Sziasztok!
Paga
De jó hogy jöttél! Hiányoztál!
Gyere gyakrabban!
Mandula
Elmaradt végül teljesen a délelőtti alvás? Nálunk 1 éves kora után nemsokkal állt át a napi 1 alvásra Anna. Pedig most milyen jó lenne ha délelőtt és délután aludna, mert akkor a legszebb napsütéses órákban mehetnénk sétálni. Ma fél 11 kor is még nagyon hideg volt, főleg az árnyékban, és ugye ott van a hinta... addigra lett a legjobb idő mire haza kellett jönni ebédelni, aludni. Délután ha lemegyünk, az sem jobb, uzsonna után mire leérünk 4 óra, egykettőre hideg lesz ahogy megy le a nap. Szóval ne sürgesd azt az alvás-változást
Fanny
Akartam írni a múltkor, az éjjeli rendelésre reagálva: szerintem ez egyáltalán nem normális, sőt, felháborítónak tartom. Ugyanis babák-mamák élete, egészsége múlhat azon hogy az orvos túlhajszoltan esetleg rossz döntést hoz egy kritikus pillanatban...
Remélem tetszeni fog a könyv az illetékesnek és hasznos segítség lesz.
A Teszveszes esetet sajnálom, én még nem futottam bele ilyenbe, pedig elég sokat vásárolgattam, de mindenki nagyon korrekt volt. Szerintem ez a ritka kivétel.
Judit
Nálunk is van az evéssel ilyen, hogy nem jó a saját tányérából az étel, meg sem kóstolja Anna, csak apáéból, ugyan azt. Vagy csak nagykanállal. Újabban azzal hoz ki a sodromból hogy ránézésre eldönti hogy ő azt nem szereti, megkóstolni nem hajlandó, pedig biztos ízlene- főleg ha olyasmit főzök amit még nem evett, nem ismerős a kinézete, vagy talán olyasmire hasonlít amit nem szeret, nem is tudom néha mi a baja mikor csak rázza a fejét és löki el a kanalat, s persze kiabál mert éhes... Mert az rendben van ha megkóstolja és nem ízlik, de hogy meg se kóstolja???? Ha valahogy sikerül a szájába csempészni, általában nyert ügyem van, de ez nem mindig sikerül, ki hinné micsoda erő és ellenállás van egy ekkora gyerekben...
Anyám ha eteti, ilyenkor úgy tesz mintha meg akarná enni előle, de ezzel nem lehet hatni rá, sőt onnantól kezdve tolja a kanalat az ő szájába nagy vigyorogva
Erre kinek van jó ötlete
Melcsi
Pöri nem sírt mikor el akarták venni a motorját? És ő nem szokta mások játékát elvenni-elkérni? A játszótéren Anna is gyakran megkívánja a mások motorját, ilyenkor én mindig megkérdem az érintettet hogy kipróbálhatjuk-e ( úgyis csak 1 percig kell) Egyik nap vettem neki babakocsit, levittük a játszóra, rá sem hederített, de amint odajött egy kislány elkérni, éktelen ordítást rendezett.
Most már nagyon él benne a birtoklási vágy, a Mondókásklubban a ritmushangszereket minden gyerek szépen visszaadja amikor elkérik, kivétel Anna, csak szorongatja és rázza a fejét. Pedig mondtam neki, meg kell tanulnia ha valamire azt mondom: kérem, akkor oda kell adni. Reggelenként ezt gyakoroljuk a fürdőszobában is, megkaparintja a csillogó fogkrémes tubusomat, és nem adja. Egy darabig hagyom had játsszon vele, aztán határozottan szólok: vége, kérem – és ha nem adja, elveszem. Napról napra jobban megy, először nagyon bőgött de úgy látszik lassan megtanulja.
Melinda
Megnéztem a vasutas linket, nagyon tetszik, ha Anna nagyobb lesz, elvisszük őt is a Vasúttörténeti Parkba. Gondolom lányok is élvezik. Én még nem voltam ott, de ovisoktól hallottam milyen klassz hely.
A Művészetek Palotája azért is jó, mert Csepelről is könnyen elérhető, akár BKV-val is
Benjit mennyi idős korától vitted ilyen rendezvényekre? Régen mindig irigykedve olvastam a Marcibánya tér vagy a Millenáris programjait, de annyit utazni innen kisgyerekkel nem érdemes. Ez legalább viszonylag közel van nekünk.
Voltatok már valamilyen ovis programon?
Sheila
Szép neve lesz a Kicsilánynak! Szép dolgokat vettél neki. A nagyobbak nem irigykednek, vagy ők is kapnak ilyenkor valamit?