Új privát üzeneted érkezett!

nem látszik a vonalzóm, miért? :(
soszoro

soszoro

Kép
soszoro

Szia,
én is azzal játszom. Kapcsold be az aláírás hozzáadását itt alul, vagy a profilban állandóra. A profilban alul engedélyezd a BBcode-ot, és az URl-es linket másold be. Elvileg úgy is jó lenne, ha a HTML-t engedélyezzük, és utána azt a linket használjuk, de ez nálam nem megy... csak nem akarok itt az idegeitekre menni.
Mégegyszer bocsánat.
z

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

oh, elkéstem...
1zizi

Köszi, megpróbáltam:)
soszoro

Sziasztok!
Itt vagyok már ezer bocsi de nagyon zsufi a napunk ha éppen nem etetünk akkor fejek, vagy büfiztetünk vagy fürdünk szóval elég sok a tennivaló de boldogan csinálunk mindent mert a kis Annánk jól van 

Na szóval a történet:

Hétfőn reggel bementem az első CTG-re, vérvételre és a dokimhoz vizsgálatra. Tele a csomagtartóm sütivel hogy elbúcsúzok a kollegáktól.
A CTG után vérvétel és aztán irány a dokihoz. Ahogy megnézett rögtön mondta, hogy ez magzatvíz és kb. 1 perc múlva: ezt a babát meg kell szülni :shock: … na gondoljátok hogy mi játszódott le bennem szólni sem tudtam… innen nem sokára el is kezdődött a szülés.
Burokrepesztés, tabletta és infúzió… kb. 2,5 órát vajúdtam de nem bírtam a fájdalmat nem ordítottam de össze tudtam volna törni mindent. Az orvos ajánlott hogy kapjak epidurálist mert nem fogom kibírni lelkileg… éppen elfogyott de hamarosan hoztak. Szóval utána már gyorsan tágultam nem éreztem a fájásokat, éppen akkor kezdett kimenni a hatása mikor jöttek a toló fájások. 5 nyomás és kint is volt Anna dús hajjal. A DOKI, SZÜLÉSZNŐ (nem választott), MINDENKI nagyon kedves volt és nagyon sokat segítettek, egy rossz szavam sem lehet tényleg, mindvégig az volt az érzésünk hogy csak velünk foglalkoznak 100% elégedettség.
Szóval kibújt Anna baba a férjem elvágta a köldök zsinórt, egy picit a mellemre tették aztán elvitték fürdetni, engem összevarrtak, lemostak és arra ott volt a párom a babánkkal.

Én a háromágyas szobába kerültem nem volt panaszom igaz nem véreztem össze semmit és nem volt semmi kérésem a nővérkékhez. Megkérdezték hogy minden oksi-e. A szülésznő segített elmenni a WC-re.
Nemsokára meghozták a babánkat és csak nézegettük, eleinte hozzá se mertünk érni. 50 cm és 2420 gr. volt nem került koraszülött osztályra mert minden rendben volt vele 

Minden este bevittem a csecsemősökhöz mert azt mondták mivel egy picit korábban jött jobb ha éjszakára beadom.

Cukros vizet mi is kaptunk és ivott is egy picit belőle. Nem akart enni tejem sem nagyon volt a második nap kértem tápot de azt sem ette, mondtam is a csecsemősöknek de csak azt kérdezték hogy miért nem szoptatok…. Hát ha nincs amit, nem is értettem. A harmadik napra elkezdett besárgulni Anna. Csináltak vizsgálatot és azt mondták hogy határérték nem kell bent maradni. A doki néni mondta hogy majd elválik hogy kell-e kék fény alá tenni de mire megjött az eredmény Ő már nem volt. Mondtam a csecsemősöknek mire azt a választ kaptam hogy ők nem tudják végül mégis berakták a szemére ráraktak valami védőt ami már lecsúszott mikor bementem kérdeztem hogy az nem baj-e erre hát baj de végül is csak valami szemgyulladása lehet tőle más semmi 

Egyébként be lehet menni és ellesni egy két trükköt a csecsemőosztályon de tényleg nem sokat foglalkoznak az emberrel mindenre mondják hogy jó persze de szerintem nem is hallják meg amit az ember mond…. Az szerintem nem kifogás hogy sok a baba vagy rossz kedvem van azért vannak ott hogy segítsenek… na mindegy

Másnap megvolt a záró és mehettünk haza, még akkor is mondtam hogy nem eszik és hogy tejem sincsen ezért írtak fel tápot és kész.
Másnap reggelre miután szinte semmit nem evett már teljesen elgyengült, én rögtön csomagoltam és már vittük is az ügyeletre. A gyereknek más baja nem volt csak teljesen be volt sárgulva amitől aluszékony lett és pici tartotta hogy nem száradt ki.
Rögtön infúziót kapott 4 napig és egyre jobban lett. Már volt egy pici tejem és fejtem mert szopizni még nagyon gyenge volt.
Igazából itt csak azt csinálták amit a Jánosba kellett volna  na szóval 8 nap után jobban lett már evett is elég jól és hazaengedtek. Itthon az első két nap nehézkesen indult de mostanra jól eszik és már a cicivel is próbálkozunk remélem még nincs minden veszve…

Evu és midenki azért annyira nem kell parázni, bár tényleg nem sok jó tapasztalatom van azért az hogy koraszülött nagyon is számított a mi esetünkbe és ha a baba mindvégig nálad van, van tejci és eszik gond nem lehet ne izgulj minden rendben lesz

puszi nektek holnap még jövök ha engedik :)

Ági

Kép
cica_1

Ági:
Gratulálok Anna baba érkezéséhez! Sok boldogságot Nektek!
Kitartás a szoptatáshoz, na aggódj hogy nem megy már az első naptól, biztos bele fogtok jönni!!!! Kivánom hogy legyen sok tejed!
Kép
Nem értem hogy miért engedtek haza ilyen hamar titeket, de feltételezem azért mivel teljesen egészséges volt a korai kibújás ellenére és ha elfogadta volna a tápszert akkor nem lett volna probléma. Szóval lehet hogy nem feltétlenül hibásak és én úgy tudom a csecsemőorvos nagyon szigorú a Jánosban!! Mondjuk erre az eshetőségre azért fel kellett volna hívni a figyelmeteket, hiszen nem minden baba fogadja el a tápszert.

Evu: Drukkolok neked nagyon! Ne aggódj mindent elsöprő ereje van az anyai ösztönnek és ha nem is megy valami addig próbálkozol amíg bele nem jössz és legyőzöl minden akadályt!!!! A szülés is ilyen, azért szülünk mi nők mert a férfiak nem bírnának ki! Peti is azt mondta hogy ő végigélte velem a terhességet, szülést és ő nem szülne nekem akármennyire szeret, szerencse hogy nekem kellett :lol:

És a negatív véleményekhez én csak annyit írnék, hogy aki már túl van a szülésen és rossz tapasztalatokról ír azért vigyázzon arra hogy úgy tálalja hogy ne ijesszen rá a pocakosokra! Feleslegesen ne terheljük őket. Nekem ez a véleményem, én speciel befogtam a fülem amikor valami rossz dolgokat kezdett mesélni, annak ellenére hogy tanulhatunk belőle. Én CSAK és kizárólag jó dolgokat akartam hallani terhesen. De mint írtátok nem vagyunk egyformák!

Kép
viky30

[quote="viky30"]
írta:
viky30És a negatív véleményekhez én csak annyit írnék, hogy aki már túl van a szülésen és rossz tapasztalatokról ír azért vigyázzon arra hogy úgy tálalja hogy ne ijesszen rá a pocakosokra! Feleslegesen ne terheljük őket.

na konkrétan ezt akartam én is mondani.

cica: nagyon gratulálok annához!
kerekpocak

Sziasztok,
cica, köszönjük a beszámolót, és NAGYON GRATULÁLOK Annácskához én is! Idővel talán elfelejtitek ezt a közjátékot, és ne aggódj, hogy nem első naptól szopizik a pici, simán bele fog jönni!
Ügyes voltál, hogy azonnal kórházba vitted, és mostmár nyugodj meg, nem lehet semmi baj, élvezd a babázást!
zizi

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

...

KépKépKép
szilvianya23

HELP!!!

Csajok! Én ezzel a vonalzós témával még mindig hadilábon állok.
Valaki pontosítson. Mit jelent az hogy bemásolni azt a kódot? Betűről betűre, vagy hogy? mert én így csináltam és az nem lett jó mert nem a vonalzót jeleníti meg hanem a bemásolt linket.

KépKépKép
szilvianya23

Szia Szilvi,
másolásnál egyszerűbb, ha kijelölöd a szöveget, CTRL+C és a profilban Ctrl+V -t nyomsz. Ugyanis így el tudod gépelni... ami nekem kapásból gyanús, azok a kerek zárójelek... legalábbis szögletes kellene legyen.
Ha mindenáron gépelni akarod, akkor magyar billentyűzeten jobb oldali ALT+F és G, angolon meg... az L-től jobbra lévő kettő, ha jól emlékszem, de sajnos az enyém német, úgyhogy csak kb igaz...
Szóval a legelején az url=... előtt is [ ilyennel kezdődik, meg az img tag is [ ] ilyenek között van... azt hiszem, gyakorlatilag nem is lehet benne kerek zárójell, most hogy így nézem...
remélem, segített.
zizi

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

szia Zizi

Tényleg nagyon klasszak a cuccok, és te varrtad őket??? :o
Ha igen esetleg nem tudnál nekem pólyahuzat mintát küldeni? Vagy valami infót hogy honnan szerezzek?
Előre is köszi
szilvianya23

Zizi tudod mi a legszebb? Hogy kb. négy napja keresem azokat a nyanvadt szögletes zárójeleket a billentyűzeten és az istenért nem találtam őket. :oops: :? Már a férjemnek mondtam hogy venni fogok egy újat mert ezen a sz...on még az sincs :x
Erre írod és láss csodát tényleg ott van :lol:
Na jó dehát mit tegyek nem kiabált...

KépKépKép
szilvianya23

Figyu Zizi, biztos hogy már kezdek az idegeidre menni de még egy picit légyszi segíts. Szóval kezdjük a legelejéről onnan hogy megcsináltam a vonalzót, megkaptam az emailt.... és tovább?
szilvianya23

Kép

Mindenkinek köszönöm a gratulációt és ime be is mutatkoznánk ez a mi Anna babánk most már több mint 2500 gr. és rohamosan gyarapszunk :D

Bocsánat nem akartam megilyeszteni senkit csak nem tudtam szó nélkül hagyni, persze már nem érdekel fontos az hogy jól vagyunk de azért nem biztos hogy felesleges megosztani a tapasztalatokat kitudja talán ez segít egy hasonló esetben, nem kell + 2 nap helyett 8 napot korházba tölteni, végigbőgni és segíteni a tejci elapadását... én úgy érzem, hogy ennél jobban akkor és ott nem tudtam erőszakoskodni bár valahogy éreztem (mert tudni tapasztalatok hiányában nem tudtam) hogy nincs minden rendben... a dokinéni szigorusága hát nem tudom mindenki döntse el mert végül is Ő engedett el szó nélkül ha nem kérdezek még azt sem mondja hogy félkalap de tényleg én ezzel le is zártam a témát az a fontos hogy jól legyünk és egyen a picur.

Drukkolok a finishbe lévőknek alig várom hogy lássam a picurokat annyira jó anyukának lenni :D nagyon boldogok vagyunk

puszi ági, anna

Kép
cica_1

Kép

... nemtudom mit macerálnak :roll: :lol:

Kép
cica_1

Sziasztok!
Rájöttem, hogy tartozom még Nektek egy szüléstörténettel.

Hol is kezdjem? Nagyon nehéz egy ilyen csodát leírni. Bármennyire is nehéz volt, csodálatos élményként maradt meg bennem...

19-én este éreztem keményedéseket, ráadásul más volt, mint az eddigiek, de nem tulajdonítottam nagy jelentőséget nekik. Éjszaka többször is ébredtem keményedésre ami addig nem fordult elő. Én már ekkor kezdtem sejteni, hogy közeleg az idő.
Petrus (nővérem) volt velem itthon, mert a Kornél bent feküdt a kórházban vakbélgyanúval, természetesen a legjobbkor. :)
Csütörtök reggel (20-án) felkeltem és nagyon reménykedtem, hogy a Kornélt kiengedik aznap, mert már akkor éreztem, hogy nyilall le a fájdalom a combomba. Azonnal hívtam a Kornélt, hogy szerintem elkezdődött, és ma lesz a nagy nap. Őt hazaengedték, de még vissza kellett mennie a nagyvizitre, hogy odaadják a záróját. Közben folyamatosan tartottuk a kapcsolatot. Itt már 20 perces fájásaim voltak. 1/2 2 körül elengedték haza, ekkor már voltak 10 percesek is. Mondtam nekik, hogy én tutira nem indulok el csak akkor, ha 5 percesek lesznek. 6-kor már a kórházban voltunk, mert elértük a bűvös 5-öst.
Bementem a szülőszobára ahol rákapcsoltak a ctg gépre ahol ugyan látszottak a fájások, de nem voltak erősek egyáltalán. A szülésznők haza akartak küldeni, de szerencsémre a doki aki megvizsgált közölte velük, hogy márpedig fölvesznek az osztályra. Ekkor volt kb. 7 óra, szűk 1...ajaj gondoltam magamban ez hosszú menet lesz.
Leborotváltak, megkaptam a beöntést majd letelepedtünk Kornéllal az 1ágyas szülőszobában. (2 ágy van szerencsére)
Kornél le is feküdt pihizni, mert a 2 napig nem evés teljesen lefárasztotta, engem meg kb. másfél óránként vizsgálgattak. Még mindig szűk 1, éjfélkor is itt tartottunk. Közben rendszeresen fájtam, de felkelni sem bírtam nagyon, mert fekve éreztem jól magam és ahogy felálltam éreztem a jó kis görcsöket, menni alig bírtam. Nagyon féltem attól, hogy nem fogok tudni tágulni kellően és végül császár lesz a vége. Hajnali 2 körül mondta a szülésznő, hogy 2-re kitágultam. Annyira nagyon boldog voltam tőle, hogy azt el sem tudtam mondani, hiszen elindult végre valami. Eközben 5, 7, 10 perces fájások voltak, semmi rendszer nem volt bennük.
Olyan 1/2 4 körül mondta a szülésznő, hogy a dokim jön fél 7-kor és burokrepesztés lesz, ha addig nem folyik el a víz. Természetesen nem folyott el...úgy vártam a fél hetet, mint a megváltót. Egyre erősebb fájásaim voltak addig is, de ez még semmi nem volt ahhoz képest ami fél 7 után következett. Kornél 5-kor felébredt és onnantól kezdve velem volt.
7-kor befutott a dokim és megtörtént a burokrepesztés. Féltem, hogy most aztán majd bekakilok a fájdalomtól, mert mindenhol azt olvastam, hogy burokrepesztés után, mint derült égből. Hiába vártam...mondtam is magamban, hogy nekem ez sem segít. A következő alkalommal új szülésznőt kaptam, mert lejárt az éjszakai műszak. Megvizsgált és itt már talán voltam 3 ujjnyi is. Kaptam egy adag oxitocint, na és innen indult a buli!!!!!! Olyan erős fájásaim lettek, hogy azt hittem bekakilok. Ráadásul hagytak így vajúdni vagy fél órát és ezt követően ráerősítettek az oxitocin adagolásásra. Ekkor már minden fájásnál üvöltöttem, mint egy sakál, nem bírtam csendben maradni pedig megfogadtam, hogy nem fogok kiabálni... Kornél fogta a kezemet és nagyon segített! Locsolta az arcomat is ami szintén nagyon jó volt. Eközben ki-be járkálás volt, közölték, hogy olyan teltház van, hogy kapok egy kismamát a mellettem lévő ágyra. (gondoltam is magamban, hogy szerencsétlen csaj, jókor futott be. :)
4 ujjnyi voltam amikor is könyörögtem érzéstelenítőért, de mondták a Kornélnak, hogy nemsokára szülünk. A kakilóingert vártam már nagyon. Tudtam, hogy közelgünk a cél felé. A dokim is benézett és ő is mondta, hogy azonnal szóljunk, ha jön a kakilóinger. Mondta, hogy délelőtt meglesz a baba. Ez volt 8 körül. Kornél innentől kezdve sírt a boldogságtól, a sajnálattól. Ránéztem, hogy mi a baj és mondta, hogy semmi csak nagyon büszke rám. Ez adott nekem nagy erőt a végső menethez, mert itt már igencsak fáradt voltam hiszen 24 órája talpon voltam és szinte végig fájtam.
Eljött a pillanat, jöttek a tolófájások. Megjelent a dokim, gyorsan szétszedték az ágyat, majd összerakták és csak adták egyfolytában az instrukciókat. Nyomtam, nyomtam ahogy csak bírtam és ahányszor csak volt erőm 1 fájás alatt. Először rossz technikával csináltam, mert a tolás közben kajabáltam amit nem kellett volna, de a következő fájáskor már jól ment. Doki a hasamban könyökölt a szülésznő meg segédkezett.
4 fájásból, kb. 12 nyomásból megszületett a mi kis hercegnőnk Mogyoró Luca Sára. Csodálatos volt amikor a mellemre rakták. Még most is elpityeredem, ha visszaemlékszem. Tömören ennyi. :))

Edis

Kép
ediske

Szia Szilvi,
ne haragudj, de én egy kis városi liba vagyok a XXI. században, és sajnos azt sm tudom, hogy hogy néz ki egy pólya... de hálózsákmintám, meg rugdalózóm, meg ilyesmim van...
Egyébként http://www.burdamode.com/Modeschnitte,1 ... 5061528B03
találod a Burda katalógust, aminek minden szabásmintája itthon is beszerezhető (kódszám alapján).
De most komolyan: hogy néz ki egy pólya?
már bocsi...
z

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

A vonalzó nekem úgy sikerült, hogy a profilt megnyitva, itt a lap tetejéről
Kép
a levélben kapott linket bemásolod az aláírásodhoz, és engedélyezni kell a BBCode nevű szörnyecskét is, meg esetleg a HTML-t. (én ezt még mindig nem látom, hogy működne, de biztos,ami biztos.
Kép
Ha nem akarod állandóan használni az aláírásod, akkor itt alul a lapon, ahol írogatunk, van egy kiskocka "Aláírás hozáadása" ami értelemszerűen üres, vagy ki van pipálva (a beállításodnak megfelelően) és minden egyes bejegyzésnél vagy kiveszed, vagy visszateszed a pipát egy kattintással.
sok sikert
puszi

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

Jaj Ediske,
de ügyesek voltatok! De szeretnék már én is a visszaemlékezéstől pityeregni, és nem a Te történeteden itt a gép előtt... :roll: ...csak be ne jöjjön most valaki, mert komplett hülyének fog nézni... mostanában olyan könnyen elérzékenyülök...

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

...

KépKépKép
szilvianya23

ZIZI
Millió-millió köszönet :D :D :D

heuréka

KépKépKép
szilvianya23

..

KépKépKép
szilvianya23

Ja, képzeljétek, nálunk is áll a bál! Gyenge idegzetűek ne olvassanak hi-hi-hi... :D
Szóval a kis férjecském ma délben lelépett arra a konferenciára külföldre, ami miatt most vagy 3 hétig egyedül leszek. Mondjuk mindegy, mert amúgy sem egy gyakorlatias ember, viszont a keze azért csak erősebb, mint az enyém...
Na szóval éjszaka leszakadt az ágy - ne tessenek somolyogni, tényleg aludtunk, elég megrázó is volt... Ja, fél évvel ezelőtt vettük a Jyskben - nem ez az első onnan származó tárgy, ami tönkremegy egyébként. Na szóval a középső merevítő kaputt, férjecske alápakolt könyveket, a gitárt kimentettük. Megúszta.
Aztán reggel kiderült, hogy nincs melegvíz. Szegény cirkónk már eddig is sokat betegeskedett, most hogy 4 napos hétvége van, bedobta a törölközőt... de számítottunk rá, így aztán 1,5 hónapja (KOMOLYAN!) megrendeltem bele a szükséges alkatrészt... Egy kutya közönséges hőcserélőről van szó... Ez azonban egy olasz készülék, Radiant... alkatrész a mai napig sehol. A története röviden az, hogy 4, azaz négy darab gázszerelő volt már kint, köztük elsőként az, aki 3 éve beszerelte és üzembe helyezte a készüléket... egytől egyig azt mondták, hogy nem mernek hozzányúlni, mert túl bonyolult... :shock: majd a szakszervíz. Nahát szakszervíz a SomaGáz Kft (ez itt most DIREKT ELLENREKLÁM!!!!) ők hitegetnek 1,5 hónapja a hőcserélővel... állítólag megrendelték, de nem érkezett meg. Fura elgondolni, hogy a gyártóval vannak közvetlen kapcsolatban, akinek nincs egy vacak kis filléres hőcserélője a raktárában... :lol: ...
A legcukibb az, hogy előfordulhat, hogy egy közeli kereskedésben van ilyen, de ők meg nem adhatnak el sem nekem a tulajdonosnak, sem bármilyen szerelőnek, csak a szakszervíznek, állítólag pont azért, mert a gyártó ismert már arról, hogy nagyon nehezen szállít alkatrészt... Telefon Somagáznak, hogy akkor talán hozzák már el onnan... Válasz: nem, mert már meg van rendelve. mondom, hogy rohadjanak már meg, és megveszem mindkettőt. Na ebben maradtunk, hogy akkor a köv. munkanapon, azaz szerdán ezzel kezdünk. Csakhogy ma sajnos vasárnap van... és kezd lehűlni a ház is... na, hidegvíz viszont még van...
Van egyetlen egy szerelő, akiről az hírlik, hogy már gőzmozdonyt is javított. Ma este 10ig dolgozik állítólag a szerencsétlen, de kikönyörögtem, hogy még hozzánk is eljön. Remélem, lehet benne bízni. A baj csak az, hogy még csak 5 óra, és most van 20 fok. Félek, hogy nagyon lehűlünk addig...
Akinek Radiantja van, nagyon vigyázzon, mert 1,5 hónap tapasztalattal mondom, hogy nem vállalja senki a Radiantok javítását, ám új házakba, lakásokba előszeretettel szerelik, mert kicsivel olcsóbb, mint egy Vaillant, vagy egy Junkers...
Egyébként már olyan nyugodt vagyok, hogy azt hiszem, ha ebben a pillanatban most elmenne a magzatvíz mindennek tetejébe már csak vihognék... :evil: ...azért remélem, nem szólok rá... :o)))
Azon vacillálok, hogy ha ezt a hétvégét túléljük, meglepem magunkat egy új ággyal, mire apa hazajön...
pedig normál esetben úúúúgy szoktam örülni egy hosszú hétvégének!
na, megyek, sütök valami sütit, hátha a konyha legalább egy kicsit bemelegszik... :o))))

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

Szívesen Szilvi,
nekem is segítettek. És szép a képecske, úgyhogy megérte!
zizi

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

Szia Cica
Nagyon jó egészséget kívánok nektek, gratulálok a babátokhoz,nagyon édi. És mekkora haja van :shock:
Minden jót. :D
Én nagyon szeretek születéstörténeteket olvasni, mert nem tudom ki hogy van vele de engem egy kicsit megnyugtat. Lehet hogy ez fura, de én még szülőszobát sem láttam életemben és így a történetek után(főleg amikor ilyen részletesek) mindig egy kicsit úgy érzem mintha "közelebb" kerültem volna valamihez. Na hát ez elég értelmes volt, de remélem értitek hogy mit akartam az egészből kihozni :roll: :)
ZIZI: tényleg nagyon köszönöm mégegyszer a segítséget amint ti is láthatjátok mostmár nekem is sikerült :D Nélküled nem ment volna. Hát a pólya az egy kb.60cm széles és 120cm hosszú, jelen esetemben kókusszal töltött valami, amire én most huzatot keresek. Régen volt nagyon divat ez a pólyásdi manapság már nem, de annyira szépeket lehet kapni hogy én úgy gondoltam nekünk is kell egy, aztán lehet hogy egyszersem fogjuk használni de mindegy.

KépKépKép
szilvianya23

Ahaaaaaaaa...
és erre a kókusz valamire kellene huzat? Mi lenne, ha simán körberajzolnád? Én most a régi babakocsi (ami sötétkék és erősen kopott) felújításában vagyok, és ugyanezt csinálom. Szétszedtem, amennyire mondjuk mosáshoz szét lehet, és most készülnek az új alkatrészek... (csak most egy kicsit elhalasztottam a dolgot, mert szomorú vagyok meg mérges a hülye cirkó meg az ágy miatt, de majd bemutatom a végeredményt, ha bemutatásra érdemes lesz.)
z

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

Figyeljetek már....
már bocsánat, hogy ilyen tudatlan vagyok, de most esik le, mit írt Szilvi! 60*120 centi??? Egy pólya? Nálunk a kiságy sincs ekkora!!! Egy ekkora "paklit" hogy lehet kézbe venni? Merthogy ugye a <<pólyásbaba>> az nézetem szerint egy olyan kisbaba kelene legyen, aki pólyába van csomagolva, vagy öltöztetve, vagy hogyismondjam... ?! Dehát ez óriásinak tűnik ey ötvenegynéhány centis babócának :shock:
hát, most meglepődtem...
zizi
1zizi

Sziasztok, köszönöm mindenkinek a biztató szavakat!!!

Szilvianya ne aggódj, nekem egy aktív bélbetegség miatt kell császárral szülnöm, sajnos a gyulladás és a sok gyógyszer babára-mamára ártalmas lehet, ezért nincs értelme vállalni a kockázatot, ezt javasolta a szülész doki és a belgyógyász dokim is tegnap.
Tök rendi volt az orvos, elmagyarázta, hogy a természetes szülés nagyfokú alhasi vérbőséget okoz, ami a belekre is kiterjed és az én gyuladt bélésemmel az nagy kockázatot jelent. Nem beszélve a bébiről, akire ugye a gyógyszer és a gyulladás szintén nincs jó hatással.

De már barátkozom a gondolattal, szerdán mindent megtudok, hogy mikor kell befeküdnöm stb.

Ma egész nap pihi volt, holnap Anyuval és a párommal csomagolunk, és kedden költözés, végre már az otthonunkban fogunk aludni!!! Már annyira várjuk!

Gratulálok a a babákhoz, cica, nem semmi kis hajas manókátok született!! :)

Majd amint tudom jelentkezem, addig is mindenkinek nagyon szép Napokat!!!

Kép
bvica

Meghatóak a soraitok (szüléstörténetek).
A lényeg,h . mindenki jól van.
Gratulálok a kisbabákhoz és sok-sok boldog pillanatot kívánok!
Amiből szerencsére lesz bőven!

Kép
niki30

SZiasztok lányok!

Nem semmik vagytok! Én nem vagyok egy hétig és kész regények születnek itt!

Pumpóka! Én is a Kapásba jártam, de nem ahhoz a dokihoz. Nála is voltam párszor, baromi jó fej. De én a terhesség elején a Dr. Koniorczyk Katalinnál voltam és kitartottam mellette. Ha esetleg mégis úgy döntesz, hogy választasz orvost, maximálisan tudom ajánlani. Végig bent ült mellettem a szülőszobán, és beszélgetett velem, nyugtatott... Nagyon tudom ajánlani!

Angyalka! Én 4d-s uhn a 4d-genesisben voltam, ami a JÁnos kórház közelében van, 10500at fizettünk: dvd, 2 nyomtatott fénykép, cd-n képek.

Én június 13.-án szültem, mindenkivel meg voltam elégedve. A csecsemősök között van egy núővérke aki segít a szoptatásban, elmagyarázza hogy mit és hogyan is kell csinálni. A nevét sajnos nem tudom, de olyan 30-35 körüli vörös hajú és amikor én láttam mindig lófarokban volt a haja. Nála érdemes megkérdezni. Amúgy általában amikor ő volt, bejött és megkérdezte, h minden rendben van-e. Ha esetleg ráismertek, kérdezzétek bátran, nem küld el, hanem tényleg segít!

Ediske! Nagyon aranyos a kis babóca!

Ági! Gratulálok a kicsi Annához! Nagyon szép baba!

Teri

KépKépKép
pruci

Jaj, Ági (Cica1)!!!

De nagyon jó, hogy újra itt vagy és minden rendben Veletek! Már tényleg aggódtam értetek. Örülök, hogy Annácska jól van, vigyázz Rá nagyon és legyetek boldogok!!! :P
Gyönyörű kicsi lánykátok van, s örülök, hogy ezek szerint a párod mégis bent volt a szülésen?! :wink:

Kép
bogen

Megjöttünk tegnap este anyósoméktól, hoztunk is rengeteg cuccot és ma kezdünk beköltözni az új lakásunkba! Nagyon boldog vagyok!!!
Ma éjszaka már új otthonunkban alaszunk!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szóval, velem minden rendben ... csak jó elfoglalt leszek a napokban....de azért próbálok jelentkezni mindig ahogy tudok, mert még net nincs nálunk ... remélem novembertől lesz - tehát kicsit körülményesebb. A szüleimnél, vagy tesómnál tudok gépezni és írni nektek... :oops: :roll:

Na, megyek, mert vár a regiment ruha, edény és a rengeteg doboz :wink: :wink:

Kép
bogen

Nosztalgiáztam és jól meg is hatódtam a szüléstörténeteken ... :oops:
Pedig már el kellett volna múlnia a hormonális érzékenységnek. Lehet hogy ez már így marad? :lol:

Anna baba nagyon szép! Még egyszer gratula!

4D ultrahang: mi a Váci úti Brendonban voltunk és azért mentünk oda mert az hétvégén is nyitva van és hétközben a munka miatt apa nem ért rá. Ott is 10ezer: DVD, 2 kép, CD

DRUKKKK a finishben lévő kismamáknak!!!!

Kép
viky30

ZIZI:Bocsi téves volt az infó a helyes méret 132*32 :oops: :D
Így mostmár kicsit érthetőbb nem? :) Én is arra gondoltam hogy nemes egyszerűséggel körberajzolom csak gondoltam hátha..

BVICA: Aha mostmár értem. Mi is szerdán megyünk az első CTG-re, már nagyon izgatottan várom. Amikor az AFP volt akkor voltam lent a terhesrendelésen és akkor láttam olyan hatalmas pocakos kismamákat akik (az én gondolatom szerint) már az utolsó pár napokban lehettek, és milyen furcsa hogy mostmár én is oda megyek. Hogy megy az idő :shock: De minden jót kívánok nektek, és amint tudsz valamit írj :D

Tudom mit élnek át a kedves költözködők. Én 3 hónapos voltam amikor elkezdtük átépíteni a házunkat,(ajtó ablak csere festés új bútorok "lomtalanítás" stb.stb...) és azt hittem hogy soha nem lesz vége. Bár az volt a szerencsénk hogy anyósomék közel laknak így én mindig náluk lógtam a férjem pedig a munkásaival dolgozott. De gondolhatjátok hogy én szinte az egész napot átaludtam.Mire vége volt ennek az egésznek én akkor értem el abba a periódusba amikor megújúltam és tele lettem energiával. :)
Kitartást mindenkinek :lol:

KépKépKép
szilvianya23

mi három hét múlva költözünk. iszonyú meló lesz. ráadásul samuval együtt nyojuk majd... hú. elkellnek majd a drukkok!
kerekpocak

nyomjuk és elkelnek

bocsi :oops: :oops: :oops:
kerekpocak

Hello,
mindenki költözik? Ez tök jó... legalább nem vagyok egyedül.
Tegnap este kijött egy tök rendes gázszerelő, aki életet lehelt a cirkónkba, hogy szerdáig valahogy kitartson. Csakhát mindenképp cserélni kell, és az 2-3 napos munka lesz. Hát, így a 39. héten ez már picit rázós...
Az új lakásokról pedig tegyetek fel képeket! Tök kíváncsi vagyok, milyenek! Nem baj, ha még dobozokban "laktok".
sok kitartást mindenkinek, de ne felejtsétek el, hogy egy költözés mindig olyan jó buli!!! :D
zizi

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

Ágica! Nagyon jó volt hallani rólad ... én csak most tudtam visszaolvasni, de Bogihoz hasonlóan már én is aggódtam, hogy mi lehet veletek. Dokibá ügyes volt, hogy észrevette a magzatvizet. Hanyadik hétre szültél így? .. Annácska gyönyörű!

Nagy-nagy gratula a kislányotok születéséhez és sok Boldogságot kívánunk Annának és az egész családnak!
Bogi, Evu, élvezzétek ki a pocakosság utolsó napjait és nagyon drukkolunk nektek!

Emese és Hanna baba

KépKép
emese1974

hali mindenkinek

en meg egyben, naha görcsölgtek, de nem hinnem ez mar valami.. 8)
csalados napokat elünk most, most is fözök, mert vendegek jönnek, kacsapöri lesz, nyami :wink:

pusszancs mindenkinek
Vendég

Sziasztok,

Zizi, hát Te sem igazán unatkozol, így az utolsó napokban! Ezek szerint a férjed nem biztos, hogy itt lesz a szülésnél? Az enyém is sokat utazik, és mi most karácsony környékére várjuk a picit, és pont a héten mondta a férjem, hogy a karácsonyi bulijuk dec.20-án lesz Ausztriában. Simán közöltem vele, hogy felejtse el :lol:
Na, a cirkónk nekünk is akkor mondta fel a szolgálatot, mikor elutazott Amerikába három hétre...
Teljesen át tudom érezni, hogy milyen most Nektek, de szupi, hogy valaki legalább tudott átmenetileg is segíteni.
Ja, és a férjem most is Németországban van, bár csak két napra :D
A cseresznyés/meggyes hálózsák nagyon tuti, érdekes az én gyerekeim nem bírták a hálózsákot.

Cica, micsoda hajasbabátok van! Nagyon szép, gratulálok. Sajnálom, ami történt veletek, a sárgasággal Lacus születésénél nálam is rámijesztettek, mert én sem tudtam róla semmit. Nekem sem indult azonnal a tej, bár itattam inkább a cukros vízzel, mert meleg volt a kórházban, ennek ellenére ő is kicsit besárgult, és első babásként annyira nem tudtam róla semmit, hogy azt hittem marha nagy gond van. Férjem hozta be a szakirodalmat, és abból okosodtam. De szerencsére még kék fény alá sem kellett tenni, időben hazajöhettünk.
Lacus is ilyen kis pirinyó volt, 50cm és 2650 gr.

Ediske, a "tömören" leírt szülésed jó hosszú volt, nagyon ügyesek vagytok. Sok boldogságot nektek is!

Szilvi, jó lett a vonalzód :D
Én is szeretek születéstörténeteket olvasni, Lacus előtt kíváncsiságból és tapasztalatszerzés miatt, most meg már többnyire nosztalgiából. Bár volt részem ebből is abból is, mert Lacus császáros volt, Virág meg természetesen bújt ki.

Költözködéshez mindenkinek sok-sok erőt és kitartást!
Eddig mindegyik gyerekkel költözködtünk, Lacussal a régi lakásból mentem szülni és az újba mentünk haza, az első hetek vele és a pakolással teltek. Aztán belevágtunk egy építkezésbe, és szinte az első kapavágásnál derült ki, hogy ismét babát várunk. Virág hat hetes volt, mikor egy másik lakásba kellett költöznünk ideiglenesen, és fél éves, mikor ide kiköltöztünk a házba. Most lassan egy éve itt lakunk, de még mindig vannak dobozaink, amit most a prinyó születése előtt szívesen felszámolnék már. Mert mondtam is a férjemnek, ha több mint egy évig nem volt a tartalmukra szükségünk, nézés nélkül dobom őket :twisted:

Bocsi, ha hosszúra sikeredtem,
mindenkinek további jó pihenést,
Doren

Kép
Kép
Kép
doreen

Cica! Gratula a hajas csajszihoz, bár nekem is ilyen lenne (kislány). Olyan édes. :)

Hát költöző kismamák, nagyon bátrak vagytok. Mi is most cseréltünk volna lakást, ha nem jött volna közbe a bébi. De végülis nem bánom, hogy lebeszélt a család, mert itt azért a rózsadombon nem olyan rossz lakni, kertes 7 lakásos társasházban lakunk, igaz félszuterénben, de pont a napfényes oldalon :) szinte egész nap világos van. Igaz, két szoba van, az egyikben a fiúk (15nm) a másikban mi (az a nagyobb,25nm), és 50nm a lakás. Tehát annyira nem kicsi, csak vérszemet kaptam egy többszobásra, békásmegyerre mentünk volna egy 2+2 felesbe a 7.emeletre, 63 nm-esbe. Aztán úgy döntöttünk, inkább maradunk, mert ugye barnázgattam meg feszülgetett a pocak, és nem akartam hurcolkodni, meg a ráhatás a családtól, hogy ne menjek egy lakótelepibe egy kertesből, ráadásul a 7.emeletre. Igy inkább felújitottunk, de nem volt egyszerü igy sem, pedig a párom kimélt. De végre kész, már csak nagyon kicsi dolgok vannak, amihez én nem kellek és kosszal sem jár. De nagyon jó lett. És végülis növekedett az értéke a lakásnak, ha el akarjuk majd adni később, többet tudunk kérni érte. :) Úgyhogy nekem nem volt bátorságom költözködni, fejet hajtok minden bátor kismami előtt. :)

Ági
Vendég

ági, igazából nekük már 1 éve húzódik a költözés, a helyünkre meg az öcsém jön, így kész passz menni kell. mondjuk nem is bánom mert lényegesen nagyobba megyünk, de csak 2 utcával odébb. nagyon szeretem a környékünket, így direkt így kerestünk. nem lesz semmi átcuccolni, főleg így, h samu is van. segítségünk meg nem nagyon. (nagyszülők még fiatalok és dolgoznak ezerrel).

de azért már nagyon várom az új lakást! itt mi már elég szűkösen férünk. meg olyan klassz lesz!!! szal melós, de vmit vmiért. :lol: :lol: :lol: megbeszéltük már h majdnem ugyanannyi idős terhesek vagyunk?
kerekpocak

Zsófi, ti hova költöztök és honnan? Nem is tudom merre laktok.
Csak óvatosan lányok, nem emelni, nem megterhelni.
Dehát úgyis tudjátok!

:wink:

Kép
niki30

Csajszik, nekem azt mondták a kórházban az első nap, hogy ha nincs tejed, akkor lehetőleg meg kell itatni a babával 1 üveg cukros vizet, mert akkor nem sárgul be. Én erre nagyon oda is figyeltem, első nap még alig ivott, a második nap már majdnem megitta az egész üveget, és a harmadik nap már kellett még kérni. Én úgy tudom, a csecsemősök éjszaka adnak tápszert a babáknak.
Nekem egy rövid hajú, kicsit fiús megjelenésű csecsemős nővér segített a szoptatásban, illetve bármiben, nagyon segítőkész volt, ha kellett, 1 órán belül többször is visszajött, és segített cicire tenni a kicsit. Én őt ajánlom nektek, lehet hogy azzal a másikkal én nem találkoztam. Ő is bejött mindig, és megkérdezte miben segíthet, táplálkozási tanácsokat adott, és mindent megmutatott! Tény ami tény, MENNI KELL, ÉS KÉRDEZNI, addig amíg nem kapsz kielégítő választ! Kitartást a pocakosoknak, és mindenkinek jó egészséget!

Nelly

Kép
breeki

Hát csajok, mára most végeztem a pakolással, mosogatással, mosással és rendezkedéssel!

A párommal mi Pest megyéből költözünk fel a 2. kerületbe (kurucles), annak a családi háznak a tetőterét építettük be amiben én felnőttem. A másik lakás nagyon mini -26nm volt, ez már babókával nem lett volna elég. Ez a lakás sem túl nagy - kb 50 nm, de azért a duplája az eddiginek :wink:
Van egy pici hálófülkénk, egy gyerekszoba, egy nagy nappali-étkező, egy konyhafülke és egy tágas fürdőszoba! Szerintem szuper...
Még persze rengeteg feladat vár ránk, de azért egész jól haladtunk... a fiúk cipelnek, én csak dirigálok, no meg ruhákat, babacuccokat és ilyesmiket rendezgetek :P

Most megyek is fürdeni, feküdni mert holnap is sok feladat vár ránk...

Vigyázzatok magatokra, jó éjt!

Kép
bogen

niki mi a 12. kerületben lakunk 40nmes lakásban és 87nmbe, 2 utcával odébb költözünk. ti merre laktok?
kerekpocak

Sziasztok!

Most jöttünk haza az ügyeletről, mert már két napja kökeménynek érzem a pocakom és néha görcsöl is. Az ügyeletes orvos azt mondta hogy zárva van a méhszájam és nem talál semmi rendkívülit hazamehetek természetesen csak saját felelősségemre. Ettől függetlenül kell egy vérképet csináltatni, így hát holnap megint megyek és remélem a saját dokim is mindent rendben fog találni.
Eléggé be voltam reccsentve mert Rékával 6 hónapos koromtól feküdnöm kellett nyitott méhszáj miatt, bár az teljesen más fájdalommal járt.
A hosszú hétvégénk pedig azzal kezdődött hogy Anna hazahozott az oviból egy kis hasmenéses hányásos nyavaját ami engem sem kímélt. Hát lehet hogy ennek a végeredménye lett a keménypoci?Azt hiszem elegem van ebből a hétvégéből, gondolom nem csodálkoztok rajta :(
De azért most már kicsit jobb a kedvem :?
Sziasztok

Orsi

Kép

Kép

Kép
orsi71

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?