Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ma már volt érdeklõdõ a lakásunkra. Olyan izgatott vagyok...

Ágci! Megpróbálunk csütin mi is elmenni hozzátok, valõszínûleg a férjecském elvisz bennünket. Már nagyon várom.

Képzeljétek, valõszínû a levegõ lehûlése miatt Lotti ma szépen evett. Persze a kedvencét, tökfõzit csirkehusival. Épp, hogy elég lett.

Viszont már nyilvánvalóvá vált számomra, hogy Lottinak nem kell többé cici. Elfordul, és nevet rám, de nagyon. Kicsit lelkibeteg vagyok emiatt, de arra gondolok, hogy kezdetben azt se hittem volna el, hogy akár 3 hónapig is szopizni fog a kisasszony ("ezekkel a mellekkel nem lehet szoptatni",- nesze a bimbóvédõ). Rengeteget megtettem a szopi sikeressége érdekében, az vesse rám, az elsõ követ, aki annyi kudarc után (5 hetesen azt mondták, éhezik Lotti) mint mi, majdnem 10 hónapig szoptatott (Lotti pénteken lesz 10 hónapos). Szóval, ez történt nálunk, nem valami nagy öröm, de lezáródott egy fontos korszak az életünkben. Én szomorú vagyok, de majd túl leszek rajta.

Beszéltem Szabó Idával errõl, vettünk Beba 2 tápszert, reggelire azt kapott, nem ízlett neki nagyon,de evett belõle 130-at.
Uzsira is csináltam neki egy keveset, de nem ette meg, inkább meggyezett.

Bocsi, hogy nem tudtam vidámabb dologról írni.

Jó éjt!

Melinda
melinda29

Sziasztok!

Melinda: Ez nagyon jó dolog, hogy eddig is tudtad szoptatni, különben sem te tehesz róla, hogy nem szopik, neki nem kell és kész. Kinõtt már a szopis korszakból. Flóci mostanában reggel enm igen szopizik inkább este. De olyan ügyesen elalszik egyedül, pedi tavaly ilyenkor azzal riogattak, hogy majd nem fogom tudni késõbb elaltatni. Na bumm. Aztán meg még is.

Zsófi: Már azt hittem te is megbabósodtál erre az idõváltozásra!

Jó éjt mindenkinek!

Gabi3
inecsg

Melinda,

azert ne add fel, hatha meg sikerul a szopi. Ejszaka nem szopizik Lotti? Mert akkor felalomban jobban elfogadjak a cicit a babok. Az is lehet, hogy a meleg miatt nem szopizott.
De ha nem sikerul, annak orulj, hogy eddig ment a dolog.

Ildianyuek meg mindig nem johettek ki, a sargasag miatt. Nem tudja meg meddig kell maradni. Remelem minel hamarabb.

Gabi,

mi az a fiziologias labda?

Karmen, akkor vigyaznod kell a terhesseg alatt, nem? Marmit ovakodnod kell a megterhelo dolgogtol. A gerinced miatt. Ez a betegseg nem csak idosebbeknek van?

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok

Tegnap voltam védõnõnél, végre van kiskönyvem. Jöhetnek a vizsgálatok... Kép
Megnézegettem a talis képeket, csak nem tudtam ki kicsoda, eddig csak Gabival és Karmennel találkoztam. Kép

Erika, gratulálok a kisfiadhoz, jó egészséget nektek.

Kriszta, gratulálok az államvizsgádhoz.

Gabi, engem is érdekelne, mire való a labda? Már 4 fogacsak, Flóra felturbózta a dolgot. Kép

Gigi
gigi1

Gabó, Gigi: A fiziológiás labda az olyan óriás labda. Rálehet ülni, sõt tornázni is lehet rajta.Nagyon jó. A baba-mama tornán múltkor kevesen voltunk(4). Azzal tornáztunk tök jó. Lehet rajta lazulni is. A hátfájósoknak is nagyon jó. Vajúdás alatt is nagyon jót tesz. Persze akkor én nem nagyon próbáltam, de legközelebb...

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Mi még egyben, remélem már nem sokáig...

Erika mondta, hogy Dani nem 15.12-kor született, hanem 12. 57 perckor, 3190 g-al. Benne vannak a tegnapi Délmagyarban is!

Danit csak képen láttam, tündéri egy figura!!!

Ildianyuról, Petráról tudtok valamit???

Ágci, mi még nem tudjuk, hogy megyünk-e, nem tudom mi a holnapi program.

Pussz: Zsófi(38+1)

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Jajj, a lényeget elfelejtettem!!

Anyunak megvan az államvizsgája, 5-ös lett!!!!

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Ágci!
Sûrgõsen a segítségedre lenne szükségem: megtudnád adni a bõrgyógyászotok címét, nevét és telefonszámát, mert a Lilinek egyre csúnyábbak a testén a kiütések és már kezdek aggódni érte!
Mennyi idõ amíg fogadni tud minket?
Elõre is köszi!
Éva
vevike

Évi,
megírom levélben.
Ágci

Kép
Ágci

Zsófi:
Gratula Anyukád államvizsgájához!
Ne tessék már ennyire türelmetlenkedniKépKépKép

Nina
nina74

Már nem igazán vagyok türelmetlen se.
Mélyen belesüllyedtem a depresszióba, ha elindulna a szülés, leht, hogy el se hinném....

KépKépKépKépKépKépKép

Me amúgy is már biztosan nincs két hét hátra!!!

Mivel a dokim elsején megindít, ha addig semmi...

A gratulációt köszönöm, átadom!!!

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Szijasztok!

Melinda! Hanga ugyanezt csinálta mint Lotti, hogy hiába eröltettem, nem akart szopizni, ha próbálkoztam sirni kezdett és rugdalózott, hogy tegyem le. Én ennek ellenére fejtem még majdnem 3 hónapig, mert azért cumisüvegböl benyomta az anyatejet, csak mellböl nem akarta. Én is nagyon sajnáltam, szóval nálunk is 10 hónaposan lett vége.
Miért mondták neked, hogy "ezekböl a mellekböl nem lehet szoptatni"? Meddig használtál bimbóvédöt?

Gigi! Tök jó, hogy van kiskönyved! Annak idején én is úgy örültem nekiKép

Zsófi! Anyudnak gratulálok, akkor szeptemberben folytathatja a közgázon.

Képzeljétek Hanga tegnap megevett egy egész doboz márványsajtos vajkrémet, lefektettük és fél óra múlva kihányta az egészet. Hát nem csoda, kanállal ette, de mi vagyunk a hibásak, mert nem kellett volna megengedni. Pedig tökre örültem, hogy milyen sokat vacsizik, aztán tessékKép

Szijasztok, Lara
lara

Sziasztok!

Ma voltunk Gergõvel tanácsadáson. 74cm-es és 9600g-os a kislegény. Sajnos a szeme még mindig piros ezért el kell mennünk a szemészetre. Lehet, hogy alergiás valamire.

Lara: Szegény Hanga!

Szófi: Anyukádnak gratulálok.

Én nem vagyok tisztában ezzel az elválasztás dologgal. Hogy kell ezt csinálni? Vagy elválasztódik a baba magától? Gergõ most az ebéd kivételével minden evés elõtt szopik, este pedig vacsi után. Így jól csináljuk? Kérlek világosítsatok fel!

Kriszti
gykriszta

Sziasztok!

Gabomamo! Lotti pontosan 5 hónapos kora óta átalussza az éjszakát, sõt, mostmár ráállt, hogy este 8 -tól reggel fél 9-ig alszik egyfolytában, evés nélkül.
Még azért fogok próbálkozni!

Lara! Hogy miért mondanak baromságot a klinikán a friss elsõbabás anyukáknak, nem tudom. Továbbra is tartom, hogy egyik csecsemõs sem ért teljesen a szopihoz.
PL.: A fejést a klinikai fejõvel 1 perc alatt mutatta be egy kis szöszi, a "kézi fejést az anyukának nem kell tudnia". Amúgy meg utáltam a "szegény anyuka nem tud szoptatni, nincs teje" dumát. Egyébként nem áll ki a mellbimbóm, de nem befeléforduló, Lotti nem igazán tudta bekapni. Utólag, szerintem rosszul próbáltuk a mellre helyezést.
A 2. babánál nem fogok hallgatni a klinikai személyzetre!!!

Zsófi! Miért kell Bencének pont elsején születnie, ha õ nem úgy akarja?
4 hétig használtam a bimbóvédõt, ami egy szörnyû dolog.
Ráadásul Lotti tiszta pöttyös lett, elvittem a dokihoz, azt mondta, hogy tejallergia, s felsorolta, miket ne egyek.
Ezek után egy hajnalban elhajítottam a bv-t, és 1 nap alatt a lány arcáról eltûntek a szörnyûségek. Magyarul a bv-re volt allergiás, gondolom a tej+nyál+mûanyag adta magát.
Azóta gyönyörû a bõre.
Fejni kb. 5 hónapig fejtem, több kevesebb eredménnyel, nehogy tényleg éhenhaljon a gyerek. Bár kizárólagos anyatejes korában (5,5hó) minden hónapban 0,5 kilót hízott.

Ma a munkahelyi névnapon voltunk. Lotti rendkívül élvezte, hogy õ van a kp-ban 22 ember közt.

Lányok, köszi a szopival kapcsolatos hozzászólásaitokat, kezdek jobban lenni.

Melinda
melinda29

Krisztina,

az a kerdes elvalasztani akarod v. hozzataplalni. Az elvalasztas azt jelenti, hogy le akarod szoktatni a szopirol. A hozzataplalasnal rabizod a babara, mikor akarja abbahagyni. A hozzataplalasnal mindig eloszor szopizik a baba utana eszik mast. Elvalasztasnal eppen forditva eloszor eszik, jol tele lesz a poci es utana meg szopizik. De ez gondolom mar kb. 1 eves kor utan teljesen felborul, legalabbis Agcieknal szerintem teljesen osznyevisznya van ez.

g.
gabomamo

Gabomamo! Nem súlyos, sokkal inkább rosszabb a csipöm. Ezért aggodtam itt pár hete, hogy szülésnél majd fel kell emelni a lábamat, mert akkor kiugrik gyakran. Nekem a legjobb ha az asztal szélén van, csak felhuzva.

Melinda! Tesom babája is kb. ekkortól nem akart szopizni, de éjszaka elfogadja még most is (most lett 1 éves). Lehet hogy akkor mégiscsak ihatna tejcsit, annál nincs is jobb. Amúgy remélem sikerül a lakás eladás.

Gigi! Már én is nagyon várom a könyvet!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok Csajszik,
van egy rossz hírem: a sörsátrat széjjelkapta vmelyik nap a szél, és most szerelték le, eddig azt hittem csak lusták voltak visszatenni a vásznat. Szóval lesz majd másik, de ki tudja mikor. Remélem olyan idõ lesz, mint ma délután, kicsit felhõs, akkor nem fogunk megfõni. Bár a gyerkõcök a múltkor is mindenhol voltak csak a sátor alatt nem.Kép
Azért mindenkit szeretettel várunk.Kép

Gigi,
én is olyan hihetetlennek tartottam, mikor anno megkaptam a könyvecskét. Olyan furcsa érzés is volt. Végül választottál orvost?

És Karmen, emlékszem nagyon ki voltál akadva a klinikára, sikerült már a kórházban dokira találni, vagy még hezitálsz?

Egyébként mikor aerobik edzõire jártam, ott is volt egy kis masszázs, és nem engedte a Tünde, hogy rajtam gyakoroljanak. Én kimaradtam a jóból. Persze biztos van olyan fogás, ami meg kimondottan jó a kismamiknak.Kép Ez sportmasszázs volt.

Ágci

Kép
Ágci

Gabo: Én nem akarom a Gergõt leszoktatni a szopiról csak a dokinénini a napi 3 szopit javasolta. Én meg azon dillemmázok, hogy most mi a jobb a 3 szopira átállni vagy hagyni a babát szopni. Ráadásul sok ismerõsöm azt mondja, hogy 1 éves korra le kelllene szoktatnom a szopiról. Most Gergõ annyira szeret szopizni, hogy szerintem még óvodás korában is igényelni fogja. Ezt meg azért nem akarom. Szerinted melyik a jobb? Te hogy akarod csinálni Simivel?

Kriszti
gykriszta

Sziasztok!

KrisztI: Ne hallgass a hülye jó tanácsokra, hogy egy éves korára le kell szoktatni a szopásról. Meg hogy napi háromra kell átállni. Minek, ha egy éves és egy napos akkor már nem szophat. Miért nem? Flóra már lassan 14 hónapos és még mindig szopizik. Néha reggel de este mindig. Mi úgy kezdtük az hozzátáplálást, hogy ebéd idõben cici, majd egy kicsi gyümilevet adtam, késõbb pépet. Aztán jöttek sorra a különbözõ zöldségek. Aztán már a délelõtti szopi után is kapott valamit. Egy idõ után már a délutáni után is. Aztán már az esti szopi elõtt is kapott valami "kiadósabbat". Majd a reggelit is ki kellett egészíteni valamivel. De ez mind lassan, fokozatosan ment. Miért kéne leszoktatni a szopiról, ha jól esik neki, majd ha már nem kell neki, akkor már nem fog szopni. Különben is ha már jobban fogja érdekelni a körülötte lévõ világ úgy sem fog a cici eszébe jutni. Flóci teljesen el van egész nap nélküle. Én soha nem hallgattam az ilyesféle kontár beszólásokra. Sõt kifejezetten nem szeretem, ha valaki olyanba üti az orrát, amihez nem is ért. Bocsi, hogy így felhúztam magam, de ez mindig felboszant.Kép

Megnéztünk ma egy acélszerkezetes készházat. Nem túl rossz. És úgy tûnik, hogy a mûvezetõ és a munkások nagyon jól csinálják a dolgukat.

Ágci: Te mikre nem jártál már?! Sport edzõ? Akkor tudsz nekem néhány labdás gyakorlatot mutatni?

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Zsófi: Mesónak gratula a vizsihez!

Gabi3
inecsg

Sziasztok,

en is gratulalok a Mesonak!

Kriszti,

olyan hulyesegnek tartom, hogy a doki ezt mondja a szopival kapcsolatban. 3x szopizhat, de 5x nem? Szerintem azt kell nezni, hogy Gergonek mi a jo. Ha szeret szopizni es teged nem zavar, te is szerecc szoptatni, akkor addig amig jol esik.
En ugy tervezem, hogy ameddig csak Simi akar szopizhat. Remelem nagyon sokaig. En nem bannam, ha 2-3 eves koraig is szopizna, de legalabb 1 eves koaraig. Aztan lehet, ha majd odajon az 1 meteres masfel eves fiam, majd nem fog tecceni, de most igy tervezem. Remelem sikerul Kép

Melinda nagyon szerencses vagy, hogy Lottinak ilyen jo az alvokaja.Jazmin meg mindig sokat felsir ejszaka, sokx meg meg is eteti a ferjem. Lehet, hogy nem jo modszer, de ettol menyugxik meg hizik is, ami rafer nagyon.

Agci,

mi megyunk Jazminnal. Simci meg ugysem ertekeli ezeket a talakozokat. Talan 1-2 honap mulva mar o is johet.
Most sirt fel Jazmin Kép
nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Szijasztok!

Hát ilyen sokan még sosem voltunk talin! Szegény Hanga úgy megijedt, hogy még a cipöjét sem akarta levetni, hogy nehogy ott maradjunk és azonnal menni akart. Minél nagyobb a tömeg annál jobban meg szokott ijedni. Aztán meg lent az udvaron, úgy eljátszott, mintha ott sem lennék, keresni kellett, hogy merre van. Kicsit szélsöségesKép

Melinda! Lehet, hogy tanitottak a Klinikai csecsemösöknek a szoptatásról valamit, de az még 1970-ben volt. Azóta újabb továbbképzés nem volt nekikKép Amúgy szerintem az a gond, hogy öket nem érdekli, hogy ki mit szenved, nekik az a fontos, hogy a babák minimálisat veszitsenek a súlyukból és lesz*rják, hogy anyatejjel vagy tápszerrel nönek fel, az ö szempontjukból ez teljesen mind1.

Gabomano! Hozhattad volna Simit, igazán. Honnan tudod, hogy nem értékeli a talikat? Mondta? Szerintem a múltkor tökre élvezte, Hangával még szemeztek is, láttamKép

Szijasztok, Lara
lara

Aha!!!
A lányosanya kinézi a võlegényt??? KépKépKép
nina74

Ágci: Tök jó volt a tali. Nagyon élvezte Fló is. Igaz, mindig a nadrágopm szárába csimpaszkodott. Kép Az a szikla kert még át lesz rendezve.

Kriszta: Jó, hogy végre találkoztunk!Kép

Gabi3
inecsg

Ágci! A Kaális doki ajánlott egyet, (Dr. T.) de én nem emlékszek jóra vele kapcsolatban. Igy szerintem marad a Sári. Amugy is inkább szülésznöt fogok fogadni, ha a S. aznap a klinikán ügyel, akkor majd az ügyeletes orvosnál szülök a kórházban, a fontosabb nekem, hogy a szülésznöben megbizzak. Hát most igy gondolom, de addig még lehet hogy változik a véleményem. Szimpi a körzeti dokim is, lehet hogy ö lesz ott. (DR. G.E)

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok,

tenyleg jo sokan voltunk ma.

Lara,

Hanga mar oreg csoroszja Simonhoz kepest. Majd en kivalsztom, hogy Simon kivel szemezhet Kép

Nina,

almalevet probaltal mar Vandanak adni kiskanallal? Hatha az teccene neki.

Kriszti,

voltal Erikanal?
mi van vele?

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Gabomamo:
Adtam ma neki pár kanálhegynyi barackot(lereszeltem).
Érdekes volt amit csinált, de legalább nem hányta ki.
Mikor brkapta. kirázta a hideg, fintorgott, meg öklendezett.
De utána nem tiltakozott, hogy a következõt szájába rakjam.
Kicsit olyan volt az egész, mint mikor azért bámulunk valamit mert annyira ronda. Na ezt jólmegmagyaráztam mi?Kép
Szóval biztosan nagyon undi lehetett.Kép
Nina
nina74

Na holnap nem találkozunkKépAkkor majd szombatonKép.
Most elmegyek alucizni, ugyanis nemsokára várható az elsõ ébredésKép
Anita: holnap tuti kiolvasom a könyvetKép
Ha Vanda megengedi.
Jó éjszakát mindenkinek!
Nina
nina74

Megint Én:
Megvolt az ébredés. Még 2 órát sem elszik egyfolytában.Kép
nina74

Sziasztok!

Ildiék hazajöttek már a kórházból?

Nina!
Elkezdted olvasni a könyvet? Szerintem pár nap múlva úgy alszik majd Vanda, mint a bunda!Kép
Mikor jöttünk haza olyan rendes buszvezetõt fogtunk ki. A Mars téren segített felrakni a babakocsit, az Erdélyi téren meg segített leszállni! Így már ki van egyenlítve a mai napunk.

Ágci!
Tényleg nagyon jó volt ma (is) nálatok!Kép
Este lefekvés elõtt beszélgettünk Benivel Hangáról, Jázminról stb. Azt mondja:"... és a Gabó is nagyon aranyos volt!...És képzeld, azt mondta az anyukája mindig, hogy Gábor!" (Biztos furi volt neki, hogy Gabó= Gábor.)

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Nagyon jó volt a tali, Lotti is élvezte, imádta a hintát!
Lotti a hazafelé úton elaludt. Anyósoméknál ebédeltünk, addigra felébredt, de ebéd után aludt majd 1,5 órát. Mire felébredt, tiszta víz lett a feje a melegtõl, pedig csak egy kombidresszben volt, és nem is takartam be.
Délután "nyúzták" a nagyszülõk + nagynéni, így mire este hazaértünk, a fürdés+ vacsi utána azonnal elaludt.
Szerencsére a férjem és az én jó alvókámat örökölte, ennek nagyon örülünk.
Persze volt idõ, mikor mi sem aludtunk, de az már régen volt.

Karmen! A Gróf Endre a körzei dokid? Nekem is õ volt, rendinek tûnt, bár nálam sok vizet nem zavart, csak pecsételt.
Éjszaka nem tudok szoptatni, mert Lottuska alszik az "árvám." De azért még kínálgatom neki a didit.

Kriszta! A dokinénid mikor szerezte a diplomáját, hogy ennyire baromságot mond? Szopjon Gergõ annyiszor amennyiszer akar!!!

Lara! Igazad van. Avval sem foglalkoznak, hogy a dumáikkal hogyan bántják meg a kedves anyukát, akinek esetleg emiatt depis tünetei mutatkoznak.
A 2. babánál okosabbak leszünk!!!!!!!!!!

Nina! Hidd el, egyszer Vanda is megtanul aludni!

Örülök, hogy megismerhettelek benneteket!

Jó éjt!

Melinda
melinda29

Sziasztok!

Raktam fel új képet a gyerkõcökrõl. (Bár szerintem ezt sokan láttátok már...)

Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Nina: Én is csak bíztatni tudlak alvás ügyben. Flóra egészen 7-8 hónapos koráig átaludta az éjszakát. Utána úgy apránként kezdte a cirkuszokat. Most végre minthakezdené átaludni. Ma éjszaka csak egyszer kelt, elég volt annyi, hogy kivettem és visszaaludt a kezemben. Irtó mérges lett mikor a szájába nyomtam a vízzel teli cumisüveget.Kép És már lemegy pár kanálnyi barack, ez már haladás!

Karmen: Hogy-hogy a Sárit választod?

Gabi3
inecsg

Melinda,Gabi3! igen ö. Csak sajna a körzeti rendelés is már a Vasasban van, elég vacak hogy ilyen messzire tették. Én nagyon elégedett voltam vele, csak azért mentem a Sárihoz, mert nála van Uh, a G. meg máshoz küldött, bögve is jöttem ki. Ugy döntöttünk, hogy az a min., hogy aki kezel az csinálja au UH-t is, ne egy tök idegen, akiben meg se bizok és még utálatos is.

Gabi3! Évek óta ö már az orvosom, amikor váltani kellett utána ö operált már (2x)

A mai Uh. A petezsák 3 nap alatt is nött, 14mm-röl 20mm lett, most már tisztán látszik az alján a szikholyag és a baba, sajna a szivét még mindig nem tudta befogni. Nekem a méhem adottságai miatt amugy is nagyon nehéz UH-t csinálni. A lényeg, 1 hét mulva menjek a régi orvosomhoz (csüt) és majd másnap hivjam fel öt is hogy mi volt. De szerinte nem kell aggódni, mert fejlödik a baba is.

Lányok! Nektek akiknek ilyenkor már látszott, mekkora volt már a petezsák v. a baba?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

jo az uj dizajn
g.
gabomamo

Neked tetszik? Én már kiakadtam töle. Pláne hogy a küldésnél 2x kell kattintani, minek mutatja meg?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziastok,

szerintem jo es attekinthetobb. Az a legjobb, hogy az emilcimet meg lehez valtoztatni. en mar meg is valtoztattam.
g.
gabomamo

Sziasztok!
Szerintem is szörnyű ez az új "dizájn" Kép
Amaz sokkal jobb volt és áttekinthetőbb!

Bogi jövő 7 szerdán kapja a 15 hónapos oltást. Várható, hogy sz*rul lesz tőle?? Azt halottam, hogy ennél az oltásnál, nem rögtön szuri után, hanem 2 héttel később jelentkeznek a panaszok. Mire számíthatok? Úgy sajnálom, már most!

Be szerettem volna menni Erikához, de annyira pocsékul voltam, hogy még suliba se tudtam elmenni. Apu átjött értem és hazahozott. Végig fogtam a kezembe egy zacsit, hogy ha hánynom kell... Kép Elrontottam a gyomromat! A hideg rázott és görcsölt, borzalmas volt...

Bogi meg fosizott kicsit a múlt héten. Magas láza volt. Doki ne adott semmit neki, csak elküldte a székletet tenyésztésre. Megjött az eredmény, valami baci volt benne pozitív. Ez a baci a tejtermékekben -tej,túró,sajt,jughurt..stb- van (akkor is ha pasztőrözött pl a tej) és a nagy meleg miatt elszaporodott valamiben a baci. Tudni kell Bogiról, hogy minden reggel benyom egy rakás túrót, pár szelet sajttal, megspékelve egy fél liter jughurttal, hogy jobban csússzon Kép ugyanis Boginál a favorit, minden ami tejből van! Tejet magába nem nagyon iszik, áttért a jughurtra, de abból nagyon sokat... Lehet abban volt valami nem oda való. Bár nem csodálkozom, azon a héten árnyékban 39 fok volt.

Puszika
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Azt hittem rossz helyen járok! 2 körül még nem volt semmi. Hát azért csak megszokjuk valahogy! Kép

Enikő: Azért te is meg Bogi is jól vagytok már, ugye? Flóra olyan keveset eszik regelire, hogy az csak na. Néhány kocka sonka, pici sajt. A legtöbbet ki is köpi. nagyon aranyos, ahogy az összecsócsált kaját kipöcköli a szájából.

Karmen: Ja, már el is felejtettem, hogy a Sári műtött. Most már beugrott. Akkor lehet, hogy találkozunk egyszer nála?Kép

Jó éjt mindenkinek!

Megyünk nagyi látogatóba!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!
Nagyon kiakadtam tegnap, ha lett volna Babanet, rögtön írtam volna mérgemben.
Az történt, hogy miután Kitti tök jól érezte magát a talin (kár, hogy mi mindig olyan keveset tudunk maradni), felkerekedtünk Apával és péntek du. elmentünk a játszóhjázba. Hátha összeakadunk egy-két babával.

Az egész házban egyedül mi voltunk, na meg az "óvónő" meg a két 2,5 éves forma gyereke. Ez még nem lett volna baj, mert Kittinek tetszettek a gyerekek, de az egyiknek folyt az orra és köhögött, azután hallottuk, hogy Anyuka is majd megfullad az orrfújástól. Na, jól beijedtünk, Kitti uis március óta háromszor volt igen keményen náthás, utoljára úgy, hogy álmából éberre sírta magát, úgy fájt a kis mellkasa a köhögéstől. Kép
Szóval mintegy 5 perc ott-tartózkodás után már ott tartottunk, hogy eljövünk, amikor - hál'istennek??? - óvónőcsere történt.
Mit ad isten, az új óvónő is hozta a gyerekét, ezúttal egy pont Kittihez illő, úgy 10 hónapos, mászós gyerkőcöt.
Csakis emiatt maradtunk mégis. Közben hangosan beszégettünk Apával arról, milyen kár, hogy ilyen kicsire vették a totyogók részét, és hogy még ez a rész is tele van olyan aprójátékokkal, amelyek nem ilyen pici gyerekek kezébe (szájába) valók. A férjem pl. felemelt a szőnyegről egy fajátékról lerepedt éles, szálkás darbot, amely simán átszúrhatta volna egy pici száját, meg egy falat almástáskát... Miért dobálnak szét ilyesmit? - tettem fel a költői kérdést, mire férj hasonló sokatmondóan válaszolt: mert bunkók az emberek, lesz*rják az övéknél kisebb gyerekeket. Erre becsosszan óvónő azzal, hogy VAGY ODAFIGYELNEK A GYEREKÜKRE, HOGY MIT VESZ A SZÁJÁBA.
Hát először erre kaptam föl a fejem. Nem szóltam, hogy valóban úgy gondolja-e, AZÉRT kell elszórni a szemetet, hogy aztán ODAFIGYELHESSÜNK a gyerekre, vagy, hogy játszóházba pont azért jövünk, hogy a gyerekhez illő berendezést kapjunk, nem szóltam. Amikor elmondott egy - hasonló kioktató hangnemű - litániát arról, hogy most ugyan nem huszonöt fajta játék van minden típusból, hanem csak egy, de az a hát saját pénzéből, megintcsak nem szóltunk, hogy mi egy pillanatig sem keveselltük a játékokat, egyáltalán nem erről beszéltünk. A gyerek érdekében maradtunk csöndben, mert ha Kitti játszótársra talál, engem nem érdekel, ha lebunkóznak, csak ő jól érezze magát.
Kitti el is kezdett csattogni a másik baba felé, mire anyukája felvette, és átvitte a másik szobába. Szabályosan menekítette előlünk a porontyot, aztán otthagyta, mert más dolga volt, de ha Kitti megközelítette, megint elhívta vagy elvitte. Hangsúlyozom, az egész játszóházban ez a két, abszolút egymáshoz illő két baba volt csak.
Aztán elkezdett a gyerekének egy könyvet mutogatni, kutyus, cicus, stb. Kitti ezt hallva megintcsak becserkészte őket. És nem hittem el, de ahogy közelített, a nő nemhogy rámosolygott volna, elvégre mindegy, hánynak olvas, nem?, hanem hátat fordított, mintegy blokkolta a Kitti és a baba közti utat. Hát erre úgy felment bennem a pumpa, hogy majdnem azon nyomban elmentünk. De előbb még próbálkoztam "célzatos" megjegyzésekkel. Pl. Kitti, gyere vissza, zavarod a nénit! Gyere, látod, a baba most olvas, nem lehet odamenni! És képzeljétek, nem az lett a reakció, hogy "Semmi baj, jöjjön csak ide", hanem az, hogy "Van ám másik könyv is!". Egyszerűen még most sem hiszem el.
Ott volt a pajtás a gyerekének (miközben neki dolga volt!), és nem engedte őket érintkezni!
Elképesztő, hogy ilyen emberek vannak. Ha csak egy anyuka lett volna, akkor is kiakadok, de hogy egy "óvónő"!!! Bizonyos Bakosné egyébként.

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, de még mindig ökölbe szorul a kezem, ha rágondolok. Ahogy szegény kisányom "baba-baba" felkiáltással követte őket, miközben le se sz*rták...

Méri
méri

Méri! Megértem a felháborodásodat, jogos volt.

Enikö! Remélem már jobban vagytok!! Amúgy szerintem nagyon jó ha Bogi sok tejterméket eszik, de lehet hogy nyáron tényleg veszélyesebb. Nem is tudtam hogy a pasztörözöttben is lehet baci!!

Gabi! Én meg látod nem emlékszek, hogy neked is ö az orvosod. Én csüt. du. megyek, nem leszel ott véletlenül? Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Nekem a régi rendszer jobban tetszett.

Karmen! Hány hetes vagy most pontosan? Most éztem meg, nekem az 5. héten 7,5 x 7,5 mm-es volt a petezsákom. A 9. héten 18 mm volt a CRL, a nuchaszűrésen már 65,8 mm.

Méri! Teljesen jogosan akadtál ki!! Nem tudom mit képzelnek néha az emberek!

Enikő! Remélem meggyógyultatok már!

Lotti beállt mormotának.
2 napja elaludt este fél 6- kor (vacsi+ fürci nélkül), én balga felébresztettem este 9-kor, enni. Ennek az lett az eredménye, hogy éjjel 1-ig virgonckodott.
Tegnap elaludt este 6 -kor(vacsi+ fürci nélkül megint. Okulva az előzőekből, nem keltettem fel. Nem fogjátok elhinni, hajnal 4 -ig aludt!!! Akkor kapott tápikát, és visszaaludtunk még reggel 8 -ig. Persze én az éjjel azért aggódtam, és néha megnéztem, lélegzik e. Kicsit gyagya vagyok!!
Ja, most 11 óta ismét horpaszt!! Ezt még magam is alig hiszem el.

Melinda
melinda29

Nekem még az előző hozzászólásomat elküldeni sem sikerült. De mondjuk Én a különlegesen béna kategóriába tartozomKép
Nina
nina74

Sziasztok!

Gabómamó!
Nekem is tetszik az új "dizájn"! Én is megváltoztattam végre az e-mail címemet!

Nina!
Hogy álltok az alvással?

Karmen!
Nekem is a Sári a dokim!

Sziasztok: Anita
Anita

Most már nem tetszik annyira, mert nem tudtam elküldeni a régi azonosítómmal és jelszavammal az üzenetet!

Anita
Anita

Sziasztok!
Karmen: Én sem tudtam, most világosított fel a doki! Pedig nagyon ügyelünk, hogy megbízható helyről,csakis friss és hideg helyen tárolt tejterméket vásároljunk. Hát azt hiszem van amit nem lehet megelőzni. Esetleg ha nem adok neki nagy melegben tejterméket, de nem hinném, hogy ez lenne a megoldás...
Karmen tök jó a profilod Kép Tetszik Kép

Nem a Sári volt aki szülés-gátvarrás közben mobiltelefonált és a baba meghalt az anyukának meg ki kellett vezetni a végbelét a hasfalára? Kép Mintha őt mondták volna, de nem biztos. Ilyen kövérkés bajuszos pasi??

Méri: Ez hol történt a Mikkamakkában?? Én biztos nem bírtam volna ki szó nélkül! Úgy értem odamondtam volna a bunkócskának a véleményem az tuti!Még jó, hogy a kislányodban MÉG nem hagy az ilyesmi mély nyomot.

Gabi3: Igen már jól vagyunk. Bogi picit le is fogyott a hasmarsos héten, lement a pocakja Kép De most már megint kigömbölyödik! Ma is egy egész csirkecombot megevett ebédre 2 közepes krumplival, tökfőzelékkel!

Ebben az új dizájnban (hogy mondják ezt magyarul???) csak 1 pozitív dolog van, hogy ha profilt szeretnél nézni, egy különálló új ablakba nyílik meg! Ennyi!

A 15 hónapos oltásról tudtok valami infót????

Köszi Puszi
Enikő

ceniko
Szeged

Anita eppen akartam irni, hogy a profilod incs meg. Amikor emilcimet valtoztattal utana beirtad a kulcsot, amit levelbenelkuldott ?

g.
gabomamo

Eniko,

ahogy irtad, akar 2 het mulva is lehetnek hurutos tunetek az oltas utan, de mar nem emlexem pontosan.

g.
gabomamo

Enikö! nem ö volt, amugy az a klinikán történt, Dr.B. Képzeljétek elsö fokon az anyuka elvesztette a pert! Most nekik kell a perköltséget is fizetni, ami 500e Ft. Én teljesen kiakadtam ezen, hol itt az igazság??

Melinda! 7+1. Tegnap volt 20mm a petezsák, a doki szerint az jó. Csak a baba nagyon pici még.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: Nem mondod komolyan. Ilyen nincs. 1 fokon pert vesztett ebben a nyilvánvaló, hogy ki a hibás ügyben??? Esküszöm nincs igazság a földön! És ezt hol hallottad?
Enikő

ceniko
Szeged

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?