Új privát üzeneted érkezett!

Gabó!

Mikor jönnétek erre, csak hogy addig akkor kikászálódjak az ágyból...;)

Édes kicsi csillagvirág a Flóra :D Anya mehet a fodrászhoz hajat festetni jó gyakran :D De tényleg nem semmi mennyiségű parát okozott ma neked.. :shock: :shock: Asszem most el kellene kezdenem valami idegerősítőt nyomatni, hogy bírjam majd a strapát..
És nem tervezem beelőzni a Barbit, de azért egyszerre nem lenne rossz :D

Én elrontottam a vonalzóimat...franc tudja hogy...most azt javítom..

Milkát meg majd nézni fogok!!!!!!!!!!!!!!!:D:D:D:D

Kép
Kép
encu

Hááááááát, nem volt egyszerű...:D

Tesóka, megint egy pont!! ;)

Halihó, lányok!!

Kép
Kép
encu

Sziasztok!

Én kimaradtam a sétából :cry: , pedig én is tudtam volna menni, bár Nonóval lehet nem, mert nagyon nyűgi volt, de apa vigyázott volna rá, mert itthon van egész héten szabin. :lol:

Gabó az én számom: 20/3-171-493

Encu!
Egyáltalán nem aludtunk jól. Este nyolckor elaludt, éjfélkor kelt, bealudtunk szopi alatt :oops: negyek kettőkor tettem vissza. Utána keltünk fél négykor, négyig fent volt, utána pedig ötkor. :?
És reggel kilenckor aludt egy fél órát. Délután pedig elmentünk kocsikázni, hogy végre aludjon egy kicsit. :roll:

Móni!
Nagyon cuki a Ricsike :wink: .

Barbi!
Már tényleg minjárt a finisbe vagy. :D

Kép
niki+baba

De rám senki nem csörgött. Napközbe pedig mostanában nem tudom olvasni, hogy miket írtok.
Ja és megint van szopi gondom, de már nem nyaggatlak titeket ezzel.

Na megyek aludni, mert hulla vagyok.

Jó éjszakát!!!

Kép
niki+baba

Niki!!

Nem tudtam, hogy nem tudsz olvasni...És nem mentünk annyira fel, inkább lent voltunk füreden...Holnap (már ha kedd van) lehet, hogy felmegyek a piacra MILKÁÉRT, mert behergeltek a lányok, ha gondolod és van időd, gyere! Ha megyek, dobok egy üzit, ok?
És mi a gondod a szoptatással? Szerintem itt a hozzáértők nem azért vannak, hogy elmondják, hogy unják a témát, hanem hogy segítsenek!!! LEgfeljebb nem fognak tudni, de ha gondod van, tessék szépen megírni!!! Én sem vagyok rest soha!! És ráadásul mindig a "jaj, már megint nem aludtam" dumámmal jövök... :shock: :shock: :oops: De ha valaki unja, hát, gondolom azt a részt átugorja :D
Szóval nyugodtan ömleszd:D:D:D

Kép
Kép
encu

ÁÁÁÁ, Apa be akar előzni az ágyban!! Ezt mégsem hagyhatom!!!

Jó éccakát, holnap remélem szép idő lesz ;)

PUSSZ!! :D

Kép
Kép
encu

Sziasztok!

Gabó!

:shock: Aztaaa, szép napod volt :shock: nem semmi Flóra :roll: :D Melyik játszóra jártok, a füredire?

Niki!

Ne aggódj a tejcsin, ha kevés kezd el a kiegészítést vagy tápival vagy gyümivel. Felesleges ezen paráznod már :wink: Amúgy írd le nyugodtan!!! Amúgy bizti kevesebb vagy csak úgy érzed? Csak mert a Ricsi is többet szopik megint hogy fogzik ismét és totál fonnyadtra kiszippantja mindkettőt és sűrűn is cicizik, ami olyan mintha kevés lenne, de pár nap alatt beáll a több igényre. Nekem. Ha aggódsz ezen még kevesebb lesz! Nézd azt az oldalát hogy eddig csak szopizott és ez nagyon jó! Ha már kevés tud enni mást is, nem hal éhen :wink:

Pont akartam kérdezni az éjszakáitokat, de látom egy cipőben evezünk.... Ma délután kellett használnuk a D.gélt, Ti használjátok már, vettél?

Most már én is tudom a számod :D

Tesóka!

:D pont

Tök jó ez is, ugyanezt csináltam meg csak más figurával de nekem nem sikerült valamiért :shock: most lehorgonyoztam a halacskás mellett, bejön :lol:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Encu!

Unom hogy nem tudsz aludni!!!!!! :wink: :D :D :D :D :D :D :D

Szép éccakát! Lelépett mindenki, megyek én is alukázni :roll: Csak mire elalszok, kel a Ricsi :evil:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Encu!

Unom hogy nem tudsz aludni!!!!!! :wink: :D :D :D :D :D :D :D

Szép éccakát! Lelépett mindenki, megyek én is alukázni :roll: Csak mire elalszok, kel a Ricsi :evil:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Nahát már fel is kelt, apa horkolására úgy megilyedt szegény, de már alszik csak én nem :evil:

Encu!

Azért ennyire nem unom :lol: lefagyott miközben az elküldre kattintottam aztán még egyszer kattintottam és ez lett :roll: :D

Na tényleg lépek. sziasztok

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Szep almokat csajok!!!!

KépKép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Egy par fris kep a ket legenyrol.

Kép Kép Kép
KépKép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Sziasztok Lányok

JÓ Reggelt

Nekem nem anyira pocsék volt az északa de látom ezzel nem csak én vagyok igy .
anha

Sziasztok, Jó reggelt!

Encu, Móni jó volt nagyon a séta nekem is, hazaértem aztán lezuhanyoztam, egy kicsit ettem, majd indultunk is a dokihoz. Bár legszívesebben ledőltem volna pihenni :oops:

Móni, nagyon édes a Ricsi, és hátha majd megbarátkozik velünk :) .

Csajok, felírtam én is a számotokat, hogy tudjalak értesíteni a nagy eseményről majd :D Az én számom: 06-20-326-3702
A doki meg azt mondta, hogy szerinte hamarosan beindul a szülés, ami császár lesz, mert sajnos nem fordult be Vince, a feje a jobb cicim alatt tanyázik. Azt mondta, hogy iszonyú nagy a pocim, és a méhnyak is elkezdett rövidülni, de még hízlaljam kicsit odabent, ahol szerintem jól elvan :)

Zsuzsa, tényleg mennyi rossz történik veletek, ez már hihetetlen :cry:

Gabó, nem semmi izgalmaknak tett ki tegnap Flóra, és ezt nem egyhamar növik ki.

Niki, írd csak le, hátha tudunk segíteni!

Móni, Timci, anno mi is a Hippet ettük, meg a nestlé-t, ezek szerint változott, vagy már akkor is átvertek :oops: Nekünk a védőnő mondta ezt a kettőt, az Univert meg a kecskemétit Szilárd nem ette meg.

Kép

Kép
sbarbi

Napfényes reggelt mindenkinek!

Úgy látom tegnap termeltetek rendesen! Nem értem, hogy csináltátok, mert nekem még az oldalt sem nyitotta meg! :x

Az én számom: 20/4211061. Ha esetleg errefelé sétáltok, akkor szóljatok (a Milkabeszerző útra társ vagyok! :wink: ). Tegnap többször mértem a vérnyomásom, 112/68 és 128/76 között volt a jellemző. Rövid sétát bevállalok vele, de Füredre nem biztos, hogy megkockáztatom a lemenést séta felkiáltással.
Az éjszakám eléggé rossz volt, a jobb oldalamra nem tudtam abszolút ráfeküdni, mert szúró érzésem volt. Ez akkor sem javult, mikor kikeltem az ágyból, alig bírtam lépni miatta, de mostanra rendeződött a dolog.
Nem tudom, hogy mennyire normális, de tegnapelőtt majdnem szétrúgtak a fiúk mind a két oldalon, tegnap pedig alig vettem észre, hogy ott vannak! Féltem őket, hogy az idióta vérnyomásom miatt nehogy bajuk legyen!
:oops:
rnecsi

Napfényes reggelt mindenkinek!

Úgy látom tegnap termeltetek rendesen! Nem értem, hogy csináltátok, mert nekem még az oldalt sem nyitotta meg! :x

Az én számom: 20/4211061. Ha esetleg errefelé sétáltok, akkor szóljatok (a Milkabeszerző útra társ vagyok! :wink: ). Tegnap többször mértem a vérnyomásom, 112/68 és 128/76 között volt a jellemző. Rövid sétát bevállalok vele, de Füredre nem biztos, hogy megkockáztatom a lemenést séta felkiáltással.
Az éjszakám eléggé rossz volt, a jobb oldalamra nem tudtam abszolút ráfeküdni, mert szúró érzésem volt. Ez akkor sem javult, mikor kikeltem az ágyból, alig bírtam lépni miatta, de mostanra rendeződött a dolog.
Nem tudom, hogy mennyire normális, de tegnapelőtt majdnem szétrúgtak a fiúk mind a két oldalon, tegnap pedig alig vettem észre, hogy ott vannak! Féltem őket, hogy az idióta vérnyomásom miatt nehogy bajuk legyen!
:oops:
rnecsi

Sziasztok!

Barbi!

Ezek szerint a doki megvárja míg magától beindul a szülés?
Érdekes, pedig hogy leszállt a pocid de akkor ez is alkat kérdése lenne? :roll:
Akkor mostantól a séták is izgisek lesznek, már ha egyáltalán be mersz még vállalni egy-kettőt. Azért nem vagy semmi, tegnap mekkorát sétáltál így a finisben és még utána doki is :shock: :D

Várjuk ám majd az sms-t :wink: úgy kb. 2 hét múlva :roll: :D

Nestlét még nem vettünk, eddig Hippet, Univert, Kecskemétit vettünk, Ricsinek a Kecskeméti meg az Univer jön be meg a hipp egyik deszertje, a banános almás őszi :D az nagyon de általában a deszert az mindig hipp vagy igazi.

Zsuzsa!

Úgy látszik ez most egy ilyen nem alvós időszak, bár ma meglepően jól aludtunk csak 4 szer kelt a Ricsi :lol:

Timcike!

Nagyon hasonlítanak egymásra a fiúk :D

Képzeljétek, a Ricsi is esett egy akkorát, majd szívinfartust kaptam, felált és azzal a lendülettel nekiesett a járókának, a váz részét telibe lefejelte, hátul a tarkóján van egy nagy piros púp :shock: Legszívesebben bukósisakot adnék rá :roll:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

úhhh csöngettek :evil:

Ki sem megyek :roll: most aludt el a Ricsi, nem akarom hogy felkeljen :roll:

CSilla!

Tökéletes a vérnyomásod!!! Csak a magas, tartósan 140 fölötti árt a babáknak. Ha mondjuk terhelésre felmegy 150-re az nem gáz, persze csak rövid ideig, azért ajánlják a pihenést, hogy ne menjen fel.

Az meg természetes hogy egyik nap aktívak a másik nap nem igazán.

Tesóka, Gabó!

Sikerült a meglepi :D :D :D De rosszkor :evil:
Mentek csokiért?? :lol:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Móni, hát biztos nem fogom túlhordani, és két hét múlva lefixáljuk az időpontot, gondolom 27-30. között, ha esetleg addig nem indulna be magától :)
Szegény Ricsi, mekkorát tudnak esni :( Szilárd is amikor itt tartottunk pár hétig nem lehetett egyedül hagyni, mert szépen felállt, majd egy kis idő múlva hanyatt vágta magát, majd mutattam neki, hogy guggoljon le szépen, vagy térdeljen...aztán megtanulta.

Kép

Kép
sbarbi

Ez egy jó ötlet, köszi Barbi, majd ha már meglesz az egyensúly az állásnál akkor jöhet az esés tanítás :lol: Még ott tart a Ricsi hogy feláll és bumm, nincs meg az egyensúlya így meg nehéz :roll: :D szambázik mint állat ha fogom a kezét :D :D Meg egyedül nem tud még felálni de megkapaszkodik bármiben, aztán elengedi :lol: és bummm :?

A tuti császárt tényleg nem engedik túlhordani, de az nem is jó a babának szerintem. Kiváncsi vagyok milyen nagy lesz Vince, tényleg hatalmas pocid van :lol:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Szerintetek mivel tudnám hígítani a Ricsi székletét? Még nem kemény de már eléggé sűrű és félek hogy egyszercsak gurulni fognak a drazsék. Igazából nem is tudom hogy mitől állt ez így össze vagy már most ilyen lesz :roll: A cukros sárgabarackra gyanakszom de már tegnap nem evett belőle mégis nehezen nyomott. Mik a székletlazító kaják?

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Haliohó!!

Tesóka, remélem megyek csokiszerző útra, Apától függ, hogy mikor tudunk menni Pestre...utolsó labor!!!:D:D:D:D Amúgy Gabó meglepett egy ilyen Milkával, még nem kóstoltam, egyelőre a tegnapi kínai maradékát ebédelem...jó is :D:D
Örülök, hogy sikerült a meglepi, kár, hogy rosszkor...na, majd legközelebb :D

Barbi! Nemsokára meglesz a Vince!!!! Tökre izgulok értetek!! ÉS tényleg szép nagy a pocid, látszik, hogy erős legényke van benne! NEkem tegnap is azt mondta egy ismerő, hogy milyen pici a pocim.. :shock: :oops: Hát, ez van, most Kiskarcsi ezerrel örül a kajának, épp csacsacsa-zik :D Hogy állsz a sétadologhoz? MErsz még menni? :D

Csilla! Szép komótosan tessék sétálni, meg megállni sokszor, akkor baj nem lehet szerintem. Olyan szép idő van, még ki lehet használni :D Nekem a végén már nagyon melegem volt...

Timci! Egyre édesebb Atticy! Hogy mosolyog!!!! :D Az apja is mintha örülne ;););) :D:D:D:D

Kép
Kép
encu

Látom sehol senki :cry: mondjuk nem csodálom, szép idő van :D

Javítanék az előző hosszászólásomon, most nétzem át a babakajákat, a desszert az főleg Univeres és az italok hippesek. Már belezavarodtam de amúgy tök lényegtelen :roll: :lol: :oops:

Felpórszívóztam a szobát :D :D és letettem újra a habtapikat, erre nem felszedte őket a Ricsi :o :D ki is szedtem belőlük az apró kütyüket de hát ugye a baba mindent képes letolni a száján :roll: Aztán letakartam egy pléddel hogy mégse szedje már fel őket, erre mire visszajövök a wc-ről már a pléd arrébgyűrve és bontja fel újra :lol: amióta felkelt csak rombol :lol: :lol: :lol:

Hát kakis kajaügyben nem lettem okosabb :roll: így ma sütőtök a menű, hátha hígít valamit. :roll:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Tesóka...én senki lennék?! :D:D:D

Kép
Kép
encu

Háááát Teeeeeeeeeeeeeee :shock: :D

Megyünk mi is enni mégb főznöm kell husit a papihoz.

xc fgbik,jhgfcvfgjzkpooikjgfduzjujmnxcfhghjm bn bg 465iobn j vc fdxgj vv szóval érted :wink:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Móni, az biztos, hogy a bébikajától változik a kakijuk, de nem feltétlenül fog gurulni szerintem :) Nálunk, még a mai napig nem gurul, pedig nagyon kenyeres a Szilárd, és szinte nem eszik zöldséget, meg gyümit...tényleg nem tudok tanácsot adni :oops:
Tök jó, hogy segít neked a Ricsi :lol:

Encu, hát ma pihizek, de holnap sétálhatunk, ha nem esik :) Nem lehet kihagyni ezt a szép időt :wink: Szerintem tök szép nagy pocid van :D

Ja, volt nálam az Anna, és épp koraszülöttes műsort néztem :oops: Szerintem félidőtájékon nem néztem volna úgysem.
Megyek én is ebédelni.

Kép

Kép
sbarbi

Gabó,ez a csoki nagyon ott volt!!!! :D:D:D Apának is bejött! :D Már nincs... :shock: :lol:

Tesóka, főzzél csak:D

Barbi, nem azért kérdeztem, mert rángatni akarlak sétálni, hanem hogy tényleg nem parázol, hogy megerőlteted magad? Mert ha nem, akkor menjünk, én is remélem, hogy holnap szép idő lesz :D

Most indulunk Pestre vérvételre, majd du. jövök!!!!

Pusza, lányok! ;) :D

Kép
Kép
encu

Encu, tudom, hogy értetted :wink: De szerintem egy kis séta nem árthat meg, persze csak lassacskán, azért már neked is vigyáznod kell magadra!

Csajok, meg sem dicsértem még az új vonalzóitokat :)

Kép

Kép
sbarbi

Sziasztok!

Móni!
Nélunk is habtapik vannak és Flóra örökké rágja! :lol:
Jó székletkazító a sok c-vitamin!Adjál Ricsinek este---reggel 8-8 csepp cebiont!Tuti székletlazító és egészséges! :wink:
Sajnálom, hogy rosszkor mentünk! :cry:

Barbi!
Jó kis filmet nézegetsz, bár valóban téged nem fenyeget ez a veszély. :lol:

Csilla!
Azért szedjed a gyógyszert!

Niki!
Attól is lehet kevesebb a tejcid, hogy nem alszol annyit, meg azt mondják, hogy átmenetileg lehet ilyen!
Mondom én :oops:

Encu!
Köszi a délelőtti sétát és a stylist segítséged!
Pénteken még akkor felfogadlak! :wink:

Kép
gabriel79

Nahát sütőtök nem jött be sőt ki az előbb, öltöztethettem át a Ricsit :roll:

Gabó!

Adok a Ricsinek napi 9 cseppet de akkor kap kétszer egy nap hátha tényleg jó, bár azt olvastam a papírján hogy nem szabad nagy dózisban adni mert veseproblémákat okozhat. Bár a c-vitamin vízbenoldódó így nem értem ezt, na mindegy kipróbálom. Köszi a tippet remélem bejön.

Téged a régi számodon el lehet érni vagy most akkor új számod is lesz???

Képzeljétek, vettünk 5-ös pamperst és gumirozott de nem a háta mint a liberónak hanem a tépőzáras része oldalt. Tök jó!!! nagyon szupi remélem a kakira is jó és nem folyik belőle ki bár már nem folyik a kaki :roll: szóval most kellemeset csalódtam a pampersbe bár eddig sem volt vele bajunk a gumi hiányon kívül :lol:

Na megyek mert esik-kel a Ricsi :shock:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Látom sehol senki :shock:

Ricsi totál bealudt....

Képzeljétek, éjjel hason alutam :!: szupi volt de valahogy jobbra emlékeztem :roll:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

ÁÁÁÁÁÁááááááááááááááááágggggggrrrrrhhh!!!

Fölöslegesen mentünk föl Pestre!!! Csak fél 10ig volt vérvétel...én meg ezt nem tudtam.. :twisted: :twisted: Marad a csütörtök délelőtt, mert holnap jön a t.nő...viszont csütörtökön meg rohanhatok, mint az őrült, mert 10 30-ra meg mennem kell az Annához...:D Szóval el vagyok látva tennivalóval bőven..

Megint kaptunk egy adag ruhát Kiskarcsinak, jó meleg síoverálokat meg lábzsákos cuccokat...de halál aranyosak :D Már majdnem bőgök az ilyeneken, annyira várom a kicsi fiamat..Néha elönt ez az érzés :D

Gabó, ha nincs valami lótifuti dolgom, szívesen megyek veled shoppingolni pénteken ;)

Tesóka, itt vagyok már, nem vagy egyedül :D

Barbi, pihengess csak, én is le vagyok pukkanva, pedig nem is mentem olyan sokat ma.. :shock:

Kész a pirítósom, megyek falni :D:D:D

JA, nem voltunk Milkáért...talán csütörtökön..mintha nem lenne elég zsufi az a nap :D ;)

Kép
Kép
encu

Encu!

Hááááááááááát :evil: kaki helyzet :evil: :evil:

Nem mered egyedül hagyni a takarítónőt?

Úh, szerencsétleg Ricsi megint akkorát esett :shock: azt hittem valamit felborított, olyat koppant aztán ezerrel bömbi :cry: most meg magyaráz ezerrel :shock: :lol: kész :D

Na megyek mert jön apa mindjárt haza és az ővé vagyok :D :D :D :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Tesóka, még nem merem egyedül hagyni, Apa kért rá. MAjd, ha már sokadszor jön, talán. De be sem tudna jönni egyedül, tudod? Jó lesz nekem a csütörtök... :D

Na, futás apához!!! :D:D:D:D

De azért néha nézz ránk is ;)

Kép
Kép
encu

Többiek merre csaviznak? :D

Kép
Kép
encu

:?: :?: :?: :?: :?: :shock: :shock: :lol:

Kép
Kép
encu

Sziasztok!

Én is beírtam mindenki számát!
Ha valaki akar sétálni, vagy vásárolgatni én vevő vagyok rá, szóval hívjatok.

Encu!
Nekem füred sem akadály, ha apa itthon van, akkor max levisz, vagy Nonó nélkül lesétálok. :wink:

Barbi!
Izgulsz már???
Végülis most már bármikor jöhet Vince. :D

Csilla!
Na milyen érzés, hogy ficánkolnak a bébik? :wink:

Leírom a problémámat!
Pár napja tejcsi problémával küszködök. Nagyon fel sem tünt, mert ugye mindig sokszor teszem mellre Nonót, de most már ott tartunk, hogy éjszaka 2-szer kel enni, és nappal már 1,5 óránként evett. Most pedig már van olyan mikor fél óránként, óránként eszik.
Volt tegnap a védőnő és mondta, hogy sűrűn tegyem cicire, hátha visszajön, én sűrűn teszem mellre, de nem érzem, hogy jobb lenne a dolog, illetve éjszaka most jobb volt, mert picit bedurrant, de azt ki is szívta egyből.
Most szerintetek menjek el a dokihoz és írassak fel tápszert???
Meg kezdjek el hozzátáplálni?

És a legrosszabb, hogy olyan lelkiismeretfurdalásom van, hogy nem elég a tejem neki. :cry:

Bocsi, ha hosszúra sikerült.

Kép
niki+baba

Niki!

Na látod, pont ez a probléma!!!!

A tapasztalatom: amíg azon agyaltam hogy miért nincs annyi amennyi kéne, egyre kevesebb lett. A folyamatos görcsölésnek az az eredménye hogy elkezd apadni. Menj el nyugodtan, irass tápszert, meglátod, megfog nyugtatni, hogy tudod, bármikor odanyúlhatsz érte, nem hal éhen Nono. Nálam teljes megnyugvást hozott a tudat hogy van itthon kajcsija a Ricsinek, még most is itt figyel a tápszer pedig már szinte 100% hogy nem fog kelleni, de nekem egy biztos pont ha hirtelen valam lenne a tejcsivel.

Hát az éjszaka meg tök jó nektek, mert van hogy a Ricsi 4-5 ször is kel éjszaka enni :roll: szóval nyugi!!! :wink: Ha tényleg fogzik akkor sűrűn kéreckedik cicire a baba, nálunk legalábbis ez van. Mert fájdalomra gyúgyír a cici és a meleg tejcsi :lol:

Szerintem még várj pár napot a kiegészítéssel hátha tényleg visszajön a tejcsi, mert ha elkezdesz kiegészíteni akkor kevesebbet szopik majd Nonó és már nem lesz több hanem fokozatosan kevesebb. De ha látod Nonón hogy kéne neki még akkor adj nyugodtan hisz a tejcsi nem ér annyit hogy szegény éhezzen. 4 hónapig szopizott ez csodálatos de nem kell sem magad sem őt tönkretenni hogy még két hónapot tudjon csak szopni. Látod lehet hogy megérezted a multkor mikor írtad a hozzátápit, itt az ideje elkezdeni. Mérlegeld a helyeztet és egyáltalán ne legyen lelkiismeretfurdalásod, hisz megtettél és teszel is ez ügyben mindent :wink:

Na megyek mert az én éhes hajcsárom nagyon hív ám :roll: :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Niki!

Ha van valami shoppingolnivalóm, szólok ;)

Lelkiismeretfurdalásod tökre ne legyen azért, mert kevés a tejcid!!! Van, akinem egyáltalán nincs, és nem saját hibából. Ez természetes! Sok olyan baba van, aki csak tápszeren nő fel, és teljes értékű babaéletet él :) Szóval nincs semmi gond, ezen ne emészd magad. A Nonót viszont ne hagyd éhen, inkább kezdj el hozzátáplálni. Biztos van neki való ;)

És írj még többet!!!! :D:D:D:D:D:D

Kép
Kép
encu

Most is, hogy olvaslak titeket folynak a könnyeim. :cry:
Próbálom apa előtt nem mutatni, mert itt ül mellettem, és nézi a tv-t.
Sajnos ez engem eléggé megvisel. :(
Tudom, hogy mindent megtettem a szopi érdekében, de olyan nehéz felfogni, legalábbis nekem, asszem elég érzékeny vagyok.
Éheztetni persze nem fogom, de péntekig várok, hátha lesz tejcsi.

Ja és Móni azt mondta a védőnő, hogy szerinte az nem fog ami Nonónak van, de nem tudta megmondani, hogy micsoda. :?

Kép
niki+baba

Jajjjjjajjjjajjjjajj Niki :cry: Ne csináld :!:

Tudom milyen, én is itthon sírtam mikor apa dolgozott és épp a tápot nyomta befele a Ricsi. Na most ezt el fogja olvasni és megtudja :roll: :oops: Mindegy :lol: Olyan lelkiismeretfurdalásom volt, de én akkor nem tettem semmit a fejésen kívül hogy több tejem legyen. Másik fórumon biztattak hogy igenis sikerülni fog és adtak tanácsokat. Kemény volt, éjjel-nappal szoptattam óránként szinte, egyik ciciről a másikra sose egyből mindig kettőből. Éjjel is keltettem a Ricsit ha ő aludt volna, sajnos azóta nem alszik bár lehet hogy e nélkül is felkelne már. Cumi, cumisüveg azóta el van téve, fejtem mint őrült pluszban ha nem szívta ki az összeset. Ittam laktoherbet literszámra, hippes teát is, napi minimum 4 liter folyadékot letuszkoltam és éjjel is ittam folyamatosan. Tényleg kemény volt, volt hogy apa vigyázott a Ricsire hogy tudjak nappal aludni mert alvás alatt jobban termelődik a tejcsi. Szerencsére sikerült, de nagyon nehéz volt. Nem hirtelen lett több tejem, hanem a Ricsi szokott át a többször kevesebb adagra. Napi 15 szopi volt biztos. Aztán nőtt a tejcsimennyiség és még most is sok van, de ezt a Ricsi szabályozza a mai napig. Ha beteg, fogzik, szopik elég sűrűn így újra elönt a tej, de ha jól van pár nap alatt lecsökken a kevesebb igényhez. Még ma is legalább 10 szer szopik!!!! Annak ellenére hogy már két teljes étkezést bevezettünk.

De ha nem sikerült volna rövid időn belül helyreállítani a tejcsigondot nyugodt lelkiismerettel adtam volna tápit hisz attól semmi baja nem lesz a gyereknek! Tudtam volna hogy igenis mindent megtettem azért a fránya tejért de nem sikerült. Ez van, innentől kap tápot. Belerokkanni nem kell. Miért jó az ha mindenáron a tejcsit akarod közben meg totál kikészülsz tőle? Ezt megérzi Nonó is és bizony rossz lesz a közérzete. Nem csak te leszel ettől feszült hanem ő is és még pluszban csökkenni fog a tejed megint.

Szerintem a legegyszerűbb, ha húzol egy határvonalat, mit akarsz megtenni mennyi időn belül és ha nem sikerül akkor mindkettőtök érdeke hogy vagy gyümit vagy tápit kapjon a manó. A szoptatás agyon van ragozva. És pont ez a baj ezzel hogy lelkiismeretfurdalást okoz azoknak akik igenés szeretnének szoptatni de nem tudnak. És elhitetik hogy ezért rossz anyák. Pedig az anyaság nem a szoptatásról szól. Nem azért szeret a manód mert szophat hanem azért mert az anyukája vagy, te vagy neki a világ, a tej meg csak egy élelem ami pótólható! És szerencsére pótólható! Mekkora szerencsénk van hogy van mivel pótolni nem úgy mint régen, mikor lisztes vizet meg hasonlókat adtak a gyereknek ha nem volt tej.

A másik meg, hogy a tápos baba betegebb. Hülyesség! Itt vagyunk élő példák, Ricsi kontra Flóra. bocsi Gabó! A Ricsi minden második hónapban tök beteg, míg Flórának semmi baja! Látod ez is kamu, egyáltalán nem rossz a táp sem. Sőt! Persze hogy megtesz az anyuka mindent hogy szoptathasson de nem kell ebbe belebetegedni.

Tényleg ne szomorkodj ezen, nézz rá Nonóra, az a fontos hogy ő boldog és kiegyensúlyozott legyen. Teli tudja rakni a pocóját, és hogy mivel, az mindegy neki. Főleg ha már éhes egy ideje tejcsihiány miatt. És szard le szó szerint azokat akiknek ez nem tetszik, igenis büszke lehetsz arra hogy 4 hónapig csak szopizott! És hogy utána mást is eszik ahhoz senkinek semmi köze! Ha nem akarsz tápit adni adj gyümit szépen fokozatosan, alma, őszi, krumpli, sütőtök. Nyugodtan adhatsz neki már, ezektől semmi baja nem lesz! És jóllakik.

A másik, gondolj bele, nekem a legnagyobb fejtörés jelenleg hogy hogy s mint fogom elválasztani a Ricsit és mi lesz a folyó dudákkal. Annak akinek fokozatosan apad a tejcsije, szerencséje van, a természet ezt megoldja szépen.

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Hát és még kifelejtettem valamit :roll: 8)

A fogzás nem egy hét alatt zajlik le, hónapokig is eltarthat. A Ricsi 3 hós korától fogzik és egy hónapja kb. mire kibújt a két kis fogacska. Azért írtam hogy ezt átvészelni lehet, aki szerencsés annál nem okoz gondot...

Na bejezem az okoskodást, fellélegezhettek :roll:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Úristen most látom hogy mennyi az idő :shock: megyek aludni, szép éjszakát!

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Niki!!

Tökretökretökretökre egyetértek Mónival. Ne stresszeld magad! 4 hónap így is szép eredmény, vannak akik csak a feléért is boldogok lennének, mert tápis a babájuk, mégis gyönyörű és egészséges. És tényleg itt van példának Flóra! Jókedélyű, mosolygós, pirospozsgás. A babókat nem maga az anyatej teszi boldoggá, hanem a teli pocak, ahogy Móni mondta, szóval NYUGI!!!! :D:D:D A Nonó gyönyörű, örökmozgó baba, nem fog ez megváltozni, csak mert felesben kajál mondjuk anyatejet és pépeket. ;)

Tesóka, te meg aztán ha beindulsz... :D:D:D:D

Jó reggelt mindenkinek! Amúgy:D
Kinek milyen éjszakája volt?

Kép
Kép
encu

Sziasztok!

Encu, jól megjártad a vérvétellel...Én ma reggel voltam itt Battán, ne kelljen állandóan apát ugrasztani, aki ráadásul ma vidéken van (Kazincbarcika), pedig utaltam rá, hogy ez biztos jó ötlet olyan messzire menni? :oops: De legalább már este még azt az 1 deci bort sem issza meg :)
Ez már a második éjjel, hogy 2-4-ig nem tudok aludni sajnos, és már eléggé fáradt vagyok. És te Encu jót aludtál? Holnapra aztán van programod :shock:

Niki, szerintem Móni tökéletesen leírta a dolgot, és az a legfontosabb, hogy bízz magadban, hogy te jól csinálod, és akkor beindul a tej, és ne stresszeld magad! Nonóka igazán édes baba, és ugye nem sovány :D Egyébként már izgulok, már éjszaka is arra gondoltam, hogy milyen jó lesz babázni :)

Móni, te meg nagyon szép hosszú regényt írtál, igazán meggyőző vagy :D

Kép

Kép
sbarbi

Barbi!

Nem emlékeztetett ez az éjszakám sem a régi szép időkre, nagyon sokat forgolódtam, de tudtam aludni egész jól. Kiskarcsi sem volt olyan aktív, bezzeg mióta itt van a t.nő és épp pakolászok a gardróbban (fészekrakás ezerrel!!! :D ), azóta teljesen fel van háborodva és fenyegetően rúgkapál. Úgyhogy kicsit pihenek, hogy az ő idegei se menjenek tönkre :D

Hááát igen, te már nagyon közel vagy, mától már télleg nem lenne "koraszülött", bár tegnap néztem meg a National Geographic-os Élet a méhben-t és ott volt arról szó, hogy már 22hetes magzatok is maradtak életben!! :shock: :shock: Szóval te (és én is) ebben a tekintetben túlhordtad ;) Persze viccelek, addig jó, míg bent van :D De azért izgulok ám érted nagyon!!!!! HA bármi van, csörögj, megoldjuk! ;)

Kép
Kép
encu

Niki ez nem a te hibad.Orulj neki,h.idaig is volt tejcsi,mert van akinek mar elejetol fogva nincs. :wink: Nekem sincs mar annyi,mint az elejen,dehat ez van.szarul esik,de elfogadom,es igy meg megmarad az is ami van,hisz astresz nem tesz jot a tejcsinek se meg a babanak sem,hisz erzi.Csinlad azt amit en,ha gondolod.Reggel adj csak tejcsit,ahogy folkel,delbe adj kis Hipp babakajat utana szopi,delutan Hipp itoka vagy amijet te kedvelsz,utana szopi es este csak szopi.En igy csinalom es szepen fejlodik,nagyon izlik neki,es jol van lakva.En is nyugodt vagyok meg o is.En nem szeretem a tapszert,mert felfujja a gyereket,azert nem adok azt neki potlasnak.Nem muszaj ezt tedd,csak meg proballak nyugtatni.Ugy csinalod,ahogy akarod.
Udv.

KépKép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Ja mi csak 4x eszunk egy nap es 4 orankent. :wink:

KépKép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Sziasztok!

Hááát igen, egy kicsit hosszú lett :oops: pedig még töröltem is belőle :roll:

Barbi!

Jönnek a befordulós napok, egyre többet gondolsz Vincére? Az tudod mit jelent :D :D :D

Kazincbarcika az nincs közel :shock: De Vince apa nélkül kibújni, áááá :wink: nyugi :wink:

Ma töltötted a 37. hetet :D kicsit nosztalgiázok megint :roll: anno februárban egy hét mulva szültem :D és már 8 hónapja annak :shock:

Encu!

Látom neked sem volt jó éjszakád, és hát csak neeeem, nálad is beindult a fészekrakás :D

Képzeld mi meg akkorát aludtunk, egyszer kelt a Ricsi, bár apa kettőre emlékszik :lol: valószínű végighorpasztottam az egyik szopit vagy nem tudom :roll: :D :D

Niki!

Remélem ma már szebbnek látod a világot! :wink:
Ha esetleg nem, remélem ez azért egy kicsit felvidít:

Kép

Oh sír a Ricsi mindjárt jövök

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Sziasztok!

Rég aludtam ilyen jól! 11 körül abbahagyták a fiúk a focimeccset, elmentek aludni és akkortól én is pihentem 1/2 9-ig.
Most készülök az SZTK-ba, hogy elhozzam végre a táppénzes papíromat, meg ha ott vagyok, akkor bemegyek a védőnőhöz, hogy megbeszéljük a gyerekorvos kérdését. A vérnyomásom eléggé ingadozik, nem merek kockáztatni, inkább legyen az is letudva! Maximum ha nem jön be váltunk majd!
A doki után megejtem a napi bevásárlást, és ha még lesz időm, akkor sétálok egyet. Lehet, hogy lemegyek a Tedesco nézelődök egy kicsit! A babarészlegen el tudok tölteni jó sok időt! :lol:
A babák mocorgása tuti jó, tegnap este arcon rúgták Viktort! :lol: Azért remélem ma nem lesz olyan élményem mint tegnap! Tökre olyan volt egész nap, mintha húzódtak volna lefelé a medencecsontomhoz! Szinte minden lépés fájt!
rnecsi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?