Új privát üzeneted érkezett!

házitücsök: te milyen adagú puregont kaptál és mennyibe került? Csak mert én is azt olvastam, hogy nem csinál annyi cisztát, mint a closty, de amiket a neten néztem, azok 40 ezer Ft fölött volt egy adag (nem tudom, mennyire elég)
vicky79
Budapest III. kerület

Rejo, jövő héten. Viszont valamikor volt pé-m, mert mellesleg szétdurranok! Szóval 1-1,5 hét és megjön magától.
Persze rákérdezek majd Tűűnél, de szerintem az a helyzet, hogy minden 2. ciklus pé-s. Eddig úgy volt, hogy ha nem volt pé, akkor is megjött, nyár óta viszont nem jön meg, csak ha volt pé.
Így duplázódik a ciiklus nap száma.

Kép
mamint

Lecso!

Terhesség alatt Erythromycin, Rovamycin minden további nélkül adható! Mindkettő kifejezetten penicillinallergiásoknak való gyógyszer. Alkalmasak felsőlégúti, szájüregi, fogászati fertőzések, tüdőgyulladás kezelésére.

Ezt nyomtasd ki és vidd el a dokidnak, hamár lusta volt utánanézni! :evil: :evil: :evil: Hátha mások esetében már tudni fogja!
Egyébként zöldes takony bakteriális felülfertőzésre utal, Aspirinnel valószínűleg nem fogsz eredményt elérni!
Kisegítő lehetőségek:
Sós zoknit ismered?
Két marék só betöltve egy pamutzokniba, szárára csomót kötni, mikróban 2-3 perc alatt megmelegíteni, majd egy törölközővel betekerni és az arcodon tartani, amíg ki nem hűl. Ugyanolyan jó, mint az infralámpa és bárhova elvihető, sokáig tartja a meleget.
A másik, ami nekem bevált: elektromos melegítőpárnán aludni (1-es fokozaton, a párnádra terítve, rá egy törölköző).

Bettica!

Tudom kicsit késve, de:
Fájdalomcsillapítók:

Fejfájásra lehet szedni terhesen:
Panadol, és egyéb paracetamoltartalmú szerek

Előny/kockázat mérlegelésével:
Algopyrin, Quarelin, Demalgon és egyéb amidazofén tartalmú szerek

Nem lehet szedni!:
Algoflex, Aspirin (és egyéb acetylszalicilsav származékok :arrow: ibuprofen, különösen a 3. trimeszterben, mert rontja a véralvadást!!!)

Pogi!

Jót mosolyogtam a tegnapi vidulásotokon.

Nekem mindkét irányba forog, de az a titka, h. a bokáját kell nézni, és elképzelni, h. nem a rüsztjét látod távolodni, hanem a talpát látod feléd jönni, onnan már simán lehet váltani a képet jobbról balra forgóra! :wink:
Én jobb kezes vagyok és jobb hüvelykujjam van felül. Táskát kizárólag jobb vállon hordok.
De csak és kizárólag 1 szíjjas táskát, mert az idegeimre mennek a kétszíjjasok, amikor a külső pántjuk folyamatosan lecsúszik!
:evil:
És öröklött jobb-bal tévesztő vagyok 18 éves koromtól. Gyerekként nem volt gond, de idővel ugyanúgy képes lettem mutatni, h. jobbra és közben határozottan mondani, h. balra, mint apám. :twisted:
Ha a párom mellet mitfahrerkedek, akkor nagyon figyelek, így nincs tévesztés, de az utcán megállítva meg ne kérdezd tőlem, h. merre kell fordulni! :lol:

Czinkeb!

Most megint magamra uszítok pár embert, de szerintem még korai a Puregon!
Tudom, h. türelmetlen vagy, de még két hónapja sem szeded a metet!
A Puregon nem ugyanaz, mint a Closty!
A Closty csak lefedi az agyban azokat az érzékelőket, amik a női hormon szinteket érzékelik ezáltal azt a jelzést adja, h. kevés az ösztrogén. Erre megemelkedik valamelyest az FSH termelés és megrugdossa a petefészkeket egy kicsit.
A Puregon viszont már erősebb, maga az FSH szintetikus formában. Ráadásul nem a szervezeted által adagolva, hanem nagy dózisú löketterápiában.
Ha a met nem hat fél év alatt, akkor mindenképpen lépni kell, de te még nem tartassz ott!

Még egy csomó mindent akartam írni, de lukas az agyam!

Ja!

Voltam tüszőlesőben! 16 mm-es a bal oldalon!!!! Pár kisebb-nagyobb a jobb oldalon (ők a lúzerek! :lol: )
És már nem PCO-s jellegűek a petefészkeim!!! (Eddig mindig azok voltak!)
De múlt hónapban valszeg nem volt PÉ-m. Megpróbálok hőmérni. Kíváncsi vagyok, h. ez megreped-e!

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Czinkeb!

Nekem is volt régebben ilyen érzésem!
Akkor az egyik petefészkem tele volt apró cisztákkal ( az uh-on olyan volt mintha gyöngynyaklánca lett volna), a másikon pedig egy endometriózisos nagy ciszta volt. Nem tudom pontosan neked milyen érzés? Nekem kellemetlen, néha igen fájdalmas volt.

Anyóka!

Örülök a jó eredménynek.
Nekem is el kellene már mennem...

Lona
lona1

Rambóka!!
Az a 16- os hamarosan egy befutó petesejtet küld hosszú útjára.....
:D :D :D :D :D :D
Még az is nagyon jó hír, h szép lett a petefészek!!!

Czinkeb!

Én sem Puregonoznék még, az eléggé izmos hatással lenne a szervezetedre. (de miért azt a lórugásosat kapod??) Lehet, h a met meghozná spontán a várva várt eredményt! Lehet, h csak ezzel azt éred el, h egy raklap tüsző lesz
kicsalva belőled, de nem lesz eredménye. :?
Pár hónapig várj még szerintem, míg a szervezeted válaszol a metre!!!

Kép
lara26

Sziasztok!

Szép jó reggelt!

RAMBÓKA:EZER KÖSZÖNET A VÁLASZÉRT!!!!!remélem még egy szem aspirin nem csinál galibát!És a NASIVINről hogy vélekedsz?

Kép

Kép
lecso

Hú, Rambóka, millió köszönet neked is! Algopyrin volt itthon azt vettem be. Érdekes volt, mert nem szokott 1tbl segíteni, de nem mertem a szokásos 2 szemet bevenni. 1 óra múlva határozottan jobb lett :shock: Ki érti ezt? Az viszont biztos, hogy már fél 9-kor horkoltam Apa mellett. Nem is értette a dolgot :D

Az infra lámpával vigyázni kell, nem szabad túl sokáig használni egyszerre, mert valóban besülhet az arcüregbe a váladék! Antibiotikumos orrspray helyett segíthet az ürülést elérni az inhalálás illetve a tengervizes orrspray. Ez utóbbi is korlátlanul használható a váladék feloldására sztem még terheseknek is.

Mamint: Én a reggeli hőmérőzésnél felvittem a fertybe azt is, hogy mikor mértem, így ha nagyon látványos volt az eltérés, akkor rá lehet fogni a későbbi mérésre ;) Én sosem csináltam nagy ügyet a későbbi mérés miatt, persze sosem volt (emiatt) látványos eltérés...

Anyooo: Ma este akkor apára fel! Abszolút nem fájt a vizsgálat? Gondolom kellemetlen érzés azért volt. Mit mondott a dokid a sugárzás+petike aggodalmadra? Rákérdeztél?

Hajni: Avass be minket a ma reggeli hődbe, mert a tegnapi alapján izgi a helyzet most nálatok... Nagyon kíváncsi vagyok ;)

Czinkeb: Az alapján amit a lányok mondanak a gyógyszerről, amit kaptál én várnék még vele egy kicsit. Persze könnyen beszélek, hiszen én már ugye... De ettől függetlenül, nem lehet hogy tényleg többet ártana mint használna? Persze ez a Ti dolgotok, remélem rendben lesz minden, ha mégis belevágtok ;)

No, megyek fürdeni, mert a párom már itt szekál vagy negyedórája :D

Majd jövök...

Ma nődoki, alig aludtam már reggeltájban. Görcsben a gyomrom :(

Kép

Kép
bettica

húú lányok mennyi jó hír!

Anyónak az átjárhatóság, Raminak a szép kerek tüsző!! hajrá lányok!! :P

Rami én nem veszem fejedet! csak finoman emlékeztetlek, hogy te két hete szedted csak a metet, de már meg voltak véve következő hónapra a hormonszurijaid! :wink: :lol: (ha nem jól emlékszem javíts ki :wink: )

lányok különbözőek vagyunk, tényleg kéne adni fél évet a metnek mindenkinek, de ha czinkeb nem bírja, hát istenem. még az is lehet bejön neki. ha nem, levonja a következtetéseket.

Kép

Kép
rejo

Jó reggelt mindenkinek!
Tegnap a net megint hozta a formáját, még mindig nem sikerült rendesen visszaolvasni, csak ezt az oldalt! :?

[quote="rambóka"]
írta:
rambókaSós zoknit ismered?
Két marék só betöltve egy pamutzokniba, szárára csomót kötni, mikróban 2-3 perc alatt megmelegíteni, majd egy törölközővel betekerni és az arcodon tartani, amíg ki nem hűl.

Erről eszembe jutott a meleg sós zokni Norka féle alkalmazási technikája! :lol: :lol: :lol:

Bocs Norka, nem rajtad nevetek csak emlékszem a közzétett fényképre is! :lol: :lol: :lol: :lol:

Látom komoly tanácsokat kaptatok Rambókától!
Emlékszem szabim alatt még nem volt választott orvosom és messzi földről érkezett Rambóka felé a segélykérés! :lol:
A fiatal terhesség és a vírusok által kissé hadilábonálló szervezetem miatt nem voltam alkalmas arra, hogy döntést hozzak! :shock: Se internet, se Farmindex! Üres agy viszont volt! :lol: :lol:

Köszi Rambóka így utólag is! :)

Most visszaolvasok! :)

17+3
Vendég

Anyooka! Gratulálok az eredményhez. Örülök, h nem fájt. Én nem szeretnék okoskodni, csak leírom, de engem HSG után a dokim eltiltott az együttléttől (nekem röntgenes volt) esetleges fertőzés miatt. 10 napot mondott.

Mamint én is pontosan ezt vettem észre, korábban ha nem volt pé akkor is megjött. Most pedig csak akkor ha van pé.
Most a 31. napon volt!! Jövő hétvégére várom piroskát. A 29. napon látott a doki egy 30mm cisztát :shock: . Csak most nem használtuk ki az alkalmat :(

Bettica, megy a drukk mára +++++++
Várjuk a híreket!

Lecsó, Jobbulást!

Csajok, olyan jó, h leírjátok milyen gyogyikat szabad terhesség idején használni. Szerintem ezt a dokik sem tudják ilyen részletesen. Ilyenkor mindig kimásolom és csináltam egy kis mappát ahova elhelyezem ezeket a jó tanácsokat :)

Péntek, péntek :lol: :lol:

Kép
apple

Sziasztok lányok!

Ma egy halmozottan alulmotivált napom van. :(
Leginkább mindjárt elalszok. :D

Kavicska!

Köszi amit felraktál a Te diétádról.
Megnéztem és hétfőtől kezdem. Bár meg kell hogy mondjam hogy a CH számolástól már előre áll a hajam (utánanézek majd a neten). Előkotrom, mert az egyik dietetikus ismerősöm számolt nekem napi CH mennyiséget, hogy mennyit is kéne enni és összedobom azt az általd leírtakkal.
Komolyan kérdezem, nem létezik még olyan lassú CH ami édes és lehetne reggelire enni? Nagyon nem szeretem a szendvicseket, de reggel meg aztán különösen nem. :cry: :lol:

Rambóka!

Hű, ez kircsi kis tüsző!
A fejmosást ne feledd el nekem ha talizunk! :D

Anyoo!

Én is gratula! Hajrá kistesó! :lol:

Hajni!

Igen, érdekes lehet nagyon a mai hő.
Nem feltétlenül kell neki 5 fokot ugrani egyszerre. :D Nekem is mindig felmászós ciklusaim vannak. 3 nap alatt megye fel 36,8 körülire.
Mizu?

Czinkeb!

Sikerült dönteni? Elkezded a szurikat?

Mamint!

Én is úgy csinálom mint Bettica. Írom reggel hogy mikor mértem és amikor nagyon nagy a megszokott időtől az eltérés, akkor befehéríti a pöttyöt. És akkor ahogy jobb, vagy elfogadhatónak veszem az adott hőt, vagy nem. :lol:

Nekem ma speciel fáj a pocim. Ilyen PÉ görcsösen, pedig ez elég vicceske lenne a 5. cn. :shock: :lol:

Lona!

Mizu veled?

Tükörke, Zsizsik, Kandika, meg akire már nem emlékszem? Ti?

Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Kalapáltam a vonalzómon.
Most már csak 1 nappal van mínuszban, de szerintem azon nem tudok segíteni, mert ez ilyen alap program cucc lehet.

Pogika!

Szóval ma cn. 5. de ha gond ez, akkor nyugodtan írd azt ami a vonalzón van, aszt jóvan. Ezen az egy napon nem múlik semmi. :D

Monee

Monee

monee85

Pogikám drága!
Remélem az éccaka tudtál pihenni!
Szerintem próbálj ki két dl konyakot! Kép
Az biztos, hogy aludni fogsz!
Az is elképzelhető, hogy elötte énekelsz egy kicsikét!

És tegnap du volt egy kis időm nézegetni az táncikálós menyecskét és rájöttem, hogy tudom irányítani a forgást! (vagyis tőlem függ merre forog!)
Ma azért az embert leteszteljük!

Tücsök!
Örülök, hogy segítettem! :)

Drága Bettica!
Ez borzalmas amit leírtál :shock: , nem hívtad fel a szíves figyelmüket NYOMATÉKOSAN, hogy kismama vagy??? :roll:
Ma jó lesz minden, meglátod!
Nőgyógyász nagyon rendi lesz!!! :)
Drukk. :)

Czinkeb, Tücsök!
Nekem a másfél év met szedés mellett sem múltak el a cisztáim!
Én csak annyit tudok erre mondani! Nem kell vele foglalkozni!
Magasról le kell sz.rni!
A lényeg a tüszőérésen van! :)
És az lesz mindenkinek! Kinek előbb :) Kinek utóbb :?

Czinkeb!
Puregonnal nincs tapasztalatom!
Már elhangzott néhány figyelmeztető tanács, hogy a met szedést követően ennyire hamar nem szabad(na) hormonozni!
Én asszem egy becsületes példa vagyok, ezért bátorkodom leírni a saját tapasztalatom.
Én már 1 éve és 1 hónapja szedtem a metet (és 7 hónapja már spontán ciklusom is volt, szép tüszőcskékkel), amikor az első hormonstimut kaptam! És még mindig nagyon sok hormon kellett! (ahhoz képest, hogy a Kaáliban más lányok mennyiket kaptak: ők nem voltak PCOSok). És lett két sz.ros tüszőm, eredménytelenül :?
A márciusi inszem 130 ezer ftba került (ebből 40 ezer volt az inszem!). Kifizettük, de nagyon lelombozó volt. Nem beszélve arról, hogy az addig jól müködő (vagy legalábbis havi PÉvel előhozakodó szervetem) szervezetem összekavarta! A következő ciklus egy kínlódó szervezeté volt. Volt ugyan PÉ, de valahol a 30 egynéhányadik napon. :?
Szóval egy "ici pici" kárt tesz a szervezetben!

Érdemes meggondolni, hogy megéri e? De ahogy Rejoka is írta!
Ha annyira türelmetlennek érzed magad, vállald be és meglátjátok mire juttok! Hátha összejön, ha nem akkor viszont látni fogod, hogy még várni kell!

Még egy gondolat, de ezt tényleg nagyon halkan írom és szinte csak magamba mormogom... egy "mezei" nőgyógyászra sosem bíznám rá magam, hogy hormonokkal stimuláljon! :shock:

Persze lehet, hogy neked jó tapasztalatod lesz és nagyon profi a dokid! De attól ,emrt valaki nőgyógyász, többnyire nem szoktak érteni a hormonos timuláció preciz felépítéséhez! Sőt a szakavatott szakember pl. Kaáliban is mellé tudnak fogni! Pedig ők csak ezt csinálják nap mint nap! (erről itt többen tudnának mesélni!)

Szóval Czinkeb! Fel a fejjel!
Nagyon drukkolunk, hogy bárhogyan is döntesz összejöjjön!!! :D

Huhh, még mindig egy gondolat! :lol:

A ciszta és tüsző más!
Ez a sok kicsi szerencsétlen hólyag, ami a petefészkünkben van, az ciszta! És arra jó, hogy nagyobbá tegye a petefészket, elmebeteg hormonokat termeljen és bennünket idegesítsen.

Ciszta: többnyire kerek, folyadékkal telt hólyag, amiben kezdetekben lehet esetleg petesejt, de nem reped meg a megfelelő időben és nagyra megnő! Legtöbbször a tüszőrepesztő sem repeszti meg!
Tüsző: többnyire szintén kerek, benne ott növekedik a petesejt, szakavatott szem meg tudja különböztetni a növekedő tüszőt a sok apró cisztától, kb amikor előri a 2-3 cm közötti átmérőt, megreped, vagy tüszőrepesztő hatására reped meg.
Bevérzik (ami jól látható UHn), kiszabadul belőle a petesejt és elindul a méhkürtök felé.
A visszamardt tüszőből sárgatest lesz. Ami ha megtörténik a megtermékenyülés és beágyazódás: terhesség, akkor megnő, mert szerepe a terhesség megtartásában van!
Ha nem termékenyül meg a petesej, akkor összeesik, majd eltűnik, de UHval ez is felismerhető (de csak jó UH gép és ügyes UHos doki látja!)

A ciszták bazinagyra meg tudnak nőni, nekem a legnagyobb azt hiszem 5 cm átmérőjü volt. Azt hittem bepisilek, annyire fájt tőle a petefészkem.

Hajni!
azon a görbén történés volt. Vagyis nem a görbén, hanem a te szervezetedben! De látom a pároddal nem bízzátok a véletlenre a dolgot! :lol: :lol:
Helyes!!!

Monee!
Sajnos nem tudok reggelre édeset! :? Engem is érdekelne!
Bár már egész jól átálltam a reggelre komoly kajákra!
Pedig én is csak gyümölcsöt, joghurtot és péksütiket tudtam reggelre enni! Minden más undormányosnak tűnt!
De szokás kérdése az egész! :? :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Monee, jól megkalapáltad, ügyes vagy!;-)

vicky79!
Te, én már olyan régen használtam, hogy nem emlékszem az adagra, meg én már írtam, hogy mindenből lóadagokat kaptam! Az árát megtudod nézni a hazipatika.com keresők alatt van a gyógyszer kereső (ha esetleg nem találod akkor megnézem a gyógyszeres adatbázisban, csak szólj!)

czinkeb, az még kimaradt a privimből (remélem nem gond, hogy itt írom meg), hogy nekem ráadásul nem is volt sok cisztás a petefészkem mikor Puregonnal és társaival próbálkoztak, de mégsem működött a dolog, gondolom azért mert meg volt keményedve a burok, de most már befogom, és amit írtam tartom!;-)

Erről jut eszembe, amikor nagy nehezen tudtak nála, tüszőt leszívni mindig ICSI kellett mert vastag volt a petesejt burok, szerintetek ez elmúlik a Met segítségével, vagy már tényleg túl sokat várok? :roll:
Vendég

[quote="házitücsök"]
írta:
házitücsök
czinkeb, az még kimaradt a privimből (remélem nem gond, hogy itt írom meg), hogy nekem ráadásul nem is volt sok cisztás a petefészkem mikor Puregonnal és társaival próbálkoztak, de mégsem működött a dolog, gondolom azért mert meg volt keményedve a burok, de most már befogom, és amit írtam tartom!;-)

Erről jut eszembe, amikor nagy nehezen tudtak nála, tüszőt leszívni mindig ICSI kellett mert vastag volt a petesejt burok, szerintetek ez elmúlik a Met segítségével, vagy már tényleg túl sokat várok? :roll:

Tücsök!

Jól leírtad a dolgok lényegét.

Olyan, hogy megkeményedett kéreg nincs, azt el kell egy életre felejteni!

Rambóka azzal a példával szokott jönni, ami nagyon találó, hogy képzelj el egy pohár szappanos, vagy samponos vizet, a felszínén tele színes buborékokkal!
Ha veszel egy fúvókát és belerakod a vizbe és belefújsz, attól a gömb feljön a felszínre!

Szóval nincs vastag kéreg! :wink: Csak kissé másabb a petefészek kéregállományának a szerkezete!

A PCOSoknál pont az a gond, hogy baromi nehezen stimulálhatóak. Ha lesz is tüsző, nem biztos, hogy lesz benne petesejt és nem biztos, hogyha van petesejt akkor meg is termékenyül.
Mert rossza petesejt minősége!

Viszont a szervezetet jól megerőszakolják hormonokkal!

Ez van a kivizsgálatlan PCOSok és egyéb nők esetébenl, akik későn kerülnek Meddőségi központba, attól várják a megváltást, de még nem viszgálták ki őket! :(

A metformin ezt helyre teszi!
Erre nagyon jó példa Norka esete!
De meglátod Tücsök, hogy a te eseted is ilyen jó példa lesz!

Csak idő kell a metnek!!!
És diéta és sport!!! :lol:

Ja meg sok szex! :roll: Mingyá kihagyom, pedig ez roppant fontos! Kép
Vendég

Tücsök!

Hát én nem tom.
Rambóka is írta és nekem is így van, nekünk a mettől eltűnt a policisztás szerkezetű petefészek. Most elvileg minden oké van odabenn. Nincs ciszta, csak rendes tüszők, amikor kell hogy legyen.
Ti mit vártok a mettől?

Kavicska!

Ez szörnyű nagy tragédia. :cry: :D
Az a baj hogy régebben bazi sokat kirándultam és a szendvicsről mindig az jut eszembe, amikor egy nyári buszos kirándulás 3. napján felszáll az ember a buszra és fejbevágja a szendvics-paprika-almalé-szőlőlé együttesének a szaga. Brrrrrrrrrr.... :x
Azóta egyébként nem eszek paprikát, nem iszok alma és szőlő levet. :D

Bettica!

Mi volt a dokinál? :D

Monee

Monee

monee85

Monee:-) Mi a párommal azt várjuk a mettől, hogy jó minőségű petesejtjeim legyenek, csökkenjen a szőrösödés-pattanások-hajhullás stb, de mint írtam nekem nem volt sok cisztás pf. sőt ha nem nyúltak hozzám hormonokkal szépen volt peteérés spontán tüszőrepedéssel, csak nem volt megtermékenyülés, vagy ha volt nem ágyazódott be. Szóval ha nem is lehet csak és kizárólag Met segítségével babánk (bár, nagyon bízunk ebben a verzióban) akkor azt várom, hogy jobban regagáljak a hormonos beavatkozásokra! Nem tom mennyire volt érthető, hanem újra neki futok!? :roll:

Kavicska, szex??! Még az is?!;-)
Vendég

Szia Zsizsik, látlak!!!!!!!!
Vendég

Tücsök!

Tökre érthető. :D
Jó célok, remélem spontán sikerül is! :wink:

Zsizsik!

Tessék jönni és sápasztani minket azzal hogy hány kg mínuszban vagytok! :D

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Olvastam de pontosan nem emlékszem mindenre..

Met-stimu -ciszta dologban nekem is van kicsike tapasztalatom..

Met előtt nem volt mensim..sokszor kaptam clostit..eredménytelenül legtöbbször domináns tüsző hiányában a kezélést abbahagytuk...
Kaptam hormonokat is, hatottak vmit, de eredmény nem volt...
Metttől lett spontán ciklusom, nem nagykönyvi de volt!
Aztán 2-3 ciklus után türelmetlen voltam és clostiztam...a 14.cn akartak tüszőt látni a dokik de nem volt...hőmérő szerint viszont volt a 20cn után....működött a dolog de nem vmi jól...
Aztán egy év metezés után tértem vissza a kaáliba volt stimu, amihez a régi adag hormonokat kaptam és túlstimus lettem, ez köszönhető annak, hogy jobban reagáltam a szurikra és annak,hogy a pco bizony kiszámíthatatlan....
Aztán kis szünet után ismét hormon és inszem....jól reagáltam de a tüszőrepi után kicsit bedurrantak a mintapéldány pcos petefészkeim, csak a szurik kb 60.000 be kerültek de így utólag megérte.......pedig tarottam a túlstimutól, és az összeg sem aprócska ,hogy ezt többször megpróbáljuk :(
Nehéz döntés, hogy mikor mit és hol?? Én úgy gondolom,hogy az én esetemben 10 évig működtek rosszul vagyis sehogy a dolgok,hogy eredményt érhessünk el idő kellett... és én közben a pm-re is szedem a gyógyit..
Küzdelem de egyszer mindenki győz!!!!!
Vendég

Monee nem kell ám mindennap elmondanod, hogy hanyadik cn.-on vagy :D :D Elég az első napot elmondani, és utána én már számolom a tábliban. Veled csak azért egyeztettem mégegyszer mert véletlenül észrevettem, hogy a vonalzód máshogy működik, de amúgy nem szoktam a tickereket nézni :-)

Rambóka, én is öröklötten keverebb a jobb és bal oldalt. Az y-kromoszómámmal örököltem, mint minden nő :D

Kép
krumplis pogácsa

keverebb=keverem
krumplis pogácsa

most ment el az uram :-( Ma éjszaka a réméjszaka!
krumplis pogácsa

Még olvastam kicsit :)

Anyooka nagyon jó hírek!!
GRATULÁLOK!!!!!!
Már nincs sok hátra a sikerig!!

Rambóka neked is gratula a szép tüszőhöz!
Remélem hamarosan + tesztet hozol :wink:

Pogi gondolunk rád estére!!
A babára szoktál még vigyázni?

Mennem kéne főzni...
Vendég

Monee: Majd délután megyünk... ;)

Az tuti, hogy a metet le fogja állítani a doki :( Bár kiváltottam múlthéten a 100-as csomag bogyót, így ami most otthon van, az elég kb a 10-11. hétig teljes adagban. Mivel a 12.hétig szeretném szedni, majd valahogy megoldom. Ha az utsó 2 hétben először csak 2x1 majd 1x1-re csökkentem, akkor elég lesz ez a mennyiség . A doki előtt minden esetre határozott leszek és elmondom neki, hogy miért szeretném szedni tovább a bogyót, a tudta nélkül nem akarom folytatni a met szedést. Remélem sikerül rábeszélnem...

Lafi: Te honnan látod Zsizsiket? Beírt valahova?
Egyébként hogy vagytok? Hunor baba ficánkál?

Kép

Kép
bettica

Sziasztok,

mindenek előtt köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólásokat a puregon témával kapcsolatban.
köszönöm az őszinte szavakat és tanácsokat, h miket kell figyelembe vennem!
köszi a ciszta és tüsző diff meghatározását is!!!

hát nem sokat aludtam az éjszaka, végig járt az agyam!
nehéz döntés, h mi legyen, h tegyek.
és hát sajna a pasik néha nem könnyítik meg a helyzetet, hanem még visznek egy csavart az amúgy is bonyolult életünkbe.

Lona: nem kellemetlenül fájnak a petefészkeim, csak néha érzem őket, minta forróak lennének.

Vicky: nekem egy puregon kúra 300 NE 6 napra 11 e ft + repesztő szintén 10e körül.

pusz mindenkinek, és köszi

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Czinkeb amúgy mik a terveid a puregonos hónapban?

mert az nagy pazarlás lenne energiával, pénzzel, lelkiekkel, egészséggel, ha a hormon mellett csak simán otthon próbálkoznátok. szóval sztem ha már hormon, akkor már inszem legyen. különben nem éri meg.

lányok nem az FSh szintjétől függ, hogy valaki mennyire stimulálható? ha az alacsony, akkor nagyon jól stimulálható, ha magas kevésbé jól? Ezt olvastam.

kavisc igen te jobb példa vagy. csak emlékezz vissza, mennyire ki voltál csak attól a BEJELENTÉSTŐL, hogy a sógornődék is elkezdenek próbálkozni babával. pedig még csak nem is azt jelentették be, hogy terhes.
mit éreztél volna, ha el kellett volna akkor menni sógornődékhez az újszülött babához, és ajándékot venni neki, babázni vele...

biztos vártál volna még egy évet a mettel? nem rohantál volna kaáliba?

Logikusan teljesen igazatok van hogy várni kell picit, de érzelmileg nem Czinkeb mostani helyeztében.

Azzal maximálisan egyetértek profi doki kell ilyesmihez.

na Czinki most jól kiveséztünk! :lol:

Kép

Kép
rejo

rejo! Pont ezt írtam priviben Czinkebnek, hogy szerintem is a kisbaba miatt van most ez a siettség ezért is értem meg, ugyanakkor remélem jól dönt!;-)
Igen az FSH szintem szerint én pl jól stimulálható vagyok a tankönyvek szerint, az életben meg...
Vendég

Rejo: Teljesen igazad van! Viszont, ha nem mondjuk el, hogy most még miért ne, akkor is rosszul érezhetnénk emiatt magunkat, nem? Meg persze a teljes tájékoztatás (előny-kockázat) jár mindenkinek, különben hogy várhatnánk el, hogy a saját helyzetének megfelelően döntsön az ember lánya?
Mi elmondtuk a véleményünket, a többi az ő dolguk. Csak mellettük állunk bárhogy is döntenek, és ez a lényeg ;)

Kép

Kép
bettica

KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM!!!!!!
MÁR AZ, H MEGÉRTETEK, MÉG HA NEM IS ÉRTETEK EGYET!!!!!
KÖSZÖNÖM A TANÁCSOKAT!!!!
ÉS AZ ,H HALLOM, H MÁS IS ÁTÉLTE EZT ÉS NEM CSAK ÉN VAGYOK ,,CSAVARODOTT,,!!!!!!

PUSZ[/b]

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Monee!

Köszi a kérdésed. Velem semmi különös. Ebben az évben 3 napot dolgozom vidéken ugyhogy alig vagyok itthon. Vidéken anyuéknál alszom és ott is elkel a segítségem, mert anyu a nyáron agyvérzést kapott, itthon meg próbálom utolérni magam a házimunkával, de azért mindig olvaslak titeket. Majd okt. végén megyek kontrollra, nagyon kíváncsi vagyok!

Lona
lona1

Pogi!

Oké. :lol:
Egyébként meg úgy tűnik sikerült teljesen meghegesztenem a vonalzómat és most jót mutat.
Ehhez persze kellett az hogy a Marshall szigeteki időzónát állítsam be :shock:, meg 1 nappal előrébbről kezdi el számolni a ciklust. :D

Bettica!

Drukk délutánra! :D

Czinkeb.!

Én is nagyon remélem hogy jól döntötök, akárhogy is lesz!
Ez nagyon nagyon sok pénz. Remélem nekünk nem lesz ilyenre szükségünk! Mi ezt nem tudnánk kifizetni. :cry: :cry: Jézusom, még belegondolni is rossz! :(

Monee

Monee

monee85

Köszi Rejo!

Czinkeb!
Innentől kezdve teljesen hiteltelen amit írtam, mert nincs semmi erkölcsi alapom arra nézve, hogy bárkinek tanácsot adjak.

Én bízom benne, hogy kb néhány héten belül egy + teszt boldog birtokosa leszel! :)
Dönts úgy, hogy lelki megnyugvást találj! :)

cuppp
Vendég

bettica én nem is mondtam, hogy ne mondjátok el!én nem tudnám ilyen szakszerűen és tapasztalattal elmondani, miért ne.

tényleg czinkeb azért majd elmondod mire jutottál, ugye? ha már döntöttél, abban biztos lehetsz, mindenki támogatni fog, akármit is döntöttél!

Kép

Kép
rejo

kavics most olvasom amit írtál. remélem nem sértődtél meg, mert írásodból úgy tűnik. de ez volt az igazság.

Kép

Kép
rejo

Sztem, ha valaki átment ugyanezen a tépelődésen, akkor talán még közelebbről tud véleményt/tapasztalatot mondani. Hiszen most már tudja, hogy jó vagy rossz volt a döntés. Lehet, hogy az ember jobban el tudja fogadni az ilyen "életszerű" tanácsot...

Rejó: Ezért írtam, hogy igazad van ;)

És persze az a lényeg, hogy Czinkeb mellett állunk, bármilyen döntést hoz is :)
(Drukk a pozitív tesztért, hamarosan a "zsebedben" lesz a zebra ;) )

No, jól ki "vagyol" beszélve :lol:

Kép

Kép
bettica

Rejo: Elolvastam mégegyszer az irásom. Valóban félreérthető volt. Képzeletben töröljétek azt a "Viszont, "-ot ;) Így kevésbé lehet talán félreérteni ;)

Kép

Kép
bettica

Pogi, ha gondolod a poz. teszt-hez beírhatsz egy 2007.10.05-öt... ;) Az biztosabb, mint a hetek és napok száma. :lol: Előbb vagy utóbb majd megerősítésre kerül az is :)

Kép

Kép
bettica

Drága Bee, lassan jelentkezhetnél te is, eltűntél...csak nem babázol már??????
Vendég

Tényleg! És Okr is nagyon a közelében van :D

Kép

Kép
bettica

Czinke!
Én sem vártam ki a félévet........ Nem bírtam. Egyszerűen nem voltam elég erős hozzá, és kész. Futott szaladt az idő mellettem, és "csak" rész eredményeim voltak. Igaz, nekem elegendő volt a Closty és Mészi és Norka. No meg persze a párom................

Lássuk a végeredményt! Drukkok mennek!

Anyóka!!! Gratulálok! remélem a magadra rántáson túl vagytok már! :lol: :lol: :lol:

Többiek!
Sok puszi és ölelés!
Most rohanok!
Vendég

KÖSZÖNÖM MINDENKINEK A HOZZÁSZÓLÁSÁT. NEM TUDOM LEÍRNI, H MENNYIRE.
TELJESEN MINDEGY, H KI MENNYIRE VOLT HITELES V HITELTELEN. TUDOM VOLT MÁR ILYEN ESZMECSERE A LAPARROL IS KORÁBBAN. ....

MAJD HÉTVÉGÉN BIZTOS SOKMINDEN EL FOG DŐLNI. MÉG VAN KB 2 HETEM , H NYOMJAM A PURIT, ADDIG JÓL MEGHÁNYJUK VETJÜK A DOLGOKAT. MOST MÉG TÖBB BIZONYTALANSÁGOT IS ÉRZEK.

DE MAJD JELENTKEZEM, HA DÖNTÖTTEM ÉS MESÉLEK!!

DE MINDIG IS ÚGY GONDOLTAM , H EGY GYEREK AD ÉRTELMET AZ EMBER ÉLETÉNEK, AKKOR TELJESEDIK KI ÉS MINDIG IS IMÁDTAM A GYEREKEKET.

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

egyszerűen nem tudok feltenni képet Matykóról. túl nagy a méret, és én nem tudom lekicsinyíteni. de hétfőn teszek majd fel! én még ilyen hosszú hajú babát még nem láttam! :shock: hosszú fekete haja van! nagyon drága!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Szió lányok!

Rambóka!
Grat a tüszőcskéhez! Vagyis nagy tüszőhöz! 16mm...wow :lol: És ez igen...szép tiszta petefészek :lol: Nemsoká jöhet a hugi vagy za öcsi ( vagy mind2en)

Anyooka!
Szuper...minden OK, ennek örülök :) Grat! ( gondoltam ám rád)

Eltűnt csajok? Í( Backa? Bee? ...)

Elmesélem a mai napom, nem egy sima péntek :D:

Párommal úgy döntöttünk, hogy ma elmegyünk a meddőségi centrumba ultrahangra (7. hét, hátha már ver a szivecske). Biztosra vettem hogy sima ügy lesz, hisz terhesnek érzem magam :wink: Erre reggel első pisinél mit látok :?: Vért a bugyimon. Kevés de piros. Sírtam mint egy kisgyerek, de több szerencsére nem jött. Na mindegy, gondoltam elmegyek UH-ra és ott majd meghallgatom: „ Sajnálom, de ......” Sőt felkészítettem magam: Gina erős légy, ne sírj mindenki előtt :!:
A centrumban millióan voltak, na mondom tök jó, a recepciós csaj azt mondja, mindenki UH-ra is. Na fene...megőrülök. Erre 1.nek behivtak. :!: Hüvelyi UH, a nem túl kedves néni nézeget, nézeget, nézeget..és nem szól. Életem leghosszabb percei voltak. Végül felém fordítja monitort és rezzenéstelen arccal mutatja: „ Ez a magzat, és a szívecske pulzál, 6mm. Felöltözhet” Mondom neki a vérzést, azt mondja semmi nyoma a hüvely is tiszta, de majd a dokinéni ad tanácsot. Én még mindig ijedten: „Vagyis végre örülhetek?” Ő: „Persze, ön terhes és magzat korának megfelelő élő és jó helyen fexik” ( semmi kedves mosoly :( )
2 óra várás ez után, mire behiv a dokinénim, (egyszerre kettőnket) hogy sorry, de nagy a fejetlenség. Mindkettőnknek gratulál, szerencsés terhességet kíván és a fotót + valami papírt ( elbocsájtó jelentés) hétfőn postázza. Tök ciki volt a másik csaj előtt említenem a vérzést, de muszáj volt. Dokinéni tanácsa: vérzést nem lát, magzat ok, vagyis szigorú fekvés 1-2 napig és semmi terhelés, emelgetés, és ha lehet beszéljek a nőgyógyásszommal is.
Úgyhogy hazafelé nőgyógyász, aki gratulált, megnyugtatott (végre valaki), ágyba küldött és ajánlott + C vitamint és Magne B6-ot. ( úgyhogy fexem)

Szóval....kisbabánk lesz :) El merem hinni végre!

De mi lehetett a vérzés, fogalmam sincs :o Szerintettek?

Bocsi hogy hosszú voltam :) A "babás" és "kismamás" dolgokkal kapcsolatban ezentúl a másik topicba írok ( tudom, hogy nem mindig jó ezt olvasni) De vagyok, olvaslak benneteket :)

Puszi mindenkinek!

Gina
Vendég

GINA> GRATULÁLOK!!!!NAGYON VIGYÁZZ MAGATOKRA!!!
CSAK POZITÍV GONDOLATOK!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Az én véleményemet ismeritek. A történetemet is ismeritek. Az embert a tanulás, tapasztalat teszi naggyá. Utólag már tudom, hogy nem szabad rögtön hormonozni, stimulálni. Ez van.

Egyébként belegondolok, lassan 11 hónapja szedem a metet (+rozit)... :shock: és olyan fejlődésen megyek keresztül, még ha hullámzó mértékben is, ami a próbálkozós időszakban elképzelhetetlen volt anno. Ennyit tesz az idő, a türelem. Nincs mindenkinek türelme kivárni. Szíve joga a döntés.

Én csak egy gyakorlati tapasztalatot osztanék meg veled Czinkeb. Az egyik, hogy egy PCO-snál a stimu orosz rulett, lehet hogy az egyik ciklusban megúszod kétszer fél ampullával, a másikban meg akár 8 ampulla is kell. A második esetben olyan megerőltető a menet, hogy ez benne van a pakliban, és szerintem nincs értelme inszem nélkül. A terminált akció nem annyira célzott.
A másik, hogy tapasztalatok szerint a hormonos szurik között a Puregon nem a legjobb. Vagy csak a PCO-soknál ? , nem tudom. De sokkal jobbnak bizonyult a Gonal-F, vagy a Merional. De különösen a Gonal. A Puregonra valahogy nem indulnak be annyira a lányok, én ezt láttam anno.
Vendég

Rejo, nem kellett meghozatni, látod, megjött magától. :D

Viszont így óriási dilemám van! Szerdán megyek terhelésesre. Az lenne a 6. cn. Most mit csináljak? Menjek el hétfőn/kedden a 4./5. cn-on, vagy jó lesz a 6. cn. is? Olyan jó lenne, ha nem kéne 3X szúrni a héten!

Véleményeket kérek!

Rambóka! Gratula! Akkor, ha jól értem, most beindult a Gergőnek tesót project?

Gina! Megállt az ütő az írásod elejének olvasásakor! Örülök, hogy minden rendben, a vérzést leszámítva. De azzal se lesz gond! Pihengess!

És akkor a mai. Reggel már sejtettem, hogy itt ma vagy holnap első cn lesz. ;)

Kép

Nem semmi! Hogy ennyire bejöjjön még nálam is ez a hőmérés! :shock:
Rá fogok szokni! :lol:

Kép
mamint

Sziasztok!

Gina: Hát, rám hoztad a frászt! Örülök, hogy minden rendben. Pihengess, nem lesz gond! Pozitív gondolatok ;) És persze gratula ;)

Mamint: Neked is gratula az első cn-hez. Hogyan tovább? Van valami terv?
Tetszik a tickered. Nagyon jó :lol:

Meg volt az első kukucs :)

A lehető legjobb helyen van, már amit meg lehet állapítani ennyi idősen. Pont középen. Ahogy a párom mondta: apja fia :) A párom is minidig az ágy közepét szereti elfoglalni :lol:

Szóval eddig minden ok, két ét múlva ismét UH. Az uram be van sózva teljesen :) Sosem láttam még ilyennek :lol:

Ja, met. A dokim hivatalosan nem javasolja, hogy tovább szedjem. Persze ettől függetlenül, mivel kértem, sőt közöltem, hogy szedem a 12.hétig, ezért ráírta a papíromra, hogy továbbra is szedem...

Valamiért ráírta a papíromra, hogy "Veszélyeztetett terhesség egyéb ismert okok miatt"... :shock: De nem értem. Persze ezt akkor vettük észre, amikor már a kocsiban ültünk. Lehet a Leiden miatt (trombzishajlam)? Vagy a Met miatt? Legközelebb megkérdezem, mert ez most egy picit sokkolt minket, mert nem említett semmit, ami miatt gond lehet.

Kép

Kép
bettica

czinkeb.: köszi. Én is megnéztem már a puregont, csak ott többféle adagolású és így többféle árú volt fent. Remélem nem lesz rá szükségem, bár a closty nem igazán használt az első hónapban. Egyébként én már majdnem 1 éve szedem a metet, de nem érzem annyira, hogy haszálna (csak a külső dolgokban). Semmi pé :( A 2*1 closty is kevés volt met mellett. Ebben a ciklusban is 2*1-t kell szednem. Szerinted kérjek norculutot, vagy várjam ki a következő mensit? Nekem ez beállni látszik 60 cn köül. Utána 2 hétig mensi, úgyhogy átlagban jól műxök. Köszi, hogy gondoltál rám.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky: sajna rossztól kérdezed, én nem értek hozzá. én is ezért kérdeztem , h kinek mi a tapasztalata és véleménye.
de szerintem a 60 napos ciklus az nem vmi jó. igaz nekem a 139 is volt már , aminek duphaston lett a vége, h legyen végre új ciklus. és 2 hétig menszizel? :shock: hát az tuti nem jó! :shock:
de inkább kérdezd a többieket.
fel a fejjel!!!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?