Kedves Adrienn es Pocok,
Eloszor is koszonom valaszotokat.
Gondoltam irok egy nevet is magamnak, ne csak egy kerdes legyek.
Igy lettem egy kifejezes, ami mutatja a lelkiallapotomat. Koszonom, hogy meghallgattatok, mert csaladom tagjait mar farasztom a morfondirozasommal ebben a temaban.
Attol felek, hogy mire kinovi a masik fiu ezt a verekedosseget, addigra fiam mar beletorodik, hogy ot lehet utni.
A csaladdal osszejartunk meg a gyerekek szuletese elott, de nem surun. Nem igazan baratnom a kisfiu anyukaja, inkabb kedves ismerosunk.
A "verekedos kisfiu" valasztotta baratjanak a fiamat, miutan egy ideje nem talalkoztunk es osszefutottunk. Egesz jol eljatszottak eloszor, igy az anyuka surubben kereste a tarsasagunkat, mivel a fia allandoan hianyolta kisfiamat.
En is ugy erzem, hogy kiteszem a fiamat a masik fiu kenye-kedvere. Hiaba ulok ott mellette, egy pillanat alatt halantekon vagta egy fajatekkal. A mai napig emlegeti.
Az anya egy "ejnye-bejnye, de rossz vagy"-al elintezi, kicsit kulonteszi es minden mehet tovabb. Arra gondoltam, nem igazan akarja errol leszoktatni, mert lassan bolcsodebe adja, es ugy gondolja, jobb ha ott megvedi magat. (a problema ott van, hogy az a kisgyerek nem igazan megvedi magat, hanem tamad.)
Felek, hogy a fiam onertekeleseben kart teszek evvel, hiszen epphogy "megszabadultunk" a masik "baratjatol", aki a fejet utogette allandoan ugyszinten.
Sajnalom felrugni a baratsagot, hiszen kulfoldon elve az ember meg jobban megbecsuli, ha magyar nyelven beszelhet a masikhoz.
Felek viszont, hogy testi es lelki karosodast szenvedhet ez miatt gyermekem. Vagy ez tulzas?
Csak mint kezdo anya hiszem ezt?
Most azon vagyok, varok egy kicsit, a kovetkezo talalkozasig, orul-e a masik fiunak, esetleg fel-e tole; es hatha fiam probalja megvedeni magat (persze ugy, hogy ott leszek vegig mellette), es ha tovabbra is ki lesz teve a masik gyerek viselkedesenek, akkor sajnos, lehet kenytelen leszek eltiltani tole.
Anyukam szerint nagyon nehez olyan tarsasagot talalni, ahol ki lehet jonni a szulokkel es a gyerekek is aranyosak.