Új privát üzeneted érkezett!

Napsugaracska!
Szia!Te már válaszoltál is a feltett kérdésemre,javaslatomra is!Egyetértek minnél több helyre kellene feltűntetni a segítség lehetőségét!
dotti

Szia Napsi! De jó, hogy itt vagy. :wink:
hogy van a drága kis Norisz? Ott lesztek a talin? Olyan jó volna személyesen is megismerni titeket!! Norisz-ról így is mindig áradozok a páromnak, már az összes képét végig kellett néznie :lol: ..ő lehet, hogy sokat tudna lendíteni ám a gondolkodásán!!

A patikába viszek majd szórólapot és a helyi orvosi rendelőbe is.
De tényleg, azt kéne kideríteni valahogy, hogy az örökbeadó anyák, honnan értesültek a Gólyahírről.
Mert akkor kapnánk a kezünkbe még több konkrétumot, amerre el lehet indulni..tényleg fogjunk össze..én segítek amiben kell!!

Dotti!! Köszi, hogy szóltál...nem is vettem észre, hogy pü-t írtál..megyek és megnézem!
Vendég

Diadella!
A Tegyeszes 150 körüli, az Alfás 100.

Lányok!
Megint egy ilyen szörnyű hír! Megszakad a szívem.

dnkata
dnkata

dnkata!! Remélem mihamarabb rátok kerül a sor.
Jajj úúúúgy szeretnék már anyuka lenni !!!!!!

Krisztiiiii!! Hol vagy??? Kell a pozitív energy!!!!!
Vendég

Atan: Párom fényképez, én sem tudok jó képeket csinálni :oops: Ő viszont igen, úgyhogy ő a fényképész :) Nem bánom, csak legyen sok jó kép :D

Betegeknek jobbulást!!!!

Dotti: Írtam pü-t!
ildi_ko

Sziasztok lányok! Bocsika, hogy így eltűntem, de szép lassan dől ki a család apraja-nagyja. A lányok már mindketten betegek, Biának mandulagyulladása van, Zoé meg már két napja nagyon nyügi, de nincs se láza, se semmi, csak olyan sírós, bújós. :(

Atan! Küldöm, küldöm!!
Dotti! Igazából az elején nem volt sok utánajárás, csak nagy szerencsénk volt. Amikor belekezdtünk az öf-ba 2003-ban ráakadtam az indexen lévő öf-ós fórumra. Ott ismertem meg Budai Ágit a Fészek Alapítvány vezetőjét. Tulajdonképpen ő "szerezte" nekünk Biát. Ez így fura leírva, de az a lényeg, hogy akkor még bejáratos volt csecsemőotthonokba és kvázi onnan szedte ki a gyerekeket. Tulképpen azt csinálta, mint a tegyesz , de azt azért gondolhatod, hogy ez nekik nem igazán tetszett. (Valószínűleg ezért nem csípnek minket a tegyesznél... :twisted: ) Szóval Ági szólt nekünk, hogy van egy kislány, aki pont passzolna hozzánk, jelentkeztünk az ottani tegyesznél és pár hét múlva már látogattunk is. Azt azért hozzá kell tenni, hogy az én babóim roma származásúak és abban a megyében, ahonnan származnak nem sok esélyük volt az örökbefogadásra. Ezt nyílván tudták az ottani hivatalnál is ,ezért fogadták el a jelentkezésünket ilyen rendhagyó módon. Norbit már a csecsemőotthon intézte a tegyesszel, meg a Gyámüggyel.
Viszont Zoénál ez az ismeretség már nem működött, így másfele kellett indulnunk. Beszéltem telefonon olyan megyék tegyeszes ügyintézőivel, ahol több a roma baba, de kevesebb az öf-ó. Kerestem szülészeten ismerőst, szóltam a védőnőnknek stb. Megkerestem a civil szervezeteket is, hátha. Aztán pont végszóra megérkezett Zoé. :wink:
A féltékenység érdekes kérdés. Bia egyáltalán nem volt az, Norbira sem igazán jellemző. Ők tulajdonképpen hozzászoktak a sok gyerekhez, szerintem ez sokat számít. A kicsik közül is inkább Zoéra jellemző, de rá aztán nagyon. Már csitult a féltékenysége, de az elején ,ha meglátta, hogy pl. Roli az ölembe volt már jött is ezerrel és túrta ki. Ő nem volt hozzászokva a testi kontaktushoz ,ezért nem bírta, hogy mással is osztozkodnia kell rajtam. :roll:
Igazából kirívó féltékenység nincs, bár már rendesen klikkesednek (gondolom ez később méginkább így lesz...)
Obea! Írtad, hogy szeretnétek tesót és, hogy nagyobbat. Azzal azért számoljatok, hogy a tegyesz alapelve az, hogy az öf-ott gyerek legyen a legkisebb a tesók között és legalább két év korkülönbségnek kell lennie! Ha ezt betartják nem lesz egyszerű a kicsitek mellé nagyot kapni. Persze ez is lehet ügyintéző függő, mert ezek az alapelvek nincsenek rögzítve törvényileg, csak amolyan tegyeszes belső szabályok, de hacsak nem kaptok ki jó ügyintézőt lehet, hogy nehéz menet lesz.
Kérdezted, hogy mit gondolok fontosnak elmondani egy nagyobb gyermek örökbefogadásánál. Ha jól értem a kérdésed az a lényeg, hogy szerintem 2 éves korig szemrebbenés nélkül vállalható a baba. 3 évestől már nehezebb, persze nem reménytelen. Sok minden attól is függ, hol nevelkedik a kicsi. Ha nevelőszülőnél az nyílván jobb, mint az intézet a kötődés miatt. Persze az elválás a nev.szülőtől nehéz a kicsinek, de összességében mégiscsak jobb, mint az intézet. Persze nem szidni akarom a csecsemőotthonokat, de ott ,ha akarnak sem tudnak eleget nyújtani a kicsiknek és ugye elvileg úgy nevelik őket, hogy nem szabad kötődniük a felnőtteknek a kicsikhez.
Minnél nagyobb a gyerek, annál nagyobb a lemaradás a családban felnövőhöz képest, de ezt javarészt hamar behozza.
Emike! A csecsis ismerősünk azt mondta egyszer, hogy ősszel több gyerek kerül állami gondozásba (tudom nem ezt kérdezted, de picit ez is idetartozik), mert sokan rokonoknál húzzák meg magukat nyáron, de amikor már fűteni kell, meg nem lesz a kertben ennivaló már menniük kell és hát a tegyeszes szabiknak is vége így több gyerek kerül a hivatal látóterébe.
Diadella! Érdekes volt amit írtál arról, hogy a férjed is újszülöttet tudna elfogadni, ha belemenne az öf-ba. Ez azért is jó, mert ezek szerint ,ha nem is mondja csak agyal ő is a háttérben, másrészt pedig a zuramat juttatta eszembe. A párom elvileg két gyereknél megállt volna, erre ugye már négy van (és megsúgom, hogy még nem teljes a létszám :wink: ). A harmadik ,negyedik gyereknél , sőt most is sokszor hangoztatta, hogy nem kell több, hogy tudunk ennyi gyerekkel foglalkozni, meg az anyagiak stb. Aztán a kövezkező percben persze megint imádta az egész bandát úgy, ahogy van. Rájöttem arra, ha csak általánosságban beszéltünk az öf-ról hárított, de ha egy konkrét gyerek kiemelődött a tömegből és úgy tűnt, hogy a mi kisbabánk lehet a kedvesem fordult egy nagyot és sokkal jobban izgult, mint én!!!! Lehet, hogy a Te párod is ilyen. Amíg csak általánosságokról van szó addíg hárít, de ha a kezében lesz a babája, a babátok, akkor nem lesz nála (meg persze nálad) boldogabb ember a világon!!!!! :D :D :D
steiff

Sziasztok Csajszikák!!!

Pozitív energiaként közlöm,hogy az egyik ovónő munkatársam ma éjszaka nagymami lett!!! :P :P :P
Együtt izgultunk már napok óta,mert már nagyon világra akart készülődni a kis legényke,és ma éjfél előtt,alig 1 óra alatt a világra csusszant a kicsi Márk!!! :P :P :P
Szóval ma együtt sírtunk,ríttunk örömünkben az oviban az újdonsült nagymamival!!!

Közben persze a többiekkel együtt a mi leendő babucinkat emlegettük,hogy milyen lesz,amikor majd a mi kisbabánk fog megszületni!!!
El tudom képzelni,hogy milyen izgatottak leszünk,amikor majd megszólal,az a bizonyos telefon,amiben Gabika közli velünk,hogy megszületett a mi kis Angyalkánk!!!
Hihetetlen,de bízunk benne,hogy igaz lesz!!! :P :P :P

Már nagyon-nagyon várjuk!!!
Már vásárolgattunk néhány babarucit,és olyan jó azokat nézegetni!!Belegondolom a mi kis babánkat!!
A bátyáméknak már nagy lányaik vannak,de onnan is kaptunk néhány babacuccot,és azokat éppen most mosom ki!!!

Olyan jó érzés gyűjtögetni a babaholmikat,mert tudom,hogy már ezeket biztos hordani fogja majd valaki!!! :lol: :lol: :lol:

Lányok!!!
Jövő héten már itt a tali!!!!Jujjjj de jóóóó!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Már nagyon várom!!!
Ti visztek valami rágcsit,sütit,ivókát, vagy valamit a talira???
Én pogácsát gondoltam,de fogalmam sincs,hogy mit szoktak ilyenkor vinni???

Puszi nektek:Kriszti
Kép

Kép
kkriszi

Steiff! Na igen, de addig nem lesz beadva az öf amíg a párom "hárít"...

Jobbulást az egész családnak! Gyógyuljatok meg!!
Vendég

Lehet, hogy ezt már ismeritek csajszik..de akkor is nagyon tetszik és sztem nem lehet elégszer elolvasni!!

Mielőtt Anya lettem

Mielőtt Anya lettem,
Főzhettem magamnak meleg ételt.
Ruháim nem voltak pecsétesek.
Nyugodtan telefonálhattam.

Mielőtt Anya lettem,
Addig aludtam, amíg akartam
És nem izgultam milyen későn fekszem le.
Minden nap megfésülködtem, és fogat mostam.

Mielőtt Anya lettem,
Minden nap kitakarítottam.
Nem botlottam meg játékokban, és
nem felejtettem el altatódalok szövegét.

Mielőtt Anya lettem,
Nem izgultam, hogy a növényeim mérgezőek-e.
Nem gondoltam védőoltásokra.

Mielőtt Anya lettem,
Nem hányt le senki
Nem lettem kakis
Nem köptek le
Nem rágcsáltak meg
Nem pisiltek le
Vagy nem csipkedtek meg pici ujjak sem.

Mielőtt Anya lettem teljes birtokában voltam:
Gondolataimnak
Testemnek
Lelkemnek.
Végigaludtam az éjszakákat.

Mielőtt Anya lettem,
Sosem tartottam egy síró gyereket, hogy az orvos megvizsgálhassa
Vagy beadja neki az injekciót.
Sosem néztem könnyes szemekbe és sírva sem fakadtam
Sosem váltam boldoggá egy egyszerű mosolyon.
Nem maradtam fenn késő éjjel, hogy egy alvó bébiben gyönyörködjek.

Mielőtt Anya lettem,
Nem tartottam kezemben egy alvó babát, mert nem akartam letenni.
Sosem éreztem, hogy a szívem apró darabokra törik
Mikor nem tudtam megszüntetni a fájdalmat.
Nem tudtam, hogy valami olyan pici ekkora hatással lesz életemre.
Sosem tudtam, hogy képes vagyok valakit ennyire szeretni.
Nem tudtam, hogy ennyire imádni fogom az Anyaságot.

Mielőtt Anya lettem,
Nem ismertem az érzést, hogy a szívem a testemen kívül dobog.
Nem tudtam milyen nagyszerű érzés a gyerek etetése.
Nem ismertem az Anya és Gyermeke közti köteléket.
Nem tudtam, hogy valami oly pici
Olyan fontossá tehet.

Mielőtt Anya lettem,
Sosem keltem fel az éjszaka kellős közepén
Minden tíz percben, hogy megnézzem minden rendben van-e.
Nem ismertem a melegséget
Az örömöt
A szeretetet
A szívfájdalmat

A csodát vagy az Anyaság élvezetét.
Nem tudtam, hogy képes vagyok ilyen
érzésekre, mielőtt Anya lettem.

sok szerettel a lehendő anyukáknak.....
Vendég

Diadella!!!!

Édes Drága Katám,nem akartam ma már sírni,de újra megsirattam ezt a gyönyörű verset!!!!
Ez csodálatos vers!!!!
A boldogságot érzem a szívemben,hogy egyszer majd én is Anya leszek!!!!! :P :P :P

Köszönöm neked,hogy leírtad nekünk ezt a gyönyörű verset!!!!

Nagyon-nagyon szorítok neked,hogy Te is mielőbb megérezd majd az anyaság érzését!!!
Hidd el,Isten minket is anyává teremtett!!!Csak mi a szívünkben hordozzuk a magzatunkat!!!
Neked is ott van már a kis magzatod,hisz érzed,hogy ott van,ugye???Minden gondolatod róla szól!!
Bízzunk benne,hogy már nem kell sokáig várni,és a párodban is megérlelődik az elhatározás,és az ő szívében is megfogan majd a szerelmetek gyümölcse,az öribabátok!!!!! :lol: :P :lol:

Hidd el,ennek egyszer be kell következnie!!!!! Kép

Puszi:Kriszti
kkriszi

Krisztike!! Úgy legyen!! Fogalmam sincs milyen anyának lenni, de bízom benne, hogy egyszer megtapasztaljuk!!

Már én is bőgök.
Mi lesz velünk a talin csajok?? :wink:
Vendég

Steiff, arra gondoltam, hogy kedden írtad: "írni már nincs energiám.Holnap bepótolom!!!", de nagyon megörültem a levélnek, köszi. :lol: :lol: :lol:
Jobbulást a lányoknak.

Kép
Kép
atan

Matiba sok puszit küld mindenkinek, sajnos rossz a gépe, nem tudja, még meddig lesz a szervízben.
ildi_ko

Mi is pusziljuk Matibát!!

Lányok. tegnap volt 2 hete, hogy nincs meg a macsekom...most kezdem igazán felfogni, hogy lehet, hogy soha többet nem látom..ezt még leírni is szőrnyű nekem. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Azóta is minden éjjel vele álmodom.
Mindig eszembe jut amit Kriszti írt, hogy fél év után hazament a cicája...hátha.

ez a kép tavaly készült..délutáni csendespihenő..a férjecském és a macsekom

Kép

Kép
Vendég

Sziasztok Lányok!

Ma megkaptuk a tanúsítványt!Örökbefogadó szülők lehetünk, persze ezt nem szeretném elkiabálni,hiszen még a határozat még hátra van!De akkor is nagyon boldog vagyok,egyre igaz lassan de haladunk a pici babánk felé!És ez nagy erőt ad számomra,na meg persze ti is!!!!!!!!!! :P :P :P Azért egy kicsit szomorú is a szívem mert a csoporttásakkal már nem találkozunk.Bár igyekszünk egymással tartani a kapcsolatot, hiszen címeket és telszámokat cserélgettünk,de azért hiányozni fognak a vidám kis csapatunk!

Steiff!Elbírom képzelni, mennyire közkedveltek voltatok!De nem is gondoltam volna,hogy roma származású gyerekekre is sokat kell várni!Nálunk is felhívták a figyelmet,hogy 2-3 éves gyermekeknek, már sok negatív élményei lehetnek,ezáltal több nevelési nehézségek adódnak!A gyerkóceidnek mihamarabbi gyógyulást kívánok!

Diadella!Köszi a meghívót!Gyönyörű menyasszony voltál!...Én is elvettelek volna, .............már mintha férfi lennék!
Nagyon szép ez a verseke!Sajnálom, hogy a cicád meg nem került elő!De tudod a remény haljon meg utóljára!

Ildikó!Megkaptam az üzit,majd hívlak,csak a férjemmel is kell egyeztetnem ő mikor lesz itthon!Jó lenne találkozni!!!
dotti

Dotti!! GRATULÁLOK!!!!!!!!! Szuper!! Csak így tovább!!!
Mi a következő lépés? Már csak a határozat van hátra?
Akkor már jelentkezhettek is, nem?

A meghívót szívesen. :) És köszönöm a szép szavakat!
Vendég

Diadella!Köszi!Igen, jövő héten postázzák a javaslatokat a helyi Gyámügyre!Majd,ott 60napuk van arra, hogy meghozzák a határozatot,hogy alkalmasak vagyunk örökbefogadó szülőknek!
Pont ma vetette,fel az egyik cspotársunk ,miért kell ilyen bonyodalmas utnak lennei!A válasz az ügyintézönktől annyi igaza van ezt ő sem érti!De ez a jogszabály!
dotti

Szijjjasztok Csajszik!!!

Hogy telt a mai napotok??
Nálunk egy kis felfordulás volt az oviban,ugyanis fényképezkedés volt!!Ilyenkor be szokták hozni az ovisok testvéreit is,hogy együtt legyenek lefotózva!!Na és persze a szülők is itt voltak,úgyhogy volt nyüzsgés!!! :lol:

Dotti!!
Gratula a tanusítványhoz!!Egy lépéssel közelebb kerültetek a babucitokhoz!!!
Nem emlékszem pontosan,hogy hiányzik-e még valami,vagy már csak a gyámügyi papírok???
Ha megvan minden,akkor máris lehet telefonálni Gabikának,ha a Gólyahírnél szeretnétek örökbefogadni!!!

Bejelöltelek az iwiwen!!!Már régebben is kerestelek,de láttam,hogy most kaptad a meghívót!!!

Diadella!!!
Jó ötlet volt az iwiw üzenőfalán hírdetni a Gólyahír Egyesületet!!Én is átmásoltam,és kiírtam az üzifalra,hogy az én ismerőseim is tudomást szerezzenek a Gólyahír Egyesületről!!
Másik üzit is írtam a Gólyahír Egyesület krízisvonal számával!!!

Lányok,aki az iwiwen ismerősöm,az másolja már át a telefonszámos üzenetet a saját iwiwes üzifalára,hogy minél többen megismerjék a Ti ismerőseitek is a Gólyahír Egyesületet,és a hívószámot!!!
Remélem,hogy összefogással tudunk segíteni a bajba jutott kismamáknak,hogy van segítség a gyermekeik örökbeadására!!! :P :P :P

Kangamama!!
Remélem,hogy már kiűzted a szervezetedből azt a fránya vírust!!!
Merre vagy,hogy nem írogatsz??
Megoldódtak már a múltkori problémáid,amit régebben beszéltünk??

Sziasztok,és kellemes estét nektek!!! Kép

kkriszi

Köszi Kriszti!Szerintem is jó ötlet!!!Sajnos nem tudok felmenni az iwiwre mert nincs meghívom!Tegnap küldött nekem meghívót Diadella, nagyon aranyos volt!Igazából nem igazán tudtam kibontakozni ,mert közben vendégeink érkeztek,így ki kellett kapcsolnom a gépet!Tudom milyen a fényképes nap,hát tényleg zűrzavaros!!!

Puszi nektek!!Megyek mosogatni és aludni!

Kép
dotti

Lányok!

Ismét mély lelkizés a párommal. Az eredmény.... :( :(
Azt mondta, hogy megpróbálja elképzelni azt a helyzetet, ahogy egy kis csecsemő itt van velünk /na én már ezt se így gondolom, hanem úgy, hogy a MI KISBABÁNK VAN ITT/..szal ő ezt próbálja elékpzelni, hogy egy csecsemő van itt és, hogy milyen az, hogy nem én szültem és mégis itt van, hogy úgyomnd mi vagyunk a szülei... és neki ez nem megy. pafff
Ha akarom fogadjunk örökbe egy babát, de CSAK AZÉRT, hogy ő /mármint a párom/ engem boldogá tegyen. ez egy másik pafff.
Talán majd egyszer ő is el tudja fogadni a helyzetet, de most még nem..viszont amikor megemlítettem neki, hogy mit szeretne, hogy folytassuk e a lombikot..akkor felcsillant a szeme...és azt mondta hogy nem akarja hogy bajom essen /mert tudnotok kell, hogy elég kemény lelki válságba kerültem a sikertelen lombikok után/..és még azt is mondta hogy ha már kihasználtuk volna az összes TB által finanszírozott lombikot / még van 2 /, akkor már ő is el tudná fogadni az öf-et, mert akkor már belátja, hogy tényleg nincs mit tenni...ez pedig a harmadik paff..

na de ezt nem! ÉN TÖBBET NEM MEGYEK LOMBIKRA!!! PLÁNE NEM ÚGY HOGY ELÖBB MŰTÉTRE KÉNE MENNEM!! NEM !!
Asszem most megyek és bőgök tovább... miért ilyen kegyetlen az élet? :cry: :cry: :cry: :cry:

Én ezt nem bírom már...
Vendég

Kedves Diadella!
Nagyon sajnálom, hogy nem vagytok teljesen egy véleményen a pároddal, de valahogy próbáld rábeszélni, hogy a várakozási idő olyan hosszú, hogy addig teljesen hozzászokhat a gondolathoz, hogy lesz egy kisbabátok.
A férfiak java része, csak azért odzkodik ettől, mert még mindíg beléjük van kódolva, hogy a vért tovább kell vinni.
Az én drága férjem az első örökbefogadásunknál kész tények elé lett állítva, mert a fiunkra egy kórházban találtam rá egy szerencsés véletlen folytán.
Őt otthagyta a szülőanyja, nekem nem lehetett gyerekem és a meglátni és megszeretni egy pillanat alatt bekövetkezett.
Én felhívtam a kórházból, hogy nagy hírem van, van egy kisfiunk! :D
Szegény majdnem eldobta a telefont és esélye nem volt arra, hogy vitába száljon velem, mert a hangomon érezte, hogy ezt én már eldöntöttem és ismer annyira, hogy ha valamit eltervezek arról senki nem tud lebeszélni. Úgyhogy mire minden papírunk meglett, a mi fiunk 20 napos lett és boldogan vittük haza.
Fel sem merül egyik gyerekünknél sem, hogy őket nem én szültem.
A kistesóra a jelentkezést már önszántából tette meg.
A régebbi hozzászólásaimban képet is látsz róluk.
Szép napot neked és fel a fejjel. próbálj meg egy kicsit önálló és határozott lenni. A sírással csak magadat bosszantod, próbáld meg rávenni, hogy legalább adjátok be a papírokat, indítsátok el az örökbefogadást, aztán már minden jön magától.
Simineni
simineni

Diadella!

Hát ...ahogy olvasom soraidat,nekem is paff!......Szerintem is a férfiakban van egyfajta büszkeség "ez az én fiam...ez az én lányom.."De elkellene gondolkodni mit takar az a szó ez az "én"?Attól,hogy nem mi hozzuk a világra,hanem a szülő anya,az a csöppség: ez én,ill. mi babánk lesz!Szerintem a férjed sem várhatja el tőled,hogy ennyi negatív dolgokon átmenj,hisz ez részéről nagyon nagy őnzőségnek tűnik!Próbáld meg erre rávilágítani,és valóban próbálj határozottabb lenni!A talira mindenképp menjetek el!

Szép napot kívánok mindenkinek!Küldök a messzi távolból egy kis reggeli frissítőt!
Kép [/img]
dotti

Diadella: Elég kemény dió a kedves papa. :lol: De fel a fejjel! Apánál fel sem merül, hogy Viki nem vér szerinti, úgy imádják egymást hogy csak na. :lol: :P És kezdetben én is féltem, hogy én erőszakoltam rá apára, hiába ő mondta ki a szót, hogy menjek és intézzem az öf-et. Úgy éreztem miattam teszi, aztán ahogy telt az idő persze ő is máshogy gondolkozott, már magától is elkezdett beszélni róla, hogy majd milyen boldogok leszünk stb. Most meg? :lol: :P :lol: Totál büszke apuka, úgy tologatja a babakocsit, mint egy tyúkanyó, pedig kiskakas. :lol: :P

Atan: És ez így van. Hogy meg tud változni az ember élete pár hónap alatt? :P :lol: :P

KépKép
ancsúr

De miért mit kéne tennem? Erőszakoskodjak, hogy de igenis adjuk be a papírokat, aztán majd kialakul?
Sztem ez helytelen.
A tanfolyamokon se így mondják..
Én boldog szívvel szeretném az ügyeket intézni és boldogan várni a babánkat, nem pedig úgy, hogy a férjem még nem szeretné.
Ez viszont a részemről lenne önzőség!

Dotti! Ez az, hogy ő sosem mondaná azt, hogy menjek lombikra..azért csillant fel a szeme tegnap a lombik hallatán, mert ha én magamtól mondanám azt, hogy na vágjunk bele ujra..akkor bár nagyon féltene /ezt mondta/, de örülne neki.
Viszont azt mondta, hogy ő sosem fog célozni se arra, hogy menjünk lombikra.

Neki ez így jó..ha nem lesz gyerekünk akkor nem lesz...ő szeret engem nagyon és képes velem kettecskén leélni az életet gyerek nélkül. :cry: :cry: :cry:
Naaa? frankó.

Azt hiszem kicsit háttérbe vonulok, mert egyrészt nem akarom a topikot elszomorítani...hiszen Ti boldog várakozó kismamik vagytok..másrészt mérhetetlenül szomorú vagyok.

puszi lányok!
Vendég

Sziasztok mindenkitol sok sok bocs de...
Most meg betegek voltunk meg vagyunk is egy pirinyot,garat gyuladasunk volt,laz es a picurkam nagyon de nagyon anyas volt kivetel mikor apa itthon volt.Mindig olvasom soraitokat es mostanaban vegig is bogom de rendesen.!!!!!!!!!!
Ancsur most mintha az én paromrol irtal volna" Buszke Apuka"!Ő is ugyan igy tologatja bocsanat ,most mar szalad utana .
Ja es talalkoztunk egy szep szemu leanykaval parnapja Erre apa na milyen jol neznenek ki eggyutt!Mondom en hé hé ez meg nem korai de ugy rohan az ido hogy lassan ....Esztike mond meg mamidnak hogy a fiam szemet vetttet rád!!!!!!!!
Napsi en is kerek szepen cikket.Holnap szolunk a mise ellott atyanak hogy ha lehet mise vegen hozza szoba valahogy a tragediak elkerulesere van megoldas ,templom, korhaz ,egyesuletek,alapitvany ,ingyenes telefon szamok,vagy barmi.
Simineni azert kivancsi lettem volna a parod arcara mikor beszeltetek telefonon,hopp matol apuci vagyok.
Puszi mindenkinek!!!!!!!!!!!Hianyoztok lanyok!!!!!!!!
móncsi+3

Sziasztok, jó rég írtam ide, de nagyjából követtem a topicot. Kicsit azért is szorultam háttérbe, mert hetek óta kvázi u.arról van szó, ne értesetek félre, nagyon jó, hogy legalább leírjátok, ami a szíveteket nyomja, de én magam nem nagyon tudtam hozzátenni semmit.
Diadella, most is csak miattad írok. Amit a férjed produkál, az majdnem tankönyvi eset. Ti. nagyon sok pasi ugyanígy reagál. Bár imád, meg félt, de azért nem bánná, ha önként felajánlanád, hogy megműtteted magad és kihasználod a maradék két lehetőségedet . Az én férjem is nagyon szeret engem, de ettől a végtelen nagy szeretettől vezérelve 6 sikertelen lombikot csináltunk (kínlódtam és zokogtam) végig. Ő ugyanezt mondta, szeret, esze ágában sincs elhagyni, s akár gyerek nélkül is képes velem leélni az életét. Persze a mi esetünkben is nálam van a "hiba", neki lehetne vér szerinti gyereke.
A döntés a te kezedben van: vagy hónapokig, esetleg évekig emészted még magad, vagy egyszerűen és velősen megmondod neki, mondjuk a talit azért megvárnám (ha jól emlékszem, azt ígérte, elmegy veled) hogy indítsátok el az ügyintézést, aztán a két-három év alatt még bármi történhet. Ha végül mégsem tud megbarátkozni a gondolattal, te még mindig dönthetsz, hogy a férjeddel, vagy nélküle, de gyerekkel élsz. Ez most nagyon durván hangzik, hallom is ahogy többen felhördültök, hogy: családba kell gyereket vállalni, meg két ember kell az egészséges gyerekneveléshezl. Azért merem ezt leírni, mert mire oda juttok, hogy érkezik a telefon, már több találkozón részt vesztek, maga a tanfolyam is jobban összekovácsol benneteket, s a hosszú idő alatt ő is akarva akaratlanul érintett lesz a témában. Mire odajuttok, hogy: most kell vagy nem ez a kisbaba, addigra ő is épp úgy fogja akarni. Feltéve ha szeret, s tényleg az a jó neki is, mint neked. Úgy tapasztalom, hogy fogadalmad ellenére (hogy a taliig nem piszkálod ezzel) azért gyakran próbálsz kicsikarni belőle ilyen-olyan választ, s csalódott vagy, amiért nem lelkesedik. Szerintem ez nagyon nem jó taktika. A pasikat nem lehet folyton nyaggatni, mert besokallnak.
Én azt kértem a férjemtől, indítsuk el a folyamatot, legyen kész a határozatunk, aztán majd meglátjuk. Szerencsére, mikor mi álltunk sorban, a jogerős határozattól számítva kb. 1 év múlva érkezett a kislányunk. Közben nekem is volt egy nagy hasműtétem, majdnem totál kipakoltak. Azt ígértem a férjemnek, ha már itt lesz az örökbe fogadott kisbabánk, s lelkileg sem nyomaszt, hogy úristen, mi minden múlik egy lobikon: lesz gyerekünk vagy sem, nos ha már nem nyomaszt semmi, elmegyek egy 7. lombikra. Gondolhatod, ez sosem következett be: annyira imádta a kislányát, hogy azt mondta: sosem fogja tudni meghálálni nekem őt! Érted ezt? pedig nemis az ő vére. Mellesleg pedig fel kell őt (ill. azóta őket) nevelni. Minden újabb lombik egy szög a koporsódba.
A másik dolog, bocs hogy csapongok, de a pszichológiai vizsgálat és a tanfolyam is nagyon hasznos volt. Már ötéves házasok voltunk, túl 6 lombikon, kicsit el is fásulva, s ott vadidegenek előtt szembesültem azzal, hogy mennyire imád, s milyen szerelmes belém. Olyan szépeket mondott, amit azelőtt még sohasem, potyogtak a könnyeim, s hálás voltam az életnek, hogy ezek a vallomások elhagyták az én szégyenlős férjem száját. vagyis a bajban összekovácsolódtunk. Ha két embert a közös baj nem elmélyít, hanem inkább eltávolít egymástól, nem szabad közösen gyerket vállalni sem vér szerintit, sem ö.fogadottat.
Ne haragudj, ha időnként nyersnek érezted amit írtam, őszintén nem a belekotyogás, hanem a segítő szándék vezetett.

Kép
Kép
koko

Diadella

Csak végig futottam a hozzászólásokat, remélem nem értettem félre semmit.
De igen én önző lennék, és igen miattam menjen bele. Én is megtettem x lombikot és műtétet miatta tehát ... nálunk is szeret és velem akar(t) akár gyerek nélkül is élni. Majd mindig csak annyit mondott hogy szóljak mikor hova kell menni de nem foglakozott vele.
Majd a tanfolyam kicsit változtatott a hozzáálláson .
Ma pedig látnád azt a hancúrt amit levernek itt mellettem az ágyon :):):):):)
Szóval én meglépném a helyedben a tali után. Gondolj bele abba , kb 3 év a sorban állás addig még annyi minden történhet, és ugye a jelentkezés semmire sem kötelez kiállni bármikor kilehet a sorból .
Ez pedig megnyugtathatja a párodat is :):):)

Naninga
naninga

bocsi Kokoét már nem olvastam , de legalább látom nem irtam akkora hülyeséget :):)

Naninga
naninga

Diadella!
Látod nem csak én vagyok ezen a véleményen. De azért mert megpróbálunk kicsit kimozdítani az állóvízből ne menj el kérlek!
Hidd el nem akarunk neked rosszat, és a párodnak sem. Én nem mentem keresztül sikertelen lombikokon, mert alapból nem fejlődött ki a méhem, így szülni sem vagyok képes, de már nem is bánom.
Vidd csak el a férjed a találkozóra, szerintem ha kicsit belelát az örökbefogadás sokak számára misztikus világába megváltozik a véleménye. :D
Állj a dolgokhoz kicsit pozitívan :P . Ezt csak halkan írom, hogy én a cicus elvesztését picit beleszőném abba a mondanivalóba, hogy talán azért ment el mert most már nem egy kis állatot, hanem egy kisbabát kell szeretnünk. Lehet, hogy hülyeség, de én ilyeneket is mondtam a páromnak, amikor a kiskutyánk eltünt Pisti születése előtt :oops:
Hagyd most egy hetet őrlődni, ne is említsd a babát, majd a tali után a még friss élményekkel. És légy feldobódva és kérlek mosolyogj!!!!! :lol: Hidd el ez segít.
Simineni
simineni

SüniReni, SteffReni!
Névnapotok alkalmából sok szeretettel köszöntelek benneteket! :P
simineni

Hé hé már megint sirok!
móncsi+3

Sziasztok!

Diadella, a büdös életbe, mond csak miért is ne lehetnél egyszer önző? HM??? Én Naningával értek egyet... és igaza van! Te is megtettél már sok-sok mindent a párodért nem? Hát akkor??? És Kokoval értek egyet... Addig még sok víz lefolyik a Dunán és bizony-bizony a talik megfogják változtatni. Látod, az én párom is rájött, igaz jó sokára... neki is idő kellett... a tiednek is az kell, de miért ne lehetne addig is sorban állni? Nehogy már alább ad! És uram bocsáss meg, de miért is kellene neked gyerek nélkül leélni az életedet? És itt megint Koko jön: akár vele vagy nélküle?! Én elhiszem, hogy szereted, de azért már ne hunyászkodj meg légy szíves. Ne csukd be a szemed azért, mert ő mást akar. A fészkes frászt! Bocsánat, ha indulatos voltam, de ne is haragudj, kellőképpen felhúzott a férjecskéd. Tipikus pasi! És valóban egy regénybe illő a viselkedése.
És most ha kell, akár rúgjatok ki csajok, ne haragudjatok, nagyon kiakadtam.
kanga_mama

Süni, Steiff és Nagyzsu Renije! Boldog névnapot! :lol:
kanga_mama

Napsikám! A cikket én is elolvasnám... ha elküldenéd.
kanga_mama

Ildikó! Küldöm majd az adatokat. Csak meg kell keresnem a határozatot, de most nem lehet. A párom alszik és nem akarok zörögni. Nemrég jött haza és hullafáradt.
kanga_mama

Móncsika ne ríjjá má'! Inkább mesélj Csabikáról!

Mi vasárnap megyünk a kericsajom szülinapjára. Tegnap volt 2 éves... kiváncsi leszek, konyhát kap, ugyanis állandóan főz. :lol:
kanga_mama

Sziasztok lányok!!!

Reniknek nagyon sok boldog névnapot kívánok!!!! Kép

Diadella!!!El ne menj innen!!!Bízzunk benne,hogy a tali mindent megold majd!!! :lol: :P :lol:

Kangamama!!Merre vagy??Hiányzol!!!

Puszi nektek:Kriszti Kép

Kép
kkriszi

Ne haragudjatok, hogy így egyenként, de olvasgatok vissza.

Krisztikém, igen, rendeződnek lassan a dolgok.
kanga_mama

Itt vagyok!
kanga_mama

Azaz, csak voltam... apa hív. :lol: Sziasztok, jó éjt!
kanga_mama

Kangamama!!!
Hála az Égnek,hogy megvagy!!!!Már el sem tudtam képzelni,hogy merre lehetsz!!!!
Az is öröm,hogy kezd minden rendbe jönni a dolgaitokban!!!

A kis kericsajodnak nagyon boldog szülinapot kívánok!!!! Kép

Remélem,hogy már megyógyúltál!!!!

kkriszi

Csabika mar jobban van .Garat gyuladasunk volt,laz is .Olyan nagy mar!!!!!4Par szot mar mond is,mama,ha valamit akar mammmmmmiiiiii? apa,SSSziaaa ,anyúúúúúúúúúúcc,ja es felmaszik a keritesen,legurul a kicsi dombon,amivel nincs is gond de miert motoral??A szomszed es a mi cicank ha eszreveszik babocat szet rebbenek a kutyank meg rohog,nincs munkaja.
Kanga-mama milyen konyhat ha lehet kerdeznem mert karira Csaboka is azt kap mert mindig foz barhol vagyunk ha lat jatek konyhat egybol foz nem ugy mint az anya!Nagylanynak BOLDOG SZULINAPOT!!!!!
Sunike Boldog Nevnapot!
Steiffike Boldog Nevnapot!
Nagyzsu Renikejenek is Boldog Nevnapot!
Na mara nem farasztalak titeket.Puszi mindenkinek.
móncsi+3

Sziasztok!

Ahogy olvaslak benneteket,egy gondolat fogalmazódik meg bennem századszor: Nagyon jó csapat vagytok/vagyunk így együtt!!! :D :D :D

Diadella: Nagyon sokat gondolok rád,nagyon drukkolok és én is azt mondom,ne add fel az álmodat,hogy anyuka lehess! :D :D :D
És higyj benne,hogy szeretitek annyira egymást,hogy ezt is végig tudjátok együtt csinálni.
Rengeteg erőt kívánok neked és maradj velünk, itt mindenki szurkol neked/nektek!!! :D :D :D :D :D

Kép
csöpke

Azt elfelejtettem mondani,hogy ma elutaztunk a dédimamához,jóóóó messzire, nyolc órát ültünk az autóban,Laura tündér volt,a nagymamám meg zokogva ölelte magához és azt mondogatta,hogy "Hála Istennek,hogy ő még ezt megérhette" :lol: :lol: :lol: Rengeteget gondolkodtam,hogy merjünk -e vállalni egy ekkora utat ,de most már azt mondom,látva a nagymamám ragyogó arcát,hogy megérte!!! (és nem tudom,hogy tavasszal mehetünk -e még,már 89 éves szegényke... :cry: ) Szóval ma nagyon szép élményünk volt :lol:

Mindenkinek szép hétvégét továbbra is!

Kép
csöpke

Sziasztok!

Diadella: Véleményem mint a csajoké, jegeld most a témát, nézzétek meg a találkozót, aztán meg vágjatok bele egy tanfolyamba. És ne tünj el, mert tényleg az a kérdés, te le tudod-e gyerek nélkül élni az életed? Mert ha nem, akkor igen is kell az örökbe fogadás. Még lombikra se mentünk amikor már említettem apának, hogy ha az se sikerül, akkor mi lesz velünk, puhatolóztam, még csak szóba se hoztam az öf-et, akkor azt mondta. Túl éljük, majd kitűzünk más célokat, veszünk autót, nyaralunk stb. Nos, ekkor megfogtam a paplanom és a párnám és átköltöztem a szomszéd szobába. Meg mondtam neki, hogy na tudod mikor helyettesít egy gyereket az autó, meg az új gitár stb? :x Más nap jött, hogy ugyan már, úgy is sikerül a lombik. Persze én rávágtam rögtön, hogy és ha nem?? Ez is lett a vége, de akkorra már apa nem akarta a lombikot, csak engem és bármire képes lett volna ezért. :lol: :P :lol: Most is azt gondolom, hogy ha nem lettünk volna összhangban, akkor nem is lettünk volna egymáshoz valók. Kell idő nekik hogy feldolgozzák, meggyászolják a vérszerinti gyermek nem létét. Viszont mivel baromi hosszú sor áll előttetek, el kéne indulni a rögös ösvényen.

Kedves Renik: Boldog névnapot kívánok!!!!

KépKép
ancsúr

Elmentünk ma a barátnőmhöz, ő a legjobb barátnőm.
Neki az első lombikja sikerült, már 9 éves a kisfia..szerettek volna kistesót, de a többi lombikjuk már nem sikerült.
Tőle ma megkaptam, hogy valszeg ő sem lenne képes örökbefogadni egy babát, mert "tudod a gének"...rossz volt hallgatni komolyan mondom...azt is mondta, hogy ő nem nagyon tudja elképzelni, hogy egy öf babát ugyanúgy lehessen szeretni mint egy vérszerintit.

Aztán tőle is megkaptam, hogy döntsem el, hogy mit akarok, gyerek nélkül élni..vagy gyerekkel de...na ez utóbbi eszembe sem jut.
Mert szeretem a férjemet és minek a gyerek ha nincs apa..ha nincs itt akivel együtt akarom leélni az életemet.

Elég rosszul érintettek a barátnőm szavai..sztem fel sem fogta, hogy mennyire belegázolt a lelkembe..aztán hazajöttünk, bekapcsoltam a gépet és percekig csak bámultam amit írtatok.

Tudom, hogy csak Ti csak segíteni szeretnétek, és drágák vagytok, hogy miattam ragadtok klaviatúrát, de néhányatok szavai elég bántóak voltak.
Nem haragszom, kaptam én már hideget-meleget az élettől bőven..tehát ezt is túl fogom élni..úgy látom viszont, hogy elég nagy port kavart a problémám..na és ez az amit nem szeretnék, nem szeretném, hogy ez a topik olyan dologról szóljon ami nem tartozik szorosan a témához.
Ti már /hála istennek/ mind boldog anyukák, vagy legalábbis boldog várakozók vagytok!
Azt hiszem, akkor jön el majd az én időm, ha mi is beálltunk a sorba...és, hogy ez mikor lesz??
Most ugyanazt fogom írni amit tegnap a férjemtől kérdeztem...csak tőle kérdő ide pedig ide kijelentő módban..."lehet, hogy 1 hét, lehet, hogy 1 hónap, lehet, hogy 1 év..de az is lehet, hogy soha"... a válasz erre már csak kijenető módban "nem tudom".

Mégegyszer hangsúlyozom, hogy nem sértődtem meg és ugyanolyan szeretettel és tisztelettel gondolok rátok a továbbiakban is ahogy eddig.

A találkozón mindenképp ott leszünk...majd jelentkezem..majd egyszer...sok-sok puszi mindenkinek...vigyázzatok magatokra és egymásra!!

Kata
Vendég

Sziasztok
Nem akkarok zavarni de olvasgatam a forumot és látam a magzat gyilkoságos ciket én életado vagyok Ha ez segit én ahol éltem a társasház fali ujságán olvasatam a golyahiröl és innen tudtam a lehetöségröl is
anonimuss

Anonimuss!!
Köszönjük szépen,hogy megírtad,hogy miként találtál a Gólyahír Egyesületre!!
Azért is szeretnénk hírdetni,plakátolni,mert ennek a csecsemőgyilkosságnak,ami sajnos megint megtörtént Magyarországon 12-dik esetként,nem szabad újra megtörténnie!!
Nagyon sok életet adó sajnos nem tudja felnevelni a kisbabáját,de annak a kisbabának esélyt kell adni az életre!!
Te is,mint örökbeadó anyuka nyugodt szívvel fekszel le esténként,mivel Te megfelelően gondoskodtál a pici babádról!! :P
De az a 16 éves lány,aki az ágyneműtartóba tette ellátatlanul a pici babáját,annak örök életére bűntudata lesz ezért!!
Ezért is fogtunk össze,hogy aki tud az segítsen,és hírdessük interneten,kórházakban,nőgyógyászatokon,hogy van segítség azoknak,akik nem tudják vállalni a gyermeküket!!!!
Mégegyszer köszönjük,hogy leírtad,hogy hol leltél rá a Gólyahírre!!!

Diadella!!!
Kérlek ne menj el innen,hisz azt írtad,hogy erőt adunk neked!!!
Nem szabad,hogy elmenj innen,hisz ez a fórum,nemcsak nekünk várakozókért,és anyukákért,hanem nektek is van,aki még dillemmázik az örökbefogadáson!!!
Attól nem lesz jobb,ha magadban őrlődsz!
Írd ki inkább a fájdalmadat!!
A fórumon azért vagyunk,hogy meghallgassunk,és ha tudunk,akkor segíthessünk!!!
Kivel beszélnéd meg a problémádat,ha nem velünk!!!! :P :P :P Kép

Kriszti
kkriszi

Kriszti!
Ugyanezeket írtam le én is csak valamiért, vacakol nekem a topic, szóval mindent újra kell írnom!Igen össze kell fognunk!!!Szerintem is mindenki saját környezetében ahol csak tud helyzzen el szórólapokat!!!!!!Kriszti!Én teljesen olyan vagyok mint te!!Tegnap voltunk ki a Tescoba, na az egyik akciós polcon bébi készségfejlesztő játékon akadt meg a szemem!Hát a kezemre majdnem rá kellett csapni, hogy meg ne vegyem!Pedig szerintem úgyis megveszem!Csak én vagyok így a vásárlással vagy ti is így vagytok ,ill voltatok ezzel?Én mindenesetre nemigazán tudok ellenállni a baba dolgoknak!

Diadella!Ne menj el!Egyetértek Krisztivel!Jó érzés megbeszélni bújainkat, bánatainkat!

A név-,és szülinaposoknak sok boldogságot és jó egészséget kívánok!

Kép

Kép
dotti

Diadella!!!! Kép

Puszi neked!!!!!Kriszti
kkriszi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?