Sziasztok!
Csak gyorsan bekukk... nem ígérem, hogy mostanság visszaolvasok
, de visszacsatlakoznék!
Tehát a hír igaz, hétfőn este megszületett Dorka!!!
Jelentem GYÖNYÖRŰ, és lesz bizonyíték is, de még nincsenek a gépemen a képek.
Köszönjük a köszöntéseket!
A szülés története:
Csajóca az összes vizsgálat alapján mindig nagyon jól érezte megát odabent, ezért aggódás nem volt, csak egyre türelmetlenebb várakozás, főleg a kórházban, ahol mindenki a babóját tologatta.
Pénteken és vasárnap tablettával és zselével próbáltuk kicsalogatni a kiscsajt, aki köszönte szépen, de maradt odabent! Végül is jacuzzi, meg all inclusive kaja... hát tud élni!
Hétfő reggel már úgy mentem be a szülőszobára, hogy na ma indítják... no, hogy vasárnap este nyugodtan aludtam volna, azt nem mondanám... ügyeletes osztályos szülésznő (fiatal és Tündének hívják) nyugtatott meg - na ő egy angyal!!!
Reggel hétkor pakkal mentem a szülőszobára... Szabó doki és Andi is tetrekészen, együtt láttak el. Fél 9-kor bekötötték az infúziót - semmi, emelték az adagot - semmi...
Hülye érzés volt a vajúdó váróban a műtős fiúval és a jelenlvő szülésznőkkel TV-getni infúziót tologatva...
Fájás sehol, vagy ha igen akkor gyenge és rendszertelen...
Fél négykor megnézett a doki, háááát össz-vissz egy ujjbegynyire ha nyitvavoltam... úgy volt hogy 7 körül visszajön, megnéz...
Kérdezgettem, mi van, ha erre se bújik ki a csajszi... hát a szülésznők felvilágosítottak, hogy csaszi...
, ettől azt hiszem besokkoltam, 9 hónapig nem erre készítettem magam...
4 és fél 5 között mintha egy kicsit jobban fájt volna és mintha elkezdett volna rendszereződni, felkéresztkedtem az NST-re, tényleg volt valami, de azt hittem, hogy ez édeskevés...
5 óra előtt pár perccel szivárgást észleltem,gondoltam, ha arrajár vki megkérem nézze meg... erre már nem volt idő, pukk és elment a magzatvíz a nyákdugesszel együtt... Andiért kiálltottam, hogy talán elment a magzatvíz... mondanom se kell hitetlenkedve érkezett és meglepődve látta, hogy így van...
A kiscsaj szerintem észbe kapott, hogy itt így is úgy is kicsalogatják, nincs több várakozási idő és hát akkor már inkább jön magától!
Innentől felgyorsultak az események, hívtam a párom, hogy na MOST jöjjön, de rohamtempóban, hívták Szabót, aki szintén meglepődött és kérte, hogy szóljanak, ha indulnia kell... még mindig a 7 órás gödöllői indulásban gondolkodott
Andi és az ügyeletes doki is megnézett... 2!! újnyira voltam nyitva!!!
:shock
Párom megérkezett - kb 20 perces szintidőt futva - innentől nagyon jó volt, hogy fogta a kezem, enni-inni adott, iztatott, puszilgatott, mondta, hogy szeret! (na ezen most is elbőgtem magam, ahogy írom)
Kádból ki, labdára fel! Na itt éreztem, hogy a kád miért volt annyira jó... de már nem akartak visszaengedni, mert közelgett a kitolás
Na ez a pont egy nagyon nehéz háromnegyed óra volt... intenzíven tágultam, lassan tolónak éreztem...
Ágyra fel.... bekukk... eltünőben a méhszáj!
Ügyeletes doki és Andi szóltak Szabónak, hogy na MOST jöjjön... jött!!
Ágyra fel és lassú még nem erőteljes tolások, ha jön a fájás hogy lentebb jöjjön Dorka... NEM fájt!! Nem is értettem... kb 30 óra egész elviselhető rész jött, Dorka pedig kolbászolt lefele... de még a méhszáj felett (azt hiszem).
Megérkezet a doki, mg mindig ebben a részben, de már éreztem, hogy tényleg jön a java!! Erősödtek a fájások, és mondta a doki, hogy na akkor nemsoká szülünk!
No a fájdalomra se kellett többet várni, jött egy nagyon gyors tényleges kitolási szakasz... egyponton azonban a babó megrekedt... mégegyszer megnézték mi van... kicsit rátekeredett a zsinor és az fogta vissza...szülésznő alulról, Szabó felülről segített... hála érte, tényleg csak annyit amennyit muszáj volt... és innentől pár percen belül megszületett DORKA!
Jó volt így és itt szülni és a doki tényleg megtett mindent amit lehetett, jó volt, hogy megvártuk!
Andi nagyon rendes volt, végig azt éreztem, hogy benne egy tökéletes támaszt találtam, ott volt amikor fáradt volt és vigyázott rám.
Ami a doki külföldi kiruccanását érinti, én tényleg számoltam vele, hogy ez minden dokinál benne van a pakliban! Ők is emberek és nem ehetnek 365 nap a kórház vonzáskörzetében... egyetlen gondom az volt, hogy nem adott át senkinek... tényleg lehet, hogy ez azért van, mert ő az egyik főnök... de így én nem éreztem magam akkora biztonságban, bár tény, hogy a legtöbb doki NAGYON rendes volt - pl. Surányi csütörtökön, illetve vmi ügyeletes fiatal doki pénteken - de mint emlékeztek rá volt egy nyugtalan napom Molnár miatt, azt kihagytam volna... no a Molnár tényleg a bögyömben van - remélem senkit sem bántok meg ezzel - de a szülőszobán hétfpn mindenki NAGYON rendes volt, ellenben ő éppen tárlatot vezetett a saját betegeinek - OK ez szokásos - és párszor azt a szülőszobát is megmutatta, amiben én voltam... eleinte ez okés is volt, de mondjuk miután elfolyt magzatvízzel kiterülve - remegve éppen vártam, hogy Andi visszajöjjön a telefonálás után - úgy rontott rám 2 emberrel, hogy be se nézett előtte ...
De hagyjuk ezt... az egész szülés csodálatos volt és végig biztonságban éreztem megunkat, a párom és Andi végig biztattak, a doki megnyugtatott a jelenlétével és végig nyugodt tudtam maradni, pont akkor és úgy szólt rám / hozzám amikor és ahogy kellett.
Ja és UH: Szabó is és Surányi is 3.6 - 3,8 ra becsülte a kiscsajt 2 külön gépen, szerintem ezt nem kell túlmisztifikálni... egyrészt kisasszonynak széles a bukisja teteje ... másrészt inkább hosszúcombú - ez 2 paraméter 3 közül, ami dob egy statisztikailag becsült adatot! (Ja mondtam már, hogy matematikusnak készültem a közgáz előtt
)
De DORKA így tökéletes!
Szopis témával holnap jövök!
Most azt hiszem alszom egy sort...