Új privát üzeneted érkezett!

Húú, már megint alig győztem visszaolvasni! Egy biztos, hogy ti aztán tudtok derűs hangulatot csinálni!! Pedig mostanság kicsit felhősebb a kedélyállapotom, most nagyon jókat mosolyogtam a sztorikon! Persze amit nekem mulatságos olvasni, azért élesben nem biztos, hogy szrakoztam volna rajta /8x4-es sztori/. Egyébként is rendkívül érzékeny vagyok a szagokra.

Ediske angyali a kis cseppséged!! :) :)

Nem semmi, hogy már ennyien vagytok a finisben! Úgy néz ki, most már szinte biztos, hogy hamarosan én is szülök, szerdán tudom meg, hogy mikor kell befeküdnöm a csaszira.
Az az igazság, hogy lehet, hogy nagyon gyáva nyuszinak tűnök, :oops: de én ettől jobban félek, mint a természetes szüléstől. Tudom, hogy sokszor az több fájdalommal, hosszú szenvedéssel jár, de valahogy mégis...

Remélem mindenki jól viseli majd a hétvégi hidegfrontot!!!
Pussz mindenkinek!

Kép
bvica

sziasztok!
Itt vagyok :) most már jól is vagyunk képzeljétek október 1-én megszületett Anna baba (sajnos muszály volt)
Eddig korházba voltunk ezért nem írtam...
most is csak röviden mert mindjárt kajálás van de igérem mindent elmesélek
Még nem tudtam semmit visszaolvasni de alig várom hogy tudjam az újdonságokat...

Előljáróba csak annyit hogy a csecsmő részlegen kivül mindennel meg voltam elégedve de a csecsmősök hanyagsága miatt és még kitudja miért plusz 8 napot töltöttünk másik korházba aki ott szül nagyon vigyázzon a babájára és ha lehet mindig tartsa magánál főleg ha első és nincs tapasztalata!!!!!!

holnap megpóbálok részletesen beszámolni mindenről és képet is küldök...
puszi ági

Kép
cica_1

JEZUSOM AGI, VEGRE HALLUNK FELÖLED!!!kerlek meselj el mindent!!!!!!!!!!!!!!!! remelm jol van Anna baba :D
GRATULALOK!!
de elöször mindent meselj el..ugy aggodtuk.. :wink:

Angyala, holnap reagalok.. :wink:

mi meg egyben persze, Vanus karatezik, ugyhogy minden valtozatlan :D

jo ejt, pusszancs, holnap jövök
Vendég

bocs, soxor mellegepeltem..
Vendég

Ági!

Gratulálok Anna babához!!!

Ha lesz időd, tényleg ossz már meg velünk a benntléteteket, pláne ha ilyen rossz élményekkel jöttetek haza! :(
Pihizz, amennyit csak tudsz, és sok tejcit Anna babábak!

Kép
Kép
meli30

Sziasztok Lányok!

Én olvasni szoktam a János-kórházas topicokat.

4 hónapja születetett a kislányom,azon a napon mikor Fatima kisfia Tarek.

Lányok,akik még szülés előtt vagytok,én is csak megerősíteni akarom Cica1 véleményét.
Nagyon-nagyon-nagyon vigyázzatok a kisbabátokra!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A szülészet-orvosok,szülésznők-nagyon kedvesek,szakképzettek,de a csecsemőosztály savanyú ''Aggszűzek"gyülekezete.(Kivétel a védőnő)(Bocsánat a kifejezésért.)

Őket nem érdekelte az,hogy huzatba vannak a babák,elnézték,hogy a lepedő-bocsánat- úszik a vérbe.

A legfelháborítóbb az volt amikor szó szerint idézem,mivel nem felejtem sosem,egyik Aggszűz a következőket mondta:''Zabálják meg az ebédet,mert a kölküket nem fogják tudni etetni.""......
Az ilyen miért nem a disznótelepre megy, vagy talán még ott sem felene meg!!.... :evil:

Egyik reggel nagyon sírt a kislányom,a tejem nagyon kevés volt.Szóltam az egyiknek segítsen legyenszíves nem tudom mi a baja,első gyerek,tapasztalatlan vagyok stb...
Erre Ő idézem:''mindjárt főzök cukros löttyöt avval megitathatja!''Köszönöm szépen......

Lányok ,én senkit nem akarok elriasztani,mert gondolom,hogy mindenki vagy majdnem mindenki a választott orvosa miatt megy,ment oda.Csak sajnos ezek a dolgok megtörténtek!!! :(

Én sem ott szültem volna-így utólag okos az ember-ha az orvosom(Zsolnai Főorvos Úr)nem ott dolgozna.

Azt a néhány napot ki lehet bírni, főleg mikor az ember a kisbabáját tarthatja végre a kezében.
De miért kell ilyen emberek miatt keserű szájízzel elhagynia a kórházat?
A segítőkészségük,empatikus képességük egyenlő a 0-val.

Bocsánat hogy hosszú voltam.

Midenkinek könnyű szülést,sok boldogságot,jó egészséget kívánok.

Kép
radicsera

csajok, ne csinaljatok mar....en vagyok a legnagyobb betojos.összeszedem magamat vegre es ilyen infok jönnek..ne mar :cry:

valaki meseljen valami jot is :D
Vendég

Valami jót Evu?

Gyönyörű,egészséges kislánynak adsz életet.+Nagyon-nagyon Vigyázz Rá.!

Kép
radicsera

Cica1:elfelejtettem gratulálni a kis Annához.

Kép
radicsera

Igaza van evunak nem kell beszarni én már kétszer szültem ott és igaz ami igaz nem voltak túlságosan kedvesek a csecsemős nővérek főleg az egyik, mégis úgy éreztem hogy figyelnek a babákra. Pl.: a 8x4-es csajra rá is szóltak hogy legyen szíves a szoptatást egy kicsit aktivizálni! Ebből én úgy érzem hogy nem a cukros vizet helyezték előbbre, bár lehet hogy már nem is azok a nővérek vannak mint 4-5 éve voltak.

Orsi

Kép

Kép

Kép
orsi71

Bogen:

Amikor Annával voltam terhes mi is költöztünk csak mi az "utolsó napra" hagytuk. Beköltöztünk egy kicsit üldögéltünk a dobozokon gyönyörködtünk majd este lefeküdtünk és reggel 9-kor már a kórházban voltunk.

Orsi

Kép

Kép

Kép
orsi71

[quote="radicsera"]S írta:radicseraziasztok Lányok!

Én olvasni szoktam a János-kórházas topicokat.

4 hónapja születetett a kislányom,azon a napon mikor Fatima kisfia Tarek.

Lányok,akik még szülés előtt vagytok,én is csak megerősíteni akarom Cica1 véleményét.
Nagyon-nagyon-nagyon vigyázzatok a kisbabátokra!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A szülészet-orvosok,szülésznők-nagyon kedvesek,szakképzettek,de a csecsemőosztály savanyú ''Aggszűzek"gyülekezete.(Kivétel a védőnő)(Bocsánat a kifejezésért.)

Őket nem érdekelte az,hogy huzatba vannak a babák,elnézték,hogy a lepedő-bocsánat- úszik a vérbe.

A legfelháborítóbb az volt amikor szó szerint idézem,mivel nem felejtem sosem,egyik Aggszűz a következőket mondta:''Zabálják meg az ebédet,mert a kölküket nem fogják tudni etetni.""......
Az ilyen miért nem a disznótelepre megy, vagy talán még ott sem felene meg!!.... :evil:

Egyik reggel nagyon sírt a kislányom,a tejem nagyon kevés volt.Szóltam az egyiknek segítsen legyenszíves nem tudom mi a baja,első gyerek,tapasztalatlan vagyok stb...
Erre Ő idézem:''mindjárt főzök cukros löttyöt avval megitathatja!''Köszönöm szépen......

Lányok ,én senkit nem akarok elriasztani,mert gondolom,hogy mindenki vagy majdnem mindenki a választott orvosa miatt megy,ment oda.Csak sajnos ezek a dolgok megtörténtek!!! :(

Én sem ott szültem volna-így utólag okos az ember-ha az orvosom(Zsolnai Főorvos Úr)nem ott dolgozna.

Azt a néhány napot ki lehet bírni, főleg mikor az ember a kisbabáját tarthatja végre a kezében.
De miért kell ilyen emberek miatt keserű szájízzel elhagynia a kórházat?
A segítőkészségük,empatikus képességük egyenlő a 0-val.

Bocsánat hogy hosszú voltam.

Midenkinek könnyű szülést,sok boldogságot,jó egészséget kívánok.

Era, nagyon sajnálom, hogy ilyen érzésekkel hagytad el a kórházat :(

Őszintén, nekem a tárgyi feltételekkel volt csak gondom. A nagyobbik lányomat a Péterfy-ben szültem, és meg kell mondanom, a személyzet hozzáállása, kedvessége a Jánosban messze-messze felülmúlta az ottanit!! Nekem csak pozitív tapasztalataim voltak a Jánosban dolgozókkal kapcsolatban, úgyhogy Evu, van remény :wink: Az is igaz mondjuk, hogy második gyerek lévén, sok kérdésem nem volt...

De első gyerekeseknek azt tanácsolom, hogy ne hagyjátok lerázni magatokat! Ha kitartóan jártok a csecsemősök nyakára, előbb-utóbb biztosan segít valaki. Egyébként hozzám többször is bejöttek a csecsemősök megkérdezni, hogy minden rendben van-e, sikerült-e szoptatni, még a másodikra is feljöttek, amikor nem emelhettem fel a fejem a spinál miatt, hogy segítsenek fekve mellre tenni Borit. És mindíg mondták, ha kérdésem van, nyugodtan menjek hozzájuk. Amikor egy éjjel nagyon sokat bukott Bori, akkor is szó nélkül elláták az éjszaka közepén.

A cukros víztől meg ne féljetek annyira! Nekem Csengét a Péterfy-ben nem nagyon itatták, azt mondták, szoptassak (jó vicc, amíg nincs igazán mit) lett is olyan szép elhúzódó sárgasága, hogy el kellett halasztani az első oltását miatta. Itt Bori kapott vizet rendesen, semmi baja, gyönyörűen szopizik, és egyáltalán nem sárga...

Szóval én személy szerint nagyon meg voltam elégedve a személyzettel!

KépKép
KépKép
nyuszi04

Szia nyuszi04!

Jó ,hogy + dolgokat is írsz, mert én is beparaztam, főleg a véres lepedőtől...

Lanyok! Akinek van tapsaztalata nyugodtan írja meg, azért jó felkészülni előre.

Egyébként Ti megnéztétek szülés előtt a szülészetet , stb...
Gondolom, hogy meg lehet nézni, hogy mégis hol fzülök majd, és milyen az elhelyezés. :oops:

Kép;

Kép
angyalka1

Sziasztok,
most jöttem meg a suliból, így ma nem leszek túl szórakoztató, mert leginkább egy meleg zuhanyra vágyom, meg az ágyamra...
bvica, csak miattad léptem be: ne hagyd magad "lenyulazni", ugyanis egy császármetszés az egy komoly hasi műtét, és abszolut nem szabad elbagatellizálni. lehet, hogy lesznek később olyanok, akik legyintenek, és elhallgattatnak azzal, hogy ebbe vagy abba ne szólj bele, elvégre mit tudod te, hogy mi az a fájdalom, stb... ezekre soha ne figyelj, és nehogy a lelkedre vedd, mert a fertőzésveszélytől kezdve a lábadozás hosszán át a teljes regenerációig bezárólag szerintem sokkal rosszabbul járnak a császármetszett anyukák.
Többiek: most jól beijedtem én is, hogy mit művelhetnek "azok az aggszüzek"... mit értetek azalatt, hogy vigyázzunk a babákra? Miért? Bántják, vagy elcserélik őket?
Azért az első gyerekes anyukáknak én a tapasztalt vénasszony, aki a második gyerekét várja :D azt javasolnám, hogy a szobatársatoktól kérdezzetek. Valamiről úgyis beszélgetünk, hogy menjen az idő. Meg aztán ne izguljatok, mert nálam az első pelenkázás valamivel több, mint fél órát vett igénybe... a gyerekem nem panaszkodott emiatt, aztán lassan belejöttem. (ugyanis ott sem segített senki, ahol én szültem, és egyedül voltam a szobában, mert a kórház legendás higiéniája miatt olyan lázas voltam, mint egy kemence.) Ilyen is van.
Dehát valahogy csak kibírjuk, nem?
jó éjt
z
1zizi

lányok, kicsit kezd idegesíteni, ami a topikon megy. nekem ugyanis nem volt túl jó a szülésem. nem részletezem, megszenvedtem. VISZONT!

AZÉRT FOGOM A 2. BABÁMAT IS A JÁNOSBAN VILÁGRA HOZNI, MERT MIND

AZ ORVOSOKKAL
SZÜLÉSZNŐKKEL
CSECSEMŐSÖKKEL
NŐVÉREKKEL
STB

TÖKÉLETESEN MEG VOLTAM ELÉGEDVE ÉS CSAK SZUPERLATIVUSZOKBAN TUDOK RÓLA BESZÉLNI!

MINDENKI SEGÍTETT, MINDENKI KEDVES VOLT, FLOTTUL MENT MINDEN, A SZERVEZÉS IS TÖKÉLETES VOLT (gyógyszerek, injekciók beadása stb) ÉS ÉN TUDTAM H A 2. BABÁMAT IS ILYEN BARÁTSÁGOS, SZERETŐ, FIGYELMES KÖRNYEZETBEN SZERETNÉM MEGSZÜLNI ÉS ÍGY SZERETNÉK EGYÜTT LENNI VELE AZ ELSŐ PÁR NAPBAN.

utálok kórházban lenni, mégis, itt annyira jó volt !

SEMMILYEN NEGÍTV ÉLMÉNY NEM ÉRT!!! ÉS SZTEM A TÖBBSÉG AZ ANYUKÁS TOPIKBAN ÍGY VAN EZZEL.

szal evu ne parázz. MINDENÜTT sajnos vannak rossz tapasztalatok, mozzanatok. és mindenütt van 1000 ellenpélda.

ne izgulj!!! mennek a +++++++++++++++++++++++DRUKKOK!!!
kerekpocak

Sziasztok!

Ági - Isten hozta Anna babát!

bvica - én is császárral szültem farfekvés miatt. Engem már a 34. héttől készítgettek fel erre a lehetőségre, mert Márk már akkor a popóján ült. Ezen a következő hat hétben sem volt hajlandó változtani :lol: Így az orvosommal abban maradtunk, hogy a kiírás napja utáni nap befekszem és másnap megszületik Márk.
Fájdalom, szenvedés - hát ez szerencsére engem elkerült. 24 órát kellett feküdnöm, majd másnap kerültem le a szülészetre. Nem volt könnyű az ágyról fel-le szállás (túl magas volt), de ha menni kellett, akkor menni kellett :lol: Szerencsémre (ezt már csak utólag mondom) a szobám a legmesszebb volt a WC-től és még messzebb a csecsemősöktől, DE így legalább nem volt gondom az otthoni mozgással sem. Tán ezért sem bánom, hogy nem saját fürdős szobában voltam. A vágás helyét szinte nem is éreztem, csak a méhösszehúzódásokat, de azt nagyon - de ez a természetes (húúúú de nem szeretem ezt a szót :roll:, mert nekem az a természetes, hogy megtesznek mindent értem és a babaért és ha ez egészségünk feltétele a császár, akkor az a természetes ) szülésnél is így van talán :roll:
Szóval , ne félj minden rendben lesz, és amikor a karodban tarthatod a babádat az kárpótolni fog mindenért!!!!

Csecsemősök - az én tapasztalataim - mint fentebb írtam az én szobám volt a legmesszebb tőlük. Hozzám tán 1x jöttek, amikor Márkot kihozták. De a lényeg, hogy MENNI ÉS KÉRDEZNI KELL, mert arra nem várhatunk, hogy ők jöjjenek, főleg most, hogy majdnem mindíg telt ház van és ők meg szerintem kevesen vannak. Igazi barátságtalan csecsmőssel nem találkoztam. Én úgy érzem, hogy jó helyen volt Márk éjjelenként, mert én halálosan el tudtam fáradni estére odabenn.

Sok puszi Nektek, jó pocakosodást!

Panni

Kép Kép
panni_30

ja többen írtátok, most panni is, h magasak az ágyak. én 166 cm vagyok, de nekem egyáltalán nem volt magas az ágy, pedig nem fizetős 2 ágyas szobában voltam és mégis.
kerekpocak

Sziasztok,

Talán vki emlékszik még Rám/ránk, nagyon régen írtam...
Oldalakat meg sem próbáltam visszaolvasni, inkább csak mazsoláztam, bocsi mindenkitől.

Evu, Bogen, hogy már lassan szültök!  Nagyon izgalmas! Hogy eltelt az idő!

Ediske, csuda édes a nagylányod. Nekem anno a fiam volt képes így bealudni, meg hát vele tudtunk még ilyen alvópózokat felvenni, mert Virág már kénytelen volt inkább az ágyba szokni, hiszen a bátyja is lekötött minket.

Orsi71, nálatok is viszitek a családi hagyományt fiúnév terén? Mert nekem sem tetszik igazán, hogy ugyanaz a név van egy családban, de ha már több generáción keresztül tartják ezt a hagyományt nem szakítom meg. Tehát nálunk a fiam az apja után szintén Laci.
Volt és van is belőle "kalamajka". Ugyanis anyósom eddig a fiát Lacikázta, most az unokáját. Én inkább Lacusnak hívom mindenki előtt a fiamat, vagy ő a kicsiLaci... Igazán sehogysem túl jó, de ez van.
Ráadásul az én családomban is a Laci az elsőszülött fiúnév, és az unokanővérem férje is Laci, így egy unokatestvér találkozón (amit évente rendszeresen tartunk) csak Lacik jönnek össze. Asszem most már 6-an vannak. Egyszer elég elkiabálni magunkat, vmelyik felfigyel :shock:

Angyalka, mi két hete voltunk 4D-n a praxisban, a XI., Bartók Béla úton. Babanetes regisztrációval 1000 ft-tal olcsóbb, így 9e-be került.

Ági, gratulálok, sok boldogságot nektek! Én is kíváncsi vagyok mi történt, remélem hamar felejthető...

Evu, és akik most fognak szülni. A harmadik babámat fogom szülni a Jánosban.
Tény, hogy nem a kedvességükről híresek a nővérek, de teljesen osztom Nyuszi véleményét, hogy ne hagyjátok magatokat!
Nekem is az volt a tapasztalatom, hogy maguktól nem aktivizálódnak, de ha mész és kérdezel, akkor készségesek, segítenek, megmutatják a köldökcsonk ellátását, bent lehetsz a fürdetésénél is. És igenis kérjétek meg őket, segítsenek a mellretételnél, mert nem mindenkinél meg úgy mint a karikacsapás. Ezért vannak ott.
Zizi, ennyire nem kell megijedni :D nem bántják és nem cserélik el a babákat :D Ja, és az első pelenkázás, tényleg jó muri tud lenni visszagondolva :lol:

Mindenkinek jó éjt,
Doren

Kép
Kép
Kép
doreen

jo reggelt..most leirom amit erzek..jöjjön, aminek jönnie kell

miert nem lehet egy kicsit talan megerteni azt, hogy tulnyomoreszt nekünk itt meg nincs gyerekünk es igenis parazunk???
mivel
-fogalmunk nincs, hogy mi var rank
-nem tudjuk milyen szoptatni, egyaltalan a sajat babankat a kezünkben fogni
-sokan meg nem lattak a szüleszetet
-NE FELEJTSÜK EL, HOGY EZ EGY FORUM, ES HA VALAKI FEL, AKKOR ITT VAN LEHETÖSEGE A FELELMET KIIRNI MAGABOL, MINDENKINEK HALASAK VAGYUNK A VELEMENYEERT, A TANACSAERT, DE NEM SZERETEM, HA VALAKI LESZOL AZ ERZELMEIM ES A FELELMEIM MIATT
-NEM VAGYUNK EGYFORMAK, MINDENKI MASHOGY ELI MEG A TERHESSEGET, EN A TOLERANCIARA SZAVAZOK, SOHA NEM SZOLNEK LE SENKIT AZERT, MERT KETELKEDIK, MERT NEM BIZTOS MAGABAN

szoval mi higyjetek el halasak vagyunk minden egyes bejelentkezesert,kedves szoert, de ne az legyen a dolog ertelme, hogy a vegen ne merjem leirni a velemenyemet..mert akkor kedvem sem lesz irni vagy jelentkezni :cry: nekem, ha bajom volt, mindig sokat segitett egy jo szo, amit töletek kaptam..es erre szüksegem is van, es bar hamarosan a finishbe erek, megis van meg 1000 kerdesem..es lesz is..szoval pozitiv es negativ velemenyek a korhazrol..kerem..mindenki levonhatja a konzekvenciakat..csak ne szoljuk le egymast a masik velemenye miatt..nem vagyunk egyformak!!!mindenki massal elegedett, mast var el..
en csupan annyit varok el, hogy segitsenek nekem, SZERINTETEK SZOPTATTAM VALAHA? :lol: hiaba olvastam el, hogy kell..de megsem tudom :D ilyenekre gondolok, en csak egy kis emberseget varok el, es nem erdekel, hogy tele van a korhaz es mindenki idegesebb a kelletenel, mert ha en melozok,tölem is 100%ot varnak el, es nincs kifogas, ha elcseszek valamit, megkapom a magamet..remelem, hogy nem lesz rossz nekem a korhazban, remelem, hogy egeszseges kislanyom lesz es könnyen meg tudom majd szülni, komplikaciok nelkül..szoval csak azt remelem, mint mindenki mas..es ezt meg kell erteni, hogy igenis tele vagyok felelemmel, ez nem megy vezenyszora, hogy minden aggodalmamat csak ugy elfelejtek..
köszönöm a +++ energiakat, a drukkokat :D
Agi, kivancsi vagyok a te törtenetedre is..

akiket sertett a ma reggeli kirohanasom, bocsanat, a sajat lelki nyugalmamert tettem.

pusszancs, szep napot mindenkinek :D
nkem fontos, hogy mindig öszinten kiirhassam magambol az erzeseimet..
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!
Tegnap voltam doktor bácsinál és sajnos nagyon szomorúan kellett hazajönnöm tőle.
Eddig az volt a baja,h túl sokat híztam most meg nagyon magas lett a vérnyomásom,így most minden nap 4-szer kell mérnem.Nyugodjak meg,nem szabad idegeskednem....bla-bla-bla.Persze!Ha az annyira egyszerűen menne.Anyósommal élünk egy lakásban és hát ő az oka az én magas vérnyomásomnak...Tudom,h a baba miatt nem szabadna idegeskednem,de szinte minden 3.-ik percben ugy érzem FELROBBANOK!!!!
Inkább hagyom is a fenébe,mert csak felmegy a vérnyomásom... :oops:
Lenne 1-2 kérdésem:
Valaki megtudná nekem mondani,h mit jelent az,h az uterus nem contractilis?
Ti szedtek vmi vitamint?
Elevitre meg magne b6-ra gondolok éppen.
Húú ez hosszúra sikeredett.Bocsi lányok ha nagyon - voltam csak egyszerűen ki kell valahogy adnom magamból.
Azért szép napot nektek!!!! :D
Vendég

Jó reggelt!

Húú de beindultatok csajok.
Hát igen, ahogy látom, nagyon megoszlanak a vélemények a kórház ellátását illetően. De hát ez mindenhol így van szerintem.

Evu, drága, tudom, h. izgulsz és picit félsz és ez abszolute természetes. Mi ugyanígy voltunk.
Teljesen érthető.
Nagyon szorítunk értetek és biztos vagyok benne, h. minden simán fog menni, mert szerintem Te egy stramm csaj vagy.
Amit leírtál, abban teljesen igazad van, honnan tudhatnád hogyan is kell szoptatni. Húú, emlékszem, h. én is összeolvastam mindent, dehát tudjuk, h. az nem ugyanaz. Néztem a képeket, hogyan kell ülve szoptatni, hogyan kell fogni, és olyan egyszerűnek tűnt, de amint csinálni kellett.....persze aztán belejön az ember. Csak először tűnik ördöngősségnek.
Mindenre rá fogsz érezni.
Abban én is egyetértek, h. LÁNYOK, KÉRDEZZETEK! A csecsemősök nagyon aranyosak, segítőkészek.
Nekem személy szerint jó tapasztalataim voltak. Mondjuk én elég toleráns, alkalmazkodó vagyok.
Amit Era írt, az tényleg elég felháborító lehetett. Sajnálom Era, h. ilyen élményeket kellett megélned.
Nem is tudom, melyik nő volt az?

Mindenkinek jó pocaknövesztést, a finisben lévőknek pedig sok-sok energia, kitartás és hajrá!!! Ügyesek lesztek!

ANNA ISTEN HOZOTT! SOK BOLDOGSÁGOT ÁGI!

Kép
niki30

Kedves Evu és többiek!
Érthető, hogy izgulsz, mikor az első gyerekemet szültem előtte soha nem fogtam a kezembe kisbabát. De bele lehet jönni, szerintem az ösztönök nagyon is működésbe lépnek. Én az első gyereknél nagyon izgultam, hogy nem lesz tejem, a kórházban alig evett, mindenki örökké méregette a gyerekét. Ezt otthon is folytattam, és rengeteget idegeskedtem. Szerintem a mérleget, méregetést alapból el kell felejteni. Az első gyerekem csak az anyatejjel olyan kövér lett, hogy azt hitték tápszeres, vagy valami baja van a gyomrának, miközben örökké görcsöltem, hogy nem eszik eleget. A többi háromnál, nem mértem, nem fejtem, nem stresszeltem magam, és teljesen fejlett, egsézséges, nagy gyerekek lettek, Pl. a 15 éves fiam 185 cm , azt hiszik 20 éves, és szinte soha nem beteg. Hidd el ki van ez találva, a nők képesek a kisbabájukat táplálni, neked is menni fog ! :)
Én is azt javaslom, hogy az elgyötört csecsemősök helyett többször szült anyukákat érdemes faggatni majd a kórházban, én is úgy tervezem, hogy majd segítek másoknak, ha igénylik. Nagyon jó dolog szülni, szoptatni, és gyereket nevelni (bár ez az utóbbi a legnehezebb), ne féljetek, inkább élvezzétek ki minden percét. :)
soszoro

Niki, Soszoro, teljesen egyetertek :D
bizom az ösztöneimben, majd urra leszek a felelmeimen..es urra leszünk mindannyian, hiszen nem csupan rolam van szo.. :wink:

rendben lesz minden 8)

Agi...jelentkezz, nagyon izgulok mi volt es mutasd meg nekünk Annababat!! :D
Vendég

evu, ez most nekem szólt? én csak azt írtam, h sokakkal ellentétben nekem tök jó volt a jánosban. tök pozitív élmény. és drukkolok neked 1000rel. nem azt írtam h ne parázz mert nem kell. természetes h mindenki fél a szülés elött. én konkrétan rettegtem. szal ha félreértettél akkor bocs. én pont megnyugtatni akartalak.
kerekpocak

[quote="evu"]c írta:evusajok, ne csinaljatok mar....en vagyok a legnagyobb betojos.összeszedem magamat vegre es ilyen infok jönnek..ne mar :cry:

valaki meseljen valami jot is :D

EVU ÉN ERRE REAGÁLTAM!!!

szal most paf vagyok. de akkor én nem írok többet, ha ennyire félreérthető vagyok, basszus.
kerekpocak

[quote="kerekpocak"]l írta:kerekpocakányok, kicsit kezd idegesíteni, ami a topikon megy. nekem ugyanis nem volt túl jó a szülésem. nem részletezem, megszenvedtem. VISZONT![/color]

itt konkrétan a beparáztatásra gondoltam. nem arra h első babás anyukák félnek. hiszen ez a természetes.
kerekpocak

Sziasztok!!

Nekem van pozitív és negatív élményem a kórházzal kapcsolatosan.
A dokik, szülésznők rendkívül profik és nagyon kedvesek!!!! Nekem nem is volt választottam, de ketten kísérték végig a szülésemet és mind a ketten nagyon kedvesek voltak!!!!

Nővérek: no comment! Felháborító ahogy viselkednek, leginkább 1 nővérről van szó, egy büdös paraszt, más szóval nem tudom illetni.
Van egy olyan akit, ha megkérsz megteszi Neked, de olyan semmilyen, egy mosolyt nem ereszt el.
És van egy nagyon kedves!!!!!!! Ő csak 1 nap volt ott, de nagyon segítőkész volt.
A paraszt nővér elég bunkó volt velem mivel bent volt egy infúziótartó az ágyam mellett már 2 napja amiben állandóan felbotlottam, meg nem tudtam kinyitni tőle a fiókjaimat.
Kornél megkérte, hogy ugyan vigyék már ki (persze kedvesen) erre ez az okos nővér megkérdezte, hogy miért zavarja? Hát kapja be. Az az igazság, hogy én ezen csak nevettem, mert szerencsére nem voltam rászorulva arra, hogy segítsenek.

Csecsemősök: kb. 5-ször kértem meg, hogy segítsenek szoptatni...egyszer sem segítettek így az 5. kérés után ráraktam a mellemre a Lucát úgy ahogy a barátnőm elmondta a Kornélnak, hogy hogyan kell és ő meg megmutatta férfi létére. Összenyomod a mellbimbót és belerakot a szájába, ha jó nagyra kinyitotta.
Amúgy kedvesek voltak, mert amikor bementem mindig mosolyogtak. Csak mindig azt mondták, hogy 37 gyerek mellett nincsen idejük semmire. (akkor volt egy hatalmas dömping amikor én szültem).

Nővérekről még: már 2 napja benne volt a branül a kezemben amikor is megkérdeztem, hogy nem vennék már ki végre?
)Persze én mentem ki a folyosóra megkérdezni.)
Mondja nekem a nő: jövök mindjárt..gondoltam addig lefekszem az ágyra majd jön.
10 perc múlva benéz, hogy miért nem várt meg?
A folyosón akarta kiszedni a kezemből a branült. Hihetetlen.

6 ágyas szobában voltam, mind a 6-an azon a napon szültünk és mindegyikőnknek első baba. Egymást segítettük ahol tudtuk, nagyon jó csapat jött össze. Sokat beszélgettünk és azóta is bánom, hogy nem kértem el a számukat. :(

Ez pozitív volt és ezeken a dolgokon kívül én nagyon jól éreztem magam, de ez a szobatársaimnak is köszönhető!!!!!!!

Bocs, ha sok volt, de már máskor is gondolkodtam, hogy leírom, de általában bármi negatívat írtam, le lettem hurrogva.

Edis

Kép
ediske

Amúgy baromira féltem a pelenkázástól :D :D Belejön az ember!!! Luca még itthon is ordított 3 napig annyira utálta, de ma már csendben tűri!!! Sőt, szereti! (na jó ez túlzás)

Edis

Kép
ediske

És én sem fogtam babát ezelőtt, de a szobatársam megmutatta hogyan vegyem föl.

Edis

Kép
ediske

Helló Mindenki!
ANGYALKA: Mi az első 4D-n 18 hetesen voltunk és ott rögtön megmondta a hölgy hogy kisfiú :) Apukája nagy örömére :lol:
A másodikon 32 hetesen voltunk na azt már tényleg jobban lehetett élvezni ezeket a képeket nézd meg most készültek. De mi az elsőt is legalább annyira élveztük mert ugye első baba és életünkben ilyet még nem láttunk, csak a régi Uh-t és azért ég és föld a különbség. De azt a pillanatot soha nem felejtem el amikor az orvos először mondta egy halvány pici foltra hogy az a mi gyerekünk :) 4 év próbálkozás után :cry: Na jó egy kicsit eltértem a témától. Szóval mi is a Praxisban voltunk nagyon jó hely Szántónénál voltunk ha gondolod megadom a privi számát.
A legutóbbin pl. 10 ezer ft. fizettünk de majdnem 30 perces DVD-t kaptunk(20 szokott lenni) és ajándékba a fényképeket megkaptuk fotón és Cd is.

BVICA?:Szia megkérdezhetem hogy miért kell császárral szülnöd? Csak mert mi is majdnem veletek vagyunk egyidősek és egy kicsit megijesztettél.

CICA1: Nagyon-nagyon sok egészséget és boldogságot kívánok a picinek és persze nektek :D :D :D

Csajok valaki tudna nekem abban segíteni hogy a babának mit kell vinni a kórházba? Ruha,tisztálkodási szerek, takaró, pólya ....?
Ja és még valami, ugye a bébi egész nap ott van velem, de mi van akkor ha én elmegyek mondjuk fürödni vagy a mosdóba? Vagy időzítsem mindig úgy amikor valaki ott van mellettem?(Látogató)
szilvianya23

Sziasztok!

Ma nagyon rövid leszek, mert elutazunk a hosszúhétvégére és még ezer dolgom van.
Én, mint kezdő kismama csak azt tudom tanácsolni mindenkinek, hogy írja ki magából ami a lelkét nyomja, mert ez segít :!: .Mi meg majd reagálunk rá, ki-ki érzése szerint, de abban biztos vagyok, hogy itt mindenki jót akar a másiknak, nekem is sokat segítettetek :) , mert ez egy nagyon jó csapat. Szóval én azt mondom, írjatok hangulatotok és véleményetek szerint, hiszen ez egy fórum, tök uncsi lenne, ha mindenki egyformán reagálna. Minden tapasztalatot és véleményt/+-/ várunk!
Kinga, Evu! mennek az energiabombák!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Ági ! Végre előkerültél! Már nagyon hiányoltak a többiek. Mi még nem ismerjük egymást, de ez csak idő kérdése. Mindenesetre gratulálok Anna babádhoz, sok boldogságot nektek!
Mégsem tudtam elég rövid lenni :oops: , de mostmár tényleg megyek.
Mindenkinek nagyon-nagyon kellemes hétvégét!!!!!!!

Éva

Kép
évi_76

szilvianya23: a babának ruhát nem kell vinni csak hazajövetetlre, de azt beviheti a párod is majd, ha mehettek haza.
Takarót adnak, azt sem kell vinni. Viszont pelenkát, törlőkendőt, popsikrémet vigyél, mert, amint magad pelenkázod már a sajátot kell használni.

Ha mész fürdeni akkor meg betolod a csecsemősökhöz a gyerkőcöt. Én is azt csináltam. Mindig akkor mentem amikor betoltam.

Edis

Kép
ediske

Evu, szerintem nem csoda, hogy be vagy parázva, szerintem ilyenkor ez a természetes, majd a 3. szülésed előtt már nem lesz ekkora a cidrizés :)
Én most el fogok tűnni egy hétre, végre-valahára elmegyünk nyaralni :) :) :) - ki tudja, hogy ezt legközelebb a két törpével mikor tehetjük meg... :)
Szóval majd jövök újra, jó 7végét mindenkinek!
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Zsófi, en igazabol valoban felreertettelek, de nem a szemelyednek szegezve irtam le a velemenyemet, hanem fökent altalanossagban ..csk olyan rossz volt olvasni, hogy teged idegesit ami ebben a topicban folyik..de akkor ezt jol beneztem es felreertettem, ne haragudj!!

es köszi mindenkinek a törteneteket, nagyon tanulsagos..ma alig voltam itthon, es most megyünk setalni, kellemes 7veget!!

Agi nem irtal...

pusszancs mindenkinek
Vendég

örülök, h csak félreértés. én

konkrétan arra gondoltam, h hirtelen dömpingben mindenki csak rosszat írt a szülészetről, ami így utolsó napos anyukáknak rettenetes lehet. nyilván kellenek a negatív tapasztalatok is, de most csőstül jöttek. és nekem ez kicsit sok volt.

mert mindenütt van emberi mulasztás. attól még nem a jános szülészete a rossz, hanem előfordulhat ez BÁRHOL.

megerősíteni szerettelek volna, h nekem pl életem egyik legszebb 4 napja volt ott bent. egyrészt samu másrészt pedig a rengeteg figyelmesség, odafigyelés miatt, amitt ott kaptunk. nekem rettentően pozitív élmény volt! többen segítettek a szopiban, mindenki megmutatott kérés nélkül is mindent. szal megnyugtatásnak szántam a soraimat, nem pedig lekezelésnek! remélem tisztáztuk!!!

továbbra is mennek 1000rel a drukkok!!!!
kerekpocak

Sziasztok,
sajnos általános tapasztalatom szerint mindenhol vannak hülye emberek... még akár egy kórházban is, és hát... sajnos nem biztos, hogy ápolónőnek 8 diplomás angyalkákat vesznek fel. Pl. azért, mert annyiért nem vállalnák el, mint amennyit egy kórház fizetni tud... Már elég rég voltam általános iskolás, és matek tagozaton a tanárnéni 8. évvégén elárulta, hogy világ életében 2-3-asa volt matekból... hát ő kellene tanítson egy tagozatot? Nyilván nem. Viszont akik alkalmasabbak volnának egy adott posztra, valószínűleg máshol vannak... tudok olyan esetet, hogy egy vidéki kórházból egyszer csak eltűntek a nővérek. Az ok az volt, hogy nyitott a közelben az első Tesco, és elmentek pénztárosnak, mert 10 ezerrel többet kaptak bruttóban... :? Ez komoly.
Aztán olyat is láttam már más területen, hogy egyszerű irígység munkál egy "kisemberben" - és csak azt látja, hogy most Te vagy kiszolgáltatva neki, és gyorsan megszivat... csak mert szebb a pizsamád, vagy mert neked megszületett a gyereked, és merészelsz boldognak tűnni vele...
Evu drága, és akiknek már vannak rossz tapasztalataik: miért nem nézitek azt, hogy ki mondja, amikor olyasmik hangzanak el, hogy "zabáljanak" és társai... Engem mondjuk eddig még az húzott fel a legjobban, amikor a standard megszólításom a kórházban az volt, hogy "anya" - ami nagyon aranyos a gyerekemtől, de az osztályos takarítónőtől jobban értékelném, hogy "asszonyom", vagy "legyen kedves" mert nem vagyok az anyja, és nem szeretem, ha tegeznek. Hát, ez meg az én vesszőparipám... Talán mást ez nem zavarna ennyire.
Úgyhogy csak ismételni tudom magam, és közhelyes, de tényleg: azt nézd, ki mondja, ne azt, hogy mit!
És részemről ugyanez vonatkozik az UH előtti váróban elhangzó megjegyzésekre is... Ki tudja, szegénynek otthon mi fő a fazekában, ha egyáltalán --- tehát fogjuk fel sima irígységnek, és inkább sajnáljuk őket esztelenségük miatt.
Puszi nektek
zizi
1zizi

A csoda vigye el, 3 napja be van állítva rólam fotó, meg két számláló az aláírásba, megnyomtam az elküld gombot is, kiírja szépen, hogy a profil megváltozott, aztán se kép, se vonalzó...
Mozillázik valaki? nem az a hibás?
köszi
bocs, hogy már megint off
1zizi

na ne!!! bocsi, egy kocka elkerülte a figyelmemet... sorry

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

Hát, mégse az igazi... nem a html-kód kell ide? Sőt, fotóm még mindig nincs.... :cry:
1zizi

zizi: Teljesen igazad van a megszólítás kérdésben.
Ezt ki is hagytam a kis monológomból: mentem be a Lucáért a csecsemősökhöz amikor is takarított a takarítónő, éppen felmosott ott. A barátnőmnek akartam volna megmutatni a Lucát amikor is közölte a takinő, hogy várjak 5 percet amíg felszárad. Itt még vártam. Bementem a kiscsajért és kifele jövet látom, hogy éppen ott akar felmosni ahol át kell mennem. Mondom neki: várjon egy picit amíg kimegyek, hogy ne tapossam össze amit felmosott.
Erre ő: Már ki kellett volna vigyem a gyereket, nem ilyenkor kell. :shock: Kb. így néztem és mondtam neki, hogy ne ő mondja már meg nekem, hogy mikor viszem ki a gyerekemet. :x

Edis

Kép
ediske

Zizi nem akarlak elkeseríteni de jobb lesz ha hozzászoksz az "anyázáshoz" mert ezentúl mindenhol ez lesz a titulusod: szülészet, ovi,kórház... Bár engem még a takarítónő nem szólított így :lol:
Orsi

Orsi

Kép

Kép

Kép
orsi71

Jé, az élet apró örömei... a fotó mégis megjelent... :lol:
Már régen "dicsekedtem" a cuccaimmal, úgyhogy küldök képecskéket, jó? ... de télleg NEM dicsekvés, jó? Csak nekem nagyon tetszik, és nemrég lettek kész.
pusszancs
(küldök szabásmintát, ha kéritek...)
Kép Cseresznyés hálózsák
Kép Ugyanaz közelebbről
Kép mégegy a változatosság kedvéért

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

orsi kedves, nem szóltam én egy árva szót sem, nincs az a szegény takszinéni velem egy súlycsoportban... csak zavar. azt akartam kifejezni, hogy mást meg más zavar, és hát szegény személyzet néha tényleg nagyon tiszteletlen, dehát ők ezt nem is mindig tudják... sőt, olyan is van, hogy ezt poénnak szánják. Egyszerűen csak mi vagyunk mostanában kicsit érzékenyebbek... ők meg... na, szóval nekik nem újság egy kismama, csak nekünk, kezdő (vagy újrakezdő :) ) anyukáknak.
1zizi

Jaajjjjjj! Azacseresznyésdeédes!

Orsi

Kép

Kép

Kép
orsi71

bocsánat, de ez mostmár csak vonalzó, ugye?

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

zizi, rossz kódot másolsz be! azt kell ami url es.
kerekpocak

a meggyes hálózsák iszonyú jó!!!!!!
kerekpocak

én meg azt hittem, cseresznye...
na jó, feladom. Kitöröltem, pedig nálam most utólag megjelent... ez nem lehet igaz. leállok, bocs

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

Yeeees! és visszamenőleg is jó :lol: :lol: :lol:

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

bocsánat, kicsit most sok lett belőlem valahogy
1zizi

Vissza: Szülészetek, kórházak