Sziasztok!
Bocsi, hogy eltűntem, de beteg voltam, meg nem is voltam netközelben.
Zsu! Értelek, mert én is tök bizonytalan vagyok, de el kell magadat valami mellett határozni. Ha még egy hónapot hőméricskélsz, akkor a dokinak se lehet semmi kifogása, és adsz mégegy hónapot magatoknak, hogy spontán összejöjjön a baba. Közben a férjed elmehet andrológiára (meddőségi kp-ban jók az andrológusok is ált.) Tudom nehéz, mert minden hónap remény, és aztán pofáraesés.
Ancsa! A 3000 az a cervix (méhszáj) index. (Ez a legjobb érték) A szám első jegye (3) azt fejezi ki, hogy mennyire nyúlik be a méhszáj a hüvelybe cm-ben. (Itt 2 még jó) A második jegy a külső méhszáj nyitottsága, a harmadik a nyakcsatorna nyitottséga, a negyedik a belső méhszáj nyitottsága, ezek is cm-ben értendők. Előfordul a vége felé, hogy a méhszáj nyílni kezd, ekkor az érték is más lesz. Most a 3000 azt jelenti, hogy a méhszáj 3 cm-re nyúlik be e hüvelybe, és a külső méhszály, nyakcsatorna és belső méhszáj 0 cm-re van nyitva, tehát teljesen zárt. A vége felé lehetnek még ilyen értékek:
3100- a méhnyak 3 cm-re nyúlik be, és a külső méhszáj 1 cm-re nyitott, a nyakcsatorna és a belső méhszály zárt
2100- a méhnyak 2 cm-re nyúlik be, a külső méhszáj 1 cm-re nyitott, a nyakcsatorna és a belső méhszáj zárt.
Ezekkel az értékekkel még simán hazaküld minden doki, ha a szülésnek egyéb jelei nincsenek.
A következőkkel mér nem biztos, hogy haza engedik a kismamát (bár a kevésbé szivbajos dokik megteszik):
3110, 3200, 2100, 2200
És amivel már például tuti nem engednek haza:
3111- nyakcsatorna, külső és belső mméhszáj is nyitva 1cm-re (értelemszerűen, ha jobban nyitva van, akkor sem megy haza az anyuka)
2110, 2111, 2210, 2211 stb.
És persze ekkor sem, ha a szám 1-el kezdődik pl: 1110, 1000 stb.
És nagyon jó a babakocsi!!!!!! Valószínűleg már nekünk is minden meglenne, mert nagyjából együtt szültünk volna.
Olik, Kacika! Jók a pocifotók, lenni nagyon nagyon irigy. És persze a gyerkőcök miatt is...
Andi! Neked mennek a drukkok!!!
Most lelkileg próbálok helyre rázódni. Annyira reménykedtünk ebben hónapban, még mindíg van egy kis reményem, de egyre kevesebb. :
http://www.ciklus.hu/images/diagramok/9 ... 92800_.png