Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Piroska,
gyönyörű Dia!!!!!!!! És lehet, hogy nem tudtál visszaolvasni, de néhány hozzászólással ezelőtt épp azt írtam Neked, hgy ha bármi kérdésed van, nyugodtan hívj, bármikor!!!!!! Ezt továbbra is fenntartom!!!!!
Sajnálom, ami a Mamáddal folyik, de most tényleg csak a saját ösztöneidre/megérzéseidre hagyatkozz! Én imádom az állatokat, de nem vagyok állat+baba párti, és valahogy én is minden lakásban megérzem, ha állat van bent, de ha Nektek ez így jó, akkor ebbe nem szólhat bele senki. Az én Anyukám szerencsére ennek pont az ellenkezője, csak akkor mondja el a véleményét, ha kérdezem. Anyós bezzeg..... No comment, mert csak felmegy a vérnyomásom.
Fejés, hát, nekem nem volt elég tejcsim, így 3 hónapig éjjel-nappal fejtem (kézivel), iszonyat fárasztó volt, de mindent a babáért! Nekem is kisebesedett a cicim, és az első 2 hónapban sokszor annyira fájt a szoptatás, hogy végig sírtam, de nem adtam fel, ezért is szopizhatott Marci 6,5 hónapos koráig, bár kizárólagosan csak 2 hónapig.

Tiop,
szupik ezek a vonalzók!!!! Engem is kezd elkapni az ünnepi hangulat! :lol:

Atkins diéta,
én eddig csak rosszat hallottam róla, mármint hihetetlen hatékony, de minden fontos tápanyagot megvon a szervezettől, és néhányan már bele is haltak, többen súlyos vese- és májkárosodást szenvedtek tőle, úgyhogy Amerikában már be is tiltották, ha jól tudom. Szénhidrátra meg IGENIS szüksége van a szervezetnek, csak nem túl nagy mennyiségben. Főleg az agy a legnagyobb szénhidrát- és fehérje fogyasztó!
Az Atkins-diéta éppen olyan, mint az összes többi egyoldalú diéta: ideig-óráig nagyon hatékony, de hosszú távon tarthatatlan, és nagyon komoly egészségkárosodáshoz vezethet!!!!! Én azonnal abbahagynáma férjed helyében, és egy több mozgással járó és kiegyensúlyozottabb diétára térnék át, ami lehet, hgy lassabb, de hosszabb távon tarthatóbb.

Más:
Képzeljétek, a férjem is megbetegedett! Hurrá, most már 2 fiút is kezelhetek. :roll: :? Mert hát ugyebár ha egy férfi beteg, akkor nagyon beteg!!!! :roll:
Viszont egyet sosem tudtam megérteni, és iszonyatosan zavar: a férjem dohányzik (ami önmagában is nagyon idegesít), de még ilyenkor is szívja azt a sz@rt, mikor a tüdeje és a légcsöve amúgy is jól le van terhelve (a szervezetéről ne beszéljünk). Idegbajt kapok tőle ilyenkor, sírni tudnék, de mikor megjegyzem neki, hoyg legalább most ne, meg hogy mennyire aggódom miatta, akkor az a válasz, hogy csak hisztizek, és valamiben meg kell halni!!!! Ááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Én ettől vagyok mostanában totál kiborulva (szegény Piroska már kapott egy kis ízelítőt). Lassan 4 éve vagyunk együtt, és eddig SEMMILYEN próbálkozásom nem hatott, a könyörgéstől kezdve a veszekedésig és kiabálásig. Néha elkezdett leszokni, 2,-3 hónapig bírta, aztán minden kezdődött előről. :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
nircee

már megint nem működik a babanet????

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Piroska,
gyönyörű Dia!!!!!!!! És lehet, hogy nem tudtál visszaolvasni, de néhány hozzászólással ezelőtt épp azt írtam Neked, hgy ha bármi kérdésed van, nyugodtan hívj, bármikor!!!!!! Ezt továbbra is fenntartom!!!!!
Sajnálom, ami a Mamáddal folyik, de most tényleg csak a saját ösztöneidre/megérzéseidre hagyatkozz! Én imádom az állatokat, de nem vagyok állat+baba párti, és valahogy én is minden lakásban megérzem, ha állat van bent, de ha Nektek ez így jó, akkor ebbe nem szólhat bele senki. Az én Anyukám szerencsére ennek pont az ellenkezője, csak akkor mondja el a véleményét, ha kérdezem. Anyós bezzeg..... No comment, mert csak felmegy a vérnyomásom.
Fejés, hát, nekem nem volt elég tejcsim, így 3 hónapig éjjel-nappal fejtem (kézivel), iszonyat fárasztó volt, de mindent a babáért! Nekem is kisebesedett a cicim, és az első 2 hónapban sokszor annyira fájt a szoptatás, hogy végig sírtam, de nem adtam fel, ezért is szopizhatott Marci 6,5 hónapos koráig, bár kizárólagosan csak 2 hónapig.

Tiop,

Atkins diéta,
én eddig csak rosszat hallottam róla, mármint hihetetlen hatékony, de minden fontos tápanyagot megvon a szervezettől, és néhányan már bele is haltak, többen súlyos vese- és májkárosodást szenvedtek tőle, úgyhogy Amerikában már be is tiltották, ha jól tudom. Szénhidrátra meg IGENIS szüksége van a szervezetnek, csak nem túl nagy mennyiségben. Főleg az agy a legnagyobb szénhidrát- és fehérje fogyasztó!
Az Atkins-diéta éppen olyan, mint az összes többi egyoldalú diéta: ideig-óráig nagyon hatékony, de hosszú távon tarthatatlan, és nagyon komoly egészségkárosodáshoz vezethet!!!!! Én azonnal abbahagynáma férjed helyében, és egy több mozgással járó és kiegyensúlyozottabb diétára térnék át, ami lehet, hgy lassabb, de hosszabb távon tarthatóbb.

Más:
Képzeljétek, a férjem is megbetegedett! Hurrá, most már 2 fiút is kezelhetek. :roll: :? Mert hát ugyebár ha egy férfi beteg, akkor nagyon beteg!!!! :roll:
Viszont egyet sosem tudtam megérteni, és iszonyatosan zavar: a férjem dohányzik (ami önmagában is nagyon idegesít), de még ilyenkor is szívja azt a sz@rt, mikor a tüdeje és a légcsöve amúgy is jól le van terhelve (a szervezetéről ne beszéljünk). Idegbajt kapok tőle ilyenkor, sírni tudnék, de mikor megjegyzem neki, hoyg legalább most ne, meg hogy mennyire aggódom miatta, akkor az a válasz, hogy csak hisztizek, és valamiben meg kell halni!!!! Ááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Én ettől vagyok mostanában totál kiborulva (szegény Piroska már kapott egy kis ízelítőt). Lassan 4 éve vagyunk együtt, és eddig SEMMILYEN próbálkozásom nem hatott, a könyörgéstől kezdve a veszekedésig és kiabálásig. Néha elkezdett leszokni, 2,-3 hónapig bírta, aztán minden kezdődött előről. :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Piroska,
gyönyörű Dia!!!!!!!! A könnyeim is kicsordultak, mikor a videókat néztem!!!! Annyira formás kis feje van, mintha nem a napokban született volna!!!!!!
És lehet, hogy nem tudtál visszaolvasni, de néhány hozzászólással ezelőtt épp azt írtam Neked, hgy ha bármi kérdésed van, nyugodtan hívj, bármikor!!!!!! Ezt továbbra is fenntartom!!!!!

Tiop,

Atkins diéta,

Más:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Piroska,
gyönyörű Dia!!!!!!!! A könnyeim is kicsordultak, mikor a videókat néztem!!!! Annyira formás kis feje van, mintha nem a napokban született volna!!!!!!
És lehet, hogy nem tudtál visszaolvasni, de néhány hozzászólással ezelőtt épp azt írtam Neked, hgy ha bármi kérdésed van, nyugodtan hívj, bármikor!!!!!! Ezt továbbra is fenntartom!!!!!

Tiop,

Atkins diéta,

Más:

Kép
Kép
nircee

Na, hát ez szuper.... Ezerszer elment. Nem akarta csatolni, mindig hibát dobott, aztán néha próbálkoztam. :oops: :oops: :oops: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
nircee

Nircee, kűggyed még! :lol: :lol: :lol: Köszönöm! Nagyon jót nevettem! :lol: :lol:

Jutta, újra gratulálok Nektek! Köszönjük a szüléstörténetet és várjuk a képeket!
Vendég

Jutta Gratulálok Dorka babához! Piroska nagyon szép Dia baba :P
Ichtus, Nircee, Tüccs, Thenus, Tiop, Pilla, Czakoca, Andibab köszönjük a dicséreteket, nagyon aranyosak vagytok. Mindegyikőt gyereke, aki ide ír ebbe a fórumba, nagyon szép és aranyos :D
Tényleg ilyen lett a világ, a gyerekek nagyon korán érnek és erről nem tehetnek, tombolnak bennük a hormonok. Minimum 3 évvel korábban mint az én időmben. Hát ez van, mondjuk én örülök, hogy már ilyen nagy lányom van. Nagyon sok mindenben segít, rá lehet bízni az öccsét, bevásárol (kisebb dolgokat), és mindent meg lehet beszélni vele. Mondjuk én nagyon nyíltan nevelem, nincs tabu téma, a fiúkat is kibeszéljük :lol:
Pilla a Te nagylányod is nagyon szép és azok a kék szemek wááááá :lol:
Andibab Bogi akkor ezek szerint jó úton halad! Kösd föl a gatyádat :lol:
Ma bőrzén voltam árulni a Centin, háát nem volt valami nagy árulás, elég lagymatag volt. Ráadásul nem jutott már bent hely, úgyhogy kint fagyoskodtam a cuccokkal a fagyos szélben :cry:
Hogy milyen gyorsan halad az idő, az abból is látszik, hogy hétfőn megyek egy tájékoztató beszélgetésre a Szerb Antal Gimibe, lehet, hogy 6 osztályosba megy a leányzó. :shock: Ha van valakinek ezirányú tapasztalata, lécci ossza meg velem!!!! :P Köszike

Kép
Kép
lédi

Nircee, azt hittem, hogy már az egész 200. oldalt televágod!!!
Hát, nem könnyű a dohányosokkal. Mi már 3 éve szoktunk le, én előtte sem nagyon cigiztem, csak a munkahelyemen, mert ott mindíg nagy dumálások folytak a cigizőben. Nekem nem volt nehéz megválni tőle, viszont a férjem ő akár napi 1-1,5 dobozzal is elszívott, nagyon nem bánja, hogy leszoktunk, mert így sokkal jobban érzi magát, nem köhög, nem büdös és pénzben is sokat spórolunk, meg a legfontosabb, hogy Lelle közelében nincs dohányos.

Jutta, mégegyszer gratula és te is nagyon szépen szültél!!!

Piroska, nekem a mellbimbóm több mint egy hónapig sebes volt, annyira fájt, hogy féltem és sírtam, ha Lelle éhesen felsírt. Valószínű nem jól harapott rá, mert az nekem sosem múlt el teljesen csak a szopi befejeztével, amit mi nem élveztünk sokáig. De amikor még szopizott addig én is kifejtem. Folyton aggódtam, hogy nem eszik eleget, ezért ha sírt vagy ha láttam, hogy éhes, mellre tettem. Anyatejjel nem lehet túletetni a babát!
Anyukád ha segíteni szeretne, add a kezébe, hogy te mit szeretnél, hogy megcsináljon, miben könnyíti meg neked a dolgod, te egyenlőre csak Diára koncentrálj és magadra! De komolyan, add ki mindenkinek a melót, bárki, aki megígérte, hogy segít, most szólj neki és mondd, hogy szükséged van a segítségére.
A gátsebed pedig amikor csak tudod, zuhanyoztasd hideg vízzel! Kiszedték a varratokat? Sok volt?
Itt sokan megadták neked az elérhetőségket, ha van kérdésed, panaszkodnál, ne legyél rest felhíni néhányunkat!
Jutta, rád is vonatkozik!

Nekem pl tök rossz volt, hogy a családban, baráti körben mi vagyunk az első babások, és bizony nekem is lett volna megannyi kérdésem, persze kérdeztem is anyukámat, anyósomat, de hát azért már lassan 30 éve volt, és azért a mai világ már nem az a világ. Azért is kapcsolódtam be ebbe a fórumba, amit nagyon jól tettem.

Na majd jövök, csak Apa elment Ismerős Arcok koncertre Egerbe, így kettecskén vagyunk, de az anyósom jön 7re, mert még mindíg van a kezemen szemölcs és így nem fürdetek.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Jutta!
Gratulálok mégegyszer Dorka babához! Szép szülésed volt, és nem izgalom nélküli, örülök, hogy nem csalódtál a dokiban.

Nircee!
Vannak már mindenféle gyógyszerek, tapaszok a leszokást megkönnyíteni. Próbáld meg rábeszélni a párod valamelyikre, szerintem biztos könnyebben viselné, és meglenne a sikerélmény is. Szerintem akár egy háziorvos is tud segíteni benne.

Piroska!
A sebes cicire még nagyon jó a Germastan kenőcs. Nekem 1 éjszaka alatt szinte begyógyította a sebet.
A legfontosabb, hogy ne aggódj mindenen , hallgass a megérzéseidre. Ez fog a legtöbbet segíteni, hiszen TE vagy a legtöbbet a babáddal, senki sem ismeri úgy hogy te.
Én csak akkor fejtem, ha Dóri valami miatt nem ette ki vmelyik cicit. Egyébként mindig annyi volt, amennyivel jóllakott a csaj. Nyugi, ebbe is bele fogtok jönni. Figyeld Dia baba jelzéseit!!

Voltunk ma úszáson, de Dóri megint csak nagy sírást rendezett. Egyszerűen nem értem, hogy tavasszal miért élvezte annyira és most miért nem. Ráadásul jött velünk az anyósom is, na ő aztán még kontrázott is a gyereksíráshoz. A gyereket túlordítva próbálta csitítgatni a medencénél és egy-egy pillanatban meg fényképezte is. :shock: Na erre úgy elöntött az agyvíz , hogy úgy kellett visszafognom magam, nehogy durván szóljak neki. Aztán csak finoman megkértem, hogy egy üvöltő gyereket ugyan ne fényképezzen már. :evil: Egyszóval szörnyű volt mindannyiunkak. Apával megbeszéltük, hogy még jövő héten megpróbáljuk, aztán ha nem tetszik Dórinak, végleg feladjuk a medencés pancsolást.

KépKép
tüccs

Uh, én is használtam mindenféle kenőcsöt rá, Garmastan, Avent, Bepanthen, küldtek még Angliából is, de legeslegjobb csakis maga az anyatej volt, és nem törölgettem meg a mellem, miután Lelle befejezte, hanem hagytam rászáradni, de hozzáteszem, szerencse, hogy tetőtérben laktunk, mert én több mint egy hónapig szoptatós melltartól lehajtva éltem.
Annyira rossz volt, ha bármi hozzáért, fúúú nagyon fájt, na ez nem elriasztás, de van ilyen is, én voltam a bénán szoptatók, sebes mellbimbójúak mintaképe... :(

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka,
csatlakoznék a klubhoz! Én is mindent kipróbáltam, de semmi nem használt, csak az idő.... Nekem még az anyatej sem segített, mert a köv. szopinál kezdődött minden előről. Mondjuk nekem csak az 1. héten volt sebes, aztán csak annyira érzékeny volt, egyszerűen csak fájt, Marcika hihetetlen erővel tudta harapni. 2 hónap múlva meg egyszer csak elmúlt. :?:

Tüccs,
azokat is próbáltuk: tapasz, rágó, minden.... A legnagyobb baj az agyában van, egyszerűen NEM AKAR leszokni, mert így jó neki. Jól esik cigizni, fizikailag és lelkileg is jó érzés neki, és erről nem akar lemondani. Ezzel meg semmi nem tudja felvenni a harcot, sem ész érv, sem könyörgés, sem veszekedés. Piroska mondta erre, hogy kell majd neki egy sokk, valami, ami ráébreszti, hogy ez így nem mehet. Őszintén, én is már azért könyörgöm, hogy legyen egyszer olyan beteg, ami még nem súlyos, teljesen meggyógyítható, csak jelzéásképpen, ami megijeszti. Tudom, ez most nagyon brutálnak hangzik, de Nála azt hiszem, csak a drasztikus megoldás hatna. Én meg persze halálra aggódhatom magam, és csak reménykedem, hgy Ő azon kivételek közé fog tartozni, akik 80 évig élnek, míg végig dohányozták az életüket (ilyen is van, ez tény).
Na, mindegy, nem akarok ezzel senkit sem untatni, ez az én gondom, csak leírtam.

Kép
Kép
nircee

Ja, a lényeget elfelejtettem?
nem tudja valaki, mikortól lehet hársfateát adni a babáknak?
És van valami olyan oldal, ahol le van írva, hogy mit mikortól lehet adni?
Köszi előre is!

Kép
Kép
nircee

Nircee, szerintem adható már Marcinak hársfatea az első hetekben, hónapokban kell vigyázni a virágpor allergia maitt, én legalábbis ezt olvastam. Lelle 6 hós kora óta iszik hibiszkusz-kamilla-csipketeát.
A hársfa nagyon jótékony hatású, főleg megfázásra.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Lányok, köszönöm, köszönöm, köszönöm!!!!!!!!
Csak gyorsan és röviden.
Bimbóvédővel szopizunk, tehát a cicim egész jól van. Van medelás bimbóvédő kenőcsöm, az nagyon jót tett, már semmi bajom. Fejtem, nem is volt olyan borzalmas. Ez a kis szaros csak mellettem az ágyban van el, tehát nem a széken szoptatom, hanem fekve, de nagyon könnyen megvan. Mivel tanultam masszírozni, Hála Istennek, a cicim minden szopizáskor kimasszírozom, így egész jó, csak nem volt kedvem fejni, de most már sikerült 40-et kifejnem egyik cicimből. És nem is fájt már, csak az ijedtség volt nagy :):):).
Áldom az eszem, hogy megvettük az elektromos gépet, áá, nagyon jó! :) Azért kellett fejnem, mert nem bírtam ébren tartani, egyébként nagyon szépen ki szokta szívni, de azért majd még fogom fejni, jó az.
Képzeljétek, az alkoholmentes sör nagyon jól csinálja a tejcit, annyira tele van a cicim, Hála Istennek. Csak most a kiborulásom miatt egy kicsit kevesebb lett, de ahogy kialudtam magam, jobb lett és megint feszül. Felábredt, mennem kell szopizni :).
Ja, a nővérem is mondta, meg az anyósom, hogy buta vagyok, miért nem hívtam fel éjjel? :) Az anyuval megbeszéltük, megértettem, hogy képtelen velem együttérezni, így azt fogadom el, amit kapok tőle. A pohár vizet mástól kérem, ez van.... De nélkülük nem lett volna sokszor mit ennünk és ezt nem felejtem el, csak kiborultam reggel. Szegény, tudom, hogy neki rossz, mert nem úgy van, ahogy szeretné, dehát most mit tudok tenni?
Lányok, Isten áldjon benneteket! Nem is tudom, mi lenne velem nélkületek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Kép
Vendég

Kép
Vendég

Nah, hát azt fedeztem fel, hogy a kókuszmatrac alja tiszta penész. Két hete cseréltem lepedőt, most megint, felemelem és mit látok, tiszta penész. Lellét most már paplanos vagy gyapjú hálózsákban altatom, és reggelente éreztem én a hálózsákokon, hogy mintha penész szaguk lenne. Dehát mégis mitől penészedik a kókuszmatrac??? Nem ez az egyik lényege, hogy ilyet nem tesz. És, Lelle még egyszer sem ázott át éjszaka a pisitől vagy kaksitól, semmi folt nincs rajta. Mit csináljak vele, a huzatot már leszedtem, de most mossam át a matracot, vagy mi.
Két kókuszmatracunk van, mert az utazóágyába is azt teszek, mert a konyhában sokat van velem és akkor abban van. Most kicseréltem arra, de mit csináljak a penészessel, mert azért olcsó nem volt...
Segítség!!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pilla,
ezek nagyon jóóóóóók!!! :lol: :lol: :lol:

Piroska,
én is alkoholmentes sört ittam, tényleg szuper, de vigyázz vele, mert iszonyatosan hízlal!!!! (mint az igazi sör). Én azóta szenvedek a sörhasammal!!!! :cry: :oops:

Kép
Kép
nircee

Hű, Pimpoka, ilyet még nem is hallottam!!!! :?: :?: :?:
Sajna segíteni nem tudok, de nem lehet, hogy a levegő túl párás nálatok? Bocs, csak találgatok, mert hát a penész elsősorban a párától és a túl jó szigeteléstől lehet. Nekem tavaly a tollpárnáim penészedtek meg az ágy aljában (mondjuk nem sajnáltam, mert utálom a tollat, legalább volt indokom kidobni :lol: ), mert eléggé párás volt itt a levegő, aztán a falak is penészesek lettek, így kellett vennünk egy szárítógépet, azóta nincs ilyen gond.
Ja, és köszi a hársfás választ! :wink:

Kép
Kép
nircee

sZIASZTOK!
pIROSKA!
öRÜLÖK,HOGY rendeződni látszik a gond nállatok!Tényleg belefogsz jönni,ne aggódj!Ösztönök tanítanak meg mindenkit!!!!Ja és nem azt mondtam,hogy egyáltalán ne fejj,hiszen én is fejtem kb 2 hónapig!!!!!!!!De szerintem utánna már nem kell,mert beáll a tejcsi a baba igényéhez!szopi -szopi!!!!!!!!

Jutta!
Örülök,hogy jelentzkeztél!Jó volt ólvasni a szüléstörténetedet!Képeket várjuk! :wink:

Giga!
Igazad van,fejni kel!Én írtam rosszúl!!!!!Én is fejtem(piroskának már írtam)2 hónapig,minden szopi után! :wink: Szívesen a Mikulásos tanácsot! :wink: :D

Nircee!

Köszi !Már nincsen sok hátra karácsonyig!!!!!!! :wink: :D :D
Kép
Kép
Kép
Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Kép

Kép
Vendég

Laurának boldog hófordulót!

Mali
Kép
Kép
mali

Sziasztok!
Látom, Pilla vicces kedvedben vagy! :)
Ma átrendezzük a lakást, egy szekrényt kiselejtezünk, mert a galériaágyra felmászni egyfolytában már nem bírom, ráadásul tartani közben a gyereket, na, az kész! Úgyhogy elég volt, ma pakolunk :). A kis drága csak mellettem érzi jól magát az ágyban, ami most még nem baj, mert sokat pihenek, kicsit még kivagyok, de már lassan kezdek magamhoz térni és akkor szeretném, ha megszokná, hogy amikor teszek-veszek, akkor ott lesz körülöttem mindig a kiságyban. De még nagyon hozzám van nőve, még nehezen megy. Nem baj, majd lassacskán ez is megoldódik. Adtam neki cumit, ha látnátok, hogy markolássza! Ugyanis álmos és nélkülem elaludni nem megy még. :)
Ti ezt hogy oldottátok meg?
Gondolom, a cumival nem mindenki ért egyet, de nekem úgy tűnt, hogy neki ez jót, tesz, megnyugtatja.
Szép napot mindenkinek! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Jutta, még egyszer gratuálok Dorkához! Nagyon szép szülésed volt! Köszönjük, hogy megosztottad velünk.

Piroska, örülök, hogy rendeződni látszik a konfliktusod édesanyáddal. Ez természetes, hogy Dia csak melletted érzi biztonságban, jól magát. Az első hetekben meg kell szokniuk a csöppségeknek a kinti világot, és ilyenkor nagyon igénylik a testközelséget, a bőrkontaktust. (később kipróbálhatod a hordozókendőt a lakásban, így felszabadul két kezed, és tudsz pakolászni, és Dia is veled van.)
Már sok tanácsot adtak a lányok fejés, szopi ügyben, de azért én is leírom a tapasztalataimat, ha nem haragszol. :wink: Sára kizárólagosan szopott 5,5 hónapos koráig, így vizet sem adtam neki. Amelyik baba kizárólagosan szopik, annak nem kell víz sem, mert a tej a szomjat is oltja. Nappal nem fejtem, akkor tettem Sárát cicire, amikor kérte. Volt, hogy óránként. Olyan is volt, hogy szinte egyik szopitól a másikig a cicin lógott, úgy aludt :D Szóval én nem néztem az órát, akkor adtam neki, amikor kérte. Este lefekvés előtt fejtem, akkor mindig kifejtem mindkét mellemet, mert éjszaka nagyon sok gyűlt. Meg a reggeli szopi után is kifejtem a másik mellemből is, mert nagyon feszített. Nekem hála Istennek sok tejcsim volt, így azért kellett fejnem este, meg reggel, hogy ne feszítsen. Volt olyan, hogy éjszaka is fejtem, mert már úsztam a tejben.
Sára nem cumizik, nem is akartam neki cumit adni, pár hetesen, mikor már fáradt volta, próbáltam, de nem kellett neki, így örültem is neki, hogy nem cumizik. Mindig cicin aludt el. Az pótolta a cumit. (a mai napig cicin alszik el :wink: , csak most már felhúzza a pólómat, és mondja, hogy cici, ha kell neki)Szóval én küzdöttem a cumi ellen, be is vált. Cumisüveget sem használt soha. Mikor kellett volna, mert vizsgáztam, ő meg itthon volt, akkor sem volt hajlandó megenni cumisüvegből a tejet. Csak az eredeti csomagolás volt neki jó :D
Ezek az én tapasztalataim, természetesen mindenki úgy csinálja, ahogy neki és a babájának a legjobb. Én is cumiztam nagyon sokáig. Le se merem írni, hány éves koromig :oops: talán ezért nem akartam, hogy Sára cumizzon.
A fekve szoptatás pedig szerintem is nagyon kényelmes, és praktikus. Én is úgy szoktam altatni.
Na, jó bő lére eresztettem, most már megyek. Sok örömös percet a picúrkáddal.

Jaj, lányok, még azt akartam írni, hogy itt olvasom a sok szép szüléstörténetet, és látom a tüneményes babákat, és azt álmodtam, hogy újra pocakos vagyyok.De jó lenne!! :D

Szép vasárnapot mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!
Pilla!
BOLDOG HÓFORDULÓT LAURÁNAK!
Kép MÁR CSAK 4 HÉT ÉS LAURA IS 1 ÉVES LESSZ!!!!!! :D :wink:

Piroska!
Zsani mai napig cicin alszik el!!!!!!!Zsani is úgy mint sára,jön és kéri a cicit!Én sem néztem soha sem az órát ígény szerint szoptattam!Cumit én is próbáltam mind a három gyerkőcnél de hála az égnek nem kellett nekik! :P Én örülök neki mert nagyon nehéz leszoktatni őket!!!!! :? Az természetes,hogy még nagyon ragaszkodig hozzád,hiszen eddig mindég veled volt bárhól is voltál!Ez a ragaszkodás idővel alábhagy és akkor több szabadidőd is lessz magadra!!! :D De most csakis a pici érdeke minden!Most minden más mellékes!!!!!Szopi-pihi!!!Pár hét és meglátod,minden magától rendeződik,kialakúl egy rendszer és már nem is fogsz emlékezni ezekre a napokra !Pedig ezek a legszebb napok!Legalábbis nekem nagyon jók voltak az első napok !Igaz fárasztó,de megéri!!!!!!És ez még csak a kezdet!!! :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

Katica!
Én mielőtt mindég terhes lettem nagyon sokat állmodtam azt,hogy pocakos vagyok!!!!!!!!!!! :D :D :D :wink: :wink:

Sziasztok!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Pimpoka!
Sajnos a penész ellen nem tudsz szerintem mit tenni. Nekünk az előző ágyunk penészedett be a költözés alatt, mert a festéskor a lakásban maradt. Persze teleszívta magát nedvességgel. Próbáltunk mi mindenfélét, végül a kukába végezte. :( Kisgyermeknél meg pláne veszélyes lehet az allergia miatt. Dóri alatt nekünk is kókusz van, hát most vizslatni fogom ezerrel én is. Szemétség ez, mert nem olcsó mulatság egy ilyen matrac. :evil:

Piroska!
Dóri cumis, már kezdetektől, és irtóra meg tudja nyugtatni őt. Sokszor csak játszik vele és ha kell neki, berakja a szájába. Szerintem ha igényli a babó, nem szabad elvenni tőle. Ettől még ugyanolyan gyermek mint a többi. :wink:

Na megyek, mert főzni is kell.

KépKép
tüccs

Pimpóka, ez iszonyú dühítő :evil:

Piroska, szerintem se bánd a cumit, ha úgy látod, hogy jó Diának. Márknak eleinte elvből nem adtam, de aztán a rokonok 'rábeszéltek', odaadtam neki, de nem nagyon szerette, és legtöbbször kiköpte, én meg iszonyú büszke voltam rá :oops: :) Aztán elkezdték kínozni az ínyét a növekvő fogacskák, és Márk rákattant a cumira :? Bár legtöbbször dörzsöli vele az ínyét, de akkor is ott van a szájában, viszont tényleg megnyugtatja, úgyhogy beletörődtem, hiszen tudom, hogy ez neki most jó.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Laura, boldog hófordulót!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Fúú,Nircee,nem semmi,jó sokszor elment,jót nevettem!:)

Piroska,
Nagyon szép kis formás a kislányod!:)

Jutta,
Mégegyszer gratulálok Nektek!Várjuk a képeket!:)

Klmaria,
De jó,hogy újra írtál!:)
Mi újság Veletek? Alexa?

Pilla,
BOLDOG HÓFORDULÓT LAURÁNAK!:)
Jók a képek,a farkasos kéen jót nevettem! :D :lol: :lol:

Pimpóka,
Nem semmi,írtó bosszantó lehet.
Állítólag a nyírkos levegőtől is hamar penészedik minden,vagy pl ha vizesek a falak... :roll:
Fú,mennem kell,Levi fel is ébredt a nagy alvásból ( 15 perc) :wink:

Kép
mano83

Hi!

Atyaisten Pilla, Laja mindjárt egyéves! Hú de megy az idő!!! Boldog hófordulót!

Pimpoka, szerintem keresztet vethetsz arra a matracra, kizárt, hogy ki lehet belőle irtani a penészt, már csak a rostok miatt is. Inkább dobd ki, akármennyibe is került, nehogy allergiát okozzon a leányzónak. (zárójelben jegyzem meg, hogy én egy telefont biztos eleresztenék a boltba, ahol vettem, már csak a mérgem levezetése miatt is)
Én ezért is nem vettem kókuszmatracot, a fene ad érte annyit, egy ismerősünk is így járt, hogy bepenészedett a matrac 6 hónap elteltével, pedig a panellakásokról igazán nem lehet azt mondani, hogy nedvesek, inkább ellenkezőleg! Én a sima mezei kemény habszivacs matracot vettem, plusz merino gyapjú derékaljat, mindkét csaj imádott/imád rajta aludni. Akkorákat szuszognak, hogy csak na! Roni ma éjszaka is 7,5 órát aludt egyhuzamban, igaz, amikor felébredt, úgy korgott a pocikája, hogy a szomszéd is hallotta! :lol: :lol:

Piroska, ne aggódj a cumi miatt. Pöttömcsaj majd eldönti, hogy kell-e neki. Nálunk Bogi is cumisüvegezett, most Roni is, mindkettőnek van cumija, de egyiknak sem kell igazán. Bogi is csak akkor használta inkább, amikor fogzott, biztos jó volt rágcsálnia - ennyit a szuper hűtős fogzáskönnyítő rágókarikákról... :roll: :? Ja, és elalvás előtt betömi vele a saját száját, de mihelyst elalszik, öntudatlanul kiköpi. Roni ráadásul amint megérzi, hogy semmi nem jön belőle azonnal kiköpi, és úgy néz rám, mintha azt mondaná: "Most miért akarsz hülyére venni Anya?" Vagyis csak azt akartam írni, hogy a "cumi - nem cumi" dilemma legyen most a leghuszadrangúbb gondod.

Katica, csak nem tesót terveztek? :wink: :D

Szép vasárnapot!
andibab

Ja, és:

HAJRÁ NIRCEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
andibab

Sziasztok!
Csak futólag olvastam vissza, anyukámék elvitték Lolot a nagynénémhez vendégségbe (unokatesóm kisfia is ott lesz, legalább játszanak együtt a picik).
Tegnap is vendégségben voltunk, ott is volt két "nagyfiú": 15 hónapos és 3 éves, velük is nagyon jól elvolt a csajszi. :)

Amúgy a szopinak lőttek, tegnap óta már reggel sem fogadja el a cicit Lolo. Elfordítja a fejét, ha meg véletlenül bekapja, kettőt szív, aztán harap... úgyhogy ennyi volt, végül is már elmúlt 9 hónapos... kicsit meg vagyok lőve, mit adjak neki, mert próbáltam tápszert, azt kihányta... :( Joghurtot, puffasztott kukoricát kapott helyette, na, azt megette.

Lolo cumizik pár napos kora óta, meg cumisüvegeztünk is (Mecsek teát, lefejt tejet kapott üvegből) és nem kavart be a szopiba. Most már cumisüveg nincs, helyette csőrös itató, viszont cumi az van, elég sokat cumizik, de inkább csak rágcsálja, na meg elalváshoz kell. Én nem bánom, mert én meg ujjszopis voltam sokáig, szerintem az sokkal rosszabb - de ez az én véleményem, mindenki másképp csinálja! :)

Ja, egyébként anyukámmal én is jól összevesztem szülés után, hasonló okok miatt. Egyrészt szerintem az anyuka mindig érzékenyebb szülés után, másrészt meg igenis helyre kell tenni kicsit a nagyikat, hogy ne úgy segítsenek, hogy közben mindenbe beleszólnak! ;) Nálunk ugyanez volt, anyukám teljesen ránk telepedett, én meg totál kiborultam tőle... Aztán közöltem vele, hogy nekem nem erre van szükségem, ha segíteni akar, segítsen, de úgy, hogy közben ne készítsen ki... felfogta, mert az unokája fontosabb volt neki annál, minthogy rosszban legyen velem. ;)

Penész: nálunk sajnos a falakon meg szokott jelenni, arra Bref disinfectiont használok, és nagyon bevált, utána hetekig, hónapokig nincs probléma! Ágynál szerencsére még nem volt gond, nekünk is kókuszmatracunk van. Egyébként ha kettő van, én megpróbálnám lefertőtleníteni és utána nagyon alaposan kiöblíteni és kiszárítani (merthogy elvileg ugye mosható). Addig a másikat tudod használni...

Laurának én is boldog hófordulót kívánok!!!
Vendég

Sziasztok,

megpróbálom azért kitisztítani, de holnap úgyis megyünk dokibácsihoz és megkérdezem, hogy érdemes-e egyáltalán, meg remélem nem kapott semmit Lelle a penészkéktől....
Én vissza is vinném, de a blokk már rég nincs meg, anélkül meg nem igazán megyek semmire.
Hát a falak nálunk téglából vannak, igaz, hogy a nyílászárók ki vannak cserélve műanyagra, de nem mindenhol pont emiatt, hogy ne penészedjünk. A hálóban a régi ablak van, meg mindíg szellőztetek is, de hát fene tudja miért van, sőt, ma a falon is észrevettem egy helyen, ázni nem ázik mert annál a falnál loggia (vagy mi, nem is tudom, hogy így kell-e írni...) van és ott még az eső sem éri. Arra gondoltam, hogy lehet azért, mert Lellét szoktuk a szobában fürdetni, na de annyi meg nem hiszem, hogy árt, hát passz. Remélem mihamarabb felépítkezünk, mert már kezd elegem lenni az albéreltből.
Mondjuk lehet megróbálom kitisztítani, de ezután még jól utána nézek, hogy érdemes-e egyáltlán, mert hiába nem fáradozok, csak akkor már megint kell venni egyet az utazóágyba.
Amikor még Lelle újszülött volt, akkor is megváltunk már egy kókuszmartractól, mert az meg ha hiszitek, ha nem, süppedt. Ahogy kivettem Lellét, ott volt a kis gödör mindenhol. Nincs szerencsénk a matracokkal úgy látszik.

Laura, boldog hófordulót!!! Húha, tényleg, nesokára szülinap!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka: teregetés? Az nagyon tud ártani, mi azért vettünk szárítógépet, azóta sokkal-sokkal jobb a helyzet!!!
Egyébként nedvesség bárhonnan eredhet, főzésből is... Sokat kell szellőztetni.
Ja, és milyen a fűtésetek? Mert pl. a konvektornál nem egyenletes a hőeloszlás, az is okozhat penészedést...
(Nálunk ez mind mind együtt van, plusz még régi ház, nincs rendesen lealapozva, a talajból is jön a nedvesség - ehhez képest egész jó a helyzetünk. :) Mondjuk tavaly csináltunk az egyik szobában egy gipszkarton falat, légréssel, szellőzőkkel: ez megoldotta. Most tervezzük a másik szobában is megcsinálni.)
Vendég

Sziasztok!

Alig birom megállni, hogy ne szóljak semmit arra rengetek téves érvre amit itt cumi mellett felsoroltatok, de nem teszem!!!!
És legalább büszke vagyok, hogy le birtam győzni a késztetést! :wink: :D

Laurának boldog hófordulót!!
Pilla, nagyon jók a kis vicces képek!! :lol: :lol:

thenus

Sziasztok!

Piroska! Nagyon szép Dia!

Képzeljétek voltunk Danival színházban. Ajándékba kaptuk a jegyeket és őszintén szólva egy kicsit meglepett, mert hát egy 11 hónapos gyerekkel el sem tudtam képzelni, hogy mit fogunk csinálni. De nagyon szuper volt! Nem székeken ültünk, hanem a földön párnákon (cipő szigorúan leparancsolva a szülőkről is). Egy pasi gitározott a gyerekek mellett ülve, a színészek piros, sárga, kék nagy kockákkal, bábokkal játszottak és énekeltek. Utánoztak állat hangokat is. Dani meg sem mozdult és nem vette le a szemét a színpadról. A végén felmehettek a gyerekek a színpadra játszani a színészekkel (vonatoztak, doboltak). Egyszóval fantasztikus volt, ha van lehetőségetek, menjetek el! Kolibri Fészek, az előadás címe: Toda. Kb 25 perces volt.

Tovbbi szép napot!

Üdv Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Verna, teregetni még most az erkélyekre teregetek, de már nem fogok tudni sokáig, akkor sajna muszáj lesz a nappaliban. Igen, tudom, hogy sokat kell szellőzetni, de egész nap mégsem lehet,mert akkor hideg van bent. Gáz-cirkó fűtés van, most lett az is nemrég újítva. Hát az biztos, hogy főzésből annyi pára van, akkor nyitva van a spajz ajtó és pluszban, ha Lelle nincs ott, az ablak is. Nyomi ház.

Én egy-két napig, lehet egy hétig lobbiztam, hogy Lelle cumizzon, de miután még cumisüvegből sem tudott inni pár hónapig normálisan, hát feladtam, de kicsit sem bánom, hogy nem cumizik. Nemrég a fürdőjátékok között volt egy játszócumi, nagy élvezettel szopogatta a nem cumi részét, fordítva volt a szájában, de inkább gyorsan elraktam, nem kell, hogy esetleg most kattanjon rá.
Egyébként meg azt olvastam, hogy a cumizó babák sokszor ébrednek éjszaka, mert kiesik a cumi és keresik. Biztos vannak cumizós éjszakát átalvós babák, de szerintem ebben van valami.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
Pimpo!
Én nem kinlódnék a matraccal!!!eltüntetni meg nem tudod a penészt róla!Nem ér annyit az egész,hogy még valami allergiát is kapjon a pici! Vagy Aszthmás(nem tudom,hogy kell írni!)legyen :oops: :oops: Én már lassan 2 éve,hogy bent teregetek,mert a tetőtérből nem megyek le az udvarra!(Fárasztó lenne!.meg nehéz is) :oops: :? :( Na azt akartam ebből kihozni,hogy mi egyáltalán nem penészedünk!Abban a szobában csak radiátór van,padlófűtés nincsen!Férjem azt kérdezi,hogy a kiságy alja lyukacsos?????szellőzik rendesen??????? :?: :roll: Nagyon sajnállak titeket!Vegyél amit reklámoznak azt a páramentesítőt!(tudod amikor a békák bemennek a lakásba)Hátha segít valamennyit!!!!! :!:

Pilla!
Jók a képek nagyon!Zsani mikor meglátta a "cicis+babás"képet egyből elkezdett mutogatni és mondani,hogy baba-cici!!!! :lol: :lol:

Mali!
Tök jó lehetett nektek!!!!!Nagyon jók az ilyen előadások,főleg,hogy több babával,gyerekkel eggyütt tud lenni a gyerkőc!! :P

Verna!
Én még nem adnám ám fel a te hejedben a szopit!Lehet,hogy csak a foga miatt harapja és fordúl el tőlle!(de nem végleg)De persze az is lehet,hogy nem kell már neki!Én még próbálkoznék vele!Ez csak az én véleményem!!!!!!!!!!!!!!! :wink: :)

Mano!
Levikével mi van???Meggyógyultatok már??????? :?:

Szép vasárnapot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Hát, csajok ne haragudjatok, hgy ezt most Rátok zúdítom, de iszonyatos napom van, egész nap remegek és nincs étvágyam!!! Ma még nem ettem semmit. Távol álljon tőlem, hogy kiteregetem a szennyest, de ez nem maradhat bennem:

tudjátok, hogy gondom van a férjem dohányzása miatt, és most éjjel megint nem aludtam emiatt (pedig Marci végre csak 2x ébredt). Reggel megint csak hallom,hogy megy ki cigizni, pedig teljesen el van dugulva az orra, köhög ezerrel. Ezen persze újult erővel feltört az idegesség belőlem. Na, még nem szóltam, mert nem akartam veszekedni, inkább - mint mindig - magamba fojtottam a dolgot. Erre jön reggel anyós, kérdezi, hogy összevesztünk? (úgy látszik, érződött). erre kibukott belőlem, hogy ja, és elkedzem elmondani mindent: hogy mennyire zavar, hogy a fia cigizik, főleg ilyen betegen, tüdőszűrésen meg még sosem volt stb stb.... Anyós erre: sebaj fiam, majd visszaköltözöl a régi lakásodba!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: Aztán meg mondtam, hogy nem akarom, hogy Marci ugyanúgy fiatalon veszítse el az apját, ahogy a férjem, erre anyós, hogy ő alkoholista volt! Mire én: a férjem meg dohányos!!!!! És elnézést, hogy még én vagyok a szemét, hogy aggódom a férjemért, és nem akarom, hogy ezt az önpusztítást folytassa!!!!! A férjem meg, hogy már nem kell sokáig ezt elviselnem, erre én mondom, hogy pont nem ez a célom, hanem sokáig szeretnék még vele együtt lenni, erre a válasza: pedig most minden megteszek, hogy nem így legyen!!!! Eztuán szó szót követett, mire mondtam, hogy felőlem azt csinál, amit akar, de rám ne számítson, ha a dohányzás miatt lesz beteg. Erre anyós: amúgy sem számíthatna!!!! Azt hittem felpofozom!!!!!!!!!!!! Ezt mégis mire alapozza???????????????????????? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Ez olyan arculcsapás volt a számomra, hogy azt el sem tudom mondani. Azóta is egyfolytában csak sírok, és tudjátok, olyan fajta sírás ez, ami egy ideig csak fojtogat, és a végtagokban meg szúró érzés van. Valahogy ott és akkor minden megváltozott, megpattant bennem valami. Hirtelen teljesen eltávolodtam lélekben ettől a kapcsolattól. MI AZ, HOGY RÁM NEM SZÁMÍTHATNA EGYÉBKÉNT SEM?????????????? Úgy érzem, már többször bebizonyítottam, hogy mennyire számíthat rám!!!!!! És még én vagyok a szemét dög, mert féltem a férjem????? Talán rosszat akarok neki?????? Isten színe előtt is nyugodtan kijelenthetem,hogy soha senkinek nem adtam olyan tanácsot, vagy nem kértem olyanra, ami neki rossz lenne!!!! Mindig a legjobb szándék vezérelt, még ha nem is mindig jól sült al a dolog. A szüleim is mindig ezzel támadtak, és most a férjem is, pedig utólag mindig beismerték, hogy igazam volt, és jó volt, hogy hallgattak rám, de utána megint minden bizalmatlanság kezdődik előről!!!! Mit tettem, hogy mindig én vagyok a bűnbak????
De nem akarok mutogatni, biztosan bennem van a hiba. Miért nem tudok jobban alkalmazkodni? Miért nem tudom jobban tartani a számat? És miért nem tudom a férjemet olyannak elfogadni, amilyen? Hát ha cigizik, akkor cigizik, ez van. A szomszéd bácsi is 80 felett van, és láncdohányos. Biztosan én fújom fel azt a dolgot, mert hát annyi veszély fenyeget minket az életben, miért ezt emelem ki????
Már azt is végig gondoltam, hogy mi lenne egy válás esetén, hogy tudnám magam fenntartani, mi lenne Marcival stb... Úristen, hova jutottunk, csak mert meg mertem említeni, hogy zavar, hogy cigizik???? Miért kell emiatt engem így támadni? Szerintem igenis nem fair, hogy ő szabadon önpuszítja magát, miközben nekem mindig józannak és felelősségteljesnek kell lennem, és ha ő megbetegszik, az nem csak őt érinti, hanem az egész családot tönkreteszi! Mi van, csak én látom ezt így?

Jaj, lányok, bocs, nem szép dolog így kifakadni, de muszáj volt könnyítenem a lelkemen! Olyan tehetetlennek érzem magam.....

Kép
Kép
nircee

Nircee!
Teljesen eggyet értek veled,és tényleg nem szép dolog ez anyósod részéről!a férjed meg igenis léphetne,ha másmiadt nem akkor a pici miadt!!!!!gondolja át ezt végig amit mondott neked is és amit most csinál!Szerintem egy kis akaraterő és menne a leszokás!a férjemmel mi 5 éve nem dohányzunk!!!!!!!!Nekünk sikerűlt,akkor neki is sikerűlne!!!!!Sajnálom,hogy ez a helyzet nállatok,de anyóst szerintem kűld el a melegebb éghajlatok felé,aztán próbálj meg beszélni az uraddal mégegyszer!Mond el neki,hogy nem kekeckedni szeretnél!Szereted őt és pont a javát akarod,nem a rosszat!!!!!!Beszéljétek,meg mert ezt csak így lehet megoldani!Alkalmaszkodni pedig nem csak az eggyik félnek kell!!!!!!! :wink: :!: :!: Minden jót kívánok nektek és remélem sikerűl megoldani a gondotokat!!!!!!Írjál bármikor,mi itt vagyunk!!!!!!Sírj nyugodtan az segít!!!!!Nállunk is voltak rossz időszakok,de mindent megbeszéltünk és helyre tettük a dolgokat!Na jó remélem minden rendben lessz!!!!!!!Írd ki magadból a bánatot!!!!!!!!!!!!!! :!: :!: :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Kedves Nircee!
Szomorúan olvastam az írásodat. Sajnálom, hogy konfliktus van közted, és a férjed között. Az anyósodról nem is beszélve. Jogosan félted a férjed egészségét. Remélem, mostanra már lecsillapodtál kicsit, és tudtok beszélgetni. Ahogy Tiop is írta, ha mindketten átgondoltátok, és lehiggadtatok, üljetek le, és beszéljétek át ezt a dolgot. Igazad van, egy kapcsolatban mindkét félnek kell áldozatokat hoznia, nem csak az egyiknek. De biztos vagyok benne, hogy a férjed nem azért dohányzik, hogy veled kiszúrjon. Akaraterő kérdése a leszokás, a nélkül nem fog menni. Addig sajnos nem tehetsz semmit, amíg ő maga nem fog akarni leszokni. Amíg elégedett ezzel az életformával, nagyon nehéz dolgod lesz. Tudom, ez most nem vígasztal. Remélem, mihamarabb rászánja magát a fia miatt, és érted.
A válás gondolatát meg gyorsan hessegesd el magadtól, az az utolsó megoldás. Hiszen szereted a férjedet, és ő is szeret téged. Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek, nézeteltérések. Hiszem, hogy meg fogjátok tudni oldani, mert szeretitek egymást. És ott van nektek Marcika!!

A múltkor írtad, hogy szerinted csak valamilen megrázkódtatás miatt szokna le a párod. Ebben lehet valami, mert a nagymamám nagyon sokáig nagyon erős dohányos volt. Egyszer annyira befulladt, hogy szó szerint azt hitte, most fog meghalni. Akkor azt mondta, hogy ha túléli, soha többet nem gyújt rá. Úgy is tett. Már 23 éve.
Remélem, mihamarabb megoldódik közöttetek a feszültség. Az anyósoddal pedig ne foglalkozz!!!Nem érdemled meg ezt a hangnemet.

Henus, nagyon büszke vagyok rád, hogy meg tudtad állni :D Kezdtem félni, hogy kirobban egy cumi-cumiellenessség háború, de most nagyon kultúráltan viselkedtünk :wink: örülök, hogy itt ezen a fórumon ilyen jól tudunk kommunikálni. néhány helyen itt a babaneten nagyon durván és csúnyán írogatnak az emberek...

Andi, még nem tervezzük a kistesót. Sajna várni kell addig, míg befejezem a sulit :cry:

szép estét nektek!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Köszönjük szépen a köszöntéseket! Bizony nemsokára 1 éves lesz a csajszi. Hihetetlen, hogy nemrég még a szüléstörténetem írtam Nektek, most meg már az első szülinapra készülünk.

Piroska, Laurának a kezdetektől van cumikája. Elalvásnál használjuk, illetve tényleg szereti rágcsálni amikor jön a fogacskája. Nap közben elteszem és csak a lefekvésnél vesszük elő, vagy ha nagyon nyűgös a csajszi. Illetve a babamuzsikán dugtam a szájába, hogy ne rágjon szét minden hangszert.
Pimpoka, a penészes matraccal szerintem sem tudsz mit csinálni. Ha az beette oda magát nem lehet kiírtani. Sajnos...
Verna, sajnálom a szopit, de az tényleg nagyon jó, hogy eddig sikerült anyatejet adnod Flórának.
Mali, ez az előadás nagyon jól hangzik. Lehet, hogy mi is elmegyünk megnézni.
Tiop, örülök, hogy Zsaninak is elnyerte a tetszését a cicis kép! Annyi ilyen van a gépen, hogy elkezdtem kitörölgetni őket, de gondoltam egy párat még megosztok Veletek is.
Nircee, sajnálom ami történt. Főleg, hogy most így érzel a párod iránt. Próbáljatok meg leülni és megbeszélni. Hátha... Az anyós meg... Utálom az ilyen helyzeteket, pedig nap, mint nap szembesülök vele, mivel mi együtt élünk ugyebár (de szerencsére nem egy lakásban) a leendő anyósommal, és a sógornőmékkel. Hát tudnék mesélni miket nyeltem már le 6 év alatt...
Vendég

Nircee, sajnálom, hogy ilyen gondokkal kell most küzdenetek. Én nem tudok, és nem is akarok tanácsokat osztogatni. Annyit mondok csak, hogy a te szempontodból teljes mértékben igazad van, de a jó konfliktuskelzeléshez át kell tudni érezni a másik oldalt is, és kifejleszteni magadban a képességet, hogy bele tudd élni magad a másik helyébe. Nagyon nehéz. Csak így tudtok tovább lépni, leülni, és higgadtan beszélgetni, kinek mi a jó, hogy szeretné, és rengeteg kompromisszumot kötni. Sokáig jártam konfliktuskezelés órákra, és ott tanultam ilyen okosságokat, de szerintem alkalmazhatóak.
Sok sikert! :wink:

Ja és anyóssal ne törődj, de ezt is a férjeddel beszéld meg! Szerencsére legalább nem laktok együtt, mint itt néhányan.

thenus

Ja, és Katica, én nagyon temperamentumos, és sokszor túl indulatos vagyok, ezért örülök az önuralomnak. :lol:

thenus

Szerintem a legtöbb kapcsolat megrontója, az az, hogy a pár nem beszéli meg a problémáit. Miért kell napokig, hetekig, hónapokig, évekig csak nyelni, tűrni, hallgatni, dolgokat elfojtani. A legjobb rögtön tisztázni mindent. Ha nem laktok anyósodékkal egy házban, lakásban, akkor hogyan szól bele mindenbe? Mármint folyton ott van? Ja és a kapcsolatok másik megrontója az anyós. Saját tapasztalatból nem tudok beszélni, mert az enyém egyben a barátnőm is. Viszont hallottam és láttam már én is ezt-azt. Egyébként ha rossz anyósom lenne, biztos megmondanám neki, amit gondolok. Nircee a beszélgetés csodákra képes, és ne fojsd el a dolgokat magadban sokáig, mert egyszer aztán besokalsz és kiborul a bili. Néma gyereknek anyja sem érti a szavát (ez tök hülyeség, de ez a mondás), úgyhogy tessék hangot adni a problémáidnak és mindennek. Dícséretnek, kedvességnek, jókedvnek is!!!
Gondolj Marcikára, válásra ne!!!

Anyukám pl olyan, aki már több, mint 30 éve csak tűr, hallgat...stb, éjszakákat sír át, és tudom, hogy boldogtalan, apa miatt, de semmi pénzért nem válna el tőle, pedig annyi rosszat okozott neki, már nem egyszer kértük, mi, a gyerekei... és ez is mind abból fakad, hogy Anyukám nem nyitja ki a száját...
Soha, de soha nem szeretnék ilyen lenni, viszont szülés után volt nekem is egy ilyen periódusom, de gyorsan magamhoz tértem, és tényleg, mindent megbeszélünk.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Jajj, Nircee, annyira sajnálom ami történik veled! Igazából, ahogy már leírták a lányok, csak akkor fog leszokni a férjed, ha akarja, akaraterő nélkül nem megy. A nagy megrázkódtatás sem biztos módszer, mert apám már vagy 40 éve bagózik, kábé 5 éve komoly légzési problémái vannak, inhalálót kell használnia, meg "pipás" gyógyszert mint az asztmásoknak, mégis napi 1,5-2 dobozzal szív. :evil: :evil:

Azt hiszem, már ismered a véleményemet, hogy muszáj a sarkadra állni, és a téged megillető pozíciót és tiszteletet kikövetelned a családban.

A DRÁGA MAMA MEG MENJEN A BÜDÖS FRANCBA!!!! Ha valaki ennyire ultrahülye, hogy a saját fiát támogatja az önpusztításban csak azért, hogy neked ellentmondjon, az nem érdemel semmi tiszteletet vagy kulturált bánásmódot. Hajtsd el melegebb éghajlatra, mert lassan már a házasságotok bánja az áskálódását. Fogja fel, hogy a fia akkor is a fia marad, ha megnősült. Örüljön inkább, hogy személyedben lett egy lánya is, és egy gyönyörű unokát szültél neki, és gyermeket az idióta kisfiának.

A férjedet valahogy próbáld rávezetni, hogy nőjön már fel végre, és veletek foglalkozzon elsősorban, nem pedig anyucival. Mindenféleképpen felnőtt és értelmes emberek módjára meg kell beszélnetek kettőtöknek, négyszemközt. És nincs gondolkodási idő, meg majd újra beszélünk róla egy hét múlva, mert addigra anyuci megint kimossa az agyát!

Esetleg ha van rá mód és van olyan idősebb férfi vagy nő a családban, akivel szót lehet érteni, és aki segíthet észt verni a férjed fejébe, akkor kérd a segítségét! Neked is jól jöhet egy szövetséges!

Szorítok neked!!!
andibab

Pimpoka, szerencséd van az anyósoddal. Viszont ez a beolvasósdi hidd el nem igazán működik. Én is ezerszer elterveztem már, hogy az egész pereputtyát elküldöm melegebb éghajlatra, de nem tettem meg, mert tekintettel vagyok a páromra. Hiába ilyen, vagy olyan az anyja, mégis ő az anyja és ez a családja... Egyszer én is anyós leszek... Ki tudja milyen?
Vendég

Pilla,
hadd mondjak ellent. Saját tapasztalat, hogy van amikor működik a beolvasás. Egyszerűen vannak olyan emberek, akiket csak így lehet rádöbbenteni a saját hülyeségükre. Azt nem mondom, hogy meg is fognak változni, de legalább egy időre nyugta van tőlük az embernek... És van amikor csak így, agresszíven fellépve lehet "minket megillető helyet biztosítani" magunknak a családban. Én sem szeretem a balhézást - mérleg vagyok, sokkal jobban tetszik a harmónia - de ha muszáj, akkor nincs mit tenni, kinyitom a számat, és akkor jaj mindenkinek!!!! :wink:
andibab

Nem beolvasósdira gondoltam, hanem bizonyos dolgok tisztázására.
Én pl. már az elején megmondtam, hogy a gyereket én nevelem és etetem, mindenki más játszat vele, sétálhat vele...stb, tartja is mindenki, kivéve az apámat, akinek már ezerszer mondtam el és kértem meg, hogy ne puszilgassa a kezét.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?