Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hatalmas gratula Juttának!

Becsi úgy emléxem, h te írtad a járássegítőt, tudnál képet föltenni róla? Előre is köszi.
Hajjaj, nekem a járóka csak álom, már le is vittük a pincébe mert esélytelen. :(

Tiop: elképesztő mennyire hasonlítottak picinek. Nagyon édesek.

nekem ilyen volt a hasam két nappal Lili születése előtt:
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Giga, tényleg te vagy az egyetlen pocakos :lol: és hogy mennyire röpül az idő az elképesztő.

na megyek kihasználom azt a kis időt míg alszik Lili.

szép napot

murphyke

Kép
murphyke

Sziasztok!

Először is:
JUTTA ÉS PIROSKA,
DRATULÁLOK NEKTEK A BABÁKHOZ ÉS JÓ EGÉSZSÉGET,SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK

Köszönjük mindenkinek a köszöntést és a válaszokat,így kicsit megkésve is,de sajnos nincs időm írni.
Levi még mindig meg van fázva,de már javulgat.
Tegnap voltunk védőnőnél és majdnem bőgve jöttem haza az idegességtől.
Lemérték Levit és most 9230 gramm volt,két hete pedig 9300 gramm,tehát 7 dekát fogyott,ami miatt majdnem leszedték a védőnők a fejemet. :twisted: :(
Holott szerintem nem jól mérték,mert Levi eléggé mocorgott és volt olyan,amikor a mérleg felment 9380 -ig,ami szerintem a helyes súlya lett volna,de most nem ez a lényeg...
..megkérdezték mit kap enni Levi,mire én közöltem,hogy reggel és este kakaót,vagy tápszert,minden délbe jó tartalmas levest,azon kívűl még 2-3× eszik+még nassol is.
Mondhatnám,hogy egész nap eszik. :D
Minden főtt ételt megeszik.
Erre a védőnők teljeseni kiakadtak,mondták,hogy mit képzelek én magamról,hogy tejet/kakaót adok a gyereknek,levest meg főleg nem szabad,mert ez manapság már nem divat.
Na,erre olyan ideges lettem,mondtam neki,hogy nézzen rám: makk egészséges vagyok,nem voltam beteges és kakaón + levesen ( nem pedig bébiételeken) nőttem föl.Aztán megkérdeztem,hogy hány gyereke van,mire ő,hogy még nincs egy sem.
Erre közöletm vele,hogy majd akkor magyarázzon,ha már van tapasztalata és nem a tankönyv beszél belőle.
Érdekes módon,azt mondták többen is,hogy tejet,tejterméket 9-10 hós kortól lehet adni. Baja nincs tőle Levinek,így csak aztért mert NEM DIVAT A TEJ,LEVES a mai táplálkozásban,nem fogom tőle megvonni.

Amúgy is ,mondtam neki,hogy ha tényleg fogyott is,az azért lehet,mert meg van fázva és most kevesebbet eszik és többet iszik... :twisted: :twisted: :twisted:

Na,jól kimérgelődtem magam.:)

Tök jók ezek a pocakos képek.:)
Nekem sem volt kocka hasam,pedig fiút szültem :)

Giga,
Látom,te is szereted a tetkókat. :D
Én imádom őket,csak a párom nem szereti,így azt mondta,hogy most már elég lesz,több nem kell! :wink:

Kép
mano83

Murphyke, nekünk egy ilyen V-Tech járássegítőnk van. Laura imádja, én kevésbé, mert német nyelven mondja az ABC-t és a számokat. Lehet Angol nyelvűben is kapni.

Kép
Vendég

Ezt nem bírom szó nélkül.

Mano,
hogy Te milyen egy ódivatú anya vagy!!! Kábé mint én. Hogyan is képzelhetjük, hogy levest adunk a gyereknek. :roll: Ráadásul kakaót is... Szerintem majd jól megkapjuk a magunkét a kölköktől, csak nőjenek meg, hogy hogyan tehettük ezt velük... Az ilyen baromi tapasztalt, gyermektelen okoskodóktól nekem is el szokott szállni az agyam! :evil:

Szantre,
szerintem ha nem vészes, lehet, hogy egy újabb lyukasztás eltünteti a megnyúlást. Nekem sajna a bőrömet picit meg is színezte a Betadine, amit fertőtlenítésre használtam, szerintem azért is látszik jobban. Meg egyébként is elég nyamvadt és vékony bőröm van. Szerencsére a csíkjaim nagy részét viszont eltakarja a tetkóm, pont ott jöttek ki a csíkok, ahol a rajz vonalai között rés van, így beleolvadtak a mintába... 8)

Pilla,
mi a Fisher Price-os beszélő kutyát vettük meg Boginak, az legalább magyarul mondókázik meg énekel, bár láttam angolul tudó változatban is, de úgy gondoltam, angolozni pont elég vagyok én a csajnak. Sokszor angolul veszekszem vele, mert úgy vettem észre, abból jobban ért, a magyaron csak vigyorog... :roll: :evil:

Itt a két leányzó:

Kép

Sziasztok!
andibab

Sziasztok!

Juttának nagy gratula a formás kiscsajszihoz! :)

Tegnap Lolo egyértelműen szeparációs szorongott, mert pakoltam át a ruhákat egyik szobából a másikba, és ahányszor csak átmentem, bömbölve sírt. Ahogy odamentem hozzá, abbahagyta... Mindezt háromszor egymás után eljátszottuk. Remélem, csak azért, mert ébredés után volt - azóta nem csinálta, ma meg nagyszülős napja lesz, remélem, nem lesz gond!!!!

Egyébként nem tudom, írtam-e, de tejtermékben nekünk most a Danonino a nyerő, akármennyit meg tud enni belőle! :) Kicsit félve, de már az epreset is kipróbáltam (kis mennyiségben), nem lett gond. Sárgabarackos, banános meg amúgy is nagyon csúszik! :)

Sajna holnaptól 3 napra szalmaözvegy leszek, férjuram elmegy fejtágításra. Szerintem az úszást ki is hagyjuk, a múlt heti tapasztalatok alapján, hiszen Apa nélkül úgysem élvezi annyira Lolo, meg nekem is sokkal bonyolultabb minden, az öltöztetéstől a zuhanyoztatásig...

Majd jövő héten bepótoljuk!!!
Vendég

Védőnők: szerencsére nálunk tapasztaltabb, többgyerekes védőnők vannak (az enyém ugyan fiatal, de van három gyereke) - furcsamód ők sokkal rugalmasabbak, mint a fiatalok, akik csak a tankönyvet szajkózzák. :)
Vendég

Mano, ne foglalkozz azzal, hogy mások mit mondanak. Engem is többször tituláltak rossz anyának, mert tejet és "felnőtt" kaját adok Laurának. Most ez tényleg nem divat. 13 éve meg ez volt a divat... Ki nem sz@rja le, hogy mi a divat?
Andibab, azt az FP kutyust nálunk szülinapra kapja a lány. Egyébként néha Angolul beszélő meséket néz és már lazán mondja akármire is, hogy "disz". Nem is tudom, hogy ennek örüljek, vagy inkább ne...
Vendég

Sziasztok!!!

Hatalmas Gratula Juttának!!!!!!!!!!!!

Pilla, annyira jó az a járássegítő, hol lehet ilyet kapni??????

Én adok a Kristófnak "felnőtt" kaját is meg bébiételt is, nem hiszem hogy ettől bárki "rossz" anya lenne, szerintem mindenki pontosan tudja, hogy mi a jó a gyerekének!!!!!
Mondjuk én nem adok neki tejet és tejtermékeket 1 éves kora előtt, de csak azért, mert a családban előfordult már tejérzékenység, és nem szertnék kockáztatni, meg hát ezek a mai tejek........

Kép
tami2900

Tami, én egy pár hónapja a Modell&Hobby-tól rendeltem (www.modell.hu), de akkor ez volt az utolsó darab. Ráadásul visszárus volt, mert a Metro visszaküldte nekik azzal a kifogással, hogy nem működik, közben csak nem volt benne elem. Így én megkaptam 20%-al olcsóbban. Az eredeti ára 11.900 Ft, ha jól emlékszem. A Chicco és a FP járássegítő fele ennyit sem tud és 15.000 Ft.
Tényleg nagyon jó, csak engem inódegesít kicsit, hogy németül kvartyog. Nem igazán szeretem a német nyelvet... Ez meg mondja a mondókákat és énekli az énekeket. Németül...
Vendég

*idegesít
Vendég

Sziasztok!
Mano!
Ne is törödj avval a hárpiával!Én is adom Zsaninak a levest,joghurtokat,krémtúró,danoninó stb.........!Nehogy már ő mondja meg,hogy mit adj a gyerkőcnek enni!Te sokkal jobban tudod,hogy mit szeret és mit nem!Az meg,hogy manapság mi divat és mi nem...............! :evil: :evil: Örület,hogy milyen védőnők vannak!Nállam Rolinál próbálkozott be 1x,hogy ne adjak neki csak natúr joghurtot és én daraboljak bele gyümit(Tudom,hogy egészséges !)Ja és krémtúrót se adjak neki,mert elfog hízni! :shock: :shock: Hagyd a csába!!!!!!! :wink:

Murphyke!
De szép pocid volt!Te aztán csak a pocidra híztál! :wink: Köszi a dícséretet,tényleg nagyon hasonlítottak egymásra! :wink: :D

andibab!
Mekkorát nőtt a csajszid!!!Nagyon szépek eggyütt!A FP-es kutyust én karácsonyra akarom Zsaninak!

Megyek mert Zsani nyügi!
Páááá!

Kép
Kép
Kép
tiop

Tej: a Cédrusban (Örs vezér tér) lehet kapni házi, pasztőrözött tejet. 3,6-os, babáknak tudtommal olyat érdemes adni, nem ilyen 2,8-as, 1,5-ös híg tejeket... ha már adok Lolonak, akkor én olyat fogok!

Most egyelőre még csak tejtermékeket kap.

Tami: milyen tejérzékenység volt? Laktóz-intolerancia? Mert az bizony nálunk is van, de az nem igazán allergia, hanem genetikai sajátosság, tehát nem tudod kivédeni azzal, ha vársz a tejtermékekkel. Egyébként a házi tej ebből a szempontból sokkal jobb, többeket ismerek, akiknek van laktóz-intolerancia, de a házi tejtől nincs (pl. apukám).
Mondom, tejet még én sem adok, szerintem tejtermékeket (túró, joghurt, sajt) már be lehet vezetni ennyi idősen!!!

Jaj, tejallergiáról jut eszembe! Baráti pár gyereke tej- és tojásérzékeny szegényke. Most ment oviba. Az oviban nem tudnak neki biztosítani diétás ebédet, de be sem lehet vinni neki kaját, mert az ÁNTSZ nem engedélyezi.... röhej!!!!
Akkor haljon éhen a gyerek, vagy mert allergiás, nem lehet óvodás????!!!!!
(Csak az óvónők jóindulatán múlik, hogy kap a gyerek enni napközben, mert a szabályok nem engednék...)
Vendég

Verna, elsőre nem ajánlják a 3,6-os tejet. Kezdésnek az 1,5-öst javasolják és fokozatosan lehet bevezetni a többit. Ugyanúgy, mint régen volt a háromnegyedes tej, feles tej és teljes tej.
Vendég

Pilla: én meg pont a teljes tejet olvastam, hogy elsőre azt kell adni, és azt lehet hígítani...
Már meg nem mondom, hogy hol találkoztam ezzel, hiszen még nem aktuális nálunk...

(Bébiételben is teljes tej van!!!)
Vendég

Mano engedd el a füled mellett amit a védőnő mondott, csak te tudod mi jó neki, mit szeret :wink: anno a Bencénél nekem is mondták, hogy nem a levestől kell, hogy jól lakjon az a gyerek, de azóta is nagyon leveses a Bence, szinte csak azt eszik :oops: :wink:
Detti meg már 8 hós kora óta kap tejet, mert nem volt hajlandó elfogadni semmiféle tápszert, gondoltam megpróbálom, nem lett semmi baja tőle :oops:

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Nekünk már a Bencénél sem ajánlották a feles meg háromnegyedes tejet, a 2,8-t javasolták vagy a 1,5-t

Timi
Kép
Kép
czakoca30

A bébiételekben, ha jól tudom valami módosított kutyafüle tej van... De ez is pont olyan, hogy ahány ház, annyi szokás. Nyilván ezer védőnő, vagy orvos, ezerféleképp mondja.
Laura eddig csak 1,5 -ös tejcsit kapott, azt is főzikbe meg krumplipürébe. Se kiütés, se fulladás. A Danonino viszont Neki is nagy kedvence. Meglátja a dobozát és már nyalja a száját. :lol:
Vendég

Na ez az, hogy úgysem találunk két egyforma infót. :) Egyébként a teljes tejet hígítva javasolják, csak laikusként én is úgy gondolom, hogy jobb házilag hígítani, mint a bolti vizes lötyi... :( Mondjuk én nem vagyok egy nagy tejes, nem értek hozzá, de azt tudom, hogy a férjem rengeteg tejet iszik, ő pl. meg nem issza az 1,5-öst, csak a 2,8-ast, és ha veszünk teljes házi tejet, azért egyenesen rajong! :)
Vendég

Pilla: amúgy bébiétel alatt nem a tejpépet, meg ilyeneket értem, mert az tényleg valami módosított nyavalya, de a babapudingban, meg a tejbegrízekben (HIPP jóéjt papi) teljes tej van. Na azt pl. már kipróbáltuk, úgyhogy tulajdonképpen már kapott tejet Lolo - igaz, csak nagyon kis mennyiségben. ;)
Vendég

Én is az üvegesekre gondoltam. Még régebben Gizikétől kérdeztem meg, hogy tényleg tej van -e bennük, de azt mondta, hogy nem igazán. valami módosított rossznyavaja...
Vendég

*Valami
Vendég

Verna: Hát pontosan nem tudom, de apukám ahogy bármilyen tejterméket eszik, kipöttyöződik az arca és a háta, nem tudja ő se pontosan, sose vizsgáltatta ki, mert egyébként se szerti a tejtermékeket.
De abban igazad van hogy ahány védőnő és ahány orvos annyiféle dolgot mondanak, és utána legyél okos.

Pilla: Nagyon tetszik a járássegítőd!!!!!!!! Mindenféle képpen megpróbálok venni valahol, egyébként én se bírom a német nyelvet, annyira kemény!!!! Csak azt nem élrtem miért nem beszél magyarul!!! :lol:

Kép
tami2900

Sziasztok!

Manó!
Asszem én ugyanezt tettem volna a helyedben, szépen kioktattam volna. Jól tetted. Én úgy tudom, hogy a gyerek egy éves kora után már eheti ugyanazt amit az ősök. Akkor mit dumál bele...?
Igen, én is imádom a tetkókat. Nekem ez az egy van. Ezt akkor csináltattam, amikor a férjemmel éppenhogy megismerkedtünk. Talán 1-2 nappal azelőtt. Aztán csak fintorgott, hogy milyen hülyeség szerinte, de a minta azért tetszett neki (még jó, hogy korábban csináltattam :lol: ). Aztán szerettem volna bővíteni, de abba már nem ment bele. :( Én meg nem akarok ezen veszekedni vele. Az orrpiercingemen úgyis hatalmasan balhéztunk már eleget. :twisted:
Neked milyen tetkóid vannak, és hol?

Murphyke!
Szép kis hegyes pocakod volt! :D
Hát igen, repül az idő.
Pont ma voltam védőnéninél, és hallgattunk szívhangot. Olyan jó érzés. Közben meg is rugdosta az érzékelőt. :lol:

Andibab!
Nagyon szépek a lányok! Hasonlítanak ám egymásra. :wink:

Én egyébként inkább nem is mondom, hogy mit eszik a csaj a védőnőknek. Bár a miénk jó fej. Nem kioktatós. Ha valamiben nem értünk egyet, csak a véleményét mondja el, de rám bízza a döntést.
Na, ezt például nem árultam el neki. :wink: :lol:

Kép

(Étcsoki)

Kép
Kép
giga1

Tami: az más, a pöttyöződés az valóban allergia!!! A laktózérzékenységnek "más", "kellemetlen" tünetei vannak... ;)
Vendég

Manó, én biztos nem mertem volna visszaszólni a védőnőnek, de csodállak, hogy neked volt ennyi lélekjelenléted. Elképesztő, hogy így kioktat egy gyakorló anyukát, mikor neki még nincs személyes tapasztalata.
Amúgy, szerintem, ez a kaja téma örök vita lesz, mert mindig kitalálnak valami újat, és akkor az addigi alapelveket kategorikusan elutasítják. Mégis minden generáció felnőtt, és egyik sem betegesebb, mint a másik..

Giga, zabálnivaló Lili. A csoki nálunk se lesz tabu, az biztos :wink:

Tiop, nagyon édesek a gyerekeid a fotókon. Alig tudom őket megkülönböztetni.

Andi, a te lányaid is annyira hasonlítanak. Nagyon szépek!

Lányok, még mindig úgy be van dugulva Márk orrocskája, egyenlőre nem látok javulást, pedig már második napja szedjük a homeós bogyókat. Vagy én vagyok türelmetlen? Lehet, hogy inkább elviszem a dokihoz, de orrdugulásra mit tud adni, lehet, hogy csak jobban megbetegszik a taknyos gyerekek között...

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Képzeljétek, Laura elindult! Már nem kapaszkodik semmibe, csak megy, körbe-körbe a nappaliban. :lol: Nagyon cuki, és olyan büszke magára. :shock: :lol:
Vendég

Pilla, gratula Laurának! Hihetetlen milyen ügyes, nemrég még azon ámuldoztunk, hogy milyen hamar megállt egyedül, most meg már megy! 8) :lol: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Kaja: hát én azt gondolom, hogy egyetlen középút, ha nem akarjuk megfogadni a védőnők tanácsait, hogy nem mondjuk el, mit adunk a gyereknek. ( én is így csinálom :wink: )
Attól pedig, hogy nincs gyereke, még ez a szakmája szerencsétlennek, és amit tanult biztosan az sem butaság. Én 10 évig voltam gyerektelen óvónő, akkor az én nevelési tanácsaim túrót sem értek, mert nem vagyok gyakorló anyuka?
Szerintem ezt azért nem szabad ennyire szélsőségesen értelmezni.
Attól függetlenül mondom ezt, hogy az államnak szerintem nem kellene ennyi pénzt fektetni a védőnők képzésébe, és fenntartásába, mert maga a védőnői hálózat sz@rt sem ér. :?

thenus

Pilla, gratula Laurának! Milyen pöttöm, és már megy! :D

thenus

Sziasztok!
Most nincs időm visszaolvasni, de lenne egy SOS kérdésem:
mi a neve annak az orrcseppnek, amelyet a Stérimar mellé kell használni? És van az a légzéskönnyítő kenőcs, ami babára kenhető, annak mia neve??????
Próbálom visszakeresni, de nem találom!

Köszi előre is, sürgős lenne!!!!!

Kép
Kép
nircee

Az orrcsepp neve Nasivin, a kenőcsé pedig Baby Luff. Marci beteg?

Köszönjük a gratulációkat! :)
Vendég

Szia Pilla!
Ezer köszi!!!!!
Igen, szegénykém most estére lett nagyon taknyos és lázas és csak Panadol Baby van itthon, azt már kapott, de tele van az orra, szörcsög ezerrel szegénykém. Sem inni, sem tápit enni nem tud.
Bocs, majd jövök, és akkor elolvasok mindent.

Kép
Kép
nircee

Egyem meg a kis szívét! Szegénykém... Jobbulást Neki!
Vendég

Hát,ne is mondjátok,még most is ideges leszek,ha rá gondolok.... :twisted:
De nem is az dühített,hogy kioktatott,hogy ezt meg azt ne adjak a gyereknek,hanem,hogy azt mondta,hogy azért fogott le 7 dekát,mert én tápszer helyett tejet és levest adok Neki.
Azt is mondták,hogy addig ameddig tejet és levet kap,nem fog hízni a gyerek.
Erre mondtam én,hogy nyár óta kapja (talán július) és érdekes módon mégis hízott havi 40-50 dekát.

Giga,
Nekem a két bokámon van tetoválás és a szemöldököm tetoválva van,de az csak kozmetikai.
Eléggé ki van kopva,pont ma kaptam időpontot jövő hét csütörtökre,akkor újra tetoválják.
Végül is így is sokat bírt,már 4 éve megvan és még csak nemrég kezdett kopni.
Lehet,hogy megcsináltatom a szemhéjamat is.
Pont amikor terhes lettem,akkor akartam a hasamra egy ugró fekete párducot,de végül halasztást kértem,mert nem tudtam a mintát eldönteni,aztán meg kiderült,hogy babát várok és így annyiba is maradt. :wink:

Nircee,
Jobbulást kívánok Marcinak.
Levinek a meleg citromos tea nagyon jót tett,sokat megivott belőle egy nap.

Pilla,
Laurának gratulálok!:)

Szantre,
Velem az a baj,hogy nem szoktam megállni szó nélkül,ha egy "idegen" meg akarja mondani,hogy mit tegyek és mit ne.

Henus,
Attól,hogy nincs gyereke természetesen nem jelenti azt,hogy nem jó a szakmájában és hogy nem ad jó tanácsokat,én sem úgy értettem,de szerintem nem úgy kellene tanácsot adni,hogy egyből neki esik az embernek.

Kép
mano83

Sziasztok!

Piroska és Jutta!
Nagyon-nagyon jó egészséget, sok Boldogságot kívánok nektek és a babóknak!

A betegeknek jobbulást kívánok!!!

Képzeljétek, ma voltunk az Erste bankban Gödöllőn aláírni a kölcsönszerződést. Végre lesz saját házunk!!!!!! :D El se hiszem!
Szóval ezután Kartali leszek, de legalább majd járunk Henusékkal játszózni tavasztól! :)
Mondtam is a férjemnek, hogy ezután jó csórók leszünk (főleg míg itthon vagyok) de legalább a sajátunkban leszünk. Na de majd megoldjuk valahogy.

Na de amiért ezt leírtam: Sajnos Zsófit is vinnünk kellett a bankba mert nem tudtuk kire hagyni. Eleinte elég jól bírta, de kb. 1 óra után már nagyon nyűgös volt, főleg, hogy elérkezett neki a délelőtti alvás ideje.
Szegénykém már rendesen sírt, biztosan tőlünk zengett az egész bank. Annyira égett a fejem, mert hiába próbáltam megnyugtatni sehogy sem sikerült. Tök kellemetlen volt.
Viszont a közjegyzőnő rögtön mondta, hogy ne foglalkozzunk vele. Tudja, hogy nekünk ez most nagyon rossz érzés, de őt nem zavarja. Mondta, hogy majd a monoton, "altató" hangján olvassa fel a szerződést, hátha elalszik. :) Így is lett. Szegénykém nagy nehezen elaludt a karomban, ami már majd leszakadt tőle.
Az ügyintéző nő is nagyon rendes volt, mikor elfogyott a teánk, kérdezte, hogy főzzön-e, de mondtam, hogy egy kis szénsavmentes ásványvíz is megtenné, és már hozta is.
A fiókvezető pasi, aki szintén beült a tárgyalóba szintén csak mosolygott Zsófin.
Szóval, csak azt akartam mondani, hogy nagyon jól esett ez a hozzáállás. Pedig annyira de annyira kellemetlen volt, hogy mindenki minket néz.
Na de ezen is túl vagyunk.

Most már csak Zsófit kellene visszaszoktatni a kiságyban való alvásra, mert ha végre lesz két szobánk, akkor szeretném őt külön rakni. Bár anyukám szerint ő még nagyon kicsi. De van aki, már ilyenkor régen külön alszik, ugye?!

Tejtermék
Én is kipróbáltam a natur joghurtot gyümivel, de Zsófinak nem jött be. Hogy őszinte legyek én sem szeretem a natur joghurtot, nekem nagyon savanyú. Tettem neki bele túrót is, úgy evett valamennyit belőle. Elsőre ez is jó volt.
Na de persze a Danoninó, az megy! Úgy tudja nézni a kis dobozkát, ami persze nagyon hamar kiürül. :)

Jó éjt mindenkinek!
Márti
Vendég

Egyet értek Thenussal. Attól, hogy nincs gyereke még neki ez a szakmája. Az már egy másik kérdés, hogy hogyan adja elő azt amit az iskolában tanult.

Pilla!
Gratula Laurának! Nagyon ügyes kiscsaj! :lol:

Nircee!
Jobbulást Marcinak mihamarabb! :(

Lili 1-2 napja próbál megállni kapaszkodás nélkül, de még csak 1-2 másodpercig sikerül neki. Felül meg 3 fogacskája akar egyszerre kibújni. Bár én már ebben sem vagyok biztos. A felső fogak szórakoznak velünk komolyan! Egy csomószor volt már, hogy azt mondtam, hogy már csak át kell törnie, annyira fehér az ínye. Aztán annyiban maradt. Semmi nem történt. Úgyhogy erre a mostani akciójukra sem merem már 100%-osan azt mondani, hogy nemsokára kibújnak. Szegénykémet meg csak kínozzák. Jól viseli, nem igazán nyűgös, de azért jobb lenne, ha nem kínoznák ilyen sokáig... :?

Kép
Kép
giga1

Tusi!
Örülök, hogy ilyen jó tapasztalatod volt ma a bankban. Ez ilyenkor tök jó érzés az embernek.
Lili 6 hetes kora óta külön alszik tőlünk. Én egyáltalán nem tudtam úgy aludni, hogy mellettem volt. Nem azért mert féltem, hogy ráfekszem. Egész egyszerű az oka: nekünk kihúzhatós az ágyunk, és a fix felén alszom én, a kihúzóson meg a férjem, és a kettő közé pont a résbe nem akartuk beletenni a gyereket. Így a dohányzóasztalon volt egy mózeskosár, és abban aludt a gyerkőc. Ezt viszont elég hamar kinőtte, és egyébként sem terveztem ezt hosszú időre. Így 6 hét után külön szobában aludt. Az első éjszakát teljesen át is aludta. Utána is jól aludt, kivéve amikor valami egyéb baja volt. Szóval az, hogy külön volt tőlünk nem zavarta őt. Az ajtók mindig nyitva vannak este, így hallom ha jelez, és már megyek is.

Kép
Kép
giga1

Minden érintettnek!!!!

Érdeklődés hiányában holnap délelőtt nem lesz zeneház, viszont lesz délután 4-kor, ahová minden érdeklődőt (régieket és újakat) is vár Mónika!
Nircee: gondolom, nektek most nem aktuális :(, jobbulást Marcinak!!!!
Pilla: ti gyertek, ha végeztek a bankban addigra és nem alszik Laura, megnézném a kis tipegő új tudományát!!!
És persze Ichtus, Mali, ti is jöhettek!!! :)

Tami: mondtam Mónikának, hogy van érdeklődés a Menyhért utcai projektre is, örült neki, úgyhogy csak hívjátok!!! :)

Hú, nekem már egy hete folyamatosan fájt a hátam, de a mai gerinctornától mintha elfújták volna... csak sajnos nem fog tovább tartani 2 napnál... mindegy, pénteken kihasználom, hogy megint nagyszülőknél lesz Lolo, és elmegyek masszázsra is, hátha az egy kicsit meghosszabbítja a hatást....
Vendég

Fúúú, Tusi ne is mondd! Holnap nekünk is vinnünk kell Laurát a bankba, mert nincs kire hagynunk. Előre mondta a pasi, hogy kb. 2-2 1/2 óra lesz a dolog. Szerintem lebontja a bankot annyi idő alatt. Előre félek...
Vendég

Köszi Verna, de mi biztos nem tudunk menni holnap. :cry:
Vendég

Tusi!
Gratula az új házhoz, vagy lakás?? Milyen, mekkora? Mikor költözhettek??? Írhatsz priviben is, engem minden érdekel.

Dóri egyébként az első naptól külön szobában alszik tőlünk, szóval élő példa, hogy semmi baja. Sőt, nekünk , szülőknek is jót tesz. :wink:

Marcinak jobbulást és nagy-sok gratula az álláshoz Pilláéknak!

Képzeljétek, a bátyámék 6 éves lánya kórházba került ma reggel , nagyon magas cukrot mértek nála, sajnos úgy néz ki, hogy cukorbeteg. Reggel óta 40x ( !!) szúrták meg!! Szegényke elég rosszul viseli, az anyukája is, aki vele van éjjel-nappal . Úgy sajnálom őket. Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy semmi se számít, csak egészség legyen. :( :( :(

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Most gyors leszek, holnap írok bővebben.

JUTTA, GRATULÁLOK A LEÁNYKÁDHOZ!!!!már nagyon vártam, vártuk a jó hírt :lol:

Pilla, gratulálpk Laurának a járáshoz!!!igazán ügyes lányod van! Lekörözte Sárát, pedig két hónap van köztük :D

Marcinak jobbulást!

Verna, jó, hogy írtad, hogy délután lesz. Mi készülünk menni, remélem, többekkel is találkozunk. A címet meg tudnád írni, hogy hova kell menni? Tudom, hogy egyszer régen már megírtad valakinek, de nem találtam meg. köszi

jó éjszakát mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Szia Era!

Eddig nem akartam írni róla, amíg nem volt biztos, már csak babonából sem,
Szóval a házikó Kartalon van. 110nm melléképületekkel, garázzsal együtt. 2 szoba, étkező, konyha, fürdő, folyosó+ hatalmas kert.
Nem tudom, hogy mennyire vagy ismerős Kartalon.
A ház a templom mellett van a főúton. Kicsit félek, hogy hogy bírjuk majd a forgalmat meg a harangzúgást, de majd csak megszokjuk.
Olyan tipusú ház, mint a régi parasztházak. Az utcára néz az első szoba, aztán utána jön minden. Szerencsére elég jól meg lett csinálva, szóval nem egymásból nyílnak a szobák. Én ezt nem szerettem ezekben a tipusú házakban. Igazából nem sok válogatni valónk volt. Ezt a házat 12M-ért vesszük meg. A 70-es években épült és 3 vagy 4 éve újították fel. Volt nyílászáró csere, burkolás meg minden. Szóval csak egy festés kell és kész.
Úgy egyeztünk meg, hogy utalástól számítva egy hónap múlva kiköltöznek, szóval legkésőbb a Karácsonyt már ott töltjük, ha minden jól megy! :D
Az az igazság, hogy nem sok pénzünk van. A bankban is volt egy csomó fizetnivaló, így azt vesszük meg ami nagyon kell pl. mosógép, porszívó meg ilyenek. Visszük a meglévő kis cuccainkat, aztán majd szép lassan kialakul. Eleinte biztosan elég szellős lesz, de nem baj.

Állítólag eladhatóak lesznek majd a telkek a kert vgén, szóval abból szeretnénk majd valamennyit előtörleszteni, hogy csökkenjen a fizetnivaló. Bár azt mondták sokan, hogy nem tudjuk majd eladni, mivel az egészen jelzálog lesz. Viszont ma megkérdeztem és azt mondták, hogy kell egy engedély a bantól meg értékbecslő stb. de működhet a dolog. Na de ez még később lesz.

Nagyjából ennyi! :D
Szió
Vendég

Húúúú, Tüccs!

Na ezt az egészet priveben akartam írni de úgy látszik már nagyon fáradt vagyok! :oops:

Bocsi, bocsi! Ugorjátok át nyugodtan! :oops: :D

Sajnálom a tesódék kislányát, ez tényleg borzasztó lehet.
Vendég

Henus, igazad van, nem azon múlik, milyen a védőnő tanácsa, hogy van-e gyereke.. :oops: De sok esetben, hiába tudja egy anyuka, hogy mit kéne tenni, ha az a gyerekénél nem válik be.. és ilyenkor egyáltalán nem segít, ha az anyukát felelősségre vonják..

A párom családsegítőnél dolgozik, és ő kérte, hogy írjam meg, szerinte nagyon fontos szerepük van a védőnőknek, mert nagyon sok olyan szülő van, ahol nem evidens, hogy a gyereket hogyan kell ellátni, vagy a pelenkán/tápszeren próbálnak spórolni stb. Persze ezek az anyák valószínűleg eleve rossz mintát sajátítottak el a szüleiktől, vagy aluliskolázottak.. És itt van nagyon fontos szerepe a védőnőnek, hogy ezt észrevegye, látogassa gyakran az veszélyeztetett gyerekek családjait, adjon tanácsot, ha ez nem elég, figyelmeztessen, fenyegessen vagy értesítse a gyermekvédelmiseket.. Szóval a párom azt mondja, a védőnőknek nagyon is fontos szerepük van, és örülhetünk, hogy Magyarországon van ilyen, mert más országokban nincs.

Bocs, hogy ennyit írtam erről, de átértékeltem a korábbi megjegyzésemet és a párom is fontosnak tartotta hogy leírjam az előbbit.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Én továbbra is fenntartom, amit írtam, hogy a tapasztaltabb védőnők rugalmasabbak, mert - magam is pedagógusként - tudom, hogy nagyon okos dolgok vannak a tankönyvekben, de minden gyerek más, nem lehet mindegyikre ráhúzni ugyanazokat a sablonokat.
A tapasztalatlan védőnőkkel (és ide írhatnék pedagógust is) az a baj, hogy sokan azt hiszik, hogy az ő kezükben van az egyedüli igazság és nem fogadják el, hogy másképp is lehet gyereket nevelni, mint ahogy ők tanulták. Ráadásul még le is szólják azokat a szülőket, akik már sikeresen felneveltek 1-2-3 gyereket...
(Emlékszem, amikor egy másik fórumon egy védőnő tanuló osztotta az észt a gyakorló anyukáknak, mindenkit leszólt, mondván, hogy ő ezt tanulja, vagyis ő tudja az igazságot...)

Persze, fontos a védőnői szolgálat, a fent leírt esetekben, hiszen rengeteg olyan szülő van, akikre egy kutyát se bíznék, nemhogy gyereket (gondolok itt az alkoholista, kábszeres, agresszív, stb. "szülőkre"). A gyakorlatban viszont pont velük nem nagyon tud mit kezdeni a védőnői hálózat...
Azért megnézném a fiatalka, okoskodó védőnőt, amikor az alkoholista, verekedős anyukának osztja az észt, hogy mivel etesse a gyerekét... :roll:
Vendég

Sziasztok!
Nem tudtam visszaolvasni, de fogok! :)
Itthon vagyunk, megjöttünk és mindjárt írom a történetüket, de előrebocsájtom, hogy Sárközi Anikó szülésznővel és Szentágothai doktor úrral a szülés egy csoda! :):):)
Lányok, csodálatos szülésünk volt! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szóval:
péntek éjjel elég rendszeresen fájdogáltam, de nem volt olyan erős, úgyhogy úgy gondoltam, nem foglalkozom vele. Bementem NST-re és benntartottak, de aztán kiderült, hogy ezek csak jóslófájások és még csak egy ujjnyira vagyok nyitva. Dühöngtem magamban, hogy miért hagytam magam rábeszélni, hogy itt maradjak. Ráadásul nem tudtam, mikor kell szólnom, mert mikor leszek már két ujjnyi. Azért ezek a jóslófájások sem voltak olyan gyengécskék és nem tudtam, milyen gyorsan erősödnek, kész voltam, ááá....
Aztán elmentem egy jóóó meleg fürdőt vettem és attól kicsit felgyorsultak az események. :)
Éjfél körül kezdődtek az igazi fájások, hívták a szülésznőmet meg a dokit és engem bevittek NST-re a szülőszobába. Akkor már annyira kivoltam, hogy minden fájásnál úgy rázkódtam, mint akit ráz az áram. A férjem nagyon hamar megérkezett, kevés ideig voltam egyedül. Markoltam vadul az ágy kapaszkodóját és fújtattam, mint a gőzmozdony. :) A férjecském egész idő alatt nem szólt hozzám, csak amikor nagyon kellett, annyira jó volt, hogy ott volt, hogy el sem tudom mondani. Aztán megérkezett a szülésznőm meg a dokim kb. egy óra körül, de már nem tudom, mert az időérzékem elveszett. Az Anikó előkészített. Hihetetlen, mennyire nem zavart a beöntés, a borotválás. Vele minden természetes volt. Nem is tudom elmondani. :) Aztán elindultunk be a szülőszobába, mire éreztem, hogy még nem jött ki minden. Mondom a dokinak, hogy kakilni kell, mire ő, áá, csak úgy érzem. Lányok, én, aki alig tudtam lépni, kitéptem magam a doki és szülésznő közül és sprinteltem a wc-ig :), igazam volt, még egy adag hátravolt. :) Na, utána mentünk be és onnan nagyon felgyorsult minden. Már nem emlékszem, mi történt, de azt tudom, hogy amikor három ujjnyi voltam és burkot akartak repeszteni, akkor megrepedt :). A doki mondta, hogy Piroska, maga mindig egy lépéssel előttem jár :). El akartuk indítani a szülést, elindult, megrepeszteni a burkot, megrepedt. :) Ráadásul akkor repedt meg, amikor fel akartam szállni, hogy megcsinálják. :) Aztán jöttek a fájások, de a szék ülő helyzetben volt, én meg nem bírtam úgy, lepattantam. Anikó gyorsan mondta, hogy gyorsan menjek vissza, a köldökzsinór miatt. Akkor mondtam, hogy akkor engedjék le az ágyat, mert ülve nagyon rossz. Mire leengedték, lecsúsztam az ülőrészre, összkuporodtam a fájdalomtól és ott maradtam. Kérdezték, hogy nem csúszok fel? Mondom: jó így :). Jajj, de szenvedtem. :) Majd valamikor bementünk a kádba, ott egy óra alatt eljutottunk a tolófájásokig. Anikó mondta, hogy ha nyomni kell, akkor nyomjak, hogy a baba feje legyen lent, akkor könnyebb lesz. Hát nyomtam. Na, akkor szólaltam meg először, hogy a következő epidurális lesz. :) És akkor már legalább háromszor elmondtam, hogy nem fogom kibírni. Anikó mondta, hogy gondoljak arra, hogy itt lesz a babó velem, minden fájás közelebb visz. Folytatom mindjárt. Azt hiszem, felébredt. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Na, még nem...
Szóval:
tudjátok, az az igazság, hogy akkor nem érdekelt, hogy mit mond, csak ne fájjon már. :) Aztán egyszer csak érzem, hogy nagyon kell tolnom. Kisegítettek a kádból, elkezdődtek a tolófájások. A férjem azt mondta, hogy 3/4 óra volt, nekem 5 percnek tűnik így utólag. És megszületett a drága, odaadták véresen, ficergett, olyan édi volt. :) Nem tudom, mennyit sírt, meg minden, de a két óra alatt próbálkozott szopizni meg ilyenek, de én elaludtam, teljesen kész voltam. Csak arra emlékszem, hogy fázott a lábam és ott volt a babó velem meg a férjem is. :) Szegény csak akkor mert vércukrot mérni, addig végig velem foglalkozott. :) Képzeljétek el, az anyósom végigvárta a szülést, megnézte a babát és elment dolgozni. Annyira aranyos volt, annyira, hogy el sem tudom mondani. Csak annyit kért, hadd nézze meg, azért várt órákat. :)
Aztán mondták, hogy üljek át a székre, átültem, majd a folyosón tértem magamhoz, hogy visznek. Kérdem én: Mi történt? Mire mondták, hogy elájultam. A babát elvitték akkor (hat órakor) és visszahozták kilenc körül. De én már nyolckor fent voltam és vártam, hogy hol van már a gyerekem? :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nem volt hely a szülészeten, a nőgyógyászaton kaptam ágyat és képzeljétek el, akkkkkora mázlim volt, olyan aranyos szobatársaim voltak, hogy hatalmas barátságot kötöttünk :). Végig segítettek :). Volt még egy anyuka, így két babó volt bent, nagyon jó volt :). A csecsemősöknek nagyon sok dolguk volt, de segítettek. Tanítottak szoptatni, meg minden, jó volt. Minden nagyon jó volt. A vége kicsit hirtelen, mert mondták 10 órakor, hogy a babát még nem adták ki, de az ágyamra már várnak. Hát én meg megriadtam, hogy még nem jöttek értem, nem vagyok összecsomagolva, meg ilyenek. De aztán megnyugtattak, hogy megoldják, addig maradok, amíg el nem készülök. Csak akkor nagyon rossz volt, teljesen megijedtem, hogy most mi lesz. De minden rendben volt :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?