Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nah, itt vagyunk Debrecenben. Egyelőre albiba költöztünk, a Hatvani utcába. Azért ide, mert a többi elfogyott, mire Pestről leértem Debrecenbe, hogy megnézzem én is az albérletet :D
Akklimatizálódunk a kicsivel, úgyhogy nem is tudok többet mondani. Ő jól bírja, én kevésbé. Szerencsére leköt minket a költözés, pakolás.

Egy-két dolgot azért kérdeznék tőletek. Voltatok már valamelyik Bukfenc babatornán? Milyen volt? Jár valamelyikőtök valamilféle női tornára? Hova? Milyen?

bocs, hogy most csak ennyivel járulok hozzá a társalgáshoz, de egyelőre inkább csak csendben figyelek.

Gratulálok a kis Péterhez!
Zsu
zsuzs74

Sziasztok!

Gabi!

Sana nekem nem nyitja meg a képtárat :( Biztos megint béna vagyok :(
Holnap jössz szülőire az oviba? (Nekem olyan furcsa, hogy én szülőin, mint szülő...)

Era!

Milyen nagylány már Anna! Olyan régen láttam, remélem lassan összejön egy tali.
Gratulálok az anyák napjához :)
És ha jól értelmezem a vonalzódat, akkor sok boldog szülinapot is kívánok :)

Zsu!

Mi épp a héten voltunk először tornán, bár nem tudom mi a neve, hogy Bukfenc-e vagy sem :oops: Az A1-ben van, a Malompark mellett. Ha nem tudod merre van szívesen elmagyarázom hogy jutsz oda. Mi hétfőn 10-re fogunk járni, de van 11-től is csoport, csak nekünk az már késő. Meg azt mondta a csajszi aki tartja, hogy kedden 10-re is szeretne szervezni, mert elég sok az érdeklődő és túl sokan voltunk.
A csajoknak nagyon tetszett, szerintem is egész jó, énekelnek, verselnek, arra tornáznak, szaladgálnak, aztán előkerülnek a szerek: labdák, trambulin, alagút, ilyesmi.
Én csak szeretnék tornára járni, de nincs kire bíznom a gyerekeket. Sok helyen van ingyenes gyerekmegőrző, de az enyémek ott tuti nem maradnának :(

És a csajok:

Kép

Kép

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ditke,
a csajok gyönyörűek és rengeteget nőttek!!! Nekünk már csak a jövő héten van ovi, úgyhogy utána bármikor tudunk talizni veletek és a többiekkel is :D Azt szeretném megkérdezni, hogy ez a torna, amire Ti jártok csak 3 éves korig van, vagy nagyobbaknak is?
Mi egyszer voltunk egy ovistornán, de agyrázkódással jöttünk haza, így feladtuk....ha ez jó lenne, elmennénk egyre mi is Bercivel, hátha...én már itthon nem igen tudom lekötni az energiáit :roll:

Nekem is olyan furcsa volt az első szülői, de azóta már rutinos lettem ebben is :D A szülők néha összekapnak semmiségeken és nagy drámai megsértődős jelenetnek is voltam már tanuja, de én mindenesetre jól szórakoztam az emberek megfigyelésével :shock: :D

Bercinek holnap lesz az évzáró, kíváncsi leszek, hogy kiáll-e egyáltalán a többiekkel. Az óvónéni azt mondta, hogy a csoportban nagyon lelkes, de ennyi ember előtt nem biztos, hogy el mondja majd a verseket....ma voltunk gyerek istentiszteleten, ez volt az egyházi évzárójuk, ott is az ölemben ült, de mindent megcsinált szépen és még énekelt is, persze csak úgy, hogy én hallottam :roll: :D

Na most megyek, mert még nem ebédelt a család :oops:
Sziasztok! Orsi
brosi

Sziasztok!

Orsi!

Agyrázkódás? :shock:

A tornán kb. velünk egykorúak alegnagyobbak, de szerintem ennek a legfőbb oka, hogy hétköznap délelőtt van, és ilyenkor a 3 év felettiek oviban vannak. Nem tudom nyáron lesznek-e ovis korúak. De szerintem egykérdést megér, ma voltunk, de csak most olvastam, így majd csak jövő héten megyek legközelebb, de megkérdezem Nektek. Egyébként hétfőn és kedden 10-től lesz a nyáron. De épp ma tudtam meg, hogy az Újkerti suliban is van baba-mama torna, illetve azt tudtam, hogy van, csak eddig pénteken volt, az meg nekünk nem jó, de most szerdán lesz 9:30-tól, az meg már jó nekünk is. Legközelebb 20-án lesz, ha gondolod gyertek, megnézzük milyen :)
Ági járt, vagy lehet, hogy még most is jár, ő esetleg többet tud mondani róla, nem tudom olvas-e még minket.

Egy tali tök jó lenne :)
Július elején ha minden jól megy megyünk nyaralni, de előtte még összehozhatnánk valamit.

Ja, és megvan az ovis jelük: gomba és lufi lesz. nekem nem annyira tetszett, de a csajok azt mondták jó lesz :) Remélem akkor is így gondolják, ha megtudják, hogy van katica meg lepke is :oops:

Ditke
ditke62

Sziasztok,

lassan kezd kialakulni a mi új kis életünk. Ma vagyunk Petivel először kettesben, így van kis időm irogatni. Újból köszönjük a gratulációkat!

Buliban mi is benne vagyunk, persze kiváncsi vagyok Petistül hogy boldogulok majd :lol: Amúgy olyan kis nyugis baba, eszik, alszik, nézelődik. Reméljük tart még egy darabig ez az idilli állapot. :P
Végre sikerült a szüléstörténetem is megírni, kicsit hosszú lett, de azért bemásolom ide, hátha van akit érdekel :)

Szóval : szerda (az általam jósolt 23-án) reggel furcsán fájdogált a pocim. Igaz rendszer nem volt benne, de még Móninak is mondtam a telcsibe, hogy egészen furcsa érzés, és a gyerek is mintha teljesen lenyomódzkodott volna, mint egy kis buldózer. A pocim formája is teljesen megváltozott. Aztán nst-n is mondtam a dokinak, h én nem is tudom, de olyan furán keményedek, mire ő csak mosolygott, hogy persze, mint mindig. Mikor meglátta az nst-t rögtön elkomolyodott, és közölte, hogy akkor most menjek megvizsgál, mert ezek bizony szép kis fájások. Jelzem különösebben nem is fájt... Ekkor a méhszáj bő egy ujjnyi volt, mondta menjek másnap, h lássa beindult szülés, vagy csak lassan tágulgatok, jósolgatok. De szerinte még aznap , de legkésőbb hvégéig ebből baba lesz. Aznap egész nap fájdogált a pocim, este még egy jó kis szalonna sütést be is szerveztem, ki tudja mikor ehetek megint alapon:)... Éjjel már aludni sem birtam; hajnalra úgy jó 2 órán át öt perces fájások, egyre durvábbak, aztán mikor már ébreszteni akartam a a fiúkat :vége. Reggel megint jó kis fájások, méhszáj bő 3 ujjnyi, hurrá!!! Igen ám, de amnioszkópia alig elvégezhető, magzatvíz nulla. Szivárgásnak nyoma sincs, felszívódott? Elfolyt? Én semmit sem vettem észre. GYerek már kényszertartásban, de semmmi baj, olyan szépen haladunk. Annyi csak, hogy max. délután 2-3-ig várhatunk , a babáért addig vállal felelőséget a doki.
Szülőszoba, teltház, a szülésznőm épp Szoboszlón, nem baj beszól. Végre mindenki halál kedves, 1 óra és ürül a papás vajúdó, addig borotválás, kapok tablettát.
Sztem tényleg az lehetet a baj, h minkdenki olyan kedves, figyelmes volt, dumcsiztunk, viccelődtünk, jött Zsolti, megnyugodtam, végig szórakoztuk a délelőttöt, dokim 3/4 óránként jött-ment, megnyugtatott de fájásom az reggel héttől délig egy se volt. Akkor egy jó kis istenes beöntés ... semmi... aztán megint vizsgálat... semmi, de lassan kifutunk az időből, fájás nem lévén nincs mit erősíteni, a dokim meg nem hajlandó fájást csinálni, egy császárosnak főleg...értelme úgyse lenne. Elmegy ebédelni 2kor jön ha semmi akkor műtünk. 3/4 2 előtt mintha fájna.. doki megjelenik, de még annyi fájás sincs amit kitapinthatna.. műtét. Persze magyaráz, nyugtat, h ez mostmár a gyerek érdeke, szívhang, stb szerint neki jobb lenne már kinn. Én meg bőgök, h hogy lehetek ilyen selejtes, nem tudom megszülni a gyerekem, az apja nem vághatja el a köldökzsinórt stb..... Aztán a szokásos katéter, infúzió, eda, vagy spinál gőzöm nincs. Most csak 4-ből sikerül eltalálni, plusz a lidocain. Szid a hülye anesztes, h milyen rohadt csontos a gerincem, hopp a negyedik benn van,nyomhatjuk, ja mégse.. na most. Közbe ketten állnak mellette h segítsünk? Á nem kell, boldogul.. (mikor toltak ki láttam, h 30-on bőven innen volt még... vkin tanulni is kell) ezek után várunk nem létezik, h nem zsibbadok még mindig... na nagy nehezen. Aztán érzem, h a hasam tetején mikor a szerveim huzigálják fáj. Ja kicsit felül sikerült az eda szóljak ha nagyon fáj, ...Közben a dokik: hopp egy artéria.. érfogót, nem jó, ezt szedjük ki, azt ott varrd be mégegyszer. Ez 55 percen át... Utóbb derült ki, vmi plasztikai sebész módszerrel varrták 2en az új hegem, hogy nehogy megint olyan ronda legyen mint a régi... Én azért 2x rosszul lettem :lol: Na szóval ha ezt az egy órát leszámítjuk , akkor mondhatom nincs okom panaszra....
Aztán az őrzőben megkapom 6 óra után a gyererket, kis karján branűr-vagy hogyis írják-.Ja volt egy kis adaptációs légzési nehézség, úgy volt, h. inkubátorban marad, de végülis doktornő leállította... de ha bmi kérdésem van holnap beszélhetek vele . Másnap reggelre jöttem rá, h itt mindegy mit kérdezek, senki se mondhat semmit--- ez még nem rossz jel, de aznap éjjel halálra aggódtam magam. Az éjszakások is.. nem mondhatnak semmit, reggel szólnak dr. nőnek vele beszéljek....
Aztán reggel jött, kedves volt, elmondta, h csak annyi h. a baba inkább 37. hetes, és szegénynek nagyon rossz volt már benn. Kicsit többet kellet paskolni, h levegőt vegyen, neki 3 óra kevés volt átmelegedeni, 5 kellett, és kapott kis cukor infúziót is. Vért is vettek, és mivel nem volt magzatvíz nagy a fertőzés valószínűsége, ha beleegyezek első nap még nem adná ki, figyelgetné kicsit.Egyelőre azoban nem indokolt se antibigyó, se más.És isteni gondviselés, h nem spontán jött, mert hacsak 2 nyomásra ki nem pottyan, lehettek volna problémák.
Szóval ennyi... köv. nap megkaptam, és eltekintve a műtét egy órájától, meg a borzalmas esti elválásoktól tényleg elmondhatom,hogy óriási változások vannak a kenézyben mindenütt, és egy percig sem bántam meg, hogy végül ott maradtam.Szuper szobám volt, nagyon jó fej szobatársak, még mondtuk is, h tiszta nyári tábor volt ez az egy hét A csecsemősök szó szerint cukorbabák voltak, a szülésznők, dokik úgy szintén. A dokim hihetetlen figyelmes, emberséges volt, míg ott voltam 3* jött egy nap, hvégén telefonon érdeklődött, és egy árva kanyit se fogadott el...
Amúgy lassan kezdem szokni a folytonos káoszt, isteni érzés újra mászkálni, vezetni, ülni, takarítani, Marcival mozgásost játszani igaz most h itthon volt a 2 fiú 5x annyi volt a dolgom-főzni, mosni, pakolni utánuk-, segítség meg abszolut nulla, de nem bánom:) Az új alakom-főleg ezt a hasat- kis idő lesz újra megszokni, de végülis pont 64 vok, mint Marcival anno, az is csak megindult lefelé egy idő után----

Gabi
Kép
Kép
mininyúl

Nnna folyt. köv., gondoltam inkább elküldöm mielőtt elszáll :wink:

Orsi,

agyrázkódás??? Jesszus....
Bercinek hogy tetszik az ovi?

Én is voltam ám szülőin:) Nekünk szerencsére ugyanaz lesz a jelünk, mint a bölcsiben: kisvonat. Igaz az örömöm csak addig tartott, míg nem közölték, hogy mindenbe bele kell rajzolni/varrni a jelet... én meg a ksivonat varrás/rajzolástól húúú nagyon messze vagyok :oops: Így szemlélve Ditke a lufi és a gomba igazán szülőbarát :wink:
Igaz is, ti mikortól jártok?

A szülők furcsaságaiból nekem is volt már részem a bölcsiben. Itt is amúgy olyan furi helyzet volt. Volt róla szó, hogy gyümit úgy kaphatnának a gyerekek ha mi gondoskodunk róla. Na Klampeczki anyuka felszólalt, hogy akkor csinálhatnánk gyümi heteket. Azaz,hogy minden héten lenne egy felelős aki gyümit hoz az összes gyereknek. Így egy évben 2x 5 nap lenne minden gyereknek napi kb 500 ftból kijön (mert pl gyerkeneként fél körte, fél alma.. az napi szinten kb egy kiló idény gyümi)... Nem elég, h szerintem furán néztek rám, de jöttek az ötletek, h nem inkább úgy kéne, h egy héten csak egy nap... És akkor is inkább mindenki csak magának... Hmm azt hiszem ez volt az első és utolsó kezdeményezésem :roll:

Dm érdekelne vkit? Nekem kigyűlt, ide tervezek menni a Józsaiba, sztem nagyon jó az árukészletük, kicsit nagyobb talán mint a másik.. Mivel ált. úgyis mindenki kocsival van...de ha nem jó, nekem a másik is tökéletesen megfelel. :lol: Csütörtökön mondjuk?

Gabi
Kép
Kép
mininyúl

Üdv Mindenkinek!
Bár nekem még nincsen babám, egyelőre még csak tervezzük:), azért néha bekukkantok ide. Gratula a kis Petihez!

Tudom, hogy ez itt nem a reklám helye, azért remélem, hogy nem törlik ki a bejegyzést, mint egy másik fórumban...szóval, úgy alakult, hogy lesz egy csomó szabadidőm e hónap végéig, majd utána július közepétől és gyakorlott bébiszitter lévén szívesen vállalok gyerekfelügyeletet (kortól, nemtől és gyerekek számától függetlenül) vagy akár besegítenék a gyerekek körüli teendőkben bármikor (hétvégén, este, éjjel, napközben). A részleteket priviben megbeszélhetjük. Köszönöm, hogy elolvassátok! Minden jót Mindenkinek!
Vendég

Már megint én.

Frissítettem a petis képeket, bár mos épp vacakol a tár....

Gabi
Kép
Kép
mininyúl

Sziasztok!

Mininyúl!
Nagyon jó volt olvasni a történetedet. Kedvet kaptam rögtön egy második babához. Ki volt az orvosod?
sok örömöt a picihez!

Ditke!
Csak most olvastam a hozzászólásod, így csak visszaemlékezni tudok. Merthogy ott voltunk mi is a tornán. Én voltam azzal a kislánnyal, aki sosem azt csinálta, amit kellett, és így persze el is vágta a kezét a repedt tükörben.
Amúgy a torna tök jó. az egyetlen, ami nem tetszett, hogy visszhangzik a terem, és szerintem ezért nem figyeltek a gyerekek sokszor, hogy mit mond az Ági. Elveszik a hangja bármilyen hangosan is beszél. Na, részletkérdés.
Szval, ha legközelebb találkozunk, majd már meg foglak ismerni.

sziasztok, Zsuzsa
zsuzs74

Sziasztok!

Gabi!

Jó kis sztorid van, nem volt semmi. Akkor tényleg nagy baba volt, ha inkább csak 37 hetesnek saccolták, a pocakod meg félidőben volt akkora mint egy 37 hetesnek :D

A lényeg, hogy kint van és minden oké :)

A petis képeket én továbbra is képtelen vagyok megnézni :oops: :(

Ovis jelek: dehogy fogom én rajzolni: lehet a neten rendelni jeleket, van matrica (fogkefére, pohárra...) meg vasalható izé is textilre, majd onnan rendelek.

http://www.ovisjelek.hu/index.php?menu=jel

Na, milyen helyre kis vonatot találtam :)
Majd rendelhetünk együtt akkor a postaköltség sem dobja meg nagyon.

Zsu!

A lányodra emlékszem, de Téged nem figyeltelek annyira :oops: De jövő héten ha minden jól megy akkor összefutunk :)
Az enyémeknek tök mindegy mit mond, lehet rohangálni, ugrálni, akkor minden oké :lol:

DM nekem most nem kell, a múltkori bevásárlás még tart :)

Ditke
ditke62

Sziasztok,

akkor Dm senki többet harmadszor? Nekem ma már nagyon kéne menni, alig van pelus, meg egyebek, amik egy pici babához kellenek :(

Majd még 8 után is benézek.

Ditke,

oksi, nekem rendelhetsz egy adag vonatot. Bár Marci szerint nem jó, mert nem 'pijos' :? Azért jó az, ha van kéznél. reggel mikor rohan az ember, és eszébe jut, h. erre is arra is kéne egy vonat :lol:
Megkérdezem még barátnőket, hétha társul vki. Nekem majd egy daab 1-es csomi kell.

Gabi
Kép
Kép
mininyúl

Sziasztok!

Gabi!
Húúúú, azért izgi volt a szülésed :?
A lényeg, hogy nincs semmi bajotok, együtt vagytok, örülhettek egymásnak :)
Majd ha erősödik Petike, meglátogathatunk titeket?
DM még nekem is van.

Ditke!
Csajok édesek :D
Köszi a köszöntést!
Jövő héten lehetne is egy tali, Anna már nem megy oviba.
A jelek nagyon jók, Annának is gomba, és azt Ő választotta. Minél egyszerűbb annál jobb, mert ők is hamarabb megtanulják a rajzaikra rárajzolni :wink:
Hova mentek nyaralni?

Ki merre tervezi a nyaralást?
Mi Szilvásváradot néztük ki, bár még nem foglaltam szállást :?
Mindig elfelejtem megkérdezni, hogy ti beadattátok a bárányhimlő elleni oltást a gyerekeknek? Annyira tanácstalan vagyok, bár egyre jobban hajlok a beadatni felé.....

Era
Kép
era75

Mindig elfelejtem, pedig már kb. másfél éves ez a klipp :D
Anna is szerepel benne....
http://dzsnet.com/mag/ftp/letoltesek.html

Napnak udvara video címszó alatt....

Era
Kép
era75

Era,
húú nagyon jó a klipp!!!!!! Anna igazi szupersztár :D

bari háááát, lehet hogy mégis jobb lenne beadatni, minél később esik át rajta annál rosszabb :(

nyaralás kérdéses... nem tudtok a közelben jó gyerekbarát szállást??

Gabi,
jóó volt olvasni :) :) az edás résztől viszont kész vagyok, asszem jobban félek tőle mint a fájdalomtól, szal ha elsőre ment anélkül, nem ragaszkodnék hozzá legközelebb sem :shock:

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Krisz!
Ahol mi voltunk Szoboszlón, az jó kis szálloda, az előnye, hogy a strandra van szabad bejárás :)
Én most foglaltam le itt szállást:
http://www.szalajkaliget.hu/

Csajok!
Van egy eladó szandim. Anyósom kicsit vett (23-as) Annának, pedig nagyon kis szuper. Ja és 1000 Ft.
(Ditke én titkon rád gondoltam)
Kép
Kép

A képeket Anna készítette :D

Tali a héten?
25-től járok tanfolyamra, minden nap délelőtt, akkor már csak a délutánok lesznek szabadok.....huuu, azért kicsit biztos furcsa lesz ennyi idő után :?

Era
Kép
era75

Sziasztok!

Én is itt vagyok még 2in1. Ma kezdtem a 37. hetet, még túl jól vagyok ahhoz hogy szüljek, majd a kiírás után... igaz Era :wink:

Era
Én a taliban benne vagyok elvileg, gyakorlatilag meglátjuk hogy viseljük a holnapi szoboszlói strandot (még ilyen kis kiruccanásokat bevállalok, nagyobb nyaralást már nem, míg kint nem lesz Petra). Ja Barikór: nekem mind a két csaj be lett oltva ősszel, nem akartam 4 hét szobafogságot, mert tuti egymás után kapták volna el, én meg megzakkantam volna. A pici is oltva lesz, amint megkaphatja.

Tényleg nem is írtam hogy Gréti szobatiszta lett, szeptembertől mehet az oviba a mini csoportba, igaz ő lesz a legfiatalabb, de nem a legkisebb :lol: És most olyan büszke magára (éjszakára meg alváshoz egyelőre adok pelust, bár tök felesleges, mert mindig száraz, mégse akarok véletlenül ágyat mosni)

Ovisjelek: Én itt böszörményben egy egyszerű rövidáruboltban vettem bevarrhatóakat, igaz csak körvonalak de akkor se kell rajzolni. Grétinek még nincs jele, majd szeptemberben kell választani mielőtt megy.

Gabi
Nálunk az oviban a gyümölcsnap úgy volt, hogy mnden szerdán vinni kellett valamilyen gyümölcsöt, az vónők kedden kiírták miket kérnek, és tényleg mindenki vitte. Mondjuk nálunk szokatlan módon szülőin sose volt vita vagy veszekedés.... Meg is lepődtem rajta, na majd ballagáskor lehet kibújik a szög a zsákból....

Na megyek teregetek meg vasalok, utána este fél 6kor NST.... kezdődik az uccó felvonás (ja Petrát múlt hét hétfőn 3100g-nak saccolták a hasam viszont nem akkora nagy, el se akarják hinni hogy egy hónap múlva ebből gyerek lesz)

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Hát, nekünk nem igazán jó ez a hét a talira, eléggé tele van szervezve már :(
De én nem vagyok ellene egy jövő heti délutáni bulinak. A csajok 3 után kelnek, szóval mondjuk 4 után már lehet.

Era!

A csajok még nincsenek beoltva, de be lesznek ovi előtt, csak még várjuk Pepe ügyében a fejleményeket, most nem akarjuk a nyirokcsomóit kitenni egy adag báránynak. A jövő héten megyük vissza kontrollra, majd meglátjuk mit mondanak.
Milyen tanfolyamra jársz?
A szandi érdekel, Pepének jó lehet, most 22-est hord. (Csenge 25-öst :? - még jó hogy ikrek :shock: :lol: )
Bőr? Csatos vagy tépőzáras? Csak mert a csatosat még nem tudják egyedül felveni.

Nadine!

Remélem még egyben leszel és tudsz jönni a talira! Szerintem a hasméret és a mért UH méret sem való semmire, a hasam alapján sosem hitték el hogy ikrek, a mért UH meg fél kilóval lőtte túl Pepét :oops:

Gratulálok Grétinek a szobatisztasághoz! A csajok is fejlődnek, de még nem merem elkiabálni. Nappal ha otthon vagyunk nincs pelus, de éjszakára még igen, akkor kell is. De ha elmegyünk valahová többnyire még adok rájuk, bár ma voltunk a városban és nem történt baleset. :)
Ja, és ha jól értem, akkor Picilány Petra lesz? :D

Nyaralás: még nem tudjuk, az tuti hogy júli elején megyünk 1 hétre, csak még azt nem hogy hová. Most épp Tunézia ügyében levelezek egy utazási irodával, remélem összejön. Az a baj, hogy nekünk még most derült ki a férjem szabija, ilyenkorra meg már minden olcsóbb helyet lefoglaltak :(

Jó éjt mindenkinek!
Ditke
ditke62

Na megjöttem, nem szülök még (szerintem majd július közepe fele)

Ditke
Nekünk jó a jövő hét is, amíg meg nem szülök mi ráérünk :D Az UH méret... hát nekem 2 héttel szülés előtt Grétit 3700-nak mérte, és 4100-el született. tehát sacc per kábé jó volt a becslés. Kíváncsi vagyok hogy a 38. heti UH-n mekkorának mérik, abból az előző két lány adatai alapján már sejteni fogom mekkora lesz a vége. De a hasam az még fog nőni.... Grétivel is a végén sokat nőtt még. És igen Petra lesz, Józsi nem talált jobbat... Én meg akkor azt mondtam hogy marad Petra és kész...
Szobatisztaság: Ha elmegyünk itthonról Grétire is bugyipelust adok, igaz egyszer es pisilt bele, de nem lenne jó ha mondjuk pont az autóban tenné ezt meg egyyszer véletlenül... Mert Grétinél is van baleset, ha eljátsza az időt, volt már hogy a WC elé eljutottunk de addig bírta. Ha nem esik vissza Petra születése miatt akkr szeptemberre már stabil lesz a pelusmenteség, Zsani is kb 3 hónap alatt lett megbízható.
Ja cipőméret...... Most mondjam azt hogy Grétinek 25-ös a szandija és ahogy nézem lehet júliusban venni kell egy nagyobbat.... Ja Zsaninak 28-as, de neki kitart nyár végéig. És köztük ugye majdnem 2 év van, meg épp 2 kiló....

Na egyek eldőlök holnap reggel még megnézem maganak utoljára a védőnőt, innetől ha kíváncsi rám jöjjön....

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok debreceni anyukák!

Igazából ritkán szoktam fórumozni, de remélem eljut az üzenetem, aki tudja adja tovább, megnyílt itt Debrecenben az új Megyei Könyvtár Bem tér 19. és van benne nagyon jó gyerekrészleg egészen kicsiket is szoktak hozni, 16 éves kor alatt ingyenes a könyvtárban van bababarát mosdó is, ahol lehet szoptatni pelenkázni. Remélem minél többen eljöttök a babával, és adtok tippeket programokhoz, könyvek beszerzéséhez stb. Kicsit nagyobb médianyilvánosságra számítottunk mert szerintem nagyon jó hely és közösségi tér nyílt meg- de ez van, ezért ragadok meg minden lehetőséget. Kitartást, jó egészséget, türelmet és humort :lol: kívánok a babákhoz....remélem találkozunk!
Nagy Viktória

könyvtáros
könyvtáros

Sziasztok? Nem tudjátok hol lesz a közeljövőben bababörze illetve babaruhavásár?
dóramira

Sziasztok!

Na ajánlkoztam a talival, aztán sajna nem volt időm. Még menni kellett a munkaügyi központba, aztán pénteken levittem Annát Tokajba, most ott lesz szerdáig.
Ma volt a tanfolyam megnyitója, holnap már angolozunk, ha minden igaz :)

Dóramira!
Nem tudok neked segíteni.

Könyvtáros!
Köszi, hogy szóltál. ma mentem el kocsival a könyvtár előtt. Hűűű, nagyon szép :D

Ditke!
A tanfolyam neve: településfejlesztési szakelőadó, és angol alapfok.
A szandi bőr, és tépőzáras.
Remélem hamarosan összefutunk, és oda tudom adni!

Nadine!
Gratulálok Grétinek a szobatisztasághoz!

Mennem kell vasalni...........fújjj

Era
Kép
era75

Sziasztok!

Sajna nekünk már nemigen fog összejönni mostanság ez a tali. Holnap angolom van, csütörtökön a strandra megyünk (esetleg még valaki?), pénteken Pepével vissza kontrollra, szombaton vendégeink lesznek...
És végre visszaigazolták a nyaralásunkat, úgyhogy egy hét múlva megyünk, Tunéziába. Szerencsére sikerült olyat találni, hogy Debrecenből indul a repcsi, így azért kényelmesebb. A férjem szerint nem lesz pihenés, mert a két matricánk ott sem javul meg, de én nem hiszek neki :wink:
Na, megyek, mert egyedül fürdenek és ennek mindig az a vége, hogy úszik a fürdőszoba :evil:
Ditke
ditke62

Sziasztok !
Aki lakberendezés előtt- vagy után áll ...
Meseszép meseszobákat láthattok a falfresko.hu oldalakon.
Mellékeltem néhány képet . Kép FALFESTÉS Kép FALFESTÉS
Vendég

sziasztok!

Gabi!

mégegyszer grtulálok a picurhoz. Megnéztema képeket és tundéri fiu! :)
A szülésetek egy kicsit kacifántos de az a lényeg hogy a végén minden rendben volt. el hiszem hogy aggodtál a pici miatt. Én amikor Gergo még a szuletése után elkezdett olyan furcsánszorcsogni mintha nem kapna levegot, nagyon megijedtem. olyan kis védtelen volt. mostmeg már egy kis "rongy".olyan hihetetlen kis aktivka.mostmár probálkozik az egyedulállásall is és a számitogép réme .egyszeruen rabja a gépnek, már egyszer az osszes beálittás eltunt és ujra osszekellett rakni a gépet :) és még csak 10 és fél honapos.

én is igy voltam hogy nagyon orultem amikor már tudtam mozogni és Florival játszani . rogtonmetunk a vidámparkba mert már befértem a kacsavonatba :)

jovohét szerdán megyek a két gyerkoccel magyarországra. Esetleg majd meglátogathatunk?

Remélem egy csoportos tali si osszejon jo lenne látni benneteket! A hadiszállás Nyiregyen lesz de Debiben is szeretnék pár napot lenni.

Ditke!

Édesek a csajok ! rengeteget nottek4. itt meg oldották a jel témát. Ugy láttam itt az a szokás( bár nem voltam mindenhol)  hogy a gyerkocnek a képét ragasztják ki a dobozra ahol a ruháit tartja. És a cuccokba bele kell irni a nevét. A csoportszoba falán mindenkinek van egy keretezett képe legalábbis a mi ovinkban és azt diszitettuk ki ahogy a gyerkoc ohajtotta. Nekem eltartott egy ideig amig Flora igényeit a keretre „varázsoltam” de szép lett nagyon buszkén vitte be 
Jo nyaralást nektek. Az jo hogy Debrecenbol mentek. Én nem tudom Gergo hogy fogja kibirni a repuloutat és onnan nyiregyre ugyanis egy percet nem bir egyhelybe ulni.

Orsi!

Hogy vagytok? Már nekunk is vége az ovinak . a végén flori már nem akart járni csak délig , mert a kis barátai már megkezdték a nyaralást , kevesen voltak. Tudsz valami jokis auto kiállitást?te ebben profi vagy.:) el akarom vinni Gegét mert oda van a kutyákért és az autokért 

Sziasztok

remélem azért tudunk talákozni
Enci
renci

Most csak gyorsan.

Taliban benne vagyunk minden mennyiségben, csak strand ne legyen... annyira csúnya dagi vok :oops:

Enci bmikor szeretettel várunk, tudod a számom? Hivj fel, mikor szeretnétek jönni :wink: És bárki jöhet babázni nyugodtan :wink:

Gabi
Kép
Kép
mininyúl

sziasztok!

csak gyorsan életjelet adok de látom nem surun josztok ide. gondolom mindenki nyaral és pihen :)

szerdán szerencsésen megérkeztunk és ami fo Gergo egész jol birta azutat bár azért oroszlán hangját azért hallatta. nem sirt csak sikoltozott. egy két embert zavart is ez de hát mit csináljak vele. amugy sok gyerekes volt ugyhogy volt hangzavar :)

mi jovohét utáni hétenleszunk egy pár napot bent debrecenben elore láthatona héto-szerda kozott. hátha osszejonne egy tali. Zsolti akkor jon kocsival igy utána jobban tudok mozogni.

Gabi !

a számod sajna nincs meg esetleg elkuldenéd priviben?
amugy jol vagytok? Marci hogy áll Petikéhez?

remélem azért tudunk egy-két emberkével és csemetével talizni o lenne
sziasztok
enci
renci

Sziasztok!

Jól látom, mindenki nyaral? sehol senki?

Mondjuk mi is most jöttünk haza anyóstól. Ott nincs net, úgyhogy úgy látom Enciékről lecsúsztunk :(
Pedig olyan jó lett volna találkozni!

De a többiekkel is jó lenne egy tali, csak várjuk meg míg kicsit hűvösebb lesz! :wink:

Ditke
ditke62

sziasztok!

Ditke!

nem csusztál le rolunk mert még a jov héten akartunk tehát a 23-ikai héten bemenni debibe. Nem tudom hogy lesz mert kozben Gergo elkapta a lepke himlot (hallotatok már ilyet? hasonlo mint a barihimlo)nem olyan vészes a lefolyásaegy kis láz volt.meg utánna a pottyok amik a pofiján rémisztoek voltak.de már alakul. szegényt eza meleg agyon megviseli hisza 20 fokhoz volt szokva.meg jon a foga, plussz a himlo okozta rossz kozérzet levertség igy jo 4 napig szinte nem evett csak a szopi. a dokinéni már a beutalot is megirta a korházba egy kis infuziora mert fogyott is. de szerencsére nem fogyott tovább igy nem kellett bemenni.de nem jol indult a nyaralás
remélem az ido is alakul és osszejon vmi találkozo :)

milyen volt amugy a nyaralás?

ti mikor viszitek ki a csemetéket,?
a dokinénim azt mondta ebben a nagy melegben 10-16 kozott még az árnyékba se vigyem ki. igy most éjszakai életet élunk mert amig világos van addig kint vagyunk. igy kb fél 11 mire ágyba kerulnek de ugyse aludnának el hamarabb.az én fiam nehezn birja bezártságot állandoan jonne menne meg flori is ki mit csinál?hogy oldja meg ezt a dolgot?

Enci
renci

De jó Enci, akkor mégiscsak esélyes valami tali-féle :)
Holnap nem jó, de a hét többi napja nagyjából szabad, illetve van sok program tervben, de legfeljebb majd igyekszünk úgy alakítani, ha csak egy rövid összefutásra, akkor is.
Nekem kint is bent is vannak a csajok, mivel légkondi nincs, így bent sincs valami jó idő. De játszótérre nem járunk, max kiszaladgálnak az udvarra, de jönnek is be. Este szoktunk kimerészkedni ha megyünk valahová, vagy pl. valamelyik nap a corába mentünk játszóterezni, ott van csúszda meg mászóka a kajáspultoknál és van légkondi is :wink:
De eldöntöttük, jövőre mi is beszereltetjük, mert kibírhatatlan.

A nyaralásról majd írok, meg teszek fel képeket, de a hetem még nagyon zűrös, ide meg csak kicsinyítgetve lehet, még nem értem rá.

Majd írjatok!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Névnapokban nem vagyok túl jó... de hátha most tartjátok :D

Boldog Névnapot Flórának!! :) :) :)

Kép

Krisz
krisszie

SZiasztok!

Jó régen írtam már ide.... Szégyenlem is magam érte....

A múlt héten akartam még:

Era
Nagyon boldog Névnapot Annának!!!!!

Nos amiért nem jöttem köszönteni az az, hogy 2007. július 23-án 13:05-kor megszületett Sztéló Petra, 3510g és 49 cm-el. képeket raktunk fel:
http://kep.tar.hu/nadine/50505876#2
http://kep.tar.hu/nadine/50506438#2

Na megyek eldőlök míg a cicibajnok is alszik....

Nadine
KépKépKép
nadine

Gratulálok a cicibajnokhoz!!!!
Nem sok időd lehet 3 gyerkőc mellett...
Most Zsnai is otthon van, nincs ovi?
Jó egészséget kívánok mindannyiótoknak!

Annának meg Flórának pedig sok boldog névnapot kívánunk!

Era!

A szandiéert elmehetünk valamikor?

Ditke
ditke62

Szia Nadine:)

nagy gratula nektek!!
gyönyörűség ez a lány (is):):):)

Krisz
krisszie

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Tudna nekem ajánlani vki jó nőgyógyászt itt Debrecenben? Eddig a klinikára jártam az ambulanciára, de még nem sikerült kifogni olyan dokit, akivel meg lettem volna elégedve! Köszi előre is! Üdv
Vendég

Szia Kauka

Én tudok egy nagyon jó dokit, hozzá járok magánrendelésre és a második babát nála szültem. Igaz Berettyóújfaluban dolgozik, de nagyon sokan járnak hozzá Debrecenből. A magánrendelője viszont itt van Debrecenben. Nagyon jó doki.
keriné

Szia keriné! és mi a doki neve, illetve hol van a magánrendelője?
Vendég

Szia Kauka!

A klinikán én Juhász Alpár Gábort (Juhász A. Gábor) ajánlom. Két gyereket szültem már nála, kedves, szimpatikus.....
atma

Sziasztok!
Ha valaki,Biotin hiányos Gyermekeket ismer,azt kérem jelezzen!
Előre is köszönöm
"sziasztok" :)

Szeretném összegyűjteni a Biotin hiányos Gyermekek Szüleit!
renata12

Sziasztok!

Szeretnék diafilmeket venni és a http://www.diafilm.hu/mesek//kedvelt
oldalon találtam is jó áron, 810 Ft/db. Csak az a gáz, hogy min. 20 db-ot kell rendelni :( a postája utalással 516 Ft, szóval nem vészes ha elosztjuk, a boltban 1000 Ft körül láttam egy filmet.
Szóval ha valakit még érdekelne és összejönne a 20 akkor megrendelném. :)

Kivel mi újság? Nagy a csend...
Marci hogy viseli az ovit? Bár gondolom bölcsi után könnyebb volt. Néha már a csajok is mondják, hogy szeretnének menni, ez már fejlődés, nyáron még hallani sem akartak róla... :(
Üdv mindenkinek!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Mostanság nem nagy a forgalom ,de remélem néha jár erre vki..

Véleményeteket és információt szeretnék a Klinikai szülészetről és orvosokról.
Köszönöm ha írtok!!
Vendég

Sziasztok!

Rég nem voltam. Mivel ikreket várok, keresek pótnagyit, ha van ismerősötök, kipróbált és még szabad kapacitással rendelkező pótnagyitok, szólnátok nekik?
Köszi, kismica
---------------------------------------------------------
Pótnagyit keresek a 20 hónapos fiam mellé, Debrecenben. Alkalomszerűen lenne rá szükségünk: pl. néha bölcsibe vinni, onnan hozni, pár órára itthon vigyázni rá; illetve tavaszra ikreket várok, a szülés/kórház/gyermekágy idejére és a későbbi évekre is számítanánk a segítségére.
Lehetőleg már ilyen szerepben kipróbált, gondozónő, védőnő, óvónő végzetségűt.

kismica@freemail.hu
kismica

Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -

Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h
Helyszíne: Otthon Művelődési Ház – Soroksár
Bp. XXIII. Ker. Szitás u. 112
(a Hősök terei Templomtól egy percre)

Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini - A bohémélet, Gounod - Faust, Donizetti - A szerelmi bájital
és Donizetti - Don Pasquale című operáiból!

Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
„Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!”
Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban, vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000 Ft/fő
név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005

KépKép
KépKép
kelimoni

7kincs, én ott szültem 20 hónapja és tavasszal is ott fogok. Úgy hallottam, vannak változások (talán új a csecsemős főnővér? ). Rooming-in van, gyereknek kis zsúrkocsi+adnak ruhát, de pelenkát már érdemes vinni, mert most napi 3 db/gyerek a norma. Vigyél popsitörlőt is. Én még kaptam hálóinget, betétet, de most talán a hálóinget is szorgalmazzák. Kispléd sem jut minden babának: egy 80*80-ast érdemes bevinned.
Gyerek lehet melletted is az ágyban, nekem így volt, én szerettem.
Amit én szerettem, h gyakran ránk néztek: külön vizit van naponta a mamáknak, babáknak, jöttek a csecsemősök is. Sajnos a takarítónők külön időben ürítik a veszélyes kukát és a simát, plusz a kaját elég rövid ideig hagyják ott és a sok mászkálás miatt kicsit átjáróháznak éreztem a kórtermet, de azt a pár napot ki lehet bírni.
Ami sarkallatos: a látogatók. Én 2 ágyasban voltam, letiltottam a rokonságot és csak a férjem járt be, a szobatársam már régebben bent volt, hozzá is csak férj, így ez nem volt vészes, de kellemetlen tud lenni, ha valakihez folyton bejárkálnak, mert a szobatárs lehet, h épp zuhanyozni/öltözni/szoptatni/pelenkázni/aludni szeretne, amit sok emberrel körbevéve nem lehet, plusz nem hiányzik a babának sem, h mégtöbben hozzanak bacikat. Elvileg kint kell fogadni a látogatókat a folyosón, de épp elég, ha egyszerre beözönlik 2-4 ember, aztán ki...
A kaja nem túl fejedelmi, szoptató anyáknak szerintem végképp kevés.
kismica

Szia kismica!

Nagyon köszönöm az infókat! :)
Nekünk első baba (ez is várva várt) és minden apró információ nagy kincs!
Esetleg orvosokról is tudsz írni? Szülésznőt is fogadsz?
Te kihez jársz? Esetleg priviben pénzügyi dolgok is jöhetnek...
Nekem Juhász A. Gábort ajánlották, Török Olgát.. még nincs orvosom de lassan döntenünk kellene.

Mikorra vagy kiírva? Én április végére.
Jó egészséget nektek!!!
Vendég

A várva vártam nagyon megértem, mindhárom gyerekem az.
Nem fogadtam szülésznőt, most ikrekkel végképp nem fogok, Juhász A. Gábornál szültem :), most is nála fogok. Nem egy paráztató, normális. Pont "ilyet" akartam: ne legyen 50 feletti és ne mondjon előre tarifát.
Én 40et adtam, annyi volt a maximum, amennyit tudtam, nem volt belőle gond. Most sem lesz sokkal több, ikrekhez több cucc kell, hiába 2. terhesség, de pl. babakocsi, +1 ágy, több ruha és már nem dolgozom 2 éve...
Ápr. eleje, szerintem márc. végén szülök, legalább is ezt próbálom megbeszélni a gyerekekkel ;)
Török Olgát én nem szeretem, sokan igen. Konkrét élményem annyi volt vele, h mikor bementem elfolyt magzatvizzel, akkor elvileg burkotrepesztett, de rettentő fájdalmas volt, így más is lehetett. Nem volt hozzám kicsit sem kedves, majdhogynem durva, de a "sajátjaival" csöpögött a méztől...
kismica

Kincs!
Én márciusban szültem a klinikán, apás vajúdóban, és fogadott szülésznővel.Orvosom nem volt, elvből, én a szülésznőben hiszek, és nagyon meg is voltam elégedve vele, mindent ő csinált, a gátmetszést is!Orvos csak varrni jött be, meg az elején megvizsgált.Sz.nő nagyon profi volt, a férjemmel együtt 3an voltunk a szobában.Jött amikor hívtam, bármikor hívhattam is ha gondom volt a terhesség alatt, a vége felé a ctg-ket ő csinálta, intézte apapírokat, nem kellett várnom az ambulancián.Neve ha kell, priviben megírom.Egyébként aznap Aranyosi doki volt ügyeletben, meg egy fiatalabb doki, ők is aranyosak voltak.Ha nem lett volna a szülésznőm, akkor nem tudom mi lett volna velünk, a töbiek nem voltak kedvesek :( Talán csak azért, mert tudták, hogy van fogadott sznő is??Nem tudom.
Szoptatással voltak gondok, aki segített szülés után, az nem volt talpraesett, nem vette figyelembe, hogy kicsi a cicim, és ezért más pozícióban kellett volna szoptatni, így mire elvitték, már mind2 véres volt :cry: Ezzel dugába dölt az egséz szopizás, de ez már más tészta.
Én is 2 ágyasban voltam, és valóban ügyelni kell a látogatókra, mert néha zavaró volt, hogy ott a másik férj, éshát úhy szopiztatni meg a hálóingben mutatkozni...stb.
Pelust kaptunk 5 naponta, de nekünk elég is volt,minden nap eltettem amit nem használtunk el, így a végén hoztam haza is bőven. :wink:
A kaja nagyon vacak, nem kismamáknak való, és tényleg rövid ideig hagyják ott a tálcákat.
Egybevéve én elégedett voltam, azt a 4-5 napot ki lehet bírni.
Ja, a csecsemősök is aranyosak voltak egyet kivéve, de ilyen mindig akad.
Lehett volna kádban is vajúdni, meg szülőszéken, labdán, de én a szememet sem bírtam kinyitni a fájdalomtól :?
Minden jót kívánok, gyöngéd szülést, egészséges kisbabát! :D
Ha vmiben még tudok segíteni, írj mailt, vagy privit, ide ritkán nézek be, mert nagyon ritkán írogatnak. :(
Pedig jó lenne más debreceni anyukákkal is beszélgetni néha.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Sziasztok!

Most nyitottunk egy webáruházat, ahol használt angol, márkás babaruhákat kínálunk!

Ha érdekel titeket, látogassatok el oldalunkra!

http://www.angolbabaruha.extra.hu

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a véleményeteket!
Micsoda nehéz döntések ezek :shock: :lol:
Van két befutó nőgyógy, de nem tudom legyen e nőgyőgy ha elég a szülésznő? :roll:
Mire eldöntenék vmit, van másik szempont :lol: :lol:

Azt hallottam, hogy egy doki 8óránál nem tartózkodhat többet a kórházban...így hiába van választott orvos, ha nem pont akkor szülsz mikor Ő dolgozik...sztetek ez igaz???

Tényleg jó lenne ha kicsit pörögne a topik.
Pankaa Ti Debrecenben vásároltatok mindent Emilinek?
Nagyon édes babócád van!!

Jó egészséget, szép napokat Nektek!
Vendég

Sziasztok!

Végre valami mozgás a topikban. :D
többiek hol vagytok??

Kincs!

Ezt a 8 órát nem tudom hol hallottad, pedig de jó volna...
bocs, csak mi orvosok vagyunk :oops:
szóval az az igaz, hogy ügyelet után haza kell menni (de ez már eleve 24 óra) (nem mindenhol tartják be, de elvileg) de nyugi, ettől még bemennek ha dolguk van :wink:

kismica!

Én is ikres :wink:

hát, kösd fel a gatyót ha van még egy törpe. Nem is az elején, hanem úgy 1-1.5 éves koruk után :lol:
Na, nem ijesztgetni akarlak, tök jó dolog az ikresség :)
Ha megint lehetne és választhatnék, megint ikrekre szavaznék :)

Ditke
ditke62

Ditke, készülök lekileg :lol:
Bár a terv most az, h 1,5 éves korukban visszamegyek dolgozni, ők pedig bölcsibe... De meglátjuk, a fiammal jövő héten kezdjük a bölcsit, mit mondjak, nehéz elképzelni, h nem velem lesz egész nap, más nyugtatja, játszik vele. Viszont egyre inkább fáraszt a terhesség, az első könyebb volt ;)
Egyelőre a az első hónapokat kell majd túlélni :)
kismica

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?