Új privát üzeneted érkezett!

Piroska nekünk soha nem volt pihenőszékünk, mindig a hordozóban voltak az asztalon, de ringatnom nem kellett egyiket sem :wink: multkor a védőnőnél volt egy pici 3-4 hó körüli hordozóban és olyan lelkesen járt keze-lába, hogy tök jól mozgatta magának a hordozót :lol: ettől függetlenül hosszútávon szerintem kényelmesebb lehet a pihenőszék és van olyan is ami ringatja a babát

Timi
Kép
Kép
czakoca30

hola, hola :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Timi:
komolyan van olyan, ami ringatja a babót??? Hol lehet olyat kapni?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Piroska,
a pihenőszék szélesebb és nagyobb, mint a hordozó, és hosszabb távon tényleg kényelmesebb, ráadásul fekvő helyzettől egészen függőleges helyzetig állítható a támlája. Némelyikhez van kupola és játéktartó is, és van, amelyik rezeg, így nyugtatja a babát. Nekünk ilyen van, és tényleg működik, sokszor csak ezzel lehet a hisztit lecsillapítani. Amelyik hintáztat, az nem pihenőszék, hanem hinta, van egész újszülötteknek való is, fekvő helyzetű, de az 25ezer körül van, a pihenőszék 5-15ezer között.

Na, eddig tartott a nagy leszokás. FELADOM!!!! Ha meg akar d.gleni, akkor tegye, nem segíthetek annak, aki nem engedi. Most ismét kiakadtam, de majd túlteszem magam rajta, mint eddig mindig. :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
nircee

Jutta, szopi után, ha még cicizne Dorka, ne a tele cicire tedd hanem arra amelyikből szopizott. Mert tul. képp nem az éhség miatt kívánkozik vissza, hanem a szopi miatt. Mondjuk nekem volt, hogy a tele cicire tettem, ki is szívta, de sosem bukott. Lehet nekem nem is volt annyi tejci egy ciciben,. mint neked. :roll:

Egyébként szerintem ne várjátok meg mikor már annyira kell nekik a cici, hogy kapdosnak utána, időben tegyétek cicire, mert akkor nagyon mohón esznek, és sok levegőt nyelnek! :wink:

Czakoca: Most vannak a györkiek a Galga tv-ben :wink: Szüreti??

thenus

Sziasztok!
Írtó sokat kéne visszaolvasnom, ezért csak átfutottam. Bocsi! :oops:

Pilla!
Nagyon örülök a jó hírnek! Örült a lány az ajándékoknak?
Milyen az a torta amit csak a nagyi tud ilyen finoman elkészíteni? :D

Nircee!
KITARTÁS :!:

Murphyke!
Boldog hófordulót utólag Lilinek! :D

Hát én ma széttakarítottam még az agyamat is. Anyu átjött és segített. A konyha csillog villog (ott már csak a konyhabútor van, de azt majd csak akkor takarítom ki ha kipakoltam belőle), a fürdő szintén tök tiszta. Az ajtókat is lemostuk. Az ablakokat még azért nem mert lehet, hogy esni fog az eső, és akkor felesleges a meló. Legalább látszódjon, hogy tisztán lesz átadva a lakás.
Az újban meg apa melózik ezerrel. Szanitereket szerel. Holnap lámpák jönnek, plusz ha még marad ideje, akkor konyhabútor szerelés... Szegénykém! :? Tökre mennék neki segíteni, de nincs értelme, mert csak adogatni tudnám a dolgokat, plusz nincs még fűtés. Cudar hidege lehet. Majd este meglepem egy jó kis forró fürdővel, meg valami fincsi vacsival... :wink:

Lili már mindenhol feláll, és ha megfogom egyik kezét már indul is. Nagyon édes, ahogy tipeg ezerrel. :lol:

Kép
Kép
giga1

Lilinek Boldog Hófordulót! :)[b][/b]

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Bocsi Piroska az tényleg hinta, összekavertem a rezgő funkcióval :oops: :oops:

Thenus nem láttam, de tuti a szüreti volt az :D

Lilinek boldog hófordulót

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Tüccs: Nálunk a Kristóf nem akarta enni a tápszert, (még ma se eszi meg simán) én rakok bele neki vaniliás tejpépet és úgy megeszi ja meg persze egy kis gyümölcsöt.
Nálunk úgy néz ki a vacsi, hogy 150 ml. víz, 5 kanál tápszer, 8 (tápszeres kanál) vaníliás tejpép, 2 kanál gyümölcs, ő csak így eszi meg.
Jaj, megkérdezhetem mennyiért vettétek a gyerekülést????

Mi ma voltunk nézni, eszméletlen milyen árak vannak.

BOLDOG HÓFORDULÓT LILINEK!!!

Kép
tami2900

Tami!
45900ft volt az ülés. A kenguruban akciós volt. :shock: Meg is kérdeztem mi az akció benne.. 8) Mindegy, ma kipróbáltuk és Dóri jót szunyált benne!
Köszi a tápis tippet, azt hiszem ki kell kísérleteznünk ezt magunknak.

Boldog hófordulót Lilinek!!!!

Piroska!
Szerintem ne sokat tartsd még Didrit a hordozóban, neki még a vízszintes kell sokáig a gerince miatt. Nézzetek szét pihenőszék ügyben. :wink:

KépKép
tüccs

Köszönjük a köszöntéseket!!!

Piroska!
Szerintem is igaza van Tüccsnek, még nem hiszem hogy jót tenne Diának a hordozó túl sokáig.

Kép
Kép
giga1

Ja!
Pénteken költözünk. :lol:

Kép
Kép
giga1

Giga akkor nektek most nagyon izgi a dolog, de te azért ne erőltesd meg megad, a nagy pakolászást hagy meg a férfiaknak, neked elég lesz majd mindennek megtalálnod a helyét :wink: és gratulálok az új lakáshoz vagy házhoz :?

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Tüccs és mennyi lett volna ha nem akciós :shock: azért ez durva szerintem, hogy ugye kötelező (ez idáig oké is) és mégis mennyit leakasztanak az emberről, egy gyerkőcnek kettő tuti kell (hordozó és nagyobb, rendes gyerekülés) én mondjuk befogom a számat, mert a hordozót anno 23000-ért vette anyós a másik ülést pedig megörököltük, így Huginak már nem kellett/kell venni, Bencének vettünk most egy noname ülésmagasítót 1800 Ft-ért.

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok,

jó sokat írtatok, nincs most időm normálisan visszaolvasni. A férjem megint koncerten van, így most csak kettecskén vagyunk Lellével és jön át anyós. Tegnap 10 éves kolis találkozó volt, olyan jó volt.

Na, meg elmesélem mi történt tegnap anyukámmal és hugommal. Rettenetes dolog egyébként. Ők falun laknak, a hugom hétvégente hazajár, mert amúgy ide Miskolcra az egyetemre jár. Na szóval az volt, hogy tegnap reggel megkérte anyukámat egyik ismerősünk, aki velem egyidős, tehát 29 éves, hogy nagyon szarul érzi magát vigye már be anya a kórházba. Anya mondta, hogy hívjanak mentőt, ha szarul van, de a fiú nem akart mentőt hívni, mert félt, hogy fizetnie kell és nincs pénze. Anyukám, természetesen mindenkinek segít és hát szólt ha huginak, hogy menjen vele, elindultak. Majd félúton a srác elájult, azonnal hívták a mentőt, akik mondták, hogy fektessék le az útra, a srác 100 kg, hugom 50 kg, anyám sokkot kapott, a hugom hívta megint a mentőket akik már úton voltak, hogy mit csináljon, mert eszméletlen, mondták neki hogy élessze újra!!! mondták neki a telefonba, hogy hogy csinálja, amikor rányomott a mellkasára dőlt a vér az orrán, száján, fülén mindenhol, a hugom és anyukám karjaiban halt meg. Mire odaértek a mentők, már halott volt. Mindketten nagyon készen vannak. A srácnak belső vérzése volt, gyomorvérzése, vagyis inkább a mája durrant szét, mert a piát nem vette meg már több mint 10 éve. Nagyon gáz az eset, anyámék, hugom nagyon szarul vannak, rendőrség is kihallgatta őket meg minden. Egyébként a srác saját lábán ment át anyához, tehát nem látszott rajtasemmi. Na, csak ezt akartam elmesélni.

Közben meg már volt anyós, Lelle már alszik is. Ma reggel már megint 7 után kelt, de én már fél hattól lestem, hogy mikor ébred már... tiszta hülye vagyok, amikor tudnék aludni nem alszok...

Lelle már napok óta nem hajlandó megenni a pépes kaját, ezért úgy adom neki, hogy apró kockára vágom a zöldségeket, megfőzöm, kicsit tovább, mint ahogy szoktam és kihűtöm, így eszegeti ki a tálkájából. Ja és így a répát is megette, nem öklendezett most tőle. A karfiol a kedvence. Ma meg adtam neki egy pici narancsot, kifiléztem és apró darabkákra vágtam, bevette a szájába majd összehúzta a száját és mondta, hogy pffööö, pfööööö majd a nyelvével kilökdöste, pedig édes narancs volt.

Nekünk Maxi Cosi Priorink van, szeretem nagyon, csak fejszűkítőt nem kapok hozzá sehol. Mi már régóta ezt akartuk venni nem ismerem a többit. A hordozónk is ez volt és később is ilyet veszünk majd. Viszont ha vennénk a nagyszülők kocsijába, vagy ők vennének, akkor is ilyen lenne, mert szerintem tök mindegy, hogy akár 500 méterre is laknak tőlünk sajnos azalatt a kis út alatt is történhet olyan baleset, mintha hosszú útra mennénk.
Egyébként a vaterán, teszveszen és babaszobán tök jókat lehet kifogni jó áron. Ha még egyre szükségünk lenne ott keresnék.

na most folytatom a vasalást, hát annyi van, hogy csak kis darabokban hozom a nappaliba, mert ha ránézek már meg is untam.

Vettünk páramentsítőt, jól működik, remélem nem penészedünk tovább. A konyhában az ablaküvegen is találtam, pedig az ált. nyitva van.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Giga, ezt az új lakás dolgot nagyon ügyesen lezavartátok! Nemrég írtad, hogy lenne vevő, meg költöznétek! Vigyázz magadra!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka nem semmi ami anyudékkal történt, még a hideg is kirázott mikor olvastam, remélem hamar túlteszik valahogy magukat rajta :(
Milyen páramentesítőt vetettek? Nekünk Ceresit Stop Pára van mindkét szobába és nagyon bevállt :lol: :wink: kéthavonta kell bele a tabletta és rengeteg vizet megköt pedig én a teraszon teregetek még télen is

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Czakoca, mi is Ceresitet vettünk, eddig még csak kettőt, de veszünk szerintem mindehová. Most a hálóban és a konyhában van, de még kellene a másik két szobába és a fürdőbe, de azt a következő hónapra hagyjuk. Én is az erkélyre teregetek még, kivéve Lelle ruháit, mert igaz sok van neki, de hogy én két naponta mindíg indítok egy Lelleruha adagot az bizti. Ma négyszer kellett átöltöztetni...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

A mosógép az nálunk is megy állandóan, apu meg is jegyezte múltkor, hogy Mosó Masa mosodája hozzám képest semmi :wink: én is szeretnék még venni az előszobába is egyet, mert idén ott nem akarunk fűteni és nyitva van résnyire az ajtó, ezáltal reggelre ott az ablakon és az ajtón olyan pára van, hogy csak 11 körül tűnik el teljesen, meg ott telelnek a növények is, azok is nyomják a párát

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Pimpoka:
Hát ez tényleg hátborzongató történet! Szegény anyukád! De nyugtassa meg a tudat, hogy a mentő sem tudott volna neki segíteni, ha első perctől ők mennek ki, akkor sem. A szomszédasszonyom mesélt egy hasonló történetet, ott a mentők kijöttek, de nem tudtak segíteni. Ez sajnos a vége, ha valaki sok alkoholt iszik, mert ugye ő ivott? Mondd meg anyukádnak, hogy ne hibáztassa magát, nem ő tehet róla, bár teljesen mindegy, mert a látvány mindig ott lebeg a szeme előtt, ha hibásnak tartja magát, ha nem. Szegény anyukád! Legközelebb még véletlenül se vigyen be senkit a kórházba, mert ez kész!

Giga, Tüccs:
nem úgy gondoltam, hanem fekvő helyzetben. A hordozókendőben lehet úgy is tenni a babát, nem? Nem tudom, még agyalok, hogy mit csináljak. Azért kérdeztem a macskásokat, hogy ti mit csináltok, mert akkor talán én is tudok valami megoldást találni.

Amúgy ma megint nagyon nyűgös volt a babó, de Hála Istennek sikerült lenyugtatni fél óra keserves sírás után. Szerintem ez is a front, de remélem, most már nem lesz egy darabig.

Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Giga!
Gratula és részvétem! Most jön a dobozok és ösvények című fejezet! :). Emlékszem, két éve, amikor költöztünk, mindenhol tele volt dobozokkal, jaaajjj...
De tényleg vigyázz magadra!
Azért azt sajnálom, hogy olyan messze mentek lakni! :( De az internet megszünteti a távolságokat! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska!
Én az autós hordozóra gondoltam. :lol: Én a helyedben azonban mindenképp vennék egy pihenőszéket. A kendővel szerintem egyrészt megszakad a hátad, másrészt később már játszani is szeretnek a gyerkőcök, etetni kell kanállal, stb.... szóval mindenképp megéri. De nem rádumálni akarlak, csak gondolkodom a saját fejemmel... :wink:

Pimpo!
Ez durva nagyon , még a hideg is kirázott ettől a történettől. Jaaaj, még belegondolni is rossz!!! Remélem hamar túllesznek rajta hugodék.

Giga!
Dejó, ez a költözés nagyon izgi lehet. Tényleg vigyázz magadra a pakolászásnál. Leírhatnád milyen az új kéró, és hol is van pontosan. :roll:

Képzeljétek a bátyóék kislányát hazaengedték a kórházból pénteken , ő volt a nagyon cukros. Ma találkoztunk, hát mintha kicserélték volna a kislányt.. eltűntek a szeme alól a karikák, hízott is, jókedvű volt. Jó volt ránézni!!! Mindemellett napi 4x szúrja magát inzulinnal, plussz még 3 óránként méri is a cukrát. Szóval teljes életmódváltás a családnak. :(

KépKép
tüccs

Tüccs:
nekem tetszik a pihenőszék, csak az a gondom, hogy nem tudom letenni a földre a macskák miatt.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tüccs:
hány éves a bátyád kislánya? Mert ezek szerint 1-es típusú diabétesze van, mint a férjemnek. Hidd el nekem, nem lesz vészes, ha odafigyel rá. Nagyon szépen karban lehet tartani, csak mindig oda kell figyelnie rá. És ha már ott tart, hogy pályaválasztás vagy munkahely, mindenképpen olyan munkája legyen, ahol lesz ideje a cukorbetegségével foglalkozni. Ha ezekre figyel, nem lesz semmi gondja. Egyébként érzékeny kislány?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, amúgy van már vércukormérője? Mert a Bayer az egyik legjobb, ha még nem lenne. Bár gondolom, van. Ha kell segítség, szívesen segítünk, hogy miből mit érdemes venni, meg ilyenek. Elég rendesen képben vagyunk sajnos vagy Hála Istennek, nem is tudom....

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Piroska, nyugodtan tedd őt kendőbe, míg picike. Egyébként meg a pihiszéket én vagy az asztalra, vagy a konyhapultra tettem, míg főztem, pl. Nálunk is benn voltak a cicók, de mivel Szonja mindig egy szinttel feljebb volt, sosem találkoztak össze. :wink: :lol: Egyébként meg úgyis mindig ott vagy, ahol Didri, így tudsz figyelni a macskákra!

Pimpoka, úristen!!!! :shock: :shock: Teljesen megértem az anyukádékat, ez borzasztó lehet, ilyet megélni. :cry:

Huhh, Ceresittel vigyázzatok! Képzeljétek nekünk a fürdőszobán és a nappalin kívül mindenütt van. Azóta penészedik a ház, mióta kicseréltük a nyílászárókat. Szóval az előszobában tavaly nekünk felborult a doboz, és kiszivárgott belőle a folyadék, rá a párom bőrkabátjára, amit úgy összekapott, mintha megégett volna. Hordhatatlan... :roll: Azóta értem miért nem szabad bőrrel érintkeznie, lehet a kezünket is kimarná... :?

Giga, de jó nektek!!!! Irigyellek!!! :wink:
Llinek, boldog hófordulót!

Tüccs, mikor mondtad, hogy kórházba van a tesód kislánya? Vagy 2 hete? Azótától csak most jött haza??? VAgy rosszul emlékszem??? HA igen, bocs.. :oops: De lényeg, hogy jól van :wink:
Voltatok tegnap úszni? Dóri, hogy viselte?

thenus

Jó reggelt!

Tegnap már csak arra volt energiám, hogy végigolvassam a hozzászólásokat. Elfáradtam, mint a piszkosfene. Sára kapott még egy vagon ajándékot anyuéktól is, Laura meg megkapta az első fülbevalóját a szülinapjára. Tudtok ajánlani egy jó fülbelövős helyet? Hova vigyem a lányt?
Jutta, Piroska, de jó, hogy van tejetek és megy a szopi. Csak így tovább! Jutta köszi a tippeket a görcsoldással kapcsolatban. Piroska, nagyon jók a videók és tündéri a pici lányotok. Laurának is van pihenőszéke, nagyon sokat használtuk, a macskának pedig eszébe sem jutott odamenni hozzá. Mostanában kezd csak haverkodni a csajjal, de eddig még az sem jutott eszébe, hogy beugorjon az ágyába, vagy a járókába.

Tiop, megígérem, hogy teszek fel képeket, de a nagy takarításban úgy elpakoltam a fényképezőgép cuccait, hogy azóta sem találjuk. :shock:
Egy Esprit parfümöt vettem Sárának, mert annak olyan fiatalos, friss illata van.
Örülök, hogy az öcséd jól reagál a kezelésre.

Nircee, ne idegeld magadat a párod dohányzása miatt. Én is dohányzom, úgyhogy meg tudom Őt is érteni. Szerintem, ha Ő majd elhatározza, hogy le akar szokni, akkor le is fog. Kis segítség lehet esetleg egy rezgésterapeuta. Van egy Gödöllőn, állítólag 20 perc alatt leszoktat a dohányzásról akárkit. Én voltam nála, más okból kifolyólag, és nagyon normális fiatalember. Nem olcsó mulatság, de a cigi még drágább hosszú távon.

Giga, Lilinek utólag kívánok BOLDOG HÓFORDULÓT!

Megyek zuhanyozni, míg szundít a család...
Vendég

Henus!
Nem voltunk úszni, mert munkanap volt szombat és az iskolásoké az uszoda. Nem is bánom, jobb egy kis szünet most.
Az Eszter (bátyó kislánya) pedig másfél hetet volt korházban. Kicsit uncsi volt már a végén, de jöttek bohócdoktorok, meg mindennap volt nekik foglalkozás is, szóval egész gyerekbarát a Tűzoltó utcai klinika.

Piroska!
Igen, 1-es típusú van neki, 6 éves múlt. Kapott mindenféle eszközt, a márkáját nem tudom. Így itthon inkább már a sógornőmnek okoz fejtörést, mit ehet a gyerkőc és mit nem. Állandóan a kaják címkéit nézi és számolja a szénhidrátot. De bele fog rázódni, hetek kérdése. :(

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Pimpoka!
Atya ég! :shock: Szegény anyukád, meg húgod! Nagyon nehéz lehet most nekik...

Tüccs!
Ez jó hír! Örülök, hogy helyre tudták tenni a kislány cukrát, és hogy sokkal jobb a kedve!

Piroska!
Én is azt hittem, hogy az autós hordozóra gondolsz. :oops:
A kendő nagyon jó megoldás! :lol:

Na megyek dobozolni... :wink:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok! Szokás szerint csak kutyafuttában:

Piroska: nálunk nem volt gond a macsekkal. Párszor bepróbálkozott, hogy Lolo helyén aludjon (kiságy, babakocsi, hordozó), de olyankor mindig elzavartuk, (persze holmi kimosása követte), aztán szépen leszokott róla. Soha eszébe nem jutott a macseknak, hogy Lolora ráfeküdjön! (Persze nem árt vigyázni, de gondolom, úgysem hagyod felügyelet nélkül.)
Amúgy pár hónap az egész, amíg jobban oda kell figyelni, onnantól, hogy a gyerkőc súlyban másfél-kétszer akkora, mint a macska, onnantól már nincs vész, a macsek nem tud kárt tenni benne - maximum a gyerek a macsekban, nálunk most ez a felállás. ;)
Szóval oda teszed a gyereket, ahova akarod, csak soha ne hagyd kettesben a macskával, ennyi az egész, amire oda kell figyelni. :)
Vendég

Ja, és még be akartam számolni, hogy a mostani fogzás (felső kettesek) nagyon megviselnek minket olyan szempontból, hogy Lolonak borzalmasan kicsípi a kaksi a popóját! :( Először csak azt vettük észre, hogy sír, aztán észrevettük, hogy kaki van és nagyon piros a popsi (nem lehetett benne tovább 5 percnél).
Legközelebb már sebesre marta (ismét 5-10 percig lehetett csak benne). Olyan szinten sebes lett, hogy még amikor fürdetésnél hozzáérek, akkor is sír!
Most kamillás lemosással, körömvirággal kezeljük, naponta többször hagyjuk pelus nélkül - még ha le is pisili a szőnyeget, nem érdekel! - hintőpor, éjszakára Sudocrem - így most szépen javul, de nagyon oda kell figyelni, hogy egy percig se maradjon kakiban! Általában rögtön megérzem, de most én is náthás vagyok, úgyhogy rendszeresen szagolgatom és max. 1-2 óránkánt tisztába teszem, ha kell, ha nem...
Nem tudom, hányan találkoztatok ezzel a problémával (ahogy olvasgattam, meg ismerősöktől hallottam, ez nem ritka egyáltalán), de a kisebb babósoknak is jól jöhet még az infó... Szóval ilyenkor a popsikenőcsöt felejtsétek el, a lényeg, hogy jól szellőzzőn a popó! Minden kenőcsöt csak vékonyan!!! És rá menjen hintőpor, hogy szárítsa.
De a lényeg, hogy ne maradjon kakiban, mert az pár perc alatt kimarja csúnyán!
Vendég

Verna, emlékszel, hogy amikor itt voltatok, pont arról panaszkodtam, hogy jön a lányom 2 felső foga és sebesre pirosodott a popsija? Még kérdeztem is, hogy szerinted elvigyem -e dokihoz... Na azóta, ha jön a foga, a fenekén rögtön észre lehet venni, mert úgy kipirul. Viszont sebes csak egy alkalommal volt.
Vendég

Sziasztok!

Ez a popsi kipirosodás úgylátszik a fogzással jár. mert már nálunk is előfordult, pedig még csak a 4. fogunk jön :wink: de hála nekünk sem volt még sebes, a csúnya pirosságot meg a Neogranormon enyhítette és elmulasztotta egy éjszaka alatt :wink:

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Segítség!!

nagyon hasfájósak lettünk!!!

Eddig szinte egyfolytában - éjszaka is - nyugtatgattuk Dorkát... :cry:

Tehát:
- infacol nem igen vált be
- Mecsek Bébi tea nem vált be lehet, hogy ront is a helyzeten...

Espumisan még nem volt, de állítólag az Infacol a hatásossabb...

Mi van még???

Ja tünetek: nem alszik, ha véletlen mégis, akkor nyugtalanul és nyöszörög közben, amikor nem alszik akkor majd leesik a feje, de vissza-visszatérően tekerődzik és olyankor keservesene, szinte dühösen sír (lila a feje közben) és hátraveti magát....

(Bocsi, nem olvasok vissza - most Apuka pesztrál, megyek vissza segíteni)

Ja és az egyik cicimben kevesebb a tejci :shock: :shock:
És Dorka óránként eszik 70-100 mlket, azaz ma 600 ml felé keveredünk 2 hetesen és 3.3 kg-osan... normális ez???

(ha válaszoltok lszi emeljétk ki, mert nem tudom vissza tudok -e mindent olvasni - ezer hála)

Most el, Apának segíteni! :arrow:

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok! Mi is autósülést nézegetünk, mert Márk már eléggé kilóg a hordozóból.. Elég jókat írnak a Bébé Confort Iseos TT-ről a neten, ismeritek ezt a márkát? Hol lehet törésteszteknek utánanézni?

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Csak Juttának gyorsan!

GripeWater. Az Espumisan az máshogy működik, mint az Infacol, úgyhogy szerintem azt is kipróbálhatjátok. És még egy nem annyira humánus módszer, de a szélcső is egyszer-egyszer bevált nekünk (nem szabad sokat használni, állítólag).

Dani is borzasztóan hasfájós volt, igazán semmi sem segített, de néha tudtuk enyhíteni az Espumisannal vagy a szélcsővel a fájdalmait. Nálunk kinőtte a hasfájósságot egyik napról a másikra.

Remélem, nálatok más lesz a helyzet!

Üdv Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Jutta Chamomilla vulgaris 15 CH naponta 2-4x 5 golyócska és kerdezzétek meg a dokinénit nincsen.e valami görcsoldó teakaveréke ( nem emlékszem már a nevére, de gyógyszertárban rakták össze különféle teékból), anno mi ezeket kaptuk mikor a Bence is hasfájós volt

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Nem győzök visszaolvasni! Pörög a fórum ezerrel! :D

Pilla, tök jó, hogy nem olyan komoly Saca hasfájása, huhh, gondolom jó nagy kő esett le a szívedről!

Giga, nehogy a nagy költözködésben megemeld magad, én azután kényszerültem tartósan ágyba Bogival terhesen, miután költöztünk. Vigyázz, jó?

Jutta, most még csak Espumisan, mert a Gripe Water csak 1 hónapos kortól mehet, egyébként nekünk az vált be legjobban. Ja, és finoman tornáztassátok, lábacskák föl-le-oldalra, egyszerre vagy felváltva, az is sokat segít! Iszonyatosakat tudnak pukizni, de látszik az arcocskájukon a megkönnyebbülés! Hajrá!

Pimpoka, ez szörnyű, kirázott a hideg! Viszont én is csak annyit tudok mondani, hogy vigasztald meg anyukádat azzal, hogy egy végstádiumos alkoholistát nem tud a legjobban felkészült orvoscsapat sem megmenteni. Magának csinálta a pasi, senki más sem hibáztatható! A rendőrök meg csak azért hallgatták meg tanúként anyudékat, mert az államigazgatási eljárást le kell folytatniuk a haláleset miatt, ha az nem kórházban történik. Emiatt aztán pláne ne legyenek álmatlan éjszakáik!

Verna, nálunk sokat segített a popsigondokon, hogy a szellőztetés ideje alatt langyos-meleg hajszárítóval "fújattuk" Roni popókáját. Iszonyatosan kimarta a pisi-kaki még a kórházban (gondolom a nővérek nem mindig rakták tisztába ha bekakilt), szó szerint sebes volt mire hazaengedtek minket, semmiféle krém nem hatott, aztán a dokinéni kisütötte, hogy azért nem mert volt egy kis gombás felülfertőzése, és azon aztán tényleg csak a levegőzés segít. Mondjuk időigényes, de pelenkázásonként kábé 10 perc levegőzés-hajszárítás 4 nap alatt rendbetette!

Boginak akkor volt sokat kicsípve a feneke 10 hós kora körül, ha nyers paradicsomot zabált, el is kellett tiltani tőle jó időre. :cry:

Piroska! Én most vettem egy pihenőszéket Roninak a teszveszen, akkorát aludt benne amikor kipróbáltuk, hogy csak néztem! Van rajta egy játékhíd is, lehet rá akasztgatni különböző játékokat, mert jelentem, mi már bizony nézegetjük rendesen a nagyvilágot, és a szép színes mozgó dolgokat. :D
6500-ba került, egyáltalán nem látszik rajta, hogy használva volt. Lehet fixálni is az alján lévő 4 pöcökkel, ha meg kalimpál a baba és nincs fixálva, akkor saját magát ringatja benne, kiesni nem tud, mert van biztonsági öve. Nagy a fekvőfelülete, fel is lehet ültetni majd később, ha már kanállal fogunk enni pépeket. Levehető és mosható a huzata, a fülénél fogva meg viszem magammal a konyhába mint egy szatyrot. Felteszem az asztalra és kajacsinálás közben még beszélgethetünk is - ha Bogi hagyja... :roll: :wink: Az autós hordozó tényleg nem tesz jót hosszútávon a picik gerincének!

Bocs, ha kihagytam valakit, de a drága párom most közölte jó hangosan a másik szobában a nagyvilággal, hogy, idézem: "Egyszerre csak egy hisztis picsával tudok foglalkozni, valamelyikőtök várjon!" Hát nem édes? Lányos apuka... :wink: :lol: :lol:

Megyek, megnézem őket!
andibab

Most egyelőre úgy néz ki, szépen gyógyul a popó - ezek szerint másoknál is ezzel jár a fogzás - kajában most én is nagyon figyelek, hogy mit adok! Semmi paradicsomos, semmi savas!
A lényeg, hogy ne romoljon tovább a helyzet, mert ha kibújik a fog, szerintem megint rendben lesz!

Ja, Pimpoka, az üléshez akartam írni: a Recontra Kft. forgalmazza Mo-on a Maxi Cosi-t, szerintem nekik tényleg minden kiegészítőjük van, vagy rendelhető. Mivel szeretnénk, ha 2 gyereket szolgálna ki az ülés, valószínűleg majd huzatot fogunk venni tőlük.
Fejszűkítő egyébként 2 féle is volt, mikor mi vettük az ülést (Horvátországban). Nyári huzatot is vettünk, de még mindig rajta van, elég jól védi. :)

Egyébként a másodiknak szánt gyerekülés kérdéskörében azért nem értek egyet, mert - ahogy már kifejtettem - szerintem az olcsóbb ülések sem rosszak - nem is lehetne árulni, ha vacak lenne, hiszen KERMI ellenőrzi - és annyival nem jobb a márkás sem, amennyivel drágább.
Használtan ülést nem vennék, max. ismerőstől, ha garantáltan tudom, hogy sérülésmentes - ugyanis ezeknek pont az a lényege, hogy addig biztonságosak, míg nem éri baleset. Egy kis koccanás után sem garantált már a minősége.
(Ezt úgy írom, hogy én a világon mindent szoktam venni használtan, kivéve cipőt és gyerekülést - ezt a kettőt elvből nem! ;) ). Na jó, cipőt már vettem, de úgy, hogy csak kocsicipőnek használták, nincs kijárva egyáltalán. :)
Vendég

Hétvégén (tegnap) megvolt Veronika keresztelője, sikeresen túléltem a családot - vagyis annak a macerásabb felét - bár enni nem igazán tudtam a gyomoridegtől, anyósom megint előadta magát, nagyon kellett tűrtőztetnem magamat, nehogy agyonvágjam... Még szerencse, hogy nagyobb súlyban voltak azok, akik normálisak a családban. :roll: Egyáltalán nem egy ilyen szép naphoz, ünnepi-templomi alkalomhoz illő gondolatok keringtek a fejemben... :evil: :evil: :evil: :x :x :x :evil: :evil: :evil:

Majd teszek fel képeket, ha megkapom őket, ugyanis az én gépemmel egy se készült, hiába adtam oda a családnak, egyedül anyám fényképezett a tesóm gépével, mert Öcsikém meg kamerázott. Ha elküldik a képeket, majd teszek fel!

A lelkész nagyon szépen beszélt, jókat vigyorogtunk is közben, olyan fiatalos-könnyed volt az egész, nagyon tetszenek a gondolatmenetei, és ahogy társít mindenféle témákat. Engedte Boginak a szertartás végén, hogy elfújja a gyertyákat, mert mostanában gyertyafújás-mániája van. A tortáján is úgy elfújta a gyertyát, hogy nem érkeztük lefényképezni. :D

Roni a keresztapukájától fülbevalót kapott ajándékba, majdnem pont olyat talált a sógorom, mint a Bogié. Járt is utána eleget. Szegénykém majdnem elaludt Ronival a karján a szertartás alatt, nagyon koncentrált, hogy ébren maradjon. Tegnap reggel fejezte be a 24 órás szolgálatát a reptéren, aludt vagy 3 órát, aztán már jönnie is kellett a templomba. Délután aztán sikerült aludnia 2 órát a gyerekek között, mert nem csak Bogi aludt egy kicsit mikor hazajöttünk, hanem az unokatesóm gyerekei is. Persze a keresztapuka aludt legtovább, :wink: a kölkök hamar felébredtek a másik szobából jövő beszélgetés hangjára.

Megyek, kezdődik az esti műszak! :wink: :D
andibab

Jutta, a szélcső nagyon jó!!! nekünk azt ajánlotta először a dokinéni. Ha látjátok, hogy nagyon szenved akkor kell használni!!!! Azért mondják, hogy ne túl gyakran, mert hozzá lehet szokni, hogy inger nélkül kakil a babó. De nekünk mondta a dokinéni, hogy próbáljuk meg akkor, ha látjuk, hogy nagyon erőlködik. Mondjuk nálatok a lila fejből erre tippelek.
Ja, és a tej miatt ne aggódj, látom, te méred mennyit eszik, és ez miatt idegeled magad! Tedd nagyon gyakran cicire, igyál sokat, és ez serkenti a tejtermelődést!

Ezt már csak a többieknek mondom, nem büszkeségből, hogy nálunk anno, az első ilyen csövezésnél, szerencsére itt volt anyu, mert Szonja annyira ordított már, hogy cici sem kellett neki, és ő mondta, hogy tuti ez a baja. Na akkor olyan jóra sikerült a szél mentesítés, hogy még a fal is tiszta kaki lett. :oops: :oops: :lol: :lol: De utána olyan jól aludt a gyerek, mint akit fejbe vágtak.

thenus

Jutta, megpróbálhatod, hogy meleget teszel Dorka pocójára. Lehet kapni cseresznyemag párnácskát, vagy melegvízzel feltöltős zsákot. A cseresznyemag párnát a DM-ben és Müllerben láttam, mi a DM-ben vettük, a melegvízzel feltöltős zsákot meg a Müllerben láttam. Mindkettőt lehet hűteni és melegíteni is.

Verna, ha bízol az olcsóbban, akkor minek a dárgább is...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Jutta!

Minden gyermek más!! Van akinek ez, van akinek az válik be! Ezért nyugodtan próbáljátok az Espumisant is ki! Mit veszíthettek??????
Arra is figyelj, hogy ha túl gyakran eszik a pici, akkor nem tud emészteni! Nincs idő rá, mert rögtön jön a következő adag! Ha bírja Dorka, legalább 2 óránként etesd!

KépKép
tüccs

Pimpoka: egyszerű: kényelmesebb és VALAMIVEL biztonságosabb. :) De én azt írtam, hogy nem annyival jobb, amennyivel drágább.
Tehát úgy gondolom, hogy egy 5 km-es, 50% lakott terület, 50% földúton bőven megteszi az olcsóbb ülés... (Ennyi az, amennyire a szüleim használják, kifejezetten mi javasoltuk nekik, hogy vegyék meg az olcsóbb ülést, ami ráadásul még akciós is volt - egyébként nem gondolnám, hogy egy tizenezer forintos ülés amúgy olcsó - nyilván nem várhattam el, hogy heti egy-két, alkalmanként 10 perces útra vegyenek 40-50 ezer forintért ülést. Sőt, még ha akartak volna venni, akkor is lebeszéltem volna őket! ;) )

Egyébként meg azért vettük meg a Maxi Cosi-t, mert Horvátországban annyiért vettük, amennyiért itthon "utánzatot" kaptunk volna...
Vendég

Egyébként szélcső helyett nekünk bőven megtette a hőmérőzés is, picit meg kellett forgatni a popsiban, és máris megvolt az eredmény. ;)
Vendég

Húha, Dorka a második komoly hasfájós kislány mostanában. És merje valaki ezek után azt mondani, hogy a fiúk a hasfájósak :roll:

Pilla, örülök, hogy nincs nagy baja Sárának! Utólag is boldog szülinapot neki!
A Liliknek, és Daninak - utólag - boldog hófordulót!
Bocs, de mindig lemaradok egy pár nappal :oops: :oops: (Remélem nem hagytam ki senkit, és nem kevertem össze :oops: )

Andi, ha lesznek képek a keresztelőről, légyszi tegyél fel párat. Kíváncsi vagyok milyen tündériek voltak a csajok a nagy napon!

Piroska, nem tudom mennyivel kerül többe a rezgő funkciós pihenőszék, de szerintem megérné. Mi kaptuk a pihenőszéket, nincs benne rezgő, de én nagyon bánom, mert Márk a statikus állapotot nem kedvelte túlságosan :roll: A következőnél lehet, hogy beruházunk egyre :wink: Most etetőszéknek használjuk, annak nagyon jól bevált!

Giga, vigyázz magadra a költözésnél. Pihenj is ha tudsz! Ahogy olvasom, mindenki aggódik érted..
Lili is milyen ügyes, tudja hogy most kímélnie kell téged, úgyhogy gyorsan megtanult tipegni :lol: :lol:

Tiop, remek, hogy jobban van a tesód - gondolom óriási megkönnyebbülés.

Döntöttünk autósülés ügyben, valószínűleg a Römer King TS Plust vesszük meg a Brendonból, csak valamikor időt kell szakítani, hogy elmenjünk érte. Hihetetlen, hogy van két bankkártyánk és egy hitelkártyánk, de egyikkel sem lehet fizetni a Brendon webáruházban, pedig ingyen házhoz is szállítanák. Elég pipa vagyok emiatt :evil: :evil:

Na, megyek is aludni.. Jó éjt Mindenkinek!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Most nincs időm visszaolvasni, ráadásul most én vagyok vacakul.

Tegnap pakolászás közben megtaláltam a borostyánláncunkat....már el is felejtettem...nem nagyon használtuk, mert nem szerette a nyakában, így pozitív hatásról nem tudok beszámolni...hát szeretnétek ilyet :wink: eladnám....

http://www.borostyanlanc.hu/index.php?l ... %C3%A1ncok

jó pihit
becsi
Iklad

sziasztok!
Húúúúú de sokat írtatok!azt sem tudom,hogy hól kezdjem! :oops: :lol:

Pimpo!
jézusom,hogy min mentek keresztűl anyukádék!el is hiszem,hogy nagyon rosszúl érzik magukat,nem lehet egy leányállom ezt átélni és utánna feldolgozni!Remélem minnél hamarabb sikerűl túltenni magukat rajta,és ők tényleg nem tehetnek semmiről,mindent megpróbáltak!Kívánom,hogy mihamarabb felépűljenek anyudék ebből a szörnyűségből!Szerintem ha kell ne szégyeljék szakember tanácsát kérni!ilyen esetekben ez tök normális!Bocsi nem akartam okoskodni!!!

giga!
Örülök,hogy költöztök pénteken ,nagyon jó érzés ez most nektek,hiszen a karácsonyt már egy szép új házban-lakásban töltitek!Nagyon vigyázz ne hajzsd magad túl!!!a nehéz dobozokat hagyd a férfiakra!Emlékszem mikor mi költöztünk akkor 4 hónapos terhes voltam és tudom milyen megerőltedő dolog!Vigyázz magatokra! :wink: :!: Utólag BOLDOG HÓFORDULÓT LILINEK!

Czakoca!
Jó az új vonid!!!!!!! :D Köszi szépen ,hogy velünk örülsz! :D

Tüccs!
Örülök,hogy a bátyádék kislánya jóbban van,és haza is mehetett!Minden jót kívánok nekik és kitartás!!!! :!: :)

Pilla!
Húú nagyon finom parfűmöt kapott a nagylány!!Én is szeretem az illatát!! :wink: :D Képeket várom(juk)Köszi,hogy te is örülsz Öcsémnek! :wink:

Popsipirosodás!
Zsaninak is mindég kipirosoidik a popsi mielőtt kibújna a fogacska!Most is!!!Örűlt rohamban jönnek neki a rágó fogak!!!Szegénykém nagyon megszenved most vele,úgy riad fel állmából,hogy a két újját rágja -dörzsöli az ínyét!Szegénykém nagyon sajnálom,de ez van!A Neugronarmon tényleg jó rá,de a Sudokrém is! :!: :wink:

Jutta!
Nállink nagyon jó volt,hogy a hasára fektettük a karunkba és úgy ringatuk,,közben pedig lehet simogatni a hasit!Én még kipróbáltam azt is,hogy ruhán keresztűl beleheltem a hasikát,olyankor mindég abbamaradt a sírás!a meleg tényleg jó rá!Hőmérőzni én csak nagyobb korában hőmérőztem őket! :!: Amikor már mást is kaptak anyatejenen kívűl!De tényleg más minden baba,kikel próbálni mindent! :!:

andibab!
Várjuk a képeket!!!! :D

Szantre!
Igen hatalmas megkönnyebbülés ez most nekünk!!!!!!Reméljük minden jó lessz!Köszi! :wink: :D

Tegnap voltunk Öcsinél,jól néz már ki a héten hazaengedi a doki!Visszakell neki járni,de ez legyen a legkevesebb!Képzeljétek anyuéknál maradtak ugye a gyerekek és Zsani reggel 6-kor cicizettutoljára mire hazaértünk(du:fél 5-re)úgy televolt a cicim mint amikor beindúlt a tejem előszőr!Nagyon fájt és feszített,már alig vártam,hogy odaadhassam neki!De ő is várta,mert ahogy a kezembe vedtem őt már kérte is a cicit! :D

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!
Jaj, annyit írtatok! :D

Pimpoka,
ez olyan, mint a horrorfilmekben!!!! Nagyon sajnálom a Mamádékat, el sem tudom képzelni, min mehettek keresztül!!!! Szerintem is nyugodtan forduljanak szakemberhez, ha nem bírják egyedül feldolgozni! Mielőbbi nyugalmat kívánok Nekik!!! :cry: :cry: :cry:

Giga,
jaj, de jó lesz Nektek az új házban!!!!! Tényleg nagyon vigyázz Magadra, már nem akarom ismételni, amit a többiek írtak.

Autósülés,
hát, én is gondolkoztam azon, hogy Anyuék is vegyenek egyet, de olcsót nem mernék még rövid útra sem, a drágák meg nagyon drágák, épp elég volt egy. De a mienket olyan egyszerű ki- és beszerelni, hogy inkább úgy döntöttünk, mindig áttesszük. Így tuti még a legrövidebb úton is biztonságban van. egyedül szerelem át mindig, az egész művelet 5 perc!!!

Jaj, akartam még valamit írni, de elfelejtettem. Mostanában, ha megvan, akkor olyan sok vért vesztek, hogy szó szerint tiszta vérszegény lesz az agyam. Na, majd ha eszembe jut, majd írok.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Megérkeztek a képek, Tesókám tök jól átküldte őket tömörítve. Kiválogattam egy párat, a teljesség igénye nélkül, ellenkező esetben még holnap is ezeket töltögetném fel... :lol: Következzen hát Bogi és Roni. :D

Nem bírom ki, ezt a fürdetős képet is fel kell raknom a picikémről:

Kép

A 2 éves nagylányoknak is lehet ám bödönkéjük (nagyi szerzeménye):

Kép

Roni a nagyival:

Kép

Bogi a tortájával:

Kép

Roni a keresztapukája karjaiban:

Kép

Keresztelés:

Kép

Áldás:

Kép

Ennyi, mégse csak velünk legyen tele a fórum! :roll: :wink: Persze nyugodtan pörgessétek át, ha túlzásba vittem...

Sziasztok!
andibab

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?