Pogikám drága!
Remélem az éccaka tudtál pihenni!
Szerintem próbálj ki két dl konyakot!
Az biztos, hogy aludni fogsz!
Az is elképzelhető, hogy elötte énekelsz egy kicsikét!
És tegnap du volt egy kis időm nézegetni az táncikálós menyecskét és rájöttem, hogy tudom irányítani a forgást! (vagyis tőlem függ merre forog!)
Ma azért az embert leteszteljük!
Tücsök!
Örülök, hogy segítettem!
Drága Bettica!
Ez borzalmas amit leírtál
, nem hívtad fel a szíves figyelmüket NYOMATÉKOSAN, hogy kismama vagy???
Ma jó lesz minden, meglátod!
Nőgyógyász nagyon rendi lesz!!!
Drukk.
Czinkeb, Tücsök!
Nekem a másfél év met szedés mellett sem múltak el a cisztáim!
Én csak annyit tudok erre mondani! Nem kell vele foglalkozni!
Magasról le kell sz.rni!
A lényeg a tüszőérésen van!
És az lesz mindenkinek! Kinek előbb
Kinek utóbb
Czinkeb!
Puregonnal nincs tapasztalatom!
Már elhangzott néhány figyelmeztető tanács, hogy a met szedést követően ennyire hamar nem szabad(na) hormonozni!
Én asszem egy becsületes példa vagyok, ezért bátorkodom leírni a saját tapasztalatom.
Én már 1 éve és 1 hónapja szedtem a metet (és 7 hónapja már spontán ciklusom is volt, szép tüszőcskékkel), amikor az első hormonstimut kaptam! És még mindig nagyon sok hormon kellett! (ahhoz képest, hogy a Kaáliban más lányok mennyiket kaptak: ők nem voltak PCOSok). És lett két sz.ros tüszőm, eredménytelenül
A márciusi inszem 130 ezer ftba került (ebből 40 ezer volt az inszem!). Kifizettük, de nagyon lelombozó volt. Nem beszélve arról, hogy az addig jól müködő (vagy legalábbis havi PÉvel előhozakodó szervetem) szervezetem összekavarta! A következő ciklus egy kínlódó szervezeté volt. Volt ugyan PÉ, de valahol a 30 egynéhányadik napon.
Szóval egy "ici pici" kárt tesz a szervezetben!
Érdemes meggondolni, hogy megéri e? De ahogy Rejoka is írta!
Ha annyira türelmetlennek érzed magad, vállald be és meglátjátok mire juttok! Hátha összejön, ha nem akkor viszont látni fogod, hogy még várni kell!
Még egy gondolat, de ezt tényleg nagyon halkan írom és szinte csak magamba mormogom... egy "mezei" nőgyógyászra sosem bíznám rá magam, hogy hormonokkal stimuláljon!
Persze lehet, hogy neked jó tapasztalatod lesz és nagyon profi a dokid! De attól ,emrt valaki nőgyógyász, többnyire nem szoktak érteni a hormonos timuláció preciz felépítéséhez! Sőt a szakavatott szakember pl. Kaáliban is mellé tudnak fogni! Pedig ők csak ezt csinálják nap mint nap! (erről itt többen tudnának mesélni!)
Szóval Czinkeb! Fel a fejjel!
Nagyon drukkolunk, hogy bárhogyan is döntesz összejöjjön!!!
Huhh, még mindig egy gondolat!
A ciszta és tüsző más!
Ez a sok kicsi szerencsétlen hólyag, ami a petefészkünkben van, az ciszta! És arra jó, hogy nagyobbá tegye a petefészket, elmebeteg hormonokat termeljen és bennünket idegesítsen.
Ciszta: többnyire kerek, folyadékkal telt hólyag, amiben kezdetekben lehet esetleg petesejt, de nem reped meg a megfelelő időben és nagyra megnő! Legtöbbször a tüszőrepesztő sem repeszti meg!
Tüsző: többnyire szintén kerek, benne ott növekedik a petesejt, szakavatott szem meg tudja különböztetni a növekedő tüszőt a sok apró cisztától, kb amikor előri a 2-3 cm közötti átmérőt, megreped, vagy tüszőrepesztő hatására reped meg.
Bevérzik (ami jól látható UHn), kiszabadul belőle a petesejt és elindul a méhkürtök felé.
A visszamardt tüszőből sárgatest lesz. Ami ha megtörténik a megtermékenyülés és beágyazódás: terhesség, akkor megnő, mert szerepe a terhesség megtartásában van!
Ha nem termékenyül meg a petesej, akkor összeesik, majd eltűnik, de UHval ez is felismerhető (de csak jó UH gép és ügyes UHos doki látja!)
A ciszták bazinagyra meg tudnak nőni, nekem a legnagyobb azt hiszem 5 cm átmérőjü volt. Azt hittem bepisilek, annyire fájt tőle a petefészkem.
Hajni!
azon a görbén történés volt. Vagyis nem a görbén, hanem a te szervezetedben! De látom a pároddal nem bízzátok a véletlenre a dolgot!
Helyes!!!
Monee!
Sajnos nem tudok reggelre édeset!
Engem is érdekelne!
Bár már egész jól átálltam a reggelre komoly kajákra!
Pedig én is csak gyümölcsöt, joghurtot és péksütiket tudtam reggelre enni! Minden más undormányosnak tűnt!
De szokás kérdése az egész!