Új privát üzeneted érkezett!

Szia Márti !

Megmutatta hogy ott van, mondta hogy mekkora és hogy valószínűleg felszívódik majd :!:

Anita
Kép
boszi30

melinda80!

Pedig egésznap gondoltam rátok! Na majd legközelebb. :cry:
Ez tényleg eléggé lesújtó hír. Remélem minnél előbb sikerül találnod egy jó orvost. :) [/b]
Vendég

Pati, keresgéltem már a témában, ezt találtam, de nem mondhatnám, hogy megnyugodtam. Azért kérdeztem meg itt, hátha valakinek van tapasztalata.

Az újszülöttek akár felénél is találkozhatunk a "vesemedence tágulat" vagy "üregrendszeri tágulat" vagy a "hydronephrosis" fogalmakkal az ultrahangos leletet olvasva.
A vesemedence- vagy pyelon-tágulat azt jelenti, hogy az a bizonyos terület kitágul, nagyobb lesz a folyadék (vizelet) tartalma, és ez az ultrahangon jól látható, sőt mérhető is! Az oka, hogy a vizelet valamilyen okból nehezebben jut át és "torlódik" a felsőbb szakaszokon! Ez az esetek többségében átmeneti jelenség, magától megszűnik, de néha bizony akár műtétre is szükség van a megoldásához! A vizsgálat lényege ezeknek a kiszűrése, ellenőrzése és időben történő ellátása!
Vendég

Tessék megdicsérni, ezeket találtam:

Nagyon ritkán, a babák egy százalékánál a köldökzsinóron egy vagy több csomó alakulhat ki.
Ha a csomó nem válik feszessé, nem jelent veszélyt a baba számára. Ha azonban a zsinór megfeszül, akadályozhatja az áramló vér útját.

Az amnionszalag akkor okoz gondot, ha a baba utjaban all, es esetleg elszoritja valamelyik vegtagjat, de ha a dokid azt mondja, hogy nem erdekes, akkor nyilvan jo helyen van. ugy kell elkepzelni, mintha egy vaskos zsineg lenne egy 3x3 m-es szobaban veled egyutt. ha nem tekeredsz bele, semmi bajod nem lesz tole.

A vesemedence tágulatának számos oka lehet és különböző súlyosságú is lehet. Van amikor a tágulat mind a két oldalon jelentkezik.
Nagyon fontos azt tudni, hogy milyen szinten van a tágulatot okozó szűkület. Erre abból lehet következtetni, hogy csak a vesemedence tágult vagy a húgyvezeték is.
Ezen felül azt kell megítélni, hogy milyen fokú a szűkület, mert ez szabja meg, hogy milyen mértékben károsodik a veseállomány. Erre abból lehet következtetni egyrészt, hogy mekkora a tágulat, másrészt, hogy hogy néz ki és hogyan fejlődik, vastagodik a veseállomány.
Azt, hogy születés után mi a teendő az szabja meg, hogy hol, milyen fokú szűkület van a születés utáni vizsgálatok szerint.
Lehet, hogy rendszeres ellenőrzésen felül egyéb teendő nem lesz, de lehet az is hogy valamilyen korrekciós műtétet igényel majd. Az, hogy az esetleges műtétet mikor kell elvégezni, az szintén a szűkület súlyosságától függ. A vese eltávolítására csak a legsúlyosabb esetekben kerül sor, ha a vese teljesen tönkrement.

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Hát Pati, te sem nyugtattál meg! Beleolvasgattam régebbi fórumokba, és nagy többség azt írja, hogy születésig elmúlik, vagy utána kinövi a baba. Szóval fel a fejjel, Zsu??? :? :? :?
Vendég

Most írjam, hogy én se lettem nyugodtabb???
Délelőtt még csak a 24 hét miatt paráztam, most meg... :oops: :roll: :roll: :roll:
Ééééés ha megszületik, akkor sincs ennek vge. Mert akkor szívzöreje van (élettani csak be kell anyucit paráztatni), meg kötött a csípője (mindegyiknek) meg zöldet kakil, barnát kakil, nem kakil, piros a bőre, miért sír, miért nem sír, blablabla.
Aztán miért (nem) eszik, miért (nem) alszik, miért kicsi, miért nagy, miért ül már, miért nem ül még, jön a foga, nem jön a foga........................................................................
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép

mpatr

JA ÉS FEL A FEJJEL ZSU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép

mpatr

MINDENKINEK FEL A FEJJEL! NEM LESZ ITT SEMMI GOND! :)

KépKép
KépKép
mni

Pati!

Kép

A csípőről meg annyit, hogy Alexánál eltérést állapítottak meg az egyik oldalira, és megvetették velünk a terpeszbetétes akármit, nem olcsón. A gyerek alig hordta, mert szegénykémet sajnáltam benne, annyira utálta. És láss csodát: a kontrollra helyrejött a csípője! A férjemmel azt beszéltük, hogy az orvosi rendelő biztos jutalékot kap az eladott cuccok után, mert ők mondták meg, hogy hol vegyük meg.
Vendég

Sziasztok!

Én is kb fél órája értem haza, csak hát ugye pörög a topic.... :roll:
Hát sajna én sem tudok hírrel szolgálni, a doki, aki helyetesített azt mondta még nem látni!!! :cry: :cry: :cry: :cry:
De az igazság szerintem az, hogy erre nincs idő itt a soproni kórházba, mert elöttem négy kismamának is ugyanezt mondták, és öt perc volt az uh. Mindent ami fontos megnézett, aztán ennyi! :cry: :cry: :cry:
Ugyhogy még nem tudom mi lesz, lehet, hogy bejelentkezem 1-2 hét múlva a dokim magánrendelésére!!!

Melinda!
Sasajnálom, hogy neked sem mondták egyértelműen meg a baba nemét, és tényleg szörnyű ez a doki téma, de ne aggodj, még van idő és addig majd megtalálod a neked megfelelő dokit!

Minden parázós kismama ne parázzon!!!!!!!!!!

És köszi mindenkinek az érdeklödést!!! :D :D :D

További szép napot, majd még este benézek!

(U.i.: még csak most megyek fözni vmit, mert egész délelött a férjemmel voltam a szemészeten, mert vmi belement a szemébe, és már második napja húzta. Hát persze, hogy volt benne vmi, ugyhogy nagy bumszlit kapott a szemére, és ápolgatom szemcseppel!!! Ugyhogy ez az ebéd, inkább estebéd lesz, vagy vacsi!!!!!! :roll: )
Vendég

mpatr: köszönöm az infókat, ari vagy hogy utána néztél :D
Én is ezt találtam és az is megnyugtató volt, hogy mutatta doki, hogy a legszélén van, a lehető legmesszebb a babától :!:

Anita
Kép
boszi30

Csujzi, de kár, hogy neked sem derült ki még a neme! Pedig annyian szorítottunk!
Vendég

A fene ezekbe a paráztatósokba meg a hülye uh-sokba!
Megint lehet vmi a levegőben... :roll:

Kép
Kép

mpatr

Csujzi, szerintem egy doki 5 perc alatt is látja, hogy fiú vagy lány. Az én orvosom sem nézett minket tovább, mégis meg tudta mondani! Szerintem csak nem akarta megmondani vagy tényleg nem fordult úgy a kis Csuri. Talán majd legközelebb! :)

KépKép
KépKép
mni

Oh, a fenébe, most sikerült még csak végigolvasnom mindenkit... és most meg rohannom kell, nem leszek gép előtt... most már én is mindentől parázok, azt hittem, nyerek, dehát...Most olyanokat vetettetek fel, amikről még csak nem is hallottam !!! Amnionszalag, vesetágulat... nem lehetne valahogy elérni, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott terhességünk legyen szimplán? A feléig paráztunk, most meg ámr hagyjanak minket is, meg a babát is?

Na, rohantam!!!

Sziasztok,

Eszter

Kép

KépKép
eszterxx

Mpatr
A vetélés/szülés határa a 24. hét...
Egy kis statisztika (terhességi kor/túlélési arány)
24. hét-- 5% (<500g)
25. hét--45% (500-750g)
26. hét--83% (750-1000g)
27. hét--93% (1000-1250g)
28. hét--96% (1250-1500g)

Amnionszalag
Az esetek nagy részében nem okoz gondot...

Csujzi
Az, hogy látszik-e a nem az UH-n a babától függ...
Nem minden gyerek "mutogatós", mint az én Baby Joseph-em... sokszor úgy összeszorítják a lábijaikat, esetleg még úgy is fordulnak, a köldökzsinórt is tekerhetik úgy, hogy nem látni semmit...
Vendég

Hahó Lányok!

Én köszönöm azért a rémhíreket is, jobb felkészülni az ilyen orvosi rettentésekre. 8)
Azt nem értem, ha már egyszer kimondanak egy ilyen kulcsszót, mint a nem tudom milyen szalag, miből állna 5 mondatot hozzátenni a kismama informálása végett. + 50 másodperc! Nya de ha baj lenne, úgyis átküldtek volna titeket ilyen-olyan tanácsadásra vagy egy másik orvoshoz is ellenőrzés képpen. :!:

Nálunk jövő hét kedden lesz az a bizonyos UH. Addig nem vagyok hajlandó idegesíteni semmivel magam. (Erre tartom a 13 éves tanítványomat :lol: ) Mostanában vigyázok, mert nekem az önparáztatástól keményedett mindig be a hasam. (Helyette inkább szemészhez jártam az elmúlt hetekben a szemgyulladásom miatt, ami magától nem múlik, gyógyszert meg nem kaphatok a huszon x. hétig.)

Viszont Mpatr!
Az egyik gatyónak nekiálltam, szoknya lesz belőle. Ha elkészültem, majd küldök fotót.

Minden kislányhoz, kisfiúhoz és titkolódzóhoz, valamint mocorgóhoz gratulálok!

Eszter

Kép
eszter.eu

Csujzi: sajnálom. Igazából engem meg az lep meg, hogy 20.hét alatt mindenkinek megmondják, milyen nemű. (pláne, hogy nekem 12 hetes genetikain mondta a doki, hogy fiú).

Melinda80: sajnálom, ami a dokit illeti. De emiatt miért megy el a kórházból? Akinél én szültem, sajna halt meg baba, sőt anyuka is :cry: de nem volt hibás. Az igaz kicsit bekattant, de mai napig dolgozik és kár is lett volna érte, nagyon jó doki. (én is nála születtem :D ) Ja, azt akartam írni, hogy a férjem nem újságíró, hanem a Shell-nél dolgozik, a cég fizette.

pété: köszike, olyan aranyos vagy!!!

kiszazsu: Én is és Milán is vesetágulattal születettünk. Milánnál akkor derült ki, amikor medence meg koponya uh-t csináltak. Semmi gond nincs vele, csak 1 éves koráig vesegondozásra kellett hordani. Ilyen kis zacsit raktak a kukira, abba pisilt és azt nézték. Egyszer volt csak benne E.Coli, de nem kapott antibiotikumot. Általában nincs ezzel gond, csak könyebben fertőződhet, emiatt kellett havonta járni. Akiknél többször előfordul, hogy baci volt a pisiben, gyógyszert kaptak. (mint én picike koromban.) Az nem túl jó, ha egy pici baba antibiotikumozva van, mert hamar kialakulhat rezisztencia és az ellenállóképesség csökken. Ami a legfontosabb, hogy immunrendszerről nem is beszélhetünk újszüllöttnél, emiatt sem jó az antibiotikum. (pl normál bélflórának is kakukk akkor). No de néha kell adni, és a folyamatos E.Colinál kimondottan fontos, mert felnőttkorban vesemedencegyulladást, akár meddőséget is okozhat lányoknál. Kb ennyi. Amúgy no para, minden 3. gyereket hordtak vesegondozásra, amikor szültem.
Vendég

ja és Melinda: amnionszalag miatt ne aggódj!!!

mpatr: Milán egész jól néz ki, furcsa a kis feje árpák nélkül 8) Délután színes leveleket gyűjtöttünk és most préseltük le. Kár volt eladnom a herbáriumomat :? :D
Vendég

Jimm, az tök jó muri, mi meg fonalból és hurkapálcából pókhálót csinálunk éppen Gordonnal.
A kicsi ma megint sokat rugdos. Egész kezdem már megszokni és nem sikoltozom a családnak már, hogy Most, most gyere gyorsan, ide tedd a kezed!!
Őszintén szólva nem is volt túl hatékony, mert szerintem a gyerek szívrohamot kapott hogy anya mi a túrót ordítozik ennyire és rögtön felhagyott minden rugival :oops: :lol: :lol: :lol:

Megmondom őszintén, hogy örülök, hogy vége a mai para-napnak.
Ja és külön nagy cuppantás mommynak a statisztikáért, ezek szerint még többet kell kihúzni... :lol: :lol: :lol: de hülyeséget félretéve, tényleg jó, hogy feltetted és köszi!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép

mpatr

Ja és még a statisztikáról: gyerekek, mekkora súlygyarapodás hétről hétre!!!! Én nem merek ezalatt mérlegre állni, mert nem biztos, hogy tudatosulna, hogy a bébi hízott és nem én :oops: :lol:

Kép
Kép

mpatr

Meg még az is eszembe jutott, hogy végülis 28 hetesen is lehet parázni: a 96% se száz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:twisted: :twisted: :twisted: :roll: :oops:

Kép
Kép

mpatr

Sziasztok!

A levegőben tutti van valami, mert két napja idegbajos vagyok és depis! :?

A Mommy által feltett statisztika nem lehet, hogy ámerikai eredmény?? :lol: Mert rögtön parásabb a helyzet!

Fel a fejjel csajok!
Mindenki célozza meg a 37-40 hét közötti időszakot!
Elötte ebben a topikban szülni TILOS! :D

Eszter!
Gratula a baba mozgásához!

Péntek óta én is érzem! :lol: Hihetetlenül csodálatos érzés! :D

Most kevesebb szabadidős időszakom élem, de talán még lesz olyan, hogy gyakrabban jövök! :)
Remélem addig teljesen nem felejtetek el!

Időnként azért bejelentkezem! :wink:

19+1
Vendég

Hali Csajok!

Termeltetek rendesen azóta, amióta nem voltam.

Először önző módon egy kicsit magamról: az AFP eredményem 1,25 lett. Ez megnyugtatott, egészen máig, mivel ma szinte egész nap fájdogál a pocim, ugyanúgy, mint a legelején. Szerintetek ez normális? Ja és én most kezdtem el parázni, hogy miért is nem érzem még a mocorgását?!

Írtatok a nevekről, hát nálunk nem ilyen dilemma a névválasztás. Mi elég hamar megegyeztünk, ha lány akkor GRÉTA, ha fiú, akkor ZSOMBOR. Nincs más lehetőség nálunk.

Egyébként garulálkok azoknak, akiknek kiderült a baba neme!

Én ezekről még nem is hallottam, amit Zsu és Boszi írtatok! De remélem nem lesz gáz!

Niki, ez a buszos sztori nem semmi! Igaz én évek óta nem ültem semmilyen tömegközlekedési jáművön, de ahogy olvasom a helyzet nem változott meg azóta!

Jim, milyen időközönként és hány napra viszi el a volt férjed Milánt? Már elég régen írtad, hogy viszi, és csak most hozta vissza?

Kép
tand

Eszterxx,
de jó, hogy végre érzed a baba mocorgását! :D :D :D

Bosek,
gratula az UH-hoz, remélhetőleg az a szalag fel fog szívódni, remélem két hét múlva ezt a dokid alá fogja tudni támasztani!

Pati,
de jól hangzik ez a kombiágy! Tök jó ötlet, még nem is hallottam róla, mert idáig még nem igazán nézegettem a bababútorokat. Tetszik nagyon ez a megoldás.

Ne haragudjatok lányok, ha beparáztattalak titeket ezzel a köldökzsinóros esettel, de le ki kellett írnom magamból a bajom.
Délután a legjobb barátnőmnél voltam, tanácsot kért a szülésznőjétől a dokikat illetően, ez majd segít dönteni. Még agyalok az új dokin.

Melinda

Kép
melinda80

Tand,
az utóbbi pár napban nekem is fájdogált a hasam, fogalmam sincs, mitől lehet. Magne B6 segít! Amíg nincs görcs, úgy gondolom, komoly baj sincs!

Melinda

Kép
melinda80

ÁÁÁÁÁÁÁáááááááááááááááá

Írtam egy hosszút és elszállt!

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Vendég

20. heti UH kép a picikémről:

Kép

Melinda

Kép
melinda80

Csujzi,
sajnálom, hogy neked se derült ki a neme! Úgy látszik, ez egy ilyen nap. :cry:

Melinda

Kép
melinda80

És én még képet sem kaptam!!!!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

vmi tényleg van a levegőben, mert a férjem is kicsit meglöködött a levegőtöl!!!!!!!!
Vendég

Jelenleg aktuális táblázat:
Melinda Neked beírtam, hogy lány... :) én drukkolok nagyon és az orvos is azt mondta, hogy annak tűnik. :)
Ha valahol, valami nem stimmel szóljatok! :)

Kép Kép

KépKép
KépKép
mni

Amugy köszi mindenkinek a kedves szavakat, nagyon jól esett , amugy is a mai napom kész katasztrófa!!!!!!!! Bizti a levegő teszi!!!!!!

Mni: Hát tényleg durva a buszos sztori, jót mosolyogtam rajta!

Kiszazsu: Ne aggodj a vese dolog miatt, én is kiskoromban sokat voltam vele kórházban, bár én azért is, mert nem volt ingerem se, de hál istennek kinőttem, ha lehet ilyet mondani, most inkább mindig vigyázok a veséimre, mert hamar fel tudok fázni!!! Ugyhogy szerintem ne aggodj, ahogy mondtam jim is!!!! :D :D :D
Vendég

Sziasztok!

rendesen végigolvastalak benneteket, nem kis büntetés ;)

sajnálom, de most komolyan csatlakozom a parázókhoz. (Bocsi mindenkitől)
Én olyan vagyok, hogy még az AFPtől sem voltam hajlandó beijdeni. Ezért ma a legnagyobb lelki nyugalommal hivtam a kórházat, úgyis asszondják minden rendben... Erre nem pont a felső határ felett van egy icipicivel....:?: :?: :!: :evil:
Azonnal hivtam a dokinénimet. A nov 12dikei ultrahang előretéve jővő hét szerdára. Szval no para, ez csak egy hülye szám, az én kis Maszatomnak semmi baja. Ezt mondogatom magamnak és az uramnak. De azért miért kell engem paráztatni?????
De legalább hamarabb megtudhatjuk a nemét, ha Maszat is úgy akarja :)

Najó, csak hogy jófej legyek elmesélem, hogy hosszúhétvégén otthon voltunk HSzoboszlón AnyósApóséknál. Marci nagymamája megálmodta, hogy lányunk lesz. És hétfőn voltunk egy TubaTanya nevű helyen, naggyon finom ételek, a tanyasi élet és állatok megtekintése. Naggyon hangulatos és jó volt. És evés közben jó hangos élő citerazene magyardalok ment. Ez Maszatnak valószínűleg nagyon tetszett, mert többször is rugdosott. Egyértelműen Ő volt, a melső falon éreztem. Annyira szuper érzés volt, csak vigyorogtam. Azóta sajnos ennyire egyértelmá jeleket nem kaptam, de nem is csodálom, hogy a deriválás nem hozza lázba.... :lol:

najó, részemről most ennyit, egy hét múlva okosabbak leszünk.
bocsi a parázás miatt... most is csak egy kicsit, ne aggódjatok! ;)

Kép

Kép
kolyok28

Na látom, mindenkit elriasztottam :? :(

közben utánaolvastam, és eldöntöttem, hogy márpedig Maszatnak semmi baja. télleg. :roll:

Niki, köszi a táblát :)

Kép

Kép
kolyok28

Testsúlygyarapodás

1-12. hét: általában nincs
13-15. hét: 250g
16-18. hét: 300g
19-22. hét: 350g
23-24. hét: 400g
25-26. hét: 450g
27-38. hét: 500g/hét
39. hét: 250g
A 40. héten általában már nem változik a súly
Vendég

Sziasztok lányok!

1 hete megmozdult a babókánk és tegnap megmutatta magát....

Bianka babánk lesz!!!!!!!!!

KépKép
bnesz.eva

Sziasztok!

Csujzi,
kár, hogy nem adtak képet! 4D-re mentek majd valamikor?

Mni,
én még nem élem bele magam, hogy lányom van, majd csak ha tutira megmutatja az UH. Végülis maradhat színezve a tábliban a sorom, max. ha mégis kukis, átszínezzük. :wink: Apa még reménykedik, hogy hátha kisfiú. Én a lánynak drukkolok, de annak is nagyon örülnék, ha kisfiú lenne.

Kölyök,
de jó, hogy már neked is megmozdult a bébid! :) Az elején, amikor éreztem a mozgását, nekem is volt olyan időszakom, amikor alig éreztem, most meg már elég határozott a kicsike. :D

Mommy,
köszi a súlygyarapodásos kimutatást!

Évi,
végre, hogy jelentkeztél! :) Örülök, hogy minden oké a babcival, gratula a kislányhoz! Szép neve van! :)

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok!
Éva, nagy gratula a kislányhoz! Remélem, ezentúl gyakrabban fogsz jelentkezni! :)
Kikó, hogy ment a költözés? Hogy vagy?
Én is érzek már valami bugyogást... :) Mondta a férjem, hogy est már aludtam, mikor az Ő keze még a hasmon volt és érzett egy tök nagy mozgást. :) Egyik nap meg mintha két kis pupót éreztünk volna a bal oldalon, aztán eltünt. :)

KépKép
KépKép
mni

Mni,
ez jó, hogy a férjed így megérezte a kis babót! :lol: Biztos nagyot rúgott, páromból kiindulva a pasik csak az igazán erős mozgást érzik meg az elején.

Melinda

Kép
melinda80

Jó reggelt mindenkinek!

Csak egy kicsit tüntem el, nem végleg. Tudom ezt nem ér. A többnapos pihinap alatt nem nagyon voltunk itthon, tegnap meg uh dömping volt nekem.

Látom megy a parázás ezerrel, de a hangulatjónak tűnik. Igyekeztem sokat visszaolvasni, de nem biztos, hogy mindenre emlékszem.

Melinda!
Nagyon sajnálom az estedet. Biztos találsz majd orvost, csakhát így még bizalmatlanabb az ember az orvosokkal.

Mzx!
Bennevagyok az Árkádos minitaliban.

Örülök, hogy mostmár egyre többen érzitek a mocorgást, rugdosódást. Tand! Te is hamarosan érezni fogod!

Jim!
Klassz, hogy minden rendben Milánnal! Jó, hogy túlvagytok a műtéten, és, hogy megint veled van.

A tegnap reggeli uh a Kistarcsai kórház rosszul indult, de jó lett a vége. Először azt se tudtam hová kell mennem, de amikor megtaláltam rosszul is lettem mennyien vannak. Mégcsak háromnegyed órát várakoztam amikor arra sétált az orvosom, és mondta, hogy van egy pici dolga azután jön. Jött is 5 perc múlva, és be is vitt egy vizsgálóba, ahol uh is van és megnézte a picit, minden rendben van, 2 nappal kisebb, neme persze nem látszott. Ezután ő maga megkérdezte, szeretnék-e itt és nálla szülni. Mondta, hogy megnézhetem a szülőszobákat, és rá is bízott egy kedves szülésznőre. Persze arra akivel tudom szeret együtt szülni.
Pati!
Nagyon ugy tűnik, hogy itt Kistarcsán is az a módi, hogy szülésznőt orvossal együtt válassz, orvost szülésznővel együtt.
Egyébként szimpi volt a szülésznő.

Délután voltunk 4d uh-n. Mókás volt ahogy beült az egész család, mint a mozivba... Képet igyekszem felrakni majd. Ég és föld a kórházi uh és ez. Itt kétdimenzióban is jól látszott minden. Nagyon fotógén volt, végig produkálta magát, minden volt, még egy kis ujjszopás hiányzott a bemutatójából. Integetés, boxolás, mosoly, csücsörítés, homorítás domborítás. Ja és azt is hajlandó volt megmutatni, hogy FIÚ.
De,hogy egy napon mérve egyc adat se egyezett a két uh között....
Ja és 285grammra saccolta gép a súlyát. Az jó 20 hetesen?

Na jó mostmár többet nem írok.

Mindenkinek puszi, és semmi para!!!!

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka, gratulálok Neked is a fiúhoz! :) Ez tök jó, hogy egy nap 2x is voltál UH-on. :) Szerintem teljesen jó, amit mért az orvos nekem azt mondták, hogy 30dkg. :)

KépKép
KépKép
mni

Pumperka!!
Gratula!!!
A szülésznő ha nem Erika, akkor okés :lol: :lol: :lol:
ÚÚÚÚÚGY ÖRÜLÖK!!!!!!!!!!

A súlya teljesen okés a korához.
Ügyik vagytok!!!!!

Mommy, köszi az újabb statisztikát.

Délre megyek dokihoz, Érdre. Nagy mákom van, mert a védőnénim együtt rendel egy SzentImrés dokival Érden, így nem kell bejárjak Bp-re csak majd szülni :wink: Csak izgulok, még 1. nem voltam nála 2. nem voltam női nőgyógyásznál :oops:
Mondjuk a sógornőm nála szült 6 éve.

Tegnap délután meg este meg éjszaka egyszer iszonyatosan fájt a derekam. Nagyon megijedtem, mert Gordonnál nekem a szülésnél nem volt görcsölés, csak fájdalom, de az bizony derékból jött (és derekasan :lol: ). Szerencsére nem periodikus volt és el is múlt de nagyon beparáztam... mindegy, a tegnapi napba belefér...
A kis tappancsok egyre erősebben rúgnak!!! Napról napra többször, már állva, sőt menet közben is érezni!!!!

Van még aki nem érzi a csemetéjét?

Kép
Kép

mpatr

Pumperka,
gratula a kisfiúhoz! :D
Tegnap voltam én is a 20. heti UH-n a kórházban, utána legszívesebben én is mentem volna 4D-re. Több olyan véleményt hallottam, hogy ha a huszonx-edik héten megyek 4D-re több mindent látok a babából. De a leírásodat olvasva már Te is nagyon sok mindent láttál. Úgyhogy nagyon azon vagyok, hogy nem várogatok sokáig a 4D-vel, baromi kíváncsi vagyok a nemére.

Pati,
örülök, hogy elmúlt a derékfájásod!!!
Írj majd, milyen az a dokinő, gondolok rátok délben!

Melinda

Kép
melinda80

Meli, Mni: köszi a gratulációkat, remélem nálatok is minden okés.

Megígérem nem tűnök el ilyen hosszú időre :lol:

puszika

KépKép
bnesz.eva

Sziasztok!

Itt vagyok ám én is, csak elhavazódva, idegeskedve. :roll:

Férjem állapota nem javul, sőt, a lábát lehet, hogy műteni kell. :evil: :evil: Hétvégén Békéscsabán voltunk a családnál, na meg a Kolbászfesztiválon, és szegénykémet ott is be kellett szállítanom az ügyeletre a fájdalmai miatt. Egyelőre nem akarják felnyitni a térdét. Azt mondják, hogy talán a merevítő használatával javulni fog a szalagok állapota (kettő is elszakadt amikor az ütközésnél beütötte a műszerfalba). :( :( :roll:

A lakásba továbbra sem tudunk beköltözni, mert még mindig nincs melegvíz és fűtés, de megígérték, hogy 3 héten belül rendezik. :evil: :evil: :evil:
Kíváncsi leszek rá. :shock:

Pocaklakó ügyileg renben vagyunk. Tegnap meglett az AFP, 2,4. Azt mondta a doki és a védőnő, hogy az jó. Meg lettem dícsérve, mert eddig csak 2 kg-t híztam. Mondjuk, szerencsére, tényleg csak a hasam nőtt. :lol: Dopplerrel próbáltuk meghallgatni, de annyira elöl van a méhlepény, és hátul a baba, hogy még nem hallattszott a szíve. Valószínűleg ezért nem érzem még a mozgását sem. :(

Irigykedve olvasok mindenkit, akinek már érzhetően, és sokat mocorog a picurkája. :D :D

Gratulálok mindenkinek, aki megtudta a nemét a pocaklakójának!!

Kiszazsu, Melinda! Olyan dolgokat írtatok itt le, amiktől komolyan borsózik a hátam. Remélhetőleg ezek a problémák senkinél nem okoznak problémát! Mi az, hogy remélhetőleg??? Tuti nem lesz semmi gond!!! :wink:

Jim, szívből örülök, hogy minden rendben ment a kisfiad műtétjénél! :D

Évi

KépKép
kvaszeva

Pati!

A szülésznő nem Erika! :wink:

Hogy ne csak a rossz sztorikat meséljük:
A kora reggeli kelés az egész napos jövés menés után, kilenckor eljött a jó kis meleg zuhany ideje. Ketten mentünk zuhanyozni. Már az elején feltünt, hogy kicsi a víznyomás, de pont amikor betusfürdőztük magunkat akkor hirtelen teljesen megszünt a víz. Fuldokoltunk a röhögéstől,hogymilyen módszerekkel távolítsuk el a habot magunkról. Aqariumvíz, borotva, esővízgyűjtő hordó, még egy flakkon ásványvízse volt itthon. És egtyre inkább bántam, hogy a gyerekek rendesek voltak tegnap és leengedték maguk után a kádból a vizet. Amikor a jókedv már kezdett átcsapni vacogásba megjött a víz. Kb 15 perc.

Remélem nem fárasztottalak benneteket, de még most is jót mulatok rajta ahogy álltunk tiszta habosan. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok Minden Pocakos anyukának!!!!!!

Mni!
Gratulálok neked a bugyogáshoz + a mocorgáshoz. Nekem is ilyenek vannak. :P :P :P De az ember még nem nagyon érzi!!

Évi!
Nagy Gratula a kis csajszihoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pumperka!
Neked pedig a kicsi kukishoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Csujzi!
Sajnálom, hogy neked sem mutatott picurka semmit sem! :cry:
De ami késik az nem múlik! :wink: :wink: :wink:

CSAJOK!!!!!!

[color=indigo]1 Óra múlva indulok az UH-
ra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/
color]

Majd jelentkezem, most alig bírok írni!!!!! :shock: :shock:

Puszi nektek!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok!!

Pumperka, gratula a kukihoz!!!!

Tegnap este a kicsi végigtáncolta a House-t, és végre apa is érezte!!!! Nagy csoda, mert eddig meg nem, pedig most nem is rúgott akkorákat, csak egyfolytában ficánkolt. Nem tudom mi üthetett belé, lehet hogy a vacsorára elfogyasztott csipkelekvár az oka :wink:
Mi is kombi kiságyat néztünk ki, próbálok képet feltenni.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Sziasztok!

Anita vagyok, és még új. Várandósságom 21. hetében járok, pontosan 20+6.
Ahogy olvasgattam a hozzászólásokat, nagyon jó ez az oldal.
Szívesen válaszolok mindenkinek.

Üdv.mindenkinek!

Kép

Anita
Pam Brown: "A legőszintébb mosoly a csecsemőé.
Abban nincs semmi csel vagy számítás, csak színtiszta ÖRÖM."
gy.anita

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?