Új privát üzeneted érkezett!

Bocsáss meg Pimpoka, akkor félreértettelek! Ezer bocs... :wink:

Andibab, biztos igazad van, de az én esetemben csak olaj lenne a tűzre egy beolvasás. Bár nem kizárt, hogy egyszer eldurran az agyam és kiosztok mindenkit. :oops: :twisted:
Vendég

Lányok,
a cumi csak akkor van, ha nagyon nyűgös, de Hála Istennek, nagyon jól elvan, ha kap mindig cicit. Tehát van, hogy egész nap nincs elől a cumi, úgyhogy nem vészes. Csak a kiságyban kell neki, mert a kiságyában akkor van el, ha mellette állok és símogatom. Egyszerűen neki nem kell a kiságy, neki a mi ágyunk kell. :)
Nircee:
Istenem, milyen nehéz dolog ez! Tudod, mondtam, hogy az apósom tüdőgyógyász és azt mondta, hogy a dohányosok szinte mind nagyon önzők. Nagyon sok dohányost látott már életében, nem véletlen mondta ezt. DE az az igazság, hogy a férjednek nem egyszerű, mert tudod, valamit látott otthon és ha az apukája ivott, akkor neki nincs mintaképe, neki nagyon nehéz eldönteni, hogy kell mintaférjnek lenni. Azért gondolj bele, az sem véletlen, hogy az apósod ivott, általában azok a férkiak isznak, akiket a feleségük nem elégít ki lelkileg. Ezt sajnos nagyon sokszor láttam. Most gondolj bele, ha nem kapott otthon elég szeretetet, akkor honnan táplálkozzon???? Az anyósod: hát valószínűleg vele sem voltak rendesek, és a saját konfliktusát dolgozza fel. Ez nem a te harcod, hanem az övé. Ő most azért ilyen veled, mert vele is csúnyán elbántak valahol. Mert most gondolj bele, ha valaki minden nap szeretetben, jókedvűen ébred, akkor nem lesz ilyen. Nem tudom, de szerintem ő sem kapta meg az élettől és mástól is csak elvesz, mert tőle elvettek. Ezek általában generációról generációra mennek át, sajnos, valahol meg kell állítani. Te megteheted, de nem biztos, hogy sikerülni fog. De az igazi megoldás a beszélgetés. Ha nincs kommunikáció, akkor soha nem fog menni!!!
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, hát ez a titok nyitja, hogy ahányszor nyekken adsz neki cicit, és akkor nem fog kelleni neki a cumi :wink: Az ágyban pedig a közelségedet igényli, nem a nagy ágyat! :lol: :lol:

thenus

Sziasztok!

Jaj, Lányok, annyira örülök ennek a fórumnak! Olyan jó, hogy kapok tanácsokat, és elmondjátok a véleményeteket, és annak külön örülök, hogy nem csak nekem adtok igazat!!!! Pont ez az, ami kell most nekem, hogy el tudjam fogadni a férjem helyzetét is, mert én most elfogult vagyok. Nem is tudjátok, mennyit segítettetek!!!!

Leültünk a férjemmel beszélni, mondtam, hogy szeretem, és ezért szeretném, hogy leszokjon. Erre mondta, hogy ő is le szeretne, csak sosem megy neki, mert akaratgyenge, és az első nehézségnél feladja. És ebben nem tudok neki segíteni, mert ezt a harcot csak ő vívhatja meg, stb. stb. Én mondtam több lehetőséget is, de mindegyikre az volt a válasz, hogy már próbálta, és nem ment. Mert mindig olyankor jöttek a legnagyobb sz@rások, amikor a legrosszabb fázisban volt, és akkor nem tudta megállni. No, azért megbeszéltük, hogy holnaptól megpróbálja ismét.
Aztán lefekvés után megkérdeztem tőle, hogy miért mondta azt a mamája, amit mondott. Erre a válasz: talán gondolkozzam el rajta! :?: :?: :?: Ezt nem értettem, majd hosszas noszogatás után elmondta, hogy 1 hete mondtam neki, hogy attól félek, hogy a végén nekem kell majd őt eltartanom, így segítségre úgysem számíthat rám! :?: :?: :?: :?: Mondtam neki, tiszta hülye, úgy látszik, nem jó a memóriája: azt mondtam neki, hogy az természetes, ha a másik megszorul, akkor az ember kisegíti, mert ilyen sajnos manapság előfordul (hozzáteszem, nem a mi helyzetünkről beszéltünk, hanem egy hallott esetről), de a családban van olyan férj, akit a felesége már 15 éve eltart, és a férfi ezt végig eltűrte, nem is dolgozott még mikor még munkaképes volt, és egész nap csak a számítógépes játékokkal játszik. És ha a férjem nem tud a 2 variáció között különbséget tenni, akkor nincs miről a továbbiakban beszélnünk.
No, megint szó szót követett, amiből az lett, hogy én őt ma hátbatámadtam az anyja előtt (mondjuk ebben van valami :oops: ), ezért ne is várjak mást tőle, mint ilyen megjegyzéseket, hiszen ha igazam van, ha nem, az anyja anyatigrisként fogja őt védeni. Erre nem tudtam mit mondani, az én anyám bizony neki adna ebben az esetben igazat. Szóval a vége az lett, hogy az anyja szemében végképp elástam magam, mert nem tartottam magamban a sérelmemet. Erre mondtam, hogy azért sértegetnie és alaptalan dolgokat állítania akkor sem kellett volna, mert nem érdemlem meg. És én is mondhattam volna egyet-mást kedves anyósról, de csöndben maradtam, már nem akartam újabb fát tenni a tűzre.
És persze a férjem megérti az álláspontomat, de tulajdonképpen csak a saját érdekeim hajtanak, mikor le akarom szoktatni, hiszen én nem szeretném, ha beteg lenne és nekem kellene ápolnom vagy kórházba járnom miatta, és hát persze ez nekem lenne terhes!!! Szóval az egész ÉRTEM van, és nem ÉRTE!!!!! Hallotattok már ilyet???? Mondtam, hogy ezt nem lehet egymástól elválasztani, hiszen természetesen nekem sem jó az, ha ő beteg, de hát hogy gondolhatja azt, hogy nem NEKI akarok jót!!! És igenis fel kellene nőnie, elvégre már nem gyerek, neki is van egy fia!!!! Persze tudja ezt ő is, de olyan nehéz, stb. stb.
A végén már nem is tudtunk egymásnak mit mondani, én kijöttem, néztem neki egy csomó leszoktatós oldalt, videókat, cikkeket, most meg itt vagyok. Aludni úgysem tudok (ismét egy átvirrasztott nap :? ).

A beolvasósdi nálunk sem működik, mert mondjuk én sem szeretném, ha a férjem Anyumnak szólna be. Ráadásul a férjem Mama pici fia, egyedüli gyerek, Anyós férje meg ugyebár nem él, azóta férfival nem volt, semmilyen kapcsolata, barátai, rokona nincsenek. Mindenkit elmart már maga mellől, maradt az egyetlen fiacskája, akinek még 14 évesen is ő kötötte be a cipőjét, mert az nem akart lehajolni!!!!!! No comment. Igazából mit várok egy ilyen nőtől???? És hova férek én ide be????? Sehova. El kell fogadnom, hogy köztük ilyen szoros a kapcsolat, vagy tényleg tönkremegy a házasságunk, amit persze nem szeretnék!!!!

Egyébként heti 2x jön hozzánk (Anyu 4x), mert 45 percre lakik tőlünk. Ezért szól bele annyit, no meg naponta 5-6x felhívja a fiát. :roll: :? :evil: Emiatt megint nem szólhatok, mert én is minden nap beszélek Anyuval, igaz, csak 1x, de Ő meg többet jön. De legalább ő segít, és nem bomlasztja a kapcsolatunk!

Ami meg az én helyemet illeti a családban: soha nem tekintettek egyenlő félnek, sehol. Pedig aki ismer, tudja, hogy nem vagyok egy tejbetök ember, de a családban valahogy mindig én voltam a "kicsi", a "te ezt úgysem tudhatod". Otthon mindig behúzott farokkal járok-kelek. Ha meg egyszer megmondoma véleményem, abból mindig balhé van. Ha egyszer úgy igazán kiosztanék mindenkit, akkor annak csak egyetlen következménye lenne: egyedül maradnék, mint a kisujjam. A családom is és a férjem is elfordulna tőlem. Azért ennyit nekem semmi nem ér, akkor már inkább cigizzen!!!

Piroska,
teljesen igazad van ezzel a megbántottsággal kapcsolatban, szinte szóról szóra igaz minden!!!! :cry:

Na, mindegy, a melodrámának vége, ígérem, nem fárasztalak ezzel Titeket többet. Ez az én harcom, nem a Tietek, van Nektek épp elég gondotok. De nagyon jól esett kiönteni a szívemet, és tényleg hálás vagyok a válaszaitokért, mindenkinek!!!!!
A férjem meg ezen kívül egy arany ember, nem hiába mentem hozzá, de a cigi és az anyós az egy külön sztori. E 2 területen sok a harc.

Kép
Kép
nircee

Pilla,
Lajának boldog hófordulót!!!!!

Kép
Kép
nircee

Mali Danijának Boldog Hófordulót!

Kép
Vendég

Ma reggel nálunk -5 fok volt. Brrrrr....
Megyünk ma 11-re dokihoz, azt sem tudom mit adjak Lellére, van jó kis meleg overálja, de ha meg azt adom, tuti meleg lesz...
A hátizsákba meg már semmi nem fér, olyan vagyok néha, mint egy karácsonyfa, mindenhol lóg valami...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Lányok, most olvastam, érdemes belekukkantani szerintem:

http://egeszseg.origo.hu/cikk/0741/4692 ... orak_1.htm
andibab

Sziasztok!
Nircee: én maximálisan megértelek, de sajnos a férjedet is... ugyanis éppen elég hosszú ideig dohányoztam, és volt is miatta sok konfliktus a férjemmel... igazából csak a terhesség segített leszokni, de semmi garancia, hogy nem fogok visszaszokni - hiába látom, érzem az előnyeit a nemdohányzásnak...
Azt tudom, hogy a férjem minél inkább piszkált emiatt, annál rosszabb volt a helyzet, gyakorlatilag folyton az járt a fejemben, hogy nem kéne rágyújtani, nem kéne rágyújtani... aztán emiatt folyamatosan kívántam is a cigit.
Igazából ami nekem bevált, az a mennyiség drasztikus csökkentése volt, napi max. 5 szálra, akkor nem volt végleges és visszavonhatatlan, hiszen nem úgy szívtam el egy cigit, hogy jaj, ez az utolsó, mert akkor tuti, hogy még és még akartam, hanem hogy na, most ennyi, majd holnap megint lehet egy picit...
Aztán innen könnyű volt leszokni, mikor jött a terhesség - de persze egy pasinak ilyen fajta motiváicója sosem lesz... ;)

Egyébként gondolj csak bele, azzal, hogy piszkálod a férjedet a dohányzás miatt, folyamatosan a saját gyengeségére emlékezteted... és az semmiképpen sem jó! :(

Anyóst bizony én is elküldtem volna melegebb éghajlatra, senkinek nincs joga így bánni egy másik emberrel! Megkérdeztem volna, hogy mégis hogy érti ezt...

Múltkor anyukámnak kellett beolvasnom, mert folyamatosan "követeli" az unokáját - még azt is mondta, hogy nekik nagyszülőként jogaik vannak! (Ja, aztán meg ahányszor náluk van Lolo, csak szívok, mert soron kívül megetetik mindenfélével, nem akkor altatják, amikor kéne... így aztán este nem tudom vacsoráztatni, és még éjjel fél 12-kor is pörög - na mindegy, ezt már tisztáztam velük, hogy ne csinálják, ne egy 9 hónapos irányítsa már őket...) A lényeg, hogy amikor jött azzal, hogy nekik jogaik vannak, csak elmeséltem, hogy anyósom mit mondott: múltkor panaszkodott, hogy ritkábban megy a férjem mostanában, de aztán rögtön hozzá is tette, hogy nem baj, hiszen mi most már így vagyunk egy család hárman, és az a lényeg, hogy mi együtt legyünk sokat...
Na, anyám erre semmit nem tudott mondani... ;)

Egyébként a nagy újság: Lolo áll! Egyedül! :) Igaz, csak néhány másodpercig, de van, hogy annyira belefeledkezik a játékba, hogy két kézzel fog egy tárgyat és észre sem veszi, hogy nem kapaszkodik. :) Aztán mikor rájön, persze popsira huppan, de olyan édes!!! :)
Vendég

Ja, és még két dolgot akartam:
Pénteken nem tudunk menni zeneházba, mert akkor lesz a neurológiai kontrollunk a Heim Pálban. :(
Szopival meg próbálkozunk azért, de nagyon nem akar. Ma reggel elkezdett szopizni, azt hittem, már minden ok, erre szívott kettőt, kiköpte, amikor a másik cicit megkapta, jól ráharapott - még most is fáj. :( Úgyhogy kenyér- és sajtdarabkákat reggelizett, meg ivott egy csomó teát, ez kellett neki. :)
Vendég

Sziasztok,
már nagyon régen olvasom a fórumot, de idáig nem sikerült belépnem, mert még egyszer régen valami más célból már az email cimemmel csináltam egy felhasználónevet, aminek elhagytam a jelszavát és azóta halogatom, hogy új email cimet csináltassak, hogy tudjak végre csatlakozni...
Szóval nagyon sokat olvaslak benneteket, Juttának és Piroskának igy ismeretlenül is izgultam és nagyon boldog vagyok, hogy rátok találtam.
Minden nap megnézlek benneteket...
Rólam annyi, hogy 32 hetes kismama vagyok, Gödöllőn lakom és Kistarcsán szeretnék szülni, Szabó doktorhoz járok. Mivel a méhnyak el van simulva már most, feküdnöm kell, ezért javarészt itthon vagyok és fekszem. :(
Sok kérdésem van, kevés tapasztalatom, ezért nem tudom én mennyire tudok nektek tanácsot adni, mivel Beni baba az első babánk.
Most azon vagyok, hogy a babóca minél tovább bent maradjon, mert a doki azt mondta, hogy 34. hétig ki kellene húzni valahogy és utána az sem baj, ha jön a baba. De most a célkitűzés a 36. hét.
Remélem nem baj, ha csatlakozom.
danka33

Jóreggelt!

Nircee!!
Sajnálom ,hogy most nem a legjobb otthon nálatok a hangulat, tanácsot már adtak eleget a lányok, én inkább csak együttérzek és drukkolok, hogy minden a helyére kerüljön.

Danka33!
Üdv köztünk! Szurkolunk, hogy a nagy pihenésben Beni baba még sokáig bent érezze jól magát! Kérdezz bátran amennyi jólesik, itt mindig választ fogsz kapni. Nem is egyet!! :D Egyébként én is Szabónál szültem, nem volt gondom vele. Gyere gyakran, minden pocakosnak örülünk. Mikorra vagy pontosan kiírva?

Lolonak gratula az egyedül álláshoz!! 8)

Pilláéknak pedig boldog hófordulót!

KépKép
tüccs

Sziasztok!
Nircee!
Beszélni-beszélni!!!!!!!!Ha kell minden nap beszéljetek a leszokásról!!!Segíts neki lelkileg is!Mond ,hogy nagyon ügyes,képes rá!!!Ez a szó nagyon sokat segít mindenkinek!Mond neki,hogy hiszek abban,hogy letudsz szokni!A férjem a rágógumival szokott le!Gyógyszertárban lehet kapni,és minden héten kevesebb nikotin jit a szervezetbe és a végén már azon kapta magát,hogy a rágó sem kellett neki! :wink: :) Remélem sikerűl leszokni neki!sok sikert!Írj bátran,bármi gond is adódik! :wink:

Verna!
Gratula az álláshoz,innen már nincsen sok hátra és elindúl Flóra!!! :wink: :D

Danka!
Üdv közöttünk!!!Szorítunk,hogy minnél tovább bent maradjon a babucid!!!!!Kérdezz bátran,válaszólni fogunk! :wink: :D

Szép napot mindenkinek!
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok

nem jutok ide...igaz Dorka nem lett beteg kop-kop, de Szonja péntek óta taknyos...szerencsére nem vészes kop-kop

Piroska, Jutta még egyszer gratula!
Olvastam a szüléseket is.....engem már nem hoz lázba...érdekes

:oops:
De nem baj, vagyunk jó sokan :D

Szülinaposoknak és hófordulósoknak gratula!!!

Nircee sajnálom...én is drukkolok!!!!
Én a saját családomban láttam hasonlóra példákat...szerintem ha "anyuci kicsi fia" féle hapsi majd egyszer elveszti az anyját még rosszabb lesz...kicsúszik a talaj a lába alól!
DE NE LEGYEN IGAZAM!
Mindenesetre engem nagyon bántana ha a férjem nem velem beszélné meg a gondjait hanem anyóssal...

Szorítok Neked, hogy megtudjátok oldani a problémákat!!!

Danka üdv itt!!!
Már nincs sok hátra, azt a 4-5 hetet kifogod bírni...
a 2006 tavaszi babáknál volt egy csaj akinek a terhesség elejétől gondok voltak, végig1000-es volt, összevarrták....ő a 6. babát várta és nem sokat tudott pihizni ekkora család mellett, de bőven időben szült és utolsó időben még utazgatott is ide-oda.

egy kép

Kép
becsi
Iklad

Sziasztok!

Nircee!
Én is nagyon-nagyon sajnálom azt amin most keresztül mentek a férjeddel, és szurkolok, hogy minden helyre rázódjon köztetek!
Nem lehet egyszerű. Lélekben mind veled vagyunk szerintem, és drukkolunk nektek!

Danka!
Üdv köztünk! Én is Szabóhoz járok. :wink:
Pihenj sokat, és akkor nem lesz gond! A kérdéseidet meg nyugodtan tedd fel, segítünk, ha tudunk!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Nircee sajnálom ami otthon van köztetek és szurkolok, hogy a párod le tudjon szokni a cigiről, az én férjem is bagózott, de végül a tapasszal sikerült leszoknia még a Bence megérkezése előtt és azóta se hiányzik neki :wink: remélem nálatok is így lesz :wink:
Amúgy én kérdeztem ezt a fogyi vonalzós dolgot :oops: már regisztráltam is kiválasztottam mik legyenek, csak azt nem tudom hogy írja ki azt, hogy már mennyit fogytam :roll: meg melyik linket kell bemásolni a sok közül, hanyadikat :roll: :oops:

Danka üdv itt nálunk, pihenj sokat, hogy a pici minél tovább bent maradjon és írj sokat nekünk, hogy tudjunk tanácsokat adni és segíteni amiben csak tudunk :wink: :wink:

Becsi szüreti volt nálatok is a hétvégén, nagyon csini a lányka, nekem nagyon tetszenek ezek a népviseletek, Bencének májusra az ovilagzira szeretnék varratni bő gatyát meg inget, mert nagyon tetszik neki :wink:

Teszek fel pár képet a szüretiről és ha sikerül a videót is ha nem baj csak még be kell másolnom őket, neki is állok.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

ja és a hófordulós babáknak Laurának és Daninak boldog hófordulót :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Teszek fel Szonjáról két képet:

Kép Szeretek hintalovazni

Kép ...és szeretem a töpörtyűt is...:oops:

thenus

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a segitökészségét,nagyon arik vagytok :)
A dokirol csak annyit,h ne legyen se tul fiatal,se tul idös(különben nem is számit a kor).A lényeg h kedves és aranyos legyen,megtudjak beszélni vele bármit,amiröl tudni szeretnék...
Ha van humora az sem rossz :) Ja,legyen magánrendelöje Pesten,vagy akár Gödöllön....
Még egyszer köszi mindenkinek :))))))
zuzu79

Úgy látom druszánk sem éhezik :wink: :lol: :D

zuzu: Surányi :wink:

Timi

nem szüreti volt, oda még nem öltöztünk be, most nemzetiségi délutánra kellett, mert felléptek a nagycsopisok
becsi
Iklad

Köszönöm a sok biztatást, nagyon kedvesek vagytok!
Most voltam védőnőnél, igazából csak odáig, meg az orvosig merészkedek elmenni.... Ő is azt mondta, hogy sokat kell feküdni. Persze itthon nagylány vagyok és nem fekszem annyit, amennyit kellene. De igyekszem...
Most leginkább az foglalkoztat, hogy a kórházba mekkora pakkal állit be az ember? Mert ami listákat letöltöttem a netről, abban annyi minden van, hogy mire összeszedtem, egy jókora bőrönd tele lett, pontosabban egy kézipoggyász, plussz egy hátizsák a szülésre. Szerintetek, nem túlzás ez egy kicsit?
Vettem egy pizsamát, szoptatósat, de lehet, hogy hálóing kellett volna, igaz? Mert a viziteken jobb, ha az van rajtam? Hu ha még egy hálóing is kell, az kész vagyon, főleg a szoptatós hálóing. Vagy jó egy bő póló is? Mit gondoltok?
Tennék fel én is képet magamról, de eddig még nem jöttem rá, hogyan kell. Nem a levélbe, hanem a bal oldalra, ami mindig megjelenik nektek minden hozzászólásnál...Megirnátok, hogyan kell a vonalzót feltenni? Nekem sokat segit, hogy látom, kinek mekkora gyerkőce van :D
A kisbabát december 5-re várjuk. A Mikulás hozza :lol:
danka33

sziasztok,
bocsánat , nem tudok ennyit visszaolvasni, eléggé lekötnek a lurkok.
Verna, Nándi anno ilyentájt hagyta abba a szopit ( egy héttel később pontosan) mint Flóra, és én is hiába próbálkoztam nem kellett neki, ráadásul 2-3nap múlva meg már semmi nem is volt a ciciben, esténte Sinlacot-ot kapott igy cici helyett.
Nircee, nem semmi mik történnek nálatok, ügyesen old meg, hogy jó legyen mindnyájatoknak. Nálunk addig nem fekszünk le, míg nem tisztázunk mindent a párommal, és nincs béke, különben reggelig roppant sok mindent elképzelek...és belemagyarázok

Kép
Kép
kispraga77

Hát most nem tudom, ezt a vonalzót mindig be kell másolnom, vagy automatikusan megjelenik?

Kép
danka33

danka

a vonalzót a profilodban az aláíráshoz kell bemásolni és akkor önállóan müködik, az avatar képet is ott tudod feltölteni.

a december nagyon jó, Bence 1-én, Dorka 6-án született :lol:
bár az már túl szép lenne ha decemberben szülnél, de az sem kizárt...én nagyon utáltam volna a novembert :? ...de nem kívánság műsor, könnyen beszélek :lol:
becsi
Iklad

Köszi Becsi, most kipróbálom...

KépKép
Kép
danka33

Sziasztok!
Danka!
A profilodba kell az aláírásodhoz bemásolni a linket és akkor mindég megjelenik!
Hállóinget,pedig felesleges szoptatósat venni,nagyon jól megteszi az elől gombos is,csak arra figyelj,hogy mélyen kilehessen gombólni!Én a Kínaiban vattem Gödöllőn,nagyon jót!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink: :D

Zuzu!
Erdélyi!!!!!!!!!Magánrendelő az Örsön!!!!!!!!!Van humora,mindent meglehet vele beszélni,középkorú,.....................!!!!!!!!!! :wink: :wink: :wink: :lol: :D :D :D :D

Becsi!
Gyönyörű a lánykád!!!!!!!! :D

Henus!
Nagyon édesek vagytok ti is!!Szeret Szonja is fényképezkedni,az látszik!!!!!!!! :wink: :D

sziasztok!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Na jó mire megírtam Becsi már segített is!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

De jó, azt hiszem sikerült!
Kinaiban? Jó ötlet, benézek, ha arra járok... mostanában nem járok, de ilyenkor mindig összegyüjtöm hová kell mennem és aztán egyszer kimerészkedek és mindent elintézek egyszerre.

KépKép
Kép
danka33

Danka:
a szoptatós hálóinget én megvettem az Ázsia Centerben 1200 ft-ért. Nagyon jók voltak, úgyhogy ajánlom neked is. Én négyet vittem be, annyi minimum kell. Az a lényeg, hogy legyen előlgombos. Azért sem szabad drágát venni, mert lehet, hogy csupa vér lesz. A pizsit állítólag nem szeretik a kórházban. Ne felejts el vinni papírtörlőt, hogy ne vérezd össze a törölközőt. Meg vigyél Domestos törlőkendőt. Meg mindenképpen vigyél Tena betétet, a 4 cseppeset, és ha tudsz, kidobható bugyit. Nekem az volt, annyira jó volt, hogy nagyon. A gyereknek nem kell ruha, de nem árt, ha nálad van, mert ha kifolyik a cucc, akkor azonnal tudsz cserélni. Nekem volt kétszer is, hogy a sajátunkat adtam rá, majd fürdetéskor ők levették és otthagyták a kocsiban. FONTOS: mire hazaértek, a védőnő összeír egy csomó mindent, az legyen meg, mert különben nem lesz otthon semmid, amire szükség van. A férjecskéd váltsa ki. Mindent, ami új csomagolj ki, ne akkor keljen bontogatni, mert nem biztos, hogy akkor olyan állapotban leszel. Ne haragudj a felszólító módért, csak kevés nagyon az időm, nem vagyok sokat gép előtt.
Ha érdekel és eszembe jut, akkor még írok. De ne vigyél rengeteg dolgot, mert nem kell. Ha kéred, küldök neked egy listát, mit vittem én és nekem megvolt mindenem, amire szükség volt.
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Henus, Szonja nagyon édi! látom, ő is szeret enni, akár az én lánykám. Húst, hússal :oops: :lol:

Tiop, Zsaniról tiszta cukik ezek a képecskék, amiket készítesz. Már régebben i akartam kérdezni, hogy ezeket hol találod, hogyan szerkeszted?

Danka, üdv köztünk!!De jó, lett még egy pocakosunk :lol: Igaza van Tiopnak, felesleges szopis hálóinget venni, én is elöl gombosokat vittem be. Nekem praktikusabb volt a hálóing, mint a pizsi, mert így mosakodásnál(ált minden wc után megmostam a gátsebemet) nem kellett mindig a pizsamából ki-be bújkálni, csak felemeltem a hálóinget. De valaki meg kimondottan a pizsamát szereti. Pihenj, amennnyit csak tudsz :wink:

Zuzu, az én dokim Kovács Réka volt, de ő akkor neked kilőve, mert nincs magánrendelője.

Verna, gratulálok Lolo állásához. Nagyon ügyi kishölgy! Tegyél fel képet!

Becsi, Dorka nagyok csini a képen!

Czakocza, mi az az ovilagzi???

Jutta, Piroska, hogy vagytok? Babák?

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Ja, meg még vigyél kézfertőtlenítőt, azt lehet kapni a Rossmannban, nem tudom, ismered-e, nem kell hozzá víz és így miután a wc-t körbekented vele, a kezed is bekened, akkor tiszta kézzel törlöd ki :). Nagyon durva állapotban vannak a wc-k és nem biztos, hogy lesz alapítványi szoba. Mi a nőgyógyászaton voltunk, annyira nem volt hely. Tehát szerintem erre nagyon figyelj oda, mert nem kéne, hogy szülés után még egy fertőzés is becsússzon.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ichtus:
most pont itt vagyok. :)
Jól vagyunk, köszi, lassacskán épülünk, de még egész nap ágyban vagyok, csak napi egy vagy két órácskát kelek fel. A babó sokat szopizik, Hála Istennek, csak eszik és alszik. :)
Nem tudom, láttad-e a képeket, ha nem, akkor van egy link, ott szerepelnek, majd megcsinálom, hogy a profilomban ott legyen.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Danka!
Nem sok az a cucc, kábé nekem is ennyi volt, és semmi fölösleget nem vittem. Hálóingből nem muszáj mindet betenni, a párod úgyis jönni fog mindennap és hozhat újat. :wink: SOK víz és némi eledel legyen nálad, szülés után kuya éhes tud lenni az ember . :lol:

KépKép
tüccs

csak egy képet teszek és rohanok tovább :wink:
Kép

Kép
mano83

Tüccs:
nekem csak egy bőröndöm volt, plussz akaja. Igaz, hogy a bőrönd hatalmas, nem tudom, a tietek mekkora.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket! Most sajnos nincs időm többet írni (majd este megpróbálok), csak szeretném megosztani veletek ezt a videót. Dani elmosolyodott egy picit...

http://www.youtube.com/watch?v=UJQbNNA_GcQ

Mali
Kép
Kép
mali

köszönöm a sok jó tanácsot. Igyekszem bepakolni mindent. De akkor hálóinget veszek még a kinaiban. Ez nagyon jó ötlet, mert amiket máshol láttam, hát azok baromi drágák voltak! Azt a kézfertőtlenitős cuccot is megnézem a Rossmannban.
Evőeszköz, tányér, pohár, mosogatószer kell?
Amúgy miben van az ember, amikor szül? Pólóban, vagy hálóingben? Bocsánat, hogy ilyen jelentktelen dolgokat kérdezek, gondolom az ember lányának lesz elég baja akkor és ott, nem érdekes miben van, na de mégis mivel készüljek?

KépKép
Kép
danka33

Danka:
evőeszköz, stb. kell, igen. Én vittem mosogatószert, meg kézmosót is, de senki nem vitt. Nekem kellett, hiányzott volna, ha nem viszek.
Ha kidobhatós bugyit viszel, akkor mosószer nem kell.
Amikor szülsz elvileg adnak egy hálóinget, egy olyan zöldet, tudod :)
Nekem azt mondták, hogy vegyem le a sajátomat.
Még valami nagyon fontos:
van szülésznőd? Az a legfontosabb. Annyit segít, hogy csak veled van egész végig, hogy azt nem tudom elmondani. Én áldom a Jó Istent, hogy szülésznőt fogadtam. Ja és vigyél sok wc-papírt, mert sokat fogsz vérezni és igyál nagyon sokat, hogy elinduljon a tejed. A párod főzzön le neked szoptatós teát, nekem főzött le, meg hozott alkoholmentes sört, ezzel nem mindenki ért egyet, gondolom. De a sör a vérpótlásra is jó és nem tudom, nekem mi segített, de én mindkettőt ittam. Meg szűrt leveket lehet inni, én almalevet ittam meg ásványvizet. Igyál nagyon sokat. Az nagyon fontos. Jajj, mennyi tanácsom lenne, majd még írok, jó? :)
Pussssz, lányok! :):):)
Majd még leszek! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Danka!
Amikor a szülőszobára kerülsz, rögtön át kell öltözni a zöld kórházi ruhába. Zoknit se hagyd otthon, mert hideg van, megy a légkondi ezerrel. A szülés után fognak csak megkérni, hogy öltözz át a sajátodba. Ez szerintem tök jó, mert szülésig csupa folt lehet és lehet kérni újat is belőle. Szóval nem egy szexi darab, de hasznos nagyon!!

Más téma!

Ti adtok Kubut a babáknak??? Lehet ??

KépKép
tüccs

Na, végre hazaértünk, egész nap csak kolbászoltunk.
Voltunk tanácsadáson, Obiban, Corában meg kéne menni Apáért, de inkább mondtuk neki, hogy buszozzon haza, meg Lelle el is aludt.

A doki azt mondta, hogy ilyen rövid idő alatt még semmi baja nincs a penésztől, úgyhogy kicsit megnyugodtam. 77 cm 8900 g ezek a paraméterei most. Hízott azért most rendesen, pedig nem eszik túl sokat.

Danka, hát én nem tudom, hogy a többiek miben szültek, de én csupin, mert a kádban már tolófájásaim voltak, ahogy kijöttem, fel az ágyra és Lelle kint is volt. Pedig én "elterveztem" sőt még a dokimat is megkérdeztem, hogy miben lehet szülni :D, amin ő is csak mosolygott, azt mondta, hogy amiben csak akarok, de szerinte nem lesz rajtam semmi, hát így is volt.

Henus, ennyi foggal könnyű töpörtyűzi :D, nagyon aranyos Szonja, és tényleg szereti a hintalovat? Mert mi karácsonyra veszünk neki azt, de olyan szőrős, bőrnyerges, régifajtát akarunk, mondjuk arra nem tud egyedül felszállni, meg nagyobbat is esik róla, na még meglátjuk.

Tiop, amikor Zsaninak kijött fent a foga, akkor is ilyen széles volt, vagy csak később kezdett el szélesedni, na ez most jó hülyeség, de Lellének olyan picike. Akkora mint Zsaninak lent. Folyton harapdál vele, főleg a nyakamat szereti csócsálni.

Becsi, nagyon aranyos Dorka, szép a ruhája.

Manó, Levi már mekkora!!! Futosgál már egyedül?

Na most mennem kell, mert ha már itthon maradtam, a muskátlikat kell még beszedni, mielőtt szétfagynak és persze Apa csilipaprikáit....

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Nekem nem adtak zöld rucit, a sajátomban voltam, míg a vízbe nem mentem...
A férjemnek adtak, nagyon szexi volt :D!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Tüccs én még nem adtam kubut Lellének, de szerintem nem is inná meg, mert répa van benne és túl sűrű. Valamint azért nem, mert szeritnem az elég tápláló és így sem eszik rendesen. De mondom, nem is szereti a sűrű folyadékot, inkább víz párti vagy almalé vagy tea.
Nézd meg mik vannak benne aztán dönts, ha sok egyéb ami nem természetes, akkor inkább még várjál.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Piroska a vonalzód már a 42. hétnél tart :wink:
becsi
Iklad

Sziasztok!
Danka!
Vajjudás allatt már leírták a csajok,hogy miben vagy,így azt nem írom!Piroska nagyon friss élménnyekkel van teli,így ő tud a legjobban segíteni,de azt azért leírom,hogy szerintem azok a szoptatós teják tök feleslegesek!(bocsi Piroska)Lényeg az,hogy igyál-igyál,rostosat,szénsavmenteset!!!Nekem a párom hozoot be alkoholmentes sört is,na az nagyon jól esett,és a tejcsit is szaporítja,de akinek nem ízlik nem lessz semmi gond ha csak rostos gyümilevet iszik! :wink: Hállóinget én is 1000Ft-ért vettem Gödöllőn!szerintem nem drága és ugyan azt a célt szólgálja,mint a szoptatós hállóing!zoknit tényleg vigyél,főleg,hogy már hidegebbek vannak!szülésznő nem kell,hogy fogadott legyen,ugyan úgy foglalkozik veled az ügyeletes szülésznő!!!!Legalábbis velem foglalkozott!Gondolom szopis melltartót tettél már be+betétet!(melltartó betétre gondoltam) :wink:

Tüccs!
Zsani már ivott KUBUT ,de hát ő már nagyobb!!!!!!Szerintem te inkább még ne add neki tisztán,esetleg kicsit hígizsd fel neki!De lehet,hogy nem lenne tőlle semmi baja! :? :roll:

Katica!
Köszi szépen a dícséretet!A képeket egy progival szerkeztem!(gondolom ezt tudtad) :lol: a neve!PHOTO FRAME SHOW!Ha gondolod priviben írok több infót róla! :wink: :D

Kati!
Tök jó a kép Leviről!!!! :D :wink: Tetszik nagyon!!!!!! :wink:
Ez én vagyok!!!!!!!!

Kép :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop

Pimpo!
Igen ilyen széles neki,de Anettnek is ilyen volt,aztán mostanra már szép kicsike!!!Zsaninak ilyen kis lapátka fogai vannak! :lol: :lol: De később ez majd megváltozik! :wink: Rolinak picike volt,és most,hogy már igazi foga van,tiszta lapát neki! :? Ez szerintem gyerkőc függő!!! :)

Kép
Kép
Kép
tiop

Pilla!
Jók az új vonalzóid!!!!!!!!! :D :wink:
Pimpo!
Zsaninak most ilyenek a fogai!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Na végre van egy szusszanásnyi időm. Ma vasaltam, zsákoltam a ruháinkat, Laura is rajtam lógott... Elfáradtam és még egy adag mosást el kéne indítanom.

Danka, üdv köztünk! Szépen lassan gyűlnek itt Giga mellé a kismamik.
Verna, gartulálunk Flórának az ácsorgáshoz!
Henus, Szonja tündéri! A töpörtyűt Laura is szereti. :oops:
Becsi, Szonjának jobbulást kívánunk! Dorka nagyon csinos a kis piros ruciban. Olyan nőcis!!! :lol: :wink:
Mano, fotosopp? :lol:
Mali, a videó halálos! Annyira jóízűen kacag Dani. Laura pont így rötyög a kutyáknak.

Képzeljétek ma ment az HBO-n a Verdák című mesefilm, és Sára azt nézte. Laura felébredt és csatlakozott hozzá. Úgy tetszett Neki a film, hogy folyamatosan röhögött. Azt hittem megzabálom, olyan aranyos volt.
A legújabb életveszélyes játéka pedig az, hogy a fejére húzza a pelenkát és úgy mászkál a nappaliban. Persze arcra is borult a kis okostojásom. Volt is nagy sírás-rívás, de amint megnyugodott kezdte előlről. Tud élni a csaj... :lol:
Vendég

Tiop, köszi! A másik sz@rakodott ezért újat kellett csinálnom.
Zani nagyon cuki! :wink:
Vendég

*Zsani
Vendég

Sziasztok!

Laurának és Daninak Nagyon Boldog hófordulót kívánok!

Daninak ez a kacagás nem semmi! Naggggyon édi! Olyan jót nevettünk rajta a férjemmel! :D

Marcinak és Lolonak gratula az ácsorgáshoz!!!

Pilla
Képátméretező linked nincs véletlenül? A miénk nem kicsinyít annyira amennyire kellene és olyan régi már Zsófiról ez a kép!

Zuzu
Üdv köztünk!!! :D Gyere gyakrabban!

Piroska
Dia gyönyörű baba!!!
Sajnálom, hogy nem úgy jössz ki anyukáddal ahogy szeretnéd!

Szopi ügyben szerintem is bízz az ösztöneidben! Persze a lányok nagyon sokat segítenek, ami nekem is nagyon jól jött annak idején, aztán meg szép lassan kitapasztalod, hogy nektek hogy lesz a jó.
Sebesedésre nekem is a Germastan vált be!

Ami a gátsebet illeti, nekem sajnos hónapokig fájt, pedig ki lett szedve. Azt hittem már sosem fog helyrejönni.

Szantre
Gratula Márknak a forgolódáshoz! Nagyon kis ügyes! Zsófinak még csak nemrég sikerült hasról hátra fordulni.

Jutta
Nagyon jó volt a történetedet olvasni! örülök, hogy minden rendben ment! :)

Tüccs
Sajnálom, hogy Dórinak nem tetszett az úszás! Hátha csak átmeneti!
Ez az anyós meg nem semmi! Nem igaz, hogy nem veszik észre magukat ilyenkor!
A szopizással mi a helyzet?

Pimpóka
Hú, ez a penész nagyon gáz! Szerintem ki kellene dobni a matracot. A penészt nem nagyon lehet kiírtani, én is nagyon úúúútálom!!!

Ichtus
Ezektől a szép történetektől nem csodálom, hogy megjön a kedved a kistesóhoz!
Én eddig azt mondtam apának, hogy nem tudom mikor fogok tudni egy következő szülésre gondolni is. De ha ilyeneket olvasok nekem is egyre enyhülnek a negatív emlékek. Lehet, hogy Zsófi mégsem lesz egyke! :wink:

Mali
Ez a színház nagyon jól hangzik! Elképzelem ahogy a sok kis törpe nézi a színészeket. Nagyon édik lehetnek!

Nircee
Nagyon sajnálom, hogy ezen kell most keresztül mennetek. Én teljesen megértelek. Sajnos jó tanácsot nem tudok adni, csak annyit, hogy a házasságodért a végsőkig harcolj! Bár így nehéz lehet, hogy a férjed is az anyjának ad igazat, de ne add fel! Ti hárman vagytok a legfontosabbak!

Becsi
Nagyon csini a nagylányod! :)

Heni
Szonja milyen nagy már! Nagyon kis édes!

Danka
Üdv köztünk! :)
Pihenj sokat! Kívánom, hogy minden rendben legyen!

A csomag miatt ne izgulj, bár én is ugyanezt csináltam. :) Mindenki sok cuccot visz.
Szerintem azt vigyél be amiben jól érzed magad! Szerintem is fölösleges a szoptatós cucc. Nekem is volt 2 kínai elől gombos hálóingem, de pizsamám és sima pólóm is. Zsófi februárban született és borzasztó meleg volt bent, egyfolytában folyt rólam a víz. Szóval szerintem nyugodtan vigyél pólót is, abban is meg lehet oldani a szoptatást.
Vizitkor nem vizsgálnak. Maximum a dokid vizsgálhat meg, de ő is külön vizsgálóban. Szóval szerintem nem fontos a hálóing.

Na, jó sokat írtam! :D

A fülfájás mivel kezdődik? Zsófi ma többször is piszkálta az egyik fülecskéjét. Amúgy az lázzal is jár, vagy miből lehet még tudni, hogy a fülével lehet gond?

Teszek fel egy friss kajálós képet. Kép

Szép estét
Márti
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?