Jó reggel, mindenkinek!
Evu, Zizi: most már tényleg lehet, hogy együtt szülünk...mindjárt le is írom mi történt tegnap velem...
Szóval, még szerdán voltam a CTG-n, amit tegnap kellett volna bemutatnom a dokimnak és a továbbiakat megbeszélnünk. Mentem is doktóre bácsihoz a megbeszélt időpontban, ám csak az asszisztense fogadott, hogy:"Adjunktus úr nagyon beteg - pár hétig biztos nem is lesz - zehát be kéne mennem a Kapás utcába az SZTK nőgyógyászatra, hogy megnézzék a paírjaimat..."
Ettől teljesen kiakadtam, kimentem az autóba és mint egy 3 éves kis csitri úgy zokogtam - nem tudom igazából megindokolni miért! Olyan elveszettnek éreztem magam. Azonnal hívtam a párom - aki hidegvéréről híres, azonnal megnyugtatott.
Hazamentem.
Aztán délután elmentem a Kapásba, teljes szorongással, hogy mi hogy lesz, ki lesz ott a doki - meg egyáltalán 10 nappal a várható szülés előtt most akkor hogy válasszak orvost, meg amúgy is...
Egy nagyon kedves doktornő fogadott (ugyan 2,5 órát kellett várnom - mert nem volt időpontom és hát ez a bürokrácia...
) és alaposan átnézte a papírjaimat, kérdezgetett, s aztán megvizsgált!
vérnyomásom, mintaszerű; a legutóbbi vizelet üledékes papírom alapján nem érti, hogy miért nem kezeltek mert az a fehérvérsejt izé amit írtam nektek is pár hete, hónapja az gennyet is jelenthet. Így ma reggel le kellett adnom a laborba megint vizeletmintát, hogy megnézzük most mi a helyzet!
Aztán mondta, hogy megnézi babókát UH-on is, hogy lássuk mi a helyzet! Ennek nagyon megörültem - hisz eddig ezt hiányoltam a másik dokinál!!!
Magzatka koponyafekvésű, óriás baba. Az átlagosnál biztos hogy nagyobb lesz a drnő szerint - kb 4 kg... hosszú a combcsontja, meg a koponya mérete is vetekszik egy 1-2 hetes újszülöttével
Ráadásul erős csontozatú...
A magzatvíz mennyisége mérsékelten csökkent, placenta még mindig nagyon jó állapotban van.
Aztán megvizsgálta a méhszájat és kiderült, hogy 2 ujjnyira már nyitva
Kérdezte, hogy nem voltak fájásaim...stb. Mondtam a szeméremcsont fájást, combtő nyilallást, alhasi görcsöket... mondta, hogy ezek akkor már nem is jóslófájások voltak! Valójában bármelyik pillanatban megindulhat a vajúdás!
...
Szóval Evu és Zizi versenyben vagyok én is....
Ma délután lesz meg a vizelet lelet, azzal kell visszamennem délután hozzá, hétfőn pedig CTG a Jánosban, s utána újra látni akar! Nagyon fel vagyok dobódva ettől a dokinőtől - olyan lelkiismeretes, korrekt... tegnap is 40 percet voltam bent. Ahhoz képest, hogy nem az ő "betege" vagyok és SZTK!!!!
Persze mikor kimentem a többi várakozó majdnem meglincvselt, de nem nagyon tudtak izgatni...
Főleg, hogy egyik sem volt várandós meg semmi!
Hát, most már nagyon kíváncsi vagyok...
este a párommal megbeszéltük, s úgy döntöttünk, hogy ha már így alakult akkor ebben a pár napban nem keresünk orvost nekem - ez a doktornéni nagyon szimpi ő végigkísér még ezen a néhány napon minket - aztán szülni pedig szülök az ügyeletes orvosnál. Úgysem tudnék mi alapján dokit választani, s úgy tűnik minden rendben lesz... természetes úton fog megszületni gyerkőcünk, bár óriási a feje és a vállai, tehát nem lesz egyszerű
Aztán nem tudom jól döntöttünk-e... de nem akarok idegeskedni, kapkodni orvosok után telefonálgatni és kajtatni!
A dokinéni is azt mondta, hogy pihenjek otthon és már ne csináljak semmit! Pedig ma még ablakokat akartam pucolni - hát nem szabad!!!!
Szóval, ez történt velem tegnap!