Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Laura: drukkolok KépKépKép

Zafi: neked is drukkolok KépKépKép

A tali nagyon jó volt, kár hogy a végén sikerült megáznom. Még a bugyim is vizes volt. Nálunk a környéken (6 megállónyira a talitól) minden száraz volt. Jó furcsán is néztek rám Kép

Nincs véletlenül valakinek eladó, vagy kölcsönbe övterelõje a nyárra?

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory!

Mi az a övterelõ?????Kép Nagyon mókás a neve! de nem értem, de igaz én hülyülök.
zsu
zsu26

Sziasztok!

Zsuzsi
Szerintem Dzsiliéknél egészen másról van szó KépKépKép

Dzsili
Nem tudok semmi okosat ajánlani .. Szerintem már minden variációt végig gondoltál Kép

Laura
Drukkk-drukkk... de semmi gond nem lesz... Toncsi lesz a legharsányabb kislegény pár nap múlva .. Kép

Tikk
Kép .. a családom néha komolyan kiakaszt, Csenge meg komolyan rettentõen hisztis mostanság (coryéknak megmutattam, hogy hisztizik.... annyira nevetséges KépKép)... de amúgy semmi komoly ... Kép

Zafi
DRUKKK-DRUKKKK

.. mi is kérünk holnapra.. Ati szigorlatozik .. szegénykém .. Kép

.. megyek is, mert Csengu félóránként felébred és nyöszörög... Ati meg így nem tud aludni ..

jóéjt
Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Rebi!

Akkor sajnálom Kép

zsu
zsu26

Zsu: pocakosoknak a biztonsági övhöz, hogy ne nyomja a pocakot.

cory
Budapest

Sziasztok!
Nagyon szegyellem magam, hogy igy eltunok folyton, de valahogy nem jol osztom be az idomet... Pedig sokat jartok az eszembe, de arra nem jut idom, hogy olvassam a babanetet...
Most is kozel vagyok ahhoz, hogy leragadjanak a szemeim, igy megint csak par sort irok.
Dani jol van, eleven es tunderi. Imad bohockodni. Tovabbra is a merges dobrogi a meno, de egyre tobbet utanoz minket es egyszeruen imadnivalo ahogy csinalja.
Az etvagya sajnos az utobbi idoben jelentosen megromlott. Korabban hatalmas mennyisegeket evett meg, most meg ebedre joforman semmit nem eszik. Sajnos mind zoldseget, mind gyumolcsot eleg keveset fogyaszt. Legjobban azokat a kajakat szereti amit meg tud fogni es ugy ragcsalni. Igy szoktam neki csinalni rantott zoldsegeket (palacsintatesztaban) ami nagy siker; de pl. egy hus tesztaval vagy rizzsel mar nem megy olyan siman.
Felul 4 foa van (alul 6) es ugy nez ki, hogy nem nott ki a szemfoga - mivel most tudtam meg a fogorvosomtol, hogy nekem nincs is (!?) azt mondta a doki, hogy ez oroklodik es lehet, hogy Daninak sem lesz... Legalabb belolem is orokolt vmit... Kép ugyis mindenki azt mondja, hogy tiszta apja.

Laura!
Nagyon, nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen! Kép EN biztos vagyok benne, hogy minden rendben van es lesz a babaval es mar nem sokara babazhatsz ismet! Kép Nagyon, nagyon drukkolok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ne gondolj semmi rosszra!!
Ezek szerint mar tuti, hogy kisfiu?

Zsu! Akartam mar korabban is jelezni, hogy koszi a konyv/kazi cimeket! Kép En meg mar isoznyu regen meg akartam kerdezni, hogy anno jol sikerult a sielesetek? Ti mikor koltoztok?

Mindenkinek nagyon koszonom a hozzaszolast konyv ugyben! Sokat segitettetek!

Most megyek aludni! Sziasztok!
Danimama
danimama

Tettem fel uj kepet Danirol a profilomba, akit erdekel, megnezheti! Kép

Danimama
danimama

Sziasztok!

Laura,
biztos, hogy minden rendben lesz!KépKépKépKépKépKépKép

Danimama,
tök jó Daniról ez a kép! Hogy vigyorog rajta!KépKépKépKép

Dzsili,
férjKép.

Hanga visszatért a 7 órai ébredéshez. Ez azért jobb,mint a 3/4 hatos ébredés, nem?

Szila
Szila

Sziasztok hétalvók Kép

norci: szegény Dédi! De jó, hogy legalább vidáman fogta fel. Bár Titeket nem irigyellek az izgalamkért.

Laura: Ne izgulj!!! Küldök szorongásellenes gyógyokat Kép Kép Kép Kép Kép
Esõ: ma már fél 8-kor jó meleg volt nálunk - a tegnapi kb. 4 perces esõ ellenére. De azért szólok, hogy menjenek hozzátok is az esõmanók. Kép

Márti: ugye jó otthon?! Hallottam (és irigykedtem), milyen jól nézel ki és Vilka milyen gyönyörû!!!

Tikk: azért a 10 éves tali még nem a világ vége! Lesz az még 25 is, mint nekünk Kép

cory: akkor ott "helyi" esõ volt Kép Mi az az övterelõ? Puli ? Kép Hopp közben olvastam a válaszodat.

Danimama: vígaszképpen fogakhoz: Daninál néhány éve derült ki, hogy hiányzik 8 végleges fogához a csíra. Azaz 8 foggal kevesebbje lesz Kép Vigyázni kell a tejfogakra és elõfordul, hogy azok élete végéig megmaradnak és helyettesítik a felnõtt fogakat.

Szép napot mindenkinek!!! bogancsiék

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Danimama: nagyon édes Dani!!!

Én is tettem fel új képet: Dzsili montázsát kis családomról. Végre sikerült!
bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Bogancsi
Én is sajnálom, hogy nem mentünk, de Peti bealudt délelõtt, én meg kihasználtam az idõt másra, így jól átalakult a napunk, talira már nem futotta.

Zafi
Sok sikert a mai napra!KépKépKép

Laura
Elhiszem, hogy aggódsz a picur miatt, de fel a fejjel, mindjárt kibújik. Szerintem ha ilyen jól tágulsz, akkor nem is lesz olyan gáz, ha beindítják a szülést. Azért drukkolok, hogy magától is menjen a dolog. Talán már a kórházban is vagytok...Kép

Danimama
Milyen vidám gyerek Dani!Kép Nagyon aranyos.Kép

Márti
Beszámolót kérünk, ha jut szusszanásnyi idõd!Kép

Úgy tûnik, hogy Petinél semmilyen utóhatása nem volt a 3 hónapos oltásnak (1 hónapja kapta).Kép Egyre több szóval próbálkozik a csöppem, pl.: medve, lámpa, kakas, meg sok állatot utánoz. Néha lábujjhegyen járkál, közben nagyokat vigyorog.Kép Hétvégén voltunk anyuméknál, és tök jót pancsizott a kicsi felfújhatós medencében. Nekünk nincs kádunk otthon, így külön élvezi, hogy van hely egy óriási lavórnak meg kicsi tálaknak és persze a kis teherautónak is. Szóval nagyon édes, izmos és okos.Kép
Megint beindult a fogzás, nap közben játék alatt is felsír idõnként.Kép Remélem lesz eredménye.
A minap Peti hirtelen elslisszolt elõlünk itthon. A dolgozóban találtunk rá, felmászott apa forgószékébe és nyugisan terpesztett lábakkal nyomogatta a billentyûzetet.Kép Haláli volt. Persze a forgás miatt simán leeshetett volna felmászás közben, de szerencsére nem történt ilyesmi.
Most tisztára jókedvem van.Kép

Szép napot mindenkinek!Kép

Üdv: Gorsi
gorsi

Gorsi! 3 hónapos oltás? Biztos?Kép

Kata
LadányiKata (ladán

sziasztok!

egyelõre sem igazán vissaolvasni, sem írni nincs idõm, és mnint látjátok, nagybetúket sem használok, mert vilka itt alszik az ölemben, de itt vagyunk!

azt azért láttam, hogy drukkoltatok, meg gratuáltatok, meg a sok-sok sms-t is köszi, nagyon-nagyon jólestek!!!!!!!

vilka egy gyönyörû baba és nagyon jó alszik, szopizik, nézelõdik, keveset sír, egyre szépül.

ármin pedig egy másik csoda simogatja vilkát, megtanulta mondani, hogy baba, megmutatja vilka kezét, látbát, szemét, stb, szopizik ezerrel, tanuét egy csomó szót, míg nem voltam itthon, pld huss, tiszta, helló, halló, pilla. a motort, amit hozott neki vilka, imádja és mondogatja, hogy baba, mármint hogy õ hozta.

laura! olvastam, hogy csütörtökön mégy vissza a dokihoz! ne aggódj, minden rendben leszÍ!

majd még jelrntkezem

márti ármin vilka
márti

Márti!
De jó! Kép
Örülök Nektek! Kép
Solya
solya

Sziasztok MÁrti, Ármin és VILKA!

De jó, hogy otthon vagytok márKépKép. Aranyos tesó Ármin, hogy így simizi, szeretgeti Vilkát.Kép

Ez a "huss" szó nálunk is van, csak idõnként én mást értekKép.

Képzeljétek, délelõtt azt mondta Hanga nekem, hogy szeretlek.KépKépKép Olyan édesen mondta!. ImáááádomKép!

Szila

ui.: GOrsi, én is azt akartam kérdezni, hogy tényleg a háromhónapos oltás volt az?
Szila

Sziasztok!

Zsuzsi! És az az új méhbe helyezhetõ hormonális izé, ami nem spirál, hormonból meg minimálisat tartalmaz, gyakorlatilag helyileg hat? Az nem lenne jó neked? Vagy másmilyen tabletta, mint amit eddig szedtél? Olyan sok fajta van! Én a megszakításos módszert nagyon illúziórombolónak tartom, és nem is elég megbízható szerintem.

Dzsili! Lacikának is a hús csúszik legjobban. Kép Õ is igazi ragadozó. Kép
Férjed: Kép Nem értem, hogy érti, hogy akkor csinálj ezentúl is mindent egyedül, hiszen most se csinált semmit, csak jól felültetett, nem? Kép A pénzrõl és megélhetésrõl meg annyit, hogy ha tényleg lelépnél, fizetnie kellene a gyerekek után, szóval kár az eszét játszania. A gyerekek nem csak a tieid, neki is gondoskodnia kell róluk, függetlenül attól, hogy együtt éltek-e. Ezzel persze nem uszítani akarlak, remélem, és szívbõl kívánom, hogy legyen megoldás a nálatok kialakult helyzetre!

Laura! Engem nem zavar, ha Lacika a nyûgös énjét is bemutatja az Apjának. Legalább átérzi egy kicsit Laci is, hogy nem mindig fenékig tejfel itthon lenni és babázni... Kép
Abban biztos vagyok, hogy Romola érzi, hogy valami változás lesz, ha másból nem, akkor a te hangulatodból, érzelmi vibrálásodból. Nagyon érzékeny kis mûszerek még az ekkora gyerekek, a saját Anyukájuk minden érzelmi, hangulati rezdülését pontosan veszik.
Szorítok nektek csütörtökön, sõt, már addig is, hogy spontán induljon, és minden rendben legyen! Pár nap, és te is nagybetûk nélkül írsz nekünk! Kép

Márti! De jó, hogy jelentkeztél! Most egy pillanatra még én is elsárgultam, pedig eddig nagyon határozottan nem akartam még azt a kistestvért. Kép

Csúcs szuper hétvégém volt, el kell dicsekednem vele! Kép Volt egy családi összejövetel a Nagybátyámék telkén (itt, nem messze, Budakalászon), amire mi is hívatalosak voltunk. Jöttek a nõvéremék, a Szüleim, és az Unokabátyámék is. Szóval jó kis társaság gyûlt össze. Délelõtt jót játszottak a gyerekek, Lackó is egészen jól feltalálta magát. Utána fincsi ebéd, az én Nagyfiam lelkesen végigette a felnõtt menüt, kétpofára zabálta a gulyásleves... bõl a husit Kép, és immel-ámmal evett hozzá a zöldségekbõl is. Kép Mindezt kézzel, lelkes nyam-nyam harci kiáltásokkal. Kép Meg kellett zabálni! Kép Ebéd után piszkosul nem volt kedvem otthagyni a társaságot, de Lackónak már aludnia kellett volna. Ott meg elég nagy volt a zaj, bár van egy kis faház a telken, de esélyem se volt ott elaltatni. És képzeljétek, az Apja bevállalta, fogta a Fiát, beültek a kocsiba, és hazajöttek kettesben horkizni! Kép Hû, hogy én milyen jót pihiztem! Kép Amióta Lacika megszületett nem volt egy szabad fél napom. Nagyon élveztem! Kép Óriási lépés volt, hiszen elõször voltak el a fiúk nélkülem, és szerencsére jól is sikerült, nem volt semmi gond, Lacika ellenvetés nélkül elaludt az Apjával, jó nagyot horkizott, utána meg jöttek vissza ki a telekre, az uzsonnáját már én adtam neki. Kép
Többen is írtátok, hogy mostanában anyásabb korszakot élnek a gyerekeitek, nálunk meg éppen az ellenkezõje van. (azért is mertük megpróbálni ezt az Apával alvást) Lacika egyre többször megy el a közelembõl, és szemmel láthatóan biztonságban érzi magát (ismerõs helyeken) akkor is, ha nem lát engem. Úgy örülök neki, talán kinõtte végre a cerkófmajom korszakot. Akkor én is sokkal szabadabb leszek a nyaralás alatt, meg Anyósom is boldog lesz, ha annyit unokázhat, amennyit csak akar. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Még egy gyors kérdésem lenne. Szabad kikacagni, tudom, hogy nagyon buta kérdés, de hát én már csak ilyen tapasztalatlanka vagyok. KépKép Szóval mondjátok meg nekem, hogyan kell virslit fõzni?! Van ugye a Füstli és a Pick virsli, 4-5 darab külön bõr nélkül mûanyag tasakban. Ezek okék, rá van írva, hogy a tasakban kell õket megfõzni. De lehet kapni egy csomó fajta olyat, ami szintén tasakban van, de van valami bõrféléje külön a virslinek is. Na, ezeket hogyan kell megfõzni??? Az egész csomagot egyben, a mûanyag tasakban, vagy a virsliket kiszedve a tasakból a saját bõrükben, esetleg teljesen meghámozva? Az egyik fajtát megpróbáltam teljesen meghámozva fõzni, de gusztustalanul felpuffadtak, szürkés színûek és vacak ízûek lettek a virslik. Utána próbáltam a saját bõrében megfõzni, de akkor meg a végénél kijött a virsli a bõrébõl. Lehet, hogy túlságosan forrt a vize? Mindenestõl meg nem mertem vízbe tenni, nehogy leolvadjon róla a csomagolás. Kép Segítség, nem tudok virslit fõzni!!!! KépKép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Márti! De jó, hogy itt vagytok! Remélem, hamar kapunk részletes beszámolót a szülésrõl, Vilkáról, Árminról!!! Kép

BMárti! Én ezt a bõrös virslit (olyanra gondolsz, mint pl az Orsi baromfi?) vagy mikróban szoktam megfõzni kb 1 perc alatt, hosszában felvágva (megpucolva), bele sajtot téve, vagy rögtön belefõzöm a paprikás krumpliba, lecsóba (de csak a legvégén), rakott krumpliba... De ha simán vízben szeretnéd, akkor is bõre nélkül csináld szerintem, de nagyon hamar megfõnek ám! Segített?
Nálunk a nagyon anyás korszak Barni másfél éves kora körül volt, pár hete kezdett leszokni róla, és vígan elvan nélkülem is, ami Kép és Kép egyszerre!!!

Dzsili! Én mindenképpen arra bíztatnálak, hogy kezdj kicsit önállóbb lenni, elõször is vezetni tanulni, valamilyen tanfolyamot végezni - akár levelezõn, akár interneten-, aztán ha Napocs is olyan korú lesz, bármilyen munkába fogni... Ha a férjed látja, hogy nélküle is boldogulsz, pl nem függ tõle egy bevásárlás, kirándulás, vagy bármi ilyesmi, lehet, hogy jobban fog tisztelni... Vagy próbálj alkalmat teremteni arra, hogy beszéljetek a gondokról, miszerint neked nem elég az, ha õ pénzt keres, hanem igaz apaként van rá szükséged-szükségetek... Abban igaza van Zsuzsinak, hogy ki kellene mozdítani õt ebbõl az állapotból, hogy rádöbbenjen, a hozzáállása hosszú távon nem tartható fenn, mert lesz egy pont, amikor azt mondod, nem érdekel a tõle való függés, neked eleged van!!!
Ha nagyon durva lenne a helyzet, én akár egy ügyvédet is felhívnék, és megkérdezném, mik járnának nekem, ha elválnék... Hátha ettõl észbe kap... Tudom, kívülrõl könnyebb tanácsot adni, de hátha a sok közül találsz hasznosat! És fel a fejjel!!! Kép

Andysj, Danimama: jó, hogy ti is felbukkantatok!

Laura! Nagyon szorítok neked!!! Az szerintem szuper, hogy már két ujjnyira ki vagy tágulva! Én este kilenckor mentem be a kórházba elõször, 10 perces fájásokkal, akkor voltam szûk egyujjnyi, aztán hajnali fél öt körül 4-5 percesekkel - és kemény bõ egyujjnyira tágultam addigra! Kép

Még csomót írnék, de mennem kell, bezár a gépterem lassan...

Puszi mindenkinek,
Heniék
gesztenye

Sziasztok!

Márti Vilka ÁRmin!
Sziasztok! Szuper, hogy itt vagytok és szuper, hogy Árminból ilyan okos nagytesó lett Kép Kép Kép .
Ezek szrint mindkettõjüket szoptatod. Nagyon ügyes vagy és szerintem te vagy a harmadik csoda Kép

Heni!
Örülök, hogy te is jelentkeztél! Azért máskor magatokról és pocaklakóról is írj!

Dzsili!
Annyi mindent írtak már a többiek, ami közt biztos találsz olyan tanácsot amit érdemes megfontolnod és illik a te helyzetedre. Talán már nem is tudok újat írni, de ne add fel! ÉS tényleg bátran gyere hozzánk. Megoldani biztos nem fogjuk a problémáidat, de legalább elsírhatod nekünk!
Fel a fejjel! A vezetni tanulás tényleg nagyon jó ötlet, akor már nagyon sok mindent meg tudsz oldani egyedül is. (Én is most döbbentem rá, hogy így mennyi midnent meg tudok oldani egyedül is pl. bevásrlás, ráadás így a hétvégénk sem megy el erre)
Ha neked jó majd valamelyik idõpont, akkor a talit máskor is szervezhetjk úgy, hogy Kelenföldhöz közel legyen és ti is eljussatok. Igaz lányok?

Bogancsi!
A dédi annyira nem tragikusan fogta fel, hogy az volt neki a legfontosabb, hogy gyönyörû rózsát hozott nekem a kertjébõl, de a nagy kaland alatt elhervadt, így ki kellett a kukába dobni Kép Kép Kép
Ilyen dédit kívánokmindenkinek.
Jó lett az új montázs, helyesek a gyerkõceid.

BMárti!
A virsli szerintem nem a fõzéstõl nem lesz jó, hanem, nagyon sok borzalams virsli van a piacon. Én egyiket sem tasakban fõzöm, hanem vagy mikroban, mint Henke, vagy simán bõrében hámozatlanul vízben. Szerintem a füstli és a délhús roppanós virslije ehetõ, többi nem.
Hogy állsz a nyaralás szervezésével?
A szabad délután Kép Nekem is volt, igaz addig tortát sütöttem, meg a szülinapi bulira készültem, de elég megnyugtató volt, hogy Vili teljesen jól el volt nélkülem a játszótéren órákig anyukámmal. Ez azt jelenti, hogy akár férjurammal kettesben el is osonhatunk egy moziba.
És persze anyukám is nagyon boldog volt Kép

Danimama!
Dani nagyon édes.

Szila!
Hanga is ilyen ügyi már. Hú ettõl a "szeretlektõl" én el is sírtam volna magma a helyedben. Már a spontán dobott pusziktól is eolvadok Kép

Laura!
Neked további drukkokat küldök és ne aggódj.

Cory!
Övterelõ, egyszer valakivel a chaten beszéltem, hogy neki volt, de már nem emlékszem ki (Kandi?) próbálj ott is rákérdezni.

Norci
norci

EZ lemaradt:
Gorsi!
Peti nem lehetett semmi, a forgószékben terpeszkedve, nem hiába megmutatta ki a fõnök Kép
Örülök, hogy jó a kedved. Most nekem is, remélem nem csak a jó idõ teszi Kép

Norci
norci

Sziasztok!

Most csak gyorsan pár sort!

Márti,Vilka!
Remélem jól telt az elsõ otthoni éjszakátok!Remélem hamarosan lesz egy kis idõd egy részletes beszámolóra!

Laura!
Köszönöm, hogy válaszoltál tejfehérje allergia ügyben, az én szita agyammal el is felejtettem, hogy ti is nem rég estetek át ezen, mármint, hogy kiderült Romiról, hogy tejfehérje allergiás.
Konkrét kérdésem most nincs, csak gondoltam megadom a címedet a barátnõmnek, hogy tudjatok konzultálni, de téged most ezzel nem zavarlak.
Nagyon drukkolok, hogy Toncsi beelõzzön és ne kelljen csütörtökön indítani, de ha mégis, akkor minden olyan jól sikerüljön mint Mártiéknál!

Zafi!
Természetesen neked is drukkoltam, csak írni voltam lusta. Hogy sikerült?

Megyek fürdetni.

Sziasztok

Szilvi és Peti
bszilvi

Laura,
szerintem se aggódj! Kép
Nekem a másodiknál reggel 9 körül kétujjnyi volt fájás nélkül. Aztán megvizsgált a doki. KépKép És 14.15-re megszületett Máté. Igaz volt még egy burokrepesztés is 13h körül. Kép
Szóval a kétujjnyi alap már jó! Kép Vagy már hiába írtam mindezt? Kép

BMárti,
ezek szerint én sem tudok virslit fõzni. Kép Nekem ált. szétpukkadnak! Kép

Solya, akinek most csak ennyire futotta az idejébõl
solya

Sziasztok!

Nem tudom honnan jött ez a 3 hónapos oltás, mindenesetre a 15 hónaposra (1év és 3!hónap) gondoltam.Kép

Márti
Üdv itt újra.Kép Olyan jó, hogy Ármin is jól bírja a "gyûrõdést".Kép

Szila
Hú de jó, hogy már ilyeneket mond a kislányod!Kép

Virsli ügyben: Én mindig tûzhelyen fõzöm, kopaszon. A Füstli sok fõzés után is jó egyébként. Mikróban hogy fõzitek? Ott is vízben vagy csak úgy ráteszitek egy tányérra és kész?

Üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

BMárti,
ha vízben fõzöm a virslit a forráskor rakom bele és pár percig fõzöm Van mûbeles meg rendes virsli, meg amin nincs semmi. A mûbelest meg kell pucolni. Ha mikróban csinálod, akkor kb. 0,5-1 perc, mire elkészül. Ki kell tapasztalni, hogy mi az az idõ, amire úgy elkészül, hogy ne pukkadjon szét.Kép

GOrsi,
igen, rá a tányérraKép

Kösz a gratulákatKép.

Zafi,
mi van a vizsgával?Kép

Majd még jövök, csak Hangát lerakjuk végre aludniKép

Szila
szila

SZiasztok!

Az Ismerjük meg egymást/Ármin topikba tettünk fel egy képet Vilkáról. Kép Alszik rajta - de hát többnyire ezt csinálja Kép Majd késõbb lesz nyitott szemû kép is Kép

Zafi, vizsgád?

Aztán majd egyszer írok is KépKépKép

Márti+Ármin+Vilka
márti

Sziasztok!

Mi is vagyunk, de semmire nem érek rá.Kép

Márti!
Örülök, hogy Ármin ilyen jól vette a kistesót. Nagyon sok boldogságot kívánok az egész családnak, és természetesen én is várom a szülés beszámolót.KépKépKépKépKép

BMárti!
Virsli fõzés: ha mikróban fõzöm, akkor egy nagyon kis vizet teszek alá, és úgy fõzöm kb 0,5-1 percig. Ha gázon fõzöm, megjegyzem ezt jobban csípem, akkor a forrásban lévõ vízbe teszem a megpucolt virslit, és nem sokáig fõzöm, mert különben tényleg szétpukkad.

Szila!
HangaKépKépKép Nagyon ügyes. Tegnap mondtam a Beának, hogy szeretlek, erre õ rávágta, hogy "Én is."KépKép Magyarul, tudja õ, mit jelent, de még kimondani nem mondta ki.
Ha vannak új mintáid, akkor szívesen várom. A Micimackós óra már félig készen van.KépKépKép

Zafi!
Hogy sikerült a vizsgád? Azért, mert nem írtam, én is drukkoltam ám neked, de tényleg nincs idõm sokat írni.

Laura!
Neked is mennek a drukkok, de...KépKépKépKép

Dzsili!
Férjedre nem tudok semmit sem írni.KépKépKép Én is rengeteget vagyok egyedül, rengeteg mindent egyedül kell megcsinálnom, de a férjem legalább amikor megígér valamit, akkor nem hagy a sz@rban.
Most például elhatároztuk, hogy a nõvéremet kivásároljuk a nyaralóból, hú de hülyén írtam, magyarul megveszük az õ részét. Rohangáltam hitel lehetõségek után, ügyvéd után. Végülis úgy néz ki, hogy szülõi (elsõsorban anyósom) segítséggel, kölcsönnel megoldjuk a dolgot.

GOrsi!
Nem semmi lehetett Peti a forgószékben.Kép A Beának is az a legújabb szokása, hogy minden székre felmászik, és úgy ül ott mint a nagyok.KépKép A konyhaszékrõl valamelyik nap sikerült is leesnie, de nem ütötte meg magát, szerencsére az ijedtség nagyobb volt.

Sziasztok mindnekinek, lehet, hogy még tudtam volna írni, de most nem jut eszembe több dolog.

Zsuzsa + Beababa, akiben egyre inkább úgy érzem, hogy 2 fiú rosszasága veszett el.KépKépKép

beababa

Sziasztok Lányok!

Kissé mámorosan írok nektek, mert éppen most búcsúztatom lelkiekben és 2 pohár vörösborral a lakásunkat. ma fizették ki a lakást, és ma adtuk át a kulcsokat. Elég fura érzés volt, megszabadulni attól a lakástól, amiért anyám annyit gürcölt, ahol én a férjemmel tök boldogok voltunk és ahova Dorka is érkezett. Ismeritek a Ráday utcát, olyan mint egy kis falu, az összes üzletben ismertek minket, el is búcsúztam tõlük is. Anyám pedig sírva fakadt az eladó elõtt, mikor elköszöntünk... Szerencsétlenek, mit gondolhatnak rólunk? Kép
A mi eladónk még csak most talált lakást, sõt még csak tárgyalnak, így ki tudja mikor költözünk újra. Most az albérletünk teljesen tele van pakolva, Dorka élvezi a sok bútort, amiket meg lehet mászni.
Dorka tündér volt ma, aranyosan és nyugodtan bírta, míg másfél órán át a bankban várkoztunk, majd a lakást átadtuk és még másfelet dugóban álltunk. Nagyon rendes volt ma! És mindenkinek bemutatkozott a bankba, magára mutatott és mondta, hogy õ Dóri (Dóji). Persze sikere voltKép

Danimama: tényleg aranyos a kisfiad! szemfog nélkül fog felnõni??? Különben olvastam, hogy mi legnagyobb emlõsök egyáltalán nem igénylünk ennyi fogat, valószínúleg így alkalmazkodunk a civilizációhoz.
köszönöm kérdésedet, a síelés jó volt, Dorka egész jól bírta, voltunk Velencében is, ami nagyon tetszett neki, ugrándozott a hajón és kurjongatott a tenger láttára.Kép Én nem sokat pihentem vagy kapcsolódtam ki, de a férjemnek nagyon jót tett az utazás, végre kimozdult és nem stresszelte magát.

cory: húúú nekem van valahol, de most a sok doboz miatt nem tudom, hova is tettem, ha nem kapnál sokáig, akkor van esélyed, hogy tõlem kapjál, míg végre megtalálom. Nem is tudtam, hogy ez a neve. Hova mentek, hogy szükséged van rá?

Szila: Dorka mostanában minden hajnal fél 4-kor felébredt és jött át hozzánk, így aludt 8-ig, ma már nem engedem ezt, de így meg fél óra sírást kell hallgatnunk hajnalban és 7-kor kel fel magától a saját kiságyában. Gratulálok nektek a 7 órás keléshez, én tudom értékelniKép !
na, és ez a szeretlek se semmiKép

bogancsi: Daninak mely fogai hiányoznak? nem lesz ez késõbb kellemetlen neki? És a lányoknak meg normális a fogsoruk? Ez nagyon érdekes. Nagyon jó a montázs, a lányok nagyon hasonlítanak egymásra! Kép ÉS MIlyen JÓ HAJUK VAN!!!! Jaj, de jó nektek!!!Kép

gorsi: nálunk ez az állatutánzás nem megy Kép Pedig mondogatom, igaz nem túl sûrûn, de Dóri csak a kutyát és a kacsát tudja (vau-vau, áp-áp). A billentyûzet nálunk is nagy favorit! Milyen mesével-mondókával tanítottad meg Petit az állatok hangjára?

Márti: Jaj, de jó nektek! Gratulálok a szép Vilkához, az okos nagytesó Árminhoz! Gondolom te is megnyugodtál, hogy ilyen aranyosan fogadta a kistesót! Ki vigyázott Árminra, míg te a kórházban voltál?

BMárti: nem hallottam ilyenrõl, de a hormonoktól félek, mivel anyámnak is attól lett rákja...plusz depi leszek tõle. A megszakításosat, pedig lehet nagyon könnyedén is csinálni, hogy mindenkinek jó legyen és ne illúzióromboló, igaz nem biztonságos, ezért is várom a jövõ nagy vivmányaitKép
Örülök, hogy végre te is lazultál, már rád fért!Kép

Azért lányok ez a nyári levegõ, sõt éjszaka nagyon nosztalgiára serkent: séták a Duna parton, sörözések barátokkal a belvárosban, csóközönök a kapualjakbanKépKépKép Jaj, de jó volt!Kép

Henke: és magadról egy mondatot sem??????

Norci: mit néztek meg a moziban?

Zafi: hogy sikerült?

Üdv: Zsuzsiék (elfogyott a vörösboromKép)
zsu26

Sziasztok!

Márti!KépKépKép Ez olyan gyönyörû!!! Könnyek között olvastam, amit írtál!KépÉs Vilka is gyönyörû!Kép Sok-sok boldogságot nektek!KépKépKép

Köszi mindenkinek a drukkokat, úgy tûnik hatottak! Nagyon kedves vizsgáztatóim voltak, Henke, külön köszi a jótanácsokat, alkalmaztam õket és bejött!!! a végsõ eredményt még nem tudom, de ez a forduló sikerült!Kép

Bogancsi! Mikor olvastam, hogy mentek talizni, nagyon sajnáltam, hogy mi nem megyünk! Jó lett volna megint találkozni veletek!Kép

Zafi
zafi

Sziasztok!

Márti: KépKép örülök, hogy már otthon vagytok Kép

Zsuzsi: kétszer megyünk autóval a nyáron nyaralni, és hát ott kéne. Az elsõ most június végén lesz. Ha nem lesz senkinek, akkor veszek egyet. Jobbat nem tudok. Mennyibe kerül?

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Köszönöm szépen a sok kedves hozzá(m) szólást nagyon jól elesett, de tényeg!
Minden tanácsból és szemléletbõl le lehet vonni valami haszanosat!
Természetesen az egész életünket nem tudom leírni, hogy bele is lássatok mi is esik igazán rosszul, de valóban hálás vagyok hogy mellettem álltok!
Tudom, hogy ha tudnék vezetni akkor szabadabb lennék de az a helyzet, hogy félek. Akkor is ha a férjem vezet vagy az apukám vagy bárki más. Egyszer már régen vezettem fél jogsim volt, mármint az elméleti része mert a gyakorlat nagyon nem ment.Nem tudom van e értelme egy ilyen rettegõt vezetni tanítani.
Önállónak mindig önálló voltam voltaképp mindent megoldok egyedül is, de sokkal jobb, kellemesebb és ezerszer könnyebb lenne ha nem egyedül kéne mindezt csinálnom.
Én úgy gondolom, minél önálóbb vagyok õ annál inkább el várja ezt, a kisujjam nyújtom bekapja a karom!
Pont az a gond hogy nem látja hogy be hogy a pénz keresésen kívül minden rám marad és én ezt érzésem szerint jól csinálom. Vagyunk mi meg Õ.
Jó lenne ha valaki vigyázni a gyerekekre, igen a férjem is elvárná ezt az anyuéktól, de nem érnek rá, nincs türelmük hozzá, Napsi sincs el velük csak ha ott vagyok, mit tehetnék hát? Vesszek össze velük is mert nem vigyáznak az unokáikra annyit és úgy ahogyan "átlag nagyiéktól" elvárható? Én szültem õket a mi családunk, ha nem akarnak nem fogom senkinek a gyakába varrni õket, a mi kötelességünk a srácainkra vigyázni ez egyik félnek sem megoldás.
Én már nagyon sokszor próbáltam vele beszélni ezekrõl a dolgokról, nem lehet, meg sem hallgat voltaképp, ha nyugodt hangon mondom az idegesíti mert õ nem h..e, hogy így beszéljek.
Igazából már elegem van abból, hogy én mindig próbálkozom õ meg t.j.k, a fejemre.
Utazáshoz, kedveskedésekhez pénz kell, azt meg õ keresi, tehát az övé, és ekként is jár el. Tudjátok milyen érzés ha x összeget az asztalra dob hogy oszd be, de meddig, és hogyan, és mire? Ez a kedvenc módszere ahhoz hogy megalázzon, nem ad pénzt anélkül pedig nem megy.
Egy példa a meglepetésekhez, írtam hogy Karácsonyra kaptam egy digitális videókamerát, de nem volt jó így vissza vitte és mivel nem volt türelme másikat választani vissza kérte az árát. Kértem, hogy vigyen el engem majd én megnézem milyenek vannak,jobban értek hozzá, de nem õ akkor megy amikor a kicsivel nem tudunk menni, hozott egy másikat aminél még a VHS-em is jobb képeket készített. Na ezen bepöccent vissza vitte és ezzel le is volt tudva a Karácsonyom, pedig nagyon örültem neki elsõ körben, úgy vártam már mint a kisgyerekek, mert persze már jó elõre bezengte hogy mit fogok kapni, csak hogy tudjam milyen jó fej!Nos a vége az lett, hogy közölte hogy amennyiért elsõre vette a készülékeket túl sok le vett belõle és a kezembe nyomta hogy akkor üljek fel a vonatra majd vigyáz Napocskára vegyek magamnak. Jó gondoltam legalább kimozdulok, kértem hogy toldja vissza azt az összeget amit eredendõen gondolt mert ennyibõl digitális kamerát képtelenség venni, de nem , itt lép be megint a nesze semmi fogd meg jól effektus , csináld ha tudod!
Elmentünk a nagy fiammal és mivel tényleg kevés pénz volt nálunk le is mondtunk róla.
Gondoltam rossz paszban van, már évek óta szeretne a férjem egy nyakláncot magának csak mindig sajnálta rá a pénzt veszek neki egyett, meglepibõl nagy ajándék de ha örül neki mindegy!
Megvettük neki szorongva mentünk haza hogy mit szól hozzá,itthon becsomagoltan neki szépen a gyerekek képét is beletéve hogy tõlük van szerettel, és mit gondoltok mi volt a reakciója?
Jól leba...tt, hogy most aztán nézhetek mert a karácsonyi ajándékomnak lõttek, hogy lehet ilyen ......pedig tetszett neki azóta is hordja és büszke rá, de sohasem köszönte meg.
Számomra ez nem áldozat volt csak egy köszönömöt vártam érte, amit azóta sem kaptam meg.
Ha elválnék max. a fizetése / a bejelentett fizetése/ 40-50%-át kapnám meg négyõnkre, ami kevés lenne nagyon, õ meg simán el lenne a maradékkal no meg a többször annyi mellékessel amit sehol nem tartanak számon! Vajon tényleg megtehetem a gyerekeimmel hogy ilyen helyzetbe hozom õket, akik semmirõl nem tehetnek, hogy még kajára is szûkösen futja? Vagy én örlõdjek fel teljesen és adjam fel önmagam csak azért mert egyszer rosszul döntöttem?
Az õ elmélete szerint neki nem kell alkalmazkodnia ezt szó szerint mondta, csak nekem meg a gyerekeknek hozzá. Na erre varjatok gombot.Totál természetes, hogy a fiukat ugráltatja mai engem zavar mert van keze meg lába õ is fel tud állni és meg tudja nyitni a fürdõ vizet vagy önthet magának egy üdítõt sõt még be is tudna ágyazni, de minek elég ha a gerekeket küldi!
Szerinte õ egy tökéletes pali aki eltartja a családját és mindent megad nekünk, éppen ezért mi feltétlen engedelmességgeé és bólogatással tartozunk neki.Véleménye szerint én semmit nem csinálok csak itthon üdülük egész nap.
Én már többször próbáltam megértetni vele, hogy azt el tudom fogadni, hogy engem nem szeret, elege van belõlem, biztosan velem sem könnyû, ezernyi olyan hibám van amit én nem látok, de akkor sem kell egymást tönkre tennünk.
Ha unja az apásdit és el megy rendben, ha mi menjünk inkább az is, ha van valakije és ez a gond azt is megértem, legalább 25 kilóval vagyok több mint eleinte, ha ez zavarja én megértem csak mondja el és beszéljük meg, mindeggyönknek könnyebb lenne, én sem akarom õt kikészíteni idegileg. De nem! Semmi értelmes válasz, sajnos nem érti, hogy a most elvesztegetett idõ nem jön vissza többé.
Szóval nehéz dolog ez és most nagyon kibukott belõlem ne haragudjatok érte! Mindent köszönök!

Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Drága Dzsili! Nem is tudom mit mondjak, talán csak remélni tudom, hogy ezeknek a soroknak a leírása tényleg könnyített rajtad. Tanácsot nem tudok adni, de szerintem senki, mert ezt Te érzed. Kívánom, hogy valamilyen formában rendezõdjenek a dolgaid, mert ez így nem élet és tényleg a gyerekek sínylik meg a dolgot, meg persze Ti is.

Zafi! Gratulálhatok elõre a medve bõrére?Kép

Cory! Hova mentek nyaralni? Kétszer is? de jó nektek.Kép

Zsuzsi! Gondolom nehéz lehetett elválni a lakástól. A múltkor miért kérdezted, hogy fáradtan írtam-e vagy nem volt jó a találkozó? Úgy lehetett kivenni?

Márti! Vilka tüneményes! Hol készült a kép, hogy még rajta van a karszalag?

BMárti! A virsliügy engem is megmosolyogtatottKépKép Én mindig lehúzom a bõrét és úgy fõzöm, hogy milyen ízû meg hogy néz ki az fajtától függ. De bocsi, meg kell kérdeznem, hogy tényleg nem fõztél még virslit vagy csak most bizonytalanodtál el?KépKép

Beja! Hol merre csavarogsz?Kép

Laura! Nagyon drukkolok neked ma! Vagy már rég túlvagy rajta és Toncsi megérezvén a huzavonát ki is bújt?Kép

Szila! Nem semmi Hanga!

Megérkeztek nálunk is az új szavak kéretik az sz betüt levenni a végérõlKép Nyuszisz és pusziszKép

Kellemes napot mindenkinek

Tikk
tikk

Laura! Bocsi elnéztem a naptárt, azt hittem csütörtök vanKép
Nem baj egy kis drukk mindig jól jöhet ilyenkorKép

Tikk
tikk

Jó reggelt!

Dzsili: jól megríkattál... Csak drukkolni tudok Nektek, hogy valahogy mégis rendbejöjjetek.

Zafi: de jó Kép Kép Kép

Márti: csodálatos, hogy már otthon vagytok!!! Vilka csodaszép Kép Kép Kép

BMárti: ilyen, fiúk nélküli pihenést többször is szervezhetnél, jót tenne!

Henke: hogy vagy???

Zsuzsi: nagyon drukkolok Nektek a költözködés miatt. Mi 1 évig - amíg építették a házunkat - öten négyfelé éltünk!
Daninak az ötösei és a bölcsességfogcsírái hiányoznak. Talán fogszabival megoldható valami javítás, de nagyon kell vigyázni a tejfogaira. Eleinte meglepõdtünk, hogy még mindig nem esnek ki a tejfogai, aztán kiderült ez a dolog. Valószínûleg a természet rendezi így, hogy ilyen esetben erõsebbek a tejfogak. A lányoknak csodálatos, egészséges és teljes fogsoruk van Kép

Drukkoljatok nekem, kérlek: ma megyünk be Tomival a munkahelyemre bejelenteni a visszamenésemet. Jaj, csak minden rendben legyen!

pusz: bogancsi és Tomi

bogancsi
bogancsi

Zsuzsi

Eleinte mindig az "Én elmentem a vásárba fél pénzzel" c. klasszikus ment, aztán kapott Peti egy kis könyvecskét, amiben megtetszett neki a kacsa, kutya, stb. A kedvét szerintem az hozta meg, hogy pl. ének közben is úgy nyávogtam, hogy közben hozzá bújtam, mint a macskák és az nagyon tetszett neki. Hónapok teltek el azért így is, míg elkezdte a nyávogást, ui. az volt az elsõ. A vau csak mostanában jött.

Tikk
Peti egyáltalán nem mond "sz"-t. Pedig olyan mókás.Kép

Megnézem Vilkát gyorsan.Kép

Sziasztok!
Gorsi
gorsi

Zsuzsi,
nekem is az állatutánzással vannak problémáim. Máté is csak páh-páh és vau-vau, amíg tegnap este felmentem a teletubbi honlapra. Van ott egy aranyos állathangutánzó játék. Képzeld, minden ottlévõ állat hangját visszaadta! (béka, tehén, kutya, cica, bárány, lehet, hogy volt még más is, nem emlékszem. Kép)

Dóji nagyon ügyes volt!
És szerintem én is el fogom sírni magam, amikor majd eladjuk elsõ közös otthonunkat, és még sokan elpityerednek szerntem. Kép

Hogy lehet a hormonoktól rákot kapni? Kép Ne idegesíts! Kép

bogancsi,
drukkok mennek! KépKépKépKépKépKépKép
A fogak miatt ne aggódj! Nekemsincs meg az összes, és bölccsé sem sikerült válnom, viszont 14 éves voltam, amikor a fogorvos kikapott két egészséges rágót, hogy helyet csináljon a maradandó fogaimnak. Azóta is várom õket...Kép Nekem kicsi a szám, el sem férne benne
több fog! Kép

Dzsili,
Kép Eddig azt hittem, hogy vannak problémáim. Mostmár tudom, hogy az nem probléma. Kép Nem tudsz visszamenni dolgozni? Vagy még nem akarsz Napsi miatt?

Laura????

Solya
solya

Zsuzsi,
itt: [url=http://www.bbc.co.uk/cbeebies/teletubbies/funandgames/animalsounds/index.shtml" TARGET="_top]http://www.bbc.co.uk/cbeebies/teletubbies/funandgames/animalsounds/index.shtml[/url]
solya

És valami fontosat elfelejtettem itt:
Márti,
Növesszétek nagyra Vilka babát! Kép Egészségben, szeretetben...Kép

Solya
solya

Sziasztok!

Próbálok gyorsan, mert nagymama vigyáz Barnira, amíg én készülök a vizsgámra, és szorít az idõ...

Elõször is, nagyon szégyellem magam, de tegnap (is) úgy rohantam, hogy kimaradtak a köszöntések:

<FONT COLOR="119911">Vilinek nagyon boldog elsõ születésnapot kívánok! Kép
Zsanit Isten éltesse sokáig névnapja alkalmából! Kép</FONT>

Ami pedig kérdéseteket illeti, köszönjük szépen, egyrészt jól vagyunk-vagyok nagyon, pocakosodok rendesen, másrészrõl parázok, mert itt vannak nyakamon a vizsgák, és egyszerûen nem megy a tanulás... Hétvégén családi találkozó volt Kaszón - ez egy pici, 80 fõs település, inkább üdülõfalu-szerûség Nagyatád-Nagykanizsa közelében, csodálatos hely! Iszonyú jól éreztük magunkat, Barni is hihetetlenül élvezte, játszott a nagyobb gyerekekkel, élt nagyon, õ volt a középpontban (mint a legkisebbek mindig Kép). Alig akartunk hazajönni! Csak épp tanulnom nem sikerült egy sort sem...
Barnabás amúgy is édes, két-három szavas mondatokat mond, igaz, erõsen raccsolva-selypítve... Kép Azt még nem mondja, hogy szeretlek, de arra a kérdésre, hogy Ki szereti apát? Ki szereti anyát? szépen rávágja, hogy én!, sõt arra is, hogy Ki szereti a babát? Kép És olvadunk tõle rendesen, mert úgy szólít minket, hogy Aputi! Anyuni! (=apuci, anyuci) Sõt, éde-APA!, éde-ANYA! (s nincs, hangsúly a nagybetûs szón Kép) Saját magát is szokta úgy hívni, hogy éde-baba, és olyanokat is mond magának, hogy várjál, baba, mana! (=maradj)
Húha, megyek, egyelõre ennyi Kép, bírnám még folytatni, de nem akarlak untatni titeket!

Még annyit, hogy Zafi, örülök, hogy jól sikerült, és hogy a tanácsaim is segítettek Kép

Laura???

Puszilunk mindenkit,
Heniék
gesztenye

Sziasztok!

Heni! Csak simán akartam a virslit megfõzni. Én ha nagyritkán "megtöltöm" valamivel, akkor grill-rácson szoktam megpirítani a sütõben. Paprikás krumpliba, lecsóba, rakott krumpliba meg inkább kolbászt használok. Viszont Lacika imádja (tudom, hogy nem kellene adni neki, dehát... Kép) a fõtt virslit.
Én is KépKép vagyok ettõl, hogy Lacika kezd jól meglenni nélkülem. Kép

Norci! Ha mikroban fõzöd a virslit, akkor csak úgy szárazon teszed be, és x percig mikrozod? Olyankor meghámozod elõtte?
Szerintem a Pick virslije is finom, a Füstli nálunk is kedvenc, a délhúst még nem próbáltam, de meg fogom kódtolni. Köszi a tippet.
A nyaralásból az lett, hogy az eredeti tervek szerint már csomagolnék, de nem csomagolok. Kép Szerencsére (?) mielõtt megtaláltam volna a tuti uticélt, és lefoglaltam volna a szobát, Laci fõnöke visszavonta a szavát. Kép Pedig elõtte 2 héttel biztosra ígérte, hogy pünködtõl 2 hétre eljöhet Laci szabira. Most meg azt mondta, hogy hát, talán egy héttel késõbb... Én meg piszkosul berágtam, és közöltem Lacival, hogy én azért nem fogok segget csinálni a számból, mert a fõnöke egy szemétláda, és ilyen körülmények között nem vagyok hajlandó nyaralást szervezni, szobát foglalni, álmodozni és pofára esni, stb. Vagy álljon a sarkára, és jöjjön el szabira akkor is, ha a fõnöke tótágast áll, és úgy ketyeg, hiszen éppen az a f.kalap ígérte meg, hogy eljöhet, vagy szervezze meg a nyaralást maga. Kép Hú, még most is felmegy a vérnyomásom, ha eszembe jut! Kép Bocs a kirohanásért. Szóval a vége az lett, hogy a pünkösddel kezdõdõ héten még tuti, hogy dolgozik Laci, és utána TALÁN eljöhet 2 hétre. Majd csövezünk egy hetet az én szüleimnél, egy hetet meg a Laci szüleinél, és igyekszem mindkét helyen a környékben jó kis programokat szervezni. Ez lett a nagy nyaralásból. Kép

Dzsili! Kép

Tikk! De, fõztem már virslit, csak most valahogy olyan pocsék lett, hogy elbizonytalanodtam. Különösen azért, mert ugye találkoztam már tasakostól fõzendõ virslivel is, így aztán nem tudtam eldönteni, hogy én vagyok hülye, vagy a virsli minõsége hüm-hüm.

Bogancsi! Bízhatsz bennem, fogok még ilyen szabad délutánokat szervezni! Ha egy üzlet beindul... Kép
Megy a DRUKK! Kép

Köszi mindenkinek a virsli fõzõs tippeket! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Tikk: csak költségtakarékos nyaralások lesznek Kép Egyszer megyünk most június végén 4 napra a volt koleszos társasággal. Rengetegen leszünk. 98+a 3 év alatti gyerekek (értük nem kell fizetni, így nem számolták össze õket).
A másik meg apámnak van egy fél nyaralója Balatonakarattyán, és oda megyünk egy hétre, hogy találkozhassunk Beababáékkal KépKépKép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Szila!
Tündéri lehetett, ahogy Hanga szavakba öntötte, amit érez.KépKépKép

Zafi!
Ügyi vagy! Én tudtam, hogy menni fog.Kép

Henke!
Köszönjük! Barni egy igazi "szószátyár"Kép Az "Aputi! Anyuni"-tól pedig teljesen elérzékenyültem. Nálunk csak "ANYA!ANYA!ANYA!" van és idõnként az apjának is örömet szerez, ha APÁ-t mond ANYA helyett.

Cory!
Na, érzed már a picurt?

Tegnap a kotlósunk alatt kibújtak a kiscsibék a tojásból. Zsani amint meglátta a kicsibéket boldogan mondta, hogy "pipi!"Kép Nálunk nem sok többszavast mond Zsani, de a leggyakrabban használt a "hajnta pamm", azaz hinta-palinta.Kép

Na, megyek felakasztom a hintáját, mivel sûrû "hajnta pamm"-ok közepette már ide is hozta nekem.

Pussz
Szilvi + Zsani + Kép
sztigris

Sziasztok!

Látom mindenki játszózott a délután Kép

Dzsili: csak neked szerettem volna írni, hogy szerintem is a többiek tanácsa megfontolandó, hogy próbálj önállósodni: jogsi és egy normális munkahely meghozza az önbizalmadat, az önbecsülésedet a férjed elõtt és anyagilag is jobban fogod érezni magad. Persze ezt a két dolgot nagyon nehéz megvalósítani a gyakorlatban, hiszen 3 gyerek és a háztartás eléggé elviszi az energiát és az idõt. Próbáld elmagyarázni édesanyádnak a helyzetedet, és kérd meg, hogy többet segítsen neked, ha nem akarja, hogy lelkileg tönremenjél.
Nekem nagyon jó autó oktatóm volt, türelmes, pontos, nem túl közvetlen, és nála mindenki átment elsõre a vizsgákon. Én ugyanolyan voltam mint Te. Az autóban végig izzadtam, mikor utaztunk, mindegy volt, hogy ki vezetett. Aztán a kényszer olyan motiváció, amellyel legyõztem a félelmeimet és egy jó oktatóval rájöttem, hogy ez nem is olyan nagy dolog, csak mások misztifikálják ezt az egész autóvezetést. Neked jó a mûszaki érzéked, nem hinném, hogy gondod lenne a vezetéssel! Én terhesen tanultam meg vezetni (állandóan szédültem közbenKép ), friss jogsival rohangáltam a férjemért a repülõtérre, egyedül bukdácsoltam végig az elsõ vezetõi hónapokat. Szerintem, azért is lett önbizalmam, mert ekkor senki sem ült mellettem, aki kritizálhatott volna.
És több esélyed is van egy állásnál, ha mobilisabb vagy, vagy te is több közül tudsz választani, ha nem érdekel, hogy hány busszal is kell menned.
Én sem tudnám a kislányomat ilyen korán bölcsibe dugni, de ha belegondolunk anno mi is így nõttünk fel és normális emberek lettünk (10 hónaposan már bölcsis voltam). Szóval nagyon nehéz a helyzeted, hogy a saját érdekeidet nézd vagy a gyerekeidét, és ha Napsira nézel még nehezebb dönteni. Remélem nem kell ebbe belegondolnod és sikerül megoldanotok a problémáidat.

Képzeljétek ma rossz anya voltam, mert délelõtt Dóri nagyon rajtam lógott, fáradt is volt és nem bírtam tovább és benyomtam az ágyába, persze többszöri elaltatás-próbálkozás után és hagytam 20 percig bõgni...Kép DE ezekután másfél órát aludt!!!Kép Ami nála rekord, még soha sem aludt ennyit napközben. Lehet, hogy mindig ezt kéne csinálnom? Csak elég borzasztó végig hallgatni, ahogy bõg és máshogy nem alszik el. Én már kezdek nagyon elfáradni a szoptatásban.
Márti, te hogy bírod? Két gyereket szoptatni, fizikailag és lelkileg is nagyon kimerítõ lehet. Csodállom a kitartásodat.

Menta és többiek: hogy szoktassam le Dórit a szopiról??? Az a baj, hogy neki a szopi a tökéletes nyugtató. Van tejem is, így szomjoltó is, de inkább nyugtatónak használja a lányom. Mit lehetne helyette bevetni? Nagyon erõszakos a lányom, nem engedi, hogy ne adjak neki, mert örjöng, vetköztet, megver és persze kiabálja, hogy cici...ez társaságban egyre kellemetlenebb.

Üdv: Zsuzsi és Dorka, aki imádja a császárszalonnát Kép
zsu26

Sziasztok Lányok!

Elköszönni jöttem. (Na, csak egy pár napra tûnök el... Kép Kép Kép - remélhetõleg.)

Sok mindenre szeretnék reagálni nektek, de mára sajnos elfogyott az energiám.
Ma voltunk ugyanis vásárolni Toncsinak, és berendeztük a nappalit baba-mama szobának - jókor, nem? Végül is nem rakjuk egy szobába a két gyermeket, így én külön vonulok majd pár hónapra a picivel, Romi meg apával fog aludni.
Aztán lassan nekilátunk beépíteni a teraszt: hozzáépíteni még két szobányit a házhoz.
Nem mi vagyunk ilyen meggondolatlanok, mi már február óta keressük a lehetséges lakásmegoldást, de a szüleim nagyon nehézkesek. Illetve anyukám hallani sem akar arról, hogy elköltözzünk itthonról (ilyenkor rendre elsírja magát), apukám pedig az a típus, akinek az a véleménye, hogy ez az én házam, mindenki másnak kuss legyen. (Bocsánat.) Apukám használ most már két szobát is (köztük a legnagyobbat) mi meg eddig is 14 nm-en voltunk hárman.

Hogy mikor fogok apával újra együtt aludni???

Na mindegy, elnézést kérek, hogy ez így kibukott belõlem, még órákig tudnék errõl írni... Úgy tûnik, felettébb melankólikus hangulatban vagyok így, szülés elõtt...

Szóval holnap fél 8-ra megyünk a kórházba, gondolom felvesznek az osztályra, megmutatják az ágyamat, lepakolok, addig apa unatkozik, és megindítják a szülést. Kép Kicsit várom már... és egyáltalán nem félek tõle. (A környezemben ugyanis mindenki ezt kérdezi.)

Sok-sok puszit küldök mindenkinek, és apa majd ír nektek,

sziasztok: Laura+Romola+most még Pocaklakó Toncsi
p_laura

Laura!

Nagyon mennek a drukkok Nektek, és gyors legyél, a híreket meg természetesen várjuk Apától.KépKépKépKépKép

Szia, ügyesek legyetek.
Zsuzsa

beababa

Laura!
Nagy-nagy drukkok holnapra!!!! KépKépKép Nagyon fogok rátok gondolni és kívánom, hogy minden a legnagyobb rendben legyen! Kép

ZSuzsi! Hááát, a szopi kicsit nekem is fárasztó Kép Mikor hazajöttünk, aznapÁrmin kb 10-szer szopizott, Vilka szintén - na, akkor azt mondtam, hogy Ármin max reggel-délben-este kap, mert a napi 23 órás maratoni szopikat én sem bírom Kép Így, hogy Ármint korlátoztam, könnyebb Kép - csak neki nem, szegénynek Kép Nagyon nehéz megcsinálni, hogy a baba legyen az elsõ, Ármin se legyen második, András se harmadik és én se utolsó ... Egyelõre nagyon nehéz így egyensúlyozgatni, pedig Vilka is, Ármin is és András is fantasztikusak KépKépKép (és a nagymamák is nagyon sokat segítenek - bár õk ki is akasztanak ezzel-azzal, de ezzel most nem szórakoztatlak titeket Kép)

Ármin épp akrobatának készül: András kinyújtott lábán álldigál és sétafikál - szerintünk nagyon ügyes Kép

Dzsili! Nem tudok most hosszan írni neked, de nagyon szorítok, hogy rendezõdjenek a dolgaid Kép és egyetértek az önállósodás jótékony hatásával - de persze elhiszem, hogy nagyon nehéz az elsõ néhány lépés ebbõl a helyzetbõl Kép

Márti+Ármin+Vilka
márti

Laura: nagyon drukkolok nektek holnap Kép És hát várjuk a híreket Kép

cory

cory
Budapest

Laura
Drukkolunk ezerrel!Kép

Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Laura! Nagyon szorítok Nektek!KépKépKép Ügyesek legyetek és várjuk Apa beköszönését!Kép

Zafi
zafi

Laura!

Nagyon-nagyon szorítunk nektek!!!!! Vigyázz magatokra és kívánom, hogy minél könnyebb legyen a szülés ! Romolának meg üzenem, hogy legyen okos és jó kislány otthon, hogy anyukája ne aggódjon miattaKép Szóval gondolunk Rád és várjuk a férjed beszámolóját!

Márti: jaj, azért ez a szopi nehéz lehet, akkor én nem is panaszkodom...Van aki fõz rátok és vezeti a háztartást, gondolom alig van idõd akár WC-re menni? Köszi, hogy idõt teremtesz, hogy itt is hozzászóljál.

Jó éjt mindenkinek!
Üdv: zsu
zsu26

Sziasztok!

Laura!
Nagyon szorítok Neked holnapra, és várjuk a jó híreket! Biztos ügyes leszel! Kép

Márti! El tudom képzelni a maratoni szopikat.... Amikor Luca kicsi volt, én már profin tudtam szoptatás közben kakis feneket törölni.Kép Elhiszem, hogy nem egyszerû mindent jól csinálni, de te nagyon ügyes vagy, meg fogod oldani!Kép Ha bármikor bármiben tudok segíteni, csak szólj!

Henke! Mesélj csak magatokról, ugyan miért untatnál? Ha már találkozni nem tudunk....

Zsuzsi! Ez csak az én véleményem, de ha Dorkának ennyire szüksége van a cicire, miért akarod leszoktatni? Lehet, hogy még nincs itt az ideje. Zsófinál azt hittem, nincs nála akaratosabb, és soha sem fogja abbahagyni. Egyszer bekövetkezett, és õ akarta így. Mondjuk engem nem zavart a dolog, csak néha volt túl sok belõle, ilyenkor próbálkoztam elterelõ hadmûveletekkel (vagy bejött, vagy nem).

Jó éjt!
Andi

Andi
andi3

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?