Új privát üzeneted érkezett!

Szia Melcsi!

Utólag is BOLDOG SZÜLETÉS NAPOT!!!!!!

Jopofa volt a torta, de egy gyertya lehetet volna rajta, hogy tudjál kivánni. Vagy felolvasni a kivánságlistát :lol: !
Nagyon jó testvérek a gyerekeid, látszik rajtuk. Tényleg folytatni kéne az orgonasipot.

Fermer!
A te kisfiad mikor indult el? Szerintem se kell a gyerekeket általánositani mindenkinek más a fejlődési üteme. Nem szabad semmit erőltetni. Iskolába még nem ment senki pelusban és négykézláb, cumival a szájában.

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Melcsi!

Örülök, hogy az egész családnak ad "elfoglaltságot" a kisautó!!!
Nálam is az utolsó kép a befutó.( de a macis is nagyon jó)
A torta egyszerűen fantasztikus, küldhetnél virtuálisan egy kis konyakos meggyet!
ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG!

Melinda!

A koncert biztos nagyon jó volt,...és hát az a "szép, zöld gyep"!!!

Üdv Éva
fanny01

Judit!
Benji majdnem 17 hónapos volt, amikor elindult. Egyébként a mozgásfejlődése rendben volt. Nagyon hamar megfordult például. Úgy látszik jobban érezte magát négykézláb. Egyébként azt mondják, hogy kifejezetten előnyös is lehet, ha valaki sokáig mászik. (később a tanulásnál)

Éva!
A zöld gyep továbbra is az apósom érdeme. Egyébként pont a "koncert" után lett lenyírva, mert már nagyon nagy volt.

Melinda
fermel

Melinda!
Látom, uj foglalkozást választott Benji! :D Rockzenészként körbejárja majd a világot!
Ma lesz a koncert, már alig várom. És, utána vacsi is van beigérve. Egy éve nem voltunk kettesben, örülök azért a kis kimozdulásnak.
Éva!
Küldenék,küldenék, de nem veszi be ez a vacak. Igy mindig, ha eszem egyet, gondolok Rád, jó? :D
Judit!
Rajta vagyunk az ügyön :wink: :oops: :D
Köszönöm a gratulációkat. Az a helyzet, hogy kimondva kissé letaglózott ez a 40 évesség, reggel teljesen magam alatt voltam. Aztán meggyőztem magamat, hogy a 4-gyel kezdődő kor alapjában nem jelent semmit, mert tegnap még 3-mal kezdődött, de se ráncosabb, se betegebb nem lettem mára. Na és örülök, hogy megértem ezt a kort! :wink:

Ma voltunk elóször a játszótéren Luku születése óta, de mint minden egyéb, ez is jól sikerült, ugyhogy ujból rendszeres látogatók leszünk. Meglepődtem, hogy május óta mennyit fejlődött Emese, mennyit ügyesedett 4 hónap alatt. (na nem kellett félteni akkor sem) Luku pedig lesett nagyokat, figyelte a sok szaladgáló gyereket, láthatóan jól érezte magát. Csak az a hegy ne lenne, amit meg kell mászni hogy odaérjünk! a 2 gyerekkel nehezitett babakocsit feltolni oda kész tornaóra.
Emese tegnap óta több dalt és mondókát végigénekel-mond. Forditásában leirom az egyiket: "Hóc-hóc katttona, kettennnn-kettennnn a lóra, csikóra!" Előző nap még csak a katona volt meg belőle. Nem tudom hogyan tud egy nap alatt ennyit fejlődni.
Kellemes meglepetés ért ma, kies városunkban minden kisbaba 20 ezer Ft értékü babacsomagot kap, és ma ért ide a miénk. Valóban tartalmas és szép csomag, és még arra is figyeltek, milyen nemü a baba, + ha valami nem jó, az összeállitó bababoltban ki lehet cserélni! Van benne 100 db pelus, kifogó, macis takaró, rugi,body, zokni, stb, na és 1 pár kis kocsicipő. Emese rögtön lecsapott rá, feladta a Zsókára, és kedvesen megdicsérte: "csinóóóós vagy!" mondta neki :D

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Melcsi!

Látod nálatok még "üzletnek"sem rossz a gyerekszülés!

Éva
fanny01

Fanny!
:lol: :lol: Nem is véletlen, hogy akarok még 1 gyereket! :lol: :wink:
Megvolt a koncert :D :D :D :D :D Gyönyörü, gyönyörü előadást hallottam! Ennek a nőnek ugy szárnyal a hangja, betöltötte azt a hatalmas koncerttermet. Igy egyedül még sokkal jobban érvényesül a szép lágy hangja. Dedikáltatnom is sikerült az egyetlen aláiratlan cd-met, igy teljes már a NOX zenei palettám.
A gyermekek is jól viselték az egyéjszakás kalandot, szépen elaludtak ahogy szoktak, persze megbeszéltük napközben, hogy ma Apával megyünk buliba, Emese rögtön hozzátette, hogy táncolni :D Ma reggel Apának korábban kellett kelnie, emiatt egyedül fogadtam a kicsinyeimet, Pörikém megállapitotta: Apa buliba egyedül :D De mondtam hogy nem, már dolgozik.
Ma pedig "kisbabánk született!" ugyanis kipakoltam a dobozból a tegnap kapott pelenkákat, a dobozt megkapta a Zsókuci (kicsit nagy neki), Emese becsukta a dobozt és mikor kinyitotta, akkor hangzott el ez a mondat nagy lelkendezve.

melcsi1967

Sziasztok!

Sajnos nincs időm írni, lefoglal a kisasszony :lol: !

Melcsi! Olyan szép család vagytok, komolyan én úgy szeretnék legalább egy kicsit olyan lenni mint te :lol: ! Azért az írásaidból mindíg "erőt merítek" :lol: !

Melinda! Nagyon aranyos Benji! Egy újabb (v. ujjabb???) foglalkozás ami testhezálló neki :lol: !

Na, megyek is, Emesével még alig játszottam ma :? !

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Melcsi! Boldog szülinapot, így utólag!!

Sajnos nagyon felületesen tudok csak visszaolvasni, ne haragudjatok, hogy nem is írok!

Lányok! Szerintetek lehetséges, hogy Emesének már nincs szüksége a délelőtti alvásra? Tegnap kb. 1 óra alatt aludt el, és 10 percet aludt délelőtt. Most meg az álmosság legkisebb jelét sem látom rajta :shock: , ezért nem is próbálom elaltatni. Vagy eröltessem még?

Most kipakolta a fele játékot a kosarából és beült, úgy játszik :lol: ! Annyira drága!

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Mandulácska!
Köszi :D :D :D Én azért sokmindent elbénázok, elhiheted. Legalábbis Mátéval több dolgot biztosan, de ezeket mostmár látom és igyekszem mégegyszer nem elkövetni.
Igen, lehet hgy már nincs szüksége a délelőtti alvásra, nálunk is ilyentájt kezdődtek az egyalvásos napok. Én is csodálkoztam, mert emlékeim szerint Máté kb másfél éves koráig 2x aludt nappal, de nem egyformák a gyerekek. És ha jól emlékszem, Emeséd picinek is keveseket aludt, ugye?

Ma csalogatom haza Pörit a játrszótérről, mondom Neki, megyünk haza ebédelni. Erre megkérdezi: "Mi lesz az ebéd?" Nem is tudtam, hogy már konkrét párbeszédeket lehet vele folytatni :)

Holnap elutazunk "nyaralni", B.Akarattyára egy barátunk házába megyünk 1 hétre. Kicsit kirándulgatunk, hajókázunk esetleg, sétálunk és persze játszunk együtt. Ugyhogy 1 hét mulva találkozunk! Addig is mindenkinek minden jót és szépet kivánok, és aktivabban, Hölgyeim!

melcsi1967

Sziasztok!

Mandula!

Szerintem is rá lehet már szoktatni az egyszeri alvásra, csak gondolom akkor egy kicsit előrébb csúszik a napirenben. ( és várhatóan hosszabb lesz).

Melcsike!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:53-kor.
fanny01

Sziasztok lányok!

Ma éjszákát már külön tölti a Robika! Azért nem jelentkeztem mert függönytvartam, pakoltam, segitettem a férjemnek szönyeget lerakni, karnist furni. Már nagyon örülök hogy minden pormentes. Hétvégén majd megint nekifutunk a képek felrakásának.

Nagyon tetszik neki a szobája, még arrol is elfelejtkezik hogy nem tud járni, simán elindul és utközben legugol. Ma voltam vakdugokat venni. Minden vezeték érdekli, van saját hosszabitoja. Még mindig nem eszik főzeléket, ma rántott töltött palacsintát kért. Rájöttem hogy inkább a szilárd kajákat szereti, de csütörtökön elviszem a dr. néninkhez és megkonzultálom vele hogy mit tegyek ilyenkor. Az net azt irta hogy ez az egyévesek problámája és hogy ne azt csináljuk amit az anyosunk mond hanem azt amit a gyerek kiván :lol: .
Jelentkezzetek!
Sziasztok
Vendég

Éva!

Küldtem privát üzenetet.

Melinda
fermel

Sziasztok!

Judit! Nagyon ügyesek vagytok, hogy kész lett a szoba, ránk is vár még az átépítés, de a hideg kiráz ha csak rá gondolok..... Hogy aludt Robika a külön szobában?
Képzeld, Emese sem akarja enni amit külön főzök neki, így már ezzel nem is kinlódok inkább, adom amit megeszik! Várom a képeket!

Fanny! Milyen volt a strudli fesztivál? Még sohasem hallottam ezt a szót, de szombaton egésznap ezt hajtogattam Gábornak, hogy menjünk strudli fesztiválra :lol: :lol: !

Hol vagytok Lányok??

Remélem mindenki jól van!!

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Mandula!

Hát a strudli fesztivál nem volt valami nagy szám! Gödöllő piacán volt igazából egy ilyen városi megmozdulás, több féle kaját főztek bográcsban, az ottaniak már biztos ismerik ezt a megmozdulást, mert mindenki ételhordóval jött, 5-600Ft-ért mérték ki a kakaspörköltet, birkapörköltet, halászlét, stb. A strudli tulajdonképp egy olajban kisötött lángostészta féleség, ami meg van töltve juhtúróval, szilvalekvárral, krumplival. Szóval mire mi odaértünk már szinte mindent széthordtak, igaz strudli még volt, mert azt folyamatosan sütötték, addig amíg sorban álltak az emberek.
Ettünk-ittunk, körülnéztünk, aztán hazamentünk.

Képzeljétek el, voltak tegnap a gyerekek dokinál. Éjjel negyed tizenkettőre (!) kaptak időpontot, mikor odamentek úgy tele volt a váró, hogy még ülőhely sem volt, mondta az aszisztensnő, hogy ha közel laknak nyugodtan menjenek haza és fél egy köürl menjenek vissza. Így is lett. Éjjel negyed kettőkor jöttek ki a rendelőből.
Most mondjátok meg, normális ez a doki? Tételezzük fel, hogy ő is hajnali kettőkor ágyba kerül és mondjuk hatkor megcsöngetik, hogy megindult egy szülés, ami esetleg sürgős császárrá alakul, akkor hogy a francba megy be a műtőbe???Nekem ez magas.
De a lényeg,hogy minden rendben van, 2700-2800 gr az unokám, vasárnap bemehetnek a kórházba körül nézni, meg a szülésről beszélgetni, két hét múlva meg NST-re kell menniük. Szóval most már zajlani fognak az események.
teszek fel egy mostani poci képet, most 35. hetes a baba.

Judit!

Ezek már a klassz dolgok az építkezésben, amikor már a föggöny, szőnyeg, dekoráció van soron! Tényleg próbálj meg képeket csinálni, nagyon kiváncsi vagyok! Hogy tetszik a gyereknek a külön alvás?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:54-kor.
fanny01

Végül nem tudtunk elmenni :evil: :evil: Üzleti dolgok jöttek közbe, még jó hogy nem fizetős volt a szállás. Pedig jó lett volna... de az is lehet hogy történt volna valami baj, mindig arra gondolok, ha vmi nem sikerül, hogy biztos megvan az oka (pl. tavaly meghiusult az erdélyi énekkaros utazás, és milyen szerencse, hiszen akkor már Luku ott lapult, csak még nem tudtam) (de most nem lapul senki...)
Most rendesen időre megjött a mikulás, eddig türhető mennyiségben. Ebből le is szürtük azt a következtetést, hogy védekezni nem fogunk, jöjjön ha jönni akar. Pedig eljátszottam a gondolattal, mi lenne ha nem jönne meg... De nem igy lett.
A gyerekek egyre édesebbek :D Szavak nélkül, néha fekszenek a pelenkázón, Luku szerelmesen néz a nővérére Ő meg vissza, összeér a kezük vagy valamijük és csöndben figyelik egymást.
Egyik nap a kislányom állt a pici csuszdán (már behoztuk a lakásba), gondoltam én hogy készül valamire, felkiáltott: Luku idenézz!, a kicsi rögtön kitágult szemekkel rápattant, a lány meg lefutott a csuszdán. Előre kitervelte tehát a mutatványt. Nagyon vakmerő tud lenni időnként :shock: Most aztán ezt gyakorolja, esetleg még hanyatt fekve, fejjel előre csuszik (gyengébb idegzetüeknek mondom, hogy 10 centis szivacsra érkezik), de rendesen azt nem szokott :shock:
Fanny!
Micsoda pocakja van már a kis menyednek! Nemsokára itt az idő tényleg! Érdekes a doki rendelési ideje, dehát azt hiszem ők megszokják az ilyesmit, az életük csak akkor biztos, ha külföldre utaznak esetleg.
Hát, én is többet vártam volna attól a strudli fesztiváltól! Az etyeki kezes-lábasra nem szoktatok menni? Az nagyon jó volt egyszer mikor ott voltunk.
Judit!
Hogy telt az éjszakátok?

A miénk rémes volt az éjjel. Tegnap mindkét gyerekem megbolondult, pedig Lukut nehéz kihozni a sodrából, de este sirt, Emese meg nem akart vacsorázni, állt a bál. Na elaludtak ahogy szoktak, gondoltuk, megnyertük a csatát. Fenéket! Luku 2x kérte vissza a cumiját éjszaka, Emese pedig hajnal 4-kor ugy döntött, tejecskét kér, de mivel csak vizet kapott, éktelen hisztit rendezett, ugyhogy felverte Lukut is, és nem hagyta abba a kiabálást vagy negyed óráig. Mondjuk adhattunk volna neki. De akkor ma éjjel meg joghurtot kér, vagy turórudit? Szóval ezt nem vezetjük be! 2 éves korban! Reggel aztán 3/4 9-ig huzta a lóbőrt, de sajnos Luku a szokásos rendben ébredt, tehát sok hasznom nem volt belőle.
Mandulácska!
Ti mikor gyürkőztök neki az átépitésnek?

melcsi1967

Sziasztok!

Fanny! A múltkor amikor mi a bográcsfesztiválon voltunk, olyan nagy adagokat kaptunk (ingyen), hogy mi is arra gondoltunk ételhordóval kéne menni....
Tényleg fura ez a rendelés, még nem is hallottam ilyet :shock: :shock: ! Tudod, épp valamelyik nap volt a tv-ben az az orvos akinél egy kismama meghalt, egynek pedig ki kellett venni a méhét. Hát az az orvos is túlvállalta magát, valami rengeteg szülése volt egy évben, és még ugye a többi.... Szegény mostmeg valószínűleg elég nagy büntetést kap.
Na, de ezután meg azt sem tudom hogy lesz ezzel a többiztosítós rendszerrel.....

Melcsi! Pedig azthittem vígan nyaraltok.... Sajnálom, hogy nem jött össze. Néha a legjobb gyerekekkel is előfordul egy-egy rossz éjszaka. Akkor felkészültetek a következő kistesóra :lol: ? Máté mit szól hozzá?
Valamelyik este Emesét 7-kor kellett lerakni aludni, mert annyira hisztis-álmos volt (délután fél órát szunnyált), gondoltam reggel 5-kor már éhes lesz. És képzeljétek 7-ig aludt :D !
Átépítés.... Most úgy néz ki, hogy megveszik a másik telket és akkor tavasszal hozzá kéne kezdeni. De csak novemberben derül ki, hogy tényleg megveszik-e. Lehet, hogy mi is csak egy szobát építünk hozzá meg a tetőt kell kicserélni. A tetőtérről már lemondtunk mert az nagyon sokba kerülne, nem akarunk hitelt felvenni. Meglátjuk.....

Most jött haza Alex és azt mondja át akar menni másik suliba, mert annyit gondolkodott és rájött, hogy mégis szakács akar lenni.
Nem egyszerű az élet....

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Fanny! Szép nagy pocija van a menyednek! Mostmár nagyon izgi lehet, már mindjárt meglessz a kisunokád!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Semmi gond nem volt a különalvással, csak nekem volt rossz. Amig el nem aludt nézegetett, minden ujdonság volt neki. Ma is a de.-ti alvásnál csak azt hallodtam, hogy magyaráz, bementem és kidugva a lábacskáit a kiságybol ugy ült és beszélgetett a játékaival.

Fanny!
Nálatok már be van rendezve a gyerekszoba? Vagy a szüleivel fog aludni? Jo nagy már a kisunokád, nemsokára hangos lessz a ház.

Mandula!
Én is már azt adom neki amit mi eszünk. Kézzel, mert ha a kanalat meglátja már rázza is a fejét. Volt tegnap a védőnénink és azt mondta hogy szépen fejlődik. Tudom hogy nem kéne aggodnom , de én aggodom.

Már megvannak a képek csak a férjemet várják, hogy legyen egy kis ideje. Majd lemérem most hány perc alatt sikerül felrakni.

Sziasztok, szép napot!
Vendég

Szia Judit!

Érdekes amit írtál, mert vasárnap Emese is kiköpte amit kanállal adtam neki. Erre megpróbáltam répa meg krumpli darabokat kézzel adni, úgy meg boldogan ette :shock: ! Egyébként nagyon szépen eszik kanállal.... Egy kicsit mindannyian aggódunk :lol: !
Kíváncsian várom a képeket!

Szia!

KépKép
mandula35

A játszótéren attrocitás érte a gyerekemet. Egy jóval nagyobb kisfiu el akarta venni a motorját. Emese nem futott el, hanem határozottan állt a motor mellett tovább, közben odaért a kisfiu apukája és vége lett a vitának.
Délután viszont a következő mondat hangzott el a kislányomtól: "Nem tiéd, enyém. Én motorom!"
Mandulácska!
Boldog 10 hós fordulót Emesének!
Remélem tudod, hogy az embert a majomtól csak valami minimális % gén választja el! Talán csak 1! Én ezzel szoktam vigasztalni magunkat :lol:
Judit!
Ugy látszik tetszik Robikának a saját szoba! :) Az urad mostmár biztos gyorsabban végez a képekkel.

A teszveszen megnyertem a bábokat, életem első licitjét!

melcsi1967

Sziasztok!

Nem volt szép tőlem, hogy így szó nélkül „eltűntem”. Ezért bocsánatot kérek tőletek, és köszönöm mindenkinek aki hiányolt és külön köszönet azoknak, akik írtak vagy hívtak, hogy mi van velem. Igazából egy kicsit szerettem volna, ha az életem és a gondolataim nem mindig a baba körül forogtak volna, és úgy gondoltam, hogy ha nem jövök közétek, akkor talán ez könnyebben sikerül, hát nem teljesen sikerült, de ha nem is teljesen, de azért kicsit túl vagyok a veszteségeim feldolgozásán (azt hiszem). Hogy hogyan tovább ezügyben, azt még nem tudom.

Nagyon sokat kellene visszaolvasnom, ami még egyenlőre nem sikerült, ezért most személyre szólóan nem tudok írni nektek, de a képeket azért már átnéztem, és a babák, gyerekek nagyon szépek, és ti felnőttek is nagyon helyesek vagytok a képeken. Majd még az íroményokat is elolvasom, és jelentkezem.

Sziasztok

Gabi
paga

Paga!
Nagyon örülök, hogy jelentkeztél. Most nem tudok többet írni, de mindenféleképpen üdvözölni szerettelek volna.

Melinda
fermel

Szia Paga!

Nagyon örülök, hogy jelentkeztél, megmondom őszintén, hogy én szándékosan nem hiányoltalak, mert gondoltam,hogy tudatos távolmaradásról van szó, talán így könnyebb neked. Remélem azért most már többször fogsz jelentkezni.
(A baba téma kerülésével, nem vagy egyedül!)

Éva
fanny01

PAGA - HURRÁ :!: :!: :!:
Jó, hogy újra itt vagy!
regina3

Paga!
Örülök hogy ismét köztünk! :D
Sajnálom hogy elkerül az áldás, és remélem hogy nem zavar nagyon az én boldogságos helyzetem (amiről ezelőtt 4-5 évvel még nem hittem volna hogy bekövetkezik!)

Ma először azt kérdezte a kislányom: Mi ez :?: És azóta folyamatosan ezt kérdezgeti mindenre.

melcsi1967

Szia Mandula!

Ma sikerült főtételt etettni a fiammal!!! Neki nem szedtem csak magunknak. Tátogott a kanalamra és nagykanálal megette a fél tányér levesem. Probáld ki!

Szia

Mindenkit üdvözlök csak most ennyire futotta az időmből :lol:
Jo hétvégét mindenkinek!
Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

De, nagy csend van erre felé!

Képzeljétek el hogy jártam a tesz-veszen. Megnyertem egy licitálást, a 2007. évi Kersztszemes évkönyvet,557 Ft-ért. Nagyon örültem neki. Már akkor gyanakodtam, hogy valami nem stimmel, mikor felhívtam a csajt és mondtam neki, hogy személyesen szeretném átvenni. ( nem vagyok szarrágó típus, de egy 500 forintos valamiért minek fizessek még majd nem 400-at postaköltségre) Mindig figyelem, hogy budapesti legyen az eladó, láttam, hogy ez a csaj is IX. kerületben lakik, na gondoltam az pont jó. Először emailt váltottunk, majd miután nem jutottunk dűlőre, hogy hol találkozzunk írtam neki, hogy adja meg a számát, mert szóban talán egyszerűbb egyeztetni, de telefonon sem tudtunk időpontot egyeztetni, mert ő csak este hat óra körül ért rá és csak a belvárosban. Na, mindegy gondoltam, több is veszett Mohácsnál, küldje el postán, én nem botorkálok a belvárosban egy újság miatt. Hát, mikor megkaptam majd elájultam.
Azt ugyan írta a hírdetésben, hogy "sajnos 1-2 oldal hiányzik", de hogy az az egy-két oldal, pontosan 28, ( egy 98 oldalas kiadványból)az már azért egy kicsit túlzás. Már mikor kibontottam éreztem, hogy nagyon kis vékonyka az újság, de mikor lapoztam végig, gyanút fogtam, mert az volt az érzésem, hogy nincs is ebben az újságban semmi. Hát jobban megnéztem ( utána nem voltam rest megszámolni) 28 oldal ki volt vágva. Olyan ideges lettem,, hogy azonnal leültem a géphez és jól megírtam a magamét az értékelésben, végül jól "leparasztoztam". ( pedig nem szokásom ilyeneket mondani valakire)
Na, ennyit az évkönyvről, máskor megveszem 1100-ért újonnan.

Melinda, Icus!

Köszönöm a hintát, könyvet, megkaptam és természetesen nem ért csalódás!
Mégegyszer nagyon köszönöm, hogy segítettetek eljuttatni hozzám.

Judit!

Az unokám "kénytelen" egy szobában aludni majd a szüleivel, mert hogy egy szobás a lakásuk. Minden van külön, szép fürdőszoba, konyha, előszoba, és egy egylégterű szép nagy nappali, háló, dolgozó, gyerekszoba. Egyenlőre el fognak férni, aztán meglátjuk majd mi lesz. ( remélem építkezni fogunk.)

Jaj, délután nagy nyugiban DVD-tünk, mikor jött haza a haverjától a kisfiam és mondja, hogy egy nőci fényképezi a házunkat. Ugrasztottam az uramat, hogy nézze már meg mi folyik az utcán. Erre azt mondja a férjem: én is lefényképezem őt! Kiállt a nappali erkélyajtóba és nagyon nézegelődtek egy nő meg egy pasi, annyira, hogy a férjem megkérdezte, hogy mit csinálnak. Hát az egyik ingatlanos volt, gondolom a házat mutatta meg valakinek, még meg is kérdezték, hogy a műhely is hozzánk tartozik-e.
( ezt jó ómennek veszem!)

Írjatok már Ti is!!!!!!!!!!!!!

Jó hétvégét mindenkinek Éva
fanny01

Éva!
Használja egészséggel a kicsi unokád majdan a hintát! Örülök, hogy meg vagy elégedve vele. Én pedig még egyszer köszönöm a vállalkozó elérhetőségét. Nagyon szép munkát végeztek. Egy valamit nem értettünk. Gondolom, hogy a fia volt, akivel dolgozott. Fiatal kora ellenére nagyon ügyesen segédkezett. Csak az nem volt világos számunkra, hogy nem kellett volna iskolában lennie?

Ma voltunk a Művészetek Palotájában egy gyermekeknek szánt koncerten. A Kacor király és a Három kismalac meséket hallottuk. Stílusában leginkább a Péter és a farkashoz hasonlítanám. Egy úr mondta a mesét és közben az eseményeket a zenekar megjelenítette. Nagyon jól kitalálták, mert mindig annyit játszottak egyszerre, amennyit még egy három éves is kibír. Egy-egy rész között pedig kérdéseket tett fel az ominózus úr a történettel és legfőképpen a hangszerekkel kapcsolatban. Így a gyerekek már a hangszerekkel is ismerkedhettek. Benji már remekül mondja, hogy klarinét. Ez a szó tetszett neki a legjobban. Azért a beazonosítás még nem hiszem, hogy menne. Kíváncsi vagyok, hogy néhány nap múlva mire emlékszik az egészből.(mostanában sokszor meglepett, hogy mi mindenre képes visszaemlékezni) Előadás után a Ludwig Múzeumban alkotni lehetett. Egy konkrét modern képzőművészeti alkotás apropóján, sablon segítségével mindenki elkészíthette a saját művét. Benji is készített egyet az édesapja segítségével. Természetesen a fő alkotó az apuka volt, hiszen a vágás azért ebben a korban még nem igazán megy.
Egész véletlenül az egyik asztalon találtam egy szórólapot, mely szerint ma este Kimnowak koncert lesz. Gondoltam megpróbálom, hátha van még jegy. Volt. Így este ketten mentünk vissza a férjemmel. Nekem nagyon-nagyon tetszett a koncert. Hihetetlen dinamikus volt az egész. Amit a Novák Péter összeugrált (és táncolt) az este folyamán, az nem semmi. Persze a zene is nagyon jó szerintem és a szövegek sem bugyuták.
Múlt hét vasárnap a Füstiben voltunk, teszek fel arról is, meg a mai napról is képeket.
Elnézést, hogy csak magunkról írtam, de már igen késő van.

Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda

Kép Kép Kép Kép
fermel

Sziasztok!

Melinda, hogy ti milyen klassz helyekre viszitek azt a gyermeket!Az a vonatos hely micsoda?

Örülök,hogy szép munkát végeztek nálatok. Képzeld el, ugyanígy jártam, ahogy te. Nálunk augusztus végén dolgoztak, én is kérdeztem a férjem, hogy ki az a fiatal gyerek, mondta,hogy a fia. Másnap "véletlenül" szóba elegyedtem az apukával, érdeklődtem,hogy hány éves a gyerek ( 17-18) milyen suliba jár, mondta is a nevét, autószerelős szakmacsoportot tanítanak, most lesz negyedikes, és a szakma meg az érettségi összesen hat év. ( mostmár minden hol így van a szakképzés). Aztán pont szeptember harmadika volt, mikor az én gyerekem is első nap ment suliba, de a kiskölyök még mindig ott dolgozott nálunk, este kérdeztem a férjem, hogy biztos, hogy ez a fia, mert akkor miért nincs iskolában? Hogy-hogy iskolában, nézett rám a férjem, neki a Józsi azt mondta, hogy abbahagyta a gyerek az iskolát. Szóval valószínű, hogy előttem szégyellte az apuka ( nem kellett volna) hogy nem tanul a gyerek, csak hát minden turpisság előbb-utóbb kiderül! Aztán később persze én már nem hoztam szóba ezt az iskola dolgot.

Nagyon rossz hajnalom volt, hajnal négykor valami zörgésre ébredtem, hirtelen az jutott eszembe, hogy csak nem a K.-vel történt valami, felkeltem, hallgatóztam, hát a mama szobájából jött a zaj. Bementem, hát a fürdőszobában a WC és egy kis fal között ült a földön, elesett ( azt mondja begörcsölt a coombja) és nem tudott felállni. Nagyon megijedtem, hogy combnyaktörés. Gondolhatjátok, hívtam a férjem, mert egyedül nem bírtam felemelni, lefektettem, de hát nagyon összetörte magát, a fején lett egy nagy dudor, az alkarján, meg a combja fájt nagyon.Borogattam, ott voltam vele, azon töprengtem,hogy mit csináljak, mert jártunk mi már így vele, hogy elesett, kihívtuk a mentőt, (még rendesek voltak,hogy nem az ügyeletes kórházba vitták, hanem csak az SZTK-ba, röntgen, de semmi baja nem volt akkor sem) Szóval reggelre úgy döntöttem,hogy nem hívom én kia mentőt, mert ugyis tudom,hogy mi következik: elájult? nem, hányingere van? nincs, szédül? nem, akkor tessék feküdni, a dudorokat borogatni. Hát ezt magamtól is tudom, ezért nem teszem ki egy tortúrának. Akkor nyugodtam meg egy kicsit, mikor negyed hat körül mondtam,hogy ki kell mennem WC-re ( az idegeskedés jót tesz az emésztésnek) és mire visszamentem elaludt, egy kicsit még ücsörögtem ott, aztán a mellette levő szobában lefeküdtem, nem aludtam, de egyszer csak motoszkálást hallok, átmentem, hát a mama már a WC-n ült. A lelkére kötöttem,hogy egyedül ne keljen fel az ágyból, de azért egy kcsit megnyugodtam, hogy ha lábra tud állni,akkor nincs nagy baj! A fején is visszahúzódot a dudur, csak csúnya lila.
Szóval nálunk ilyenek történnek. Marha fáradt vagyok, mert ugye négy óra óta fenn vagyok, meg az az idegeskedés is, de szerencsére úgy tűnik, most is "megúsztuk". (Azért az milyen érdekes, hogy már nem tudom hányszor elesett a mama, elszédült, ütötte-verte magát és soha semmilye nem törik el, igaz egész életében negy tejivó volt. Hogy ettől vagy csak simán a genetika?)

Nektek jobb hétvégét, mint az enyém! Éva
fanny01

Éva!

Jobbulást kívánok az anyukádnak! Nagy szerencse, hogy ilyen erősek a csontjai. Az egyetemen hallottam néhány hete, hogy a teltebb idős asszonyok körében ritkább a csontritkulás, a soványak között viszont a mellrák. Nem tudom, hogy az édesanyád milyen alkatú, de persze ez csak egy statisztikai megfigyelés.
A vonatos hely a Vasúttörténeti Park. A XIII. kerületben, a Tatai úton található. A www.mavnosztalgia.hu alatt bővebben is olvashatsz róla. 2000- ben nyitották meg. Péter fiam képviselte anno a megnyitón néhány (talán 4-5) társával együtt a gyermekvasutat. Egyébként most is velünk jött, a kisvasúton az ő ölében ül Benji. Bence viszont ide nem tartott velünk, őt nem igazán érdekli a dolog.
A Művészetek Palotája pedig szerintem egy szuper hely. Vasárnaponként vannak ingyenes programok, de ez a tegnapi gyerekkoncert is igen baráti áron volt, 600 Ft egy jegy. A felnőtt előadások már más lapra tartoznak, ott igen eltérőek az árak.

Pihend ki magad! Mindenkinek további kellemes hétvégét kívánok!

Melinda
fermel

Sziasztok!

Én is itt újra... :)

egy hete jöttünk meg a Kolpingból, csodás volt 5 éjszakát ott tölteni, és az intim torna tanfolyam is hasznos volt...remélem segít majd "összerakni" magam szülés után :) :roll:

végre kitaláltuk a pici jövevény nevét is, ami nekünk és a gyerekeknek egyaránt tetszik: MAJA lesz :) :) :)

(azóta Méhecskének becézem :D )

Melcsi!

Tüneményesek a gyerkőceid, Luku is milyen nagy már :) :) :shock:
ilyen gyorsan telik az idő??

sajnálom, hogy meghiúsult az utazás... :(

Fermel!

Látom a vonatoktól nem tudtok elszakadni, még a végén Benji vasutas lesz?? :wink:

viccet félretéve, klasszak a képek, mint mindig...
apropó képek: úúúgy szeretnék én is mutatni magunkról, de béna vagyok még mindig...esetleg valakinek küldhetnék 3 db képet, felrakás céljából? :oops: :oops: :oops:
(az egyik pocakos kép rólam :) )

PAGA!

Olyan jó, hogy újra itt vagy!!!!
Én nagyon megértelek Téged...de most már maradj kérlek, mert hiányoztál nagyon :(

Fanny!

Örülök, hogy Anyukádnak nem lett nagyobb baja...szegényke, azért nagyon megijedhetett :(

Tesz-Vesz: sajnálom, hogy belefutottál egy ilyen inkorrekt emberbe, jól tetted, hogy megírtad a véleményed :evil:

már én sem nézegetek annyit (sajnálom rá az időt) , de nekem ezek szerint óriási szerencsém volt eddig az eladókkal :wink:
mindegyik nagyok korrekt volt, és szépek a babaholmik amiket vettem :)
még egy kismamapulcsit várok a jövő héten, amit most nyertem meg, aztán abbahagyom egyelőre, mert a többi dologból, ami hiányzik még (babakocsi, ágy, pelenkázó stb. ) inkább újat vennék...

ruhatára már tekintélyes az ifjú hölgynek, már szinte csak pelenkát és babaápolási cuccot kell venni :) :) :)

a Karácsonyi ajándékok beszerzését is megkezdtem, már egyre nehezebb mászkálnom, így szeretnék letenni róla nov közepéig...

teszek képet Maja ajándékairól, nagyon jó áron sikerült beszereznem őket ( www.játsszvelem.hu)
ez a zenélő forgó pl. a Quelle katalógusban 16.000Ft :evil: , én 9.800-ért rendeltem...
a "királylányos" pihenőszék 13.000Ft, a Brendonban 25.000Ft alatt nem találtam, és azok nem is voltak ilyen szépek (és nőcisek :) )

én olyan boldog vagyok, hogy újra kislányom lesz!!!!! :) Kép

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Kép

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Fanny!

Én szívesen elküldöm Neked a 2007-es Keresztszemes Évkönyvet, ingyen és bémentve, hiánytalanul :) (remélem, megtalálom)

mindig megveszem, de persze időm az nincs rá :roll:

most Maja ágya fölé szeretnék két képet kivarrni, remélem elkészül, mire megszülök... :wink:

priviben küldj légyszíves posta címet!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila!

Nekem elküldheted a képeket, szívesen felrakom. De mi a probléma? Ha ezeket fel tudtad tenni, akkor a saját képeidet is ugyanígy kell.
Priviben megküldöm az emali címemet.
Éva
fanny01

Sziasztok!

Paga! De jó, hogy jöttél :lol: :lol: :lol: ! Gyere sűrűbben!!!

Melcsi! KÖszi, átadtam :lol: ! Milyen talpraesett Emeséd!

Judit! Igen, Emese is szívesebben eszik az enyémből hiába szedem neki ugyanazt!

Fanny! Szomorú, hogy így jártál, ez ronda dolog volt az illetőtől! Azért nekem az a tapasztalatom, hogy általában rendesek és segítőkészek az eladók! Jól tetted, hogy megírtad a véleményed, legalább más nem jár így! (én mindíg megnézem az értékeléseket mielőtt vennék valakitől) Jobbulást Anyukádnak, remélem tényleg nem lett komoly baja!!

Melinda! Mostmár tényleg írigy vagyok, hogy ilyen sok jó helyre eljuttok Benjivel :) ! Itt meg alig van valami rendezvény, de ha van, akkor meg tele van ..... izé, hát olyan emberekkel akiket én nem kedvelek :? 8) :oops: ! Nagyon jók a képek :lol: !

Sheila! De jó, hogy ilyen boldog vagy :lol: :lol: :lol: ! Szépeket vásároltál a kishölgynek, és a neve is szép!! Méhecske... aranyos...! Én is minden évben elhatározom, hogy már októberben elkezdem a karácsonyi vásárlást, aztán nem lesz belőle semmi.... HÁtha az idén... :lol: !

Emese itt csikorgatja a fogát a hátammögött, pedig még csak 5 van kint teljesen :lol: !
Alexet ma átírattam a másik iskolába, holnap már ott kezd. Nagyon örül neki, valahol én is, mert azért igaza van, hogy olyan szakmát nincs kedve tanulnia ami nem érdekli. Remélem itt már csak jó jegyei lesznek! (megfenyegettem, hogy ha nem akkor átíratom Miskolc legszörnyűbb szakmunkásképzőjébe motortekercselőnek 8) :lol: )

Icus, Regi, Bea hogy vagytok?

Na, megyek játszani :lol:

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Paga
De jó hogy jöttél! Hiányoztál!
Gyere gyakrabban!

Mandula
Elmaradt végül teljesen a délelőtti alvás? Nálunk 1 éves kora után nemsokkal állt át a napi 1 alvásra Anna. Pedig most milyen jó lenne ha délelőtt és délután aludna, mert akkor a legszebb napsütéses órákban mehetnénk sétálni. Ma fél 11 kor is még nagyon hideg volt, főleg az árnyékban, és ugye ott van a hinta... addigra lett a legjobb idő mire haza kellett jönni ebédelni, aludni. Délután ha lemegyünk, az sem jobb, uzsonna után mire leérünk 4 óra, egykettőre hideg lesz ahogy megy le a nap. Szóval ne sürgesd azt az alvás-változást :wink:

Fanny
Akartam írni a múltkor, az éjjeli rendelésre reagálva: szerintem ez egyáltalán nem normális, sőt, felháborítónak tartom. Ugyanis babák-mamák élete, egészsége múlhat azon hogy az orvos túlhajszoltan esetleg rossz döntést hoz egy kritikus pillanatban... :evil:
Remélem tetszeni fog a könyv az illetékesnek és hasznos segítség lesz.
A Teszveszes esetet sajnálom, én még nem futottam bele ilyenbe, pedig elég sokat vásárolgattam, de mindenki nagyon korrekt volt. Szerintem ez a ritka kivétel.

Judit
Nálunk is van az evéssel ilyen, hogy nem jó a saját tányérából az étel, meg sem kóstolja Anna, csak apáéból, ugyan azt. Vagy csak nagykanállal. Újabban azzal hoz ki a sodromból hogy ránézésre eldönti hogy ő azt nem szereti, megkóstolni nem hajlandó, pedig biztos ízlene- főleg ha olyasmit főzök amit még nem evett, nem ismerős a kinézete, vagy talán olyasmire hasonlít amit nem szeret, nem is tudom néha mi a baja mikor csak rázza a fejét és löki el a kanalat, s persze kiabál mert éhes... Mert az rendben van ha megkóstolja és nem ízlik, de hogy meg se kóstolja???? Ha valahogy sikerül a szájába csempészni, általában nyert ügyem van, de ez nem mindig sikerül, ki hinné micsoda erő és ellenállás van egy ekkora gyerekben... :shock:
Anyám ha eteti, ilyenkor úgy tesz mintha meg akarná enni előle, de ezzel nem lehet hatni rá, sőt onnantól kezdve tolja a kanalat az ő szájába nagy vigyorogva :lol:

Erre kinek van jó ötlete :?:

Melcsi
Pöri nem sírt mikor el akarták venni a motorját? És ő nem szokta mások játékát elvenni-elkérni? A játszótéren Anna is gyakran megkívánja a mások motorját, ilyenkor én mindig megkérdem az érintettet hogy kipróbálhatjuk-e ( úgyis csak 1 percig kell) Egyik nap vettem neki babakocsit, levittük a játszóra, rá sem hederített, de amint odajött egy kislány elkérni, éktelen ordítást rendezett.
Most már nagyon él benne a birtoklási vágy, a Mondókásklubban a ritmushangszereket minden gyerek szépen visszaadja amikor elkérik, kivétel Anna, csak szorongatja és rázza a fejét. Pedig mondtam neki, meg kell tanulnia ha valamire azt mondom: kérem, akkor oda kell adni. Reggelenként ezt gyakoroljuk a fürdőszobában is, megkaparintja a csillogó fogkrémes tubusomat, és nem adja. Egy darabig hagyom had játsszon vele, aztán határozottan szólok: vége, kérem – és ha nem adja, elveszem. Napról napra jobban megy, először nagyon bőgött de úgy látszik lassan megtanulja.

Melinda
Megnéztem a vasutas linket, nagyon tetszik, ha Anna nagyobb lesz, elvisszük őt is a Vasúttörténeti Parkba. Gondolom lányok is élvezik. Én még nem voltam ott, de ovisoktól hallottam milyen klassz hely.
A Művészetek Palotája azért is jó, mert Csepelről is könnyen elérhető, akár BKV-val is :D Benjit mennyi idős korától vitted ilyen rendezvényekre? Régen mindig irigykedve olvastam a Marcibánya tér vagy a Millenáris programjait, de annyit utazni innen kisgyerekkel nem érdemes. Ez legalább viszonylag közel van nekünk.
Voltatok már valamilyen ovis programon?

Sheila
Szép neve lesz a Kicsilánynak! Szép dolgokat vettél neki. A nagyobbak nem irigykednek, vagy ők is kapnak ilyenkor valamit?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

A múlt héten egészségnap volt Éviék iskolájában. Elmondása alapján nagyon jól sikerült. Gyümölcsöt kellett bevinni, és mivel mindenki nagyon rendes volt, rengeteg gyümi jött össze. Minden szünetben más-más gyümölcsöt kóstoltak meg a nebulók. Voltak "előadások" és vetítés is az egészséggel kapcsolatban. Kislányom úgy jött haza, hogy meg kell néznünk a ciki a cigit. Persze nem értettem, de kiderült, hogy ez egy honlap címe. Megnéztük és nekem nagyon tetszik, ezért megosztom veletek:

http://www.cikiacigi.hu

Szerintem magáért beszél, nagyon jó és nálunk már a hatás is megvolt. Piacról hazafelé sétáltunk, szembe jött három kamasz (max. 16 évesek) és mindnek a kezében ott volt a cigi, és az egyik csúnyán, krákogva köhögött. Évi pedig jó hangosan azt mondta nekem, hogy "Ez a cigitől köhög, mert az megköhögtet."

Fanni
A nőgyógyi extrém rendelésén én is agyalok egy ideje, de csak nem találtam semmi értelmes magyarázatot rá. Félő, hogy tényleg túl sokat vállal. Ilyet egyébként még senkitől nem hallottam....

Rohannom kell, most nem tudok többet írni.

Bea, Timi :?: :?: :?: Írjatok pár sort!!!
regina3

csak 1 gyors 1kezes bekukk, lukuval ölemben. vasárnap kereszteltük,igyekszem a képekkel.
icus
de itt mindenki mindenki játékával játszik, de ilyen hirtelen és agressziv megnyilvánulást még nem tapasztalt. a gyermek lelökte a mociról, amin ült. egyébként ha nincs rajta, nem zavarja, nem szokta figyelni a parkoló játékait és ő is arra ül rá, ami épp üres. ezért nem értette a dolgot.
megyek, majd jövök.

melcsi1967

Sziasztok Lányok!

Vége a pakolásomnak. Mostmár leszek.

Kitaláltam az evéssel kapcsolatban, hogy oránként eszik pár falatott. A nagytányér és a nagykanál még mindig nyerő.

Nemtudom mondtam e , hogy a kisfiam jön megy egész nap nem volt kapaszkodos időszaka. Csak nekiindult a szobába és azota már a füvön is megy neki. Úgy koncentrál a küszöböknél és sikerül neki.

Tegnap összevásároltam mindenféle gyümölcsöt, zöldséget, joghurtot, hogy mi izlik a Robikának. Lehet hogy uj izekre vágyik. Tegnap este halaskenyeret evet.

Mit szoltok, hogy szombaton is kelhetünk mert suli lessz...

Sziasztok
Vendég

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép Kép
Na sikerült feltölteni.
A 2. képen remélem kivehető, hogy Luku 2 kézzel huzza magát oldalra, sőt tegnap a fejét is felbiccentette hozzá, ám a pocak na és a kerek popsi nehéz még ahhoz hogy sikerüljön hasrafordulni :D
Na és a torta, tetszik?

Melinda!
Mi is el fogunk látogatni erre a vonatos helyre, Emesét is roppant érdekli már most a vonat.
Mandulácska!
Átiratkoztatok? Reméljük ez tényleg testhezálló lesz Alexnak.
Regina!
Sajnos, az a baj, hogy kicsinek ugyan tényleg elitélik a gyerkőcök a dohányzást, ivást, aztán mégis rengetegen válnak a rabjává, mint pl. a fiam is a bagónak. A mi egész, nagy családunkban sem dohányzik senki, aztán Ő mégis :evil: :cry: Hogy lehet ez??? Tiltani nem tudod, nincs értelme, nem fáj (jó darabig), és ugye egy fiatalnak még fényévekre vannak a 40-es évek... pedig milyen hamar kopogtatnak... És a társaság, az mindent visz, mondhatsz otthon bármit. Nálunk pl. még nem fordult elő olyan lány, aki ne bagózott volna, hiába ugatok a fiamnak, hogy milyen büdös egy bagós szája, milyen nőietlen dolog, stb, azt mondja, nem is ismer olyat, aki ne szivná :evil:
Mennem kell, "mama" van!

melcsi1967

Ja, a sárga ballonkabátban van Lukács bácsi, akiről Luku a nevét kapta.

melcsi1967

Sziasztok!

Icus! Még alszunk délelőtt, nem is sürgetem a változást csak a múltkor volt két nap amikor nem akart aludni. Szerencsére a mi szép nagy birtokunkon ( :mrgreen: ) mindíg süt valahol a napocska!

Judit! Nagyon ügyes Robika, hogy már megy :lol: ! Én is szoktam joghurtot adni Mesének, de most úgy tűnik, hogy szívesebben eszik darabosat. (szoktam bele rakni babakekszet)

Regi! Több ilyen egészségnap kellene, persze a középiskolákban sem ártana....

Melcsi drága! Most sem tudok mást mondani, csak hogy szépek vagytok :lol: ! Luku is nagyon ügyes nagyfiú már, hogy rohan az idő! A torta finom volt :lol: ?

Alex már tegnap óta a másik suliba jár. Hát kicsit "linkebb" iskola, de sajnos máshol nem tud szakácsnak tanulni.
A cigiről: ma vitt valaki a suliba vizipipát (nem tudom mi az és hogy működik) , és kínálták Alexet is és azt mondta, hogy most nem kér, hogy ne cikizzék. Az osztályukban mindenki cigizik szinte, meg a suliban nagyon sokan. Hát a hideg kiráz ha arra gondolok, hogy Alex azért fog rászokni, hogy ne cikizzék....
A másik ami még nagy gondom, hogy a barátnőm folyton panaszkodik a 15 éves keresztfiára, hogy éjszaka jár haza, meg hogy iszik ilyenek.
Én nem fogom Alexet 15-16 évesen elengedni hajnalig bulizni, de gondolom akkor ciki lesz az is.... Mi a véleményetek??

Nem tudom mondtam-e, hogy Emese a múlt hét óta Emmát (az egyik kutyinkat) Mmma-nak vagy mama-nak hívja. És a mesekönyvben levő cicát ha meglátja akkor mindíg mondja, hogy sziszi :lol: . Mostmár szeret úgy lépegetni ha fogjuk a kezét.

Na, mennem kell.

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Háááááát, ez az itthonlét, nagyon kimerítő! Bár, biztos az is benne van, hogy sokat ugrálok a mama körül, kb. ötvenszer mentem fel az emeletre ( jó magas), minden nap főztem, (sütöttem), ma még könyveltem is.

Melcsi!

Na, volt "bejelentés" a kesresztelőn? Nagyon szépek vagytok ( apuka nagyon csini az öltönyben), a torta is különleges.

Mandula, Regi!

Majd holnap írok erről a cigi témáról. Egyébként itt is minden barát-barátnő dohányzik. ( kivéve a K.)

Icus!

Megvárom a többi aukciót is és akkor megbeszéljük, hogy mit vennék meg. Jó?

Judit!

Engem megnyugtat, higy szombaton is kell menni dolgozni. Pont elég lesz utána a hosszú hétvége. Bár szerintem a gyerekem nincs ezen a véleményen.

Sziasztok Éva
fanny01

Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -

Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h
Helyszíne: Otthon Művelődési Ház – Soroksár
Bp. XXIII. Ker. Szitás u. 112
(a Hősök terei Templomtól egy percre)

Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini - A bohémélet, Gounod - Faust, Donizetti - A szerelmi bájital
és Donizetti - Don Pasquale című operáiból!

Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
„Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!”
Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban, vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000 Ft/fő
név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

Melcsi!
Gyönyörü torta! Olyan finom is volt amilyen szép? Olyan jo kisbabát látni, pedig még pár honapja még a Robikám is pici volt. Csak vigyázz az ari képeiddel mert mindenkinek meghozod a kedvét egy kisbabához.

A kisfiam mindenre mostanában azt mondja: BÁ. Az apukája mostanában alig látja. Reggel mikor hazajött átöltözött és ment a szekrény felé, odament a kisfiam és rámutatott a szekrényre és mondta: BÁ. Erre a férjem megkérdezi: Milyen bácsi van a szekrénybe? :lol:

Sziasztok
Vendég

Judit!
Hát, remélem hamar rátalálsz Robika szája izére. Sajnálom hogy nem tul jó evő, én nem tudom mit csinálnék.
Örülök hogy elkészültök lassan. :) Bácsi a szekrényben :lol:
A képeket szándékosan teszem fel, hogy minél többen szüljenek minél több babát, és átélhessék mások is ezt a csodát, látni pl. két ilyen picikét együtt növekedni. Én ha most lenne még 10 évem, bizony annyit szülnék, amennyit ad a sors! Ennél nagyobb boldogság nincs!
Mandulácska!
Nincsenek jó hireim buliügyben. Bizony viszik egymást a hülyeségbe. Én nem is értem, hogy ez a generáció hogyan fog beállni a sorba dolgozni, gyereket szülni. Máté pl. mesélte, hogy több olyan lányt is ismer, akik terhesen, nagy pocakkal jártak bulizni, valaki egy buliban csinálta fel őket, dehát hiába a pocak, azért nem maradhatnak le semmiről. Megszülték a gyereket, aztán a mamának lepasszolva minden megy tovább. És persze pocakkal is bagó meg ivás. Hogy a bulikban nincs józan lány, és képzeljétek, hétközben is vannak koncertek, bulik, ugyanugy mint hétvégén. Ugyan én nem tudom kik járnak el hétközben, de biztos van akit nem zavar a másnapi munka-iskola. Egyébként nálunk is a középiskolával kezdődött, az egyetlen vigaszom, hogy ebből is ki lehet öregedni, a fiam lassan már aggastyánnak számit az ilyen helyeken (elmondása szerint kb 13-14 évesek a leglelkesebb buliba járók). Ő mostmár azért nem megy minden hétvégén, és szerencsére, mióta jogsija van, kocsival megy, és akkor tuti nem iszik. Mi pl. ezért is szeretnénk valami messzi békés vidékre költözni, ahol nem merül fel talán ilyesmi, persze ehhez megfelelő távolságban kell lenni minden nagyvárostól.
És hát a vizipipa... abba mint tudjuk bármit bele lehet tölteni... Majd meg is kérdezem Mátét, náluk is volt-e ilyen a suliban, de talán nem volt az övé ennyire durva, mert össz. 160 ember járt oda. Nagyobb helyeken jobban el lehet vegyülni ilyesmivel.
Nem egyszerü a kamaszokkal, sajnos midnen ciki, amit nem ugy csinál, mint a többi, és manapság a rendes gyerek lóg ki a sorból. Vagy beadod elit helyre, gimibe (már amelyikben nincs ugyanez), akkor meg egy könyvmoly lesz belőle, aki örökösen tanul mert ott meg azzal kell megfelelni. Hát nem is tudom melyik rémesebb. Nincs normális, nyugodt gyerek, valami baj szinte mindegyikkel van.
Fanny!
Remélem Anyukád jobban van, gyógyulást Neki! Te most miatta nem mentél dolgozni?
Sajnos nem volt mit bejelenteni, de azért piszkáltam egy kicsit azokat, akik magukra vehették :wink: Mondtam, hogy "pedig gondoltam, megnézném ki milyen arcot vág",
A torta pedig nagyon-nagyon finom volt, össz. 2 szelet maradt estére belőle.
Sheila drága!
Örülök hogy jól pihentetek! Buztos hasznos lesz az intimtorna!
Maja- szép lesz! Látom, stilusosan választottad a függőt is! :D Szép dolgokat vettél Neki! Mostmár nem mentek sehova pocakkal?

melcsi1967

Melcsi!

Bizony a lányod nem úgy tűnik a képeken, mint akit megviselt a kistestvér érkezése. Hihetetlen derűs a fotókon. Luku meg tényleg olyan kis nyugisnak látszik. Gratulálok hozzá, hogy már ilyen ügyes!
A torta valóban nagyon guszta. Gondolom, hogy olyan finom is lehetett, mint amilyen szép, ha ilyen hamar elfogyott.

Mandula!
Gratulálok Emese új tudományához!
Bizony a lehetséges programok tekintetében tényleg nagy előny, hogy budapestiek vagyunk. Az meg már külön szerencse, hogy mióta létezik a Művészetek Palotája, azóta nem kell feltétlen a város másik végébe menni egy különleges programért. Bár itt Csepelen is vannak gyerekműsorok a művelődési házakban.
Ha szerencséd van, akkor talán a fiad nem jár el annyit bulizni. Bár az igaz, hogy most nagyon nagy divat a fiatalok között a rendszeres bulizás és sajnos az ivás is. Ez minket sem került el. Péter fiamnál most, mióta dolgozik, már leáldozóban van a dolog. Nem mondom, hogy nem jár egyáltalán, de már nehezebb megszerveznie. Szerencsére az ő baráti körében a hét közbeni bulik nem jellemzőek. Ő pedig most sokszor dolgozik hétvégén is, így nem tud csatlakozni a többiekhez. Na, de sebaj, Bence mindjárt követi.(csak nehogy egy kicsit is könnyebb legyen!)
A vízipipa alapvetően nem rossz dolog, ha csak aromát tesznek bele. Abban viszont Melcsinek teljesen igaza van, hogy lehet bizony abba mást is tenni.
A dohányzás nálunk is úgy alakult, mint Melcsiéknél. A családunkban senki nem dohányzik (se a nagyszülők, se a húgomék), mégis sajnos Péter cigizik. Pedig én nagyon-nagyon utálom!!!! Mindenesetre a Regina által ajánlott honlapot mindkét fiamnak megmutattam.
Lehet, hogy én voltam figyelmetlen, de miért is kellett Alexnek iskolát váltania?

Regina!
Köszönöm én is, hogy felhívtad a figyelmünket erre a honlapra. A nagyoknak már megmutattam. Egyébként én annyira nem szeretem a cigarettát és hangot is adok neki, hogy ezt már Benji is keményen érzékeli. Már többször előfordult, hogy ha valahol meglátott valakit dohányozni, akkor ő is hangosan megjegyezte, hogy „Anya, cigarettázik a bácsi(néni)!” Kár, hogy azt a hangsúlyt, ahogy mondani szokta, itt nem tudom visszaadni. Lehet, hogy csúnya dolog, de én bizony nem szoktam ilyenkor leállítani őt, hanem még rá is kontrázok, hogy bizony ez tudod milyen rossz dolog!(betegek leszünk tőle, büdös, sokba kerül stb.)

Judit!
Most már akkor gyere gyakrabban! Kisfiad nagyon ügyes. Jól emlékszem, hogy még csak nemrég múlt 1 éves?

Icus!
Ovis programon még nem voltunk. Ugyan azt ígérték, hogy majd szólnak, de lehet, hogy nekem kellene egy kicsit aktivizálni magamat.
Benjivel 9 hónapos kora óta járunk a Művészetek Palotájába a vasárnapi Cifra Palota rendezvényre. (persze közel sem minden héten) Ott az előadások is kötetlenebbek, mint egy hagyományos színházi előadáson, valamint van gyerekjátszó is. 10 és 15 hónapos kora között talán háromszor voltunk igazi előadáson is a Fesztivál teremben vele. Opera keresztmetszetek voltak gyerekek számára. Na persze nem ilyen kis gyerekeknek. Viszont ő a babakocsiban üldögélve nagyon türelmesen elhallgatta a zenét vagy jókat aludt, így őt is bevittük magunkkal.(igazából Bence miatt mentünk azokra az előadásokra)
Kb.15 hónapos korában voltunk egy Halász Judit koncerten, azt is szépen végighallgatta.
Ehhez képest a tavaly karácsonyi orgonahangversenyről ki kellett jönnünk, illetve Mikuláskor volt egy Mesezenekar koncert, ahol elég sokat kellett szaladgálnom utána. Ez a két előadás volt összesen, ahol nem volt igazán türelmes. Szumma szummárum igazából szerintem kb. 2 éves kortól érettek a gyerekek arra, hogy igazi élményként éljék meg ezeket az előadásokat. Akkor már maradandóbb emlék, mesélnek is róla később.
Én most azt tervezem, hogy karácsonykor elviszem őt a Thália Színházba a Diótörőre. A Balettintézet növendékei adják elő. Az Operába nem merek jegyet venni, mert ott nagyon drága. Ha esetleg ki kell jönnünk, akkor igen drága mulatság lenne.

Sheila!
Nagyon szép dolgokat vettél Majának. Ugye milyen izgalmas ez a készülődés? Akárhányadik gyerekét is várja az ember, ezt egyszerűen nem lehet megunni.
Tényleg nagyon jó lenne, ha láthatnánk már rólatok képeket. Patrik nem tud segíteni?

Tegnap fogadóórán voltam Bencénél. Nem mondom, hogy fényes jegyei vannak, de minden tanár egybehangzóan azt mondta, hogy véletlenül se engedjük szakközépiskolába. Talán már írtam korábban, hogy Bence a barátja miatt mindenáron abba a szakközépiskolába akar jelentkezni, ahova Péter is járt 2 évet. Hihetetlen rossz szellemiségű iskola, a fiúkat kifejezetten utálják. (persze fejétől bűzlik a hal!) Itt hátrány!! volt, hogy pedagógus vagyok. Bence mindezek ellenére tántoríthatatlan, persze a háttérben a barátja áll.
Egy dolog, hogy a lábamat nem tenném be ebbe az iskolába, a másik viszont, hogy nem Bencének való. A kémia-fizika tanárnője annyira dicsérte a fogadóórán, hogy már szinte zavarban voltam. Ezt a tanárnőt nagyon sokra tartom. Nem csak a jegyeket nézi, hanem a gyerekben rejlő lehetőségeket is. Nagyon jól fel tudja mérni, hogy ki az, aki csak magol és ki az, aki tehetséges. Azt mondta, hogy bátran írjunk be akár elérhetetlennek tűnő iskolákat is a reálisnak tűnők elé. Így, ha bekerül egy erősebb helyre, akkor ott az elején ugyan kicsire össze fog menni a gyerek a sok jó képességű gyerek között, de ez ösztönző is lesz. Semmit nem jelent, ha esetleg most a linksége miatt van lemaradása, de az ilyen közegben meglesz az ösztönzés arra, hogy tanuljon és a tanárnő szerint Bence minden további nélkül fel tud jutni a megfelelő szintre. Most ugye nincs ami hajtsa, gyakorlatilag a fiúk között nincs aki jobb lenne nála. Néhány lány pedig inkább csak a szorgalma miatt eredményesebb nála. Lényeg, a lényeg meg kell küzdenünk a gyerekkel, hogy nehogy már a barátjától függjön a jövője. Nehéz menet lesz!

Most már jó éjszakát mindenkinek, lassan reggel lesz!

Melinda
fermel

Jézusom, Melinda, mit csinálsz Tehajnali fél kettőkor?????????

Igen, Melcsi a mama miatt voltam otthon, de ma már dolgozom. de most nem érek rá irogatni, majd holnap jelentkezem.

Sziasztok Éva
fanny01

Melcsi!

Boldog névnapot Lukácsnak!!!

Éva
fanny01

Szia Melcsi!

BOLDOG NÉVNAPOT a nagyfiunak.
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X