Új privát üzeneted érkezett!

kavics ez csak egy példa volt. hogy nagyon sokat ettem, bármit ettem, akár jól, akár rosszul mindegy mit, egész nap 5 embernek való mennyiségben, akkor is éhes voltam. napi 10-12X ettem. én így hipóztam, hogy folyamatos éhségérzetem volt, pedig 3X annyit ettem mint előtte. érted? itt a hipózáson volt a hangsúly, kajától függetlenül, a mettől. mert így reagált rá a szervezetem. csak te akkor pont szabin voltál. mindegy mit ettem volna, ha a legtutibb ch diétát folytatom, akkor is hipóztam volna, mert sok volt a met adagom. lecsökkentettem a metet, és most nem hipózom, mindegy mit eszek. Azt hiszem most félreérted a helyzetet. pont nem voltál akkor, mikor ezek velem történtek.

Kép

Kép
rejo

Norka kikérem mgamnak, tudod milyen keveset eszek, mióta kolibri mennyiségű metet szedek? kolibri mennyiségű kaját is! :lol:

Kép

Kép
rejo

[quote="norka27"]J írta:norka27a igen, leírom ezt ide. Diagnosztizálásnál nem kell met előtte és 300 gr CH zaba. De amikor már kontroll van, azt a körülményt kell biztosítani, amivel élsz. Nemtom érthető-e. Tehát metszedés, nem zaba. Azért holnap ne vedd be a metet mert elájulsz még mielőtt beérsz a rendelőbe. :lol:

Norka!
Én ezt nem értettem!

De a kolibri is megzavart! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kissé fáradt az agyam.

Az az igazság, hogy mindennél jobban izgat a holnapi négyes teszt és AFP eredményem!
Nehéz volt a mai napon koncentrálni, ezért vagyok agyilag kifejezetten fáradt! :lol: :lol:

Azt én is megszerettem volna kérdezni, hogy ez mennyire jut el az ORVOSOKhoz???
Vagy majd minden nő/pár maga fogja kikaparni saját magának a gesztenyét (egy alapos kivizsgálást?)

Vagy eljut a döntéshozókhoz.. ezt a gondolatot be sem fejezem!
Vendég

Kavics az érdekelt, hogy holnap csináltatok terheléses inzulint és cukrot, iszok lötyit, hogy most bevegyem előző este a metet, vagy sem? erre írta norka, aki legeslegelőször megy ilyen terhelésesre, az ne egyen előtte metet, ha már szedi valamilyen okból, de aki kontrollra megy,m int én, az ne változtasson semmit.

reggeli metet mondta Norka ne szedjem be, mert éhgyomorra elájulok, ha beveszem, de aztán rájött, reggel még nem szedek metet, csak este 250-et, innen a kolibri! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
rejo

kavics szurok megy a holnapi tesztre!!

nekem nincs időm 3 óránként enni!! majd megnézem, fél év múlva neked hogy lesz időd 3 óránként enni! :wink: :lol: az igazság az, hogy pisilni se lesz időd, nemhogy enni! a főzésről és boltba menetelről pedig ne is beszéljünk! :lol:

Kép

Kép
rejo

Ezen jót röhögtem most hogy Kavicsnak fordítottunk. :lol: :lol: :lol:

Kavicska, eszembe jutott az is (az alapján amit Rejo írt), hogy Bogi lógott a csöcsömön pár naposan, nekem meg akadt ki a szemem (éjjel 2 óra volt), és a párom töltötte belém a kaját, midnegy mit, de én konkrétan valami kürtőskalácsra emlékszem. :lol:

Na jólvan, csak kicsit gonoszkodtunk. :wink:

Kavicska, igen szeretnénk ha a döntéshozókhoz eljutna az anyag, ezen vagyunk. Az orvosok... hát nem tudom. lesz valami konszenzus értekezlet nov.22-én az endodokik-diabosok-nődokik között a PCOS metforminnal való kezeléséről. A dolognak csak az a szépséghibája, hogy hú de zárt értekezlet lesz ez, és pl. a meddőségi dokik nincsenek is meghívva vagy legalábbis nemtok róla. :?
Vendég

Rejo! :lol:

Köszönöm drága a magyarázatot, mert különben nem jöttem volna rá, hogy Norka mit akart mondani!

Esküszöm többször végigolvastam és nem értettem. :shock: Dislexia :lol: :lol:

Még nem vagytok a kocsmában??? Irgumm-burgumm! :lol: :lol:

Nem értettem félre a történeted!
Tudom, hogy neked csökkenteni kellett a metet a hypozás miatt!

De az előbb leírt gondolataimat akár be is copy paste-elhetném!
Továbbra is maximálisan kitartok mellette!!

De abbahagyom, mert még azt hiszitek, hogy a dietetikusok szövetsége komoly pénzeket nyom a zsebembe, hogy a diétákat reklámozzam!

Csak a 4-ik hete követem a szénhidrát odafigyelést, és érzem a különbséget a lassú és a gyors hatásúak között!!
Vendég

igen kavicska már megfordult a fejemben, kitől milyen pénzeket kaphatsz te! :lol: :lol:

én is érzem a különbséget gyors és lassú ch-s kaják között.

és megnyugtatlak, most, így normál met adagom mellett nem tudnék erővel sem megenni estére töltött combit krumpival meg ubival! de akkor kínlódtam.

senki nem vitatja az egészséges diéta fontosságát! (diéta= optimális tápanyagbevitel. legtutibb diétánk akkor volt, mikor szopiztunk)

én csak az ész nélküli, akkor is egyél fakérget (direkt nem pászkát írok, nehogy megsértődjön aki szereti) ha nem szereted, uborkával és madársalátával egész nap ellen vagyok! de tudom hogy itt nálunk nem erről van szó! :lol: :lol:

de pl. kedves topiktársunk akivel teát ittam tegnap azt mondta nem hajlandó mérlegen mérni, mert az betegségtudatot alakít ki benne. ezt el kell fogadni, és tiszteletben kell tartani. nem vagyunk egyformák. pedig ő még andinál is volt. :wink:

én ehhez túl laza vagyok, nem fér össze a habitusommal, hogy órára egyek, és ennyire számoljak, de azt vettem észre, a met rákényszerít, hogy rendszeresen egyek. és stem nem eszem hülyeségeket. így számolás nélkül is mondom.

Kép

Kép
rejo

Én is szeretnék ráérni, h. 3 óránként ehessek!!!!!!! :D

Diéta az van, mert ebédnél a Falánkjószág megette a csirkecombom 2/3-át és a rizsem felét. Reggelizni nem hagy, mert folyamatosan adagolni kell neki a katonákat, különben a szomszéd ház is hallja, h. milyen lassú vagyok!
Vacsi helyett meg itt ülök. :twisted:

Vettem wasa kenyeret.
Hát nem sok választja el a farostlemeztől, talán csak a magok a tetején! :twisted:
Én már sok rosszat ettem életemben, de ez beállt a sorba rendesen!
Marad a Bakonyi barna, mint kompromisszum. Azt a gyerek is megeszi! (Vhol el kell kezdeni az egészséges életmódra nevelést! :wink: )

Végigvettem a piaci zöldségkínálatot:
Először kilőttem mindent, ami főzés közben büdös.
Utána mindent, ami tökféleség.
Végül azokat, amik szelet csinálnak.
Maradt a paradicsom. :roll:

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

A mandula lassú szénhidrát?
Szerintem inkább gyors, mert hihetetlen gyorsan el szokott fogyni egy teljes zacskó! :twisted:
Viszont használ a vádligörcsre! :D

rambóka

rami! :lol: Szia!

mandulában nincs egy szem Ch sem!! De kalória az van.

te katonázol neki? egyenként? nem úgy kell azt. oda kell adni neki előbb egy darab kenyeret, kiflit, pékárut, majszolja el maga. aztán kis darabokra vágni a sonkát, elé a tálcára, csipegesse fel maga. aztán a sajtot. meg minden hozzávalót a katonákhoz.
és belső keverés.

és fejlődik a finomszenzoros mozgása is a gyereknek! (lsd. csipegetés)és még te is tudsz enni közben! önállóságra is nevelünk, kérem szépen!

Kép

Kép
rejo

jajj ezt még le kell írnom de aztán nem ragozom tovább a témát :lol: én konkrétan meg tudom mondani kavicska mit fogsz csinálni fél év múlva reggel hétkor: vagy szoptatsz, vagy alszol! Más variáció nincs. esetleg még büfiztetsz, de az evés teljességgel ki van zárva. és reggel 10-kor is ezt fogod csinálni.

az 13,00-s kajád lesz az első! :lol: Én konkrátan nem ismerek senkit a másik topikból, aki déli 12 előtt enni tudott volna az első hónapokban. csak ha otthon van anyukád, esetleg a férjed. de akkor sem a saját kezeddel fogsz enni, ahogy Norka mondta!

na, elég volt belőlem, tényleg gonoszak vagyunk, de szeretünk!!!! :lol: :lol: és Zentai Andit is szeretjük!! :wink: :lol:

fújj holnap cukros lötyi.blőőe.és korán kelés. és tű. na nem a doki, sajna, hanem igaziból. :lol:

Kép

Kép
rejo

Még mindig fent, de már nemsokáig! :)

Zuhanyzás nélkül nem lehet lefeküdni, ettől pedig kipattan az ember álmos lányának a szeme! :lol:

Rejokám!
Teljesen igazad van!
Mindenkinek a döntését maximálisan tiszteletben kell tartani! Kép
Nem is szándékoztam senkit sem megbántani a diétáról szóló azt hiszem második! Kép

Ha mégis megbántottam volna bárkit is, akkor szíves elnézéseteket kérem! Kép

Most azért néhány gondolatot még le kell írnom, aztán abbahagyom. :)

Ha a topik történetét vesszük alapul, akkor arra emlékszem, hogy Norka és Rambóka milyen "aggresszíven", hevesen nyomták a metformin gyógyszernek a fontosságát PCOSben.
Komoly viták is voltak.
Norka kifejezetten összecsattant nagyon sok emberrel. Ebben a topikban is, máshol is!
Rambóka is hasonlóan!
Egy dolog volt közös bennük: mindketten babásak voltak már és hittek a met erejében!
Borzasztóan elszántak voltak és én nagyon irigyeltem őket ezért. Mert nekem nem volt semmi met hatás a láthatáron, minden szavam falrahányt borsó lett volna, hiszen nálam még nem is hatott...

Aztán ez sokat alakult. A PCOS kivizsgálásnak a fontossága, PCOS honlap létrejötte, Petrányi doki sok segítsége, most végre Tűű doki, aki szerencsére elérhető közelségben van mindenki számára! Kép

Petrányi doki levele engem mélységesen felháborított, amikor azt válaszolta egy levelében arra felvetésemre miszerint nekem nincs betegség tudatom, csak PCOSem van!, hogy igen, a magasvérnyomásosoknak sincs betegség tudatuk aztán egyszercsak agyvérzést kapnak! . (és még felsorolt néhány betegséget). Meglepődtem és dühös voltam.
Minek beszél nekem diétáról és sportról, amikor a BMIm csak 20. Mit akarunk???

Amikor már mindenki számára kezdett elfogadottá válni a kivizsgálás és met, kiderült, hogy vannak még emberek, akiknek nem jön össze a baba 1-3 hónapon belül. Vannak akik egy évnél is tovább szedik. Itt tovább kellett lépni... HSG, kiskatona, van aki Kaáliba járt, stb...
Kőkemény viták voltak a laparokkal kapcsolatban, volt aki be sem vallotta, volt aki titokban ment el a Kaáliba, mert félt attól, hogy mit szólnak ahhoz , hogy ő hormont mer szúrni magába?

Aztán Tűű doki is csak hangoztatta(hangoztatja a diétát és a testmozgást!)... de furcsa... már megint egy doki, aki ezzel jön!

Aztán ugyancsak óriási vitákat generál(t) Metformin terhesség alatt: Igen, vagy nem???
Több ilyen vita is volt, legutóbbi nyáron. Kép Abba nem tudtam bekapcsolódni, mert szabin voltam.
Ez is annyira elfajult, hogy már szinte senki sem beszél szívesen arról, hogy szedi (szedte) terhessége alatt vagy sem!

És felmerült az a kérdés is, hogy minek metformin, ha úgyis diéta kell terhesség alatt?? Ha a met önmagában nem elég???

Hát itt tartunk lányok!
Vitatkozunk mindenen és próbáljuk érvekkel és ellenérvekkel megyőzni a másikat! :)
Nem baj ez! :)

1 évvel ezelött, de írhatnám, hogy egy hónappal ezelőtt nem gondoltam volna, hogy a szénhidrátok megfelelő kombinációját (szándékosan nem írok diétát) ennyire fontosnak fogom tartani.

Azt hiszem értem már, hogy miért váltam ennyire rámenőssé a diétával és testmozgással kapcsolatban.
Mert babát várok. És ez óriási motivációs eszköz arra vonatkozóan, hogy vigyázzak magamra.
Mit mikor és mennyit eszem. Mert az ember lánya túlságosan kíművelte magát a PCOS és terhességi diabetes irányában és próbálja elkerülni. Lehetőleg megelőzni a bajt!
A metet szedem, arra szinte azt mondhatom, hogy természetes!

És megismerkedtem ennek a lényegével. És rájöttem, hogy mennyi mindent csináltam eddig rosszúl.
És nem ördöngős, csak akarat kérdése. Tudatosság és akarat!

Az utolsó gondolatom.
Valamikor az osztályfőnökünk (aki biológia szakos tanár volt) azt mondta, hogy minden amiből kettő van az luxus!
Hasnyálmirigyből csak EGY van!
Ha mi magunk nem figyelünk oda magunkra, akkor ne várjuk, hogy más odafigyeljen!
Mindenki csak magára számíthat!

Felvetődött az kérdés, hogy akkior most mivan? Életünk végéig metformin? Cukorbetegek leszünk???
Ez nagy mértékben rajtunk áll!
Meg kell tenni az első lépést!
Tudatosítani kell az IR jelentőségét magunkban és annak mértékének a csökkentését.
Most aktívan szedi mindenki a bogyókat. Nagyon helyes!
Második lépés az életmód változtatás!

1., szénhidrátok megfelelő kombinációja!!!!!
2., testmozgás!!!!!

EZ IS KELL! Ha teccik ha nem!
Nem csak a pozitiv tesztig kell gondolkodni, hanem évtizedekben gondolkodjatok!

Nem betegségtudatot formálni!! Nem!!
Csak egyszer kell lemérni az almát, vagy a szelet kenyeret. 2 hét után az ember belejön, hogy kb miben mi van és mennyi szénhidrát!
Nem kell naponta minden étkezésnél mérlegelni! Ez csak az elején fontos!
Hogy tudatossá válj, ismerd meg azt az ételt amit megeszel!

Hát lányok körülbelül erről szól a történet!

Én úgy ismertelek meg benneteket, hogy talpraesett nők vagytok, akik eddig az életben végigvittétek az eldöntött dolgaitokat!

Bocsánat ha untattalak! Ha bárkinek sértettem az önérzetét.
Én nem vagyok sértődős, el lehet engem hallgattatni!

Csupán most tudatosult bennem (szégyellem magam miatta, hogy ilyen későn, tekintettel végzettségemre), hogy az inzulin rezisztenciát csökkentő másik két pillérnek is ugyanolyan jelentősége van, mint a gyógyszernek!!!

Csókollak benneteket! Kép
Vendég

Sziasztok!

Negatív :!:

Kicsit később jövök még, látom éjjel még termeltetek.
Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monee!!

Nem feladni ám!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink: Csuriban kezem-lábam :lol:

babszika

Kép

Monácska, Jokaliza
Bocsi hogy tegnap nem válaszoltam, de már nem volt időm. Szóval, a hajhullás sok mindentől lehet, akár egy gyulladt góctól kezdve a vitaminhiányig mindenre reagálhat úgy az ember, hogy hullik a haja, ezt ki kell vizsgálni, de a pcos-tól is lehet, és még az is lehet, hogy egyszerűen csak arról van szó, hogy a terhesség alatt nem visztek be elég vitamint.
DE, az a fejbőr fájdalom, amit Jokaliza írt, hogy olyan mint copf után, az azt jelzi, hogy nagyon el vannak fáradva a hajhagymáid, most, hogy valamitől meg vannak gyengülve nem bírják cipelni a hajszálaid súlyát és ezért fájnak, szóval lehet hogy kétségbeejtő a gondolat, de le kellene vágatnod valami divatos de rövid frizurára. Hidd el nekem, azonnal csökkenni fog a hajhullás, nem kell akkora súlyt cipelniük, nem fog fájni a fejbőröd. Ez nem oldja még meg végleg a problémát, inkább csak tünetkezelés.
Higyjétek el nekem, tudom mit beszélek. Nekem nagyon-nagyon sok hajam van, isznyatosan vastagszálú és sűrű, és nem volt még olyan fejbőrprobléma, amin én keresztül ne mentem volna életemben, leszámítva a durvább hajhullást. Ezt a fejbőrfájdalmat mindenkinél jobban ismerem, a fodrászom, a bőrgyógyászom mindig elmondják, hogy életükben nem láttak még ennyi hajat, és nagyon sokat kell foglalkoznom vele, hogy szép legyen. Voltam már nagyon korpás, volt már kiszáradva és viszketett, voltam egyzser tetves is, bár ezt nem szívesen vallom be, nem tudom hogy kaptam el, de nagyon izgi volt egyesével kiszedni a halott serkéket miután az átlagos egy üveg tetvesség elleni folyadékből nekem háromra volt szükség, hogy beterítse minden hajszálamat :-) A szalagavatóra kontyot csinált nekem a fodrászom, és 54 darab hajtű kellett, hogy megtartsa az amúgy vállig érő hajamat. A végére úgy éreztem, hogy az agyamban van 54 hajtű :-) A hajmosás a hajszárítással együtt időben nekem egy délutáni program :-)

Na szóval, ahhoz hogy elmúljon a viszketés és szárazság, a következőket kell tenni:
- először is le kell vágatni, ez nagyon fontos
- másodszor festett/igénybevett hajra való sampon és balzsamot is kell használni (próbáljátok ki a T-gel nevűt a neutrogenatol, iszonyú drága, de nem kell örökké azt hazsnálni, nekem gyönyörűen rendbehozta. A száraz bőrre valót vegyétek)
- harmadszor pedig irassatok fel A-vitamin olajat a háziorvossal, legalább 2-3 üveggel (mondjátok meg hogy fejbőrkezelésre kell, nem akarjátok meginni :-)) és kúraszerűen néhány hétig, heti két alkalommal este, hajmosás és hajszárítás után egy kis olivaolajat keverjetek össze egy fél üveg A-vitamin olajjal (azt hiszem kb. 12ml-es üvegekben lehet kapni), és ecseteljétek be ezzel az olajjal az egész fejbőrötöket. Húzzatok rá egy zuhanysapkát, és legyen így egész éjjel, reggel pedig mossátok meg újra, és rögtön sokkal jobb lesz. Ha nem bírjátok elviselni, hogy az a zacskó a fejeteken egész éjjel zörög, akkor egy olyan napon csináljátok meg amikor nem mentek sehová, reggel kenjétek be, rá a sapi, és este mossátok meg. Olyan jó érzés lesz, hogy csuda!

Mondom ez csak tünetkezelés, de sokat könnyít a helyzeten.
krumplis pogácsa

Monee, sajnálom...... :cry:

Rejo, most iszod a löttyöt, szegény....

Kavicska, nagy drukk még max 3 óra és tudod a tökéletes eredményt!

Diéta-kérdés:
én nem mérek, nem méricskélek, mindenre van időm, csak arra nem, sacc per tudom, mi mennyi, és ez alapján eszem.
Tegnap voltam T dokinál, megdícsért, szte ennél egészségesebb nem lehetek, jól tartom a diétát, tökéletes a vér és vizeletképem, annyi van, hogy egy-két érték határérték alatt van, vagyis picit kevesebbet eszem, de tökéletes minden, szte nincs magasvérnyomásom, sem, csak ijesztgetnek ezzel.
Szóval csak annyi a tegnapihoz:
felismerésre került, hogy a kövérebb betegeknek kell a met terhesség alatt is, mert használ, mert jó, nem tudok más eredményről beszámolni csak az enyémről.
met mellett nem diétázom ezerrel, ma is bűnöztem, mert kakaót kívántam és eszek csomó sütit, mégis jók az értékeim!!!!!!!!!!
Vendég

rejo, ne ijesztgesd a kimamákat, hogy semmire sem lesz idejük!!!! :D dehogynem. csak kevesebb. :) én egész jól elvagyok. járok boltba. addíg férjem pesztonkál, vagy anyum-anyós, ha itt van. körmöt is festek eszek is. többet mint kellene. szóval, csajok nyugi :D
persze vannak keményebb napok. de egy mosoly mindent elfeledtet. :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Pogi!

Nagyon érdekes amit írsz. Ezt az A vitamin dolgot valószínű kipróbálom. Egyetlen sarok pontja van, el kellene menni a háziorvoshoz. :lol:
Nekem priviben a korpás-viszkető fejbőr kezeléséről szóló tapasztalataidat elküldhetnéd. :D
Most nálam a hajhullás mellett ez az új probléma...

Babszi!

Nincs feladva. Egyszerűen csak ez van. A hőm még fent van, nincs miért nagyon kétségbe esni. :)
Viszont most a hőmérő megint előkerül a következő 4 napra. Legalább ne érjen nagy meglepetésként ha megjön... :?

Te végülis nem csináltál?
Szurkolok!

Írok e-mailt valamikor ma a tesztekkel kapcsolatban, Czinkeb eltűnt. :D

Monee

Monee

monee85

Sziasztok,

bocsi, h nem jelentkeztem.
most még nem volt lehetőségem visszaolvasni, de igyekszem.

Monee: olvastam a privit, begyűjtöm a címeket, majd még írok akkor neked is a freemailra. elhozom a cuccost persze!! :wink:

rólam (rólunk):
az egyhetes takonypócságom szövődményeként egy kis torokgyuszim volt. otthon voltam (sajna nincs net), ma jöttem először dolgozni.

+ nem aludtunk otthon péntek - szombat és vas arra mentünk haza h betörtek hozzánk. kicsit sokkoló volt.
egy 2 emeletes 3 lépcsőházas társasházban lakunk (12 lakás) az 1 emeleten Szigetszentmiklóson. felmásztak a teraszunkra és feltörték a teraszajtót . felforgatták a lakást, elvittek egy kis eurót, mindkettőnk útlevelét, és egy fényképezőgépet. valószínű vki úgy döntött, h még elmegy kicsit nyaralni a mi pénzünkön , a mi útlevelünkkel és fényképezőgépünkkel :twisted:
hívtuk rögtön a rendőrséget, akik ott helyszíneltek kb 1-1,5 órát, hétfőn meg mehettünk még vissza hozzájuk, meg rohangáltunk , h megjavítassuk a teraszajtót. persze riasztónk nem volt, most viszont tuti lesz! bár a rendőrség szerint nem lehet nagyon védekezni, csak úgy , h nem tartunk otthon semmit.
szóval kicsit kivoltam!

ja még annyi: nem jött meg, baba sincs :cry: szóval kicsit kivagyok most. nődokim jövő csüt lesz csak.
most hirtelen nem emlékszem kinek van 9 duphasztonja, de 1 most nekem tuti jól jönne :wink: majd csüt.
még annyit: a körzetim belgyógyász, és kérdeztem tőle a vérvétel kiírást, meg a gyógyszert. cukor vérvételre csak endodoki küldhet, hormonokra meg csak nődoki. :twisted: ő beutalót adhat mind2höz, de viszont felírhatja nekem a metet. 1 jó hír. :wink:
de nem nagyon örült, h szedem a metet, és nem nézik igazán a cukrom. mutattam neki a MM leletem és elkerekedett a szeme, h ennyi vizsgálatot végeztek és azt mondta, h lebeszélt volna egnnyi vizsgálatról, mert ezek nagyon drágák. :twisted: meg, h a pcos-sel sokáig nem kell foglalkozni, csak ha gyereket akar az ember :twisted: szóval szerintem ő is csak félig meddig tud vmit, és nem érti a lényeget, pedig ő belgyógyász!! elkeserítő! :cry:

na hirtelen ennyi, igyekszem visszaolvasni, de sajna dolgoznom is kellene :cry:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Dimet!

Ja, úgy nem ér, ha az embernek még 3 hadrafogható bébiszittere van a közelben! :lol: :lol: :lol:

Monee!

Várj még egy kicsit, ez nagyon korai volt!

Kavics!

Egyetértek, csak nálam a diéta megvalósítása vhogy nem jön létre.
Azt sem tudom hogyan kezdjek neki.
Kéne nekem is egy Zentai Andi!
Meg egy korbácsos ember, aki betartatja!
Meg egy séf, aki elkészíti és felszolgálja az egészséges kajákat.
Lusta dög vagyok! :oops:
De lassan tényleg lépnem kell vmerre!

rambóka

Húh lányok még nem tudtam mindenen átrágni magam! Sajnos miután írtam, kikapcsoltam a gépet így nem olvashattam a hasznos tanácsaitok, de biztos, hogy működni fog!
Az történt ugyanis, hogy lefekvéskor ettem egy adag túrót (nem tom honnan jött az ihlet, mert egyébként nem vagyok oda érte), és reggel 6-ig amikor is csipogott az ébresztő, aludtam és nagyon kipihenten ébredtem! Sőt 7-kor mikor a vonaton bekanalaztam a natúr joghurtot, még akkor sem volt az a kínzó éhség érzteme mint tegnap! :D Szóval, mégegyszer köszi, megfogadom a tanácsaitokat!

Monne, ugye nem vagy szomi, még nagyon korai volt a teszt!;-)

Bettica, te milyet pisiltél?? :oops:

Megyek visszaolvasok!
Vendég

Anyóm, mi van veled???
Vendég

Kép :)

Kép

Kép
bettica

Bettica jót pisilt! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Én látom...
Jól látom?

Bettica!

Már megint összekeverelek Benneteket?!

(Bocsi, nagyon kóma vagyok ma! :oops:)

Monee

Monee

monee85

Monee: Sajnálom! Még lehet + holnap-holnap után!!!

Apa is tiszta happy. Közölte, hogy fiú lesz és majd vigyázni fog a hugicájára :D

Kép

Kép
bettica

Most nem is érdekes hogy mi van velem. (Egyébként meg nem vagyok szomorú, még korán volt a mai. Majd 4 nap múlva talán...)
Én most örülök kicsit Betticának! :lol: :lol:

Monee

monee85

Jaj lányok el sem hiszem. A valóságban a teszten egyértelműen látszik, még apa is észre vette ;)
Most hirtelen azt sem tudom, hova kapjak :D
Majd jövőhéten felhívom a dokim, hogy mi legyen (ha kibírom addig, hogy ne tegyem meg :) )
Ma ugye megyünk borozgatni. Én nem akarom elmondani senkinek amíg a doki nem lát szívhangot, de a párom, ha iszik, akkor elkotyogja. Ezt mondta is, hogy nem fogja tudni magát tűrtőztetni, MINDENKINEK el akarja mondani....
Ráadásul hugom is jön, nem tudom, hogy a család előtt miként fogjuk így titkolni...

Persze párom hülyének nézett reggel: csomagoltam hétvégére egy csomó tampont, ennyire nem fogtam még fel :lol:

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Lafim, vagyok csak mivel nem történik velem semmi, egy kicsit RO-ba mentem át. De figyelek, olvasgatok szorgalmasan! :wink:

Bettica, egyelőre csak halkan, de nagyon-nagyon gratulálok!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Megint bebizonyosodott hogy a zebrák mindig párban (vagy csordában) járnak!

Ginuska, Neked pedig a petezsákodhoz gratulálok! Legközelebb már dobogni fog a szívecskéje is, meglátod!

Mindenkinek pusszancs! Néha azért próbálok majd jönni!

Kép

Kép
anyoooka

Monee!
még 4 nap :)

Bettica!
Woww :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: atomzebra!
Szuppi...társam :wink:

Puszi!

Gina
Vendég

ÁÁÁÁ!!! Beticca, jaj-jaj nagyon örülök!!! Szívből gratulálok!!! :lol: :lol:
Vendég

Bettica, szép és egyértelmű 2 csík!
Halkan, de gratulálok!!!!!!!!!!
Vendég

( egyébként nálunk még 7 pecsétes titok a zebra)
Vendég

Nagyon köszönjük a gratulációkat mindenkinek!

Gina: Hamarosan ott lesz az a szívhang is... KisGina(ák) kapaszkodj(atok)!

Kép

Kép
bettica

Bettica!!!

SZÍVBŐL GRATULÁLOK A POCAKLAKÓHOZ!!!
Kép Kép

Kép

Kép
lecso

Jajjjj Bettica!!!!!! Kicsibe kopogtat........... Csodaszép a zebrád!!!!
Millió, de csendes gratula nektek!

Gyanús volt, ahogy visszaolvastam, hogy magadról nem is írsz!!!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Monee!

Mit is írhatnék???? Kitartás okéska? Hátha........ :wink: :oops:
Vendég

Bettica!
Én látom a két csíkot!
Az ott van és ott is marad! :D
Gratulálok!
Nagyon örülök Neked!

Monee!
azért még várjuk ki a végét!
De ezt a negativ tesztet sajnálom. :(

Én a hajhullással kapcsolatban nem nagyon tudok tanácsot adni!
Nekem három felvonásban ment el a hajam 7 év alatt! :?

Azóta szinte semmi nincs. :? (a kezdetekhez képest)

De nekem mindig azt mondták, hogy azért nem kell levágatni, hanem az okát kell megtalálni. :?
Addig meg az ember megkopaszodik! :lol:

A legutolsónál bebizonyosodott, hogy a PCOS áll a hátterében. Amióta ezt karbantartom nincs gond!

Bár előrehaladott terhességben vashiány is okozhat súlyos hajhullást!
Anyukámnak a terhesség alatt ment el a haja.
A legrosszabb az volt, hogy semmilyen formában nem bírták pótolni, mert a szervezete nem fogadta el.

De bármi is van, ez a hajtő fájdalom nagyon érdekes!

Pogika, ez az A vitaminos tanácsod nagyon jó!
Én egy időben ricinusolajjal játszottam ugyanezt (nem megittam , hanem a hajamra kentem) :lol: :lol:

Akkor már mondták, hogy tegyek A vitamint a ricinusolaj mellé! De azt mindig kihagytam. :?

Lafi!
Kb hánykor várható a telefon?!
Kissé tűkön ülök!
Vendég

Kavicskám, kb mostanában, délig hívnak!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Hűűűhaaa mennyi minden törpénik itt! :D

Bettica nagy nagy gratula!!
Nagyon szép zebrás teszted van!!!
Az biztos, hogy elég nehéz ennyi várakozás után nem világgákürtölni!
Mi a szülőknek az első szívhang után mondtuk, a többiek pedig a napokban tudták/ják meg

Kavics bár nem olvastam részletesen mindent tegnapról, de igazad van a diéta kell!
Ha van időd esetleg írnál kicsit hogy mikor miket eszel? :D
Én is várom a telefont :P Írj ahogy tudsz!!

Hajhullásra nem tudok semmi okosat, de a Neutrogena T-Gel sampon korpára nagyon jó!!

Képzeljétek ma kiskönyves hivatalos kismami lettem :)
Csütörtökön megyek uh-ra, kicsit izgulok, hogy minden rendben legyen :oops: tudom, hülyeség..
Vendég

Hopppp, Kincsecskének is jár a gratula a kiskönyvhöz! Én, mikor megkaptam, még a szomszédba is átvittem megmutizni...... :oops: És én rózsaszínt kaptam, tehát megelőlegezték nekem a kislányt! Neked milyen színű????
Vendég

Sziasztok!

Ha nem bánjátok, csatlakoznék Hozzátok. Kicsit beleolvastam az eddigiekbe, mindenkinek gratulálok a kitartáshoz illetve a sikerekhez és további sok örömteli fejleményt kívánok!

Nálam több mint egy éve diagnosztizálta a nőgyógyászom a pcos-t, bár már kb 19 éves korom óta fennáll, ha a tünetekre gondolok. Szerencsére így is sikerült spontán teherbe esnem 2004-ben és van egy cuki kislányom. Most, hogy kistesót tervezünk, kivizsgáltattam magam, hogy miért kell ilyen sokat várni a gyerekáldásra, és ekkor kibújt a (pcos) szög a zsákból. Nyáron kerültem Dr. Tüűhöz, 3*500mg Meforalt-t szedek, diétázom és mozgok. Lassan elérkezik a 3 hónapos kontrollom. Azt hiszem, jól haladok, mert szépen csúsznak le rólam a fölös kilók, jobb a közérzetem, és talán a hormonjaim is változnak (ha az arcbőrömből indulok ki). Lenne hozzátok néhány kérdésem, tekintve, hogy hosszabb ideje vagytok kúra alatt.

A hormonszintek javulásával csökkennek az egyéb zavaró mellékhatások is (- leginkább a szőrösödésre gondolok)?
Próbáltátok-e már édesítőszerként a fruktózt, és ha igen, mi a tapasztalat?
Nekem Dr. Tüű 3 óránkénti evést, mediterrán diétát javasolt és hogy kerüljem a fölös szénhidrát bevitelt, de ezen kívül van-e olyan forrás (internet link vagy könyv), ami alapján tudatosabban lehet táplálkozni? Mik a kifejezetten ajánlott ételek?

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó

Bettica: GRATULÁLOK!!! :lol:

sikerült visszaolvasnom, bár most minden kavarog a fejembe.

Monee: : hogy szoktátok csinálni ezt a tesztes dolgot?
mindenki elküldi majd privibe a címét, h hova küldjem majd a cuccokat?
mekkora bubis borcsi kell? a4es, v elég a kisebb is.
kedden érte tudnék menni, és szerdán tudnám postázni mindenkinek, ha az jó. nem hiszem , h kedden a mhelyen csinálnám az osztást , h rögtön postázhassam :lol:
elküldenéd mégegyszer , h ki mit kért? mekkora az összcsomag értéke?

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.

Itt egy laborlelet. Megszakértenétek? Különösen az inzulin érték érdekelne. Köszi.

se inzulin 3,38 uu/ml, totál tesztoszteron 0,64 ng/ml, tsh supersens. 1,52 miu/l, prolaktin 18,77ng/ml. cukor 0 p 4,9 mol/l cukor 60 perces 8,9 mmol/l, cukor 120 p 6,0 mmol/l.

tjuca

Zsuzsinnyó! Üdv itt!
A fruktóz ugyan olyan rossz, mint a répacukor..... Sajnos a rossz hír az, hogy le kell szokni az édes ízekről, nincs mese, vagy a mesterségeseket kell használni. Én inkább nem cukrozok, mert a mesterségestől hasmenésem van, nem kicsi!
A szőrök.... Ez egyéni mértékben véltozik mindenkinek, nekem sokat csökkent, de eltűnni csak talán évek múlva fog. Mondom talán, mert olyan régen senki nem szedi még, hogy konkrét választ kaphassunk.
Diéta! Nos, ez kemény dió. A GI diétás könyv elég jó lehet ugyan, de pl. a tejnek bár kevés a GI értéke, az IR miatt nem ajánlatos délelőtt inni, mert nagyon erős az inzulin válasz rá. Ezt egy dietetikustól kellene mindenképpen megkérdezned. Tűű doktor mellett az MMEC-ben dolgozik Zentai Andi, aki ebben profi, és személyszabott tanácsokat és étrendet kaphatsz tőle, ha nem boldogulsz egyedül! Sokan voltak nála innen!
Vendég

Czinke! Elég a kissebb is! Tapasztalat! Egészen aprók ám ezek a tesztek!
Vendég

No, hát akkor: Ha valakinek van ismerőse, aki tesztet venne, kérem ne habozzon nekem szólni, most lesz egy kevéske nekem rakin :D

Kép

Kép
bettica

most nem keresünk Bettica adagjára jelentkezőket?
Monee ne várjuk meg a Te eredményed is még? :wink:

Ezek a rendelések akkor?:

Bettica: LH: 15 db Hcg: 10 db
Tücsi: LH: 15 db Hcg: 5 db
Lyutka: LH: - Hcg: 10 db
Anyooka: LH: - Hcg: 10 db
Hajni: LH: 20 db Hcg: 15 db
Czinkeb: LH: 15 db Hcg: 10 db
Léni: LH: 5 db Hcg: 5 db
Monee: LH: 10 db Hcg: 30 db (bocsi hogy így, de tőlem sokan kértem priviben)
Szisza: ??????? (Az tuti hogy terhességiből elsőre 5 db tudna jutni Neked. LH-ból még van 20 szabadon, kellene belőle?)

írjátok meg légyszi a címeteket, ahova küldhetem a csomikat v priviben v beata.balogh@hbo.hu v személyesen Petőfi híd budai hídfő v közeli környéke (Blaha, Móricz).
kedden elhoznám és szerdán postáznám.

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Czinkeb!

Azért kértem hogy írj e-mailt hogy ezeket a dolgokat megbeszéljük. :D
Nem akartam itt, mert ez már csak olyan technikai dolog. :)

Írok mailt kicsit később!

Monee

Monee

monee85

Bettica!

Kismamaság eldöntve. Le vagy húzva a tesztes listáról, Neked már nem kell. :D

Czinkebbel megy a konzultáció. Jövő héten úton lesznek a tesztek! :D

Jah és én magamnak nem rendeltem semmit! :wink:

Monee