Sziasztok!
Na, sorba veszlek benneteket, alig bírom az olvasást, eszméletlen, milyen kevés időm lett hirtelen a két csajszi mellett, ti meg rengeteget írtok ám! De nem baj, legalább itt vagyunk egymásnak! Ez olyan jó!
Ichtus, köszi a kérdést, már rendben vagyok szinte 100%-ra, bár én nem bírok annyit ágyban tölteni, amennyit "szokás", mihelyst hazajöttünk a kórházból, folytattam a normál megszokott életvitelünket. Meg aztán Bogit is kénytelen voltam néha-néha felvenni ölbe, pedig tiltva van a műtét után az ilyesmi, de most ezt hogy magyarázzam meg egy 2 éves babának? Neki kell az anyukája, és pont. Annyi könnyebbségem volt az elején, hogy anyukám segített bevásárolni, mosni-vasalni, takarítani. Mostanra meg szinte már nem is emlékszem arra, milyen nehéz volt műtét után megmozdulni, lábra állni. Csodálatos ám a természet, jól elfeledteti a nőkkel ezeket a megpróbáltatásokat, hogy vállaljuk a következőt is. Igazából már hiányzik a pocakom, bár most orvosilag le lettünk tiltva a következő babáról 4-5 évre (nagyon szeretnénk egy harmadikat is, de közöltem a férjemmel, hogy az fiú legyen ám, különben baj lesz!
). Addigra meg majd lesz ám kockahasam is!
Tiop, megértelek, tényleg dühítő a sógornőd, a családban azért nem kéne ilyesmit csinálni! Zsancika aztán tud aludni!!!
Viszont az ovis szülők tényleg kényszerülhetnek olyan helyzetbe, hogy nem tudnak otthon maradni a gyerekkel, ha annak "csak" az orra folyik, meg köhög, de egyébként láztalan. A munkáltatók is pikk-pakk kiveszik alólad a munkahelyed manapság, ha állandóan táppénzen vagy a gyerekkel! Ez borzasztó, de így van! Unokahúgomnak novemberben lesz 1 éves a kislánya, de kénytelen volt bölcsibe adni, már egy hónapja járnak, egyelőre délelőttösnek, beszoktatásra, vagy akár vissza se menjen dolgozni. Persze nem írásban kapta ezt az ultimátumot, de nem tudott ellene tenni. A munkahely kell, pénz kell, enni kell...
Giga, úgy irigyellek az új lakás miatt! Olyan jó lesz nektek már ott karácsonyozni!!!
Jutta, Boginál kábé 2,5-3 hónapos koráig tartott a pocifájás, de a tornáztatással igazán jól karban tudta apa - merthogy ő a "sportfelelősünk" - tartani. Roninál meg most van olyan, hogy iszonyú pocifájásos, van hogy egyáltalán nem... Nincs két egyforma gyerek!
Murphyke, tényleg huncut egy csajod van!
Szantre, nem tudom, hogy mennyire akarod bebugyolálni Márkot, én Bogira a babakocsiba ilyen időben egy vastagabb mamuszkát adtam, plusz egy kocsizsákba volt belerakva. Nem tudom, láttál-e már ilyet, még az autósülésbe is be lehet kötni mert van lyuk rajta a biztonsági övnek, plusz a fejrészét össze lehet patentolni ha akarom kapucninak, és cippzárral záródik körbe. Nagyon jó meleg mikroszálas anyagból van, és bébiplüss borítással. Puha és meleg. Télen is ez volt a babakocsiban a lányom alatt, plusz a téli overáll, ráhajtva takaróként a zsák felső része, és sose fázott meg. Igazából kocsicipőt csak tavasszal kapott, amikor már melegebb volt az idő, és nem kellett a zsák.
Pimpoka, egyik leányzónak sincs keresztanyja, csak keresztapja. Az öcséink ugyanis nem sietik el dolgot...
a lelkész pedig azt mondta, nem kötelező a két keresztszülő.
Piroska, a Deák téri templomban volt a keresztelő, engem is ott kereszteltek, illetve ott konfirmáltam, Boginak is ott volt a keresztelője, ráadásul ugyanazzal a lelkésszel. Ő nagyon örült a felkérésnek már 2 évvel ezelőtt is, most meg különösen. Neki is 2 kislánya van, jól meg is beszélték a férjemmel, hogy milyen szuper dolog lányos apukának lenni.
Szerintem is biztonságosabb a kifejezetten erre a célra szánt textíliából készült hordozókendő. Nekünk van egy Nandu hordozókendőnk, csak sajna sosem volt használva, mert a lánykáimnak nem vált be. Ha gondolod, szívesen átadom féláron (3000 Ft-ért), akár úgy is, hogy először kipróbálod, hogy Diának tetszik-e a dolog, nehogy úgy járjatok, mint mi, aztán ha jó lett, kifizeted amikor tudod.
Ma végre kiszabadulok a lakásból ha Bogi felébredt, elmegyek fényképeket előhivatni a lányokról. Van a családban sajnos olyan is, aki nem tud utazni annyira beteg, és nem látta Bogit sem már vagy 1 éve, nemhogy Ronit. Vagyis egy csomó képet kell szétküldözgetnem, dédimamának, nagynénémnek, külföldre az unokabátyámnak, stb. Csak bírjam észben tartani, kiknek kell küldeni!
Halljátok, nem semmik a lányaim, amint az egyik (Bogi) végre elalszik, a másik (Roni) kezdi a műsort! Szerencsére Apa most itthon van, és lefoglalja. Egyik kezében a leányzó, a másikban meg a tankönyv, mert tanulnia kell(ene) az egyetemre. Roni elkezdett hangosan sikoltozni meg gurgulázni a csörgőjének!!! Megyek, ezt meg kell néznem!!!
Üdv!