Új privát üzeneted érkezett!

Na akkor majd meglátjuk mekkorák ezek a gyerkőcök!!
Bár nekem a családomban elég nagy babák szoktak lenni, 3600-tól felfele, egészen 4.2-ig.... Mi tesómmal még 3.5 körül voltunk...
De nővérem gyerekei és az új generáció az szép nagy volt, ill. apai ágon nagyanyám világháború idején 4 kg feletti gyereket szült, pedig kaja se volt mindig elég...

Na azt hiszem én is kiülök lassan...

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Alszik mindenki, csak én nem bírok...

Lányok, a XVI-ban is van egész hétvégén rendezvény, az Erzsébet-ligetben. Mi kimegyünk, csak keljenek fel a csajok (apát meg majd kigurítom az ágyból :wink: )

Képzeljétek! Olyan jóságos babóm van, szinte meg sem érdemlem (mármint a felmenőim szerint, mivel én állítólag rémes csecsemő voltam), már jópár napja 6 órákat alszik Roni éjszakánként. Hurrá!!! :D Én meg aztán fel nem ébresztem, majd ébreszti a pocikája. Az esti utolsó kajálásnál általában 11 óra körül bezabál kábé 120-140 ml-t, kábé félórát büfizik, aztán alszik, mint akit agyonütöttek reggel fél 6 - 6-ig. Bár Bogi is végigaludta az éjszakákat már másfél hónaposan, de ő este 10-től reggel 8-ig is durmolt, napközben meg alig valamit. Roni még alszik napközben, szerintem ezért is nem szuszókál többet éjjel.

Sikerült egyeztetni a picur keresztelőjét október 21-re, ugyanaz a lelkész kereszteli majd, aki anno engem is, és 2 éve Bogit is. Tökre örülök!

Piroska, Jutta, hajrá!!! :D :D :D
andibab

Megjöttünk. Laura úgy elfáradt, hogy az imént bealudt. Aztán este meg 10 órakor még a fejünkön ugrál. :shock:

Verna, sajnálom, hogy nem futottunk össze. :cry:
Mali, kár, hogy nem tudtatok jönni. :cry:

Jól éreztük magunkat. Ettem egy nagy adag töltött kápit, a párom pedig babgulyást meg saslikot. Ügyesek voltak az énekesek és a táncosok is. Sára még mindig kint van, felült a kisvonatra, ami körbemegy a faluba. Megnéztük a lovacskákat is, egy lócitromba jól bele is toltam a babakocsit. :lol: Olyan jó, hogy ilyen szép napos idő lett.
Holnap anyuékhoz megyünk, úgyhogy ha ma már nem jönnék, akkor MINDENKINEK KELLEMES VASÁRNAPOT! :lol:
Végül egy mai kép a mulató Lajáról.

Kép
Vendég

Sziasztok!

Végre nagyjából befejeztük a házunk szigetelését, igaz már csütörtökön elkezdtük :oops: :wink: pár csík még kimaradt, de apa holnap már megy dolgozni így csak kedden tudjuk befejezni :( de az macerás lesz, mert méregetni és vagdosni kell a szigetelőanyagot, és majd ha itthon lesz egy hétig akkor fejezzük be teljesen, akkor kerül rá a háló és a vakolat, kivagyok mint a liba, fáj mindenem :cry:

Nagyon izgulok már én is, hogy mikor lesznek meg a babócák, de úgy látom hamarosan, mindkettő elindult kifelé :wink: :wink: hajrá, hajrá

Nálunk talán kéthét múlva lesz a szüreti felvonulás, megyünk is megnézni őket, Bence már tavaly is nagyon élvezte.

Nekem is mindig azt mondták, hogy hozzám képest nagyok a gyerekek (én lennék 158 cm, kissé széles csípővel) aztán a Bence 3400 g, Detti meg 3200g lett.

Csajok kitartás, drukkkkk 1000-rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrel :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Lédi, Édesanyádnak jobbulást kívánunk!
Vendég

Na, mi is sétáltunk egyet. Elvittük a macsekot állatorvoshoz. Van valami allergiás valamije, az álla feldagadt, szőrtüszője is be van gyulladva, meg még atka vagy mi van neki, ami cseszteti az állacskáját. Úgyhogy úgy gondoltam, jó lesz, ha ma elvisszük. Reméltem, hogy elmúlik neki, mert a férjecském kente neki az állát, de nem múlt el és nem szeretném úgy hazahozni a babót, hogy a macsek nincs rendben. Most kapott egy szurit, én meg jót gyalogoltam, már majd' leszakadt a derekam, pisilni is kellett, úgyhogy most már jólesik leülni egy kicsit. Nekünk ez volt a mai program :).
Látom, ti sem unatkoztatok: Timiék melóztak (hogy mertetek ilyen nagy munkába kezdeni? van valaki, aki ért ehhez?), Verna meg Pilla buliztak :), szóval eredményesnek néz ki a mai nap :).
Jutta, te mit csináltál? Sétáltál?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Csajok, mióta a lánykám rájött, hogy mindenben megkapaszkodva feltud állni és ezáltal menni azóta le sem tudom venni a szemem róla, most is itt "garázdálkodik" a gép mellett :wink: :wink: megzabálom :lol:

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Lédi:
mi baja anyukádnak? Anyu is almás pitét sütött :). És kaptunk is belőle! :):):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska utánanéztünk a neten, sokat kérdezősködtünk, hogy hogy mit kell csinálni, megkérdeztünk pár vállalkozót is, hogy mibe kerülne, aztán úgy döntöttünk ezt mi is megtudjuk csinálni ketten és negyedébe se kerül mintha vállalkozó csinálná. Apa méricskélt, fúrt, a létrán állt, én meg kentem a hungerocell táblákat anyaggal és adogattam neki, végül is elég jól haladtunk, csak a madárdeszka vagy mi alatt maradt ki mert oda már vágni is kell, aztán majd a vakolásnál besegít apu, kisebb részeket én is megcsinálok, de azért egy egész ház azért sok

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Timi:
hát jól tettétek. Az az igazság, hogy mi is amit csak tudunk megcsinálunk. A falra mi is tettünk kőburkolatot, nagyon szép lett. Ilyen stílusút. De mi csak egy méter magasságig tettük.
http://www.kokupec.hu/images/solhof3.jpg
Eredetileg azért csináltuk, mert a kutya összekoszolt mindent, de sajnos szegényke meghalt, mire elkészültünk vele. Igaz, hogy a gyerek is össze fogja taperolni a falat, tehát végül is jól fog az jönni, na mindegy...
A szomszédasszonyomék kifestették az egész lakást, spóroltak vele kb. 200.000 ft-ot, nagyon drága most a festés. Polcot is mi raktunk össze, szóval, megértem a megoldásotokat. Nagyon sok pénzt lehet vele spórolni. Amit csak meg tudtok csinálni, ha van rá energiátok, csináljátok meg. Az ember belejön és mire kész lesz, kiderül, hogy más nem csinálta volna olyan jól meg. Az én szopipárnám is úgy meg van varrva, hogy azt senki nem varrta volna meg olyan rendesen, mint ahogy én varrtam meg. Hiszen magamnak csinálom, ezért alaposabb vagyok.
Ügyik vagytok, remélem, hosszú ideig ki fog tartani, amit csináltatok! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Czakoca, nagyon ügyik vagytok!
Mi, a párom anyjával ketten tapétáztuk ki a mostani lakásunkat. Én festettem az oszlopokat, ajtókat. Csak azért nem mi festettük le a tapétát, mert egy ismerősünk szobafestő és kifestette nekünk a kis csapatával ingyen. Csak enni kértek.
Vendég

Pilla köszönöm szépen! Lelkére kötöttem, hogy hétfőn menjen el dokihoz.
Piroska anyukám nagyon megfázott, náthás, köhög két napja, de mára már lázas is lett! Nagyon féltem mert már nem fiatal, és állítólag van valami tüdőgyulladásos vírus a levegőben.
Czakóca nagyon ügyesek és kreatívok vagytok! Én is szeretek itthon "bütykölgetni" a lakáson. Már egy-két szobát kitapétáztam egyedül. Most a lányom szobája a soros, mert új szobát kért. Októberban neki is ugrok.

Kép
Kép
lédi

köszi, mi is reméljük, meg azt, hogy ez a fűtés számlán is megmutatkozik :wink: igaz a mi szobánkban télen sem lehet 22 C-nál magasabbra fűteni, mert az egyik sarok annyira húz vagy mi, viszont most, hogy két napja ott már fönn van a szigetelés 24 C van úgy, hogy csak örlángon megy a fűtés :wink:

Nagyon jól nézhet ki a kőburkolat, és sajnálom a kutyitokat, a miénk májusban ment el tőlünk végleg, Bence még a mai napig szokta keresni, de tudja, hogy fennt van az égben a Csöpivel együtt és vigyáznak rá, képzeld valamelyik nap reggel azt mondta a gyerek, hogy itt volt a szobába az éjszaka a Dina (ő ment el májusban :cry: :cry: ) és az ágya mellett feküdt, mondtam neki, hogy vigyázott rá.

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Na jah, a tapétázás még hátra van, de mindent a maga idejében, nem igaz :wink: :wink: :wink:

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Nekünk is áprilisban vagy májusban ment el, én nagyon kikészültem tőle. Egyedül voltam itthon, én vittem be a dokihoz, az utolsó 10 méteren ment el. Hát senkinek nem kívánom. A doki nagyon rendes volt, nyugtatgatott, hogy most gondoljak a babára, meg ilyenek...
Hát én a mai napig keresem sokszor, nekem nem ment el, teljesen képtelen vagyok felfogni, hogy már soha nem lesz velünk. A dolgait nem bírtam senkinek még odaadni, ha lesz rá lelkierőm, előveszem de még a szájkosarát sem voltam képes elrakni, ott van, ahol volt, nem veszek róla tudomást. A kiságyát a férjem levitte a tárolóba, a szivacsokkal együtt, de én nem tudom senkinek odaadni, mert akkor hozzá kell nyúlni és arra képtelen vagyok. Nagyon szerettem azt a kis drágát. Spániel volt, nagyon szép és imádott minket. Már négy éve volt májbeteg, közben cukorbeteg lett, a szeme is tönkrement, négy éve egy évet jósoltak neki, de mi életbentartottuk, ahogy csak bírtuk, vettünk neki FLP-s aloe vera löttyöt, meg mindenféle diétás tápot, meg mindent, dehát eddig bírta. A doki szerint csoda, hogy kihúzott 13 évet az ő állapotában. Hát ez van...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Látom nagy felújítások vannak, és hogy mindenki ezermester... hát mi az új sorházhoz nem mertünk hozzápitiszkálni, de szerintem ez 1-2 év múlva már nem így lesz!!

A kertet is kertészre bíztuk, hát mindig csúszott vmivel és még mindig vannak hiányosságok, ha mi vettük volna kézbe a dolgot ezerszer különb lenne már, de majd jövőre! Még egy kertész ide be nem teszi a lábát!!

Festést az bevállaljuk majd, az eddig is ment, de a tapétázás nem bonyolultabb?? azt még nem volt szerencsém kipróbálni.

Jutta

KépKép
jutta

Ja nekem nagyinál volt kutyám és nem merték megmondani amikor elaltatták szegényt, neki gyomorrákja volt... és úgy lefogyott a végén, hogy rossz volt ránézni... :cry:

Jutta

KépKép
jutta

Nagyon hozzánk tudnak nőni, Dina németjuhász volt és csak 4 éves, agyvérzést kapott, este még semmi nem látszott rajta reggel meg alig állt a lában, Bencét elvittem oviba és úgy nézett utána a kutya, hogy már tudta nem látják egymást :cry: :cry: most sem bírom sírás nélkül leírni, aztán elvittük a dokihoz az adott neki egy atropin injekciót és a férjem felvitte Pestre az állatklinikára, ott küzdöttek szegényért két órát, aztán a párom felhívott, hogy ez van 5% esélyt adnak neki, így hát elaltattuk, mondta is az ottani orvos, hogy jól döntöttünk :cry: :cry: iszonyatosan hiányzik, még az is, hogy mindig kiásta a virágaimat :cry: most vagy egy eszement, hóbortos, bohóc boxerünk, de nem lehet őket összehasonlítani, még csak 3 hós, teszek fel róluk képet csak le kell kicsinyítenem, meg közben a fiam kakóért nyúz, majd jövök a képekkel

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!
Piroska: gyomlálni jöhetsz hozzánk is, nekem se időm, se energiám, a férjem meg hozzá se nyúl a kerthez... :( De azért legyen kert, csak dolgozni ne kelljen benne...

Festést, tapétázást mi is bevállaljuk - pontosabban nem tapéta van, hanem fűrészporos festék, ami olyan, minha tapéta lenne, csak nem kell ragasztani.
Vakolást egy helybéli, öreg kőműves bácsika csinálta, nagyon olcsón (csak egy falat, ami már nagyon vacak volt, de tényleg érdemes volt megcsinálni. Ha lesz pénzünk, a ház többi részét is megcsináltatjuk vele!).

Most hétfőn jön az új bútorunk a kisszobába, és akkor végre átköltözünk! Most egy szobát használunk mindenre: hálószobának, nappalinak, gyerekszobának... gondolkodtunk, hogy legyen-e külön gyerekszoba, de inkább alszunk továbbra is hárman egy szobában, viszont a nappaliban akkor bőven elférünk, Lolonak is lesz helye mászkálni, játszani.
Amúgy ma motorozott kint a járdán, olyan édes volt, ahogy kapaszkodott, mi meg felváltva tologattuk apukámmal.

Na megyek vacsoráztatni...
Vendég

Látom mindenki bevállal ezt-azt, ez így van jól a szakember csak akkor kell ha végképp nem megy, habár nálunk kőműves rakta az új falat, de derékszög az nincsen benne, az üvegtégláról ne is beszéljek, mint az ökör hug..zás, íves lépcsőt és boltívet nem tudott csinálni, apósom vágott neki sablont, hogy akkor ilyen a boltív és az jó a lépcsőhöz is (szinteltolásos a ház, már így vettük, 3 lépcsőnyi), de a lépcsőt sehogy nem tudta megcsinálni ezért most itt éktelenkedik a normál lépcső ami bazi nagy helyet foglal, és a halálom, mer ugye sarka is van, ami az ívesnél nem lett volna és fele ekkora helyen lenne :evil: :evil: :evil: :evil: na mindeggy

a képek
Csöpi
Kép

Dina
Kép Kép

Bogyó
Kép

Jó éjszakát mindenkinek.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!
Jaj, Pilla, csak most jutottam géphez. :cry: Egyébként mi a XVI. ker-i mulatságokon voltunk.
Anyósom épp költözik, a férjem így egész nap nem volt itthon, Anyu eljött értünk, elmentünk hozzájuk, jól bepalacsintáztunk (nesze neked fogyikúra! :oops: :oops: :oops: ), majd elsétáltunk az Erzsébet-ligetbe, majd onnan elmentünk bevásárolni Auchanba. Marcika szuperül viselte ismét az egészet, meg sem nyikkant, este aztán beesett az ágyába, és most húzza a lóbőrt. :lol:

Pimpoka,
Marci dettó olyan, mint Lelle. Mászkál a szobában ezerrel, és ugyanígy reggel és dél körül alszik. :lol: :lol: :lol:

Timi,
Jaj, Bogyó milyen cuki!!!!!! Boxer, ugye? Nekem az az egyik kedvenc fajtám!!!!!

Verna,
az én férjem ugyanilyen. Kert jó, de semmilyen munkát nem hajlandó benne végezni, kivéve a fűnyírást. Gyomlálni szinte naponta kellene, mert annyi a gaz, és igyekszem is, de nem bírok velük, az één Drágám meg csak azt mondja: "jó ez így, legalább zöld". :roll: :? Férfiak... :evil: :evil: :evil:

Lédi,
jobbulást Anyukádnak!

Jaj, eszembe jutott, múltkor mit akartam még írni:
Kád,
hát, mi is egy állványra raktuk a kiskádat, mikor abban fürdettük - eleinte a szobájában, majd a fürdőben - Marcit, de sajna rájött, hogy a kádban is fel lehet állni, így kész szenvedés lett a fürdetés (no meg életveszély), mert állandóan vissza kellett nyomogatni a helyére, aki ez ellen persze ezerrel tiltakozott, úgyhogy mi emiatt tértünk át a fürdetőkeretre. Szerencsére ebből nem akar felállni, mert jól elvan. Én örültem volna, ha még használhattuk volna a kádat, kényelmesebb volt az állvány, no de mindegy. Most betettem a mosókonyhába szennyestartónak. :lol:

Kép
Kép
nircee

Piroska,
még Neked akartam írni, hogy természetesen éjjel-nappal várom az sms-ed!!! A barátnőm 1/2 1-kor küldött sms-t, hogy elfolyt a magzatvize. :? :lol: Pedig nem beszéltük meg! De én akkor olyan izgatott lettem, hogy nem tudtam elaludni, még vagy egy óráig azon gondolkoztam, hogy most épp mi lehet vele. Olyan jó volt!!!! Komolyan! Újraéltem az első órákat megint! Úgyhogy csak nyugodtan írj, már nagyon várom!!!!

Kép
Kép
nircee

Nircee köszönöm :)

Nekünk is volt egy németjuhászunk Dorka, tavaly január 7-én altattuk el. Muszáj volt sajnos, nagyon reumás volt, alig bírt menni, lefeküdni, felállni.
Még ebben az évben október 6-án pedig elütötték a gyerkőceim 1 éves cicóját, pedig nagyon kis szép volt.
Mondanom sem kell, hogy a gyerekek sírtak januárban, sírtak októberben.
Megpróbálok majd fotót feltenni rólunk, de sajnos nem nagyon tudom, hogy hogy kell.
Ha valaki leírná (hülyegyerekmódra) nekem, azt megköszönöm.

Kép
Kép
lédi

Czakoca majdnem elfelejtettem mondani, hogy nagyon cukik a kutyik! :lol:

Kép
Kép
lédi

Sziasztok!

Látom mindenkinek jó napja volt. Mi mégsem mentünk sehová, inkább holnap, a mai nap egy kicsit elcsúszott. :?

Jaj, ne is mondjátok a kutyikat. Nekünk két éve elaltatták a 15 éves kutyánkat, mert harmadszor jött neki vissza az emlődaganat, és a műtétet már nem birta volna szegény. Na én vele csak 6 évet éltem együtt, mert ő tul képp a párom kutyája volt. Ezért nem is volt itthon mikor jött a doki, csak én. :? Egy fél év múlva vettünk egy 3 hónapos magyar vizslát. Nagyon cuki volt, és baromira szertelen. Egy hete sem volt nálunk, mikor nyakörvvel a nyakán lerohant a pincébe, és ahogy ott ugrándozott, beleakadt a bőröv a bicajom kosarába, és rögtön meg is fulladt. Na azt a kutyit sirattuk kb két napig. De szó szerint. Én már az oviban bőgtem, mikor hazamentem otthon kórusban a párommal. Nem volt jó érzés, hogy mi voltunk a hibásak, mert rajta hagytuk az övet. :cry:
Aztán tavaly júniusban ismét vettünk egy magyar vizslát, egy fél éveset aki két napig csak feküdt a lépcsőn, nem evett, nem ivott csak szomorkodott. Na de azóta ne tudjátok meg, szétszedte már a fél kertet, és házat. A rózsabokor mellett hetente leás Ausztráliáig. A szájában mindig hoz valamit, rossz cipő, bakancs, vagy a kocsiba való törcsi, ami tull. képp. az övé. NAgyon szófogadatlan egy eb. Pedig a párom sokat foglalkozik vele, de még ennél is többet kellene.

Czakoca, nagyon becsüllek titeket, hogy egyedül neki vágtatok a szigetelésnek. Mi eddig csak festésre vállalkoztunk, meg tapétázásra. :)

Kép Ő a kutyink. Mira

thenus

Sziasztok!
Hát a mi kutyink egy kis drága volt, nem ártott az semmit, csak erőszakosan kivívta, hogy szeressük. Ha nem foglalkoztunk vele, akkor odajött és a mancsát ránkrakta és kaparta a lábunkat, vagy amit elért, hogy naaaa, légyszíííí. Mindig kivívta, hogy törődjünk vele. A végén szegény már nem látott, mindennek nekiment, megpróbáltam mindent elpakolni, hogy ne üsse meg a fejét, aztán megtanulta, hogy közlekedjen, mindig óvatosan és akkor kisebbet koppant a kis feje. Meg a kaja: hát mindent megevett, mindegy volt, hogy az gyertya, vagy teafilter, kávé, liszt, cukor, gumilabda vagy túrórudi papírostól. Ami a szájába akadt és meg tudta rágni, megette. Így mindent el kellett zárni előle. Szerintem ezért is lett beteg. De én már hat évesen kaptam, és szerintem akkor már beteg volt. Aztán a férjecském megnevelte, utána már nem kotorászott a kajáért. A kis drága...
Ő így nézett ki: Kép Noel
Az a cicánk, amelyik volt ma dokinál pedig ő az:
Kép Kamilla
A Kamilla olyan rossz, mint a bűn :). Egész nap valami rosszaságon jár az esze. Amikor olyan pici volt, hogy a tenyeremben elfért, akkor volt olyan, hogy csináltam a csirkecombot, ami nagyobb volt, mint ő, egy pillanatra félrenéztem, ellopta a combot és elszaladt vele. Mondanom sem kell, hogy a kutya egyből rákattant, tehát a Kamillának nem jutott semmi belőle. :) Azóta ilyennel nem mer próbálkozni. :) Akkor leszídtam, most már egész jólnevelt macska. A férjem megtanította, hogy ha szól neki, akkor leül meg ilyenek :). A szomszédnak is volt egy cicája, nagyon neveletlen cica, mondta, hogy majd elhozza hozzánk, hogy megneveljük, mert az övék nagyon nem hallgat rájuk :):).
Na, mára ennyi, jó éjszakát nektek! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Henus:
Mira gyönyörű. A vizslák nagyon lütyő kutyák, ki kell őket fárasztani, akkor lehet velük bírni. :)
Timi:
hát a boxerek se pitik. :) Mit szedett szét eddig? Ismertem egy fiút, akinek fehér boxere volt, az ajtón lukat csinált, akkorát, hogy kifért rajta :). Mindent tönkretett, mindent! Egyszer lefárasztottam, elvittem a Margit-szigetre, végigfutotta a Margit-szigetet és utána elaludt. Életemben akkor láttam egyetlenegyszer nappal aludni. :) A német juhászotok gyönyörű volt. Nem tudom, miért, de nekem a kutya a német juhász. Imádtam a spánielünket és ma is ha spánielt látok, akkor megőrülök, muszáj megsímogatnom, de a német juhász, az egy igazi kutya. De soha nem szeretnék tartani, mert mindegyiknek az izületei tönkremennek. Nekünk már csak olyan kutyánk lesz, ami nem fajtiszta, mert azok sokkal jobban elvannak, nem betegek annyit. Az állatorvos mondta, én ehhez ragaszkodom. Dehát még szeretnénk pici babát, tehát ha megszületik a babó, onnan is még egy jó pár év, mert a következők is meg kell nőjenek egy kicsit és csak utána szeretnénk kutyust. Addig maradnak a cicák és remélem, hogy át tudunk költözni kertes házba :).
Verna:
hát nálatok gyomlálni azért nagyobb meló lehet, mint nálunk :) A mi kertünk pici :).
Nircee:
nekem mázlim van, a férjem nagyon szeret kertészkedni, tehát ha nem én csinálom meg, akkor ő áll neki :). A kertet teleültettük fűszernövényekkel, az van sövény helyett :). A rozmaringunk annyira gyönyörű, hogy lehet, hogy veszünk még, mert nagyon szép lett. Ő minden fát felismer, minden növényről tud valamit, nagyon természetbarát, sokat olvas a természetről. Ha nem mérnök lett volna, akkor biológus :). De így alakult és jobb ez így.
Mindenképpen üzenni fogok, csak üzenhetnék már! :):):)
Képzeljétek el, hogy átpakoltam a zárható bőröndbe és kiderült, hogy a zár nem működik, a férjecském rátett egy kb. 5 cm-es lakatot :):), elég viccesen néz ki :). Innen már csak az van, ha valaki kigurítja, de azért azt nem teszik meg, nem? :)
Jutta:
nekünk is új építésű lakásunk van, de úgy voltam vele, hogy csomó mindent fele olyan jól nem csinálnak meg, mint ahogy mi csináljuk, akkor meg minek bíznám másra? A kertben olyan gyenge volt a fű, hogy ne tudd meg. Mi helyrehoztuk, csomót dolgoztunk vele, de most nagyon szép. Ültetgetünk mindig valamit, imádom :).
Most már tényleg megyek aludni. Eddig aludtam, csak most felébredtem és gondoltam, mielőtt kikapcsolom a gépet, megnézem, miket írtatok :).
Na, sziasztok! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziaztok!

Hát Piroska MÁRA vagyunk kiírva, de nekem tegnap reggel óta semmi... tehát túlhordás lesz...
Tényleg holnap te nem jössz CTG-re a kórházba? NEkem hétfőn és szerdán kell mennem... pénteken meg befektetnek... na addig ne húzzam, ennyi a kérésem...

Kutyák nagyon szépek! Páromnak a vizsla a kedvence! nekem a labrador!

Piroska, az én kutyám németjuhász + vmi keverék volt. Kb az az alkat, mint egy nagyobb németjuhász csak tök fekete! Ellenben 7-8 éves korában lett beteg, és még vagy 2 évig húzta... tehát nem jött be nála, hogy a keverékek egészségesebbek... bár az bizti, hogy elvileg jobbak az esélyeik, hiszen nem belterjes a génállományuk.

Jutta

KépKép
jutta

De szépek ezek a kutyusok és cicusok!

Én azóta nem rajongok a kutyákért amióta elpusztult a kedvenc ebem. Fajtáját tekintve dobermann volt. Annak ellenére, hogy sok rosszat lehetett hallani erről a fajtáról egy időben, az én Artúrom maga volt a megtestesült nyugalom. Amikor Sára még kisbaba volt, betettem a babakocsiba és kitoltam az udvarra levegőzni. Artúr odafeküdt a kocsi mellé és el nem moccant onnan. Ha felsírt a baba, feljött a teraszra és bevakkantott az ajtón. Ha mi ott voltunk bárkit beengedett, addig böködte az orrával a kezünket amíg meg nem simogattuk. Viszont, ha nem voltunk ott és valaki bejött a kertbe, leszedte róla a nadrágot is. Egyszer a volt anyósomékkal mentünk valahova és bejöttek értünk. Felöltöztettem a Sárát és apósom elindult vele kifelé a kertből. Artúr, mivel nem voltam ott, beállt a kertkapuba és morgott az apósomra, hogy innen bizony nem viszed el azt a gyereket! Amint megjelentem és szóltam neki, elment a kapuból. Soha nem tanítottuk semmire, mégis szófogadó volt. Nem tudom, hogy lett belőle ilyen kutyus. Szegénykém öregebb korára epilepis is lett és egy nagyon hideg téli napon a házikójában találtam rá. Nem bírta már ki azt a telet. Mivel nagyon kemény volt a föld, apukám nem tudta elásni, így ki kellett hívnunk a sintéreket. A pasi megfogta a két hátsó lábánál fogva, végighúzta a kerten, a feje csak úgy koppant a lépcsőkön, aztán behajította egy nagy teherautóba. Én úgy bőgtem, mint az állat. Szóval most meg inkább nem szeretem a kutyákat, hogy ilyen még egyszer ne történhessen meg velem.
Anyósomnak van itt két ebe, az egyik egy utcai turmix, a másik meg egy szamojéd spicc. A spicc még elmegy, de az utcai turmixot kifejezetten utálom. Laura viszont imádja őket. Sikongat nekik és röhög, ha odajönnek hozzá.
A párom szeretne kutyát majd az új házhoz. Ezerrel fűzte a fejemet, úgyhogy nézelődtem egy kicsit és találtam egy fajtát ami nagyon tetszok. Ez a Bordeaux-i dog. Elég borsos ára van, úgyhogy nem hiszem, hogy veszünk egyet. Így marad az örző-védő macskánk. :lol:

Kép Leeloo és Laura
Vendég

A kutyák tényleg valami rémesen okos állatok...
Az én kutymóm meg volt tanítva, hogy csak a kert hátsó részében garázdálkodjon, eleinte még egy kis kapuja is volt, de idővel mindig tárva nyitva állt... sose jött át, pont a vonalnál megállt..
Egyszer hallottuk a szomszédoktól, hogy a környéken sötétebb bőrűek lopódznak be a házakba, vagy a pincékhez, persze egy vidéki környéken, ahol reggel kinyitsz mindent és utána tárva nyitva a ház.... egyszer csak látjuk, hogy a kutya - akit oltásoknál erővel kellett a tiltott zónán átcibálni :lol: - rohan előre és ugat, hát vki akkor zárta be a kerti ajtót, gondlom annyira volt ideje, hogy benyitott, majd a robogó kutya láttán inkább kiment... Valahonnan tudta, hogy ez most más... pedig ismerős - olyanok is akiket ő nem látott még - postás és tsai úgy jöttek be, ahogy akartak...
A másik vicces sztorim a barátaink kutyái: volt egy nagyon öreg, okos pulijuk aki mellé egy kan dándogot vettek... amikor a dán dog a házhoz került neveletlen volt és persze kölyök. A puli nevelte be. és nagy dög korában is, ha a kis puli rámordult úgy vágta magát vigyázba.... :lol:
A fél környék rajtuk röhögött... :lol: :lol: :lol:
a puli kb a térdéig ért!
(a dán dog fajtiszta volt és azért NEM indulhatott versenyeken mert a megadottnál magasabb volt a marmagassága... kétlábon jóval magasabb volt mint én...)

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Lédi én a freemailon keresztül a fotótárban szoktam lekicsinyíteni a képeket, nagyon egyszerű és magyarul van minden :wink: én sem nagyon értettem ehhez, de megoldottam, Tiop is sokat segített, szerintem ha olvassa biztos feltesz egy pár oldalt ahol lehet ilyet csinálni, meg le is írja neked :D

Nagyon szép mindenki kedvence :wink:

Nircee Bogyó egy tigriscsíkos boxer kan kutyus, már most akkora pedig csak 3 hós, sógoréknak is az van, nekik 2 éves a Didi, ne tudd mit művelnek ezek ketten. Bogyó még nagyon szeleburdi, játszani nagyon szeret, én egyenlőre elvagyok vele, de még valahogy nem tudtam igazán megszeretni, biztos a Dina miatt :?

Jutta, Piroska Bencét én is túlhordtam egy héttel, két naponta jártunk be mi is, aztán hétvégére be akart fektetni a doki, de mondtam, hogy be tudnak hozni úgyhogy nem szeretném, rábólintott, de azt monda akkor hétfőn csomaggal együtt vár, megbeszéltük, hogy kedden bejön reggel és akkor beindítjuk a menetet, délután még bent voltak anyuék és mikor elmentek én gyalog mentem fel az 5-re :oops: :wink: aztán éjfélkor kisebb derékfájásokra ébredtem, de vissza már nem tudtam aludni, ezek olyan 10-15 percesek voltak, szóltam is a nővérnek, aki azt mondta mennyek vissza nyugodtan majd ha 5 percenként jönnek akkor szóljak, hát ez a fázis kimaradt, mert 2-3 percenként jött utána, ez volt hajnali 4 körül, átmentem a szülőszobára ott megvizsgált az ügyeletes (1 ujjnyi) hívtam a páromat, hogy hozza az Erzsit is (ő volt a szülésznőm) addig sétálgattam a folyosón és lestem az autókat mikor érnek már oda, közben bőgtem is egy sort az ilyedségtől, az egyedűlléttől, a fájdalomtól, már nem tudom, aztán megjöttek, Tasi kezelésbe vett, borotválás, beöntés (nem vészes) és sétáltam tovább, aztán megérkezett a doki aki keresett a szobában, de nem talált, ő is megvizsgált, aztán megint séta, labda, séta, vizsgálat, labda, derékmasszírozás, vizsgálat, és végül azt monda a doki, hogy innentől rajtam múlik, hogy 5 perc vagy még fél óra, mondtam hogy akkor 2 perc alatt végzünk és tényleg öt nyomásból megvolt a mi kis elsőszülött fiúcskánk 10:40 kor 3400g-mal és 54 cm.vel. A vajúdást egy hangos szó nélkül türtem végég, még monda is a Várkonyi, hogy ilyen nincsen, hogy ennyire jó kedvem van közben és nem ordibálok, mondam neki, hogy most miért szúrjak ki magammal és a gyerkőccel, hamar túlleszünk rajta és kész.
Bocsi, hogy leírtam, de annyira elevenen él még bennem, pedig már lassan négy éve volt, és olyan jó érzés volt leírni, megint átélni, meg lehet, hogy ha be is kell feküdnötök a ti babóitok sem várják meg az indítást és elindulnak kifelé maguktól.

Na megyek mert jönnek anyuék és valami ebédet kell rittyentenem és még azt sem tudom mi legyen az.

Szép napot mindenkinek.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Czakoka, tök jó hogy leírtad, én már úgy voltam éppen, hogy feladom, bár azt nem tudom, hogy azt hogy a francba lehet ilyenkor... de már kész vagyok nagyon, de azért inkább próbálok a mai ebéddel, meg egyéb praktikus dolgokkal foglalkozni...

Ja és ha vki azt mondja a következő babánál, hogy fenyegető koraszülés a 26. hét környékén, akkor konkrétan körberöhögöm!!

Bár jobb ez így, csak néha abszurdnak tűnik... először a koraszülésen, majd a túlhordáson "parázni", bár már a túlhordás nem érdekel... a gyerek érzem, hogy jól van - tehát csak várni kell!

Jutta

KépKép
jutta

Jó reggelt!

Pilla nagyon sajnálom a kutyitokat! A mi Dorkánk is az izületeivel szenvedett. A végén már tényleg alig bírt menni. Vittük az orvoshoz, mondta, hogy ez a január (idén) nagyon kemény lesz, szerinte nem fogja kibírni. A lakásba is próbáltuk behozni, de mivel ehhez nem volt szokva, nem maradt meg. Tehát inkább úgy döntöttünk elaltattatjuk, hogy ne szenvedjen. Ráadásul a föld még akkor ásható volt, mert nem szerettük volna elvitetni mi sem a sintérekkel. A szomszédék német juhászát is elvitték, abban sem volt köszönet :evil: Úgyhogy maximálisan megértelek.

Czakóca lekicsinyíteni még csak letudom! De utána mit kell csinálni a lekicsinyített képpel? Ezt kéne lépésről-lépésre leírnotok!

Kép
Kép
lédi

Sziasztok!
Jutta:
én ma megyek NST-re, meg kedden, aztán szerdán a dokim be akar fektetni, de én nem fogok befeküdni, mert csak akkor fekszem be, ha elindítják a szülést. Jó lesz nekem pénteken is, tudod, kinek van kedve a kórházban lebzselni a semmire. Azért ma megyünk, mert holnap a drágám dolgozik és nem akarok nélküle menni dokihoz.
Akkor szerdán valószínűleg találkozunk. Te hányra mész?
Timi:
olyan aranyos, amikor leírjátok a szüléstörténeteteket :). Ebből mi erőt tudunk meríteni. :) Azt hallottam, hogy a Várkonyi hangulatember. Eredetileg hozzá küldött az apósom, mert őt ajánlotta a volt évfolyamtársa, aki szemorvos a kórházban, de én róla nem hallottam semmit, a Szentágotjairól meg csak jót, ezért úgy gondoltam, inkább őt választom. Ezek szerint vele sem lett volna gond. Hát mindegy, jó ez így, legyünk túl az egészen és kész! :)
Pilla:
a Bordeaux-i dog édes pofa meg minden, de azért gondolj bele, ha beteg lesz vagy valami baja van, nem bírod el, hogy felemeld. És sokszor van olyan, hogy a kutyát neked kell cipelni vagy tartani. Én azért nem mernék nagy kutyában gondolkodni. Meg állítólag a nagy kutyák nem élnek olyan sokáig, mint a kicsik. A gyereked meg ez a kis büdös macsek naggggyon édik :):):). Az a macska.... :) Látszik, hogy bevette a lesz...m tablettát :):):).
Na, megyek készülődni, mert megyünk NST-re.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lédi:
priviben leírtam, hogy csatolsz képet. Vagy az nem jó?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jutta szerencsétek van, hogy nem a Szőke Béla idejében szültetek!!!
Mert én sajna akkor :cry: Na Ő nem nagyon "szerette" terminuson túlhordatni a babákat. Szerinte 1-2 nap még elfogadható, de egy hét ? Sőt valaki még tovább is vár. Már hallottam olyan dokiról! Persze folyamatos ellenőrzés mellett.
Én november 2-ra voltam kiírva, és hiába volt minden leletem negatív, (még magzatvíz vizsgálaton is voltam), akkor is "elrendelte", hogy 4-én indítsa be a dokim a szülést!!! Hiába mondta Fábián doki, hogy szerinte várhatnánk még. Ráadásul az pont egy szombati nap volt.
A fiamat már Gerő doki "alatt" szültem. Teljesen más a hozzáállása mindenhez. Na pl. Ő mondta azt is, hogy ha minden rendben, akár 1-2 hét túlhordás is lehetséges. Persze akkor már kórházba kell vonulni, és kétnaponta szigorúan magzatvízvizsgálat!!!! Mert azt mondja a szakirodalom is, ha negatív ez a vizsgálat, akkor elvileg 48 óráig nem történhet magzati elhalás. Ezért csinálják kétnaponta!
Na nem okoskodok tovább! Jó pihit mindenkinek!

Kép
Kép
lédi

Na hülyén írtam szültetek=szültök!!! :lol: Hiszen még nem szültetek, most fogtok :wink:

Piroska dehogynem jó, sőt : köszi :D

Kép
Kép
lédi

Lédi a lekicsinyített képet csak el kell menteni és kész, mikor beakarod másolni csak megkeresed, nekem az asztalra teszi ki a windows az elmentett képeket és tallózásnál megkeresem és rákantintok és kész :wink: mondjuk most már könnyen beszélek sokat szenvedtem vele én is, nem vagyok egy számítógépzseni :wink:

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Piroska én nem vettem rajta észre, szerintem ha az ember normálisan viselkedik akkor nincsen gond, mondjuk ezt már mástól is halottam, de mondom velem nagyon rendes és jófej volt, pedig nem tömtem pénzzel sem, Dettinél is mindig bejött megnézni minket hogy vagyunk, és nagyon megnyugtatóan tud beszélni is, biztos nem lett volna rossz választás, de szerintem egyik doki sem az szakmailag

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Na, elkészülök lassan és megyünk a Flórba. Rájöttem, hogy most már úgyis mindegy, fürödhetek (eddig mindig zuhanyoztam, mert mondták, hogy nem jó fürdeni), úgyhogy engedtem egy kád melegvizet és egy félórát ültem benne :):):). Mióta babát várok, azóta vágytam erre a pillanatra. Hát ez mennyei :):):). Amíg a babó megszületik, minden nap fürdeni fogok :):):). Na, megyek készülődni :)
Szép napot mindenkinek! :)
Sziasztok!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska,

honnan fogod tudni, hogy elfolyt a magzatvíz, ha a kádban történik meg?

Móni

Kép
móni30

sziasztok

Szerintem ha feláll a gravitáció hatására még több víz jön belőle...ha meg csak csurdogál akkor majd észreveszi 10 perc múlva.....

én mind a kétszer hallottam a pukkanást is előtte, pedig Szonjánál csak éppen folydogált
becsi
Iklad

Hi!

Apa bevásárol, Bogi partizánkodik a lakásban, Roni meg csak a kezemben érzi jól magát. Ma még csak annyit bírtam megcsinálni, hogy betöltöttem a mosógépet és ittam egy tejeskávét. Tiszta szerencse, hogy van leves főzve, mert húslevest szoktam eltenni a fagyasztóba. Már csak a husit kellene a sütőbe tenni, de Ronit nem bírom lerakni, mert visít. Bogi az előbb kipakolta a fehérneműs fiókomat és felpróbálta a melltartómat. Azért ez még korai... :oops: :roll: :lol:

Látom a kutyusok sokaknak hiányoznak. Nekem is volt egy kuvaszom, aki a testőrömként viselkedett, úgy mint Pilla dobermannja. Ő 14 évesen ment el, mert a hülye szomszéd megmérgezte, bosszúból, hogy 2 tyúkját lerendezte Blöki - bár a hibás ő volt, nem csináltatta meg a kerítését. Őt akkor altatták el, amikor anyuék elvittek az öcsémmel minket kirándulni. Nagyapám kihívta az állatorvost, és mire hazaértünk, csak a sírját találtuk. Szegénykém húzta 10 napig betegen, és ha nem ilyen öreg, még akár fel is épülhetett volna. 1 évig sirattam, velem egyidős kutyus volt, akkor kaptam, amikor megszülettem (nagyapám szerint a gyerek mellé kell kutya). Blöki után bő 1 évvel a szomszédlány hozott egy icipici csomagot, benne egy csöpp tacskókeverék kutyulival, és kérlelt minket, hogy fogadjuk be, különben a keresztapja (övé volt az anyakutya) elpusztítja. A többinek már talált gazdit, és őt sem akarta sorsára hagyni. Befogadtuk, de mivel december közepe és iszonyú fagy volt, így szobakutya lett belőle nevelve, nehogy megfagyjon kint. Őt Oszkárnak hívtuk, olyan, de olyan idióta bohóc volt, hogy csak na! Elég sokáig volt velünk, akkor ment el, amikor Angliában tanultam, a szíve nem bírta, hogy meghízott jódolgában. De hát nem is várhattuk, hogy olyan hosszan lesz velünk mint Blöki, mert a nagytestűek tovább élnek, ezt az állatorvos mondta (felhívott Angliában, és ő mondta el, hogy már nagyon beteg volt Oszika, megváltás volt neki az injekció).

Ha lesz kertes házunk valaha, nagyon szeretnénk kutyát (kutyákat :wink: ) de egyelőre nem tudunk megegyezni a "típusban". Alapvetően a németjuhász a legnagyobb kedvenc, de kétlem, hogy a munkahelyünk miatt tudnánk eleget foglalkozni vele, ennek a fajtának rengeteg együtt töltött időre, nevelésre, foglalkoztatásra, társaságra van szüksége. Párom szerint akkor legyen 2 németjuhász, de azt meg ki bírja kajával??? :roll: Én jelenleg a beagle mellett kardoskodom, abból akár 2 is jöhet, ráadásul igazi gyerekbarát bohóc fajta. Már utána is jártam a tenyésztőknek, hogy rögtön tudjak lépni, ha meg lesznek a feltételek - de mikor???? :cry:

Majd keresek képet is a kutyáimról, bár szerintem Blökiről nem fogok találni, mert a nagyszüleim halála után a nagybátyám mindent széthordott és a "felesleges" kacatokat (fényképeket is) a testvérei megkérdezése nélkül kiszórta... :evil: :evil: Talán Oszikáról lesz, majd beszkennelem.

Megyek, mert Bogi nagyon csendben van!!! :shock:

Mindenórás lányoknak (izé anyukáknak :lol: ) drukkolok!!!

ÜDV!
andibab

Móni:
hát biztos észrevettem volna, de nem történt semmi. Meg tettem be betétet, de mégcsak nem is tűnik úgy, mintha szivárogna.
Becsi:
én is azt gondolom, hogy észrevenném, hiszen amikor menstruálsz, akkor is érzed, hogy jön a vér, hiába nem látod. Legalábbis én érezni szoktam.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Piroska: az én macsek is allergiás, ő a bolhákra. Egy időben csomókban hullott a szőre, elvittük dokihoz, és egy szuritól (na meg a bolhátlanítástól) rendbejött. :) A Szlovák útra hordjátok? Ott nagyon jó dokik vannak!

Pilla: én is sajnálom, hogy nem futottunk össze, ezek szerint pont elkerültük egymást. :( Estefelé megint kimentünk, apukája elment Loloval, amíg engem szúrt a szomszédom, aztán mentünk utánuk. Azt mondta a férjem, hogy Lolonak járt a lába a fúvósok koncertje közben. :) Aztán mire odaértem, pont elaludt, amikor meg felébredt, elkezdett csöpögni az eső, úgyhogy inkább hazajöttem vele - mondjuk nem lett eső, de nem baj, jól elvolt itthon is a csajszi.

A finiselőknek kitartás, és örüljetek, hogy nem kell bent feküdnötök!!! Én már ilyenkor kórházban voltam (a vérnyomásom miatt). Pedig jobban örültem volna, ha rohanhatunk be, amikor megindul a szülés, sajnálom, hogy nem így lett... :( Na majd talán a következőnél!!!

Ja, és képzeljétek, a barátaink sorra megjegyezték tegnap, hogy látszik, hogy fogytam! :) Egyébként magam is meglepődtem, de tényleg lement már 5-6 kiló... sajnos sok van még hátra... :(
Vendég

Szerintem zuhanyozás közben sem lehet könnyebben észrevenni :shock:
Na megpróbálok egy-két képet felrakni. Az első az a cica, akit elütöttek tavaly. :cry: Kép Cilike
Ő meg a legújabb szerzemény, még csak 5 hónapos, Kyra a neve. Kép
Dorkáról is teszek majd fel, de róla nincs digi fénykép, le kell a fotóznom először a hagyományos képet.

Kép
Kép
lédi

Verna,

Engem is érdekelne ez a szúrásos dolog. Drágán dolgozik az illető? El tudnád küldeni a "paramétereit" priviben? Csak azért kérem, mert szó szerint 1 db ruhám jön rám amit emberek közé is fel lehet venni (egy bársonyszoknyám, illetve egy melegítőegyüttes), és egyetlen nadrágom sem - még. Viszont a kismamacuccaim meg hatalmasak! Sportolni még nem szabad, de nem is tudnék, mert még eléggé érzékeny a hasfalam, viszont muszáj lenne "SOS-módra" megszabadulnom 3-4 kilótól, hogy tudjak magamra valamit felvenni, mondjuk Picuri keresztelőjére és ne mackónadrágban menjek. :oops: :oops:

Jön valaki délután az Erzsébet-ligetbe?

Üdv!
andibab

Piroska,
azért kérdeztem, mert én szülés előtt azért nem mertem fürödni, mert féltem, hogy nem veszem észre, hogy elfolyt a magzatvíz, persze lehet, alaptalan volt a félelmem. Az igaz, hogy zuhanyzás közben is megtörténhet, de az mégsem tart annyi ideig, mint ha betelepszem a kádba, vagyis kisebb az esély, hogy pont akkor történik meg. Nekem csak csordogált, de én az égvilágon semmit nem éreztem közben. Mindenesetre már nagyon izgi, drukkolok nektek! :lol:

Móni

Kép
móni30

Akartam még kérdezni tőletek, csak olyan lyukas az agyam...

Használ valaki a babájával pihenőszéket? Ha igen, mi a tapasztalatotok? Én ugyanis nem tudom eldönteni, hogy vegyek-e? Mennyire lehet egyáltalán kihasználni?

Köszi előre is a választ!
andibab

Sziasztok!

Na voltak 5 :!: perces fájásaim, de egy kád melegvíz elmulasztotta... (nekem pont azt mondta a szülésznő, hogy ha nem tudom, hogy jósló vagy "igazi" akkor egy kád melegvíz eldönti, ha jósló elmúlik, ha igazi felerősödik)...

Csajok, ha a magzatvíz elfolyna, azt csak észrevennénk, nem? Gondolom a hasunk is másmilyen utána, nem olyan a tapintása stb... nem? Meg nem 3 másodperc alatt zutty az egész, hanem utána is szivárog, nem?
Csak mert most nem tudom, hogy beülhetek -e a kádba?

Jutta

KépKép
jutta

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?