Új privát üzeneted érkezett!

De Verna felhúzom magam, mert már rég nem arról van szó, amit írtam. És valóban engem nem zavar az a helyzet ami nálunk kialakult, mert ez lett a természetes, hogy mindenhová jön velünk. És tényleg azért vagyok ilyen magabiztos, mert igazad van, eljön majd a "tegyél le" korszaka, és akkor mehetek...addig meg nem bánom, hogy nem.

Verna ezt most csak halkan válaszoltam neked, mert azt mondtam befejezem a témát, és tényleg be is akarom. :oops: :oops: :oops:

thenus

Henus: akkor halkan én is válaszolok még... ;)

Azért ne húzd fel magad, mert ez teljesen természetes, és megszokott itt (és más fórumokon), hogy egy témához mindenki hozzáfűzi a magáét, és ettől a társalgás pörög, bővül a téma, de ez NEM ELLENED IRÁNYUL! Szerintem azzal, hogy mindenki elmondta a saját véleményét és tapasztalatát, nem azt mondták/mondtuk el, hogy te rosszul csinálod... persze, hogy nem arról van szó, amit írtál - jó ezen én is mindig hajlamos vagyok felpörögni -, de a fórum így működik, és ez nem baj! ;)

Vedd úgy, hogy ezt nem is az eredeti témához írtam, csak úgy általánosságban - magamat is figyelmeztetve, hogy ezek a dolgok így működnek! :D
Vendég

Henus, szerintem nem kavart volna ekkora port, ha kategorikusan kijelented, hogy ne menj el Piroska 10 órára a gyerek mellől. Így kicsit "rossz anya vagy" ízű lett a hozzászólásod.
Bár lehet, hogy csak nekem jött le így...
Bocsánat! :shock:
Vendég

Téma lezárva... Bocsi...
Vendég

Amúgy nálunk annyival jobb a helyzet, hogy Laura elvan az apjával. Lehet, hogy azért, mert én nem szoptattam és nincs az a fajta kötődés, mint Szonjánál.
Vendég

Hümm... Laura végre elaludt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.10.01 08:47-kor.
Vendég

Sziasztok!

Henus,
tényleg nem ellened irányult ez a dolog!!!!! Ne vedd Magadra!!!!
A fórum tényleg ilyen, emlékezz csak a cumi, vagy az állat-baba témára!

Pilla,
az más, ha az embernek nincs kire hagyni, vagy nem akarja kire hagyni a gyereket. Ilyen is van, attól még nem lesz sem jobb. sem rosszabb sem a szülő, sem a gyerek! Csak ha megvan rá a lehetőség, akkor élni kell vele - szerintem.

Piroska,
igaza van Vernának, már én is akartam írni, hogy ha szilveszterkor el akarsz menni, akkor már most el kell kezdeni szoktatni Didrit, mert ha hirtelen eltűnsz 10 órára, akkor az túl nagy változás lesz Neki.És azt is akartam írni, hogy én inkább hagynék otthon lefejt tejet, minthogy szilveszter éjjelén a belvárosba vitessek egy 3 hónapos babát! Biztosan lesz petárdázás, rakétázás, zaj és tömeg, nem hiányzik ez Neki. Akkor inkább maradjon otthon, nyugodt körülmények között, még ha cumiból is kell ennie. Mondjuk akkor már elég nagy lesz ahhoz, hogy esetenként cumiból is igyon tejet, igaz, ahhoz is előtte hozzá kell szoktatni, de ezzel előtte néhány héttel ráérsz, még nem kell. Azt olvastam, hogy ha 1 hónapos kor után adnak cumit a babának, akkor már nem zavar be a szopiba. Nem tudom, csak ezt olvastam.

Verna,
nemcsak Ranschburg, hanem dr. Spock is ugyanezt írja!!! :wink: Egyébként most vettem meg Ranschburg könyvét a gyerekkori tévézésről, kíváncsi vagyok, mit ír.

Csakegy,
üdv újra!!!! Nagyon cuki a Lánykád, és örülök, hogy bejött ez a darabos kaja dolog. Én nem hittem benne, és valószínűleg a második babánál sem tenném, de lehet, hogy tök jó, és tényleg szuper, hogy működik Nálatok!

Pilla,
hű, apósod tud időzíteni!!!! :evil:

Kép
Kép
nircee

Na, szép.... egy csomó szóismétlés, meg értelmetlen mondatok. bocs... :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
nircee

Ne is mondd! "Csak" kétszer ébredt fel Laura... Ráadásul kinézek az ablakon és egy igen sötét bőrű egyén ás a kertben. :shock:
Vendég

Sziasztok!

Tiop, te tiszta dinnye vagy, miket meg nem találsz? :lol: :lol: :lol: Fogadjunk, hogy szándékosan vadászod az ilyen ökörségeket! Halálra röhögtem magam, köszi, kifényesítetted a délutánomat!!!

A másra-hagyom-a-gyereket témához szándékosan nem szóltam hozzá, mert mi csak ketten vagyunk a férjemmel a csajoknak, a nagymamák százkilométerekre, ami néha áldás, néha átok. Szerencsére a férjem nagyon jó apa, és amikor épp nem hullafáradt, akkor nagyon jól elvannak nélkülem, mostmár hármasban is. Persze nálunk is volt olyan, hogy negyedóra eltelével utánamtelefonált, hogy forduljak vissza a piacról, mert Bogi már lilára üvöltötte magát. Egyszerűen van olyan, hogy a gyerek nem tud másokhoz is kötődni, mert csak az anyja meg az apja van mellette. Sokszor féltem is anyuval itthagyni Bogit, de eddig mindig megúsztuk. Szerintem mindenki a maga gyerekét ismeri a legjobban, és ő tudja, mi és ki kell a babának. Pont. Mondjuk már nekünk is hiányzik egy-két minőségileg is együtt, kettesben töltött nap a párommal...

Pilla, nálunk meg a szomszéd szokott fúrni. Egy kétajtós szekrény méretű kopasz gyerek, de a múltkor majdnem leharaptam a fejét, mindig akkor fogott hozzá a fúráshoz, amikor Bogi alszik ebéd után. Azóta átkopog előző nap, és megkérdezi, hogy hány órakor foghat hozzá a fúráshoz... Amúgy jófej, és megértem őt is, össze-vissza dolgozik biztonsági őrként, kénytelen akkor dolgozni itthon, amikor épp itthon van...

Éppen szétszakadni készül a fejem az idegtől. Tegnap közölték velünk 3 gyógyszertárban is, hogy hiánycikk a tápszer, amit Roni kap (Beba HA Start Aktív). Két éve hajszálpontosan ugyanezt eljátszották Bogi esetében ugyanezzel a tápszerrel. Akkor sikerült anyunak otthon Hajdúnánáson a gyógyszertárban szerezni egy csomót - persze szabályellenesen, de lesz@rtam, szerencsére a patikus úrral egy osztályba jártak gimibe és ideadott 12 doboznyit, csak a recepteket kellett utólag elpostáznom. Meg persze leutazni a 2 hónapos gyerekkel télen 250 km-re, lásd benzinpénz, autópályamatrica... Most ugyanez a helyzet, azzal a különbséggel, hogy most csak sajnos 2 doboz volt otthon a gyógyszertárban, de azt odaadták anyunak azonnal. Akkor is azt csinálták országszerte a gyógyszertárak meg a nagyker, hogy várták a gyártó és a beszállító áremelését, azért nem szereztek be belőle, nehogy már "régi áras" olcsóbb is legyen raktáron, hadd fizessen a nyomorult szülő, ha már nem szoptatja a büdös kölkét... :evil: :evil: :evil: :x :x :x :evil: :evil: :evil: Hadd kérdezzem már meg, mi a franc lesz, ha elfogy az a két doboz, amit most felhozott nekem az öcsém, mert épp Pesten volt dolga? Roni nem eszik meg másfajta tápszert, a kórházban is hiába próbálták a Milupát adni neki. Haljon éhen a gyerekem???? Az egyik gyógyszerésznő tegnap ráadásul a képembe röhögött mikor ezt a kérdést feltettem neki, mondván, majd ha éhes lesz, akkor megeszi a másik fajtát is a gyerek. Ne válogasson, ha nem tetszik, akkor szoptasson. A férjem szó szerint kirángatott a gyógyszertárból, mert elkezdtem üvölteni azzal a szeméttel! Mit képzel az ilyen magáról????
MEGPUKKADOK A MÉREGTŐL!!!!
andibab

Andibab: ez nagyon durva!!!
Figyelj, itt a csömöri gyógyszertárban nagyon rendesek, ha valami nincs, 2 napon belül meghozzák! (És el is teszik neked.) Ha gondolod, megadom a telefonszámukat!!!
Csak azért ajánlom, mert ha tudnak segíteni, ez azért csak közelebb van, mint Hajdúnánás...
Vendég

Andi:
próbáltad a Cinkotai hévmegállónál lévő gyógyszertárban? Itt nekem is mindent meghoztak eddig, itt is nagyon rendesek. Ha akarod, megkérdezem telefonon. Megkérdezzem?
Azonkívül meg ne húzd fel magad ennyire, nem lényeges, hogy mit mond az a gyógyszertáros nő, nem ér annyit, hogy agyvérzést kapj. Mi lesz akkor a két gyerekkel? Andi, nem kellene ennyire felvenned, kit érdekel, mit dumál az a nő???? Úristen, ő egy kis pont ebben a világban, márpedig a te életedben ez volt két perc, a méreg, ami eltöltött pedig sokkal több, ér ennyit az egész??? Jajj, ne idegesítsd fel magad ennyire, nem szabad!!!! Neked lesz rossz! És most komolyan egyszer agyvérzést kapsz vagy valami bajod lesz, van olyan ember, aki megérdemli, hogy neked bajod legyen???? Ebben az esetben annyira egyértelmű, hogy lütyő az a nő, hogy neked ezt figyelembe se kell venned, ne árts magadnak.
Kendő:
valamikor átvenném a kendőt, ha valahogy meg tudjuk beszélni, hol találkozzatok a férjecskémmel, mert én nem tudok elmenni érte.

Nircee:
igen, el kell kezdeni az apához szoktatást, de már elkezdtük, mert vele van, amikor reggel megfürdök és nem megyek oda, ha sír, hanem rábízom, hogy szokja, hogy tudja lenyugtatni. Olyan édes, mert nekiállt valamelyik reggel pelenkázni és persze kifolyt a pisi, aztán amikor újta pelenkázott, akkor megmutattam neki, hogy kell. Teljesen lötyögött a pelus a Didrin. :) Nagyon aranyos volt. :) Amúgy meg nagyon szépen meg tudja nyugtatni a babót, Hála Istennek, nagyon jól elvannak. Pont annyira, mint velem. :)

Henus:
azért még válaszolok neked és utána tényleg le lehet zárni a témát. Én sem szívesen hagyom itthon a gyereket, hidd el. Ugyanis én közértbe sem megyek, fodrászhoz ha lenne pénzem, se mennék, de nincs, úgyhogy a derékig érő hajamat én festem, a férjem vágja (ugyanis 10.000 ft-ért befestették volna). Kozmetikusom már jó ideje nincs, de amikor volt, akkor is barter-be volt, ő kozmetikázott, én masszíroztam (régen masszőrködtem is). Amint látod, semmire nem tudok költeni, a nyáron kihagytam sok éneklést, az nagyon megviselte a pénztárcánkat. Mivel minden időt arra fordítottam, hogy nyugalomban legyen a babó a hasamban és egészséges babánk szülessen, egészséges idegrendszerrel, nagyon sokmindenről lemondtunk. Így most olyan az anyagi helyzetünk, hogy ha nem jönnek be ilyen plussz pénzek, akkor mindig lesznek tartozásaink, mert hitelre vettük a lakást (100 % hitel), a bútort, mindent, amink van. De a kaján nem spórolhatok, mert akkor nem lesz tejem, vagy nem lesz benne, amire szüksége van a babónak. Minden nap megiszom az alkoholmentes sört, az almalét, zakuszkát mondjuk már nyáron raktam el, tehát az nem kerül pénzbe, a lecsó nem vészesen drága, de a férjem is cukorbeteg, nála is oda kell figyelni, mit eszik. Most ebben az esetben, mit tegyek, vonjam meg a kaját magamtól vagy a férjemtől? Vagy ne pelenkázzak? Gondolj bele, egy havi fizetésem kapom meg egy ilyen estén, azért az nem mindegy a mi helyzetünkben. Csak azért írom le neked ezt, hogy tudd, hogy miért döntök így. Tudd meg, hogy nálam ez nem olyan kérdés, amit én tudok, vagy nem, hanem ez kényszer. A férjecském a munkája mellett korrepetál hallgatókat, weboldalakat készít a szabadidejében, mert különben nem lenne elég a pénzünk. Hát ezért KELL ilyen lehetőségeket megfognom, sajnos, ez van...
És nem szeretnék belegondolni, hogy a babót itthon hagyom ennyi időre, mert akkor sírva fakadok. Azt kívánom, hogy soha ne tudd meg, milyen érzés az, amit ilyenkor érzek!!!! Azt kívánom, soha ne kényszerülj ilyen helyzetbe!!! Tiszta szívemből kívánom! Komolyan! És tudod, mi a legborzasztóbb? Hogy hálás vagyok Istennek, ha van ilyen lehetőségem, ugyanakkor meg a szívem szakad meg. Most már nem is írok erről többet, mert tényleg elsírom magam és szerintem a babónak nem ez kell, a tejnek meg különösen nem.
Most már én is lezártam a témát, csak úgy éreztem, ezt el kell mondanom. És ne hidd, hogy felelőtlenek vagyunk, hogy így bevállaltunk gyereket, nem felelőtlenség volt ez, hanem nem várhattunk tovább, mivel én 35 éves vagyok. Ha a pénzre várunk, akkor nem lett volna gyerekünk. És a család tudja, milyen helyzetben vagyunk, úgyhogy ők is támogatnak első perctől. Megmondták, hogy majd segítenek, ha kell, ne foglalkozzunk semmivel. Eddig ez így is volt, tényleg segítettek, amikor idejön valamelyik családtag úgy anyuék, mint anyósomék, mindig kajával megrakva jönnek és szoktunk pénzt is kapni tőlük. Ez a helyzet áll fenn egyelőre, jövőre már sokkal jobban fogunk állni, de az jövőre lesz, idén meg valahogy ki kell húzzuk ebben a helyzetben. Bennem nincs semmilyen rossz érzés veled kapcsolatban, remélem, benned sincs, mert nem állt szándékomban megbántani!

Na, már megint jó sokat írtam, bocsánat!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Andi!
Ez hihetetlen, mit művelnek egyes nőszemélyek!! Ezek elfelejtik milyen egy csecsemő???? Vagy ezeknek nincs is gyerekük?? :evil:
Amúgy tényleg érdemes jó sok gyógyszertárat felhívni és telefonon érdeklődni a készletükről. Valahol csak találni néhány doboznyit.

Henus!
Jó felzaklatott ez a "otthagyom a gyerekem" téma. De valóban nem ellened irányult a sok "ellen"vélemény, csak most ez az oldal volt többségben. :wink: Én speciel azért szeretek itt lenni, mert tényleg őszintén megmondja mindenki a saját véleményét és ebből rengeteget lehet tanulni. Szóval emiatt ne érezd magad kellemetlenül. :)

Giga!
Várunk mihamarabb vissza!!!

Én ma fogtam Dórit és az esőbe kimentünk sétálni. Egyszerűen megzakkantunk a 4 fal között. Kicsit elázott a kabátja, de holnapra megszárad és most legalább jobban érzi magát.

KépKép
tüccs

Holnap megint elmarad a babamuzsika... :cry: :twisted: :shock: :evil: :cry:
Vendég

Köszi az együttérzést lányok!

Holnap lemegyek a dokinénihez, és megbeszélem vele ezt a tápszer-izét. Most van itthon még 3 bontatlan dobozzal, de mintha a kiscsaj tudná, mi a helyzet, elkezdett íííííírtóóóóóóóóózatos módon zabálni! Napi 5-ször eszik 140 ml-t. :shock: (azért csak 5-ször, mert éjszaka durmol - hála az égnek) szóval fogyóban a készlet. A gyógyszertárakat meg szinte érzem, hogy felesleges körbetelefonálni, 2 éve ugyanez volt, akkor az ÖSSZES Budapesten található gyógyszertárat felhívtuk, és sehol se volt, vagy már félrerakták az utolsó dobozt is valakinek. Megpróbáljuk még a haveri kört is bevonni, szerencsére van olyan ismerősünk, aki előtt nincs lehetetlen, és ha senki nem tud beszerezni valamit, mindegy miről van szó, ő akkor is. Egyszerűen ilyen fickó.

Piroska, nyugi, nem fogok agyvérzést kapni, szerencsére genetikusan baromi alacsony a vérnyomásom, ha hiperideges vagyok, akkor esetleg felmegy 120/80-ra... :wink: :D Annak idején az edzőm nem akarta elhinni, hogy egy kemény 3 órás edzés után még mindig csak 130/85 volt. Alapjáraton meg általában az orvos se szokta beírni a mért adatot (90/60, max 110/70), mert nem hinnék el neki. Volt a munkahelyemen egy édes idős főorvos bácsi, ő mondogatta mindig, hogy "Kedvesem, maga aztán nem agyvérzésben fog elmenni. Amúgy meg pont ilyen vérnyomású emberek kellenek ám ide dolgozni. Csak el ne aludjon munka közben..." és mindig jókat mosolygott rajtam. Viszont a dühömet muszáj levezetnem, és akkor már inkább az ilyen überbunkó némberek kapják meg a magukét, minthogy a családomon csapódjon le. Egyébként is kissé hirtelen természetű vagyok, meg nagyszájú egy cseppet... :roll: :lol:
A pénzzel kapcsolatos gondokat nagyon meg tudom érteni, év elején nekem is rengeteg pluszt kellett kiadnom, mert muszáj volt pénzes helyre járnom orvoshoz, egészen mostanáig folyamatosan mínuszban volt a számlánk. És most hiába sikerült minden adósságot rendezni, el kell kezdenem félrerakni az újbóli kivizsgálásokra, mert legkésőbb jövő év elején muszáj lesz rendesen megnézetnem magam, mert Ronival terhesen nem tudtak megcsinálni bizonyos dolgokat, pl CT, ami iszonyú pénzbe kerül, ha nem akarsz 5-6 hónapos várólistára kerülni. Én is azért vállalok pluszmunkát itthonra a két csaj mellé, mert muszáj. Pedig már ezerszer megfogadtam, hogy nem mondok igent, mert a gyerekekkel kellene foglalkozni...
Amúgy szerintem a HÉV vonalán bármikor össze tudunk futni a férjeddel, gondolom nektek a cinkotai megálló van közel, nekünk meg a reptéri... Nincs is olyan messze egymástól a kettő. :D

Üdv mindenkinek, megyek vacsorát gyártani, rakott tésztát csinálok jó sok bacon-el meg zöldséggel, meg sajttal. Nyami!!! 8)
andibab

Sziasztok!

Csakegy: Jó újra hallani felőletek, Lilla hatlmasat nőtt!
Annyira jó az az ülés amiben ül. Hol szereztétek????

Piroska: Nem akarom újra kezdeni a témát, de szerintem teljesen nyugodt lelkiismerettel hagyd otthon a férjedre a manót, jobb ha megszokja már most hogy nem csak te létezel. Nálunk is így volt és annyira jól esett néha elmenni a barátnőkkel egy pár órára, és kikapcsolódni.

Kép
tami2900

Giga sikeres költözködést, és várunk vissza!!!!!!

Tiop Jót röhögtünk a lányommal a régi-új versikén :lol: :lol: naggggyon lol volt!!!!

Andibab a Diósy u-i patikában próbáltad már???? Én azt nagyon szeretem, mindent beszereztek ott nekem eddig, sőt még recept nélkül is kiadtak egysmást :lol: :lol:
Amúgy lehet, hogy "rokonok" vagyunk, hajszálra olyan a temperamentumom mint Neked :D :shock:

Verna Dettó a véleményem Veled!

Henus tényleg nem érdemes felhúzni ilyenekem magad!!!!
A fórumozás lényege SZERINTEM megosztani egymással a SAJÁT VÉLEMÉNYÜNKET!!!!! Nem Téged minősítettünk hidd el. Hogy is tehetne ilyet bárki is, hisz nem is ismer!!!!!!
De javíts ki ha tévednék! :roll:

Pilla ismerős a helyzet :lol: mintha apósomról írnál :lol:

Kép
Kép
lédi

Sziasztok!

Még jó, hogy délben azt mondtam visszajövök :) kicsit máshogy alakukt, na mindeggy.

Jó kis témát veséztetek ki már megint, csak annyit, hogy ma adtam le a Bencét anyunak hétvégére, nagyon örült a kis lurkó, hogy apával mehet a mamához, kiskora óta vigyáz rá anyu vagy anyós, mondjuk utóbbinál nem szívesen tartózkodik :( Detti is kezdettől fogva, fokozatosan volt szoktatva anyuékhoz, anyósékhoz, emlékszel mikor írtam, hogy egy teljes hétvégére anyura hagytuk őket :oops: de kellett a kikapcsolódá és baromira hiányoztak közben, de igeni kell a szülőnek a gyerkőc nélkül lennie, mert különben begubozódik :wink: anyósnál meg nem tudom mi a gond, de a Bencét én nem tudom ott hagyni, csak az apja, mert még most is hatalmas hisztit levág, Detti meg öt perc után órdít a kezében, közben anyós meg mindig azt mondja nekik tanuljatok meg anyátok nélkül is élni :evil: :evil: de kérdem én ha velem vannak itthon 24 órát akkor kihez kötődjenek a sarki villanyoszlophoz :oops: :roll: :evil: és ez az amit anyós nem tud vagy nem akar felfigni :evil: úgyhogy mindkettőtöket megtudlak érteni és ezzel én is lezárom a témát :wink:

Andi emlékszem mikor írtad, hogy anno sem lehetett kapni tápit, de én a gyártókat sem értem akkor azok a babók haljanak éhen, mert megvárjuk az áremelést :shock: :roll: a gyógyszertárosnő meg nagyívben levan sz.rva, jól tetted, hogy megmondtad a magadét :wink:

Csakegy de jó, hogy jelenkeztél, mekkora már Lilla is, gratula a darabos kajákhoz, mi még csak most kezdük egy hónapja

Megyek, mert nagyon pörög őnagysága, itt kavar mellettem és szedi le a ruhámat :wink:

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Andi,
ha a Milupát nem szereti Roni, a Humanat nem próbáltátok? Mi azt ettük, a HA 1-el kezdtük, és most is Humanat eszik, csak már 3-ast, kivéve, ha nem kapok, akkor Beba 3-ast veszek. Egyébként itt Csömörön tényleg szuper a patika (kettő is van, mindkettő nagyon jó), úgyhogy talán egy próbát megér. Ne temesd a dolgot előre, hogy "úgysem megy"!

Piroska,
Jaj, Te lány, ne legyen már akkora lelkiismeret-furdalásod!!!!!! Nem bölcsibe vagy bébiszitterhez adod Didrit, hanem az APJÁVAL lesz, egyetlen alkalommal!!!!!!!!!!!! Azért ebbe nem fog belehalni! :wink: És akkor már 3 hónapos lesz, nem egy kis védtelen újszülött!!!
Egyébként ráismertem a férjemre apelenkázós történetben! Lötyög, ferde, túl szűk, túl bő stb.... De olyan lelkes, és sokat segít, úgyhogy csak mosolygok ezeken! :lol:

Pilla,
a francba! :evil:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek!

Henus!
Nyugi!!Én teljesen megértem,hogy miről is beszélsz most!Ugyan ezt éreztem én az állat+baba ügyben!!!!!!!!!Sőt most az ovis ügyben is,de inkább elvetettem a témát!Úgy éreztem senki sem érti,hogy miről is beszélek mindenki ellenem fordúl stb.......(cica,gyerkőc páros)!Halkan én is megjegyzem,hogy én is sokallom a 10 órát egy ilyen pici babától távól lenni,de ha Piroskáéknak tényleg annyira égetően szükségük van arra a pénzre akkor miért ne!!Ettől még nem lessz rosszabb any és te sem vagy rosszabb anya mert te nem mentél el!Én is csak 4 órát voltam távol amíg ilyen picik voltak!Most hétfőn volt az első hosszabb(amit már leírtam)de a cicim így is majd szét pukkadt(pedig nem csak szoptatok)Itt megjegyzem,hogy nem lessz egyszerű Piroska,mert mindenféleképpen kell fejned,vagy elfog árasztani a tejcsi sőt még tejlázad is lehet4Na most nem megakartalak ijeszteni,de ez így van!Valaki volt már ennyi időt közületek pici nélkűl??Mert a pár óra távollét nem okoz gondot,de a 10 óra az tényleg kicsikét sok,de megjegyzem:kilehet bírni 1x csak oda kell figyelni!nem egy 5-6 hónapos babáról beszélünk!Na mindegy,hiszen Zsani már lassan másfél éves és így is bedurrant a cicim! :!: :!: :!: Na én itt befejeztem ezt a témát!!!!Majd Piroska eldönti,hogy mi a legjobb neki és a babának!mÉG ANNYIT,HOGY MOST LEMEREM FOGADNI ÉN LESZEK A CÉLPONT!!!!!

Bocsi csajok de ez kikívánkozott belőllem! :!: :oops: :oops:

Andibab!
Örülök,hogy szereztem neked egy jó délutánt!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Próbáltad már Gödöllőn a Tápit???Álltalában ott mindent meglehet kapni!!!Legalábbis én eddig minden olyan gyógyit stb..... ott kaptam meg ami itt Mogyin "hiánycikk"! :!:

Tüccs!
BOLDOG HÓFORDULÓT DÓRINAK!
Kép

LÉDI!
Örülök,hogy nektek is tetszett !!!! :lol: :lol:

Most mennem kel,de késöbb benézek,hogy mik a fejlemények!Szép napot mindenkinek!

Ja Pilla!
Jó az új vonid!!!!!!!!!! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok! Tegnap este beköltözött hozzánk egy cica... éhesen, fázva állt az ajtónk előtt (honnan a fenéből tudják a macskák, hogy melyik ajtó elé kell állni?! :? ). Gyönyörű, barátságos, szobatiszta, Lolo kacag, ha meglátja, de nem szeretném megtartani, igazából az eredeti gazdiját szeretném megtalálni (egyértelműen szobacica, ha kirakom, csak ül megszeppenve).
Majd kiplakátolom a környéken, hogy találtuk, van nyakörve is, ami segíti az azonosítást. ;)

Tiop: nekem már három hónappal szülés után nem volt annyi tejem, hogy bedurranjon, akkor már lényegesen csökkent a mennyiség. Sőt, úgy emlékszem, hogy akkor már volt olyan, hogy elmentünk egész napra kirándulni, Lolo lefejt tejcsit kapott, és nem volt se szopi, se fejés min. 10 órán át, és nem volt gond. És ez most nem bántás, csak leírtam a tapasztalatom! ;)

Nircee: a két csömöri patika az tulajdonképpen egy, ugyanis egy család vezeti. :) Ez azért is jó, mert ha valami nincs az egyik patikában, akkor megnézik, hogy a másikban van-e, és át lehet menni (odatelefonálnak és elteszik addig, amíg érte megyek). Szóval nekem tényleg nagyon jók a tapasztalataim velük! Eddig még nem tudtam lehetetlent kérni, mert ha valami nem is volt éppen, tényleg 2-3 napon belül meghozták! :)
Vendég

Tiop, az ovis témával kapcsolatban a múltkor is akartam szólni, csak elvette a figyelmem a másik. Valóban igaz, hogy sok szülő a munkahelyére hivatkozik, és azért viszi oviba a gyereket. DE! Amíg csak taknyos nincs is ezzel baj, ám közösségben sokkal hamarabb alakul ki szövődmény, ugyanis ott az egészséges gyerekekre van kialakítva a napirend. Gondolok itt arra, hogy nyálkás időben is kimegyünk, mondjuk nem 10 percre, hanem fél órára, órára. Egy beteg gyereknek szerintem ez már nem tesz jót. Annak is kell a levegő, de nem ennyi. Ez csak egy példa. Én is egyetértek abban, hogy biztosan meg lehetne oldani, ha nagyon akarná a szülő. Szoktam haragudni ha valaki így hozza gyereket, és szólni is szoktam, hogy nem fogadhatjuk. Na ilyenkor sértődik meg csóri szülő, pedig elsősorban nem magamnak akarok jót, hanem a gyerekének, meg a többi gyereknek.

thenus

Sziasztok!!

Estétől visszatérek közétek, ha még "visszafogatok" ..... :lol: :lol:
Hála leadtam a szakdogámat!!
Megprobálok visszaolvasni kb.2hetet, hogy nagyából képben legyek, majd kérdezek is biztos...

Addig is pusza mindenkinek!!

Ja Piroskának akartam írni, mert az ő esetét végig követtem:
Én május 1-én szültem és suliba is jártam, május 30-án volt az első vizsgám és kb 3órára magára hagytam Natit ANYÓSOMMAL, majd jún. 27-én volt egy szigorlatom Pécset, így sajna egész napra az ANYÓSOMMAL volt, mi tápszeresek vagyunk kb 1hónapos kora óta, így talán nem is vette észre, hogy nem én etettem..
Na szóval azt akartam kihozni ebből, hogy nekem jobban hiányzott, mint én neki gondolom :lol: :lol: .....
Ja és annak ellenére , hogy a kezedetektől anyósommal is van a gyerek min. napi 1 órát (én is ott vagyok olyankor), Nati nem nagyon bír ki nélkülem 10 percet sem ha egyedül van....viszont anyósomnál eljátszik a gyerek egyedól is :shock: :shock:
itthon is eljátszik egyedül de látnia kell engem is közben.. ki érti ezt :?: :?:

Sajna Natit múlthét pénteken megműtőték, (bal szemöldökében volt egy cysta), ma megyünk varrat szedésre, ezért estétől jövök újra vissza......

műtét előtt (apával):

Kép

a műtét napján:

Kép

a vágány utcában tegnap este: :lol: :lol:

Kép

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Henus!
KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!!!!!eRRE A VÁLASZRA VÁRTAM!!!jA ÉS TŐLLED!!!!!!!!!!! :!:

Kép
Kép
Kép
tiop

lINDA!
sAJNÁLOM AMI VELETEK TÖRTÉNT,DE A LÉNYEG,HOGY TÚL VAGYTOK RAJTA!!!! :!: :) Mekkora haja van Natinak és milyen göndör!!!! :shock: eszméletlen!!!!!!!!!!! :D :D Édes!!!!! :D Jó ,hogy újra itt vagytok! :!:

Verna!
Nem bántottál meg!!!!!!!!!!!!az a helyzet,hogy nekem most is van rendesen tejcsim azért írtam amit írtam!! :!: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Linda! Tündéri a kis hajasbaba! És hatalmas!!!! :o

Szegényke, olyan szörnyű, ha ilyen hamar meg kell tapasztalnia egy műtétet, még ha nem is nagy dologról van szó, de egy ilyen picurnak minden beavatkozás szörnyű lehet... :(
Vendég

Sziasztok!

BOLDOG HÓFORDULÓT DÓRINAK!

Megvagyunk, csak nyűgösebbek vagyunk naa...
Szerintem nem is hasfájós ez a gyerek, "csak" nem tud elaludni ha fáradt és olyankor extra nyüszi... remélem múlik majd ez is.
Párom ma kiszorult a vendégszobába éjjel, mert ugyan itthon van velünk de mai napra magán céges megbeszélései vannak... csak nem mehetett kialvatlanul... én mondtam neki, hogy ha nem bír aludni hurcolkodjon át a másik szobába... nem kell mindakettőnknek fent lenni a picivel!

A már lezárt témához:
Piroska, ha nektek ez ennyire sokat számít akkor menj, de NE legyen lelkiismeret furdalásod, hiszen nem szórakozni mész, hanem dolgozni, pénzt keresni!!!
Én mindenféle kényszer nélkül úgy tervzem, hogy 6-8 hetes korától 2-3 órára itthon hagyom párommal vagy szülőkkel (bár ők vidéiek, tehát nálunk se lesz egyszerű - esetleg egy alkalmi bébiszitter kellene... heti 1x, csakhogy ne szokja meg Dorka, hogy csak velem lehet)
A 10 óra tényleg sok, tehát old meg szerintem, hogy tudj fejni... 5-10 perc az egész, és egy öltöző, sufni is jó... nem kell sterilizálni... az az egy adag mehet felejtősbe!
De már hetekkkel előtte próbáljátok cumiból etetni először mindenképpen Te!
Ja és férjed számítson egy szar éjszakára! Nem azért mert nem leszel otthon, hanem mert szilveszter lesz... a petárdák miatt... de ezzel ne foglalkozz, ha Te otthon lennél, akkor is ugyanaz lenne...

Jutta

KépKép
jutta

Most hogy a szilveszter előjött, teljesen elérzékenyültem...

Tavaly szilveszterkor még lightosan buliztam, és minden percben vártam, hogy meginduljon a szülés... bár Surányi kikötötte, hogy csak szilveszterkor ne szüljek, mert megígérte a feleségének, hogy elviszi szórakozni. ;)
Mókás volt, ahogy ültem bálna méreteimmel a buliban. Lolo akkor még bent bulizott - hihetetlen, hogy rohan az idő!!!! És mennyit változott azóta!!!!
(Pont reggel gondoltam rá, ahogy Lolora néztem, hogy úgy szülnék már megint!)
Vendég

Szia Linda!

Nagyon szép hajasbaba Natika! :lol:

Műtét: Dorkának a nyakán van egy kis azemölcs-anyajegy szerű cucc... amit le kell műteni 4-5 hónaposan, mivel porcos - vmi fejlődési maradvány vagy mi - ezért altatni kell... na ezen kész vagyok... :cry: :cry:

Valakinek altatták ilyen pici korában a gyerekét????

Jutta

KépKép
jutta

Jutta!
- esetleg egy alkalmi bébiszitter kellene... heti 1x, csakhogy ne szokja meg Dorka, hogy csak velem lehet) mi a fenének????Már bocsi!a gyerkőcök azért nem lesznek állandóan csak veled4Nekem a párom reggel 6-kor elmegy ithonról és este 7-re ér haza!jó van amikor 6-ra!Ő sincsen olyan sokat a gyerkőccel!!!Nem fognak hozzánk nőni,nyugi!Felesleges pénzkidobás a bébiszitter!!!Na ha elakartok menni és nincsen kire hagyni....................!Na akkor elképzelhető!De csak úgy,hogy ne csak veled legyen!! :shock: :shock: Csajok nagyon félreértitek ezt a dolgot!Kivel legyen ha nem velünk anyákkal???????????amikor találkoznak a nagyszülőkkel az éppen elég nekik!Majd megszokják,hogy nem csak mi létezünk!!!Addig meg használjuk ki ezt a kis időt amit vele lehetünk,hiszen úgy elszalad az idő!Na de ez is más téma!!!!!! :D :!: :!: :!: :!:

Kép
Kép
Kép
tiop

Andibab, Beba HA Start Aktív-ot nálunk lehet kapni a Müllerben...
ami ugye meglepő, miután csak vényre van... na mindegy, nézzétek meg esetleg ott!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Tiop!

Igazad van, csakhogy én kb 1-1,5 éves korában vissza szeretnék / meg kell is / menni dolgozni... akkor még éppen nagyon kötődik... tehát gondolom jobb lenne neki, ha már megszokná, hogy más is van... persze akkor már kihasználnánk az időt a párommal és azt a pár órát kettecskén töltenénk...

És mondjuk 1 évig meló mellett is a már bejáratott bébiszitter lenne a gyerekkel... tehát nem lenne akkora sokk neki...

Bocsi, lehet hogy nem vagyok eléggé anyatigris, de én nem is terveztem úgy hogy 3 évig itthon leszek vele, nomeg akkor rögtön 5 év lenne kistesó miatt... ez az én szakmámban és pozíciómban nem annyira megengedett... így is azt kell, hogy mondjam jófejek velem, mert nem vettek fel senkit a helyemre, hanem megpróbáljuk megoldani itthoni segítséggel és azzal, hogy a munkámat szétdobálták egymásközt. (középvezető vagyok pü-i területen)

Már bocsi, de én is bölcsis voltam és nem érzem úgy, hogy vmi alapvető törés lenne az életemben... a sokszor emlegett nyugaton meg anyucik 3 hónap után mehetnek vissza melózni... és legtöbben félállásban meg is teszik... a gyerekek meg nem tűnnek tömegesen zakkantnak.

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!
Tiop:
most úgy csendben megjegyzem, hogy nekem se kevés az a 10 óra, nem azért megyek el, hanem azért, mert nincs más lehetőség, de ezt már kiveséztem.
A fejés fog kelleni szerintem is, sőőt.
Képzeljétek el, lányok, annyira beindult a tejtermelésem, hogy tegnap három óránként lett tele mindkét cicim. Olyan szinten, hogy mivel nem vettem figyelembe és nem fejtem le, olyan csomók lettek benne, hogy én nem voltam képes kimasszírozni. Én nagyon jól tudom, hogy kell, de már annyira elfáradt a vállam és annyira fájt, hogy ekkora fájdalmat már nem bírtam magamnak okozni. Egyébként szopizás közben én mindig masszírozni szoktam pont a tejláz miatt, mert egyszer szinte volt, de 37,5-nél megállt, mert kimasszíroztam és kifejtem. Szóval az lett a vége, hogy megkértem apát, kínozzon meg, szedje ki a csomókat. Hát ne tudjátok meg! Azt hittem, becsinálok!!! Annyira fájt, hogy azt nem bírom elmondani! De akinek már volt csomó a cicijében, tudja mi az! Szóval az én drága férjecském kimasszírozta, ma meg olyan rugalmas lett a cicim, jobb lett, mint újkorában. :):):):).
Igaz, hogy ma is úgy kellett kikönyörögni a babótót reggel hatkor, hogy legyen szíves, egyen egy kicsit, mert anyának fáj a cicije. Mire elkezdett enni, minden tiszta tej volt, szanaszéjjel csurgott mindenhová, el sem kellett indítanom, már folyt. Szóval nincs mese, fejnem kell, vagy meg kell szoptatnom. Most nem tudom, mit csinálja, mert azt beszéltük a férjecskémmel, hogy elmennének anyuékhoz aludni szilveszter éjszaka a babóval. Amikor mi indulnánk, akkor elvinnénk őket kocsival anyuékhoz és utána engem valamelyik kollegám elvinne a szünetben szoptatni a babóhoz, aztán visszamennék és a buli végén meg elmennénk értük, akkor megint szopi és aztán hazamenne az egész bagázs, a kicuccoljuk a felszerelést és alszi. :) Nem tudom, de valahogy nekem ez a legszimpatikusabb legoldás. Vagy marad az, hogy három óránként fejek a kocsiban. Hát nem tudom....

Jutta, Nircee:
Igen, dolgozni megyek, nem szórakozni. Szórakozni el sem mennék, én már nagyon kiszórakoztam magam fiatalabb koromban, egyáltalán nem igénylem, max szórakozás nekem a kirándulás vagy a túrázás, esetleg a teázás, na azt imádom. :):):)
Szóval nem az, hogy lelkiismeretfurdalásom van, csak olyan nem túl jó érzés ez, na, mindegy....
Ja, amúgy cumiból eszik már első perctől, mert sárgulni kezdett a drágám és tömni kellett bele a vizet. Nem adtam neki sokat, mert nem szerette, de volt, amikor szívesen itta, akkor adtam és szépen el is múlt, már szinte teljesen. Meg volt, hogy nem bírtam éjjel felébreszteni és fejnem kellett, aztán cumisüvegből itta meg a tejcit, úgyhogy nincs ezzel gond. Csak nem viszem túlzásba, nehogy elkényelmesedjen a drága, aztán meg nem fog szopizni.

Linda:
még anyuékkal nem volt kettesben, meg anyósékkal sem, de valahogy annyira nincs szívem bárkire bízni, hogy jajj... A nővéremre viszont rá kell bíznom egy-két hónap múlva, ő lesz a keresztanyja és annyira szereti a babót, hogy már nagyon kéri, hadd legyen már nála. Persze, nem sürget, de nála ott merem hagyni, mert nővéremnél jobb anyát nem tudok elképzelni. És már nagyon be van sózva. :)

Szép napot mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tiop, egyáltalán nem ítélünk el a véleményed miatt. Mi is leírtuk, mit gondolunk, és te is leírtad. Erről szól a fórum - ahogy Verna is írta - , és valószínűleg így tudunk a legtöbbet segíteni, hogy leírtjuk a különböző véleményeket, tapasztalatokat.
Én sajnos volt, hogy 6-10 órát távol voltam Márktól egy-egy vizsga miatt, és általában én viseltem nehezebben a hosszú távollétet. Én suli meg utazás közben nem tudtam volna fejni, de szerencsére sose gyulladt be emiatt. Viszont mire hazaértem, olyan volt a cicim, mint a kő. Nálam lehet, hogy alkati sajátosság, hogy ne gyulladt be - lázas se szoktam lenni soha - , de tényleg erre oda kell figyelni, Piroska!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Ja, Verna, emlékszem a tavalyi szilveszterre, Te, Zoriann és én. Igaz nekünk már napokkal előtte szülnünk kellett volna, de Surányi nekem is a lelkemre kötötte, hogy légyszi, ha lehet szilveszterkor ne szüljek már. Zoriann azért szült szilveszterkor, jól el is tünt azóta. Mi meg otthon két tini pezsi társaságában, földrengés közepette vártuk, hogy legyen már valami.... :D
Én is lennék újra várandós, szülnék is, de így építkezés előtt inkább még nem.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Na, mire elküldtem, egy csomó hozzászólás érkezett... Bocs a sok szóismétlésért :oops:

Amúgy épp én is kérni akartam Lindát és Csakegyet, ha olvasnak még bennünket, hogy jelentkezzenek, de aztán nem volt idő megírni.. és csodák csodája, már mindketten itt vannak újra :lol: :lol:

Csakegy, Lilla nagyon szép, jó nagyot nőtt, nagyon ügyes már!
Linda, örülök, hogy sikerült befejezni a szakdogádat! Szegény, Nati, hogy viselte a kórházasdit? Jól van? Nagyon cuki - kis hajasbaba.. Épp mostanában jutott eszembe, hogy fürdés után ti hajszárítüval szárítjátok a haját, vagy csak alaposan megtörlitek?? Márknak is növöget a haja, de eddig még elég volt a szárazra törlés..

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Linda,
De jó,hogy újra írtál.:)
Nati haja egyre sűrűbb,nem?
Szegénykém,szörnyű lehet ilyen picinek egy műtétet átélni.
Szerencsére azért később már nem fog rá emlékezni.
Mennyit voltatok a kórházban?

Múltkoriban írtam,hogy Levi fogyott.
Na,azóta napi 3× tápszer+mellé főtt étel rendszeresen.
Elég sokat is eszik,de sajnos nem hízik...:(
Majd kedden kell vissza menünk méreckedni,de én látom,hogy megint fogyott,olyan kis vékonyka.:(
Már anniyra ideges vagyok,remélem nincs semmi baja!!! :cry:
Csak nem értem,hogy miért nem hízik,hiszen annyit eszik...jó,nagyon sokat mozog,a dokinő szerint hiperaktív lesz,vagy már most az,de ettől még nem kellene fogynia...:(
Az biztos,hogy madj kedden,ha valóban fogyást mutat és megint engem piszkálnak,hogy "nem etetem rendesen" akkor dokit váltok...,mert más múltkor is kértem,hogy vizsgája már meg alaposabban a gyereket,vagy legalább utaljon be valahová,ahol ezt megteszik,de nem... :twisted: :twisted: :twisted:

Pimpoka,
Zoriannék jól vannak,nagyon nagyot nőzz Jázmin,a haja még mindig rengeteg,nagyon szép kislány.
Van neki egy honlapja,szerintem nem lesz mérges,ha leíroma címét,mert így legalább tudjátok,miért nincs ideje ide írni.
http://www.zoriann.mlap.hu

Kép
mano83

http://zoriann.gportal.hu ez van teljesen kész Neki :)

Kép
mano83

Pimpoka,
Nagyon köszi a Müller-es tippet! Gyorsan meg is néztem a honlapjukat - persze csak német nyelvű, szerencsére annyit tudok németül, hogy el bírjam olvasni - és összesen 4 üzletük van M.o-on, de egy sincs a fővárosban... :x A legközelebbi Vecsésen van, megpróbálunk eljutni oda, mostmár nagyon kíváncsi vagyok a készletükre! Ha nem kell recepttel rohangálni fűhöz-fához, és van a boltban tápi, akkor jól feltankolunk belőle! :D

Piroska,
írok privit!

Üdv mindenkinek!
andibab

Tiop: :wink:

thenus

Szerintem váltsunk témát csajok!!!!!!! :!: :D :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Andibab, ha nincs, megveszem neked itt és elpostázom, gyakran járunk oda. Sőt még fel is tudom küldeni az Oktogonhoz. Szólj nyugodtan!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntést!! Öregszünk, mint a fene!! :shock: :D

Piroska!!
Nekem Dóri nem alszik sehol sem , csak itthon és a kocsiban. Idegen helyen ha le akarom tenni, csak sír és nyűglődik. Azért szilveszter előtt tartsatok "főpróbát" ti is, nehogy akkor derüljön ki, hogy a lányzónak nagyon idegen a hely aludni. :wink:

Natinak jobbulást!! Szegényke ilyen picin már miket kell átélnie!

Jutta!
Szerintem nem lesz gond az altatásból, biztos csak arra a negyed órára altatják amíg tart a műtét. Eddig nem is említetted, hogy Dorkánál van ez a valami-kinövés.
A karrier-család dilemma megint klassz kis vitatéma, de én nem kezdek bele.

Végre sütöget a nap, lassan ébred Dóri és zúzunk ki a levegőre.

KépKép
tüccs

Andi,
Tőlünk Vecsés 15 perc,az új Market Centerben van Müller,ha gondolod,veszek pár dobozzal és már a hétvégén találkozhatunk is valahol,vagy elviszem oda,ami Neked a legközelebb van.

Kép

Kép
mano83

Tüccs,
Dórinak BOLDOG HÓFORDULÓT!:)

Kép
mano83

Andi!
Én a tescoban és az auchanban is láttam már tápit, de lehet hogy az nagyobbaknak van ???? Még sose néztem meg rendesen...

KépKép
tüccs

Ja, elfelejtettem, bocs, hogy ide teszem föl, tudom, hogy nem adok-veszek topik, de Lelle nélkül vettem egy overált, ami természetesen nagy lett rá, a blokkot már nem találom(nincs egy hete). Ha kell lemérem, de ez tényleg 92-es, nekem kisebbnek tűnt. 5000 volt, 3500-ért odaadom. Jövőre már nem hiszem, hogy jó lesz ránk. Pedig tök jó, a kezénél visszafordítható, hogy ha nincs kesztyű ne fázzon, a lábánál is gombbal összezárható, a lábak között szétzippzárolható és a bokáig lehúzható az első két zippzár.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

a szétnyitott lemaradt...
csak közben Lelle is felkelt...

A bélése vastag vatelin, polárral bélelt.

Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Jaj, nagyon köszi lányok, annyira rendesek vagytok a segítséggel!

Mano,
köszi, de épp most izzítottam a férjemet, hogy mennie kell Vecsésre, az idejéből kitelik, mert ma elméletileg szabin van, de bement abba a nyomorult laktanyába már megint, mintha nélküle megállna az élet, pedig úgy tudtam, nincs háború... Na mindegy, csak kezd kicsit elegem lenni a munkatársai töketlenkedéseiből!!! :evil:

Tüccs,
az auchanban meg a tescoban nagyobb babáknak való tápikat lehet kapni, asszem csak 6 hónapos kortól valókat. Boginak még mindig ott veszem a BEBA 2+ vaníliásat, mert abból imádja a kakaót. Mikor fog már rendeset is inni??? Pedig a normál tejet szereti, kifejezetten szokta kérni, szinte minden reggel, amikor tejeskávézom. :wink:

Sziasztok!
andibab

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?