Új privát üzeneted érkezett!

csajok, nagyon köszönöm a jokivansagokat!! :lol:

Bogi, a szamodat elmentettem :wink:
Vendég

Kép

Kép
Kép
meli30

[quote="fatima"]
írta:
fatimaBogi! A rágókáról szerintem Evunak és Nikinek akartál írni! :) :wink: :)
:)

Bocsi, valóban! Mindenesetre a pingvines rágóka úgy tűnik mostanság nagyon menő :lol:

Kép
bogen

[quote="kerekpocak"]
írta:
kerekpocakbogen: sztem ez főleg genetika. én nem hiszem h krémekel megelőzhető. van aki keni és csíkos, van aki meg soha és semmi. de persze azért próbáld ki!

Mindenképp próbálkozom valamivel, mert én már nem megelőzni akarom csak legalább a tűzvörös csíkokból halvány rózsaszínt csinálni... ha lehet!!! Csak az a furi, hogy eddig semmi, s most pont a finishben pótlom be ilyen durván.... :oops:

Kép
bogen

[quote="evu"]
írta:
evuBogi, a szamodat elmentettem :wink:

Én pedig a Tiédet! Hátha... :wink:

Zizi is velünk egyidőben van, most priviztem vele is... még a végén összejön a kis csapat!!! :lol:

Kép
bogen

soszoro, kerekpocakzsófi írását tudom csak erősíteni. mostani bentlétemkor két kismama is szült nála, az egyik mindkét gyermekét nála szülte császárral, a másik elsőszülött volt, normál szülése volt, és mindkettő nagyon elégedett volt.
(most azért tudok én is többb mindnet, mert az 5 ágyasban kezdtem, és utána kerültem át 3 ágyasba, ahol pont "körforgalom" volt.)

na megyek, mert hulla vagyok, csak gondoltam, segítek.

ja gratula a 3ikres anyukának!!!!

Meli, Réka nagyon szép!

Nyuszi, Gratula Neked is!

További jó pocinövesztést mindne kismaminak! jó éjt, szép álmokat!
mazsolák

Lányok, nekem a legtöbben terhességi csíkok ellen a Milupa krémet javasolták, DM-ben, Rossmannban kapható, kb. 1.100 Ft egy tubus, és tényleg nagyon klassz. A csengőlinkáról is azt mondják, hogy jó, de azt még nem próbáltam.
Viszont szerintem a Vichy olyan k....a drága, hogy mire vége a terhességnek, kb. egy babaágy árát kiadja rá az ember.....

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Soszoro!
Azt meg tudom erősiteni, hogy Kostic doki nagyon aranyos, jófej. Én ugyan nem szültem nála, de mütött 3 éve (el kellett vetetnem egy babát) és pont ő volt ügyeletben, ő csinálta. Teljesen együttérzett velem, fogta a kezem a mütőben, mig el nem aludtam, megsimogatta az arcom és mondogatta, hogy nincs semmi baj, ne hibáztassam magam, van hogy olyat kell tenni, amit az ember nem akar. Szóval nagyon emberséges doki. Én csak jót tudok róla mondani. Nem is bánnám, ha ő lenne ügyeletben, amikor szülök. :)
Ági
Vendég

Sziasztok, jó reggelt!

Alig aludtam az éjjel és fáj néha a szeméremcsontom, meg forgolódásnál az alhasam... ez mit jelent, tapasztalt anyukák?!
Ezek volnának a jóslófájások?! Vagy ez vmi tök más? :roll:

Kép
bogen

Lányok! Hogy én milyen béna vagyok!Már jó ideje írom ide a magamét, már csak a vonalzó volt hátra és véletlenül kiléptem. :oops: :evil: Most sietek a doktorbácsihoz terhesgondozásra, de délután visszajövök. Sziasztok!

Kép
évi_76

évi, akkor megatáltad a 3as babós vonalzót? sokkal tutibb mint az előző!!!!!!! :)
kerekpocak

jo reggelt csajok! 8)

CTG volt reggel, Vanomano vegig alukalt, ez nem nagyon tetszett a nöcinek, ezert valami hangos ebresztö szerszammal probalta felkelteni, olyan volt, mint egy sokkolo..en ugy megijedtem, amikor meglattam azt a szerkezetet de az eredmeny jo lett.Fajasok:40-60. ez amugy jelent valamit?a mult heten nem ment 40 föle.
aztan nögyogyasz..ezt nem hiszitek el..a folyoson meglatott, latta, hogy hozom az eredmenyt, ranezett, azt mondta tökeletes, tali 1 het mulva ennyi a kiskönyvembe nem irt, nem vizsgalt, no uh hat ez franko.. :shock:
aztan elhoztam a tappenzes papiromat, es usgyi haza..
utközben ugy feltem, mert ereztem, hogy valami belölem is tavozik de "csupan" folyas volt..ugy feltem, hogy verzek, de szerencsere nem :roll:
tegnap este meg jött valami gyanus szinü ize, de ennyi :?
tegnap nekem is volt olyan Bogi, hogy mentem be a fürdöszobaba es egyszer ugy belemhasitott egy alhasi szuras, hogy összecsuklottam..de aztan semmi 8)
nekem nincsnek csikjaim..kopp..kopp.. :wink:

beagyazok...
Vendég

Sziasztok Lanyok!

Én a DM-es Baby Love terhességi csíkok elleni olajat hasznalom.
Nekem bejött, mar több tubussal "elfogyasztottam".
Az ara se olyan brutalis, kb. 800,-Ft és 250 ml.

:wink:

Kép;

Kép
angyalka1

Lanyok!

Van v.ki aki dec. közepére van kiírva a Janos Kórhazba?

Tudtok v.mit magaról a szülészetről? A szobakról, milyenek, melyik fizetős, stb..
Ha jól hallottam, akkor fel lesz újítva a szülészet?

Ja, és az hogy van, hogy én nem abban a kerületben lakom, ahol a Janos Kórhaz van ( kerületielg se oda tartozom), de ott van a valsztott orvosom, és ott szülök, és ha véletlenül nem tudunk kocsival bemenni, akkor a mentő elvisz-e oda, ahol a valsztott orvosom van?

Kép;

Kép
angyalka1

Köszi az infókat Kostic doktorról. Nekem is szimpi, bár egy kicsit aggódósabb, mint én.
Szerintetek, ha a Jánosba tartozom, akkor kell neki a szülésért fizetni? Eddig nem fizettem a vizitekért, és célzást sem tett semmire. Egy anyukától azt hallottam, hogy nem fogad el pénzt. Tudtok erről valamit?
soszoro

Kedves Bogen!
A jóslófájás az rendszertelen időközönként jelentkező méhösszehúzódás, tehát bekeményedik a hasad erősen, csak nem 10 percenként, hanem össze-vissza (de azért gyakran).
Annyira erős lehet, hogy én a 4. gyerekemmel jól megjártam , mert a 36. héten egy egész éjszakát bent töltöttem a kórházban, és még az orvosok sem tudták eldönteni, hogy mi lesz. Utána 3 hét múlva született meg a fiam. :)
soszoro

[quote="soszoro"]K írta:soszoroöszi az infókat Kostic doktorról. Nekem is szimpi, bár egy kicsit aggódósabb, mint én.
Szerintetek, ha a Jánosba tartozom, akkor kell neki a szülésért fizetni? Eddig nem fizettem a vizitekért, és célzást sem tett semmire. Egy anyukától azt hallottam, hogy nem fogad el pénzt. Tudtok erről valamit?

Szia!

Jó előre tajékozódni, hogy mennyibe kerül a "tiszetletdíja".
Van aki kapasból megmondja és van aki azt mondja, hogy amennyit jónak latsz, és van olyan is,aki nem mond semmit se.
Nagyon valtozó. Az a szomorú az egészben, hogy ez még mindig mükődik... :(
Hallottam olyan kismamaról is, akinek konkrétan megmondtak, hogy ennyi és sajnos orvost kellett valtania, mert nem engedhette meg maganak...

Kép;

Kép
angyalka1

Én leginkább semmit sem szeretnék fizetni, mivel oda tartozom. Azért jöttem el a MÁV-ból, amivel maximálisan meg voltam elégedve, mert a régi orvosom nyugdíjba ment, és nem akarok egy vagyont otthagyni.
Négy iskolás gyerekem van, különben is a szülőszobán átlag 10 percet szoktam eltölteni.
Majd azért valahogy rákérdezek, ha nem jön újabb info
Köszi.
soszoro

[quote="angyalka1"]
írta:
angyalka1Tudtok v.mit magaról a szülészetről? A szobakról, milyenek, melyik fizetős, stb..
Ha jól hallottam, akkor fel lesz újítva a szülészet?

Szia Angyalka!

Én nem olyan rég élveztem a kórház vendégszeretetét. A császár után először a második emeleten, a nőgyógyászaton voltam egy egyágyas szobában, saját fürdővel, ami ingyenes volt, hátulütője, hogy akkor láthattam csak a babát, ha felhozta nekem a férjem (mondjuk fel sem kelhettem az ágyból, míg ott voltam). Aztán az egyágyas, alapítványiba kerültem, ez 6 eFt volt/éj. Hát tudnék mesélni, a második emeleti szerintem különb volt, legalábbis az ágy tutira kényelmesebb volt.

Szóval azért vagyok morcos, mert nemrégiben sikerült szembesülnöm a Szent Imrében nyújtott, azonos árú kórházi hotelszolgáltatás színvonalával. Ott teljesen felújított szobák, állítható magasságú, fejtámlájú, sőt, lábrészű ágyak, kényelmes székek, a látogatóknak külön mosdókagyló "kincstári" törülközővel és fertőtlenítős kézmosóval (arról nem is beszélve, hogy kerek, zöld üveg mosdókagylóval, hogy szép is legyen), és minden szobában hűtő, mikró és plazmatévé fér bele a 6 eFt/éjbe.

Ehhez képest a Jánosban az ablakot lehetetlen volt becsukni, süvített be a szél (biztos jót tesz az újszülöttnek), az ágy valami minősíthetetlen, egy deszkalap volt a matrac alatt, amin csak azért volt pár kifeszített rugó, hogy ha megmoccan az ember, a hanghatásra még a zajokra mérsékelten érzékeny újszülött is összerezzenjen. Ja, és persze fix magasságú ágy, olyan magasan, hogy a 170 cm-mel nem ért le a lábam, tehát nem tudtam felülni a szétvágott hasammal. És persze olyan szűk, hogy a gyerek véletlenül sem fért mellém. Ezek után az, hogy az étel a kórházi moslék, nem az ő hibájuk, de egy mikró azért jól jött volna, hogy az otthoni pótlást ne csonthidegen kelljen beburkolni. Arról nem is beszélve, hogy csecsemőosztály lévén egy kényelmesebb fotel vagy szék, ahol az ember esetleg normálisan tud szoptatni (bár a szoba méretei miatt ez csak cipőkanállal fért volna be), vagy ne adj isten egy tv is jól jött volna (mondjuk nekem a párom hozott be egyet :oops: ) Ezen kívül kíválóan lehet hallani éjjel, hányan jönnek szülni (csengettek) és ebből mennyi lett császár (hányszor ment a lift) :oops:

Viszont nekem a saját fürdőszoba meg a tény, hogy akkor látogatnak, amikor akarnak, nem zavarunk senkit minden pénzt megért.

De jól hallottad, fel lesz újítva a szülészet, legalábbis elég dinamikusan verték szét az épületet mindenfelé, egyszer csak készen lesz :wink:

A többi szobáról érdemben nem tudok nyilatkozni, csak a babáért elsuhanva láttam őket, elég változó nagyságú és ágyszámú szobák vannak, ahogy elnéztem.

KépKép
KépKép
nyuszi04

Elég lehangoló, hogy ilyen lapattant ott minden, én múlt héten szembesültem a kritikán aluli mosdóval és lépcsőházzal - de a szobákba persze nem láttam be...
Jó lenne, ha belehúznának, és márciusig- áprilisig elkészülnének a felújítással... :) :) :)

KépKép
KépKép
kevinszpészi

lányok a mosdó, ami az előtérben van, nem "hivatalos" mosdó. mielőtt mindenki kiborulna. az a takarító személyzeté. a mosdó bent van az osztályon. totál kulturált.
kerekpocak

mármint a takarító személyzet arra használja, h a takarító eszközöket ott tárolja, onnan hozzon vizet, ürítse a szemetest stb stb
kerekpocak

csinalgattam helyet a pelenkazo szekrenyünkben az uj babaruhaknak es ahogy hajolgattam ill. guggoltam, ugy elszedültem, hogy majdnem behanytam a szekrenybe..juj, de rossz volt..es kökemeny a pocom,mint egy szikla es allandoan de alladoan pisilnem kell :cry: :shock:
Vano pedig kick-box-ol egesz nap...draga szive.. :wink:
Vendég

Sziasztok!

Én 2 hónapja szültem a Jánosban, 3 napot voltam bent. Eredetileg úgy terveztem, hogy én is kérem az egyágyas szobát (ha éppen szabad), de a szülés után úgy ki voltam merülve, hogy nekem aztán teljesen mindegy volt, hogy hova kerülök, megszólalni se birtam, hagytam magam sodrodni az eseményekkel. Így egy háromágyas szobába kerültem (volt külön fürdője). Az ágy valóban katasztrófa. Nekem is az volt a bajom, mint nyuszinak, hogy a friss sebemmel, nem lehetett rajta sem ülni, sem feküdni, a lábam nem ért le, lendületet kellett vennem hogy felmásszak rá. És ez friss szülőként nem volt éppen kellemes. A szoba pedig tényleg rohadt szűk. Kajáról szintén osztom nyuszi véleményét, ehetetlen. Nekem is anyu hozta be állandóan a kajcsit. A felújítás akkor is ment már, egész nap kopácsoltak, fúrtak, faragtak. Mondjuk utálok kórházban lenni, tehát mindenütt szar lett volna, de amikor mehettem haza, sírtam örömömben, hogy nem kell tovább itt maradnom. Ettől eltekintve az orvosommal nagyon megvoltam elégedve, figyelmes volt végig. A szülésznők (kettőt fogyasztottam el, mert éjjel mentem be, és délelőtt szültem) nagyon aranyosak voltak. Szóval az orvosok nem tehetnek az állapotokról, és végülis kárpótol titeket a babátok, hogy már ott van veletek :D :D :D

Ja, és még valami. Hárman voltunk a szobában, és az egyik lánynál éjjel-nappal bent volt a párja. Reggel bejött 8 körül és este 10-11 fele ment el. Addig ott ült a lány ágyán, ki nem mentek volna egy percre sem. Ez engem rohadtul zavart, mert hát próbáltam volna szoptatni.... meg hát az ember bent a szobában mégis egyszál hálóingben van, ráadásul küszködik a vérzéssel is... szóval én nagyon kényelmetlenül éreztem magam így. Ha hozzám jöttek én mindig kimentem a folyosóra a látogatóimmal. A párom mondta, hogy miért nem szólok nekik, dehát nem akartam veszekedni velük, biztam benne hogy maguktól észbe kapnak. Hát nem.... Én háttal szoptattam a pasasnak, és ki nem ment volna.... vagy meg nem kérdezték volna, hogy nem zavarnak-e....

horvviki

Hát, ezek eléggé elszomorító történetek... :(
Csak a szülőszobákat újítják fel, vagy a szülészetet is?

Kép
babyteve2

Sziasztok,

Látom másnak is hasonló élményei voltak, mint nekem szülés után. Szerencsére én kaptam egyágyas szobát a másodikon, azzal nem volt baj. A hátránya, hogy a mellszívót nem lehet fölvinni a szobába, és mikor este lementem, hogy elkérjem a csecsemősnővér ki akart ültetni a folyosóra fejni.
A szülésznő (azt hiszem Tündi volt a neve :oops: )nagyon aranyos volt, szinte végig velem volt, sőt mielőtt fölmentem a szobába készített szendvicset is nekem, mert a nagy sietségben kaját nem vittünk, pedig jó lett volna.
Mivel pár éve volt szerencsém hónapokig más kórház vendégszeretetét élvezni, azzal összehasonlítva ez még mindig ezerszer jobb.

Bogen: A Vichy krém tényleg elég drága, ha azt választottad remélem tényleg használ is.

A.
arizona

Sziasztok!!!
Kb. három napja olvasgatlak benneteket, és nagyon megtetszett az itteni légkör úgyhogy úgy döntöttem hogy regisztrálok én is, pedig én még soha egyetlen fórumban sem voltam aktív résztvevő.
Mindenki nagyon szimpatikus, és boldogan láttam hogy vannak velem majdnem hétre pontosan egyező kismamák.Én 23 éves vagyok és az első babánkat várjuk a férjemmel csütörtökön leszünk 35.hetesek. Kép És a kisfiúnkat Janikának fogják hívni. Mára búcsúzom holnap írok sziasztok[/url]

KépKépKép
szilvianya23

Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -

Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h
Helyszíne: Otthon Művelődési Ház – Soroksár
Bp. XXIII. Ker. Szitás u. 112
(a Hősök terei Templomtól egy percre)

Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini - A bohémélet, Gounod - Faust, Donizetti - A szerelmi bájital
és Donizetti - Don Pasquale című operáiból!

Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
„Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!”
Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban, vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000 Ft/fő
név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

Próbálok rövidíteni a mondandómon,de nem biztos,hogy sikerülni fog.Egy kicsit le vagyok maradva ezért mindenkitől elnézést kérek,aki már túl van ezeken a témákon. Szóval:
EVU: Boldog szülinapot kívánok /bocsi,hogy csak most/!
ViKY: Beni igazán nagyon édes!
Ugyanezt tudom mondani MELI RÉKÁJÁRÓL.
PUMPÓKA fiai már kész legények! Hogy örülne az én apám ilyen unokáknak!Eddig csak lányok vannak a családban.
Zsófi!Köszi a vonalzós jótanácsot, amint látod,megfogadtam.
Szóval ma voltam terhesgondozáson,hát mit ne mondjak, elég kellemetlen élményekkel tértem haza.A dokimmal úgy beszéltük meg, hogy a 2. emeleti uh-nál találkozunk.Odamentem, legalább 8-10 kismama várt már a sorára.A dokim megérkezett és bevitt soron kívül./Talán mert főorvos,-így gondolom elsőbbséget élvez/ A lényeg, hogy ott mindenki a hátamba állította volna a nagykést,jó hangosan tették a megjegyzéseiket. Egyrészt megértem a felháborodásukat, másrészt én már borzasztó sok időt töltöttem a várótermekben esetenként 3-5 órát is, /állva, mert nem volt elég ülőhely/, de sosem szótam be senkinek hangosan és durván. Aztán hoztak egy csajt a BMC-ből,köntösben, méhen kívüli terhességgel, utánam őt is megvizsgálta a dokim. Addig én kint várakoztam, úgyhogy újra megkaptam a magamét.A kismamák akkor azon csámcsogtak, hogy "most egy másik csókos van bent ".Szegény csajszit kocsin tolták ki- kíváncsi volnék, tényleg szívesen lettek volna-e a helyébe.Aztán beszélgettünk a dokival egy másik szobában, kérdeztem, hogy mindíg ilyen nagy a tumultus az uh-nál?Azt mondta, hogy az átépítés miatt van ez is, lesznek majd új szülőszobák /remélem nekünk már az jut/.Hogy mást is újítanak, vagy bővítenek-e, nem tudom. Aztán még egy kicsit hozzátett a jókedvemhez:-tájékoztatott a koraszülés kockázatairól.Szülhetek 28 hetesen, 1000-1100g-os babákat, akiknél nagy a veszélye a tüdőelégtelenségnek,vagy az agyvérzésnek./hacsak nem halnak el akár a 22. héten már , csak úgy spontán./ Persze ezt nem ilyen tömény adagban kaptam meg, de ez volt a lényeg. Igaz, nem szabad erre gondolnom és készpénznek vennem, járhatok sokkal jobban is. Ti hogy döntöttetek volna, amikor a 12. héten felajánlják a "redukciót",vagyis , hogy az egyik babát megszúrják, ő meghal,de elveszíthetjük a kistestvérét,de akár mindhármukat is,vagy lehet,hogy egy egészséges,egy fogyatékos és egy halott babám lesz. Mi nem akartuk őket elveszíteni, ha már így alakult 3 sikertelen lombik után, úgy gondoltuk, rábízzuk magunkat a Jóistenre.
Bocsánat, ha egy kissé lehangoló voltam, de muszáj volt kiírnom magamból.A férjem is nagyon szomorú lett a hírek hallatán.Amúgy a súlyom sem a legideálisabb, ez is ma derült ki, de most ez nem érdekel, úgysincs kedvem vacsizni.

Evu!Neked már közel a vég, nagyon szurkolok! azért még remélem maradsz velünk egy kis ideig, de ha megszületik a bébi, ugye értesítesz minket valahogy? :!:
Most megyek, átadom a gépet a férjemnek.
pá!

Kép
évi_76

hú évi, nm szabad ilyenekre gondolnod! csak pozitívan szabad hzzáállnod a dolgokhoz!!!! csak ezt erősítsd magadban, és ezt mond a babóknak is! én UGYANÍGY döntöttem volna a helyedben, biztos h nem kértem volna redukciót, még ha tudom, h nagy a kockázat. főleg lombik babáknál. egyértelmű h mind3at megtartom, és nagyon imádkozom, h a lehető legjobb legyen a végkifejlet! és ÍGY IS LESZ!!!!
MERT NEM LEHET MÁSKÉNT!!!!!!!!!!

GYÖNYÖRŰ 3 EGÉSZSÉGES BABÁTOK LESZ!!!!!!!!!!!!! A 37. HÉTEN VAGY MÉG KÉSŐBB!!!!!!!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++ENERGIA MEGY!!!
kerekpocak

szilvianya isten hozott!!!
kerekpocak

Evu: Hát ma nekem is ugyanaz volt a helyzet a CTG-n, mint Nektek. Balázs baba végig aludta az egészet, a sokkoló sem akart használni nagyon, már a hasamat is szétrángatta a nőci, mire normális szívhangot produkált minimanó!!!
Persze nem teljesen tudom hogyan kell értelmezni ezt a paírt és csak holnap megyek a dokimhoz, de a méhösszehúzódásos sáv nekem is 40-60 közötti volt a múlt héten, viszont a main: 70-90 közötti, ez nem tudom mit jelent, jó vagy rossz-e.... valaki tudja értelmezni?!

Beszélgettem ma a váróban a csajokkal, hát rengetegen jönnek át folyamatosan a Margitból, teltház van, s lesz is egy darabig.
Az új szülőszobákat november elejénél előbb biztos nem adják át a mai hírek szerint... kár...
:cry:

Nem a Vichy krém mellett döntöttem, hanem a DM-est próbálom ki - már használtam is!!!! Persze feszül a hasam rendesen és oltári nagy mennyiségeket tudok enni!!!
Jaja, jaj mekkora leszek én így?! :roll: :oops:

Kép
bogen

a fájás izének nincs jelentőssége. nekem mindig ezt mondták.
kerekpocak

Bogen! Látom, kicsit későn reagálokk, de attól függ, milyen fájdalom az alhasadban, a jóslófájások és a szülési fájások olyanok, mintha menses görcsöd lenne, csak a szülési a végére elég elviselhetetlenné fokozódik és egyre erősödik ahogy sürüsödnek. A jóslófájások meg elég enyhék, nekem voltak Barnussal, kb. 3 héttel szülés előtt néha előjött, talán még egy menses görcsnél is enyhébb volt. A szeméremcsontodat meg valószinü, hogy már a baba nyomja, ilyenkor már elég kicsi helye van szegénykének és ha rosszul helyezkedik, rá tud nehezedni különböző belső szervedre vagy csontodra és nyomja. Nekem Atis volt, hogy egy egész napig reggeltől estig annyira rosszul feküdt, hogy nem tudtam, csak apucim fotelében ülni kicsit felhúzott lábbal féloldalasan, akkor nem nyomott annyira, amikor elmozdultam, veszettül rossz volt. Szóval, tudnak alakitani a kis drágák. :)

Szenvedek, mert nem tudok egész nap fent lenni neten, valamiért nem indul a tápnak a ventillátora és félek, hogy túlmelegszik, ezért ritkán nézek fel. Ha valaki számitógépzseni, segitsen, mit csináljak vele? Azonkivül, hogy vegyek egy másik tápot.. :):)
Ági
Vendég

Szilvianya23 ÜDV KÖZTÜNK! :lol:

Kép
bogen

Pumpóka: dehogy késő a válasz!!!
Úgy tűnik akkor ezek a jóslófájások lesznek már, ma többször is begörcsölt olyan lightos menses szerűen az alhasam...

Kép
bogen

hű ha! azért ha rendszeres akkor arra figyelj! meg van akinek nem is rendszeres, és az már a szülés. nekem mindig a derekam fájdogált.
kerekpocak

Kerekpocak: oké, figyelek - de persze mostanra ennyi volt! Azért jó lenne, ha még babóka kibírna 2 hetet bent, hogy a lakás totál elkészüljön:)

Kép
bogen

Az újakat üdvözlöm és azokat is akik nem olyan újak, de még nem üdvözöltem!
Hahaha :lol: :lol:
Üdv!!!!
Szép várandóságot!

Kép
niki30

Évi, tudom, hogy könnyű mondani, de ne aggódj. Inkább hozok egy pozitív példát: az indexen van egy 3as ikres, lombikos kismami, dec. végére van kiírva, úgy néz ki, jövő hét közepén fektetik be. A dokija vár a császárral a 34-36. hétig, de utána megműti (hiszen akkor már nincsen bent helyük fejlődni). Minden rendben velük, 3 pici fia lesz. Kitartás, drukkolok Nektek!

Én múlt pénteken csináltam végig ugyanezt, mi is soron kívül mentünk be (bár az én dokim nem főorvos), de nem közvetlenül az ajtónál ültünk, hanem a telefonnál, így nem hallottam a kedves kommenteket.... :oops: Úgy látszik, jobb is. Kaptál képet? A múltkor csak vmi elhúzott képet adott a doki, azt mondta, nem olyan papír van a gépben, ami belevaló, ezért ő tekerte a papírt (persze, nem olyan sebességgel, mint a nyomtatás, így elég érdekes lett a kép :( )

Kép
babyteve2

Pumpóka, nekünk elég volt egy új ventillátor...csak pontosan akkora legyen, mint a régi, mert akkor lehet, hogy nem tudod felrakni a bordára...(De kicsit minőségibbet vegyél, mert az 1000 ft-os nekünk 5 hónapig bírta, most szenvedett ki ismét...)

Kép
babyteve2

Sziasztok,
Évi, ne aggódj azon, hogy lehangolsz minket, csak írd meg mindig, hogy mi bánt, az segít. Azt remélem, jól döntöttetek, én sem engednék redukciót, még ha utána mégegy emeletet kell építenem a házra, akkor se! A Jóisten, vagy ha úgy jobban tetszik, a Sors kezében vagyunk mindannyian, és ha már a teremtéshez egy kis asszisztencia is kellett, nem hinném, hogy a továbbiakban bele kellne avatkozni... persze, ez csak az én véleményem.
Ismerek olyan lányt (első terhesség közepén tart) akinél szintén nagyon-nagyon nehezen jött öszze a terhesség. Ő "idős" (most 35) emiatt a 16. héten mindenki javasolta az amniocentézist, de csak a kora miatt, pedig az AFP eredménye tök jó volt. Ezzel ugye a Down-kórt akarják kiszűrni, viszont hasba szúrják az embert, és a fertőzésveszély miatt fennáll a vetélés esélye, 1%. Ez a lány úgy döntött, hogy nem engedi, mert 1% kevés így leírva, de mi van, ha pont Te vagy az az 1 a 100ból? Szóval nagyon meg tudom érteni. Mellesleg sokminden látszik az UHon is, és nem mellesleg pl. tőlünk nyugatabbra már nem is AFP, hanem egy un. alfa-fehérje vizsgálatot csinálnak, ami pontosabb, és megbízhatóbb eredményt ad.
Rátok visszatérve: az, hogy egy baba elhal a méhben, sajnos nem lehetetlen - ezt saját tapasztalatból tudom... De NEM tehetsz róla, sőt, az esetek többségében ki sem derül, hogy mi okozta. "fejlődési rendellenesség" - mondják ilyenkor... dehát mi indokolná?! Figyelj: egészségesek vagytok Te is, a párod is... semmi nem indokol egy sérült babát. Egyébként amennyira én emlékszem a biológiára,a 12. hétre már a végtagok is kifejlődnek - UHn biztos szépen látszott, hogy mindenkinek megvan mindene...
Most az lenne a legfontosabb, hogy ne stresszelj, azzal ugyanis tényleg el tudod rontani a dolgokat - de leginkább a tönkreteszed életed legszebb heteit! Tessék szépen elmenni shoppingolni, vagy végigböngészni egy katalógust, és venni magadnak valami kis meglepit. Igazán megérdemled... Ha ezzel megvagy, akkor szépen ülj le egy fotelba, csukd be a szemed, és (most ne tessenek nevetgélni) próbálj meg kapcsolatot teremteni a babákkal. Képzelj magad elé képeket, pl. a lakásotokról, vagy olyan dolgokról, amivel majd a babák (születésük után) találkoznak, és vélhetően tetszene nekik. Beszélj hozzájuk gondolatban, és mesélj nekik, milyen lesz a következő néhány hónap odabent. Aztán milyen lesz kijönni, és milyen lesz, ha már átölelhetitek egymást. Ezt hetente többször ismételd, akár minden nap. Amit ne felejts ki: képzeld el, hogy a méhed egy puha meleg takaró, és gondolatban jól bugyoláld be vele a babákat - nagyon fontos, hogy a tested ne legyen elutasító még véletlenül se! (Ha negatív gondolataid vannak, az nem vezet jóra!) Mindent beszélj meg velük, ha ideges vagy, azt is mondd el nekik; ha boldog vagy, mondd el, miért! Ez egészen biztosan segíteni fog.
Ha aggódsz (mint én) hogy a környezeted spontán lehülyéz emiatt (ami előfordulhat, mert sok érzéketlen családtag is van a világon) ne mondd el nekik, ez a Ti titkotok babákkal! Kívülről úgyis csak annyi látszik, hogy pihensz - ami mostanában nem meglepő, és nem vitatja el majd Tőled senki.
Ja, és írd meg nekünk az eredményeket! Kíváncsian várjuk!
zizi
1zizi

Pumpóka,
ha tényleg a tápod ventillátora vacak, nem segítene rajta egy kis tisztogatás? hátha csak bekapott valamit, vagy több kiló por van rajta?
Mielőtt kiniytod a gépet, mindenképp áramtalanítsd!
Egyébként nem lenne rossz megoldás egy új táp...
z
1zizi

Köszi lányok a táp-ventillátoros ötleteket! Megnézem és már ki is kapcsolom, mert egy órája megy és gáz lesz!

A szülés előttről még annyit, hogy kevesebbet mozog a baba. Nekem legalábbis ez is jel volt. Bogen, figyelj azért a fájásokra, nem-e rendszeresednek, már az is elég, ha 30 perces rendszeres fájások, néha mérj egy időközt két ilyen fájás között. Nem ijesztgetésképpen, csak nem árt figyelni. Talán még a derékfájás is társul, de az tényleg kismamafüggő. :)

Jó éjt nektek! és babák megvárni a kiirt időpontot, nem kell korábban kijönni, itt úgyis hideg van :) anya hasa sokkal kellemesebb hőmérsékletű!!! :):):)
Ági
Vendég

Sziasztok Kismamik! Olyan jó nektek, irígykedek néha, pedig az én kislányom nemrég a pocakomban volt még. :)

A szobákról akarom megosztani az én tapasztalataimat. Én 2 ágyas alapítványiba voltam, a 12. szobában, és az teljesen jó volt. Azt hiszem Ikeásnak mondják, nyersfa bútorokkal, ÚJ ÁGGYAL, ami nem volt magas, sőt talán túl alacsony is, bár nekem tökéletes volt. Saját fürdő, hűtő, tv, éjjeli, és nagy szekrény. Szóval nekem bejött, és ugyan úgy 6000 ft volt!

Jó pocakosodást mindenkinek! Ne parázzatok, ez az időszak túl rövid ahhoz, hogy ne élvezzétek minden pillanatát!!! :D

Nelly

Kép
breeki

Zizi, milyen szépen írtál.

Kép
niki30

Évi 76: Szia Évi! Mi még nem ismerjük egymást de ha nem bánod elmesélek neked valamit.Aug.23-án megszületett a barátnőm 2 iker kislánya 1 hónappal korábban 1600 és 1700 grammal császárral. Inkubátorba rakták őket lélegeztető gépre és mind a kettőnek a szívével is baj volt. Kicsivel több mint egy hónapot voltak a kórházban, de mostmár itthon vannak nagyon virgonc kiscsajok és egészségesek mind a ketten. Úgyhogy fel a fejjel, én szurkolok nektek.
Kerekpocak bogen:
Nagyon szépen köszönöm az üdvözléseket.
Breeki: Hogy működik az alapítványi szoba? megkell beszélnem előre az orvosommal vagy majd ha ott vagyunk? És mi van akkor ha éppen nem szabad?

Valaki segítsen mert nem tudom hogy kell felrakni a vonalzót amit csináltam ja és minden nap újat kell csinálni? Totál analfabéta vagyok ehhez. Előre is köszi
Most megyek takarítani...

KépKépKép
szilvianya23

Sziasztok!

Mi is újak vagyunk, a 33.hétben járunk.A vonalzót sajna nem tudom beilleszteni...Tud nekem segíteni valaki?
Illetve szült valaki a Dr. Szuromi Andrásnál vagy jár hozzá?

Köszönöm a válaszokat!

Üdv:Andi
babli

Szilvianya!

Bár én nem breeki, de gondolom, minden kórházban ugyanúgy van az alapitványi, én a másodikkal abban voltam (nem a Jánosban ugyan), amikor szülni mentünk és felvették az adataimat, akkor kérdezték, hogy alapitványi vagy sima kórterembe akarok menni. Ha foglalt, akkor sima kórterembe tesznek és mikor ürül hely, szólnak. Nálam is igy volt, este szültem, másnap délután ürült hely az egyik kétágyasban és akkor átköltözhettem.
A vonalzóval énis nagyon sokat szenvedtem, mire feltettem. Nem kell minden nap újra csinálni, egyszer megcsinálod és számol magától. :) Kapsz majd kódokat e-mail-ben, legalábbis a babafalván igy van, én ott csináltam, és a php vagy miafene kódot kell bemásolni a profilba az aláirásodhoz, az a lényeg, hogy a hosszabb kód kell, a rövidebb az nem jó, mert két kódót küldenek. Remélem sikerül.
Ági
Vendég

szep jo reggelt :D

meg mindig egyben..johogy :wink: nemtom mi volt ez tegnap(nagyon rosszul voltam delutan..hanyinger, hasfajas), de betojtam azert egy kicsit..most minden ok, Vanus eppen nyujtozkodik, vagy betont kever, mert bebetonozza magat a pocomba :lol: ..lehet, hogy ezek a gyerekek ertekeznek egymassal valamilyen eteren keresztül es szorakoznak velünk.. ki tudja?..karacsonyra csak kibujnak :wink:
na, tehat tegnap meg atjelentkeztem ide a kerületbe izgultam, hogy belefer e meg az idöbe
rosszul aludtam..a nyelöcsövem szivatott egesz ejjel.. :cry:
ma reggel volt a baratnöm nalam, együtt kakaoztunk megnezte a babaszobat es teljesen elerzekenyült..olyan aranyos volt :D
intezkednem kell radiator ügyben..hihetetlen, folyik a radiator a babaszobaban :cry:
remelem mindenki jol van, tegnap betöltöttem a 38 hetet..en ezt meg mindig nem fogom fel :shock:

vissza kell olvasnom, meg reagalok mindjart..

pusszancs
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?