Új privát üzeneted érkezett!

Andi!
Aranyosak voltatok!!! És a rucid is csini , már amennyit láttam belőle! :D

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Pimpoka, sajnálom szegény anyukádékat!!Remélem, már jobban vannak!

Andi, nagyon szépek voltatok a keresztelőn. Én is néztem a ruhádat, tényleg csinos vagy benne:lol: én is zöld iparművész ruhában voltam Sára keresztelőjén, csak az mellényes :D
Az a fürdetős kép!!nagyon édes a picúrkád! Azt akartam írni, hogy a csöppöd, de nem is olyan csöpp. Vannak ott hurkák rendesen :wink: Bogi meg tiszta cuki, ahogy örül a bödönnek!
Tényleg, akartam már kérdezni régebben, hogy te már teljesen rendbejöttél a szülés óta? Gondolom a császárból kicsit tovább tart a felépülés, na meg neked voltak komplikációk is. Szóval jól vagy?

Giga, annyira irigyellek!!!A sógoromék is egy hét múlva költöznek sajátba, na miattuk is megesz a fene :lol: Nem baj, egyszer nekünk is lesz saját házikónk(vagy lakás)

Akartunk ma menni Veresegyházra a macikhoz, de az idő közbeszólt :cry:

Szép estét mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Andi,
nagyon édesek a Lánykák! A ruhád tényleg nagyon szép, igazán jól áll, jó választás volt! :wink:

Szantre,
az Interneten bárhol CSAK dombornyomott bankkártyával lehet fizetni (pl. Visa Classic vagy Eurocard Mastercard), tehát Visa electron vagy Maestro nem jó. A hitelkártya viszont dombornyomott, már amennyiben valódi hitelkártya, így azzal kellene tudnotok fizetni. Jól adtátok meg a 3-jegyű biztonsági kódot is? Én már ezerszer fizettem a Brendon webáruházában, nekem Visa Classic-om van.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

JUTTA!!!

Nálunk az infacol nem vált be, utána kezdtük használni az espumizánt és az nagyon jó volt! Szerintem próbáld ki, Kristóf is borzalmasan hasfájós volt!

Gyerekülés: Tegnap vettünk egy CHICCO KEY 1-est, használtan, 2 hónapos ülés, garanciajeggyel. Annyira jó!

Kép
tami2900

Andi, nagyon szépek voltatok a keresztelőn.. és egyáltalán nem volt sok a kép ;)

Nircee, nekünk AmericanExpressz dombornyomott hitelkártyánk van, és az pont nem jó a Brendonnál (ott a K&H intézi, az AmEx pedig csak OTP-nél jó) :?

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Andi egyáltalán nemsok a kép rólatok és nem csodálkozom azon, hogy válogatni kellett melyikeket rakd fel :wink: szépek voltatok és a ruhád is nagyon csinos volt, jól áll neked ez a szín :wink:
mekkor már Roni, nem semmik azok a hurkácskák :wink:

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Szantre,
értem. Ez pech. Az AmEx egyébként tök jó, de azt nem tudtam, hogy ilyen korlátoltan lehet csak itthon használni. Pedig egy időben gondolkoztam, hogy legyen nekem. :shock:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Most nyitottunk egy webáruházat, ahol használt angol, márkás babaruhákat kínálunk!

Ha érdekel titeket, látogassatok el oldalunkra!

http://www.angolbabaruha.extra.hu

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!
Kép
Andibab!
Nagyon jók a képek,és milyen hurkis a kiscsajod!!!Látom a bödön nálatok is sláger!Amióta megkaptuk Anett is azon lóg! :lol: :lol: egyáltalán nem volt sok a kép,sőt én kerestem,hogy hól a többi! :oops: :? :lol: :lol: :wink: Jól nézel már ki nagyon!!! :D

Remélem jól aludt mindenki!Anettet megint nem viszem oviba,bár ezt már megmondtam múlthét elején is!Én visszaviszem a kislányt egészségesen és bekerűl egy olyan közegbe ahól köhögnek és tiszta takony mindenki! kérdem én minek gyerek ilyen szülőnek?????jó megértem,hogy dolgozni kell,de akkor sem viszek be olyan gyereket közösségbe aki tiszta takony és úgy köhög mint a kutya!így soha sem fog rendesen felépűlni semelyik gyerek sem!Anett is visszaesik folyamatosan,akkor meg minek oviba járni?????1 hét ovi 1 hét othon?Nem normális dolog!az ilyen szülőnek én megmondanám,hogy vigye haza a picit és akkor jöjjenek vissza,ha már teljesen meggyógyult!Nincsen igazam??Vagy csak én viszem túlzásba???? Ma megint visszaviszem a dokihoz,mert ő is elkezdett köhögni,taknyos,és úgy láttam,hogy a torka is piros! Ja a másik fele!Drágalátós sógórnőm,meg olyan "okos",hogy felküldi a szintén taknyos gyereket ide hozzánk!Aki szintén úgy köhög mint a kutya!Én meg olyan hülye vagyok,hogy nem küldöm haza,mert szerencsétlen gyerek csak áll az ajtóban mint akit odatettek!Mit csináljak?Tiszta ideges vagyok ez miadt már megint!De esküszöm ,hogy megmondom annak a bugyuta nőnek,hogy ha beteg a gyerek akkor ne engedje fel!Most én magyarázzam el neki?? ilyennek úgy sem lehet! :evil: :evil: :evil:
bocsi,hogy megint rátok zúdittotam a gondomat!!!!!!!! :oops: :oops: :!:

szép napot mindenkinek!sziasztok!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Egy képet felteszek Zsaniról4Így aludt el valamelyik este! :D
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Andi, gyönyörűek vagytok! Azok a hurkák....

Giga, tényleg vigyázz magadra!

Pimpo, no ez tényleg horror, gondolom a látvány kísérti rendesen anykádékat...

Tippeket köszönjük, Espumisant kipróbáljuk, meg a hasmelegítést, meg a Gripe Watert 2 hét múlva, ha az Espumisan nem hat...
Akik már túlestek rajta: Meddig tart? Tényleg 3 hónap? Vagy közben javulgat? Vagy lehet csak 6 hét? :?: :?:
Ja hőmérőzés nekem is eszembe jutott, végszükség esetére...

Homeos bogyót én adnék, a párom csak olyat, amit a dokival egyeztetünk...

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!
Vigyázok! Megígérem.
Nem fogok semmit emelni, mert költöztetőbrigád jön. :lol:
Tegnap konyhabútort szereltünk. Jó hideg volt a lakásban, mert még nincs fűtés az ablakokat meg ki kellett nyitni hogy szellőzzön. Volt rajtam kabát, meg bakancs, de nem volt igazán elég, mert sokmindent én nem csináltam csak adogattam a szerszámokat a férjecskémnek. Neki néha még melege is volt... :shock:

Jutta!
Annyira sajnálom, hogy ilyen hasfájósak lettetek! Sajnos én ebben nem igazán vagyok jártas így nem tudok érdemben segíteni.

Andi!
Tök jók a képek! Hasonlítasz ám anyukádra rendesen! :lol:
Gyönyörűek a gyerekek!

Tiop!
Eszméletlen Zsani ebben a pózban! :lol:

Na megyek tovább pakolni. :?

Kép
Kép
giga1

Jó reggelt!

Tiop, teljesen igazad van, beteg gyereknek otthon a helye, nem hiányzik, hogy valami szövődmény alakuljon ki, mert elhanyagolták a betegséget. Szerintem a sógornődnek is nyugodtan szólhatsz.
Hihetetlen hogy tud aludni Zsani :lol: :lol:

Jutta, nálunk 8 hétig tartott a hasfájás. Remélem az Espumisan már fog hatni Dorkánál.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Jutta,

nálunk 3-4 hétig tartott a hasfájás, vagyis nemtudom az volt-e az, mert addig azért sírogatott, de nem volt vészes. A meleg jó volt rá. Próbáld ki az espumisant is, de azért vagy 3-4 napig próbálgasd, ne add fel már egy nap után!

Piroska, ez jó kis hinta, állítható a háttámlája is és még akciós is, sőt hintáztat is egyedül... :-D Ja és a macskáktól is távolabb van.
http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... o=1&whid=8

http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... o=1&whid=8

Mi majd egész ünnep alatt rokonokról-rokonokra jártunk, így legalább nem kellett főznöm, viszont mosogatni való van elég....

Anyukámék már jobban vannak, tesóm is visszajött és ma már egyetemen van, anya pedig ma majd jön hozzánk. Aztán felmérem, hogy tényleg jól van-e.

Tiop, sajons sok szülő van, aki betegen beadja a csemetét az oviba, ami egyáltlán nem jó, sőt elég rossz, de ha nem tudja megoldani és nem kap szabadságot vagy amennyit kap és nemelég és a nagyszülők is aktív dolgozók még, akkor viszont nincs más lehetősége. Persze mindenki egészsége a legfontosabb, főleg a gyerekeké, de a munkahelyét ebben a nyomi országban kevesen merik kockáztatni.
Zsani nagyon aranyos, ahog kidőlt a kanapén....:D

Andibab, szépek voltatok, a ruhád is nagyon csinos!!! És a keresztmama hol van? Vagy nem kell két keresztszülő? Igaz, nekünk is most volt a keresztelő, de én nem tudom ezt.

Szerintem a kecskeméti babakaja nem rosszabb a Hippnél, a Hipp gyártja a Kecskemétit is. Meg kell nézni, miben mi van és ugyan olyan jót lehet venne akár olcsóbban is.

Giga, majd rakjál fényképeket az új lakásról, és a pocakodról is!

Vár a mosogatás és a Földhivatal, hurrrrrá....

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Végre meggyógyultunk, szerencsére nagyon is, mert a kis drágám rosszabb mint egy sajtkukac :lol: Már nagyon kikészített a dolog, 6 napig volt lázas Lili, sajna el kellett kezdeni az antibiotikumot szedni :( Az éjszakák még elég nyűgösek mert a két fölső foga nagyon kínozza, de már majdnem áttörte az ínyét.

így feküdt lázasan:
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

ha kicsit jobban volt azért huncutkodott:
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Pimpoka: remélem sikerül anyukádéknak földolgozni a dolgot, nem lehet könnyű nekik.

Andi: Nagyon helyesek vagytok! Tőlem jöhet jó sok kép, imádom nézegetni őket :wink: Nagyon tetszik a ruhád.

Hm, akkor azért piros most Lili feneke mert jön a foga. Ezt nem tudtam.

Tiop: nagyon édesen alszik Zsani! Elhiszem, hogy mérges vagy, én is az lennék a helyedben. Kár, hogy nem nagyon lehet mit kezdeni az ilyen emberekkel :(

Giga: költözés az jó :lol: Mi decemberben költöztünk és januárban szültem. És az az igazság nagyon jó érzés sajátban (mégha a banké is :) ) lakni. Igaz én az elején nem szerettem, mert föl kellett újítani a házat.
Jó pakolászást! Tényleg írj rá mindent a dobozokra, nekem még mindig van olyan dolog amit nem találok.

Jutta: nekünk is az Espumisan jött be, remélem nektek is hatni fog!

megyek, mert sajtkukac föl van háborodva, hogy beleraktam a hintába.

szép napot

murphyke

Kép
murphyke

Pimpóka, nekem most az Univer bébikaják tetszenek nagyon. A 6hónaposakban sincs glutén, tejfehérje, cukor, só és tartósítószer, ráadásul a már megszokott ízekkel párosítja a husit. Épp elég a babapocinak a húst emésztgetni, a sütőtököt, répát, burgonyát, almát meg már amúgy is jól ismeri.

Tényleg Giga, a képeket ne feljesd el :wink:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Hű, még akartam kérdezni, hogy hol lehetnek kocsiciőt venni a Márknak, kb. 20-21-es kéne :oops: :roll: De olyan, ami teljesen puha, hajlékony (bőr vagy vászon - a talpa is), csak azért kéne, hogyha elmegyünk babakocsizni, ne fázzon a lábija. Auchanban tök jókat láttam, de a legnagyobb 19-es volt, és az kicsi neki. A nagyobbak pedig már mindenhol komoly cipők :?

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre: Mi az Ázsia centerben vettünk kocsicipőt, 1000.- és szerintem tökéletes erre a célra.
Mondjuk járkálni nem adnám rá.

Kép
tami2900

Sziasztok!
Köszönöm szépen a tanácsokat! Megfogadom! :) Kinéztünk egy babahintát, ami pihenőszék is egyben, lehet, hogy azt megvesszük. Sajnos, csak elsején kapunk pénzt, addig nem nagyon merünk költekezni, mert mindig kell, hogy legyen otthon pénz, ha Isten őrizz hirtelen orvoshoz kellene menni, tehát megvárjuk az elsejét. Szegény babócka, addig ki kell bírja anélkül. Ezt azért sajnálom, mert esténként amikor már nagyon fáradt, nem bírom elaltatni, csak ha ringatom, a cicin egy darabig elvan, aztán elkezdi cibálni, én meg nem bírom sokáig, mert ugye fáj és közben nyöszörög és szenved :(. Úgyhogy olyankor sajnos az autós hordozóba kell beletennem és ott elringatni, majd átteszem az ágyikóba. De azért két hét alatt nem lesz neki baja ennyitől, nem?
Olyan édes, ma reggel, amikor kelt fel, mellette voltam és köszöntem neki, jó sokáig ébredezett és végig mosolygott, ahogy beszéltem hozzá, majd rácuppant a cicire gyorsan. :)
Andi:
nagyon szép a ruha, amit vettél. Melyik templomban voltatok?
Azon gondolkodtam, hogy varrnék egy babahordozó-kendőt, szerintetek jó ötlet lenne?
Szép napot mindenkinek! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Murphyke!
Örülök,hogy jobban vagytok már!Sajnos vannak olyan esetek amikor muszály az antibiotikum! :evil: :( Nagyon cukorfalat Lili! :D

Pimpo!
Nem akarok vitatkozni,de a gyerekorvos felveszi táppénzre azt a szülőt aki othonmarad a gyerkőccel!!!!!Nem muszály folyamatosan 1 szülőnek othonmaradni,válthatják is egymást!!!!! :!: Beteg gyereknek pedig othon a helye!!!!!!!Szerintem! :!:
Örülök,hogy anyudék jobban vannak már!!!!!!!!!! :!: :wink: Zsani nagy forgás kellős közepette aludt így el! :wink: :D

Jutta!
Lesznek majd jobb rosszabb időszakok!De álltalában 3-4hónapos korukra elmúlik! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok

Én megértelek Tiop teljesmértékben, de Pimponak is igaza van sajnos...
bár még nem kellett gyerek mellett dolgoznom, de amennyire tudom limitálva van mennyi betegácsit vehetsz ki egy gyerekre...és hát az nagyon gyorsan elfogy...
Én inkább azokra a szülőkre akadok ki akikről tudom, hogy otthon vannak és mégis betegen jár a gyerek, sajnos Dorkánál is van ilyen kislány...én még akár hányszor összefutottam vele mindig köhögött és folyt az orra...anyuka meg otthon...

:twisted:
becsi
Iklad

Sziasztok!!!!!

Pimpoka nagyon sajnálom anyudékat, szegények, ilyet átélni nem semmi!!!!!!!!

Murphyke örülök, hogy Lili már felépült, mikor rosszak az én gyerkőceim, mindig kiakadok rajtuk, de ha betegek és csak fekszenek, akkor meg azon sopánkodok, hogy bárcsak inkább rosszalkodnának!!!!! :lol:

Giga gratulálok az új lakásotokhoz, milyen jó lesz ott tölteni már az ünnepeket!!!!! Kérünk fotókat, pocóról is! :D

Andibab szépek voltatok a keresztelőn, jól néztél ki nagyon! Ronika meg milyen nagy baba már, tisztára olyan, mintha legalább 4 hónapos lenne :shock: :shock:

Tiop ne idegeld magad ilyeneken! Nálunk is volt olyan gyerek, hogy szinte a szájába folyt.. :shock: :x és mégis hozták az oviba!! :evil: De már azt is tapasztaltam a dokinál, hogyha nem lázas a gyerek és nem kell antibiotikumot kapnia, akkor az orvos sem javasolja az otthon maradást. Ez nekem is furcsa volt, mikor köhögött és folyt az orra Rolinak, mondta, hogy nyugodtam mehet oviba. Kérdeztem és nem fertőz?? Mondta, hogy nem, csak azért köhög mert csorog hátra a torkára az orrából a váladék. :roll: Hát fene sem tudja, mondjuk én ilyenkor soha nem vittem őket oviba, meg suliba sem. De az is igaz, hogy itthon vagyok és megtehetem.

Piroska szerintem nem lesz baja ennyitől Didrinek, de nem tudjátok esetleg addig kölcsönből megoldani???? Vissza adnátok 1-én!! Bocsi, hogy okoskodok, nem akarok beleszólni a családi ügyetekbe, pusztán csak tippeket szeretnék adni.

Kép
Kép
lédi

Hali!
Tartok egy kis szünetet. :D
Okés, majd teszek fel képeket, csak most nem igazán tudtunk még csinálni.

Piroska!
Szerintem nem biztos, hogy a legjobb ötlet, hogy te varrd meg a kendőt. Én úgy tudom, hogy ezek a hordozókendők speciálisan vannak szőve. Így nagyon sokat kibírnak, lehet nyigázni. Lehet, hogy amit esetleg varrnál valahol megbomlik, vagy valami ilyesmi, és máris nem olyan erős a tartása. Plussz nagyon sokat van ráncigálva maga az anyag, amikor magadra kötöd, csomózáskor pl.
Szóval jól gondold át!

Murpyke!
Igen-igen ráírogatom a dobozokra, hogy mi van benne. Remélem mindent megtalálok majd a végén. :wink:
Tündéri Lili a fotókon. Nagyon édesen huncutkodik az ajtónál! Mint egy kis manó! :wink: :lol:

Kép
Kép
giga1

sziasztok!
Igen persze igaza van Pimponak is!Hála az égnek én ithon vagyok (megtehetem,hogy ne vigyem Betegenoviba a gyereket!akkor is nagyon fura dolgok ezek!!!!!!!!Igen én is ismerek olyat aki ithon van és megtehetné,mégsem teszi!!!! :!: :evil: Én emlékszem mikor én kicsi voltam,hogy anyu is és mind a két mama felváltva voltak velem othon!!!!!!!Nekem csak anyu van,de szarintem tuti,hogy megtudnám óldani,hogy ne keljen betegen oviba menni a gyereknek!Én erre is behoznék valami rendszert!!!Kövezzetek meg!!!!!!!!!! :!: :!: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Murphyke, örülök, hogy meggyógyult Lilid :lol: olyan kis elesett a lázas fényképen. De a másikon igazi huncutka :D

Tiop, jogos mérged. Én is mérges lennék, ha megbetegítené más gyerek Sárát. Még két év, és mi is ovis korba lépünk. El se hiszem...
Még egyszer meg akartam köszönni a múltkori segítséget neked, meg a férjednek!! Pár "műalkotásom" fent van az iwiwen, ha érdekel, nézd meg :wink:

Piroska, a hordozókendő nagyon jó dolog!!! De osztom Giga véleményét, biztonságosabb, hogy ha megveszed, mert ezek tényleg speciálisan vannak kialakítva, hosszanti irányba nyúlik, hogy lehessen kötni, széltében nem, hogy tartson. a keresztirányú szövés miatt nem vág sem téged, sem a babát, mikor rajtad van. Gondold át. Igaz, nem olcsó, 6-7 ezer, de bármelyik kengurunál olcsóbb, és jobb is. És bírja a strapát, a gyerkőc 2-3 éves koráig tudod használni.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Ichtus, Giga:
én huszonezrekért láttam eddig csak, de akkor majd jobban szétnézek. Most egyelőre a hintára koncentrálok, mert az lenne a legsürgősebb.
Lédi:
nem nagyon szeretek kölcsön kérni. Most egy ideje (mióta babát vártam:), mert már nem várom, itt van :)) már kellett többször is kérnünk és mintha a szívem tépnék ki, pedig csak családtagoktól kértünk. Nagyon rossz, nem nagyon megy ez nekem. De lehet, hogy megkérdezem az anyuékat, nem tudom. Eddig mindig banki hiteleket vettünk fel, csak ne kelljen kölcsön kérni, de most már nem nagyon tudunk felvenni, mert nem tudjuk fizetni, most már a babó miatt minden kiadást meg kell gondolnunk. Hát nem könnyű, ez igaz, de mindegy, kibírjuk ezzel a hordozóval addig. Végül is csak két hétről van szó.
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lányok, nagyon foglalkoztat egy kérdés:
az a helyzet, hogy lehet, hogy szilveszterkor el tudnék menni énekelni egy rendezvényre, még nem biztos, de állítólag lesz szilveszterre munkánk. Azt nem tudom, hogy hogy oldom meg akkor, nem fog elkezdeni folyni a tejem ott, vagy le kellene közben fejnem? De az hogy néz ki, hogy az énekesnő elmegy fejni??? :)
Ugyanis egy ilyen buli legalább hat óra, előtte két órával oda kell menni, mert be kell pakolnunk, utána össze kell pakolni, tehát majdnem 10 órát vesz igénybe. A cicim meg hat óra múlva már olyan, mint a kő. Van valami ötletetek, hogy oldható ez meg?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Na, sorba veszlek benneteket, alig bírom az olvasást, eszméletlen, milyen kevés időm lett hirtelen a két csajszi mellett, ti meg rengeteget írtok ám! De nem baj, legalább itt vagyunk egymásnak! Ez olyan jó!

Ichtus, köszi a kérdést, már rendben vagyok szinte 100%-ra, bár én nem bírok annyit ágyban tölteni, amennyit "szokás", mihelyst hazajöttünk a kórházból, folytattam a normál megszokott életvitelünket. Meg aztán Bogit is kénytelen voltam néha-néha felvenni ölbe, pedig tiltva van a műtét után az ilyesmi, de most ezt hogy magyarázzam meg egy 2 éves babának? Neki kell az anyukája, és pont. Annyi könnyebbségem volt az elején, hogy anyukám segített bevásárolni, mosni-vasalni, takarítani. Mostanra meg szinte már nem is emlékszem arra, milyen nehéz volt műtét után megmozdulni, lábra állni. Csodálatos ám a természet, jól elfeledteti a nőkkel ezeket a megpróbáltatásokat, hogy vállaljuk a következőt is. Igazából már hiányzik a pocakom, bár most orvosilag le lettünk tiltva a következő babáról 4-5 évre (nagyon szeretnénk egy harmadikat is, de közöltem a férjemmel, hogy az fiú legyen ám, különben baj lesz! :D ). Addigra meg majd lesz ám kockahasam is! :lol: :wink: :lol:

Tiop, megértelek, tényleg dühítő a sógornőd, a családban azért nem kéne ilyesmit csinálni! Zsancika aztán tud aludni!!! :D :D Viszont az ovis szülők tényleg kényszerülhetnek olyan helyzetbe, hogy nem tudnak otthon maradni a gyerekkel, ha annak "csak" az orra folyik, meg köhög, de egyébként láztalan. A munkáltatók is pikk-pakk kiveszik alólad a munkahelyed manapság, ha állandóan táppénzen vagy a gyerekkel! Ez borzasztó, de így van! Unokahúgomnak novemberben lesz 1 éves a kislánya, de kénytelen volt bölcsibe adni, már egy hónapja járnak, egyelőre délelőttösnek, beszoktatásra, vagy akár vissza se menjen dolgozni. Persze nem írásban kapta ezt az ultimátumot, de nem tudott ellene tenni. A munkahely kell, pénz kell, enni kell... :roll:

Giga, úgy irigyellek az új lakás miatt! Olyan jó lesz nektek már ott karácsonyozni!!!

Jutta, Boginál kábé 2,5-3 hónapos koráig tartott a pocifájás, de a tornáztatással igazán jól karban tudta apa - merthogy ő a "sportfelelősünk" - tartani. Roninál meg most van olyan, hogy iszonyú pocifájásos, van hogy egyáltalán nem... Nincs két egyforma gyerek! :roll: :lol:

Murphyke, tényleg huncut egy csajod van! :wink:

Szantre, nem tudom, hogy mennyire akarod bebugyolálni Márkot, én Bogira a babakocsiba ilyen időben egy vastagabb mamuszkát adtam, plusz egy kocsizsákba volt belerakva. Nem tudom, láttál-e már ilyet, még az autósülésbe is be lehet kötni mert van lyuk rajta a biztonsági övnek, plusz a fejrészét össze lehet patentolni ha akarom kapucninak, és cippzárral záródik körbe. Nagyon jó meleg mikroszálas anyagból van, és bébiplüss borítással. Puha és meleg. Télen is ez volt a babakocsiban a lányom alatt, plusz a téli overáll, ráhajtva takaróként a zsák felső része, és sose fázott meg. Igazából kocsicipőt csak tavasszal kapott, amikor már melegebb volt az idő, és nem kellett a zsák.

Pimpoka, egyik leányzónak sincs keresztanyja, csak keresztapja. Az öcséink ugyanis nem sietik el dolgot... :wink: a lelkész pedig azt mondta, nem kötelező a két keresztszülő.

Piroska, a Deák téri templomban volt a keresztelő, engem is ott kereszteltek, illetve ott konfirmáltam, Boginak is ott volt a keresztelője, ráadásul ugyanazzal a lelkésszel. Ő nagyon örült a felkérésnek már 2 évvel ezelőtt is, most meg különösen. Neki is 2 kislánya van, jól meg is beszélték a férjemmel, hogy milyen szuper dolog lányos apukának lenni. :wink: :D
Szerintem is biztonságosabb a kifejezetten erre a célra szánt textíliából készült hordozókendő. Nekünk van egy Nandu hordozókendőnk, csak sajna sosem volt használva, mert a lánykáimnak nem vált be. Ha gondolod, szívesen átadom féláron (3000 Ft-ért), akár úgy is, hogy először kipróbálod, hogy Diának tetszik-e a dolog, nehogy úgy járjatok, mint mi, aztán ha jó lett, kifizeted amikor tudod.

Ma végre kiszabadulok a lakásból ha Bogi felébredt, elmegyek fényképeket előhivatni a lányokról. Van a családban sajnos olyan is, aki nem tud utazni annyira beteg, és nem látta Bogit sem már vagy 1 éve, nemhogy Ronit. Vagyis egy csomó képet kell szétküldözgetnem, dédimamának, nagynénémnek, külföldre az unokabátyámnak, stb. Csak bírjam észben tartani, kiknek kell küldeni!

Halljátok, nem semmik a lányaim, amint az egyik (Bogi) végre elalszik, a másik (Roni) kezdi a műsort! Szerencsére Apa most itthon van, és lefoglalja. Egyik kezében a leányzó, a másikban meg a tankönyv, mert tanulnia kell(ene) az egyetemre. Roni elkezdett hangosan sikoltozni meg gurgulázni a csörgőjének!!! Megyek, ezt meg kell néznem!!!

Üdv!
andibab

Piroska!
Szilveszterre már javulni fog a helyzet, szerintem simán kibírod fejés nélkül is a 10 órát. Addig még 2 hónap eltelik, szóval szerintem nem lesz tejcicsorgás ezerrel. :wink:

Andi!
Olyan jó olvasni, miket csinálnak a csajok nálatok, mindig kedvet kapok a kistesóhoz. 8)

Tiop!
Ne bosszankodj a taknyos gyerkőcök miatt, sajnos nem tudsz mit tenni ellene. Próbálj jó sok vitamint adni a kisebbeknek, így talán ellenállnak a baciknak.

Murphyke!
Jó, hogy meggyógyultatok!!

Jaj, megyek mert a csaj felébredt és a körmével kaparja a kiságy rácsát. Még a hideg is kiráz... :shock:

KépKép
tüccs

andibab Fizu után szívesen megvenném a kendőt. Majd megbeszélünk egy találkozót, hogy milyen módon tudom átvenni.

--
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska én sem szeretek kölcsön kérni, de ha muszáj, akkor nincs mit tenni!!!! Én meg inkább a banki kölcsönökkel vagyok úgy, hogy csak azt ne!!!!
Amúgy meg jön a karácsony :lol: Karácsonyi ajándékötletnek is kiváló!!!!!!!!
Na jó Rád bízom ám, befogom a szám :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
lédi

tüccs És nem lesz ettől kevesebb tejem?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Tiop tényleg nagyon bosszantó a dolog és ha ez megnyugtat nálunk is így megy :evil: :evil: a legutóbbi szülőin fel is vetettük a témát, de nem nagyon tetszett egyeseknek, főleg azoknak akik otthon vannak a másikkal :roll: és ez az amit sokan nem értünk, hogy akkor miért nem tartja otthon a nagyobbat :roll: azért, hogy ne kapja el a kicsi, de lehet, hogy az oviból meg durvább lefolyású nyavaját visz haza, nem értem én sem :roll: :evil: :evil: ja és hiába kúrálom ki a saját gyerkőcömet, ha csak egy olyan is van akinek taknya-nyála egybefolyik (bocsi a kifejezésért :oops: ) ott vagyok vele ahol a part szakad
nekünk is van ilyen kicsavarodott alvós képünk, majd megkeresem, annyira aranyosan eltudnak aludni :wink:

Murphyke örülök, hogy Lili jól van, annyira elesett azon a képen, de a következőn bepótolta a lemaradást :wink:

Jutta nálunk 3 hónapig tartott a pocakfájás és mikor betöltötte a 12. hetet abbamaradt :roll: előtte már egyet-egyet kihagytunk napközben, kész felüdülés volt mindkettőnknek, de főleg Benyusnak, aztán mint amit elvágtak, kitartás :wink:

Giga két nap és költöztök :D :D :wink: :wink:

Piroska nem egész napra teszed bele gondolom a Didrit a hordozóba :wink: úgyhogy annyitól nem lesz baja a gerincének

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Andi, ilyesmire gondolsz?

http://www.brendon.hu/ProductSearch/bro ... ry=labzsak

Piroska, nekem akkor volt vizsgaidőszakom, mikor Márk 2-3 hónapos volt és nem egyszer 8-10-12 órát is távol voltam. Bár feszült a cicim rendesen, de általában csak akkor folyt, mikor hazaértem és megdajkáltam a Márkot vagy sírni kezdett. A tejcsi mennyiségét szerencsére nem befolyásolta, és mikor hazaértem rögtön szopi és fejés. Tulajdonképpen most is így van, mikor egyetemen vagyok, hetente 2 nap - a tejcsinek nem ártott, és szerencsére sose volt begyulladva. Ha úgy érzed nagggyon tele van, esetleg kimasszírozhatod, mert gondolom fejni nem nagyon tudnál ott.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre:
hát az a baj, hogy ha kimasszírozom, akkor elkezd folyni a tejem. Nem tudom, fejni lehetne-e ott, ki tudja, de nem igazán merem kipróbálni. Most gondolj bele, még nem tudom, hol leszünk, de valamelyik szállodában valószínűleg. Képzeld el, hogy elmész szilveszterezni egy szállodába és ott az énekesnő valamelyik sarokban feji a tejet. Szóval elég vicces lenne. :) De ha nem árt a tejcsinek, akkor rendben van. Már tettem el tejet fagyasztóba, amit lefejtem, tehát már most is van annyi, hogy a szilvesztert, sőőőt, még egy-két napot is kibírna.
Timi:
persze, csak egy nap egyszer vagy kétszer tesszük bele kb. fél órára, tehát végül is nem sok, ki fogja szerintem is bírni.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lédi:
karácsonyra mindenkitől vásárlási utalványt kérünk a szomszédban lévő bababoltba. Ott mindent meg tudunk venni, ami kell neki, csak a hintát előbb szeretnénk, ahogy meglesz a fizu, azonnal.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Annyira édesek a gyerkőcök!!! Lili tényleg olyan kis elesett, de azért látom, nem kell félteni, ha egy kicsit jobban van! :lol: Zsanci meg nagyon cuki! :lol:

Piroska,
ha napi 1/2 -1 óránál nincs többet Didri a hordozóban, akkor nem baj, de annál többet azért nem ajánlanak! A tejcsid meg addigra normalizálódik, már nem fog úgy folnyi, mint most, de ha aggódsz, nyugodtan rakj be melltartóbetétet, és akkor csak azt kell cserélgetni. Én az első 2 hónapban még itthon is azt használtam!

Tiop,
tényleg szomorú, hogy ilyen előfordulhat, de sajna ezért elsősorban a munkahelyek a felelősek. Még ha kap is az ember táppénzt, a munkahelyén biztos felajánlják neki, hogy akkor talán ne is menjen vissza dolgozni. Ezt meg senki nem akarja megkockáztatni, amúgy is iszonyat magas a munkanélküliség, élni meg kell valamiből. Sok szülő tuti nem jókedvében adja be a beteg gyerekét, és lehet, hogy majd' meghasad a szívük ezért, de egyszerűen nem tudnak mit tenni. Persze teljesen más, ha valaki otthon van!!! Szóval egyrészt 100%-ban megértelek, de Te meg értsd meg azokat, akik erre a döntésre kényszerültek! Ez egyébként a mi gyerekkorunkban nem fordulhatott elő, akkor még voltak a munkavállalóknak és a szülőknek jogaik. Ma már nincsenek... :evil:

Kép
Kép
nircee

Ja, és babakaja:
a Kecskemétit lehet, hogy a Hipp gyártja, de egyszer Verna mondta nekem,hogy bizonyos ideig még az eredeti recept alapján kell csinálniuk. Ha megnézitek, ugyanaz a fajta kaja összetétele eltér a Hipp-ben és a Kecskemétiben. Az előzőben pl. az adott ízben nincs cukor, az utóbbiban van.... Nagyon eltér a különböző márkák összetétele, én pl. vettem különböző 8 hós Mulipa kaját Marcinak, és egyiket sem hajlandó megenni. Aztán elolvastam az összetételüket, és iszonyat, mennyi minden van már bennük, míg a többi márkában nincsen. Pedig finomak, tényleg! Ja, és van olyan, ami az egyik márka szerint pl. 5 hónaptól adható, a másik szerint ugyanaz csak 8-tól. :? :roll:

Kép
Kép
nircee

Piroska, megnéztem a videótokat, nagyon édes rajta Dia :lol: Akkor láttam, hogy ugyan olyan hordozótok van, mint nekünk, csak más a mintája, és akkor jutott eszembe, hogy amíg ilyen pici volt Sára, én tetem egy textilpelust a hordozó aljába, így az ülőrésze kicsit magasabb lett, nem görnyedt annyira benne. Ha meg nem órákat van benne, nyugodj meg, semmi baja nem lesz.
A szilvszteri dologhoz: a tejcsinek egy-egy ilyen alkalom tényleg nem árt. Csak a cicid lesz nagyon tele. Mindenképpen rakjál majd be melltartó betétet, ha mégis elkezdene csorogni. Gondolom, azért lesz szünetetek, nem? Lehet, hogy még a fejést is meg lehetne oldani, 10 percre félrevonulsz, annyi idő elég is. Biztos lesz ott valami helyiség, ahova elvonulhatsz. (legrosszabb esetben a mosdó)

Szntre, Márk hogy bírja azokat a napoka, amikor nem vagy otthon?

Andi, örülök, hogy már teljesen rendben vagy!Tényleg úgy vagyunk összerakva, hogy a szülés negatív oldalát hamar feledjük, és máris a következő gyerkőcre gondolunk :lol: Mi is nagy családot szeretnénk. Négy gyerek :lol:

Linda, ha olvasol minket: hogy vagytok? biztosan lefoglal a diplomamunkád. Hajrá!!!Nati biztosan nagyot nőtt már. Egy fénykép erejéig bekukkanthatnál, nagyon kíváncsi vagyok a lánykádra :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

A Dentinoxot milyen gyakran lehet alkalmazni? Márkot eléggé kínozza a növekvő fogacskája, pedig még nem is fehérlik az ínye, csak kicsit meg van duzzadva :? :( Szegénykém olyan vadul dörzsöli a játékaival, hogy néha rossz nézni :(

Tami, meg se köszöntem az Asia-centeres tippet :oops: Köszi :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Tele lett gépelési hibával a hozzászólásom.Bocsi :oops:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Szantre, napi 3x max. a lidokain tartalma miatt. Ez van a betegtájékoztatón. Szegény Márk. A hűthető rágókát próbáltad már?

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Piroska!
A többiek már jól leírták, ne aggódj a tej mennyisége miatt, nem lesz gond a szilveszteri munka miatt. Egyébként te szoktál énekelni??? És milyen fajta zenét játszotok??

Csajok Dóri nemigaz mit művel. Van alul 2 fogacskája és minden játékot ha tud beleakaszt és húzza két kézzel kifele. Magyarul majdnem kitépi a fogait. Ugye nem nem jönnek olyan könnyen azok ki???? :shock:

KépKép
tüccs

Ichtus:
én is gondoltam rá, hogy vigyem a fejőgépet, de azért gondolj bele, hogy elmegyek a mosdóba és mellettem azok, akik mulatnak, szóval, nem tudom.... Meg tudod, nekem elektromos fejőm van, a kézitől a hajam égnek áll, nem lenne jó ötlet feltúráztatni magam egy ilyen estén, mert akkor amúgy is egy kicsit fel vagyok pörögve, meg tudod, nekem nagyon fontos, hogy az emberek jól érezzék magukat, a hangulatot én szoktam csinálni, tehát nagy energiámba kerül, nem hiszem, hogy képes lennék még egy nyikorgó fejésre is. Annál inkább elképzelhetőnek tartom, hogy nővéremék elhozzák kocsival a babót és megszoptatom a kocsiban. Ha a Nemzetibe megyünk, akkor ez még megvalósítható is lenne, mert ők a Keletinél laknak és akkor megkérném őket, ha nem mennek sehová szilveszterkor, hogy hozzák el a babót meg a férjemet kocsival és megszoptatom, akkor tartunk szünetet. Én nem igazán szeretem a szüneteket, egy ilyen alkalommal egy-két szünetet szoktunk tartani, de max. négyet, nyolc óra zenélés alatt. Nagyon lelkiismeretes vagyok ilyen szempontból, mert nem szeretem, ha unatkoznak az emberkék. Azért fizetnek minket, hogy szórakoztassuk őket, és nem kevés pénzt kifizetnek, hát illik rendesen teljesíteni.
A textilpelus jó ötlet, ki fogjuk próbálni.
Nircee:
én is használok betétet itthon, mert különben érzékeny a mellbimbóm és amellett a melltartót még az alváshoz is használom, mert olyan nehéz a cicim, meg olyan érzékeny, hogy nem tudok anélkül meglenni. Majd remélem, ez is rendeződik és akkor nem kell hordanom. De fogok venni anyatejgyűjtő kagylót, mert abban van olyan állítólag, amiben szellőzik a cicid, ugyanis egy idő után olyan kellemetlen szaga van, gondolom azért, mert nem levegőzik. :oops: Na, jó témát találtam én is.... :oops:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tüccs:
http://fornaxband.atw.hu/
Ez a zenekar honlapja. Ne várj szuper felvételeket, itthon készültek, mert nagyon drága a stúdió. Dehát mi nem sztárok vagyunk, csak vendéglátós zenészek, úgyhogy ezzel kell beérni... :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tüccs:
persze, hogy nem jönnek ki olyan könnyen. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szantre,
nem, amit te belinkeltél, az babakocsikhoz való lábzsák. Én olyan takarószerű dologra gondoltam, amit zsákká lehet összecipzározni, a baba feje alatti részt meg össze lehet patentolni kapucninak. (kicsit hasonlít a pólyára, ha benne van a gyerek, de ez egy kicsit béna hasonlat... :oops: )A baba háta alatti részen vannak lyukak a biztonsági övnek, így az autósülésbe is be lehet tenni. A felső része meg mint egy takaró funkcionál. Megpróbálok róla képet keresni, de nem biztos, hogy találok. Egyszer láttam csak ilyesmit bababoltban, amúgy anyu szerzeménye, mióta unokája van, egyfolytában azt lesi, hogy milyen új dolgokat találnak ki a babák részére az ügyes kereskedők. Sokszor úgy kell "lelőni", hogy sok lesz a cuccokból... :wink: :lol:
andibab

Andi:
nem jó az olyan overál, amit zsákká lehet átalakítani? Mert abból van olyan, amin keresztül lehet dugni a biztonsági övet.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, bocs, hogy ezt mondom, de 10 óra távollét egy ilyen kicsi babától nagyon sok! :shock: Én még most is 1-2 órát max amit távol vagyok. Egy főiskolát hagytam abba emiatt. Persze mindenki maga tudja, de én nem mennék el ilyen hosszú időre. Nekem ez nagyon furcsa... :roll:

thenus

Tudod, Henus, abból a pénzből, amit egy szilveszter estén keresek nagyon sok mindent meg tudnék venni neki. És máskor nem megyek el, mert egész nap vele vagyok, nem vállaltam egész végig bulit, nyáron sem, csak öt hónapos koráig mentem el énekelni, most meg szintén nem megyek el, de a szilveszter nagyon különleges alkalom, akkor kétszer-háromszor annyi pénzt lehet keresni, mint máskor. És mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen lehetőséget kihagyjunk. Egy napról van szó, nem több alkalomról. Hidd el, nekem is meg fog szakadni a szívem, de van neki apja is, aki imádja, rá merem bízni, nem lesz semmi baja. De hidd el, nem tehetem meg, hogy egy ilyen pénzkereseti lehetőséget kihagyjak, mert nagyon nincs pénzünk. Sajnos ez van... :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?