Évi!
Drukk, drukk, a többit jövő szombaton.
Kacsa!
Kinga is dettó ilyen volt, néha még most is ilyen.
Talán azért megy a töketlenkedés, mert nincs rá pontos gyógyír?
Talán a steroid igen, de annak meg ugye meg van a hátulütője?
Talán minden orvos szeretne pénzt, és nem mondja azt, hogy ja bocs lövésem sincs mi lenne a jó?
Talán ugyanannyit érsz el, ha semmit sem kensz rá, mint ha minden nap kened?
Amit én tettem:
Idős Heim Pálos bórgyógyi néni javaslatára: mély levegő anyuka, kinövi
Kingát a legkevésébé sem érdekelte a háta. Értsd fogszim nincs, hogy viszketett-e mert nem vakarta, és nem bőgött.
Amit tehettünk
-aprómagvast nem adtunk
-allergiás programmal mostunk öblítő nélkül
-amíg szoptattam én is vigyáztam az allergiát okozó kajákkal, alig ettem tejterméket, főleg savanyított tejfélét ettem
- nem kapott műszálas cuccot
A többit NEM TUDTAM és NEM AKARTAM befolyásolni.
7-8 hós korára hirtelen sokat javult, viszont kb. 10-12 hósan, mikor kezdtük a tejeket romlott.
Melegre neki javult, mikor izzad romlik.
Amit mondtak: kinövi. Ami van a családban-> anyám húgom, minden fűre 4 keresztes, húgom fémallergiás, anyám tüsszög az epertől. Én a sebtapaszokra és különféle bőrragacsokra vagyok érzékeny (pl. vérvétel után, EKG, UH). Másik oldal: Kofa a tejet és túrót csak kis mértékben bírja, anyukája napalllergiás. Tovább is van mondjam még?
A másik oldal. Kinga bő 4 ujjnyi nyitott kutaccsal született, még most is picit nyitott. Ergo kell a tej. Választhatunk-> osteoporosis, és ekcéma között.
Amit nem csináltam. Nem kísérletezgettem, egyszerű gyógyszertári kevert kenőccsel kentem amikor drasztikus volt az arca, és a füle mögül jött a vér, egyébként meg kevert vizes testápoló ( a bőrgyógyi írta, előbbi steroidos, csak nagyon kevés kellett). Mostanában nem is kenem, csak egy héten egyszer-kétszer, ha épp eszembe jut. Van mikor csúnyul, akkor kevesebb tejet adok. Ennyi.
Én értem, hogy izgulsz, meg kellemetlen, de hidd el, Timcsa ezt nem fogja fel ennyire horrorként. (A sok kenegetést igen, gondolom azért pipa). Kb. ugyanígy nézett ki Kinga, de már tök szép a bőre, néha a nyaka foltos. Gondolom minden doki mást mond, de valójában az ekcémára nincs megoldás.
Amit még a dokinő mondott, és ez nem vicc! Nem kell a gyereket minden nap fürdetni! A pelenkás felületet megmosni, a többit meg 2-3 naponta. Minél több koszt egyen meg a gyerek! (Na mi ezt magunktól is betartjuk), és minél kevesebb steril, és vegyszeres környezetben legyen. A ruháját sem kell minden nap mosni (body)... El lehet gondolkodni. Egy biztos, a néni nem hippi.
A kakával kapcs. Kingának CSAK most kezd normális lenni. Zöldes, kocsonyás, híg, véres... minden volt. Amíg nem fájt a hasa nem érdekelt. Én pl. adnám a banánt, mert az, hogy attól milyen output lesz borzalmasan nem érdekelne, ha nem látnám, hogy fáj a hasa. Sajna nálunk a hasfájás keményen ment, úgyhogy én előbb mindig arra koncentráltam, és aztán úgyis jött a hasfájós csúnya kaka. Voltak hónapok, mikor egy kezemen meg tudtam volna számolni, hogy hány "szép" kakija volt, és hány nap volt mikor 3-nál kevesebb kakis pelenkát szedtem le róla.
Persze a hasmenés meg lehet fogzástól is, tehát még itt sem lehet senki biztos, hogy a kajától van.
Viszont a tartósan zöld (anyatejes), habos, vérnyálkás, hasmenéses kaki+ tarjagos bőr= allergia, ekcéma. (általában tejre)
És gyakran a kettő együtt jár. Ha Timcsának CSAK a bőre ronda, akkor adjatok hálát az égnek, mert a hasfájás, hasgörcs, haspuffadás sokkal betyárosabb, és az jóval nagyobb mértékben megviseli a gyereket, bár tény, hogy látványra a külvilágnak ez semmi. És a hasfájást még annyira sem lehet kezelni, mint a bőrpanaszokat.
És ha megnyugtat, nekünk azt mondták kinövi, és tényleg. Mostanában szinte csak egy egy kis folt, vagy még az sem. Hasfájás pedig már kb. 13 hós kora óta nincs.
Azt hiszem kicsit többet írtam, mint akartam.