Új privát üzeneted érkezett!

Dzsili: õ bszilvi Petije, 3 Peti van az osztályban: gorsié, akit most már láthatunk a tablón, bszilvié és LKatáé. Vagy van még valaki, akit kihagytam? Kép

Szerintem pár havonta frissíthetnénk a tablót és így biztosan mindenki képben lesz mindenkivel, esetleg csinálhatunk egy baba-mama tablót együttesen, akkor aztán, nem lenne félreértés!

Dzsili: lábadat nem kellene megröntgenezni? borogatod és krémezed is? Én csak ajánlani tudom neked a vezetést, te mûszakis ember vagy, tuti, hogy hamar ráéreznél a lényegére és nagyon élveznéd, na meg a gyerekek is!Kép

Üdv: Zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Laura és Tonci Apuka!
Óriási gratula az új családtaghoz, nagyon drukkolok, hogy minél hamarabb rendezõdjön a dolog a kicsivel, és együtt lehessen a mamájával!KépKép
Sok boldogságot Nektek!KépKépÉs sok puszi a nagytesónak is!KépKép

Zafi!
Gratula a nyelvvizsgához!KépKép És ez a sikerszéria, apukád, autó, prémium, vacsi.... Jó volt olvasni, nagyon örülök neki!KépKép
Én is várom már, hogy forduljon a kocka, és jöjjenek a jó dolgok is.....

Henke! Nagy kalappal a vizsgákhoz! Kép Ügyes vagy te, biztos menni fog!Kép

Dzsili! Jobbulást a bokádnak, pihengess sokat, ha tudsz!Kép

Zsuzsi! Én Zsófinál nem tudtam, ki lakik a pocakomban, még amikor megszületett, akkor is elfelejtettem megnézni. KépAmikor a karszalagját írták, és kérdezték, mi lesz a neve, akkor kérdeztem, hogy fiú, vagy lánynevet mondjak....
Lucát sem akartuk tudni, de a végefelé egy uh-n megkérdezte a doki, hogy az elsõ is lány...??Kép
Szopi: Zsófi 2 éves volt, amikor terhes lettem Lucával, akkor még javában szopizott. Meséltük neki, hogy baba lakik a pocakomban, majd õ is kap tejcsit, erre õ közölte: nem kell neki baba, a cici az övé, és kész..Kép Teljesen magától pár héttel késõbb odajött, hogy na jó, a baba megkaphatja a cicit..... Ezután még szopizott egy ideig, majd szép lassan elmaradt a dolog, de azt megígértette, hogy ha a baba tejcsijébõl õ is kap majd. Mire Luca megszületett, elfelejtette a technikát, csak csücsörített,és közölte, hogy nem jön semmi.Kép Kapott egy kis lefejt tejet pohárból. Nagy ritkán még ma is rájön, hogy neki kell egy kis cici, már tudja hogy kell.Kép

Bogancsi! MunkahelyKép Zsófinak gratula a vizsgáhozKép Férjednek jobbulást!Kép

Puszi
Andi

Andi
andi3

Andi:

akkor azért kellett egy kis rábeszélés, hogy abbahagyja?? Többen javasolták nekem, hogy adjak pohárból lefejt tejet Dórinak, így leszokna. Nem tudom. Te mit szólsz ehhez?

zsu26

Zsuzsi!
Nem akartam feltétlenül elválasztani, szopizhatott volna tovább is, ha úgy szerette volna. Csak azt meséltük neki, hogy majd a kistesó IS kap tejcsit, nem csak õ.
Amikor Luca megszületett, Zsófi szopipótlásként egy ideig "sima" tejet (õ hívta így) kért esténként cumiba. (Elõtte soha nem használtunk cumisüveget, valahonnan elõásta.) Aztán szépen elfelejtette azt is.

Kár, hogy nem voltatok ma az LLL-nél a szopis csoportban, pont a "nagyok" szoptatása volt a téma. Egybõl rátok gondoltam, biztos kaphattál volna pár jótanácsot.

Ideje lefeküdnöm, leragad a szemem....
Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Laura és Tonci apuka!
Én is sok szeretettel gratulálok a kis családtag érkezéséhez! Nagyon jó egészséget és sok tejcsit kívánok, hogy mihamarabb megnõjjön a kislegény!

Szilvi és Peti
bszilvi

Laura!

Szeretettel gratulálok, jó egészséget, és rengeteg tejecskét kívánok, annyit, hogy még Romolának is jusson! Kép Kép Kép Remélem, hamar túl lesz Toncsi a nehezén, és mielõbb hazajöhettek, hogy teljes legyen a család! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Bogancsi!
Jobbulast kivanok a ferjednek!
Gratuala Zsofinak a vizsgahoz Kép

Dzsili!
Jobbulast a bokadnak. sok gyogyKép Te szegeny. Remeljuk minnel elobb rendbe jon a bokad. Probalj pihenni amennyit csak lehet, persze tudom nem konnyu harom gyerek mellett.

Zafi!
Gratula a nyelvvizsgadhoz!!! Ugyes vagy.
Gratula az autohoz is Kép

Zsuzsi!
Madiket szerencsere nem kellett nevelni a gyumievesre Kép, anno a hozzataplalasnal nagyon megszerette, majd egy darabig o sem evett, most megint rakapott Kép Nala is vannak hullamvolgyek, hol ezt hol azt nem eszi meg. Nekik is valtozik az izlesuk Kép Lehet, hogy kesobb majd megeszi.
En is orultem pl. a Matav fejlodesenek, igy neten el tudtam intezni a telefonunk athelyezeset Kép
Orulok, hogy neked is sikerult elintezned a dolgokat a neten Kép

BMarti!
Az utlevelhez ezt talaltam neked: "Ha a kérelmezõ az magánútlevél kiadását soron kívül kéri úgy a - lakóhely szerint illetékes - közigazgatási hivatalnál vagy a Belügyminisztérium Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatal ügyfélszolgálatán kell benyújtani a kérelmet." Mi is igy csinaltattuk egy evvel ezelott mikor otthon jartunk. Nekunk 2 nap alatt keszen volt. Ha szemelyesen veszed fel, ha postan kered, akkor 5 nap.

Laura, Romi, Toncsi apuka!
Gratulacio az ujabb csaladtag erkezesehez! Jo egeszseget kivanok az egesz csaladnak!

Andysj
andysj

Laura!
KépKépGratula!!!KépKép
Kicsi Toncsi! Köszöntünk idekint! Kívánok Neked sok boldogságot, és rengeteg finom tejecskét, hogy hamar nagyra nõjj!
Kép
Borcsa
Û fgey> l dx m,
Ezt pedig Luca üzeni

Borcsa
KépKépKép
borsts

Kedves Laura és Családja!

Szívbõl gratulálok kisfiatok születése alkalmából, és kívánok mielõbbi jó egészséget, sok tejcit, boldog életet!!!
Apuka, várjuk a további híreket! KépKépKép

Szép napot mindenkinek!

Heniék
gesztenye

Sziasztok!

Laura és párja: sok-sok szeretettel gratulálok a kisfiatokhoz!!! Remélem, hogy mihamarabb együtt lehettek otthon és jó egészségben, boldogságban nõdögélhet a kinti világban Kép Kép Kép

Dzsili: javulást a bokádnak!!!

Solya: köszi a gratulációkat. férj: valóban vírusfertõzés; az üzemorvos beutalta tegnap a Szt. Lászlóba és ott teljesen kivizsgálták. Minden negatív - mondtam is neki, hogy akkor legalább van papírja róla, hogy normális Kép
Ma persze már ment dógózni... De tényleg jobban is van.
Jól látod, hogy Julira "vigyázni" kell majd. De remélem, hogy emgvan a magához való esze Kép

Zafi: gratulálok a nyelvvizsgához!!! Bár én bíztam benned Kép Egyébként, hogy érzed magad, mint gazdag nõ??? Kép Apukádhoz Kép Kép Kép

Zsuzsi: Zsófi Opel Astrán tanul, Kalmár autósuliban, amit a sulija szervez, azaz megbízható! Tomira pótnagyi fog vigyázni, aki szuper, aranyos és imádják egymást már most Tomival. Õ jön majd ide hozzánk. Tényleg tök jó lenne egy baba-mama-tabló!

Márti: szerintem nagyon jó testvérek lesznek!!! Kép

Heni: ezek szerint jól drukkoltam az új védõnénitekhez Kép

Sok puszi: bogancsi és Tomi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!
A tegnapi Lauráékért izgulásban elfelejtettem írni, hogy levágtam Máté haját! Géppel, amirõl a boltban azt mondták, 4 cm-ig vág, de itthon kiderült, hogy max. 22mm. lesz a fiam haja! Kép
Olyan nagyfiús lett!
Ha lenne digitális gépünk, akkor feltenném, de így csak egy kéthetes képet raktam fel a profilba.
Solya
solya

Sziasztok!

Elõször is NAGY-NAGY GRATULA kisToncsihoz az egész családnak KépKépKépKépKépKépKép Remélem, mihamarabb együtt lehettek KépKépKép

Zafi
Mondtam én, hogy meglesz az a nyelvvizsga.. KépKép ...
irigy-irigy a sikerszériáért... Kép De azért szívbõl örülök ám mindegyiknek!!!KépKép

Helyettem nem akar vki elmenni nyelvizsgázni? Kép

Henke
nem tudom még, mi lesz... még mindig nem tudtam elmenni a szigorlati tételekért... önállóan kidolgozni Csenge mellett nincs sok esélyem ... Tanulni talán ha egy hetet tudok majd rá, de akkor sem egész nap, úgyhogy lehet, hogy kevés lesz az idõ...

Dzsili
Orvos látta a lábadat? legalább egy röntgent érdemes lenne csináltatni, nehogy valami gubanc legyen Kép

BMárti
A GYED-bõl vonnak le TB-t, nem? Akkor meg biztosítottnak számít az ember.. úgyhogy minden jár... Szerintem....

Nem tudom, Nektek milyen volt az éjszakátok... ahogy Csenge "fordított bekötését" ismerem, mindenki aludt.... Kivéve a kisasszonyt... 11-hajnali 3-ig a cicimen lógott, nem engedte el... 3-kor már nem bírtam, úgy feküdtem, hogy ne férjen hozzá... Onnantól hiszti, duma, járkálás, és értetlenkedés, hogy mi miért nem kelünk fel... kb. reggel 8-kor aludt el (persze cicin)... aludt majdnem 11-ig... hogy ma hogy lesz délutáni alvás, meg éjjel mikor fog aludni, azt nem tudom .. De hogy kivagyok, mint papírkutya esõ után, az tuti ... Ati ma sincs itthon, mert vmi könyvbemutatóra megy, reggel az egyetemen volt, tegnap elõadáson ... még jó, hogy este elvitték a nagyszülõk Csengét játszóterezni...

.. nam mennem kell, mert ennyi idõre volt segítségem...

üdv
Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

sziasztok!

Rebi: Dorka szokásai csak annyira változtak most, hogy végre napközben is alszik, a hajnali fél 4-es felébredés még mindig van, de szopival vissza alszik, pórbálom errõl leszoktatni és nem megyek be hozzá, de most a melegben jobban kívánja a tejcit. Mit csinál Csenge, ha egyszerûen bent hagyjátok az ágyában?

Solya: be kell vallanom én bizony elõvettem az értelmezõ szótárt, hogy megnézzem mi is az a kóficKép (zagyvaság?), de legjobb értelmezés a következõ volt: hamarjában kotyvasztott étel/leves. ezek szerint én mindig kóficot fõzök???KépKép Különben valami rokonkapcsolat van a fickó szóval. Cory szereti ezt a szót használni a párjára.Kép

Ebben a melegben gyalog mentünk Dórival tücsök zenére, hát mikor hazaértünk tiszta vörös volt a fejem, csak úgy lüktetett. Nehogy kimenjetek most napos helyre! Borzasztó!
Nekem sajnos el kell mennem gyerekkel szervízbe, mert defektet kaptam, nagyon nincs hozzá kedvem, pedig kellene, mert így nem biztonságos az autó...Kép

Vizsgázóknak különösen sok energiát kívánok, tudom, milyen nehéz gyerek mellett és ilyen nagy kánikulában tanulni! Próbáljatok valami hüvös helyre menekülni, finom jeges teával!Kép

üdv
piros fejû zsuzsiék
zsu26

Kedves Laura!

Szívbõl gratulálunk az egész családnak a kis Toncsihoz!Kép Kép Kép
Kívánjuk, hogy minél hamarabb megerõsödjön a kislegény és hamar hazajöhessetek!
Várunk Benneteket!Kép

Pussz
Szilvi + Zsani
sztigris

Zsuzsi,
azt hittem, én alkottam a kófic szót! Kép De mint már oly sokszor kiderült, megelõztek. Én egyébként nem a hirtelen készült levesre használom (Juli esetében sem Kép), hanem a kópé, huncut stb jelzõk hosszú taglalásának kiváltására. Kép De ezentúl kétszer is meggondolom, kit levesezek le! Kép
Solya
solya

Sziasztok!

Folyamatosan néztem a híreket és én is izgultam LAuráékért, csak írni nem volt idõm!

Laura! LAura párja és Romi!
Gratulálok nektek Toncsihoz és én is nagyon szorítok, hogy hamarosan együt lehessen az egész család.
Toncsi!
Üdvözlünk idekint.

Dzsili!
Igazából nem én voltam ennyire figyelmes, hanem Borcsa. Én meg egy kicsit haza is beszélek, mivel hozzánk az albertfalvai játszótér után a bikás van a legközelebb.
Ettõl függeltenül tényleg jó lenne titeket is látni Kép
Vezetés: én is hasonlóan voltam mint Heni (mondjuk míg nem volt jogsim én nem féltem senki mellett, bezzeg most), viszont a kényszer és a kényelem nagy úr. Mondjuk én is tudok még most is parázni (pl. múltkor taliról jövet a szakadó esõ miatt, pedig nem is votlunk messze) , de egy-egy ilyen parázós szituáció (amibõl muszáj jól kijönni, fõleg hogy Vilike ott ül mögöttem) csak erõsíti az önbizalmamat.

Boka Kép nekem is ment már ki három napig egy lábon ugráltam, nem írigyellek. Örülök, hogy a párod kezd észretérni. Lehet mégsem kel mindent a fenkük alá tenni, és akkor rájönnek õk is milyen fontosak.

Zafi!
Nyelvizsgádhoz nagy nagy drukk.
Opel Karavánhoz is gratula. Fogod vezetni? Azzal se lesz könnyû parkolni (nekem az a mumus), bár annak legalább ott a vége amit látsz hátul.
Apukáddal kapcsolatban is szuperek a hírek.
Még ennyi jó hírt kívánok neked.

Bogancsi!
Munkahelyhez drukk! Teljes állásba mész vissza?
Remélem ha dolgozol azért majd írogatsz még nekünk. ÉS mikortól szeretnél újra dolgozni?

Egy kis Vili híradó: tegnap egyik kezével pohárba, másik kezével kiflibe kapaszkodva felállt egymásután kb. ötször és lépett egyet Kép Ezt nem ismételte még meg, viszont ma a bébitaxit maga elõtt tolva körbeszáguldozta a lakást.

Üdv:
Norci
norci

Sziasztok!

Elöszõr is Laura és a Baba jól vannak. A kicsinek sajnos megfigyelés alatt kell lennie a kis súlya miatt (szegényke cukros infúziót kap), de különben makk egészséges, és ha már Laurának megindul a teje rendesen, mert Tonci már elég rutinos szopizó Kép Kép, akkor már erre sem lessz szüksége. Kicsit szomorú, mert Romi-t is nélkülöznie kell, meg hát Tonci miatt is egy picit. Ebben az idõszakban amúgy is labilisabbak az anyukák, mint álltalában. Ma voltunk bent náluk, szerencsére Romi elég jól vette az "akadályt", természetesen nagyon örült a Mamájának Kép Kép.

Laura puszil mindenkit. Most egyenlõre ennyit tudok írni, de megpróbálok ma feltenni képet, ha lessz rá idõm.

Mindenkinek nagyon köszönjük a Drukkokat és a Jókívánságokat. Szerintem segítettek sokat Kép Kép, és Laurának is nagyon jól esett mikor elmeséltem.

Mostmár télleg ennyi.

Laura párja, Romi, Tonci
Névtelen

kel=kell

Norci
norci

Norci!
Köszönöm a kijavítást, de egy-két bíztató szó jobban esett volna. (Ha gondolod ezt a mondatot stilálhatod Kép Kép
Névtelen

Tonci,

Norci magát javította ám! Kép Így szoktuk. Kép

És bár lenne mit javítani a hozzászólásodban, nem ez a feladatom. Kép És ki ne követne el helyesírási hibát? Kép

Örülünk, hogy jössz és hírt adsz nekünk Lauráékról! Gondolom nyugodtan beszélhetek a Lányok nevében is errõl! Kép
Várjuk a képeket és gyere ám máskor is, szívesen látunk! Kép Ha bármi hirtelen kérdésed lenne a háztartással, vagy Romival kapcsolatban, akkor is jöhetsz! Kép

Amikor haza kellett jönnötök, akkor Romi és Laura nem volt szomorú? Mert mikor nekem el kellett válnom anno Sárától, azt hittem majd megszakad a szívem! Teljesen átérezem amit Laura. De meglássátok, csakhamar minden mégjobb lesz! Kép

Vili!
KépKépKépKépKépKép Gratulálok!!!

Solya
solya

Sziasztok!

Tonci:
Köszi a híreket, Laurának sok-sok energiát küldünk és hogy minél hamarabb legyen tejecskéje! Romola hogy bírja az anyátlanságot? Az orvosotok most már normális? Bent voltál a szülésnél? Reméljük a kórházban nincs ez a nagy meleg és nem kellemetlen Lauráéknak.

Solya: a kófic, zagyvalékot, haszontalant jelent az értelmezõ szótár szerint és a 3. jelentése csak az összedobott kaja. jó pofa hangzása van. Nekem a mufurc a kedvenc szavam. Ha már ennyire nyelvészkedünk.Kép

Dóri már 3 órája alszik!!!! Ugye nem beteg??????? Ilyet sosem csinált. 2 napja alszik napközben, mitõl lehet ez?

zsu26

Lányok!

Kezdek megijedni. Szerintetek 3 és 3/4 óra alvás normális???
Ébresszem fel Dórit???
Ilyet soha nem csinált, még picin is max. 3 órát tudott egyhuzamban aludni. Nem ebédelt még és reggel is csak egy kevés virslit evett. Nem fog kiszáradni, ilyen melegben? Alig ivott egész nap

Üdv: zsu
zsu26

Zsuzsi!

Ezt nem értem, azon aggódsz, hogy alszik nappal?
Egyáltalán nem szokott már nappal aludni? vagy csak mostanában nem alszik? Nem lehet, hogy fáradt, kimerült a nagy melegben?

Szerintem ne keltsd fel, ha szomjas, éhes lenne felébredne.
Egyébként pedig amit ösztönösen tennél, tedd azt.
ne izgulj!

Tikk
tikk

Zsuzsi
Csenge meg egyáltalán nem alszik ... igaz, hogy 11-kor kelt, de egész hajnalban fent volt... én már totál kivagyok... KépKépKépKépKépKépKép

... én is tudnék most órákig aludni ...

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Most kelt fel és rögtön levest kért! Kép

Tikk: Dorka fél éves kora óta nem alszik napközben (pedig mindent kipróbáltam), vagyis néha aludt egy félórát. Most 2 napja, azóta, hogy egyszer elegem lett belõle és hagytam fél órán át bõgni, azóta alszik. DE ilyen sokat még soha nem aludt! És most magától aludt el. Képzeljétek még a hõmérséklete is lejjebb ment, 36,2, mikor eddig állandóan 37 felett volt.

Ki érti ezt?

Rebi: csak azt tudom tanácsolni a legrfissebb tapasztalatom alapján, hagyjad (így írják?Kép ) sírni Csengét is!
Üdv: zsu
zsu26

Zsuzsi!
Szerintem se izgulj a 7alvóértKép Nemrég Zsani is kb. 3-4 napig napközben 3-4 órát aludt, pedig szokás szerint reggel 8-kor kelt és este 9 fele aludt el. Én is izgultam, nehogy beteg legyen, de semmi baja nem lett, csak egyszerûen több alvásra volt szüksége.Kép Lehet, hogy a meleg vagy valami front, mert õk ezeket elõre megérzik.

Kellemes 7végét!

Pussz
Szilvi + Zsani + Kép
sztigris

Sziasztok!

Laura Párja! Tényleg nagyon nehéz lehet most Laurának! Szerencse, hogy Tonci a kis súlya ellenére jól van, és az is, hogy ilyen megértõ Társ áll Laura mellett ezekben a nehéz napokban. Kép Biztosan egykettõre lesz bõven tejecske a buta cukor infúzió helyett, és hazaengedik õket hozzátok! Kép

Zsuzsi! Lacika minden délután 3-4 órát horkizik. Kép Igaz, van mit bepótolnia az éjszakai cirkuszolások után. Kép Szerintem se ok az aggodalomra, ebben a fülledt melegben legszívesebben én is azt csinálnám. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Ez a biztosítottság dolog érdekes kérdés. Mert én ugyan biztosított voltam, de csak gyes jár nekem, mert nem volt bevételem. Az, hogy ilyenkor mi a helyzet, az passz. Olyat nem lehet megcsinálni, hogy az ember "visszamegy" dolgozni, és rögtön kiveszi a szabiját (az jár a gyed alatt), majd elmegy betegácsiba, mondván terhes, és stresszes a munkája. Mondjuk ez gáz, ha vissza akarsz menni utána még oda dolgozni. Lehet, hogy utálni fognak érte.

Tonci: gyere még!! Nagyon kiváncsi vagyok, Romi hogy reagált a tesóra. Mi vár rám? KépKépKép Te hogy bírod otthon a "nagylánnyal"?

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Nem tudom, de pl. be lehet jelenteni vhová ismerõshöz. Akkor megvan a ledolgozott 200 nap, de én úgy emlékszem, nekem anno azt mondták, akkor is GYED-et kaptam volna, ha késõbb születik Máté, pont azért, mert az elõzõ 180 (nem biztos) biztosított nap alapján kapjuk a GYEDet. És ha a GYEd alatt van TB, akkor az biztosítottnak minõsül, nem?
Solya
solya

Sziasztok!

GOrsi! Hát ez az, megtaláltam a jogszabályt a neten, de ilyen blablák vannak benne, hogy biztosított vagy-e, azt meg a fene tudja, mi minek számít. Kép Jövõ héten felhívom a munkahelyemen a TB-s lányokat, mert mostmár nem hagy nyugodni a kérdés.

Henke! Hajrá, levizsgázol, mint a pinty! Kép

Zafi! Szuper, hogy ennyi jó hírt tudtál végre írni! Kép

Andysj! Sajnos ez is olyasmi, mint a DYED-rõl szóló jogszabály, már csak azt kellene tudnom, hogy hol találom a "lakóhely szerint illetékes - közigazgatási hivatal"-t, vagy a "Belügyminisztérium Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatal ügyfélszolgálatát". Kép Na midnegy, azért az infó, különösen a határidõkkel nagyon jól jött, köszönöm. Kedden felhívom azt az irodát, ahol normálisan lehet útlevelt csináltatni, és megkérdezem. Õk biztosan tudni fogják.

Rebi! Nézegetem a bérpapírom, de nem látok olyat, hogy vonnának TB-t a GYED-bõl.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Solya!
Köszi, hogy megvédtél. ÉS a gratulát is köszi.

Tonci!
Tényleg magamat javítottam, a Dzsilinek írt szövegben hibáztam (meg biztos máshol is, pl. a nektetk írtban együt=együtt) csak közben megérkezett a te írásod is. Számodra ezért tûnhetett furcsának.
Persze, hogy vannak biztató szavak! Remélem mire legközelebb jössz csupa jó hírt hozol a vércukorszint is rendben lesz! Toncsi pedig Laurával lehet!

BMÁrti!
Lakóhely szerint illetékes közig. hiv. az ha Pesten vagy bjeelentve akkor a fõvárosi. Vidéken megyénként egy van a megyeszékhelyeken. BM Kp.-i ûadatfeldolgozó ... Hiv. országosan egy van belõle és a fõvárosban van. Ha kell majd tudok telefonszámot szerezni, de tudakozó is tutira megmondja, ill. ha a BM-ben hívod a központi számot.

Norci
norci

Zafi!
A nyelvizsgádhoz már nem drukkolni akartam, hanem gratulálni.
Ebben a melegben én sem vagyok magamnál.

Norci
norci

Sziasztok!

Most csak nagyon gyorsan, mert tortát sütök holnapra Hanga unokatesójának az egyéves szülinapjáraKép.

Nagy újság van: áttört Hanga 7. foga!!!Kép És hol? Jobb oldalt alul a 4-es (az elsõ rágó - asszem).Kép Hát, tuti, hogy nem olvassa a könyveket, mert egyelõre csak az alsó fogsorát növesztiKép.

Szila

Ui.: bocsi, hogy semmire nem ragálok, de mindjárt ki kell venni a tortát a sütõbõl
Szila

Sziasztok!

Köszi a gyógyikat már jobb valamivel a lábam!!!
Csak azért nem mentem el megvizsgáltatni mert nem szúrt /talán akkor nincs törés/ "csak" nagyon fájt megdagadt és belilult mint a Lacinak majd egy éve, mondjuk az övé sokkal csúnyább volt, õ elment és akkor azt mondták neki hogy ez ínszalag húzódás illetve nála szakadás vot, amit lehet mûteni de soha nem lesz olyan mint régen tehát nem sok értelme van ha csak nem, sportoló vagy ilyesmi, erõsen kell fáslizni és sok idõ míg rendbe jön. Nálam tényleg bejött tegnap fásli nélkül lépni sem tudtam ma már azért igen, de rajta volt persze azért álltalában, most ez tartja bokám.
Fel tett lábbal való pihire esélyem sincs, mindent elvégzek ugyan úgy csak sokkal nehezebb így.

Tonci
Én azt hittem a múltkor elírtad a nevet, most már látom hogy nem így szól a nick neved! Kép
Szóval tényleg nem vagyunk mi olyanok ám, csak Norci talán még az átlagnál is jobban figyel a helyesírásra persze minket nem javít csak saját magát, sajnálom hogy félre értetted, biztosan rosszul esett!
Nagyon drukkolunk Laurának és a Babának is, a tejcsihez és hogy az anyujával legyen mindjárt gyorsabban fog majd erõsödni! KépKép Ezek a legnehezebb napok így szét szórva a családod de figyeld meg nem sokára már csak emlék lesz és mindannyian együtt örülhettek egymásnak!
Jó volna ha még van híred elmondanád nagyon várjuk, bár ezt már a többiek is mondták, írhatnál esetleg az otthon lévõkrõl is Romiról és rólad hogy mennek a dolgok a ház asszonya nélkül?

Rebi
Küldünk Csengének álom manókat hátha hat, jó! KépKépKépKépKépKépKépKépKép
Szegényke nagyon rossz ilyen fáradtnak lenni és ráadásul még tanulni is kellene! Neked meg kitartást kívánok, esetleg ha Csengu játszózik a nagyszülõkkel dobj félre mindent és szunyálj egyett......KépKépKépKépKépKépKépKép
Napsi is korábban kell mint szokott de rá nincs panasz mert éjjel alszik.

Zsuzsi
Érzésem szerint nem a sírni hagyástól alszik olyan nagyokat nappal a kicsi hanem mert elfárad és ez a nagy meleg bágyasztólag is hat rájuk. Ha amíg fenn van iszik eleget akkor alhat utánna nyugodtan nagyobbakat, ha beteg lenne más jelek is jelentkeznének.Arra most úgy is fokozottabban figyelsz.

Szila
Gratula a fogacskához, egy ideig nálunk is úgy tünt csak az alsó fogsorát növeszti,de már a felsõk is beindultak! KépKép Milyen tortát sütöttél?

Pussz: Dzsili
dzsili

Norci
Az elõbb elmaradt a gratula Vili ügyeskedéseihez! KépKépKépKép

Zsuzsi
Most olvasom hogy írtad hogy keveset ivott amit azért kellene és bár megértem ha az anyuka már nem igen szeretné nagyobbacska gyermekét szopiztatni ha még van egy kis türelmed hozzá, és mást nem iszik megfeeleõ mennyiségben, szerintem várj még kicsit a leszoktatással a folyadék pótlás miatt.

Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Lauráék: továbbra is sok-sok drukk és kitartás Laurának és a Babának, mindjárt otthon lesztek!KépKépKép

Zsuzsi! Egy használtautó kereskedõnél vettük az autót és alig várom már, hogy vezessem!!! Remélem sokat fogok vele menni, elvégre én ragaszkodtam hozzá jobban! Jó lenne, ha én is ezzel együtt megtudnám, hogy terhes vagyok!Kép
Diploma: közgazdász PR szakon, ha megkapom a nyelvvizsgabizit, el kell mennem a külkerre és odaadják.
Trófea: olyan étterem, ahol be kell fizetni fejenként 3000Ft-ot (de ebben nem vagyok biztos) és annyit eszel, amennyi belédfér!Kép

Dzsili! KösziKép Hidd el, neked is eljön a felfelé ívelõ szakasz! Remélem minél hamarabb!KépKépKép
Andi! Ez rád is vonatkozik! KépKépKép

Bogancsi!Kép Gazdag, mi?Kép És ha visszamész dolgozni, akkor ott egész nap netközelben leszel? Nem ám a mi rovásunkra megy a nagy dolgozás!Kép

Rebi! Köszi!Kép Nyelvvizsga közelébe sem szeretnék kerülni! De jó angoltanárt tudok ajánlani!Kép

Zsuzsi, a nagy meleg könnyen elnyomja a babákat - is - , ne aggódj!

Rékáról csak annyit, hogy napról napra több szót mond, minden nap tanul valami újat!Kép Most a naná és az oké a legújabb találmánya!Kép Elkezdtem összeírni, számomra is hihetetlen, de már több mint 80-nál tartok, persze ebben az állatok hangjai is benne vannak.Kép

Zafi
zafi

Sziasztok!
Itt is tombol a kanikula, es nagyon nehezem viselem mar ezt a nagy meleget...

Laura parja!
En is tiszta szivembol gratulalok kicsi fiatokhoz! Nagyon sok boldogsagot, jo egeszseget es sok tejcsit kivanok! Kép Remelem, azota mar minden rendben es odakerult anyukajahoz a kis Toncsi! Kép Ne izguljatok, nagyon gyorsan behozza a kis sulyat! Kép

Zsuzsi! Dani is csinalt ilyet, hogy egyszer-egyszer rekordmennyiseget aludt. Bar o minden du. alszik, de altalaban 1-2 orat. Amikor nem ebred fel 3-4 oran keresztuk (nagyon ritkan fordul elo) akkor mar en is tukon ulok es nagyon izgulok, hogy nincs-e baja. De valoszinuleg tenyleg vmi front hatasara vagy a nagy melegre reagal igy. Szerintem se izgulj!

Meg akartam irni, reagalni tobb dologra, de most mennem kell...
Sziasztok, Danimama
danimama

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek az alvással kapcsolatos hozzászólásokat, Dorka a nagy alvás ellenére már 3/4 9-kor elaludt. Kép

Danimama: ha tudsz írj többet!

Dzsili: lehet kapni ilyen külsõ bokasínt, amit cípõvel is lehet hordani, azt szokták felírni az orvosok, és tényleg sokkal könyebb vele az élet. Igaz legalább 1 hónapig kell hordanod, de sokkal könnyebb benne menni. Szerintem a körzeti is felírhatja neked, ez egy magyar találmány különben!Kép Mindenképpen járjatok utána, mert ha egyszer már kiment a bokád, akkor sokkal könnyebben sérül a jövõben.

Ti ilyen idõben mikor mentek sétálni?

Üdv: zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

Zsuzsi! köszi az infot a Vodafone-ról, igaz, a "kis mütyûrök" alatt nem igazán értem, mikre gondolsz, de majd a hardveres ismerõseink segítenek! Kép Ez rémálom, ami most nekünk van, majdnem 8 percig tartott letöltenem most a babanetet! Kép
Még azt szerettem volna kérdezni, hogy ahol múltkor voltatok, az a Kassai Lajos tanyája, igaz??? Hú, ne tudd meg, milyen régen vágyom oda, Andrisom íjászik meg lovagol, és én is megfertõzõdtem, olvastuk a könyvét, láttunk vele egy filmet a Duna Tv-n, és nagyon érdekel! Fõleg az élménybeszámolód után! Szóval: honnan tudtátok meg, mikor tart nyílt napot, és mikor lesz legközelebb???

Zafi! Örülök a jó híreidnek!!! A további "jó hírhez" (két csík), pedig szorítok! Kép

Dzsili! Ti mikor költöztök? Láb: ezt az ínszalagos dolgot ismerem Kép, és sajnos ritkán nekem is vissza szokott jönni, ha túlerõltetem, bedagad.

Norci! Vilinek hajrá a járáshoz! de ha egyszer belejön...

Barni ma elviselhetetlen, át is passzolta Andris a szomszédba Kép, de mindjárt megyek érte! Kép Hosszú napunk lesz...

Képzeljétek, elkezdett kakaót inni! Szerintem már nem nagyon lehet tejcim, mert mindig szomjasan ébred, és reggel is alig van pisi a pelusban, amúgy is kevés tejterméket eszik, így gondoltam, ideje elkezdeni... Végre ízlik is neki. És mostanában rengeteg gyümölcsöt eszik! Képes megenni fél kiló epret (nálunk 290 egy kiló!), most meg cseresznyét fal folyamatosan... De végre megeszi az almát, banánt is. Ja, teljesen megszüntettük az édességezést, szerintem van összefüggés...

Mennem kell,
puszi nektek,
Heniék

Ui: Tegnap mintha már rendesen mozgott volna a baba...
gesztenye

Sziasztok!
Most alszik az örizetemre bízott "lurkó", s talán össze is tudok vakarni néhány értelmes mondatot.
Elöször is, mindenkinek köszönjük a jókívánságokat és a drukkokat.
Laura és a Baba még mindég külön vannak Kép, mert még nem indúlt meg a rendes tejci, és persze a kicsi is még "T" jelü a szopizásban. Amúgy rendben mennek odabent náluk a dolgok, csak hát Laurának hiányzik nagyon Romola (persze fordítva is), meg a hazai "pálya".

A kérdésekre, hogy miként viseli Romola, Mamájának hiányát:
szerintem jól, nem hiztizett az elváláskor sem tegnap, sem ma. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem keresi idõnként Kép Kép. Itthon szerencsére Nagymama nagyon sokat segít (kezd belejönniKép ), ami engem is tehermentasít egy kicsit, mert minden intéznivalót most is nekem kell elvégeni, ami Romi-val kicsit nehézkes lenne.
Max. annyit vettünk rajta észre, hogy kicsit Apásabb lett, de ez asszem nem akkora baj.
Most hírtelen ennyi jut eszembe ( a hibálért elnézést mindenkitõl Kép Kép Kép Kép )

Laura párja, Romi, Tonci
Névtelen

Laura és kedves családja

Már nem tudtam benézni csütörtök óta, pedig úgy vártam a jó hírt!Kép
NAgyon gratulálunk a kisbabátokhoz, teljen benne sok örömötök !!! KépKépKép

Zafi
Örülök neked is, hogy végre rendezõdnek a dolgok, sõt.Kép A Trófea jó hely.Kép

Zsuzsi
Dehogy haragszom.Kép

Andi
Ne keseredj el, meglátod hamarosan te is jó hírekkel árasztasz el minket! Szorítok neked, hogy így legyen!KépKépKép

Solya
Annyi baj legyen, hogy kicsi lett a séró, ebben a dög melegben az a legjobb. Kép Lehet, hogy nálatok nincs is olyan meleg?

Zsuzsi
Ha engem kérdezel, ennyi alvás a lehetõ legnormálisabb, már ha te is akarsz pihenni kicsit, vagy tanulni, házimunkázni, stb.Kép Egyébként a héten Petinél is volt egy ilyen maratoni 4 órás! alvás.Kép

A gyed alatt nincs is gondom a pénzzel, hanem 2 év után ugye már csak gyest kap mindenki. Mivel nekem már tuti, hogy simán betölti Peti a 2 évet, mire újra babánk lenne, akkor a gyes alatt még biztosított vagyok és így kaphatok megint gyed-et, esetleg elõször gyás-t, vagy már csak gyest a 2. gyerek után is?

Jó hétvégét! Megyek nyügi Petihez.Kép

Üdv
Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Zsuzsi
Köszi a tippet még nem is hallottam róla! KépKép
Mindenki azzal vigasztal, orvosok is hogy ha már egyszer megtörtént tényleg sérülékenyebb lesz, hát....KépKép

Heni
Mocorog a babókád,/ illetve már érzed is/ de jó!
Éppen írni akartam, hogy ma Napsugár is legurított egy jó pofa kakaót, elkuncsizta az apjától, eztán persze szopizott is egy jót! Laci éppen mondta hogy na mostantól már nem fog szopizni az biztos, mondtam neki hogy figyeljen csak, szóltam Napsinak hogy szopimire már rohant is a kispárnájáért úgy hogy, nálunk meg fér a kettõ együt ..... KépKépKép
A költözés csak húzódik, meg nyúlok mint a rétes.....
Persze nem bántom ebbõl a szempontból a párommert csak jót akr, hogy minnél szebb és komfortosabb stb. legyen, de hát minden idõ meg pénz kérdés, ha minden igaz hónap végén.
Jõvõ héten felteszik végre a redõnyöket, most éppen a külsõ fa ajtót szerelik /ez potom három hétig készült/, aztán ha minden jól megy jövõ héten megyünk szõnyegpadlót lámpákat és bútort venni,/ de hát ez pénzügyi dolog ha Lacit kifizetik/a festõ és burkoló végzett, még a konyha bútor ami két hét ez húzza a dolgot. Köszi hogy érdeklõdtél jól esett, ti már belaktátok a házacskát,udvar is rendezõdött?
A gyümi Napocsnál is most indult be fõleg az alma és a banán no meg a cseresznye. Epret nem merek adni neki mert állítólag allergizál, pedig nagyon sok van a kertben.Errõl mit gondoltok?

Tényleg valamiféle kiütések jöttek ki rajta /mint a meleg kiütés olyan, de a lába szárán a melegtõl?/ és már véresre vakarta a lábát hiába lenem bármivel KépKép, hétfõn elviszem az orvoshoz, tutira allergia de nem tudom mire???
Paradicsomot is eszik meg paprikát de ha arra lenne már régen ki jött volna nem? Annyi paradicsomos kaját evett már... Nem tudom. Mostanában én sem metem epret enni, mert olvastam, hogy kiválasztódik az anyatejbe és így is allergizálhat, de hát létezik hogy még nem múlt el......

Romi apuja!
Reméltem hogy írsz és lám..KépKép
Örülök, hogy jól alakulnak a dolgok otthon is, mondom én mindig hogy ha apuval maradnak a gyerkõcök is jól érzik magukat, nem lesz semmi gond és ténylegbe vált! KépKép
Valószínüleg kicsit apásabb is lesz ha az anyuja haza jön is és hozza a kicsit hiszen kevesebb idõ lesz rá, viszont most jól össze kovácsolódtok, és mivel az újszülött most inkább anyázik /szopi miatt ugye/, Te lehetsz továbbra is Romi támasza, ha csak idõd engedi, legalább is nálunk így volt!
A kicsi még biztos tanuló a szopiban de azt akkor tudja mégis csak elsajátítani ha minnél többet gyakorolja, idõre mehet Laura szoptatni vagy hogy oldják ezt meg, hiszen ha több ingert kap a mell hamarabb is lövel be a tej, szerintem.
További drukkok babának és anyukájának! KépKépKépKépKépKépKép
Romi meg ügye nagytesó hogy ilyen ügyesen búcsúzik el az anyujától haza felé menet!

Zafi
Köszi én is bízom benne, hogy most jobb korszak következik!
Hát jó vezetést az utóhoz és persze drukkok a zebrásodáshoz! KépKépKépKép

Kicseréltem a profil képemet!

dzsili

Zsuzsi
Kérdezted a sétát mi reggel megyünk boltba, ha ..de nem mindig és késõ délután olyan öt órától van kint a nõszemély ez változó meddig hová megyünk anyujékhoz vagy csak ki, akár este nyolcig is, most hogy a fiuk leteszik a lantot már csak egy hét van a suliobó, oviból ameddig látunk kint lesznek legalább nincs nagyon meleg, a szúnyogok az már egy másik kis regény...

Zsuzsa
Mi van veletek, hoyg bírják a fiaid az utolsó napokat a suliban ilyen melegben?

Dzsili
dzsili

Hú,nagyon régen jártam itt! Mekkorák lettek a gyerekek! Az enyém is nõ.
Az új babákhoz gratulálok.
Kérdés: valaki nem tud olyat, hogy gyerekülés kölcsönzés?
Nekünk nincs autónk, de nyaralni visz minket valaki autóval, és abba kell szereznem. Egy hétre viszont nem éri meg venni egyet, mert azután megint nem tervezünk kocsikázást. Egy 16-17 kg gyereknek még jó az olyan ülés, amit 18 kg-ig árusítanak?
Köszi
ÉvaIII
Évaiii

Ja, van új Máté képem!
Évaiii

Sziasztok!

Dzsili: ez egy mûanyag tépõzáras levehetó sín, szerintem a neten is rátalálhatsz, hogy mi is a rendes neve. Nekem ezt írta fel az orvos, mikor csúnyán kiment a bokám. Arra vigyázz, hogy arra a lábadra írják fel, amelyik sérült, mert nekem "ballábas" volt az orvosom és a jó lábamra írta fel, mehettem kétszer a dokihoz, míg végre a jót megkaptam.Kép De sokat segített, mindenképpen ajánlom.

Henke: majd írok mailt neked. Vodafone-os mütyürökön a kábeleket és maga telefont értettem, és nem mindegy, hogy milyen operációs rendszeren fogod majd használni, valamelyikkel nem megy jól. Itt is van sûrûn, hogy órák míg elküldesz egy nagyobb féjlt levélben, tehát ne várj csodát ettõl a szolgáltatótól sem!
És akarod tudni a kicsi nemét elõre?

ÉvaIII: gratulálok Mátéhoz, nagyon aranyos fiú, ezzel a göndör hajjal nagy sikere lesz a lányoknál Kép Használt ülést biztosan tudtok venni, nem olyan drágán (szerintem annyiért tudnál kölcsönözni is), aztán hátha lesz mégis majd autótok és többször is felhasználhatjátok.

Tonci apuka: Laurának kívánjuk, hogy minél hamarabb jöjjön meg a tejcije és ne idegesítse magát, minden rendben lesz!

Dzsili: azt hallottam, hogy polibét kell enni, arra nem jönnek se a szúnyogok sem a kullancsok, próbáljátok ki!Kép

gorsi: hát igen jó lenne, ha nálunk is ez lenne (hosszú alvás) normális, de Dorka csak igen ritkán hajlandó napközben aludni.Kép A kérdésed engem is érdekel, kiváncsi vagyok a válaszra.

üdv: Zsuzsiék
zsu26

Dzsili,
Az egy francia kulcs?! Kép Én is mindig segítettem Apumnak szerelni! mintha két kislányod lenne, hihetetlen mennyi arca van ennek a nõnek! Kép

Éva III,
Nincs olyan ismerõsötök, aki már kinõtte a régi ülést és kölcsönadná nektek? Egyébként ha tudtok, menjetek el egy bababoltba érdeklõdni, mert nem mindegy melyik ülésfajtáról van szó. De mintha mostanában beszélgettünk volna errõl a párommal és halványan úgy dereng, mintha a KRESZ kötné ki.
Ezek szerint a Te Mátédat nézegettem a minap az albumban. Nem rossz! Hmmm. Kifejezetten jóképû kislurkó! Kép

bogancsi,
SOS, kérdezd már meg légyszí' Zsófitól a gyerekülés- kg-Kresz szabályt. KösziKép

Gorsi,
de melegebb van. Nagyon. A mai meleget az ulmi Ikeában töltöttük és vettünk a gyerekeknek asztalt székekkel. Annyiea édes!
És eldöntöttük, hogy a gyerekágyuk majd bunkeres lesz.

És képzeld, ki akartam egy kicsit igazítani máté frizuráját, de véletlenül a legkisebb fokozaton maradt a gép. Van egy kis majdnem kopi folt a fején! Kép De így is édes.

Zsuzsi,
Sára is nagyon sokáig alig aludt nappal. Próbálkoztam sokmindennel. Ami bejött: teljes besötétítés+éjjeli fény, és elõtte jó nagy játszózás. Így sikerült megtanítani vele, hogy ebéd után aludni kell. Eleinte nagyon nehéz volt. Sokáig olvastam neki, mire elaludt. Néha most sem alszik el délután, de már csak ritkán fordul ez elõ. Nem tudom, Te mit próbáltál, hátha segítettem.

Tonci,
tündér vagy, hogy így figyelsz mindenre! Laurának szerencséje van! Kép Remélem mostmár mielõbb hazakerülnek és minden Ok lesz. Mit mondtak, hétfõn mehetnek, vagy gyarapodáshoz kötik a hazamenetelt?

Mennem kell aludni, kidõltem. Kép Sziasztok,
Solya
solya

Dzsili!
Az egy villás kulcs. Kép
Solya
solya

Sziasztok!
Solya
Igen, szerelt a lányom, sikerült felnyitni, a szeszámos ládámat és gyorsan leképeztem. Tényleg sok arcu mostanában két csicsában van a haja mert ebben a melegben kipirosodik a nyaka az izzadságtól majd lefényképezem és megmutatom, ha érdekel.
Az apjuk tegnap a fiuknak nálunk is levágta a hajukat Máténak jó lett, de Márk hisztizett ezért belenyírt így az alja most rövidebb mint a teteje, mondtuk neki hogy direkt jó, de az alja sem lett tökéletes neki is lett egy két viágos folt benne.

Olyan meleg van alig élünk, hogy utálok én ilyenkor fõzni!

Szerencsétlen ventillátorok egész nap mennek borzalmas! KépKépKép

Márti
Hogy bírjátok Vilkával ezt a borzalmat, neki még rosszabb mint nekünk!

Romi apuja
Újabb hírek mint mondanak hogy alakulnak a dolgok ?

Többiek?
Vagy mindenki egy hûs medencében üldögél,itt a hosszú hétvége, mi? Mi majd estére megyünk Apuékhoz, a bátyámékkal grillezni, egyenlõre nem merészkedünk ki!

Na pusssz: Dzsili és Napocska
dzsili

Megnéztük Napsival a profil képeket és mondtam a gyerekek nevét is, úgy figyelt, olyan édi volt aztán Gorsi Petijére mondta hogy Pöti....tetszett neki ez van mi már csak ilyen határozott nõk vagyunk. KépKépKépKépKépKépKépKép

Solya
Nagyon édesek vagytok ahogyan ballagtok hárman.

És persze az összes pindurka KépKépKépKépKép

Még azt akartam elmesélni hogy szegény lányom már most identitás zavarban szenved. KépKépKép Persze nem komolyan csak este amikor a bratyókkal fürdik mindíg megcsodálja a kukijukat amit máskor nem lehet ugyabár látni. Mondtuk neki, hogy azt nem szabad piszkálni az a kukijuk.
Tegnap meg mondja hogy kuko, kuko és a puncijára mutat! KépKépKép
Na tessék! Amikor mondtam hogy neki nincs kukija meg elkeseredetten rázta a fejét hogy NEM, NEM, persze az apja mindjárt rávágta hogy ha eleget húzkodja majd ki nõ! KépKépKépKépKépKép
Mindenestre õ azért meg van róla gyõzõdve hogy a tesóinak van akkor is neki is!

dzsili

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?