Hi!
Igaz, hogy profin megállapította a dolgokat
Pilla doktornő de 2 lányos anyukaként ez a minimum!
Roninál már én is nagyon képben voltam, egyszerre mondtuk a szonográfus hölggyel, hogy kislány...
Lányok, olyan édes volt Roni, tegnap este 11-től ma reggel fél8-ig durmolt!!! Fel se ébredt Bogi csatakiáltásaira. Akkor mákom van vele egyelőre, hogy el se hiszem.
Viszont jelenleg olyan dühös vagyok, hogy szét tudnék robbanni.
Ma végre sikerült időpontot egyeztetnie a páromnak, hogy csütörtökön itthon tud maradni a csajokkal és én végre elmehetek ügyintézni az anyaságit, tgyást, stb.
Felhívom a munkahelyem tb-ügyintézőjét, erre közlik velem, hogy ezt jól elcsesztem, minek vártam eddig, ugyanis nem kapok annyi pénzt, amennyit kellene.
Egy új tb jogszabály szerint a tgyás 168 napját a gyerek születésétől számolják (mivel én már itthon voltam ugye előtte gyed-en Bogival), viszont a nagyobb összegű ellátást csak attól a naptól számolva folyósítják számomra, amikor hivatalosan is bejelentettem a munkáltatómnál a gyerek megszületését - vagyis a mai naptól (az nem számít bejelentésnek, hogy a főnökömnek a férjem küldött egy sms-t).
Így elvesztettem 31 napra járó juttatás-különbözetet, vagyis kábé nettó 70 ezret. Ráadásul még az anyasági miatt is kekeckednek, ugyanis 2 hónap a folyósítási "türelmi idő" és ugye Roni augusztusban született, most meg október van. Kissé emelt hangon közöltem a hölggyel, hogy ha neki aug.31 és okt.2 között 2 hónap telt el, akkor menjen vissza általános iskola alsó tagozatba számolni tanulni...
Mire ki lettem oktatva, hogy a munkavállalónak is vannak kötelezettségei, és az ilyen hozzám hasonló lusta szájtépők miatt szigorodtak a tb szabályok. Különben is, miért nem telefonáltam aznap mikor szültem, vagy apuka miért nem ment be hozzájuk személyesen bejelenteni. (Kissé fura lett volna "félbevágva" és félkómásan azzal görcsölnöm, hogy felhívjam őket, tudva, hogy mire kijöttem a műtőből már senki sem volt bent a munkahelyemen, mert a péntek az "rövid nap", ráadásul a férjemnek is volt elég dolga...)
Enyhén szólva felment a pumpa, és csak annyit mondtam a nőnek, hogy csütörtökön reggel 8-kor találkozunk, de jobban jár, ha a főnöke is ott van vele, mert rá fogom borítani az asztalát, aztán lecsaptam a telefont...
Szóval ha valaki gyed-en van a gyerekével mint én, és a gyed alatt születik a következő baba, legyen észnél!!!!!
Megyek, mert megjött a sógorom, megbeszéljük Roni keresztelőjét - ő lesz a keresztapa!
Üdv!