Új privát üzeneted érkezett!

Henus,
az ATKINS lényege,hogy annyi zsírosat eszel,amennyit csak akarsz,viszont szénhidrátot nem ehetsz.
Mivel a szervezet elsőként a szénhidrátokat bontja,ha nem eszel szénhidrátot,nem lesz mit bontani,csak a zsír,így azt kezdi bontani.... :roll:
Na ezt jól meg mondtam,de remélem érted! :wink:

Kép
mano83

Henus, én csináltam az Atkins diétát. Nagyon jó, mert lement rólam 2 hét alatt 5 kiló. Nem ettem semmi mást, csak húst, zöldséget és salátát. Valószínűleg 2 hét után annyira leesett a vércukrom (a szénhidrát hiány miatt), hogy beájultam...
Vendég

Ja... Linkek terén meg, ha bármire szükségetek van - építkezéstől a babáig - csak kérdezzetek nyugodtan. Elég sokat keresgélek az interneten, így vannak ötleteim. :wink: Ha meg nem zavar senkit, néha ajánlok itt egy-két oldalt, ami nekem bevált, vagy megbízhatónak találom.
Vendég

Sütifaló bödön, házhozszállítással ezen az oldalon: http://www.jatekfutar.hu/fisherprice_tanul.html
:oops: :lol: :wink:
Vendég

Sziasztok!

Na, végre sikerült leülnöm a gép elé, és vissza is olvastam, ami nem volt egyszerű!!! (szerencsére, mert jól pörög a fórum) :lol: :lol: :lol:

Köszönjük a jókívánságokat!!! Marci még mindig taknyos, de szerencsére jobban van. Most inkább a légcsövére kezd húzódni, már hallom, ahogy hurutosan veszi a levegőt, ma délután kapunk gyógyszert rá, akkor elkezdem adni.
Az orrszívás nálunk is kész katasztrófa, meg hát ugye Marci még nem volt beteg (illetve egyszer. de csak 1x kellett akkor is szívni az orrát, az meg 3 hósan volt), így nem szokott hozzá ehhez a macerához. Szegénykém, annyira látszott, hogy nem érti, mi történik vele: jön Anyu, lefog, és bekapcsolja azt a hülye zörgő valamit.... És hiába sírok, nem enged el! :cry: :cry: :cry: Meg ugyebár az orrcsepp, Stérimar lefolyik a torkomon, akkor meg fulladozom.... :roll: :cry:
Éjjel 1-2 óránként ébred, de aztán iszik egy kicsit, és visszaalszik. Én viszont kellőképpen hulla vagyok. Napközben minden ok, a hangulata szerencsére kiváló (szerintem sikerült még az eleján megfogni), viszont alig eszik, aminek nagyon nem örülök, mert így is nagyon vékonyka, szinte semmi tartaléka nincs, de megtömni nem tudom!!!! :cry: :cry: :cry: Van valami ötletetek étvágynövelőre????

Egyébként van jó hírem is: már egyedül áll Marcika!!!! A rekord már 4-5mp, és napról napra több! Tegnap már az első lépéseket is megtette magától, én fogtam, miközben állt, és a kanapéhoz akart menni, így 3-4 lépést meg is tett, persze ez nem annyira tudatos, mint véletlen volt, de olyan büszke vagyok rá!!!! 8) Ja, és mindenre felmászik, felhúzza a kis lábát, feltérdel, felhúzza a másikat is, és mikor már mindkettővel térdel, akkor feláll. És így tovább. Mindenen feláll így, legyen az akár a karom, akár a játékos ládájának pereme stb... :roll: :lol: Szóval szerencsére a rosszalkodásban nem zavarja a betegsége.

Folytatom...

Kép
Kép
nircee

Pilla, engem nem zavar, szerintem tök jó, hogy teszel fel mindig valamit. Én mindig megnézem.
Egyébként pont innen szándékozom megvenni, de előbb megnézem holnap a Pólusban a Játékdzsungelben, ott mennyi. :)

Diéta: de nem úgy van, hogy vannak fázisok? Most az első fázisban 0 szénhidrát, és utána?

thenus

Konkrétan a diéta fázisai nem tudom... Lehet, hogy később van valami engedmény, de sajna én addig el sem jutottam. :oops:

Nircee, gratulálunk Marcinak az álláshoz, és jobbulást kívánunk Neki!
Vendég

*fázisait
Vendég

Azt sem tudom, hol kezdjem. Megpróbálok időrendben válaszolni:

Pimpoka,
Lelle nagyon édes volt a keresztelő rucijában!!!!!!

Pilla,
sajnálom, ami az egerekkel történt, hol tart az ügy? :evil: :evil: :evil: Olyan károkat tudnak ezek a dögök okozni!!!!

Valaki kérdezte, hogy hogyan csináltam a fogyis vonalzóm? Nem egyszerű, ha rákattintasz, akkor odakerülsz az oldalra, ott regisztrálni kell, majd valahol a lap alján van olyan, hogy "create your own ticker", vagy valami hasonló. Arra kell kattintani, és ott felhoz egy csomót, ott ki kell választani, és onnan már minden megy rendesen. Ha van még kérdés, szívesen segítek!!!!

Lédi,
édes pocakod volt! És nagyon szépek voltak a gyerkőceid babaként!!!!!

Tiop,
sajnálom a foghúzást!!!! :cry: De megértem, hogy inkább kihúzattad, mint eljárj kezelésekre, nem egyszerű 3 gyerekkel! Persze jobb lett volna megmenteni, de ez van. Én is utálom a fogorvosokat, ezért is jutottam oda, ahova, mert 6 évig húztam-halasztottam a kérdést. Ha akkor elmegyek, és rendszeresen járok, akkor nem lennének ilyen nagyon a töméseim, és nem lenne 3 fogam olyan, hogy bármelyik pillanatban gyökértömni kell! Szóval akármennyire is fél az ember, muszáj elmenni, mert utána csak rosszabb a helyzet, jobban megkínoznak, ami miatt persze megint csak még jobban fél az ember... Könnyű okoskodnom, most, hogy az összes fogam kész van! :lol: :oops:
A Te gyerkőceid is nagyon édesek voltak!!!! És tényleg mennyire hasonlítottak! És már milyen nagyok! Szalad az idő....

Mano,
Sajnálom, hogy ilyen védőnőd van! Ahogy Verna írta, itt tényleg jobbak, rugalmasabbak szerencsére. Mondjuk én már 2,5 hónapja nem szoptatok, azért minden akalommal megkérdezi, hogy szopik-e még Marci. :lol: :lol: :lol: Sebaj.
Szerintem is annyira másak a gyerekek, hogy nem lehet egy séma szerint nevelni őket, beleértve itt az etetést is.
Hiába mondják pl., hogy csak vizet adjak inni, próbálkozom én mindig, de egyszerűen nem issza meg Marci, viszont ordít, hogy szomjas, és én meg aggódom,hogy kiszárad, így belekeverek, ha nem is sokat, de egy kis gyümölcslevet. Így persze rögtön megissza. Minden nap próbálok vizet adni, de eddig még nem jártam sikerrel. Akkor most mit kellene tennem? Várni, hogy szomjan hal???? Tejet meg nyugodtan adhatsz ilyen korban, én direktben még nem adok, de ha tejes kaja van itthon, vagy a bébiételben van, azt adom, és eddig semmi baj nincs belőle.

Andibab,
BOLDOG SZÜLINAPOT BOGINAK!!!!!!!És édesek együtt a képen!!!!!
Szerintem is jó ötlet, hogy Bogi csak 1 ajándékot kap, ne hallgass azokra, akik mást mondanak!!!! Persze ezt is mindenki úgy csinálja, ahogy akarja és jónak látja, de ha Te így gondolod, akkor így jó, és senkinek semmi köze hozzá! Én is inkább ennek a híve vagyok, de sajna néha tényleg nem lehet kivédeni a dömpinget ünnepek alkalmával. Jó ötlet elrakni őket, és folyamatosan adagolni! Szerintem.

Piroska,
HATALMAS GRATULA DIÁNÁHOZ!!!!!! Bár hallottam a történeted egy részét a telefonban, akkor nagyon kimerült voltál, így most, hogy olvastam az egészet, megint nagyon tetszett, olyan megható!!!! Szép szülésed volt szerencsére!
Fotókat majd várunk!!!!!! A sírás meg teljesen normális, én is egy csomó szopi alatt sírtam, míg mondogattam Marcinak, hogy milyen szép kis Legényke, és milyen jó, hogy Ő van nekem... Ez már nem hiszem, hogy teljesen elmúlik, még ha sokat "javul" is a helyzet. A szülés óta sokkal érzékenyebb vagyok minden téren. :oops: :lol:
Ha bármikor úgy érzed, beszélni van kedved, akkor nyugodtan hívhatsz!!!

Majd folytatom, Cica nagyon csöndben van... :lol:

Kép
Kép
nircee

No, vagyok, csak a porszívóval játszik. :lol:

Pilla,
Gratula Laja járásához!!!!!!! Nagyon ügyes a Kiscsaj!!!!! És köszi!

Jutta,
NEKED IS HATALMAS GRATULA!!!!!!! Majd várjuk a történetet és a képeket!!!!

Giga,
tényleg Te maradtál az egyetlen pocis!!!! :lol: :lol: :lol:

Tusi,
örülök, hogy összejött a ház, nagyon jó lesz benne lakni, majd meglátod!!!!! Minden jót kívánok hozzá! Marci az első naptól külön ágyban és szobában alszik, én az első 3 hónapban ott akartam aludni a szobájában egy kanapén, de csak 1 hónapig bírtam, 5-10 percenként ébredtem Tőle. Egyáltalán nem zavarja, hogy külön van, azóta is minden gond nélkül alszik el este, ha meg felébred, átmegyek, adok neki vizet (éjjel hajlandó vizet inni), és alszik tovább. Én úgy kezdtem az első hónaptól szoktatni, hogy éjjel nincs babusgatás, ha éhes, bepelenkázom, megetetem, megbüfiztetem és leteszem aludni, és otthagyom. Nappal sokkal több összebújás volt, akkor minden belefért, felkapdostam az első nyekkenésére, éjjel viszont volt, hogy nyekergett, akkor hagytam, csak akkor mentem át, ha sírt. A mai napig így van, és szerencsére nagyon jól alszik (este 8-tól reggel 1/2 7-ig), kivéve, mikor jött a foga, meg most, hogy beteg.
Andibab jól írta, az ekcéma sajna sosem múlik el véglegesen (hacsak nem élsz tengerparton), csak tünetileg lehet kezelni. És időről időre visszajön, nekem az arc- és hajas fejbőrömön van, mondanom sem kell, mennyire zavaró! Az oldattól elmúlik 2-3 nap alatt, majd 1 hét múlva visszajön, ezt játszom már 10 éve.... Persze a tengertől sokáig elmúlt, és terhesség alatt sem jött elő. Viszont a stressz iszonyatosan sokat ront rajta!!!!

Verna,
érdekes, én is rosszul vagyok a tejtől (kokrétan felfújódok, mint egy lufi, aztán tele leszek széllel - bocs :oops: ), és az is igaz, hogy az "igazi" házitejtől soha semmilyen gondom nincs. Viszont van egy érdekesség: nekem a laktózmentes tejtől is ugyanezek a tüneteim, úgyhogy gyanítom, hogy nem a laktózra, hanem valamilyen más összetevőre esetleg adalékra vagyok érzékeny (a tartós tejben tuti van valami).
Hát, én még nem tapasztaltam egyszer sem, hogy kisbabával előre engedtek volna bármilyen hivatalban. Múltkor az ELMÜ-nél voltunk Marcival, és bár ott volt mellettünk a biztiőr, bizony szépen végignézte, hogy 46-an voltak előttünk!!!! "Csak" 1,5 órát vártunk, nekem a legnagyobb mázlim, hogy Cica hihetetlenül jól viseli az ilyen jellegű megpróbáltatásokat, így csöndben eljátszott, majd kicsit nyöszörgött, ekkor sem kapott észbe senki, akkor megetettem és elaludt. Ja, hozzáteszem, hogy ezt végig állva csináltam, mert SENKI nem adta át a helyet. Nem várom el, de azért nagyon jól esett volna, mert már nagyon fájt a derekam a végére, főleg, hogy Marcit a 1,5 óra alatt bizony tartani is kellett.
Jövő pénteken van zeneház? Mennénk!!!
Írtad azt az ovis kaja-sztorit. Hát, őrület!!!! Mégis, hogy gondolják az egészet? Tényleg mázli, hogy az óvónők ilyen rugalmasak... :cry:

Tüccs
Marci 6,5 hónaposan döntött úgy, hogy elfordul a cicitől, de megmondom őszintén, én már nem bántam, mert annyira sok szenvedéssel járt nekem az egész, hogy jó volt ezt a terhet letenni. Persze senki ne értsen félre, nem szopi ellenes vagyok, én 6 hónapig kizálólag szoptatni akartam, majd még 1-1,5 éves korig szoptatni, de így alakult. Az a fajta közelség és összebújás nekem is nagyon hiányzik, és remélem, hogy ha lesz kistesó, azzal másképp lesz. Ezért van az, hogy az esti tápis etetésnél ragaszkodom ahhoz, hogy Marci a karomban egyen, mert akkor legalább egy kicsit közelebb vagyunk egymáshoz.
Az apasztáshoz én sem csináltam semmit, mondjuk nekem is már elég kevés tejem volt akkoriban (már csak napi 2-3 szopi volt), így csak akkor fejtem, ha már nagyon feszített. Egyébként a mai napig csöpög némi tejcsi, ha pl. egy pattanást kinyomok a cicimen. :lol: :oops:
Én reggel-este tápot adok (néha kis kakaóval), Humana 3-asat, mert 2-es szinte hiánycikk a környéken, délelőtt tejpépet, délben főzeléket, uzsonnára meg gyümölcsöt.

Hű, asszem minenkinek írtam, akit kihagytam, attól elnézést kérek, de iszonyat sokat írtatok!!!!

Mindenkinek szép napot, majd még jelentkezem!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!
Jól eltűntünk megint egy kis időre!
Próbálom behozni a lemaradást, illetve czakocza ma este elküldöm végre a receptet!
Már lassan 1 hónapja ki-be járunk a náthába. Szerencsére láza nincs Alexának, de mindig visszakapja valahonnan :evil: Már egyedül is megy, csak néha kell egy kis segítség neki 8)
Mindenkinek gratula hó és szüli valamint névnaposoknak is!
Meg a felújítás is elvette a maradék energiámat, inkább aludtam, mint a gép elő ültem :roll:
Na megyek, mert nem kap megint levegőt és porszívózhatom az orrát :?

Kép
klmaria

sZIASZTOK!
nIRCEE!
Gratula Marcika lépegetéséhez!!!!Ügyesek vagytok!Teljesen igazad van a fogdokival kapcsolatban,de akkor amikor megcsinálják az ember fogait,és nincsen gond,akkor már csak legközelebb megint olyankor megy dokihoz ha valami gáz van!Hiába határoztam én most el,hogy megyek fél évente legalább 1x,tuti,hogy nem fog összejönni! :oops: :oops: :? :?

Karácsony!
Nagyon-nagyon várom!Már a jővőhónapban elkezdem feldíszíteni a lakást(apránként)és mire elérkezik szenteste addigra szépen csillog-villog az egész ház!Szeretek dekorálni,ímádom a készülődést!Azt meg amikor látom,hogy a gyerekeknek is nagyon tetszik az mindent megér!ez a legszebb ünnep! :D Már csak ennyit kell várni karácsonyig!
Kép

Pilla!
Engem sem zavar ha teszel be linkeket! :wink: :P

Kép
Kép
Kép
tiop

Kép :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop

Kép :lol: :lol: :lol: Na jó húzok! :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok csajok!
Én zuzu vagyok,28 éves és Isaszegen lakom....
Szeretném a segitségeteket kérni,ha nem gond...
4 hetes terhes vagyok,és egy jó dokit keresek Kistarcsán.
Pesten van egy,te tul messze van,ezért szeretnék váltani.
Ha tudnátok nekem ajánlani,meg irni a szülészetröl-nögyogyászatrol h milyen,h viszonyulnak a kismamákkal,nagyon megköszönném.....
Na meg nem ártana ha szereznék itt egy pár barátot is :)
Elöre is köszönöm :)
zuzu79

jaj tényleg! A múltkor elfelejtettem amit Verna írt. Nálunk is volt az oviban egy kisfiú, aki szegény liszt, tej, és tojás érzékeny volt! Neki reggelire mindig hoztak kaját a szülők, ebéd előtt pedig hazavitték. Így tudtuk megoldani. :?

thenus

Sziasztok!

Alig bírok visszaolvasni.
Mit mondtam, hogy nem én leszek az egyetlen kismama az elkövetkező időkben. :lol: Szerencsére megint gyarapodtunk.

Tüccs!
Nagyon szépen köszönöm az újságokat. Megkaptuk. :wink:
Sajnálom a szopit, de még szorítok nektek, hogy ne legyen vége!!!
Lili se szopizik már ugye, és ő reggel tejpépet kap egy banánnal ízesítve, este lefekvés előtt meg 250 ml. tápszert nyom be.

Zuzu!
Üdv közöttünk!
Orvost mindenki a sajátját fogja ajánlani. De azért biztosan kapsz majd sok infót.
A szülészet nagyon szép, igényes, tiszta, barátságos. Nem olyan régen lett felújítva. Az osztályon a rooming-in rendszer működik, vagyis a babák a születésüktől fogva az anyukával maradhatnak. Persze a vizsgálatokra azért elviszik, de éjszakára nem kell leadnod. Ha viszont pihenni szeretnél vigyáznak rá. A csecsemősökről megoszlanak a vélemények. Nekem személy szerint csak 1-el volt problémám, és az sajnos még most is ott dolgozik. :evil: Mindenki a saját tapasztalataival fog neked segíteni, ezért elő fog fordulni, hogy többféle választ hallasz a kérdésedre. De ami nagyon fontos, hogy kérdezz ha van valami. Nem tudják a csecsemősök, hogy ki szülte az első gyerkőcét, és ki az aki már gyakorlott. No nem szaporítom a szót, jól választottál kórházat!
Ha van még kérdésed menet közben úgyis kibeszéljük majd! :wink: :D
Egyébként mikorra vagy kiírva? Vagy ezt még nem tudod?

Tiop!
Tök jó, hogy tettél fel vonalzót a karácsonyról :!:
Remélem állandóra teszed... :wink:
Én is már nagyon várom! Meg a Mikulást is.
Szerintetek nagyon korai még, ha a férjem beöltözne Mikulásnak a keresztlányunkhoz? Ő két és fél éves. Nem ijedne meg tőle? Vagy inkább várjunk ezzel még egy évet?

Nircee!
Gratulálunk Marcikának a lépegetéshez! Nagyon ügyes kisfickó! :D

Kép
Kép
giga1

Kedves giga1!
nagyon köszönöm a tanácsot:D
még nem voltam dokinál,ezért szeretnék minnél hamarabb találni
nyögyogyász Kistarcsán.Mivel egy dokit szeretnék elejétöl a végéig. :D
számitásaim szerint juniusban szülök,de ehez még tul kel élni
a kritikus elsö 3 hónapot,vagyis már csak kettöt .
zuzu79

Sziasztok!

Na, kipuceváltam a lakást, holnapra csak a konyha maradt, de már nagyon elegem volt :P

Nircee gratula Marcinak a lépegetéshez, nagyon ügyes :wink:

Tiop tök jók ezek a karácsonyi vonalzók :lol: pont valamelyik nap gondolkodtam, hogy lassan kéne csinálni az üvegmatricákat meg egy pár díszt a lakásba, nekem már kezd karácsonyi hangulatom lenni, hogy már korábban sötétedik is, meg kezdünk beszorulni a lakásba :wink:

Zuzu üdv köztünk :lol: már azt hittük, hogy Giga lesz az egyetlen pocakosunk :wink: :wink: a kórház tényleg nagyon jó választás, az ott dolgozók is hozzáértőek, rendesek, gondolod priviben elküldöm a véleményemet a dokimról, de csak pozítívat tudok róla írni :wink: :wink:

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Zuzu,
Üdv itt nálunk! Szerintem írd le, hogy kábé milyen dokit szeretnél: fiatal-idős, legyen magánrendelője-ne legyen, bejárnál-e hozzá Pestre a rendelésre, vagy inkább a kórházba mennél, stb. Akkor sokkal jobban tudnánk segíteni és javaslatokat tenni!

De igazság szerint akármelyik doki mellett döntesz, mindegyik okés. A kórház meg tényleg jó!

Pilla,
én nagyon szeretem, hogy felhívod mindenféle linkre a figyelmet, a játékfutár webcímét gyorsan el is küldtem anyámnak, mert nagy gondban van, hogy mit vegyen Boginak... :wink: :lol:

Verna,
megkérdeznéd a gyógytornászt a Dévény módszerről? Előre is köszi!

Van egy rossz előérzetem: mindkét csajom hatalmasat aludt délután, reggel is későn keltek, Roni ráadásul folyamatosan durmol. A drága férjem meg este 8-ig suliban van, jó ha 9-re hazaér. Mi lesz itt este???? Már előre fázom a fürdetéstől-vacsiztatástól tök egyedül, ilyet még nem csináltam, eddig legkésőbb 7-re itthon volt Apa.... :shock:
andibab

Andibab tökre megértelek! Én sajna egész nap egyedül nyomtam ezt a témát :cry: Drága férjem mindig este 8-9 között tért haza, addigra persze a gyerkőcök már kipuceválva voltak. Úgyhogy tudom, hogy mit érzel most! Fel a fejjel :lol:
Nircee gratulálok Marcika első lépéseihez.
Csajok a kaja dolgokhoz nem tudok hozzászólni, mert már nekem ez ölég régen volt. Azt tudom, hogy Detti 6 hónapig szopott, magától hagyta Ő is abba, de már akkor evett főzelékeket meg természetesen gyümiket. Én is vacsira pépet adtam, asszem akkor valami olyan volt, hogy Milupa gríz különféle ízekben, ezeket szerette. Tápszert meg Aptamilt adtam. A Rolcsinál is ezek voltak, azzal a különbséggel, hogy Ő meg csak 2 hónapig szopizott :cry: sajna, úgyhogy neki is ment a táp, meg a főzik. Ők így nőttek fel. Most sem olyan hajde nagy evők, de azért felnőttek eddig legalább is. Mutatok róluk mostani képet. Kép Kép Kép Kép Bocsi, ha valakit nem érdekel nyugodtan görgesse végig!!!

Kép
Kép
lédi

Lédi, Detti kész hölgy!!! Aszta, azt hittem a 11 évesek még "kisebbek", vagy mi. Nekem 11 évesen még anya rakta ki a ruháimat, vitt suliba, várt haza, együtt vettük (vagy inkább ő) a ruhákat....stb, most szerintem már nem így van. Ez már a mostani tizenéveseknek hót ciki. Jajj lányos anyukák, apukák... A férjem már most féltékeny minden hímneműre aki a lányára ránéz vagy Lelle valakire rámosolyog :-D. Van már puska is :-D :-D :-D:-D

Andibab, a www.deveny.hu oldalon kapsz sok infót és ott van lista is, hogy ki szakvizsgázott és ki hol rendel.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Zuzu!
Nagyon szívesen!
Andibabnak igaza van! Írd le, hogy kb milyen elvárásaid lennének a dokival szemben és akkor könnyebben tudunk javasolni.

Lédi!
Nem semmi a lányod. Kész nő már! Nagyon szépek a gyerekeid! És nagyon hasonlítanak rád, már amennyit látok belőled az avatarképből... :D
Én is azt hittem, mint Pimpóka, hogy a 11 évesek még lányosabbak, de hát nem. :shock:
Nálunk is már készenlétben van a puska.
A vicces az, hogy a párocskám kb 2 éve még az egyik haverját piszkálta ezzel a dologgal. A haverjának van egy kb 8-10 éves kislánya, és azzal szórakozott, hogy előadta neki, hogy milyen lesz az a reggel amikor felkel, és a saját asztalánál egy vadidegen srác fog vele szemben ülni, az ő kenyerét fogja enni, az ő kávéjából fog kortyolgatni, az Ő LÁNYÁT FOGJA FOGDOSNI... :twisted: A pasi persze lila volt a dühtől, mert nagyon odavan a lányáért.
Erre a férjecskémnek is lánya született, a haverja meg nagy örömködve dörzsölte a két tenyerét, hogy na akkor most majd mindent visszakap... :twisted:
Van ez így...

Piroska!
Hogy vagytok?

Kép
Kép
giga1

Pimpoka, Giga köszönöm a dícséretet!! Aranyosak vagytok!
Igen, Dettim már kész hölgy. Néha nekem is furcsa, főleg mikor látom a Ti kis aranyos babáitok fotóit, és eszembe jut, hogy milyen rég volt ez már nálunk. Hát a 11-12 évesek már ilyen "nagyok", együtt megyünk ruhákat vásárolni, főleg az Árkádba. Nagyon divatoznak ezek a kis csajszik már, a suliban is a legújjabb divat szerinti cuccokban vannak a gyerkőcök. Ez jó is, rossz is. Fene tudja, de az biztos, hogy akinek nincs divatos ruhája, ne adj Isten még visszahúzódó is, azt kikezdik. Szerencsére Detti osztálya nagyon jó, náluk nincs ilyen piszkálódás, pedig van egy-két gyerek aki nem "olyan" mint a többség. Ja és képzeljétek el, vannak olyan lányok is 7-8.-osok, akiknek már piercingjük, műkörmük van és festik a hajukat. Dettiék korosztálya "még" csak ott tart, hogy a szemüket festik meg a körmüket. Már a fiúk is a képbe kerültek "természetesen", az iskolában megy a nagy barátkozás, itthon meg ezerrel az msn!!!
Hát csajok, ez a helyzet, készüljetek fel erre a korszakra! Azért sok szépség is van benne :lol: Amúgy Dettivel könnyű bánni, nincs még az a kamasz hiszti nála, remélem nem is lesz.

Kép
Kép
lédi

Sziasztok!

Andi, Boginak boldog szülinapot így utólag is!! Nagyon jó ötletnek tartom, hogy akkor fogjátok őt ünnepelni nagycsaládilag, mikor Roni keresztelője lesz. Így tényleg nem fogja magát mellőzötten érezni. Most kezdem látni, hogy az egyről két gyerkőc sem lehetett kevesebb feladat, vagy tapasztalat, mint a nulláról az egy. Úhgy értem, hogy ahhoz is hozzá kell szokni, bele kell tanulni, hogy két gyereke van az embernek, kétfelé oszlik a figyelem(a szeretet gondolom nem, az csak többszöröződik :lol: ). Nem tudom, értelmesen írtam-e le...
A játékokkal én is így csináltam, mint te. Szülinapjára rengeteg játékot kapott mindenkitől. Most azt csináltam, hogy a játékainak a felét úgy, ahogy van eltettem, majd pár hét múlva kicserélem a játékállományt, és akkor azok lesznek újdonságok neki.

Zuzu, gratulálok a kis pocaklakódhoz! A kistarcsai kórház tényleg jó választás! Jó orvosok, szintén nagyon jó szülésznők dolgoznak itt. Giga jól leírt mindent. Tényleg monmdd el az orvos elképzelésedet, és könnyebben tudunk ajánlani.

Lédi, kész hölgy Detti! Én is kicsit meglepődtem, hogy a mai gyerekek ilyen hamar kiskamaszok lesznek. Most ezt az időszakot olyan távolinak érzem magamtól, de tudom, hogy hamar eljön. Ez az év is annyira hamar elszállt. Még most volt pici újszülött, és olyan finom babaszaga volt, most meg egy rosszcsont kisgyerek már :lol:

Klmaria, jó hallani felőletek, gratulálok Alexa járásához!!Ügyi leányzó!

Nircee, örülök, hogy jobban van Marci, neki is gratulálok a lépegetéshez!

Kati, ne is törődj az ilyen kioktató stílusú védőnőkkel. Az a legjobb, ha az egyik füleden ki, a másikon be. Én is adtam már kakaót Sárának, de annyira nem jött be neki. Ma banánturmixot csináltam, abból is pár kortyot ivott csak, én ittam meg :wink:

Verna, beleolvastam a blogodba, nagyon édesek Lolóról aképek. Nálunk is sláger a mosógép :lol: A múltkor még csak válogattam a ruhákat, Sára meg magától elkezdte beletenni egyenként a gépbe. Ilyen nagy segítségem van nekem :wink:

Holnap suliba megyek, nagyszülőkkel lesz Sára, apa Gödöllőn van, kétszáz középiskolás gyereknek szervez túlélő túrát. Úgyhogy izgulok, hogy a ma éjszakát minden gyerek élje túl a gödöllői dombságban :roll: :D

jó éjszakát mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Lédi,
én is azt akartam írni, hogy Detti már milyen nagylány!!!!! :shock: :shock: :shock: Én ilyen idős koromban még kis pisis voltam, a divattal és a fiúkkal még egyáltalán nem foglalkoztam!!!! Hihetetlen, mennyivel hamarabb nőnek fel a gyerekek! Nem tudom én sem,hogy ez jó vagy sem, tenni úgysem lehet ellene. Ilyenkor mondjuk kifejezetten örülök, hogy fiam van, a fiúk még most is lassabban érnek. :lol:

Zuzu,
üdv köztünk!!! Szerintem is írd le, hogy konkrétan milyen dokit akarsz, de abban a többieknek igazuk van, hogy mindegyik nagyon jó, de emberileg tényleg van köztük különbség. A kórház szuper, úgyhogy jól választottál!!!!! Az össz szülőszoba alternatív, barackszínűk a falak, a műszerek el vannak dugva, van hiper-szuper szülőágy, szülősámli, labda, sarokkád, szülőkerék, aztán ha igényled, vihetsz saját zenét, de ottani közül is választhatsz (van CD-lejátszó), van illatgyertya, a vajúdás közben tompított fények vannak stb. Az összes doki a minél háborítatlan szülésre törekszik, amennyiben ezt csak kórház lehetővé teszi. Oxítocin, burokrepesztés nincs automatikusan, NST sincs folyamatosan vajúdás alatt, úgyhogy nem vagy ágyhoz kötve. EDA csak külön kérésre van, azt előre kell megbeszélni egy anesztes nővel, ha jól tudom a 33. hét előtt, mert nincs állandóan a kórházban, ugyanúgy be kell hívni, mint a dokidat. Beöntés, borotválás van, és első alkalommal a gátmetszést sem nagyon úszta eddig még meg senki, de a sok rémtörténet ellenére, amit mindenhonnan hall az ember, nem olyan szörnyű, és eddig itt még mindenki túlélte! :wink: Én ettől rettegtem a legjobban, és 1 hét után már alig éreztem, 2 hét után meg már olyan volt, mintha nem is vágtak volna. Visszatérve a kórházra, a szülészet is nagyon jó, a nővérek aranyosak, vannak standard 6-ágyas szobák, és fizetős alapítványi szobák, 2- illetve 1-ágyasak, ez utóbbiak a családi szobák, ott a férjed is ott aludhat, van légkondi, hűtő, tévé, saját fürdőszoba. A 2 ágyas 3000Ft/nap, a családi 10000Ft, ha azóta nem emelték. A csecsemősöktől tényleg kérdezni kell, maguktól nem igazán segítenek, és eléggé leterheltek, de ha segítséget kérsz, szívesen adnak!!!! A lényeg, hogy ne várd meg, míg maguktól mondanak valami, mert nem fognak. :?
A szülésznők mind nagyon szuperek, sokan itt nem is választottunk, ennek is megvannak a maga indokai, de volt, aki választott, ez leginkább doki függő. Van, amelyik egy megadott szülésznővel szívesebben dolgozik, de van, amelyik meg kimondottan lebeszél a választásról (az enyém ilyen), és itt egyik táborból sem bánta meg senki, hogy választott/nem választott.
Hát, "röviden" ennyi jutott az eszembe, ha van valami kérdésed, írj nyugodtan!!! :wink:

Kép
Kép
nircee

Giga!
Örülök, hogy jó helyre kerültek a magazinok!! Nagyon nem szívesen dobtam volna ki őket. :)

Zuzu!
Mindenképp írd meg hova járnál szívesen magánrendelésre (márha ezt vállalod). Gödöllő-Mogyoród-Budapest között lehet válogatni.
Udv köztünk, végre megint egy pocakos!! 8)

Lédi!
Szépek a gyerkőcök, és valóban igazi nagylány már 11 évesen Detti! Én ezt nem tartom jó dolognak, persze elfogadom mert tenni nem lehet ellene. A lényeg, hogy ők jól érezzék magukat a bőrükben, persze bizonyos korlátok között.

Jutta???? Piroska???? Mizu?

KépKép
tüccs

Nircee, örülök, hogy megvagytok. Marcikának jobbulást, de ezekszerint afelé halad! :wink: :)

Klmaria tényleg rég voltál! :shock: Alexának is jobbulást!

Lédi, tényleg jó nagy lányod van! Nem ismétlem a többieket, de valóban ez van, a mai gyerektársadalom sodor magával, és vagy felveszed a ritmust, vagy.... :?: Esetleg mérsékelni tudod, egy kicsit a rohamos fejlődést.
Én emlékszem elsős voltam középiskolában, először megkérdeztem anyut, hogy kifesthetem e a szemem. :shock: Óriásit változott a világ. (szerintem nem a legjobb irányba :( )

Katica, hát igen Szonja is nagyon szeret "segíteni". Tegnap például apának segített teregetni, és ma láttam egy csomó ruhán, hogy kb végighúzta a teraszon még eljuttatta apának, aki bőszen csipeszelt, függetlenül a koszfoltoktól... :lol: :?

Pilla, még nem olvastam utána a diéta második fázisának, de Tamás aki egyébként nem egy édes szájú, ma már azt mondta mit nem adna egy kis Tiramisuért, vagy egy kanál cukorért. Szóval lehet úgy jár mint, te, hogy beájul, és nem folytatja tovább... :roll: Elég brutál ez a full szénhidrát megvonás!
Tényleg, Mano, és te meddig jutottál?

Piroska, valahogy mostanság nem jelentkezel be naponta 5x! Csak nem lefoglal a bébi??? :lol: :lol: :lol:

thenus

sZIASZTOK!
zUZU!
Üdv közöttünk!Nos sokat már nem tudok írni,a csajok már mindent leírtak!Doki ügyben ,tényleg írd meg,hogy mégis merre-hány méter!!! :lol: :lol: De én tudom ajánlani az én dokimat!három gyerkőcöt szűltem vele!Van képem,ha érdekel!A szülészetről is tudok küldeni,ha kell! :wink: :D

Giga,Czakoca!
Köszike a vonalzós bókot!Nagyon közeleg a karácsony,és én egyre jobban érzem a hangulatát!szeretem nagyon!Mondtam is apának,hogy lassan hozhatja le a padlásról a dekorációkat!Állandóra kiteszem a vonalzókat,de csak úgy tudom,hogy a hozzászólásomhoz szerkeztek eggyett mert az aláíráshoz már nem engedi betenni!(Túl hosszú) :evil: :evil: :cry: :cry: Kicsit legyen hangulat itt is!! :wink: :D
Giga!Szerintem nyugodtan öltözzön be a párod Mikulásnak!Nállunk minden évben van azoknak a gyerekeknek Mikulás a Müvházban akik még nem járnak oviba!Zsanival én kint voltam tavaly is és megyek idén is!Nagyon tetszett neki!Szerintem fog neki örűlni! :wink: :D :D

lédi!
Atya- gatya szupi a csajszid !!!!Nagyon szép és milyen nagylány!!Belegondolok,hogy Roli lassan ő is így fog kinézni! :shock: :shock: Már most nem vesz fel akármilyen ruhát.........! :lol: :lol: :lol: Rolcsid is kész nagyfiú már!!!Mekkorák!!!! :D :wink: :wink:
Kép
Kép
Kép
Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!
Jajj, lányok, kész vagyok!
El kell panaszolnom, hajnal 6-kor kinek panaszkodjak? :(
Képzeljétek el, az anyu kivett egy hét szabadságot, hogy jön segíteni. Idejött, otthon megfőzött, mert az az ő konyhája, itt nem tud :(, aztán egy darabig azt hallgattam, hogy nincs levegő, büdös van, a macskákat miért nem adom oda valakinek? Nem érti meg, már kilenc éve, hogy a macskákat nem fogom senkinek odaadni. Nem képes!!! Most úgy állunk, hogy akkor kiborultam és mondtam, hogy nem azért hívtam őket ide, hogy kritizáljanak és osszák az észt, hanem mert inni szeretnék egy pohát vizet és enni egy falatot, hogy legyen tejem. Utána nem is kértem már a segítséget, nem kell, hogy idejöjjön. Jön a sógornőm, aki teljes mértékben kiszolgál, segít, mert most arra van szükségem. Fáj a gátsebem, alig tudok ülni, azért is nem írok soha, meg belül gondolom, tele vagyunk ilyenkor zúzódásokkal, hiszen nem kis munka egy szülés. Nagyon sok vért vesztettem, ma már jobban vagyok egy kicsit, de eddig alig bírtam felkelni az ágyból. És este, amikor fejtem, sebes lett a cicim, eldöntöttem, hogy nem fogok többet fejni, addig szopiztatok, amíg ki nem fogy az egyik, aztán megyünk a másikra. Ráadásul a gyerekorvos itt volt, mondta, hogy sárga a gyerek, rájöttem én is, hogy elaludt szopi közben, hát addig ráztam, míg felkelt, nyomtam bele a vizet, szegényke teljesen kiborult, olyan hangokat adott ki, hogy már majdnem sírtam. Teljesen jól bírtam, jót is tett, most már eleven a kis drága, csak ezt kellett keményen végigcsinálni. De amikor éjjel szerettem volna megkérdezni, hogy mi van, ha nem fejek, akkor rájöttem, hogy nincs kit felhívnom. Mert kit hív fel az ember éjjel, ha nem az anyját? Mást nem fogok felébreszteni. De miért hívjam, hogy megmondja, hogy büdös van???? Pedig lányok, itt még senkinek nem volt büdös, illatosított almot használunk, az alom ott van, ahol mindig szellőztetés van, nincs olyan nagy tragédia, csak az anyu utálja az állatok szagát, undorodik tőlük. Én meg nem, ezt nem képes megérteni. Ő a kutya szagát sem bírta, pedig mandulaillatú samponnal fürdettem rendszeresen. Annyira borzasztó, hogy nem tudom elmondani. Rájöttem, hogy nem tudok, kihez fordulni, hát leírom nektek. Ezért panaszkodom most, ne haragudjatok.
Egyébként ma reggel felhívtam és beolvastam nekik, mondtam, hogy nekem nem erre van szükségem, hanem arra, hogy fel tudjam hívni éjjel is akár, ha kell a segítség. Jól összevesztünk, áááá....
Képet majd teszek fel, még nem tudom, hová mentette a férjecském.
Lányok, tőletek kérdezem, szerintetek ha nem fejek, nem lesz elég a tejem????
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Egyébként meg itt vannak képek a babóról:
http://www.bmf.hu/users/mihalikg/diana/
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Amúgy a videófelvétel úgy készült, hogy nem tudtam, hogy épp felvesz a férjecském. Még csak találgattam, melyik ruhácska lesz jó, próbálgattam. :) De nem a zöldet adtam rá, hanem rózsaszínt :). Csak nehogy azt higgyétek, hogy ilyen ízlésficamos vagyok :):):).

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, sajnálom, hogy így alakult a dolog a szüleiddel. Az én szüleim is hasonlóak. Még a második gyereknél is hallgattam, hogy "miért így fogod?", "miért nem ezt csinálod?", "miért nem azt csinálod?". Szépen bevettem a lesz@rom tablettát, és megmondtam nekik, hogy azt csinálok, amit akarok. Az én életem, az én gyerekem.

Szoptatás: sajna nincs benne sok tapasztalatom, a lányok majd biztos okosabbakat fognak írni, de van olyan ismerősöm aki soha életében nem fejt, ha éhes volt a babája mellre tette, így csak annyi teje termelődött amennyire a babának szüksége volt. Viszont van egy barátnőm, akinek baromi sok teje volt és nem fejte le, elzáródtak a tejcsatornái és begyulladt a melle. Így kénytelen volt fejni. De neki olyan sok teje volt, hogy amit a gyereke nem evett meg azt eladta és még egy baba jóllakott belőle.
Én meg, ha nem fejtem nem volt mit ennie a lányoknak... :oops:

Henus, most, hogy írtad, jutott eszembe, hogy én is pont így voltam az édességgel, mint a párod. Egyáltalán nem szeretem (a kávét is cukor nélkül iszom), mégis úgy kívántam, mint még soha.

Lédi, a nagylányod gyönyörű! Eszméletlen, hogy milyen gyorsan felnőnek...

Itt az én két szépségem egy Sára által készített képen... Imád fényképezni, csak néha nem igazán jön össze a dolog. De így születnek ilyen vicces képeink :lol: :

Kép
Vendég

Piroska ne idegeskedj anyukád miatt, mert még annyi tejed sem lesz mint most, én az első egy hónapban mindig kifejtem a maradékot éjszaka is, nem sok jött ki, de azt hallottam, hogy a pangó tej sem tesz jót a tejtermelődésnek. Igen, fárasztó volt éjszaka is szopik után fejni, de mindent a cél érdekében :wink: Viszont én a Dettinél mindig csak egy ciciből szoptattam és a köv etetésnél a másikból, így volt ideje termelődni, Becénél én is mindkettőből adtam neki és soha nem volt elég tejcsi, lehet akkor még sokat bénáztam :oops: egyszerűen bármit ettem ittam nem volt soha elég, így állandóan kapta cici után a tápit is.
Az állat témájával meg ne törödj, te szereted őket a te állatkáid :wink: mondjuk mikor elhoztuk a Bogyót és egy hétig éjszaka bent volt a lakásban és reggelre pár meglepicsomagot lerakott (de ccsak a konyhában meg az előtérben) én is azt mondtam, hogy kidobom, mert akárhogy mostam fel domestossal mindig éreztem a szagot, de azóta kikerült, néha napján beszoktuk engedni, de most már nem csinál be és semmi bajom vele :wink:

Nyugodj meg egy kicsit ha kell kérd meg a szomszédodat, hogy vásároljon, vagy jöjjön át míg te lefürdesz, nálunk ez működik a mai napig is, pedig itt az utcánba 25 gyerek van a kicsiktől a nagyokon át a pocaklakóig :wink: :wink:

Remélem tudtam egy kicsit segíteni.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Lédi még neked akartam, hogy tényleg "nagylányos" a kislányod, annyira hamar megnőnek vagy megakarnak nőni, mert ezt várja el tőlük a társadalom :oops: nem tudom és hülyeséget sem akarok írni, de ne csodálkozzunk azon, hogy hamar felnőnek ha már a babaruhákba is belecsempészik a csajszis dolgokat, gondolok én arra míg a Bencénél még 80-s rugikat is vettünk és csak utána jöttek nálunk a kétrészesek addig már Dettinél 2-3 hós korára kaptuk a kétrészes együtteseket :( sajnáltam , hogy nem rugikat hoznak, de hát a báttyóról maradt annyi, hogy abb tudtam öltöztetni, azért vettünk is :wink:
Attól függetlenül nagyon szép a lányod, tényleg igazi nő :wink: a fiad meg nagyon vagány :wink:

Megyek, mert ma jönnek anyuék, de este szerintem benézek :wink:

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek!
Piroska!
A képeket megnéztem-tündéri,nagyon szép lánykád van!Édes mindegyik képen!Ilyenkor mindég elkap egy vágy,de elhesegetem,hiszen már van három szép gyerkőcöm! :lol: :wink: :wink: A videókat Zsanival eggyütt néztük!Zsani tátott szájjal nézte,nagyon tetszett neki is és nekem is!Tündéri baba!!!!Mégegyszer Gratulálok!Hááát anyud csak jót akar,próbáljátok megbeszélni a nézeteltéréseteket!!!!!!!!Véleményt inkább most nem írok,mert tudod mi a véleményem ,erről már volt itt vita!De mindenkinek a maga dolga,hogy hogyan éli az életét!Tanácsom,hogy találjátok meg az arany középutat,és béküljetek ki,hiszen mégiscsak az anyud!!!!!!!Nyugi!A fejéshez pedig annyit,hogy én csak akkor fejtem,ha nagyon sok tejcsi bent maradt és feszűlt a mellem!Nem fejtem állandóan én is mindég odakínáltam nekik mind a két mellemet!Persze azt mondják,hogy kikel üríteni a melleket,de ha marad valamennyi bent az nem baj és nem lessz attól kevesebb tejcsid!!!!!!!Lényeg,hogy szoptazsd a kicsit és akkor mindég lessz annyi tejed amennyi neki kell!De ha te úgy érzed,hogy túl sok maradt a cicibe akkor fejd ki(de azt sem kell mindet)éppenhogy megkönnyebbűljön a mell!Remélem tudtam segíteni!Ja és én éjjel egyáltalán nem szoptattam!Kérdezz bátran,és lazíts egy kicsit!!!!!!!Aludj amikor a pici alszik stb........!Ilyenkor nem kell nagytakarítást végezni,nem kell,hogy ragyogjon a ház foglalkozz csak a picivel!Ezen most nem azt értem,hogy ne takaríts ,csak nem kell felfordítani a lakást!Nyugi,belejössz egyhamar! :wink: :P :!: :!:

Sziasztok,szép napot mindenkinek!
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Piroska, megnéztem a videókat is, meg a képeket is, és megállapítottam, hogy gyönyörű a pici lányotok! Olyan kis formás, érdeklődő, tüneményes. :wink:
Vendég

Piroska!
Nem nem szoptattam éjjel,hanem nem fejtem!!!! :oops: :oops: :?

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Piroska!
Szerintem most ne idegeskedj anyukád miatt. Próbálj csak a kicsiny családodra összpontosítani. A gyönyörű kislányodra! (megnéztem ám a képeket én is) :wink:
Tejcsi ügyben szerintem fejj! Tiop szerintem nem jól mondta, nem csak annyit kell kifejni, hogy megkönnyebbüljön a mellfeszülés (ez akkor érvényes ha valaki elapasztani akarja a tejét). Ha többet szeretnél, akkor többet kell fejni. Természetesen teljesen kifejni nem fogod tudni, de ha már látod, hogy kevés jön belőle akkor már jó. Én az első hónapban fejtem éjjel-nappal. Tényleg szinte egész nap a mellemen volt az az izé. Nekem kézi fejős van, teszem hozzá...
Én mindig csak egy ciciből kínáltam eleinte Lilit, és ami benne maradt lefejtem, ezt pedig elraktam. Az elején igen, kellett éjszaka is fejni. De ki lehet bírni. Főleg ha neked elektronyos van. :D

Tiop!
Köszi a mikulásos segítséget. Akkor majd megpróbáljuk. :lol:

Szép hétvégét!

Kép
Kép
giga1

Hűha!
Szerintem most egy kicsit lehet, hogy összezavartuk Piroskát ezzel a sokféle tanáccsal... :oops:
De ebből is látszik, hogy ahány ház, annyi szokás. Nagyon sokmindentől függ, hogy ki, hogyan, mennyit, mikor fejt.
Szerintem bízz az ösztöneidben!!! Menni fog!

Kép
Kép
giga1

Piroska!

Figyi! Én kizárólag szoptattam Szonját 6 hós koráig, onnantól is szopik. Soha nem ivott cumisüvegből, nem volt cumija sem. Nekem Szonja a kórházban már besárgult. Folyamatosan ébre
sztgettem, max 3 óránként cicire tettem. De csak cici! Attól termelődik a tejcsi is, és ő is nyugodt lesz. Nekem azt mondta a gyerekdoki, ha sír, rögtön tegyem cicire. Túl enni magát nem tudja, de megnyugszik. Ne vizezzél!!! Én sohasem fejtem, amit egy kicsit bánok. Mert sokszor jó lett volna, ha van mit elővenni a hűtőből. De így beállt a kereslet-kínálat. Ha maradék van a cicibe, szerintem mindig ürítsd ki!
Ja, és a cici az elején még hozzá nem szokik a szopihoz kisebesedik. legjobban a szabad levegő, és a babanyála gyógyítja! :lol: :D :wink: :wink:
Remélem tudtam segíteni!

thenus

Szegény Piroska!
Tényleg észosztás van. :roll: Én is hozzáteszem a magamét:

1. GYÖNYÖRŰ A BABÁD!!!!!!!! :D :D :D
2. Vedd be a lesz*rom tablettát, ahogy Pilla is mondta, ez a legjobb módszer a család ellen! Neked most csak a babára kell figyelned!
3. Felejtsd el a háztartást. Engem már baromira hidegen hagy, ha egy hétig áll a vasalnivaló. Ha meg nagyobb takarítanivalód lenne, kérd meg egy barátnődet ugorjon be hozzátok, biztos van, aki rád tud szánni néha 1-2 órát, addig a pici is bír egyhuzamban aludni, ti meg csivitelhettek munka közben. Ez nagyon jó lélekterápia is.
4. Én a kaját hozatom (vagyis az ebédet), ez is sokat jelent. Most az Egészségkonyhától jön a zaba, és jóóóó! (meg relatíve olcsó is) www.egeszsegkonyha.hu
5. Lécci ne használj elektromos mellszívót, mert az brutál!!! Csak kézit, mert az elviselhető (bár nekem attól is vérzett a mellem). És szopiztasd ahányszor csak tudod a picit, akkor rendesen elindul a tejtermelés, és te is nyugodtabb leszel. Ha tényleg nagyon sárga, akkor viszont kell a plusz folyadék, amitől sokat tud pisilni hogy ürüljön a bilirubin a szervezetéből, vagyis kell a víz (bocs Henus!). Nekem ezt az intenzíven mondták, pár hete még mi is ott voltunk Ronival, itattam itthon is a picit, mert nem akartam visszakerülni...
6. Kitartás! Nekünk itt bármikor panaszkodhatsz. Ha gondolod, megadom a telefonszámomat, engem éjjel is nyugodtan hívhatsz ha gond van, két barátnőmmel is van egy ilyen megállapodásunk, ők mindketten pár hete szülték az első babát. Nálam az az alapelv, hogyha be van kapcsolva a telefonom, akkor nyugodtan lehet hívni. Ha meg pihenni akarok, akkor kikapcsolom... :D

Lédi,
nagyon szépek a gyerekeid! Hozzátenném, hogy nálunk Bogi már másfél évesen közölte velem, hogy nem a kék csíkos zoknit akarja felvenni, hanem a piroscsíkosat - vagyis nem lehet elég korán kezdeni a nőcis dolgokat... :roll: :lol: Ja, és nem mindegy, hogy a farmerminiszoknyájához melyik harisnyát adom rá, mert neki a "csicsi" (=csini) harisnya kell, ami egy rózsaszín-fehér, szívecskés mintájú... És már most parfümözik, köszönhető anyámnak... :roll: :lol:

Persze az én férjem is kapja a fiús apuka haveroktól, hogy pár év múlva ne lepődjön meg semmin... De az is igaz, hogy Bogi már most pasizik, a szomszédban van egy 4 éves kissrác, hát őt imádja!!! Féltékeny is rendesen az apja!!! :wink:
andibab

Alexának és Marcinak gratula a tipegéshez!

Bár nem ismerem részleteiben az Atkins diétét, de úgy tudom, gyümölcsöt sem lehet enni, így pedig megvonsz magadtól egy csomó vitamint, rostot - ami az emésztést segíti.. Lehet, hogy hatásosan lehet vele fogyni, de a megfelelő energiát szerintem nem biztosítja. És szerintem az is sokat mond, hogy Dr. Atkins belehalt a saját diétájába... :?

Piroska, sajnálom, hogy anyukáddal így alakultak a dolgok, érdemes lenne megbeszélni vele, hogy ez a te életed és te máshogy csinálod, DE ez most kevésbé fontos, mint a pici lányod. Koncentrálj most Diára!
Szopival kapcsolatban: én nem fejtem, csak mikor már félre kellett tenni a sulis távolléteimre. Viszont Márk elég sokat volt cicin, éjjel is mindig mellre tettem, mikor felébred,t és evett is szépen.. Napközben is sokáig minimum kétóránként evett. Az elején, mikor beindult a tej, és feszült a mellem én meleg zuhany alatt kimasszíroztam.. nekem mondjuk nem is lett volna időm mindig fejni Márk mellett, mert akkor sem volt egy nagy alvó, és mindig igényelte a társaságunkat.. Szerintem, ha jól szopik nem kell külön fejni, max, ha nagyon feszül a cici, mert akkor meg "túl" sok termelődik és az is kényelmetlen.. szerintem.
De ennyi féle tanács hallatán, tényleg csak a megérzéseidre tudsz hagyatkozni..
Nyugodtan írj, ha valami gond van, vagy csak szeretnél 'panaszkodni' egy kicsit.

Na, elég bő lére ersztettem.. és a legfontosabbat még nem is írtam: Márk átfordult (hasról hátra) és már 30-40 másodpercig ül is egyedül - csak akkor borul fel, ha játék kerül a kezébe, vagy elkezdi vadul forgatni a fejét..

Ja, és Boginak nagyon boldog szülinapot kívánok!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Piroska, még annyit, hogy ne hagyd úgy szopizni a picit, hogy nem kapja be rendesen a cicit. Ha érzed hogy kényelmetlen, vagy fáj, akkor vedd ki a szájából és segíts neki, hogy jól rá tudjon harapni. Így neki,is könnyebb a szopi és te se szenvedsz!! Szerintem ez nagyon fontos! Nekem sose volt sebes a cicim és Márk is nagyon hamar megtanulta, hogyan harapjon rá.. :wink:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukk... nem ígérem, hogy mostanság visszaolvasok :lol: , de visszacsatlakoznék! :wink:

Tehát a hír igaz, hétfőn este megszületett Dorka!!!
Jelentem GYÖNYÖRŰ, és lesz bizonyíték is, de még nincsenek a gépemen a képek.

Köszönjük a köszöntéseket!

A szülés története:

Csajóca az összes vizsgálat alapján mindig nagyon jól érezte megát odabent, ezért aggódás nem volt, csak egyre türelmetlenebb várakozás, főleg a kórházban, ahol mindenki a babóját tologatta.

Pénteken és vasárnap tablettával és zselével próbáltuk kicsalogatni a kiscsajt, aki köszönte szépen, de maradt odabent! Végül is jacuzzi, meg all inclusive kaja... hát tud élni! :wink:
Hétfő reggel már úgy mentem be a szülőszobára, hogy na ma indítják... no, hogy vasárnap este nyugodtan aludtam volna, azt nem mondanám... ügyeletes osztályos szülésznő (fiatal és Tündének hívják) nyugtatott meg - na ő egy angyal!!!

Reggel hétkor pakkal mentem a szülőszobára... Szabó doki és Andi is tetrekészen, együtt láttak el. Fél 9-kor bekötötték az infúziót - semmi, emelték az adagot - semmi...
Hülye érzés volt a vajúdó váróban a műtős fiúval és a jelenlvő szülésznőkkel TV-getni infúziót tologatva... :shock: :roll:
Fájás sehol, vagy ha igen akkor gyenge és rendszertelen... :roll:
Fél négykor megnézett a doki, háááát össz-vissz egy ujjbegynyire ha nyitvavoltam... úgy volt hogy 7 körül visszajön, megnéz...
Kérdezgettem, mi van, ha erre se bújik ki a csajszi... hát a szülésznők felvilágosítottak, hogy csaszi... :cry: , ettől azt hiszem besokkoltam, 9 hónapig nem erre készítettem magam...

4 és fél 5 között mintha egy kicsit jobban fájt volna és mintha elkezdett volna rendszereződni, felkéresztkedtem az NST-re, tényleg volt valami, de azt hittem, hogy ez édeskevés...
5 óra előtt pár perccel szivárgást észleltem,gondoltam, ha arrajár vki megkérem nézze meg... erre már nem volt idő, pukk és elment a magzatvíz a nyákdugesszel együtt... Andiért kiálltottam, hogy talán elment a magzatvíz... mondanom se kell hitetlenkedve érkezett és meglepődve látta, hogy így van... :lol: :lol:
A kiscsaj szerintem észbe kapott, hogy itt így is úgy is kicsalogatják, nincs több várakozási idő és hát akkor már inkább jön magától! :lol: :lol:
Innentől felgyorsultak az események, hívtam a párom, hogy na MOST jöjjön, de rohamtempóban, hívták Szabót, aki szintén meglepődött és kérte, hogy szóljanak, ha indulnia kell... még mindig a 7 órás gödöllői indulásban gondolkodott :wink:
Andi és az ügyeletes doki is megnézett... 2!! újnyira voltam nyitva!!! :shock: :shock: :shock
Párom megérkezett - kb 20 perces szintidőt futva - innentől nagyon jó volt, hogy fogta a kezem, enni-inni adott, iztatott, puszilgatott, mondta, hogy szeret! (na ezen most is elbőgtem magam, ahogy írom)
Kádból ki, labdára fel! Na itt éreztem, hogy a kád miért volt annyira jó... de már nem akartak visszaengedni, mert közelgett a kitolás :shock: :shock:
Na ez a pont egy nagyon nehéz háromnegyed óra volt... intenzíven tágultam, lassan tolónak éreztem...
Ágyra fel.... bekukk... eltünőben a méhszáj! :shock: :shock: :shock:
Ügyeletes doki és Andi szóltak Szabónak, hogy na MOST jöjjön... jött!!
Ágyra fel és lassú még nem erőteljes tolások, ha jön a fájás hogy lentebb jöjjön Dorka... NEM fájt!! Nem is értettem... kb 30 óra egész elviselhető rész jött, Dorka pedig kolbászolt lefele... de még a méhszáj felett (azt hiszem).

Megérkezet a doki, mg mindig ebben a részben, de már éreztem, hogy tényleg jön a java!! Erősödtek a fájások, és mondta a doki, hogy na akkor nemsoká szülünk!
No a fájdalomra se kellett többet várni, jött egy nagyon gyors tényleges kitolási szakasz... egyponton azonban a babó megrekedt... mégegyszer megnézték mi van... kicsit rátekeredett a zsinor és az fogta vissza...szülésznő alulról, Szabó felülről segített... hála érte, tényleg csak annyit amennyit muszáj volt... és innentől pár percen belül megszületett DORKA!

Jó volt így és itt szülni és a doki tényleg megtett mindent amit lehetett, jó volt, hogy megvártuk! :wink:
Andi nagyon rendes volt, végig azt éreztem, hogy benne egy tökéletes támaszt találtam, ott volt amikor fáradt volt és vigyázott rám.

Ami a doki külföldi kiruccanását érinti, én tényleg számoltam vele, hogy ez minden dokinál benne van a pakliban! Ők is emberek és nem ehetnek 365 nap a kórház vonzáskörzetében... egyetlen gondom az volt, hogy nem adott át senkinek... tényleg lehet, hogy ez azért van, mert ő az egyik főnök... de így én nem éreztem magam akkora biztonságban, bár tény, hogy a legtöbb doki NAGYON rendes volt - pl. Surányi csütörtökön, illetve vmi ügyeletes fiatal doki pénteken - de mint emlékeztek rá volt egy nyugtalan napom Molnár miatt, azt kihagytam volna... no a Molnár tényleg a bögyömben van - remélem senkit sem bántok meg ezzel - de a szülőszobán hétfpn mindenki NAGYON rendes volt, ellenben ő éppen tárlatot vezetett a saját betegeinek - OK ez szokásos - és párszor azt a szülőszobát is megmutatta, amiben én voltam... eleinte ez okés is volt, de mondjuk miután elfolyt magzatvízzel kiterülve - remegve éppen vártam, hogy Andi visszajöjjön a telefonálás után - úgy rontott rám 2 emberrel, hogy be se nézett előtte ... :twisted: :twisted:

De hagyjuk ezt... az egész szülés csodálatos volt és végig biztonságban éreztem megunkat, a párom és Andi végig biztattak, a doki megnyugtatott a jelenlétével és végig nyugodt tudtam maradni, pont akkor és úgy szólt rám / hozzám amikor és ahogy kellett.

Ja és UH: Szabó is és Surányi is 3.6 - 3,8 ra becsülte a kiscsajt 2 külön gépen, szerintem ezt nem kell túlmisztifikálni... egyrészt kisasszonynak széles a bukisja teteje ... másrészt inkább hosszúcombú - ez 2 paraméter 3 közül, ami dob egy statisztikailag becsült adatot! (Ja mondtam már, hogy matematikusnak készültem a közgáz előtt :wink: )
De DORKA így tökéletes!

Szopis témával holnap jövök! :lol: Most azt hiszem alszom egy sort... :wink:

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Piroska,
gyönyörű Dia!!!!!!!! És lehet, hogy nem tudtál visszaolvasni, de néhány hozzászólással ezelőtt épp azt írtam Neked, hgy ha bármi kérdésed van, nyugodtan hívj, bármikor!!!!!! Ezt továbbra is fenntartom!!!!!
Sajnálom, ami a Mamáddal folyik, de most tényleg csak a saját ösztöneidre/megérzéseidre hagyatkozz! Én imádom az állatokat, de nem vagyok állat+baba párti, és valahogy én is minden lakásban megérzem, ha állat van bent, de ha Nektek ez így jó, akkor ebbe nem szólhat bele senki. Az én Anyukám szerencsére ennek pont az ellenkezője, csak akkor mondja el a véleményét, ha kérdezem. Anyós bezzeg..... No comment, mert csak felmegy a vérnyomásom.
Fejés, hát, nekem nem volt elég tejcsim, így 3 hónapig éjjel-nappal fejtem (kézivel), iszonyat fárasztó volt, de mindent a babáért! Nekem is kisebesedett a cicim, és az első 2 hónapban sokszor annyira fájt a szoptatás, hogy végig sírtam, de nem adtam fel, ezért is szopizhatott Marci 6,5 hónapos koráig, bár kizárólagosan csak 2 hónapig.

Tiop,
szupik ezek a vonalzók!!!! Engem is kezd elkapni az ünnepi hangulat! :lol:

Atkins diéta,
én eddig csak rosszat hallottam róla, mármint hihetetlen hatékony, de minden fontos tápanyagot megvon a szervezettől, és néhányan már bele is haltak, többen súlyos vese- és májkárosodást szenvedtek tőle, úgyhogy Amerikában már be is tiltották, ha jól tudom. Szénhidrátra meg IGENIS szüksége van a szervezetnek, csak nem túl nagy mennyiségben. Főleg az agy a legnagyobb szénhidrát- és fehérje fogyasztó!
Az Atkins-diéta éppen olyan, mint az összes többi egyoldalú diéta: ideig-óráig nagyon hatékony, de hosszú távon tarthatatlan, és nagyon komoly egészségkárosodáshoz vezethet!!!!! Én azonnal abbahagynáma férjed helyében, és egy több mozgással járó és kiegyensúlyozottabb diétára térnék át, ami lehet, hgy lassabb, de hosszabb távon tarthatóbb.

Más:
Képzeljétek, a férjem is megbetegedett! Hurrá, most már 2 fiút is kezelhetek. :roll: :? Mert hát ugyebár ha egy férfi beteg, akkor nagyon beteg!!!! :roll:
Viszont egyet sosem tudtam megérteni, és iszonyatosan zavar: a férjem dohányzik (ami önmagában is nagyon idegesít), de még ilyenkor is szívja azt a sz@rt, mikor a tüdeje és a légcsöve amúgy is jól le van terhelve (a szervezetéről ne beszéljünk). Idegbajt kapok tőle ilyenkor, sírni tudnék, de mikor megjegyzem neki, hoyg legalább most ne, meg hogy mennyire aggódom miatta, akkor az a válasz, hogy csak hisztizek, és valamiben meg kell halni!!!! Ááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Én ettől vagyok mostanában totál kiborulva (szegény Piroska már kapott egy kis ízelítőt). Lassan 4 éve vagyunk együtt, és eddig SEMMILYEN próbálkozásom nem hatott, a könyörgéstől kezdve a veszekedésig és kiabálásig. Néha elkezdett leszokni, 2,-3 hónapig bírta, aztán minden kezdődött előről. :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Piroska,
gyönyörű Dia!!!!!!!! És lehet, hogy nem tudtál visszaolvasni, de néhány hozzászólással ezelőtt épp azt írtam Neked, hgy ha bármi kérdésed van, nyugodtan hívj, bármikor!!!!!! Ezt továbbra is fenntartom!!!!!
Sajnálom, ami a Mamáddal folyik, de most tényleg csak a saját ösztöneidre/megérzéseidre hagyatkozz! Én imádom az állatokat, de nem vagyok állat+baba párti, és valahogy én is minden lakásban megérzem, ha állat van bent, de ha Nektek ez így jó, akkor ebbe nem szólhat bele senki. Az én Anyukám szerencsére ennek pont az ellenkezője, csak akkor mondja el a véleményét, ha kérdezem. Anyós bezzeg..... No comment, mert csak felmegy a vérnyomásom.
Fejés, hát, nekem nem volt elég tejcsim, így 3 hónapig éjjel-nappal fejtem (kézivel), iszonyat fárasztó volt, de mindent a babáért! Nekem is kisebesedett a cicim, és az első 2 hónapban sokszor annyira fájt a szoptatás, hogy végig sírtam, de nem adtam fel, ezért is szopizhatott Marci 6,5 hónapos koráig, bár kizárólagosan csak 2 hónapig.

Tiop,

Atkins diéta,
én eddig csak rosszat hallottam róla, mármint hihetetlen hatékony, de minden fontos tápanyagot megvon a szervezettől, és néhányan már bele is haltak, többen súlyos vese- és májkárosodást szenvedtek tőle, úgyhogy Amerikában már be is tiltották, ha jól tudom. Szénhidrátra meg IGENIS szüksége van a szervezetnek, csak nem túl nagy mennyiségben. Főleg az agy a legnagyobb szénhidrát- és fehérje fogyasztó!
Az Atkins-diéta éppen olyan, mint az összes többi egyoldalú diéta: ideig-óráig nagyon hatékony, de hosszú távon tarthatatlan, és nagyon komoly egészségkárosodáshoz vezethet!!!!! Én azonnal abbahagynáma férjed helyében, és egy több mozgással járó és kiegyensúlyozottabb diétára térnék át, ami lehet, hgy lassabb, de hosszabb távon tarthatóbb.

Más:
Képzeljétek, a férjem is megbetegedett! Hurrá, most már 2 fiút is kezelhetek. :roll: :? Mert hát ugyebár ha egy férfi beteg, akkor nagyon beteg!!!! :roll:
Viszont egyet sosem tudtam megérteni, és iszonyatosan zavar: a férjem dohányzik (ami önmagában is nagyon idegesít), de még ilyenkor is szívja azt a sz@rt, mikor a tüdeje és a légcsöve amúgy is jól le van terhelve (a szervezetéről ne beszéljünk). Idegbajt kapok tőle ilyenkor, sírni tudnék, de mikor megjegyzem neki, hoyg legalább most ne, meg hogy mennyire aggódom miatta, akkor az a válasz, hogy csak hisztizek, és valamiben meg kell halni!!!! Ááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Én ettől vagyok mostanában totál kiborulva (szegény Piroska már kapott egy kis ízelítőt). Lassan 4 éve vagyunk együtt, és eddig SEMMILYEN próbálkozásom nem hatott, a könyörgéstől kezdve a veszekedésig és kiabálásig. Néha elkezdett leszokni, 2,-3 hónapig bírta, aztán minden kezdődött előről. :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Piroska,

Tiop,

Atkins diéta,

Más:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Piroska,

Tiop,

Atkins diéta,

Más:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Piroska,

Tiop,

Atkins diéta,

Más:

Kép
Kép
nircee

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?