Sziasztok!
Próbálok rövidíteni a mondandómon,de nem biztos,hogy sikerülni fog.Egy kicsit le vagyok maradva ezért mindenkitől elnézést kérek,aki már túl van ezeken a témákon. Szóval:
EVU: Boldog szülinapot kívánok /bocsi,hogy csak most/!
ViKY: Beni igazán nagyon édes!
Ugyanezt tudom mondani MELI RÉKÁJÁRÓL.
PUMPÓKA fiai már kész legények! Hogy örülne az én apám ilyen unokáknak!Eddig csak lányok vannak a családban.
Zsófi!Köszi a vonalzós jótanácsot, amint látod,megfogadtam.
Szóval ma voltam terhesgondozáson,hát mit ne mondjak, elég kellemetlen élményekkel tértem haza.A dokimmal úgy beszéltük meg, hogy a 2. emeleti uh-nál találkozunk.Odamentem, legalább 8-10 kismama várt már a sorára.A dokim megérkezett és bevitt soron kívül./Talán mert főorvos,-így gondolom elsőbbséget élvez/ A lényeg, hogy ott mindenki a hátamba állította volna a nagykést,jó hangosan tették a megjegyzéseiket. Egyrészt megértem a felháborodásukat, másrészt én már borzasztó sok időt töltöttem a várótermekben esetenként 3-5 órát is, /állva, mert nem volt elég ülőhely/, de sosem szótam be senkinek hangosan és durván. Aztán hoztak egy csajt a BMC-ből,köntösben, méhen kívüli terhességgel, utánam őt is megvizsgálta a dokim. Addig én kint várakoztam, úgyhogy újra megkaptam a magamét.A kismamák akkor azon csámcsogtak, hogy "most egy másik csókos van bent ".Szegény csajszit kocsin tolták ki- kíváncsi volnék, tényleg szívesen lettek volna-e a helyébe.Aztán beszélgettünk a dokival egy másik szobában, kérdeztem, hogy mindíg ilyen nagy a tumultus az uh-nál?Azt mondta, hogy az átépítés miatt van ez is, lesznek majd új szülőszobák /remélem nekünk már az jut/.Hogy mást is újítanak, vagy bővítenek-e, nem tudom. Aztán még egy kicsit hozzátett a jókedvemhez:-tájékoztatott a koraszülés kockázatairól.Szülhetek 28 hetesen, 1000-1100g-os babákat, akiknél nagy a veszélye a tüdőelégtelenségnek,vagy az agyvérzésnek./hacsak nem halnak el akár a 22. héten már , csak úgy spontán./ Persze ezt nem ilyen tömény adagban kaptam meg, de ez volt a lényeg. Igaz, nem szabad erre gondolnom és készpénznek vennem, járhatok sokkal jobban is. Ti hogy döntöttetek volna, amikor a 12. héten felajánlják a "redukciót",vagyis , hogy az egyik babát megszúrják, ő meghal,de elveszíthetjük a kistestvérét,de akár mindhármukat is,vagy lehet,hogy egy egészséges,egy fogyatékos és egy halott babám lesz. Mi nem akartuk őket elveszíteni, ha már így alakult 3 sikertelen lombik után, úgy gondoltuk, rábízzuk magunkat a Jóistenre.
Bocsánat, ha egy kissé lehangoló voltam, de muszáj volt kiírnom magamból.A férjem is nagyon szomorú lett a hírek hallatán.Amúgy a súlyom sem a legideálisabb, ez is ma derült ki, de most ez nem érdekel, úgysincs kedvem vacsizni.
Evu!Neked már közel a vég, nagyon szurkolok! azért még remélem maradsz velünk egy kis ideig, de ha megszületik a bébi, ugye értesítesz minket valahogy?
Most megyek, átadom a gépet a férjemnek.
pá!