Új privát üzeneted érkezett!

Én éppencsakhogy 160 cm vagyok, 49-ről startoltam, most vagyok 51,5 kg. A védőnő szerint ez eddig az ikrek miatt OK, de azt nem tudom, hogy az igazi nagy gyarapodás mikor kezdődik és hogy ikreknél még mennyi az a normális súlytöbblet, amit a végéig magára ránt az ember?
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Sziasztok! Én még új vagyok itt, de szeretnék kapcsolódni hozzátok.14 hetes ,3-as ikres kismama vagyok, ők lesznek az első
babáim.A BMC-ben sikerült összehozni őket a 4. próbálkozásra.
Egy ideje olvasgatom ezt az oldalt, remélem az én sok-sok kérdésemre is tud majd valaki válaszolni. Egyelőre jól viselem a
terhességet, az egyetlem probémám, hogy minden este úgy felpuffad a hasam, mint egy lufi, függetlenül attól, hogy mit eszem.
Szerencsére azért reggelre elmúlik és egész nap jól vagyok-úgy este 6-ig. Volt valakinek hasonló gondja ? A másik kérésem: havalaki tudna ajánlani egy jó kismamaboltot a lll. ker.-ben, hálás
lennék. Mostanra már nagyon kényelmetlenek lettek a ruháim.
Előre is köszi!

Éva
évi_76

Kata!

A súlygyarapodás üteme és mennyisége mindenkinél más. A nagykönyvben azt írják, hogy a 21-31. hét között szeded fel a súly legalább felét. Nem ikres terhességnél úgy tudom max. 14kg-t mondanak egészséges hízásnak a teljes terhességi idő alatt. Ebből arra gondolok, hogy talán ikres mamáknál ez inkább max. 17-18kg.

Éva!
Sajna nem tudok segíteni a kérdéseidben, de nagyon-nagyon szorítok értetek!

Eszter

Kép
eszter.eu

kata sztem ne parázz ezen. próbálj egészségesen étkezni (kell azért szénhidrát is!) amúgy meg, h hány kiló ez mindenkinél más! aki 50 kilóval kezdi a terhességet és elég magas, az lehet, h 20-25 kilót is felszed és az még teljesen normális! nem egy bnőm hízott 20-25 kilót átlagos súlyról indulva és miután szült 2 hónap alatt megint versenysúlyuknál voltak. az utolsó 3 hónapban az ember elég sokat hízik általában. én 18 kilót híztam, mert alapból kisebb súlyról indultam mint az átlagos súlyom.

sztem ne foglalkozz a kilókkal (nyilván egészséges határokon belül), biztos sokat fogsz hízni, de 2 apróság mellett, az első pár hónapban le fogod adni :) :) :)
kerekpocak

Köszi Eszter :)
Éva, gratulálok!!! :) A haspuffadás néhány hete rám is jellemző, esténként háromszor akkora a hasam, mint reggel, és ez szinte minden este ismétlődik. Először arra gyanakodtam, hogy összefüggésbne lehet azzal, hogy mit eszem, de aztán rájöttem arra, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz. Az orvos is azt mondta, hogy ikreseknél ez gyakran előfordul, és a pihenésen kívül nem nagyon lehet ellene semmit tenni :(
üdv,
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

éva: nem a 3. kerületben van, de talán a 2. kerület nincs olyan messze. a lövőház utcában van a 2in1 kismamabolt. sztem ők csinálják a legkényelmesebb ruhákat és nem mellesleg nem olyanok mintha a saját nagyid lennél. van honlapjuk is.

http://www.2in1collection.hu/
kerekpocak

Szió mindenki!
Kilókkal ne foglalkozzunk szerintem nagyon, sok zöldség, gyümi, vitamin a bébinek :) azonkivül pedig én a fiúkkal is megettem, amit kivántam, a doki is azt mondta, ráérek majd szülés és szoptatás után a kilókkal foglalkozni, addig első a baba, persze, nem azt mondom, hogy napi 4 tortát együnk meg :lol: , de a jó falatok nekünk is járnak, sőőőőőt! :D
Évi! Gratula a 3 babához! Ahogy elnézem, sok itt mostanában a 11-16. hét közt lévő kismami :) sokan fogunk hasonló időben és ki tudja, lehet, h a kórházban egyen-ketten még talizni is fogunk. :) A haspuffadást énis érzem, pedig nekem csak egy van, de már ilyenkor veszettül megnő a pocim, mint aki kb. 5 hónapos :), de reggelre mintha baba sem lenne benne. Pedig azért már látszik kicsit, olyan kis helyes a pocakméret :D . Kismamaruhaboltot énis a 2.kerületben tudok, a Margit körúton, a Mechwart ligetnél kell leszállni a villamosról és az önkormi okmányiroda mellett van majdnem. Egy nagyon pici bolt, de igényes és megfizethető ruháik vannak, én most néztem egy szabadidőnacit ott, 6ezer ft, szerintem nem vészes, a quelle oldalán is néztem, 10ezernél kezdődik egy kompl.szabadidőruha, de ki tudja, milyen plusz a postaköltség. A mammutban amik vannak, hát azokat nem ajánlom, ha elfogadható árat szeretnél. :) Katasztrófa némelyik, asszem a Formes kismamaboltban nézelődtem és egy veszettül csúnya barna kismamafelső, kb mint nagyanyámé és 17500 ft volt. Aszittem, a helyszinen rosszulleszek. El vannak szállva teljesen. Na mindegy, csak mérgesitem magam :)
Ági
Vendég

Mindenkinek köszi a tippeket kismamabolt ügyben, majd sorban
végigjárom őket.Ma a Corában nézelődtem, egy naci+felső+tunika
összesen 20e. ft.Nem tudom, hogy sok-e ez, vagy reális, de nekem
szükségem lenne még itthoni kényelmes cuccokra is, úgyhogy
mindenképp megnézek még néhány helyet. Ahol tudok, spórolni kell, lesz még mit költeni a 3 törpére. Amúgy tényleg tök jó, hogy
sokan vagyunk egyidős kismamák, bár nálam valószínűleg előbb
kibújnak majd a bébik. :roll: Egyértelműen császár lesz a vége.
Ti tudtátok, hogy július óta már a Jánosban is van PIC? Ez egy
kicsit legalább megnyugtat.
Bocsi a formátumért, legközelebb jobban megy majd.
Éva
Kép[/url]
évi_76

Sziasztok!

Ha már így mindenki "ráizgult" a kilókra, én is mérlegre álltam :lol:
Én a 169 centimmel 49-val startoltam, és most a 12 hét környékén vagyok 51 :oops:
Persze én sem tagadok meg magamtól semmit. Ami talán szerencse, hogy nem kívánom az édességet -terhességem előtt csokit tortával- :P
Rékával 12 kilót híztam összesen, és nálam nem jött be a szülés után 2 hónappal már visszanyertem a súlyomat... :? én 10-11 hónap múlva tudtam a 36-os cuccaimat hordani :roll:
Úgyhogy nem izgat, mennyit hízok, majd leadom.... egyszer! :lol:

Különben meg majd' megőrülök, hogy csütörtökön mit mondanak az UH-on... nagyon kíváncsi vagyok a manóka nemére!!!!

Kép
Kép
meli30

Sziasztok,

Most láttam milyen bénára sikerült az első hozzászólásom... :oops: mea culpa

Kilók:
Nekem még így a 16. héten sem nagyon látszik a pocim és egy dekát sem híztam, tartom a kemény 48 kilót- ez mondjuk az előző terhességemnél is így volt, nem is kellett kismamaruhát vennem, csak egy kismamaövet, mikor már nem tudtam begombolni a nacit

És akkor normálisan a kérdésem, hogy tudtok vmit az új szülőszobákról, hog mennyire van lehetőség "alternatív módon" szülni? Az orvosom miatt, ha marad, akkor megint itt fogok szülni, esetleg otthon, de ezt azért alaposan meg kell még fontolni, csak a lehetőségeket is szeretném számbavenni.

Köszi és szép estét
A.
arizona

Évi!
Gratulálok a 3 picúrhoz és jó egészséget Nektek!

Kép
Kép
meli30

Kedves A.

sztem a szülőszobák átalakultak- van kád, meg egyedül szülhetsz (mármint 6 db egy ágyas szülőszoba), de a szemlélet, ill. az orvosi gárda maradt- gondolom. sztem ha nagyon otthon szülés szerűt szeretnél akkor inkább istván v szt imre. miért nem gondolkodtál orvos/kórház váltáson?

itt mindenki ilyen vékony?????? volt/van vki 40 kiló felett is??? jézus. akkor MOST TESSÉK A KILÓK MIATTI RINYÁT BEFEJEZNI! én sztem bálna vagyok köztetek.
kerekpocak

évi! ha a lilypie-on csinálsz vonalzót, ott van 3as ikres! segítek h hol, ha gondolod.
kerekpocak

Ne csigázz Meli, én hülyét kapok, ha mindenkinek meg tudják mondani a nemét, csak nekem nem. Eddig csak a fenekét mutatta a kis huncut mindig, igy meg sem kérdeztem, még a doki is mondta, csak a szebbik felét mutatja :). De nagyon-nagyon akarom tudni, a párom szerint már szinte betegesen, mi lesz belőlünk a két fiú után. És majd csak 29-én megyek dokihoz legközelebb, addig megőrülök, és szerintem a párom is.
Egyébként szerintetek a Marcián milyen név? Szenvedek, mert Marcit szeretnék, de a Márton meg a Marcell nekem nem jön be annyira, párom Martint mondott, mert azt még Marcizhatom, de az sem annyira.... és végső esetnek, ha a Marcikkal nem jutunk dülőre, a Gergőben egyetértünk, nem Gergely, csak simán Gergő. Nna, szerintetek? Ugye mennyivel egyszerübb lenne a Zsófia? :) Abban legalább egyetértünk. :)

Arizona,én úgy hallottam, hogy lesz alternativ szülőszoba is a János új szobái között, lesz kádas is meg ilyenek.
Azt kipróbálnám, milyen vizben vajúdni, állitólag ellazit. :?: Csak nem tudom, az mennyire tartozik az alternativ szüléshez, mert egyszer olvastam, hogy ha már pl. EDA-t kér a kismama, akkor nem maradhat az alternativ szülőszobában, rendesbe kell mennie. Miért, nem tudom, olvastam. :? Mondtam, én akkor kimaradok az alternativ módszerek kipróbálásából, mert én bizony kérek epidurált most is. Elég volt az elsővel végigélni a "natúr" szülés "örömeit". Lehet, csak én vagyok ilyen punnyadt, de bánja fene, inkább a hosszabb kitolás,de enyhébb fájások. Szóval, le a kalappal, aki EDA és minden egyéb fájd.csill. nélkül szül! Az otthonszülést meg szerintem nagyon gondold meg, elég veszélyes üzem. De isten ments, hogy beleszóljak, csak megjegyeztem... bár én kifejezetten ellene vagyok az otthonszülésnek, de mindenkinek a maga döntése, mit, hogyan szeretne, ebbe nem szabad beleszólni, sem elitélni. De azért dönts okosan majd. :D
Ági
Vendég

Évi én is szívből gratulálok a 3 manóhoz a pocakban.
Mennyire izgalmas lehet, úr isten.

Olvasom, h. mindenki a kilók miatt izgul vagy nem izgul. Nem is kell. Majd meglátjátok, h. a csöppség lesz a lényeg, nem pedig h. 5-10 kg felesleg van rajtatok. Nem mondom, h. nem kell vele foglalkozni. Majd szoptatás után. Van aki szoptatás alatt fogy, van aki hízik. Én sajnos az utóbbi. Egyfolytában zabálok, egyfolytában hízom. Ez van. Eszem, mert muzsáj, érzem, h. szükségem van még a szénhidrátra is.
De teszek ellene, mert elkezdtem macskával baba-mama tornára járni.

Zsófi, Te igenis nagyon csinos vagy. És tuti tök jól fog állni a pocak.

Kép
niki30

Sziasztok,
70 ről 96-ra híztam az előző terhességem alatt. (Most a 37. hét végén 22 kilónál járok.) Fél év után minden cuccom jó volt rám, és nem maradt rajtam egy deka se. Nyugi, és egyetek, amit kívántok. Szerintem az önmegtartóztatás után csak jobban nekiesik az ember a csokinak, vagy amit szeretne. A kisfiammal például kb. 40 kiló paradicsomot ettem meg - mondjuk nem hinném, hogy attól ugrott rám 26 kiló...
Bogi, szerintem az UHgal nem az a baj, hogy jó irányba áll-e a baba, mert valószínűleg igen, és addig már nem fordul meg, mert nincs hozzá helye, ezen én nem izgulnék... Azn már sokkal inkább, hogy UHn egy csomó érdekes dolog is látszik ezen kívül, pl a méhszáj/-nyak állapota (menniyre nyílt ki - ebből lehet egy kicsit sejteni, hogy mennyi van még hátra), de ennél is fontosabb lehet a placenta állapota - nem öregedett-e el, elegendő oxigén jut-e még a babának, ilyesmik.
Nem lehet, hogy csak félreértettél valamit? Vagy tényleg ez lenne a hivatalos protokoll? Múlt héten engem se nézett, de most biztos fog az orvosom, ha megyek. Esetleg kérd meg rá?! Szerintem lehet arra hivatkozni, hogy izgul az ember... nem?
z
1zizi

1zizi: hát csütörtökön, ha megyek dokihoz, akkor megint rákérdezek az UH-ra, de annyit mondott múlt héten - hogy 4 UH van benne a TB keretbe és ez ellen ő sem tud mit tenni!
Nos a 4 UH-on pedig valóban túl vagyok...

Kilók:
Hát, azt hiszem én is "Kerekpocak"-hoz csatlakozom... de én nem a bálnára, hanem a vizilóra szavaznék... eleve túlsúllyal indultam neki a babásodásnak, s ahhoz képest is felszedtem 18kg-t és most is zabálni tudnék ezerrel, alig bírom visszafogni magam!
Igen és a nasi és a szénhidrát kellene a leginkább....
Remélem a maradék 2-3 hétben 2 kg-nál nem híznék többet.... mert így is szörnyű az a szám, amit mutat a mérleg!!!
Mondjuk 178 cm vagyok, erős csontozattal, de akkor is brutál. Szóval 8-10 kg-val ne tessenek panaszkodni! :twisted:

Viszont a hasamon megjelentek szakadások, amikkel még nem bírtam megbarátkozni - arra van valami jó tippetek? Azt hittem elkerül ez a mizéria, hisz eddig "gyönyörű" volt a bőröm - de két napja .... és minden nap látok 1-1 új csíkot, vagy erősebb csíkot! Mit tegyek, ötleteket várok! :roll:

Kép
bogen

Jaj, Évi!
Megint elfelejtettem írni NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT A 3 BABÓHOZ!

Kép
bogen

Cica1, azaz Ági merre vagy?!?!
Adj hírt magadról...

Kép
bogen

Pumpóka!

Ha szavazást indítasz a neveket illetően: én a Gergőre teszem a voksomat :lol:
Nekem egyébként mindegy, hogy pöcsös vagy punimuni lesz, csak egyszerűen tudni szeretném, hogy ki lakik bent, mert akkor mi is elkezdenénk neveken gondolkodni :roll:

Kép
Kép
meli30

Sziasztok!

Szoktalak néha olvasni titeket, amúgy már az anyukásba vagyok, 3 és fél hónapos kicsi lányom van, és sajnálattal vettem észre a múltkor a Váci u.-i Zarában, hogy nekik is van kismama ruhájuk! Ajánlomfigyelmetekbe, sajnálom hogy én már lemaradtam róla, majd a következő babónál!!!

Nelly

Kép
breeki

a kilokkal kapcsolatban en is megjegyeznem, hogy áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá, a balna igenis aranyos allat, szep kerekded es baratsagos, mint en :wink: 48 kg? az evezredet sem tudom mikor voltam annyi :shock: irigykedem, nekem 55 lenne a tökely..a terhesseget 58-60nal kezdtem(edzes, uszas, szauna)es most vagyok kb 76...ugyhogy no comment, please... :cry: :shock:
holnap 38 het!!!!!!!!!!!!!! :wink:
es ma 29 ev :oops: :wink: de nem kerek egy kis szuszogo szülinapi ajandekot...meg nem.. :wink: raer meg Vanus kibujni :wink: bar naggggyon varjuk persze, de hadd fejlödgessen amig csak lehet :wink:
csajok...gyanus nekem Agi...hol lehet?
Bogi, csereljünk mar szamot..ki tudja, lehet egyszerre leszünk bent? ha benne vagy, küldöm priviben az enyemet :wink:
Evi, 3 baba...oops, ez nagyon izgi :D
vasalom a babaruhakat, majd jövök kepekkel :wink:

pusszancs
Vendég

EVU DRÁGA ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG!
Vicces lene, ha Vanó ma bújna ki, mi?
Na jó, azért még tényleg maradjon csak bennt.
Szurkolok!

Kép
niki30

Köszönöm szepen Niki :wink:
maradjon meg ... :wink: lattam az anyukasban au uj kepeket Emmacskarol :D olyan edi, es felfdeztem, hogy egyforma pingvines ragokank van 8)
Vendég

Tényleg? Nektek is van ilyen pingvines? Te, képzeld, most is azt rágja, de tényleg jó, mert tudod ezt be lehet hűteni és most a fogára nagyon jól esik neki a hideg.

Kép
niki30

ez jo :D tenyleg ugyanilyen, a hütest megjegyzem :D
Vendég

Sziasztok Kismamik!

GRATULÁLOK minden újonnan csatlakozott pocakosnak!!!

Éva neked külön a 3 babához!!!!!

Evu: NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KIVÁNOK!!

Kép

Evu te hány cm vagy???? Mintha pontosan az én súlyaimat írtad volna le!!!! Én 158 cm vagyok. Arról már lemondtam sok éve, hogy valaha 48 kg leszek - el is ajándékoztam az összes S méretű rucimat. Amúgy én megálltam a 76 kg-nál és szülés után 70 lettem. Most 65 vagyok és SEMMIT nem fogyóztam SŐT minden nap eszem sütit és/vagy csokit, sok gyümölcsöt és annyni kaját (tészát, húst , kenyeret) amennyi csak jól esik! A tejecskébe kell minden! Az a maradék 7-9 már nem lesz nagy ügy! És tudjátok miért fogytam ennyit??? Mert Benike már 8 kg és kétszer megyünk sétálni egy nap és le kell cipelni a második emeletről és emelgetni kell minden peluscserénél, kényeztetésnél és szaladni ha sír és ide-oda tenni...
Szóval NO PARA a súly miatt. Gondolom ha már mászik és fut még többet fogok mozogni, abbahagyom a csokizabálást és remélem újra a régi leszek. Nálunk Apa szerint 1 éves korra "szokás" visszafogyni, úgyhogy még az sem zavar hogy esetleg őt zavarja.

Kép
viky30

Kismamaruha: Nekem bejött a C&A mert egész jók és elfogadhatóak az árak. De pl. a kedvenc felsőmet a Brendonban vettem akciósan.

Kép
viky30

köszönöm szepen Viki :D
en 165 cm körül lehetek sztem 8) en nem aggodom a kilok miatt, amint letelta 6 het, ugyis sportolok majd ujra, addig jogazni szeretnek, most a placentam miatt teljesen le vagyok tiltva minden mozgasrol es en hizekony vagyok :cry: szoval hiaba szemezek az ellipszis traineremmel a szoba közepen :shock:
nekem csak az az egeszben a furcsa, hogy nehez vagyok sajat magamnak..olyan, mintha cipelnem kellene magamat :lol:
Vendég

Megmutizom Benit mert ugye sokan nem látták és hát ugye imádok büszkélkedni is. Majd megtudjátok ti is!!! :lol:

Ilyen volt 1 naposan
Kép

Ilyen most
Kép

Kép
viky30

Jujj, Viki, nagyon édes!

Nekem is most sikerült lementeni a fiúkról képet, igaz ez tavalyi. Csak ha már olyan sokan büszkélkedtek a gyerkőcökkel, felteszem én is a nagy lovaimat. :)

Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Új belépő vagyok errefelé, bár a János kórház nem ismeretlen számomra, ott szültem a fiamat, lassan 11 évvel ezelőtt. (+ éve a barátnőm megkért, legyek bent vele a szülésnél, így azért vannak frissebb infóim is, bár a legfrissebbre azért április-májusig várnom kell).
Drukkolok mindenkinek a problémamentes babaváráshoz, a már babázóknak sok egészséget és örömöt kívánok, a szülinaposnak pedig még pluszban BOLDOG SZÜLINAPOT!

Kata

Kép
babyteve2

Evu!
Nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánok én is Neked, és hát valóban, ennél szebb szülinapot nem is kívánhatna magának az ember lánya... :oops:

Viky, Pumpóka!
Nagyon büszkék lehettek a fiaitokra, nagyon aranyosak!

Kép
Kép
meli30

Köszi a válaszokat.

Az orvosom miatt nem akarok kórházat válatani, annyit keresgéltem, mire találtam egy olyat, akiben megbízom. Ha már kórház, akkor ez nekem sokat számít. Az elsőt is nála szültem. Ott nem volt sok választásom, hogy kérek-e fájdalomcsillapítot, mert a Manócska nagyon sietett és nem volt rá idő. Cserébe viszont 2,5 óra alatt kibújt.
Otthonszülés: nem ragaszkodom hozzá, csak azt szeretném, ha zavartalanul szülhetnék.

Bogen: a Vichy-nek van terhességi csíkokra kréme, nekem bevált, de az is olvastam, hogy jó rá az olíva olaj is

Nagyon édesek a gyerkőcök :lol:

Üdv,
A.
arizona

sziasztok!

Én 2 hónappal ezelőtt szültem a János kórházban és szoktalak titeket olvasgatni, hogy kinek mi a véleménye a kórházról, meg mik történnek odabent :D Na meg egy kicsit nosztalgiából is, hogy milyen jó volt terhesnek lenni :D
Évi 76-nak szeretném üzenni: a 3. kerületben pont a Margit kórházzal szemben van egy kismama bolt (Christina Moda) és szerintem nagyon jó ruhái vannak, teljesen divatosak, és árban sem horribilis. Neki is van honlapja. www.christinamoda.hu Illetve a StopShop-ban(Bécsi út) a C&A-ban is van kismama ruházat, de nekem azok a cuccok nem jöttek be.

Mindenkinek kitartást

horvviki

Ja, és ha infok kellennek a kórházról, szülésznőkről vagy orvosról kérdezzetek :D Én Baltschik Miklósnál szültem.

horvviki

Arizona: Köszi a tippet!!! Körülnézek Vichy ügyben a piacon :lol:

Evu: Szerintem is tök jó ötlet, ha számot cserélünk, mindjárt el is küldöm az enyémet priviben neked... hátha tényleg összefutunk a szülészeten :P
Várom már nagyon, de tartok is tőle....
A kilókkal pedig minden nap bajlódom. Ma már sikerült bevágnom 4db sütit... egész délután majd ezt böjtölöm! Napról napra nagyobb a vágy a finiségek után....

Fatima, Evu: Ami a pingvines rágókát illeti, nekem is van olyan... a munkatársaimtól kaptam mikor eljöttem szülési szabadságra. Szóval tényleg tök vicces!

Ági miatt pedig már kezdek aggódni, ha meg is szült netán előbb, akkor is jelentkezhetne már!!!! Remélem nincs semmi baj!
:!:

Kép
bogen

Evu: NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT SZÜLINAPOD ALKALMÁBÓL!

Kép
bogen

köszönöm csajok!!!!!!!!!! :D

Viki, Beni nagyon edes!!!! :wink:
Vendég

Evu!
Nagyon boldog születésnapot kívánok!!!

Egyébként én 61 kilóról indultam és most én is 76 vagyok (és 171 cm). Eleinte izgatott a dolog, főként mivel kilóim nagy részét az elején szedtem fel, de most már ez miatt nem aggódok, bízom benne, hogy szülés után szépen helyreáll az egyensúly.

Ami dilemmát okoz az inkább az, amit tegnap az orvos mondott.
Miután a Crohn miatt nagy fokú gyulladás áll fenn a szervezetemben és a gyógyszeradagom is nagy, ezért javasolta a doki, hogy mérlegeljem annak lehetőségét, hogy a betöltött 37.hét után, ha nyílik a éhszáj akkor megindítja a szülést, ha nem akkor megcsászározna, mind a baba, mind az én egészségem érdekében.
Az eredmények az első ctg-n és UH-on teljesen normálisak, de mégis aggódik, mert a gyulladás árthat a bébinek és azt sem szeretné, ha a szülés közben a beleimmel történne valami komplikáció. :(
Kérte, hogy konzultáljak a gasztros dokimmal is erről és a jövő szerdai találkozásig gondolkodjak, tudja, hogy ez nehéz döntés...

Én mondjuk elsőre rávágtam, hogy ha jók az eredmények és úgyis mindig figyelemel kíséri, akkor én azért mégsem szeretnék hamarabb szülni, mint ahogy az természetesen megindul, de tudom, hogy ő nagyon jó szakember és nem mondana ilyet indokolatlanul az tuti. Szóval megy a dilemmázás rendesen!

Üdv minden új kismaminak!

Nagy izgalommal olvasom, hogy már több ikres kismamma is van, eva76 gratula Neked is!!!!

Viki, Beni nagyon édi, rengeteget nőtt, eszméletlen aranyos ahogy mosolyog!!!

Kép
bvica

Bogi!
csíkok ellen én is Vichy krémet használtam, egy darab sem lett rajtam, bár szerintem ez a genetikámnak, ill. annak köszönhető, hogy fokozatosan nőtt a pocim, nem volt olyan hirtelen bőrnyúlás... :oops:

Kép
Kép
meli30

Na úgy látom ez a Vichy az egyetlen, ami erre jó. Holnap veszek is... én is azt hittem, hogy ez a szakadás engem elkerül, 37 héten át nyoma sem volt, most meg 3 nap alatt olyan zebrás lett a pocim! Nem is értem hova nő így magzatka! :wink:

Kép
bogen

Üdv minden új kismaminak és anyukának! :)

Évi! Neked mint 3 pocaklakós kismaminak külön HELLO és gratula!!! :)

Kilók: Szerintem senki ne parázzon a felszedett kilókon, míg az nem árt a babá(k)nak illetve nektek.
Én 47 kg-ról indultam (de csak 153 cm vagyok) és a végén 64 kg-val szültem. Tarek születése után 2 héttel már -10 kg voltam és kb 1.5 hónapja már ugyanazokat a ruhákat hordom, mint a várandósságom előtt és újra 47 kg vagyok. Higyjétek el, hogy pikk-pakk le tud ugrani a "felesleg", ha sok a teendő. :) Nálam mondjuk extrán érthető, hisz alig jut időm enni, tejem meg annyi van, hogy non-stop nyitva van a tejcsárda (:)) és mivel nem tudok szoptatni, így a fejés egy plusz meló, ami kegyetlenül fogyaszt. :)

Bogi! A rágókáról szerintem Evunak és Nikinek akartál írni! :) :wink: :)

Csajok!
Nem tudja valaki Ági (Cica1) teljes nevét??? Mert ugyanaz a dokink és ha tudnám a vezetéknevét, akkor rákérdeznék nála. :roll: Engem is aggaszt, hogy így eltűnt! Remélem minden OK velük! :roll:

EVU drága! ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG!!!
És bár tudom, hogy legszívesebben már ma átölelnéd Vanócskát, de azért még ne ez legyen a szülinapi ajid. Inkább csináljatok valami izgit apával. Hamarosan NULLA időtök nem lesz egymásra! :) :wink: :)

fatima

[quote="kerekpocak"]e írta:kerekpocakszter, pont fölötte írtam le. mert csak 20 hónap van a két baba között és az előző császár volt. az, hogy miért nem várjuk meg a vajúdás időpontját? ezt nem tudom, de azt hiszem mindenhol az a rendszer, h amennyiben elkerülhetetlen a császár előre le van fixálva a műtő, az anesztes stb stb. (nekem már volt egy vajúdás élményem, tehát annyira nem feltétlenül szeretném újra átélni. tehát rajtam nem múlik a dolog.) szerintem ez a rendszer. az eddigi tuti császáros anyukáknál is akár a jánosban, akár máshol szültek kb 1-2 hépttel a kiírt időponthoz képest be volt állítrva a császár időpontja.

Sziasztok!
Zsófi, nekem mondjuk 3 éve, 21 órás (!) vajúdás után lett császár az első, a második gyereket 4600 gr-ra becsülte az orvosom (4450 lett, nem tévedt sokat), a 38. héten konkrétan harántban feküdt, de ez nem volt elég a programozott császárhoz :? Mondjuk el is kezdett szétválni a hegem a vajúdás alatt, ne tudd meg, mennyire fájt :( Onnatól kezdve viszont gyorsan megvolt a műtét, de gondolom, a team sem bánta volna, ha nem hajnali háromkor kell műteni, hanem normál időben...

KépKép
KépKép
nyuszi04

hú nyuszi ez durva. nem is értem miért nem volt elég indok a haránt + az lőző csaszi?? pont ezért szokták előbbre hozni, nem? vegyetértünk ebben? vagy pont h nem. nem derült ki a hszedből, h akkor most mi a véleményed?

bogen: sztem ez főleg genetika. én nem hiszem h krémekel megelőzhető. van aki keni és csíkos, van aki meg soha és semmi. de persze azért próbáld ki!

horvviki: az anyukás topikba nem nézel át? írtam provit is neked.
kerekpocak

Lányok, ez a csíkos has, ez tényleg hajlam kérdése elsősorban.
Viszont tudok Nektek ajánlani egy jó kis olajat, ami nem olyan horribil, mint a k....va drága Vichy.
Én is azzal kezdtem, de mikor elfogyott, képtelen voltam annyi pénzt újra kiadni rá. (akkor inkább Emmára költöm).
Szóval ez egy ilcsis olaj. Csengőlinka a neve. Ha valakinek esetleg a kozmetikusa ezzel dolgozik, akkor tud tőle rendelni.

Kép
niki30

Sziasztok! Egy ideje olvasom a beírásokat, gondoltam én is bejelentkezem. Az 5. babánkat várjuk és a 33. héten vagyok, úgyhogy már nincs sok hátra. Az előző négyet a MÁV-ban szültem, most jöttem át a Jánosba. Az orvosom Kostic András. Tudtok róla valamit?
Fog valaki szülni november utolsó hetében? Én úgy számolom, hogy kb. akkor fogok :)
Üdv Mindenkinek!
soszoro

[quote="kerekpocak"]h írta:kerekpocakú nyuszi ez durva. nem is értem miért nem volt elég indok a haránt + az lőző csaszi?? pont ezért szokták előbbre hozni, nem? vegyetértünk ebben? vagy pont h nem. nem derült ki a hszedből, h akkor most mi a véleményed?

Zsófi, én sem értem, miért nem volt elég az orvosom kérése a programozott császárhoz... Azért írtam le, ami velünk történt, hogy nem tudom, mennyire engedik könnyen a második császárt programoztatni. Amikor már látszott, hogy a gyerek nagyon nagy, azt hittem, ez nem kérdés az előzmények tükrében, és mégsem engedték :?

Hascsíkozódás ügyben: Csengével még Vichy-t használtam, nem is lettem csíkos. Borival már beértem a DM saját márkás olajával, és nem vagyok maradéktalanul elégedett az eredménnyel, az utolsó három hétben bizony szereztem csíkokat, remélem, a múlós fajtából :? Biztos van benne genetika is, de lehet tenni is ellene :wink:

KépKép
KépKép
nyuszi04

soszorzo: én ismerem kostic andrást és csak megnyugtatni tudlak!!! NAGYON NAGYON JÓFEJ ORVOS!!!!!!! MAXIMÁLISAN MEGBÍZHATSZ BENNE! NAGYON SEGÍTŐKÉSZ, KEDVES, BIZTONSÁGBAN LESZEL NÁLA!!!! NAGYON NAGYON jó doki!!!!!!!

nyuszi: ez nekem is fura. én a dokimmal megbeszéltem. kis korkül., mióma (lehet h nem teszi lehetővé a megfelelő méheösszehúzódásokat), és ennyi. nem értem h nálatok miért nem??
kerekpocak

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?