Új privát üzeneted érkezett!

sZIASZTOK!
Piroska,Jutta!
Na majd csak lessz mostmár valami!Annyira kíváncsi vagyok,hogy mi lessz veletek!Kinek mikor indúl már be !Tiszta izgatott vagyok miatatok! :D :wink: Nagyon rossz lehet ez a várakozás! :evil:

Verna!
Örülök,hogy meggyőző volt a kép!Tuti,hogy tetszeni fog a csajszidnak!Én is néztem már a hordozót is,azt is akarok neki venni! :wink: Ja és olyan édesen cumiztat minden babát,plüssállatot! :D GRATULA A FOGYÁSHOZ!

Szantre!
Nem sértettél meg! :wink: De azért vágjuk a csajnak is (még most)le így a haját,mert akkor nagykorára jó erős lessz neki!Na meg hát nyáron szajaszéjjel izzadta magát,és így szerintem sokkal kényelmesebb volt neki! :D :wink: Köszi a dícséretet!Az a helyzet,hogy nem 1 db szemőlcse volt,hanem több apró! :evil: :evil:

Rásegítés!
Az én dokim,sosem volt durva és csak akkor segített rá,amikor már vajjúdtam!Amikor NST-én voltam akkor olyan finoman vizsgált meg,hogy alig éreztem valamit!Mindég bocsánatot kért előtte-ha esetleg egy kicsit fájna-! :wink:

Pilla!
Köszi az eggyütt érzést!Hát neked sem lessz egy leány állom az biztos!szegény kislánykák,már most mennyi mindent kell átélniük!ez olyan bosszantó!!!!!!! :evil: :evil: :cry: :cry: Reméljük a legjobbakat!

Mali!
Nagyon édes a kis nyuszi fogacskáival Dani!Köszi neked is az eggyüttérzést! :(

Lédi!
Köszi az infót,de az a helyzet,hogy nem 1-2 db-ról van szó,hanem ez vírusos futószemölcs!Amit ha nem szednek le akkor elterjed az egész testen!Vasárnap vettem észre 1-2-őt de keddre lett vagy 5-6db! :twisted: :twisted: :cry: :cry: Köszi mégegyszer,hogy próbálsz segíteni!

nIRCEE!

Nagyon jók a képek!!!!! :lol: :lol: :lol:

Henus!
Köszi,hogy te is próbálsz segíteni,de szerintem a tapasz ezeken nem segít.mert már írtam,hogy nem 1db van!De a vérrehulló fecskefűvet kipróbálnám!Ez krém formályában van?Vagy növény? :roll: :oops: Köszi előre is!Édes lehet Szonja amikor megfogja a kezed és behúz a szobába!
:D :wink:

Tusi!
Szerintem nyugodtan adjál neki töbször cicit egy nap!Neki még elég az,ha gyümit eszik+egy kis krumpli zöldség!Ilyenek!Zsani még most is sokat szopizik napközben! :wink: :D

Felnőt kajcsi!

Szerintem nem gond az ha 9-10 hónapos korukban már kostolgatják a felnőttek kajcsiját,hiszen így állnak át fokozatosan erre a kajára! :wink: :)

Pocakosok KITARTÁS!
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Jutta, Piroska, én 4 nappal hordtam túl Sárát. Lazán tollaslabdáztam és esti táncolós mulatságban voltam azon a napon amikorra ki voltam írva. Semmi jele nem volt, hogy szülni fogok, őszintén bevallom, hogy számomra még akkor sem amikor mondták, hogy 3 ujjnyi a téma...

Tiop, a vérehulló fecskefű tényleg jó. Anyukámékak volt otthon a kertben, csak letéptük és a szárából kifolyó sárga trutyival bekentük a szemölcsöt. El is múlt egy pár nap alatt. A gyógyszertárban lehet oldatban kapni, szerintem egy próbát megér.

Felnőtt kaja, igyekszem olyan ételeket főzni, amit Laura is ehet már. Pl. tejölös csirke, tejszínes pulyka, főzelékek, sült húsok, levesek, milánói makaróni friss paradicsomból, szószok (gyümiszósz, paradicsom szósz, sóskaszósz). Köretnek már lazán adok akár krumplipürét is. Ha valaki tart a tejtől akár tejföllel, joghurttal, vagy tejszínnel is elkészítheti. Sára például imádja a krumplipürét ami tejföllel van elkeverve.
Ma például zöldségekkel sült pulykamell szeleteket készítek, rizi-bizivel. Nyami. :oops: A tegnapi bablevest még nem mertem megpróbálni, így a csajszi üvegest kapott. Amit észrevettem, hogy a körte picit megzavarja Laura pociját. Amikor adtam Neki egy fél körtét, éjszaka elég sokat nyöszörgött és pukizott.
Vendég

Sziasztok! Végre kibújt a 3. fogacska! Estére már átütötte az ínyét - jobban is aludt. A 4. is mindenperces, lehet, hogy már ki is bújt azóta, csak nem engedi megnézni. ;)

Szemölcs: Lolonak volt egy futószemölcse, én akartam vérehulló fecskefüvet használni, mert az egyetlen, amiben hiszek szemölcs ellen (nekem is hatékony volt nagyon, mikor szükségem volt rá), de anyukám mondta, hogy megnézte, és azt találta, hogy 6 éves kor alatt nem használható! Nem tudom, hogy a használati utasításon vagy valamelyik füveskönyvében olvasta...
Viszont van valami ecsetelő, amit lehet használni, meg kell kérdezni a patikában!

Ja, és Lolonak szerencsére elmúlt magától a szemölcs - persze visszajöhet, tudom!

Nircee: nekem még a túrórudi, palacsinta és spagetti is belefér, úgy fogytam! ;)

Felnőtt kaják: Loloval az a baj, hogy nagyon nagyokat harap le mindenből, úgyhogy csak úgy merem etetni, hogy én tördelem neki a banánt, körtét, kenyeret.... Almát nem is merek adni még neki.

Desszertnek most gyümölcs vagy Danonino - azt imádja!!!! Sajnos csak sárgabarackosat tudok venni, epreset még nem akarok adni, banánosat meg azért nem, mert így is rengeteg banánt eszik... de a barackosból 2-t meg tud enni vacsora után, imádja! :)
Vendég

sziasztok!

még a végén Jutta előbb megszülsz mint Piroska :lol:

Tiop

nem találom a vérehullatófecskefű oldat papírját, így nem tudom vernát megerősíteni......
a másik szer a Verra-med, ez 1400 körül van és nekünk nagyon csípett, sírt a gyerek tőle...

ezt itt találtam a babaneten a vége felé van a szemölcsről beszélgetés

http://www.babanet.hu/vendegahaznal/vend020605.htm

készülök a fogdokihoz

sziasztok
becsi
Iklad

Tiop, én a rásegítést, pont vajúdás közben értettem. De ez nem is rásegítés, nem is tudom minek nevezzem....:evil:

Nem is hallottam a fecskefűről, hogy kicsiknek nem szabad. :shock: Lehet, hogy van akkor olyan oldat, amit viszont igen, mert lehet, hogy ez magára a növényre vonatkozik nem????
én eddig csak magamon próbáltam....úgyhogy csak találgatok.. :roll:

thenus

Ha jól tudom nagy mennyiségben mérgező. Lehet, hogy ezért korfüggő...
Vendég

Sziasztok,

Lelle elaludt most, úgyvolt, hogy megyünk Mazsola Muzsikára, de az 10kor kezdődik, na pont erről jutott most eszembe, hogy lécci Pilla, Nircee vagy Verna írjátok már meg, hogy hová jártok pontosan, mert lakik a XVI.kerben egy barátnőm és szeretné ő is vinni a kisfiát, csatlakozna hozzátok. Viszont ő most 5 hónapos, de szerintem viheti azért, nem?

Nyílt itt egy újabb bevásárló központ, szerencsére már minden van itt is kivéve ikea(nagy bánatomra...) és bementem egy Müllerbe(drogéria), hát kicsit csodálkoztam, mert a tápszer kínálata olyan volt, hogy volt olyan amit még nem is láttam, pl. lehet kapni HA tápszereket, én úgy tudtam, hogy csak receptre... na mindegy, de vettem is olyan adag tápot, hogy kitart egy darabig. A humana baby fit 2 ezer forinttal volt olcsóbb, én mindíg két ezer felett veszem itt meg 1300 volt. A sima humama 2 is dupla csomagban volt 3000, hát ez is egy ezressel kevesebb, mint eddig vettem. És végre találtam humana HA tejpépet, igaz így már sok értelme nincs, hogy eddig nem azt ette, de azért vettem. Szóval jó kis drogéria nyílt és nagyon nagy, választékkal nincs probléma. (csak pénz legyen)

Felnőtt kaja: én még mindíg nem adok és nem is fogok adni neki min. egy éves koráig. Ezt én eldöntöttem és tartom is magam hozzá. Igazán darabos kaját nem is evett még eddig, mert még foga sem volt, de most már van 3 és jön a negyedik is, hu, még egy hete aggódtam, hogy az én gyerekemnek foga sem lesz, de hát egy hét alatt majdnem négy is van, úgyhogy már csak nem marad fogatlan.
Eddig jó volt pl. az extrudált kukorica, azzal megtanult fog nélkül is rágni, tegnap kapott kukorica-sárgabarack kekszet, kis darabkákban, olyan édi volt, csipegette fel és nyam-nyam-ot mondott.

Sorozatok: hát én azt hittem, hogy én sorozatfüggő vagyok, de most látom, hogy annyira nem is, én leginkább csütörtökönként nézem a visasat 3-on a helyszínelőket, valamint barátok közt, ha épp nem mosogatok vagy takarítok. Általában ilyenkor vasalok, ha valamit nézek a tv-ben. Megnyugtató, hogy mégsem vagyok az...
:)

Kép kajára várva

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Szerencsére nincs komolyabb baj úgy néz kis, "csak" megfázás. Azt hittem a fülére is ráment, mert már véresre kaparta de azt mondta a dokinéni, hogy nincs semmi baja. Sztem azért sem alszunk mert jön fölül a foga+ nem kap rendesen levegőt mert be van dugulva az orra és ugye így nem tud cumizni. Az orrszívás nagyon gáz, úgy üvölt szegény mintha nyúznánk, de nem a porszívó miatt van, mert az orrsprayt sem tűri. Egyszerűen nem bírja elviselni, ha az orrához nyúlunk (vajon kitől örökölhette, csak nem az anyukájától? :lol: ). Szóval sztem nagyon jó a porszívós orrszívó.

Sorozatokhoz még annyit, hogy mióta itt lakunk direkt nem köttettük be a kábelt, csak szobaantennánk van (m1,rtl,tv2). nem is sürgetem a dolgot, mert ismerve magam, eléggé rá tudok kapni a tv-re. képes vagyok olyanokat is nézni ami totále nem érdekel, de azért nézem (mint most a kalandos nyár vagy mi). viszont ha Lili fölkel akkor mindig átkapcsolok rádióra.

Kajcsi: a múltkor kunyizott Lili a töltött paprikából, adtam neki pár falatot. Meg rágcsálni szoktam adni paprikát, jégcsapretket, hogy elfoglalja magát míg kaját csinálok stb (kukit is szoktam, de az most elfogyott, meg azt olyan gyorsan benyomja). Viszont főzni nem tudok mellette, állandóan láb alatt van. Ha meg berakom az etetőszékbe írtó hiszti van pár perc után.
Már adtam neki natúr joghurtot banánnal, almával összekeverve, azt nagyon szereti (a banán nálunk is nyerő).
Viszont a zöldségekért nem rajong, megy a harc ebédkor rendesen. Ezért tízóraira csak gyümit kap, tejpépet nem, hogy jó éhes legyen ebédre, akkor jobban megeszi a zöldségeket is.

ez csak látszat, ennyire nem rajongok a spenótért :lol:
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

a kép kedvéért még a kiságyba is elvagyok, kb 5 percig :lol:
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Piroska, Jutta sztem egy napon fogtok szülni, már marha uncsi lehet, hogy ezek a babók nem akarnak kijönni :lol: nem mintha nem lenne igazuk.

murphyke

Kép
murphyke

Pimpoka: itt van Mónika (zeneházas) telefonszáma: 0630/3506815
Tart a XVI. kerületben is foglalkozásokat! :)

Szerintem min. 6 hónapos kortól, de inkább 8... (abból kiindulva, hogy Mónika a saját gyerkőcét 8 hónapos korban vitte babamuzsikára).
Vendég

Sziasztok!

Tusi!!
Szerintem még a darabos kaja korai Zsófinak! De ez csak az én véleményem! Dórinak én főzök, leginkább krumplit, sütőtököt, husit, répát kap egyelőre és persze gyümölcsöket. Én is panaszkodtam már itt is, hogy nem eszik a csaj, végül aztán nagyon lassan, de alakul a dolog. Szerintem adj időt Zsófinak, nálunk legalább 3 hét volt, mire úgyahogy megszerette a főzelékeket. És még most is van jobb és rosszabb napunk evés terén.

Hát lányok most jöttünk a dokitól, megmutattuk megint az ekcémánkat. Úgy felhúzott, hogy az csak na. Nem is nagyon ecsetelném a dolgot, csak röviden annyit, hogy erre a dokira se lehet számítani. Magam kezébe kell vennem a Dóri bőrének kezelését. :(

Verna!
Gratula a fogyáshoz, nagyon ügyes vagy!!

Mali!
A férjem is megjegyezte , hogy tényleg süsü fogai vannak Daninak! De nagyon édes velük!!! :D

Pocakosoknak kitartást!!

KépKép
tüccs

Sziasztok!
Csak gyors bekuk.
Sajnálattal látom, hogy most éjszaka sem született egy babó sem (a fórumról legalábbis). :twisted:
Szegénykéim! Tudom milyen sz.r érzés ez. De azért tudjátok, hogy mi mind veletek vagyunk, és csak rátok várunk! :lol: HAJRÁ-HAJRÁ!!!

Kép
Kép
giga1

sZIASZTOK!
bECSI!
Köszi a linket!Elolvastam,de csak oda jutottam megint,hogy mindenféleképpen elkell távolítani a szemőlcsöket,mert elterjedhetnek!Na aszt is írták,hogy ha nagyon akarjuk elmulhatnak.....!Na akkor ráolvassak Zsanira???????? :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: :oops: :oops: Köszönöm a segítséget!
Pilla,Becsi,Verna,Henus!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget,nagyon aranyosak vagytok,hogy megpróbáltok mindent!!!KÖSZÖNÖM!!!

Henus!
Hát nekem vajjudás közben nagyon jól esett amikor kézzel tágított a doki!akkor csinálja amikor fájásod van!Nem is vajjudás közben,hanem a kitolási szaknál!Amikor még nem nyomsz teljes erődből hanem csak éppenhogy ami neked jól esik!Na akkor csinálta nekem mindég,és rendszerint utánna pár fájásig csak éppenhogy szabadott nyomnom,és rendesen eltünik a méhszáj!Na akkor már teljes erőből kell nyomni!Nemtudom kinek milyen volt a szülés,de nekem így működött,hogy már éppenhogy látszott a méhszáj,akkor egy picikét lehetett nyomni,és akkor "segített rá" a doki!Na mindegy,engem nem zavart,sőt,jól is esett akkor!A szülésznő is azt csinálja mikor megvizsgál!Szerintem nincsen abban akkor már semmi rossz![b]SZERINTEM!

Babók nagyon édesek,és sokat nőttek! :D
[/b]

Piroska,Jutta!
???????????????????????????????????? :D :D :wink: :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop igazad van! nem is azt mondtuk, mondtam, (legalábbis én), hogy akkor baj a rásegítés amikor már majdnem a kitolási szakasznál van a kismama, hanem akkor baj -szerintem-, amikor még teljesen ZÁRT a méhszáj, és a doki neki esik kézzel!!! :twisted:

Kép
Kép
lédi

Lédi!
Na én is pont erről beszéltem!!!!!!!!! :wink:
a sógornőmnek volt már 1 újnyira nyitva a méhszája amikor NST megvizsgálta a doki,na akkor neki is fályt,de csak azért mert már nyitva volt,és úgy kellemetlenebb a vizsgálat!Hiába vizsgál finoman bárki is!Mondta is,hogy előszőr csak egy kicsit vizsgálta meg és utánna(gondolom a doki észre vette,hogy nyitva van)akkor (bocsi)feljebb nyúlt!Nem tudtam másképpen írni!szerintem ez sem tágítás!Haza sem engedte őt ! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Hát nekem akkor tágította a doki, mikor még zárt volt a méhszáj, de már nagyon kellett volna, hogy meginduljon a szülés (nem sokkal később ugye meg is indították).

Tiop: ha tudnád, én milyen recepteket kaptam szemölcsre, a félbevágott békától kezdve a ráolvasásig (mindezt egészségügyben dolgozó családtagjaimtól ;) ).
Megjegyzem, nekem a sebészeten ártottak a legtöbbet, ugyanis miután levették, begyulladt, elfertőződött és lett egy szemölcs helyett 5. Aztán a vérehulló fecskefű mulasztotta el.

De mondom, Lolonak magától elmúlt a szemölcse szerencsére.
Vendég

Sziasztok!

Ne haragudjatok, de nem nagyon tudok visszaolvasni, de a képeket megnéztem hihetetlen mennnyire aranyosak a babák!!! Nem lehet velük betelni!

Szantre: A páromnak van egy 14 éves lánya, akit hála istennek mi nevelünk, (kedves jófej anyukája lemondott róla(undorító, na mindegy))
És ő mondta hogy neki ne csináljak vonalzót, most van abban a korszakában, hogy minden CIKI!!!!!

Sorozatok: Én is FÜGGŐ vagyok! Minde esti sorozatot nézek, vagy felvetetek, A Kedvencem a Szívek szállodája!!!!! Csak olyan későn adják, hogy általában elalszom!!

Verna: Gratulálok a fogyáshoz, becsülöm a kitartásod!!!!!!!!

Piroska, Jutta: DRUKKOLOK!!!!

Kép
tami2900

Sziasztok!

Voltunk Bogival a munkahelyemen, ráment az egész reggel és délelőtt, főleg a közlekedés miatt (a Budakeszi útra kellett átmásznunk Mátyásföldről). Bár a csajnak nagyon tetszett a busz is és a metro is. Sikeresen lerendeztem a papírügyeket, de a tippelt netto 70 ezer helyett kb. 100-at buktam a késői tájékoztatással. :evil: :x Hazafelé a nagylány elaludt a buszon, így cipelhettem a házig, de szerencsére a férjem lejött elénk és a 3. emeletre már ő hozta fel, abba már belehaltam volna. Lehet, hogy van valami abban, hogy a műtét után elvileg 6-8 hétig nem lenne szabad cipekednem... :?
Hogy milyen iszonytató dugó van a Veres Péter úton, azt ne tudjátok meg! Kábé háromnegyed órába telt a busznak az Örsről eljutnia a Mátyásföld Reptér HÉV-megállóig az útfeltúrás miatt. Meddig tart még vajon, mert már csinálják egy jó ideje???

Roniról készültek új képek, íme:

Kép

Kép

Piroska, Jutta, mindent bele!!!!!

Üdv!
andibab

Andi!

Roni tisztára hasonlít Bogira!!! :D :D

KépKép
tüccs

Sziasztok!
Hát képzeljétek el, hogy jártam:
elmegyek NST-re, ott vagyok már fél hétkor, a gépben voltam háromnegyed héttől. Már hét óra körül meg is volt az NST-m, mert az Anikó a szülészeten megcsinálta nekem, még mielőtt kitolta volna a cuccait. Azért mentem ilyen korán, mert ugye időpontot nem tudtam kérni, mivel nem tudom, hogy következő második napon jövök vagy nem? Utána vártam türelmesen, de már 10,30-kor elkezdtem türelmetlenebb lenni, mert ugye inni nem merek, mert akkor pisilni kell, de pisilni sem merek elmenni, nehogy pont akkor hívjanak. És ráadásul ma volt az egyetlen nap, amikor a férjecském nem tudott ott maradni velem, el kellett mennie dolgozni. Hát felhívom a férjecskémet, de már a sírás határán, hogy már mindjárt 11 óra van, mindenki, aki utánam jött, bement, de engem nem hívtak még be. Hát miért ne pont az lenne, hogy ő is hív engem, én is őt. Ez ment kb. 20 percig, amikor már éreztem, hogy végem van, nem bírom ki sírás nélkül, aztán eszembe jutott, hogy a másik telefonomról felhívom a másik számát és így sikerült beszélnünk. El volt képedve, hogy én még ott vagyok, mondja, hogy kérdezzem meg, mi történhetett, miért nem hívnak be engem. Mondom a nénikének a recepción, hogy nem tudja véletlenül, sorra kerülök még ma valamikor? Mire ő: a 3-as kezelőbe fognak behívni, oda adta be a kiskönyvem, várjak egy kicsit. Na, vártam még fél egy órát, miközben kiderült, hogy ahol van a kismamakönyvem, azt az orvost elvitték műteni. Hát felhívtam a férjem, hogy ha nincs nagyon sok dolga, jöjjön már be, legyen szíves, mert az erőt ad és akkor kibírom, ha még két órát kell várnom. Egyszer, kb. fél 12-kor jön az egyik asszisztens, hogy ki az a ...? Azt kérte a Várkonyi doktor úr, hogy menjek be, mert a másik kezelőben lévő orvos műt és én már nagyon rég ott vagyok. Ezt alig mondta el, kijön a Várkonyi, hogy hol vagyok? Mondom, hogy én itt, de hogy én már olyan régóta várok, hogy nekem nem oszt, nem szoroz, de az egyik kismamának a gyerekét kiteszik az utcára az oviból és vidéki, inkább őt hívják már be. Mire a doki mondja, hogy szó sem lehet róla, de utána behívták őt is. Szóltam neki, hogy menjen be, amikor kijöttem és így oldódott meg szegénynek a gondja. Ott idegeskedett, hogy nehogy ne érjenek haza Veresegyházára fél egyre, mert akkor mi lesz? Most képzeljétek el, még jó, hogy ott volt a Várkonyi és utánanézett, hogy kik vannak a gépbe, vagy hányan várnak vagy nem tudom. Szerintem azért voltak annyira meglepve, mert aki már öt órája ott vár, az már rég kiverte volna a balhét, tehát esélytelen, hogy valaki ennyi időt ott legyen. De én úgy voltam vele, hogy mégiscsak ott fogok szülni, hát nem járatom le magam. Így sikerült egy órakor hazaérnem, de most annyira kész vagyok, hogy megyek, lefekszem, mert nem bírok már fent lenni. Hát ilyen volt a mai napom...
De nektek szép napot kívánok! :)
Piroska
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.15 04:29-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska!!

Sajnálom ami történt!! Legközelebb azért kérdezz rá hamarabb miújság, nem érdemes ennyit várni! De remélem nem lesz legközelebb.... Jó pihenést!

KépKép
tüccs

Tüccs:
nem lényeges, végül is túl vagyok rajta. De teljesen mindegy, hogy én mire kérdezek rá, mert a recepciós néni egyáltalán nem tett egy lépést sem az érdekemben, pedig látta, hogy én voltam a legelső. Most gondolhatod, hogy már az ötszázas sorszámoknál tartottak, én voltam a 90-es. Most akkor mit mondjak erre? Itt a Várkonyi volt a figyelmes vagy az asszisztense, aki észrevette, hogy van valaki, aki a gépben van már öt órája. Sajnos, nem olyan egyszerű ez az egész. Tudod, csak azt nem értem, hogy lehet az, hogy nem érkezési sorrendben adják be a kiskönyveket. Ez nekem rejtély. Összegyűjtik, aztán mivel az első alulra kerül, így az lesz a legutolsó. És ráadásul valami megbeszélés volt, tehát két órai papírok gyültek össze, addig senkit nem hívtak be, gondolhatod mekkora kupac aljára kerültem. Ennek mi értelme van? De én nem fogok tudni soha igazságot tenni, hátha a Várkonyi ezek után jelezni fogja a többinek is, hogy ilyen ne legyen többé... Mert ő főorvos, tehát még van rá esély, hogy az ő szava jelent valamit. Ha nem, akkor meg ez van...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nem tudom Piroska, hogy miért ilyen figyelmetlenek. A kinti asszisztens is hogy lehet ilyen bunkó... látja hogy mindenórás vagy és hagyja hogy ott várjál órákig. :evil:

Én még úgy jártam nst-re, hogy mindig Szabóhoz kerüljek. Illetve így beszéltük meg az időpontokat. Bár az is igaz, hogy én 1 héttel előbb szültem a kiírtnál...

KépKép
tüccs

Jutta???????????????????

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Tiop, én nem vitázni akartam, mert mindenki maga tudja hogy neki mi a jó. Én ellenzem a mindenféle beavatkozást, és ez is közéjük tartozik. Az én véleményem szerint a végén sem kell semmiféle rásegítés, de ez én vagyok. A dokik pedig hajlamosak megmagyarázni a kismamáknak, hogy de bizony ez így van rendjén, és ez bizony kell, ettől majd milyen jó lesz. Erre gondoltam, mikor mondtam, hogy kihasználják a kiszolgáltatottságunkat. Én a fájás alatti vizsgálgatással sem értek egyet, de ez már nem ide tartozik....
Engem a 16 óra alatt 2x vizsgált meg a doki, és egyszer sem a szülésznő. :wink:

Jutta?????

Piroska, hú de tudom mit éreztél ma! Én az utolsó kórházi nst-m-nél ugyanígy voltam. Velem ott volt a párom, aki közben 3 helyen is bevásárolt, és 5 dolgot elintézett mire végeztem. Néha találkoztunk az ambulancián :evil:

thenus

Vagyok, csak kómáztam... meg sétáltam... azóta semmi... holnap elvileg befektetnek... :cry:

Ha bármi van megy az sms!

Jutta

KépKép
jutta

Henus:
szerintem nem rásegített, csak megnézte, hogy nyitott-e a méhszáj. De szerintem nekem azért fájt, mert nagyon feszítettem, mert nagyon kellett mennem wc-re. Akkor is én voltam a legelső és az aljára került a kiskönyvem, tehát akkor is már két órája vártam és nagyon kellett. Én legalábbis azt gondolom.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lányok!

A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy kisfiú akit a megszületése után újra kellett éleszteni, de az oxigénhiány miatt agyi károsodása lett. Őt Bakonyi Leventének hívják (nem rokonunk). A szülei voltak Vele őssejt beültetésen és azóta folyamatosan javul az állapota. Szüksége lenne még beültetésre, úgyhogy az édesanyja gyűjtést szervez. De nem pénzt ám, hanem műanyag kupakokat. 70 tonnát kell összeszedniük, hogy meglegyen a pénz a beavatkozásra.
Én már elkezdtem gyűjteni a kupakokat és, ha van kedvetek Ti is beszállhattok.
További részleteket itt olvashattok:
http://levente.blog.nlcafe.hu/

Köszi!
Vendég

Pilla:
és hová kell küldeni a kupakokat? El kell vinni a Pető Intézetbe?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jutta!
Végül sikerült beszélni a dokival??

És mit csinálnak 70 tonna kupakkal?

KépKép
tüccs

Piroska, ha nem túl sok a kupak, akkor fel lehet adni az édesanyának is postán. Ha sok jön össze, akkor a Petőbe kell vinni.
Tüccs, egy műanyag feldolgozó üzem kilónként 600 Ft - ot ad érte.
Vendég

Sziasztok!

Andibab,
Roni nagyon szép kisbaba!!!! :lol:

Tüccs,
sajnálom, hogy megint nem jött be a doki! :cry:

Verna,
na, nálunk pont ugyanígy van a darabos kaja: Marci jókora darabokat leharap belőlük, majd hirtelen félrenyel, azonnal belilul és nem kap levegőt... Már 3x kellett kikotornom a nyelőcsövéből, mert még köhögni sem tudott, mindezt 1 mp alatt!!!!! Mondanom sem kell, hog ymegijedtem! Ezért már nagyon óvatos vagyok, én is mindent kis darabokra szedek és úgy adom. De olyan édesen rágogatja őket!

Piroska, Jutta,
már nem is mondok semmit. Veletek vagyunk!!!

Piroska,
szerintem felháborító, ami Veled történt, csodállak, hogy ilyen nyugodtan tűrted! Én is inkább nyugodtan szoktam várni, de mindenórásan azért már szóvá tettem volna!!!!

Jaj, most mennem kell, kezdődik a TV2 műsora!

Verna,
még Neked akartam gyorsan írni, hogy holnap nem tudunk menni, fogorvoshoz kell mennem. :cry:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Henus, Tiop
Köszi a tanácsot. Az az igazság, hogy már annyi tejcsim nincsen, hogy napközben is többször tudjon szopizni Zsófi. Ezért van, hogy csak reggel, este és éjszaka szopizik.

Tüccs,
Köszi neked is!
Az a helyzet, hogy Zsófi már kb. 3 hónapja eszi a bébikajákat és eddig nem volt semmi gond. Szóval szerintem nálunk nem a hozzászokással van gond.
Lehet, hogy már megúnta? Lehet, hogy ez hülyeség, csak találgatok.
Ma rántott tököt csináltunk délután. Gondoltam csinálok egy kicsit Zsófinak is, persze csak úgy minden nélkül megsütöttem neki. Nem pépesítettük, csak a férjem az ujjával nyomta össze egy kicsit és úgy adta oda. És Zsófi minden nyüszögés nélkül megette. Olyan kis édes volt. Végre tátotgott és kérte a következő falatkát. Aztán még evett egy kis reszelt almát is. Annyira örültem!!! :)
Lehet, hogy új dolgokat kell kitalálnom neki. De minden nap sajnos nem csinálok olyat amit neki is oda merek adni.

A Danoninót meg a natúr joghurtot mikortól lehet adni? Arra nem lehet allergiás? Valaki írta (bocsi de már nem emlékszem, hogy ki), hogy ha félünk a tejtől akkor használjunk a főzéshez tejfölt vagy tejszínt. Én azt hittem, hogy minden tejtermékkel vigyázni kell?!

Henus,
Még a múltkor olvastam azt a horror összeget, amit árajánlatként kaptatok! Hát az nagggyon durva! Kivel csináltattátok? Valami helybélivel?

Jó éjt mindenkinek
Márti
Vendég

Húha, Nircee, akkor nem is tudom, lesz-e foglalkozás...

Jön még valaki? Ichtus, Mali????

Tejtermék: általában 7-8 hós kortól szokták javasolni az olyan tejtermékeket, mint a joghurt, túró, sajt, ha nem volt allergia a családban. (Szerintem a laktózérzékenységre ez nem vonatkozik, az más tészta, nem kifejezetten allergia.)
Vendég

Sziasztok!

Gyors bekukk :) Piroska, Jutta pihenjetek sokat, szükségetek lesz az erőtökre, ha itt lesz az idő, és ugye mostmár ez bármikor bekövetkezhet :wink: nagyon izgulok értetek, várom a fejleményeket

Mi az oviba visszük be a kupakokat, ott gyűjti az ovodavezető, szerintem ez nagyon szép dolog.

Majd holnap visszaolvasok mindent.

Jó (és babákban eredményes ) éjszakát. :wink:

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Köszi Pilla, hogy megosztottad velünk Levente blogcímét. Gyűjteni fogom a kupakokat.

Gyönyörűek a gyerkőcök, Lili nem semmi a spenóttal :lol:
Lelle meg milyen beletörődve várja a hamikáját. Édes.

Tüccs, én is azt tudom mondani, amit már elmondtak a lányok, hogy ha van tejed, nyugodtan adjál Zsófinak többször nappal. Sára úgy volt vele, hogy egyszerűen nem szerette a pépes kaját. Annyi idős korában, mint Zsófi, 30-50g-ot evett meg egy étkezésre, ami ugye nagyon kevés. De ez volt, mellette szerencsére volt elég tejcsi, így az étkezései 80%-a tej volt. Aztán mikor lett foga, és ehetett darabos kaját is, amit mi, mert hát na ná, hogy az kell neki, amit mi eszünk, az óta remek az étvágya, nagyon jó ízűen eszik, szinte mindent. Szóval szerintem Zsófival is ez lehet, hogy a pépeket nem szereti. Legyél türelmes, nemsokára már rágcsálhat kedvére a pépek helyett.

Mali, Dani nagyon cuki a fogacskáival. Sárának is ilyen "süsü" fogai vannak elöl :lol:
Kérdezted az utazást, igazság szerint nem nagyon szeret az autósülésben ülni, így akkorra időzítjük lehetőség szerint az indulást, mikor álmos, hogy elaludjon hamar a kocsiban, és akkor nyugi van. :wink:

Verna, le tudnád írni még egyszer a címet, nem találtam meg :oops: nem 100%, de lehet, hogy megyünk holnap.

Hogy Pilla felsorolását folytassam, régen jelentkezett Csanómanó és Cincérke is...

Pocakosok, kitartást!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szép éjszakát mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Tusi, most olvasom, hogy már nincs annyi tejcsid. De továbbra is fenntartom, hogy lehet, hogy megunta a pépeset. Ahogy írod, egyértelműen látszik, hogy szívesebben eszik darabosat. Próbáld meg csak villával elnyomkodni a zöldségeket, ne legyen teljesen pépes. Meg egy picit fűszerezheted is az ételét, hátha szívesebben fogja fogadni.

Á, Verna, most mondta a férjem, hogy kell neki a kocsi holnap. De apósom lehet, hogy el tud vinni minket. Meddig tart?

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!
Úgy döntöttem, hogy holnap elmegyek suliba. Ha már sehogysem akar megszületni ez a babó, akkor meg mindegy, de legalább hasznosan töltöm az időmet.
Amúgy azt nem értem, hogy miért görcsölök úgy, hogy majd' leszakad a derekam, de egyfolytában? Mert ugye a szülési fájdalom rövid és rendszeres. Hát ez hosszú és egyfolytában van, mint menszeszkor. Ugyanakkor meg egy milimétert nem tágulok :(:(. Akkor meg minek fáj, ha nem szülök? Most mondjátok meg, nem szenyó dolog ez? Na, mindegy!
Jó éjszakát mindenkinek!
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, már nagyon készülődik a tested a szülésre, azért fáj a derekad is. De nemsokára elkezdesz tágulni is, ne aggódj. De az is lehet, hogy ma éjszaka Diána közbeszól, és nem mész te holnap suliba :D Én Hét közben megbeszéltem a barátnőmmel, hogy pénteken délután találkozunk, erre elmaradt a találka, mert péntek reggelre megszületett Sára :lol: Csak ezért írtam le ezt. Próbálj meg pihenni.
Jó éjszakát!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica!
Diána Hanna köszöni, jól érzi magát és nem szeretne helyváltoztatást tenni. :) Tehát megyek iskolába, most már nem is zavartatom magam :). Viszek azért váltóruhát, nehogy baleset érjen :).
Annyira édes a Sára ezen a képen :). Mindig elmosolyodok, amikor látom a vonalzódat :).
Szép napot kívánok mindenkinek! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pilla:
amennyiért feladom, a postázási költség több, mint amit kap érte. Ennyi erővel inkább átutalok neki pénzt, az nem kerül semmibe. Na, majd gyűjtök és beadom a Petőbe és lehet, hogy rákérdezek, hogy van-e valami számlaszáma. Csak nem most, mert most nagyon rosszul állunk anyagilag.
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, itt van az édesanya címe és telefonszáma. Akár fel is hívhatod és meg is beszélheted vele, hogy mi legyen a kupakokkal:
Sopron 9400 Határőr út 7. fszt. 2. Orbán Gabriella
Tel: 06-70-3-101-806 Vagy: 06-99-324-373

Ha nagyobb mennyiség összegyűlt, én fel fogom hívni és megbeszélem vele.
Vendég

Jó reggelt!

Piroska, no, akkor jó sulizást. Kisasszonykád ezek szerint okosodni akar, mert hallgatózik odabent a nap folyamán :wink:

Verna, nagyon sajnálom, de nem fog összejönni a ma délelőtt. Remélem a következő pénteken már eljutunk mi is a zenebölcsibe. Nem is gratuláltam még a fogyásodhoz, nagyon szép teljesítmény!!Ez igen! :D

Andi, Roni gyönyörű baba, és milyen sokat nőtt már! Szerintem rád hasonlít :lol:

Nircee, Marci csuda édes a fehér körszakállal :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Laura meg még szunyál... :shock: Igaz, hogy este 10-kor még a fejemen ugrált. :lol:
Vendég

Sziasztok!

Sajnos a zenebölcsi nekünk se jó ma, itt van vidékről az anyósom...

Pilla! Mi a társasházban gyűjtjük a kupakokat, őszintén szólva nem tudom kinek, de lelkesek vagyunk! Majd rákérdezek.

Üdv Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Szonja is még alszik, de ő kb ilyenkor szokott ébredni. Mondjuk tegnap elég furára sikerült a napunk. :?
letettem 1-kor aludni, és elmentem a fodrászhoz. Előjött a régi szindróma. Fél óra után felkelt, folyamatosan keresett, enni sem akart. Azt mondja a párom, hogy egy csomószor bement a wc-re, meg a fürdőbe, éskurjongatott, hogy "aja". Próbált vele játszani, homokozni, de semmi sem érdekelte, csak sírt. Végül fél óra múlva felhívott, hogy mi legyen, mert kifogyott az ötletekből. Akkor hazajöttem érte, megint full festékes fejjel, és elvittem magammal. A fodrásznál másfél órán keresztül ült az ölemben mozdulatlanul. :shock: :roll: Ez a gyerek!!!!
Aztán 5-kor természetesen kidőlt, és 3/4 7-ig húzta a lóbőrt. Így este csak 11-kor ferküdt le aludni. :?
Szép kis nap volt. Ekkora áldozat, azért, hogy valahogy kinézzen a hajam!!!!???? :roll:
Na mindegy, legközelebb már rögtön magammal viszem, és nem alvásidőben magyek, mert azt eddig még mindig megszívtuk.

Tüccs, jártok még úszni?
Szombaton megyek én is a barátnőmékkel Hatvanba. Egyenlőre megnézzük, hogy mit szólnak a gyermekek a vízhez. :wink:

thenus

Azt álmodtam, hogy reggel amikor bekapcsolom a gépet egy csomó GRATULA JUTTA fog itt fogadni. De hát sajna nem így van. Azért még lehet, hogy Jutta ma túl lesz rajta. Remélem nem hiába álmodtam ezt... :wink: :lol:
Piroska!
Jó sulizást! Hátha megijed az iskolától Diána Hanna, és "szalad" anyuci karjaiba... :wink: :lol:

Kép
Kép
giga1

Akkor délután lesz a zeneház, bár most így utólag végiggondolva, elég húzós lesz a délután, nem is biztos, hogy mi el tudunk menni...
Pilla, azért Ti menjetek mindenképp!

Képzeljétek, tegnap elmentünk úszni, de a férjem nem jött be a medencébe, mert náthás, inkább szaunázott. Lolo viszont szemmel láthatólag nem érezte jól magát Apa nélkül, folyamatosan nézelődött, kereste a férjemet. Azért úszkáltunk kicsit, de nem volt az igazi... hiába, megszokta már, hogy ez közös program!

(Azért csajszikám az öltözőben lesmárolta az egyik kislányt, pontosabban odamászott hozzá, és szemből megpróbálta bekapni az orrát. :) )

Andibab: tudnál bővebb infót írni a XVI. kerületi református lelkészről?! Priviben is lehet...
Vendég

Épp azon gondolkoztam, hogy mi sem biztos, hogy tudunk menni...
Vendég

Ja, és szólt a Mónika, hogy jövő péntek neki nem jó, helyette mehetnénk csütörtök délelőtt. Pilla, Nircee, nyilatkozzatok, hogy Nektek jó-e (meg aki még esetleg szeretne jönni. :) ).
Ez most csak a jövő hétre vonatkozik.
Vendég

Henus!

Megyünk holnap úszni, a 10:40-es csoportban leszünk. Apa fog úszni vele, én kintről leskelődök, bár még az is lehet, hogy együtt úszunk. :wink:
Még az is lehet, hogy találkozunk??

KépKép
tüccs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?