Új privát üzeneted érkezett!

Kép

kesz a Vanda-lak :D
mostmar jöhetne a kiscsaj..kezdek unatkozni nelküle... :wink:

kellemes napot mindenkinek :D
Vendég

hú ez nagyon szép lett evu!!!!!!!

orsi, remélem semmi komoly! magnéziumot ugye szedsz?
kerekpocak

Sziasztok,
Ha van köztetek valaki aki Dr.Balog Imrénél szült,(a Jánosban) nagyon megköszönném ha némi infoval látna el.
Előre is köszönöm!!!
kingahun

Szia kingahun!
Kedves, határozott, nekem nagyon jó élmény volt mind a szülés, mind a kórházban töltött pár nap. Szerencsém volt mindennel, plusz mindenre fel voltam készülve (elméletben), és a doktor úrral maximálisan meg voltam elégedve. Én előtte is hozzá jártam, azóta is hozzá járok.
A kórház az én elvárásaimnak mindenben megfelelt. Legjobb élményeim egyike (illetve a legjobb hehe) az a pár nap :)
Keresőzz egyet, régebbi infókat is találsz bármelyik orvosról.
M.
mircike

Szia Evu,
jaj, de szép lett! Nagyon ügyi vagy! Igazán nem mondhatja Vanóka, hogy nem várják! Hát, reméljük, már nem kell sokáig várnotok.
Én is most fejeztem be a működést mára, felburkoltam a hálószoba falát az ágy mellett bambusszal. A cirkó ügyében ma úgysem tudtam semmit csinálni, muszáj volt valamivel lefoglalni a kis agyacskámat...
zizi

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

Orsi,
kiderült, hogy mitől görcsöltél? Ez azért nem annyira jó hír! Szerintem függetlenül attól, hogy ajánlották-e vagy sem, le kellene feküdnöd sürgősen, és minél többet ágyban maradni!!! Azért legalább a 32. hétig valahogy jó lenne, ha várna az a baba...
z

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

hola csajok :lol:

nem szültem az ejjel.. :wink:

megjötten Ctgröl es a dokitol,nem hiszitek el...megvizsgalt!!!!!!!!!!!!!!! hat ilyen örömmel regen dobtam le magamrol a bugyit(egy orvosnak ) eredmeny: 3000es vagyok, Vanonak esze agaban nincs meg kibujni..csinalt uh-ot es a placentam jo helyen van, tehat szülhetek termeszetes modon!!!!!!!!!!!!!!!!!en ennek ugy örülök!!! szepen fekszik, fejjel lefele, jol van, es a magzatviz is normalis mennyisegü..viszont mivel semmi jele nincs semminek, lehet, hogy rahuz a 40 hetre meg egy hetet..azaz valoszinü, hogy a 41. betöltött het elött nem lesz semmi... szoval csajok...hajra es egyelöre nezö vagyok...
szombaton ujra CTG.. 8)
akkorat nevettem a vizsgalo elött...3 kismama volt velem együtt, es ugyebar kerdeztek, hogy ki mennyi idös, hogy az idösebbeket vegyek elöre..na ezt latni kellett volna..a masik 2 kismamanak akkora pocoja volt, hogy menni alig tudtak..es mindketten 36 hetesek voltak!!! en meg megszolaltam a diszkret meretü hasimmal, hogy 39 het..mindenki mosolygott..hihi
malnalevel tea..mert eddig nem ittam, hiszen nem tudtam hol a placentam..most viszont ildomos lenne elkezdeni..de, hogy is kell?help.. :shock:
most görcsöl a pocakom..de ez ugyebar nem jelent semmit.. :lol:

tegnap apaval befeküdtünk kicsit Vanus szobajaba..olyan jo volt..elveztük egymas tarsasagat es elkepzeltük milyen lesz, ha Vanus nyöszörgese majd megtöri a csendet... köszönjük a szoba-bokokat :wink:

most benyomok egy kakaoscsigat..

anyukaknak szep napot a babokkal es a kismamaknak szüleses napot kivanok

pusszancs 8)
Vendég

húúú evu de izgi!!! 39. hét!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kerekpocak

Evu!

Tök szupi lett a szoba!
Én így csináltam:
„6 dl forró vízhez 2 teáskanál málnalevél tea és 3 teáskanál bodzatea, és legalább 10 percig állni hagyjuk.”

Teri

KépKépKép
pruci

BOcsi, ezt a másikba akartam elküldeni... :oops: :oops: :oops:

Teri

KépKépKép
pruci

Na jó, én se vagyok már teljesen magamnál. Most mit és hova küldtem...

Teri

KépKépKép
pruci

Zsófi..igen, 39 het :shock: fel sem fogom..es ahhoz kepest, hogy most derült ki, hogy a közeljövöben meg nem szülök valszeg, ugy görcsölök, amiota hazaertem, hogy menni alig tudok :shock:

Teri
köszönöm, csinalom is a teat :wink: neked is köszönöm a szoba-bokot..sokat üldögelek bent az agyon es almodozom..apaval most az a legnagyobb "gondunk", hogy elkepzelesünk sincs, hogy Vanus hogy fog kinezni :lol: a multkor is majdnem bepisiltem mar a nevetestöl(ami mostanaban gyorsan megy :shock: ), mert olyan hülyesegeket kepzeltünk mar el... :lol:

el kellene mosogatni...nincs eröm.. :cry:
Vendég

amúgy evu sokszor volt már olyan h "zárt méhszáj, magasan van a baba- kedves anyuka ez még 2 hét." és este már ott figyelt a mama meg a baba is :) :) :) :)

szal azért én izgulok!!!!!!!
kerekpocak

Zsófi :D hihi..ne hozd ram a fraszt :lol: persze barmi lehet, nem mi, hanem a minik döntenek :wink:
en most lepihizek kicsit a teammal...hatha tudok picit aludni..az ejjelem eleg gaz volt, a nyelöcsövem nem hagyott aludni :cry:

na, sikitok, ha van valami :wink:
Vendég

Evu! Igaza van Zsófinak! Nekem annó lent volt már a baba, 1- 2 ujjnyi a méhszáj, és mégsem akart kibújni. 2 hét ráhúzás után meg kellett piszkálni h kibújjon. :lol: :lol: :lol:
Azért nagyon drukkolunk nektek!!!

Teri

KépKépKép
pruci

eszter, de eltűntél! mi a helyzet?? uh?? fiú v lány misi??
kerekpocak

Sziasztok!

evu: én vagyok az élő példa! 19.-én mentem a dokimhoz, c3000-es, semmi jele a babának. Kérdezte a doki, hogy nem akar még kibújni? Mondtam, hogy be van betonozva a gyerkőc. :)
Még aznap este keményedtem elég sokat, másnap reggel fájások, délután kórház és 21.-én reggel Luca baba anya karjában. :lol:

Edis

Kép
ediske

Szia Zsófi!

De aranyos vagy, hogy nem felejtettél el minket!
Köszi, megvagyunk, csak mostanában kicsit akitívizáltam az életem, így kevesebb idő maradt a forumozásra. Elkezdtem varrni, meg kötni. Tisztára, mint gyerekkoromban :) De mindenki hozzászólását elolvastam! Csendes szurkloltam :wink:

UH csak jövő héten lesz kedden. (Meg volt múlt héten kedden, de ott három szaltó után nem a megfelelő pozíciót vette fel.) Már nagyon várom.
Esténként, asszem, már érzem a babát mozogni, de még nem vennék rá mérget. Kiváncsi vagyok, mikor jön el az a határozott, semmivel össze nem téveszthető mozdulat.

Nálatok mi újság? Remélem, minden oké!

Eszter

Kép
eszter.eu

én múlt héten éreztem már a mozgását. de nekem már ugye van egy tapasztalatom ezzel kapcsolatban. ha nem tudtam volna mit "kell" érezni én se tudtam volna. így meg éjszaka volt, csaba füle a hasamon és akkor éreztük a 3 kicsi buborékot. (azóta se nagyon :))

még hír, erőteljesen gondolkodom a Jónás néven.
kerekpocak

Fúúú! A Jónás szuper jó név, csak jó vezetéknév kell hozzá!
Nálunk az apjuk után a Buzna vezetéknevet kapják a csemeték. Ezt kompenzálni nem könnyű :shock: Most ott tartunk, ha kislány lesz, akkor Buzna Villő Boróka lesz a neve, ha fiú, akkor Buzna Balázs Örs vagy Buzna Balázs Marcell, de én Örs nevű fiúról álmodtam a napokban :oops: .

Különben én is az apai fül nyomására :) éreztem a mozgolódást. Gyakorlatilag, mintha fejberugta volna az apját :lol:

Eszter

Kép
eszter.eu

hát.... vezetéknév... pap....pap jónás... nagyon gáz??????!!!!!!!
kerekpocak

Sziasztok,
a málnalevél tea nálunk is hasonlóan készül, 2-3 deci forrsban lévő vízzel öntök le egy teáskanál szárított málnalevelet. Forralni nem szabad. Azt az instrukciót kaptam hozzá, hogy az alkalmazás kezdetekor napi max 1 bögrével (2 dl) szabad inni, majd hetente további bögrékkel emelni a dózist.
Tulajdonképpen ennek aligha van jelentősége, ugyanis a málnalevél teát nemcsak gyógyteaként, hanem élvezeti teaként is szokás fogyasztani, azoknak, akik pl. a koffeint (ami a rendes teában bőven akad) nehezen viselik, vagy nagyon felnyomja a pulzusukat, vagy a vérnyomásukat, vagy ilyesmit.
Ja, és annyit sikerült még kiderítenem, hogy a "hivatalosan" gyógynövényező intézetek (gyógynövénykutató int., meg ezek) főként a kellemes íze miatt pakolják teakeverékekbe, és ha jól emlékszem (bár ennek utána kellene néznem a jegyzeteimben) enyhe vértisztító hatása van. Azt a hatását, ami miatt mi isszuk, senki nem erősítette meg sehol, a hivatalos álláspont szerint NEM tartalmaz olyan hatóanyagot, ami a tágulási szakaszra kifejtett jótékony hatását alátámasztaná.
De mindenképen az enyhe hatású növények közé tartozik, tehát bajt tutira nem csinálunk belőle, csak bennem még néha felpislákol a tudományos érdeklődés, és hát... meglepődtem. Mindennek ellenére be kell valljam, hogy én is ezerrel iszom. Hátha pszichés hatása mindenképp lesz. :P
Evu, mindig olyan aranyos vagy, megírod, hogy milyen finomságot készülsz benyalakodni... a múltkor is említetted, hogy kacsapörköltöt készítesz. Namost én kacsát még csak hápogva láttam, de mégis úgy hozta a sors, hogy jelenleg 4 db pecsenyekacsa figyel a mélyhűtőnkben... Nem lennél annyira aranyos, hogy ha időd van, leírod, mihez kezdjek velük? Nagy-nagy köszönet.
Rövid hírek rólunk: holnap jönnek a gázosok szerelni az új cirkót, állítólag napközben hidegben ülünk és víz nuku, viszont estére ideiglenesen beüzemelik, hogy ne fagyjnk meg, és másnap már be is fejezik a munkát. Ha ez tényleg így lesz, szerintem rekordot döntenek.
Ma voltam dokinál, engem is vizsgált, kívül-belül. minden rendben, és figyelmeztetett, hogy ne gyulladjak be, mert a vizsgálat miatt kevés színes váladék jöhet. Jön is, de nem vészes. Csak azért vagyok berezelve, mert az előző szülés pontosan így indult meg, csak akkor nem engedtek haza, hanem befektettek kapásból a szülőszobába, persze a szülés nem indult meg, úgyhogy a délutános műszak kivágott az osztályra ahogy kell. De onnan 3 nap múlva megszületett Botond! most fáj a fejem, mint őrült, mert itt nagyon fúj a szél, és akkor mindig szokott, csak nem merek bevenni semmit, nehogy egy Algopüré elnyomja az esetlegesen jelentkező fájdalmakat... (amik ugye a málnalevél tea miatt elég enyhék lesznek elvileg)... tök hülye vagyok, ugye? Valaki állítson már le! :oops:
puszi
zizi

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

Nekem is nagyon tetszik ez a Jónás. És abszolut nem gáz! A Pap amúgy nem annyira ritka név, hogy egy nagyon gyakori keresztnevet érdemes legyen mellérakni. Így meg elég egyedi.
Állítólag héber eredetű nagyon sok Bibliai névhez hasonlóan, és azt jelenti, hogy galamb. És találtam egy elég kimerítő cikket a bibliai Jónás prófétáról itt: http://kerak.biblialap.hu/rovat.php?i_r ... cikk_id=20
:wink:
z

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

jujj jujj de izgi ennyi kismai a finisben!!!!

ÉN NAGYON NAGYON DRUKKOLOK LÁNYOK!!!!!!!! küldöm a gyors szülést biztosító ++++++++++++++++++++++++energiákat!!!!!!

zizi: tök normális h izgulsz és ház ité most már bármi benne van a pakliban!! te mit érzel???

jajajjajaj úúúúúúúúúúgy izgulok, drukkolok!!!
kerekpocak

Sziasztok,

Evu, nagyon szép a Vanda-lak!

Csajok a finishben, nagyon-nagyon drukkolok nektek, tényleg nagyon izgalmas, hogy bármikor megszülethetnek a picurok :D

jó éjt,
Doren

Kép
Kép
Kép
doreen

Zizi, en mindig eszerint csinalom, de bor nem szükseges!!!es nem nyuzok meg en elöre semmit :wink: hajra, remelem sikerül, jo etvagyat!!

VÖRÖSBOROS KACSAPÖRKÖLT

Típusa: Szárnyasok

Hozzávalók: 1 egész kacsa (pecsenyekacsa), 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl vörösbor, 1 csípős paprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, csipet majoránna és őrölt köménymag, ízlés szerint só.

A megtisztított pecsenyekacsát félig megnyúzom. Kevés, apró kockákra vágott bőrt kisütök, ezen sárgára fonnyasztom a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát. A tűzről félrehúzva belekeverem a pirospaprikát, és visszatéve lepirítom rajta a kacsahús darabokat. (A csontos hátát és az aprólékot levesnek is félre lehet tenni, de aki szereti, a pörköltbe is belefőzheti.) Hozzáteszem a megmosott, kicsumázott, felszeletelt zöldpaprikát és paradicsomot. Megfűszerezem, sózom, belekeverem a zúzott fokhagymát, a vörösbort aláöntve, fedő alatt, kis lángon, gyakori kevergetés mellett puhára párolom. Ha levét idő előtt elfőné, apránként, kevés vízzel pótolom. Ügyelek arra, hogy csak kevés, sűrű leve maradjon. Tarhonyával és savanyúsággal kínálom.

csajok, majd jövök, de most megyek 8) köszi mindenkinek a drukkokat, jelentem meg egyben :D

szep napot, pusszancs
Vendég

Hát sziasztok!

Kész van Balázska szobája, már csak némi babaruha száradására várok!
S a költözéssrel is nagyjából kész vagyunk:):):)
Persze még apró csinosítgatások vannak... de az már tényleg minimális!
Sajnos net nincs nálunk még, így "elvonási" tüneteim vannak... most is anyáméknál jutottam géphez, végre :wink:

Tegnap én is voltam CTG-n, nálam sincs semmi nyom, hogy babóka ki akarna bújni! Ma délután megyek a dokibácsihoz, remélem megvizsgál!
Köv CTG hétfőn!

Evu: De jó, ha ráhúzol pár napot, akkor lehet, hogy tényleg együtt szülünk?!

Kép
bogen

Szia EVU:
Képzeld én voltam az egyik nagy pocós kismama a CTG-n :D
Tudod, a férjem is bejött a vizsgálóba, elég észrevehetően nagy darab :) És amikor mentünk, még sok sikert is kívántunk egymásnak :) Ez tök jó :) Egyébként tényleg nagyon szép a szoba :)

Annyira elnyom ez az időjárás úgy nincs kedvem semmihez :?

KépKépKép
szilvianya23

Csajok!
Én csak most nézem a tegnapi leletemet!!! c=2222... atya gatya... még a végén beelőzök itt pár embert? Jaj, ne csináljátok már! Valaki jöjjön már akkor, mint én, jóóóóó?!
zizi

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

Evu, köszönöm a receptet! Máris kinyomtattam, és anyukám kezébe nyomom, szerencsére itt van, úgyhogy nem kell találkoznom egyben a kacsákkal... sajnos túl aranyosak...

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

hali :D

Szilvianyu, nem mondod!!!te voltal az egyik kismama? :wink: hihi, de jo :D ti voltatok akkor a belsö CTG gepnel, ugye es ki kellett kapcsolnotok a mobilokat?jol emlekszem?köszi a szoba-bokot, hat tenyleg nagyon varjuk mar Vanust..
nekem szombaton lesz ujra CTG, remelem ezuttal Vanus fent lesz, mert szardan kapott csokit,kavet es hangos ebresztöt...hat semmire nem akart felebredni ugy igazan :shock:

Bogi, örülök, hogy jelentkeztel :D hat hallod, en nem tudom,lehet tenyleg egyszerre szülünk a vegen :wink: jo, hogy atköltöztetek, fellelegezhetsz :D

Doren, neked is köszi a szoba-bokot, hogy vagytok mostanaban?

Ediske, nalad tenyleg ilyen gyorsan ment? jaj :wink: akkor jobb, ha tenyleg mindenre felkeszülök 8)

Pruci, latod nalad meg kellett piszkalni a babot..jaj csajok, hat erre amugy nem lehet sztem felkeszülni..csak beindul es remelem azt eszre is fogom venni :shock: :lol:

Zsófi, köszi neked a drukkokat :D

na huzok a konyhaba...ja, a malnalevel tea nem is rossz izü..megittam tegnap egy fel litert..ma is fogok :wink:

pusszancs
Vendég

szerdan..pardon :oops:
Vendég

nagyon szivesen Zizi :D

oops..varj, azonnal iszom a teat, meg tenyleg beelözöl minket a vegen :wink:

hajra!!! :wink:
Vendég

sziasztok.24 hetes kismama vagyok és orvosváltásra meg kórházváltásra kényszerülök. többen ajálották a János kórházat... Tudtok ott olyan normális kedves orvost ajánlani ott aki a terhesgondozásért nem kér pénzt csak szülésért vagy szülés után kell fizetni?? nagyon fontos lenne .köszi
bianka0530

zizi:köszi a véleményedet! tök jól esett!!!
kerekpocak

Sziasztok Lanyok!

Voltunk 4D-s UH-n ,de sajnos aludt a manóka, így visszamentünk 2 óra múlva és akkor is aludt. Ez nem is lett volna baj, de a kezecskéje természetesen a feje előtt volt, így jobban lattunk 2D-n valamit, mint 4 D-n.
Na mindegy, az a lényeg, hogy minden ok, fénykép így nem készült, mert nem volt miről.... :oops:
Hiaba ettem én somlóit, ittam capuccinót, nem akart megmozdulni.
Azt mondta az orvos, hogy lassan 2 hónapon belül majd úgy is meglatom.

Lanyok!
Jar v.ki a Molnar dr.-hoz?

Evu!
A CTG-re nem időpontra kell menni? SOkat kellett ra varni, míg sorra kerültél?
SZép a szobatok! Drukkolok, hogy minden rendeben legyen!

Nalunk a manóka megfordult , így lefelé van mar a feje. A doktorunk még kb. 3 hetet adott, hogy megforduljon, de ez mar megtörtént, így lehet akkor termlészetes szülés lesz. :roll:

Kép;

Kép
angyalka1

Angyalka

CTGre idöpontot kell mindig elöször kerni, utana tudnak fogadni :D
köszi a drukkokat :D

jo ejt csajok :wink:
Vendég

Sziasztok,

Angyalka, sajnálom, hogy így bealudt a babó, nekünk ezt Virág csinálta. Teljesen befúrta magát a méhlepénybe, semmit nem tudott vele a doki kezdeni...
Most a minivel kicsit szerencsésebbek voltunk, mert az elején még pislogott is, de utána ő is a feje elé tette a kezét és befúrta magát.
Szégyenlősek...

Ma délután kicsit megmozgattam magam. Mert véletlenül nyitva maradt az autóm egyik ajtaja, és lemerült az aksi. De ezt csak akkor vettem észre, mikor elindultunk volna Virággal a fiamért az oviba. Na, így babakocsi elő, esőben elsétáltunk dombon le-fel, aztán az oviban inkább megvártam a szomszédot, aki hazahozott minket. Csak így egy órát dekkoltunk az oviban, mert ő meg utolsóként érkezett a lányáért.
Aztán este a férjem bebikázta az autómat, közben ugye a két gyerekkel koordinálva kicsit nehézkes volt. Viszont sikerült kikergetni a kisegeret a tárolóból, aki két napja beszökött, de előtte Virág beletenyerelt abba a ragasztóba, ami direkt az egérnek volt kikészítve...

Jó éjt mindenkinek,
Doren

Kép
Kép
Kép
doreen

jo reggelt :lol:

csajok, en este sajnos megint hanytam, de az aznapi reggelig mindent ramjött egy sirogörcs, hogy nem birom mar..annyira faj a nyelöcsövem es ugy felek, hogy a szüles utan is marad a problema..azert remelem nem!! :cry:
iszom a malnalevel teat..kerdes: csak bekepzelem magamnak, hogy a tea utan jönnek a görcsök??mert tegnap pl. este sikerült innom egy fel litert es par percre ra ramtört egy alhasi görcs, amitöl menni nem tudtam es orakon at tartott..majdnem begolyoztam mar..valamikor ejjel mult el, alig aludtam valamit..
tegnap megneztük Jim Carrey uj filmjet es Sandra Bullock uj filmjet is...lefaradt az agyam mind2 film vegere, de ha adodik alkalom, nezzetek meg, nagyon jok!
most ettem györi edes jo reggel kekszet(kiszedtem a korhazi pakkbol)remelem bennem marad...
ma be kell mennem a ceghez, hianyol a fönököm, igy bemegyek trecselni kicsit vele
holnap megvesszük a kiskadat es a fürdököpenyt Vaninak, az meg hianyzik..
probalok meg jönni ma, de csak kesöbb.

pusszancs
Vendég

Evu drága,
nagyon bőbeszédű vagyok, amiért elnézést kérek ezúton is, így lehet, hogy senki nem olvassa az értekezéseimet... :oops: sorry csajok.
De elvileg a málnalevél teától semmi bajod nem lehet, legkevésbé alhasi görcsök, mert ugye épp az ellen isszuk.
Az is igaz viszont, hogy valamelyik összetevőjével szemben lehet egy kis érzékenységed, amiről eddig nem tudtál, mert nem fogyasztottál semmi olyat, ami kihozta volna, ezzel szemben ez a "más állapot" egy kicsit még rá is játszhat...
Szóval mint szakember azt javasolnám, hogy ne ugorj ennyire fejest egy gyógyteába sem - hacsak nem kifejezetten így rendelik. Mondjuk próbáld meg, hogy ma nem iszol, és holnap is csak egy bögrével (mondjuk 2,5 dl), de esetleg azt is két részletben, délelőtt a felét, délután a másik felét. Ezt pár napig így kéne, és ha a tüneteid nem jönnek elő újra, akkor érdemes csak a folytatáson, vagy az adag emelésén gondolkodni...
Remélem, segít.
puszi
zizi

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

Zizi, nagyon köszönöm a tanacsodat, megfogadom, ma 2 rszletben fogom inni, kivancsi leszek hogy fogom magamat erezni..

egyebkent a combhajlatomban most is görcs van, Vani boxol..hat en mar alig birom..de azert birom, csak mar kezdek "faradni" :cry:

nagyon szep napot!!
Vendég

Szia Evu,
íme a "hivatalos" álláspont:
A málnalevél cserzõanyagokat (tanninok), gyümölcssavakat, flavonoidokat és C vitamint tartalmaz. Tudományosan igazolt belsõleges alkalmazása hasmenéses állapotokban van. Külsõleg fekélyek, krónikus bõrbetegségek kezelésére ajánlott. Helyileg használják a szájüreg és a garat gyulladásaiban öblögetõ-szerként.
A 70-es években néhány cikk jelent meg a málnalevél kedvezõ hatásairól a szülés körüli idõszakban. Ezek szerint a málnalevél tea csökkentheti a méhirritációt, így a vetélés kockázatát és a szülési fájdalmat is enyhítheti. A málnalevélben eddig beazonosított hatóanyagok az utóbbi hatásokra nem tudnak magyarázatot adni. Egyedül a tanninok terhességi hányást csillapító hatása elfogadott.
és íme a "nem hivatalos" (=adjunk el minél többet mindenből) -álláspont:
A mélnalevélből készült teát évszázadok óta a női termékenységet fokozó szerként fogyasztják. A hiedelem szerint erősebbé és feszesebbé teszi a méh izmait, a vajúdás alatt pedig segíti a méhösszehúzódásokat. Ha a kismama a terhesség utolsó pár hetében rendszeresen issza ezt a teát, csökkenhet a szüléskor oly gyakran fellépő súlyos vérzés kockázata, rövidülhet a szülési fájdalmak ideje, sőt még maga a szülés is könnyebbé válhat.A terhesség korai szakaszában azonban nem szabad inni belőle, minthogy egyes nőknél serkenti a méhösszehúzódásokat, s ezzel könnyen vetélést okozhat.
A málnalevéltea csillapítja a menstruációs görcsöket, ha a havi vérzés kezdete előtt néhány napon át fogyasztják.
Csecsemők és kisgyermekek esetében is alkalmazható olyan általános emésztési panaszok kezelésére, mint renyhe bélműködés, a hasmenés és a székrekedés. Enyhe vérzéscsillapító hatásának köszönhetően szájvízként is használható. A málnalevél tea jó még cukorbajra, vese és hólyagbántalmak ellen, izzasztó hatása is van, valamint számos teakeverék összetevõ része. De meghûléses betegségre használható a szárított málnalevél és bogyó fõzet is.
Ajánlatos, a szülés elõtti hetekben napi két csésze /max.1l/ teát elfogyasztani (a 38. héttől) Egy csésze teához egy kanál szárított málnalevelet teszünk, leöntjük forrásban lévő vízzel és tíz percig letakarjuk. (Beszerezhező patikákban és gyógynövényszaküzletekben)

Ez egy kicsit olyan, mint a vízvezetékben a mészkő lerakódása ellen mágnessel védekezni. Egy csomó háztartásban működik, de nincs rá tudományos magyarázat. Én az óvatosság híve vagyok, de kipróbálni sok mindent ki lehet, ha a pénztárcánk is engedi...
zizi

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

Ja, izomgörcsökre Magnerot tabletta: nagyobb mennyiség van benne, mint a MagneB6ban, és gyorsabban is szívódik fel. Izomgörcs esetén elég bedobni egy kis vízzel...
Nálam bejön

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

Sziasztok!

Zsófi, nekem nagyon tetszik a Pap Jónás név. A férjemet is megkérdeztem, ő a magas hangrendű magánhangzókat hiányolta belőle. Mint mindig :)

Évu, még korábban olvastam, hogy placenta rendben és így természetesen szülhetsz. Tök jó, nagyon szurkoltam. A hányás, reflux, miegyéb biztosan meg fog szűnni, ha a baba kibújik. Azért az a nagy baba már óriási erőfeszítést kíván a szervezetedtől, így nem tud normálisan működni, de biztosan annál nagyobb lesz a megkönnyebbülés. :wink:

Az én szervezetem is „kreatívkodik”. Négy hete be van gyulladva az egyik szemem, pedig korábban sosem volt. A szemész azt mondta, nem tud most gyógyszert adni, mert amiket felírna, még nincsenek letesztelve, hogyan hatnak a magzati fejlődésre. Próbáltam kamillázni, na attól még rosszabb lett a helyzet, úgyhogy sürgősen abbahagytam. Mindegy, ez csak csúnya, de nem fáj, nem kellemetlen. Az orvos szerint a terhesség miatt megváltozott immunreakciók is okozhatják. Akkor meg lehet, hogy így is marad a baba érkezéséig. Majd bal profillal fotózkodom :lol:

Esténként egyre többször gondolom, hogy a baba mozgását érzem és nem valamilyen gyomor szimfóniát :!:

Eszter

Kép
eszter.eu

Szia Eszter,
ma jól kigyógynövényezem magam Veletek... :lol:

Szóval a közhiedelemmel ellentétben a kamillát SOSE egyétek a szemetekre, mert irritatív, és általában csak ront a helyzeten!
A kamilla görcsoldó és gyulladáscsökkentő (de gyomornyálkahártya, meg ilyesmi belső gyulladások!!!) bélgörcsök, felfúvódás esetén teának isszák, meg van, aki csak élvezetből - ezt én sosem értettem, mert az illatától is képes vagyok rosszul lenni. Aztán használatos még légúti, hurutos betegségekben inhalálószerként, és külsőleg pedig antibiotikus hatása miatt bőrgyulladásokra, meg pattanásokra, meg nedvező ekcémákra, meg hasonlók... Ja, és fürdővízhez is szokták tenni.

A kötőhártya ás szemhéj gyulladásának kezelésére, árpára, szaruhártya gyulladásra szemvidítófű kellene. 1 teáskanál szárított növényt hideg vízben áztass ki, és egy pici vattával néha töröld át a szemed, vagy ha ügyes vagy, és van egy tiszta stampós poharad, azt töltsd félig ezzel a lével, szorítsd a szemedre, és pislogj bele. (Kontaktlencsések előnyben :) )

Egyébként nem néztél sokat TVt, vagy monitort? Lehet, hogy elég lenne pihentetni a szemed...
de a bal profilod így fotó alapján nagyon jó lehet, szóval ha csak szépséghiba, akkor ne aggódj miatta. Direkt ez lesz a szexepiled.
zizi

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

egyétek = tegyétek az első sorban, csak nem tudok írni....

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

Jó reggel, mindenkinek!

Evu, Zizi: most már tényleg lehet, hogy együtt szülünk...mindjárt le is írom mi történt tegnap velem...

Szóval, még szerdán voltam a CTG-n, amit tegnap kellett volna bemutatnom a dokimnak és a továbbiakat megbeszélnünk. Mentem is doktóre bácsihoz a megbeszélt időpontban, ám csak az asszisztense fogadott, hogy:"Adjunktus úr nagyon beteg - pár hétig biztos nem is lesz - zehát be kéne mennem a Kapás utcába az SZTK nőgyógyászatra, hogy megnézzék a paírjaimat..."
Ettől teljesen kiakadtam, kimentem az autóba és mint egy 3 éves kis csitri úgy zokogtam - nem tudom igazából megindokolni miért! Olyan elveszettnek éreztem magam. Azonnal hívtam a párom - aki hidegvéréről híres, azonnal megnyugtatott.
Hazamentem. :(

Aztán délután elmentem a Kapásba, teljes szorongással, hogy mi hogy lesz, ki lesz ott a doki - meg egyáltalán 10 nappal a várható szülés előtt most akkor hogy válasszak orvost, meg amúgy is...
:roll:

Egy nagyon kedves doktornő fogadott (ugyan 2,5 órát kellett várnom - mert nem volt időpontom és hát ez a bürokrácia...:twisted: ) és alaposan átnézte a papírjaimat, kérdezgetett, s aztán megvizsgált!
:lol:
vérnyomásom, mintaszerű; a legutóbbi vizelet üledékes papírom alapján nem érti, hogy miért nem kezeltek mert az a fehérvérsejt izé amit írtam nektek is pár hete, hónapja az gennyet is jelenthet. Így ma reggel le kellett adnom a laborba megint vizeletmintát, hogy megnézzük most mi a helyzet! :oops:
Aztán mondta, hogy megnézi babókát UH-on is, hogy lássuk mi a helyzet! Ennek nagyon megörültem - hisz eddig ezt hiányoltam a másik dokinál!!! :lol: :lol: :lol:
Magzatka koponyafekvésű, óriás baba. Az átlagosnál biztos hogy nagyobb lesz a drnő szerint - kb 4 kg... hosszú a combcsontja, meg a koponya mérete is vetekszik egy 1-2 hetes újszülöttével :P
Ráadásul erős csontozatú...
A magzatvíz mennyisége mérsékelten csökkent, placenta még mindig nagyon jó állapotban van.
:wink:

Aztán megvizsgálta a méhszájat és kiderült, hogy 2 ujjnyira már nyitva :idea: Kérdezte, hogy nem voltak fájásaim...stb. Mondtam a szeméremcsont fájást, combtő nyilallást, alhasi görcsöket... mondta, hogy ezek akkor már nem is jóslófájások voltak! Valójában bármelyik pillanatban megindulhat a vajúdás! :lol: :P :D ... :shock: :roll:

Szóval Evu és Zizi versenyben vagyok én is.... :wink:

Ma délután lesz meg a vizelet lelet, azzal kell visszamennem délután hozzá, hétfőn pedig CTG a Jánosban, s utána újra látni akar! Nagyon fel vagyok dobódva ettől a dokinőtől - olyan lelkiismeretes, korrekt... tegnap is 40 percet voltam bent. Ahhoz képest, hogy nem az ő "betege" vagyok és SZTK!!!! :!:
Persze mikor kimentem a többi várakozó majdnem meglincvselt, de nem nagyon tudtak izgatni... :oops: Főleg, hogy egyik sem volt várandós meg semmi!

Hát, most már nagyon kíváncsi vagyok...

este a párommal megbeszéltük, s úgy döntöttünk, hogy ha már így alakult akkor ebben a pár napban nem keresünk orvost nekem - ez a doktornéni nagyon szimpi ő végigkísér még ezen a néhány napon minket - aztán szülni pedig szülök az ügyeletes orvosnál. Úgysem tudnék mi alapján dokit választani, s úgy tűnik minden rendben lesz... természetes úton fog megszületni gyerkőcünk, bár óriási a feje és a vállai, tehát nem lesz egyszerű :wink:
Aztán nem tudom jól döntöttünk-e... de nem akarok idegeskedni, kapkodni orvosok után telefonálgatni és kajtatni!
A dokinéni is azt mondta, hogy pihenjek otthon és már ne csináljak semmit! Pedig ma még ablakokat akartam pucolni - hát nem szabad!!!!

Szóval, ez történt velem tegnap! :wink:

Kép
bogen

Atya ég!

Most látom mekkora kisregényt írtam! Ne haragudjatok, ez miközben írtam nem tűnt ennyinek!
Nem akartam senkit untatni, utólag is elnézést mindenkitől - de olyan jó volt kiírni magamból....bocsánat! :oops: :oops: :oops:

Kép
bogen

Szia Zizi, köszi a szemvidítófű tippet. Mindjárt leugrom a patikába.
TVnk nincs szerencsére, a monitorozást visszafogtam két hétig, de úgy tűnik, nincs összefüggés.

Bogen, nagyon szurkolunk!

Eszter

Kép
eszter.eu

Bogi!

Én ennél a tök szimpi dokinéninél szültem és nagyon szuper a szülésnél is! Ha megkéred, szerintem nála is tudsz szülni. A szülésnél végig az ember mellett van és sokat segít!

Teri

KépKépKép
pruci

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?