Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Másodszor állok neki irományomnak, bocsi ha esetleg nem leszek érthetõ (bár igyekszem). Apropó: gyakran elszáll a levél?
A lényeg: nagyon örülök, hogy Rátok találtam, mivel én füredi vagyok, így földiekkel tudnék levelezni. Az összes levelet nem olvastam el, ami a topicban szerepel, de igyekeztem képbe kerülni. Rögtön az elején kéréssel fordulok hozzátok: Veszprémben szült kismamák, írjátok meg tapasztalataitokat az orvosokkal, a szülésznõkkel, a kórházzal, a szemlélettel stb. kapcsolatban. Az indokom: balatonfüredi létemre 5 évet Pesten éltünk, tavaly májusban költöztünk vissza Füredre, mivel megszületett a kislányunk. Úgy gondoltuk, egy kisgyereknek mindenképp egészségesebb egy vidéki város levegõje, légköre (meg persze abból a pénzbõl, ami rendelkezésünkre állt, max. egy békásmegyeri 10 emeletes panelban vehettünk volna lakást...). Így Fruzsina 2002 májusában a Szent Istvánban született. Most viszont gondolkodnánk a kistesón. Na ja. De hol szüljek? Menjek vissza Pestre a régi dokimhoz? Semmi bajom nem volt vele, segítõkész volt, mindenrõl tájékoztatott, mikor visszamentünk a 6 hetes kontrollra, puszival fogadott!!! (Pedig még a pénzt sem kapta meg a kórházban a szülés után!) Vagy válasszak itt orvost, és szüljek Veszprémben? A távolság sajnos, nagyon nagy úr... Hogy dönteni tudjak, a segítségeteket kérem. Mindannyian szültetek, ki ennél, ki annál a dokinál. Írjátok le véleményeteket, emlékeiteket a szülésrõl és a hozzá kapcsolódó dolgokról. Tudom, nem vagyunk egyformák, mindenkinek más a "jó". De ahogy a leveleiteket olvasgattam, nagyjából egy hullámhosszon lehetünk. Nekem nem a hiperül felszerelt szülõszoba és steril környezet a lényeg. Emberként bánnak velünk? Beteg vagyok, avagy egy természetes folyamatot megélõ asszony? Segítenek, vagy diktálnak? Stb. Persze a konkrét dolgok is érdekelnek: apás szülés, esetleges epidurál, automatikus gátmetszés avagy gátvédelem, igény szerinti szoptatás stb. Ahogy a leveleiteket átfutottam, többen kacérkodtok a pesti szüléssel. Ti hogy próbáljátok ezt majd megoldani? Gondolkodtatok már rajta? Azért nem egyszerû havonta Pestre járni ellenõrzésre, az utolsó hónap CTG-irõl nem is beszélve. ÉS mi lesz addig a kistesóval?
Ha van kedvetek ebben a hõségben irogatni, várom válaszaitokat!!
Addig is, sziasztok!
Irma
irma

Sziasztok!

Na,tegnap begépeltem egy csomót,aztán azt mondta a Babanet,hogy almásKép

Pedig nem voltak túló híreim,mert megint ért néhány bosszúság a strandon.Ezt akartam veletek megosztani,de ekkor megteszem még egyszer!

Az történt, hogy éppen a sekély vízben pancsikoltunk Bulcsúval és Apával, amikor láttam ,hogy 3 húszonéves srác nem messze tõlünk egy gödröt ás a sekély vízben. Nagyon idegesített, szólni akrtam nekik, de Apa leintett, hogy azt csinálnak,a mit akarnak, mit fogalakozok vele.Pedig nem így van!Hiszen ez életveszélyes. Az egyik srác felállt a gödörben és kb. combtõig ért neki a víz!!!!KépAztán el is indultak kifelé és kintrõl figyelték, hogy ki esik el benne.Annyira mérges lettem, hogy alig láttam a pipától!Szóltam a mentõsnek, hogy ez nem gáz? Mondta, hogy de igen, majd megnézi.Mondanom sem kell, hogy egy szintén 20 éves csajszi volt a mentõs, mit tudott volna õ tenni akkor? Kép
Azért is idegesített a dolog, mert elõzõ nap mi is majdnem elestünk egy ilyenben, kismama barátnõm éppen megúszta.Meg bennem még élénken él a tavalyi haláleset, amikor ilyen miatt halt meg egy 6 év körüli kisfiú és persze az anyja volt a hibás.

Úgyhgy kifelé menet odamentem ezekhez az idiótákhoz és megkérdeztem , nem akarják-ebetemetni a gödröt,a mit ástak.Válasz:"majd betemeti az izé".Az izé gondolom a víz lett volna.Mondtam, hogy sajnos nem így van és hogy ez életveszélyes és tavaly is volt belõle baleset.Erre mondja a másik, hogy õk nem ástak semmit.Teljesen hülyének néztek!!!KépKép
És tudjátok, mi volt döbbenetes?Hogy az ott levõ emberek, akik hallották,egy szót sem szóltak!!!!KépKép
Már bánom, hogy nem hívtam ki a rendõröket és még most is bosszant.Ráadásul mondta a mentõs kiscsaj, hogy ezek az állatok(elnézést az állatoktól) kihozták az egyik bóját a sekély vízbe.Amikor szólt nekik, nekik állt feljebb.

Normálisak az ilyen emberek?!!!
Annyira mérges vagyok, hogy nagyon!!!

anyapoc

Na, akkor a dühöngés nélkülKép

SzilviKép

Nem láttam fehér pacát a múltkorKép

IrmaKép

SziaKépGratulálok a kislányodhoz!
Szerintem nagyon jól választottatok, hogy leköltöztetek.

Azt hiszem, legfõképp én vagyok az, aki Pesten szeretne szülni. Igazás szerint kicsit más elképzeléseim voltak a dologgal kapcsolatban.Na nem azért,mert annyira rossz volt, csak szerettem volna sokmindent kipróbálni.Aztán ki tudja, nem biztos, hogy pesti szülés lesz.
Szerintem a szülésznõk elég jók, állítólag érdemes megfogadni egyet, mert akkor nem leszel elhanyagolva, mert olykor nagyon sokan szülnek és szegények nem tudnak szétszakadniKépÉn ugyan erre sem panaszkodhatom, mert engem elláttak, amennyire kellett, bár aznap én voltam az utolsóKép
Sajna csak egy apás szülõszoba van, de érdemesrá várni.
A többi attól függ, melyik dokit választod.Én a Turcsányihoz jártam, de végül a Kiszelynél szültem, mert a dokim szabin volt és így állapodtunk meg.Nem szólhatok egy szót sem, nagyon segítõkész volt, még utána is.Bmikor mehettem hozzá és még az eredeti dokim is meglátogatott a kórteremben és a KIszely is minen nap bejött, pedig már szabin volt( gondolom lóvé...Kép).Jó a Pfund, Csütörtökit is dícsérig, Szilágyi is normális a saját betegeivel(amúgy egy állat, õ az osztályvezetõ), a CSergõffy is elégjó és van néhány tehetséges fiatal. Nekem pl. nagyon szimpi volt a Jósa, amikor vizsgált.Semmit nem éreztem!
A csecsemõsök között is van néhány normális, de sokszor úgy kell kihúzni belõlük mindent. Sajna nem 24 órás a rooming-in és nem is biztos, hogy ilyen szobába kerülsz,mert nem mindegyik szoba az.De ha fejsz tejet, akkor éjjel azt adják a manónak és nem tápit.Segítenek fejni is és szoptatni is. A neonatológus is normális, szóval szerintem olyan átlagos.
Amitén hiányoltam, hogy nem vajúdhattam úgy, ahgy akartam, mert infúziót kaptam, meg monitorozták a babát.Így elég nehéz volt,de még így is 4 óra altt meglett.Gátmetszést kaptam, mert nagy volt Bulcsú feje,asszem elsõ szülésnél itt mindig vágnak.De érdemes szülési tervet készíteniés néhányí dokit megkérdezni.

Mikor szeretnétek a tesót?Kép

Ja, a levelek általában mennek, csak tagnap vmi baj volt a rendszerrel.De ez nem sûrûn fordul elõ, kitartás!!Kép
Merre laktok Füreden?

Pussz
Anyapoc

anyapoc

Szia Anyapoc!

Nagyon köszönöm a gyors választ!
Elõször is reagálva a Balatonra: néha azt gondolom, nem erre a világra való vagyok. Ma is mentem a bankba, persze a gyerekkel. Lengõajtó, ahogy kell, nehezen nyílik, nagy nehezen betolom a bébit, átpasszírozom magam az ajtón. Jön mögöttem egy 40-es Donna. (Kinézetre az). Gondoltam, közel van, tartom neki az ajtót, nehogy pofán vágja. Õ meg elsétál mellettem a nyitott ajtóban. Se puszi, se semmi. Nagyon felment bennem a pumpa. Ott görcsölök a gyerekkel, tartom neki az ajtót, hogy ne csapódjon hozzá, õ meg a kitárt ajtón besétál az orrom elõtt a bankba. Amikor szóltam neki, még neki állt feljebb, hogy mi a bajom. Tudod mit? Legközelebb még meg is lengetem neki azt az ajtót, jó nagyot csapódjon. Én ezek miatt költöztem haza. Mikor a 62-es villamoson 9 hónapos terhesen délután 4-kor a kutya nem gondolta, hogy át kéne adni a helyet, nem bosszankodtam. Pesten az ember nem várt mást. (Bocsi azoktól, akik abban a nagyvárosban is emberhez méltóan élnek!) De itthon? Egy kisvárosban? Pláne egy valószínûleg gyermekkel szintén rendelkezõ nõtõl? Hihetetlen, mennyire közömbös és sajna bunkó társadalomban élünk. És elgondolkodom: én mire neveljem Zsincit? Legyen õ is könyöklõ, törtetõ? De az fényévekre van tõlünk. De ha értéket próbálok neki adni, 25 év múlva, lehet, õ is így jár. Na, mindegy...
Dokik: a Pfundról én is hallottam, hogy jó, 87-ben, mikor eü-be jártam, õ volt a legfiatalabb doki. Persze, így az õ dolga volt a kisnõvérekkel foglalkozni. De nagyon rendes volt, mindent megmutatott, nem bánt velünk lekezelõen. De úgy tudom, hogy nagyon sok páciense van, és ilyenkor óhatatlanul kevés idõ jut egy-egy mamira. A Kiszely tanárom volt, nem tudom, hozzá visszamennék-e. Meg élénken emlékszem egy mondatára: a szülési görcsök elviselése intelligencia kérdése. Hát, egy gyerekkel a hátam mögött, azért tudnék vitázni. Egy barátnõm a Turcsányinál szült, egy jó mondatot nem mondott róla. Tényleg: ugye, a gátsebet már felszívódó varrattal varrják össze??
Szülésznõt tutira kell választani, mert jó a doki, de õ csak a finisben fontos, meg ha esetleg elhúzódik a vajúdás.
Füreden a lakótelepen lakunk. De hál'istennek van két nagyszülõpár, kertes házakkal, így azért sokat vagyunk a zöldben is.
Hát a babán tulajdonképpen már dolgozunk. Pontosabban nekünk Zsini másfél év elteltével jött össze, úgyhogy én a szülés óta nem is védekezem. Ha ennyi idõt kell várni a következõre, felesleges tabletákra pazarolni azt a pénzt, ami pelusra amúgy is kell.
Úgy látom, már megint kisregényt írtam, lassan befejezem. Azért így a végén megkérdezheztem, hoyg miért gondoltál mégis Pestre? Mert a kórházról elég jókat írtál. Egyébként, ha Pesten szülsz, ott is a doki, de fõleg a szülésznõ a lényeg. A Máv-ról nagyon sok jót hallotam, a Szent Istvánról vegyes a vélemény. Nekem is eléggé ambivalensek az érzéseim, így utólag. Sokminden tetszett, de volt, ami nem. Persze, lehettem volna határozottabb. Na de elsõ gyereknél?
Ti terveztek kistesót? Mikorra?

Válaszod várva
Irma
irma

Sziasztok!

Ezek szerint minenkinek jól telt ez a meleg hétvége!
Legszivesebben a Balcsira mentünk volna mi is, de elmaradt. Helyette más programot csináltunk, ami szintén nagyon jó volt és Gergõ is nagyon élvezte.

Mi augusztus elején megyünk Siófokra nyaralni, valszeg 10 nap lesz belõle. Sajna nem sikerült oda, ahol tavaly voltunk, pedig ott imádtunk lenni és olyannyira jóba lettünk a "házinénivel" hogy azóta is tartjuk a kapcsolatot és nemrég voltunk lent nála. Csak õ utazási irodán keresztül adja ki a házat és már januárban le volt foglalva javarészt. Elõ- és utószezon volt szabad, de az nekünk nem lett volna jó.
Idén a szomszédjába megyünk. :-)))

Az az ovis dolog elég durva volt, fõleg az ára. Ha tehetném sem feltétlen biztos,hogy magánoviba adnám. Mitõl legyek olyan biztos abba, hogy az különb és joban bánnak a pénzemért a gyerekemmel, mint egy sima oviba???
A sógornõm egy évig alapitványi fizetõs oviba hordta a fiát, aztán rájött,hogy felesleges fizetnie, szinte semmivel sem kapott többet.
Egy önkormányzati oviban is lehetnek szuper ovónõk és átlagos felszereltség. Ott is vannak programok, befizethetsz ilyen-olyan elfoglaltságokra stb.
Majd megosztom veletek a tapasztalatainkat. Épp ma délután lesz szülõi értekezlet. Kiváncsi leszek.

Irma!
Én is szivesen segitek, de nekem Pesti kórházzal van csak tapasztalatom, ott szültem. Én Pesten is lakom, csak idejárok beszélgetni, mert itt annyira aranyosak a Lányok!
A legfontosabb a doki és a szülésznõ és szerencsére ezt ma már meg tudod választani.

Már a felénél tartok a könyvnek (PET) és eddig még tetszenek, amiket leirt, majd ha a végére jutok, akkor összefoglalom a dolgokat részletesen.

Pusszantok mindenkit, legyetek jók!
HÚÚÚÚÚÚÚ de meleg van!

Giti
Giti

Sziasztok
Anyapoc
Ez nagyon durva, amit írtál a strandról. Ilyenkor én sem nagyon bírom megállni, hogy szóljak, de azért félek is, mert nem bízom az emberekben, s tudom, hogy egy beszólásért egyesek gyilkolni is képesek. No azért nem akaork ilyen sötét képet festeni ide Kép

Irma
Szia Kép
Én a Pfundnál szültem. Valóban nagyon sok kismamija van, de sokat foglalkozott velünk. Igaz én túl is hordtam így egy hétig bent voltam a kórházban. De nekem ott is õ volt a legszimpibb. éN már jártam korábban más dokihoz is, s bocs Anyapoc, de pl. a Csergõffy-t le is váltottam, mert egyáltalán nem találtam emberségesnek. A pfundnál még az is jó, hogy bejelentkezés alapján jársz hozzá, így nem kell órákat várni. Igaz 3-négy héttel elõre jó bejelentkezni. Viszont ha sûrgõs, mehetsz persze elõbb. Én fogadtam szülésznõt is, nagyon meg voltam elégedve. Az valóban negatív, hogy nem mindegyik szülõszoba apás. Mert így elég lutri a dolog. A cscsemõsökrõl nekem nagyon rossz a véleményem. Kettõ volt összesen, akik elhivatottak voltak, a többiek nem álltak a helyzet magaslatán. Én pl. nagyon-nagyon kiakadtam rájuk. Valõszínûleg pénzelni kellett volna õket, s akkor valóban szóltak volna éjszaka (mint ahogy ígérték), hogy felébredt a babó, s nem tápszerezték volna be Kép((((.
Ettõl függetlenõl valszínû, hogy itt fogok szülni megint, mert a doki és a szülésznõ nagyon jó, meg én streptococcus pozitív vagyok, s nem merek kockáztatni. De szívem szerint bababrát kórházban vagy születésházban szülnék.
Remélem azért segít. Ja, apás szülés volt, az apás szülõszoba nagyon jó, de a másik....
bringa
bringa

Sziasztok!

Na ja,azt el felejtettem írni,hogy úgysincs tökéletes nõgyógyász, mi sem vagyunk egyformák,nincsenek egyforma igényeink,így õk sem tudnak mindenhez alkalmazkodni.Ami nekem jó,az másnak nem.És ez így van rendjén.Ezért kell többel megismerkedni,hogy eldönthesd,melyik a megfelelõKép
Nem?

Irma

Én Kiszelyvel elõtte nem is találkoztam,de a célra megfelelt.Normális volt és segítõkész utána is.Ha nekem elõtte ilyet mond,akkor elküldöm,az biztos!KépBár a fájásokat elég jól viseltem,de ha még sem így lett volna,akkor sem hagytam volna,hogy ilyeneket mondjanak.Kép
Turcsányiról(és a többirõl is) hallottam jót is rosszat is.
Engem felszívódó varrattal vart a Kiszely,de nekem belsõk is voltak.Turcsányi pl nem azzal varrta az egyik szobatársamat.De ezt nem is értettem,miért.Ha nem muszáj,nem kellene fájdalmat okozni,épp elég így is.

Nevelés.Hát nehéz dió.Asszem én is beszólogattam volna annaka "kedves hölgynek",mert ez már tényleg bunkóság.De tényleg igaz,hogy idegenekkel nem kell foglalkozni.Bár nem mindenki ilyen,ez tényleg intelligencia kérdése.
De azért én jó modorra fogom nevelni BulcsútKép

Ja,Pest.Azért gondoltam rá,mert nekem a vajúdás körülményei nem igazán tetszettek,Kipróbálnék néhány alternatív módot.Na meg a 24 órás rooming-in is bejönne,mert szeretném olyan gyakran szoptatni a következõ babót,ahogy csak igényli.Egy ismerõsöm is fent szült,neki muszáj volt odajárni,mert ott kezelték,hogy legyen baba(2-es nõi,asszem) és nagyon meg volt vele elégedve.Amúgy a MÁV nekem is bejön eddig.Aztán majd meglátjukKép

Giti

Köszi-köszi a többiek nevében isKép
A szülésznõ és egyebek választására a párom csak annyit mondott,hogy jó,hogy portást meg büfést nem kell választani lassanKépKépDe nagyon úgy néz ki.
Tényleg,mi volt a szülõin?Emlékszem,amikor én szoktam tartani,mennyi baromságot hordok össze.KépDe aztán belejövök és arra is rájövök,hogy végül is fontos volt,amiket mondtamKép
A könyvre most már én is kíváncsi vagyok!

Bringa

Ugye hogy nagyon durva?Na,nekem nincsfélelem érzetem,pedig nem is hülyeség,amit mondasz.Meg persze ott vannak a haverok és Apa is,akikmegvédenénke.De egyszer biztosan megütöm még a bokámKépEzek egyébként elég beszariak voltak,mert nagyon kussoltak,amikor szóltam.Meg nem gyõztek másfelé nézegetniKép
Ja,Csergõffyt én nem ismerem,csak õ a rangidõs az osztályom,mert amikor nem volt Szilágyi,õ tartott a nagyvizitet.És azért szimpibb volt,mint õurasága.Kép
A Pfundnáljó,hogy be lehet jelentkezni,de põont kismami barátnõm mesélte,hogy õ ugyan be szokott volt jelentkezni,de volt,hogy este 9-ig ott ült.Ami azért még mindig jobb,mint Csütörtökinél,ahol éjjel 3-ig tart a rendelésKép
Csongrádi viszont gáz(még õ jutott eszembe),én nála születtem és anyum elküldte a fenébe!
Ja,mit okoz,ha streptococcus pozitív vagy?Akkor különösen figyelni kell?

lányok!Mit szóltok a strandi árakhoz?Két kori sör + 3 dl õszilé 1000 Ft!KépAzt hittem,az agyam eldobom!

Na csók

Anyapoc

anyapoc

Szia Bringa!
Nem lettem lelkesebb a veszprémi szülést illetõen. Ha üres az apás szülõszoba, szülhetek ott, ha van hely a rooming-in szobában, nappal velem lehet a gyerekem. Én el sem bírnám képzelni, hogya gyerekemet háromóránként lássam akkor, amikor szegény épp csak megszületett, minden idegen neki, ismerkedik ezzel a világgal. Hát ki ad neki biztonságot, ha nem én? És mi a bánatért tápozzák cumisüvegbõl, mikor van cicim, kettõ? Õ stimulál a tejtermelésre. Ha nem eszik, sosem lesz tejem. Tudod, röhej, hogy mi vagyunk a kórházért, és nem fordítva.
de az én hibám, miért kellett bababarát kórházban szülnöm? Most már "igényeim" vannak... Ráadásul nekem teljesen természetes, hogy a férjem bent legyen a szülésnél. Nekem Zsini születésénél nagyon sokat segített, fõleg a végén. 8 órás vajúdás után a kitolásnál õ adott erõt, hogí meg bírjam szülni a kicsit. Már majdnem feladtam...
Más: Ti hogy bírjátok ezt a borzalmas meleget? Mi nagyon kínlódunk. A kicsi is nyûgös, rólam nem is beszélve...
Szegénykém nem találja a helyét, egész nap csak sétálna, és erre igénybe is vesz rendesen.
Véleményed köszi!

Ssia

Irma
irma

Szia Anyapoc!

Én nagyon örültem, mikor a kórházlátogatáson kiderült, van alternatív szülõszoba, kád, laszti, szülõszék stb. Aztán mikor odakerültem, valahogy nem jutottak eszembe. Meg mire olyan igazi, erõs fájásaim lettek volna, már infúzióztak (az oxitocintól jöttek meg a fájások), akkor meg inkább feküdtem, mert valahogy úgy volt jó. Elõször ültem, próbáltam sétálni, de nekem nem jött be. Viszont a 24 órás rooming-in nagyon jó. Persze ezt így utólag mondom, mert akkor mit nem adtam volna egy átaludt éjszakáért! Hárman voltunk egy szobában, és persze a három manó az éjszaka három különbözõ idõpontjában jelezte, hogy éhes, vagy csak egy kis babusgatásra vágyik. Na, nappal aludhattunk volna, akkor mindhárom kispocok édesdeden pihizett, de akkor meg jöttek a látogatók... De az azért jó volt, hogy a nap bármely idõszakában jöhettek a rokonok, barátok. Olyan családias volt minden, és egyik baba sem kapott el semmiféle fertõzést. Az ápolónõk voltak jók is, meg rosszak is. Volt olyan, aki éjszaka is többször benézett, minden rendben van-e, nincs-e szükségünk valamire! Egy másik meg egy frissen császározott nõnek mondta, most már fel kellene kelni. És kiment. Én épp szoptattam, szegény kis nõ meg próbált felállni, majdnem elvágódott. Én szerencsére nem császárral szültem, de át tudtam érezni a kínt, amit érezhetett. És még segíteni sem tudtam, örültem, hogy a kis lusta végre elkapta a cicit.
Én a csecsemõsökre egy szót sem szólhatok. Bár engem tutira ismertek, én voltan a "problémás" kismama. Befelé forduló bimbók, Zsini alsó ajka beljebb volt, képtelen volt elkapni a cicit. Amennyit az én ágyamnál a csecsemõsök ültek... De végül maradt a bimbóvédõ...
Szóval a bababarát kórház is lehet jó, de rossz is. Viszont nagyon nagy elõnye: a gyerekednek a legjobbat akarják, és te nem beteg, hanem egy kismami vagy.
Hát nem könnyû dönteni, ráadásul most már van egy kicsi, akitõl minél kevesebb idõt akar az ember távol tölteni.

Szia!

Irma
irma

sziasztok
Ma megjártuk Tobrukot. Hát nekem nem jött be annyira. Bár a sekély víz jó meg a homokozó, de a fa alatt egy perc alatt telelettünk bogarakkal és levelekkel, meg a fõ sem olyan jó. Lehet, hogy nagyok az igényeim? Kép De az almádi strand jobban bejön nekem. Ja és persze be akarták szedni a parkolási díjat!
Holnapután megint ótrakelünk Hankával, hát szép lesz ebben a melegben. Kb egy hétig nem leszünk majd. Holnap is már csak bekukkantani lesz idõm. Így mindenkinek nagyon szép hetet kívánunk!

Anyapoc
Ha nem mondod ezt a parkolási izét, tuti megbüntettek volna, mert a táblát nem nagyon vettük volna észre (mivel eszembe sem jutott volna, hogy kell fizetni...)
A streptococcus akkor nagyon veszélyes, ha nem kezelik. Akiben benne van, abban mindig, mivel ki nem írtható, csak redukálható. Csak szüléskor van jelentõsége, mert a babát fertõzheti.

Irma
Nem eltántorítani akartalak, csak tényleg ez van. Én nagyon szeretném, ha közelebb lenne bababarát kórház. De a gyõri van legközelebb.

na pussz,
bringa és hanka
bringa

Sziasztok

Irma

Hát igen,nincs olyan hely,ahol minden tökéletes.
Én is fekve vajúdtam és nem tudom, a többihez mit szóltam volna,mert nem próbálhattam nagyon ki.A legvégén álhattam fel,sõt,nekem kellett átmennem az apás szülõszobába.Alig gyõzték utánam hozni az infúziótKép.De hogy miyeln lehet a szülõszék,laszti,KÁD...KépAzért kipróbálnám.De ha lehetõséget sem adnak..Kép
Érdekes,én nem ilyen helyen szültem,de az igényeim meglennének rá.Nagyon szeretném kipróbálni!!!KépÉs mindent meg is teszek azért,hogy sikerüljön a következõnél.
A császárosokra itt is rájár a rúd.Az egyik barátnõm is így szült.A csecsemõs hozta a lányát és a kezébenyomta,még fel sem tudott ülni.Sõt,kapaszkodó sem volt..KépÍgy Eszterkeszépen becsúszott anyukája hóna alá és a szobatársa szerezte vissza onnan és segített mellre rakni,mert a nõvér eltüntKép
Igazság szerint nagyon jó volt aludni éjjelente a kórházban(szülés után---18.07---nem tudztam aludni semmit szinte),de akkor még nem tudtam,hogy milyen jó egyfolytában együtt lenni a Manóval.Mamár másként látom.de amíg nem tapasztalom meg,nyilván nem hiáynzik nagyon.
Problémás mamik mindig vannak.De a nõvéreknek meg ez a dolguk!Senki nem születik úgy,hogy mindent tud,nem?

Bringa

Nekünk még nem gyûlt meg a bajunk a bogarakkal,meg a falevelekkel sem,pedig tegnap volt szél is.Csak a fiam szedi össze a koszokat a földrõl és persze a pokrócra szórja.
de a parkolás dolog nagyon gáz.A szörnyû az egészben az,hogy mindenki a jegyszedõtszidja,vele kiabál,pedig õ aztán nem tehet semmirõl!
Eddig azért volt elcseszve a strand,mert tulkép nem is volt.Most azért,mert ilyen a parkolási rend.

Na megyek,aludni,mert a fiam éjjel nagyon aktív volt!

Többiekkelmi van??????????Kép

Anyapoc

anyapoc

Sziasztok lányok!!!!KépKép

Na tegnap éjszaka haza értünk!Kép A pünkösdöt lent töltöttük Anyuéknál Almádiban. Nagyon jó volt!!! Szombaton mentünk le és 3 óra alatt értünk Érdrõl Martonvásárra. Azt hittem az agyam eldobom. Nem is tudom mi lett volna ha nincs légkondi az autóban. Bence így is nagyon hisztis volt, hát még úgy! Vasárnap átmentünk a balatonfüzfõi strandra. Nagyon tetszett. Még soha nem voltam ott de egész szimpatikus lett. Hétfõn Káptalanfüreden voltunk fürödni, de oda soha többé nem megyek. A strand szépen felújított, de ahogy térdig érsz a vízbe bokáig süllyedsz az iszapban. Ha derékig ér a víz, akkor térdig ér az iszap. KegyetlenKépKép
Hétfõn este hazajöttünk, de a párom egy röpke beszélgetés után - amit a fõnökével folytatott - úgy döntött hogy mi lenne ha megint lemennénk egy hétre Balcsira úgy sincs munka. Gyors mosás, vasalás, bevásárlás és uzsgyi a déli partra, Bélatelepre. Pihi és strandolás. Az idõ remek volt. Csütörtökön elmentünk Kehidakustányba az élményfürdõbe. Tetszett nagyon, de ki is akadtam egy picit. 3 féle belépõ volt, 1300,- 1500,- és 2500,- Ft-os áron attól függõen hogy mit akarsz használni. Mi az 1300,- Ft-os napi jegyet váltottuk mert elégnek bizonyult a strand, élményfürdõ és a csúzda. Befizettél 1300,-Ft/fõ belépõdíjat ami a szezonban is ennyi de egy csomó minden még nem üzemel mert még nagyon csak elõszezon van. Igazságos nem?KépKép Ettõl függetlenül jó volt mindaddig amíg el nem estem. Összezúztam a lábam vagy 3 helyen, de elég csúnyán. Azóta se tudok vízbe menni vele.
Még aznap este átmentünk Almádiba Anyuékhoz. Béci lerakott bennünket és jött haza mert dolgozni kellett hétvégén.
Ha a strandra nem is tudtunk lemenni, de azért egy medencét felállítottunk Bencének a kertben hogy kedvére pancsikolhasson. Nagyon szép barna már!Kép
Egyik este meg a Szilviékhez voltunk hivatalosak egy kis steak sütögetésre. Nagyon jól sikerült és nagyon jól éreztük magunkat.
Egyszóval minden nagyon klassz volt!!!!!!!!
Elnézést, hogy most nem szólok név szerint mindenkihez de még rengeteg dolgom van itthon és csak bekukkantottam és életjelet adtam magamról.
Nagyon örülök Irma hogy csatlakoztál hozzánk és remélem nagyon jól fogod itt érezni magad!!!!!!!!!Kép

Puszi nektek: Kati
kfk

Sziasztok!

Megint van egy kicsi időm jelentkezni!

Irma: üdv közöttünk! Jó, hogy itt vagy. A veszprémi kórház sem tökéletes. Akinek nincs fogadott dokija, nem igazán bánnak vele jól. Igaz, rosszul sem, de, ha nincs baj, szinte levegőnek nézik az embert. Bár, ha baj van, le a kalappal előttük! Nekem legalább is ez a tapasztalatom. A szülésznő jelen van, nekem szerencsém volt, mert nagyon normálisat fogtam ki. Szégyen, de nem tudom ki volt. Annyira nem ott jártam. Annyira féltem stb. A lényeg az, hogy itt is vannak jók, s rosszak. Tanácsot nem igazán tudok adni. Nem ismerek itt senkit, mivel Én nem itt szültem volna, csak a kisasszony 2 héttel előbb akart kijönni  Így alakult. Van egy ágyas szoba is, ahol elvileg éjjel is veled lehet a baba, bár szerintem ezt ’bentfenteseknek’ tartják fent. Rooming van, nappal 6-21 veled lehet a baba, délután 16kor kell 1 órára visszaadni a látogatók miatt. Bár, ha van egy jó, bevált orvosod, ha lehet nála szülj! A vizsgálatokat itt is le lehet tudni, ami kötelező, de szülni oda menjél. Igaz, egy két vizsgálatra menni kell oda is, de a ctg-t le lehet itt is tudni. Én is ide jártam. Én legalább is ragaszkodok a jól bevált orvosomhoz. Én Kiselyhez kerültem. Miután megkapta a lóvét (előnyére legyen mondva nem akarta elfogadni, mert nem fogadtuk fel, azzal, hogy ő csak beesett ő volt az ügyeletes. Mondtuk mi is csak beestünk. Nem kellett azért sokat győzködni.) rendesen foglalkozott velem. Mindig jött, kérdezte mi van stb… Egy baj van, ha felfogadsz valakit az rendesen bánik veled, míg a többiek levegőnek néznek,. Ha nem fogadsz fel valakit, akkor mindenki levegőnek néz. Mármint, ha nincs semmi baj. Igaza van anyapocnak, a Jósa jó doki, igaz még nagyon fiatal, de jó. Én úgy tudom, hogy itt még nincs gátvédelem. Bár, lehet, hogy, ha megbeszéled a dolgot lehetséges. A roominggal kapcsolatban, ha nagyon ragaszkodsz hozzá, s épp nincs hely, amint van, megkapod. A csecsemősők közül egy volt tahó, a többi aranyos, segítőkész, legalább is velem. Igaz, én nem sokat nyaggattam őket.
Ha Kisely ilyeneket mondott volna nekem, biztos elküldöm a sunyiba. Már csak azért is, mert nem olvasta el a papírjaimat. Szülés után jön (nem hozzám ,páromhoz) miért nem mondtuk, hogy Tapolcára jártunk. Azt hiszem, hogy akkor egyből császár lett volna. Nem hagytak volna majd egy napot vajúdni! Ha nekem mondja, biztos beszólók neki!

Sajna már Füred is ennyire ’tahó’ város lett. Igaz nem annyira, mint Pest, de a pénz sok ember eszét elvette! Ennek ellenére jóbban tettétek, hogy itt nevelitek fel a babót!
Tesó nem lenne rossz, de nem tudom mikor. Ha megint nem sikerül spontán, még nincs erőm ismételten átesni a tortúrákon. Fogynom is kell, meg császárnál azt hallottam 2 év kell a szervezetnek. Tervben már van, de, hogy mikor lesz még nem tudom.

Anyapoc: hát, a levelet olvasva is forr bennem a dűh! Azt hiszem, ha én szóltam volna nekik, nem mertek volna ellent mondani  Az emberi butaság, hülyeség annyira ki tud hozni a sodromból, hogy még gondolkodni sem tudok!
Én személy szerint Csongrádiról CSAK JÓT tudok mondani! Ez is bizonyítja, hogy mindenkinek más a jó. Én is hallottam róla, hogy rossz volt eleinte, de az évek adtak neki rutint, s pénzt. Én csak a mostani ’lényét’ ismerem, de nem tudok rosszat mondani róla! Neki köszönhetjük Katát! Talán ezért vagyok vele szembe elfogult!
A balcsiparti árak úgy általában nem az én pénztárcámnak valók 
Nem kellemes császár után kikellni az ágyból. Azt hittem ott maradok. Az a izé, ’ritiküll’ nyomhatta az egyik ideget. Azért az, mert, mikor kivették, elmúlt a szúrás. Bal oldalamon állandóan beleszúrt  Nem kellemes, az biztos! Ha rágondolok, még mindig sajog  Azért örültem a babának, igaz nem első naptól volt nálam. El is bírtam látni. Nekem volt kapaszkodóm 

Na, most jó sokat írtam 
Ja, én vagy wordbe szerkesztema levelet, vagy időközönként nyomok egy ctrl-c, Így, ha kidob a net, nem kell újra gépelni.

Szilvi
fksz

Sziasztok!

Úgy látom,mindenki nagyon elfoglaltKép
Nálunk áll a bál,mert a felettünk levő szomszéd éppen ma kezdett vmi átalakítást,úgyhogy gyorsan le is mentünk anyuákhoz,mielőtt felhúzom magam.De állítomn,hogy csak a mi lépcsőházunk ilyen!!!!KépItt vki mindig kopácsol,fúr-farag,stb..Na de már biztos írtam néhányszor.

Bulcsúnak most jön az 5. foga, a felső két metsző már kint kukucskál és mots jön a jobb oldali mellett a következő.Kicsit gyagya is tőle,de nem vészes.Soha nem tudom,hogy emiatt olyan-e vagy csak a meleg,vagy a fény..Kép
Viszont már mindenhol feláll,sőt,kicsit lépeget is.És annyira meg van elégedve magával,hogy elengedi a kapaszkodó és esik egy nagyotKépIlyenkor üvöltés következik,de aztán csinálja újra.Az autót és a labdát már megkeresi,ha kérem.Nem is gondoltam volna,hogy így megérti már.Kép

Kati

Jó kis túra volt az a 3 óraKépÉn biztos megőrültem volna.
A belépő árát meg visszakértem volna,ha nem nyújtották érte azt,amit az ár magában foglalt.Mert olyanért nem kérhet pénzt,amit nem tudnak biztosítani,nem?Egyébként jó lehet ott,mert az RTL reggeliben mindig magasztalják a helyet!
Jobbulást!Vagy már elkéstem vele?Kép

Szilvi

Gondolhatod,hogy én milyen hangon beszéltem azokkal a marhákkalKép!!!De erőszakkal nem vihettem őket a vízbe,pedig szívem szeritn a fülüknél fogva ráncigáltam volna őket be!!!Nekem az esett nagyon rosszul,hogy akik hallották,rá se hederítettek.Igaz,ha jól emlékszem,kisgyerekes nem volt ott.kár,hogy ti nem voltatok ott,mert ketten biztos elintéztük volna.!Kép
Csongrádi már akkor sem volt rutintalan,csak gondolom nem érdekelte a dolog.De meg is kapta érte a beosztását anyukámtól.Mivel nem volt érdekelt a dolgoban,nem fogalakozott vele.Végül is most is ezt csinálják,nem?

Na,megyek,mert altatás vár rám..Kép

Anyapoc

anyapoc

Sziasztok!

Úgy látom,mindenki nagyon elfoglaltKép
Nálunk áll a bál,mert a felettünk levő szomszéd éppen ma kezdett vmi átalakítást,úgyhogy gyorsan le is mentünk anyuákhoz,mielőtt felhúzom magam.De állítomn,hogy csak a mi lépcsőházunk ilyen!!!!KépItt vki mindig kopácsol,fúr-farag,stb..Na de már biztos írtam néhányszor.

Bulcsúnak most jön az 5. foga, a felső két metsző már kint kukucskál és mots jön a jobb oldali mellett a következő.Kicsit gyagya is tőle,de nem vészes.Soha nem tudom,hogy emiatt olyan-e vagy csak a meleg,vagy a fény..Kép
Viszont már mindenhol feláll,sőt,kicsit lépeget is.És annyira meg van elégedve magával,hogy elengedi a kapaszkodó és esik egy nagyotKépIlyenkor üvöltés következik,de aztán csinálja újra.Az autót és a labdát már megkeresi,ha kérem.Nem is gondoltam volna,hogy így megérti már.Kép

Kati

Jó kis túra volt az a 3 óraKépÉn biztos megőrültem volna.
A belépő árát meg visszakértem volna,ha nem nyújtották érte azt,amit az ár magában foglalt.Mert olyanért nem kérhet pénzt,amit nem tudnak biztosítani,nem?Egyébként jó lehet ott,mert az RTL reggeliben mindig magasztalják a helyet!
Jobbulást!Vagy már elkéstem vele?Kép

Szilvi

Gondolhatod,hogy én milyen hangon beszéltem azokkal a marhákkalKép!!!De erőszakkal nem vihettem őket a vízbe,pedig szívem szeritn a fülüknél fogva ráncigáltam volna őket be!!!Nekem az esett nagyon rosszul,hogy akik hallották,rá se hederítettek.Igaz,ha jól emlékszem,kisgyerekes nem volt ott.kár,hogy ti nem voltatok ott,mert ketten biztos elintéztük volna.!Kép
Csongrádi már akkor sem volt rutintalan,csak gondolom nem érdekelte a dolog.De meg is kapta érte a beosztását anyukámtól.Mivel nem volt érdekelt a dolgoban,nem fogalakozott vele.Végül is most is ezt csinálják,nem?

Na,megyek,mert altatás vár rám..Kép

Anyapoc

anyapoc

Bocs,hogy kétszer van,de közben a fiam lerántotta a telefont,az kikapcsolt stb...KépÉs nem tudtam,hogy elküldte-e.Kép

anyapoc

Sziasztok lányok!

Itt vagyok én is! Nem vesztem el, olvastalak is Titeket, csak sosem jutottam odáig,hogy irjak.

Kiolvastam a PET könyvet. Nekem tetszett, és legszivesebben a tanfolyamra is elmennék, mert más egy könyv és más az, ha 8 héten keresztül előadás, helyzetgyakorlatok formájában "tanulod" a dolgokat.
Szerintem elég sok jó ötlet van benne, ami elgondolkoztató és igyekszem ezeket a módszereket vagy egy részüket bevetni a mindennapokban.
SEnkit nem akarok ezzel untatni, csak igértem,ha a végére jutok irok vmi összegzést. Szóval nekem bejött és tetszett sok-sok minden benne.
Röviden ennyi, bővebben is irhatok , ha vkit érdekel a dolog.

Mi jól vagyunk, Gerikének már szünet van a bölcsibe. Most apával és mamával van otthon felváltva én még dolgozom. Augusztus elején leszek szabin, akkor megyünk Siófokra nyaralni (remélem jó idő lesz!!)

Anyapoc!
Nemcsak a ti házatok ilyen fúrós-faragós. Elvileg nálunk ki van téve egy szabályzat, hogy mettől meddig lehet kopácsolni de sosem tartják be.
Úgy szeretnék kertes házban lakni:-)
Hétvégén kint voltunk a sógornőméknél és ilyenkor mindig méginkább vágyom a kertes házba, mint egyébként.

Sziasztok: Giti
Giti

Sziasztok

Gtit
Nálatok legalább van szabályzat!Ha nálunk ilyen lenne....Akkor rátörném az ajtót,az biztos,amelyik nem tartja be.Csak az a baj,hogy 60 lakásból megkeresni,hogy éppen melyikben csinálják...Na de most tudom,mert éppen felettünk ugye.De ma itthon maradtunk és a fiam a nagy kopácsolásban olyan jót aludt,hogy csak na!2 és fél órát és meg sem kottyant neki a hangzavar.Igaz,engem sem zavart,pedig hangos volt.Talán ez a nyitja?Kép

Biztos jó a könyv.Arról írhatnál kicsit többet,hogy milyen fejezetekkel foglalkozik.Persze,hogy gyakorlatban érdekesebb és jobb is.Szoktak ilyet szervezni,ugye jól emlékszem?

Megrendeljük nektek a jó időt,jó?Bár marha meleg van és az sem jó.Na jó,ha a strandon vagy egész nap,akkor ok.
Amúgy én is mennék már a kertesbe,de még fel kellene építeni..KépDe egyre jobban vágyom rá.Mindig mondogatjuk,hogy a következő babót már csak nem kell a lépcsőkön cipelni stb..Kép

Egy kis reklám:Végre elkészült az üzletünk honlapja,ha van kedvetek,kukkantsatok be.http://www.bmf-antik.hu

Ja,és Bulcsúról raktam fel új képeket az albumba!
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=71

Jók legyetek!

Anyapoc

anyapoc

Gtit=GitiKépKép

anyapoc

Sziasztok lányok!
Nagyon nem írogatnak a lányok!Kép Bringa, Igika na és Irma eltüntek? Igika lent van Füreden?
Nálunk semmi újság nincsen. Hála az égnek már annyira rendbe jött a lábam, hogy kedden már tudtunk menni usziba. Bence nagyon bírta. Most kedden és csütörtökön is megyünk mert van mit bepótolni. Ti jártok még?
Vasárnap költöztek a barátnőmék új lakásba de még nincs teljesen kész úgyhogy addig itt laknak. A baj csak az hogy ők is este 10 óra körül érnek haza úgyhogy ugyanúgy nem tudok kivel társalogni egész nap.KépKép

Anyapoc: Sajna vannak ilyen kellemes szomszédok!Kép Azt hiszik hogy sajtból van a lakás.
Nálunk is van házirend, de mivel itt rengeteg kisgyerek van megpróbálják betartani.
Kivéve persze a reklámújság szórókat mert azok előszeretettel csengetnek fel vasárnap reggel 7 órakor!Kép Erről jut eszembe, biztosan nagy felfordulás lehetett Veszprémben amiután fejbelőtték azt a postást.
Nagyon aranyosak vagytok!!!!!!!!!!!KépKép Tündériek a képek.
Ki foglalkozik antik bútorokkal?

Giti: Majd néhány gondolatot ossz meg velünk légyszi ebből a könyvből. Mégis mik a főbb témák?
Milyen nevelési elvekben próbálod követni a könyvet? Tényleg írj egy kicsit bővebben róla mert engem nagyon érdekel!

Na legyetek nagyon jók !

Kati
kfk

Sziasztok!

Itt sincs semmi érdekes,legfeljebb néha meleg.De most az is elviselhető.Bulcsú egyre ügyesebben megy az ágy mellett,éppen ma reggel nézegettük.Már mindenféle méltatlankodásnélkül közlekedik így.Csak sajna egyre érdeklődőbb a polcon levő holmik iránt,úgy hogy nagyon oda kell rá figyelni.
És rengeteget eszik!Tegnap vacsira szopi után megevett 3 szelet kenyeret(héj nélkül),hozzá egy szelet sajtot és egy fél paradicsomot.Utána meg egy szelet sárgadinnyét és egy őszibarackot.Normális ez 10 hónaposan?!De biztos az,mert nem enne,ha nem esne jól neki.KépÚgy látszik a fogakkal együtt jön az étvágy is.

Kati

Nem is volt olyan nagy felfordulás a gyilkosság miatt,mint amit vártam.Na jó,az összes kivezető utat lezárták,de ennyi.Egyébként elég durva a dolog.De nagyon jó személyleírást adtak a szemtanuk,hamar meg fogják találni.Én pl. nem is tudtam róla,csak amikor a férjem hazajött délben,ő mondta, hogy a Danubiusban hallotta.Meg a szirénak is,mert a kórházhz közel van a bolt,de az meg mindennapos.

Szerintem a lányok nyaralnak,csak mi vagyunk ilyen otthonülők.KépÉn is csak akkor írok,amikor Bulcsú alszik.Egyébként le sem vehetem róla szinte a szemem.Kép

Antik és egyéb bútorkkal a férjem foglalkozik.Illetve ő csinálja a boltot,az asztalosmunkákat meg a nagynéném és az élettársa.Szóval ilyen családi vállalkozás.De nem csak antikkal fogalakoznak,vannak egyedi bútorok is,amit rendelésre készítenek.Csak azokról nincs fent kép.Kezd beindulni a dolog,úgy tűnik.Itt nem nagyon van ilyen bolt,pedig igény van rá.Tudod,a sok sznob és újgazdag.Na meg tisztelet a kivételnek,mert azért van jónéhány nagyon normális és hozzáértő vásárló is.Csak sajna ez nem olyan,hogy bejön vki és elvisz egy 400ezer Ft-os szekrényt.Meg kell várni a gazdáját.De azért sokan bekukkantanak,ami jó,mert benne vagyunk a köztudatban.Kép

Ti mentek nyaralni vhová?Holnap megyünk íííípestre egy kicsit kiruccanni éppen.De csak kettesben,mert este megyünk.Egy csomagot kell elhoznunk az egyik hajóról,tesóm küldte.És akkor már összekötjük a kellemest a hasznossal.Illetve fordítva.Kicsit nosztlagiázunk.

Usziba már csak "saját felelősségre" megyünk.Úgy döntöttünk,hogy nem fizetünk ennyit tovább,hiszen megtanultuk,amit meg kellett.És akkor megyünk,amikor akarunk,még nyomor sincs.Mienk az egész medence.Na meg most inkább Balcsi,mert azt is imádja a fiam.Kép

Na,megyek,mert lassan ébred,én meg még sehol nem vagyok.

Üdv,Anyappoc

anyapoc

Sziasztok!
Kedves invitálásnak eleget téve az nlcafe-ról jöttem hozzátok. Ott éppen veszprémi kismamákat kutattam, most tudtam meg, hogy Ti itt vagytok.

Én most GYED-en vagyok, kisfiam 10 hónapos. Nagyon szeretek itthon lenni, de mivel jólesne néha a "felnőttek társasága", szívesen beszélgetnék Veletek, főleg hogy a környéken nem nagyon ismerek kismamikat, akikkel az éppen aktuális kérdésekről beszélgetni lehetne.

Egyébként Ti szoktatok találkozni is egymással vagy csak a neten keresztül beszélgettek?

Most megyek, megpróbálom végigolvasni a termést,hogy egy kicsit jobban megismerjelek benneteket.
déenes

a
Névtelen

sziasztok
Mi is megvagyunk ám. Csak jó ideig otthon voltunk, most meg annyi minden volt. De én is elolvastam mindent!
Képzeljétek Hanna tud már lépni 3-4-et magától!Igaz, elég instabil, de olyan édi!
Az éjszakák viszont még mindig húzósak. Igaz, most egyszerre jött négy fogacska, kettő és fél már kint van, még pár nap, s remélem, visszaáll a rend. Még napi 4-5-ször szopizik, + persze éjszaka (na ezt már lehet, hogy nemsoká elhagyjuk. Ja, s megjött a vérvétel eredménye. Eddig majdnem lelkiismeretfurdalásom volt, hogy kitettem szegénykét a vérvétel gyötreleminek, de most látom, hogy igazam lett (sajnos), vérszegény ő is, mint én. Így most ő is kapja a vaspótlást.

Éva!
Üdv itt! Mikor szültél? Itt vp-ben? Milyen volt?

Anyapoc
Jövő héten ráérsz vmelyik nap (kedd után?) Talizhatnánk, vagy strand is lehet. Tök ügyes Bulcsú, hogy ennyit eszik, s ilyen jól rág! Próbáltam adni Hankának sonkát, de nem igazán tudta megenni. Majd ledarálom.

PET
Azt hiszem, hogy itt vp-ben is szerveznek ilyet, ha van igény. Utánanézek, mert jó lenne, én is mennék. Szerintem összejönne egy csapa. Én egyébként elvégeztem a TET-et (tanároknak szóló Gordon tanf) és nagyon tetszett. Felvegyem a kapcsolatot a tanfolyam vezetőjével? Ő biztosan tud segíteni.

Na kezdetnek ennyi.
Üdv,
bringa és hanka
bringa

Sziasztok!

Semmi újdonság nem történt itt nálunk. Minden a megszokott. Játszótér, uszoda. Mostanában még kimozdulni sincs lehetőségünk mert Béci estig dolgozik.

Anyapoc: Bulcsú nagyon ügyes!!KépKép Ha jól esik neki akkor had egyen amennyit csak akar. Bence példáúl ezekben a meleg napokban főtt kaját nem nagyon evett. Minden mást dögivel, csak főttet nem.
Hát jön a rámolós időszaka. Mindent elpakolni amit csak lehet!Kép
Szegény postás meghalt!Kép Tegnap este hallottam a TV-ben. Remélem is hogy hamar elfogják a tettest!!
Nem is gondolnám, hogy ilyen kereslet van az antik bútorokra, de ez nektek csak jó! Tény hogy nem olcsó mulatság és nem veszik úgy mint a cukrot.
Bulcsú imádja a Balcsit? Biztos nagyon szeret pancsikolni!
Mi majd Bélatelepre meg Almádiba megyünk csak nyaralni. Lakást és kocsit akarunk cserélni, úgyhogy kell a pénz. Ti hova mentek?
Csak egy napra jöttök fel Pestre? Vagy már túl is vagytok rajta?

Éva: Üdv körünkben!Kép Jó hogy megtaláltál bennünket. Te is Veszprémi vagy? Én Pesten lakom, de a szüleim Balatonalmádiban élnek és elég sokat járunk le.
Írjál többet magadról, bennünket minden érdekel!Kép
Ismerni inkább csak neten keresztül ismerjük egymást, de pld. Bringa és Anyapoc szoktak találkozni. Én Szilvivel járogatok össze, mert az ő anyukája és az én anyukám barátnők. Innen az ismerettség is.

Bringa: De jó, hogy újra itt vagy!KépKép Milyen volt otthon?
Gratula Hannának nagyon ügyes!!!!

Na most elbúcsúzom, legyetek jók!

Kati
kfk

Sziasztok felsőbalatoniak! Látom, nálatok a fő program a strandok felkutatása. Én meg itt irigykedek, hogy még csak a Balcsi környékére se jutunk el... Ki tudja, mikor lesz újra ilyen jó kis meleg nyár, mi meg itt poshadunk. Mi általában pestiek vagyunk, de most Bécsben élünk még egy évig, amíg a férjem megbízatása tart. Kocsi nélkül így csak elég nehezen tudnánk eljutni a Balatonra, többszöri átszállással, gyakorlatilag lehetetlen. A kocsinkat viszont sajnos Húsvétkor összetörtem...Kép A biztosító meg ül a pénzén, egyelőre nem akar fizetni, holott minden sima szerintem. Itt a nyár, kocsi nélkül nyaralni sem tudunk, hát most várunk a jószerencsére. Egyébként ha már a strandoknál tartunk, menjetek el Akaliba, szerintem ott egész jó a strand, és nem is olyan drága - legalábbis tavaly még nem volt az.
Különben nekünk öt gyerekünk van, mind fiúk, fél évestől 12 és fél évesig. Akaliban a présházunk állandó félkészületben, víz nincs, ezért fürdőszoba sincs, de nagyon szeretjük. Kép Van szőlőnk is, de nagyon gyatra, beteg és öreg már, ki szeretnénk vágatni ősszel, hogy feljavítsuk a földet és majd egyszer újat telepítsünk. Általában az egész nyarat ott töltjük.
Nem tudjátok, van-e Veszprémben Dévény Anna féle mozgásterápiás csoport? Ha meg tudnátok nézni, és hogy mi az elérhetőségük..! Előre is köszi! Bár nem tudom, eljutunk-e az idén, de azért még nagyon bízom benne! Amint látom, mindőtöknek kicsi gyereke van. Vagy van valakinek nagyobbacska is?
Na jó, ennyi elég lesz egyszerre, sziasztok!
kíváncsi

Sziasztok!

De beindultatok,lányok!Egyik nap még itt kesergekKép,hogy sehol senki(Katit kivéve,vele tartjuk a frontot!),aztán meg egy csomó levél!

Bulcsúnak immár 5 foga vagyon,a 6. várat magára.És olyan édi,hogy a felső kettő még távol van egymástól.Persze már az első baleset is megvolt belőle.A kádban fel akart állni,de visszacsúszott és térdre esett.Iszonyatos üvöltésben tört ki.Meg is lepődtem,mert nem gondoltam,hogy ennyire fájt,ahogy a térére esett.Aztán persze kiderült,hogy nem is ott volt a baj,hanem a fogacskák felsértették az ínyét és vérzett is egy kicsit.Kép
A felállás már mindenhol megy,kapaszkodó sem kell,csak támaszték.És persze még mindig vagánykodik és egyedül akar állni,de nem megy.Kép
És felfedezte a számítógépet...KépEgy-egy óvatlan pillanatban odalopózik és bekapcsolja.Ha meg elviszem onnan,akkor bömböl.KépElőször a szekrényajtót szúrta ki,de felfedezte,hogy mögötte van a szgép és az milyen tuti dolog.KépNa meg ha megnyomkod rajta ezt-azt,akkor zúg,világít stb...Kép

ÉvaKép

Üdv itt,örülünk neked,hogy végre gyarapodtunk ismét egy taggalKépTényleg,hol is laksz?
Bulcsú is 10 hónapos.KépHogy hívják a kisfiadat?

Bringa
Hanna nagyon ügyi!KépÉdes lehet,ahogy lépeget!Lassan nem lesz szükségetek a babakocsira.Tényleg jó,hogy kiderült a vérszegénység.Azt sem tudtam,hogy te is az vagy.Egyébként miből gondoltál erre?Mármint hogy ez lehet a baja?Nagyon megviselte a vérvétel?
A fogacskákhoz is gratulálok,majd egyre ügyibb lesz ám a sonkával.Bár Bulcsú elég hamar megtanulta,hogyan tudja a nyelvével ezeket a dolgokat "megrágni".A banánt már nem is eszi meg,ha összetöröm,csak símán harapja.Meg minden mást végül is.Kicsi darabokkal kezdtük mindenből,aztán ahogy ügyesedett,egyre nagyobbakkal folytattuk.
Talizhatunk,mi itthon vagyunkés úgy néz ki,hogy nem is nagyon megyünk messzire a nyáron.KépvagyKép
Sms-n megbeszéljük.hogyan szoktatok strandra menni?Egész napra,vagy alvás után?Tényleg,Hanka mennyit alszik nap közben?Egyszer,vagy kétszer?

Kati

Én is remélem,hogy elfogják a tettest.Olvastam a Naplóban róla.A kisfia még nem is tudta,hogy meghalt,csak hogy meglőtték.Vidéken volt rokonoknál.4 éve volt postás,és csak helyettesített.Azt nem tudom,mit érzethet az,akit éppen akkor helyettesített.
Azon viszont nagyon kiakadtam,hogy az újságba írtak olyan sms-t(van ilyen rovat),hogy biztos nagyon szar anyagi helyzetben volt az ember,ha erre kényszerült.Persze!A fegyver meg a töltények sem két fillér!Az ilyen miért nem gondolkodik,mielőtt hülyeségeket ír?!!!Kép

Ha jobban belegondolsz,nem olyan drága ám az antik.Na jó,nem mindegy,hol veszed.Szoktuk nézni a neten,hogy milyen őrült árakat kérnek,de az nem is normális.És azért az sem mindegy,hogy ezért az árért mit kapsz.Mert ezek mind fából vannak,nem spórolták ki az anyagot.Nem bútorlap,vagy farostlemez.Legnagyobb átverés pl az Ikea(bocs,ha vki szeretiKép)Stílusa van,időtálló,nem esik szét stb..Mindettől függetlenül nem tudnék olyan alkásban lakni,ami ezekkel van berendezve.
Voltunk Pesten,végigjártuk a helyeket,ahol gyakran megfordultunk,volt kis nosztalgia.De hát nem szívesen laknék ott.Szörnyű volt,ahogy mentünk az utcán,az embereknek nem volt igényük arra,hogy arrébb menjenek.Nem érdekelte őket,hogy 1 mm-rel mennek el mellettem,vagy ha én nem emgyek arrébb,akkor nekem jönnek.De azt hiszem,ez a anygvárosi lét átka.eltűnnek bizonyos dolgok,mint az intim szféra.Kép
Balcsit imádjuk,nem is megyünk máshová.Na meg szintén anyagi megfontolásból,mert építkezni akarunk.Meg az üzlet is most van felfutóban és nem nagyon akar a párom bezárni hoszzú időre.KépKép
Nektek meg jó kiruccanás lesz így is,mert Pestről akárhova mész el,csak jó lehet.De azért imádom azt a várost.Sok helyen voltam már és állíthatom, a legszebb főváros,amit eddig láttam.És a legszebb város is.Főleg hajóról.

Kíváncsi

KépGratulálok népes családodhoz!Nem érzed magad kicsit egyedül?KépNem akarnál egy leányzót magad mellé?Nekem is van egy nagyobb gyerekemKépKépCsak elvett feleségül.Na nem vérfertőzés,de a kedvenc férjem sokszor olyan,mint egy nagy gyerekKép
Csak ne irigykedj!!!Bécs szuper város,sokat voltam ott.Ugyanis a párom hajózott és egy nyarat kint voltam vele.És ahogy lejárt a munkaideje,BÉcsben azonnal mentünk ki.Na jó,nem csak jó élményem van,mert a Praterben egy nagyot hánytam.Mert az én drágám kierőszakolta,hogy üljek fel vele mindenféle forgó-pörgő izére..Kép
Mit csinál kint a férjed?Albérletben laktok,vagy a munkahelye biztosítja a lakást?Tényleg,te főállású anya vagy?
Amúgy nem olyan nehéz ám ide eljutni.A Gyesevvel jöhetsz Győrig,onnan meg busszal egyenesen a Balcsi-partig,vagy vonattal Vp-be.És ez csak 1 átszállás.Ráadásul a két pályaudvar egymás mellett van Győrben.Kép

Na,eldugulok,mert nem győztök olvasni!

Pusszantás

Anyapoc és Bulcsú

anyapoc

Sziasztok Lányok!

Múlt héten irtam, de valami hiba miatt nem fogadta a gép az irásomat és már nem volt időm újra begépelni !

Hétvégén Velencére akartunk menni, de végül elmaradt és kirándultunk egyet. frdeni akartunk, de végülis nem volt az az igazán kánikula és úgy döntöttünk inkább kihagyjuk. Valahogy mindig hétközben van nagyon meleg és hétvégére, mikor szabad vagyok és mehetnénk mindenfelé, akkora már nincs is olyan jó idő.-((
Remélem a nyaraláskor viszont ezer ágra fog sütni a nap. Már el is terveztük, hogy nemcsak pancsikázás lesz, hanem elmegyünk kirándulgatni is. Pl: Tihanyba. Ha tudtok jó helyeket ott a környéken, aholvá érdemes, akkor irjátok meg. (köszi)

Én is nagyon gondolkodom egy PET tanfolyamon a könyv elolvasása után. Igazából bár fejezetekre van bontva, mégis az egész egy nagy egységet alkot és egyikből következik a másik dolog.
A nagyon lényege az, hogy a gyerkőcöt teljes mértékben mindenben partnernek kell tekinteni, meg kell beszélni vele mindent és nem a saját akaratunkat ráerőltetni. Elmagyarázza a könyv a különböző fázisokat (pl: az értő figyelmet, tehát hogy hogyan kell úgy meghallgatni a gyereet, hogy ő elmondja amit gondol, érez, anélkül, hogy mi bármiben befolyásolnánk) Fontos, hogy ő találja meg a megoldásokat és ne mi kináljunk alternativákat stb. Jó dolgok ezek.
A múltkor pl. kicsi fiam a ventillátort kapcsolgatta én meg a TV-ben akartam megnézni egy riportot. De állandóan zúgott-búgott a ventillátor és szóltam neki, hogy "Engem zavar, ha kapcsolgatod, mert szeretnék egy riportot megnézni, ami érdekel" (a könyv azt irja, hogy sosem tiltani kell, hanem megkérni és megmagyarázni, hogy miért kérjük) Erre ő azt felelte: nekem melegem van és azért kapcsolom be.
Akkor megkértem tegye kis fokozatra,hogy én is halljam a TV-t. Szóval lehet, hogy elég zagyván irtam le a példát, de a lényeg, hogy kompromisszumra tudtunk jutni, meghallgattuk egymás igényeit és nem volt semmi tiltás sem.
Ezeket a dolgokat magyarázza le részletesen a könyv. Szerintem nagyon jó, úgyhogy tudom ajánlani mindenkinek akit érdekel, bár egy tanfolyam biztosan jobb, mint a könyv, de alapnak ez is jó.

A héten igyekszem feltenni egy fotót az én Gergőmről. A többiek manócskáiről is szivesen látnék fotót.

Egyelőre ennyi! Sziasztok: Giti
Giti

Sziasztok lányok!Kép

Nálunk minden változatlan. Nagy zuhé volt tegnap, a játszótér egy hatalmas víztócsa. Azt hittem legalább 2 napig nem tudunk oda lemenni, de szerencsére tévedtem és már szinte semmi nem látszik a tegnapi esőből.
Vasárnap kimegyünk Budaőrsre a repülőnapra. Már nagyon várom, Bence biztosan nagyon jól fogja magát érezni. Már most is meg van őrűlve ha a TV-ben vagy az égen lát egy repcsit.

Anyapoc: Gratula Bulcsúnak!KépKép Szerintem nagyon meg is ijedhetett amikor elesett a kádban.
Lényeg az, hogy nem lett semmi baja.
Sajnálom azt a postást!KépKép Na meg a családjátKép
Akármennyire szarban van egy ember, akkor sincs joga kioltani egy másik ember életét.
Most meg látom a TV-ben, hogy óvadékkal kiszabadulhatnak az elítéltek. Veszprémben már ketten igénybe is vették. Na ez lesz még jó!
Nekem sem az esetem az antik bútor. Nagyon szépnek tartom, de én is a modern bútorok között érzem jól magam. Szerintem ahhoz az egész lakásnak ilyen jellegűnek kell lennie.
Sajnos itt Pesten ilyenek az emberek!Kép Amíg nem szoktam még meg ezt a közömbösséget amit az emberek egymás iránt tanusítanak, addig nagyon sokat mérgelődtem rajtuk. Közömbösek és közönségesek bírnak lenni. Szerencsére abban a házban ahol lakunk 99%-ban vidéken felnőtt emberek laknak. Mindenki közvetlen és törődnek egymással. (Kivétel a szomszédunk!Kép)
Mi is el akarjuk adni a lakásunkat mert le kell cserélni egy nagyobbra ha szeretnénk még egy gyereket. Reméljük összejön.

Kiváncsi: Nagyon aranyosak a gyerekeid!Kép Akartatok ilyen nagy családot? Milyen ott kint élni? A férjed mivel foglalkozik?
Nekem szeptemberben lesz 2 éves a fiam Bence.
Mégegyszer üdv itt és írjál magatokról minnél többet!

Gitike: Biztosan nagyon klassz idő lesz a szabid alatt.
Milyen volt a kirándulás?
Tihanyhoz nem messze van az a jó kis strand amit itt a lányok nagyon dícsértek. Biztosan leírják majd. Tihanyhoz nincs messze Balatonfüred. Az is nagyon szép hely. Majd ha valami eszembe ötlik majd megírom.

Hát most többet nem írok, mert ebédidő van és Bence éhes már!

Sziasztok: Kati
kfk

Sziasztok!

Hihetetlen,hogy ezek a manócskák hogyan fejlődnek napról napra!!!!
Bulcsú is egyik nap még csak a lámpát,az autót,labdát "mutatja" meg,másnap már anyát,apát,brumit,cinit...Nem győzőm követni.Kiderül,hogy többet tud,mint gondolnám.KépDe hát ez nyilván így van.Kép

Giti

Jó a módszer,jól hangzik és szerintem inkább célravezető,mint az üvöltözés,értelmetlen tiltás.Csak türelem kell hozzá.De ha a gyerek megszokja,hogy így mennek a dolgok,akkor előbb fog rá reagálni,nem?
Nyaraláshoz:amit Kati írt,az a sajkodi strand,Tihany mellett van.Elég szimpi,bármost nem tudom,hogy is néz ki.Tavaly nagyon jó volt pocakosan.Tihanyban vannak nagyon jó túraútvonalak,csak kicsit meredekek,amik a heygremennek fel.Vizsont a kilátás csodálatos.Biztos tudtok ott térképet venni,vagy kis prospektust,amin rajta van.A Balatonfelvidéki Nemzeti Perk prospektusát keressétek,azon tuti rajta van.
Nem tudom,mennyire akartok elmenni a környékről,de ha lesz egy nem túl meleg nap,akkor érdemes körülnézni a Tapolcai medencében,mert gyönyörű helyek vannak.Vannak a Badacsonyról kis prospektusfüzetek,abban teljes túraútvonalak(nem csak hegyen,hanem mindenféle látnivalóval).
Ha igazán szép látképét akarjátok látni a Balcsinak,akkor a révfülöpi kilátóba menjetek fel,őrület!!!!Elég húzós az út odáig(legalábbis pocakosan az voltKép),de annyira gyönyörű,hogy el sem lehet mondani!De tizsta időben érdemes menni,hogy mindent lássatok.
Érdemes felmenni a Hegyestűre,ha jól emléksezm Kővágóörs felett van.Onnan is szuper a kilátás ésnagyon jó tárlat van hozzá a Nemzeti Prkról és a Hegyestű kialakulásáról.
Ha messzebbre is terveztek,akkor a Kis-Balatont is nézzétek meg feltétlenül,mert csodálatos az állatvilága.Viszont oda vezetővel lehet bemenni,érdemes érdeklődni előtte.De ha jól tudom,egy részét lehet magáánban is látogatni.Meglehet nézni a bivalyokat is.
Meg van egy csomó minden.Ha gondolod,emilben szíevsen leírom,amit tudok és tudtok választani.Még túraútvonalakat is,ha nem kaptok prospektust.
Az én fiamról láthatsz képet az albumában itt:http://www.babanet.hu/album/main.php.album=71
De a profilomban is van róla.Meg szerintem a többieknek is van a babójukról!

Kati

Igen,elég nagy felháborodást keltett az óvadék ügy,de szerintem nem mindenki szabadulhat így.Amennyire homályos emlékeim megbízhatóak és az amcsi filmekre lehet támaszkodni,én úgy gondolom,hogy nem minden esetben állapítanak meg óvadékot.Közveszélyes embereknél biztos nem,mert az azért durva.Meg fogom kérdezni az ügyész ismerősömet,mit tud róla,bár éppen gyesen van,de biztos tudja,mert a férje ügyvéd.Kép
Igen,az antik bútorokkal nekem is ez a gondom.De kénytelen leszek kompromisszumot kötni,mert a férjem egyre jobban rajongértük,így egy-egy darabbal ki kell majd békülnöm az új házban(ha eljutunk odáig)Kép.De talán egy-egy darab nem zavar.Vizsont az olyan hangulatot nem tudom elviselni,amit egy antikokkal berendezettlakás áraszt.Annyira "öreges",hogy nem jön be.Kép
Szóval Pest ilyen,igen.Ezért is nem tudnék ott megszokni.Szeretek odamenni,meg ott lenni,de ott élni...Ide tényleg születni kell,mert különben nagyon megsinyli az ember,ha nem vigyáz.

Na,megyek,mert éhes vagyokKép

Anyapoc

anyapoc

Sziasztok!
Kati, köszönöm Kép. Kicsit zűrös dolog volt az én fiatalkori magánéletem, de annyi bizonyos, hogy már jó régóta arról álmodoztam, hogy nekem majd nem is négy, hanem öt gyerekem lesz. Tudod, abból kiindulva, hogy egy gyerek nem gyerek, két gyerek csak egymást nyúzza, ha három van, egy mindig kimarad, hát legyen négy, de ha már van négy, akkor már inkább... Csak reméltem, hogy kihorgászom az erre a feladatra érett hapsit, ez azonban csak félig-meddig jött be, hogy miért, azt most nem részletezném. Mostanra viszont már úgy néz ki, teljesen összecsiszolódtunk, így, heten, valamennyien. Kép
Hogy milyen itt élni? Mit mondjak? Már lassacskán belerázódom, de még mindig azt mondom: mindenütt jó, de legjobb otthon. Eleinte nagyon utáltam, és szerintem most is csak azért vagyok már ilyen elfogadó, mert már csak egy év KépKép van hátra. A férjem megbízatása négy évre szól, ő itt a Magyar Nagykövetségen sajtóattasé. Egyébként bölcsész végzettsége van, és mint ilyen, mindig azzal foglalkozik, ami éppen a szakmájába vágóan adódik. Ha innen hazamegyünk, maradhatna a Külügyminisztériumban diplomata, és lehet, hogy marad is, ám én (a gyerekekkel) többé nem tartok vele kiküldetésre, ezt tisztáztuk. Így hát lehet, hogy más munka után néz majd.
Benedeket mi is Bencének szólítjuk leggyakrabban! Meg Bebebabának, meg Benyónak, meg Benculának, meg mindenfélénekKép.
kíváncsi

sziasztok
Most Hankaegy picit játszogat, addig tudok írni. Egyre bátrabb a lépegetésben, bár még nem olyan ügyeske, de már magától elindul anagyvilágba. Aztán pár lépés, és totty. Biztos ezért hívják ezt az időszakot totyogásnak Kép
Az antik bútorokkal én sem nagyon rendezném be a lakást. De változik az ember ízlése mindig. Most nálunk is a modernebb favorizált, de a rusztikus is tetszik, modernesítve.

Kíváncsi
Megnéztem a családodat, szépek vagytok nagyon! És hasonlítanak egymásra, főként a nagyobbak. Minden elismerésem, öt gyerek, ráadásul fiúk, s gondolom, a férjeden kívül még segítséged sincs. Írhatnál nekünk, hogyan bonyolítod napjaitokat! Mi is négyet tervezünk, jó lenne tanulni Tőletek! Kép A szüléseidről is írjál! Az mindig olyan izgi!

Kati, Anyapoc
Ez az óvadék dolgo elég kiakasztó. Egyébként, ha nagyon szegény lennyék, v hontalan, biztos elkövetnék vmit, hogy bekerüljek az új börtönbe, olyan összkomfortos.

szép napot!
bringa
bringa

Ja, majd elfelejtettem: immár mi is hatfogúak vagyunk! Kép
bringa
bringa

Sziasztok!

Na, jó látni hogy megnövekedett a forgalmunk!!!KépKépElég siváran telik a hétvégénk. Béci ma egész nap segít költözködni az egyik szomszédnak. Remélem holnap azért többet leszünk együtt. A gyereknek is nagyon hiányoznak a kis meghitt együttlétek Apucival!Kép Nektek hogy telnek a napjaitok?

Anyapoc: Egyre ügyesebb lesz Bulcsú!KépKép

Kiváncsi: Végül is igazad van a gyerekek számát illetően!Kép Maximum én 3 gyereket képzelek el, de koromból következően úgy néz ki, hogy csak kettő lesz. Itt láthatsz Bencémről képeket.
http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=1753
Szerintem nagyon nehéz erre a "feladatra" a megfelelő egyént megtalálni. Úgyhogy ha félig-meddig is de sikeredett.
A gyerekek szempontjából biztos nagyon jó hogy már ennyi ideje kint éltek. A nyelvet gondolom már elsajátították. Magyar suliba járnak? Ott kint azért vannak magyar családok akikkel tudjátok tartani a kapcsolatot?
Egyébként itt Pesten laktok? Na már megint mennyi mindent kérdezek!Kép 1999-ben én is kint dolgoztam Ausztriában. 2 évet kint voltam mint szobalány. Linztől nem messze. Az első év még csak-csak elment valahogy, de a második már nagyon nyögve nyelősen.
Aranyos becézéseket használtok!Kép Mi még szoktuk hívni Benyusnak, Beninek is.

Bringa: Hannának is gratula!!!KépKép
Összkomfortos bőrtön!KépKépKép A Fókuszban láttam egyszer, hogy nem bírják rávenni a hajléktalanokat hogy menhelyen aludjanak inkább ha lehet maradnának a szabad ég alatt. Úgyhogy szerintem a börtönnel se tudnád őket lekenyerezni!KépKép Pedig télen amikor -20 fok van én egy percig sem gondolkodnék rajta.

Na most már befejezem a mondókámat, legyetek nagyon jók!!!!!!!

Kati
kfk

Sziasztok!

Nálunk nincs nagy unalom,mindig kitalálok vmit,hogy ne unatkozzunk.Persze ez többnyre engem szórakoztat,de Bulcsú meg imád nézelődni,így minden OK.Most voltunk a Skálában vásárolni,mert nagy leárazás-kiárusítás van(Bringa,jártál már arra,nagyon olcsó minde ruha,játék stb,hátha találsz vmit Hannának),de azt nem csípte nagyon.Igaz,meleg is volt,meg engem villanyozott fel inkább,hogy lehetett vadászni kincsekre.Kép
Ezért azzal szórakoztatta magát,ha éppen nem nyügizett,hogy felállt a babakocsiban.Én meg fél kézzel fogtam,másikkal turiztam,harmadikkal fogtam a meglevő cuccokat..Kép
Holnap Pécsremegyünk,mert Apának hirtelen ott akadt dolga sé elkísérjük,hogy többet lehessünk együtt.Meg akkor egy jót csavargunk is,ha már világjáróba megyünk át...KépEgyébként itt elég sok a nyári program,van mit csinálni,csak meg kell találni.

Kíváncsi

Én is szívesen olvasnék a szüléseidről,mert tapasztalatod ezek szerint van bővenKép.És az tényleg izgi,bár mi itt már kiveséztük rendesen.De legalább mindenki kicsit újra élheti a sajátját is..Kép
Mi 3 babát szeretnénk legalább,bár először csak 2 volt betervezve.De a pocakosság idején annyira rákaptunk az ízére,hogy 3-ig meg sem állunk.

Bringa

Na igen,sokan szidják a börtönt,de az únió az únió.Nem bújhatunk ki.A bezártság meg akkor is bezártság,akármilyen arany az a kalicka,nem?KépBár én egyes esetekben azért még mindig visszatérnék a középkorhoz..
De asszem ezekben azért nem a nagyon súlyos köztörvényesek fognak ülni,azok mennek Baracskára vagy Szegedre,esetleg Sopronba.És ha meg azt vesszük,hogy mondjuk egy sikesztó,vagy "gondatlanságból" elkövetett vki is börtönt kap,akkor az miért ne kerüljön kicsit "jobb" helyre?Kép

Kati

Prüóbáltam a profilodban keresni,hogy mennyi az a nagy kor(mert vissza nem akartam keresgélni a topikban),amiért ne lehtne 3 baba.De csak egy édi nagyfiút találtam!Tündéri Bence!KépSzóval?Miért nem fér bele?És mi van,ha ikrek lesznek?!Kép

Anyapoc

anyapoc

sziasztok
Hanna mintha visszafelé fejlődne a menésben Kép Nem nagyon akar annál a pár lépésnél többet egyelőre. Persze nem baj, nem is erőltetem. Egykezes vezetéssel már viszont olyan szépen szalad Kép

Anyapoc
Azért néha írhatnál egy-két pogi ötletet, mert én is mindig keresem, de nem mindig találok Kép Most jó lesz, az utcazene fesztivál, az biztos nagyon tetszik majd Hankának. Szerintem egész héten a városban leszünk Kép Nemtalizunk vmikor?
Na akkor szeptembertől visszamész tanítani, már tuti? És a párod kimegy végül vagy nem? Remélem, nem Kép Most akkor csak beindul itthon az üzlet!

Kati
Nekünk is hiányoznak az együtt töltött napok Apával. De mit tegyünk, ha egyszer így hozta a sors? Most még egy évre aláírták a szerződést... Ami persze azért jó, mert így nagyobb anyagi gondunk nincsen (azért eleresztve sem vagyunk, nincs szuper kocsink, lakásban élünk, stb.) csak éppen most elég ez.
Azért már jó lenne, ha többet itt lehetne velünk.

na pussz,
bringa
bringa

Sziasztok Lányok!
Köszi az üdvözlő szavakat!

Bringa
Tavaly augusztusban szültem itt Vp-ben, vagyis császároztak, mert olyan keskeny a medencém, hogy téraránytalanság miatt nem tudott beilleszkedni a kisfiam feje. Mindegy, mert 5 évet vártunk Rá, úgyhogy annak örültem, hogy megszületett. Epidurális érzéstelenítésben csinálták a műtétet, és igazából nincsen rossz élményem róla, az első felkelést leszámítva. Az iszonyú volt.

Kati
Veszprémi vagyok, itt is születtem, úgyhogy tősgyökeresnek számítok.

Anyapoc
Andrásnak hívják a kisfiamat. Persze mindenhogy szólítjuk, a nevét hallja a legritkábban.

Most egy hétig nem jutottam géphez, úgyhogy nem tudtam Rólatok olvasgatni, de igyekszem bepótolni.
Kisfiam is egyre mozgékonyabb, állandóan a sarkában kell lenni, de megpróbálok sűrűbben jönni közétek.

Mégegyszer köszi a kedves fogadtatást!
Sziasztok!
Éva

B
déenes

Éva
Hányadikán született Andris? Mert Hanna 22-én, Bulcsú pedig 24-én Kép
bringa
bringa

Sziazstok LÁnyok!

megnézegettem a fotókat a manócskákról(Anyapoc és Katiét), hát nagyon aranyosak. Az én Gergőm fotója egy kicsit késik, nehézkes a szkennelés, vagyis nem jutottam még oda. Mivel nem vagyok regisztrálva (még nem csináltam végig a macerát itt) igy nem tudom hova tegyem a fotót. Lehet,hogy itt zavaró lenne, hogy mikor beléptek tölti mindig le?!

Éva!
Engem is téraránytalanság miatt ill. azért,mert nem illeszkedett be a feje császároztak. Epibe volt nekem is,igy fent lehettem és hallhattam őt felsirni, meg rögtön láthattam is. Viszont az első felkelés tényleg nem volt egy leányálom, meg az első "tesék sétálgatni,mert az ilyenkor jót tesz" sem igazán volt kellemes.
Az én fiam már 3,5 éves és néha nagyon vágyom rá,hogy legyen egy testvérkéje. Három gyermekben gondolkozunk mi is.. Most jó lenne egy hugica!:-)) (nem tanultam még meg mosolygós fejecskét csinálni)

A pesti élet. Én ugyan itt születtem,de gyerekkoromban sokat voltam vidéken,amikor csak lehetett a nagyszüleimnél.Hát ég és föld a nagyváros és vidék. Itt tényleg olyan érdektelenek és közömbösek az emberek és unottak. mi nagyon vágyunk családi házba, valahol Pest környékén (a munka miatt nem akarunk túl messzire menni).

Anyapoc!
Köszi szépen a tippeket. szeretnénk sokat fürcsizni a Balatonba, de emellett szeretnénk jönni-menni, olyan progikat csinálni,amiket a törpe élvez. Ő például imád kirándulni, hegyet mászni és ehhez hasonló. Majd el akarjuk vinni hajókázni és ilyesmi aranyos kis programokat szeretnénk neki.

Sziasztok: Giti
Giti

Sziasztok!Kép

Ma is voltunk usziban. Jött egy fényképész és csinált víz alatti képeket. Igaz csak kettő sikerült, mert el kezdett Bence nagyon sírni. Egy nagydarab, szakállas figura volt. Úszószemüvegben műanyag dobozos fényképezőgéppel és ez az össz látvány nagyon felkavarhatta Őt!KépKép Jövő héten lesznek kész a képek, majd teszek fel ide.

Anyapoc: Hát az biztos hogy élmény velük vásárolni!KépKép Tegnap lementünk valamiért a boltba, de leizzasztott mire végeztünk pedig csak pár tételt vettünk.
Hogy hány éves vagyok? 35 múltam. Az ikrekre van némi esélyem, mert a nagymamám ikergyerkőc volt és még a családban senkinél sincs. Már csak én vagyok, meg két unkaöcsém. A többiek már letudták a gyerek kérdést. Végül is jöhet!Kép
Köszi Bence dícséretét! Tényleg édi!KépKép

Bringa: Ne aggódj Hanna miatt. Bence is elindult és ahogy megmutatta a tudományát kb. 2 hétre el is felejtette. Majd jön minden magától!
Tényleg ez miatt a pénz miatt sokmindent el kell viselni.Az is jó lenne ha itthon lenne, de azért pénzt is keressen. Elkeserítő!Kép

Éva: Én is császárral szültem,(szintén epidurálva) igaz én az miatt hogy nem kapott elég oxigént a köldökzsinóron.
Nagyon szar volt az első felkelés. Egyszer leültem és nem akaródzott többet felállni. Ezért nagyon szerettem a látogatást mert éppen hogy lefeküdtem már kelhettem is fel a következő jövevényhezKépKép

Giti: Köszi a dícséretet!!!KépKép
Tedd a képeidet itt a babaneten a fotóalbumba. Az előtt is regisztáltatni kell magad, de nem egy nagy macera.
Mosolygó fejecskét meg egy kettősponttal és egy zárójellel tudsz csinálni. A szomorú fejet meg szintén kettőspont és egy ellenkező zárójel.

Hát mára ennyit, legyetek nagyon jók!

Kati
kfk

Sziasztok!

Na,nálunk ismét áll a bál.Úgy tűnik,Bulcsúnak megint a foga jön.KépLegalább is a tünetek ugyanazok.Rágja a kezét(megint),folyik a nyála,de valami nagyon!!!De az az érdekes,hogy felül még ki sem jött az egyik(csak 3 van) és most alul motoszkál a szájában,de majd meglátjuk.Kép
Amúgy minden a régi,csak éán mászok néha a falra,annyira nyügi.De sokat "énekel",beszélget és egy csomó mindent megismer már.

Óvadék ügyben viszont kiműveltem magam.Megtudtam az ügyvéd ismerőstől,hogy nálunk milliós nagyságrendre rúg az óvadék.A veszprémi két ügyben egy 3 és egy 4 millió Ft-os összeg volt.Na persze mindkettő elég durva eset.Egyik emberölés kitervelése,másik vmi szexuális dolgo(ennyit tudott az emberem,pontosat nem).Szóval attól nem kell félni,hogy mindenkit kiengednek azonnal,de hát az is igaz,hogy mindig a legaljasabbnak van a legtöbb pénze.Kép
A börtönről meg azt tudtam meg,hogy ide csak előzetesbe hoznak,vagyis nem itt töltik le az idejüket az elítéltek.De az ügyvéd ismerős is azt mondat,hogylehet az akármilyen összkomfort,ha szabadságodban korlátoznak,annál rosszabb nincs.Csak abba kell belegondolni,hogy ha a saját lakásomból nem mehetnék ki,már begolyóznék!KépKép

Éva

Tényleg,mikor született Andris?Most már én is kíváncsi vagyok!!!Kép

Bringa

Talizzunk,de ne úgy,mint a múltkor!Kép
Megyek "dógózni",sőt már a jövő héetn megyek beíratni a délutáni suliba.A párom ha kimegy,csak jövő nyárom,egyenlőre így néz ki.Sajna muszáj lesz,mert bár az üzlet beindult,lakásváltáshoz azért nem elég.Vagyis egyszerre nincs ennyi pénz belőle.És építkezni akarunk,ahhoz meg kell a lóvé.Én is sajnálom,de inkább most szenvedünk 1-2évet,mint egséz életünkben nyögjük.Nagyon nem akaródzik már itt lakni.Kép

Giti

Nem olyan macera ám a regsiztráció!KépDe igyekezz,mert már kíváncsi vagyok a porontyra ám!Kép
Asszem,jól el fogjátok tölteni azt a pár napot,mert kirándulóhely van bőven,az biztos.Meg érdemes nyitott szemmel járni,annyi mindent szerveznek!Na meg a helyi lapokat olvasni,mert abban mindig vannak jó programok!

Kati

Jó sztori lehetett a fényképezős.Bár gondolom Bence nem élvezte annyira.De nagyon kíváncsi vagyok a képekre!
És még bőven belefér két baba!Ha nagyon szeretnétek akkor miért ne?Ha van hely és nem okoz gondot a felnevelése,én belevágnék a helyedben.Ha első baba lenne,megérteném ,hogy aggódsz,de így hajrá!!!KépKépHa meg ikrek lennének..!Én nagyon szeretnék!De akkor nekünk 4 babánk lenne,mert elgalább 3 terhességet szeretnék végigcsinálni!Annyira jó volt az első!

Na,jó éjszakát,megyek alszom,mert lassan kel a fiam!Kép

Anyapoc

anyapoc

Sziasztok!

Pár napig nem olvaslak titeket, s ez alatt milyen ügyesek lettek babócák!
Kata ma kapta meg a 15 hónapos oltást. Jobban viselte, mint én :-)
Amikor elindult, akkor nála is volt egy időszak, mikor úgy tűnt viszafelé fejlődik. Volt: 'menjünk sétálni, de vigyél':-) Most is előfordul néha, de már inkább csak apánál :-)
Kullancs elleni oltással mennyire vagytok 'jóban' ? Nem ártana, de félek beadatni. Az agyhártya ellenit sem adattam be, mert sok rosszat hallottam róla. A kullancs elleni viszont
nem ártana, mert sokat mászkálunk olyan területen, ahol lehetnek.
Mentek vhova nyaralni? Mi sajna nem. Legalább is még nincs tervben. Tavaly is szinte egyik napról a másikra indultunk el. :-)
Nekem tettszenek a régi bútorok. Igaz, nem hiszem, hogy élnék közöttük, egy-két darabot leszámítva.
Baba: mi is szeretnénk legalább mág 1, de, hogy mikor még talány. Mivel Kata is elég elég nehézkeen lett. Egyenlőre mág nincs lelkierőm még1szer végigcsinálni a tortúrát. Na meg sajna anyagilag mi sem vagyunk eleresztve :-(
Szilvi
fksz

Sziasztok!
Na, most már tényleg nem tarthatom magamban ezt a nagy titkot: szóval augusztus 25-én született a kisfiam.

Giti
Az nekem is nagyon jó élmény volt, hogy hallhattam felsírni a műtétkor és tényleg semmi kellemetlen nem volt, esetleg annyi, hogy kicsit légszomjam volt a varrás közben.
A "tessék sétálgatni" nekem is ismerős. Idősebb nénike volt aki segített először felkelni. Édes volt, mert pont aznap költöztettek ki az őrzőből így a következő történt:
Felültetett, majd látta, hogy lesápadok és azt mondta:
"Na, akkor én megcsinálom az ágyát a másik szobában, addig magácska csak gyakoroljon!"

Háát, volt is mit gyakorolni, mert a kb. 2 lépésre levő székig 5 perc alatt jutottam el, de még a jóleső megkönnyebbülés sem volt, mert leülni is borzalmas volt.
De tényleg úgy van, hogy napról napra jobban ment a dolog, főleg, hogy vártam már, hogy nálam maradhasson a kisfiam, ezért bármit megtettem volna.

Kati
Őszintén megmondom, nekem a látogatás megváltás volt, mert én olyan egy nőszemély vagyok, hogy alig bírtam ki azt a pár napot a kórházban. Legszívesebben már másnap "hazafutottam" volna a picivel.
Persze az állandó felkelés-leülés nem volt jó, de biztos az is segített a gyors regenerálódásban.

Fksz
Nálunk is nehezen lett András baba, 5 évet küzdöttünk érte. Mostanában mi is gondolkodunk kistestvéren, nagyon szeretnénk, de engem is elriaszt a tortúra. Ismerőseinknek az ikrei egyidősek Andrissal, ők is segítséggel lettek, most pedig spontán terhes lett a lány.
Őszintén szólva én is ennek örülnék, mert félek megint belevágni....

Kissé hosszúra sikeredett, megyek.
Sziasztok!
déenes

sziasztok
Éva
Ezek szerint veletek is egyszerre voltunk kórházban, Anyapoc is! Kép Persze veled nem is nagyon talizhattam, mert mi 27-én hazajöttünk, gondolom, 1 napig feküdtél, utána meg már az ember a babájára figyel Kép
Nem lehet könnyű császár után, egyik bnőm mindkét babáját azzal szülte (nagyon szűk a medencéje, pedig 2 óra kitágult mindkétszer!), úgyhogy mesélt sokat. Meghát senkinél nem lehet tudni.

Szilvi
Én be fogom adatni a kullancs ellenit. Szerintem olyan jó, hogy vannak védőoltások. Bár persze ha bármi történne a mellékhatások miatt, biztos nem ezt gondolnám. De én félek a kullancstól, az agyhártyát is beadattam. Hogy döntöttél?

Anyapoc
Jó az utcazene, ugye? Annyi ismerőssel találkoztunk! Bulcsú nagyon édes, teljesen kinéztem Hankának!

na sziasztok
bringa
bringa

Sziasztok!Kép

Képzeljétek tegnap voltunk Tropicáriumban. Nagyon klassz volt!!Kép Igazság szerint állatkertbe akartunk menni, de reggel 10 órakor már nem találtunk parkolóhelyet és 20 méteres sorok álltak a pénztár előtt, így úgy döntöttünk hogy kimegyünk a Campónához.
Nagyon szépek voltak a halak, de volt ott minden más is. Teknősbéka, krokodíl, majom stb.

Anyapoc: Hát nem tudom hogy vállalnék-e harmadik babát? Abban az esetben hogy ha a második iker lesz. Már néha nagyon öregnek érzem magam a feladathoz!Kép Bár az unokanővérem (aki szintén veszprémi) 40 éves volt amikor a 3. babót szülte.

Szilvi: A kullancs elleni védőoltáson még nem gondolkodtam, de az agyhártya elleni védőoltást beadattuk. Eléggé megbízunk a gyerekorvosunkban és Ő javasolta hogy adjuk be.

Éva: Nekem is már nagyon haza akaródzott menni!
Hétközben még csak hamar elment az idő, de hétvégén!

Na most elbúcsúzom, de mindenkinek nagyon jó vasárnapot kívánok:

Kati
kfk

Sziasztok!

Én nagyon jól éreztem magam a kórházban.De úgy látom, eddig én vagyok az egyetlen.KépDe tényleg!Tök jó volt,hogy semmi dolgom,csak a Manóval lenni,tanulgatni,mit kell csinálni vele,gyönyörködni benne,pihenni,beszélgetni stb...Sőt, az egyik legjobb élményem éppen a gátmosás volt minden nap!!!Annyira jól esett,hogy szinte hihetetlen!!!

Kullancs:én sem gondoltam még rá,de Szilvinek igaza van,mert itt nagyon fertőzöttek szegények.A minap szedtem ki egyet a férjemből.Ráadásul két napja a feje is fájt,ugrasztottam is az ügyeletre(alig akart elmenni,nem hitte el,hogy az életével játszikKép).A doki felírta az ampullát(amit ugye testsúlyra mérnek),ami 10ezer!!!Ft lett volna.A szépséghiba az volt,hogy nem volt az ügyletes gyógyszertárban,sőt,az egész városban!!!Ráadásul nem tudtuk,pontosan mikor ment bele,így kétséges volt,hogy van-e értelme az oltásnak.De végül nem lett semmi baj.

Agyhártya.Ezt én is beadatom,mert szerintem jobb félni,mint megijedni.És most,hogy egyre gyakrabban járunk babák közé,aktuális lesz.És sajnos ez nagyon brutális betegség tud lenni.

Bringa

KépApa beleegyezettKépAzt mondta,lehet róla szó...Csak kérdés,hogy a törpék mit is szólnak hozzáKép
Az utcazene szuper volt,annyira hiányzott is a héten,mert megint egy nagy 0 a város,sehol semmi és senki.Vmit akartam neked írni,de elfelejtettem.Majd ha eszembe jut,akkor megírom.Kép

Kati

Jaj!Nem vagy te öreg!!!És simán belefér a 3.Na de én nem erőltetem ám!KépCsak annyira jó ez az egész,hogyén szeretném minél többször átélni.
Egyébként a párom nagybátyjának felesége 40 volt az elsőnél és most jön a második.KépSzóval..Kép
A Tropicarium meg szuper.Mi a kölniben voltunk egyszer,lenyűgöző volt!!!

Szilvi

Kell egy nagy levegőt venni,aztán jöhet a következő!!!Kép

Éva

Tényleg egyszerre voltunk bent,mi ráadásul 30-áig.Én a 39-es szobában voltam,te gondolom vmelyik 2 ágyasban,nem?Tegyél fel képet magatokról,hogy azonosítani tudjunk!!!KépKépKép

Na sziasztok,megyek weblapot szerkeszteni!

Anyapoc

anyapoc

Sziasztok Lányok!

Itt vagyok, olvasgattalak ugyan Titeket, de nem tudtam irni. Képügyben még mindig ott tartok, hogy nem tudtam beszkenneltetni, de igérem felteszek egy képet már a manócskámról.

Hogy telt a hétvége?
Nekünk nagyon jó volt. Végre kellőképpen meleg volt (mert általában mindig hétvégére lett olyan az idő, hogy nem vágtunk neki a Balcsinak ) igy lementünk a Velencei tóra fürcsizni. A kisfiam nagyon-nagyon élvezte, alig lehetett kivonszolni a vizből, hogy egyen egy kicsit, meg hogy pihenjünk egy kicsit stb.

Nemsokára indulunk a Balcsira nyaralni (aug. elején) remélem ugyanilyen meleg lesz és kánikula, mert csak akkor megyünk, ha jó idő lesz.

Az agyhártya gyulladás elleni védőoltást én is beadattam a fiamnak,nekem akkor azt mondták, hogy 3 vagy 5 év (most hirtelen megkavarodtam) védettséget ad. Úgyhogy még mindenképp védi, akár három akár ötéves intervallumról van szó.
De sajna az agyhártyagyuszinak is több vállfaja van és van olyan tipusa, amire nincs védőoltás.

Kati! Nekem is egy ismerősöm a harmadik gyerekét 43 évesen szülte. Bár azt mondja neki már nincs akkora türelme hozzá, mint a másik kettőnél volt huszonévesen. Lehet,hogy van benne valami, nem tudom. Én is szeretnék pedig egy késői gyereket úgy negyven felé közeledve. Legalábbis igy tervezem. :-)))

Egyelőre ennyi, sziasztok: Giti
Giti

Sziasztok!

Fent van a profilomban egy víz alatti kép Bencéről. Nagyon ari!!!KépKép
Hétvégén mi is lent voltunk Almádiban. Találkoztunk Szilviékkel és rendeztünk egy kis hússütögetést. Pénteken bent voltunk a központban mert Almádi Kultúrális Napok vannak. Megnéztük a Szandit és Auth Csillát. Strandra nem mentünk mert a kutyát kellett kozmetikushoz és oltásra vinni na meg elmentünk bevásárolni Fehérvárra az Auchanba.
Képzeljétek két napja majdhogynem beszél Bence. Igaz csak szavakat mond, de majdnem mindenre válaszol és közli az igényét. Nagyon örülök!KépKép Sokkal kevesebbet kell hogy rászóljak.

Anyapoc: Megint felháborodtam egy kicsit amikor a szombati NAPLÓ-ban olvastam, hogy megint kiengedtek Veszprémben óvadék fejében egy gyilkost. Úgy látszik ezzel nem fogok tudni megbékélni.
A kullanccsal kapcsolatban szerintem is jobb félni mint megijedni.

Giti: Na végre, ti is eljutottatok fürdőzni. Most nagyot tévedtek a meteorológusok!KépKép Keddig esőt jósóltak. A szomorú az, hogy már az aznapi időjárást sem tudják, nem a másnapit.
Mi augusztus 4-én megyünk egy hétre Balatonkenesére a kempingbe. Remélem tényleg nagyon jó idő lesz és kint tudunk lenni a parton egész nap. Na és a vízben!!!!!!
Nem tudom, hogy vállalnék-e 3. gyerkőcöt a korom miatt. Sajnos én is úgy érzem, hogy kevesebb türelmem vanKépKép

Na most már megyek a dolgomra!
Legyetek jók!!!!!!!!!

Kati
kfk

Sziasztok!
Bringa
Mi tényleg nem nagyon találkozhattunk, mert 26-án du. 4-kor kelhettem fel először és 27-én is szinte csak vánszorogni tudtam. Kép

Az agyhártyagy. elleni védőoltást mi is beadattuk. A kullancs elleniről nem sok mindent tudok (mikor lehet beadatni, meddig véd stb), légyszi írjatok róla.

Anyapoc
Én tényleg nagyon pocsékul éreztem magam a kórházban és hogy őszintén fogalmazzak egy kissé magamba fordultam azalatt az idő alatt, úgyhogy nem voltam túl kommunikatív (enyhén szólva).
Ehhez hozzátett még az is, hogy nem lehettem kétágyas szobában, mert pont egyágyas volt csak szabad. Talán 35-ös szoba volt, pont az őrző mellett.
Egyébként hogyan tudok feltenni képet?

Amúgy a digi fényképezővel most haragban vagyunk, ugyanis tegnap volt a kisfiam keresztelője és csináltunk legalább száz szuper képet, de a cf-kártya felmondta a szolgálatot a melegben és az összes kép huss eltűnt.

Sziasztok!
Éva
déenes

Sziasztok!

Mi is voltunk a Balcsin tegnap és szuper volt.Bulcsú már nem fél a repcsis úszógumitól,hanem ráfreküdt az elejére és úgy "gyalogolt" a vízben.Képnagyon édi volt.Persze sokmindenkivel meggyűlt a bajunk,mert hiába mentünk a kisvízbe a part közelébe,sok olyan ember van,aki nem foglalkozik azzal,hogy babával vagyunk.Pl. két csajnak feltétlenül ott kellett labdázni,mert ugye a fiúk csak így látják őket rendesen.És persze a labda nálunk landolt...Kép

Bulcsú kedvencei az autók még mindig.De annyira,hogy már mindkét kezébe vesz egyet-egyet és úgy "rohangál" fel-alá.KépKépÉs persze mindenhol tologatni akarja őket,még a leglehetetlenebb helyeken is.

Újabb dekorációt hajtottam végre a szobáján.A Tescoban vettem habszivacsból betűket és számokat és felragasztgattam a falra.KépTök jó lett.Az ajtóra meg kiírtam vele a nevét.

Bringa

Mész a nagytalira?Illetve mentek?Kép

Kati

Na ja,mindenkit kiengednek,ha van pénze.És persze csak ezeknek van.KépDe sokra nem megy vele.Szerintem.
Mi is megyünk nyaralni 1 hétre anyuékhoz Tobrukba,mert mennek nyaralni és mi vigyázunk a házra..KépKépKép
Gratulálok a nagyfiúnak,nagyon ügyi!Tök jó lehet hallani a hangocskáját!Én már annyira vártam,hogy gagyarásszon Bulcsú,mert imádom a hangját!!!
Nagyon jó a kép!!!!Komolyan!Nekem is kell ilyen!!!

Giti

Jó nyaralást,majd megrendeljük a jó időt,jó?Kép

Éva

A császárosokat majdnem mindig egyágyasba teszik.Gondolom pont azért,hogy rákényszerítsék őket a mozgásra.Nem aznap volt olyan sok császáros mami?Egyik nap vagy 6-7 volt,azt tudom.
Két egyágyas szoba van?Mert akkor a másikban az egyik ismerősöm volt,aki itt lakik a lakótelepen.De ezek szerint kettő volt.
Ez egyébként normális szerintem,hogy vki így érez,vki meg úgy.Soktól hallottam már,hogy alig várta,hogy hazamehessen a babával és majdnem megőrült bent.De hát nem vagyunk egyformák.A kullancsoltást szerintem kérdezd meg a gyerekorvostól,ő tudja a legjobban.Az biztos,hogy csak 1 évig jó,ezért a következő idényben újra be kell adatni.Én legalább is még ezt tanultam.Lehet,hogy azóta változott a helyzet.
képfeltöltés:itt oldalt,ha jól emlékszem, a formázás menüben le van írva,hogy kell.Gyakorolni kell,aztán fog az menni.Ha a gépen vannak fényképek,akkor csak azt nézd meg,amit mondtam.De a profilpdba is tudsz feltölteni,ezt is itt találod oldalt: Profil/regisztráció címszó alatt.Sok sikert?várom a képet!!!

Puszi mindenkinek!!!KépKép

Anyapoc

anyapoc

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?