Új privát üzeneted érkezett!

Henke! Kép Nagyon örülök, hogy már mozog a babátok! KépKépKép És drukk az AFP miatt Kép És igyekszem majd írni hasznos infokat - bár, egyelõre annyira esetleges minden... Mikor Vilka alszik, igyekszem csak Árminnal foglalkozni, dédelgetni, játszani vele, beszélgetni, András és a két nagymama is nagyon sokat foglalkozik vele (ezért van idõm netezni is Kép). Szerintem emlkészkik, hogy mindig mondtam, hogy a kisbaba a hasamban lakik, szerintem az is jó volt, hogy bejött mindennap a kházba és ott látta Vilkát és engem is és szopizhatott is (egyébként Ármin is hízott fél kg-t, mióta megvan Vilka Kép) - egyelõre más okosságot nem tudok írni. Biztos, hogy messze nemcsak mi kellettünk ahhoz, hogy elfogadja Vilkát és a helyzetet, hanem az õ személyisége is - szerencsére Barni is okos és szelíd, talán már jobban meg is érti majd a dolgokat és talán még nem jön ki rajta teljesen a dackorszak Kép Barninak boldog névnapot! A kházban velünk egy szobában egy Boldizsár született - ez még a fiúnevetek?

BMárti! Úszóöveket, strandfelszerelést elõ, fõ a vidámság! KépKépKép (egyébként pedig nagyon megértelek: mi egy barátommal egyszer réges rég egy lakótelepi 4. emeletrõl áztattuk el mind a négy alattunk lévõ szintet a mosógép csövének eltörése miatt, hosszú hétvégén otthon sem voltunk, mikor hazaértünk, néztem, h. jééé, mindenki szõnyeget mosott alattunk, micsoda szinkronitás... KépKépKép

Márti++
márti

Sziasztok!

Barninak NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT! KépKépKépKépKépKépKépKépKép

Henke
24-én szigorlatozom muzeológiából + mûvelõdéstörténetbõl... Még szinte semmim nincs meg, hiányzik muzeológiából egy féléves anyagom...valószínû kölcsönadtam anno valakinek Kép Mûvelõdéstörténetbõl talán 5 tételem van meg a 15-bõl... Még a héten kapok jegyzeteket... remélem... De hogy tanulni mikor fogok...

Tikk
A házról nem akarok írni, amíg nem lesz minden 100%... Eddig ha annak tûnt, és írtam ide... után elromlott minden Kép... úgyhogy most NEM ÍROK ... Kép ... mint ahogy azt sem írom le, ha Csenge kivételesen alszik éjszaka... KépKép
Amúgy ha nem írok, akkor valószínû azért van, mert tanulok... vagy gyereket terelgetek... Párom is vizsgákra készül... lesz vagy 5 vizsgája 2 hét alatt... Kép... Csengut ilyen melegben nem viszem a nagyszülõkhöz, mert nem bírja... Õk most nem tudnak jönni, mert Anyuéknak még suli, Anyósomék meg dolgoznak... Talán jövõ héttõl már lesz segítség nap közben...

BMárti
Nem értem, mi a bajuk... így talán kicsit hûvösebb van náluk is... vagy szauna? KépKépKépKépKép

Zafi
.. nem csak a gyerkõcöket viseli meg a meleg .. KépKép

Márti
Örülök, hogy eljutottak Hozzád a képek KépKépKép

... megnéztem minden profilt ... úúúgy megnõttek... Kép

.. na megyek, mert muszáj.... Kép

pusssz
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Heni,
Barninak mi is boldog névnapot kívánunk! Kép
Solyáék
solya

KépKépKépKépBarni! Boldog névnapot!KépKépKépKép

Sok-sok drukk a sanyarú sorsú vizsgázóknak!!!!!KépKépKépKépKép

(Rebi! Annó a vegyipari mûveletek szigorlatomra 4 teljes napot bírtam tanulni- azért csak sikerült! Stresszhelyzetben az anyai agy csodákra képesKépKépKép)

Zafi! Igencsak utólag gratulálok a nyelvvizsgádhoz!KépKépKép

Nyuszimanó! Szerintem se engedd, pláne olyan messzire. Réka ovis korában volt elõször nagyizni. Akkor már élvezte, meg mi is a gyerektelenséget.

KépKépKépKépLaura, Tonci, Romi, PiciToncsi!KépKépKépKép Sok-sok boldogságot kívánok!

Velünk semmi különös nincs, fõdögélünk a levünkben. Luca egyre többet gyalogol, és egyre akaratosabb. Megtanult fölmászni az ágyunkra. És bõszen keresi az újabb megmásznivalókat.Kép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Henke
Barninak Boldog Névnapot Kívánunk

Kép

Két hónapja nálunk is csak föld volt meg kopárság az udvaron, a fák mellett, most már viszont szép zöld minden, biztosan nemsokára nálatok is így lesz!
Most Napsinak nincs hol homokoznia, de lesz!!!Remélem....
AFP-hez drukkolunk! KépKépKép

BMárti
MosógépKépKép

Bogancsi
Lehet hogy az de a lába szárán????
Jó baba-mama klubbozást nektek! KépKépKép
Hát nem pont úgy sikeredett a munkába vissza menetel ahogyan ideális lett volna, minenesetre van hol dolgozni és számítanak rád, ha megtudjátok oldani Tomit a pót nagyival akkor ez a lényeg!!!

Andysj
Köszi KépKépKép
A párod külföldi ugye? Ha te magyarul beszélsz hozzá, ezt a mi szép nyelvünket is megtanulja majd ! Több nyelvet is beszél majd anyanyelvi szinten ez csak elõny! KépKépKép

Rebi
Még tegnap este megnéztem Csengu képeit amint pindurkából nagy lány lett, tündéri! KépKépKép
Már mint a házról nem írsz, minden másról igen, ugye?

Pussz: Dzsili
dzsili

Kép
dzsili

Sziasztok!

Minden vizsgázónak sok szerencsét és energiát kívánok ebben a nagy hõségben! Nem irigyellek benneteket! Kép

Barnabásnak boldog névnapot kívánunk mi is! Kép

Borcsa: nagyon aranyos lehet most Luca!

Rebi: drukkolok, hogy a házzal végre minden rendben legyen és a vizsgák is jól sikerüljenek mindkettõtöknek! Nálunk is még 2 hónap, míg elmennek az eladók a lakásból, már kezdtem elfelejteni, hogy is néz ki, ezért szombaton kértünk egy újbóli nézegetést, szerencsére megnyugodtunk, hogy tényleg rendben van a lakás.

Henke: jó, hogy ilyen korán érzed, ahogy a babócád mozog! Gondolom, akkor elég vékonyka vagy. Kép Mi lesz a neve?

Márti: jót nevettem a szinkron szönyegmosáson Kép régen, mikor még a magyar foci kint lehetett a vb-n, akkor repedt el a 100 l-es akváriumom, tele hallal. A szomszéd, aki a meccs nézés közben vette észre, hogy csepeg rá valami, iszonyú mérges volt, hogy miattunk hagyott ki egy gólt. Nekem meg a terráriumba kellett tennem az összes halat a gõték közé, akik a kisebbeket mind megették Kép
Úgy érzem nagyon boldogok vagytok, ezt olyan jó "látni" Kép !
Mi az új email címed, mert a régire küldtem pár fotót neked, de visszadobta?

BMárti: tudom, most nagyon rossz kedvû lehetsz, de próbáld lesz@rni az egészet, ha tovább idegesíted magad, a végén még rosszul leszel! Kép

Zafi: eddig nem mertem meg írni, hogy Dóri is alszik ebben a nagy melegben, de látván, hogy Réka is, most lemerem írni Kép Teljesen mások lettek a napjaink, Dorka napközben többször alszik, ennek ellenére eszik is és iszik is. Kép Szerencsére nálunk ki lehet este nyítni az ablakot, csak a szomszédok beszélgetését kell végig hallgatni, de végülis nem olyan zavaró (képzeljétek végig mondják egymásnak a szomszédasszonyok, hogy mit fõztek aznap, de recepttel együtt, olyan aprolékosan, lassan jegyzetelni fogok Kép )
Vezetted már az opelt? Nem olyan mint egy hajó? És a sebességváltó is olyan finom. Én skodát vezetek, nekem nagyon fura az opel kezessége.

Gorsi: tényleg nagyon szépet fejlõdött Peti, rendes fiú lesz, már most látszik rajtaKép!
Múltkor az Ikea éttermében játszottunk Dórival ilyen kis labdás dühöngõben, hát én állandóan küzdöttem, hogy el ne essek, de a gyerekek is. Kész kínszevedés volt, míg eljutottunk a csúszdáig. Nem ajánlom. Ezek a labdák kemény mûanyagból készültek, talán, ha gumiból lenne, valami puhább anyagból, könnyebben lehetne rajta járni.

bogancsi: nagyon kellemetlen lehetett vitatkozni a nagy fõnökkel, kár, hogy nem akartak engedni neked. Ennyit a családtámogató munkahelyekrõl...Kép Én azért furcsálom ezt a bánásmódot, mert hiszen Te bizonyítottál már a munkahelyeden, hogy jó munkaerõ vagy, akkor miért kell így bániuk veled?! Már elõre félek, mi lesz, ha én megyek munkát keresni, hova is fognak fel venni és milyen feltételekkel...
Tomi hány hónapos is lesz, mikor elmész dolgozni?

cory: nagyon csendes vagy, mi van veletek? Pocaklakó? Nevek vannak már?

Üdv: zsuzsiék
zsu26

Napsi!
Neked milyen szép hosszú hajad van, már copfba lehet tenni!
De jóóóó!

Üdv: Dorka
dorka

Henke és Barni!
Nagyon boldog névnapot kívánunk Barninak!!!! Remélem, ma még benézel valamikorKép

Köszi mindenkinek a hozzászólásokat anyóstémával kapcsolatban. Most csak röviden tudok rá reagálni, mert mindjárt ébred Donci.
Szóval Zsuzsi!
Hát ez nem olyan egyszerû, hogy bízzam rá Doncit egy hisztisebb napra, éjszakára... Donci uis nem szokott hisztizni, éjjel nem ébred fel, elaludni maga alszik egy jóéjt puszi utánKép Amikor áprilisban itt volt, kipróbáltuk, hogy csak a lefektetés után jöttünk haza. Donci simán elaludt vele, nem is ébredt éjszaka, és ha õ itt van, akkor õ szokott elsõnek bemenni hozzá, aztán játszanak, reggeliznek, szóval indul a nap.

A gond ott van, hogy nem tudom, hogy ez mindig így mûködne-e, meg fõleg azt nem, hogy idegen környezetben?? Merthogy január óta nem voltunk Mo.-on, és ha megyünk, akkor bizony napokig tart az átállás, szoktatás és akkor bizony nagyon kellünk nekiKépKép
Szóval igazából ez az egyetlen ellenérvem a nagyi ellen. Uis anyósom tényleg szuper nagyi!!!!!!, mindent 100%-osan jól csinál, hihetetlen szeretettel és türelemmel. És ez tényleg csoda, õrá inkább merném bízni Doncit, mint pl. anyukámra. Ja és ha arról lenne szó, hogy pl. itt Finno.-ban vigyázzon rá mondjuk egy hétig, egy percig se gondolkodnék, biztos vagyok benne, hogy szuper lenne mindkettõjüknek. De most max. úgy érzem, hogy 1 hét menne. Aztán ki tudja??

Szóval ennyi. Párom jövõ héten szabin lesz, igyekszünk kihasználni. 2-3 napra el is utazunk kettecskén, talán Tallinba (Észtországba) áthajózunk, de lehet, hogy maradunk országhatáron belül. Kíváncsi vagyok, Donci mit fog majd hozzá szólni.

Ja képzeljétek, 8 fogúak lettünk. Szabályosan a 8. metszõ jött ki, pedig mikor vizsgáltam nem is láttam pár napja, csak azt, hogy a rágója mindjárt kint van. Hát ehhez képest a rágóval még mindig szenvedünk. De iszonyatosanKépKép Eddig szinte egyik foga se zavarta Doncit, de ez most nagyon, iszonyú nyûgös is emiattKép

Húha naptejek. Szóval okosabb lettem. Megkérdeztem, kaptm hozzá egy 2 oldalas ismertetést is finnül, már átfutottam, de egy csomó szakszót még nem értek, majd este lefordítom. A lényeg, hogy azokkal a naptejekkel van gond, amik tartalmaznak kemikáliát. Az EU-n belül ezt már szabályozták, egy idõre bevonták õket, most újra lehet kapni, de rá kell írni, hogy csak 12 éves kortól. Illetve a bébiknek való naptejekre rá kell írni, hogy nem tartalmaznak kemikáliát, ez most a szabályozás. Otthon nem tudom, mi a helyzet. A többit majd máskor.

Puszi: Nyuszimanóék
nyuszimano

Sziasztok!

Barni!
Boldog névnapot Kép

Vili is alszik ebben a nagy melegben, hajnalban max. egyszer szopizik, nem tudom hogy bírja ki, mert én kb. háromszor megyek ki inni. Igaz az õszobája északra néz, a mienk meg délre és azon van az erkély, aminek ráadásul üveg a fala.

Vili megtanult fotelba mászni, és hiába tud az ágyról lemászni a fotelból nem akar "szabályosan" lejönni. Kép Kép
Zsuzsi!
Én azóta láttam ilyen labdákat szivacsszerûségbõl is, valahol.A receptes szomszédaidon jót nevettem Kép
Mibõl látod, hogy GOrsi Petije rendes fiú lesz? Csak mert nekem többen azt mondták Vilire, hogy majd egy nagyon rossz kölök lesz, nem tudom mibõl gondolták.

Dzsili!
A százhalombattai strandon is sokan voltak, de kibírhatóan, szeritem a Palatinushoz képest "alig".
A gyerekpancsolónak hideg a vize (ja és anyukák is bemehetnek az ilyen picúrokkal), viszont a meleg vizes medence tetszett Vilinek, igaz csak az én ölemben és csak a lábacskájával csalapálta a vizet. Mondjuk közel nem oyan mint Kehidakusztány ahol a május elsejei hétvégén voltunk, ott volt olyan medence ami Vilinek bokáig ért a szélén meg tudott kapaszkodni és sétálgatott benne a közepén szökõkút szerû (vödrök, ami kiönti a vizet), ráadás mindez jó meleg termál vízzel stb. Ilyen hely sajna nem terem minden sarkon. Mogyoródon hamarosan nyílik egy Aquapark, azt biztos érdemes lesz megnézni.

Amit Vili alvásáról írtam, hát lehet visszavonom, most (3/4 10) aludt el (igaz este héttõl fél nyolcig kidõlt egy fél órára), de ez húzós altatás volt.

Rebi! Heni és a többi viizsgázók szigorlatozók!
Ezer drukkot küldök Kép Kép Kép Én sem írigyellek titeket, a nyári vizsgaidõszakot én is utáltam. Emlékszem a 10. emeleti panel lakásban fõve a saját levemben tanultam és idõnként az abalakon át bambulva írigykedtem az emberekre akik megtehették azt a luxust, hogy pl. strandra menjenek.

Nyuszimanó!
Nem vagytok ti nagyon elkényeztetve? Donci nem szokott nyügõs, hisztis lenni? Kép
Hosszabb idõre sok ezer kilométerre tõlem én egy hétre sem engedném el, idegen környezetben meg végképp nem. Ha anyósod ilyen jó fej és ennyire szereti Doncit meg fogja érteni. Lesz még alkalma bõven unokázni.

Heni!
Szuper, hogy érzed a babót, no te is írj ilyeneket Kép, ne hogy má a project elõtt elbizonytalanodjak.

Márti!
Látom tök jó a kedved, amibõl azt veszem ki, hogy ez a strapa is olyan örömteli, amiért nagyon megéri. Tök jó, hogy besegítenek a nagymamák is Kép

Jó éjt!
és hûvõsebb napokat kívánok

Norci
norci

Kimaradt:
Andysj!
Tényleg jó lesz a csemetédnek, hogy rögtön két nyelven fogtó tudni. Lehet egy kicsit késõbb kezd el "rendesen" beszélni, azaz mindent érthetõen kifejezni, ami most hátránynak tûnik, de ettõl még a kétnyelvûség óriási for lesz neki ez az életben.

Bogancsi!
Meló Kép tényleg durva eza hozzáállás. Örülök, azért hogy megoldódott.

Bocs, ha valakit kihagytam, de már én is lefáradtam.

Norci
norci

Nyuszimano!

Irigyellek, hogy anyósod ennyire jól ért a gyerekekhez, azért ez tényleg nagy könnyebbség! Ennek ellenére szerintem csak annyiba menj bele, amennyit a szíved diktál. Ha ennyire rendes az anyósod, akkor nem értem, hogy miért aggódsz, hiszen biztosan meg fogja érteni, hogy ha megindokolva elutasítod a tervét. Szóval kismama, tessék pihizni, utazgatni, és élvezd, hogy szép az élet! Anyósod pedig biztosan megértõ lesz veled!Kép
Akkor finnül beszélsz a védõnõvel, kint tanultál meg vagy már régebben is tudtál?

Többiek: mindenki hûsöl egy jó hideg kádban???Kép

Üdv, jó éjt:
Zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

A további névnapi köszöntéseket is nagyon szépen köszönjük, jólestek!!!

Márti, a tippeket is köszönöm, hát, majd meglátjuk... Mi is sokat beszélünk a kicsirõl, Barni már simogatott is kisbabát, de azért izgulok, hogy élesben hogy lesz...
A fiúnevünk továbbra is Boldizsár, egyelõre nincs jobb ötletem. Apának sincs. (Cory, nektek?)

Meséltem, hogy anyukámék szomszédjában most várják a negyedik gyereket, és úgy néz ki, hogy 3 fiú után kislányuk lesz? Kép

Zsuzsi, hááát, minden vagyok, csak vékonyka nem! A hasam, tényleg, mintha a hetedik-nyolcadik hónapban lennék... Valahogy Barnit is nagyon korán éreztem, és csak utána olvastam valahol, hogy általában mikor kezdenek érezhetõen mozogni a babák, és nagyon elcsodálkoztam. Kép

Vizsgákhoz drukkokat köszönöm, meg az együttérzést is!!!
Rebi, ismerem az érzést Kép Nekem 20-án lesz a szigorlatom, és utána rögtön még két vizsgám, amikre nem tudom, mikor tanulok...

Sajnos velünk is történik rossz, kicsit off lesz, de muszáj elmesélnem. Szóval, szombat délután elmentünk itthonról, vasárnap délután jöttünk haza, és addigra eltûnt a Hédi kutyánk. Valószínûleg az lehetett, hogy a fiúkutyánk, Brúnó, kilógott, Hédi utána, és nem tudott hazajönni. Vagy valakinek nagyon megtetszett... (bearded collie márkájú)Kép
Másnap Brúnó megint kiugrott a kerítésen, és megtépett egy pár házzal lejjebb lakó kis uszkárt, nem is tudom, életben maradt-e, nem mertük még megkérdezni... KépKépKép Így hát meghánytuk-vetettük, és szerencsére találtunk olyan kutyás ismerõst, aki merte õt vállalni, így nem kellett elaltatni. Tehát most egy kutyánk sincs... Kép
Sajnos Brúnó az emberekkel nagyon kedves volt, igazi hûséges, rajongó, de a kutyákra teljesen bekattant, és akkor-se látott, se hallott, totál agresszív lett... Egyszerûen nem volt más megoldás Kép Úgy hiányoznak... Még reménykedem, hogy Hédi meglesz (egyszer 2 hét után került elõ), de ha eladásra vitték...

Ne haragudjatok, megyek is, holnap korán kelek a vérvétel miatt.

Na de hogy ne búcsúzzak ilyen szomorúan, elmesélem, hogy Barni elkezdett énekelni, mégpedig az Így ketyeg az órát! Mutogatja is a kezével, nézi a számat, koncentrál, és kb minden második szót énekel velem! Meg kell zabálni!!!

Puszi mindenkinek, jóéjt,
Heniék
gesztenye

Norci!

ez a rendes fiú dolog valahogy látszik, már elnézést, ezzel nem akarom Vilit teljesen rosszcsonttá nyilvánítani, de Gorsi Petijének a tekintetébõl én szelidséget látok, Vilijébõl pedig nagy huncutságot, ami egyáltalán nem baj! Kép Aztán persze, az is lehet, hogy a fényképezõgép minden gyereknél más hatást vált ki. Dorka pl. állandóan pofákat vág a fényképezõre, mert fél tõle, eszerint nagyon rossz csajnak kéne lennieKép
Ti mikor kezditek a projektet? Mi lehet, hogy most, mármint ebben a hónapbanKép

Üdv: zsuzsi
zsu26

Henke!

Sajnálom, hogy nincs többé kutyád, nagyon hiányozhatnak neked. Én a papagájaimmal voltam így...Kép

Milyen dal ez a "Így ketyeg az óra"????Nem ismerem!!!jaj, lemaradtam valami jó kis dalocskáról?Kép
Dóri a hinta-palintát, lassan jár a csigabigát, így kell járnit és a zsip-zsupot énekli legszívesebben, persze nem tökéletesenKép

Jó éjt nektek is!
Zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

Gorsi: nagyon helyes Peti KépKépKép

Henke: Barninak boldog névnapot!
Fiú nevünk még mindig nincs Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Vili ma fél hatkor kelt Kép Kép Kép !

Zsuzsi!
Dehogy sértettél meg. Inkább csak "aggódom", ha eljön az a rosszcsont korszak, hogy fogok helytállni Kép . És nem te nyilvánítottad Vilit leendõ rosszcsonttá, hanem több ismerõsöm is.
Projekt szeptemberben indul.

Az így ketyeg az órának csak a szövegét ismerem, egyik dalos könyvben benne van, de dallam nélkül én se sokra megyek vele. (Bár az én zenei érzékememl, még dallammal se Kép )

Heni!
Kutyák Kép Vityáéktól egyszer eltúnt egy gyönyörû középázsiai juhász szuka és vele együtt a fiú tacskó is. Nagyon rossz volt. Valószínúleg ellopták a szukát a tacskó meg vele ment, ha van ilyen. Azóta is reméljük, hogy tényleg "csak" eladni és tényleg nagyon jó gazdihoz.

Norci
norci

Heni!
Mi is nagyon boldog nevnapot kivanunk Barninak - kicsit megkesve ugyan... Kép
Danimama
danimama

Sziasztok!

Mosógép ügyben köszi a biztatást, én igyekeztem vidáman felfogni a helyzetet, és végül is (a körülményekhez képest) az alattunk lakó is megértõ volt. Lackó olyan édes volt, ahogy ült az árvíz közepén, és az úszkáló habocskákat lapátolta a homokozóvödrébe átszellemült figyelemmel. KépKépKép A legutóbbi hasonló eset óta még meg se csináltattuk a két kisszobában tönkrement szalagparkettát. KépKép

Lányok, szerintetek milyen idõközönként pisil egy "normális" másfél év körüli gyerek? Tegnap délután megsajnáltam Lacikát, annyira szenvedett a melegtõl, hogy rossz volt nézni. Megfürdettem a délutáni alvás után, és szabadon engedtem a lakásban pucéran. Kb. 3-5 percenként pisilt oda valahová. Kép Mondjuk neki nagyon tetszett, pedig többször is elcsúszott egy-egy tócsán, csak én aggódtam, hogy megint beázik az alsó szomszédunk. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Heni!
Barninak nagyon boldog névnapot kívánunk!Kép

Bszilvi!
Sajna ezen a héten mégsem jutok el UH-ra, de jövõhéten beszámolok róla.

BMárti!
Szerintem ne izguj a pisi miatt, ezek szerint elég folyadékot kap és nekem úgy tûnik, hogy vissza is tudja tartani a pisijét(ha 3-5 percenként elereszti egy picitKép). Számára tényleg nagyon izgis lehet, hogy meztelenül lehet és ráadásul még idõnként folyik is valami a lába közül.Kép Zsani is képes idõnként a móka kedvéért többszöri adagban kifacsarni magából egy kevés pisit és így persze a lehetõ legtöbb helyre odatenni a jelét.Kép

Pussz
Szilvi + Zsani + Kép
sztigris

Sziasztok!

Megint én, és puffogni jöttem.
Lányok ti adtok pénzt a gyerekorvosnak egy-egy oltás, vagy tanácsadás után? ÉN bevallom csak mikor kihívom akkor adok neki. Lehet, hogy kellene?
Múltkor besétáltam az egészsésges rendelõbe, direkt személyesen, hogy kérjek idõpontot az egy éves státuszvizsgálatra. Két hét múlvára kaptam is, erre most felhív a védõnõ hogy az az idõpont sztorno (persze semmi értelemes indokot nem mondott hozzá, hogy mégis miért, stb.) erre felajánlotta, hogy menjek u.aznap 11.20-ra. Mondom neki nem tudok, mert a gyerek olyankor alszik, hát akkor menjek 11.30-ra. Azt hitte, hogy 10 percet alszik Vili? Az eszem megáll, ráadásul itt csak akkor van egy éves státusz vizsgálat ha én erõszakoskodok, anélkül ismeretlen fogalom Kép Kép Kép
Abban maradtunk, hogy menjek egy másik nap amikor nincs idõpont kérés és bízzak benne, hogy nem lesznek sokan Kép Kép Kép csakhogy mindig iszonyú sokan vannak Kép
Nálatok is ilyen horror és macera bejutni egy orvosos egészségesrendelésre?

BMárti!
Mosógép Kép Lacika általi áztatás Kép Kép Amúgy én mindig azon aggódok, hogy Vili nem pisil eleget, mert régebben hatszr ennyi pisis pelusa volt, szerintem akkor vitte túlzásba. Igazolyankor tényleg egésznap cicin csüngött.

Norci
norci

Sziasztok!

Norci,
nálunk tök jó, nyugis az egészségesrendelés és egyáltalán nem macere bejutni, nem is kell idõpontot kérni. Viszont nem árt a legelejére odamenniKép. Nálunk mindig orvosos az egészségesrendelés.

Azért az szomorú, hogy így áll a védõnõtök a dologhoz.Kép

Képzeljétek, voltunk kint pancsolni egy nagyobb medencében, hát Hanga tejesen odavoltKépKép! Ki sem akart jönni a vízbõlKép. Most nagyon sajnálom ám, hogy kicsinek nem tudtuk elvinni bébiúszásra...

Az Így ketyegnek tudja valaki a kottáját?

Mennem kell, mert Hanga épp a teáját locsolja ki a tükör elõtt fenn a kanapén...

Szila
Szila

Sziasztok!

hát itt az esõ és a hûvösebb idõKép Úgyhogy rögtön nekilátok minden házimunkának, mert a 40 fokban nem volt kedvem vasalniKép

Norci! Én azt nem értem miért kell idõpontot kérni?? Én fogom elviszem az egészséges rendelésre, ugrik a mérlegre, megmérik iratok eztazt, kérdezek ha kell és pont.

Vizsgázók! Hogy mennek a dolgok?

Henke! Jajj de sajnállak a kutyusok miatt, nekem a bobtail a kedvencem és tudom, hogy bearded collie hasonszõrû aranyos kuytus. Nem került elõ?

Lányok! Hétfõn lesz tali? HOl?Kép

Laura! Hazajöttetek? HOgy vagytok?

Kellemes napot mindenkinek!

Tikk
tikk

Tikk!

Egyik nap kell idõpontot kérni, különben be se mehetek a rendelõbe, másik napra nem kell, de akkor meg annyian vannak, hogy min. másfél órát dekolunk ott, ill. az is elõfordult, hogy a végén nem fértünk már be. A doktornõ méltóságtelejesn kivonult és a kint várakozókkal közölte, hogy több embert nem fogad csak a betegen, mert fél órája már ott rendel és ha akarok menjek oda az egészséges gyerkõccel. Szóval horror. Kép Kép

Norci
norci

Sziasztok Lányok!!!!

Némi lelkifurdim van veletek kapcsolatban, mert már 2. napja itthon vagyunk, de nem volt vagy idõm, vagy energiám írni nektek.

Gyors beszámoló:

SZÜLÉS: indított szülés volt, 6 óra alatt történt, EDA-val, de most valahogy nem hatott úgy, mint elõször... Kép És apás szülés volt. Kép

TONCSI: 2170 gramm, 47 cm, 31-es fejkörfogat, 29-es mellkas, szóval õ az én induri-pinduri kisbabám... Kép Azt hiszem, apa írta nektek, hogy nagyon alacsony volt a kálcium- és a vércukorszintje, és nem tudta tartani, így infúziót kellett 3 napig kapnia. A pathológiás csecsemõ osztályon voltunk, amikor elõször hallottam, hogy odaviszik szegényt, nagyon bõgtem, de utólag nem bánom. Hihetetlenül jó kezekben volt (Péterfy KH.), és a 3. naptól kezdve rendesen szopizik, így a 6. napon haza is jöhettünk.
Mivel a kórházban 3 óránként etették/etettük õket, így be is állt a pici pocakja erre a rendszerre, én meg igyekszem itthon is betartani, mert remekül illeszkednek az idõpontok Romola napirendjéhez.
Pl. este 7-kor és 10-kor van szopizás, a kettõ között pedig kényelmesen meg tud vacsizni, fürdeni, elaludni Romola, nincs átfedés, nem kell a kettõjük között majd szaladgálni.

ROMOLA: õ nagyon-nagyon hiányzott. Sokat gondoltam Mártiékra, hogy náluk vajon hogyan alakult ez a pár nap, én iszonyatosan szenvedtem... Kép Amikor bejöttek látogatni (minden nap jöttek) volt úgy, hogy az ölembe vettem Romit, és kb. 5 percig csak sírtam...
És láttátok volna a kis arcát, amikor meglátta az ölemben Toncsit, hát egy világ omlott össze benne. Kép Kb. az volt a tekintetében, hogy anya emiatt a kis vakarcs miatt költözött el otthonról, engem elhagyott, itthagyott... Szörnyû volt.
De most már itthon vagyok, minden a régi. Kép Kép Kép Kép Kép

Most mennem kell etetni, megpróbálok minél gyakrabban jönni.

Sziasztok: Lauráék
p_laura

Laura! De jóóóóó, hogy otthon vagytok és jól vagytok! KépKépKép Toncsinak sok-sok tejecskét, nektek sok-sok türelmet, Rominal pedig minél több "anyázást" Kép kívánok! KépKépKép

Norci! Nálunk nem kell bejelentkezni a rendelésre, pénzt eddig egyszer adtunk a dokinak, karácsony elõtt, megköszönve az egész éves munkáját - holott havonta egyszer legalább, de inkább gyakrabban kihívtuk Kép SZerintem a státuszvizsgálat nevû izé a gyakorlatban nem létezik, csak a kiskönyvbenb - de egyébként is, mit várnál tõle? Testsúly, hossz, fej- és mellkörfogatmérés - hát, ezt otthon is megteheted! A fogait is megszámolhatod, mást úgysem tennének, ha egészséges! És szeerncsére az, igaz? Kép

Nálunk elkövetkeztek az elsõ õrületdús napok: hétfõtõl András már dolgozik, igaz, igyekszik kevesebbet maradni, de ez vagy megy, vagy sem, a nagymamák ugyan jönnek, eddig minden napra jutott belõlük egy kevés KépKépKép - aztán mára meg sok is Kép (anyósom kiborííííít KépKépKép). Ma mindkettõ ébren volt eddig reggel óta, mindkettõ állandóan szopizni akart + ölben lenni, Ármin mindemellett enni, inni, játszani is szeretett volna. Igaz, a babát továbbra is csak simizi és szépen bánik vele Kép

Most Ármin sétál a nagyival - hurráááá! Kép, Vilka viszont engem akar, úgyhogy majd még jövök...

Márti++
márti

Laura!Kép

Nagyon örülök, hogy már otthon vagytok mindannyian!Kép Kép Kép
Szerintem nagyon szép méretekkel született Toncsi(ha jól tudom még lett is volna 2 hete odabent) és hamar utol fogja érni a többieket. Romola is biztosan hamar megszokja az öcsikét és boldogan dicsekszik is majd vele.Kép

Sok örömet és boldogságot kívánok Nektek! Toncsinak pedig üzenem, hogy szopizzon rendszeresen és jó sokat, amennyi csak elfér a pocijában!Kép

Pussz
Szilvi + Zsani + Kép
sztigris

Márti!

PErsze, hogy egészséges, csak 5 és fél hónapos kora óta nem látta doki, és ez nem nyugtat meg. Szeretnék beutalót kérni szemészetre, orthopédiára (tudom, hogy egészséges), de mivel családban ezekkel kapcsolatosan minden ágon voltak komoly gondok amit nem vettek észre, hát én megnyugodnék. Másik bajom, hogyha ne adj Isten komoly baj van, akkor se lehet majd bejutni a dokihoz és itt állok majd. Szóval ezerrel keresek most másik dokit, és valószínúleg magánt.
Vili hív.

Laura!
Szuper, hogy otthon vagytok! Kép
norci

Laura! Kép

Sok boldogságot! Kép sok tejcsit és õrületesen sok energiát kívánok Nektek! Kép

norci,
hol van ez az orvos és kicsoda? Kép

Solya
solya

Sziasztok!

Szilvi! Köszi, igazából nem aggódtam a sok kis pisikélés miatt, hanem nagyon elegem volt már belõle, és azon gondolkoztam, hogy ha már nem lesz ekkora ujdonság a pucérkodás, akkor is állandóan a tócsákat kell-e törölgetnem. Tuti, hogy Lacika is szórakozásból locsolta végig az egész lakást, amikor végül újra ráadtam a pelenkát, kidüllesztett hassal, nagy elszántsággal pisilt egyet, és nagyon csalódottan nézett a lába alá. Kép Na, majd a szüleimnél a kertben pucérkodhat! Kép

Laura! Úgy örülök, hogy még pont sikerült hírt hallanom rólatok! Rengeteg erõt és kitartást kívánok neked, biztosan nem könnyû, de mégis csodálatos lehet kétgyermekes anyának lenni! Kép

Márti! Neked is kitartást kívánok az apátlansághoz, és fõleg a nagyikhoz! Kép

Most búcsúzok, és elmegyek Kép csomagolni, holnap hajnalban indulunk a szüleimhez egy hétre, onnan tovább még egy hétre Laci szüleihez. Idén ez lesz a nyaralás, mert sajnos még az utolsó utáni pillanatban is változott, hogy mikor jöhet el Laci szabira, így nem tudtam semmit megszervezni. Igazából még akkor se fogom elhinni, ha már úton leszünk, hogy tényleg el sikerült szabadulnunk végre. Ha hazaérünk a Szüleimhez, akkor -azt hiszem- véletlenül beleejtem majd Laci mobilját valami nagy és mély vízbe, és akkor majd kezdem elhinni, hogy végre nyaralunk! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Laura: Köszi, hogy írtál nekünk beszámolót!!! Romola szerintem hamar meg fog nyugodni, ahogy látja, hogy most már otthon vagytok együtt. Nagyon ügyes Toncsi a szopizással! Kép

Márti: hú, hát nem könnyû 2 ilyen picivel, az biztos!

Szila: bébiúszással kapcsolatban - még mindig vannak futószemölcseink Kép Kép Kép

norci: nálunk az egészséges rendelésen is van orvos, nem kell idõpontot kérni; nem adok neki pénzt, csak kihíváskor (bár egyszer a 3 alkalomból, amikor kijött, épp nem volt nálam pénz Kép ), illetve karácsonykor.

Henke: van valami hír a kutyusról?
Barninak így abszolút utólag (elnézést!!!) boldog névnapot kívánunk Tomival Kép Kép Kép

Tikk: én is azt hittem ma reggel fél 6-kor, hogy végre lesz egy hûvösebb napunk...

BMárti: Tomi meg kevesebbet pisil mostanában, van, hogy teljesen száraz az éjjeli pelus.

Solya: bocs, hogy eddig nem válaszoltam, de Zsófi sosincs itthon Kép
Ennyi van a KRESZ-ben:
"A személygépkocsi hátsó ülésén utazó 12. életévét még be nem töltött és 150 cm-nél alacsonyabb gyermeket nem kell biztonsági gyermekülésben rögzíteni, ha:
ba) a biztonsági gyermekülés beszerelésére a személygépkocsi gyári kialakítása alapján nem alkalmas;
bb) a gyermek az üléshez beszerelt biztonsági övvel megfelelõen, biztonságosan rögzíthetõ;
bc) a 46. § (2) bekezdése alapján és a szállított személyek számából következõen egy ülõhelyen két gyermek foglal helyet;
bd) az egyidõben szállítani kívánt gyermekek száma miatt a biztonsági gyermekülésben történõ rögzítés nem oldható meg;
be) a szállítás taxi üzemmódban használt taxi gépkocsival, személygépkocsis személyszállítást végzõ gépkocsival, rendvédelmi szervek gépkocsijával vagy a mentõgépkocsi betegellátó terében történik.
(6) A személygépkocsi elsõ ülésén 150 cm-nél alacsonyabb gyermek csak akkor szállítható, ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel, és a gyermeket biztonsági gyermekülésben helyezték el."
Egyébként az egész KRESZ a www.totalcar.hu/kresz helyen található meg.

OFF: már csak vasárnap kell megnyerniük Daniéknak a meccset és 3. helyezettek lesznek a bajnokságban!!! Drukkoljatok, legyetek szívesek - két szoptatás között esetleg Kép Kép Kép

Tegnap azt hittem, hogy Tomi összeszedett egy jó kis aftát a nyelvére, de a doktornéni megnézte és kiderült, hogy alul és fölül is jön a foga, a fölsö jó hegyes és kisebesítette a nyelvét. Teendõ nincs vele. Nekem sose hagyja megnézni a fogát Kép Bezzeg a doktornénire még mosolyog is Kép

További kellemes olvadást kívánok Kép
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

bogancsi,
köszi! Kép

Azért jöttem, mert vmit elfelejtettem. Létezik, szerintetek, hogy egy gyerek a melegtõl lesz ekcémás? Mert ha jól értettem ezt mondta ma a doki és azt is, hogy használjak hintõport és vizes testápolót. A kettõ nem üti egymást?
És van Máténak vmi csípésféle rondaság a lábán, a talpa szélénél. Szerinte a cipõ csinálta és kaptunk rá lokális antibiotikumot. Kép Hát most ezt hova tegyem? Itthon derült ki, hogy a krémbõl már van 3 doboz. Mindenre ezt kaptunk. Németországban felfedezték a csodaszert. Kép
Szerintetek jól értettem az orvost?

köszi:
Solya

ui: találtam mégegy babás oldalt, ahová egyszerûbben fel tudok tenni képet, mint ide és éltem is ezzel a lehetõséggel! Kép :
[url=http://www.bebilap.hu/fotoalbum/kepek.phtml?ai=221" TARGET="_top]http://www.bebilap.hu/fotoalbum/kepek.phtml?ai=221[/url]

ÉS MINDENKINEK JÓ HÉTVÉGÉT KÍVÁNOK!
solya

Sziasztok!

Laura! De jó, hogy jelentkeztél!Kép Nagyon ügyik vagytok, csak így tovább!Kép Biztos nagyon aranyos nõvér lesz Romiból! Toncsinal meg sok-sok tejcsit!KépKépKép

Solya! Azt nem tudom, hogy jól értetted-e, de én úgy tudom, hogy a kiütésekre ami a melegtõl van, jó a hintõpor. Az ekcémának állítólag a nyár meg a napfény jót tesz, bár nekem ebben nem túl jók a tapasztalataim. Az én ekcémám mindig nyáron jött kiKép

Feltámadt a viharos szélKép

Mi van a talival? Legyen már, na!Kép SZIP vagy Margitsziget?

Zafi
zafi

Sziasztok!

Köszi a dokis hozzászólást. Többet nem puffogok, hanem keresek olyan dokit akinek annyi betege van, amennyit böcsülettel el tud látni.
Solya ez a doki Bp-n Albertfalván van a XI. kerületben és nem rossz orvos állítólag (bár én nem szeretem, de errõl már írtam régebben) de még ha jó orvos is, de nem lehet hozzá bejutni nem sokra megyek vele Kép

Solya! Megnéztem az albumot, nagyon helyesek vagytok, hú megint vonzó lett a kétgyerekesség Kép

Márti! Laura!
Majd ha idõtök engedi írjatok. Titeket is olyan jó hallani Kép

Más:
Pofátlanul megkérdezem, hogy valaki nem tud nekem kölcsön vagy bérbeadni utazóágyat (júli 1 és 11 között)? Illetve nem tudjátok, hogy hol lehet olyat bérelni?
Köszi.

Norci
norci

norci,
én szívesen adnám, de nekünk is benne alszik Máté, mert OTTHON LESZÜNK!!! Kép

Ja és az orvos témához: Ma elvittem a biztosítós papírt a dokihoz és ha már ott voltunk, gondoltam megmutatom Máté ekcémáját (mert én erre tippeltem).
Hát egészséges remdelés nincs, Kép a doki egész nap rendel. Ez még önmagában nem lenne gond, de még egészséges váró sincs! Kép Amikor fél órája vártunk, és behoztak egy csúnyán köhögõ babát, majdnem úgy döntöttem, hogy elindulunk haza, mert mindehhez az egész szoba max. 6 négyzetméter.

Zafi,
köszi. Én is így gondolom.

Sziasztok:
Solya
solya

Sziasztok!

Jó sokat kellett olvasnom.Kép Köszi megint a dicséreteket!Kép

Dzsili
Nem büdös meg hínáros a víz. Persze koszos, mert a sekély a víz az elején és az iszapot felkavarja az ember, de nekünk bejött és Petinek nem volt semmi baja utána.

Rebi
Nagyon jó az album, az utolsó kép csúcs.Kép

Márti
Vilka szépen gyarapodik.Kép Tök jó, hogy Ármin ilyen jól megvan vele.
A medencével elõször mi is megjártuk ám, mert teletöltöttük. Igaz, hogy Levi is bement, de annyira nem élvezte Peti a vizet, végül már a közelébe sem akart menni. Aztán a köv. alkalommal pocsolyát csináltunk, azaz pici víz és az is meleg. Elõzõleg ui. csak a nappal melegítettük fel, de nem eléggé. Szóval a kis víz nagyon bejött.Kép

Henke
Megkésve bár, de törve nem: Boldog névnapot kívánunk Barninak! A családnak meg zöldellõ kertet!KépKépKép

Nyuszimanó
Petit mondjuk minden foga megviselte, de a rágóktól egész heteket is nyügizik és kínlódik. Most is egyébként. Szerencsére úgy tûnik, hogy a 2. 3. rágó már gyorsabban bújik kifelé, lassan utol is érik az elsõt. Már 10 fogunk van!Kép

Zsuzsi
Ezt még senki sem mondta Petirõl, de nagyon remélem , hogy tényleg rendes gyerek lesz.Kép Mostanság nem igazán szófogadó.

Tikk
Vasalni? Az mi? A fél szoba tele van vasalnivalóval, de egyszerûen nem tudom rászánni magam.

Norci
Felháborító ez a védõnõi hozzáállás. Nálunk heti 2x van egészséges rendelés és akkor megyek, amikor akarok.

Peti tegnap este 6-kor elaludt, mert egész nap nem jött össze és nem ébresztettem fel. Ma reggel fél 6-kor kelt csak. Persze korán volt, de apával számítottunk rá, hogy 3-tól kukorékolhatunk.Kép
Imádja, hogy mezítláb, egy szál pelusban rohangálhat.Kép Ebben a nagy melegben sokat szopizik és alig eszeget valamit. Tutira fogyott egy csomót. A pelusban szinte semmi sincs, kiizzadja az egészet.
A legújabb hülyesége, hogy felmászik a kanapéra, majd ott rohangál rajta és ha Petin múlna, akkor simán lezúgna a végérõl.Kép Továbbá nem lemászik háttal, hanem le akar sétálni elõre az ágyról. Rémes. Félek, hogy egyszer, ha nem figyelek eléggé, kitöri a lábát.
Olyan édes, hogy amikor szóba kerül, hogy megyünk valahová, akkor odahozza nekünk a cipõnket, aztán meg a szandálját.Kép

Bocsánat, ha kihagytam valakit.
Üdv: Gorsi
gorsi

Zsuzsi és Dorka
Köszönjük a kedves szavakat, nektek legalább tetszett! KépKép

Norci
Én úgy gondolom, hogy ha te szeretnéd annak ellenére hogy nem beteg megnézetni orvossal és esetleg konzultálni vele vizsgálatokról ez szíved joga. Talán tényleg csak a könyvekben írják hogy kellne de való igaz, hogy több olyan dolgot is ki lehet szûrni, fõleg ha a családban már elõfodult amire laikusan nem gondolnánk, nem beszélve arról hogy ez is beletartozik a házi gyermekorvos kötelességei közé!Nálunk ez úgy mûködik, hogy a tanácsadóbn vannak a védõnök ahol a tehesgondozást és a babák méréseit tanácsadást végzik, és a gyermekorvos hetente egyszer itt van hogy megnézze a kicsiket ha az anyuka szeretné, illetve az oltásokat is itt kapják. Ez nem a gyermekorvosi rendelõ egy egészen más épület ide nem szabad beteg babát hozni, de ha felhívom az orvosunkat , biztosan kijönne megnézni a lányzót rendelési idõn kívül , ha nem beteg akkor is , ez mivel már munka idõn túli dolog természetesen pénzbe kerül.
Ha a mostani orvosotok túl elfogalat vagy leterhelt vagy egyszerûen csak nem tart fontosnak szerintem is keress másikat ha megteheted más nem tényleg magán rendelést!

Nyuszimanó
Én azt hiszem félre értettelek, azt hittem a probléma lényege hogy el kellenne vállnod Doncitól napokra és nem az hogy a nagyija el tudja-e õt látni tökéletesen egyetértésben, szeretetben. Legalábbis nálam az lenne gond.

Laura
Örülök, hogy jól vagytok és minden rendben van.
Eszembe jutott amikor olvastalak , hogy nekem is milyen rossz érzés volt amikor kisebbek születtek a nagyobbat/akat otthon hagyni, pedig õk már azért jobban megértették a helyzetet de az anyai szívemnek annyira fájt elvállni tõlük egy pindurkáért aki még nem tudja kimutatni a szeretetét.
Napocskát is hat naposan vittük haza, mert õ meg sárga lett és kékfényezték.

Pusz: Dzsili és Napsugár
dzsili

Sziasztok!

Laura: nagyon örülök, hogy otthon vagytok már KépKép Mégegyszer gratulálok nektek Kép Kitartás a két gyerkõchöz Kép

Norci: mi lenne, ha betelefonálnál a dokinak, hogy írja meg a beutalókat, és csak beugranál érte? Hogy keresel új dokit? Mármint milyen módszerrel? Ja, és én soha egy vasat sem adtam a dokinak, bár nem is hívtam ki sosem. De az utcán mindig mosolyog és elõre köszön Kép

BMárti: a sok kis pisilésrõl nekem a kutyák jutnak eszembe. A fiú kutyák megjelölik a területüket, és mindehova csak egy kicsit pisilnek, a lány kutyák viszont nem tudják megszakítani a pisilést, és egyben kijön minden Kép Balu is ezt csinálja, azzal a különbséggel, hogy õ nem csak tócsákat hagy el ilyenkor, hanem kupacokat is egyet-egyet Kép

Bogancsi: drukk megy Daniéknak KépKép A fogakat én is utálom Kép Balunak most 5 jön, és elegem van belõlük!!

Balu ma elaludt este a fotel lábtartójára kuporodva Kép Az apja nem tudta lefényépezni, mert lemerült az elem a gépben Kép

Utálom ezt a meleget!!! Ja, és legyen tali hétfõn! De valami jól megközelíthetõ, nyugis helyen Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Solya
Megnéztelek benneteket, örülök, hogy láttam a párodat is a gyerekekkel. Még mindig csak ámulok Sára fürtös kis haján, olyan szép, kitõl örökölte? Mátéka is helyes persze ki ne feljtsem a dcséretekbõl! KépKépKép

Gorsi
Napocsnak is nehezebben megy a délutáni alvás de este szerencsére nincs gond /nyitott ablak+ventillátor az ágy melett/, szerintem egész sokáig aludt Peti ahhoz képest mikor feküdt le.
Érdekes hogy a lányom eszik rendesen, a fõzelékét is a gyümölcsökre most kapott rá, alma, banán, cseresznye mindegy jöhet neki.

Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Napok óta készülök írni egy normálisat, de valamiért sosem jön össze.... Napközben nem nagyon vagyunk itthon, estére meg nagyon kipurcanok. Tegnap már pont elkezdtem írni, de Zsófinak féjt a füle, így ez határozta meg az éjszakánkat....

Henke! Bocsi... Barninak utólag is nagyon boldog névnapot.KépKép
KutyusokKép. Éneklõs Barni aranyos lehetKép. Luca is nagyon szereti, ha énekelünk együtt.

Tali! Igeeen! Legyen hétfõn! Már ha Zsófinak nem lesz komolyabb gond a fülével...

Laura! Olvastam ám rendszeresen a híreket rólatok, csak reagálni nem volt idõm. Örülök, hogy minden rendben, és otthon vagytok! A kicsi fiúnak sok-sok tejcsit!Kép Rominak meg nagy puszikat küldök!Kép Elhiszem, hogy hiányzott a kórházban, én is így voltam Zsófival. Ráadásul õ már elõtte is sokat volt anyukáméknál, 10 nappal hordtam túl Lucát. Én meg ingáztam Pest és Gyöngyös között a hordónyi hasammal.Kép Amikor elõször behozták a kórházba, közölte, hogy nem megy vissza a mamához. Amíg én a kórházban aszalódtam, õk strandoltak az apjával minden nap, elõtte meg utána meglátogattak, így jól bírta. Megbeszéltük, hogy még megnézik a tüzijátékot, aztán megyünk is hazaKép.

Még annyit írnék, de a lányok eddig hagytak. Megyünk Kerepesre cseresznyézni.
Jó hétvégét mindekinek!
Puszi
Andi

Andi
andi3

Dzsili!
Azt hiszem, most értettél félre. A gond tényleg nem az, hogy a nagyi el tudja-e látni... mert tényleg szupernagyi, imádják egymást Doncival, és simán rábízom akár egy egész napra, akár pl. hétvégéreKépKép A gond tényleg ott van, hogy tovább már nagyon hiányozna Donci, nem bírnám. És azt se akarom, hogy õ szendvedjen pl. Mo.-on amíg érte tudnánk menni.

Szóval úgy gondolom, hogy egy szabad hétvége pl. tök jó nekünk szülõknek isKép de több egyelõre nem.
Mondtam már, hogy jövõ héten 2-3 napra elutazunk a párommal romantikázni?? Hajókázni megyünk TallinbaKép

Már nem tudom, mit írtam meg az utolsó hozzászólásomban (nincs kedvem visszakeresni), de azóta egyet írtam, egy hosszút és nem tudtam elküldeni, nem volt pár órán át internetünk és azalatt eltûntKépKép És annyira bepöccentem, hogy már nem volt erõm újraírniKép

Puszi mindenkinek!
Hogy bírjátok a meleget? Nálunk anyósom megfagy, mivel csak 20 fok van, de én most úgy élvezem pocakosan, hogy nincs hõségKép
Nyuszimanó+Donci+Kép(26.)
nyuszimano

SZiasztok!

A "Friss kismamák"-hoz megírtam Vilka születéstörténetét, hátha érdekel vkit Kép

Ármin tegnap megtanulta mondani: Vilka! KépKépKépKépKép Nagggggyon édes! Kép Valamint mondja azt is, hogy pad, meg hogy egy, öt, hat, hét, tíz Kép és a villamos ghelyett vmi olyasmit, hogy belzebub Kép

Tegnap egyébként nagyon bõgõs nap volt: mindkettõ, egyszerre, folyamatosan, nagyon, vigasztalhatatlanul... Kép Talán a nagy szél miatt? Nem tudom, mára Vilka nyugis megint (és 4150 gr Kép), Ármin pedig elment egész napra Andrással anyósomhoz a telekre Kép, remélem, ott õ is jókedvû! (mármint Ármin)

Nyuszimanó! én azt a 20 fokot irígylem egy kissé... KépKépKép

Mindenkinek nagyon jó hétvégét, majd még próbálok írni, de van némiKép elmaradásom háztartásügyben is, most azt kell pótolni KépKépKép

Márti+Ármin+Vilka
márti

Sziasztok!

Van egy-két elmaradásom veletek szemben, ezt gyorsan pótlom.

Heni és Barni!
Így utólag, de még benne a 8 napban nagyon boldog névnapot kívánunk Barninak Beával együtt.KépKépKép

Laura!
Én is örülök, hogy rendezõdnek a dolgaitok, és végre otthon vagytok.KépKépKép Úgy meghatódtam, amikor írtad, hogy Romola hogy reagált a kistesóra, hogy majdnem elsírtam magam. Szegénynek meg kell szoknia, hogy már nem csak õ Anya szemefénye, de majd ha megszokja biztosan nagyon aranyos nõvérkéje lesz Toncsinak.

Márti!
Téged is nagyon jó olvasni, hogy 2 gyerkõccel is tök jól elbírsz.KépKépKép

Ici-picit rólunk, aztán megyek dolgomra.
Beus szépen fejlõdik, próbálkozik az új szavakkal, ismételgeti, és jól is használja azokat. Pl.: "muszi"= mamusz; "Bocsi", "Köszönöm", "szia", "sziapa", stb...
A bilivel való barátkozás megkezdõdött, de csak pelusban ül még rá, ha le akarom róla venni a pelust, hogy úgy üljön rá, akkor felveszi a nyúlcipõt és elszalad.KépKép Viszont a Babáját gyönyörûen megpisilteti, és mondja neki, hogy "psss, pis-pis", ui, ezt szoktam én is mondani neki. Tegnap a délelõtti sétánál az egyik kislánynak pisilnie kellett, õ már szobatiszta, leguggolt a bokornál, Bea odament, õ is leguggolt, és nézte, hogy mit csinál a Teodóra. Neki is mondta, hogy "psss, pis-pis".KépKépKép

Nem is újságoltam még Nektek, hogy a héten megkezdõdött a lakás átalakítás elsõ fázisa. Apa épp most is veri szét a házfalát, lehet, hogy épp ezért a ma délutáni alvás elmarad Beusnak. De, ha most nem csinálja, akkor megint nem halad a melóval. Sajna hétfõn vége a szabadságnak.Kép Beus szobájának a kialakítása folyik éppen. Volt egy különálló helyiségünk a házben, ahová csak az udvarból lehetett bemenni. Most a falat azért kell átverni, hogy a belsõ szobából is át be lehessen menni, és akkor a külsõ ajtó megszûnik, ablak lesz a helyén. Mivel csak hétvégén tudja majd apa csinálni a szobában a vakolás elõkészítést, betonozást, villanyszerelést, ezért elég lassan fog haladni a dolog. Azért remélem, hogy még idén meg lehet a nagy költözés a lakáson belül, mert senki nem marad a mostani helyén. A fiúk jönnek a jelenlegi mi szobánkba, mi megyünk az õ szobájukba, és mellettünk lesz a Bea szobája. A lakás egy merõ por a fal szétveréstõl.KépKép Remélem a továbbiakban már nem lesz ennyi por, mert tegnap azt hittem, hogy megfulladok tõle.

Most megyek is mert Apa is hiányol, segíteni kell neki, meló is van, és ebédet is ki kellene még találni, hogymi legyen. Ja meg teregetni is kéne. A Bea meg itt kiabál, és azt hiszem esze ágában sincs elaludni. Kép

Sziasztok!
Zsuzsa + Beababa

ui!
Dzsili!
Lábad, hogy van? Mikor lesz az évzáró nálatok? Nálunk szerdán délután.

beababa

Sziasztok Lányok!

Lehet, hogy kezdek belerázódni a kétgyermekes anyaságba, Kép bár olyan napunk, mint Mártiéknak tegnap, nekünk még nem volt.

Egyetlen gondom van csak: valami iszonyatosan álmos vagyok. Lehet, hogy mégis csak átalakítom azt a napirendet?

Bogancsi: Tomival ti a Heim Pálba jártok bõrgyógyászatra? Mert Rominak a lába ujjai között és körül elég csúnya, piros a bõre, és a dokinénink azt mondta, oda vigyük el Romit. Ha oda jártok: tudsz ott ajánlani dokit?

Toncsi ébredezik, mennem kell.

Sziasztok: Laura+Romola+Toncsi

Ui: Fényképet sajna nem tudok felrakni, mert a szkennerünk pont most nemrég adta meg magát. (Utálom a HP-t!)
p_laura

El is felejtettem: köszönöm szépen mindenkinek a sok-sok gratulát és a kedves szavakat! Kép Kép Kép

Laura
p_laura

Sziasztok!

Laura, üdv ismét köztünkKép És ne izgulj, tudtuk ám, hogy nem azért nem jössz rögtön írni nekünk, mert nem akarszKép

Jeee, taliii hétfõnKép És hol? SZIP? Margitsziget? Mindkettõ jó ötlet, bár még a Margitszigeten "ebben az idényben" még nem voltunk... (vagy mégis, csak nem emléxem???) Szóval? Kép Vagy van más ötlet?

Pussz,
Beja+Bácus
beja

Sziasztok!

Hajrá tali!Kép Minden megoldást támogatok!Kép

Zsu! Elfelejtettem múltkor válaszolni, bocs! Vezettem az opelt, nagyon tuti, imádjuk!Kép Tényleg nagyon megy! Vicces a szitu, mert nekem már 10 éve van jogsim, és azért ennyi idõ alatt szerencsére sikerült elég sokat vezetnem is (opelt is!), a páromnak meg 3 éve van jogsija és jóformán csak trabantot vezetett, no meg bátyám autóit alkalmanként. És õ magyaráz nekem, hogy mit hogyan kell csinálni! Felháborító! Egy darabig még eltart, mire szó nélkül elvihetem kettesben a Rékával!Kép

Ma voltunk strandolni!Kép Réka imádja a vizet, így nem volt probléma. Szerencsére aludni is tudodt, úgyhogy már nagyon rá vagyok készülve a nyaralásra!Kép

Zafi
zafi

Lecseréltem a profilomban a karácsonyi/ téli képet egy nyári homokozósra!Kép
Egyébként Tikk volt a fotómûvész, köszi!Kép

Zafi
zafi

Márti! Laura!
Hajrá kétgyerekesség Kép Szuperek vagytok!
Márti!
Naná hogy érdekel a szüléstörténet, majd megkeresem Kép

Zafi!
Hajrá vezetés Kép Legyél erõszakos a pároddal, ne hagyd hogy az önbizalmadat elvegye. Én is most döbbentem rá, hogy Vitya miatt nem használtam eddig a kocsit (fõleg, hogy azzal járt, viszont most nem azzal jár melózni, így mindig itt van) én meg nagyon élvezem és a héten jött rám, hogy nem hogy nem görcsölök, ha vezetnem kell Vilivel kettesben, hanem imádok vezetni, egész héten minden nap kitaláltam valamit, csak hogy vezethessem. ELõre lestoppoltam a volánt, a holnapi közös programukhoz is. Ja és mivel ennyire magaménak érzem a kocsit, még kitakarítani is elkezdtem Kép
Hova mentek nyaralni? Mi két hét múlva megyünk és én is úgy várom.

Cory!
Betelefonálás elvileg múködik a dokinál, csak barátsoném múltkor másfél órát várt a betelefonáls után is Kép
Milyen módszerrel keresek? Érdeklõdök ismerõsökön keresztül, meg szüleimnek van több gyerekorvos ismerõse is, rajtuk keresztül is. Amúgy a ti dokitok is felmerült, lehet hogy õ lesz a végén.

Cory! Dzsili! Orsi! Márti! és mindenki aki írt doki ügyben annyira aranyosak vagytok ám, és most már megint tudom, hogy miért szeretek idejönni Kép

Borcsa! Rebi!
El vagytok tûnve nagyon. Mi újság veletek?

Nálunk van off Kép is. Ma este meghalt Vili dédije Kép
Párommal is olyan nehezen tudtam, hogy hogyan viselkedjek mi jó neki. Holnap meg megyünk apósomékhoz, velük meg végképp nem tudom. A mi családunk mindig kisírja, kibeszéli magából a problémáit, férjem családjában meg annyi a tabu.

Sziasztok:
Norci
norci

Márti!
Eolvastam a szülész sztoridat és annyira meghatódtam. Kép Még egyszer gratulálok nektek! Kép Kép Kép

Norci
norci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?