A 750 grammos szaritott paradicsomos kenyer receptje: (lonchinak az angol nevek is
)
1 evokanal poreleszto
500gr kenyerliszt (lehetoleg durum) strong plain (en extrastrongot hasznaltam)
1 es 3/4 teaskanal kristalycukor
1 es 3/4 teaskanal so
3 teaskanal szaritott bazsalikom
40 gramm finomra orolt parmiggiano reggiano vagy grana padano
3 evokanal olivaolaj (extraszuz!
)
175ml viz
90ml tej
50gr szaritott paradicsom (sun-dried tomatoes)
A paradicsomon kivul a tobbi hozzavalokbol kenyertesztat gyursz, a vegen gyurod bele a felkockazott paradicsomot (Sainsburys-ben van natur, nagydobozos, eleg olcson)
Amikor megkelt, addig felezed, amig osszesen 32 gombocod lesz, en ket edenyben sutottem ezt a mennyiseget. Kenyernek is sutheted, ugy is isteni. A konyv szerint a sutes 180fokon 25 perc de az en sutom egeszen furcsa, jobb inkabb tobbszor belenezni. 15 perc utan mar lehet.
A mertekek (kanalas mercet hasznalok es digitalis merleget, bar mar kaptam egyszer ezert a pontossagert
, nekem bevalik)
1 teaskanal= 5ml
1 evokanal= 15ml
1 csesze= 250ml
A masik kenyer receptjet a zacskorol neztem, (majd elokeresem azt is, de az sima barnakenyer volt), es amikor megkelt akkor azt is kigombocoztam, ellapogattam es mindegyik kozepebe beletettem egy mokkaskanalnyi pestot. Gombocca gyurtam, a tobbi ugyanaz. Legkozelebb mozzarellasajtot teszek a gombocok kozepebe.
off holnap irok neked levelet on