Új privát üzeneted érkezett!

Rambóka, ez tényleg jó ötlet! Már csak azért is, mert néhány GI-s meg CH diétás oldalon olyan recepteket olvasok, hogy kikerekedik a szemem! Egyszerű, családdal is megetethető receptek kellenének!
Én nem tartom, azt hiszem a legjobban a diétát, de azért leírom hétköznaponként mit eszem (nem valami változatos):

Reggeli (7:45/8:00) (ideális 30-40g CH lenne, kb benne vagyok, kivéve, ha zsömlét párosítom mézes tával)
1 zsömle (kezdek leszokni róla) vagy kifli (vagy barna, vagy fehér :oops: )
flora margarin/sajtkrém
felvágott
sajt
paprika/ paradicsom/ uborka
1 bögre víz/citromos,mézes :oops: tea (próbáltam ízesítésnélküli gyümi teát, nem jött be, mézet éppenhogy csak belerakom, nem kell óriási adagra godolni)

Tízórai (10:00-11:00) (ideális 20-25 g CH)
mikor milyen gyümi, pl eper, barack, szőlő, alma. Majd télen narancs, banán. (de lehet, hogy a szőlőt és a banánt érdemesebb uzsira hagyni). Nálem a favorit az alma, az bármikor.
+3-5 drab korpovit keksz

Ebéd (12:00-13:00) (ideális 50 g CH - nekem 70 g engedélyezett 8) )
általában valamilyen husi kevés krumplival és valamilyen savanyúsággal, többnyire ubival

Uzsi (15:00-16:00) (ideális 20 g CH, nekem 40 g)
ugyanaz, mint a tízórai, de itt belefér egy pici szendvics is
fontos, hogy gyorsan felszívódó legyen nagy része, mert egyébként megöl az édességvágy, tehát elsősorban gyümölcsöt eszem.

Elővacsi (18:00-19:00) van, hogy kimarad :oops:
ugyanaz, mint a reggeli, néha kakaóval
vagy főtt étel, leves pl., mert azt nem viszek a mhelyemre ebédre

Vacsi (20:00-22:00) (ideális 40 g CH)
teljesen változó, attól függ mennyire vagyok éhes. Van, hogy csak egy kis sajtot eszem, vagy egy kis gyümit, de van, hogy befalok egy szelet felvágottas kenyeret.

Azt azért megkérdezném, mert ezen rágódóm már egy ideje, miért van, hogy a sajtos kifli csak 25 g CH, a zsömle meg 30 g CH??? :shock:

És egy "érdekesség". Mióta szedem a metet (te jó ég, lasan 1 éve!), cukrot tényleg nem nagyon használok. Szinte semmit.
Nyáron már feltűnt, hogy a fagyi túl édes! :shock:
Most, hogy a torkom fáj, gondoltam kicsit felfüggesztem a CH diétát, és csináltam egy igazi, (1 teáskanálnyi) mézes teát. Alig bírtam meginni, annyira édesnek éreztem. Van még remény, hogy egyszer a tejcsokit is émelyítően édesnek fogom érezni!? ;)

Rembóka, remélem picit segítettem! Lafi, Kavics, Csakegy azért a 100%-os CH diétát fogják neked prezentálni, inkább rájuk halgass! :)

Kép
mamint

bocsi, az elővacsi a 40 g

Kép
mamint

Sziasztok!

Tücsök, Rambóka, Hajni!!
Igérem holnap részletes beszámolót írok! :)

Semmi sem titok, az alapok ugyanazok, de a dietetikus az egyénre szabás miatt rendkívül fontos!!!

Én annyit mondanék magamról, a PCOS kismamáknak való diétát tartom (ezt 160gr CH tal csináltam). Nekem nem kell figyelni a kalóriát, mert vékony vagyok, csak a szénhidrátokat!!!
De Andi azt mondta (mivel úgy tűnik stagnálok - fogytam 1 kgt), hogy emeljem 190 gr szénhidrátra!

Az egész úgy kezdődött, hogy bementünk a Tescoba és kemény 3000 ft-ért vettünk egy konyhai mérleget, ami grammra pontosan mér!

Tehát én testreszabni diétát nem tudok, nem véletlenül külön szakma és ebben is vannak dietetikusok akik roppant magas szintem művelik (lásd Andi).
Plusz, nagyon hasznos anyagokat ad, amiben vannak közös dolgok, de vannak testreszabott dolgok!

Onnan tovább rajtunk áll a vásár.
Többször át kell tanulmányozni az anyagot, mert minduntalan felfedezek valami újat.

Erőt kell venni és tartani!!!

Amit én nagyon szeretek ebben az egészben, hogy három óránként kell enni!!!
Nincs ennél jobb!!! :lol: :lol:

Csak eddig sosem gondoltam végig, hogy mit fogok legközelebb enni, de mostmár egy napra előre átgondolom. (mert ennek megfelelően kell tervezni a vásárlásokat!)

Én pl. azt hittem, hogy a szétfőzött egészségtelen kórházi kajától el fog tiltani!
De nem!!! Azt is lehet enni! Csak figyelni kell, hogy az ebédhez szükséges szénhidrát mennyiséget ne haladjam meg! De ne is egyek kevesebbet!!!

Inkább azt mondanám, hogy mértékletességre tanít!
Kontroláld önmagad!

Pl. nem ehetsz meg egy ültő helyedben 5 kg dinnyét, csak egy nagyobb szeletet!
vagy: nem ehetsz meg 1 kg barackot!

Én amióta tartom a diétát nem érzek mardosó éhség érzetet!
Az igaz, hogy van éhség, de nem mardosó és nem hányingeres (mert nekem eddig mindig ilyenek voltak, főleg amióta babás vagyok!)
Mostmár ez is teljesen megszünt. Érzek egy egészséges éhséget és eszem, de mivel nem vagyok farkaséhes nem zabálom magam teli, mert nem kell a szervezetemnek!

Na ennyit a bevezetőről.

Holnap lesz időm, így írok egy litániát, remélem érthető lesz!

Leírom én kb miket eszem, hogy lássátok miről szól a történet!

De egy dolgot mégegyszer hangsúlyozok!
Nem helyettesítek dietetikust, mint ahogy az itt osztott infok sem helyettesítik az orvost (endokrinológust, diabost, szülészt!!!)!!!

Jóccakát csajok!

Kavics
16+4
Vendég

Ez a dög egész nap nem engedett be!

De látom senki sem jutott be! :lol:

Később vagyok.

csak engedjen ... ! ! ! :roll:

16+5
Vendég

Sziasztok!

Akkor már értem, hogy miért nem írt senki. :?
Én elsőre beléptem most délután, biztos csak szerencsém volt. :)
Amúgy ma is elköltöttünk egy rakat pízt a vásáron, mert tegnap kinéztem egy kötött kardigánt, édes kis manósapka kapucnival, de én hülye nem vettem meg. Így ma visszamentünk és vettünk mellé még egy plúzt és 4 nadrágot. :oops: :lol: Meg is lepődtem, hogy az én méretemben csini kis gatyókat lehetett venni potom 2990.- és 3990.-ért!Sőőt még majd küldenek nekem meghívót hogy amikor kéthetente vagy kéthavonta- már nem emlékszem, mert annyira rültem a ruciknak :lol: - a nagykerükben vásár van egyéni vásárlóknak akkor mehetünk. Királyság!

hajni...
Budaörs

Sziasztok!

NA VÉGRE VAN BABNET!!!! :evil: :D

Kép

Kép
lecso

MÁR KEZDETT ELVONÁSI TÜNETEM LENNI!

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!
Kavicska, nagyon várom a holnapi írásodat! Egyébként nekem is sokszor volt a Met előtt is hányingerem az éhségtől!:-(
Jaj, igen a diétákat én is néztem, de nem hiszem el, hogy csak moszatokat meg mindenféle ízetlen cuccokat lehet enni, én imádom az ízeket érezni! Fogynom nem kell ez biztos, akkor nekem is kb annyi ch-t kellene ennem mint neked, Kavicska? :roll:

Bónusz kérdés: az édesség ugye tilos: de mi is számít édességnek? pl a kakóscsiga édességnek számít? És ha meggyespitét, vagy barackos- mandulás sütit sütök (kukorica és rizslizsztet használok hozzá), akkor abból sem ehetek? Ne haragudjatok ha nagyon hülye kérdéseim vannak, de mint írtam én inkább sovány vagyok így soha nem kellett fogyóznom és nem is foglalkoztam azzal, hogy mennyit és mit eszem, csak azt néztem, hogy finom legyen és sok! :oops:
Vendég

Sziasztok!

Bettica gratulálok!!!!!

Rambóka, nagyon örülök az ötletednek! Őszintén szólva én nem tudom tartani a diétát - akaratgyenge és édességfüggő vagyok.
Másrészt kicsit ijesztően egysíkú v. nem háziasszonybarát kajákat találok nagyon sok helyen...
Elhatároztam, hogy elmentem az összes praktikát, ötletet, receptet egy külön fájlba - hátha így könnyebb lesz belekezdeni.
A lelkiismeretfurdalásomat rendszeres testmozgással enyhítem, ha a diéta nem megy, akkor legalább a mozgással segítem a szervezetemet. De ez persze nem váltja ki a diétát. Szóval muszáj lesz komolyabban vennem a diéta kérdéskört. (Első lépés kulcsra zárni az édességes szekrényt és a férjemnek odaadni :D ).
lyutka

Csak 1-2 gondolat:

én kidobáltam az édességet itthonról. :roll: így könnyebb, nem? Akkor van baj, ha anyós hoz vagy valaki más... most is hozott, de a kétharmada a kukában landolt pár nap után... :oops:

Mérleg: tényleg nem kell grammozni, csak pár napig, egy hétig illetve új kajáknál, de az ember egyhangú, nagyjából ugyanazt eszik. Én pl. kíváncsi voltam, hogy amit előírnak CH mennyiséget reggelire (olvasgattam pár diabéteszes fórumot, chatet a Neten, vannak nagyon érdekesek is. Mindenhol az jött le, hogy a reggeli napszak a leggázosabb a szervezet számára, szinte kivétel nélkül mindenkinek - lehet abban valami, hogy nekünk is oda kellene figyelnünk a reggelire ), és csak egyszer, kíváncsiságból mértem le a db kiflit, zsemlét, szelet kalácsot (igen, kalácsot :? ). És mostmár tudom, hogy mennyit nyom. Szerintem hülyeség, hogy folyton grammozni kell. Az ember megtanulja ezt egyszer, mint az alapokat, utána ott van a kisujjában. Csak egyszer el kell kezdeni, hogy legyen fogalma róla, mi mennyi.
Vendég

Ja és még egy dolog, mert Rejoval leveleztem és feltűnt hogy esetleg nem érthető, hogy miért változott meg a diétás tanácsadás szisztéma és miért is kell a dietetikus.

Eddig az volt, hogy lehetett választani, csoportos vagy egyéni tanácsadás, kb. 1-1 órásak voltak. De soha senki nem volt igazán elégedett, mert ez az idő arra volt kb. elég, hogy Andi eldarálja az alapokat. (és van mit: pl. még utána is van aki azt hiszi, hogy nem szabad lencsét enni, mert magas a GI indexe :shock: szerintem keverte a borsóval) Helyette az lett, hogy 75 perces általános oktatás van, ami első lépcső, itt tényleg csak az alapok hangoznak el, amit tudni kell (pl hogy reggel a legrosszabb az inzulinérzékenység). És csak ezt követően jön az egyéni tanácsadás, ha már az első lépcsőben elhangoztak leülepedtek és jönnek elő az egyénben a kérdések, az igazodási problémák, és mindenki más meg más, lássuk be, vannak akik nem is szeretik az édesek, vannak akik meghalnak érte, van aki egy nap 1-2szer eszik, van aki folyton enne, van akinek fogynia kell, van akinek ellenkezőleg, van aki sportol van aki nem és végtelenségig folytathatnám. Mindkét lépcsőt egyénileg is lehet, azaz a másodikat persze csak egyénileg.
Ezt azért is írom le, mert másik fórumon is látom, hogy mennek szét a cuccok, csak ezzel az a baj, hogy olyan ez, mint a metformin adagolás, úgyis mindenkinek más jön be, és itt nemcsak egy gyógyszerről van szó, hanem egyéni ízlésről, életvitelről, alapanyaghasználatról stb. stb.
Vendég

Kép

Kép

Kép
lecso

Két kis magzat beszélget egy anya hasában...- Te hiszel a születés utáni életben?- Természetesen. A születés után valaminek következnie kell.

Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézne ki?

- Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt.

- Talán a saját lábunkon fogunk járni, és majd a szájunkkal eszünk.

- Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni - ez meg végképp nevetséges! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk. De mondok én neked valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már most túlságosan rövid.

- De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínűleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.

- De hát onnan még soha senki nem tért vissza. A születéssel az élet egyszerűen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös zsúfoltság a sötétben.

- Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre meglátjuk a mamát, és ő majd gondoskodik rólunk.

- A mamát? Te hiszel a mamában? És szerinted ő mégis hol van?

- Hát mindenütt körülöttünk! Benne és neki köszönhetően élünk. Nélküle egyáltalán nem lennénk.

- Ezt nem hiszem! Én soha, semmiféle mamát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is.

- No, de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy énekel, és azt is érezzük, ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk!

Kép

Kép
lecso

Ez lemaradt az előbb ! :roll:

Kép

Kép
lecso

Sziasztok Csajok!
Megvolt a találkám Tűű doktorral. Nagyon rendes ember,örülök, hogy sikerült eljutnom hozzá! ( hála az internetnek! )
Hát igen, megvan az ir, pco.
A magas prolaktinomra , ami 7-8 éve megvan, azt véleményezte, hogy valószínűleg már azóta tart nálam!!!!!! Amikor 1999-ben elküldtek a Szabolcs u-i endokrinológiára, kiderítették a magas prolaktint, adtak rá bromot, és jónapot! Ott nem néztek vércukrot-inzulint.
Szóval szedem az Adimet nevű gyógyszert és nagyon bizakodom, hogy "helyrepofozódom" ! :)
Megyek diétás okosításra is, bár elég jólinformált vagyok ezügyben, mert a családomban van inzulinos cukorbeteg, de biztosan hallok majd jó tanácsokat. Na persze ti is sok jóval szolgáltok itt !
Mindenkinek puszi,nani
nani72

Lecso!

:D

Hhhhh... lelkiállapot függő. Én most éppen könnyezek rajta. :cry:

Holnap leesik a hőm és holnapután mensi. Ki fogad ellenem?! :cry: Tájékoztatlak majd benneteket!

Jó éjt!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Nani ennek annyira örülök!!!!!!!!!!!!!Nem annak, hogy pcos vagy, hanem hogy megvan kiút és az ok!!!!!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Norka!
Teljes mértékben egyetértek veled, azért is írtam tegnap azokat a sorokat!

Azzal is egyetértek, hogy édességet száműzni kell a lakásból.
Nincs kísértés!
Ha mindenképpen édességet kívántok ott vannak a diétás sütik, diétás finomságok, csak ezeknek is figyelni kell a szénhidrát tartalmát.

Nos, megpróbálom összefoglalni röviden és érthetően a dolgokat, de csak nagy általánosságokban fogok tudni beszélni.
Mert annyi mindent le kellene írni, hogy teljes legyen a sor, ami képtelenség.

Tudjuk, hogy a PCOS hátterében legtöbbször az IR (inzulin rezisztencia) áll.
Ami röviden azt jelenti, hogy étkezést követően megemelkedik a VC (vércukor) szint, ami a hasnyálmirigy részéről inzulin elválasztást vált ki.
A mi esetünkben a sejtek "vakok" és "süketek" az inzulinra nézve, így a szokásos inzulin mennyiség nem elegendő ahhoz, hogy a vérből csökkentse a cukrot, ezért a hasnyálmirigy sokkal nagyobb mennyiségü inzulint fog elválasztani. Ami sok esetben átcsap a másik végletbe, hypoglikémiát okozva.
És jön a következő zaba, mert kívánod az édességet, bármit csak azonnal ehess!!!
Kialakul az ördögi kör! Ami nem feltétlenül jár rövid időn belül elhízással, de az IR-t tovább rontja.
Nos, a kialakult IR miatt borul a petefészek normális hormon müködése és nincs menszi, nincs PÉ. Tudjuk a lényeget!

Ráadásul reggel kifejezetten rosszabb az inzulin érzékenység, ezért reggel nem szabad gyors felszívódású, nagy inzulin választ kiváltó étkeket fogyasztani (gyümölcsök, joghurtok, tej).

Miért fontos a rendszeres, 3 óránkénti evés?

7, 10, 13, 16, 19, 22 órakor.

Azért mert IR-ben különösen figyelni kell arra, hogy egyszerre kevesebb szénhidrátot vigyünk be, hogy ne éheztessük a szervezetünket (étkezést követően elválasztódik az inzulin, lenyomja a VC-t és a következő étkezésig pl. ebédtől vacsoráig, nassolni kell, hogy kibírd, mert a szemed kiesik, vagy éppen szédelegsz a hypotól).
Minden étkezés anyagcsere fokozó hatású, ezért a rendszeres, 3 óránkénti evéssel a szervezet nem fog tartalékolni (könnyebb fogyni, akinek muszáj), nincs jójózás az inzulin és VC esetében. Javul az IR, javul a hormonháztartás!

Lassú és gyors felszívódású szénhidrátok.

Illetve alacsony és magas glikémiás indexszel rendelkező szénhidrátok.

Mert ugye mindkettőre figyelni kell!!!

Gabonafélékből amit lehet enni: barna, rozskenyér, teljeskiörlésü lisztből készült kenyerek, korpás, magvas kiflik, zsömlék, barna rizs durumtészták és hasonlók.

El kell felejteni mindent ami fehérlisztből készül: kenyér, péksütik, édes müzlik, kakaóscsiga! :? és társai.

Tej és termékek:
tej, joghurt, kefir gyors felszívódású, számolni kell a szénhidrátot.
Gyümölcsjoghurtok közül csak a diétásak javasoltak.
Sovány sajtoknál nem kell számolni a szénhidrátot.

Zöldségek közül: paprika, paradicsom, uborka, retek "szinte" korlátlanul fogyasztható.
Magas rosttartalmú zöldségeket is helyes fogyasztani, csak ott már számolni kell a CH mennyiséget (tehát nem korlátlanul fogyasztható) pL. zöldborsó, burgonya, bab stb.

Gyümölcsök nagy részének alacsony a GI je, de gyors felszívódású szénhidrátnak számítanak! Mindegyik!
Elvileg, van akinek gyakorlatilag a szőlő tilos!
Aszalt gyümölcsöiket el kell felejteni! (vagy majdnem!)

Tojás mehet, húsok közül a soványokat enni kell!!!

Édességek!
Nos ez ami nehéz annak aki függ tőlük.
Lehetőleg diétásokat kell enni. Meg kell nézni, hogy mennyi CH van benne. (mert attól, hogy diétás lehet benne sok szénhodrát).
Gyümölcslevek közül a 100%os okat, de figyelni kell a szénhidrátokat. a többi lightos legyen! Pl. Coca Cola light!

Ez az egész egy kis ízelítő. Nekem anno a Csakegy, Lafi féle felsorolás sohasem mondott semmit! :oops:
Pedig nagyon figyeltem.
Ezért fontos a dietetikus segítsége!

És akkor kb. mit eszem egy nap.

Reggeli: 7 óra: 25 gr CH
szigorúan lassú)
barna kenyér és emellé:
felvágott/tojás/húsféle, ha van maradék,
zöldségek: uborka/paradicsom/paprika/retek
kávé (muszáj innom, mert a vérnyomásom szisztolés értéke a 90-venet is alig éri el) 2 tbl édesítővel, kevés tejjel

Tízórai: 10 óra: 20 gr CH kombinálva

gyors felszívódású CH: ha nem vagyok itthon: alma
ha itthon vagyok: joghurt/kefir
lassú felsz. CH: ha nem vagyok itthon: 3 db korpovit keksz
ha itthon vagyok jöhet barna/rozskenyér

Ebéd: 13 óra: 50-60 gr CH (nekem megengedett a kórházi kaja, ezért gyakran gyors felsz. CH viszek be, de egyébként kombinálni kell a lassut a gyorssal)
Pl. paradicsomleves, karfiol leves, krumpli leves és minden amit el tudtok képzelni (tésztaféléket kerülöm)
Másodikfogás: Hús, krumplival/rizzsel/tésztával + savanyúság (ez mindig), vagy: 2 db. szilvásgombóc, vagy: káposztástészta (durumból), szóval bármi, csak figyelni kell az 50-60 gr CHra!!!

Uzsonna: 16 óra: 20gr gyors

alma, barack, grapefruit (jelnleg ezek a kedvencek), vagy: tejtermék: joghurt, kefir (ha délelött nem ettem tejterméket akkor vagy uzsonna időben, vagy vacsorakor viszek be! )

Vacsora: 19 óra: 30-40 gr
CH kombinálva:
gyors: pl tejtermék, vagy gyümölcs a megfelelő deka
lassú: barna/ rozs kenyér
De ugyanitt eszem húst, salátával és gyümölcs a szénhidrát, vagy iszom a végén egy pohár joghurtot stb.

Utóvacsora: 22 óra: 10 gr lehetőleg lassú!!
mindig 3 db Korpovit keksz(én ezt nagyon szeretem)

Szóval kb erről szól.
A héten ettem sütit is, uzsonna gyanánt :D

Az elején érdemes komolyan venni, lehetőleg minimális kilengéssel, vagy semmivel. Amíg belejön az ember.
Ezért is érdemes figyelni.
És ahogy Norka is írta, annyira belejössz, hogy egy adott pillanatban már nincs szükséged a mérlegre, csak ha valami egészen új dolgot próbálsz ki.

De ha valaki sportol, ott már nagyon kell vigyázni, hogy mikor mit és mennyit eszik, attól függően, hogy melyik napszakban tornázik.
Akinek fogyni kell, ott megint más problémák vannak.
Akinek esetleg hízni kell, vagy egy icipicit gyarapodni, mert kevés szénhidrátot eszik, ott megint egyénre szabás!

Szóval a lényeg az egyénreszabás!
Mert mindenki más életvitelt folytat, mások az igényei, más ízeket szeret!
Nem beszélve arról, hogy egy dietetikus nagyon sok anyagot tud adni. (amit én leírtam az egy csöppke töredék)

Hogy figyelni az CH tartalomra, esetleg kalóriára, zsírra, GIre. Szóval meg kell tanulni, hogy mit eszel! Miben mi van!
Tudatossá kell válni!!!

A két legfontosabb időszak az életünkben a PCOS mellett a teherbeesési időszak (amit én a magam részről egy nagy harcnak és küzdelemnek éltem meg) és a terhesség, tekintettel arra, hogy a PCOS nők körében jóval magasabb a terhességi diabetes kialakulásának valószínüsége.
Aztán ha túl vagyunk ezen az időkön, akkor rájövünk, hogy átalakítottunk az életsítlusunkat, étkezési szokásainkat.

Nincs más hátra csak arra kell figyelni, hogy ne hízzunk el, ne legyünk diabetesek. Szóval vigyázzunk a hasnyálmirigyünkre!
Egy életre szól!

És a sport lányok!!! Roppant fontos az is!
(már a múltkor is írtam, nem olimpiai felkészítőre kell gondolni, hanem becsempészni a heti többszöri testmozgást)
A takarítás nem elég!!! :lol:

Sokan írtátok, hogy munkahelyen nagyon nehéz!
Mert sok a meló, határidő, nincs időd, a kollegák esetleg csúnyán néznek rád, hogy te eszel.

Mégicsak az egészségről van szó!
Meg kell mondani, hogy baj van a vércukor szinteddel és a háziorvos 3 óránkénti evésre fogott!!! Diétáznod kell!
Lesz egy két kérdés, aztán megszokják és abbahagyják.

Nekem is muszáj volt ezt tennem.
Mert már megkaptam, hogy miért eszem keveset, mi az hogy csak 160 gr CH, hogy nekem kettő helyett kell ennem, nem szabad magamtól semmit sem megvonni (ezeket nem orvoskollegák mondták). És a cukorproblémával mindenkit elhallgattatok!!!

Szóval hajrá csajok!
Tessék elmenni dietetikushoz, egyénreszabatni a diétát.
Mert lehet lesz olyan Tiltott dolog, amit esetleg lehet enni!
Aki már volt dietetikusnak és mégsem megy a diétázás, akkor küldöm a temérdek pozitiv drukkot, hogy sikerüljön!!! :)

Tücsök!
Én nem tudok neked tanácsot adni, hogy neked mennyi megengedett. Tekintettel arra, hogy én kismama vagyok, más elbírálás alatt állok!!!

Puszika Nektek!

Remélem Rambóka kedvet kapsz! :)
Én nagyon örülnék, ha sikerülne mindenkinek tudatosítani a diéta fontosságát is!!! (gyógyszer és sport mellett!!!)
Vendég

Sziasztok!

Pogika!

Véss kérlek, egy cn. 1-et! :(
Ha már vérzik, legalább ne fájna. Fájok mindenhol. :(:(:(

Később jövök a lelkemmel terhelni Titeket! :)

Monee

Monee

monee85

Ó Monee: :( Nagyon, nagyon...

Nani: Most már végre tudod, hogy mi a baj. Kezelitek és hamarosan Te is eléred a célotokat. Drukkolok, hogy így legyen!

Anyira jó , hogy leírtátok a diétás tapasztalatokat. Nagyon sokat lehet belőle tanulni.

Jól sikerült végül is a hétvége. Borozgattunk, de egyikőnk sem vitte túlzásba. Sokat dumáltunk a barátokkal elmentünk mi lányok Tokajba. Enyhén szólva tömeg volt, mert pont a felvonulás idejében értünk oda. Egyik ismerőssel kellett volna Tokajban találkoznunk, hát kb. fél órába telt, mire az 1km-es szakaszt egymáshoz közelítve megtettünk. :)
Szóval jó volt :)

Lányok, most mi a teendő? Elmegyek UH-ra majd (persze kérek időpontot) vagy hívjam fel a nőgyógyászt és menjek el előbb hozzá (vagy amit mond)? Azon morfondírozom, hogy én a János khba tartozom, lehet oda kellene mennem egy kiválasztott dokihoz, legalábbis előbb vagy utóbb...
No, majd lesz vmi van még 2-3 hetem ezen agyalni.
A másik dolog, ami az agyamban jár: nekem nem tudtak egyszer sem progit nézni ovu után. Érdemes ilyenkor nézetni, kiderül belőle, ha esetleg kevés vagy amíg nem kezdek barnázni, vérezni addig biztos nincs gond vele?
Tiszta stresszes vagyok, hogy velünk marad-e. Már többször álmodtam az elmúlt napokban, hogy nem... Tudom, hülyeség, de amíg doki nem erősíti meg, nem merek hosszabb távra tervezni... Hülye vagyok, ugye?

No, megyek. Apa már főzi a kv-t. ;)

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Jaj Monee!Nem akartalak megkönnyeztetni! :oops: SAJNÁLOM! :cry:

Kép

Kép
lecso

Sziasztok Lányok

ment privi

Hajni
Bettica
Léni

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Bettica!
Progit érdemes nézetni, de nem feltétlenül szükséges, viszont ha ne adji isten alacsony, akkor igenis kellene pótolni! Én akartam méretni, de a barnázás beelőzött, tehát szedtem a progit..... A barnázás a várható mensi napján és a következő napon volt erős görcsökkel kísérve. Lehet, hogy csak pihenni kellett volna helyette, de így voltam nyugodt!
Vendég

Czinkeb, ment a válasz...

Ilyen hamar jelentkezhet már a hányinger? korai még, nem? Lehet csak összeszedtem vmi virust vagy bacit...

Kép

Kép
bettica

Nyugi drága! Jelentkezhet!! Én "csak" émelyegtem, de azt már hamarabb, mint teszteltem.....

Kitartás!
Vendég

Sziasztok!
Monee, sajnálom! :cry: :cry:

Kavicska, köszönöm az összefoglalást (kinyomtatom), hát az már világos, hogy a reggeliket elrontottam: joghurttal és gyümölcsel szoktam indítani...
Vendég

én nem értem ezt a privát üzit

jelez, h jött új privim és mégsincs új üzi :shock:

bocsi, ha vkinek nem válaszoltam!!!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Lecso!

Jaj, nincs semmi baj! Nehogymá miattam ne írjatok fel ilyeneket. Egyébként aranyos volt és elgondolkodtató. :D

Kavics is írta valamelyik nap hogy a kisbabája "levelét" olvasva sírt mint a záporeső, na ez most nekem is ilyen volt. :)

Bettica!

Örülök Nektek! De tényleg!
Mikor kezdted Te el a metet?
Hányinger? KISMAMI :!: :lol: :lol:
Sikerült megtartani a titkot? :D

Szerintem dokihoz menj először. Ő megvizsgál, aztán elküld UH-ra. De tudod, most nem kell sietni sehova (max a progi miatt) az idő most Nektek dolgozik. Egy csomó idegeskedéstől megkíméled magad ha egy kicsit türelmesek vagytok. Most a babón múlik minden. :wink:

Lányok!

Most hogy már megint nem sikerült, felmerült bennem egy pár kérdés.
Például hogy hogyan tovább?!
Tudom, látom, stb. hogy jó irányba megyünk, meg hogy még tényleg az elején vagyunk, csak van egy pár dolog amit nem értek.
Ilyen pl. a nem minden ciklusban a mensi előtt kb. egy héttel jelentkező cici fájás. Érzékeny az érintésre, a lógásra (szinte mindig melltartót kell hordanom, pedig nem szeretem, mert úgy kényelmes), meg a ráfekvésre. Mit jelenthet ez? Mármint úgy értem hogy egyik ciklusban van, másikban nincs, mi befolyásolhatja?
Én megmondom őszintén hogy arra gondoltam hogy mi van akkor ha ez azt jelzi, hogy igazából megtörtént odabent a randi és elindult valami? Aztán hogy miért nem maradt meg az egy másik kérdés, de lehetséges ilyen? Nagyon megnyugtatna a gondolat és hát adna is egy lendületet nekem ha lehetne hogy ez van.

Aztán azon is gondolkoztam hogy el kell mennem a dokimhoz megint. Az már nem kérdés hogy van-e PÉ és hogy reped-e, hanem az hogyha minden okés és jókor is vagyunk együtt, akkor miért nem lesz több belőle.
A múltkori UH-n és az az előttin se volt túl csodás a nyálkahártyám vastagsága. Azóta nyomom az E-vitamint a ciklus második felétől, meg a méhpempőt végig. Meg iszok mint egy ló, 2 liter (tudom lehetne ennél több is) biztosan megvan egy nap csak ivásból.

Csajok, hogyan tovább? Van valami ötletetek?

Kéne talán nekem is progit nézetni, most ellinkeskedtem. Hormon laboron múlt novemberben voltam utoljára... Mi a vélemény?

Diéta:
Háááááááát. 7kor kezdeni? Én akkor indulok el otthonról dolgozni...
Nekem szerintem a délutáni evés nem menne. 3 után teljesen szétcsúsznak a napjaim és van hogy csak 9 után érünk bőven haza.
Én úgy érzem hogy nekem hathatósabb lenne a mozgás. Mondjuk egy naponta pár km-es túra a kutyával. Ha jól értettem a mozgás célja nem az olimpiára felkészülés :D hanem a rendszerességgel végzett pluzusszám növelés mert az is hatással van az inzulinra.
Dehát ugye se kerítés, se kutya. :D:D:D Így kicsit nehéz. :lol:

Nani!

Ugyanazt tudom mondani amit a lányok. Most hogy tudod, szembe tudsz nézni a bajjal és nem egy fantomot kergetsz. Sok sikert kívánok!

Monácska!

15. hét? :D:D:D
Szuppi!!! Lassan félidő. :lol:

Várom millió kérdésemre a válaszokat! 8) :D
Monee

Monee

monee85

Monee, én csak a cici témához tudok hozzászólni: azért fáj mert volt peteérésed, és mielőtt megjön mindig elmúlik a fájdalom! Ezt azért írom ennyire "határozottan" mert a dokimtól egyszer rákérdeztem, hogy mit jelent a fájdalom: megvolt az ovuláció! Aztán meg beszélgettem a fórumon a többi lánnyal és mindenkinél elmúlik mensikor(nekem is, van, hogy előtte 2-3 nappal így már tudom, hogy nem sikerült a baba), akinek nem múlik el annak nem is jön meg mert babás!;-) Bocsánat, ezt lehet hogy nem kellett volna leírnom, mert most olvasom újra a te "elméleted", de sajna ez az igazság (nekem is van egyébként amikor egyáltalán nem érzem a fájdalmat annak ellenére, hogy volt ovu)
Vendég

Monee!
Ne útálj most meg megígéred???

Egy terhesség egészséges sperma és petesejt estén is természetes úton kb. 20% eséllyel következik be! Ez iszonyat kevés.

A cicfájás szerintem inkább TALÁN a peteérés minőségét mutizza, amikor fáj a cickód, akkor nagyon jó minőségű, megfelelő petikéd ért be és szabadult ki, magas a progiszinted, mert nagy a sárgatest a helyén, tehát minden rendben volt abban a hónapban!

Persze ez az én véleményem!

A tapasztalatom az, hogy a türelmetlénséggel sajnos belekerülHETSZ esetleg egy olyan körbe/folyamatba, amit el akartál kerülni, stimu ész nélkül, stb...... Nem feltételezem, hogy hagynád idáig fajulni a dolgokat, de lelkileg eléggé megviselhet.....

Szóval.... Hanyadik hónap ez most? Olyan szépen hozod a peteéréseket minden hónapban! Egyre szebben működik tested, adj még neki kis időt és bízz benne! Legalább ezt az évet még.

SZERINTEM!!!!!!!!!!!!! És ha esetleg másként is alakulna, akkor is úgy a jó, igaziból Te érzed, hogy mennyi fér még bele a türelembe!!!
Vendég

Cicifájásról: Nálam nem volt ennyire egyértelmű, mert minden hónapban volt, de csak a mensi 2. vagy 3. napján múlt el... Szóval nem lehetett következtetni semmire.
Tedd fel a kérdést a dokinak, hátha ő tud valamire következtetni ebből. Novemberben volt az utsó hormon vizsgálat? Akkor szerintem itt az ideje egy újabbnak. Mióta is szeded a metet? Nekem az asszisztens azt mondta, hogy a met szedését követő 3. hónaptól már érdemes lehet hormonokat nézetni, mert addigra már lehet érdemi változás. Persze ez gondolom, egyén függő, hogy kinek mikor kezd el igazán hatni... Meg akkor derül ki, hogy minden rendben van-e. Senki sem szeretne egy kicsit még rossz hormon lelettel "beleugrani" egy terhességbe.
Tehát én azt mondom, beszélj a dokival, majd ő megmondja hogy most hogyan tovább. Az tény, hogy egy teljesen egészséges párnak is több hónapjába telhet, mire összejön a babó...

Pussz

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Monácska, Tücsök, Bettica!

Először is köszi! Másodszor meg nem bántottatok meg, most megint újat tanultam. Én csak hangosan gondolkoztam minden alap nélkül, persze úgy ahogy nekem jobb lett volna. :)

Szóval akkor a stabil PÉt jelzni talán, akkor amikor van cicifájás.

Tücsök! Nekem sem egyértelmű sajna ennyire, kb 1 hete kezdődött és most is fáj még. Általában a 3. napig el is tart. :?

Monácska!

Tudod, én igazából CSAK azt nem szeretném hogy utólag tudjak meg valami olyat amit normális keretek közt megtehettünk volna a babó érdekében, de nem tettük. Itt olyanra gondolok mint a plusz progi vagy mittomén.

Ez ügyben nincs valami tipp?

Én mondjuk nem hónapban számolom, hanem ciklusban. Ez a 7. mától. Ebből 4ben tuti volt PÉ.
Mondtam már, én valahogy nem tudok hinni. Talán túl sok már az info, nincs meg a tudtalanság édes mámora, amikor az ember vakon remélhet. És igen, számszakilag, ez egyátalán nem rossz még ha a PÉktől nézzük, ennyi egy egészséges párnak is kellhet. Tudom hogy így van. Csak akkor annyira nem könnyű elviselni ha átnézek a bal oldalra és azt látom hogy 2005.12. hó óta fórumozok itt rendszeresen. Szóval én azóta szeretném ha lenne nekünk is bébink... De azt azért meg kell hagyni hogy annyira nem vagyok elkettyenve mint előző hónapban ugyanilyenkor.

Néha azt gondolom hogy hagyni kéne a fenébe az egész gyerek kérdést, majd lesz ami lesz, de ilyenkor mindig rászólok magamra hogy nem lehet, úgy mégkevesebb az esélyünk. Nekünk mindenre oda kell figyelni hogy lehessen gyerekünk. :(
És akkor jön a környezetemből két olyan ember, akik első elhatározásra bebabásodnak... Nem irigylem tőlük, meg csendesen örülök az örömüknek, de valahol a lelkem mélyén kicsit sírok, hogy nekünk nem ilyen könnyű ez.
Mondjuk az is sokat segítene szerintem ha már lenne egy gyerekünk, vagy lettem volna valaha is terhes, mert tudnám hogy tudok teherbe esni. A lelkemnek biztosan jobb lenne.

Na ennyit rólam! :D

Ugye milyen szép új vonalzóm van?!
Az előző 3-4 hónapig volt fent és nem segített hogy Norbival sétálunk együtt rajta, uh most cseréltem. Annyira jók ezek a színek! :D

Monee

Monee

monee85

Monee, szívből megértelek, nem is mondom, hogy türelem (bár mi már több mint 10 éve szeretnénk babát ebből 7 év orvosi segítséggel), mert valóban indokolt lenne egy hormon vizsgálat nálad! Szóval hajrá, ne habozz: csináltasd meg, a tudat is biztosan megnyugtat egy picit, hogy nem vársz tétlenül!;-) Mi tegnap beszéltük a párommal, hogy valószínűleg már annyira régóta szeretnénk babát, hogy már fel sem tűnik az idő múlása, és egy ideje már arra koncentrálok, hogy a mindennapokat teljességgel tudjam megélni, és valóban nem fogalkoztat olyan hevesen a babatéma mint pl 3 évvel ezelőtt! A dokim is dobott egy hátast, hogy mi az hogy nem akarom a hormonokat, miért húzom az időt a Mettel? Már bocs, de ez az én időm, én életem! :shock: ű
Mellesleg, szerintem az volt az időhúzás amit a dokik csináltak velem: hőmérőzés, hormonok, de a tüneteim okát senki nem vette komolyan és nem szánt időt a kivizsgálásukra! :evil:
Vendég

Monee: Megértem, amit mondasz. Nekem (tudom, hogy hülyén hangzik) lelkiismeret furdalásom van egy kicsit, mert annyi másik lány van, aki régebb óta próbálkozik, mégis nekünk most az első remek időzítésnél úgy tűnik, összejött. Barátnőmék is már sztem 3 éve simán próbálkoznak. Volt neki 2 terhessége, de sajnos elmentek a babák. Mit lehet ilyenkor mondani? Ne add fel? Ezt hallják minden egyes sikertelen hónap után. Szedi a metet lelkiismeretesen ki tudja mióta, igyekszik sokat mozogni és betartani a diétát.

Kép

Kép
bettica

Mone: a vonalzód valóban csodaszép...

Kép

Kép
bettica

http://i-fm.hu/
csatornák közül válasszátok ki a klub rádiót!!

Amit Norka mondott neten is elérhető!!! :D

Kép
lara26

Monee!
Nincs jogom bármit is mondani, pláne, mert meg is értelek, azt is ami mozgat, hóóóót ismerős.............. Csak támogatni tudom minden lépésedet! :)

És drukkolni, hogy hamarosan úgy örüljünk majd Nektek és a csíkodnak mint legutóbb Betticának!

Tücsi! Pont ezt érzem a dokikkal..... 3 évet loptak el az életemből...... És "kaptam" bónuszként jó kis szőröket meg 15 kilócska felesleget..... Pfffffff még jó, hogy a kapcsolatom nem ment rá! :evil:
Vendég

Vendég

Bettica!

Akkor Ti vagytok az ismeretségemben a harmadik első jó alkalmas pár. :D

Köszi a vonalzó dícséretet! :wink:

És ne legyen furdalásod ez miatt! Tessék teljes örömmel megélni, mert ez egy csodaszép időszak! :D
A hányingert pl. csak kicsit irigylem Tőled. :D Meg majd a derék és lábfájást sem fogom annyira, szóval ez a Ti pályátok. :lol:

Tücsi!

Köszi! Akkor hajrá hormon labor. :D
Na de azt mikor kell csináltatni? :lol:
Hát igen, nem akartam, de azért szépen sikerült belesétálni abba a csapdába hogy elég sok mondat kezdődik úgy: "Hogyha lesz babánk..." Ugyan nem ez határozza meg az életünket, mert tudatosan próbálok figyelni rá, hogy ne ez irányítson, de sajna most ott van a toppon nálam.
A hőmérőzés mint új dolog lecsengett, nem tudom már elterelni vele a figyelmem. Most épp babakocsi mániában vagyok, próbálom kitalálni hogy milyen lenne jó nekünk, de kiteljesedni ugye ebben nem lehet, mert elég hülye lennék ha megvenném előre a babakocsit. Kell találnom valami új babás mániát ami még előre is visz minket. :D

Monee

Monee

monee85

Én hallgatom!!!!!!!!!
Aki beszél, Tünde, nála tornáztam Mnikivel, Anyóval!!!!!!!!!!!!
Vendég

Ó a manóba, most nem tudom hallgatni, mert le kellett jönnöm az olvasóba!:-(

monácska, nekem a kapcsolatom is ráment, igaz félév kihagyás után újra együtt vagyunk, de senkinek nem kívánom azt az 1 évet amit átéltem a 4-ik sikertelen lombik után (egyébként akkor sem, és most sem hibáztattam a férjem, akkora már mindketten kimerültünk lelkileg és testileg is, én jobban fel tudtam dolgozni a kudarcot, ő nehezebben) persze a válás még hozott magával jókora adósságot is, így aztán nekem most az anyagi helyzetünk megszilárdítása, és a kettőnk kapcsolata a legfontosabb, igy már nem is olyan nehéz, hogy ne a babán járjon mindig az eszem (minden rosszban van valami jó)!;-)

Monne, amikor érzed, hogy volt ovid, azután+7 napra kellene elmenned hormonvizsgálatra akkor nézik a progit! De a nődokid ezt tudni fogja, ha nem akarsz nődokihoz menni, akkor nem tudom hogy felírhatja-e a körzeti a vérvizsgálatot (erre én is kíváncsi lennék)
Vendég

Monne! Még az jutott eszembe, hogy készíthetnél pl. keresztszemes, vagy gobelin képecskéket a babaszoba falára, ez babás időtöltés+ ki is kapcsol, hm?!;-)
Vendég

Nos, meghallgattam, érdekes volt!
Vendég

én lemaradtam a rádióról . kb az utolsó 2 percet hallottam . :cry:

[b]TESZTEKET MEGRENDELTEM!!!! HOLNAP ELMEGYEK ÉRTE ÉS SZERDÁN POSTÁZOM![/b]
bankszla számot majd írok priviben

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Tücsi!

Megvolt már ez a kör is. :D
De azért ebben még vannak tartalékok. :)

Most egy kis maszek munka szerzésére akarok ráhajtani, anyagiakban nálunk sem rózsás a helyzet. :)

Nah, lépek cipőt venni!

Este jövök!
Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Bocsi az uj névért, de remélem azért nem gond :) ( nem részletezném miért)

Diéta engem nagyon érdekelne. Tudniillik elég nagy súlyfelesleggel rendelkezem és így terhesen ( :lol: ) nem tudom mit egyek, hogy nehogy baj legyen. Szedem a metet, de ez valószinüleg nem elég. Tanács csajok???

Egyébként nálam semmi uj :) Jól érzem magam, fáj-feszül a cicim, sokat alszom de más tünet nincs :)

Várom a zugzebrákat!

Pussz!

Gina
Vendég

Monee: sajnálom, és én tökéletesen megértelek.
ne add fel, de ne is akard túl görcsösen ! ez a lényeg!!! tudom , h baromi nehéz!

a sógornőm már csak párnapos, mondta a dokija, h legalább jövőhétig tartsa bent a babát. mintha az csak úgy lenne. :wink:
kavarognak bennem az érzelmek:
:oops: -nagyon örülök a boldogságuknak,
-rohannék nekik ajándékot vásárolni a baba születésére
-alig várom, h meglegyen a baba, és a kezembe vehessek egy kisbabát, és járhassak hozzájuk babázni
-kiváncsi vagyok a párom reakcióira, hogy fogja kezébe venni a kis unokaöcsit
- és közben meg meghasad a szívem, amitől lelkiismeretfurdalásom van és utálom magam. :oops:

nagyon nehéz ez az egész!!!

szombaton 10 éves érettségi osztálytalálkozónk volt. hát jó sokan hoztak babáikról képeket!!!!
:cry: én még csak esküvői fotót sem tudtam mutogatni, nem h babafotót.
a kérdésre, h mikor lesz baba, szerényen csak annyit mondtam, h az 5 éves tervbe benne van. :cry: most nem ecsetelhetem , h mi a bajom, és mivel küzdök (küzdünk) .
de remélem a 15 éves talin már én is büszkén fogom mutogatni a képeim. :wink:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Sziasztok!

Csak gyorsan..a diétás dolgok nagyon hasznosak!!
Mindenkinek köszi!!! :D

Azt hiszem nagyjából jól csinálom (nem eszem reggelire tejet, és kalácsot rég! :) ) próbálok én is napi több étkezést beiktatni (ha már nem dolgozom akkor lesz az igazi) azt hiszem haladok és édességet sem kívánom...vagy ha mégis, joghurt,krémtúró...de csoki süti nem!
Vendég

sziasztok!
Nekem ezidáig nagyon megy a diétázás. Tulajdonképp 3 hónapja kezdtem el magamtól ch szegényen enni. Anyukám inzulinos cukorbeteg, kitanultam anno vele a helyes étkezést, akkor mértünk mindent a mérlegen, ma már csak alig valamit.
A metet még csak most kezdtem el szedni.
A ti tanácsotokra reggel sosem iszom tejet és gyűmölcsöt. A diabetes házidokim azt tanácsolta, metszedés elején nagyon meg kell fognom magam, mert sokaknak étvágynővekedése van az elején.Emiatt el is tiltott a tejtől-gyümölcstől teljesen!
Hús,zöldségek, túró, tejfől, tojás.Barnakenyér. (krumpli, fehér rizs nuku) EZ a kajám.Szigorú vagyok magamhoz ( babáért mindent!) 3 hónap alatt 6 kilót fogytam. A sport nehezebben megy, napi max 15 percet vagyok hajlandó itthon tornázni. Remélem tudom nővelni sportlédiségem! :D
T. doki, napi 5-6 -szori étkezést javasolt, de van ,hogy eszem 7-8X is keveset. Ha munkába megyek, bekészítem a "katonákat", és délelőtt 3-szorra fogy el. Ugye az nem baj, ha felaprózom az evéseket???? vagy tartani kéne a 3 óránkénti evést? Aki tudja segítsen!
nani72

Nani, te tényleg nagyon ügyes vagy! Én meg egy falánk disznó vagyok, bár kinézetre még disznónak sem vagyok jó, mert ahhoz meg túl sovány vagyok (mondjuk tegnap este úgy fel voltam fúvodva, mondtam a páromnak, hogy úgy nézek ki mint ET)....hú-ha agyamra met az édesség utáni vágy! Megyek is eszem egy almát:P )
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?