Zazzy, tartsd meg, progipótló!!!
Az én nőgyógyim már írhat ki terheléses inzulint is!!!!CSak metet nem.CSak eredmény vagy 4 hét....
Nos elolvastalak titeket, tudnék mit hozzászüólni a tb témához, szóval akit ez a rész nem érdekel, ugorjon.
Én mint rendesen bejelentett, sokat fizető tb-tag, MAGÁNban vetetek, csináltatok meg mindent, ami nem ér rá, ami persze ráérős vizsgálat vagy tudom, hogy az eredménye gyorsan meglesz, mehet államiba, vagy akár műtét, lapar stb.
Mert hát vagyünk egy magas vérnyoásos, cukorbeteges kismamit, hetente egyszer pisiből fehérjevizsgálat, véről meg cukor.Na ennek az eredményét államiban 20, azaz húsz nap alatt kapom meg, magánban, MM-ben pedig 1, azaz egy nap alatt.
Nos ne mondjam, mit jelent, ha valami rossz eredmény jön ki és tegyük fel, 20 nappal később tudom meg, na akkor intézkedj, majdnem eltelt 1 hónap, a baba idősebb, én meg beteg....szóval marad a fizetős rendszer, ha azt akarom, hgy ha gond van, derüljön ki időben.
TB.
Na igen, fizetem, mert kell, ebből csináltatok egy-két vizsgálatot, műtétet, lapart, a gyógyszereket olcsóbban veszem oszt jó napot.
Nem is azzal van baj, hogy fizetem, mert a fenti szolgáltatásokat megkapom érte. Azonban ami engem igazán dühít, az az, hogy vannak olyan kedves állampolgárok, akik minimálbérért vannak bejelentve, de azért egy-két audi befigyel és hát ugye neki alig van járuléka. De kórházba a drágám azért jár!!!Hajjaj, nekik néha nagyobb a hanguk!!!És hát tegyük fel, műteni kell vagy valami drága dolgot kell elvéágezni rajta, jön a szolidaritási alap, amiben benne van az én pénzem is és hát megkapja, ami kell neki.
Persze, mert beteg, persze, mert szolidaritási alap, aminek az a lényege, hogy mindenki, vagyis mindenki fizet egy nagy kalapba, majd osztás jön.Persze, fizetem én, csak ne legyek beteg. De azért ott a kisördög, basszus, mennyi pénzt legombolnak tőlem havonta, és mégis magánba járok....ciki, de ez van.
Meg hát ott van a kisnyugdíjas, aki pl egy néni és egy percet sem dolgozott életében, nem fizetett járulékot, férje révén kap nyugdíjat, ami persze kveés, és hát kórházi ellátást, ami meg sok. Sajnálom őket, de anyum is 3 gyreket nevelt fel, és mégis dolgozot, ő nem volt háztrtásbeli, na ja, a nyugdíja is több lett. Tudom, itt már keveredik a nyugdíjas rendszer és a tb rendszer hibája, de asszem összekapcsolódik.
Szóval lesz többiztosító versennyel, ami persze a mai stratégia szerint egy felosztott rendszer lesz, megyékre felsoztva. Igen, ők profitérdekeltek, nekik a kisnyugdíjas nem jó, nekik én kellek, aki bár most sokat költ vérvéttelre, de aztán évekig megint semmit, mert egészsgées vagyok (ami persze örömteli).
A rendszer ami eddig volt , nem jó, DE a z újban talná lesz ráció, hisz nem az eredeti elképzeléssel jön létre, nem versenyalalpú lesz, hanem Te és Én döntöm el, melyik biztosítóhoz menjek, melyik ér többet, melyik ad tbbet, melyiknek kell kevesebbet fizetnem.Itt ők versengenek érted, értem, meg a pénzünkért, azért hogy hozzájuk menjünk és lesz mögöttük egy állami szolidaritási alap is, pont azért, hogy azok, kik kisnyugdíjasok, és persze "rossz" betegek, legyenek kezelve, mint eddig, ez fel,enő rendszerben lesz ó, nem most. Én bizakodok, mást nem tehetek. Végülis, a magánynugdíjpénztás is ezért van, versengenek a pénzedérrt, jobbnál jobb feltétellel beléphetsz bárhova, te már onnan kapod a nyugdíjat , na ja miután elmúltál 65, míg a mai időseket mi tartjuk el, mi és a még dolgozó szüleink.
Talán valami ilyesmi lesz a többiztosítós rendszer, én íg értelmezem.
Am imég fontos, az emberek félinfókat tudnak, rossz a kommunikáció, lehet, hogy én is rosszul értelmezem,de ez már nem a mi hinbánk, innentől politika.....és az más fórumokra való.