családra és a karrierre...
Vendég

Tüccs: a Flórban? És amúgy megéri a fáradságot? Intimtorna megy, meg gátmasszázst is lassan kezdjük a párommal - szerencsém van, orvos, bevállal ilyesmit :-)
Csak nem vagyok biztos benne, mert van, aki szerint a metszés se baj, sőt, egyesek szerint a hüvely szűkebb marad. (?) Ezért szeretném minél többek véleményét megkérdezni.

Andibab: köszi a tippet szülésznő ügyben, majd még egyszer rákérdezek a dokimnál. (Eddig az a benyomásom, ő ezt nem tartja fontosnak.)

Jutka
jutka78

tüccs: az intimtorna kevés, otthon is kell a gátmasszázs hetekkel a szülés előtt elkezdve (vagy ha brutál profi a szülésznő és marha lassan jön a baba akkor talán megúszható.. nálam szerintem még nem volt profi a szülésznő bár a mai napig bennem van, hogy nem kellett volna vágni, ha repedek az sokkal kisebb gond lett volna)...
Vendég

(szerintem itthon iszonyúan túlspilázzák a dolgokat, a WHO ajánlások ellenére is minden elsőszülőnél gátmetszenek - szerintem ha kell, ha nem kell- és csak néhány ember ússza meg nélküle... A sok szülés közbeni vizsgálat is a WHO-val szemben megy meg minden... ha nem féltettem volna a lányom akkor szívem szerint otthon szültem volna kötelező vizsgálatok és CTG nélkül... mert annál idegesítőbb nem sok van amikor azt embert felparancsolják az asztalra, hogy akkro most ctg meg méhszájcsekk meg kötelező antibiotikum... és akkor én még megúsztam a kötelező izé bekötését a vénámba - mert az is lett volna biztos ami biztos alapon ha nem vétózom meg az ötletet)

Na mindegy, ez nem a kórház ellen szólt (ld. itt még tök jó a helyzet szerintem országos viszonylatban, a szülészet is szép, a nővérek is rendesek, a vizsgálók is teljesen felszereltek) hanem az egész magyar egészségügy ellen...
Vendég

Csakegy: nehogy azt hidd, hogy máshol másképp van... vannak alternatív ELVEK, amik nagyon szépen hangzanak, de a gyakorlatban a doki van ott, aki a saját tapasztalatai és a komplikációktól való félelme miatt dönt úgy, ahogy...
Amerikai orvostól hallottam, hogy ő 1 császár után már nem enged hüvelyi úton szülni senkit, mert van egy minimális esélye annak, hogy súlyos komplikációk lépnek fel, és - itt a lényeg - az orvostudomány mai állása szerint az a minimális komplikáció nem elfogadható. Ezért csinálnak mindent rutinból... Egyébként amíg nem ártanak vele, addig szerintem ez nem baj...
Lehet, hogy 10 év múlva másképp lesz, de most ez van, ezt kell szeretni. ;)
Vendég

Jutka:
az én szülésznőm Sárközi Anikó volt, nekem ő egy csoda volt, nagyon aranyos, imádom. :) De az tény, hogy ebben a kórházban nem tudsz rossz szülésznőt választani! :) Itt mind nagyon aranyosak és segítőkészek!

Karrier:
Hát nem tudom, én nagyon sokat adtam fel, mert amikor elkezdtem a babát várni, akkor két munkahelyen dolgoztam meg mellette volt az éneklés és az iskola. Ez szintén kényszerhelyzet volt, a hitelek miatt. Amúgy esélyünk nem lett volna lakást venni, mivel 0 ft önerőnk volt. Amikor eljöttem betegállományba, a másodállásba nem jártam, énekelni se mentem, nagyon sok pénztől estünk el. Ráadásul a férjem amikor összejöttünk, el akart menni olyan munkahelyre, ahol kétszer vagy háromszor annyit keresne, de én mondtam neki, hogy a család meg az egészsége fontosabb, úgyhogy maradjon csak ott, ahol van. Most vannak neki plussz munkái, de azt vagy elvállalja vagy nem. Ha nem érzi úgy, hogy van rá ideje meg képessége, akkor nem vállalja el, ezért nem mindegy. Ha lenne egy olyan munkahelye, ahová reggel 8-tól este 6-kor érne haza, engem megütne a guta, ráadásul nem tudna figyelni a cukrára sem. A főiskolát csak azért nem hagyom abba, mert ez nekem hivatás, ezzel remélem, majd nagyon sok embernek segíthetek, meg a másik oka az, hogy több lehetőségem lesz visszamenni a gyerek mellett dolgozni, ha esetleg egy diplomám is van. De én nem szeretnék olyan munkahelyet, ahol sokat keresek, csak olyat, ahol meglesz annyi pénzünk, ami elég enni és ruházkodni, meg a rezsire. Én nem vágyom nagy dolgokra, csak legyen meleg étel, legyen, hol laknunk, mit felvennünk, legyen a gyereknek iskolára és amire kell, ennyi. Valahogy nekem nincsenek nagy igényeim, nekem most mindenem a férjem és a gyerek. Az, hogy elmegyek szilveszterkor, az kajakérdés, nem karrier kérdése. De egy vendéglátós énekesnél nem is beszélhetünk karrierről, hiszen nem véletlenül nem gondolkodom abban, hogy sztár legyek, vagy bekerüljek az ismert énekesek közé. Én csak szerettem mindig énekelni, megtanultam, aztán csak teszem a dolgom, ha már Isten adott ehhez tehetséget. De nem akarok belőle nagy dolgokat kihozni. Amikor énekelek, akkor örömet szeretek szerezni az embereknek, egy-két kellemes órát, hogy jól érezzék magukat ebben a világban, ahol eleget érezhetik magukat rosszul. Egyszerűen csak egy kellemes időszakot szeretnék nekik adni, valami jót, valami szívhez szólót, valami kedveset, kis szeretetet. Na, mindegy, már megint szóf....m van! :)
Megyek, mert a babóca éhes! :):):)

Pilla:
Köszi a dícséretet! :) Babó már a pihenőszékben van ringatva. :) Akkorát aludt benne, most kel fel :):).

Na, csók mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

verna: azért az mégsem normális, hogy itthon ilyen marha magas a császárok aránya... (arra már nem is célozgatok, hogy esetleg jobban fizet utána a TB)

Ami engem pl. zavar, hogy anno rákérdeztem, hogy ha a baba faros akkor mi van. Automatice császár. Az OK, hogy kevés orvos tudja/meri megfordítani a babát, de ennek akkor sem szabadna automatikusnak lennie... a legtöbb helyen legalább az esélyt megadják, hogy hüvelyi úton születhessen (ami tb ügyileg olcsóbb, az anya szempontjából veszélytelenebb, a baba szempontjából is jobb... persze csak ha minden jól halad.. de a legkisebb gyanúnál úgyis császár... de legalább adnának egy hangyányi esélyt)

Vagy ott az oxitocin. Kistarcsán szerencsére nem, de sok helyen viszont még ma is automatice bekötik ami bizony alaposan felnyomja a császár valószínűségét... csak úgy mint az ucsó vizsgálaton "véletlenül" megpiszkált méhszáj, burok stb. stb. (szép dolgokat olvas az ember a többi babás fórumon...)

(na most mennem kell, éjjel visszanézek)
Vendég

Verna, Nircee, ma összefutottam a rendelő előtt Gizikével és szólt, hogy 6-án 9 órától börze lesz a Műv. Házban. Én mennék árulni, de ugyebár századszor írom le, hogy nincs kire hagynom Laurát... Pedig 2 szemeteszsáknyi babaruhánk van, meg babakaják, járóka (ha nem kell Verna), sterilizáló, stb. Nagyon el kéne már adnom... :cry:
Vendég

Pilla: köszi az infót. Hát, a járóka nálunk már nem játszik be, most már néha az egész ház is kicsi Lolonak...

Képzeljétek, azt hittem, elment a kismacska (kiraktam délután, és azóta nem láttam), többször hallottam, hogy veszekszenek kint a macskák - hát most kimentem, és ott ült a macsek egy fa tetején. Szerintem azóta ott van, amióta kiraktam (mert ugyanott volt korábban is macskabalhé, csak akkor nem néztem fel). Szegénykét lecsalogattam, borzasztóan meg van rémülve. :(
Nem fog ez hazamenni magától...
Vendég

Hű csajok, ti aztán tudtok írni, fél óra volt míg nagyjából visszaolvastam.

Linda: Natinak még mindig gyönörű haja van :lol: Sajnálom, hogy ilyenen kellett keresztülmennetek.
Igaza van Pimpokának, ne adj éjszaka Natinak enni, tuti ezért borult föl az evése. Próbálkozz teával, az jobban eltelíti mint a víz.

Mano: remélem nem lesz Levinek baja. Nem értek hozzá, de nekem fura, hogy egy gyerekdoki csak így ránézésre megállapítja egy ilyen pici gyerekről, hogy hiperaktív.

Sajna Lili se nagyon hízik, még mindig nincs 8 kiló :cry: Ráadásul most tuti fogyott a betegség miatt.
Tökre ki is vagyok, mert épphogy kilábaltunk a hülye vírusból, valszeg a legyengült immunrendszere miatt, most megfázott :cry: Nem tudom mikor lesz ennek vége. Forgatom magam ezerrel, hogyha még mindig szopizna akkor sokkal könnyebben vészelte volna át a dolgot. Még mindig nem tettem túl magam a szopi témán asszem.

Jutka: a többiek már leírták a dolgot, úgyhogy nem ragozom. Tényleg minden szülésznő rendes és képben van. Van akit megnyugtat, ha fogad. Én nem tettem és nem is bánom, jó kezekben voltam.

Sajna most nincs időm család-karrier témára, Lili az anyját akarja, meglepő módon :lol:

murphyke

Kép
murphyke

Murphyke, szerintem egy anyatejes baba is lehet betegesebb és egy tápszeres is lehet "strapabíró".
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.10.01 08:50-kor.
Vendég

Jutka!
Nem a flórban történt ez a gátmetszés nélküli szülés. Amúgy én nem érzem hátrányát a metszésnek, a dokim profin varrogatott. :lol:

Andi!
Azért nem véletlen, hogy nem lehet a sarki boltban tápszert kapni. Szerintem fele ennyien szoptatnának, és az első nehézség után rohannának a boltba tápszerért. Tisztelet a kivételnek!!

Murphyke!
Próbálj egy kis vitamint adni Lilinek! Én csak a Cebionos c-vitamint ismerem, de biztos vannak még komplex vitamin készítmények is kicsiknek. Csak amíg helyre jön az immunrendszere.

KépKép
tüccs

ja azt adom neki. tényleg még azt akartam kérdezni, hogy mi az orrfolyás elleni homeos bogyónak a neve, mert a múltkor nem írtam le.

Kép
murphyke

Sambucus Nigra 9CH
Vendég

Márknál egy evést főzivel váltok ki (általában zöldséges bébiétel krumplival sűrítve, vagy gyümis bébidesszert krumplival). A többi anyatej (éjjel is). Szerintetek kéne még emellett gyümit adnom neki két étkezés között??

Jutka, üdv köztünk! A kórház szerintem is szuper, persze van amit itt sem nagyon lehet elkerülni. Én mondjuk majdnem megúsztam a gátmetszést - a szülésznő javasolta, és a doki egyetértett vele, azt mondta igaza van, indokolt és vágott, persze nem tudhatom, mi lett volna, ha nem vág :roll: Így 4-5 napoig fájogatott, mostanra pedig mintha nem is lett volna.
Nekem is Sárközi Anikó volt a fogadott szülésznőm, kedves, gondoskodó - csak ajánlani tudom.. viszont nekem akkor csak a páromra volt szükségem, úgyhogy a szülésznő látva ezt, nem is nagyon zavart, csak akkor jött, mikor kellett.

Sír a törpe..

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Csakegy, teljesen osztom a véleményed kórház, és szülészet ügyben. :wink:

Pilla, a tejciben némileg több az ellenanyag mint a tápiban, azért mondják, hogy a szervezet ellenállóbb. Kutatások szerint ha egy tápis, és egy anyatejes gyereket ugyanolyan körülmények között teszteltek az anyatejes volt jobban ellenálló. Az más kérdés, ha a szülő hozzásegíti a betegeskedéshez, mint ahogy a sógornőd is tette.
Az ellenanyagok pedig nem úgy vannak mint a védőoltás, hogy ha már életében egyszer szopott, onnantól védett, hanem az folyamatos. A második életévben van nagyon sok a tejciben. :)

thenus

Jutka!

Nekem szóba jött a gátvédelem, de szülésznő/doki is mondta, hogy első babánál nem sanszos és csak ott derül ki szülés közben... hát nem jött össze... még fájogat, de múlóban, ha egy hete kérdezel extragáz, ha most türhető, gondolom ha 3 hét múlva akkor azt mondom felejtős, és rá se ránts... tényleg eszméletlen a női szervezet.
(amúgy alig látszik, és teljesen szépen illeszkedik, tehát így laikusként úgy gondolom jól varhattak össze)

Amit tehet, intimtorna, gátmasszázs és reménykedés, de ha vágnak, szerintem itt nem rutinból, hanem mert kell. Ha gyorsan szülsz, majdnem biztos hogy vágni kell - egyszerűen se neked, se a szülésznődnek nincs ideje-, ha normál tempóban, akkor jól jöhet egy profi szülésznő! Én egy dolog miatt fogadnék szülésznőt: mostanság rengeteg szülés van és ha teltház van, jó ha bejön hozzád a szülésznőd és nem az ügyeletes rohangál be 3 másik nő mellől (bár, ha pont a fogadott szülésznő az ügyeletes, akkor kifogtad)

Jutta

KépKép
jutta

Csajok!

Ez a tápis beteg, anyatejes egészséges téma azért túlzás.

Anya tesómat szoptatta, engem nem tudott... gondolom mindkettőnket hasonlóan féltett...
Andi betegesebb volt, én szinte sose... ez is inkább gyereke válogatja... persze a legjobb az anyatej, de nem kell ezen ennyit görcsölni. ha van, van... ha nincs... hát akkor is felnő a gyerek...
nem beszélve arról, hogy vki egyszerűen nem is akar szoptatni... szerintem még az sem olyan nagy bűn... tudom ezzel kiverem a biztosítékot párótoknál, de én senkit nem tudok elítélni, ha a saját melleiről úgy dönt, hogy nem szoptat... azért a sok szépsége mellett vannak érdekes dolgai is a szoptatásnak.

Jutta

KépKép
jutta

Én is ezt írtam, hogy gyerekfüggő a dolog... Sára is tápszeres volt mégsem volt beteges, csak amennyire a többi gyerek is...
Nyilván a legjobb a babának az anyatej (mind az emésztésének, mind az immunrendszerének) de azért én nem érzem magam rosszabb anyának, mert nem volt tejem... Nem volt és kész... Ez van...
Vendég

Van egy ideillő képem...

Kép

:lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Nem értem, miért van az a fixa ideátok, hogyha én írom valamiről a gondolataimat, vagyis tényeket, nem szubjektív véleményt, azzal jó-vagy rossz anyának minősítek valakit?? Én nem görcsölök ezen a témán. Arra mondtam valamit, amit Pilla írt. Nem volt abban semmi ítélkező, minősítő, görcsölős, vagy egyéb negatív.
És még csak azt sem mondtam, hogy egyik egészségesebb, mint a másik, ez egy kuatatás, aminek mindjárt utána is nézek, hogy hol van.
Ítélkezni pedig nem az én feladatom, annak is megvan a felelőse.. Legfeljebb gondolhatok amit akarok. És gondolom is. Mint, ahogy mindannyian. :wink:

thenus

Öööö... Henus, én nem is arra írtam a rossz anyaságot, amit Te írtál...
Wáááááááááááá!!!!!!

Ezentúl kussolok...
Vendég

Henus, mostmár hiperérzkeny vagy!! :lol:
Még véletlenül se gondoltam, hogy kategorizálsz!! igazad van, statisztikai átlagban az anyatejes babák egészségesebbek! Csak szerintem kisebb a különbség, mint 2 gyerek közt úgy általában... tehát ugyanaz a gyerek anyatejesen egy icipicit egészségesebb lenne, de a nagy különbség gyerek és gyerek között van inkább - szerintem... :lol:

Murphyke mondatára ("Forgatom magam ezerrel, hogyha még mindig szopizna akkor sokkal könnyebben vészelte volna át a dolgot. ") reagáltam, amiben sajátmagát vádolja!!

Erre nincs szükség, naaaa.... ezt dobta a gép, nincs tejcsi és ebből kell kihozni a legjobbat! És nem szabad marcangolni magát emiatt!

Jutta

KépKép
jutta

Murphyke mondatára ("Forgatom magam ezerrel, hogyha még mindig szopizna akkor sokkal könnyebben vészelte volna át a dolgot. ") reagáltam, amiben sajátmagát vádolja!!

Szintén, erre írtam...
Vendég

Mindent értek! Bocsi :oops: Pilla, ne kussoljj!!!!!! :lol: :lol: Én vagyok a gyagya! Jutta kössz a magyarázatot! :) És bocs, tényleg ugrom mindenre bocsesz :oops: :oops:

thenus

Henus, néha én is ilyen vagyok! :lol: :lol:

Ez némi kisebbségi komplexus nálam - ami a nagy pofám mellett szinte hihetetlen - néha hamarabb magamra veszem a dolgokat... és azt hiszem, hogy támadnak, amikor nem is... :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?