Még mindig fent, de már nemsokáig!
Zuhanyzás nélkül nem lehet lefeküdni, ettől pedig kipattan az ember álmos lányának a szeme!
Rejokám!
Teljesen igazad van!
Mindenkinek a döntését maximálisan tiszteletben kell tartani!
Nem is szándékoztam senkit sem megbántani a diétáról szóló azt hiszem második!
Ha mégis megbántottam volna bárkit is, akkor szíves elnézéseteket kérem!
Most azért néhány gondolatot még le kell írnom, aztán abbahagyom.
Ha a topik történetét vesszük alapul, akkor arra emlékszem, hogy Norka és Rambóka milyen "aggresszíven", hevesen nyomták a metformin gyógyszernek a fontosságát PCOSben.
Komoly viták is voltak.
Norka kifejezetten összecsattant nagyon sok emberrel. Ebben a topikban is, máshol is!
Rambóka is hasonlóan!
Egy dolog volt közös bennük: mindketten babásak voltak már és hittek a met erejében!
Borzasztóan elszántak voltak és én nagyon irigyeltem őket ezért. Mert nekem nem volt semmi met hatás a láthatáron, minden szavam falrahányt borsó lett volna, hiszen nálam még nem is hatott...
Aztán ez sokat alakult. A PCOS kivizsgálásnak a fontossága, PCOS honlap létrejötte, Petrányi doki sok segítsége, most végre Tűű doki, aki szerencsére elérhető közelségben van mindenki számára!
Petrányi doki levele engem mélységesen felháborított, amikor azt válaszolta egy levelében arra felvetésemre miszerint nekem nincs betegség tudatom, csak PCOSem van!, hogy igen, a magasvérnyomásosoknak sincs betegség tudatuk aztán egyszercsak agyvérzést kapnak! . (és még felsorolt néhány betegséget). Meglepődtem és dühös voltam.
Minek beszél nekem diétáról és sportról, amikor a BMIm csak 20. Mit akarunk???
Amikor már mindenki számára kezdett elfogadottá válni a kivizsgálás és met, kiderült, hogy vannak még emberek, akiknek nem jön össze a baba 1-3 hónapon belül. Vannak akik egy évnél is tovább szedik. Itt tovább kellett lépni... HSG, kiskatona, van aki Kaáliba járt, stb...
Kőkemény viták voltak a laparokkal kapcsolatban, volt aki be sem vallotta, volt aki titokban ment el a Kaáliba, mert félt attól, hogy mit szólnak ahhoz , hogy ő hormont mer szúrni magába?
Aztán Tűű doki is csak hangoztatta(hangoztatja a diétát és a testmozgást!)... de furcsa... már megint egy doki, aki ezzel jön!
Aztán ugyancsak óriási vitákat generál(t) Metformin terhesség alatt: Igen, vagy nem???
Több ilyen vita is volt, legutóbbi nyáron.
Abba nem tudtam bekapcsolódni, mert szabin voltam.
Ez is annyira elfajult, hogy már szinte senki sem beszél szívesen arról, hogy szedi (szedte) terhessége alatt vagy sem!
És felmerült az a kérdés is, hogy minek metformin, ha úgyis diéta kell terhesség alatt?? Ha a met önmagában nem elég???
Hát itt tartunk lányok!
Vitatkozunk mindenen és próbáljuk érvekkel és ellenérvekkel megyőzni a másikat!
Nem baj ez!
1 évvel ezelött, de írhatnám, hogy egy hónappal ezelőtt nem gondoltam volna, hogy a szénhidrátok megfelelő kombinációját (szándékosan nem írok diétát) ennyire fontosnak fogom tartani.
Azt hiszem értem már, hogy miért váltam ennyire rámenőssé a diétával és testmozgással kapcsolatban.
Mert babát várok. És ez óriási motivációs eszköz arra vonatkozóan, hogy vigyázzak magamra.
Mit mikor és mennyit eszem. Mert az ember lánya túlságosan kíművelte magát a PCOS és terhességi diabetes irányában és próbálja elkerülni. Lehetőleg megelőzni a bajt!
A metet szedem, arra szinte azt mondhatom, hogy természetes!
És megismerkedtem ennek a lényegével. És rájöttem, hogy mennyi mindent csináltam eddig rosszúl.
És nem ördöngős, csak akarat kérdése. Tudatosság és akarat!
Az utolsó gondolatom.
Valamikor az osztályfőnökünk (aki biológia szakos tanár volt) azt mondta, hogy minden amiből kettő van az luxus!
Hasnyálmirigyből csak EGY van!
Ha mi magunk nem figyelünk oda magunkra, akkor ne várjuk, hogy más odafigyeljen!
Mindenki csak magára számíthat!
Felvetődött az kérdés, hogy akkior most mivan? Életünk végéig metformin? Cukorbetegek leszünk???
Ez nagy mértékben rajtunk áll!
Meg kell tenni az első lépést!
Tudatosítani kell az IR jelentőségét magunkban és annak mértékének a csökkentését.
Most aktívan szedi mindenki a bogyókat. Nagyon helyes!
Második lépés az életmód változtatás!
1., szénhidrátok megfelelő kombinációja!!!!!
2., testmozgás!!!!!
EZ IS KELL! Ha teccik ha nem!
Nem csak a pozitiv tesztig kell gondolkodni, hanem évtizedekben gondolkodjatok!
Nem betegségtudatot formálni!! Nem!!
Csak egyszer kell lemérni az almát, vagy a szelet kenyeret. 2 hét után az ember belejön, hogy kb miben mi van és mennyi szénhidrát!
Nem kell naponta minden étkezésnél mérlegelni! Ez csak az elején fontos!
Hogy tudatossá válj, ismerd meg azt az ételt amit megeszel!
Hát lányok körülbelül erről szól a történet!
Én úgy ismertelek meg benneteket, hogy talpraesett nők vagytok, akik eddig az életben végigvittétek az eldöntött dolgaitokat!
Bocsánat ha untattalak! Ha bárkinek sértettem az önérzetét.
Én nem vagyok sértődős, el lehet engem hallgattatni!
Csupán most tudatosult bennem (szégyellem magam miatta, hogy ilyen későn, tekintettel végzettségemre), hogy az inzulin rezisztenciát csökkentő másik két pillérnek is ugyanolyan jelentősége van, mint a gyógyszernek!!!
Csókollak benneteket!