Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, amig anyucikámnál várom az ebcsit.
Reggel dokinál minden oksika volt :D
21 mm-es a kis drága, van már agya, keze és lába (útóbbit mozgatta is kicsit) A köldökzsínór is jól látszódott. Minden rendbe van vele és a kora is teljesen oksi a méreteihez. 4 hét múlva kontrol, de elötte 3 hét múlva a 12. hetes kötelező UH. Na és persze fel kell keresnem a védőnőmet aki, adja a beutalókat a kötelező vizsgálatokra. Egy csomó mindent elfelejtettem megkérdezni a dokitól :roll: ilyenkor mindig elfelejtem, de sebaj lesz dolga a védőnőnek is. :)
Most megyek kész a brassói.
Pusszantás, holnap jövök, ma ugyanis suli van.

madiani

Ani,

Nagyon örülök, hogy minden rendben van veletek :lol: :lol: . Képet nem kaptál????

Én is mindig elfelejtek egy csomó mindent, amit meg akarok kérdezni, ezért néha felírom egy papírra. :lol: :lol: :lol:

Már most is készülök az esti vzsgálatra, hogy mit fogok kérdezni. :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Sziasztok!

Ani
Én is örülök hogy minden rendben,tegnap csak felkukkantottam és láttam hogy írtad hogy izgulsz és reggel gondoltam rád!
A dokival kapcsolatban ugyanígy vagyok én is,azóta kis cetlizek és ha a dokinál elfelejtetem akkor a védőnőnél előveszem a cetlimet:)

Mi is jól vagyunk, a párom 2napig itthon volt és olyan nagyon jó volt...filmeztünk,összebújtunk :oops: .a picurka is elkezdett mozgolódni végre..

Ma megbeszéltük a párommal hogy elsétálok a turiba(ami vasutnál van majdnem) és úgy megyek hogy a melóból hazafelé ő feltud venni hogy ne kelljen cipekedem:)Remélem tudok venni ezt azt..eddig még nem mertem én sem venni semmit a picinek de az az igazság hogy az előző dolog is azt bizonyítja hogy nem azon múlik hogy veszünk-e bármit is..én az előző babánál sem mertem venni semmit és mégis..a Kriszti meg emlékszem pár hete nála voltam és mutogatta a szebbnél szebb pici ruhácskákat és ma már ott van a pici babája..:)

Mindenkinek szép napot!
Vendég

Ani, gratula a picurodhoz, annyira jó érzés, mikor minden rendben van...:)
Képzeljétek, LÁTSZIK, ahogy mozog a pici zsebihalacskám! Komolyan, nagyon picit, de behullámzik amerre mászkál...ilyet ma csinált először, fél órán át figyeltem, egyszerűen nem tudtam elhinni. Remélem este is játszik ilyet, hogy apa is láthassa!! :D
Vendég

Márti!

Ez olyan jó dolog...nekem még nem jutott eszembe figyelni de most hogy írtad... :)
Reméljük este is megmutatja mit tud! :D
Vendég

Elfelejtettem írni hogy megvettem életem első pici baba ruháit..igazából a párom választotta őket,csak pár darab de olyan jó érzés :D :oops:
Vendég

Sziasztok lányok!!!

Hát, mi is megjöttünk és az első igazi munkanapnak és vége :P :P :P
Az őrség mesés volt, a táj csodálatos, az emerek kedvesek, barátságosak, nyugisak, a lenti gyógyvíz meg egyszerűen nagyon fincsi volt :-))). Még az energiaparkban is jártunk, jól fel is tőltődtem :P :P

Vicuska,
hajrá tüszőnövelés, mindent bele, a végén még ikreink lesznek!!!! :wink:
Mikor is mész legközelebb???

Ani,
hát ez nagyszerűűűűűűűűűűűűű hír!!!!! Akkor most már nagyon tessék megnyugodni, mert minden rendben és terhes vagy, egészséges kis pocaklakót nevelgetsz!!!!!

Márti,
ez igen, lassan olyan lesz a pocid, mint a balaton, úgy fog hullámozni :wink: mázlista vagy, hogy ilyen hamar érzed!!!! Remélem már meggyógyultál és minden okés!!!!

Krixta,
látod, nektek is csak egy kis nyugi és békesség kellett és már nálatok is mozog a kis örökmozgó!!!

Judy,
hát, sajnálom Bazsit, már nagyon kell az a műtét úgy látszik... Drukkolok, hogy ő is rendbe jöjjön addig!!!!
Dokihoz mára küldtem egy kalappal, már valószínű túl vagy rajta!!

Kata,
nálatok minden rendben? Gery baba ébreszt reggelente?

Maci,
vigyázz ám a jeges macikkal!!! És érezzétek jól egymást, bár valószínű ezt már csak visszafele olvasod :P

Chrissyy,
ma este bejelölöm Martinkát, nem menekül :wink: Kitartás és kiadós pihenést kívánok!!!

Andi,
hűűűű, már csak pár nap és gyönyörű ruhában mesés pillanatok között fogsz igent mondani :P . Drukkolok a jó időhöz!!!!

Lányok, BB publikus tájékoztatót fog tartani az őssejtekről, ha érdekel valakit nézze meg a honlapját, ott lehet jelentkezni :wink: :
http://www.barnabasbata.atw.hu/

Valószínű most már ritkábban fogok jönni, mert munka van, estére pedig hulla vagyok...
Szép álmokat és kellemes összebújást :oops: :oops:
Vendég

Halihó!

Nem tűntem el, de péntek óta jövés menés van.
Szombaton lakodalomban voltunk, ami kimondottan jól sikerült. Hát őszíntén bevallom, egy kicsit sajnáltam, hogy pocakos vagyok :oops: ! Jót tudtam volna bulizni. Nem az zavart, hogy nem koccinthattam a többiekkel, hanem az, hogy kis laza táncocskát nyomtunk a párommal, sőt, sajnos elég kicsi volt a tánctér, és amikor sokan táncoltak inkább leűltünk, nehogy valaki véletlenül megüsse a pocakomat :roll: ! Sebaj! Viszont most készülünk a sajátunkra. Minden nap van valami, de szerencsére már csak apróságok!

Nati, ahogy olvasom minden szupi volt az Őrségben :wink: !

Chrissyy, én is visszajelöltem azt a szupi srácot az iwiw-en! Nagyon édi! :lol:

Judy, remélem Bazsinak most nem lesz elhalasztva a műtét, és addigra kutya baja lesz már! Egyébként a saját tapasztalatom szerint mondom, hogy miután kivették a mandulámat (igaz csak az orrmandulámat) sokkal kevesebbszer voltam beteg. Előtte kínszenvedés volt minden tél.

Márti, tök jó, hogy már érzed a picit! Én még nem érzem most sem :cry: !

Tényleg, Kata, Judy ti mikor éreztétek előszőr?

Ani, örülök, hogy minden oké volt a dokinál! A kérdéseidet, meg tényleg írjad össze, és ne érezd cikinek, ha előveszed a fecedlit a dokinál :wink: !

ezt most elküldöm, mielőtt elszállna!

Kép
tand

Andi,
szerintem az lesz a kis apróságotok nászajándéka, hogy amikor kimondjátok az igent, megmozdul és onnan nincs megállás!!!! Ne izgulj, biztos minden rendben lesz!!!!
Vendég

Sziasztok,

Tegnap esti dokiviziten minden rendben volt. Méhszáj teljesen zárt, kicsikénkkel is minden ok, 23 hetes méretei vannak,végig rugkapált amíg moziztuk, és már a saját dokim is megerősítet abban, hogy nincs kukac. Innentől kezdve nyugodt szívvel veszem meg a lányos rucikat.

Amin viszont kiakadtam:

EDA Fehérváron

Ha napközben vajúdok, akkor is csak korlátozott számban adnak EDA-s fájdalomcsillapítást, függ a szülő nők számától.
Ha éjszaka vagy hétvégén szülök, és EDA-t szeretnék, már előre le kell beszélnem a megfelelő dokival (nem mindenki jogosult bekötni a gerincbe ezt a szondát)ugyanugy mintha fogadott szülészem lenne, hogy én ezzel szeretnék szülni, és ugyanugy fizeni kell neki egy előre megbeszélt összeget. :evil: :evil: :evil:
Hihetetlen csajok, hogy ma már az egész szülés egy "business" legalábbis a dokiknak.

Na már most mivel az én méhszájam ugye tudjuk, hogy plasztikázott és heges, vagyis a rugalmassága egyenlő a nullával, mindenképpen szeretnék EDA-t abban az esetben, ha elhúzódó szülésem lesz. Vagyis a gatyámat oda fogom fizetni. :evil: :evil:

Ezt most elküldöm ielőtt elszálna.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Andi,

Én a 3. babát sajna csak a 19. héten éreztem először, de Bazsit a 18. héten, Danit pedig a 16. héten.
Igaz, hogy Barbit későn éreztem, de azóta nincs megállás, egyfolytában mozog, és nagyon muris ahogy a hasamon is lehet látni éppen merre tart. :lol: :lol:

Ja és Bazsi pont az esküvőnk napján moccant meg, szóval lehet a tiétek is erre hajt. :lol: :lol:

Nati,

Örülök, hogy jól sikerült a pihi, és remélem a gyógyvíz meghozza a hatását. :lol: :lol:

Bazsi hála istennek joban van, nem kellett antibiotikum, egy kicsit köhécsel, de arra meg szedi a homeopatias szirupot.
Én sem akarom már ezt a műtétet kihagyni.

Krixta,

Gratula az első babóciruhához. :lol: :lol: Innentől kezdve nincs megállás. :lol: :lol:

Márti,

Ugye milyen jó nézni, ahogy a pocakodban mászkál a kicsi???? Az én esti elfoglaltságom is az, hogy nézegetem a pocimat, és találgatok, hogy most éppen mit csinálhat. :lol: :lol:

Ani,

Majd beírod a tábliba, hogy oktőber 30 - védőnő és november 21 - nőgyógyi vizsgálat.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Sziasztok!
Krixta, ugye milyen jó piciruhákat gyűjtögetni?? És kimosni és szagolgatni a szekrénybe, ahol babaillat lesz...:D

Andi, szurkolok, hogy jó idő legyen, biztos minden rendben lesz. Én eszméletlenül izgultam az esküvőnk előtt, hogy tuti mindenki ott legyen, minden fizetett ember csinálja a dolgát, senki ne rontson el semmit, főleg mi ne essünk majd hasra, stb, és az a pár perc, amíg felöltözve, szépen, gyönyörű hajjal vársz, hogy elkezdődjön az egész, na az egy napnak tűnik... Hova mentek fényképezkedni? Nászút? Amúgy szerintem is megmoccan szombaton, ha más nem az izgalomtól, vagy majd másnap, mikor pihenni szeretnétek...:D Nekem mindenki azt mondogatja, hogy azért érzem, mert vékony a hasfalam. Remélem ebből nem lesz gondom!

Judy tök kiakasztó, amit az EDA-ról írtál! Nem igaz, hogy ebből is pénzt kell csinálni!! Eddig amúgy nem tudtam erről a módszerről se semmit, mindig tanulok itt valamit! :) Tök jó, hogy tuti a neme, mrá úgy szeretném tudni én is, milyenféle picúr úszkál bennem!

Nati, kösz már jól vagyok, csodaszer a leírhatatlan nevű homeos pasztilla!! :D Nagyon szorítok, hogy igenis legyenek ikreid, amennyit vártál rá!! Vicuska, neked is kívánok minél előbbi babázást!

Tényleg, most vettem észre, hogy pont karácsony hetében leszek 24 hetes! :D
Vendég

Sziasztok Lányok :D !

A szakadó esőnek köszönhetően itthon maradt a párom velem... :D :D :D :D :D :D :D :D

Judy örülök hogy veletek is minden rendben van,viszont amit írtál az Eda-ról eléggé elkeserítő..hihetetlen ez az ország,komolyan..

Andi már csak pár nap van hátra a nagy napig! :D

Ezek a babaruhák annyira aranyosak..tegnap este csak ültem és nézegettem őket.. :oops:

Képzeljétek mi történt velem..ez annyira jó dolog hogy megosztom veletek..
Ugye tudjátok mi történt az előző babánkal...amikor kiderült hogy újra babát várunk azt mondta a dokim hogy vegyünk szívhangvizsgálót itthonra..sajna 60ezer ft,ennyit nem engedhetünk meg magunknak bármennyire is szeretnénk..a védőnő azt javasolta vegyünk sztetoszkópot az olcsóbb és ha már nagyobb a baba (20.hét után kb.) akkor azzal is lehet hallani a szivecskéjét..nézegettem a neten de az is elég drága..(20ezer)tegnap találtam egy licitálós oldalon egy pasit aki feltette a sajátját 2000ft-ért..írtam neki hogy nekem ez nagyon fontos lenne és mondjon egy árat amennyiért megvehetem rögtön..kérdezte hogy miért fontos,nagy vonalakban megírtam neki erre ma írta hogy neki csak hobbi az árverés és hogy nem ezen gazdagodik meg és hogy van 4gyereke és áttudja érezni mekkora fájdalom ért...szóval szeretné ingyen nekünk adni a sztetoszkópot...persze próbáltam meggyőzni hogy kifizetem az árát de azt írta szó sem lehet róla..nagyon meghatódtam ezen,jó hogy vannak még ilyen emberek...

A 24.héten szeretnék már túl lenni amúgy mert akkor történt a múltkor a baj...úgy félek.. :(

Ne haragudjatok a sok dumáért de ezt mindenképp szerettem volna megosztani veletek!

Szép napot nektek!
Vendég

Krixta,
ez nagyon jó hír!!!! Én is hiszek még ebben (sokszor túl naivan), hogy vannak még jó emberek. Ezek viszont annyi erőt adnak az embernek, hogy szárnyalni tud tőle :P :P !!!!

Judy,
mitől heges a méhszájad? A szülésektől vagy valami mástól? (az enyém is az, azért nem tudtam eddig teherbe esni - de elvileg ki lett tágítva és állítólag egy méhszájseb okozta, amit 7 éve fagyasztottak).
Az EDA az az epidurális érzéstelenítés? És altató orvost kell "fogadni", akinek szintén "fix ára" van? Jól értettem? Nemcsak konzultálni kell az altatóval, úgy mint egy sima altatásos műtét előtt???
Hát ez észbontó....

Márti,
szerintem ne félj azért mert vékony a hasfalad!! Szerintem ez annyit jelent, hogy nincs rajta plusz dolog, ami felfogná a mozgást (nálam látod van, nem is tudom mikor fogom érezni???)

Kata, Vicuska, többiek, hol vagytok?????
Vendég

Nati,

Azért heges a méhszájam, mert a 2. szülésnél tropára ment az egész méhszáj, és egy ugymond méhszájplasztikát kellett rajta csinálni. Emiatt ugye nem rugalmas, nem tud ugy tágulni, és 99% hogy repedni fog, a kérdés csak az, hogy pár óra mulva szétreped, vagy csak mondjuk 20 óra mulva.

Az EDA nem érzéstelenítés, hanem fájdalomcsillapító amit egy szondán keresztül adagolnak a gerincbe. Nem zsibbadsz el, csak a görcsöket nem érzed. És igen, külön kell érte fizetni az arra jogosult dokinak, hogy ha megindul a szülésem jöjjön be a kórházba, és kösse be a szondát a gerincbe.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Sziasztok, jó régen voltam már, bár azért olvastalak benneteket :D !

Judy nagyon aranyosak a vonalzóid :D , szegény Bazsi gyógyuljon meg mihamarabb és végre legyen meg az a fránya műtét. Szuper, hogy sikerült komódot vennetek. Ha nálunk jön majd a kistesó akkor most kell vennük kiságyat(Levinél kaptunk, de ami most van az marad is az ővé mert átalakítható nagy ággyá, praktikus nagyon), meg új babakocsit is szeretnénk venni ami szélesebb stb....Szóval izgi lesz majd a vásárlás megint. Januárban kezdünk :D , a fogigátlót már abbahagytam, hogy tisztuljon a szervezetem. Az EDA-s dolog nem semmi, nem tudtam, hogy így működik, én próbáltam érzéstelenítőt kérni mikor iszonyatos fájdalmaim voltak, de a dokim nem mondott semmit, úgy látszik látta, hogy stramp vagyok és bírom :D , aztán már el is feledkeztem róla mert nemsokára már ki is bújt Levikém :D .

Nati örülök, hogy jól éreztétek magatokat az Őrségben, biztos csodálatos hely, én még nem voltam, de biztos egyszer elmegyünk mi is. Milyen volt a szállás?

Krixta örülök, hogy megnyugodtál és a babóci is mozgolódik, ő is meg akar biztos nyugtatni, hogy anyuci itt vagyok és most minden rendben lesz :D . A kisruhákat meg nyugodtan gyűjtögesd én sem tudtam megállni, hogy ne vegyek, tényleg nem attól lesz baja a babának, igaz én nem is vagyok babonás.

Kriszti jó, hogy jelentkeztél, pihenj sokat és várunk vissza sok képpel :D . Martinkát én is bejelöltem, ő is egy kis szívtipró :D . Levinek is van ugyanilyen kutyusos rugija amiben Martinka van a képen, szeretem mert olyan jó puha. Vigyázz magatokra, sétálni meg gondolom nem mostanában tudtok menni :( .

Anita én már gratuláltam, de azért is nagy gratula és boldog babavárást, tudtam én, hogy minden rendben lesz és ott a baba :D . Majd hívlak akkor, hogy mikor mennénk Ágiékhoz, ha ráérsz.

Gabi, nemsokára szülsz :D , hamar lepörgött ez a kilenc hónap igaz? Ha még hallasz babaexpóról vagy börzéről akkor szólj légyszi mert én is mennék, vennék egy-két dolgot Levinek.

Vicuska drukkolok az ikrekhez!!!

Macika gratulálok a kiskönyvedhez, biztos jó érzés, hogy most már hivatalosan is kismama vagy.

Ne haragudjon akinek nem írtam :oops: , mindenkit puszilok!

KépKép
vikike_

Hello, sajna most nem nagyon jövök, mert szakdogát írok. Holnap délelőtt meg megyek 3 napos tréningre Balatonfüredre, úgyhogy majd vasárnap este leszek megint.

Vicuska, ugye azért ide is fogsz írni?? Tegnap is aktívan írogattál a megint megjött topicba, de meg nem is jöttél, csak egy picurkát... :( Pedig kíváncsiak vagyunk ám rád!!

Ani, gratulálok a picurkához!! Szörnyű, hogy meg tudják ijeszteni a dokik a kismamikat!! (mármint múltkor)

Tand, na, érezted már a babót?? Nem kell félni, ha még nem, lesz még elég alkalmad rá, hogy érezzed!! Lehet, hogy tényleg nászajándéknak szánja az első megmozdulását!! Én igazából először kereken a 18. héten éreztem. Azóta is nyomul a drága ezerrel. :wink:
Elvileg szombatra csak picurka esőket mondanak, nem lesz nagy zuhé!! reméljük az esküvőtök alatt szép idő lesz!! Hénykor keltek egybe?? De szép lett :wink:

Judy, remélem jó a pelenkázó!! Akkor mostmár nincs benned semmi kétely a puncissággal kapcsolatosan! Irány rucikat venni!! :lol: Ez az EDA-s dolog nem semmi!! :twisted:

Nati, pár nap múlva meglátjuk, jó hatással volt-e a gyógyvíz a petikéidre!!! :P

Krixta, nem semmi, hogy még léteznek ilyen emberek!! Mikor kapjátok kézhez??

Vikike, tök izgi lehet, hogy már a második babára készültök. Jól tetted, hogy abbahagytad a fogigátlót!!

Nálam most volt a védőnő, kb másfél órát dumcsiztunk, jó volt. Ma is voltam anyával turkiban, vettem pici zoknikat Gerinek 12 Ft/ pár áron, meg Next sapkát, meg ilyesmiket. Imádom már most a kisfickónkat, már nagyon várom, hogy kibújjon.... Persze azért még van ideje bent maradni, de már nagyon kíváncsi vagyok rá!! :lol:

Kép

Kép

Kata & Gege & Nórika :)
hoppá

Kata, Viki! Ne ijesztgessetek, miért olyan fontos ez a gyógyszerabbahagyás?? Nekem mindenki azt mondta, nyugodtan vágjak bele rögtön miután abbahagytam, mivel ha a szervezetem még nem állt be a normális ciklusra (általában kell rá legalább 1 hónap), akkor úgysem leszek terhes, így is lett. Ezen a parán átmentem már egyszer, mikor úgy fél éve azt hittem, terhes vagyok (közti vérzésem volt és előző hónapban olyan furán jött meg), féltem, hogy ha igen, gáz lesz, mert szedtem rá a bogyót, stb. Na erre felhívtam kersztanyámat, (akit már emlegettem, szülésznő 20 éve) hogy ilyenkor mi van. Azt mondta ez ilyenkor mindent vagy semmit alapon megy, ne aggódjak, ha terhes vagyok hagyjam abba a bogyót és ennyi. Ugyanezt mondta még 2 orvos, meg most a védőnő: a fogigátló női hormonpótlék, vegyianyag nincs benne, meg semmi olyan ami károsítja a magzatot. Szóval szerintem nem baj, ha nem vár az ember...Vagy Ti máshogy tudjátok?
Krixta, tök jó hogy ingyen megkapod, ritkaság az ilyen! :)Személyesen vagy postán?
Vendég

na most visszaolvastam és rájöttem, hogy lehet félreérthető voltam: szóval abbahagytam május elején és július elején lettem terhes. Gracialt szedtem.
Kata tök jó lenne, ha én is már a szakdolimnál tartanék...melyik turkiban voltál? Én elhalasztottam holnapra, mert úgyis arrafelé megyek, be a kórházba az AFP-ért (szorítsatok!!:)) meg az ellenanyagért és visszafelé útbaejtem a balit.
Vendég

hmm nem fér el a drukk az aláírásomba...asszem kiszedem a karácsonyi vonalzót.
Vendég

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a drukkokat!

Javítom azonnal a táblicseket!

Márti, nekem is azt mondta a doki hogy nyugodtan gyógyi után egyből próbálkozhatunk, ha még hattással van a gyógyi ugyse fogan meg a baba. Sztem Viki is azért hagyta abba hogy januártól (amikor már élesbe csinálják) minnél elöbb összejöjjön a kistesó :) Az AFP eredményért drukkolok nagyon!

Kata, 3 napos tréning (nem hangzik valami jól). Jó neked hogy rendes a védőnőd, remélem az enyém is az lesz.

Judy, ez az érzéstelenítős dolog nagyon meglepett :evil: Szőrnyű hogy ilyen pénzéhes világba élünk. Örülök hogy minden rendbe veletek.

Kriszta, ne izgulj minden rendbe lesz a babátokkal. Nagyon örülök amikor ilyet olvasok, vannak még önzetlen emberek (ez nagyon jó!)

Andi, már csak 2 nap, huh nagyon izgi (bár én tök nyugis voltam az utcsó pillanatig). Akkor fogtam fel hogy mi is történt amikor már a levest ettük. Életed legcsodálatosabb napja lesz meglásd. A mi esküvőnkön egész este esett az eső, de annyira hogy a sofőrünk (Seregélyesen volt a lagzi és Fehérvárra hazaszállítattuk a vendégeket) 1,5 óra allatt tudta megtenni a 20 perces utat (pedig profi sofőr). De senkinek nem maradt ez meg rossz emlékként. Az időlyárás egy alapból jó bulit nem tud elrontani. Csodálatos lesz, te pedig gyönyörű. :)

Nati, üdv újra itthon, remélem a gyógyvíz megtette hatásást :) Várunk ha ritkábban is de gyere :)

Vikikém köszike, ma elég nyügi voltam, bocsika!

Vicuska? Gyere hozzánk is :)

Ha valakinek nem reagáltam bocsika!

Voltam ma a Csnk-ba. Megkaptam a beutelókat. Mi az a Wassermann vizsgálat? A védőnőm a Kelemen B. uti gyermekrendelőbe van csütörtökönként 8 tól. De mivel jövőhéten ünnep lesz, így csak két hét múlva tudok menni. :( Még várnom kell a kiskönyvemre. Viszont a Csnk-ba anycámék szomszédja segített a beutalók megszerzésébe, (dokit nem is láttam) és még vizitdíjjat se kell majd fizetnem. Bár ezt nem tudom hogy kiváltság-e, de úgy mondta a nőci mintha az lenne.
Na ezt most elküldöm

madiani

Nem tudjátok mennyi idő allat lesznek kész a vizsgálatok? HepatitisB,Toxoplasma,Wassermann,vér vizelet? És ezt mind egy helyen csinálják? Egy vér és vizeletből? Bocsi ehez kicsit hülye vagyok

madiani

Hát én úgy tudom Ani, hogy másnapra megvan az, amit neked odaadnak, az pedig csak a vér+vizelet. A többit a védőnőtől tudod meg mikor legközelebb mész, de ha baj van, kötelesek értesíteni. (mondjuk a ha pozitív a toxoplazmád)
Vendég

ja és igen, egy helyen egy alkalommal. De vigyél pisit, mert nekem is bacis lett az ott-pisi, befertőzte a többi pohár.
Vendég

És mi van akkor ha a védőnőm elöbb megkapja az eredményeimet de engem még nem is látott? Na ez érdekes lesz...

madiani

Ani, szerintem hívd fel a védőnőt, lehet, hogy ad időpontot. Ja, a beutalókért, vérvételért, kismamisággal kapcsolatos dolgokért nem kell vizitdíjat fizetni!!! A pisit tényleg jobb vinni otthonról, nem ott pisilni, mert az ottani budi miatt tuti meglátogat a rókacsalád! :lol:
Egy vérvétel lesz az összes vizsgálathoz, te másnapra kapod meg a vér+ vizelet eredményét, a többit asszem 3 hét (de nem 100 %) múlva a védőnődnek küldik.

Nem lesz olyan vészes a 3 napos tréning, már 1 éve volt ilyen. Reggeli, ebéd, vacsi, összesen 4x200 perces előadás-gyakorlat együtt, meg ott kell (ezidőalatt) dolgozatokat írni az ott elhangzottakból. Legalább nem itthon kell vele szendvedni...

Vicuska, még mindig nem jöttél..... :?

Kép

Kép

hoppá

Köszi Csajok! Holnap megnézem a védőnő számát és fel is hívom. Elvileg a szomszédnak is ugyanaz a védőnője ugye? Lehet átkopogok. :) Pisit vinni fogok. :)

madiani

Megkérdeztem a szomszéd csajszikát (Heni), azt mondta nagyon rendes és segítőkész a védőnő. Holnap fel is hívom. Látszott Heni arcán hogy örül a babánknak (nem is ismerjük igazán egymást) olyan jó érzés amikor más is így örül a boldogságunknak.

madiani

Ani, és Heni állapotos, vagy már van baba náluk??

Kép

Kép

hoppá

Már megvan a baba (Nóra), valamikor nyáron született, de olyan gyorsan nő, csak csodálom amikor látom. Sajna nem igazán tartjuk velük a kapcsolatot, csak köszönünk meg megcsodáljuk a picurt. de majd talán a gyerekek összehoznak minket.

madiani

Sziasztok,
Ani,
nálatok aztán jól besűrűsödött a program :P :P De ez szuper!!!! Hétfőn már mész is vérvételre :P :P

Lányok,
én már átestem a toxoplazmiozuson (ha ez a neve) - akkor ez azt jelenti, hogy védett vagyok??? :P Tehát ha kismamaként pozitív lesz, nem kell gyogyit szednem??? Szombaton érdeklődtem meg a meddőségin, hát nem lett a szívem csücske az ottani csaj...
Viszont a prolactinom most jó lett :P :P A többi hormon vacak, de azzal most nem törődök :wink:

Kata,
ez a tréning a sulihoz kell??? Élvezz ki szerintem minden percét, talán ez lesz az utolsó Gery baba nélkül, aztán már el se akarsz menni otthonról miatta :wink:

Hűűű, Andi már tényleg csak két nap, gondolok majd Rátok szombaton!!!!

Márti,
a fogigátló miatt ne aggódj, egészséges kismami vagy, akinek akkora szerencséje van, hogy nagyon korán megérezte a rugdizást :P :P
AFP eredménnyel gyere ám holnap!!!!

Krixta,
tessék megnyugodni, élvezni a babavárást és vásárolgatni :P Nincs para, azt a babytek is megérzi!!! Lásd Krisztát, nekik is milyen szép Martinkájuk született :P

Viki,
de jó, hogy jössz!!!! Levi baba hogy van? Tetszik az új vonalzód, bár nekem a mosógépes volt a kedvenc képem :wink:

Judy,
köszi amit írtál, most már legalább ezt is tudom...
Gondolom jó érzés hogy van már komód. meglásd hamarosan "belakod" majd és tele lesz!!!

Vicuska,
holnap inszem???? Tessék ide is jönni, ez nem fair!!! Csak a táblicskuból tudom, hogy holnap nagy nap lesz :shock: Hányra mentek? Mikor gondoljunk Rátok nagyon de nagyon????

Remélem senkit nem hagytam ki :oops:
Megyek, körbenézek, gyűjtök infót Vicuskáról....
Vendég

Nati, nem értek a toxoplasma-hoz. Nem tudom mi van ha pozitív vagy ha negatív. A meddőségibe a csajt meg nem is kell a szívedbe zárni. :)

Vicuska? Adj jelet magadról!

Megy a drukk holnap Vicuskának és Mártinak!!!!!!

madiani

Toxoplasma!
A kismama jelölt még a terhesség előtt kérhet ellenanyag vizsgálatot, ha ez negatív, semmi ok az aggodalomra. De akkor sem kell rosszra gondolni, ha ez pozitív, hiszen a pozitív ellenanyag teszt azt bizonyítja, hogy a páciens találkozott már a kórokozóval és védettséget is szerzett ellene, tehát nem fog újrafertőződni és nem fogja a magzatát sem megfertőzni. Fontos tudni tehát, hogy akkor sem kell aggódni, ha a terhesség előtti ellenanyag vizsgálat mind a kismamajelölt, mind a ház kedvenc macskája esetében pozitív eredményt hoz. Ha a cica tesztje pozitív és a kismamajelölté negatív, szintén nincs ok aggodalomra. Ha ez a kismama meg is fertőződik, a toxoplazmát nem a macskától, hanem valami más módon kapja el.
Ha a kismamajelölt és a macskája is negatív, illetve ha a kismama már várandós és a tesztje negatív, a következő elővigyázatossági intézkedésekkel a fertőzés esélye a minimumra csökkenthető:

*

teljesen süssük át vagy főzzük meg a húst, a vágókéseket mossuk meg,
*

bő vízben mossuk meg a gyümölcsöket és a zöldségeket,

a használaton kívüli kerti homokozót fedjük le,
*

viseljünk kesztyűt a kertészkedéshez,
*

tartsuk a macskát házon belül,
*

a macskavécét reggel és este tisztítsuk ki bő vízzel (a tojásokra a vegyszerek nem hatnak),
*

a macskavécé tisztítását bízzuk a család más tagjaira vagy végezzük gumikesztyűben és utána mossunk kezet,
*

csak megbízható gyári táppal etessük a macskát,
*

a macska simogatása, fésülése után mossunk kezet.

KépKép
vikike_

Anta én úgy tudom, hogy a Wassermann vizsgálat a vérbajra utal, de a legjobb ha megkérdezed a vérvételnél vagy a védőnőd. Jobbulást, lassan talán már elmúlik a rosszullét.

Márti a fogigátlót azért hagytam abba, hogy elöbb sikerüljön teherbeesnem, mert lehet még hatása ha abbahagyom és rögtön kistesó project. Nekem is mondta a dokim anno, hogy nem gond ha abbahagyom a bogyeszt és rögtön babát tervezünk, úgyhogy ne izgulj nincs semmi gond :D .

Kata igen, elég izgi lesz megint babát várni :D , bár megmondom őszintén, hogy a szülést nem várom, nekem baromi hosszú volt és fájdalmas, meg sem tudom mondani mennyit nyomtam mire Levi kibújt :shock: , a vajúdás is hosszú volt, reggel 6-tól voltak erős fájdalmaim ami du. fél kettőig tartott :roll: . Remélem a kistesónál már könyebb lesz. De a lényeg, hogy mindenkinek olyan gyors és szuper szülést kívánok mint Krisztinél :D .

Nati, köszöni Levikém jól van :D , olyan szépen eljátszik már egyedül is mikor nekem dolgom van, de azért még mindig követ a konyhába és csimpaszkodik a lábamba, hogy vegyem fel(ő is látni szeretné amit csinálok :D ).
A képet kicserélem a kedvedért a mosógépesre :D :D .
Milyen árban vannak a szállások az Őrségben?

Puszi mindenkinek, szép babás álmokat!

KépKép
vikike_

Viki,
köszi a részletes tájékoztatót toxo ügyben!!! Ennek nagyon örülök, hogy védett vagyok!!! Macska tömegek laknak körülöttünk, nekünk meg van egy kutyusunk :P

Mi az őrség szélén voltunk Abbazia Country Club Nemesnép, ez nem egy szálloda, hanem kicsibe olyan, mint Várgesztes, ha azt ismeritek. Van egy főépület, ahol étterem, sauna, jucuzzi, és két gyöngyörű kemence :P :P :P A mi szállásunk a főépülettel szemben volt, ott sok szoba van :P S ami külön jó, hogy van egy kis konyharész a szobában, ahol lehet teát, kávét főzni, melegíteni dolgokat, mosogatni, stb és van tányér, pohár, stb. Nagyon hangulatos, rusztikus a berendezés.
Ezt a szállást először Kata által küldött vistadirekten találtam meg, aztán kerestem holnapot, hátha ott többet látok, és így akadtam rá egy még akciósabb ajánlatra:
http://hotels.hungary-bookings.com/sear ... 10&radius=

25e ft volt két éjszaka, két főre reggelivel - a hivatalos szobaár erre az időszakra 18,5e ft/szoba/éj volt...

Csak nem Ti is terveztek valamit??? Közel van lenti - ott van gyógyfürdő meg egy kis élmény is, szlovéniában (10 perc) van egy gyönyörű forrás és energiapark, nemesnép környékén pedig rengeteg fazekas és kemence... Szóval nagyon hangulatos és érdemes elllátogatni, de jól öltözzetek fel, mert cudar hideg van!!!
Vendég

Ani,
csak a szokásos kismamás rosszullét kerülget vagy valami más???

Márti,
millió drukk az AFP-hez!!!

Kata,
érezd jól magad!!!!

Vicuska,
merre vagy?????
Vendég

Sziasztok Csajok!

Bocs hogy így eltűntem.Végre készvan az egyik szobánk(ez volt a nagyobb meló),összeraktuk a kiságyat,minden pici ruhának és dolognak megtaláltam a helyét,most már csak mosnom kell,ja és a kórházi táskát összekészíteni :wink:

Ani!
Az első nagylabor egy részét a kórház másik részét a ANTSZ csinálja,3 hét mire minden eredményed meglesz.Akórházi vérkép és vizelet eredményért már másnap betudsz menni.A vércsoport ellenanyag(nem tudom ilyet kértek-e) eredménye 1 hét alatt van meg és a kórházban a véradó állomáson kérheted ki.Az ANTSZ az eredményeket vagy a védőnőnek vagy a körzeti orvosnak küldi ki.Én így tudom.

Kriszta!Nagyon meglepő és egyben nagyon jó érzés azt olvasni,hogy ilyen rendes és segítőkész emberek vannak.Ez tök jó!
Kedden talizunk!Addig is ne izgulj és élvezd a pici mocorgását! :D

A szülésfelkészítő most nagyon jó volt és éerdekes.Az első órában a gyakorlaton lélegezni tanultunk meg egy csomót dumcsiztunk a szülésről,a második órába pedig a Rubliczky Levente dokitól lehetett kérdezgetni a szülésről.
Ott szó esett a fájdalomcsillapításról.Ő azt mondta,hogy mivel nem tudják biztosítani a nap 24 órájában az altatóorvost,ezért van 2 altatóorvos aki elvállalta,hogy bármikor bemegy.Én úgy tudom nem kell érte fizetni,mivel a fájdalomcsillapítás MINDENKINEK JÁR!Legalábbis hivatalosan tuti nem kell érte fizetni.Azt viszont az RL is mondta,hogy ha EDA-t akarunk akkor érdemes előre lebeszélni és találkozni az alatatóorvossal.EDA-n kívül még lehetőség van kéjgáz használatára is.
Majd én is utána kérdezek még és ha megtudok vmi konkrétat akkor megírom.

Én egyelőre úgy gondolom nem kérek EDA-t jobban félek tőle,mint a szülési fájdalmaktól,meg úgy gondolom,hogy ezeknek a fájásoknak a megélése hozzá tartozik a szüléshez,persze max 12 órás vajúdásnál gondolom ezt.

Puszi:Gabi
Vendég

Sziasztok, csak egy gyors bekukk, aztán megyek, még pakolászok, aztán indulok Balcsifüredre!

Vicuska, ha jól gondolom, ma lesz az inszem, sok sikert hozzá, de még mindig nem tudom, miért nem jössz??????????????????????? :roll:

Ilyet kívánok neked és Natinak 9 hónap múlva:

Kép

Mindenkit puszilok, kellemes hétvégét nektek! Ne felejtsétek el, már péntek van, pár óra és hétvége!!

Andi, neked különösen nagyon szép hétvégét kívánok, jó időt és gyönyörű, csodálatos órákat!! Gratulálok az esküvőtökhöz és nagyon sok boldogságot kívánok Nektek!!

Kép

Kép

Kép

hoppá

Lányok,
merre vagytok??? Elvitte a cica a nyelveteket és már nem is írtok??? :cry: Történt valami???? Múlt héten mindenki olyan aktív volt.... :P

Márti???? AFP eredmény???? :shock:

Vicuska??? Inszem???? :shock:

Andi ok, hogy igazoltan hiányzik, mert készül élete nagy napjára, node a többiek???? :roll:
Vendég

Vicuska, privi ment!
Vendég

Na végre!

ezer meg egy bocs,de szar az internetem!
max.olvasni tudok,de irni nem enged!
ebbe a topicba meg különösen.

Vikike!
mindjárt itt a január :D

Ani!
gratula a 21 mm-eshez!most már biztos nagyobbacska

Judy!
rózsaszin rucikra fel!

Krixta!
hajrá mozgolódás!örülök hogy sikerült fonendoszkópot szerezned,ha mégse,én tudok segíteni,mér nem irtad előbb?

Márti!
neked is jo hullámzást a pocidban

Nati!
szuperül érzetétek ugye magatokat?a gyógyfürdő nákad is meghozza a hatását és lehet mát nem is kell inszem.szedsz vmi tüszőérlelöt?

Andi!
millió boldogságot a holnapi napra!meg a továbbiakra is.

Gabi!
kivánom neked is sima szülásed legyen.

Én holnap megyek inszemre.du.6-ra.balo.csak egy tüsző maradt versenyben,tegnap volt 17 mm-es,ma adtam be a tüszőrepit.
meglássuk,nem vagyok olyan bizakodó,több tüsző kellett volna érjen,meg nagyobbak,meg a jobbo.is van,ott meg nem kéne.
Ki tudja?lehet ez a béna ciklus lesz a nyerő.

Pusz!ha nem jövök,nem azér van mer nem akarok,hanem a buzi gép miatt.
Vendég

Na végre!

ezer meg egy bocs,de szar az internetem!
max.olvasni tudok,de irni nem enged!
ebbe a topicba meg különösen.

Vikike!
mindjárt itt a január :D

Ani!
gratula a 21 mm-eshez!most már biztos nagyobbacska

Judy!
rózsaszin rucikra fel!

Krixta!
hajrá mozgolódás!örülök hogy sikerült fonendoszkópot szerezned,ha mégse,én tudok segíteni,mér nem irtad előbb?

Márti!
neked is jo hullámzást a pocidban

Nati!
szuperül érzetétek ugye magatokat?a gyógyfürdő nákad is meghozza a hatását és lehet mát nem is kell inszem.szedsz vmi tüszőérlelöt?

Andi!
millió boldogságot a holnapi napra!meg a továbbiakra is.

Gabi!
kivánom neked is sima szülásed legyen.

Én holnap megyek inszemre.du.6-ra.balo.csak egy tüsző maradt versenyben,tegnap volt 17 mm-es,ma adtam be a tüszőrepit.
meglássuk,nem vagyok olyan bizakodó,több tüsző kellett volna érjen,meg nagyobbak,meg a jobbo.is van,ott meg nem kéne.
Ki tudja?lehet ez a béna ciklus lesz a nyerő.

Pusz!ha nem jövök,nem azér van mer nem akarok,hanem a buzi gép miatt.
Vendég

Szia Nati, én itt vagyok csak takarítottam, mindig ilyenkor tudok mikor Levi alszik. Köszönöm az infót a szállásról, szeretnék egyszer elmenni. Jövő nyáron én Horvátba szeretnék menni megint, nagyon tetszett, csak olyan helyet kell majd keresni ahol van homok is, hogy Levi tudjon várat építeni :D . Nászúton meg Görögben voltunk, olyan szuper volt.

Vicuska merre vagy? Kíváncsiak vagyunk ám rád!

Andi sok boldogságot előre is, drukkolok, hogy szép időtök legyen. Képeket meg majd várjuk, ha kipihented a fáradalmakat.

Kata de szép is Balatonfüred, idén ott voltunk nyaralni pont mikor azok a nagy melegek voltak, de Levi nagyon élvezte :D .

KépKép
vikike_

Vicuska, de jó, hogy jöttél, hát tényleg lehet, hogy most fog sikerülni a babó, sőt legyünk optimisták, igen, most fog sikerülni, nagyon de nagyon szorítok.
Hát január már tényleg itt van, olyan furi lesz, hogy megint babaproject hiszen most született Levi. Parázni nem fogok mikor jön, igaz nekem szerencsém volt Levinél is mert 4hónap alatt összejött, na majd meglátjuk a kistesó mikor akar meglátogatni minket :D . Bárcsak mindenkinek ilyen hamar összejönne!
Holnap du.6-kor gondolok rád, utánna gyere, hogy mi volt ha enged a net.

KépKép
vikike_

Megint variáltam a vonalzóm :roll: , Nati, lecseréltem a mosógépesre :D .

KépKép
vikike_

Na most jó, az előzőnél nincs ott, hogy Levi babám, béni voltam.

KépKép
vikike_

Vicuska, na most sikerült elküldeni :D Szurkolok az inszemhez, legtöbbször amúgy az jön be, amire nem számítasz, mármint bármiben, remélem most így lesz!! Az a fonendoszkóp érdekelne...neked van? :) Úgyis kell majd nemsokára neked is! :)

Andi, nagyon sok boldogságot, nyugis készülődést és szép mézesheteket kívánok mindhármótoknak! :) Amúgy szebb időt mondanak holnapra mint mára... :lol:

Gabi, olyan jó lehet pakolni már az utolsó dolgokat, mintha egy nagy utazásra indulnál, egyre közelebb kerülsz a babához!!!

Csajok, köszi a drukkokat, jó hírek: nem termelek ellenanyagokat és 1,16 az AFP-m! :D Viszont megin elírták a nevem... :?

Szerintetek is gáz 16 évesen terhes lenni? Most találkoztam egy ismerősömmel aki emiatt ment a leletért...uhm...és még örül is, hogy tök buli. Picit kiakadtam. Amúgy mindenki terhes lett hirtelen a közelemben..:) Most épp a barátnőmnek szurkolok, aki 1 idős vele, a vőlegénye is 1 idős az én férjemmel és 1 szakra járunk 1 suliba...:) 2 napja hány reggelenként...Most kaptam egy újabb szülős hírt, a párom kolléganője szült egy gyönyörű egészséges kisfiút tegnap éjjel! :) Ja és egy másik ismerős csajszi küldött képeket a 10 hetes kislányáról, tüneményes a kiscsaj!!! Na mégis lesz kivel összejárni, persze rajtatok kívül lányok :wink:
Vendég

jaj mármint a barátnőm aki szaktársam, veleM egyidős, csak nem tudok írni...
Vendég

Sziasztok!

Nati, csak a kismamis tünetek miatt vagyok rosszul. Köszi érdeklődésed.

Köszönöm mindenkinek az infókat.

Vicuska, nagyon nagy drukk holnapra, örülök hogy jöttél!

Márti örülök a jó eredményeknek :)

Andi, sok boldogságot nektek! Kívánok neketek holnapra gyönyörű napot!

Ma beszéltem a védőnőmmel, így telefonba is nagyon kedves volt, remélem élőbe is ilyen lesz. Jövőhéten kedden reggel jön hozzánk, kiállítjuk a kiskönyvem és megbeszélünk minden kérdésem (ezeket ő mondta). Már csak a 12 hetes UH-ra kell bejelentkeznem, de mivel azt a dokit nem tudtam elérni akit az orvosom javasolt, így bejelentkezek a Csnk-ba. Vettem ma egy könyvet a címe: Kismamák kézikönyve, remélem segítségemre lesz.
Na most lépek, pusszantás mindenkinek.

madiani

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?