Új privát üzeneted érkezett!

Szijasztok!

Gabi3! Remélem azért szerencsésebbek lesztek nálunk! Hány nm-es házat terveztek?

Ildianyu! Már 4cm? Nemsemmi azért! Viszont a rosszban a jó, hogy nem kell majd sokat szenvedni a vajúdással, majdnem fájdalom mentes lesz a szülés.

Gigi! A multivitaminos babák azért lesznek "nagyobbak", mert a vitamintól megnö a kismama étvágya és igy mégtöbb tápanyag kerül a babához, ezért az nagyobb lehet. Valami ilyesmi lehet a háttérben, de vitamintabletta nélkül is kifejlödik mindeneKép

Ágci! Mi megyünk pénteken hozzátok! Hányra? És egyenesen az udvarra menjünk vagy a lakásba?

Zsófi! Micsoda remek adatai vannak Bencének!

Anita! Bálint hányszor szopizik?

Gabomano! Nem lesz ez egy kicsit kevés Siminek, hogy CSAK másfél óránként kap enni éjszaka?Kép

Évi! Kár, hogy nem tudtunk beszéni. Milyen nagy már Anna! Olyan kis gömbölyünek tünt, igy messziröl is nagyon szép baba. Tök jól néztetek ki 3an.

Szijasztok, Lara
lara

Lara,

nem szokott ilyet csinalni Simi. Nemtom mi volt vele?
Gyanus volt tegnap. hogy csak 4 orankent szopizott nappal. Hat ez lett belole ejszaka. Szegeny olya kis szakadt, rafer a mesfel orankenti szopi.

g.
gabomamo

Köszi a válaszokat.

Gabomamó, Éva! Pont azt irtam, hogy nem tudom magasba felemelni, beakasztani. Csipöproblémám van. Valami olyan magasság kellene, mint a nögyógyászati vizsgáló asztal. Vagyis ha csak felhuzom az ágyan, nekem az lenne a legjobb. Ha itt nem lehet ilyet, akkor már most el akarok kezdeni másik orvost keresni, vagyis az kezeljen már most is, akinél szülni fogok egykor.

Ágci! Én is leginkább a szülöszékre gondoltam, miért nem ajánlják?

Edelweissék jól vannak, megint mondtam neki, irjon pár sort, de egyelöre nem tud még jönni. Gépe is ritkán van meg nem is nagyon ér rá.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Hûha, nagyon lemaradtam, ígérem visszaolvasok.

Ágci! Köszi a meghívást, de sajna, nem tudunk menni, ugyanis túlszerveztem magam a programokat illetõen. Na, majd legközelebb.

Gabi3! Voltatok tornán? Mi házat néztünk.

Egyébként jól vagyunk. Ahogy, utolértelek benneteket az olvasásban, írok bõvebben is.

Melinda
melinda29

Szaisztok,
Gabó,
igen szegény Simi, teljesen elfogy.Kép De olyan édi!Kép

Évi,
szervezünk jövõ hétre is, jó? Az igazság az, hogy Cumikának kell a társaság, és nagoyn jó hiszti ellen is.Kép Így nem baj, ha gyakran össze tudnánk röffenni.

Melinda,
kár. Gondolom Lotti is nagyon nõtt! Esetleg a jövõ hét?

Karmen,
annál jobban nem kell feltenni a lábad. Talán még annyira sem. Egyébként egyetértek Évivel, mikor már reggel óta ott voltam a szülõszobán, jó mondjuk célirányosan csak déltõl, és éjfélkor megszületett Cumika, nekem má tök mindegy volt, csak már át akartam ölelni, és azt szerettem volna, ha végre megkuksizhatom.Kép

Erika,
ijesztgetõs történetek, egyik füleden be, másik ki. Olyan hülyék, akik ilyneket mondanka, aztán a fele sem igaz...
Szopi természetesen megbeszéltük!Kép

Gigi,
te dolgozol egyébként?

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Ágci:Mi megyünk ahogy tudunk, de Flócival el kell menni a dokinénihez, mert a múltkor felszakadt az ínye és úgy látszik, begyulladt.

Melinda: Voltunk tornán. De jó, ti is költöztök majd?! Merre nézekõdtök?

Lara:Kb:100 m2-esben gondolkodunk. Találtunk egy korrektnek tûnõ céget. Acélszerk.-es házat építenek, ez tartósabb, mint a fa. Remélem ez bejön. A Szekeresház szerintem link. Én is szedtem vitamint, talán azért lett erõs a Fló. Igaz nagynak nem mondhatnám.Kép

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Karmen!
Nekem a szülés elõtt annyira fájt a csípõm, hogy nem tudtam háton feküdni és utánna felkelni, mert Anna annyira szétnyomta a medencét, de a szülést kb. úgy képzeld el, mintha ülnél csak vízszintesen Kép Na jó egy pár centivel azért jobban fel kell emelni, de a kengyel csak azért van, hogy ne kelljen még arra is figyelned, hogy a lábadat megfelelõen tartsd, meg azzal, hogy meg van támasztva neked nem is kell tartanod. Azért lehetett érteni amit írtam? Kép

Ágci!
Akkor lehetséges hogy jövõ héten is lesz találka nálatok? Az nagyon jó lenne!! Kép Kép Kép

Gabomamo!
Köszönöm kérdésed: bírom a gyûrést, mert nincs más választásom Kép Lilit hétvégére elvisszük anyukámékhoz, így lesz egy kis pihi! Anna szopizik este is kb 3-4x. Ahogy Lara írta, jól ki van gömbölyödve Õnagysága Kép Mostmár alszik is, mert rájöttem, hogy hason szeret aludni, így aztán amikor már nagyon nyûgös, akkor leteszem a földre, hasra fordítom és már alszik is Kép Ezzel a hasfájás is megszünt Kép

Most mennem kell, de késõbb még benézek!
Jó homokozást!
Legyetek jók!
Éva
vevike

Sziasztok!

Van új kép a profilomban!!!

Sõt Pankáról is vannak új képek, ha nem zavar senkit, akkor töltök fel ide!

Zsófi(36+3)

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok

Jó talizást.

Erika, szülésnél minden klappolni fog. Kép

Ágci, igen dolgozok, de a pöttyeim miatt (már 5 napja nincs Kép Kép ) kímélem magam nagyon és otthon is fekszem.
A pénz is nagyon jól jön, meg kispapa fizetésébõl nehéz lesz egy gyereksarkot berendezni (meg kertes házra is gyûjtünk...Kép ).
Plusz szeretnék otthonra szgépet és internetet is, mert nincs.
(Majd szeretnélek megkérni benneteket, hogy e-mailben vagy itt megírnátok ha van idõtök, hogy milyen netes csomagotok van és mennyire vagytok vele elégedettek, telefonos vagy egyéb stb. gigi76@freemail.hu, elõre is köszi.)

Tudom telhetetlen vagyok, rajtam csak a lottó 5-ös segíthet. Kép Ha valaki megnyeri, adjon egy kicsit... Kép

Katicabogár, merre vagy?

Kellemes hosszú hétvégét.
Gigi
gigi1

Sziasztok! Tegnapi migrén 22 órán keresztül tombolt KépKépKép Ilyenkor az égvilágon semmi nem segít, legfeljebb férjem nyakmasszírozása, de õ sajnos nappalos volt.
Gabi3: sajna, egész életemre jellemzõ ez a migrénes hajlam, havonta egyszer elõtör. Amíg nem voltam babás, ezt azért könnyebb volt elviselni, hiszen pár Quarelin enyhített a dolgon. Baba óta viszont nem szedek gyogyót, így talpon kell elviselnem és túlélnem a havonként menetrendszerûen érkezõ migrénrohamokat. Sajnos.

Zsuzsófi: Tudom, hogy csak két kórház van, de akkor is, nekem ez akkora felfedezés volt, hogy mi végülis "ismerjük egymást", és ezt a klinikán nem is tudtuk, mintha én találtam volna fel a spanyolviaszt. Nagyon aranyos érzés volt. Tudod, én egy másik fórum törzstagja vagyok, és ott nincs szegedi (leszámítva egy balástyai lánykát). Ezért velük esély sincs, hogy valahol csak úgy összefutunk. Veled kapcsolatban pedig a felfedezés nagyon klasszul érintett, hogy jéééééé ez a csaj ugyanaz a csajKépKépKép
petra28

Petra, úgylátszik én szerencsésebb vagyok, mint te, mert nekem a terhesség elõtt olyan migrénes rohamaim voltak, hogy néha el is ájultam, de mióta terhes vagyok, még egy kósza fejfájás se volt.
Pedig elõtte kartonban vettük a QuarelintKépKépKép

Melyik fórumba szoktál írogatni?
Mert én az indexen vagyok még jelen.

Zsófi(36+3)

www.mamami.hu
zsuzsófi

Itt egy kép:

Kép

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok,
Zsófi én is pont ilyen voltam. Mikor teherbe estem, teljesen odavoltam, hogy mi lesz. De mintha elfújták volna, tök szupi volt. Most már szerencsére nem nagyon van, egy fél qvarlein pedig orvoslja, azelõtt én is fõ fogyasztójuk voltam.

Lányok,
úgy látszik délelõtt elkiabáltam az öt perc után alszik is, vagy Cumika hallotta, és gondolta, legalább lesz mit írniKép
Most aludt csak el nyuszifül, bár ebben szvsz szerepük volt a kakimanóknak is, mert ahogy meglátogatták a pelust, utána télleg 5 perc volt, és az igazak álmát alussza.
No, egyébként a család másik férfitagja is..., persze ma nem jött haza ebédelni, majd jól elkapom a grabancát.Kép

Nagyon örülök, hgoy itt voltatok, tök jó volt. Kicsit zsufi volt az udvaron, de szerintem õk sem sejtették, hogy épp összeszervezzük...Kép De úgy gondolom, nem zavartuk egymást, a gyerkõcök jól elvoltak.
BAnita, aranyos volt Beni, hogy felélénkült, ahogy kiürült a terep. Tök édi volt, hogy ült a motoron és hajtogatta, mehetek még pár kört. Meg kell zabálni..)
Egyébként meg az összes bébi annyira helyes. Én nem is tudok betelni az ilyen csöppökkel.
Jázmin is, hogy tette-vette a dógát...Kép

Lara,
milyen a könyv?

Ha jó nektek jövõ héten bármelyik nap jó egyelõre, csak írjátok meg, melyik nap.

Enikõ,
hol vagy? H-sz-ig hívtalak, de gondolom a suli miatt mindig ki volt kapcsolva, sms-t is küldtem. Vagy már nem az a telcsiszámod?

Azt nem is mondta, megjött a felvételimrõl a papír, 27-én megyek.

Azon gondolkoztam, ha nem tudok elmenni dolgozni, mert nem jön össze, akkor is elvinném Cumikát a nyílt bölcsibe, tudjátok ott 15 napot lehet menni egy hónapban. A fõiskolára akkor tudnék rendesen készülni, és még egy nyelvet is be tudnék vállalni, amire azért nagy szükség lenne. Szerintetek szívtelen vagyok, mert hát ugye 3 éves korig gondoltam elõtte itthon maradnia kicsivel. Kíáncsi lennék a véleményetekre. ???

Gigi,
csak azért kérdeztem, mert nekem is így indult a terhességem, de engem a doki rögtön kiírt táppénzre. Mondjuk ki kellett járnom Bordányba, meg iskolába, lehet azért is látta jobbnak. Mondjuk így megúsztam egy bárányhimlõ járványt.

Petra,
a doki nem egy középkorú, szemüveges, vékony volt, olyan 175-180 cm, aki a kórházban volt a dokid?

Ágci

Kép
Ágci

Szijasztok!

Tényleg jó volt a tali, bár egy kicsit le voltam lassulva, mert meg vagyok fázva(ezt nem lehet elkapni!), és bár nem túl jó kint lenni ilyenkor de határozottan jót tett a megfázásomnak a melegen történö üldögélés. Hanga ebéd után nem akart elaludni, pedig bevetettem Ágci fürözéses tippjét. Most aludt el, 2 órás szenvedés után.

Vanda és Simi is milyen nagyok már!

Banita! Te pedig letagadhatod mindkét gyereket, mert nem látszik rajtad, hogy szültél. Szülés után mennyi plusz maradt rajtad? Bár szülés után is vékony voltál.

Ágci! A könyvet tanulmányozom még.
A jövö heti tali is OKé nekünk!
Milyen felvételidröl jött papir? Miért lennél szivtelen, ha bölcsibe adnád Cumikát? Szerintem ez hülyeség. Olyan jól elvan a gyerekekkel, õ nagyon élvezné a bölcsit és ez neked is jó lenne, akkor meg miért szivtelenség?

Szijasztok, Lara
lara

Zsófi, Ágci: de szerencsések vagytok. A Quarelint gyártó gyogyógyár már lassan jutalékot is fizethetne nekem, annyit fogyasztottam babásodás elõtt. Akkor fél Quarelin elfújta a fejfájást, pár darab pedig öt-hat óra alatt elbánt a legszörnyûbb migrénnel is. Baba óta migrénes rohamok 12-27 órásak (a 27 órás májusban volt, azt hittem belehalok). Ilyen ájulásos téma nekem tehát babásodás óta van sajnos. Ezért tilos ilyenkor lefeküdnöm, mert elveszítem az eszméletemet. Ezért volt az, hogy gyakorlatilag a tegnapi napot a gép vagy a tévé elõtt ücsörögve töltöttem.
Zsófi: eddig a mama-baba fórumra írogattam egész rendszeresen, mostanra viszont már azokkal a lányokkal van egy privát oldalunk, ahol fórum, rólunk fotógaléria, chat-szoba...stb van.
Zsófi: mekkora a nagylányod?

Ágci: a kirendelt nõdokit kérdezed? Arra stimmel a leírásod - õsz hajú, ugye akire Te gondolsz? A Klinikán a választott orvosom, akinél szülni fogok dr Koloszár Sándor, õ kb három méter magas KépKépKép (szóval igencsak magas), barna hajú, mosolygós szemû és csendeske.

Petra&Viktória
38+3
petra28

Ugysem hiszitek el,hogy most aludt el Vanda! Egy jó bõ félórája. De olyan cuki annyira jó kedve volt. Csak feküdtünk a földön. forgott jobbra-balra, sikongatott, kacarászott.
Hát Én néha meghumtam volna ha engediKép Egyáltalán nem nyügösködött. Sõt. Kiváncsi vagyok meddig alszik. Biztosan jó sokáig, mert azért elfáradhatott.

Ágci:
Szerintem nem vagy szivtelen, egyáltalán. Annak idején mikor még nem született meg Vanda, Én is sokat gondolkoztam ezen.
Aztán a kicsitõl tettem függõvé. Ha talpraesett kis határozott lesz, akkor Én is hamarabb visszamegyek. Ha kis nyuszi, "anyámasszonykatonája" , olyan aki mindig fogja a szoknyámat,akkor maradok vele végig. Most igy gondolom. De addig még sok minden történhet.
Milyen suliba szeretnél menni? És dolgozni hová?
Jól éreztük magunkat nagyon, megyünk szivesen máskor is.
Ha lehet jövõ héten is hétvége felé.

Zsófi: Háát nem tudom Vanda fog-e valaha igy enni?

Nem erõltetem Én a hozzátáplálást, csak valamiért azt hittem mennyire szeretni fogja. No de sebaj.
Szerintetek legközelebb próbálkozzam répával?( alma,sárgabarack=hányás)

Gabomamo:
Ki javasolta a Lipobase-t? Talán csak nem Dr Kemény Lajos?
Na megyek, mert már forgolódik is a akisasszonykaKép
Nina
nina74

Petra!

Panka nem a lányom, hanem a legkisebb hugomKépKépKép

Nina, lehet, hogy a fagyit Vanda is így enné, nem?
Mást Panka sem így eszik....

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsófi: bocccccsi KépKépKép
petra28

Lányok, köszi, értek már mindent!

A GYED-et tudjátok hogyan állapitják meg? Mindig a szülés elötti évböl? Részletesebben most nem kell, csak kiváncsiskodok.

Hü, én akkor nagyon szerencsés vagyok, mert még sose fájt a fejem. Remélem ez nem jön elö terhesség alatt sem.

Gabi! Megkaptátok ma az árajánlatot?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Semmi gond:-)))))))))))))))

Zsófi(36+3)

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok,

ugy laccik nekunk szerencsenk vlt, mert amikor hazaertunk gyorsan lefurdettem Jazmint es utana mar alukalt is. Ebedelni mar nem volt ido. Amikor almos meg sem probalom, mert ugysem eszik.

Nina,

nem Kemeny Lajos ajanlotta, hanem a ferjem volt csop. tarsa, borgyogyasz. Mi a Lipobase repairt hasznaljuk. Ti is? Kulonben pont keszulunk Kemeny Lajoshoz, csak most Amerikaban van, bar mar lehet, hogy hazajott. Kicsit szita az agyam, ti mire hasznaljatok? Vanda bore nagyon szep volt. Most jottem ra, hogy Simcivel szinte 1 idosek. Pontosan mikor szuletett?

Banita,

tenyleg nagyon csini vagy. En sajnos sosem voltamilyen vekony, mint te soha, de ilyen dagadt sem voltam, mint most vagyok. Kép

Lara,

azert te sem panaszkodhacc, te is nagyon csini vagy.

Simci tegnap a hasarol atfordult a hatara. Ma meg hallottam, hogy felebredt, mire atertem hozza megint a hatan volt. (Hason alszik, vagyis aludt eddig.). Nagyon buszke vagyok ra!!!

Eva,

hasfajasra nagyon jo a hason alvas. Simi sokat van autosulesben. Szerintetek ez nem baj? Jazmin nem volt ennyit, igaz o sokkal gyengebb volt. Meg nem is merem a foldre rakni Simcit, mert felek, hogy Jazmin letapossa.

Lili hogy viszonyul Annahoz?

Ja Agci,

szerintem nagyon szivtelen vagy!!!! Kép Egesz eleter ki fog ez hatni Gabora. Szegeny! Rajtam is laccik, hogy mar 4 honaposan bolcsibe jartam, nem? Kép

Ez a nyitott bolcsi engem is izgat kulonben. Reggelente vihetned oket (Jazmint es Gabot) en meg vallalom a delutamóni hazahozast. Na, mit szolsz? Kép

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok,
képzeljétek, Cumkó negyed 4 körül felsírt, átmentem, persze rácuppant a cicire, aztán elaludtunk és fél 7kor keltünk. hog ebbõl mi lesz éjszaka. most még benn viháncol az apjával a fürdõszobában.

Gabó,
Kemény doki csüt-ön még Amerikában volt.
Bölcsit majd meglátjuk. Rásózzuk Kriszre reggel a purdékat, mi meg húzzuk a lóbõrt.Kép

Gyógypedagógia szakra jelentkeztem a fõsulira, ez kezdõdik szeptemberben. Sajnos még nem biztos a meló, addig nem mondok semmit.

Nina,
ha nagyon izgat a kérdés, vegyél Hipp õszi-almát. Az tuti meg fogja enni.
Nálunk Cumika (hát isten) még mindig utálja a fagyit.Kép
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

A migrén kérdésben én magam is érintett voltam. dr. Tajti János fájdalom-ambulanciájának voltam gyakori vendége. Nekem csak a Flector (por) volt hatásos.
Mikor babás voltam, szinte soha nem fájt a fejem, azóta, meg elég ritkán (elég a Panadol is).

Az én lábaim is kengyelben voltak a tolófájások idejére, de ez nálam kb. 10 perc volt, ki lehetett bírni így. A kengyelbe pedig lehet kapaszkodni, és nyomni...

Ildianyu! Nagyon drukkolok neked, és szívbõl kívánom, hogy gyors, könnyû szülésed legyen! A 4cm már nem semmi!
Mi 6 centivel értünk be a klinikára, és 3 órán belül megvolt Lottuska.

Lotti remekül van. Állandóan "beszél", forog, pörög, üldögél. Sírni (hála) elég régen hallottuk. Mostanában általában õ is hason alszik. Napközben 1-2 óránál nem alszik többet, viszont az éjszakáink csodásak. Este 1/2 9 -tõl reggel 8 -ig tuti alszik Csõrike, de volt már, hogy 1/2 10 -kor azt néztem, lélegzik e (pedig ekkor már nem hason volt). Ja, és imád enni, nincs vele semmi gond.

Ágci! A bölcsi nem rossz ötlet egyáltalán, miért lennél szívtelen?!
Egyébként imádom az "okos" embereket, akik pl. egy iylen dologba beleszólnak. Én pl. most azért vagyok pellengérre állítva néhány embernél, mert õsztõl tanulni fogok, vizsgázni.Milyen felvételire készülsz?

Karmen! A gyedet a gyedre való jogosultság elõtti év alapján számítják ki, táppénz szabályok alapján.

Gabi3! Most Új-Szõregen néztünk. De kb. bárhol érdekelne, ha találnánk egy olyan házat, ami a pénztárcánknak megfelelõ, beköltözhetõ. A felújítással késõbb is ráérnénk.

Örülök, hogy jó volt a tali. Ha lesz a jövõ héten, jó lenne, de a csüti, péntek nem jó. Sorry!
Bár már nagyon kíváncsi vagyok!!!!!!!!

Jó éjt!

Melinda
melinda29

Na akkor írok én is! Végre egy kis pihenõ!

Flóci elaludt hazafelé az úton, de mikor kivettem, felébredt. 9-kor aludt újból. Ebédre nem kért semmit, de megivott 3,5 deci szürcsit. Utána lötyögött a hasában, ahogy ment. 3 körül meg benyomott 170 gramm fõzeléket. Persze az utolsó kanállal már nem fért bele. Kép Remélem megint átalussza az éjszakát, mint tegnap.

Ágci: Szerintem nem vagy szívtelen, fõleg ha jó helyre adod és Gabó is szeretni fogja. Legalább gyerekek között lesz. Én még maradok itthon néhány évig. Legalább a harmadikig utána meg majd meglátjuk mi lesz. Addigra el is felejtek angolul.

Zsófi: Én azért még nem nagyon adnék ekkora babának fagyit, még akkor sem ha kinézi a szádból. Artó nagy a pocakod! Hogy bírod a meleget vele?

Petra: Már alig van két heted!

Karmen: Igen megkaptuk, de úgy, hogy mi telefonoztunk rájuk. 108 m2-es házikó 13,5 milkó és 1,5 milcsi az alap.

Nekem egyetlen egyszer volt írtózatos fejfájásom, míg pockos voltam. De az úgy fájt hogy semmit sem tudtam csinálni. Igaz akkor esett az esõ és arra nagyon érzékeny vagyok.Vagy az esõ elõtt, vagy közben fáj a fejem.

Jó éjt!

GAbi3
inecsg

Gabi3: hivatalosan 6 napunk van még, júni. 12-re vagyok kiírva. A heteket én az utolsó mensitõl számolom, de mivel a ciklusom nem 28 hanem csak 22 napos, így 6 napot hozzá kell adni a hetek számához. De én holnapután szeretnék már szülni, mert az anyum szülinapjaKépKép

Petra 38+3, ami valójában már 39+2KépKép
petra28

Sziasztok!

Ágci: Itt vagyok, Nem veszetem el Kép Igen ha suliba vagyok ki van kapcsolva a telcsim, de smst nem kaptam tõled a 30-as számra küldted? Én meg Téged nem tudtalak sehogy se elérni Kép Na jövõ héten szerdától leszek Szegeden péntekig, majd elküldöm a telcsiszámom mailbe. Szerintem nyugodtan vigyed Cumikát a bölcsibe. Nem vagy szívtelen!!!! Sõt, szivességet teszel neki azzal, hogy gyerekek között van, új környezeteben új játékokkal játszhat! Biztosan könnyen beilleszkedik majd! Imádni fogja és Ti is....

Mi van Ildianyuval? És a többi pocakossal? Még mindenki egyben? Kép

Képzeljétek a jáccótéren megismerkedtem egy férfivel 3 gyereke van és tavaly elvált. A két kicsit (7 évesek ikrek vittek le a játszótérre) Tök jó vele beszélgetni, kimondottan jóképû, jó helyen dolgozik,minden stimmel vele csak kicsit öreg -hozzám- (37 múlt)Kép De nagyon udvarol Kép Nemtom merjek belevágni vagy ne!! Félek az öreg hapsiktól. Nekem eddig a leg"öregebb" barátom 28 éves volt!! Inkább a fiatalabbakat csípem Kép Most akkor mi legyen? Teljesen tanácstalan vagyok! De végül is akkor mindjárt lenne kapásból 4 gyerekem Kép 10 éves, 7 éves ikrek meg a Bogi! És akkor le van tudva az összes -tervezett- gyerekem Kép különösebb megerõltetés nélkül!

Most megyek. Pussz és kitartás minden pocakosnak!
Sziasztok jóéjt.
Enikõ

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok,
kattintsatok ide:
[url=http://kep.tar.hu/netmami" TARGET="_top]http://kep.tar.hu/netmami[/url]

És még egy kérés:
ha vkinek van tali fotója, küldje lécci el, mert a párom az összes régi levelemet, fotókkal együtt kitöröte a gépbõl, mielõtt még elrakhattam volna. Nem õ volt a hibás, én vagyok csiga.

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Gabi3!
Ez a 15 milla szerkezetkész, v. kulcsrakész ár?

Enikõ!
Ez a pasi egyedül neveli a gyerekeit? Ha szimpatikus és tetszik a stílusa, akkor szerintem ne foglalkozz a korával! Azon meg ráérsz még gondolkozni, hogy milyen egy 4 gyerekes család élete...Kép

Ildianyu!
Nekem 4 cm-re volt nyitva a méhszájam mikor beértünk a klinikára, és 3 óra múlva megszületett Bálint.Biztos hogy könnyû, és gyors szülésed lesz!Kép

Nina!
Délután meddig aludt Vanda?
Te hol dolgoztál szülés elõtt?
Mi is használtuk a Lipobase-t, nekünk a Hegedûs Ági dokinéni írta föl.

Ágci!
Miért lennél szívtelen? Azért adod bölcsibe, mert vagy dolgozni fogsz, vagy tanulni, és egyik nagyszülõ sem lakik Szegeden, hogy vigyázhassanak Gabóra.
Nekünk jövõ héten a hétfõ és a szerda nem jó.
Beni nagyon jól érezte magát a végén. Mondogatta is, hogy jöjjünk máskor is.

Gabómamó!
Nem is vagy dagi, szerintem jól nézel ki!Kép
Milyen hatalmas már Simci!

Lara!
Bálint 4-5-ször szopizik még.
Most 51 kg vagyok, szülés után közvetlenül 55 kg voltam.
Te is nagyon csini vagy, jól nézel ki! Jársz/jártál szoliba hogy olyan barna vagy?

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

SZiasztok!
Anita:Egész sokáigh alukált a kicsi lány, ugy fél ötig.
Azután sétáltunk még egy kicsit. 8-tól pedig aludt reggel fél hatig, két szopival. Most megint alszikKép
Azért szeretek nektek"panaszkodni" mert utána rögtön másképpen csinálja a kis dolgaitKép. Mindig bejön. Amit leirok, este tuti az ellenkezõje mûködikKép
Van egy kis boltunk ott dolgoztam. Ugyhogy anyagilag csak rosszabbul járnék ha visszamennék dolgozni. Ha bölcsis lenne egyszer Vanda, akkor inkább a közösség miatt. De majd látjuk. Messze van még.

Gabomamo:
Nem a Vanda használja a krémet, hanem Én.
Vanda 2002nov 30.-án született.

Ágci:
Köszi kiprobálom, de csak jópár nap múlvaKép Már komolyan mondom félek bármit is a szájába tenni.

Lara
Gyógyulj meg minél hamarabb! Hogy fáztál meg? Vagy ez buta kérdés?

Enikõ:
Szerintem ne agyalj. Halgass a szivedre. Ugysem fogtok összeköltözni a jövõ héten nem? Te mennyi idõs vagy?

Mindenkinek kellemes hosszú hétvégét kkivánok!
Pocakosok kitartás.
Nina
nina74

Gabi! Nekem komolytalannak tünnek.

Melinda! Köszi.

Karmen
karmen

Sziasztok!

Képzeljétek, tegnap óta annyira fáj a szívem alatt vmi, hogy az nem igaz. Elõször csak egy ponton szúrt, de mostmásr körbe a méhem teteje fáj. Szerintetek mi lehet ez?

Ráadásul emiatt aludni sem tudtam, ha meg mégis sikerült, akkor meg szörnyûségeket álmodtam: elõször azt, hogy eltûnt a hasamKépKépKép(Akkor nem éreztem ilyen viccesnek), aztán elekzdett mocorogni Bence, akkor azért paráztam be, mert túl sokat mozgott, és biztos megfordult, vagy beleakadt a köldökzsinórba.KépKépKép
Aztán azért paráztam, hogy miért mozog ilyen keveset, és addig bökdöstem, míg meg nem mozdultKép
Szegény gyerek, nem hagyta anyuci aludniKépKép
Megjegyzem mióta felekeltem, még nem mozgottKépKép

Mi lehet ez a fájdalom???
Ja és ehhez társul most az éjszaka következtében mindenem fáj érzés, meg hátul a csípõfájdalmam, és ehhez társul a legújabb, a bal combtövem fáj veszettül, és ha éppen rajta állok, akkor már nem állok rajtaKépKépKép Értitek?

Szóval valaki nyugtasson meg, mert totál kivagyok!!!

A hugomról itt vannak képek:

[url=http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=1669" TARGET="_top]http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=1669[/url]
[url=http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=1689" TARGET="_top]http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=1689[/url]
[url=http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=1690" TARGET="_top]http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=1690[/url]

Zsófi(36+4)

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsófi! Az utolsó egy hónap a legtöbb kismamánál kínszenvedés. Rugdos-nem rugdos, nem kapsz levegõt, szúrja, nyomja a hólyagodat, a tüdõdet, terheli a szívedet. Írtad, hogy a Te babád sem épp kicsike (az enyémre azt mondták szerdán hogy kb 3 kiló 80 már most). Fáj a csípõd, nekem a forgóm szokott, hasogat a derekam stb. Ezek a tünetek szépen egymás után mindig elõjönnek. Nálad most egyszerre. Ne aggódj, de ha mégis - inkább hívd fel a dokit.
petra28

Zsófi,
ha ez megnyugtat, valszeg belenyomta a kicsi lábát a májadba. Tök jó érzés igaz? Nekem Gabó kb. 4-5 hétig ott táncolt, meg szabályosan benne állt. Nagyon rossz érzés, tudom, de már nincs sok!
Azt hiszem ez így van kitalálva, az elején nagyon várja az embver lánya, hogy látszódjon már, hogy várandós. Aztán olyan jó érzés. Aztán mikor már nõ és nõ, akkor kicsit alkalmazkodni kell, de azért még bírjuk. De ahogy közeleg a 40. hét, már minden baja van az anyukának, fizikailag, lelkileg, nyûgös, már annyira szeretné látni a babát. No, megszületik...Kép Akkor meg úgy szeretné megint ott látnia pocakját...Hát iylenek vagyunk mi...KépKépKép

Ágci

Kép
Ágci

Mind1, azt mondta a Sikó, hogy menjek be. Aztán a többi majd kiderül...

Zsófi(36+4)

www.mamami.hu
zsuzsófi

zsofi,

lehet, hogy nemsokara szulsz? izgi nagyon.

g.
gabomamo

Most irt Ildianyu,

hogy szrinte Erika tegnap este szult, most nezem az ujsagot, 20.30-kor . A kisfiu neve Daniel es 2370 g.
Remelem tenyleg o az. Voros Erikanak hivjak Erikat? Tudja vki?

Mostmar tudod, nem ezen mulik, marmint amit a Ctg mutatott Kép

Nagyon sok boldogsagpot kivanok nektek es sok-sok tejcsit!!!
gabomamo
gabomamo

Gabó, nem lehet, hogy az az Erika a mi Erikánk legyen, mert az a kisfiú Juni 5.-én született, Erikától pedig 6.-án 16,30-kor kaptam levelet.
Amúgy meg Erika párjának a vezetékneve Pap, mint az én páromnak.

De ettõl függetlenül annak az Erikának is gratulálok.

Ja én meg hazaértem, 50-60-as méhösszehúzódásaim vannak, doki parancsba adta, hogy keddig bírjam ki. Remélem sikerül. Drukkoljatok. Most is fájogatok rendesen.
A baba feje:96*118 mm, és 3400 g az egész gyerek.

Zsófi(36+4)

www.mamami.hu
zsuzsófi

Szaisztok,
nem tudja vki, hogy hova lehet menni strandra itt a közelben kis gyerekkel? Van itt vhol a közelben vmi? Olyanra gondoltunk, ahol van pancsoló medence is.
Elõre is köszi az ötletekt:
Ágci

Kép
Ágci

Ágci:
Mi a szikire sziktunk menni. Teljesen tiszta, van sok fa, meg gyerekpancsoló.....
itt a lyánya kezemben.
nina
nina74

Nina,
és ez merre van? Van belépõ, zárt? Mi nem vagyunk abszolút erre járatosak.
A páromnak mondtam, hogy õ az egyetemi évie alatt nem járt ilyen helyekre. Azt mondja, menjek má' minek. Hát mondom, ha másért nem a pipiket nézni. Azt mondta, azokat máshol nézték...Kép
Ágci

Kép
Ágci

Szaisztok!

Ma voltunk esküvõn, s mondhatom, a rengeteg gyerek között Lotti volt az egyetlen szinte, aki csöndben végigülte az ölemben a kb.30 percet. Igaz, közben az apja autóstáskájának a fülét rágogatta.

Egyébként meg Lotti rettentõen szeret ismerkedni, aki szépen szól hozzá, már szimpi neki. Így kikezd a Rossmann pénztárosnõjével, a gyógyszerésszel, idegen nénikkel a Széchényi téren. Irtó ari, nem tudok ilyenkor betelni vele.

Zsófi, Ildianyu, Petra kitartást nektek ebben a nagy hõségben!!

Jó éjt!

Melinda
melinda29

Úr isten alig bírlak végigiolvasni!
Egyébként sziasztok!

Enikõ: Szerintem még kiderül, hogy mennyire jó fickó akivel megismerkedtel. Hányszor találkoztatok márhogy ennyi mindent tudsz róla? Azért nem most fogtok összeköltözni ugye? Kép Azért remélem megtalálod végre az igazit!

Banita: Kulcsrakészen 15 millió, én egy kicsit sokaltam az alapozást,de nagyjából utána számoltunk és kb. ennyibõl jönne ki. Én most vagyok 53 körül. Lánykoromban még voltam 40 körül is(vizsgaidõszakban). A kismamaságot meg 47-tel kezdtem és 65-tel fejeztem be. Szerintem már soha nem leszek 50 alatt. Pedig nagyon zavarnak a hurkáim és az úszógumijaim, de a csokiról nem tudok lemondani.Kép

Karmen: Nagyon nem bízom bennük, úgy is van ezer másik, aki házat épít, még keresgélünk. Valószínû, hogy ebben az évben már nem tudjuk elkezdeni az építkezést. Esetleg az építési engedélyt tudjuk beadni.

Melinda: Mi nézegettük a házakat Algyõn és 13-14 milkóért már lehet kapni 100 m2-es házikót. Flóra pontosan ezt csináltja, ha megyünk az utcán nézi, hogy ki néz rá és várja, hogy dícsérjék, hogy milyen ügyes, hogy így tud menni.

Zsófi: Szerintem ta az utolsókat rúgyod. Kép

Ágci: Nem kell olyan messzire menni, mert a Szué-nak, ami a régi híd lábánál van, van gyerek medencéje. Legalábbis én használtam azt régen. Ha jól emlékszem a Partfürdõ részén is van. Egy cég és ha az egyiken nincs át lehet menni a másikra. Nagyon tetszett amit Zsófinak írtál a pocakos dologról. Kép Nagyon jó volt nálatok a privijátszón. Csak irtó meleg volt. Nem lehetne egy kicsit korábban találkozni. Csak a meleg miatt.

Flócival ma elmentünk a Dóm térre. Megkergette a galambokat. A Burger King-ben meg gyúszdáztunk, és dobáltuk a színes golyókat. Nagyon élvezte. Nyolcra értünk haza és utána még repetát is kért a vacsiból, pedig elõtte már evett egy kis sült krumplit.
Ja, ma reggel 7:40 körül ébredt úgy hogy nem kelt fel egyszer sem. Viszont jön két fogacskája is egyszerre. Csak beindul. Úgyhogy éjfél elõtt felsírt néhányszor.

Kismamók kitartás!

Jó éjt mindenkinek!

Gabi3
inecsg

Ágci:
Irok mailt
Nina
nina74

Sziasztok Lányok!
Mi is jól vagyunk, Gergõ baba nagyon szépen fejlõdik és csudajó kisfiú. Akkor sír ha éhes vagy kakis, de nagyon sokat mosolyog. Csak az a gond, hogy a tejcsi még mindig nem akar elég lenni, pedig már literszámra iszom a szopis teát és mind a két oldalon 20-25 percet szopozik minden alkalommal, meg még le is fejem. A picit meg tudjátok nézni a

[url=http://kep.tar.hu/lcsilla" TARGET="_top]http://kep.tar.hu/lcsilla[/url] vagy a
[url=http://community.webshots.com/user/edelweisshu" TARGET="_top]http://community.webshots.com/user/edelweisshu[/url]

címen. Most akarok majd újabb képeket is feltenni.

A babaúszásról mi a véleményetek? Attól félek, hogy ha örökölte az érzékenységét, összeszed valami nyavalyát az usziban.

Lányok! Valaki meg tudná mondani, hogy én mehetek-e callanetics-re. A pici 14-én lesz 3 hónapos és a kilók ugyan úgy tûnik mennek lefelé, de olyan terjedelmes lettem mint elõtte soha. Pedig könnyebb vagyok mint mikor terhes lettem.

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Sziasztok!

Edelweiss: Nagyon aranyos a kis fiad. Hány kilót nyom? Szerintem nyugodtan mehetsz Callanetics-re, az nem olyan ugrálós torna, a szülés után hat héttel már lehet enyhe tornát végezni, persze nem hasizom gyakorlatokkal kell kezdeni. Kép Ha elkezdessz tornázni járni, feltétlenül szólj, hogy nem régen szültél. Az úszással kapcsolatban én is ettõl tartottam, így Flórával nem is jártunk. A vizet szereti, majd megtanul késõbb úszni. Ágci: biztos tud segíteni szopis témában. Hányszor szoptatsz illetve milyen idõ közönként? A 3-dik hónap az egyik kritikus idõszak, ilyenkor megemelkedik a baba igénye, én ekkor többször, gyakrabban tettem cicire a Flót, akár 2 óránként is, vagy ahogy õ akarta. Saját anyatejjel pótolod a tejcsit? Nézz be hozzánk gyakrabban.

Lányok, a dokinénink felajánlotta a bárányhimlõ elleni oltást, szerintetek érdemes beadatni neki. Azt mondta, hogy így védett lesz minden fertõzõ betegség ellen, egész életére. Várom a véleményeket!

Lara: Nektek mekkora lesz a házatok? És milyen minõségû tartozékokat kértetek bele? Ilyesmire gondoltam, hogy nyílászáró, burkolat, stb.

Ma voltunk a Fûvészkertben, Flóci irtóra élvezte. Megnyitottak egy kisebb részt a tónál, sziklakerti részt. Nagyon szép. Igaz mint mindig elég szegényes, de próbálják valahogy szépítgetni. Új utacskákat nyitottak.

Jó éjt mindenkinek!

Gabi3
inecsg

Sziasztok,

Gabi,

azon felbuzdulva, hogy Floci kisebbnek tunt, mint Jazmin, lemertem. 76 !!! cm-nek mertem, ugy laccik nott a csajszi. De igy pont realis, ha Floci 70 cm.
(Simon 68,5 cm)

En szerintem 15 M az nem draga a hazert. De ugyis tobb lesz Kép

En beadattam Jazminnak. A dokineni is ajanlotta, mert tudod Jazmin nem jo ha lazas. Ezert Simonnak is beadatom majd. Jazmin a fertozo agyhartyagyulladas ellenit is megkapta.
Azert 100 %-os vedettseget semmilyen vedooltas nem ad es lehetnek mellekhatasai is.

Edelweiss,

nagyon szep a kisbabad! Mi a gondod a szopival? Honnan tudod, hogy nem eleg a tejcsi? Nagyon csinos alakja van. (Bezzeg Simon Kép )

En most ott tartok, hogy mar fogalmamm nincs hanyszor szopizik Simon, meg nappal ugy emlexem kb, hogy hanykor szopizott utoljara, na de ejszaka???

A baratnomtol ma kaptam 3 szoptatos bluzt. Nagyon otletesek, mostmar az uccan nem kell a polomat felhuzni Kép

Banita,

ti mire hasznaltatok a Lipobset? Hogy-hogy felirta a doki? nekem azt mondtak a gyogyszertarban, nem lehet feliratni receptre.
Az a baj, hogy Simonnak 2-3 napra eleg 1 tubus, de ugy hogy csak a karjara labara es az arcara hasznalom, mellkasara hatara mast, es csak reggel es este. 1 tubus ara: 1400 Ft. Na kiszamolhatjatok ...

Nina, te mire hasznaltad?

Zsofi,

nagyon szep Panka!
A tobbi tesodrol nincs kep? Nem is szoktal roluk irni!

Agci,

szerintem is jo a sziki, bar en regen a nudira jartam, ott szep tiszta volt a viz.

Tavaly a Tiszara jartunk, talan holnap is megy Csaba Jazminnal, bar most Jazmin bore is eleg ramaty a melegtol. Kép

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Gergõ most kb. 5100 gramm lehet a növekedési ütemét figyelembe véve. Majd este megmérem, tegnap elmaradt a netto mérés. Kép Mert még mindig mérjük minden szopizás elõtt és után ha itthon vagyunk, és örülök mint majom a farkának, ha 100-120-at szopik. Egyébként kb. 4 óránként kéri, de ha gyakrabban szól, gyakrabban kapja. Szerencsénk van, mert van egy ismerõs, aki utánam 1 héttel szült, és rengeteg teje van. Tõle kapunk plusszot. Vannak napok, amikor a szopizott és kifejt tejcsi kielégíti Pöttömke igényeit, de sajna nem minden nap.

Jajj, képzeljétek már 1 hete végigalusszuk az éjszakát kb éjféltõl reggel 6-7 óráig. KépKépKép
Mi is beadattuk Gergõnek a fertõzõ agyhártya gyulladás elleni védõoltást.

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Sziasztok!

Gabó: A fertõzõagyh-t én is beadattam a Manónak.Akkor ezt a himlõ ellenit is, csak jó drága.Kép Jáázi jó sokat nõtt, lehet, hogy Flóci is nõtt egy kicsit. Legalább is remélem.

Edelweiss:Én soha nem mértem mennyit szopizik. Jó Flónak volt két tejtesója is. Kép

Gabi3
inecsg

Edelweiss,

miert nem probalod meg surubben szoptatni Gergot? Szerintem ugy biztosan eleg lenne a tejcsi. En a 4 orat nagyon ritkanak tartom nappal. De ez az en velemenyem. Nekem sosem szol Simon, hogy enni akar. Akkor szoptatom, amikor ugy erzem itt az ideje. Kb. 2 orankent. Ejszakankent meg meg gyakrabban.
Attol, hogy mered, hogy mennyit eszik a baba, nem fog tobbet enni!!! Kép

g.
gabomamo

A jövõ heti talival kapcsolatban mi a helyzet? Nekünk a legjobb megint a péntek lenne, fél tíz körül.

Gabi3
inecsg

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?